facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσει ο Τατούλης την Πελοπόννησο

Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν στην Πελοπόννησο λόγω του μεσογειακού κυκλώνα και συγκεκριμένα στους νομούς Αργολίδας και Κορίνθου.

Με δήλωση του στο ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου από το φαινόμενο “Ζορμπάς” σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης να αρχίσει άμεσα η καταμέτρηση των ζημιών και να αρχίσουν τάχιστα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσει ο Τατούλης την Πελοπόννησο "

Άγριες συμπλοκές μεταναστών στο hot spot της Μαλακάσας - Ένας νεκρός

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ μεταναστών στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μαλακάσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένα άτομο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας τραυματίστηκαν άλλα επτά άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ξέσπασαν οι άγριες συμπλοκές στο hot spot, με την Ασφάλεια Αττικής να διεξάγει ερευνά την υπόθεση. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών που φιλοξενούνται στο hot spot.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριες συμπλοκές μεταναστών στο hot spot της Μαλακάσας - Ένας νεκρός"

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομίας στο Ζεφύρι

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ Ρομά και αστυνομίας στο Ζεφύρι.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε έρευνα το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή αναζητώντας σπείρα κακοποιών.

Οι Ρομά όμως προσπάθησε να τους εμποδίσει, πετώντας τους πέτρες με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει.

Χρειάστηκε να επέμβουν τα ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομίας στο Ζεφύρι"

Κινέτα: Νέα διακοπή κυκλοφορίας λόγω κακοκαιρίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ.Ε.Δ. Αττικής υπάρχει λόγω κακοκαιρίας διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα κάτωθι σημεία: Από την 57 χ/θ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο και από την 54 έως 57 χ/θ της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κινέτα: Νέα διακοπή κυκλοφορίας λόγω κακοκαιρίας"

Πολιτική Προστασία: Ο «Ζορμπάς» έπληξε Κιάτο, Βέλο, Ξυλόκαστρο, Άργος, Νέα Κίο και Κιβέρι

Τα σημαντικότερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μέχρι στιγμής, εντοπίζονται στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων, αναφέρεται σε συνοπτικό δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Τέλος, σύμφωνα με τον ιστότοπο argonafplia.gr διακοπή ρευματος έχει σημειωθεί αυτήν την ώρα στο Ναύπλιο στην περιοχή Κούρτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική Προστασία: Ο «Ζορμπάς» έπληξε Κιάτο, Βέλο, Ξυλόκαστρο, Άργος, Νέα Κίο και Κιβέρι"

Έστειλαν αγροτικό γιατρό σε χωριό της Ελασσόνας αλλά δεν ήξερε ελληνικά και έφυγε!

Το ότι η ελληνική πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές και την πλέον οργιώδη φαντασία είναι γνωστό. Αυτό όμως που απάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στον Λαρισαίο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Χαρακόπουλο, δεν έχει προηγούμενο.
Ο κ. Χαρακόπουλος κατά το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε σε ορεινά χωριά της Ελασσόνας, μεταξύ αυτών και στην Τσαπουρνιά, χτισμένη σε υψόμετρο 920μ. στις πλαγιές του Αμάρμπεη, στα όρια Θεσσαλίας και Μακεδονίας.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr oι ελάχιστοι εναπομείναντες κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Εκεί ο βουλευτής έγινε αποδέκτης παραπόνων λόγω της έλλειψης αγροτικού γιατρού, που σε συνάρτηση με την απόσταση από το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, δυσκόλευε τη ζωή, κυρίως των ηλικιωμένων.
Λίγες ημέρες μετά, ο βουλευτής έφερε το θέμα στη Bουλή, ζητώντας απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.
Τελικά, η απάντηση που δόθηκε από τον υπουργό ξαφνιάζει. Γιατρός πήγε κανονικά στην περιοχή μόνο που ήταν Νιγηριανής καταγωγής και δεν γνώριζε ελληνικά! Το αποτέλεσμα ήταν να μετακινηθεί τελικά στο Γ.Ν. Λάρισας.
Δείτε την απάντηση: 

Διαβάστε Περισσότερα » "Έστειλαν αγροτικό γιατρό σε χωριό της Ελασσόνας αλλά δεν ήξερε ελληνικά και έφυγε!"

Αγρίνιο: Κατά του δημοσίου στρέφεται η 19χρονη που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πρόσωπο

Σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, η μία διάρκειας επτά ωρών, έχει υποβληθεί η 19χρονη που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει στην πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο Αγρίνιο.

Η νεαρή κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο, όταν δέχθηκε ευθείας βολής φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Η 19χρονη αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Τετάρτη, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα υποβάλει αγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας agriniopress, αυτή θα στρέφεται κατά του Δημοσίου και των αρχών που ήταν επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν υλικό που αποδεικνύει τη ρίψη του αντικειμένου (φωτοβολίδας) από άγνωστο προς το παρόν άτομο, από κάποιου είδους μηχανισμό εκτόξευσης του κρατούσε. Θεωρούν δεδομένο επίσης πως το αντικείμενο αυτό, τραυμάτισε την νεαρή. Υπάρχει και σχετική μαρτυρία προσώπου που βρίσκονταν δίπλα της. Η ίδια δεν θυμάται τίποτε.
Η οικογένεια της 19χρονης είναι πεπεισμένη πως οι αρχές ασφάλειας δεν έκαναν καλά της δουλειά τους και δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την κατάσταση με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του Αγρινίου να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Παράλληλα, εκφράζονται ερωτηματικά για τις έρευνες ως προς τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη, ότι δηλαδή δεν έγιναν εκείνες οι άμεσες ενέργειες με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Κατά του δημοσίου στρέφεται η 19χρονη που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πρόσωπο "

Νέο δελτίο από ΕΜΥ: Τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία

Στην Αττική πλησιάζει ώρα με την ώρα ο κυκλώνας Ζορμπάς, ενώ τις τελευταίες ώρες «μαστιγώνει» τις ακτές της Πελοποννήσου.

Η ΕΜΥ λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία δεδομένα προχώρησε σε επικαιροποίηση του δελτίου έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας η Αττική συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν τα πιο σφοδρά φαινόμενα.

Αναλυτικά το δελτίο της ΕΜΥ με όσα μας περιμένουν τις επόμενες ημέρες:

1. Σήμερα Σάββατο (29-09-2018):

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και από τις απογευματινές ώρες τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς στα Δωδεκάνησα και προς τη νύχτα της Κυριακής (30-09-2018) στη Χαλκιδική.

Β. Άνεμοι εντάσεως 8-9 και τοπικά στα πελάγη 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.

2. Την Κυριακή (30-09-2018):

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

3. Τη Δευτέρα (01-10-2018):

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.

Αυτή την ώρα το φαινόμενο πλήττει τη Νότια Πελοπόννησο και ειδικά τη Μεσσηνία. Τα κύματα είναι μεγάλα και οι άνεμοι είναι εντάσεως 10 μποφόρ, ενώ σε πολλές περιοχές υπάρχει διακοπή ρεύματος. Σκάφη έχουν βγει στην ακτή, βράχια έχουν πέσει στους δρόμους και ειδικά στην παραλιακή οδό της Μεθώνης οι ζημιές είναι μεγάλες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο δελτίο από ΕΜΥ: Τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία"

Έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θήβας

Για προληπτικούς λόγους και μέχρι την ομαλοποίηση των έντονων καιρικών συνθηκών, δεν θα επιτρέπεται, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας - Θήβας, μέχρι και τα όρια με το νομό Βοιωτίας.

Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και τα οχήματα κρατικών, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Τα σημεία που γίνεται η εκτροπή των οχημάτων

Τα σημεία που γίνεται εκτροπή των οχημάτων, λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας απο την Τροχαία, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, έδωσε στην δημοσιότητα η ΓΑΔΑ για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Συγκεκριμένα, η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται στα παρακάτω σημεία:

-Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, στο ύψος της χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων "CYCLON"), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

-Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.

-Αττική Οδός, έξοδος 1 (προς Μάνδρα).

-Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα).

-Οδός Θριασίου Πεδίου (κόμβος Θριασίου Νοσοκομείου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαγούλα/Μάνδρα.

-Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Λούκα/ Λεωνίδα Στάμου (διασταύρωση Μάνδρας/ Μαγούλας), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Από την Αστυνομία, για μία ακόμα φορά, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να συμμορφώνονται και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και τις σχετικές πινακίδες, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θήβας"

Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο, που φθάνουν κατά τα τόπους τα 10 μποφόρ.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό.

Κανονικά εκτελείται η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news