facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός – Oι περιοχές που θα «χτυπήσει» ο κυκλώνας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του κυκλώνα που αναμένεται τις επόμενες ώρες στη χώρα, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρή Κολυδά, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για την εξέλιξη των φαινομένων.

Όπως είπε ο κ. Κολυδάς, ασφαλής πρόγνωση υπάρχει μόνο για το επόμενο 48ωρο, με ανέμους εντάσεως 9-10 μποφόρ, βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες, ενώ το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη νότια και ανατολική Αττική.

Η συνέντευξη δόθηκε μετά από ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων που συγκάλεσε ο κ. Ταφύλλης στην ΓΓΠΠ, με σκοπό να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου για τη διαχείριση της κατάστασης και να συντονιστούν όλες οι δυνάμεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα καιρικά φαινόμενα.

Στην σύσκεψη, όπως ανέφερε ο κ, Ταφύλλης, συμμετείχαν οι φορείς «πρώτης απόκρισης» που είναι η ΕΛ.ΑΣ, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, φορείς των ΟΤΑ, ο ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΗΕ, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και η ΕΜΥ.

Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των καιρικών φαινομένων ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει έχει ήδη σχηματιστεί στα ανοιχτά του Ιονίου και διευκρίνισε: «Βρίσκεται βέβαια μακριά από την χώρα μας και γι αυτό θα σας δώσουμε την προοπτική του καιρού μόνο για το επόμενο 48ωρο, γιατί αυτού του τύπου τα βαρομετρικά χαμηλά δεν έχουν μεγάλη προγνωσιμότητα, δηλαδή είναι αρκετά δύσκολο να υπολογίσεις σαφώς την πορεία τους, την κίνησή τους αλλά και την ένταση των φαινομένων».

Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις και την αναλυτική ενημέρωση του κ. Κολυδά, το βαρομετρικό αυτό θα μας επηρεάσει σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα έχουμε αύριο ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, στην Κρήτη και στη νότια Πελοπόννησο. Σταδιακά κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως από το μεσημέρι και μετά καθώς στροβιλίζεται ο πρώτος σχηματισμός, θα βελτιωθεί για λίγο ο καιρός στην περιοχή της Κρήτης και τις δυτικές Κυκλάδες και θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει την Αττική. Κυρίως τα νότια και ανατολικά της Αττικής.

«Δεν θα έλεγα ότι θα είναι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης οι βροχοπτώσεις και παράλληλα κατά την διάρκεια της νύχτας ο καιρός θα έχει ένα μικρό και πρόσκαιρο σπάσιμο», επεσήμανε ο κ. Κολυδάς και συνέχισε:

«Μέσα στο Σάββατο όμως σιγά σιγά και καθώς αυτό το χαμηλό θα αρχίσει να κινείται προς την χώρα μας, θα προκαλέσει και πάλι ένταση των βροχοπτώσεων τα εντονότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την περιοχή της Πελοποννήσου, θα έλεγα την νότιο και ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη, (περισσότερο την δυτική και κεντρική Κρήτη) και κατά την διάρκεια του Σαββάτου, από το απόγευμα προς το βράδυ θα έχουμε μια ανατολικότερη επέκταση των φαινομένων.

Το βαρομετρικό χαμηλό, Σάββατο βράδυ προς Κυριακή θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, θα μπει μέσα στις νότιες Κυκλάδες και σταδιακά θα αρχίσει να μπαίνει και να εξομαλύνεται η κατάστασή του, δηλαδή θα αρχίσει να ρηχαίνει το χαμηλό αυτό προς το ανατολικό Αιγαίο».

Για τους ανέμους ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι, ενώ θα εξασθενήσουν στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο αύριο, θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι με εντάσεις που θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ ανατολικοί - βορειοανατολικοί στη θάλασσα Κυθήρων και στο νότιο Ιόνιο. Το Σάββατο, με την έλευση αυτού του χαμηλού θα γυρίσουν σε νοτιάδες και πρόσκαιρα θα έχουν την ίδια ένταση, δηλαδή 9-10 μποφόρ σε μια μικρή και περιορισμένη έκταση περισσότερο μεταξύ νότιας Πελοποννήσου και Κρήτης.

Ο διευθυντής του ΕΜΚ, επεσήμανε ότι, «όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες» και κατέληξε: «Η μετεωρολογική υπηρεσία παρακολουθεί όλες τις εκδοχές και θα θέλαμε να την εμπιστευθείτε».

Συστάσεις προς τους πολίτες

Ο κ. Ταφύλλης τέλος έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν με πολύ προσοχή τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια πιθανής χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Ελληνική Αστυνομία , Πυροσβεστικό Σώμα

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός – Oι περιοχές που θα «χτυπήσει» ο κυκλώνας"

Νέο βράδυ αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς – Μαίνονται οι πυρκαγιές σε 5 μέτωπα

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα συνεχίζονται στη Κεφαλονιά οι μεγάλες πυρκαγιές σε δάση του νησιού του Ιονίου.

Από χθες το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού επιχειρούν να δαμάσουν τις φλόγες με όλα τα μέσα που διαθέτουν και με τη συνδρομή των εθελοντών κατοίκων των περιοχών,

Το μεγαλύτερο μέτωπο εντοπίζεται αυτή την ώρα στη περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη – σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παν. Δρακουλόγκωνα – βρίσκεται και η πυρκαγιά στο ‘Ανω Κατελειό, όπου νωρίς το απόγευμα απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους από τα σπίτια τους κάποιοι κάτοικοι.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης οι πυρκαγιές στα χωριά Ρατζακλί, Μαυράτα, και Κομποθεκράτα. Τουρίστες και κάτοικοι του νησιού κυρίως από την περιοχή της Σκάλας, έχουν φύγει από τα καταλύματα τους και βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Τέλος, υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κάποια χωριά, λόγω της καταστροφής κολώνων ρεύματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο βράδυ αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς – Μαίνονται οι πυρκαγιές σε 5 μέτωπα"

Πρόεδρος Αστυνομικών Αθήνας για τον Ζακ: Οι συνάδελφοί μου άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία

«Οι συνάδελφοι μου έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοι μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε το ίδιο πράγμα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι αυτή είναι η πρακτική. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει», πρόσθεσε ο κ. Πάκος.

Δείτε όλα όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Αστυνομικών Αθήνας για τον Ζακ: Οι συνάδελφοί μου άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία"

Όλα τα κλειστά σχολεία αύριο -Οι τελευταίες ενημερώσεις (λίστα)

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή (28/09/2018) όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η αυριανή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περεταίρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν. Τέλος, σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών υπάγεται στην αρμοδιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής.

Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν αύριο στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά τα σχολεία σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Την ίδια στιγμή, κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή και όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ξενοφών» που έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.

Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο και όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία.

Η απόφαση ελήφθη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για προληπτικούς λόγους, λόγω της πρόβλεψης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται, ικανών να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών».

Κλειστά σχολεία σε Ρέθυμνο και Χανιά

Με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα είναι κλειστά αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου λόγω πρόβλεψης έντονων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Όλα τα κλειστά σχολεία αύριο -Οι τελευταίες ενημερώσεις (λίστα)"

Άρειος Πάγος: Πρόταση του αντεισαγγελέα δικαιώνει χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Πρόταση ανάσας για χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο έκανε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου να κριθεί άκυρος ως καταχρηστικός, ο όρος των δανειακών συμβάσεων σε ξένο νόμισμα, που υποχρεώνει την αποπληρωμή του δανείου βάση της τρέχουσας ισοτιμίας ευρώ-ξένου νομίσματος.

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, επικαλούμενος απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητά να αναγνωριστεί ότι ο οφειλέτης πρέπει να αποπληρώνει το δάνειο του βάσει της ισοτιμίας που υπήρχε την εποχή της λήψης του.

Εάν οι αρεοπαγίτες υιοθετήσουν την εισαγγελική πρόταση, τότε αυτή θα επηρεάσει όλα τα δάνεια που έχουν ληφθεί σε ελβετικό φράγκο και εκτιμάται ότι φτάνουν σε ποσό τα 13 δισεκατομμύρια.

Η υπόθεση έφτασε στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μετά από προσφυγή
δανειολήπτριας από την Θεσσαλονίκη.

Το 2007, η γυναίκα πήρε δάνειο 243.225 ελβετικών φράγκων (περίπου 150.000 ευρώ) αφού, όπως λέει, πείστηκε από τους υπαλλήλους της τράπεζας, ότι ήταν προς το συμφέρον της λόγω του χαμηλού επιτοκίου.

Δυο χρόνια αργότερα, η δανειολήπτρια βρέθηκε να χρωστά 239.041 ευρώ! Οι αλλαγές στην ισοτιμία ευρώ-φράγκου εκτόξευσαν τις οφειλές της στα ύψη!

Με την προσφυγή της στον Άρειο Πάγο ζητά να κριθεί άκυρος ως καταχρηστικός, ο όρος της δανειακής σύμβασης σε ελβετικό φράγκο, με ρήτρα αποπληρωμής είτε στο ξένο νόμισμα είτε σε ευρώ, με βάση την ισοτιμία αυτού προς το ξένο νόμισμα κατά τον χρόνο πληρωμής και παράλληλα, να αναγνωρισθεί, ως μόνη ισχύουσα ρήτρα μετατροπής σε ευρώ του οφειλομένου στο ξένο νόμισμα ποσού, η συναλλαγματική ισοτιμία των δύο νομισμάτων, που ίσχυε κατά τον χρόνο εκταμιεύσεως του ποσού που χορηγήθηκε από την τράπεζα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Αγγελής, στην πρόταση του, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έκρινε ότι οι τράπεζες οφείλουν να ενημερώνουν επαρκώς τους πελάτες τους για να παίρνουν αποφάσεις χωρίς ρίσκο, όπως είναι οι πιθανές ανατιμήσεις των ξένων νομισμάτων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: Πρόταση του αντεισαγγελέα δικαιώνει χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο"

Έρχεται χαράτσι για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων!

Πυρετωδώς εργάζονται τα στελέχη των Αστυνομικών τμημάτων προκειμένου να καταγραφούν οι ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια την Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας του δικύκλου τους η οποία κοστίζει 15 ευρώ ενώ παράλληλα τα διατηρούν στην κυκλοφορία ανασφάλιστα.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα με κινητήρα έως 250 κ.εκ. ανέρχεται σε 100 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto.gr αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 300.000 ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων. Πάντως το πρόβλημα που θα προκύψει σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ αλλά και των ασφαλιστικών εταιρειών έχει να κάνει με το γεγονός πως εκατοντάδες χιλιάδες μοτοποδήλατα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, είτε έχουν οδηγηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης από τα συνεργεία των Δήμων χωρίς να έχουν όμως διαγραφεί οριστικά από τα μητρώα της Τροχαίας.

Ωστόσο για να επιτευχθεί η οριστική διαγραφή των μοτοποδηλάτων θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να εξοφλήσουν όσες ετήσιες Ανανεώσεις Άδειας Κυκλοφορίας χρωστούν και βέβαια να προσκομίσουν και ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο να είναι σε ισχύ!
Με λίγα λόγια αν κάποιος χρωστά από την Ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου 10 έτη θα πρέπει να καταβάλει 150 ευρώ και να κάνει μια ασφάλεια για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να διαγράψει το δίκυκλο. Αν δεν το κάνει σύντομα τότε κινδυνεύει να πληρώσει και το πρόστιμο των 100 ευρώ!

Μακριά από τα αστυνομικά τμήματα
Αν κάποιος ιδιοκτήτης μοτοποδηλάτου που το έχει πετάξει εδώ και χρόνια χωρίς να έχει εξοφλήσει την Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας αποκτήσει νέο μοτοποδήλατο και πάει στην Τροχαία ώστε να εκδώσει Άδεια Κυκλοφορίας το σύστημα θα «μπλοκάρει» τη νέα Άδεια καθώς θα εμφανιστούν τα χρέη από το προηγούμενο δίκυκλο.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει στο NewsAuto.gr ιδιοκτήτης ενός δικύκλου με κινητήρα 49 κ.εκ.: «Μόλις άκουσα πως αποστέλλονται τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα έσπευσα να τακτοποιήσω μοτοποδήλατο που είχα «πεταμένο» στο γκαράζ χωρίς ωστόσο να έχω καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του. Επειδή είναι μικρός ο κυβισμός του έπρεπε να επισκεφθώ την Τροχαία της περιοχής μου. Όταν μετέβηκα στην Τροχαία οι αστυνομικοί μου είπαν πως για να το ασφαλίσω στο δίκυκλο έπρεπε πρώτα να εξοφλήσω την ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας από το 1990! Το κόστος για κάθε χρόνο ανανέωσης ανέρχονταν σε 15 ευρώ! Δηλαδή αν ήθελα να ασφαλίσω το μοτοποδήλατο θα έπρεπε να πληρώσω 420 ευρώ! Το κόστος της ανανέωσης της Άδειας Κυκλοφορίας ήταν υψηλότερο από την αξία του δικύκλου και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πληρώσω τόσα χρήματα για να το ασφαλίσω. Επίσης δεν προβλέπεται η κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας στα κατά τόπους τμήματα της Τροχαίας.»

Άλλος κάτοχος μοτοποδηλάτου που δεν κινείται εδώ και χρόνια ανακάλυψε πως δεν έχει ανανεώσει την Άδειες Κυκλοφορίας για 20 χρόνια και για να τακτοποιήσει την οφειλή θα πρέπει να καταβάλλει 300 ευρώ! Η αξία του μοτοποδηλάτου δεν κυμαίνεται ούτε 50 ευρώ!

Σε άλλη περίπτωση ο ιδιοκτήτης του μοτοποδηλάτου το είχε παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του και κάποια στιγμή ο δήμος το περισυνέλεξε και το οδήγησε σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης. Ο ιδιοκτήτης του δεν έχει ούτε καν την Άδεια Κυκλοφορίας στα χέρια του και βέβαια ούτε γνωρίζει πόσα χρόνια έχει να ανανεώσει την Άδεια Κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι χιλιάδες σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βρεθούν ούτε μηχανάκια αλλά ούτε και έγγραφα καθώς τα συγκεκριμένα μοτοποδήλατα έχουν καταστραφεί εδώ και δεκαετίες!

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται χαράτσι για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων!"

Ολική αναδίπλωση Όλγας- "Δεν πρέπει να καταδικάζουμε συλλήβδην εκ των προτέρων"- Τί δήλωσε για ΕΔΕ και ΔΙΑΣ

"Θέλω όμως να πω, ότι η ομάδα ΔΙΑΣ είναι στο μάτι του κυκλώνα και προφανώς όλοι γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζει πολύ δύσκολα περιστατικά. Κατά συνέπεια είναι ένα κομμάτι της καταστολής το οποίο προφανώς εμπεριέχει συμπεριφορές που είναι κατασταλτικές. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τί ακριβώς έχει συμβεί εδώ. Αυτό που είναι ξεκάθαρο από το υπουργείο είναι πως συμπεριφορές που ξεφεύγουν από τα όρια του επαγγελματισμού με τον οποίο δρα η ελληνική αστυνομία, θα κριθούν και θ' αντιμετωπιστούν αναλόγως. Γιατί η αστυνομία καταβάλει προσπάθειες να είναι κοντά στον πολίτη και να επιλύει τα προβλήματα του".

Πρόκειται για δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη πριν από λίγη ώρα στο δελτίο ειδήσεων του Αντέννα και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ενώ λίγο νωρίτερα είχε αποφανθεί.

"Προφανώς θέλουμε άπλετο φως και ως προς τη συμπεριφορά των δραστών και ως προς τη συμπεριφορά των 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Θέλω να σας πω όμως, προφανώς δεν είναι σήμερα η στιγμή που θα πρέπει κάποιον να τον δικάσουμε και να τον καταδικάσουμε. Διότι αυτά θα πρέπει να αναλυθούν με τον ανάλογο επαγγελματισμό. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων και να μιλάμε συλλήβδην για όλους".

Τί σχέση έχουν οι παραπάνω δηλώσεις με την προηγούμενη ανακοίνωση με την οποία δήλωσε τον αποτροπιασμό της; Προφανώς καμία.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολική αναδίπλωση Όλγας- "Δεν πρέπει να καταδικάζουμε συλλήβδην εκ των προτέρων"- Τί δήλωσε για ΕΔΕ και ΔΙΑΣ"

Δ. Πατρέων: Κλείνουν αύριο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνουν κλειστοί για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Βρεφοκομείο και τα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Πατρέων: Κλείνουν αύριο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί"

Ιός του Δυτικού Νείλου: 4 ακόμη θάνατοι και νέες περιοχές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα

Δεκάδες είναι τα νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τέσσερα ήταν θανατηφόρα, ενώ έχουν προστεθεί και νέες περιοχές στον κλοιό των μολυσμένων με τον ιό κουνουπιών σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 37 νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου καθώς και τέσσερις θάνατοι. Συνολικά, από τον περασμένο Μάιο που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της εφετινής περιόδου έχουν καταγραφεί 271 κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα 31 είχαν μοιραία έκβαση, με τους ασθενείς να καταλήγουν από επιπλοκές της λοίμωξης.

Το ίδιο διάστημα και με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ο ιός του Δυτικού Νείλου διέγραψε σημαντική πορεία στις ήδη χαρακτηρισμένες ως «κόκκινες» περιοχές αλλά και σε νέες, με την Αττική να παραμένει στο επίκεντρο με 36 «μολυσμένους» δήμους.

Οι νέες περιοχές της Αττικής όπου «κυκλοφορεί» την τελευταία εβδομάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι το 3ο και το 5ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, η Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα, το Χαϊδάρι και ο Διόνυσος. Ο ιός εμφάνισε επίσης έντονη δραστηριότητα που αποτυπώθηκε στο επιδημιολογικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ με κρούσματα σε τέσσερις «καθαρές» μέχρι σήμερα περιοχές: Αργολίδα, Φθιώτιδα, Λάρισα και Πιερία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός του Δυτικού Νείλου: 4 ακόμη θάνατοι και νέες περιοχές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα"

Άρση απαγορευτικού απόπλου από τον Πειραιά - Παραμένουν δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα και Λαύριο

Αποπλέουν σταδιακά από τις 6 το απόγευμα τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, μετά τη μικρή εξασθένιση των ανέμων στα πελάγη, έπειτα από σχεδόν ένα διήμερο, που λόγω της κακοκαιρίας παρέμεναν δεμένα.

Ωστόσο, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ από τη Ραφήνα απόψε δεν υπάρχουν προγραμματισμένα δρομολόγια.

Την ίδια ώρα, ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό. Αντιθέτως, ανοιχτές είναι πλέον οι γραμμές Πέραμα-Σαλαμίνα, Βόλος-Σποράδες, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κεραμωτή-Θάσος.

Οι τροποποιήσεις των δρομολογίων


Ήδη από χθες η Blue Star Ferries είχε ανακοινώσει τροποποιήσεις στα δρομολόγια των πλοίων της από τη στιγμή που αρθεί το απαγορευτικό:

F/B BLUE STAR 2:
Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους, το πλοίο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 28/09/18, από Πειραιά 07:00 για Κω (15:30-16:15), Ρόδο 19:00 και από Ρόδο 22:00 για Κω (00:45-01:15 επομένης), Πειραιά 09:45.

F/B BLUE STAR NAXOS:
Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους, το πλοίο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 28/09/18, από Κατάπολα (Αμοργό) 06:00 για Κουφονήσι (06:40-06:55), Σχοινούσα (07:25-07:40), Ηρακλειά (07:45-08:00), Νάξο (09:00-09:30), Πάρο (10:15-10:45), Πειραιά 15:00.

F/B BLUE STAR PATMOS:
Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους, το πλοίο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 28/09/18, από Ρόδο 09:00 για Κάρπαθο (12:55-13:15), Ρόδο (17:10-18:00), Σύμη (19:15-19:35), Κω (22:00-22:30), Κάλυμνο (23:25-23:45), Λέρο (00:50-01:10 επομένης), Λειψούς (01:55-02:10), Πάτμο (02:40-02:55), Πειραιά 11:10.

Από την πλευρά της, η Hellenic Seaways ανακοίνωσε ότι το «Διαγόρας» αναχωρεί στις 7μμ από Πειραιά για Μύκονο (23:59/00:10)-Πάτμο (04:00/04:15)- Άγιο Κήρυκο (05:55/06:15)-Φούρνους (06:55/07:05)-Βαθύ Σάμου (09:05/10:00)-Χίο (13:15/13:35)-Μυτιλήνη (16:50/18:00)-Λήμνο (23:20/23:59)-Καβάλα 04:15 (29/09/18). Στη συνέχεια το πλοίο θα ενταχθεί στα προγραμματισμένα του δρομολόγια.

Την Πέμπτη 27/9, το δρομολόγιο του «Νήσος Σάμος» θα πραγματοποιηθεί από Μυτιλήνη στις 19:00, για Χίο 22:00/22:30 - Οινούσσες 23:00/23:10 - Ψαρά 01:05/01:15 - Πειραιά 07:55 (28/09/2018).

Επίσης σήμερα, Πέμπτη, το «Νήσος Ρόδος» θα αναχωρήσει από Πειραιά στις 21:00 για Χίο 04:30/05:00 - Μυτιλήνη 07:45 (28/09/2018).

Επίσης, το Ε/Γ-Ο/Γ «Άρτεμις» την Παρασκευή 28/09/2018 «το δρομολόγιο από Λαύριο 07:00 για Κέα - Κύθνο - Σύρο δε θα πραγματοποιηθεί. Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους, το πλοίο θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από Σύρο 12:30 για Πάρο - Νάξο - Ίο - Σίκινο - Φολέγανδρο - Κίμωλο - Μήλο».

Με τη σειρά τους, οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, μετά την άρση του απαγορευτικού του απόπλου, σήμερα Πέμπτη τα πλοία της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν από τα λιμάνια του Ηρακλείου, των Χανίων και του Πειραιά τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΝΙΑ, H/S/F MYKONOS PALACE:
Αναχώρηση από Πειραιά, ώρα αναχώρησης: 18:00.

ΧΑΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, H/S/F MYKONOS PALACE:
Αναχώρηση από Σούδα, ΑΜΕΣΗ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, H/S/F FESTOS PALACE:
Αναχώρηση από Ηράκλειο, ώρα αναχώρησης: 21:30.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, H/S/F KNOSSOS PALACE:
Αναχώρηση από Πειραιά, ώρα αναχώρησης: 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) και 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810-229602, Πειραιάς: 210-4145744, Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 6972-552661, 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12), και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρση απαγορευτικού απόπλου από τον Πειραιά - Παραμένουν δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα και Λαύριο"

Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ από τον ΑΑΔΕ-Απαλλάσσονται οι πυρόπληκτοι στο Μάτι

Σήμερα, Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησε νέα εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 σε 2.959 φορολογούμενους.

Με την εκκαθάριση αυτή, χορηγεί απαλλαγή σε 4.615 εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, για τα οποία έχει εκδοθεί δελτίο επανελέγχου, ύστερα από τις πυρκαγιές στην Αττική, στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

Η απαλλαγή χορηγείται κατόπιν επεξεργασίας των στοιχείων, που εστάλησαν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και τα δεδομένα, που συγκεντρώθηκαν και επαληθεύθηκαν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών της ΑΑΔΕ.

Τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα αναρτηθούν εντός της ημέρας στο λογαριασμό των φορολογουμένων στο Περιουσιολόγιο (www.aade.gr).

Από αύριο, 28/09/2018, οι παραπάνω φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη διαμόρφωση των δόσεών τους, μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet (Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης).

Κατ΄ εφαρμογή σημερινής σχετικής τροπολογίας, εντός της επόμενης εβδομάδας, θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τη χορήγηση απαλλαγής στους φορολογούμενους εκείνους, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της τροπολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, η χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. πραγματοποιείται κεντρικά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.).

Ωστόσο, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χορήγηση της απαλλαγής, ο ενδιαφερόμενος πολίτης πρέπει να πάει στην οικεία ΔΟΥ και να υποβάλει αίτηση στον αρμόδιο Προϊστάμενο. Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή, εκδίδεται νέα «δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου», η οποία αναρτάται ηλεκτρονικά στο λογαριασμό του φορολογούμενου στο ΟΠΣ Περιουσιολόγιο (www.aade.gr). Εφόσον η αίτηση δεν γίνει αποδεκτή, εκδίδεται πράξη απόρριψης, και ενημερώνεται επί αποδείξει ο φορολογούμενος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ από τον ΑΑΔΕ-Απαλλάσσονται οι πυρόπληκτοι στο Μάτι "

Ομαδική επίθεση και ζημιές σε καταστήματα της περιοχής όπου πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος

Φθορές σε καταστήματα κοντά στο σημείο που έχασε ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος, την περασμένη Παρασκευή, προκάλεσαν λίγο πριν τις 4 άγνωστοι. 
Ειδικότερα, στο «στόχαστρο» περίπου 20 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν μαγαζιά στη διασταύρωση της οδού Γλάδστωνος με την πλατεία Κάνιγγος.
Οι δράστες έσπασαν με πέτρες και σφυριά τις βιτρίνες τριών καταστημάτων (ενός με ρούχα και δύο κοσμματοπωλείων) και στη συνέχεια διέφυγαν.
NAFTEMPORIKI.GR

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομαδική επίθεση και ζημιές σε καταστήματα της περιοχής όπου πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος"

Την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου ζητεί ο εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης του Ανδρέα Γεωργίου ζητεί ο εισαγγελέας από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο καλείται να κρίνει, για τρίτη φορά, την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Μετά από δυο απαλλακτικά βουλεύματα και δυο αναιρέσεις ένα ακόμη επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο «σίριαλ» με πρωταγωνιστή τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς ο εισαγγελέας εφετών Στ. Κωσταρέλος, με πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εισηγείται την παραπομπή του κ. Γεωργίου για την υπόθεση που συνδέεται με τις καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείματος του 2009, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο των Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Άνοιξη το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, για δεύτερη φορά, έκανε δεκτή αναίρεση κατά της απαλλαγής Γεωργίου, την οποία άσκησε η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου, οδηγώντας την υπόθεση και πάλι - για τρίτη συνεχή φορά - για επανάκριση από το Συμβούλιο των Εφετών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου ζητεί ο εισαγγελέας"

AirBnB: 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Τσακαλώτο «αντιμετώπιση του φαινομένου»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σχετικά με το AirBnb κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούν να θεσπιστεί μία μακροχρόνια στρατηγική, ώστε να προστατευθούν η τουριστική ανάπτυξη και οι ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την «τεράστια εξάπλωση του φαινομένου».

Οι βουλευτές επικαλούνται πρόσφατες έρευνες που διεξήχθηκαν στον τομέα του αστικού τουρισμού, οι οποίες δείχνουν ότι το AirBnb, παρά τη συνολική τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας (η οποία δεν είναι ευθέως ανάλογη με την αύξηση των επισκεπτών από ένα σημείο και πέρα), έχει μειώσει την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων. Πολλοί κάνουν λόγο για το φαινόμενο του «εκτοπισμού» των μόνιμων κατοίκων σε περιφερειακές περιοχές χαμηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς οι ζώνες κατοικίας του κέντρου πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε «ζώνες AirBnb».

Αυτό -όπως λένε- συνεπάγεται κατ' αρχάς την ερήμωση αστικών ζωνών στις οποίες υπάρχει εποχιακός τουρισμός, καθώς τα σπίτια δεν ενοικιάζονται από τουρίστες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, την εκτίναξη των ενοικίων, αλλά και γενικά του κόστους ζωής στις εν λόγω περιοχές, και τέλος τη μεγάλη πυκνότητα τουριστών, ιδίως σε περίπτωση που πρόκειται για πόλη που έχει τουριστικές ροές όλον τον χρόνο.

Οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον Γ. Κυρίτση, επισημαίνουν ότι ο τουρισμός των πόλεων είναι ένα φαινόμενο που εντείνεται διαρκώς και ως εκ τούτου απαιτείται η θέσπιση νομικού πλαισίου για τη σωστή διαχείρισή του.

Εξάλλου, διαπιστώνουν ότι λόγω της εξάπλωσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων παρατηρείται εκτίναξη των ενοικίων στο κέντρο της Αθήνας κι όχι μόνο, και τονίζουν ότι πρέπει να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία αγοράς ακινήτων, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της ζήτησης να μπορούν να ικανοποιηθούν.

Ακόμη, οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι είναι απαραίτητα τα μέτρα άμεσης φορολόγησης και ελέγχου των ξένων επενδυτών.

Κατόπιν τούτων, ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται να ορίσουν μέτρα για την επιδότηση ενοικίου σε περιοχές υψηλού τουριστικού προφίλ, όπως το κέντρο της Αθήνας και ορισμένα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τα νέα ζευγάρια και γενικά όσους αναζητούν κατοικία προς ενοικίαση.

Ακόμη, θέτουν το ερώτημα εάν προτίθενται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μακροχρόνιες στρατηγικές, οι οποίες να προστατεύουν την τουριστική ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουν τις προαναφερθείσες ευαίσθητες ομάδες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "AirBnB: 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Τσακαλώτο «αντιμετώπιση του φαινομένου» "

Ιβάνοφ: Μην ψηφίσετε στο δημοψήφισμα για το όνομα - Είναι ιστορική αυτοκτονία

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του να μην ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας, κάνοντας λόγο για «ιστορική αυτοκτονία».

Απευθυνόμενους στους πολίτες της ΠΓΔΜ, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τόνισε πως «ως πολίτης, έχω λάβει την απόφασή μου: στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα πάω να ψηφίσω».

«Και είμαι πεπεισμένος πως εσείς, οι συμπολίτες μας, θα πάρετε επίσης αυτή τη συνετή απόφαση», πρόσθεσε.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιβάνοφ: Μην ψηφίσετε στο δημοψήφισμα για το όνομα - Είναι ιστορική αυτοκτονία"

Την αίτηση της Ελλάδας περιμένει η Κομισίον για την οικονομική ενίσχυση για το Μάτι

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα με μεγάλη ανησυχία και είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν». Αυτό αναφέρει η αρμόδια Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν από πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Κεφαλογιάννη, η κα Κρέτσου αναφέρει ότι «Για την κινητοποίηση οικονομικής βοήθειας από το Ταμείο Αλληλεγγύης, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εντός 12 εβδομάδων από την έναρξη της καταστροφής, συμπεριλαμβανομένης εκτίμησης της συνολικής άμεσης ζημίας που προκλήθηκε»,

Μάλιστα όπως επισημαίνει η Επίτροπος στην απάντηση της στον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ με την υποβολή της αίτησης, «η Ελλάδα μπορεί επίσης να ζητήσει προκαταβολή ύψους 10% της αναμενόμενης βοήθειας από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να καταβληθεί πολύ γρήγορα, εάν η καταστροφή θεωρηθεί επιλέξιμη».

Τέλος, η κα Κρέτσου ενημερώνει τον κ. Κεφαλογιάννη ότι «η βοήθεια του Ταμείου Αλληλεγγύης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δαπανών των δημόσιων ενεργειών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποζημίωση ιδιωτικών ζημιών».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Την αίτηση της Ελλάδας περιμένει η Κομισίον για την οικονομική ενίσχυση για το Μάτι"

Ψάχνουν παραβάν... "μύρισε" εκλογές!

Μία επιστολή...καθόλου αθώα!
Άντε τώρα να μην πάει ο νους σου στο πονηρό! Με επείγον έγγραφο του τμήματος εκλογών και πολιτικών κομμάτων (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία μας) του υπουργείου εσωτερικών ζητείται να ενημερώσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία αν υπάρχει επάρκεια σε κάλπες και παραβάν ενόψει (!) των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.
Μάλιστα είναι τόσο επείγον το έγγραφο που βάζει και καταληκτική ημερομηνία την 19η Οκτωβρίου, στους δήμους που απευθύνεται για να προβούν σε ενημέρωση !
Επειδή ως χώρα δεν το χουμε να προγραμματίζουμε επτά μήνες μπροστά...
Επειδή έρχεται ως επείγον έγγραφο...
Επειδή πολλά λέγονται και περισσότερα εννοούνται για πρόωρες εκλογές και πριν τη λήξη της χρονιάς, δεν είναι κι εντελώς αθώα αυτή η επιστολή που υπογράφεται από τον υπουργό Αλέξη Χαρίτση!
Κρατείστε το...
Ψάχνουν παραβάν... "μύρισε" εκλογές!
Το έγγραφο
cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψάχνουν παραβάν... "μύρισε" εκλογές!"

Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες για το αυτόφωρο στα εγκλήματα διά του Τύπου

Απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον Ανδρέα Λοβέρδο της ΔΗΣΥ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα τού Ποταμιού, με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη, οι οποίες προέβλεπαν την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα εγκλήματα διά του Τύπου.

«Είμαστε σε φάση τελικής επεξεργασίας του Ποινικού Κώδικα και το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας αιχμές ότι μπορεί να υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες για τον τρόπο με τον οποίο ανακινείται τώρα αυτό το ζήτημα, καθώς, όπως είπε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν 14 χρόνια στη διάθεσή τους για να αναμορφώσουν τον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Kαθήκον σας δεν είναι να κάνετε κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά να κυβερνάτε. Ούτε το σφάλμα μπορεί να δικαιολογεί σφάλμα. Δεν είναι κυβερνητική προσέγγιση αυτή μετά από τέσσερα χρόνια» σχολίασε στη συζήτηση που προηγήθηκε ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ), σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι τόσο η διάταξη νόμου καθ’ αυτή αλλά ότι υπουργός της κυβέρνησης αισθάνεται την ανάγκη να προσφύγει στη διάταξη αυτή».

Μέσα στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν ίδιες απόψεις για την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας, εκτίμησε ο Ιάσων Φωτήλας (ΝΔ) και πρόσθεσε ότι «το κερασάκι στην τούρτα ήταν μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, επειδή δημοσιογράφος τόλμησε να πει ότι δεν είναι δυνατό με 1,6 δισ. ευρώ να έχουμε τη Μόρια και πρέπει να ερευνηθεί».

Η εικόνα με τις χειροπέδες σε δημοσιογράφους δεν ταιριάζει στον πολιτικό μας πολιτισμό, ούτε στην κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας, ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

«Κανένα μνημόνιο και καμία τρόικα δεν σας απαγορεύει να φέρετε σήμερα τη ρύθμιση. Δυστυχώς δεν θα τη φέρετε ως το τέλος της θητείας σας» τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΔΗΣΥ) και κατήγγειλε ότι η αυτόφωρη διαδικασία λειτουργεί ως εκφοβισμός στο δημοσιογραφικό λειτούργημα και την τελευταία τετραετία έχει γίνει ευρεία χρήση της.

«Για εμάς θα πρέπει να καταργηθεί ουσιαστικά το αυτόφωρο των εγκλημάτων που τελούνται διά του Τύπου με την πλήρη κατάργηση και όχι τροποποίηση της ισχύουσας σχετικής διάταξης του άρθρου 242, παράγραφος 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, γιατί είναι γνωστό ότι από το Σύνταγμα απαλείφθηκε αυτή η διάταξη, αλλά δεν απαλείφθηκε από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» επισήμανε ο Σταύρος Τάσσος (ΚΚΕ) και υπογράμμισε για τη θέση του κόμματός του: «Εμείς ζητάμε την πλήρη κατάργησή του και από τον Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας. Παρόλα αυτά θα ψηφίσουμε θετικά, γιατί παρόλο που δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Το Σύνταγμα του 2001 έχει αναθεωρηθεί και έχει κοπεί η ιστορία του αυτόφωρου, αλλά δεν έχει προσαρμοστεί ο κοινός νομοθέτης. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Προχθές είδαμε τέσσερις δημοσιογράφους να κρατούνται το βράδυ στο Τμήμα και το πρωί να παραπέμπονται για να δικαστούν, επειδή ένα δημοσίευμά τους, ένα ρεπορτάζ, ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι είχε ακραίες διατυπώσεις, έθιξε έναν υπουργό. Και λοιπόν;» σημείωσε για το ζήτημα της αυτόφωρης διαδικασίας για τα εγκλήματα διά του Τύπου ο Σπύρος Λυκούδης (Το Ποτάμι).

«Με άλλο νόμο θα αντιμετωπίζουμε τους κοινούς θνητούς και με άλλο τους μεγαλοδημοσιογράφους;» σχολίασε ο Κ. Κατσίκης (ΑΝΕΛ).

«Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι, αν θέλουμε να αντιδράσουμε σε ένα, κατά τη γνώμη μας, κακόπιστο δημοσίευμα. Οι χειροπέδες από την αστυνομία δεν είναι λύση. Με συγχωρείτε τώρα εάν εθίγη ο πρόεδρος του κόμματός σας, αλλά δεν είναι λύση αυτή» επέμεινε ο κ. Λυκούδης.

«Δεν μπορεί ο καθένας να γράφει ό,τι του κατέβει χωρίς να έχει επιπτώσεις» εκτίμησε ο Ιωάννης Σαχινίδης (Χρυσή Αυγή).

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες για το αυτόφωρο στα εγκλήματα διά του Τύπου"

Ζάεφ: Είμαστε «Μακεδόνες» και θα είμαστε για πάντα «Μακεδόνες»

Κάλεσμα στους πολίτες της χώρας του να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για το ονοματολογικό, «μια επιλογή για το μέλλον σας, για το μέλλον της χώρας σας, για το μέλλον της αγαπημένης μας "Μακεδονίας"», έστειλε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας με φόντο το μνημείο της εξέργεσης του Ίλιντεν, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως «το μνημείο αυτό μας υπενθυμίζει ότι ο λαός της "Μακεδονίας" έκανε πάντα τη σωστή επιλογή: το 1903 κατά την εξέγερση του Ιλίντεν. Το 1941 όταν ακολούθησε την προοδευτική Ευρώπη ενάντια στον φασισμό, κατά τη διάρκεια του αγώνα για εθνική απελευθέρωση».

Όπως επίσης, τόνισε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, και «στις 8 Σεπτεμβρίου 1991, ψηφίζοντας στο δημοψήφισμα αποφασίσαμε μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη "Δημοκρατία της Μακεδονίας", ωστόσο, μέχρι τώρα, δεν έχουν υλοποιηθεί όλες οι φιλοδοξίες μας, συμπεριλαμβανομένου του ονείρου μας για την Ευρωπαϊκή "Μακεδονία", κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ».

«Αλλά σήμερα, είμαστε κοντά στην εκπλήρωση αυτού του ονείρου, αυτής της φιλοδοξίας. Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο καθένας από εμάς θα πρέπει να βάλει ένα τούβλο στην οικοδόμηση ενός καλύτερου "μακεδονικού" μέλλοντος. Να γίνουμε μέλος της ισχυρότερης συμμαχίας - του ΝΑΤΟ και πλήρες μέλος της ισχυρότερης οικονομικής κοινότητας στον κόσμο - της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζάεφ οι πολίτες της ΠΓΔΜ κρατούν το κλειδί για να γίνει η γειτονική χώρα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για παραχώρηση ώστε να δεχτεί έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα "Μακεδονία", αλλά -όπως είπε- «κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ταυτότητά μας».

«Η περήφανη χώρα της "Μακεδονίας" εξασφάλισε την πλήρη αναγνώριση της "μακεδονικής" εθνότητας, της γλώσσας, της κληρονομιάς μας. Η "μακεδονική" γλώσσα προστατεύεται. Η "μακεδονική" ταυτότητα προστατεύεται. Ο ύμνος, η σημαία παραμένουν οι ίδιοι και προστατεύονται. Είμαστε "Μακεδόνες" και θα είμαστε για πάντα "Μακεδόνες"», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ όπως τόνισε θα ψηφίσει «για μια ειρηνική και ασφαλή χώρα στην οποία ζουν μια καλή και ευημερούσα ζωή οι "Μακεδόνες", οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι, οι Ρομά, οι Βόσνιοι, οι Βλάχοι και όλες οι εθνοτικές κοινότητες» και κάλεσε τους πολίτες να πράξουν το ίδιο γιατί «η ψήφος σας θα καθορίσει την πορεία της Μακεδονίας».

«Αυτοί που ψηφίζουν είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν. Εάν η συντριπτική πλειοψηφία ψηφίζει "ναι", θα ανοίξει ο δρόμος για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», σημείωσε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Είμαστε «Μακεδόνες» και θα είμαστε για πάντα «Μακεδόνες»"

Απειλεί την αντιπολίτευση ο Πολάκης: Κάποιοι θα δουν τον κόσμο… ριγέ!

Με δριμύτητα επέκρινε την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε σήμερα στη Βουλή για το θέμα της κατάργησης της αυτόφωρης διαδικασίας για δημοσιεύματα του Τύπου από την αντιπολίτευση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε, πάντως, ούτε η κ. Στουρνάρα, για την οποία κατήγγειλε ότι ταϊζόταν από το σύστημα που είχε στηθεί πάνω στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει συνολική ρύθμιση και για άλλα αδικήματα, για τα οποία θα καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα» ανέφερε , δηλώνοντας ότι η τροπολογία για την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα εγκλήματα στον Τύπο γι’ αυτόν τον λόγο δεν γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση.

«Τώρα με τον κ. Μαυρίδη του Φιλελεύθερου σηκώθηκε επανάσταση. Αλλά αυτήν την επανάσταση δεν την είδα όταν είχε μηνύσει η κ. Στουρνάρα τον κ. Βαξεβάνη γιατί είχε βγάλει όλα τα άπλυτα στη φόρα. Τον συνέλαβαν και αυτόν τότε. Σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους περί της ελευθερίας του Τύπου. Για τον κ. Βαξεβάνη δεν είδα να πείτε μισή κουβέντα. Τίποτα. «Και λίγα του κάνανε» λέγανε ορισμένοι. «Προσβάλλει τη γυναίκα του αρχιτραπεζίτη» γράφανε ορισμένοι! Άρα είναι ψευδεπίγραφα όσα λέτε» σημείωσε ο κ. Πολάκης και μίλησε για τη δική του μεταχείριση από τον Τύπο:

«Εγώ, κανονικά, με όλα αυτά που μου έχουνε γράψει, έπρεπε να κάνω πέντε μηνύσεις στην ΕΡΑ. Από ψέματα και βρισιές άλλο τίποτα. Αλλά τι να κάνουμε; Δεν είμαι πολύ ευγενικό παιδί, απαντώ, τι να κάνουμε; Δεν είναι δυνατό όλοι αυτοί, οι οποίοι έπαιρναν, έξι, δέκα, δεκαπέντε, αέρα, τζάμπα χρήμα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, άμα τους βγάζεις τα άπλυτά τους στη φόρα, να σε λένε σκύλο, άπλυτο, άκουρο, αναρχοάπλυτο ή γιδοβοσκό! Πόσες μηνύσεις έπρεπε να κάνω εγώ τη μέρα; Εμένα μου έχουν κάνει και ένα κάρο αγωγές από πάνω διάφοροι συνάδελφοί σας που ταϊζονταν κανονικά και με μηνιάτικο από το σύστημα Παπαδημητρίου, από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο το είχε και ο Αβραμόπουλος και ο Λοβέρδος και ο Άδωνις και ο Βορίδης. Γι’ αυτό σας λιβανίζανε. Επειδή τους ταϊζατε».

«Μέσα από αυτό το τάισμα έτρωγε και η κ. Στουρνάρα. Και μας κάνει και μήνυση, του Ανδρέα Ξανθού και εμένα, γιατί απεντάξαμε το πρόγραμμα κατά του καρκίνου που ήταν από προηγούμενο ΕΣΠΑ, γιατί δεν προλάβανε να τα φάνε όλα! Που είχαν γίνει με συγκεκριμένο τρόπο οι διαδικασίες για να πάει εκεί η δουλειά. Και όταν τα αποκάλυψα, συνάδελφός σας με είπε σκύλο. Και γι’ αυτό βγήκα μετά και είπα ότι κανονικά έπρεπε να έχω σηκωθεί, να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη.

Άμα εσάς σας λένε σκύλο, θα τους λέτε να σας πουν και γάτα; Αλλά πού να ξέρω τότε που δίναμε συνέντευξη, ότι οι εννέα στους δέκα που είχα απέναντί μου, και τους λέγαμε ότι η κ. Στουρνάρα έτσι τα πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ για υγειονομικά μηνύματα που έπρεπε να προβληθούν δωρεάν, ταϊζονταν με τον μήνα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όσο και να τα κρύψετε όλα θα βγουν στη φόρα και αν είχαμε και δικαιοσύνη να λειτουργεί πιο γρήγορα κάποιοι θα έπρεπε να βλέπουν τον κόσμο σήμερα ριγέ, γιατί θα τον έβλεπαν πίσω από τα κάγκελα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί την αντιπολίτευση ο Πολάκης: Κάποιοι θα δουν τον κόσμο… ριγέ!"

Μητσοτάκης: Με το δημοψήφισμα στα Σκόπια «πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής για τον Καμμένο»

Μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών «πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής για τον Καμένο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Πειραιώς εκτιμούν, όπως είχε σημειώσει νωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, ότι το «ναι» θα υπερισχύσει, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα. Και έτσι θεωρούν ότι θα γίνει πλέον ξεκάθαρο αυτό που εξ αρχής επισημάνθηκε από την ηγεσία της ΝΔ, ότι δηλαδή «με την υπογραφή της Συμφωνίας δημιουργήθηκαν τετελεσμένα, τα οποία όσο περνά ο καιρός πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ανατραπούν».

Εκλογές πριν τη δημιουργία τετελεσμένων 

Γι΄ αυτό, όπως τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί εκλογές πριν από την δημιουργία τετελεσμένων, το ισχυρότερο από όλα θα είναι η συνταγματική αναθεώρηση στην πΔΓΜ. Θα πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος για μια καθοριστική εξέλιξη, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο μετά την συνταγματική αλλαγή να υποχρεωθούν τα Σκόπια να αλλάξουν ξανά το Σύνταγμά τους.

Τη συνεδρίαση απασχόλησαν και τα σενάρια που θέλουν τον αρχηγό των ΑΝΕΛ να αποσύρει το κόμμα του από την κυβέρνηση, αλλά αυτή να παραμείνει στη θέση της αφού η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από άλλη πλειοψηφία. Όπως έγινε γνωστό, ο σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρόλο που εκτιμά ότι θα αποτελέσει ένα νέο ευτελισμό των θεσμών, ενώ επισημαίνει ότι δεν θα υπάρχει τέτοιο προηγούμενο στα ευρωπαϊκά χρονικά.

Νέα πρόταση μομφής μετά τις 17 Δεκεμβρίου 

Ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του είχαν εξ αρχής καταστήσει σαφή τη θέση τους ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για μια τέτοια Συμφωνία. Και συμπλήρωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευσης θα κάνει χρήση όλων των κοινοβουλευτικών όπλων που διαθέτει, μεταξύ των οποίων και την υποβολή νέας πρότασης δυσπιστίας μετά τις 17 Δεκεμβρίου, οπότε συμπληρώνεται εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση μομφής. 

Υποψίες για «πολιτικό χρήμα»

Τη συνεδρίαση των τομεαρχών απασχόλησε και το Μεταναστευτικό. Ο αρμόδιος τομεάρχης Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Μόρια αποτελεί «μνημείο αναξιοπρέπειας και απανθρωπιάς». Υποστήριξε πως «ό,τι συμβαίνει εκεί οφείλεται στην ιδεοληψία της κυβέρνησης να ταυτίζει οικονομικούς μετανάστες με πρόσφυγες, ώστε τελικά να μην φεύγει κανείς». 

«Έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά σκοτεινό σύστημα διαχείρισης πακτωλού εκατομμυρίων κοινοτικών κονδυλιών», συμπλήρωσε. Και επέμεινε ότι «η απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει στοιχεία γεννά υποψίες ακόμη και για μαύρο πολιτικό χρήμα». Έφερε δε ως παράδειγμα το γεγονός ότι έχουν δοθεί σε ΜΚΟ 15 εκατομμύρια για μεταφραστικούς λόγους. 

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αποτελεί «συνδυασμό ιδεοληψίας, ανικανότητας, κυνισμού και πλήρους αδιαφορίας για τους ανθρώπους που φθάνουν στην χώρα μας. Επανέλαβε δε τις θέσεις της ΝΔ που είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει φύλαξη των συνόρων με τη συνδρομή της Ευρώπης, άμεσος διαχωρισμός προσφύγων και δικονομικών μεταναστών, καθώς και επιτάχυνση διαδικασίας απονομής ασύλου. 

Η ανάπτυξη και τα πλεονάσματα 

Για τα θέματα της Οικονομίας, ο τομεάρχης Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε τις δυσκολίες της χώρας να επανέλθει στην κανονικότητα, επιστρατεύοντας τέσσερα επιχειρήματα: 

*Πρώτον, τον αναιμικό δείκτη ανάπτυξης, καθώς οι κυβερνώντες έχουν πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις τους.

*Δεύτερον, τις οφειλές του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα που φθάνουν στα 2,7 δισ. ευρώ και δεν εξοφλούνται για να επιτευχθεί το υπερπλεόνασμα.
*Τρίτον, τις δημόσιες επενδύσεις που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει βασικό μοχλό ανάπτυξης, αλλά το 2017 ήταν οι χαμηλότερες ολόκληρης της δεκαετίας και φέτος είναι χαμηλότερες κατά 1 δισ. ευρώ προβλεπόμενο.

*Τέταρτον, το ιδιωτικό χρέος το οποίο κάθε μέρα αυξάνεται μόνο τα τελευταία 4 χρόνια εκτινάχθηκε κατά 59%. 

«Με αλλαγή μείγματος πολιτικής, διαρθρωτικές αλλαγές, ενίσχυση ρευστότητας, μπορούμε σε έναν χρόνο από την ανάληψη της διακυβέρνησης να έχουμε πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης τέτοιους που θα μας επιτρέψουν να έχουμε περιθώρια διαπραγμάτευσης για τα πλεονάσματα», υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε από την πλευρά του, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέβαλε την πολιτική ατζέντα της στην πρόσφατη ΔΕΘ και οι πολίτες κατάλαβαν ποιος έχει συγκροτημένο πρόγραμμα για ανάπτυξη χώρας και ποιος υποσχέθηκε να διαχειριστεί με επιδόματα τη φτώχεια που έχει επιβάλλει.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Με το δημοψήφισμα στα Σκόπια «πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής για τον Καμμένο»"

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Οδηγίες προστασίας

Μικρή εξασθένιση των θυελλωδών ανέμων αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης στα βόρεια και κεντρικά της χώρας, ενώ στα νότια πελάγη η έντασή τους θα διατηρηθεί στα 9 με 10 μποφόρ.

Από τις απογευματινές ώρες οι βροχές που σημειώνονται στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και την Κρήτη, όπου τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Την Παρασκευή, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, έντασης στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10 μποφόρ.

Βαθμιαία πάντως μέχρι το βραδύ θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Κακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο

Συμφώνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχειά τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Το Σάββατο αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική και Νότια Νησιωτική Χώρα.

Σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, οι όποιοι στο Νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

Την Κυριακή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την κεντρική και νότια χώρα.

Νότιοι άνεμοι, πιθανώς σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα νότια πελάγη.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ωστόσο, κανονικά θα διεξαχθούν στις 9 το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από τη νύχτα στο Αιγαίο. Σε πολλές θαλάσσιες περιοχές οι άνεμοι εξακολουθούν να φθάνουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος.

Στη γραμμή Βόλος-Σποράδες θα εκτελεστεί το δρομολόγιο των 7:45 με τον «Πρωτέα». Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Καβάλας Λιμένας Θάσου. Στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά τα δρομολόγια γίνονται μόνο κατά την κρίση των πλοιάρχων.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Οδηγίες προστασίας"

Capital Controls: Χωρίς όριο οι αναλήψεις μετρητών από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου

Ένα ακόμα βήμα για χαλάρωση των capital controls κάνει η χώρα από την Δευτέρα. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κυρίου Ευκλείδη Τσακαλώτου η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταργείται από 1ης Οκτωβρίου 2018 το ανώτατο πλαφόν στις αναλήψεις μετρητών από τις ελληνικές τράπεζες. Έτσι, από 60 ευρώ ημερησίως το καλοκαίρι του 2015 ή 5.000 ευρώ το μήνα που ισχύει εδώ και λίγους μήνες, από την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα ισχύει κανένας περιορισμός στις αναλήψεις (παρά μόνον το ύψος των διαθέσιμων υπολοίπων που υπάρχει στους λογαριασμούς των καταθετών).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:

«Στάλθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει.

Με την απόφαση καταργούνται πλέον πλήρως οι δύο πυλώνες του οδικού χάρτη των capital controls και απελευθερώνονται έτσι οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στην κίνηση των κεφαλαίων εντός της χώρας, παράλληλα γίνεται περαιτέρω σταδιακή άρση των περιορισμών του τρίτου πυλώνα που αφορά στην μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Ειδικότερα :

Επιτρέπονται πλέον από 1η Οκτωβρίου χωρίς περιορισμό οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από τα ιδρύματα στην Ελλάδα.

Επιτρέπονται από 1η Οκτωβρίου οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από τα ιδρύματα στο εξωτερικό έως του ποσού των 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Αυξάνεται με την δημοσίευση της απόφασης το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 3.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Διευκολύνονται με την δημοσίευση της απόφασης και θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των υποκαταστημάτων οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 40.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα.

Επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό χρηματικών ποσών που αποτελούν κέρδη και μερίσματα προερχόμενα από κεφάλαια εξωτερικού, που επενδύονται στην Ελλάδα μετά τη δημοσίευση της απόφασης, έως ποσοστού 100% του επενδεδυμένου κεφαλαίου για κάθε ημερολογιακό έτος.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, της 15ης Μαΐου 2017. Σημειώνεται ότι οι αρχές στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Capital Controls: Χωρίς όριο οι αναλήψεις μετρητών από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου"

Γιατί δεν καταργείτε την ομάδα ΔΙΑΣ κ. Γεροβασίλη; Ποιος αξιωματικός δεν θα καταδικάσει τον αστυνομικό;

Διαβάσαμε τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη για ο βίντεο της Εφημερίδας των Συντακτών και μας δημιουργήθηκαν στο bloko.gr ορισμένες απορίες. Διαβάστε τη δήλωση και... επανερχόμαστε.

"Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα".

Τα ερωτήματα που μας δημιουργήθηκαν είναι πολλά και σίγουρα θα παραμείνουν αναπάντητα.

Πρώτο, ποιος αξιωματικός μετά τη δήλωση της κ. υπουργού θα πραγματοποιήσει αμερόληπτη έρευνα και δεν θα καταδικάσει τον αστυνομικό; Προκαταλαμβάνει το πόρισμα της έρευνας, ή όχι;

Δεύτερο, πριν να μπει στον κόπο της ανακοίνωσης- δήλωσης στην οποία εκφράζει μετά βδελυγμίας τον αποτροπιασμό, μπήκε στη βάσανο να διαβάσει ή να ενημερωθεί για το πόσα εγχειρίδια ή αποστάγματα εκπαιδεύσεων υπάρχουν για το πώς πρέπει να συντελείται μία έρευνα ελέγχου ενός ύποπτου, με κλιμακούμενα επίπεδα απειλής;

Τρίτο, έχει ενημερωθεί για το ποια ενημέρωση και με ποιες οδηγίες κατηύθυνε το κέντρο επιχειρήσεων τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στο σημείο, δηλαδή εάν είχε αναφερθεί ως περιστατικό ένοπλης ληστείας, με επικίνδυνο δράστη και παραινέσεις για αυτοπροστασία;

Τέταρτο, έχει δει πουθενά κάποιο μαχαίρι κι αν ναι, ποιος το κρατά και πιέζεται να το αφήσει;

Πέμπτο και τελευταίο. Εάν κατά την άποψη της, αυτή η διαδικασία ελέγχου συνέβαινε σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα (δεν αναφέρουμε καν την πιθανότητα της αμερικάνικης μεγαλούπολης) ποια θα ήταν  η αντίδραση των εκεί αστυνομικών; Μήπως θα πυροβολούσαν μετά την πρώτη προειδοποίηση αφοπλισμού;

Ευτυχώς κ. υπουργέ, που ειδικά η ομάδα ΔΙΑΣ και τα πληρώματα της άμεσης δράσης έχουν σμιλευτεί με εκπαιδεύσεις και εκπαιδευτικού χαρακτήρα παιδαγώγηση, ώστε ν' αντιμετωπίζουν ακόμη και τα πιο υψηλού κινδύνου περιστατικά με ιδιαίτερη προσοχή και στο μέτρο του δυνατού, με σεβασμό στην προσωπικότητα του υπόπτου, προστατεύοντας ταυτόχρονα τη ζωή και την ακεραιότητα, τη δική τους και άλλων διερχόμενων πολιτών. Ενίοτε δε, κάποιοι στο παρελθόν πλήρωσαν την ιερή προσήλωση με τη ζωή τους. Ανατρέξτε στον κατάλογο με τους πεσόντες της ΕΛΑΣ. Υπάρχει και τέτοιος.

Συνεπώς, άλλο είναι μία υπουργός προϊστάμενος των σωμάτων ασφαλείας και άλλο μία πολιτικός που απευθύνεται στο εκλογικό ακροατήριο, καλυπτόμενη με το μανδύα του ερζάτς (αγαπημένη μας λέξη τελευταία) δήθεν προοδευτικού αριστερισμού (για τον οποίο μάλλον θα χρειαστείτε εσείς και οι κατ' επίφαση ονομαζόμενοι σύντροφοι σας, πολλά σεμινάρια εκμάθησης όρων, μπιχαβιορισμού και στρουκτουραλισμού του.

Και το λέμε αυτό, έχοντας πλήρη επίγνωση (ή και ψευδαίσθηση) ότι κανένα από τα 5 παραπάνω σημεία δεν αντιπροσωπεύει τον γνήσιο, ρεαλιστικό προοδευτισμό. Είναι απλώς, μια συνταγή πολιτικάντικης αντίληψης για το πως θερμαίνουμε τα αυτιά του εκλογικού ακροατηρίου. Γι αυτό λοιπόν, καταργείστε και τη ΔΙΑΣ για να τελειώνουμε. 

του Γιώργου Καραϊβάζ

Δείτε το επίμαχο βίντεο


bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί δεν καταργείτε την ομάδα ΔΙΑΣ κ. Γεροβασίλη; Ποιος αξιωματικός δεν θα καταδικάσει τον αστυνομικό;"

Στην Κρατική Ασφάλεια το «Κινήμα Δεν Πληρώνω»

Ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην κρατική Ασφάλεια τα ιδρυτικά μέλη του «Κινήματος Δεν Πληρώνω», Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα οι Ηλιας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος έφτασαν πριν από λίγα λεπτά στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και στο Τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για πράξεις στις οποίες προέβησαν κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα.

Οι πράξεις που τους αποδίδουν συνδέονται με τα αδικήματα της αντίστασης, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, φθοράς και διακεκριμένης φθορας ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της βίας κατά των αστυνομικών οργάνων.



«Προσπαθούν να πλήξουν το αγωνιστικό φρόνιμα και το δικό μας αλλά και του ελληνικού λαού. Αντιλαμβάνεστε ότι όλο αυτό το κίνημα προσπαθούν να το αναχαιτίσουν από την κυβέρνηση και το τραπεζικό κεφάλαιο μέσω αυτόν των διώξεων. Εμείς βέβαια δεν θα αφήσουμε να μας κλονίσουν και να μας επηρεάσει. Θα είμαστε στο δρόμο και θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την πάλη μέσα από αυτές τις διώξεις», σημείωσε ο Ηλίας Παπαδόπουλος ενώ με τη σειρά του ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογραφους:

«Ερχόμαστε εδώ προκειμένου να πάρουμε τη δικογραφία να δούμε τι ακριβώς λέει. Είναι μια φρονιματικη διαδικασία πολιτικού καθαρά περιεχομένου δεν είναι τυχαίο ότι αυτή που το έχουν αναλάβει είναι το τμήμα της κρατικής ασφαλείας που αφορά την υποτιθέμενη προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Προφανώς αφορά την προστασία του πολιτεύματος της τραπεζοκρατιας, προφανώς προσπαθούν να χτυπήσουν εμάς όπως και άλλους συναγωνιστές προκειμένου να γονατίσουμε και να μην μπαίνουμε άλλο στα πόδια τους και προκειμένου το κύμα των εξώσεων το οποίο έρχεται μετά τους χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα γίνουν να μην έχει αντίδραση λαϊκή και να μην έχει ουσιαστικά την πρωτοπορία αυτού του αγώνα που γίνεται χρόνια στην πρώτη γραμμή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Φυσικά αυτές οι διώξεις δεν μας πτοούν. Δέκα χρόνια οι μεγαλοεργολάβοι προσπαθούσαν να μας δικάσουν και αθωωθηκαμε σε όλες έτσι θα γίνει και τώρα».

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είμαι εδω ως συνήγορος υπεράσπισης του Λεωνιδα Παπαδόπουλου και του Ηλία Παπαδόπουλου, που καλούνται από το τμήμα προστασίας δήθεν του πολιτεύματος να δώσουν εξηγήσεις. Εγώ επάνω μόλις ανέβουμε θα ζητήσω εξηγήσεις γιατί δεν έχουν καλέσει και μένα ακόμη τους έχω προσκαλέσει να με συλλάβουν για την δράση υπέρ της δημοκρατίας και υπέρ των πολιτών. Αυτές οι διώξεις και αυτού του είδος ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν και θα τα αντιμετωπίσουμε με πολυ χιούμορ και χαμόγελο αλλά και με επιμονή στην προστασία της κατοικίας, της περιουσίας και της ζωής των συνανθρώπων μας».





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Κρατική Ασφάλεια το «Κινήμα Δεν Πληρώνω»"

Κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές την Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας. Αρκετοί δήμαρχοι σε συννενόηση με περιφερειάρχες αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις, για την ασφάλεια μαθητών και των γονέων τους.

Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους Αθηναίων και Πειραιώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.
Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του π.δ/τος 79/2017».

Ταυτόχρονα δεν θα ανοίξουν και τα σχολεία στο δήμο Κερατσινίου, στο δήμο Πειραιά και στο δήμο Ιλίου.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία σε Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Άνδρο, Τήνο και Μύκονο.​

Ο Δήμος Γλυφάδας αποφάσισε να κλείσει επιπλέον από σήμερα και τις παιδικές χαρές και τις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές την Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας"

Παράταση 6 ημερών για δηλώσεις στις εφορίες που μετακομίζουν

Παράταση έξι ημερών για υποβολές δηλώσεων σε εφορίες που κλείνουν λόγω συγχωνεύσεων ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή:

- από τις 8 Οκτωβρίου συγχωνεύονται η Δ.Ο.Υ. Νέου Ηρακλείου στη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας και η Δ.Ο.Υ. Γ’ Πειραιά στη Δ.Ο.Υ. Α’ Πειραιά

- από τις 22 Οκτωβρίου συγχωνεύονται η Δ.Ο.Υ ΣΤ΄ Αθηνών στη Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών και η Δ.Ο.Υ. Δ’ Πειραιά στη Δ.Ο.Υ. Ε’ Πειραιά.

Εξαιτίας της συγχώνευσης δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές με το κοινό:

· την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου , την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Α’ Πειραιά και Γ’ Πειραιά και

· την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ,την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στις Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών, ΣΤ΄ Αθηνών, Ε’ Πειραιά και Δ’ Πειραιά .

Ενόψει αυτού:

1. Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής όλων των άλλων δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών που λήγουν κατά την ημέρα που οι αρμόδιες για την υποβολή ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές λόγω της ίδιας ως άνω αιτίας, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.

2. Παρατείνεται επίσης η προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ, που για τον αναφερόμενο στο θέμα λόγο διακόπηκε η λειτουργία τους, κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που αυτά γίνονται (κατά ΚΕΔΕ) ληξιπρόθεσμα μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.

Οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια Δ/νση της Κεντρικής Υπηρεσίας την Οικονομική Επιθεώρηση και το αντίστοιχο υποσύστημα TAXIS, για τις ημερομηνίες μετάθεσης των προθεσμιών, που προκαλούνται από τους ανωτέρω λόγους.

Ωστόσο η παράταση αυτή (από Πέμπτη σε Τρίτη) δεν αφορά όλους τους φορολογούμενους αλλά μόνον εκείνους του φορολογούμενους που λόγω τελικού ψηφίου ΑΦΜ κλπ έπρεπε να εκπληρώσουν την συγκεκριμένη ημέρα.

Εν προκειμένω δηλαδή ισχύουν οι διατάξεις με τις οποίες παρατείνονται για «έκτακτους λόγους» (πχ μεταστέγαση Δ.Ο.Υ, διακοπή ρεύματος, απεργία τραπεζικών ή εφοριακών υπαλλήλων, γενική συνέλευσης εφοριακών υπαλλήλων σε εργάσιμες ώρες ή βλάβη του συστήματος ΤΑΧIS, κλπ) για φορολογούμενους των οποίων ο ΑΦΜ τελειώνει σε ψηφίο, του οποίου η λήξη συμπίπτει με την ημέρα που η συγκεκριμένη ΔΟΥ παρέμεινε κλειστή, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας της για το κοινό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση 6 ημερών για δηλώσεις στις εφορίες που μετακομίζουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news