facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα πρόκληση Ράμα: Γκρέμισε τέσσερα σπίτια και δύο επιχειρήσεις στο Γιάλι της Χειμάρρας

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να γκρεμίσει τέσσερις κατοικίες ομογενών.
Αυτήν τη φορά η κυβέρνηση Ράμα βρήκε τη δικαιολογία ότι δήθεν τα σπίτια και δύο επιχειρήσεις που γκρεμίστηκαν βρίσκονταν σε στρατιωτική έκταση στο Γιάλι της Χειμάρρας.
Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση Ράμα: Γκρέμισε τέσσερα σπίτια και δύο επιχειρήσεις στο Γιάλι της Χειμάρρας"

Κλειστά την Πέμπτη σχολεία και παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου), όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού.

Αυτό, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, λόγω των έντονων ανέμων και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά την Πέμπτη σχολεία και παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού"

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Προς εκκένωση το χωριό Ζόλα

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση έξω από το χωριό Ζόλα, στη Κεφαλονιά.

Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς το οικισμό.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες.

Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

Φωτιά και στη Δυτική Αχαΐα

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή του Αράξου, στην δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε έκταση με καλαμιές, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 20 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχουν σταλεί ενισχύσεις και από τον νομό Ηλείας

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Προς εκκένωση το χωριό Ζόλα"

«Ανεπιθύμητος» και στη Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας! Γέμισαν αφίσες και φέιγ βολάν οι δρόμοι (pics)

Εκατοντάδες αφίσες και φέιγ βολάν με την φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα και τη φράση «ανεπιθύμητος» γέμισαν οι δρόμοι στη Νέα Υόρκη.

Τα μέλη της ομογένειας ακολούθησαν την πρακτική που έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τη συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχώρησε στα Σκόπια την «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.
Αφίσες τοιχοκολλήθηκαν στο Κουίνς, την Αστόρια αλλά και στο Λονγκ Άιλαντ Σίτυ, σε πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό, στην Πλατεία των Αθηνών, σε Εκκλησίες, έξω από συλλόγους αλλά και σε πάρκα της περιοχής, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι ομογενείς, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να αλλάξει τη τελευταία στιγμή το μέρος όπου επρόκειτο να διοργανώσει δεξίωση προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα. Το Γενικό Προξενείο επέλεξε την αίθουσα “Diplomat Ballroom” του ξενοδοχείου Plaza, προκειμένου ο πρωθυπουργός ν’ αποφύγει να έρθει εν΄ψε την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας των ομογενών, για το θέμα των Σκοπίων.
Η δυσαρέσκεια της ομογένειας για τους κκ. Τσίπρα και Κοτζιά έχει, άλλωστε, ήδη εκδηλωθεί με το ψήφισμα της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ το οποίο τους χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανεπιθύμητος» και στη Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας! Γέμισαν αφίσες και φέιγ βολάν οι δρόμοι (pics)"

Αποκολλήθηκε κομμάτι της μαρκίζας στα δικαστήρια της Λάρισας – Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς! (φωτό)

Δεν πέρασαν παρά μόνον λίγες ώρες από την επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας κι ένα ακόμη απρόοπτο περιστατικό ήρθε να δυναμώσει τις φωνές για άμεση ανάγκη συντήρησης του κτηρίου.
Κομμάτι της μαρκίζας από την πλευρά της Κεντρικής πλατείας, στη διασταύρωση των οδών Κούμα και Μαρίνου Αντύπα, αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα τμήμα του να πέσει σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία.
Ευτυχώς από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ άμεσα οι αρχές προχώρησαν σε “αποκλεισμό” της περιοχής.
Ερωτηθείσα για το γεγονός η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη τόνισε στο onlarissa.gr πως “παρά την ανάδειξη του προβλήματος τόσο με συνέντευξη τύπου από το Σύλλογο, όσο και με ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή, το πρόβλημα της συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου παραμένει άλυτο. Αποτέλεσμα ήταν σήμερα να αποκολληθεί κομμάτι της μαρκίζας και από τύχη να μην έχουμε τραυματισμό. Αυτό είναι παρανυχίδα μπροστά σε όλες τις ελλείψεις που έχει το δικαστικό μέγαρο. Πρέπει άμεσα το υπουργείο να προχωρήσει στη χρηματοδότηση της συντήρησης του κτηρίου”.
Δείτε φωτογραφίες:
onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκολλήθηκε κομμάτι της μαρκίζας στα δικαστήρια της Λάρισας – Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς! (φωτό)"

Μια Μόρια έξω από την... Μόρια -700 Αφγανοί έχουν στήσει τον δικό τους καταυλισμό [εικόνες]

Στη βόρεια πλευρά του καταυλισμού που έχει στηθεί έξω από τον «επίσημο» του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας κάπου 700 Αφγανοί σήμερα αγωνίζονται με ό,τι μέσα διαθέτουν να κρατήσουν όρθιες όποιες σκηνές δεν τους πήρε ο αγέρας.
Να έχουν ένα κομμάτι πλαστικό, μια τέντα του Ερυθρού Σταυρού πάνω από το κεφάλι τους τη νύχτα που έρχεται.
Αυτή είναι η πραγματική Μόρια. Η Μόρια έξω από τον χώρο που επίσημα δρουν οι ανθρωπιστικοί οργανισμοί, οι ΜΚΟ και το αρμόδιο υπουργείο. Η Μόρια που δεν επισκέπτονται ούτε τα κανάλια και φυσικά ούτε οι επώνυμοι Έλληνες και ξένοι. Η Μόρια των ξυπόλητων παιδιών, των γυναικών που παλεύουν να κρατήσουν τα παιδιά τους κοντά, των ανδρών που απεγνωσμένα ψάχνουν για ξύλα, και δυο κομμάτια σκοινί...
Ο πρόχειρος αυτός καταυλισμός φτιάχτηκε από την «υπερχείλιση» του επίσημου καταυλισμού. Αφγανοί κυρίως, παιδιά στην πλειοψηφία μπήκαν στο πρώτο γειτονικό χωράφι και στήσανε το σπιτικό τους. Καινούργιοι στο νησί, έφτασαν τον τελευταίο μήνα, οι Τούρκοι τους πήραν ότι είχαν και δεν είχαν. Αν είχαν και κάτι...
Στη βόρεια πλευρά του καταυλισμού που έχει στηθεί έξω από τον «επίσημο» του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΜόριαςΣτη βόρεια πλευρά του καταυλισμού που έχει στηθεί έξω από τον «επίσημο» του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας
Βάση για αυτό το σπιτικό δυο κλαδιά από μια χιλιοκουτσουρεμένη και χιλιοκαμμένη από προηγούμενους ελιά, μια παλέτα που κανείς δεν ξέρει από πού κουβάλησαν, τέντες πλαστικές με τα σήματα του Ερυθρού Σταυρού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επιγραφή «European Union Humanitarian Aid» που πάει να πει «Ευρωπαϊκή Ένωση Ανθρωπιστική βοήθεια». Αλλά όλα αυτά δεν είναι πολύτιμα υλικά. Ή μάλλον δεν είναι πιο πολύτιμα από τα ξερά κλαδιά που κουβαλάνε οι άνδρες του καταυλισμού από τα γύρω κτήματα. Να κόβουν την ορμή του παγωμένου βορειοανατολικού αγέρα που έρχεται καταπάνω τους απευθείας από τον αδραμμυτινό μικρασιατικό κόλπο. Εξίσου πολύτιμες και οι πέτρες. Μεγάλες πέτρες που οι άνδρες κουβαλάνε ως άλλος Σίσυφος στην ανηφόρα που οδηγεί στον χώρο αυτό...
Μια κατσαρόλα ρύζι για να φάνε κάπου 20 παιδιά, βρασμένο σε ένα ηλεκτρικό μάτι έξω από μια σκηνή. Ακολουθάς το καλώδιο και μπλέκεις σε ένα απίστευτο ιστό καλωδίων που προέρχονται από έναν πίνακα... Εκατοντάδες καλώδια, ένα απίστευτο σύστημα ηλεκτροδότησης- ρευματοκλοπής.... Αν βρέξει απόψε ή αύριο όλο το σύστημα θα διαλυθεί. Τα καλώδια γυμνά θα πέσουν στο χώμα...
Μια γυναίκα με μια τσάπα σκάβει λέει να φτιάξει ένα χαντάκι για τα νερά γύρω από τη σκηνή... Τα παιδιά της ανοίγουν σκάβοντας με τα χέρια λάκκους να στηρίξουν. Κάποιος τους έχει μοιράσει κόκκινες μπλούζες με την επιγραφή «We are the future». «Εμείς είμαστε το μέλλον». Ένα μέλλον ξυπόλητο, βρώμικο για το οποίο πολλοί μιλάνε, λίγοι μοιράζονται και σχεδόν κανένας δεν πάει μέχρι εκεί.
φγανοί κυρίως, παιδιά στην πλειοψηφία μπήκαν στο πρώτο γειτονικό χωράφι και στήσανε το σπιτικό τουςΑφγανοί κυρίως, παιδιά στην πλειοψηφία μπήκαν στο πρώτο γειτονικό χωράφι και στήσανε το σπιτικό τους
Εδώ σε ετούτη τη γη που δέρνει ο αέρας, είναι ο χώρος που σαν πέσει η νύχτα αναπτύσσεται και κάθε λογής παραβατικότητα. Προσβάσιμη από τους πάντες λειτουργεί ως ένα ιδιότυπο «γκέτο»... Εδώ πραγματοποιούνται και οι κάθε λογής παράνομες συναλλαγές με ντόπιους. Από αγοραπωλησία καπνού, αλκοόλ και ουσιών μέχρι πορνεία.
Ρωτάμε αν έχουν πέσει στην αντίληψη τους όλα αυτά. Χαμογελάνε. Ο Μοχάμεντ ένας 20χρονος με τη γυναίκα του και τρία παιδιά από το Αφγανιστάν χαμογελά. Με λιγοστά Αγγλικά λέει πως «απόψε τίποτα δε θα γίνει. Κάνει πολύ κρύο, έχει πολύ δυνατό αέρα και όλοι αυτοί απόψε θα πάνε σε άλλο σκοτεινό μέρος».
Ο πρόχειρος αυτός καταυλισμός φτιάχτηκε από την «υπερχείλιση» του επίσημου καταυλισμούΟ Ο πρόχειρος αυτός καταυλισμός φτιάχτηκε από την «υπερχείλιση» του επίσημου καταυλισμού
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: IntimeNews
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μια Μόρια έξω από την... Μόρια -700 Αφγανοί έχουν στήσει τον δικό τους καταυλισμό [εικόνες] "

Moody’s: Γιατί δεν αναβαθμίσαμε την Ελλάδα - Στάσιμη στο «Β3» η αξιολόγηση

Τους λόγους που δεν προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ανέλυσε ο οίκος Moody’s σε έκθεσή του, που διατήρησε στάσιμη την αξιολόγηση της χώρας μας στο B3.

Όπως αναφέρει στην επικαιροποιημένη έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, στα αγκάθια συγκαταλέγεται η ανάγκη για πολύ περιοριστικής δημοσιονομική θέση που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια ακόμα για να μειωθεί το εξαιρετικά υψηλό χρέος και η πρόκληση της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο θεσμικό και διακυβέρνησης. Το τραπεζικό σύστημα «παραμένει αδύναμο, με πολύ υψηλή έκθεση σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια» παρατηρεί ακόμα η Moody's.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του ESM, ύψους 15 δισ. ευρώ, θα αυξήσει το συνολικό μαξιλάρι ρευστότητας στα 24 δισ. ευρώ (13% του ΑΕΠ) και θα βοηθήσει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου. Το μαξιλάρι αυτό θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για περίπου δύο χρόνια, σημειώνει η Moody’s.

Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου επισημαίνουν ακόμα πως τα στοιχεία για το πραγματικό ΑΕΠ επιβεβαιώνουν τη θετική αναπτυξιακή δυναμική, με την ανάπτυξη να κινείται στο 0,2% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,8%.

Η ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης, η οποία αυξήθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση, ήταν το κυριότερο θετικό στοιχείο σύμφωνα με τη Moody’s. Θετική ήταν η συνεισφορά στην ανάπτυξη και των εξαγωγών, ενώ οι επενδύσεις παρέμειναν σχετικά αδύναμες.

Η Moody’s προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2% το 2018, ενώ η ανάπτυξη αναμένεται να ανεβάσει ελαφρώς ταχύτητα το 2019 (2,2%), σε αντίθεση με την ευρύτερη τάση στην ευρωζώνη όπου η ανάπτυξη προβλέπεται να επιβραδυνθεί.

Εκτιμά ακόμη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 3,6% για το τρέχον έτος και το 3,3% για το 2019, με το χρέος να διαμορφώνεται το 2018 στο 188% του ΑΕΠ και να υποχωρεί στο 177,7% του ΑΕΠ το 2019.

Οι θετικές προοπτικές για το ελληνικό ΑΕΠ υπερισχύουν των καθοδικών ρίσκων, σύμφωνα με τους αναλυτές της Moody’s, καθώς οι προγραμματισμένες μειώσεις φόρων θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην εμπιστοσύνη και στις δαπάνες.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, η αγορά εργασίας συνεχίζει να καταγράφει σταθερή βελτίωση, στηρίζοντας την ιδιωτική κατανάλωση.

Σε ό,τι αφορά μελλοντικές αξιολογήσεις, ο οίκος υπογραμμίζει ότι μία αναβάθμιση θα μπορούσε να έρθει αν οι ελληνικές αρχές συνέχιζαν τις προσπάθειες των προηγούμενων των στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. Μία ξεκάθαρη ένδειξη επιτυχούς επιστροφής στις αγορές, όπως και ενδεχόμενη ταχύτερη βελτίωση των συνθηκών στον τραπεζικό τομέα, θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στην αναβάθμιση όπως και ενδεχόμενη ταχύτερη βελτίωση των συνθηκών στον τραπεζικό τομέα.

Για την ώρα δεν είναι ορατή πιθανότητα υποβάθμισης, δεδομένης και της θετικής προοπτικής που δίνει η τελευταία αξιολόγηση. Πάντως η Moody's, προειδοποιεί πως «αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να αποκλίνει από τις δεσμεύσεις της ή να ανατρέψει μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πιέσεις για την αξιολόγηση». Ενδεχόμενες εντάσεις με τους πιστωτές για άλλους λόγους συμπεριλαμβάνονται επίσης στους παράγοντες κινδύνου καθώς θα έθετε υπό κίνδυνο την συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ευρωζώνης.

Ως «μέτριο» και όχι υψηλό αξιολογεί ο οίκος το πολιτικό ρίσκο και εκτιμά ότι εκλογές θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι του 2019. «Η σημερινή κυβέρνηση έχει καταφέρει να νομοθετήσει μεγάλο αριθμό μεταρρυθμίσεων με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς να έχουν πυροδοτηθεί μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις όπως συνέβη στα δύο προηγούμενα μνημόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Οι έρευνες γνώμης δείχνουν συνεπή και υψηλή στήριξη στα κόμματα που είναι υπέρ της συμμετοχής στην Ευρωζώνη» προσθέτει.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Moody’s: Γιατί δεν αναβαθμίσαμε την Ελλάδα - Στάσιμη στο «Β3» η αξιολόγηση"

Τη «βοήθεια» της Interpol ζητά η Τουρκία για τους οχτώ αξιωματικούς

Τη «βοήθεια» της Interpol ζητούν οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα μετά την τελεσίδικη απόφαση από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε σήμερα να συμπεριληφθεί η υπόθεση των «8» που αυτομόλησαν στη χώρα μας στο «κόκκινο δελτίο» της Interpol με σκοπό την έκδοσή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη παραγγελία δόθηκε προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Την ίδια ώρα, το τουρκικό πρακτορείο κάνει λόγο για κατηγορητήριο – «καταπέλτη» σε βάρος των Τούρκων στρατιωτικών, ενώ σημειώνεται πως οι «8» φέρονται να είχαν συστήσει την ομάδα που σχεδίαζε τη δολοφονία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη «βοήθεια» της Interpol ζητά η Τουρκία για τους οχτώ αξιωματικούς"

Τελεσίγραφο από την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου: Απαγόρευση λειτουργίας του hotspot στη Σάμο, αν δεν λυθούν τα προβλήματα

Επειτα από το hotspot της Μόρια, η Χριστιάνα Καλογήρου προειδοποίησε ότι θα απαγορευθεί και η λειτουργία της αντίστοιχης δομής στη Σάμο, αν δεν λυθούν τα προβλήματα.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατέληξε σε αυτή την απόφαση γιατί παραβιάζονται οι όροι περί υγιεινής στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η δημόσια υγεία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την ημέρα της αυτοψίας, στο hotspot διέμεναν 4.024 άνθρωποι, τη στιγμή που η χωρητικότητά του είναι για 650 άτομα, κάτι που ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών, σημειώνεται.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα για τη σίτιση των μεταναστών, εντοπίστηκαν σωροί απορριμάτων, ενώ εκτός του κέντρου υποδοχής υπήρχαν περίπου 700 άτομα, που δεν εξυπηρετούνται από τα αποχωρητήρια και τα λουτρά του hotspot, «με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης για τους ίδιους και τους περιοίκους».

Πιο αναλυτικά, η απόφαση της κ. Καλογήρου λήφθηκε επειδή:

1. Δεν υπήρξε καμιά απάντηση και συμμόρφωση έως σήμερα σε επιστολή των αρμόδιων υπηρεσιών από τον περασμένο Μάιο.

2. Δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις και εγκυκλίους για τη σίτιση μεταναστών και προσφύγων και την μεταφορά των τροφίμων, την αποθήκευση και τις συνθήκες διανομής (έλεγχος θερμοκρασίας κλπ.) καθώς και στοιχεία τυποποίησης των συσκευασμένων τροφίμων.

3. Διαπιστώθηκε έντονος συγχρωτισμός αφού σύμφωνα με αναφορά της Αστυνομίας, διέμεναν κατά την ημέρα της αυτοψίας 4024 άτομα εντός του ΚΥΤ το οποίο έχει δυναμικότητα 650 ατόμων που ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών.

4. Διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία, σωροί απορριμμάτων -εντός και εκτός κάδων- και ύπαρξη εντόμων υγειονομικής σημασίας λόγω ελλιπούς καθαριότητας όλων των χώρων.

5. Στο χώρο των αποχωρητηρίων και λουτρών υπάρχουν στάσιμα ύδατα, ακαθαρσίες και μύγες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών.

6. Εκτός του ΚΥΤ και περιμετρικά αυτού, υπήρχαν κατά την ημέρα της αυτοψίας περίπου 600 - 700 άτομα σε σκηνές, τα οποία δεν εξυπηρετούνται από τα αποχωρητήρια και τα λουτρά του ΚΥΤ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης για τους ίδιους και τους περιοίκους.

Σύμφωνα με την απόφαση με όλα τα παραπάνω παραβιάζονται οι όροι των εγκυκλίων και διατάξεων περί υγιεινής στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η δημόσια υγεία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο από την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου: Απαγόρευση λειτουργίας του hotspot στη Σάμο, αν δεν λυθούν τα προβλήματα "

Αρνήθηκε να προσέλθει στη ΓΑΔΑ για εξηγήσεις ο Λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνήθηκε τελικά να παρουσιαστεί την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ όπου εκλήθη να δώσει εξηγήσεις για κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και «περιλαμβάνουν περίπου τον μισό ποινικό κώδικα».

Ο Παν Λαφαζάνης δεν προσήλθε, ως πολιτική επιλογή, να απολογηθεί, εκφράζοντας την περιφρόνηση του για το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» όπου εκλήθη, καθώς και για την κυβέρνηση που «αποφάσισε αυτήν την κατάπτυστη βαθύτατα αντιδημοκρατική διαδικασία δίωξης».

Ο ίδιος, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΑ, τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι «δεν προσέρχομαι σε απολογία, δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω ένα αμαρτωλό, εμφυλιακού τύπου ‘Τμήμα’. Δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω σκευωρίες και κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις ενάντια στα κινήματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».

«Μόνο στην Τουρκία γίνονται πολιτικές διώξεις ενάντια σε επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος», είπε, και ζήτησε την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, που καλύπτουν την αντιδημοκρατική εκτροπή, ενώ ζήτησε την άμεση διάλυση και κλείσιμο του αμαρτωλού «Τμήματος για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Τέλος, χαιρέτησε το γεγονός ότι «σχεδόν όλα τα αριστερά, προοδευτικά, πατριωτικά δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα εξέφρασαν την αντίθεση τους στις διώξεις και την αγωνιστική θετική τους στάση στην προάσπιση των λαϊκών ελευθεριών, των κινημάτων και της δημοκρατίας».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνήθηκε να προσέλθει στη ΓΑΔΑ για εξηγήσεις ο Λαφαζάνης"

Κοσμηματοπώλης: Ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της περιουσίας μου

«Έντονη ταραχή» επικαλέστηκε ο κοσμηματοπώλης στον ανακριτή κατά την απολογία του για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, υποστηρίζοντας πως όσα καταγράφηκαν στα βίντεο από την οδό Γλάδστωνος ήταν «για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος κατηγορούμενος που αφέθηκε ελεύθερος με όρους καθώς για την κατηγορία που του αποδίδεται (θανατηφόρα βλάβη, η οποία είχε επακόλουθο τον θάνατο και επικίνδυνη σωματική βλάβη) δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υποστήριξε με υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή ότι λειτούργησε «παρασυρόμενος» από άλλους συγκεντρωμένους και εξαιτίας «της συμπεριφοράς του άνδρα» ο οποίος είχε μπει παράνομα στο μαγαζί του. Φέρεται επίσης να υποστηρίζει, πως ο Ζακ Κωστόπουλος είχε μαζί του μαχαίρι όταν μπήκε στο μαγαζί ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως και στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί από τον χώρο το θύμα κρατούσε μαχαίρι. Κατά τον κατηγορούμενο από την κατάσταση που αντιμετώπισε «υπέλαβε» κίνδυνο ζωής και έτσι έδρασε υπό το κράτος φόβου και ταραχής.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει ο κοσμηματοπώλης «βρισκόμουν υπό το κράτος έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα». Ο κατηγορούμενος αναφέρει επίσης πως «λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φτάσει ακόμα η αστυνομία και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου».

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη Χάρης Αναγνωστόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ανέφερε πως η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας του «συνάδει με αυτά που ισχυριζόμαστε». Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο κοσμηματοπώλης «είδε το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του κρατώντας ένα μαχαίρι». Όπως ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος «ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο». Σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν ο 73χρονος μετά από όλα αυτά νιώθει να έχει μετανιώσει, ο κ. Αναγνωστόπουλος απάντησε: «Ο εντολέας μου λυπάται για ότι συνέβη , αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοσμηματοπώλης: Ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της περιουσίας μου"

Βανδαλισμοί σε καταστήματα στην πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο- Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Βανδαλισμούς σε βιτρίνες καταστημάτων στην περιοχή του Συντάγματος προκάλεσαν λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ κουκουλοφόροι που μετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας και μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Η συγκέντρωση έγινε στην Ομόνοια και σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία που θα καταλήξει από το Σύνταγμα στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου χίλια μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.
«Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία μπάτσοι και αφεντικά έκαναν δολοφονία», «Σήμερα ο Ζακ αύριο εσύ το σύστημα δολοφονεί» και «Οργή και θλίψη ο Ζάκη θα μας λείψει» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.
Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας έχει διακοπεί.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βανδαλισμοί σε καταστήματα στην πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο- Κλειστό το κέντρο της Αθήνας"

Επίκαιρη επερώτηση 30 βουλευτών της ΝΔ για τα κονδύλια του προσφυγικού

«H σημερινή επιβεβαίωση από την Κομισιόν της χθεσινής αποκάλυψης του ειδησεογραφικού πρακτορείου Politico ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διενεργεί από το 2017 έλεγχο για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ που προορίζονται για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, εκθέτει για ακόμη μια φορά τη χώρα μας στη διεθνή κοινότητα» καταγγέλλουν τριάντα βουλευτές της ΝΔ καταθέτοντας επίκαιρη επερώτηση.

Αναφέρονται στη σύλληψη δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου για ρεπορτάζ με θέμα τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό, και επικρίνουν την κυβέρνηση για το θέμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, για τα οποία δεν έχουν προβλεφθεί αρκετές θέσεις σε δομές φιλοξενίας.

«Οδιεθνής Τύπος ανέδειξε και ευλόγως τη σύλληψη Ελλήνων δημοσιογράφων επειδή απλά έθεσαν στον κ. Καμμένο και σε άλλους υπουργούς αυτονόητα ερωτήματα που έχουν όλοι οι πολίτες βλέποντας την τραγική κατάσταση της Μόριας για το πώς τελικά "αξιοποιήθηκαν" 1,6 δισ ευρώ που δόθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για το προσφυγικό» επισημαίνουν.

»Επιπλέον, η τραγική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η πλήρης απουσία στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, οι ελλιπείς τους υποδομές, αλλά και ο συνωστισμός χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, προκαλούν ευθέως το αίσθημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης των Ελλήνων πολιτών. Η πρωτοφανής ανεπάρκεια της κυβέρνησης γίνεται ακόμη πιο προκλητική, όταν αφορά ζητήματα ύψιστης κοινωνικής ευαισθησίας, όπως εκείνο των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων στην Ελλάδα είναι 2.242, με μόλις 1.091 αντίστοιχες θέσεις να είναι διαθέσιμες σε δομές φιλοξενίας.

«Γίνεται πια φανερό ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρόβλημα προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Για τους λόγους αυτούς 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν σήμερα επίκαιρη επερώτηση προς 7 υπουργούς, ζητώντας απαντήσεις για τα εξής, συγκεκριμένα, ζητήματα:

-Είναι σε γνώση της κυβέρνησης η αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου Politico, πως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διενεργεί από το 2017 έλεγχο για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονταν για το φαγητό των προσφύγων; Και εάν ναι σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος και ποιο είναι το ακριβές πεδίο της έρευνας;

-Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που να επιβλέπει την ορθή και διαφανή αξιοποίηση των χρημάτων που λαμβάνουν οι Μ.Κ.Ο από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

-Πόσα χρήματα έχει καταφέρει να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση από τα κοινοτικά κονδύλια και πόσα από αυτά έχουν εκταμιευθεί;
Με ποιον τρόπο έχουν διατεθεί τα συγκεκριμένα κονδύλια;

-Πόσες και ποιες συμβάσεις και κατόπιν ποιας διαγωνιστικής διαδικασίας έχει συνάψει η Κυβέρνηση για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού;»

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίκαιρη επερώτηση 30 βουλευτών της ΝΔ για τα κονδύλια του προσφυγικού"

Αναπόφευκτη για τους Έλληνες η καταγραφή των προσωπικών δεδομένων από εταιρείες

Αναπόφευκτη θεωρούν οι Έλληνες καταναλωτές την καταγραφή και την αξιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων από τις εταιρείες, καθώς πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει το απαιτούμενο «τίμημα» προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες, όπως ενδεικτικά την αγορά από ένα e-shop, τη συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης, ή ακόμα την πρόσβαση στα social media.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της ClientIQ και της Focus Bari για τη σχέση των Ελλήνων καταναλωτών με τα προσωπικά δεδομένα και τον νέο πανευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR), τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα.

Κατά μέσο όρο οι Έλληνες καταναλωτές προσκομίζουν περίπου 9 προσωπικά τους στοιχεία όταν τους ζητηθεί, με 8 στους 10 καταναλωτές να δηλώνουν ότι προσκομίζουν προσωπικά στοιχεία που αφορούν στην οικογενειακή και επαγγελματική τους κατάσταση.

Όσον αφορά στα στοιχεία επικοινωνίας τους, οι Έλληνες καταναλωτές εμφανίζονται να προσκομίζουν αβίαστα το email τους, σε ποσοστό που αγγίζει το 90%, ενώ εμφανίζονται σαφώς πιο συγκρατημένοι στο να προσκομίσουν τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας, καθώς 5 στους 10 αναφέρουν ότι παραχωρούν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους και μόλις 3 στους 10 προσκομίζουν στοιχεία διεύθυνσης και σταθερού τηλεφώνου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας αναφορικά με στοιχεία που σχετίζονται με τις καταναλωτικές προτιμήσεις των Ελλήνων. Οκτώ στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ότι προσκομίζουν στις εταιρείες στοιχεία συναλλακτικής συμπεριφοράς, ή και πληροφορίες αναφορικά με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία των Ελλήνων καταναλωτών για παροχή εξατομικευμένων προσφορών και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, το 83% των καταναλωτών δηλώνει ότι ενοχλείται όταν οι εταιρείες δεν αξιοποιούν τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει και συνεχίζουν να αποστέλλουν μηνύματα ή προσφορές τα οποία δεν τους ενδιαφέρουν και το 72% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι αναμένει να λαμβάνει προσωποποιημένη εξυπηρέτηση τη στιγμή που έχει προσκομίσει τα στοιχεία του σε μια εταιρεία. Οι απαιτήσεις αυτές των καταναλωτών φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με την πρακτική των εταιρειών, καθώς 9 στους 10 Έλληνες καταναλωτές πιστεύουν πως οι εταιρείες δεν κάνουν καθόλου ή κάνουν μερική χρήση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους.

Αν και το τι αντιλαμβάνονται οι Έλληνες καταναλωτές ως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα διαφέρει ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν, με τις νεότερες γενιές να αναφέρουν ως προσωπικά στοιχεία κυρίως τη δραστηριότητα (φωτογραφίες, επικοινωνία) μέσω των social media, ενώ τις μεγαλύτερες γενιές να εστιάζουν ιδιαίτερα στα στοιχεία παιδιών, τα ιατρικά δεδομένα και τα οικονομικά τους στοιχεία, η ανάγκη της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων καθώς και η διαφάνεια ως προς τη χρήση τους παραμένει αδιαμφισβήτητη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ειδικότερα, 93% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θέλουν να μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι στοιχεία διαθέτει για εκείνους κάθε εταιρεία και πώς τα διαχειρίζεται, ενώ 7 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι η διαφύλαξη της ασφάλειας δεδομένων αποτελεί το βασικό παράγοντα που επηρεάζει την απόφαση τους να παρέχουν ή όχι, προσωπικά τους στοιχεία σε εταιρείες. Παράλληλα περίπου 9 στους 10 καταναλωτές εμφανίζονται ανήσυχοι για το ενδεχόμενο διαρροής των δεδομένων τους, ενώ το 77% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν γίνει πιο προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο διαθέτουν τα προσωπικά τους στοιχεία, μετά το περιστατικό διαχείρισης δεδομένων που προέκυψε στην υπόθεση της Cambridge Analytica.

Ιδιαίτερα υψηλό, στο 86%, είναι και το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσαν ενήμεροι για τον νέο κανονισμό περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR), με το 70% να πιστεύει πως ο κανονισμός αυτός θα αποτελέσει την αφορμή προκειμένου οι εταιρείες να αλλάξουν το μοντέλο λειτουργίας τους, υιοθετώντας ασφαλέστερες και πιο διαφανείς πρακτικές στο μέλλον.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η Chief Executive Officer της ClientIQ, Αλεξάνδρα Χριστοπούλου, ανέφερε: «Η έρευνα ανέδειξε ιδιαιτέρως σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την αντίληψη που επικρατεί στο ελληνικό κοινό γύρω από τη διάθεση και διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων. Τα συμπεράσματα τής έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που πρεσβεύουμε ως εταιρεία από την ίδρυσή μας έως και σήμερα, αναδεικνύοντας την ανάγκη στροφής των ελληνικών επιχειρήσεων σε ένα πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας. Η ClientIQ διαθέτει την τεχνογνωσία για να βοηθήσει τους πελάτες της να προσαρμοστούν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της αγοράς, βελτιστοποιώντας τις στρατηγικές μάρκετινγκ και πωλήσεων που εφαρμόζουν, καθώς και τους μηχανισμούς εξυπηρέτησης και επιβράβευσης του καταναλωτικού τους κοινού, θέτοντας τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του καταναλωτή στο επίκεντρο».

Από την πλευρά της η Founder & Managing Partner της Focus Bari, Ξένια Κούρτογλου, σχολίασε: «Η Focus Bari, πιστή στην αρχή της να αναλύει επίκαιρα θέματα της αγοράς, υλοποίησε φέτος σε συνεργασία με την ClientIQ την πρώτη πανελλαδική έρευνα με θέμα τα προσωπικά δεδομένα, όσο και για τη σχέση του Έλληνα καταναλωτή με τον ψηφιακό κόσμο του σήμερα. Τα συμπεράσματα της έρευνας έρχονται να θέσουν στο επίκεντρο της προσοχής των σύγχρονων επιχειρήσεων την ανάγκη για ανανέωση των πρακτικών τους αναφορικά με τη διαφύλαξη, τη διαφανή χρήση και την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων, σε μια χρονιά, όπου ολόκληρη η αγορά αναθεωρεί τις πρακτικές της γύρω από τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναπόφευκτη για τους Έλληνες η καταγραφή των προσωπικών δεδομένων από εταιρείες"

Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία του Γιώργου Παπαζήση

Ο Γιώργος Παπαζήσης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ο ηθοποιός πάλεψε 3,5 χρόνια με τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς ηττήθηκε από την αρρώστια. Οι οικείοι του έχουν βυθιστεί σε θλίψη και η οικογένειά του είναι συντετριμμένη από την απώλεια.

Η κηδεία του Γιώργου Παπαζήση θα τελεστεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στη Μητρόπολη Κηφισιάς (Άγιος Δημήτριος). Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα σε κοινωφελή οργανισμό.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και υπήρξε για χρόνια ζευγάρι με την ηθοποιό Τιτίκα Στασινοπούλου. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» και στη Μουσική Σχολή του Μ. Θεοφανίδη. Το 1961 έκανε ντεμπούτο στη σκηνή με το έργο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Τα Κοκόρια των Δώδεκα». Γρήγορα καθιερώθηκε και διακρίθηκε στο μουσικό θέατρο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία του Γιώργου Παπαζήση"

Κικίλιας: Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θα έχουν ευθύνη απέναντι στην Ιστορία

Την εκτίμηση πως η συμφωνία με την ΠΓΔΜ κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στα εθνικά μας θέματα εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως εντείνει τον αλυτρωτισμό και αφήνει ανοιχτά θέματα για το μέλλον στα Βαλκάνια τα οποία, όπως είπε, είναι αποσταθεροποιημένα και στα οποία κάποιοι μιλούν για αλλαγές συνόρων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Antenna ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως κάθε Έλληνας βουλευτής έρχεται αντιμέτωπος με την ιστορία του, τις αρχές, τις αξίες του και τη συνείδησή του κάνοντας και αναφορά στο σποτ της στήριξης από τον κ. Ζάεφτου «ναι» στο δημοψήφισμα του γειτονικού κράτους και για το οποίο είπε πως μιλάει για «μακεδονική» γλώσσα, για «μακεδονική» εθνότητα, για «μακεδονικό» πολιτισμό.

«Ουσιαστικά παραχαράσσει την ιστορία μας. Είναι το πιο σημαντικό θέμα το οποίο είχε να διαχειριστεί αυτή η κυβέρνηση και στο οποίο ήρθε ως επισπεύδουσα. Είναι προφανές ότι οι ΑΝΕΛ τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια τεχνητή ένταση στο 90'» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η ΝΔ έκανε ό,τι μπορούσε κοινοβουλευτικά, ώστε να αποτραπεί η υπογραφή των Πρεσπών.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καθαρός και λέει ότι είναι μια συμφωνία που δεν πρόκειται να κυρώσει. Η ιστορία μας, η συνείδησή μας, η σοβαρότητά μας ως κόμμα, η διαδρομή μας και τα “ όχι” που έχουμε πει στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν μας επιτρέπουν να στηρίξουμε μια τέτοια συμφωνία. Και όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, οι Έλληνες θα θυμούνται τι έκαναν οι ΑΝΕΛ τέσσερα χρόνια, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι η Νέα Δημοκρατία σε αυτό το πολύ σοβαρό εθνικό θέμα. Όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν έβαλε την υπογραφή του για να δοθεί η Μακεδονία. Μόνο ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά και οι βουλευτές που στηρίζουν τη συμφωνία. Και θα πάρουν την ευθύνη απέναντι στην Ιστορία» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε πως οι πολίτες γνωρίζουν τι έχει συμβεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη χώρα. «Μια ανάλγητη κυβέρνηση που έχει υπερφορολογήσει τους πάντες, έχει ξεφτιλίσει τη χώρα στα εθνικά θέματα, μας έχει διασύρει παντού και ελέγχεται για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» τόνισε προσθέτοντας πως ο ίδιος έχει κάνει 55 ερωτήσεις για το ζήτημα από το 2015. «Δεν έχω πάρει ποτέ απάντηση από το 2015 πού έχουν πάει αυτά τα 1,6 δισ. που αντί να πάνε σε αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους και να μπει σε μια τάξη στη χώρα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δημιούργησαν τη ντροπή της Μόριας και την κατακραυγή από όλο τον κόσμο που μας οδήγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί που φώναζαν για την Αμυγδαλέζα και ήταν, κατά τα λεγόμενά τους, ανθρωπιστές και ευαίσθητοι, δεν μιλούν σήμερα για αυτή τη ντροπή, ούτε μας λένε τι έχουν γίνει τα 1,6 δισ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτώμενος για την επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Κικίλιας είπε πως στόχος είναι η πάση θυσία μείωση της φορολογίας, οι επενδύσεις και οι ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας, τρία απλά και βασικά πράγματα όπου, όπως τόνισε, η ΝΔ διαφέρει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θα έχουν ευθύνη απέναντι στην Ιστορία"

Αύριο η μονογραφή των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη

Αύριο Πέμπτη θα γίνει η μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για τα δυο θαλάσσια «οικόπεδα» νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και για το θαλάσσιο μπλοκ 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννη Μπασιά και εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν επιλεγεί. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα ακολουθήσει έλεγχος των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οριστική υπογραφή και στη συνέχεια η κατάθεσή τους στη Βουλή για κύρωση.

Υπενθυμίζεται ότι για τις περιοχές της Κρήτης έχει επιλεγεί η Κοινοπραξία Total (40%, διαχειριστής), ExxonMobil (40%) και ΕΛΠΕ (20%), ενώ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο τα ΕΛΠΕ (100%). Προηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις της ΕΔΕΥ με τις εταιρείες για την οριστικοποίηση των συμβάσεων.

Τα ίδια βήματα θα ακολουθηθούν και για τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, μετά την απόφαση του ΥΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη για τον ορισμό της κοινοπραξίας των εταιρειών Repsol (50%, διαχειριστής) και ΕΛΠΕ (50%), ως επιλεγείσας αιτούσης. Δηλαδή οριστικοποίηση της σύμβασης παραχώρησης όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΔΕΥ, μονογραφή, Ελεγκτικό Συνέδριο και κύρωση από τη Βουλή.

Το ΥΠΕΝ επισημαίνει ότι στον τομέα των υδρογονανθράκων υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον ενεργειακών ομίλων παγκόσμιου βεληνεκούς, και ότι έχει συγκεκριμένη στρατηγική για να αξιοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες στον τομέα, με μεθοδικότητα, σοβαρότητα, νηφαλιότητα, διαφάνεια και ιδιαίτερη μέριμνα για την αυστηρή προστασία του περιβάλλοντος.

Υπογραμμίζει ακόμη τη συγκυρία του εντοπισμού μεγάλων κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή (Αίγυπτος και Ιταλία) καθώς και τη σημαντική βελτίωση της τεχνολογίας εντοπισμού και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, με όρους πλήρους ασφάλειας για το περιβάλλον και τους εργαζομένους.

Ως τώρα έχουν κυρωθεί από τη Βουλή οι συμβάσεις για έρευνες στις εξής περιοχές:

* Πατραϊκός Κόλπος (ΕΛΠΕ 50% διαχειριστής, Edison 50%)

* "Οικόπεδο 2" δυτικά της Κέρκυρας (Total 50% διαχειριστής, ΕΛΠΕ 25% και Edison 25%),

* Χερσαίες περιοχές Άρτα - Πρέβεζα (ΕΛΠΕ 100%), Βορειοδυτική Πελοπόννησος (ΕΛΠΕ 100%), Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα (Repsol 60% διαχειριστής, Energean 40%).

Επίσης στο Κατάκολο (Energean 100%), έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση και το επόμενο διάστημα αναμένεται η έναρξη της εκμετάλλευσης ενώ στην περιοχή Πρίνου-Καβάλας υπάρχει η μόνη εκμετάλλευση επί δεκαετίες (Energean 100%).

Τα επόμενα βήματα στον τομέα των ερευνών περιλαμβάνουν την επαναπροκήρυξη 17 περιοχών, για τις οποίες δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία καθώς και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου με στόχο να διαμορφωθεί ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία στο στάδιο της παραγωγής τα κέρδη του αναδόχου θα επιβαρύνονται με φόρο 20% υπέρ του Δημοσίου και 5% υπέρ των Περιφερειών ενώ το Δημόσιο θα λαμβάνει επιπλέον μπόνους παραγωγής και σταθερά μισθώματα (Royalties) επί του τζίρου της εκμετάλλευσης και θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του Ταμείου Γενεών, στο οποίο θα κατευθύνονται τα έσοδα από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων. Από το ΥΠΕΝ τονίζεται τέλος ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές για την υγεία και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος (ειδικά του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και των παράκτιων περιοχών), αλλά και την αποφυγή τυχόν ζημίας σε βασικές οικονομικές δραστηριότητες του παράκτιου μετώπου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύριο η μονογραφή των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη"

Χωρίς μαθήματα την Παρασκευή σε όλα τα σχολεία

H Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου , ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):αερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Επίσης, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις ανωτέρω αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:

α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),

β. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές/φυσικές δραστηριότητες,

γ. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία,

δ. συμπληρωμένη η ονομαστική κατάσταση συμμετοχής των μαθητών/τριών ΜΟΝΟ σε περίπτωση μετακίνησης εκτός της σχολικής μονάδας (επισυνάπτεται η σχετική κατάσταση).

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με ταυτόχρονη ενημέρωση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής των Δ.Δ.Ε.

Σε περίπτωση τοπικής εορτής ή αργίας, ο οικείος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα ορίσει νέα ημερομηνία η οποία θα ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του.

Όσον αφορά στα ολιγοθέσια σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.

Τέλοςψη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. συμμετέχοντας ενεργά στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», έχει προγραμματίσει εκδήλωση με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών διαφόρων αθλημάτων και μαθητών/τριών την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Ε.Γ.Α. «ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» (Δ/νση: Λεωφόρος Βασίλισσας Όλγας 1) εποπτείας ΥΠ.Π.Ε.Θ. .

Οπως τονίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείαs’ Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες”

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς μαθήματα την Παρασκευή σε όλα τα σχολεία"

Επίθεση Καμίνη στην κυβέρνηση για τα ναρκωτικά: Τελευταία ελπίδα οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των ναρκωτικών.

Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κινείται στους ρυθμούς των δελτίων ειδήσεων. Παράλληλα, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι κώφευε στο πρόβλημα.

«Μόλις χθες -και ενώ η κοινωνία διχάστηκε μεταξύ αγιοποίησης και ενοχοποίησης ενός νέου ανθρώπου που έπεσε νεκρός- ο υπουργός Υγείας, που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας κώφευε και λειτουργούσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα χωρίς να μας δίνει την παραμικρή απάντηση, σήμερα πια μας καλεί, με επιστολή προς τους πάντες, πολύ αργά και ενώ το ζήτημα των ναρκωτικών έχει γιγαντωθεί, να κουβεντιάσουμε για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, που τόσο καιρό ζητάμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι τώρα είναι η στιγμή για πράξεις και όχι για θεωρητικά σχέδια δράσης, ενώ τονίζει ότι οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης ουσιών είναι «η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, καθώς και για την αξιοπρέπεια στις πόλεις μας».

Η πρόταση του δήμου Αθηναίων, ανέφερε ο κ. Καμίνης, διαμορφώθηκε μετά από συστηματικό διάλογο που ξεκίνησε το 2017 με όλους τους φορείς της πόλης, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν εμπειρία στη διαχείριση του ζητήματος, και κατατέθηκε ως τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, που όμως απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο, ο δήμος Αθηναίων, η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία, θα συμμετάσχει στη συζήτηση και σύντομα θα ενημερώσει τους πολίτες αν αυτός ο διάλογος είναι ειλικρινής για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, ή προσχηματικός, επιβεβλημένος από τη ζοφερή επικαιρότητα», τονίζει ακόμη ο κ. Καμίνης

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Καμίνη στην κυβέρνηση για τα ναρκωτικά: Τελευταία ελπίδα οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης"

Διορίζονται στο Δημόσιο ανάπηροι ή συγγενείς των θυμάτων από τις πυρκαγιές στο Μάτι

Αρχίζουν οι διαδικασίες για τον διορισμό στο Δημόσιο συγγενών θυμάτων αλλά και αναπήρων που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική στις 23 και 24 Ιουλίου.

Τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι περιγράφει εγκύκλιος που υπογράφει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αποδέκτες τα υπουργεία, τις γενικές και ειδικές γραμματείες, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Ανεξάρτητες Αρχές και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Δικαιούχοι διορισμού είναι ένα μέλος της οικογένειας θανόντος, μέχρι β' βαθμού συγγενείας με αυτόν ή ο/η σύζυγος ή το πρόσωπο με το οποίο είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Ειδικότερα, εκτός του ή της συζύγου ή του προσώπου με το οποίο ο θανών ή η θανούσα είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαίωμα διορισμού έχουν ο γονέας ή το τέκνο ή αδελφός ή αδελφή, ή εγγονός ή εγγονή του θανόντος.

Το δικαίωμα διορισμού παρέχεται, επίσης, και στα άτομα, τα οποία υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εξαιτίας των πυρκαγιών. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στη σύζυγο τους ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή σε ένα τέκνο τους.

Οι δικαιούχοι διορισμού υποβάλλουν την αίτηση για τον διορισμό τους στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Από την πλευρά του, το υπουργείο μεριμνά για την εξεύρεση κενών θέσεων σε υπηρεσίες ή φορείς στους νομούς για τους οποίους εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για διορισμό, αντίστοιχες με τα τυπικά προσόντα των αιτούντων και στη συνέχεια καταρτίζει πίνακα με κενές οργανικές θέσεις, τον οποίο γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους. Ακολούθως, υποβάλλουν δήλωση, στην οποία αναγράφουν μέχρι τρεις φορείς προτίμησης για διορισμό μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης διατίθενται για διορισμό οι ανωτέρω δικαιούχοι σύμφωνα και με τις δηλώσεις προτίμησής τους.

Συγχρόνως, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για μία ιδιαιτέρως ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού και ενδεχομένως κάποια από τα απαιτούμενα για τον διορισμό δικαιολογητικά να έχουν καταστραφεί λόγω των πυρκαγιών, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης όρισε ειδική υπηρεσία εξυπηρέτησης με στόχο την ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας πρόσληψης.

Εν τω μεταξύ, σε εφαρμογή του άρθρου 17 των διατάξεων της «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 26ης Ιουλίου 2018: Έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018», η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπέγραψε απόφαση απόσπασης 13 υπαλλήλων του Δημοσίου στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος έχει κηρυχτεί από την Περιφέρεια Αττικής σε «Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο Ξενογιαννακοπούλου σε μορφή PDF

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διορίζονται στο Δημόσιο ανάπηροι ή συγγενείς των θυμάτων από τις πυρκαγιές στο Μάτι "

Ζαγοραίος: Παρερμηνεύθηκε το έγγραφο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις φωτιές

Δεν υπάρχουν «παρεμβάσεις» στην έρευνα για τις πυρκαγιές και «το έγγραφο της που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύτηκε», λέει τώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος και διενεργεί την έρευνα για την φονικές πυρκαγιές. Αφορμή για την έκδοσή του δελτίου Τύπου από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας, αποτέλεσαν τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν, σχετικά με το έγγραφο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου με το οποίο του ζητούσε να περιμένει το πόρισμα των πειθαρχικών ερευνών για να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειές του όσον αφορά στην απόδοση ποινικών ευθυνών για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Ο κ. Ζαγοραίος κάνει επίσης λόγο για άδικες επιθέσεις σε βάρος της κυρίας Δημητρίου και επισημαίνει πως η έρευνα για τις πυρκαγιές προχωρά.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τα όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι: Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του ΑΠ. Από την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε, όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της, αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθόσον έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύτηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαγοραίος: Παρερμηνεύθηκε το έγγραφο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις φωτιές"

Ακόμα και με στρατιωτική επέμβαση απειλεί τον Μαδούρο ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν πρόθυμος να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, αν κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τη χώρα αυτή, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ είπε ότι «όλες οι επιλογές» βρίσκονται στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων και των πιο «ισχυρών». «Και ξέρετε τι εννοώ με το ισχυρών», πρόσθεσε.

«Θέλω απλώς να δω να επιλύεται το θέμα της Βενεζουέλας. Θέλω οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς. Θα φροντίσουμε τη Βενεζουέλα» συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Μαδούρο, ο Τραμπ απάντησε: «Αν είναι εδώ, αν θέλει να συναντηθούμε... δεν μου είχε περάσει από το μυαλό, δεν ήταν στο πρόγραμμα, αλλά αν μπορώ να βοηθήσω τον κόσμο, τότε για αυτό είμαι εδώ».

Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι ο Μαδούρο «θα μπορούσε να ανατραπεί πολύ γρήγορα από τον στρατό, αν το αποφάσιζαν οι στρατιωτικοί». Νωρίτερα την ίδια ημέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος τριών στενών συνεργατών του Μαδούρο και της συζύγου του, Σίλια Αντέλα Φλόρες.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμα και με στρατιωτική επέμβαση απειλεί τον Μαδούρο ο Τραμπ"

Ένα-ένα ρίχνει τα «κάστρα» του Κοντονή ο Μιχ. Καλογήρου: Αναστέλλεται η υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση

Μετά την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ακόμα ένα «κάστρο» της υπουργίας του Σταύρου Κοντονή κατέρρευσε από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Πρόκειται για τη υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση που επρόκειτο να εφαρμοστεί από τα μέσα Οκτωβρίου.

Στο παρά πέντε, ο κ.Καλογήρου αναστέλλει το μέτρο για ένα χρόνο, ώστε μέχρι τότε να γίνουν διορθώσεις.

Σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται:

«Κατατέθηκε σήμερα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο: «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2013/637/ΕΕ του Συμβουλίου της 20ης Απριλίου 2015 (ΕΕL 106/24.4.2015) από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου, τροπολογία με την οποία αναστέλλεται μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2019 η έναρξη ισχύος του άρθρου 182 του ν. 4512/2018, το οποίο αφορά αποκλειστικά στην υποχρεωτικότητα της υπαγωγής στη διαδικασία της διαμεσολάβησης. Η αναστολή αυτή επιβάλλεται κατόπιν της γνωμοδότησης 34/2018 της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία των σχετικών διαδικασιών, καθώς και διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου.
Η προαιρετική διαμεσολάβηση του Ν.4512/2018, που βρίσκεται ήδη σε ισχύ, προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλύσουν συναινετικά όλες τις αστικές και εμπορικές διαφορές ιδιωτικού δικαίου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η παρουσία του δικηγόρου τους για την απόλυτη νομική προστασία τους. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενεργεί με γνώμονα την ασφάλεια του δικαίου και την παροχή ενός ποιοτικού και λειτουργικού πλαισίου που θα συντελέσει αποτελεσματικά στην προώθηση του διεθνώς επιτυχημένου τρόπου εναλλακτικής επίλυσης διαφορών και θα δικαιώσει τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από την εισαγωγή του στο δικαιικό μας σύστημα.»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα-ένα ρίχνει τα «κάστρα» του Κοντονή ο Μιχ. Καλογήρου: Αναστέλλεται η υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση"

Μίκης κατά Τσίπρα για τη δίωξη Λαφαζάνη: «Και Μανιαδάκης κύριε πρωθυπουργέ;»

Με σκληρές εκφράσεις και στρεφόμενος κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο αποκαλεί «Μανιαδάκη» (!!!), αποδοκιμάζει ο Μίκης Θεοδωράκης την κυβέρνηση για την ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Πάνου Λαφαζάνη.

Η δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό, στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας.

Ώστε και Μανιαδάκης κύριε Πρωθυπουργέ;

(Ο Μανιαδάκης υπήρξε επί Μεταξά υπουργός Ασφαλείας και διώκτης των κομμουνιστών).

Η ταχύτητά σας προς τα πίσω είναι άξια θαυμασμού.

Να αναμένω κι εγώ την δική μου κλήση «δι’ υπόθεσίν μου» (και στο βάθος Μακρόνησος);

Προτρέχω…

Κάτω τα χέρια από τον Λαφαζάνη (και κάθε Λαφαζάνη)!

Αυτό έχω να σας πω».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίκης κατά Τσίπρα για τη δίωξη Λαφαζάνη: «Και Μανιαδάκης κύριε πρωθυπουργέ;»"

ΝΔ για ΟΑΣΑ: Ακριβότερα εισιτήρια, πολύ λιγότερα έσοδα, μεγαλύτερη ζημιά

«Τα οικονομικά στοιχεία του ΟΑΣΑ αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόρθωσε το ακατόρθωτο: ακριβότερα εισιτήρια, πολύ λιγότερα έσοδα, μεγαλύτερη ζημιά, σχεδόν διπλάσια κρατική επιχορήγηση και πολύ χειρότερες συγκοινωνίες», σημειώνει ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Η επίσημη δημοσίευση των οικονομικών του Ομίλου ΟΑΣΑ (Σταθερές Συγκοινωνίες και Οδικές Συγκοινωνίες) για το 2017, δυστυχώς επιβεβαιώνει πλήρως τις ανησυχίες μας για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Μέσα σε ένα έτος, ο κύκλος εργασιών και τα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν δραματικά, η ζημιά του Ομίλου αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και το έλλειμμα ξεπέρασε τα 188 εκατ. ευρώ. Για να αντισταθμίσει η κυβέρνηση αυτήν την τεράστια ζημιά, εκτόξευσε την κρατική επιχορήγηση -την οποία το 2010 είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε στα 100 εκατ.- χαρίζοντας συνολικά στον ΟΑΣΑ πάνω από 184 εκατομμύρια. Την ανικανότητα της κυβέρνησης θα πληρώσουν βέβαια, όλοι οι πολίτες που θα κληθούν να καλύψουν δια των φόρων τους την αύξηση της επιδότησης. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στο ενδιάμεσο αύξησαν και την τιμή του εισιτηρίου…

Αν, δε, συνυπολογίσουμε τα προβλήματα που εμφανίζει ο στόλος των αστικών λεωφορείων αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των σταθερών συγκοινωνιών, φαίνεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόρθωσε το ακατόρθωτο: ακριβότερα εισιτήρια, πολύ λιγότερα έσοδα, μεγαλύτερη ζημιά, σχεδόν διπλάσια κρατική επιχορήγηση και πολύ χειρότερες συγκοινωνίες».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για ΟΑΣΑ: Ακριβότερα εισιτήρια, πολύ λιγότερα έσοδα, μεγαλύτερη ζημιά"

Τσακαλώτος για συντάξεις: Έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να μην τις κόψουμε και να μην εφαρμόσουμε το αφορολόγητο

Την ακύρωση του μέτρου για την περαιτέρω μείωση στο αφορολόγητο έβαλε στην πολιτική εξίσωση ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος την ώρα που οι δανειστές ξεκαθάρισαν ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την περικοπή στις συντάξεις θα συζητηθεί στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

Με παρέμβασή του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα νοσοκομεία, σχολεία και οι πλατείες που μπήκαν στην λίστα με τα υπο παραχώρηση ακίνητα στο Υπερταμείο δεν θα εκποιηθούν καθώς προστατεύονται από την νομοθεσία, απέφυγε ωστόσο να παραδεχθεί ότι η ένταξή τους αποτελεί λάθος των αρμόδιων υπηρεσιών.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών υπερασπίστηκε τις απόψεις του για την πορεία εκτός ασφαλιστικού συστήματος των παλαιών συνταξιούχων με «φυσικό τρόπο» επισημαίνοντας ότι οι αναλογιστικές μελέτες για την πορεία των ασφαλιστικών ταμείων λαμβάνουν υπόψη το προσδόκιμο ζωής, τόνισε όμως ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί τον θάνατο των συνταξιούχων.

«Είπα ότι δεν είναι σωστό για το δημόσιο διάλογο μια παράταξη να κατηγορεί έναν υπουργό ότι θέλει να πεθάνουν άνθρωποι. Είναι βαρύ. Δεν θα μπορούσα να το πω αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ξεχνώντας προφανώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατηγορούσε με μεγάλη ευκολία υπουργούς για τις αυτοκτονίες ή τον θάνατο από μαγκάλια.

Ειδικότερα, για τις συντάξεις ο κ. Τσακαλώτος υπενθύμισε ότι ΝΔ και ΔΗΣΥ υποστήριζαν ότι οι μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο θα ισχύσουν από το 2019 και πως δεν θα υπάρξουν αντίμετρα για να προσθέσει «τώρα φαίνεται ότι μάλλον υπάρχουν τα αντιμετρα και υπάρχει μια αμφισημία που θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση. Το 2017 επιβλήθηκαν τα μέτρα και τα αντίμετρα γιατί η Γερμανία έδωσε δικαίωμα βέτο στο ΔΝΤ. Όταν έγινε αυτό το πράγμα το ΔΝΤ έλεγε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 θα είναι 1%. Τώρα λέει ότι είναι 3,5% γι αυτό είμαστε σε άλλο κόσμο και εκτός μνημονίου και έχουμε το δημοσιονομικό χώρο για να μην κόψουμε τις συντάξεις και να μην εφαρμόσουμε το αφορολόγητο».

«Τώρα λέτε ότι κόβουμε τα αντίμετρα για να σωθούν οι συντάξεις. Τα αντίμετρα θα υπάρξουν» συνέχισε ο υπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Εκτός αυτών, ο υπουργός χαρακτήρισε «ανύπαρκτο θέμα» το ζήτημα της παραχώρησης 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο και υποστήριξε ότι αναπαράγεται από την αντιπολίτευση και τον φιλικό της τύπο για να δημιουργηθεί «αμηχανία» στην κυβέρνηση.

«Δεν έχουμε μεταβιβάσει τίποτα. Μπορείτε να το δείτε και στην υπουργική απόφαση και στην άτυπη ενημέρωση. Δεν έχει γίνει καμία μεταβίβαση» είπε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε «Αν υπάρχει κάποια νομική αμφισημία γι αυτά να το κοιτάξουμε. Προφανώς ήταν μια πρώτη λίστα που όλοι οι φορείς πρέπει να συζητήσουμε. Προφανώς ούτε νοσοκομεία, πλατείες, παιδότοποι αρχαιολογικοί χώροι θα πάνε και το ξέρετε μέσα σας. Ηταν προσπάθεια να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Το ξέρετε και στην ψυχή σας και αυτό μειώνει το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης με αποτέλεσμα να μην σας εμπιστεύονται πολίτες» ενώ σε άλλο σημείο τόνισε «νόμος που δεν ξέρετε αναφέρει τις εξαιρέσεις. Είναι εκτός συναλλαγής μεταξύ άλλων και όσα είναι προορισμένα για δημόσιο σκοπό όπως παροχή διοίκησης νοσοκομεία κλπ».

Αντιδρώντας ο κ. Γιάννης Κουτσούκος (Δημοκρατική Συμπαράταξη) είπε «σας δώσαμε την ευκαιρία να διορθώσετε τα λάθη και τις παραλήψεις σας. Θα υπάρξει αναζήτηση ευθυνών για το ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος για συντάξεις: Έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να μην τις κόψουμε και να μην εφαρμόσουμε το αφορολόγητο"

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου – 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια, Αρκίτσα-Αιδηψός, Ρίο-Αντίρριο, Πρίνος-Καβάλα και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή-Θάσος, ενώ από το Βόλο για τις Σποράδες τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.


news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου – 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news