facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Τι συμφώνησαν Τσίπρας – Ερντογάν στη Ν. Υόρκη: Όλη η ατζέντα των θεμάτων

Βελτίωση του κλίματος σε σχέση με την προηγούμενη συνάντησή τους, τον Ιούλιο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, διαπιστώθηκε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σημερινή διμερή συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξαναβάλουν στο τραπέζι μια θετική ατζέντα για τις σχέσεις τους και ο κ. Ερντογάν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη για επίσημη συνάντηση εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι κρίσιμης σημασίας για την προώθηση των σχέσεων των δυο χωρών είναι να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου και μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση και να εφαρμοστούν τα σχετικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμφωνήθηκε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της συνεργασίας των αρχών των δύο χωρών για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας με σκοπό την περαιτέρω μείωση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν συμφώνησαν ακόμη στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Ασφάλειας (αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξάρθρωση δικτύων διακινητών).

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της τουρκικής πλευράς επί του θέματος.

Με τη σημερινή συνάντηση επανήλθε στο τραπέζι η θετική ατζέντα στον οικονομικό τομέα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης-Θεσσαλονίκης, ζήτημα το οποίο «έχει μπει μπροστά», με στόχο να ενεργοποιηθεί η σύνδεση πριν από το καλοκαίρι. Επιπλέον, συζητήθηκε και η συνεργασία στον Τουρισμό και η επίλυση σχετικών θεμάτων.

Ως προς το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας σε δίκαιη και βιώσιμη λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ κι επανεκκίνηση των δικοινοτικών συνομιλιών. Τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις για την ασφάλεια πρέπει να αρχίσουν εκ νέου στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, όπως είχε διαμορφωθεί όταν τερματίστηκαν οι συνομιλίες στο Κραν Μοντανά. Τόσο από τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και από τον Τούρκο Πρόεδρο τονίσθηκε η σημασία της συνάντησης που έχουν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι ΥΠΕΞ Ελλάδας - Βρετανίας - Τουρκίας, για θέματα ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός έθεσε και τα θέματα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχόλης της Χάλκης και των εκλογών για τα Βακούφια της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη. Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο γγ του ΥΠΕΞ Δημήτρης Παρασκευόπουλος, η μόνιμη αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη και ο Θεόδωρος Πασσάς (διπλωματικό γραφείο του ΥΠΕΞ). Από την τουρκική πλευρά συμμετείχαν ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ο υπουργός Οικονομίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο διευθυντής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο υπουργός 'Αμυνας Χουλουζί Ακάρ και ο υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι συμφώνησαν Τσίπρας – Ερντογάν στη Ν. Υόρκη: Όλη η ατζέντα των θεμάτων"

Έρευνα της ΕΕ για φερόμενη κακοδιαχείριση κονδυλίων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διεξάγει έρευνα για φερόμενες παρατυπίες στη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονταν για τη σίτιση των προσφύγων στην Ελλάδα, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Την είδηση μετέδωσε το Politico, το οποίο αναφέρεται και στη σύλληψη δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος που κατήγγειλε κατασπατάληση ευρωπαϊκών πόρων για τους πρόσφυγες.

Πάντως ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι θα βοηθήσει στην έρευνα παρέχοντας απαντήσεις που «θα καλύψουν τα όποα ερωτήματα».

Ο εκπρόσωπος της OLAF διευκρίνισε ότι η έρευνα για «φερόμενες παρατυπίες που αφορούν τη διάθεση ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενων τροφίμων για πρόσφυγες στην Ελλάδα» διενεργείται έπειτα από πληροφορίες που διαβίβασε το 2017 η γενική γραμματεία Μετανάστευσης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κομισιόν.

Τόνισε ωστόσο ότι η διεξαγωγή έρευνας δεν σημαίνει αυτόματα ενοχή οποιουδήποτε προσώπου ή φορέα.

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο του Φιλελεύθερου, μέρος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης κατέληξε στα χέρια επιχειρηματιών που συνδέονται με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για υπηρεσίες όπως η σίτιση των προσφύγων. Το ρεπορτάζ κατήγγειλε ακόμα ότι ορισμένες επιχειρήσεις ανέλαβαν την παροχή τέτοιων υπηρεσιών χωρίς διαγωνισμό και επέβαλαν υπερβολικές χρεώσεις.

Το Politico θυμίζει ακόμα ότι η οργάνωση SolidarityNow είχε ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ερευνήσει ενδεχόμενη κακοδιαχείριση κονδυλίων, επικαλούμενη την απαράδεκτη κατάσταση των προσφυγικών καταυλισμών στην Ελλάδα.

Τι απαντά ο υπουργός Άμυνας

Απαντώντας στις καταγγελίες Φιλελεύθερου, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε την Δευτέρα πως η διαχείριση από το ΥΠΕΘΑ των κονδυλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού γίνεται με πλήρη διαφάνεια και κάτω από αυστηρούς δημοσιονομικούς και κοινοτικούς ελέγχους.

Για την έρευνα της OLAF είπε: «Θυμίζω απλά ότι μη στοιχειοθετημένες αναφορές, όπως του κ. Βαρβιτσιώτη και του κ. Αυγενάκη στο παρελθόν (2017), έχουν οδηγήσει σε ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης/Διαφθοράς (OLAF), για το οποίο όμως δεν μπορώ να πω περισσότερα από τη στιγμή που ένας τέτοιος έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω ότι η προετοιμασία και οι απαντήσεις των Φορέων του ΥΠΕΘΑ έχουν καλύψει και θα καλύψουν στο μέλλον τα όποια ερωτήματα αφορούν στο Υπουργείο μας και στη σχετική διαχείριση κονδυλίων».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως από τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από την ΕΕ για το μεταναστευτικό, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαχειριστεί περίπου 100 εκατομμύρια. «Τα 90 εκατομμύρια που αναλώθηκαν από τα 100 εκατομμύρια έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτήρια δαπανών των κλάδων των Γενικών Επιτελείων, από πιστοποιημένες εταιρείες ορκωτών λογιστών που προέκυψαν κατόπιν διαγωνισμού και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά περίπτωση. Γι' αυτό καλώ τον οποιοδήποτε να περάσει από όλους αυτούς τους ελέγχους και μετά να τους χαρακτηρίσει ως μη ιδιαιτέρους αυστηρούς» σημείωσε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καμμένος απέρριψε τους ισχυρισμούς περί φωτογραφικών διαγωνισμών, υπογραμμίζοντας πως δεν γίνονται απευθείας αναθέσεις και πως τα Γενικά Επιτελεία αναρτούν στη Διαύγεια και στους ιστότοπούς τους όλα τα στοιχεία των διαγωνισμών. Όπως πρόσθεσε, το υπουργείο ουδέποτε επιδίωξε να αναλάβει τους σχετικούς διαγωνισμούς και προσπαθεί να απεμπλακεί από αυτούς.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα της ΕΕ για φερόμενη κακοδιαχείριση κονδυλίων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα"

Κλείνουν τα σχολεία Μυκόνου, Τήνου και Άνδρου λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών

Την αναστολή λειτουργίας για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 όλων των σχολικών μονάδων του νησιού λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών αποφάσισε ο δήμος Μυκόνου. Όπως αναφέρθηκε σχετικά στο νησί αναμένεται να επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ).

Νωρίτερα ανάλογη απόφαση είχε λάβει και ο Δήμος Άνδρου. Συγκεκριμένα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στην Άνδρο, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο νησί, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (26/9 – 27/9).

Την απόφαση πήρε ο δήμαρχος, ύστερα από σύσκεψη των αρμοδίων (Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Πολιτική Προστασία, Εθνοφρουρά, Σχολικές Επιτροπές κλπ) στο δημαρχείο Άνδρου. Ο λόγος του κλεισίματος είναι για την προστασία των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, επειδή η ΕΜΥ κάνει λόγο για ανέμους η ένταση των οποίων θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ!

Ο Δήμαρχος Τήνου έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας για μία ημέρα, ήτοι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα και συγκεκριμένα των θυελλωδών ανέμων που προβλέπονται να επικρατήσουν στην περιοχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, προς αποφυγή ατυχημάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν τα σχολεία Μυκόνου, Τήνου και Άνδρου λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών"

Πεσμένα δέντρα και ματαιώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων λόγω των θυελλωδών ανέμων

Κλειστή παρέμεινε το απόγευμα της Τρίτης η λεωφόρος Αλεξάνδρας στην Αθήνα όση ώρα διήρκησε η επιχείρηση απομάκρυνσης δέντρου που ξεριζώθηκε από τον άνεμο στη διαχωριστική νησίδα και έπεσε στο ρεύμα καθόδου.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ η Πυροσβεστική είχε δεχτεί 32 κλήσεις από όλη την Αττική για απομάκρυνση πεσμένων δέντρων.

Λόγω των ισχυρών ανέμων σε όλη τη χώρα, που πνέουν με ταχύτητα 8 με 9 μποφόρ, αρκετά ακτοπλοϊκά δρομολόγια ματαιώθηκαν.

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το απόγευμα το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Super Jet για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο Θήρα, Ιο.

Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διαγόρας» για Καβάλα, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ, Φούρνοι, Αγ.Κήρυκο και Πάτμο.

Εξάλλου, τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους δεν εκτέλεσαν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Πρέβελης» για Ρόδο, Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη Θήρα και «Νήσος Ρόδος» για Χίο και Μυτιλήνη.

Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο για Κέα. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνος Καβάλα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των δρομολογίων

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πεσμένα δέντρα και ματαιώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων λόγω των θυελλωδών ανέμων"

«Κόλλησε» η μεταφορά προσφύγων από τη Μόρια εξαιτίας κακοκαιρίας -Δεμένο στο λιμάνι το πλοίο

Η έλευση της κακοκαιρίας είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή του προγράμματος απεγκλωβισμού προσφύγων από τον καταυλισμό της Μόριας.

Περίπου 100 πρόσφυγες επρόκειτο να ταξιδέψουν την Τρίτη με το «Νήσος Σάμος», για τον Πειραιά. Ομως, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη αναχώρηση άλλων 400 προσφύγων από τη Λέσβο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόλλησε» η μεταφορά προσφύγων από τη Μόρια εξαιτίας κακοκαιρίας -Δεμένο στο λιμάνι το πλοίο "

Ο Ζάεφ «αδειάζει» τον Ντιμιτρόφ: Με «όχι» στο δημοψήφισμα, ακυρώνεται η συμφωνία των Πρεσπών

Κυβερνητική ασυνεννοησία και μπρος – πίσω παρατηρούνται στην ΠΓΔΜ καθώς έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, όπου θα κληθούν οι πολίτες της γείτονος να εγκρίνουν ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών. Και αυτό γιατί ενώ χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συμφωνία να επανέλθει προς κύρωση στη Βουλή σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, σήμερα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ διαμήνυσε ορθά κοφτά πως σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», ακυρώνεται η συμφωνία.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του, ο Ζάεφ, υποστήριξε πως «οι αποφάσεις μας δεν αξίζουν τίποτα, εάν δεν έχουν τη στήριξη των πολιτών και την ψήφο τους. Αυτοί έχουν τον τελευταίο λόγο». Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε πως η ιδέα του δημοψηφίσματος δεν ήταν δική του, αλλά του VMRO και διατυπώθηκε 12 χρόνια πριν. Επίσης τόνισε πως εάν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, τότε η συμφωνία θα ακυρωθεί:

«Έχουμε ευθύνη να λαμβάνουμε αποφάσεις και να τις επικοινωνούμε στους πολίτες. Εάν η πλειοψηφία των ψήφων είναι κατά της συμφωνίας, τότε θα ακυρώσουμε τη συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά εάν η πλειοψηφία είναι υπέρ, τότε θα ακολουθήσουμε την κατεύθυνση που μας δίνουν οι πολίτες».

«Αδειάζει» τον Ντιμιτρόφ

Οι εν λόγω δηλώσεις είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετο μήκος κύματος από τα όσα είπε χθες, Δευτέρα, στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος είχε υπαινιχθεί με σαφήνεια πως ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνησή του και πως η συμφωνία ενδεχομένως θα μπορούσε να επιστρέψει στη Βουλή της χώρας του.

Σε ερώτηση τι θα γίνει εάν η συμμετοχή δεν ξεπεράσει τελικώς το 50% που απαιτείται για να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα, ο Ντιμιτρόφ απαντά ότι «η πρόκληση έγκειται στους ανακριβείς εκλογικούς καταλόγους. Επισήμως είναι καταγεγραμμένοι στη Μακεδονία περίπου 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Εκτιμούμε όμως ότι 300.000 με 400.000 εξ΄ αυτών δεν βρίσκονται στη χώρα. […] Μας λείπουν εκείνοι οι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια έχασαν την ελπίδα τους ότι η Μακεδονία θα προοδεύσει ποτέ στην προσπάθεια ενσωμάτωσης στη Δύση. Περισσότεροι από 100.000 μετανάστευσαν από τη Μακεδονία στη Γερμανία, άλλοι τόσοι στην Ιταλία. […] Αυτό σημαίνει ότι αναλόγως με την περιοχή, χρειαζόμαστε μια πραγματική συμμετοχή της τάξης του 65-70% για να πετύχουμε το 50% που προβλέπεται».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αποτύχει τελικώς το δημοψήφισμα λόγω ισχνής συμμετοχής, ο Ν. Ντιμιτρόφ παραπέμπει ουσιαστικά στο μη δεσμευτικό χαρακτήρα της διαδικασίας. «Ορισμένοι συνταγματολόγοι εκτιμούν ότι στην περίπτωση αυτή η απόφαση επιστρέφει στη Βουλή. Άλλωστε το δημοψήφισμα δεν συνιστά νομική προϋπόθεση για τη διαδικασία επίλυσης. Στη συμφωνία μας με την Ελλάδα αναφέρεται ως δυνατότητα και όχι ως αναγκαιότητα. (Το δημοψήφισμα) έχει στόχο να μας βοηθήσει να εξασφαλίσουμε μια πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή για τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές», λέει χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, προσθέτοντας ότι «όσο πιο σαφές το μήνυμα των πολιτών, τόσο ευκολότερα θα είναι στη συνέχεια τα πράγματα στη Βουλή. Δυστυχώς τόσο σε εμάς όσο και στην Ελλάδα υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να επιλύσουν πραγματικά τη σύγκρουση. Και στις δυο χώρες υπάρχουν πολιτικοί που έχτισαν τις καριέρες τους τροφοδοτώντας το ‘ονοματολογικό'. Το ερώτημα είναι εάν θα κοιτάξουμε στο μέλλον ή εάν θέλουμε να επιστρέψουμε στα χαρακώματα της ιστορίας».

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξής του προς την FAZ ο υπ. Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάνει λόγο για «μακεδονικό λαό» και «Μακεδονία».

«Σύντομα θα δούμε τι θέλει ο μακεδονικός λαός. Το δημοψήφισμα δεν είναι μια απλή εκλογική διαδικασία στην οποία μάχονται κόμματα. Πρόκειται για ένα ιστορικό σταυροδρόμι για τη Μακεδονία. Πρέπει να απαλλαγούμε από ένα βάρος το οποίο επιβάρυνε τη Μακεδονία επί τρεις δεκαετίες».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ζάεφ «αδειάζει» τον Ντιμιτρόφ: Με «όχι» στο δημοψήφισμα, ακυρώνεται η συμφωνία των Πρεσπών"

Φωτιά στο Μάτι: Στη Βουλή άλλη μία δικογραφία για ποινικές ευθύνες Τσίπρα

Στην Βουλή διαβιβάστηκε μια ακομα δικογραφία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των κυβερνητικών στελεχών για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η μήνυση είναι κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα και σύμφωνα με συνεργάτες του Προεδρου της Βουλης υποβλήθηκε απο κάτοικο της Πάτρας.

Επίσης, στο κοινοβούλιο διαβιβάστηκε και δευτερη δικογραφία σε βάρος του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα διαβιβάστηκε ογκώδης φάκελος για την υπόθεση των έξι φρεγατών. Στο νέο φάκελο εκτος απο τον κ Παπαντωνίου αναφέρονται τα ονόματα του πρώην Υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη αλλά και του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Αλέξανδρου Καλαφάτη.

Τελος, τρίτη δικογραφία που έφτασε στην Βουλή σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση που υπέβαλε η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου σε βάρος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με αφορμή σε βάρος της αναφορές για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Στη Βουλή άλλη μία δικογραφία για ποινικές ευθύνες Τσίπρα"

«Κατά λάθος» στο Υπερταμείο και το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη

Το νοσοκομείο «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης εντάχθηκε «εκ παραδρομής» στη λίστα των ακινήτων, που μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, ανέφερε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

«Μετά από επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώθηκε ότι εκ παραδρομής τέθηκαν στη λίστα οι Κωδικοί Αριθμοί Κτηματολογίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ανάμεσα στα οποία είναι και το ΚΑΕΚ του νοσοκομείου Γεννηματάς. Τα ΝΠΔΔ δεν μπορούν μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κίρκος.

Σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλει ότι το νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης παραχωρείται στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΕΤΑΔ Α.Ε) επικαλούμενη το ΦΕΚ 2319 /τεύχος Β της 19ης Ιουνίου 2018 .

«Το 6.152ο ακίνητο από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317 19 Ιουνίου 2018 είναι το Δημόσιο Νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Φέρει Κωδικό Αριθμό Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190442650001-0-0.Η έρευνα μας συνεχίζεται. Απ' ότι φαίνεται υπάρχουν και άλλα Νοσοκομεία που παραχωρήθηκαν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Στο Υπερταμείο και το παλιό νοσοκομείο Άρτας»

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιου του νοσοκομείου Γεννηματάς και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο ίδιος διασταύρωσε από τα κτηματολογικά έγγραφα ότι το ΚΑΕΚ στη σειρά 6.152 του εν λόγω ΦΕΚ ανήκει στο Γεννηματάς .

«Αν διαβάσετε την παράγραφο ζ' του ΦΕΚ αναφέρεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών γραπτό αίτημα στις 14 Ιουνίου 2018 με εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της. Φαίνεται ότι από κάποιον ζητήθηκε να μπει στη λίστα, το θέλουν, κάποιος ενδιαφέρεται. Και βέβαια από τα 22.601 τμ δομημένης επιφάνειας, τα 12.600-12.800 ανήκουν στο Γεννηματάς. Τόση είναι η δομημένη επιφάνεια του νοσοκομείου. Είναι φιλέτο το οικόπεδο του Γεννηματάς. Και μάθαμε ότι είναι στο ΦΕΚ και το παλιό νοσοκομείο της Άρτας, το οποίο τώρα λειτουργεί ως ΤΟΜΥ», πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κατά λάθος» στο Υπερταμείο και το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη"

Εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση ρούχων και τροφίμων για τους πυρόπληκτους

Στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα μπαίνουν καταγγελίες που κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση από το Δήμο Μαραθώνα του υλικού που προσφέρθηκε στους πυρόπληκτους μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι βάσιμες οι καταγγελίες που αφορούν στον τρόπο διαχείρισης των προσφορών κόσμου και εταιριών σε ρουχισμό, συσκευές , τρόφιμα κ.ά.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν πράγματι έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση ρούχων και τροφίμων για τους πυρόπληκτους"

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για Ζακ, Κωνσταντινέα και «Φιλελεύθερο»

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με ακραίους χαρακτηρισμούς, ξέσπασε μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να συνδέσει το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο χρυσοχοείο της Ομόνοιας με την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα για τη θέση του υπέρ της συμφωνίας για το σκοπιανό.

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μίλησε για φασιστικές συμμορίες πίσω που μάλιστα έχουν κεντρική καθοδήγηση όπως υποστήριξε. Το Μαξίμου έκανε ένα βήμα παραπάνω. Σε non paper που εξέδωσε χαρακτήρισε τον αρχηγό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη «ηθικό αυτουργό της μαύρης προπαγάνδας, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η φασιστική επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Πειραιώς απάντησε ότι το Μαξίμου «βρίσκεται πια σε διαρκές παραλήρημα, πραγματικά αξίζει όλοι οι πολίτες να διαβάσουν το non paper μιας non κυβέρνησης» ανέφεραν κομματικές πηγές.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στη στρατηγική της ταύτισης της ΝΔ με την ακροδεξιά με στόχο τον επαναπατρισμό αριστερών ψηφοφόρων του. Την ίδια στιγμή, όμως, παίρνει το ρίσκο να καταγράψει μεγαλύτερες απώλειες στον χώρο της κεντροαριστεράς που τον ανέδειξε πρώτο κόμμα. «Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακροδεξιός» δήλωσε στο newpost.gr υψηλόβαθμη πηγή της Πειραιώς. «Αυτός όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε. «Όσες προσπάθειες και να κάνει θα παραμείνει αγκιστρωμένος στις ιδεοληψίες του. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και να έρχεται».

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "το μίσος φέρνει μίσος" , "όποιος το τρέφει είναι συνένοχος, πρέπει να σταματήσουν αυτά".

Δεν υπάρχει καλή και κακή βία

Η θεωρία των δύο άκρων θα κυριαρχήσει στην προεκλογική περίοδο στο εσωτερικό αλλά και στην Ευρώπη. Η αποτυχία της αριστεράς να πείσει ότι όντως έχει να κομίσει στην κοινωνία μια άλλη ρεαλιστική και οραματική πολιτική και οι σοβαρές ευθύνες των παραδοσιακών κομμάτων για την κρίση άνοιξαν το δρόμο για την ενδυνάμωση της ακροδεξιάς και των λαϊκιστών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην ιδεολογική κόντρα στο πλαίσιο και μιας ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλει για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από άλλα καυτά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας. Το success story της εξόδου από τα μνημόνια δεν απέφερε τους αναμενόμενους καρπούς στις δημοσκοπήσεις. Η συζήτηση για την οικονομία εξαντλείται στο αν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις. Η εύθραστη κυβερνητική ισορροπία λόγω σκοπιανού κλονίζεται όσο τα Σκόπια διακηρύττουν την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα τους.

“Ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ΝΔ” είναι η απάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη . «Δεν μπορεί να το λέει αυτό ο κ. Τσίπρας που συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο» τονίζει. «Ας είναι προσεκτικοί αυτοί οι οποίοι αναζητούν άλλοθι για τη δική τους αποτυχία, χαρακτηρίζοντας την παράταξη η οποία αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα ως ακροδεξιά. Είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη, λαϊκή, μετριοπαθής ελληνική Κεντροδεξιά. Και είμαι πολύ υπερήφανος που ηγούμαι ενός κόμματος το οποίο είναι ενωμένο και το οποίο έχει τη δυνατότητα την επόμενη μέρα να πετύχει κάτι που λίγα Κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη μπορούν να πετύχουν. Δεν έχουμε κανένα πολιτικό κοινό με τον κ. Σαλβίνι ούτε με τον Κ.Ορμπαν»

Οι συλλήψεις

Στο επίκεντρο σκληρής κόντρας βρέθηκαν και οι συλλήψεις των πέντε δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» που διεθνοποίησε και με αυτόν τον τρόπο το μεταναστευτικό και τα ερωτήματα που υπάρχουν ως προς το που πήγε το 1,6 δις των κοινοτικών κονδυλίων όταν υπάρχει το κολαστήριο της Μόριας.

Το Μαξίμου κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι είναι «ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή κίτρινης δημοσιογραφίας, η οποία υποβιβάζει την ενημέρωση σε συκοφαντική επιχείρηση».

«Όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Και για τη ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η Κυβέρνηση και οι συνεργάτες της» συνέχισε. «Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, όπως λένε πλέον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η Κυβέρνηση, αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις συλλήψεις των δημοσιογράφων. «Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα» τόνισε. Και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση «θα καταργήσει τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου και θα δώσει προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, θα έρθει στο φως και η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για Ζακ, Κωνσταντινέα και «Φιλελεύθερο»"

«Μεσογειακός κυκλώνας» με σφοδρούς ανέμους απειλεί την Ελλάδα

Απότομα ήρθε το φθινόπωρο στη χώρα μας μετά τις καλοκαιρινές ημέρες και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν έως τώρα, με τους ειδικούς και τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς ανέμους, ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία και «μεσογειακό κυκλώνα».

Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μάς εφιστά την προσοχή για τα φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» τη χώρα στις αμέσως επόμενες ώρες.

Ο μετεωρολόγος περιγράφει έναν «μεσογειακό κυκλώνα», που θα φέρει σφοδρούς ανέμους.

Ειδικότερα τονίζει πως: 

«Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέως βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή "βγάζοντας και μάτι" στο κέντρο του! Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία! Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου να ενημερώνονται τακτικά από τα δελτία καιρού των επομένων ημερών».

 

Να σημειωθεί ότι από σήμερα, Τρίτη, αλλάζει άρδην το σκηνικό εξαιτίας ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και σε συνδυασμό με το σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τη σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, φθάνοντας τοπικά στα 8 ως 9 Μποφόρ. 

Ταυτόχρονα, ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη Βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή, κυρίως στη βόρεια και κεντρικά, 8-12 βαθμούς χαμηλότερα απ’ ότι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν ανατολικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στον Πατραϊκό οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους και τα 8 μποφόρ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μεσογειακός κυκλώνας» με σφοδρούς ανέμους απειλεί την Ελλάδα"

Αρχισαν να...γκρινιάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Θέλουν να βγουν στον ΣΚΑΪ

Εντελώς αντίθετη άποψη με το συνεχιζόμενο εμπάργκο κυβέρνησης και κόμματος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έχουν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει της έναρξης της νέας Κοινοβουλευτικής Συνόδου αρχίζουν τα...παράπονα.

Το βασικό ιδεολογικής φύσεως επιχείρημα όσων δεν επικροτούν την κεντρική απόφαση του Μαξίμου, είναι ότι δεν χρειάζεται να συνεχιστεί η πόλωση και η ρήξη στο δημόσιο διάλογο, παρά με επιχειρήματα - όπως λένε- να αντιπαρατεθούν για να ακολουθήσει αποσυμπίεση.
Ωστόσο, με το βλέμμα στραμμένο και στις πολλαπλές κάλπες εντός του 2019, δεν είναι λίγοι αυτοί οι βουλευτές που θέλουν να εντείνουν την παρουσία τους στα τηλεοπτικά πάνελ προκειμένου να εκμεταλλευτούν το βήμα που τους δίνεται.
«Είναι λάθος, πρέπει να πάμε σε άρση» έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο iefimerida.

Μένει να φανεί το επόμενο διάστημα, και όταν θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, αν θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης από τα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης ή αν η απαγόρευση θα συνεχιστεί μέχρι τις κάλπες του Μαΐου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχισαν να...γκρινιάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Θέλουν να βγουν στον ΣΚΑΪ "

Κρήτη: Στέλνουν τους ειδικούς φρουρούς να..κόψουν το ρεύμα!

«Για νέο τρόπο αστυνόμευσης στο Ηράκλειο» κάνει λόγο η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με αυτήν, αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου και της Μεσσαράς, έχουν δεχθεί εντολές να συνοδεύουν συνεργεία της ΔΕΗ που πηγαίνουν σε σπίτια και επιχειρήσεις για να προβούν στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, την ίδια ώρα που οι πολίτες αγανακτούν με τα ποσοστά εγκληματικότητας και την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ένας νέος τρόπος αστυνόμευσης έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ηράκλειο. Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε «διακοπή» του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών. Είναι αδιανόητο το πως οι ειδικές δυνάμεις που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το αντικείμενο τους για λόγους τους οποίους δεν τους ξέρουμε. Κι αυτό γιατί ξαφνικά δέχθηκαν εντολές να προβούν στο παραπάνω και να δημιουργούνται τουλάχιστον αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια από τους πολίτες της Κρήτης οι οποίοι αγανακτούν πλέον με τα ποσοστά της εγκληματικότητας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους».


kato_01
cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Στέλνουν τους ειδικούς φρουρούς να..κόψουν το ρεύμα!"

Στη φάκα εφοριακών φωτογράφοι γάμων -Τους παρουσιάστηκαν ως μελλόνυμφοι

Μεγάλη φαντασία και υποκριτικό ταλέντο είχε ζευγάρι εφοριακών στα Τρίκαλα. Υποδύθηκαν τους μελλόνυμφους για να «τσιμπήσουν» φωτογράφους που δεν έκοβαν παραστατικά.

Με αυτό το κόλπο οι εφοριακοί κατάφεραν να φέρουν στο φως πάρα πολλές παραβάσεις σε φωτογραφεία στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο trikalavoice.gr, ένας άντρας και μια γυναίκα παρουσιάστηκαν σε ορισμένα φωτογραφεία της πόλης, προσποιούμενοι πως είναι ..μελλόνυμφοι και πως ενδιαφέρονταν για φωτογράφηση του γάμου τους.
Ζήτησαν να δουν προηγούμενες δουλειές των φωτογράφων, οι οποίοι με προθυμία τους παρουσίασαν τα άλμπουμ τους ενώ το ζευγάρι ύστερα ζήτησε όλα τα παραστατικά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φάκα εφοριακών φωτογράφοι γάμων -Τους παρουσιάστηκαν ως μελλόνυμφοι "

Ένα βήμα πριν τη διάλυση η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων – Ανεξαρτητοποιούνται 2 βουλευτές

Ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη την ανεξαρτητοποίησή του, ενώ παρόμοια στάση αναμένεται να κρατήσει και ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης, έπειτα από την έντονη κόντρα του με τον έτερο βουλευτή του κόμματος Δ. Καβαδέλλα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνεδρίαση της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, κάτω από έντονο κλίμα έντασης, από την οποία αποχώρησαν εκνευρισμένοι οι δύο βουλευτές. Μάλιστα, ο κ. Φωκάς, μετά τη συνεδρίαση, δήλωσε στο Βεργίνα TV ότι πρόκειται να ανακοινώσει την Τετάρτη την ανεξαρτητοποίησή του. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, έκανε μάλιστα λόγο για «αδιέξοδο».

Η ένταση στο εσωτερικό της Ένωσης Κεντρώων είχε ως αφορμή τις δηλώσεις του κ. Καβαδέλλα, ο οποίος πριν δύο εβδομάδες διαμαρτυρήθηκε γιατί του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο εισόδου στην ΔΕΘ. Οι δηλώσεις έφεραν τις επικρίσεις του κ. Σαρίδη σε βάρους του βουλευτή για τη στάση αυτή, με τον Βασίλη Λεβέντη να του ζητά να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον συνάδελφό του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Σαρίδης δήλωσε κατηγορηματικά πως «δεν ζητάω συγγνώμη» ενώ αρνήθηκε να παραδώσει την βουλευτική έδρα, όπως του ζητήθηκε.

Ο κ. Λεβέντης, παρέπεμψε τους βουλευτές του σε «συμβούλιο παλαιότερων μελών του κόμματος» το οποίο, όπως δήλωσε, θα «συμβουλευτεί». Ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως είναι κατά των διαγραφών ενώ τόνισε πως «φτιάξαμε ένα επαναστατικό κόμμα, κάποιοι δεν το κατάλαβαν, το είδαν ως ευκαιρία προσωπικής ανόδου, αυτοί δεν θα αντέξουν». «Πρώτη φορά μου συμβαίνει λίγο πριν τις εκλογές», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Υπενθυμίζεται πως από την ΚΟ και το κόμμα (το οποίο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 είχε εκλέξει 9 βουλευτές) έχουν αποχωρήσει μέχρι τώρα οι βουλευτές Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και Γεώργιος Κατσιαντώνης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα βήμα πριν τη διάλυση η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων – Ανεξαρτητοποιούνται 2 βουλευτές"

Τι μισθό παίρνουν οι ευρωβουλευτές;

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το ύψος των μισθών, των γενικών εξόδων αλλά και οι δαπάνες κοινοβουλευτικής συνδρομής των ευρωβουλευτών με αφορμή την προσφυγή δημοσιογράφων στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης όταν εμποδίσθηκε η πρόσβασή τους σε στοιχεία σχετικά με τις αποδοχές των ευρωβουλευτών, από τα έξοδα μετακίνησης μέχρι τα γενικά έξοδα και τις δαπάνες κοινοβουλευτικής συνδρομής.

Ειδικότερα, κάθε ευρωβουλευτής λαμβάνει καθαρό μισθό 6.611,42 ευρώ μηνιαίως, ενώ η αποζημίωση αντιστοιχεί σε 313 ευρώ ανά ημέρα παρουσίας στο κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο για την κάλυψη εξόδων στέγασης και διατροφής.

Η δαπάνη γενικών εξόδων ανέρχεται σε 4.416 ευρώ ανά μήνα για την κάλυψη του κόστους δραστηριοτήτων στην εκλογική περιφέρεια του ευρωβουλευτή, ή κοινώς έξοδα γραφείου.

Η δαπάνη κοινοβουλευτικής συνδρομής φθάνει τα 24.526 ευρώ ανά μήνα για τις αμοιβές των συνεργατών. Δεν καταβάλλεται απευθείας στους ευρωβουλευτές.

Τα έξοδα μετακίνησης των ευρωβουλευτών αντιστοιχούν στα έξοδα μετακίνησης προς τις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο αεροπορικώς (εισιτήριο business), σιδηροδρομικώς (εισιτήριο πρώτης θέσης) ή οδικώς.

Πάντως, στην απόφασή του το Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι «οι θεσμοί της Ενωσης μπορούν να αρνηθούν την πρόσβαση σε ένα έγγραφο στην περίπτωση που η δημοσιοποίησή του θα έπληττε την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ακεραιότητας του προσώπου».

«Κατά συνέπεια, το σύνολο των εγγράφων που έχουν ζητηθεί περιέχουν πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα (δηλαδή τους ευρωβουλευτές)», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπογραμμίζει ότι «η πρόσβαση σε έγγραφα που περιέχουν στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα μπορεί ωστόσο να παρασχεθεί εάν ο αιτών αποδείξει την ανάγκη της πρόσβασης και εάν δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκτιμηθεί ότι αυτή η πρόσβαση θα μπορούσε να πλήξει το νόμιμα συμφέροντα του εν λόγω προσώπου».

Ωστόσο, σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι δημοσιογράφοι που ζήτησαν την πρόσβαση στα εν λόγω έγγραφα «δεν κατόρθωσαν να αποδείξουν τον λόγο για τον οποίο η πρόσβαση σε αυτά ήταν αναγκαία για την διασφάλιση επαρκούς ελέγχου των δαπανών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι μισθό παίρνουν οι ευρωβουλευτές;"

Μάτι: Ευθύνες, λάθη και παραλείψεις καταλογίζει στο υπ. Υγείας η Ν.Δ.

«Ευθύνες, λάθη, καθυστερήσεις και πολυάριθμες παραλείψεις από το υπουργείο Υγείας στην αντιμετώπιση της τραγωδίας στο Μάτι» καταγγέλλουν 15 βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι, με επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόμου, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει, μεταξύ άλλων, γιατί δεν υλοποιήθηκαν από το υπουργείο Υγείας οι προβλεπόμενες και ισχύουσες ενέργειες βάσει του επίσημου σχεδιασμού του υπουργείου Εσωτερικών-Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ ρωτούν αν υπήρξε εισήγηση από την Κεντρική Υπηρεσία για τη συγκρότηση κλιμακίου για υγειονομικούς ελέγχους στην περιοχή.

«Ένα από τα υπουργεία τα οποία φέρουν εξαιρετικά μεγάλη ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι είναι το υπουργείο Υγείας. Ο πραγματικός ρόλος του υπουργείου Υγείας και οι επίσημες αρμοδιότητες και δράσεις με τις οποίες είναι επιφορτισμένο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν περιορίζονται -ως κανείς ίσως θεωρεί- στη νοσηλεία των εγκαυματιών ή/ και στην περισυλλογή και νεκροψία σορών. Αντιθέτως, ο ρόλος του υπουργείου Υγείας, βάσει του Εθνικού Σχεδιασμού, είναι εξαιρετικά κομβικός και στρατηγικός, τόσο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φυσικού φαινομένου της πυρκαγιάς και την αποφυγή απωλειών, όσο και για την υποστήριξη και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας των πληγέντων μετά το πέρας αυτής» επισημαίνουν οι βουλευτές της Ν.Δ., επικαλούμενοι όσα ορίζει το «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών» για τον ρόλο που πρέπει να έχει το υπουργείο Υγείας.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν έλλειψη ενημέρωσης και καθοδήγησης του πληθυσμού μετά την καταστροφική πυρκαγιά, αφού επετράπη στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες μετρήσεις τοξικότητας της ατμόσφαιρας, αλλά τους επετράπη και να σκουπίσουν άμεσα, με κίνδυνο να χαθούν DNA απανθρακωμένων ατόμων.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: Ευθύνες, λάθη και παραλείψεις καταλογίζει στο υπ. Υγείας η Ν.Δ."

15.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας έταξε ο Γαβρόγλου

Δεκαπέντε χιλιάδες μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Ωστόσο, οι διορισμοί που έταξε ο υπουργός δεν αφορούν την τρέχουσα σχολική χρονιά, αλλά ξεκινούν από το επόμενο σχολικό έτος με 4.500 εκπαιδευτικούς στην ειδική εκπαίδευση και θα εξελιχθούν στην τριετία που ξεκινά από το σχολικό έτος 2019-2020.

Οι εξαγγελθέντες διορισμοί τοποθετούνται χρονικά μετά τις εκλογές και αποκτούν έτσι και προεκλογικό χαρακτήρα.

Όπως είπε ο κ.Γαβρόγλου, «πρόκειται για δέσμευση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η οποία υλοποιείται από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι μόνιμοι διορισμοί, η στήριξη του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν και η κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:

4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,
5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021,
5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022.


Για την ανακοίνωση του αριθμού των μόνιμων διορισμών, με την οποία ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:

«Με τη σημερινή απόφαση, εκπληρώνεται ένα κρίσιμο μέρος του στόχου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση χρόνιων ελλείψεων στην εκπαίδευση. Από το 2009 και μετά δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί, ενώ την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τη διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με τις χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών του 2013, με την υποχρηματοδότηση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου, υποβάθμισαν συστηματικά τη δημόσια εκπαίδευση, απαξιώνοντας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού που παρά τις δυσκολίες κράτησε όρθιο το δημόσια σχολείο τα χρόνια των μνημονίων και πρέπει όλοι μας ως κοινωνία, με κάθε ευκαιρία, να τους ευχαριστούμε. Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας. Πορείας δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Η ανακοίνωση των 15.000 μόνιμων διορισμών είναι ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μόνιμοι διορισμοί έρχονται να ενισχύσουν τις ρυθμίσεις που έχουμε ήδη υλοποιήσει όπως η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, οι νέες δομές στήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η επέκταση του Ολοήμερου και στα Ολιγοθέσια Δημοτικά, η αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων, η νέα δομή του Λυκείου μαζί με το σύστημα που παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ κλπ. Οι διορισμοί θα γίνουν με βάση την αναλογικότητα των αναγκών τόσο ως προς τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης όσο και ως προς τις ειδικότητες. Με δεδομένο το συνταγματικό και το νομοθετικό πλαίσιο καθώς και τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζήτησα τις προτάσεις των δυο ομοσπονδιών ως προς το σύστημα μόνιμων διορισμών. Οι δυο Ομοσπονδίες δεν ήταν προετοιμασμένες σήμερα για κάτι τέτοιο. Ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουν. Αμέσως μετά θα θέσουμε σε διαβούλευση την τελική πρόταση της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που θα νομοθετήσουμε».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "15.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας έταξε ο Γαβρόγλου"

ΠΟΕΔΗΝ: Στο Υπερταμείο το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης

Μετά τους αρχαιολογικούς χώρους η κυβέρνηση τώρα παραχωρεί στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.) και... δημόσια νοσοκομεία, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων,

Ένα εξ αυτών είναι το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τονίζει ότι συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει ποια άλλα δημόσια νοσοκομέια περνάνε στο Υπερταμείο.

«Το 6.152 ακίνητο από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317 19 Ιουνίου 2018 είναι το Δημόσιο Νοσοκομείο «Γεννηματάς Θεσσαλονίκης». Φέρει Κωδικό Αριθμό Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190442650001-0-0» αναφέρει και κάνει λόγο για ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι ξεπουλιούνται: «Νοσοκομεία που είναι ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους, αρχαιολογικούς χώρους. Σημασία έχουν τα υπερπλεονάσματα και η καρέκλα της εξουσίας».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Στο Υπερταμείο το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης"

Μητσοτάκης: Η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση ενδυναμώνει την αυτονομία και τη διαφάνεια

Συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Πειραιώς. Στην εισήγησή του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ένα αποκεντρωμένο κράτος λειτουργεί καλύτερα και αναφέρθηκε εκτενώς στην εξαγγελία που έκανε στην 83η ΔΕΘ για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2021, μετά από μία μεταβατική περίοδο.

Μίλησε για πολύ σημαντική μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία και για τομή στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση του κράτους. «Κάνει πράξη χρόνιο αίτημα της αυτοδιοίκησης να μπορεί να διαχειρίζεται η ίδια τα του οίκου της» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η πρωτοβουλία ενδυναμώνει την αυτονομία, την ανταποδοτικότητα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ακόμη ότι ενδυναμώνεται η ίδια η πρόσβαση των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Έχω ακούσει αρκετή κριτική ότι η πρότασή μας έχει ζητήματα συνταγματικότητας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και αφού διάβασε το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος υπογράμμισε: «Η μεταρρύθμιση κάνει για πρώτη φορά πράξη την επιταγή αυτού του άρθρου του Συντάγματος που είχε μείνει ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο. Είναι εμβληματική μεταρρύθμιση στα πλαίσια της αποκέντρωσης και προφανώς για να πετύχει χρειαζόμαστε την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρωγό, τόσο στη μεταβατική περίοδο, όσο και στη συνέχεια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει ερήμην των δήμων αλλά σε συνεργασία μαζί τους, σε αντίθεση -όπως είπε- με την κυβέρνηση που «συστηματικά εργαλειοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσδοκώντας άλλα οφέλη».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση ενδυναμώνει την αυτονομία και τη διαφάνεια"

Γ. Μανιάτης στο «Ακραίως»: Είναι γνωστές οι σχέσεις του Τζανακόπουλου με την Παπασπύρου

Σαφείς αιχμές για στενή σχέση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου με την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μ. Παπασπύρου άφησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Είναι γνωστές οι σχέσεις του κ. Τζανακόπουλου με την κ. Παπασπύρου, έχει γραφτεί. Δεν μπορώ να υπονοήσω κάτι, αλλά καταγράφω την πραγματικότητα. Και αυτό είναι η στενή σχέση οικογενειακού και επαγγελματικού χαρακτήρα του κ. Τζανακόπουλου με την κ. Παπασπύρου και τον σύζυγό της» σημείωσε και συνέχισε: «Βλέπουμε ωμή παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Δεν ξέρω αν γίνεται από το Μαξίμου, αλλά η εντολή που έδωσε η Ξένη Δημητρίου σημαίνει ότι πάει πίσω 3-4 μήνες η απόδοση ποινικών ευθυνών για το Μάτι. Αν κρίνω το για οκτώ μήνες καθυστερημένο πόρισμα της κ. Παπασπύρου για τους 24 ανθρώπους στην Μάνδρα, ο συνειρμός δεν μπορεί παρά να είναι απογοητευτικός».

«Γίνονται πράγματα κανιβαλικού χαρακτήρα»

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα τελευταία περιστατικά βίας, υπογραμμίζοντας πως: «εννοείται είναι καταδικαστέα, αλλά είναι ζητήματα που αποκαλύπτουν μια κοινωνία που είναι σε παράκρουση, δε εμπιστεύεται κανέναν, ούτε την αστυνομία, ούτε τη Δικαιοσύνη. Και γίνονται πράγματα κανιβαλικού χαρακτήρα. Το χειρότερο που διαπιστώνω ότι υπάρχουν ζητήματα ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών της Δημοκρατίας».

Ο κ. Μανιάτης άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα τονίζοντας ότι «έχει την πολιτική ευθύνη στο ότι έχει διαμορφωθεί μια κοινωνία με τεράστιο έλλειμα εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς. Η κυβέρνηση, η εκτελεστική δηλαδή εξουσία, καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα των άλλων δύο εξουσιών. Υπάρχει αθλιότητα, οι υπουργοί της κυβέρνησης να αρνούνται να έρθουν στη βουλή να απαντήσουν σε ερωτήσεις».

«Ο κ. Τσίπρας ξεχνά ότι συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο»

«Τον Τσίπρα τον συμφέρει ένα διχαστικό κλίμα, να χωρίσει τους Έλληνες σε δήθεν προοδευτικούς αριστερούς και δεξιούς. Ξεχνά ότι συγκυβερνά με τον κανονικό ακροδεξιό Πάνο Καμμένο. Έχουν καταρρεύσει όλες οι υποσχέσεις του, έχει εκχωρήσει στοιχεία ης εθνικής περιουσίας. Υπάρχει τεράστια επιφυλακτικότητα της κοινής γνώμης να συμπαρασύρει όλο το πολιτικό σύστημα. Έχει υποσκάψει την πεποίθηση της κοινωνίας ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα. Αυτό που επικρατεί στους πολίτες είναι μια μιζέρια».

Τέλος κλείνοντας αναφέρθηκε και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων. «Δύο φορές την υπερψήφισαν την περικοπή των συντάξεων και αρνήθηκαν πρότασή μας.Στις 20 Αυγούστου βγήκαμε από μνημόνιο του κ. Τσίπρα και θα έπρεπε να συζητούμε πως θα φέρουμε περισσότερες επενδύσεις ώστε με τις νέες εισφορές να μην χρειαστεί να περικόψουμε συντάξεις».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Μανιάτης στο «Ακραίως»: Είναι γνωστές οι σχέσεις του Τζανακόπουλου με την Παπασπύρου"

Αναδίπλωση από Άρειο Πάγο για Μάτι: Παραμένει ο εισαγγελέας Ζαγοραίος, μπορεί να καλέσει τους πρώτους υπόπτους

Ένα βήμα πίσω μετά τον ορυμαγδό των αντιδράσεων για το ανώτατο εισαγγελικό "μπλόκο" στην έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που στοίχισαν τη ζωή σε 100 συναθρώπους μας, φαίνεται πως κάνει τώρα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου!

Μετά τον σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την παραγγελία του Αρείου Πάγου για να συσχετισθεί στη δικογραφία για τις φωτιές πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης - το οποίο αναμενόταν να ολοκληρωθεί σε πολλούς μήνες - η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, ζήτησε σήμερα να παραμείνει στη θέση του ο εισαγγελέας κ. Ηλίας Ζαγοραίος (μέχρι πρότινος και προϊστάμενος της εισαγγελίας) μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά του για την φονική πυρκαγιά και να αποδώσει ποινικές ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την τραγωδία.


Να σημειωθεί πως ο κ. Ζαγοραίος έχει προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών και ως εκ τούτου την ερχόμενη εβδομάδα -αφού δεν του είχε δοθεί η εντολή να παραμείνει στη θέση του όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό για να ολοκληρώσει την έρευνα - θα έπρεπε να αναχωρήσει από την Ευελπίδων για το Εφετείο προκειμένου να ασκεί τα νέα του καθήκοντα.

Αναδίπλωση...

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως επιχειρείται τώρα αντιστροφή του κλίματος που διαμορφώθηκε χθες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για το "πάγωμα" της έρευνας.

Όπως αναφέραν σήμερα αρμόδιες πηγές η κυρία Δημητρίου, διαβίβασε χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών το σχετικό έγγραφο που αφορά στο πόρισμα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης για να λάβει γνώση ο.κ. Ζαγοραίος για ενέργειες που πρέπει να γίνουν και όχι με στόχο να "παγώσει" η έρευνα έως ώτου ολοκληρωθεί η έρευνα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και συνταχθεί το πόρισμα!

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε την παραγγελία για το πόρισμα της Επιθεώρησης Δημίσιας Διοίκησης ώστε ο κ. Ζαγοραίος να το αναζητήσει στην πορεία συσχετίζοντας το με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται σήμερα σε καμία περίπτωση, το έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν σηματοδοτεί και το "πάγωμα" της εισαγγελικής έρευνας για τις φονικές πυρκαγιές...

Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας που είναι να αποστείλει τις πρώτες κλήσεις σε υπόπτους...

ΝΔ: Η έρευνα να συνεχιστεί με ταχύτητα

Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης και Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά την χθεσινή παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Μάτι, ζήτησαν διευκρινίσεις από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Αμέσως μετά ο κ. Παναγιωτόπουλος σε δήλωσή του χαρακτήρισε ξαφνική την παραγγελία της εισαγγελέως τιυ Αρείου Πάγου «που ήδη έχει ανασκευαστεί λόγω του θορύβου» οπως ειπε.

Παράλληλα, ζήτησε «η έρευνα να συνεχιστεί με ταχύτητα. Αυτό θέλουν οι οικογένειες των θυμάτων, αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Καραγκούνης, ζήτησε την άμεση κλήτευση των υπαιτίων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος ζητάει για εξηγήσεις. Η δικαιοσύνη να συνεπικουρήσει στην απόδοση ευθυνών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδίπλωση από Άρειο Πάγο για Μάτι: Παραμένει ο εισαγγελέας Ζαγοραίος, μπορεί να καλέσει τους πρώτους υπόπτους"

Ανάκληση της απόφασης παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο ζητά το ΚΙΝΑΛ

Τροπολογία για την ανάκληση της απόφασης παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο κατέθεσε στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής.

Στο κείμενο το οποίο υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου (φωτ.) αναφέρεται ότι ο υπουργός Οικονομικών και η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. παραδέχονται πως η λίστα με τους 10.119 ΚΑΕΚ που αντιστοιχούν στα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία μεταβιβάστηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) προέκυψε από μη επεξεργασμένα, μη επικαιροποιημένα και ακριβή στοιχεία, Ως αποτέλεσμα συμπεριλαμβάνονται ακίνητα που τυγχάνουν ειδικής προστασίας, όπως αρχαιολογικοί χώροι και λοιπά ακίνητα εκτός συναλλαγής.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι "επιβάλλεται επομένως, για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση των σχετικών ΦΕΚ, με τα οποία μεταβιβάστηκαν τα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤΑΔ Α.Ε.. Εφόσον η Κυβέρνηση επιθυμεί την ικανοποίηση του αιτήματος της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. για μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, πέραν αυτής που έχει ήδη εκχωρήσει, αυτό πρέπει να γίνει με βάση την πρόβλεψη του άρθρου 196 παρ. 4 και με τη διαδικασία του άρθρου 209 του Ν. 4389/2016".

«Η μεταβίβαση έγινε αντίθετα ακόμη κι από το δικό σας νόμο το 2016. Πάσχουν οι αποφάσεις και συνταγματικά και νομικά και εγείρονται ζητήματα παράβασης καθήκοντος», υπογράμμισε ο Γ. Κουτσούκος, παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση της απόφασης παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο ζητά το ΚΙΝΑΛ"

Φωτιά στο Μάτι: Αλλοίωση στοιχείων για να αποκρυβούν ευθύνες καταγγέλλει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης

Υπήρχε χρόνος για εκκένωση και το σημαντικότερο υπήρχε χρόνος, που έμεινε αναξιοποίητος, για να χτυπηθεί η πυρκαγιά στην αρχή της ή σε ακατοίκητες περιοχές υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή του ο  Ανδριανός Γκουρμπάτσης, που ερευνά την καταστροφή στο Μάτι για λογαριασμό του Αντώνη Φούσα, δικηγόρου οικογενειών των θυμάτων. 

Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως «κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε την 26η Ιουλίου 2018 η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, για την τραγωδία στο Μάτι, ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες και απεκρύβη η αλήθεια των πραγματικών περιστατικών». 

«Η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος γνώριζε έγκαιρα για τον κίνδυνο της πυρκαγιάς» τονίζει και αναφέρεται αναλυτικά στις... ανακρίβειες, που αποπροσανατολίζουν τις έρευνες: 

Πιο αναλυτικά, αναφέρθηκε από τον αποστρατευθέντα ήδη Αρχηγό ΠΣ η ανακριβής ώρα 16:49 μμ και όχι η πραγματική ώρα 16:41 μμ, ως ώρα ειδοποίησης (αναγγελίας ) στο <<199 - ΣΕΚΥΠΣ>> της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε την 23η Ιουλίου 2018, στο Νταού Πεντέλης και εξαπλώθηκε στο Ν. Βουτζά και Μάτι των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνος της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, που, ως γνωστόν, οδήγησε μέχρι σήμερα στο θάνατο 99 θύματα και στα Νοσοκομεία μεγάλο αριθμό τραυματιών (εγκαυματιών). 

Πρέπει δε να τονισθεί, ότι κάθε λεπτό που αργοπορεί η αναγγελία πυρκαγιάς - κυρίως δασικής - καθυστερεί αντίστοιχα και η άμεση κινητοποίηση των αναγκαίων πυροσβεστικών δυνάμεων και των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης για την προσβολή αυτής, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές αυτή να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς και να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, ανάλογα βέβαια και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, ιδίως την ταχύτητα του ανέμου καθώς και άλλους σημαντικούς παράγοντες, όπως η τοπογραφία, η καύσιμη ύλη κ.α. 

1


Τα ως άνω 8΄ λεπτά της ώρας, που απεκρύβησαν από τον πραγματικό χρόνο αναγγελίας της προαναφερόμενης πυρκαγιάς, είναι αρκετά μεγάλος για την εξάπλωση της κι εκτιμώ ότι το πιθανότερο έγινε σκόπιμα για να δικαιολογηθούν εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των εμπλεκομένων φορέων. 

Πιο συγκεκριμένα στο διάστημα αυτό των 8΄ λεπτών η πυρκαγιά διάνυσε μια απόσταση περίπου 80 και πλέον μέτρων στο Νταού Πεντέλης και βέβαια η ίδια χρονική καθυστέρηση είχε πολύ σημαντικές επιπτώσεις εκτός από την εξέλιξη της και στην καθυστέρηση κινητοποίησης των αναγκαίων πυροσβεστικών δυνάμεων (προσωπικού και μέσων) και πτητικών μέσων. 

Σήμαναν συναγερμό για φωτιές στα σπίτια τα ελικόπτερα που επιχείρησαν στην περιοχή...

2sos


Επίσης σε ανακριβή στοιχεία, όπως η ώρα έναρξης και η πραγματική ώρα αναγγελίας της ίδιας ως άνω πυρκαγιάς, στηρίχθηκαν και οι μέχρι σήμερα εκθέσεις - πορίσματα των ειδικών επιστημόνων και φορέων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας καθώς και τη δυνατότητα ή μη εκκένωσης των οικισμών Ν. Βουτζά και Μάτι, Συνεπώς είναι πολύ πιθανόν να έχουν οδηγηθεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα οι σχετικές εκθέσεις -πορίσματα.

Εξάλλου από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι σήμερα, προκύπτει ότι η Ηγεσία του ΠΣ (Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Αρχηγός και Υπαρχηγοί ΠΣ) καθώς και η Διοίκηση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων όπως και τα αρμόδια ειδικότερα Κέντρα Επιχειρήσεων (199-ΣΕΚΥΠΣ και ΚΕΠΠ), που συντόνιζαν την όλη πυροσβεστική επιχείρηση και το πυροσβεστικό έργο από το ΕΣΚΕ, γνώριζαν από την προηγούμενη ημέρα (22η Ιουλίου 2018) για την ταχύτητα - ένταση, τη θερμοκρασία αλλά και τη διεύθυνση των ανέμων, σύμφωνα με το Δελτίο Καιρού Πυροπροστασίας της ΕΜΥ που απεστάλη στο ΚΕΠΠ, ενώ είχαν έγκαιρα (από ώρα 17:10 μμ της 23ης Ιουλίου 2018) ενημέρωση για την επικινδυνότητα και την καταστροφικότητα της πυρκαγιάς καθώς και την κρισιμότητα της κατάστασης, λόγω του εξελισσόμενου κινδύνου για τη ζωή και περιουσία των κατοίκων στην περιοχή Νταού Πεντέλης - Μάτι. 

Υπήρχε χρόνος για εκκένωση...

Παρά ταύτα κανείς δεν έλαβε τις ενδεδειγμένες αποφάσεις για την εκκένωση των οικισμών Ν. Βουτζά και Ματιού με σκοπό τη διάσωση των θυμάτων και των τραυματιών. Την ως άνω δε ενημέρωση είχε αρχικά η Ηγεσία ΠΣ, - ήδη από την 17:10 μμ ώρα - όπου έδωσε πλήρη εικόνα της κατάστασης ο χειριστής του Ε/Π, από το μισθωμένο Ε/Π αεροπυρόσβεσης (τύπου Ericsson), που επιχείρησε στην ως άνω περιοχή και ακολούθως, - από την ώρα 17:20 μμ - από το συντονιστικό Ε/Π του ΠΣ τύπου BK-117 AC, που πέταξε για περίπου 15΄ λεπτά και αποχώρησε γιατί έμεινε από καύσιμα. 

Παρά ταύτα κανείς από την Ηγεσία (πολιτική και φυσική) του ΠΣ δεν ενήργησε, δηλαδή ούτε εισηγήθηκε (η φυσική Ηγεσία, που συντόνιζε την πυρκαγιά), ούτε βέβαια έλαβε την απόφαση (η πολιτική Ηγεσία και συγκεκριμένα ο κατά νόμο αρμόδιος, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας) του προληπτικού μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης των κατοίκων αρχικά του Ν. Βουτζά και ακολούθως των κατοίκων στον Μάτι. 

Κατά το χρόνο αυτό, δηλαδή από την ώρα 17:20 μμ έως και την ώρα 17:30 μμ το αργότερο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στην περιοχή της Ι.Μ. Παντοκράτορος στο Νταού Πεντέλης και το μέτωπο της διασπάστηκε σε δύο άλλα μέτωπα (ένα προς Ν. Βουτζά και το άλλο προς Καλλιτεχνούπολη), οπότε απέκτησε τα κατά νόμο χαρακτηριστικά της ''καταστροφής'' και μάλιστα ''Περιφερειακής καταστροφής μεγάλης έντασης'' (άρθρο 2, παρ. 1α και 3γ του Ν. 3013/2002), έπρεπε να ληφθεί αρμοδίως η απόφαση εκκένωσης των ανωτέρω οικισμών, αφού το ως άνω χρονικό διάστημα, θεωρείται επιχειρησιακά το ''έγκαιρα'' της λήψης της σχετικής απόφασης, κάτι βέβαια που στην πράξη δεν συνέβη και είχαμε τις γνωστές τραγικές απώλειες.

Δεδομένου, ότι η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την οδό Ανδρούτσου στο Νταού Πεντέλης κατά την εκτιμώμενη ώρα από 16:25 μμ έως 16:30 μμ ( έγινε αντιληπτή την ώρα 16:35 μμ από αυτόπτη μάρτυρα), διάνυσε μια απόσταση 500 μ. περίπου, μέχρι την Ιερά Μονή Παντοκράτορος μέσα σε μία ώρα, αποδεικνύεται ότι κάθε λεπτό της ώρας εξαπλώνονταν στην ανωτέρω περιοχή μια μέση απόσταση περίπου 9 μέτρων / ανά λεπτό. 

Επίσης ανακρίβειες ειπώθηκαν και για την ταχύτητα του ανέμου. Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι η ταχύτητα του ανέμου ήταν 120 km/h, όταν οι ριπές μόνον για ένα δεκάλεπτο και πιο συγκεκριμένα την ώρα 19:20 μμ, όταν δηλαδή είχαν καεί τα θύματα, έφτασαν κατ΄ ανώτατο όριο τα 95 km/h με ελάχιστη ταχύτητα τα 61,2 km/h. Πιο αναλυτικά, το ίδιο ως άνω διάστημα των 500 μέτρων, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (μετεωρολογικός σταθμός Πεντέλης) η μέση ταχύτητα του ανέμου ήταν, η μεν ελάχιστη 50,3 km/h (7 μποφόρ), η δε μέγιστη 79,3 km/h ( ριπές 9 μποφόρ). Πάντως κατά το χρόνο έναρξης της πυρκαγιάς η ελάχιστη ταχύτητα του ανέμου ήταν 45,1 km/h (6 μποφόρ), η δεν μέγιστη ήταν 74 km/h ( ριπές 8 μποφόρ).

Ωστόσο, από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος έως την Λεωφόρο Μαραθώνος, μια απόσταση περίπου 3,5 χλμ, όπου η πυρκαγιά έφτασε περίπου 18:20 μμ, η ελάχιστη μέση ταχύτητα του ανέμου ήταν 36,7 km/h (5 μποφόρ) και η μέγιστη μέση ταχύτητα 55,4 km/h ( ριπές 7 μποφόρ). Επίσης από την Λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι τις ακτές στο Μάτι, μια απόσταση περίπου 1,2 χλμ, όπου η πυρκαγιά έφτασε περίπου 18:50 μμ - 19:00 μμ, η μέση ελάχιστη ταχύτητα ήταν 46,7 km/h (6 μποφόρ) και η μέση μέγιστη 71,6 km/h (ριπές 8 μποφόρ). 

Τεχνικός Σύμβουλος
Ανδριανός Γκουρμπάτσης
Αντιστράτηγος - Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός
Ειδικός Ερευνητής - Δικαστικός Πραγματογνώμονας
Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Αλλοίωση στοιχείων για να αποκρυβούν ευθύνες καταγγέλλει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης"

Κάνουν έξωση στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. για ενοίκια 1,6 εκατ. ευρώ

Αγωγή… έξωσης στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ., στο Κέντρο Μεταναστών, στα συνεργεία αυτοκινήτων και σε άλλα αστυνομικά κτίσματα και υπηρεσίες που στεγάζονται σε χώρους της Αμυγδαλέζας κάνει ξανά ο Δήμος Αχαρνών.

Το Ελληνικό Δημόσιο ουσιαστικά, η ελληνική Αστυνομία, οφείλει ενοίκια τριών ετών από το 2015 μέχρι σήμερα, ύψους 1.650.000 ευρώ.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Μενιδίου Γιάννης Κασσαβός, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", συναντήθηκε με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με το θέμα, και η υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνο για να ενημερωθεί και να δοθεί λύση.

Ο Δήμος Αχαρνών είχε ασκήσει αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου τον Οκτώβριο του 2013 με την οποία ζητούσε να καταδικαστεί το εναγόμενο ελληνικό Δημόσιο και να συμμορφωθεί με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία αναγνώριζε την κυριότητα του Δήμου στο αγροτοδασόκτημα με το όνομα "Αμυγδαλέζα" και να του αποδώσει την κατοχή.

Κατά τη δικάσιμο στις 10 Μαρτίου 2015 ο δήμος συνυπογράφει σύμφωνο συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. με το οποίο ο Δήμος Αχαρνών εκμίσθωνε τον χώρο που χρησιμοποιούσε η ΕΛ.ΑΣ. αντί 550.000 ευρώ ετησίως για τη χρήση του και ότι το μίσθωμα θα καταβάλλεται σε τέσσερις ισόποσες δόσεις. Τα επόμενα τρία χρόνια μετά την υπογραφή του συμφώνου δεν υπήρξε καμία καταβολή μισθώματος. Το συζητείται σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάνουν έξωση στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. για ενοίκια 1,6 εκατ. ευρώ"

Ποτάμι για φωτιά στο Μάτι: Το «όλα στο φως» για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει «όλα στις καλένδες»

«Το ‘’όλα στο φως’’ για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει ‘’όλα στις καλένδες’’. Τόσο κυνικά, τόσο απροκάλυπτα…». Αυτό σχολιάζει σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ποταμιού, επισημαίνοντας:

«Σοβαρότατη απόδειξη για τις βαριές ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕλ αποτελεί η ωμή και απροκάλυπτη αιφνιδιαστική παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να μπλοκάρει την ανεξάρτητη και κατεπείγουσα εισαγγελική διερεύνηση για το πρωτοφανές εθνικό έγκλημα στο Μάτι, ακριβώς λίγο προτού απαγγελθούν προσωποποιημένες κατηγορίες και αποσταλούν κλήσεις για εξηγήσεις σε υπευθύνους από Περιφέρεια, Δήμους, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Λιμενικό και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ορρωδούν ούτε μπροστά στην εκατόμβη των 99 νεκρών συνανθρώπων μας. Οι συγγενείς των θυμάτων που ζητάνε Δικαιοσύνη μπορούν να περιμένουν…» προσθέτει το Ποτάμι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι για φωτιά στο Μάτι: Το «όλα στο φως» για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει «όλα στις καλένδες»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news