facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η φωτοβολίδα χτυπά τη 19χρονη στο Αγρίνιο

Στη διάθεση των Αρχών είναι ένα νέο βίντεο από τη στιγμή που η φωτοβολίδα ευθείας βολής χτυπά τη 19χρονη κατά τη διάρκεια πορείας για την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Αγρίνιο.

Η κοπέλα τραυματίστηκε στο πρόσωπο ενώ καθόταν σε παγκάκι της πλατείας σε διάλειμμα από το φροντιστήριο.

Οι αστυνομικοί εξετάζοντας τα βίντεο θα προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, σύμφωνα με το δελτίο του Star.

Η κατάστασή της είναι καλή. Τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε επέμβαση για τα κατάγματα και αν πάει καλά, αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα στην εβδομάδα.

Είναι καλοδιάθετη επικοινωνεί με τους φίλους της και ανυπομονεί να βγει από το νοσοκομείο

Δείτε το βίντεο από το Star.gr



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η φωτοβολίδα χτυπά τη 19χρονη στο Αγρίνιο"

Ν. Βούτσης: Άμεσα στη Βουλή το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στεφάνι στη μνήμη των εκτελεσμένων αγωνιστών του μαρτυρικού «Μπλόκου της Κοκκινιάς» κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στη σχετική εκδήλωση του δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη.

Κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η χώρα «από τους κατακτητές, σε συνεργασία με προδότες-δωσίλογους μέσα από το λαό μας», ενώ επεσήμανε ότι «η χώρα έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, σε διεθνή και σε ευρωπαϊκή κλίμακα, να διεκδικήσει την αλήθεια και τη μνήμη σε σχέση με την αποκατάσταση, τις επανορθώσεις, τις αποζημιώσεις, αλλά ακόμα και με τη λεηλασία των αρχαίων θησαυρών της».

«Αυτή η καθυστέρηση δεκαετιών λήγει μέχρι το τέλος του έτους» τόνισε ο κ. Βούτσης σημειώνοντας ότι «τους δύο ερχόμενους μήνες στην Ολομέλεια της Βουλής θα έρθει προς ψήφιση το αναλυτικό και επίσημο πόρισμα, με τη βοήθεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορά το σύνολο αυτών των απαιτήσεων από την πλευρά της Ελλάδας».

«Θα χαράξουμε και θα υλοποιήσουμε την πολιτική και τη στρατηγική της διεκδίκησης, σε διεθνές διακοινοβουλευτικό, διακρατικό και νομικό επίπεδο έτσι ώστε να υπάρξει η αποκατάσταση, έστω και μετά από τόσα χρόνια» έσπευσε να προσθέσει.

Στη συνέχεια, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ιστορικής μνήμης, ισχυριζόμενος πως «η μάχη της μνήμης εναντίον της λήθης είναι πάντοτε οργανικό στοιχείο της προόδου μιας χώρας και του κοινωνικού ιστού της, της συνύπαρξής μας μέσα στην ίδια κοινωνία».

Όσον αφορά την καθυστέρηση στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, υπογράμμισε τα εξής: «Τα εκατοντάδες αθώα θύματα, οι ήρωες του Μπλόκου της Κοκκινιάς χρειάστηκαν είκοσι χρόνια μέχρι να τιμηθούν για πρώτη φορά. Στη Βιάννο, όπου βρέθηκα την προηγούμενη Κυριακή, χρειάστηκαν 39 χρόνια, ενώ το ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1944 χρειάστηκε δεκαετίες για να έρθει στην επιφάνεια. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα».

«Αυτές τις ασυνέχειες στην ιστορική μνήμη είναι σωστό, δίκαιο και ηθικό, είναι ιστορικό μας καθήκον να τις γεφυρώσουμε, να παραδώσουμε μια ενιαία ιστορία, αμερόληπτη και αντικειμενική, καταγεγραμμένη με σωστό τρόπο και όχι με τη γραφίδα της λήθης» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής, τέλος, χαρακτήρισε ως επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία ενός δυνατού αντιφασιστικού μετώπου, το οποίο να αντιμετωπίζει, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αυτούς που προσπαθούν να φέρουν ξανά στην επιφάνεια τα «αυγά του φιδιού».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Βούτσης: Άμεσα στη Βουλή το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Λάμψιας: Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από θαυμαστές Ορμπαν και Μαδούρο

«Ο εκφοβισμός του δημοσίου λόγου είναι ο στόχος πίσω από την δίωξη μας» δήλωσε ο ένας εκ των συλληφθέντων δημοσιογράφων και Διευθυντής της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Παναγιώτης Λάμψιας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν περιμένω κάτι άλλο από τους θαυμαστές του Ορμπαν και του Μαδούρο», τόνισε ο κος Λάμψιας υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «στόχος κι επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να να φιμώσουν τον Τύπο».

«Μένω στο ουσιαστικό, αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως απόλυτο άρχοντα», δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», υπογραμμίζοντας ότι «βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός στην ελευθερία του Τύπου». «Θέλουν να φιμώσουν τον Τύπο. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη» τπογράμμισε ο κος Λάμψιας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάμψιας: Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από θαυμαστές Ορμπαν και Μαδούρο "

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε πως έπεσε ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας

Επίθεση από 30 αγνώστους κατήγγειλε πως δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ο πρώην διαιτητής κατήγγειλε πως ξυλοκοπήθηκε από τους δράστες έξω από το γήπεδο της πόλης.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος δήλωσε ότι καθοδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του, δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν.

Το μήνυμά του, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων είναι ότι ο φασισμός δεν θα περάσει.

Ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5 προσαγωγές ατόμων, ενώ η ερεύνα για τον εντοπισμό υπόπτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ

«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

Καταδίκη από τη ΝΔ

Την απερόφραστη καταδίκη της εκφράζει η ΝΔ για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Πέτρος Κωσταντινέας. Σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέσεη σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία.

ΑΠΕ ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε πως έπεσε ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας"

Έκκληση για βοήθεια στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης - Tι χρειάζονται

Χωρίς φοιτητική στέγη έμειναν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της εστίας.
Περίπου 30 είναι οι σπουδαστές που έχασαν τα πάντα από την καταστροφική πυρκαγιά. Όλοι οι φοιτητές, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους προσωπικά τους αντικείμενα, έχουν μεταφερθεί στο Γυμναστήριο των Βουτών, όπου τους παρέχεται κάθε είδους βοήθεια, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ειδικοί ψυχολόγοι.
Το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης με ανακοίνωση του καλεί τους πολίτες να προσφέρουν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες , οδοντόβουρτσες, πετσέτες.
Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο δεν θα λειτουργήσει αύριο.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! λόγω της φωτιάς στα κτήρια της Κνωσού υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για τα παρακάτω είδη, σεντόνια, κουβερτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυνακεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες , οδοντόβουρτες, πετσέτες. Μπορείτε να τα φέρετε στο Πανεπιστημιακο Γυμναστήριο στις Βούτες. Εκεί θα φιλοξενηθουν προσωρινά τα παιδιά από τις φοιτητικές εστίες».

Με εντολή Τσίπρα τα μέτρα στήριξης των φοιτητών που διέμεναν στις εστίες

Δύσκολη μέρα για το Ηράκλειο ήταν η σημερινή εξαιτίας τη φωτιάς στο Πανεπιστήμιο που κινητοποίησε άμεσα τόσο την πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και το σύνολο των πανεπιστημιακών αρχών, την αυτοδιοίκηση, κυβέρνηση και κόμματα. Αυτό επισημάνθηκε κατά τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας όπως επίσης και η ταχύτητα που έδρασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και ο συντονισμός.
Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης είπε ότι όταν μπορούμε και θέλουμε τα καταφέρνουμε, ενώ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι «όλη αυτή η περιπέτεια που έπληξε όχι μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και την κοινωνία ξεπεράστηκε, χωρίς κανένα έγκαυμα», είπε χαρακτηριστικά.
«Μιλάμε για μία υπεράνθρωπη προσπάθεια με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δρουν αστραπιαία και έτσι αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Η κοινωνία του Ηρακλείου ευχαριστεί και τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον κ. Τζώρβα, ο οποίος έφτασε με ελικόπτερο στο Ηράκλειο και συμμετείχε στην επιχείρηση και τον συντονισμό της. Εντολή του πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή αλλά και του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου ήταν να στηριχθούν οι φοιτητές, να προστατευθούν και να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης προς τους ίδιους», ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.
Οι φοιτητές αυτή την ώρα βρίσκονται στο Γυμναστήριο των Βουτών όπου τους παρέχονται όλες οι βοήθειες, δίπλα τους βρίσκονται και ψυχολόγοι ενώ σύμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη το θέμα της σίτισης έχει εξασφαλισθεί, ενώ γίνονται και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη στέγαση τους με πρώτη κίνηση τη μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων.
«Όλα ήταν υπεράνθρωπα για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, τονίζοντας ότι «αν ξέφευγε η φωτιά λίγο πιο ανατολικά, εκεί υπήρχε κτήριο με μεγάλη ποσότητα οινοπνευμάτων και εύφλεκτων υλικών. Μιλάω για χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας όπου φυλάσσεται ο πλούτος χρόνων και όπως όλοι είπαμε και συμφωνήσαμε, η καταστροφή θα ήταν μεγάλη και οι συνέπειες ανεξέλεγκτες».
Για ακόμη μία φορά όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη του ΣΟΠΠ του οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, τα ελικόπτερα έκαναν απόλυτη δουλειά, συνεισέφεραν τα μέγιστα και αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η ανάγκη το ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ να σταθμεύει στην Κρήτη. «Έχουμε γίνει επαίτες για αυτό το θέμα που είναι καίριο για την Πολιτική προστασία του νησιού», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Κουκιαδάκης λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «ακόμη και ο διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης, Μανώλης Δαμουλάκης, είπε κάποια στιγμή ότι, σήμερα βοήθησε και ο θεός. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την ανάγκη η πολιτεία να λάβει απόφαση ώστε το Πυροσβεστικό Ελικόπτερο να βρίσκεται στην Κρήτη».
Αύριο Δευτέρα, αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για να βρεθεί στον χώρο, να λάβει πλήρη γνώση για τις καταστροφές και να προεδρεύσει σε σύσκεψη με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, τον Περιφερειάρχη, αυτοδιοικητικούς φορείς και τους εμπλεκόμενους με την Πολιτική Προστασία και το Πανεπιστήμιο για την επόμενη της φωτιάς και καταστροφής, ημέρα.
Να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή με πυροσβέστες να ελέγχουν όλους τους χώρους δεδομένου όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόσο ο πρύτανης Αχιλλέας Ζώρας αλλά και οι Ευριπίδης Κουκιαδάκης μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, «ο χώρος του Πανεπιστημίου πολλές φορές χρησιμοποιείται και από άτομα άστεγα. Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για θύμα, αλλά έχουμε την υποχρέωση να ελέγξουμε όλους τους χώρους ώστε να είμαστε πλήρως ασφαλείς ότι όλα πήγαν καλά, χωρίς ούτε έναν τραυματισμό ή κάποιο θύμα».
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση για βοήθεια στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης - Tι χρειάζονται"

Η έξαρση της ιλαράς και η χρησιμότητα των εμβολιασμών

Σε μια εποχή αναβίωσης της επιδημικής έξαρσης της ιλαράς στην Ευρώπη και της εξάπλωσής της στη χώρα μας, η δημόσια συζήτηση για τους εμβολιασμούς αναπόφευκτα καλά κρατεί.
Από τη μία το υπουργείο Υγείας επιχειρεί από την πλευρά του να «σώσει την ημέρα», καλύπτοντας τους ανθρώπους τους οποίους άφησαν ακάλυπτους οι πολιτικές που διέλυσαν ό,τι είχε απομείνει από την κοινωνική πρόνοια και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Από την άλλη, οι κατά καιρούς κραυγές και από επίσημα χείλη για ελλείψεις εμβολίων ή μέσων -γάντια, μάσκες κ.λπ.- ή η πρόσφατη κριτική μερίδας των παιδιάτρων για «νομιμοποίηση» της αντιεμβολιαστικής κουλτούρας, με αφορμή διευκρινιστική επιστολή του υπουργείου Υγείας του 2015 στην οποία μπερδεύονται η τεκμηριωμένη ιατρική αντένδειξη εμβολιασμού με τα προσωπικά δεδομένα, τις πιθανές παρενέργειες και την επιθυμία των γονιών να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους, αν μη τι άλλο μαρτυρούν τον φόβο επιστροφής του εφιάλτη των ξεχασμένων ασθενειών και της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας.
Και ο φόβος είναι ακόμα μεγαλύτερος την εποχή της παγκόσμιας τάσης διστακτικότητας απέναντι στον εμβολιασμό (vaccine hesitancy) που διανύουμε.

Επιπολασμός 95%

«Η επανεμφάνιση της ιλαράς θα έπρεπε να αφυπνίσει ή έστω να προβληματίσει τους γονείς που νόμιζαν ότι τα λοιμώδη νοσήματα είναι παρελθόν. Παραμένουν στο παρελθόν όσο πραγματοποιούνται εμβολιασμοί. Σε αντίθετη περίπτωση ενέχεται ο κίνδυνος να τα δούμε όλα από την αρχή», λέει μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εν προκειμένω η επιστροφή της ιλαράς, λέει, οφείλεται στο γεγονός ότι σε όλες τις χώρες παραμένει ένας σημαντικός αριθμός παιδιών ανεμβολίαστων, λόγω θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.
Στη χώρα μας έχουμε πάρα πολύ υψηλό εμβολιαστικό επιπολασμό, 95% και πάνω. Τα πιο πολλά παιδιά είναι εμβολιασμένα και έτσι προστατεύονται και τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι στα παιδιά Ρομά, γιατί δεν ξέρουν, όχι γιατί δεν θέλουν. Είναι ένας μετακινούμενος πληθυσμός, ο οποίος δεν «υπακούει» στις προτάσεις για τον εμβολιασμό και πρέπει κανείς να πάει επιτόπου για να πραγματοποιήσει εμβολιασμούς, επισημαίνει ο Γιώργος Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής, διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος «Υγεία για Ολους», που εξετάζει και εμβολιάζει παιδιά Ρομά και παιδιά προσφύγων σε όλη τη χώρα.
Ταυτόχρονα, υπάρχει και η αντιεμβολιαστική κουλτούρα που έχει εισβάλει και στη χώρα μας. «Υπάρχει ένα αντιεμβολιαστικό κλίμα, ένα κλίμα διστακτικότητας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουμε νούμερα αντιπροσωπευτικά παρά μόνο μεμονωμένες εργασίες», λέει ο Γιάννης Μπασκόζος, γιατρός, γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής της Περιφερειακής Επιτροπής για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Οι γονείς που όντως αρνούνται και δεν κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους είναι ένα μικρό ποσοστό, το οποίο θέλουμε να μειωθεί».
«Η άρνηση εμβολιασμού είναι παραλογισμός. Είναι ενάντια στο συμφέρον του ανθρώπου», λέει ο Γ. Χρούσος και προσθέτει ότι ορισμένοι γονείς επικαλούνται «εκ του ασφαλούς» το «δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», από τη στιγμή που τα παιδιά τους προστατεύονται από τη γενική ανοσοποίηση του πληθυσμού. «Αν όμως το ποσοστό αυτό υποχωρήσει κάτω από ένα κρίσιμο όριο, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων».
«Η ανοσία σε επίπεδο κοινότητας στηρίζεται στη σταθερά υψηλή εμβολιαστική κάλυψη για να αποφεύγεται η μετάδοση των νοσημάτων που προλαμβάνονται με εμβολιασμό. Οσο περισσότεροι γονείς επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος μετάδοσης των νοσημάτων αυτών», λέει ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Με την επιλογή του γονιού να μην εμβολιάσει το παιδί του θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το ίδιο το παιδί αλλά και το κοινωνικό σύνολο, προσθέτει.
Επιπλέον, κάθε ασθένεια έχει διαφορετική μολυσματικότητα και θέλει διαφορετικό ποσοστό ανοσίας. Για παράδειγμα, στην ιλαρά η εμβολιαστική κάλυψη πρέπει να είναι άνω του 95%.

Σημαντικά επιτεύγματα

Εμβολιασμός παιδιού
Ο εμβολιασμός αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις δημόσιας υγείας και προλαμβάνει, ετησίως, περίπου 2 με 3 εκατομμύρια θανάτους. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σήμερα παγκοσμίως, κατ’ εκτίμηση, 22 εκατομμύρια βρέφη δεν εμβολιάζονται πλήρως με τα προτεινόμενα εμβόλια, ενώ πάνω από 1,5 εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από νοσήματα τα οποία προλαμβάνονται με εμβολιασμό.
Από τη βρεφική ηλικία έως και την ενήλικη ζωή, ο εμβολιασμός προστατεύει από νοσήματα όπως διφθερίτιδα, τέτανος, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ανεμοβλογιά και έρπης ζωστήρα, μηνιγγιτιδοκοκκικές και πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, γαστρεντερίτιδα από ιό ρότα, ηπατίτιδα Α και Β, λοιμώξεις από HPV και γρίπη, τονίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Η εφαρμογή στρατηγικών εμβολιασμού τα προηγούμενα 30 έτη, σημειώνει, οδήγησε σε σημαντικά επιτεύγματα. Η ευρωπαϊκή ήπειρος ανακηρύχθηκε το 2002 ελεύθερη πολιομυελίτιδας, ενώ την περασμένη δεκαετία τα κρούσματα ιλαράς μειώθηκαν πάνω από 90%, γεγονός το οποίο δείχνει πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι στρατηγικές εμβολιασμού.
«Οι πρόσφατες επιδημίες που εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τονίζουν την ευθύνη που έχουν όλες οι χώρες να ελέγξουν τα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό», εξηγεί ο Σ. Τσιόδρας.
Εχουν, άραγε, δίκιο όσοι πιέζουν για αυστηροποίηση του πλαισίου, με επιβολή κυρώσεων σε γονείς (ή και παιδιά) που αρνούνται τον εμβολιασμό;
Ο κ. Μπασκόζος απαντά πως η αυστηροποίηση δεν είναι πανάκεια, όπως διαφάνηκε στην περίπτωση της Ιταλίας, που αναγκάστηκε πέρυσι να ανακαλέσει την επιβολή προστίμων στους γονείς που δεν εμβολίαζαν τα παιδιά τους.
Η αλλαγή κλίματος «απαιτεί με επιστημονικά επιχειρήματα και όχι με απειλές και κυρώσεις η πολιτεία και οι γιατροί να δημιουργήσουν μια νέα άποψη για τους εμβολιασμούς», λέει η Μ. Θεοδωρίδου.
Ουδέποτε πάντως προβλέπονταν κυρώσεις σε περιπτώσεις άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους στη χώρα μας. Ούτε εξαρτιόταν ποτέ η εγγραφή του παιδιού στο σχολείο από την εμβολιαστική του κάλυψη, καθώς προέχει το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση.

Αύξηση τιμών

Ο εμβολιασμός, όπως κάθε ιατρική πράξη, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, τονίζει ο Γ. Χρούσος, προϋποθέτει τη συναίνεση του προσώπου ύστερα από κατάλληλη πληροφόρηση.
Για τα παιδιά, η συναίνεση ζητείται από τους γονείς. Κατά συνέπεια δεν νοείται αναγκαστική υποβολή σε εμβολιασμό. Μόνο σε περίπτωση επείγουσας προστασίας της δημόσιας υγείας -π.χ. ιλαρά- μπορούν να επιβληθούν μέτρα περιορισμού για την προφύλαξη όσων παιδιών δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ακόμα δύο θέματα που δεν βοηθούν προς την ανοσοποίηση του πληθυσμού αναδεικνύει ο Γιάννης Μπασκόζος: την εκτόξευση της τιμής των παιδικών εμβολίων κατά 2.700% (!) και την έλλειψή τους την τελευταία δεκαετία.
«Οι συχνές ελλείψεις λόγω ελλιπούς παραγωγής δημιουργούν προβλήματα στην πετυχημένη έκβαση του καθολικού εμβολιασμού», λέει και συμπληρώνει ότι «είναι κρίσιμο να αναληφθεί άμεση δράση για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους των παιδικών εμβολίων, ώστε να μπορούν τα κράτη να εκπληρώσουν τους στόχους εμβολιασμού και να αποτραπεί η εξάπλωση ασθενειών στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς».

Οταν άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ της κοινωνικής πρόνοιας

Εμβολιασμός παιδιού
Η συζήτηση περί αποτελεσματικότητας των εμβολιαστικών προγραμμάτων για τα παιδιά αναγκαστικά ξεκινά από πολύ παλιά, τότε που άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ της κοινωνικής πρόνοιας.
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Σημίτη το 1998 «Για την ανάπτυξη του εθνικού συστήματος κοινωνικής φροντίδας» καταργούσε ιδρύματα «στο πλαίσιο των προσαρμογών στις νέες συνθήκες και για την αποφυγή των αλληλοεπικαλύψεων».
Μεταξύ αυτών ήταν και τα 62 Ιατροκοινωνικά Κέντρα (ΙΑΚ) του ΠΙΚΠΑ, που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες της χώρας, ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης ήταν ασφαλισμένος ή όχι.
Την ίδια χρονιά, μελέτη του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού καταδείκνυε ότι σημαντικό ποσοστό των παιδιών της χώρας μας δεν εμβολιάζεται καθόλου, ενώ ένας ακόμα μεγαλύτερος αριθμός παιδιών εμβολιάζεται μερικώς (δεν συμπληρώνει όλες τις δόσεις).
Πολύ σοβαρότερο, σύμφωνα με τη μελέτη, ήταν το πρόβλημα στα μειονοτικά παιδιά.
Χρόνο με τον χρόνο οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν απεκδύθηκαν τις ευθύνες για προσφορά υπηρεσιών ειδικά στους Ρομά. Ολα τα προγράμματα βελτίωσης των συνθηκών ζωής των Ρομά έμειναν ανολοκλήρωτα.
Στις 12 Ιουνίου 1996, στο υπουργείο Υγείας, ομάδα υπουργών ανακοίνωσε ένα διετές πρόγραμμα ύψους τριών δισ. δραχμών για τους 200.000 Ρομά.
Τα μέτρα για την υγεία ήταν εντυπωσιακά: το πολυσέλιδο «πρόγραμμα ιατρικής παρακολούθησης» των Ρομά προέβλεπε τον εφοδιασμό των παιδιών και των ανασφάλιστων με βιβλιάρια υγείας, τη δημιουργία κινητών μονάδων, εμβολιασμούς, τεστ ΠΑΠ, οδοντιατρικές εξετάσεις κ.λπ.
Τον Ιούνιο του 2004, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του κοινωνικού προφίλ της, η τότε κυβέρνηση, ενόψει εκλογών, διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών της Κ. Σκανδαλίδη, παρουσίασε την επισκόπηση των προγραμμάτων για τους Ρομά και τους παλιννοστούντες.
Τα προγράμματα, μεταξύ άλλων, αφορούσαν τη διεξαγωγή 38 επισκέψεων από 3 κινητές μονάδες περίθαλψης σε καταυλισμούς Ρομά και τη λειτουργία 31 ιατροκοινωνικών κέντρων, ενώ αρχικά είχαν ανακοινωθεί 50.
Και άλλα τέτοια προγράμματα εξαγγέλθηκαν στη συνέχεια. Ομως, αντί να εφαρμοστούν μέσα από ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την πρόληψη των ασθενειών και του οικογενειακού προγραμματισμού των Ρομά, εκχωρήθηκαν στην επιχειρηματική δραστηριότητα και σε εθελοντές.
Στην πιο πρόσφατη ιστορία, τα δίκτυα ΜΚΟ εξαπλώθηκαν και σε συνεργασία με δήμους και το κράτος συγκρότησαν για χρόνια προγράμματα εμβολιασμών, συνήθως χρηματοδοτούμενα από χορηγούς-επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ανάλογους τομείς.
Τα προγράμματα αυτά αξιοποιούσαν συνήθως εθελοντική εργασία και παρείχαν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες προς αντικατάσταση ακόμα και των ούτως ή άλλως υποβαθμισμένων και μη ικανοποιητικών υπηρεσιών που παρείχαν τα κρατικά συστήματα υγείας. Οι εμβολιασμοί αυτοί ήταν πάντα σποραδικοί, περιορισμένοι και ποτέ γενικευμένοι.
Ακόμα πιο πρόσφατα, το 2013, το υπουργείο Υγείας διέθετε κονδύλι 500.000 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμβολιασμοί άπορων και ανασφάλιστων παιδιών κι εφήβων».
Το πρόγραμμα «έτρεχε» από τον Νοέμβριο του 2012, ωστόσο «σκόνταφτε» σε μια σειρά εμπόδια, όπως ελλείψεις σε εμβόλια, δημόσιες δομές, απουσία πλατιάς και διαρκούς ενημέρωσης του πληθυσμού.
«Θα υπάρξει πρόβλημα», επιβεβαίωνε και μελέτη του τομέα Υγείας του Παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ): «Μεγάλη έλλειψη δημόσιων υποδομών για τον εμβολιασμό των παιδιών», «περίπου 65-70% των παιδικών εμβολιασμών γίνονται στον ιδιωτικό τομέα» και «αυτό υποδεικνύει ένα μεγάλο κενό σε μια εποχή που αυξάνεται ο αριθμός φτωχών και ανασφάλιστων οικογενειών. Τη διετία 2010-2011 αυξήθηκε κατά 22% η προσφυγή στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), οπότε θα υπάρξει πρόβλημα, αφού δεν έχουμε τις αντίστοιχες δομές και υπηρεσίες».
Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με την άποψη των παλαιότερων πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας πως για να διασφαλιστούν πόροι για εμβολιασμούς χρειάζεται και η συμμετοχή εθελοντών, ΜΚΟ και χορηγών, ήγειρε ερωτήματα για τη σταθερότητα και την καθολικότητα των δωρεάν εμβολιασμών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
Το μοναδικό κέντρο παιδικού εμβολιασμού που παρέχει υπηρεσίες συστηματικά τα τελευταία 50 χρόνια είναι αυτό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στεγάζεται στον περίβολο του ομώνυμου νοσοκομείου σε ένα σπιτάκι που παλιότερα ήταν ο Οίκος Αδελφών.
Οι εθελοντές παιδίατροι βρίσκονται καθημερινά εκεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και κάνουν εμβόλια σε όποιο παιδί έχει ανάγκη, με ραντεβού που κλείνεται εντός πενθημέρου. Κάθε χρόνο εμβολιάζονται στο κέντρο 2.000 παιδιά. Παράλληλα, στο «Ελενα Βενιζέλου», στα εξωτερικά ιατρεία πραγματοποιούνται εμβολιασμοί.
Απ’ την άλλη πλευρά, ο Δήμος Αθηναίων, παρ’ όλο που έχει επτά ιατρεία στελεχωμένα με 120 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δεν κάνει εμβόλια στον παιδικό ή τον ενήλικο πληθυσμό.
efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Η έξαρση της ιλαράς και η χρησιμότητα των εμβολιασμών"

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μία νέα δημοσκόπηση, μερικές ημέρες μετά τις προαναγγελίες της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ, αποτυπώνει προβάδισμα 7,7 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Τη «σφυγμομέτρηση» διεξήγαγε η εταιρεία Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας Tvxs.gr.
Σε αυτή, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ποσοστό 25,9% έναντι 18,2% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο στη σειρά έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 4,5%, και πέμπτη η Χρυσή Αυγή με 4%.
Ποσοστό 1,6% συγκεντρώνει το Ποτάμι και ακολουθούν:  η Ελληνική Λύση με 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΛΑΟΣ με 1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 0,7%, η Δημιουργία Ξανά με 0,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 0,4%. Άλλο Κόμμα ανέφερε το 3,5%
«Δεν έχω αποφασίσει» απάντησε το 16,9% των ερωτηθέντων ενώ «Λευκό ή Άκυρο» δήλωσε το 5%. Το ίδιο ποσοστό απάντησε πως δεν πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες.
Στην ίδια δημοσκόπηση η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής είναι: ΝΔ 34%, ΣΥΡΙΖΑ 28%, Κίνημα Αλλαγής 8%, ΚΚΕ 6%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Ποτάμι 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,5%, Άλλα Κόμματα 12%.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Με πώληση-εξπρές και leasing ξεφορτώνονται οι τράπεζες stock 10.000 ακινήτων

Εγκαταλείπουν σταδιακά οι τράπεζες τον, μέχρι σήμερα, άχαρο ρόλο τους ως διαχειριστές ακινήτων τα οποία ανακτούν μέσω ρευστοποιήσεων εγγυήσεων πτωχευμένων επιχειρήσεων η ακόμη και μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μέχρι τέλος του χρόνου στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε μαζικές εκποιήσεις η ενοικιάσεις των ακινήτων τους επιδιώκοντας, με τρεις τουλάχιστον τρόπους, να ξεφορτωθούν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές μέρος από τα χαρτοφυλάκια ακινήτων που ανέκτησαν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Με τον πώληση η ενοικίαση του stock των 10.000 ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους, αποκτούν από τη μια σημαντικά κεφάλαια, ενώ από την άλλη παύουν να επωμίζονται δυσβάστακτα βάρη από τη διαχείριση των ακινήτων τους εγγράφοντας ζημιές στους ισολογισμούς τους.

Το stock των ακινήτων τους που προήλθε από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητων που διενεργήθηκαν τους τελευταίους μήνες, είναι ήδη δυσθεώρητο μιας και τα μισά από τα ακίνητα οφειλετών που εκπλειστηριάστηκαν αγοράστηκαν τελικά ,ελλείψει ενδιαφέροντος, από τις ίδιες τις τράπεζες.

Αποτέλεσμα το stock των ακινήτων που διατηρούν στα χαρτοφυλάκιά τους να μοιάζει με "βουνό" καθώς μαζί με παλαιά ακίνητα , αγγίζει πλέον τα 10.000 ακίνητα κάθε κατηγορίας (κατοικίες, εμπορικά, γραφεία κλπ).

Από τους 20.000 πλειστηριασμούς που αναμένεται να διενεργηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εκτιμάται ότι περίπου τα μισά ακίνητα θα αποκτηθούν εν τέλει από τις τράπεζες, όπως έχει ήδη συμβεί με χιλιάδες εκτελεσθέντες, μέχρι σήμερα, πλειστηριασμούς.

Μάλιστα οι τράπεζες σκοπεύουν τα ερχόμενα δύο χρόνια, μέσω των πλειστηριασμών,να αγοράσουν άλλα 5.000 ακίνητα εγγράφοντας στον προϋπολογισμό τους έως 5 δις ευρώ προκειμένου να συγκρατήσουν τις τιμές πώλησης των ακινήτων που διαθέτουν, ευελπιστώντας να τα "ξεφορτωθούν" μελλοντικά όταν θα ανέβουν οι τιμές στην κτηματαγορά.

Από την άλλη η μεμονωμένη πώληση ακινήτων, μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, κρίνεται ότι έχει αποφέρει περιορισμένα αποτελέσματα, ενώ είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Πως οι τράπεζες σκοπεύουν να ξεφορτωθούν τα ακίνητα τους

Η επικεφαλής του SSM (Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ) κ. Ντανιέλ Λουί είχε διαμηνύσει με ξεκάθαρο τρόπο στους Ελληνες τραπεζίτες ότι «οι τράπεζες δεν είναι εταιρείες real estate και πρέπει να λάβουν μέτρα ώστε να πωλήσουν τα ακίνητα που κατέχουν».

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες σχεδιάζουν, προκειμένου να απαλλαγούν από το οικονομικό βάρος της διαχείρισης ακινήτων, να προχωρήσουν α) στην μαζική πώληση πακέτων ακινήτων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως τα ζητούν ορισμένοι επενδυτές προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν β) να συνεχίσουν τις πωλήσεις ακινήτων μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των αγγελιών και γ) να διαθέσουν χαρτοφυλάκια ακινήτων προς ενοικίαση μέσω leasing σε επενδυτές. Ήδη συστημική τράπεζα βρίσκεται σε συνεννόηση με ομάδα επενδυτών για μακροχρόνια μίσθωση μέσω της διαδικασίας του leasing, μεγάλων ακινήτων.

Παράλληλα ορισμένες συστημικές τράπεζες άρχισαν ήδη να στρέφονται στη δευτερογενή αγορά, με αρχή τη Eurobank η οποία προχωρεί στην πώληση σε επενδυτές χαρτοφυλακίου 630 ακινήτων από το στοκ ακινήτων που έχει στην κατοχή της.

Η εκτιμώμενη αξία διάθεσης του χαρτοφυλακίου είναι 22 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το πακέτο των προσφερόμενων προς πώληση ακινήτων περιλαμβάνει κατά 50% κατοικίες ενώ τα υπόλοιπα είναι εμπορικά ακίνητα και οικόπεδα.

Ήδη η εταιρεία συμβούλων PriceWaterhouse Coopers (PwC)που ανέλαβε σύμβουλος πώλησης του χαρτοφυλακίου έχει καλέσει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας.

Οι τράπεζες προχωρούν στην πώληση χαρτοφυλακίων ακινήτων, καθώς ο SSM, (Εποπτικός μηχανισμός ΕΚΤ) έχει ζητήσει να περιορίσουν τη διακράτηση ακινήτων που ανακτούν μέσω των πλειστηριασμών το πολύ έως 5 χρόνια, και παράλληλα να διαθέσουν προς πώληση τουλάχιστον τα μισά ακίνητα από όσα σήμερα κατέχουν δηλαδή 5.000 ακίνητα.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Με πώληση-εξπρές και leasing ξεφορτώνονται οι τράπεζες stock 10.000 ακινήτων"

Η Ολ. Γεροβασίλη στηρίζει το νόμο Παρασκευόπουλου και η Κ. Παπακώστα ζητά την κατάργησή του

Χωρίς ενιαία γραμμή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα να βαδίζουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας που έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες και έχουν εκθέσει τη χώρα στο εξωτερικό.

Η υπουργός Πολιτικής Προστασίας με συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Newsit.gr εμφανίζεται να στηρίζει το νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ η υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Κατερίνα Παπακώστα με συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής διατυπώνει την άποψη - η οποία φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας - ότι ο νόμος Παρασκευόπουλος πρέπει να καταργηθεί.

Ερωτηθείς σχετικά για το εάν πρέπει να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου, η κ. Γεροβασίλη απορρίπτει το επιχείρημα ότι εξ’ αιτίας του νόμου, υπάρχουν αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν αλλά πράγματα.

«Δεν είναι αυτός ο νόμος Παρασκευόπουλου. Αυτό είναι το νομικό σύστημα της χώρας. Αν πολίτες υφίστανται παραβατικές συμπεριφορές διαφόρων, προφανώς είναι ένα διαχρονικό ζήτημα και σήμερα είναι ένα καίριο ζήτημα το οποίο δεν έχει να κάνει με το νόμο Παρασκευόπουλου», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Έχει να κάνει με τις συνθήκες και με το νομικό σύστημα της χώρας, το οποίο επαναλαμβάνω είναι το ίδιο. Αν έγινε ένας νόμος για αποσυμφόρηση των φυλακών με κάποια χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε με βάση την αίσθηση να το κρίνουμε. Θα το κάνουμε με βάση τα νούμερα. Αν ήρθε για να ευνοήσει παραβατικές συμπεριφορές ατόμων πρέπει να το πει κανείς με νούμερα. Τι συνέβαινε πριν και τι μετά. […] Ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν απεδείχθη πουθενά με τα νούμερα ότι έδρασε για να αυξηθεί η παραβατικότητα στην χώρα».

Για το θέμα του Ρουβίκωνα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει ότι «οι δράσεις αυτές είχαν σκοπό με έναν τρόπο να απλώσει η δημοφιλία της συγκεκριμένης οργάνωσης» και επιτίθεται κατά της ΝΔ ισχυριζόμενη ότι η δημοφιλία της ενισχύεται από την «μικροπολιτική αντιμετώπισης από την ΝΔ». Σημείωσε ότι «η αστυνομία θα κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει ενέργειες που παραβιάζουν την ελευθερία του άλλου» και διευκρίνισε ότι με αυτή την ομάδα «διαπιστώνω μια προνομιακή σχέση με τον δημόσιο διάλογο».

Αντίθετα, στη συνέντευξή της η κ. Παπακώστα χαρακτηρίζει τα μέλη του Ρουβίκωνα ως «παλιούς κομματάρχες κακιάς κοπής», και δηλώνει ότι «τα Εξάρχεια θα γίνουν Μονμάρτη», ενώ αναφερόμενη στην πολιτική της κυβέρνησης η κ. Παπακώστα σημείωσε πως «ο Τσίπρας εφαρμόζει πολιτικές της δικής μας παράταξης».

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ολ. Γεροβασίλη στηρίζει το νόμο Παρασκευόπουλου και η Κ. Παπακώστα ζητά την κατάργησή του"

Σαρίδης -Βουλευτής: Η οικογένειά μου δέχεται απειλές

Μετά την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων με αφορμή το περιστατικό με την άρνηση από τον συνάδελφό του Δημήτρη Καβαδέλλα να πληρώσει εισιτήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, βουλευτής ο Γιάννης Σαρίδης καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές και ο ίδιος και η οικογένειά του.
Όπως γράφει αναλυτικά στην ανάρτησή του:
«Αυτός που δεν θα με ΞΕΧΆΣΕΙ , είναι αυτός που σε πλήρωσε να φτιάξεις αυτό το αφισάκι όταν τον βρω. Σχετικά με τις απειλές προς την οικογένεια μου ένα έχω να πω…Εγώ δεν απαντάω σε απειλές και δεν απειλώ. Πράττω. Τα λέμε σύντομα.
Ευχαριστώ τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Καλησπέρα σε φίλους και εχθρούς».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρίδης -Βουλευτής: Η οικογένειά μου δέχεται απειλές"

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή σε εκκλησία

Την ευθύνη για την παρέμβαση μελών του στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην οδό Ασκληπιού, στα Εξάρχεια, την ώρα της λειτουργίας, ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», με σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι, περίπου 20 με 30 άτομα εισέβαλαν, λίγο μετά τις 9:00 το πρωϊ στον Ιερό Ναό και διέκοψαν τη λειτουργία φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Μετά από λίγη ώρα οι άγνωστοι αποχώρησαν, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Ενορίτες που βρίσκονταν στην εκκλησία είπαν στην αστυνομία ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς φώναζαν οι «εισβολείς».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

[Ρουβίκωνας] Παρέμβαση στον ναό άγιου νικολάου πευκακίων στα εξάρχεια

Σήμερα το πρωί στις 09:00 κάναμε παρέμβαση την ώρα της λειτουργίας στον ναό άγιου νικολάου στα εξάρχια. Με την κίνηση μας θέλουμε να κάνουμε σαφές τους ανθρώπους της ενορίας και στον Βολουδάκη προσωπικά, ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”.

Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δε ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, όταν το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;

Τι αλισβερίσι έχει ο πάπας η ο επίσκοπος και οποιοσδήποτε μπορεί να εμπλέκεται, με τους ιδιοκτήτες του ακίνητου στο οποίο στεγάζονται οι άνθρωποι δεν μας νοιάζει.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οποίο και να είναι το λειτουργικό κόστος του κτιρίου για την Εκκλησία με την αμύθητη περιουσία είναι πραγματικά αμελητέο. Μια χαρά μπορεί να τους αφήσει να μείνουν εκεί και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι στην καλύτερη περίπτωση προφάσεις

Η στεγή είναι δικαίωμα και όχι φιλανθρωπία.

Οι κλάψες του παπά της ενορίας περί “άδειων παγκαριών” να λείπουν καθώς το χοντρό χρήμα της εκκλησίας, είναι καλά φυλαγμένο σε θησαυροφυλάκια τραπεζών, σε ένα τεράστιο δίκτυο εταιριών, σε ομόλογα και σε και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο.

Μάθαμε πρόσφατα ότι ο πρωτοπρεσβύτερος Βολουδάκης ισχυρίστηκε ότι κάλεσε τους αναρχικούς να δούμε λέει την κατάσταση την ενορίας. Είπαμε λοιπόν να σας κάνουμε έκπληξη και ήρθαμε.

Όμως όχι για ακούσουμε κηρύγματα και ψαλμωδίες αλλά να σας πούμε ότι για εμάς ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα και η αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων είναι αυτή που μας υπαγορεύει να σας πούμε:

κάτω τα χέρια από αυτούς που δεν έχουν φωνή.

Αν θέλει ο Βολουδάκης μέσα από την ενορία να πιάσει πελατεία για το κόμμα του γιου του δεν μας νοιάζει και δεν νοιάζει και τους ανθρώπους που μένουν στη στέγη.

Αν η εκκλησία ήθελε θα μπορούσε στα χιλιάδες κτίρια που διαθέτει να στεγάσει όλους τους άστεγους της Ελλάδας. Το γιατί δεν το κάνει δεν είναι της ώρας να το πούμε αν και όλοι λίγο πολύ το μπορούμε να το καταλάβουμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή σε εκκλησία"

Συστάσεις της Άγκυρας σε Τούρκους ψαράδες: Μην μπαίνετε στα ελληνικά ύδατα

Οδηγία προς τους Τούρκους αλιείς να μην ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα εξέδωσε το υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συνεχείς καταγγελίες που καταφτάνουν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τις μεγάλες διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα στον ελληνικό Τύπο, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Στο έγγραφο με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου 2018, το οποίο απευθύνεται προς τις αντίστοιχες διευθύνσεις Αγροτικής Πολιτικής των νομαρχιών της Αδριανούπολης, Δαρδανελίων, Μπαλίκεσίρ, Αϊδινίου, Μούγλας και Σμύρνης ορίζεται συγκεκριμένα:

«Προς αποφυγή ανεπιθύμητων περιστατικών και ατυχημάτων, αλλά και προς αποφυγή πρόκλησης βλάβης στις έννομες και πολιτικές θέσεις της χώρας μας, παρακαλούμε να ενημερώσετε και προειδοποιήσετε τους αλιείς μας ώστε να αποφεύγουν ενέργειες, οι οποίες δεν μπορούν έπειτα να δικαιολογηθούν ή υπερασπιστούν από την πλευρά μας».

H εφημερίδα «Χουριέτ», που αποκαλύπτει και τη σχετική οδηγία, αναφέρει ως αφορμή για την υπουργική αυτή ενημέρωση ένα πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου όταν Τούρκοι ψαράδες «παρενοχλήθηκαν» –όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- από την ελληνική ακτοφυλακή επειδή άπλωσαν τα δίχτυα τους 6 μίλια ανοιχτά της Σάμου και 4 μίλια ανοιχτά του Αγαθονησίου.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Συστάσεις της Άγκυρας σε Τούρκους ψαράδες: Μην μπαίνετε στα ελληνικά ύδατα"

Ακραία πόλωση στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα: Αποχή αποφάσισε ο πρόεδρος Ιβάνοφ

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ γνωστοποίησε σήμερα την απόφασή του να απέχει από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την επίλυση του θέματος του ονόματος.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας σε εκδήλωση ομογενειακής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «αντισυνταγματική» και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

«Η εντολή που έλαβα από τους πολίτες της χώρας και μάλιστα δύο φορές, είναι να μην επιτρέψω αλλαγή του Συντάγματος, με σκοπό την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να μην αποδεχτώ ιδέες και προτάσεις που θα απειλήσουν τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συμβίωσης. Θα τηρήσω στο ακέραιο τις υποσχέσεις μου και για τον λόγο αυτό δεν θα προσέλθω να ψηφίσω» ανέφερε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος, τις ημέρες αυτές βρίσκεται στη Ν. Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, το οποίο επίσης αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ για «συνθηκολόγηση».

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ διανύει τη δεύτερη θητεία του στο αξίωμα του Προέδρου της πΓΔΜ, η οποία ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2019.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακραία πόλωση στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα: Αποχή αποφάσισε ο πρόεδρος Ιβάνοφ"

Ο ΙΣΑ ζητά να αποδοθούν ευθύνες στις αρμόδιες αρχές που με παραλείψεις άφησαν τη χώρα αθωράκιστη

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει τη λύπη του, για τους άδικους θανάτους συμπολιτών μας ,από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα μας ,με κρούσματα σε νέες περιοχές και ζητά να αποδοθούν οι ευθύνες στους αρμόδιους που με παραλείψεις τους άφησαν τη χώρα αθωράκιστη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι στη χώρα μας έχουν προσβληθεί από τη λοίμωξη, οι περισσότεροι από τους οποίους, δεν το γνωρίζουν γιατί παρουσίασαν ελαφρά συμπτώματα.
Ο ΙΣΑ συστήνει σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να λάβουν σχολαστικά μέτρα προφύλαξης καθώς παραμένει άγνωστο το ποσοστό μόλυνσης του πληθυσμού των κουνουπιών, ειδικά στον αστικό ιστό.
Καλεί τις αρμόδιες αρχές να ενημερώσουν σχετικά με το ποσοστό των κουνουπιών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, ειδικά στο Νομό Αττικής, στον οποίο εμφανίζονται κάθε εβδομάδα νέες περιοχές, με καταγεγραμμένα περιστατικά.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, δήλωσε τα εξής:
«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες ,για τη σημερινή κατάσταση και τους άδικους θανάτους των συμπολιτών μας. Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα τα έτη 2010-2014,μια σειρά όμως εντατικών και συστηματικών δράσεων ,οδήγησε στην «εκρίζωση» της νόσου και στην εξάλειψη των κρουσμάτων . Το 2017 τα περιστατικά άρχισαν να επανεμφανίζονται και αυτό θα έπρεπε να είναι καμπανάκι κινδύνου, για να ληφθούν μέτρα. Η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής ,οδήγησαν στην πρωτοφανή αυτή κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία ενώ θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας μας»
Ο ΙΣΑ ερωτά το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής :
  • Έχει γίνει πρόσφατη καταγραφή των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, ειδικά στις περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ή οι ψεκασμοί γίνονται πρόχειρα και αποσπασματικά;
  • Έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την κατανομή του πληθυσμού των κουνουπιών στον αστικό ιστό; Ποια είναι τα σχετικά συμπεράσματα προκειμένου να λάβουν μέτρα, οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο;
  • Ποιο ήταν το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου τη τελευταία διετία που ξεκίνησε η επανεμφάνιση του ιού;
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
isathens
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΙΣΑ ζητά να αποδοθούν ευθύνες στις αρμόδιες αρχές που με παραλείψεις άφησαν τη χώρα αθωράκιστη"

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα για σεβασμό της ελληνικής κυριαρχίας

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από την Τρίπολη όπου βρίσκεται, για τον εορτασμό της 197ης επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ανέφερε τα εξής: «Και φέτος, κατ' αυτή την εθνικής σημασίας επέτειο, θα επαναλάβω τούτο προς την φίλη και γείτονα Τουρκία: Η ιστορία δεν είναι για να μας διχάζει, αλλά για να μας διδάσκει και ιδίως σήμερα πρέπει να μας διδάσκει την αξία της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης. Εμείς οι Έλληνες τείνουμε πάντα χείρα φιλίας και καλής γειτονίας, όπως επίσης και ειρηνικής συνύπαρξης με την Τουρκία και ευνοούμε την ευρωπαϊκή της προοπτική. Όμως αυτό έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου. 'Αρα τον σεβασμό των συνόρων, του εδάφους και της κυριαρχίας της Ελλάδας και μην ξεχνάμε πως είναι σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η 'Αλωση της Τριπολιτσάς, αυτό το εμβληματικό στρατήγημα του Γέρου του Μωριά και των Αγωνιστών του 1821, που οδήγησε στην ευόδωση της Εθνεγερσίας, εκπέμπει, διαχρονικώς, πολλά και πολυσήμαντα μηνύματα» και συνέχισε:

«Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε πει πως “ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω”. Η αθάνατη αυτή ρήση, και η αντίστοιχη ιστορική αλήθεια που συμπυκνώνει, διδάσκει σε εμάς, τους Έλληνες, όχι τον εφησυχασμό αλλά, όλως αντιθέτως, την εγρήγορση. Με την έννοια ότι εμείς, οι Έλληνες, έχουμε ιερό χρέος να υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή και με κάθε θυσία την ελευθερία μας, άρα τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την κυριαρχία μας».

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «τόνισε την αξία της ελευθερίας» και πρόσθεσε: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι κάθε εθνικός στόχος, η ελευθερία μας, αλλά και κάθε άλλος στόχος, μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί μόνο υπό όρους ενότητας. Διότι για εμάς τους Έλληνες η ιστορία έχει διδάξει ότι μόνο υπό όρους αρραγούς ενότητας μπορούμε να υπερασπιστούμε και την κληρονομιά των προγόνων μας, αλλά και το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει, ενώ ο διχασμός και η διχόνοια ήταν πάντα θανάσιμος κίνδυνος για την προοπτική του λαού μας και του έθνους μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα για σεβασμό της ελληνικής κυριαρχίας"

Mεταβαίνει εκτάκτως στην Κρήτη ο Κ. Γαβρόγλου για τις ζημιές στο πανεπιστήμιο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνει εκτάκτως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στη φοιτητική εστία, αύριο, Δευτέρα, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης. Αμέσως μετά θα ανακοινώσει μέτρα για την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες του Πανεπιστημίου.

Με εντολή του Υπουργού, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με τις αρχές του Ιδρύματος, έχει ήδη μεταβεί στην Κρήτη κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Ζέρβα προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης και να συνδράμει στο έργο των πρυτανικών αρχών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Mεταβαίνει εκτάκτως στην Κρήτη ο Κ. Γαβρόγλου για τις ζημιές στο πανεπιστήμιο"

Γεννηματά: Ανίκανος ο Τσίπρας να οδηγήσει στην ανάπτυξη - Δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Είμαστε η μόνη δύναμη με ολοκληρωμένη πρόταση για ανάπτυξη και κοινωνική ασφάλεια» λέει στη «Μακεδονία της Κυριακής» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ και τις προτάσεις να μη συμμετέχουν οι πολιτικοί στα εγκαίνια, επισημαίνει ότι «η γενίκευση ενός αιτήματος "έξω οι πολιτικοί και τα κόμματα από τη ΔΕΘ" θα ενισχύσει όσους θέλουν να συνεχιστεί η απαξίωση της πολιτικής στα μάτια κυρίως των νέων».

Επισημαίνει, ωστόσο, πως «όλοι βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα» και πως «όλα τα κόμματα πρέπει να συνεννοηθούμε, για να δώσουμε λύση, καθώς δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι στην καλλιέργεια της πόλωσης και του διχασμού ευδοκιμούν οι ακρότητες και η βία».

«Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να έχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Μετά το τέλος του αχρείαστου "προγράμματος Τσίπρα", το δίλημμα για τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να είναι μιζέρια ή ρίσκο να βρεθεί στο κενό», υπογραμμίζει ακόμα η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ο μεν Τσίπρας «αποδείχθηκε ανίκανος να οδηγήσει στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει ποιοτικές θέσεις εργασίας», ο δε Μητσοτάκης «μιλάει για ανάπτυξη που αφορά τους λίγους και ισχυρούς, χωρίς καμιά ευκαιρία για όσους σήμερα περνούν δύσκολα να ξεφύγουν από το τέλμα, χωρίς καμιά προστασία όσων δεν μπορούν να ακολουθήσουν».

«Η ενίσχυση αυτών των δύο πολιτικών μόνο σε νέα αδιέξοδα οδηγεί. Σε κίνδυνο νέων μνημονίων. Δεν θα αφήσουμε να γυρίσει η Ελλάδα πίσω», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σε ό,τι αφορά πιθανή συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Γεννηματά λέει πως «δεν θα συμμετάσχουμε σε μία κυβέρνηση χωρίς προοδευτική πυξίδα απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί».

Για τη δε Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να την ψηφίσει όποτε κι αν έρθει στη Βουλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Ανίκανος ο Τσίπρας να οδηγήσει στην ανάπτυξη - Δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Καμίνης: Εκατοντάδες ναρκομανείς περιφέρονται στην Αθήνα και κάνουν χρήση δημόσια

Για την εγκληματικότητα που αποτελεί ανοιχτή πληγή της πρωτεύουσας μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης.

Χρήση ναρκωτικών δεν υφίσταται πια στο Πεδίον του Aρεως, αλλά απλώθηκε σε όλη την υπόλοιπη Αθήνα, εξήγησε και πρόσθεσε πως εκατοντάδες ναρκομανείς να κάνουν την ένεσή δημόσια, ενώ δημόσια γίνεται και το εμπόριο ναρκωτικών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε ότι στις επανειλημμένες οχλήσεις του για το θέμα αυτό συνάντησε την αδιαφορία της Πολιτείας.

«Εκατοντάδες άτομα περιφέρονται στην Αθήνα και κάνουν την ένεσή τους δημόσια (…) πολλά χρόνια χτυπώ και τις πόρτες του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργού Υγείας, που δεν καταδέχτηκε καν να μού απαντήσει, είχα ζητήσει την παραίτηση Τόσκα και δυστυχώς δικαιώθηκα καθυστερημένα» είπε ο κ. Καμίνης.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμίνης: Εκατοντάδες ναρκομανείς περιφέρονται στην Αθήνα και κάνουν χρήση δημόσια"

Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κλειστά τα σχολεία της περιοχής την Δευτέρα

Κλειστά θα παραμείνουν πέντε σχολεία που βρίσκονται κοντά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Στην απόφαση προχώρησε η αντιδημαρχεία Παιδείας του δήμου Ηρακλείου για καθαρά προληπτικούς λόγους εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που κυριαρχεί στην περιοχή.

Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα, είναι: το 51ο, το 72ο και το 78ο νηπιαγωγείο και το 20ο και 56ο δημοτικό σχολείο.

«Υπάρχουν στάχτες στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα από το Πανεπιστήμιο γι’ αυτό και αποφασίσαμε να μην λειτουργήσουν αύριο. Μάλιστα, ενδέχεται και την Τρίτη να παραμείνουν κλειστά ωστόσο αυτό θα το δούμε αύριο», ανέφερε μιλώντας στο cretapost.gr, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Βλαχάκης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κλειστά τα σχολεία της περιοχής την Δευτέρα"

ΕΝΦΙΑ δυο ταχυτήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2019 – «Αγκάθι» οι αναπροσαρμογές των αντικειμενικών

ΕΝΦΙΑ δυο ταχυτήτων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2019, κατ' εφαρμογή των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν όλα τα σενάρια, ώστε με τις ανάλογες παρεμβάσεις στους συντελεστές να προκύψει μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 30% σε ιδιοκτήτες με περιουσία χαμηλής αντικειμενικής αξίας, ανεξάρτητα αν κάποιος ήδη απολαμβάνει τη μείωση του 50% λόγω χαμηλών εισοδημάτων και οικογενειακής κατάστασης.

Τα παραδείγματα που έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν, γράφει η εφημερίδα, ότι οι μειώσεις κατά μέσο όρο κυμαίνονται στα 70 ευρώ, ωστόσο αγκάθι εξακολουθεί να αποτελεί η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άλλες δυο αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών, η μία το 2019 και η άλλη το 2020 ώστε να φτάσουν οι τιμές της εφορίας τις πραγματικές τιμές.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ δυο ταχυτήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2019 – «Αγκάθι» οι αναπροσαρμογές των αντικειμενικών"

Βαλλιανάτος: Ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί κι όχι για να κλέψει

«Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη; Δε λέω να παίξεις ξύλο γιατί ούτε εγώ το έχω με το ξύλο αλλά μπορείς να βάλεις μια φωνή. Να κάνεις κάτι, να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο». Αυτά είχε πει σε συνέντευξή του το 2017 ο Ζακ Κωστόπουλος ο 33χρονος που εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και που βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να βγει από το κατάστημα που είχε εγκλωβιστεί.

Ποιος θα περίμενε ότι ένα χρόνο μετά ο 33χρονος που παρακινούσε τον κόσμο να αντιδράσει σε περίπτωσεις βίας απέναντι σε πολίτες γίνεται ο ίδιος θύμα όταν ο κοσμηματοπώλης αλλά και περίοικοι της Γλάδστωνος του επιτίθενται φέροντας του βαριά χτυπήματα.

Ο 33χρονος πέφτει νεκρός, ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε τη ζωή του όταν στη προσπάθειά του να βγει από το κατάστημα τραυματίστηκε θανάσιμα από τη τζαμαρία ή αν κάποιο από τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν θανατηφόρο.

Η έκθεση του ιατροδικαστή μάλιστα, ενδεχομένως να αλλάξει και το κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο στον κοσμηματοπώλη ασκείται δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Την ίδια ώρα ερωτηματικά αφήνει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αναφορικά με την απόπειρα ληστείας που φέρεται να επιδίωξε να κάνει ο 33χρονος. Τόσο από αυτόπτες μάρτυρες όσο και επίσημα αργότερα από την ΕΛΑΣ έγινε γνωστό πως σκοπός του νεαρού άντρα ήταν να ληστέψει το κατάστημα.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με δηλώσεις τους στο protothema.gr υποστηρίζει τα όσα αναφέρει και σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι δηλαδή ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν σε απέναντι καφετέρια με φιλικό του πρόσωπο όταν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευθεί από καβγά που είχε ξεσπάσει σε παρακείμενη καφετέρια.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο άνθρωπος που βρισκόταν με τον 33χρονο έχει καταθέσει ενώ υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που αποδεικνύουν τους παραπάνω ισχυρισμούς.

«Οποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί "ο επίδοξος ληστής" για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο εικτρά(sic) που θα ντρέπεται που υπάρχει. O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ. #tremete», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση σου στο Facebook.

valia_fb
zak_fb


Ωστόσο ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος σε χθεσινή του ανάρτηση είχε σημειώσει τα εξής: «Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)... Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου».

Τέλος να σημειωθεί πως χθες πραγματοποιήθηκε από το Πολυτεχνείο στην Ομόνοια πορεία διαμαρτυρίας από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Κάποιοι μάλιστα έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του κοσμηματοπωλείου. Συγκεκριμένα άγνωστοι έγραψαν την λέξη «δολοφόνε» ενώ στα ρολά έγραψαν «Zackie είμαστε περήφανοι για πάντα» και «Φέρμα στα μαγαζιά, λευτεριά στα αδέρφια μας» και το μήνυμα «Να σκοτώσουμε τα στίγματα, Αγάπη-Παιδεία-Αλληλεγγύη-Αγάπη».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαλλιανάτος: Ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί κι όχι για να κλέψει"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news