facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Βενιζέλος: Αντισυνταγματική η αυτόφωρη διαδικασία στα αδικήματα Τύπου

«Αντισυνταγματική« χαρακτηρίζει την αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα που αφορούν σε δημοσιεύματα του Τύπου ο συνταγματολόγος και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευάγγελο Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη μήνυση του Πάνου Καμμένου και τη σύλληψη δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για «ακατάσχετη ροπή προς τον αχαλίνωτο αυταρχισμό» της σημερινής κυβέρνησης, τονίζοντας πως «κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη εφαρμογή της αρχής της νομιμότητας και από το αποστομωτικό επιχείρημα της ισότητας ενώπιον του νόμου».

Πιο αναλυτικά η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Αντισυνταγματική η αυτόφωρη διαδικασία στα αδικήματα τύπου. Απαγορεύεται από το 2001 με ρητή αναθεώρηση του άρθρου 14 παρ. 7 του Συντάγματος»

Η εφαρμογή της διαδικασίας των αυτόφωρων εγκλημάτων στο πεδίο της ποινικής ευθύνης του Τύπου και των άλλων Μέσων Ενημέρωσης είναι αποτέλεσμα ενός σκανδαλώδους συνδυασμού αυταρχισμού και αδράνειας. Για το πρώτο την ευθύνη έχει η κυβέρνηση στο μέτρο που ασκεί τον διοικητικό έλεγχο της αστυνομίας. Για το δεύτερο την ευθύνη έχει ο νομοθέτης, πρωτίστως όμως η δικαστική εξουσία που οφείλει να ανάγεται απευθείας στο Σύνταγμα.

Η ακατάσχετη ροπή προς τον αχαλίνωτο αυταρχισμό οδηγεί συχνά πια τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και του περίγυρού της στην επιλογή να ενεργοποιούν, με την άμεση υποβολή έγκλησης, την αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον Τύπο ή σχόλια στα ραδιοτηλεοπτικά ή ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Δεν τους ενδιαφέρει η εντύπωση του αυταρχισμού. Κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη εφαρμογή της αρχής της νομιμότητας και από το αποστομωτικό επιχείρημα της ισότητας ενώπιον του νόμου.

Όμως με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 καταργήθηκε ρητά η προγενέστερη διατύπωση της παραγράφου 7 του άρθρου 14 που όριζε ότι τα αδικήματα του Τύπου είναι αυτόφωρα και αντικαταστάθηκε από την ισχύουσα ρύθμιση που προβλέπει ότι «Νόμος ορίζει τα σχετικά με την αστική και ποινική ευθύνη του Τύπου και των άλλων Μέσων Ενημέρωσης και με την ταχεία εκδίκαση των σχετικών αποφάσεων».

Το Σύνταγμα ήδη από το 2001 όχι μόνο δεν επιβάλλει, αλλά απαγορεύει τον χαρακτηρισμό των τυχόν αδικημάτων του Τύπου ως αυτοφώρων. Οι σχετικές διατάξεις της κοινής ποινικής ( δικονομικής και ουσιαστικής νομοθεσίας) εφόσον προβλέπουν το αντίθετο, είναι παραμεριστέες και ανεφάρμοστες ως αντισυνταγματικές.

Ήδη με το νόμο 2234/1994 - όταν ήμουν υπουργός Τύπου - καταργήθηκε ο μεταξικός νόμος περί Τύπου που ίσχυε ως τότε.

Άλλωστε για να υπάρχει αυτόφωρο έγκλημα, πρέπει να υπάρχει έγκλημα. Στην περίπτωση των δημοσιευμάτων και προφορικών σχολίων των ΜΜΕ, ποιος καθορίζει την ύπαρξη εγκλήματος, μόνος ο εγκαλών με μόνη την υποβολή έγκλησης, χωρίς καμία εισαγγελική αξιολόγηση; Τι σχέση έχει αυτό με τον ορισμό του αυτόφωρου εγκλήματος ( άρθρο 242 ΚΠΔ) ; Κανένα. Ο αυτόφωρος χαρακτήρας των αδικημάτων Τύπου ήταν νομικό πλάσμα προβλεπόμενο ρητά από το Σύνταγμα πριν την αναθεώρηση του 2001. Τώρα αυτό δεν υπάρχει.

Η κράτηση, έστω για ώρες, δημοσιογράφων λόγω δήθεν αυτόφωρου συνιστά προσβολή των άρθρων 5 και 6 του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ και διάπραξη του εγκλήματος της κατακράτησης παρά το Σύνταγμα από όποιον διέταξε την κράτηση ή συνέπραξε σε αυτήν.

Καιρός να σταματήσει η αυταρχική αστειότητα της δήθεν αυτόφωρης διαδικασίας στα τυχόν αδικήματα τύπου.

Για την κυβέρνηση ισχύει το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Για τη δικαιοσύνη όμως δεν υπάρχει δικαιολογία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: Αντισυνταγματική η αυτόφωρη διαδικασία στα αδικήματα Τύπου"

Βίντεο με σκληρές εικόνες από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια

Περίπου 30 ώρες από το αιματηρό περιστατικό στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια κυκλοφόρησε και ένα δεύτερο σκληρό βίντεο, αυτή τη φορά από τον ΣΚΑΪ, το οποίο δείχνει τον επίδοξο ληστή, Ζακ Κωστόπουλο στο πεζοδρόμιο αιμόφυρτο και αφού έχει δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν πρώτοι στο σημείο.

Το βίντεο που έρχεται σε συνέχεια εκείνου από το Πρώτο Θέμα το οποίο και παρουσίαζε τον Κωστόπουλο να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο και να δέχεται επίθεση από τον ιδιοκτήτη και έναν δεύτερο άνδρα, στην προσπάθειά του να βγει, παρουσιάζει τον αιμόφυρτο άνδρα να δέχεται μία κλωτσιά την ώρα που προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα δείχνει το δεύτερο βίντεο ο Κωστόπουλος τρεκλίζοντας έπεσε πάνω σε τραπέζια και καρέκλες παρακείμενου μαγαζιού μέχρι να τον ακινητοποιήσουν πλήρως οι άνδρες της αστυνομίας.

Δείτε παρακάτω τα δύο βίντεο:





newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο με σκληρές εικόνες από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια"

Όλη η μήνυση του Πάνου Καμμένου κατά «Φιλελεύθερου»

Δείτε όλο το κείμενο της μήνυσης του υπουργού ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»
Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα, στη ΓΑΔΑ προκειμένου να παραδοθούν βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στους οποίους έκανε μήνυση ο Πάνος Καμμένος για δημοσίευμα της εφημερίδας.
Σε δηλώσεις του στο newpost.gr ο κ. Θανάσης Μαυρίδης τόνισε: «Η εφημερίδα Φιλελεύθερος διώκεται διότι βγάλαμε στη φόρα το μεταναστευτικό. 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και έχουμε τελικά τη Μόρια. Εμείς διωκόμαστε γιατί αναδείξαμε το θέμα».
Το κείμενο της μήνυσης:
Προς τον κ.
Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών
ΕΓΚΛΗΣΗ
Του Παναγιώτη Καμμένου του Ηλία, Υπουργού  Εθνικής Άμυνας, βουλευτή και προέδρου  της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΝ.ΕΛ, κατοίκου Αθηνών.
ΚΑΤΑ
Του Μαυρίδη Αθανάσιου, εκδότη της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», κατοίκου Αθηνών.
Του Παναγιώτη Λάμψια, διευθυντή της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», κατοίκου Αθηνών.
Του Βασίλη Γεώργα, Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», κατοίκου Αθηνών.
Του Γεώργιο Μπαλγκά, Διευθυντή έκδοσης της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», κατοίκου Αθηνών.
Της Κατερίνας Γαλανού, Αρχισυντάκτριας Πολιτικού της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», κάτοικου Αθηνών.
Του Γαβριήλ Σερέτη, δημοσιογράφου και συντάκτη του επίμαχου δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» με τίτλο « Πάρτι ημετέρων στα hotspots», κάτοικο Αθηνών.
Της Νικολέτας Μουτούση, δημοσιογράφου και συντάκτριας του επίμαχου δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», με τίτλο «Λούφα και Παραλλαγή Κονδύλια στο Αιγαίο», κάτοικο Αθηνών.
Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,
              Στο φύλλο 210 της  21-23 Σεπτεμβρίου 2018 της καθημερινής πολιτικής εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», της οποίας ο α΄ των εγκαλουμένων είναι εκδότης, ο β΄ των εγκαλουμένων είναι Διευθυντής, ο γ΄ των εγκαλουμένων είναι Διευθυντής Σύνταξης, ο δ΄ των εγκαλουμένων είναι Διευθυντής Έκδοσης, η ε΄ των εγκαλουμένων  είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού, o στ των εγκαλουμένων είναι δημοσιογράφος και συντάκτης του 1ου επίμαχου δημοσιεύματος και η ζ’ των εγκαλουμένων είναι δημοσιογράφος και συντάκτρια του 2ου επίμαχου δημοσιεύματος, καταχωρήθηκαν ένα ανυπόγραφο  και δύο ενυπόγραφα δημοσιεύματα από τους ε΄ και ζ΄ εκ των εγκαλουμένων τα οποία, είναι ψευδή και συκοφαντικά και τα οποία θα παραθέσω αυτούσια παρακάτω.
Εγκαλώ  άπαντες τους ανωτέρω για τα αδικήματα που τέλεσαν εναντίον μου, όπως ακριβώς περιγράφονται κατωτέρω, με την επιφύλαξη και για τυχόν άλλα αδικήματα, που θα προκύψουν από την επισταμένη και διεισδυτική έρευνά Σας.
Ειδικότερα, τα επιλήψιμα και συκοφαντικά δημοσιεύματά  έχουν επί λέξει ως εξής:
Α. Ανυπόγραφο άρθρο στην σελίδα 21 με τον τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ» το οποίο έχει ως εξής:
«Διεθνής διασυρμός της χώρας για την παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση της κρίσης, την ώρα που οι κυβερνητικοί φίλοι και οργανώσεις φαντάσματα έχουν στήσει χορό γύρω από τα ευρωπαϊκά κονδύλια
Ντροπιαστικές για τη χώρα αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αναφορές με κορυφαίες αυτές που επί χρόνια πια κατακλύζουν τα διεθνή ΜΜΕ με επίκεντρο το κολαστήριο της Μόριας, και αναπάντητες καταγγελίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες για αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση εκατοντάδων εκατομμυρίων κοινοτικών πόρων και δημοσίου χρήματος, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, εξαφανίστηκε σε δαιδαλώδεις και σκοτεινούς διαδρόμους, συνθέτουν την εικόνα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  στο προσφυγικό μεταναστευτικό.
Οι διαπρύσιες «αριστερές»  ανθρωπιστικές εξαγγελίες έχουν προ πολλού πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων και ανθρώπινες ψυχές στοιβάζονται δίπλα στην προκλητική δραστηριότητα «ημετέρων» που λυμαίνονται απίστευτα ποσά μέσω απευθείας αναθέσεων και ανεξέλεγκτων διαδικασιών, που εκτείνονται από τα απλά συσσίτια ως και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των θυμάτων ενός ανήλεους πολέμου, συσχετισμών, ανικανότητας και υποκρισίας που, εδώ και χρόνια, μαστίζει τη .Νοτιοανατολική Μεσόγειο και κατ' επέκταση την Ευρώπη. Το πρόβλημα εντείνεται αλλά και τρέφεται από την ανυπαρξία οποιουδήποτε νομοθετικοί) πλαισίου, την πολυνομία και την πολιτική αβουλία των συναρμόδιων που όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι είτε δηλώνουν αναρμόδιοι, είτε πετάνε το μπαλάκι άλλοτε στο υπουργείο Οικονομίας και άλλοτε στο υπουργείο Εθνικής ¨Άμυνας.
«Λευκή επιταγή»
Με τον ρόλο του κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου να είναι καταλυτικός, καθώς, με τη σύμφωνη γνώμη και τη λευκή επιταγή του πρωθυπουργού, έχει αναδειχθεί σε μοναδικό, επί της ουσίας, δυνητικό δικαιούχο των κοινοτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στους πρόσφυγες και καταλήγουν, σύμφωνα με τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες καταγγελίες, στην τσέπη πολιτικών του φίλων και επιχειρηματιών, μέσα από φωτογραφικούς διαγωνισμούς εξπρές, δημιουργώντας οσμές σκανδάλου και ρήγματα στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας»
Β.      Ενυπόγραφο από τον ε’ των εγκαλουμένων (σελ. 22-23) με τίτλο ΠΑΡΤΙ «ΗΜΕΤΕΡΩΝ» ΣΤΑ HOTSPOTS το οποίο έχει ως εξής:
«Αδιαφανείς διαδικασίες, αδυναμία χάραξης και υλοποίησης μιας συγκεκριμένης στρατηγικής και παντελής αδιαφορία απέναντι στις καταγγελίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των τοπικών κοινωνιών που κατ' επανάληψη ζητούν εξηγήσεις για τη διαχείριση του πακτωλού των εκατομμυρίων κοινοτικών πόρων που έλαβε η χώρα από την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες μετανάστες, συνιστούν, εδώ και μια τριετία, το τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Την ίδια στιγμή, ακόμα και το ύψος της μεταναστευτικής ροής, σε μια ανθρωπιστική δημιουργική λογιστική χρησιμοποιείται κατά το δοκούν προκειμένου να επιτευχθούν πολυεπίπεδοι στόχοι, ενώ οι πολυπληθείς, αγνώστου καταστατικού και προσωπικού ΜΚΟ λειτουργούν στην ουσία ανεξέλεγκτες, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ούτε τον ακριβή αριθμό τους.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η αλληλεπικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων ενισχύεται από την αβουλία των πολιτικών τους προϊσταμένων, οι οποίοι, σε μια λογική πολιτικού «απεταξάμην», ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, έχοντας, ωστόσο, στις αναφορές τους έναν κοινό παρονομαστή: τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό (συν)εταί ρο Π. Καμμένο, ο οποίος, σε ένα πρωτοφανές πανευρωπαϊκό παράδοξο, διαχειρίζεται δυσανάλογα του αντικειμένου των Ενόπλων Δυνάμεων ποσά και μάλιστα, σύμφωνα με τις επώνυμες καταγγελίες ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, πριμοδοτώντας συγκεκριμένους επιχειρηματίες και φίλιες δυνάμεις της αγοράς , που, όπως και ο «δυνητικός υπερδικαιούχος», ουδέποτε έκρυψαν την αδυναμία τους στην αποτελεσματικότητα των απευθείας αναθέσεων και τις διαδικασίες εξπρές, στην προνομιακή διάθεση ενός μεγάλου μέρους από το 1,6 δισ. που έχουν εκχωρηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Χωρίς ωστόσο, να έχει καταστεί δυνατή προσώρας, ούτε η ολοκλήρωση ενός Μητρώου όλων των εμπλεκόμενων, ή ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού, σε ένα κέντρο υποδοχής, όπως η τραγική Μόρια. Επιτρέποντας έτσι, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση της εργολαβίας του τοπικού «βοθρατζή», ο οποίος, εδώ και χρόνια, λυμαίνεται, στην κυριολεξία, πάνω από 100.000 ευρώ τον μήνα, όταν το κόστος κατασκευής του κεντρικού αγωγού λυμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της κυβέρνησης, δεν υπερβαίνει συνολικά τις 70.000 ευρώ.
Ευχές και μισόλογα...
Ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής, ακόμα και σήμερα, ο... τύποις αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας, εξαντλεί την παρέμβαση του σε αφορισμούς παρατηρητή και όχι υπουργού «η κατάσταση είναι οριακή», «το επόμενο διάστημα θα δημιουργήσουμε», «το έργο γίνεται αργά, αλλά φταίει η γραφειοκρατία». Λέξη για το ποιος ευθύνεται για τη γραφειοκρατία ίσως, ακόμα, το παλιό πολιτικό σύστημα ή η Ακροδεξιά. Μεταθέτοντας τη λύση του γόρδιου δεσμού στο τέλος του 2018 όταν «θα αναθεωρηθεί το financial plan από την Ε.Ε. και όλα τα χρήματα που πηγαίνουν στο ΥΠΕΘΑ θα μεταφερθούν στο Μεταναστευτικής Πολιτικής». Αναγνωρίζοντας αμέσως και σαφώς, την τραγικά διακοσμητική ύπαρξη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για τη λειτουργία του οποίου δαπανώνται περί τα 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αλλά και τραγικά προσοδοφόρες business που καθημερινά εξελίσσονται στο Αιγαίο. Όπως και τον ρόλο του κυβερνητικού εταίρου. Ειδικότερα, όπως αναγνώρισε και η κυβέρνηση, η Ελλάδα έχει πιστοποιήσει σε δαπάνες μόνο το 35% από τα 566 εκατ. ευρώ που έχει εισπράξει από την τακτική κοινοτική χρηματοδότηση, ενώ το 68% από τα 570 εκατ. ευρώ της έκτακτης χρηματοδότησης (δηλαδή 388 εκατομμύρια) πήγαν σε ΜΚΟ. Επίσης, 182 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν σε κρατικούς φορείς με βασικότερο το ΥΠΕΘΑ, κυρίως για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής. Λέγε με Μόρια.
Μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα απορροφούσε ευκολότερα τα κονδύλια του Emergency Assistanse εξαιτίας του γεγονότος ότι «ο έλεγχος δεν ήταν ιδιαιτέρως αυστηρός», όπως λένε στον «Φιλελεύθερο» γνώστες του φακέλου. Αντιθέτως με τα πάγια συγχρηματοδοτούμενα από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας ευρωπαϊκά προγράμματα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Και το ΥΠΕΘΑ ήταν ο «πρωταθλητής» στη διάθεση των «επειγόντων» κονδυλίων. Κονδύλια που φτάνουν έως «την ενίσχυση της ικανότητας ανταπόκρισης των χερσαίων, πλωτών και εναέριων μέσων για την επιτήρηση και περιπολία των συνόρων και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής», αφήνοντας εκτός νυμφώνος ακόμη και το Λιμενικό. Και με γνωστά τα αποτελέσματα της ενίσχυσης των συνόρων. Ενώ κανονικά τα έργα θα έπρεπε να υλοποιεί η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά την έγκριση του υπουργείου Οικονομίας. Υπουργείο, όμως, που «δεν έχει κόσμο, ούτε τεχνογνωσία». Το «κενό» έρχεται να συμπληρώσει το Άμυνας που, ω! του θαύματος, «έχει και κόσμο και τεχνογνωσία». Από την Ειδομένη ακόμα, οπότε το ΥΠΕΘΑ λάμβανε διά νόμου την άδεια να συνάπτει συμβάσεις «κατόπιν διαπραγμάτευσης, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της ελληνικής νομοθεσίας».
 Εθνικά... κέτερινγκ
Πάντως, ακόμα και σε τομείς φαινομενικά απλούς, όπως το... ένα πιάτο φαΐ, τα συσσίτια των προσφύγων, το παιχνίδι παίζεται από επαγγελματίες με περισσή... τεχνογνωσία. Από μόνιμους αναδόχους, συγκεκριμένες εταιρείες, με ονοματεπώνυμο, που με μηδενική έκπτωση έχουν τσεπώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την τροφοδοσία των κέντρων υποδοχής σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο. Με τις προκηρύξεις να δημοσιεύονται ακόμα και μισή ώρα πριν από την έναρξη και τη λήξη της διαδικασίας ή μετά τις 3 το μεσημέρι, με στόχο να αποκλείονται οι «άσχετοι», και την επίσημη άγνοια ακόμα για τους ακριβείς, τους πραγματικούς αριθμούς των γευμάτων να πρυτανεύει. Από το πρόχειρο μαγειρείο στη Μόρια ως το τελευταίο κέντρο της Ελλάδας. Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, αλλά και καταγγελίες πολιτικών στελεχών ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, δύο εταιρείες με έδρα την Αθήνα αποτελούν τους μόνιμους αναδόχους. Πρόκειται για τις εταιρείες «Pot &ί Pan Food Services» και «Πιέτρης Εστίαση Α.Ε.». Η πρώτη ανήκει στον Γιάννη Τουτζιαρίδη, πρόσωπο «οικείο στον Π. Καμμένο», με τη δεύτερη να ανήκει στον ανάδοχο του κυλικείου της Βουλής, ο οποίος πριν συλληφθεί από το ΣΔΟΕ παλαιότερα, φέρεται να κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ, ταυτόχρονα, κρατούσε απλήρωτους και ανασφάλιστους τους υπαλλήλους του, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς καφέ και κουλούρι ακόμα και οι βουλευτές του ναού της δημοκρατίας. Οι εταιρείες αυτές, πάντα σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν δημιουργήσει και παρένθετα σχήματα που «κουμπώνουν στους διαγωνισμούς και στο επείγον του πράγματος», καθιστώντας δαιδαλώδη τον όποιο έλεγχο, ακόμα κι αν υπήρχε πολιτική βούληση.
Αντιθέτως με την αποσφράγιση και την αξιολόγηση των προσφορών που γίνονται αυθημερόν. Αντιθέτως με τις εγγυητικές καλής εκτέλεσης που είναι «για κάθε περίπτωση». Με τους κυβερνητικούς βουλευτές να περιορίζονται στη διαπίστωση περί «φωτογραφικών διαγωνισμών», στην έλλειψη συμμετοχής «τοπικών μονάδων τροφοδοσίας». Και την αρμόδια Αναθέτουσα Λρχή, παρά την ακυρωτική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών, να κωλυσιεργεί και να μην αναθέτει το έργο σε άλλο ανάδοχο.
Διερμηνείς με... καπέλο
Πεδίο αδιαφάνειας λαμπρό και για τις εργολαβίες που σχετίζονται με τη διερμηνεία, με τις «αρμόδιες» ΜΚΟ να λαμβάνουν άκοπα 15 με 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όταν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα μπορούσαν να γίνουν από τους ίδιους τους πρόσφυγες ή από ανέργους με γνώση των επίμαχων γλωσσών. Και τις υπερτιμολογήσεις «να πηγαίνουν και να έρχονται». Όταν, σε αντίθεση με το κοινώς λεγόμενο, η Ελλάδα θα μπορούσε να θέσει όρους και προϋποθέσεις στη λειτουργία των ΜΚΟ. Όταν αυτές δεν καταβάλλουν ούτε εισφορές ούτε φόρους. Με τον Μουζάλα να εξαντλεί την παρέμβασή του στο ρηχό «δεν ήταν δική μου απόφαση να δοθούν τα χρήματα στις ΜΚΟ, ούτε υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ελέγχου τους». Και, κατά τα λοιπά, ρωτήστε τον Χαρίτση . Όταν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και πρώην βουλευτής Οδ. Βουδούρης (ένας από τους τέσσερις που παραιτήθηκαν) προέβαινε σε σοβαρές καταγγελίες για ανομία και κακοδιαχείριση. Όταν ο αρμόδιος Επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης, γνωστός για τη διπλωματία του, δήλωνε ευθαρσώς ότι «η Ελλάδα δεν καταθέτει σχέδια, ότι δεν απορροφώνται τακτικά κονδύλια βάσει προγραμματισμού».
Ομερτά
Για όλα αυτά, η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει πειστικά. Οχι μόνο σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, με τις κάθε λογής παρεμβάσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραμένουν στη συντριπτική τους πλειονότητα αναπάντητες, αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας, με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης «στα κάγκελα», τους φορείς και τους απλούς πολίτες να παρακολουθούν άφωνοι. Μαθαίνοντας τα νέα, συνήθως, από τα διεθνή MME, όπως ο βρετανικός «Guardian», ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα πως στη χώρα μας χάθηκαν τα 70 από τα 100 ευρώ που δαπανήθηκαν ανά πρόσφυγα, στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που δόθηκε ποτέ. Βοήθεια που, προδήλως, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της, ουδέποτε έφτασε στα χέρια των προσφύγων. Χάθηκε, στο τρύπιο βαρέλι ενός πολιτικά ανίκανου κράτους και στα δόντια των έξυπνων (κυβερνητικών) εταίρων του.»
Γ.      Ενυπόγραφο από την ζ’ των εγκαλουμένων (σελ. 24-25) με τίτλο ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ το οποίο έχει ως εξής:
Ήταν 2015 όταν η μεταναστευτική κρίση χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας. Τότε, οι αρχές πιάστηκαν αδιάβαστες και δικαιολογημένα ίσως. Δεν μπορεί όμως να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο τρία χρόνια μετά. Ωστόσο, οι συνθήκες διαβίωσης στα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών παραμένουν άθλιες. Παρά τον διεθνή διασυρμό - μέσω δημοσιευμάτων που περιγράφουν την κατάσταση - , την κατακραυγή από τις ίδιες τις οργανώσεις που προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή, αλλά και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι επίσης ήταν οι πρώτοι που φρόντισαν όσους... ξεβράζονταν στις ακτές τους, η κυβέρνηση εξακολουθεί να χάνει το τρένο και να μην μπορεί να αξιοποιήσει ούτε καν τα οικονομικά οφέλη που της προσφέρονται από την Ευρώπη.
Έτσι, οι πρόσφυγες, από εκεί που κατά την αριστερή προσέγγιση θα... λιάζονταν, τώρα στοιβάζονται στα Κέντρα Υποδοχής. Το δυστύχημα είναι ότι πλέον τα χρονικά περιθώρια για την ενίσχυση της χώρας στενεύουν δραματικά, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε την εύκολη λύση της εκταμίευσης έκτακτης χρηματοδότησης, για την οποία οι διαδικασίες γίνονταν με διαγωνισμούς εξπρές, με απευθείας αναθέσεις σε «ημετέρους», αφήνοντας την κανονική χρηματοδότηση να λιμνάζει. «Τα χρήματα που διατέθηκαν θα πάνε σύντομα πίσω εάν δεν αξιοποιηθούν. Δεν τίθεται θέμα οικονομίας στην αξιοποίησή τους, αντιθέτως εάν δεν απορροφηθούν βρίσκεσαι και εν αδίκω έναντι των ευρωπαϊκών αρχών γιατί τα ζήτησες εξαρχής σχολιάζει στον «Φ» ο Δανιήλ Εσδράς, ειδικός απεσταλμένος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και σύμβουλος για θέματα Μεσογείου. «Υπάρχουν προγράμματα έκτακτα και τα κανονικά, που διατίθενται ανάλογα με ης ανάγκες σε όλες ης χώρες και τώρα ανήκουν στο υπουργείο Οικονομίας. Ανάλογα με αυτά, η κάθε χώρα βγάζει προσκλήσεις ενδιαφέροντος για δράσεις» σημειώνει. Και προσθέτει: «Το 90% των έκτακτων κονδυλίων έχει τελειώσει. Πρέπει να τρέξουν προγράμματα μέσω των κανονικών κονδυλίων. Όταν πήγαμε να ζητήσουμε έκτακτα κονδύλια για τις επαναπροωθήσεις αλλοδαπών, μας απάντησαν ότι δεν γίνεται, αφού υπάρχουν κανονικά που δεν έχουν εξαντληθεί».
Το τέρας της γραφειοκρατίας
Από το επίσημο ταμείο (το AMIF) η απορροφητικότητα, ωστόσο, είναι ελάχιστη και δεν ξεπερνάει το 30%. Βασική αιτία είναι τα γραφειοκραηκά εμπόδια της ελληνικής διοίκησης ως προς τη διενέργεια διαγωνισμών. Αυτά εξάλλου αποτέλεσαν και την εύκολη δικαιολογία προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος των απευθείας διαγωνισμών από έκτακτα κονδύλια μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και να ακολουθήσουν οι σκιές σης διαδρομές των χρημάτων. Τόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και εμείς αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα όταν επιχειρήσαμε να ξεκινήσουμε με τη δημιουργία καταυλισμών. Για τον λόγο αυτόν επιλέχθηκαν εγκαταστάσεις του στρατού, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λέει ο κ. Εσδράς. «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιλέχθηκε επίσης για έκτακτες ανάγκες, επειδή μπορεί να λειτουργεί γρήγορα σχετικά με τους δημόσιους διαγωνισμούς. Δεν γινόταν να πάνε μέσω Δημοσίου» αναφέρει.
«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη γραφειοκρατία, χρειαζόμαστε μια πιο γρήγορη δημόσια διοίκηση. Οι Βρυξέλλες έχουν τεράστια γραφειοκρατία και σε συνδυασμό με την ελληνική γραφειοκρατία πρόκειται για Κόλαση του Δάντη. Αλλά είναι άλλη η γραφειοκρατία όταν μιλάμε για πράγματα και αντικείμενα και άλλη όταν αφορά ανθρώπους» τονίζει ο ειδικός απεσταλμένος του ΔΟΜ.
Λάθος διαχείριση
«Υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις με τα κονδύλια του AMIF για δράσεις, όπως για παράδειγμα τα ασυνόδευτα ανήλικα και η μεταφορά τους, που δεν έχουμε πάρει ακόμη χρήματα. Αυτό στραγγαλίζει μία οργάνωση» επισημαίνει στον «Φ» και ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης. Αναφερόμενος στο θέμα διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων, παραπέμπει σε ελέγχους που θα έπρεπε να γίνουν από αυτούς που δίνουν τα χρήματα και το κράτος που έκανε χρήση. «Χρησιμοποιήθηκαν όλα και με ποιες διαδικασίες και με ποια ανταποδοτικότητα για την κοινωνία;» αναρωτιέται.
«Δεν υπαινίσσομαι ότι κάποιος τα έχει φάει, αλλά δεν τα διαχειρίζονται οστά. Στην υγεία είναι τελείως διαφορετικά, πρέπει να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένα πράγματα με τα κονδύλια. Σε άλλους τομείς, όπως η σίτιση, είναι αλλιώς» καταλήγει. Είναι ενδεικτικό πως σε σωρεία ανακοινώσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου έγινε χρήση των έκτακτων χρηματοδοτήσεων, αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Το ΥΠΕΘΑ δύναται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, να προβαίνει μεταξύ άλλων σε όλες ης αναγκαίες ενέργειες ή να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις παροχής υπηρεσιών σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά τη διαμονή με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δημόσιες συμβάσεις».
Η ομπρέλα του υπ. Οικονομίας
Οι διαδικασίες ασύλου, η ένταξη (που, σημειωτέον, περιλαμβάνει και ης μετακινήσεις ευάλωτων ομάδων, όπως οι ανήλικοι) και οι επαναπροωθήσεις υπάγονται στα κονδύλια που πλέον υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομίας. «Ύστερα από κάποια στιγμή, μαζεύτηκαν όλα κάτω από το υπουργείο Οικονομίας. Το έκαναν για καλύτερα, αλλά ίσως προέκυψε χειρότερα. Αλλιώς, για παράδειγμα, γίνεται η συνεννόηση με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που ξέρει τι σημαίνει επιστροφές μεταναστών. Το υπουργείο Οικονομίας δεν γνωρίζει το θέμα. Είναι άλλο το ΕΣΠΑ και άλλο το μεταναστευτικό. Δεν είναι το ίδιο με το κάνω μια επιχείρηση» σχολιάζει ο κ. Εσδράς.
ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Με το πρώτο εκ των ανωτέρω δημοσιευμάτων γίνεται ρητή αναφορά στο πρόσωπό μου στην παράγραφο με τίτλο «Λευκή Επιταγή»,  όπου με εμφανίζουν ως μοναδικό δυνητικό δικαιούχο των κοινοτικών προγραμμάτων για τους πρόσφυγες τα οποία, σύμφωνα με μη εξειδικευόμενες καταγγελίες, καταλήγουν στην τσέπη πολιτικών μου φίλων και επιχειρηματιών «μέσα από φωτογραφικούς διαγωνισμούς εξπρές, δημιουργώντας οσμές σκανδάλου και ρήγματα στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας». Η αναφορά αυτή εμφανίζεται στο συγκεκριμένο άρθρο ως συμπέρασμα  των όσων αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους αυτού, σύμφωνα με τις οποίες υφίστανται «αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση εκατοντάδων εκατομμυρίων κοινοτικών πόρων και δημοσίου χρήματος, το οποίο εξαφανίστηκε σε δαιδαλώδεις σκοτεινούς διαδρόμους» καθώς και  «προκλητική δραστηριότητα «ημετέρων» που λυμαίνονται απίστευτα ποσά μέσω απευθείας αναθέσεων και ανεξέλεγκτων διαδικασιών».  
Με το δεύτερο εκ των ανωτέρω δημοσιευμάτων  γίνεται ρητή αναφορά σε αδιαφανείς διαδικασίες και αδυναμία χάραξης και υλοποίησης μιας συγκεκριμένης στρατηγικής πολιτικής, αφορούν αναφορικά με την διαχείριση του πακτωλού των εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η χώρα από την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες-μετανάστες και συνιστούν το τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής. Για όλα αυτά χαρακτηρίζομαι ρητά ως «ο κοινός παρονομαστής τους», ο οποίος με πρωτοφανή και παράδοξο τρόπο διαχειρίζομαι «δυσανάλογα του αντικειμένου  των Ενόπλων Δυνάμεων ποσά» και μάλιστα, σύμφωνα με δήθεν επώνυμες καταγγελίες που όμως δεν εξειδικεύονται και δεν συγκεκριμενοποιούνται, «πριμοδοτώντας συγκεκριμένους επιχειρηματίες και φίλιες δυνάμεις της αγοράς», που, όπως και εγώ, εκ νέου χαρακτηριζόμενος ως «ο δυνητικός υπερδικαιούχος» ουδέποτε κρύψαμε ταχα την αδυναμία μας στην αποτελεσματικότητα  των απευθείας αναθέσεων και τις διαδικασίες εξπρές στην «προνομιακή διάθεση» μεγάλου μέρους του κονδυλίου των 1,6 δις ευρώ που έχουν διατεθει στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες.  Εν συνεχεία, στο ως άνω άρθρο γίνεται αναφορά σε δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι οποίες αναφέρονται αποσπασματικά και διαστρεβλώνονται και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτός δήθεν αναγνωρίζει, αμέσως και σαφώς, την διακοσμητική ύπαρξη του ανωτέρω Υπουργείου και τον κεντρικό ρόλο του Υπουργείου Αμυνας και εμού σε «τραγικά προσοδοφόρες business που καθημερινά εξελίσσονται στο Αιγαίο». Επισημαίνω ότι οι ανωτέρω αναφορές συνάδουν με τον τίτλο του 3ου επιλήψιμου άρθρου «Λούφα και Παραλλαγή: Κονδύλια στο Αιγαίο»
Στην συνέχεια το Υπουργείο Αμυνας χαρακτηρίζεται ως «ο πρωταθλητής» στην  επιλήψιμη, σύμφωνα με τα ανωτέρω, διάθεση επειγόντων κονδυλίων, για έργα που θα έπρεπε να υλοποιούν άλλες υπηρεσίες που όμως δεν διαθέτουν προσωπικό και υποδομή, «κενό» το οποίο μεθοδεύτηκε, προφανώς από εμένα που έχω χαρακτηριστεί προηγουμένως ως «δυνητικός υπερδικαιούχος», να καλύψει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Ακολούθως, γίνεται λόγος για «μόνιμους αναδόχους» συμβάσεων για την τροφοδοσία των κέντρων υποδοχής σε διάφορα νησία και αναφέρεται ότι δήθεν από επίσημα στοιχεία και καταγγελίες, που πάλι δεν εξειδικεύονται και δεν συγκεκριμενοποιούνται,  προκύπτει ότι μέσα από παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες δύο εταιρίες είναι μόνιμοι ανάδοχοι, η μια εκ των οποίων εμφανίζεται να συνδέεται προσωπικά με εμένα, με τον χαρακτηρισμό του αναφερομένου εκπροσώπου της ως «οικείου μου» προσώπου.
Ο τίτλος του τρίτου εκ των ανωτέρω δημοσιευμάτων  «Λουφα και παραλλαγή. Κονδύλια στο Αιγαίο»  βρίσκεται σε απόλυτη εναρμόνιση με το περιεχόμενο  των δύο προηγούμενα άρθρων, στα οποία και παραπέμπει ευθέως, προκειμένου στην συνέχεια να καταλήξει στην διαπίστωση ότι τα γραφειοκρατικά εμπόδια  απετέλεσαν τάχα την «εύκολη δικαιολογία», προκειμένου να «ανοίξει ο δρόμος» των απευθείας διαγωνισμών από έκτακτα κονδύλια  μέσω του  Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δημιουργώντας «σκιές στις διαδρομές των χρημάτων».
Όλα τα ανωτέρω είναι ψευδή και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου. Η συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4368/2016, όταν κλήθηκαν να συνδράμουν, σε μια στιγμή που ετίθετο σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας εντός Σένγκεν, υπό ασφυκτικούς χρονικούς περιορισμούς, στην δημιουργία  HOTSPOTS στα νησιά αλλά και δομών ανοικτής φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Αμέσως συγκροτήθηκαν τα αναγκαία επιχειρησιακά όργανα εντός της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ενισχύθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συμφωνά με τον νόμο. Σε συνέχεια, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. (DG HOME), υποβάλλονταν στην ΕΕ αιτήσεις χρηματοδότησης προς αναπλήρωση των πιστώσεων που είχαν ήδη δαπανηθεί ή επρόκειτο να δαπανηθούν  για την διαχείριση του προσφυγικού. Οι πιστώσεις, με τις οποίες ενισχύετο ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ,  μεταβιβάζονταν αρμοδίως στα Γενικά Επιτελεία (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας)οι αναθέτουσες αρχές των οποίων προέβαιναν στις διαγωνιστικές διαδικασίες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Οι σχετικές διαδικασίες έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και την απαιτούμενη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία και με ανάρτηση στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στις ιστοσελίδες των οικείων Γενικών Επιτελείων.  Οι δαπάνες ελέγχθηκαν από τα Ελεγκτήρια Δαπανών των Κλάδων, από τις Υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως η νομοθεσία προβλέπει, καθώς και από πιστοποιημένες εταιρείες Ορκωτών Ελεγκτών, οι οποίες αναδείχθηκαν από διαγωνιστικές διαδικασίες, σύμφωνα  και πάλι με την νομοθεσία και όπως είχε οριστεί στους όρους των σχετικών συμφωνιών επιχορήγησης μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της Ε.Ε. (Grant Agreements). Τα σχετικά κονδύλια εγκρίνονταν τελικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν. Πέραν της νομιμότητας της όλης διαδικασίας, οφείλω να επισημάνω ότι  οι διαδικασίες χρηματοδότησης από την Ε.Ε. ενέπτιπταν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και των αρμοδίων οργάνων των Γενικών Επιτελείων και ασκήθηκαν από τους διατελέσαντες κατά την τελευταία τριετία Αναπληρωτές του ΥΠΕΘΑ και τα όργανα αυτά  και όχι από εμένα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΕΠΕΙΔΗ οι δράστες ενήργησαν με πρόθεση και δόλο, οι δε πράξεις του προβλέπονται καιτου Ποινικού Κώδικα και όσα άλλα διαπιστωθούν αρμοδίως.
ΕΠΕΙΔΗ το περιεχόμενο των ανωτέρω δημοσιευμάτων αποτελείται από αναληθή γεγονότα, που περιέχουν αναμφιβόλως αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής μου αξίας, αλλά και καταφρόνηση του προσώπου μου ως Υπουργού και ως πολιτικού ειδικότερα.
ΕΠΕΙΔΗ τα ανωτέρω δημοσιεύματα  αποτελούν μεθοδευμένη και συστηματική προσπάθεια σπιλώσεως και εξευτελισμού του προσώπου μου και παρεμποδίσεώς μου από την άσκηση των υπηρεσιακών μου καθηκόντων, εντελώς απροκάλυπτα και με πρόδηλο σκοπό να θίξει και να προσβάλλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, την προσωπικότητά μου, και την ηθική και κοινωνική μου υπόσταση, καθώς και την πολιτική ιδιότητά μου.
ΕΠΕΙΔΗ το περιεχόμενο των ανωτέρω δημοσιευμάτων πληροί την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση τουλάχιστον του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και επιφυλασσόμενος των νομίμων δικαιωμάτων μου
Εγκαλώ άπαντες τους ανωτέρω αναφερόμενους  και αιτούμαι την ποινική τους δίωξη και τη νόμιμη τιμωρία τους, καθώς και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.
Δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής, για την ηθική βλάβη, που υπέστην, από τις ως άνω αξιόποινες πράξεις, σε ό,τι με αφορά ατομικώς, για το ποσόν των σαράντα τεσσάρων (44) Ευρώ, με την επιφύλαξη αναζήτησης του υπολοίπου, ενώπιον των αρμόδιων Πολιτικών Δικαστηρίων.
Προσάγω τα επίμαχα δημοσιεύματα και επιφυλάσσομαι να προσκομίσω έγγραφα και να προτείνω μάρτυρες.
Πληρεξούσιους δικηγόρους, συνήγορους και αντίκλητούς μου, διορίζω την κ. Ελένη Τζούλη, την κ. Αικατερίνη Πουλάκη.
Αθήνα,  21η  Σεπτεμβρίου 2018
      Ο εγκαλών
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλη η μήνυση του Πάνου Καμμένου κατά «Φιλελεύθερου»"

Η κυβέρνηση καλύπτει τον Καμμένο για τους δημοσιογράφους που συνελήφθησαν

Πλήρως κάλυψε σήμερα το βράδυ η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο για την μήνυση σε βάρος των δημοσιογράφων δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες».

Την στιγμή που στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κρατούνται ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, μετά την μήνυση Καμένου , το υπουργείο Δικαιοσύνης με περίσσιο θράσος παραπέμπει την νομοθετική επίλυση του όλου θέματος στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Πέρα από όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιάζει το καλό κυβερνητικό πρόσωπο, σημειώνει «η Κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων».

Νωρίτερα είχαν οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Στη ΓΑΔΑ, οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal, αναζητώντας τους.

Από την Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, (όπου επίσης μετέβησαν μόνοι τους) και πλέον ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε ότι «η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» διώκεται γιατί βγάλαμε στη φόρα το μεταναστευτικό. 1,6 δις ευρώ που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και έχουμε τελικά τη Μόρια. Εμείς διωκόμαστε όμως γιατί αναδείξαμε το θέμα».

Ερωτηθείς για το ποιά είναι εν συνεχεία η διαδικασία, από τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαυρίδης διευκρίνισε ότι «μας είπαν να πάμε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων γιατί εκεί είναι η δικογραφία. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αφού δεν μας βρήκαν στα σπίτια μας, εμάς». Και συμπλήρωσε: «όταν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό».

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αύριο τα στελέχη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Στις εισαγγελικές αρχές αναμένεται να οδηγηθούν αύριο τα στελέχη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα περάσουν το βράδυ τους στα Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων στο οποίο εμφανίστηκαν αυτοβούλως.

Οι τρεις δημοσιογράφοι - ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Αθανάσιος Μαυρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού Κατερίνα Γαλανού, εμφανίστηκαν αυτοβούλως σήμερα πρώτα στη ΓΑΔΑ και μετά στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, θέτοντας ευατούς στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν λάβει γνώση της μήνυσης που είχε καταθέσει σε βάρος τους ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος ζητούσε να ενεργοποιηθεί και η αυτόφωρη διαδικασίας σε βάρος των δημοσιογράφων.

Τους δημοσιογράφους θα επισκεφθεί στο αστυνομικό τμήμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να μιλήσει μαζί τους.

Τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα μετά τη μήνυμα του Πάνου Καμμένου, επισκέφτηκε αργά το απόγευμα και ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

«Κόντρα» Καμμένου - Μαντζουράνη

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε... διαδικτυακά πυρά κατά του γνωστού νομικού Γιάννη Μαντζουράνη. Αφορμή αποτέλεσε το tweet του Γιάννη Μαντζουράνη, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει με νομοθετική πρωτοβουλία να σταματήσει η άθλια διαδικασία του αυτοφώρου.

Δείτε τον «διάλογο» στο Twitter:

 

kiki1
kiki2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυβέρνηση καλύπτει τον Καμμένο για τους δημοσιογράφους που συνελήφθησαν"

Αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για τη δίωξη στον «Φιλελεύθερο»: Αυταρχισμός, καθεστωτισμός, θυμίζει άλλες εποχές

Kάτα της κυβέρνησης, με σκληρές δηλώσεις, βάλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου.

Ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι καταδικάζουν τη δίωξη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθεστωτισμό.

Νέα Δημοκρατία: «Επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει, θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».

Κίνημα Αλλαγής: «Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται - Θέλουν να τα ελέγχουν όλα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε τα εξής για την δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος:

«Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη φορά.

Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους.

Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας.»

Ποτάμι: «Θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα»

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, ανακοίνωσε ότι:

«H εικόνα των δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" στα αστυνομικά τμήματα και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης. Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για τη δίωξη στον «Φιλελεύθερο»: Αυταρχισμός, καθεστωτισμός, θυμίζει άλλες εποχές "

Έντονες αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ για το αυτόφωρο με αφορμή τον «Φιλελεύθερο»

Με ανακοίνωσή της, μετά και τη μήνυση Καμμένου κατά δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» και της liberal.gr η ΕΣΗΕΑ ζητά την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για δημοσιεύματα στον Τύπο.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει την εμφάνιση αστυνομικών στα γραφεία της ιστοσελίδας «liberal.gr» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Οι αστυνομικοί αναζητούσαν δημοσιογράφους, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτoφώρου, μετά από μήνυση που υπέβαλε Υπουργός της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι, εάν από τη δημοσίευση ενός άρθρου θεωρεί κάποιος ότι θίγεται ή ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Κάτι τέτοιο προβλέπεται, άλλωστε, τόσο από το Νόμο όσο και από τις Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη.

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, επιτέλους, και να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους σε αυτοπεριορισμό.

Η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία, ακριβώς όπως έπραξε και το 2012, όταν συνάδελφος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και στη δίκη του παρέστη και κατέθεσε και ο τότε Πρόεδρος της ΔΟΔ Τζιμ Μπουμέλα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονες αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ για το αυτόφωρο με αφορμή τον «Φιλελεύθερο»"

Χωρίς αλλαγές τα τέλη κυκλοφορίας του 2019

Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2019 όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ωστόσο «υποσχέθηκε κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις αργότερα».

«Δεν θα αλλάξουμε τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων» σημείωσε η υφυπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, καθώς όπως είπε δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να γίνει κάτι τέτοιο.

«Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας. Πήραμε τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε για να δώσουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις. Αποφασίσαμε ότι αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι συγκεκριμένες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις σε αυτή τη φάση. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε», τόνισε..

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς αλλαγές τα τέλη κυκλοφορίας του 2019"

Στην αστυνομία παρουσιάστηκαν Μαυρίδης, Λάμψιας, Γαλανού έπειτα από μήνυση του Π. Καμμένου

Ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, Κατερίνα Γαλανού παρουσιάστηκαν αυτοβούλως το απόγευμα του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ και από εκεί στο Α.Τ. Εξαρχείων για τα διαδικαστικά, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι τρεις δημοσιογράφοι ανέμεναν στις οικίες τους την αστυνομία, άνδρες της οποίας είχαν μεταβεί το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας (που είναι κλειστά σήμερα) αναζητώντας τους όπως και άλλους τέσσερις δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το liberal.gr οι τρεις δημοσιογράφοι εμφανίσθηκαν στη ΓΑΔΑ μετά από πολύωρη αναμονή στα σπίτια τους, οι διευθύνσεις των οποίων είναι γνωστές. Διαπιστώνοντας πως δεν υπήρξε η παραμικρή ενόχληση μετέβησαν στη Γενική Διεύθυνση προτού παρέλθει το αυτόφωρο και «παραδόθηκαν», προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ωστόσο, στην Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, όπου εκεί κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά.

Η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.

«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη… Μόρια» δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης προσθέτοντας ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απ ευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για συλληφθούν».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην αστυνομία παρουσιάστηκαν Μαυρίδης, Λάμψιας, Γαλανού έπειτα από μήνυση του Π. Καμμένου"

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Οδηγίες Δήμου για την ορθή απόθεση ογκωδών αντικειμένων

«Σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων η συλλογή και η διαχείριση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων άλλαξε», όπως ενημερώνει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και προσθέτει ότι πλέον, απαγορεύεται να συγκεντρώνονται μαζί, και πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όποιος δημότης θέλει να αποθέσει ογκώδη αντικείμενα ή κλαδιά εκτός της οικίας του, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να ειδοποιήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μέσω της γραμμής του ΔΗΜΟΤΗ 15415, ώστε να οριστεί συγκεκριμένη ώρα και ημέρα αποκομιδής.

Ο Δήμος ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ στη περισυλλογή και μεταφορά μπαζών και λοιπών οικοδομικών υλικών που προέρχονται από οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες. (Κανονισμός Πόλης, Άρθρο 7).Η απόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση της υπηρεσίας, επιφέρει πρόστιμα από 200 έως 1.000 ευρώ. (Κανονισμός Πόλης, Άρθρο 38).

Η ανεύθυνη πράξη απόθεσης κάθε μορφής απορριμμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις υπηρεσίες καθαριότητας, προσβάλει τον πολιτισμό μας, ρυπαίνει το περιβάλλον, εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία και εγκυμονεί κινδύνους για πεζούς κάθε ηλικίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικό-Αργυρούπολη: Οδηγίες Δήμου για την ορθή απόθεση ογκωδών αντικειμένων"

Ο δακτύλιος επιστρέφει τη Δευτέρα

Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ. Συγκεκριμένα:

Ι. ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ):

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ το μέτρο δεν ισχύει.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ:

α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ Δ.Ο.Υ/ οικ-4836/Φ.911 από 17/21.09.2018 (ΦΕΚ 4179, τ. Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

β) Τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, δηλαδή:

Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και,
Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου – εξόδου.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους σύμφωνα με την παραπάνω περίπτωση α΄, θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 08:00΄ έως 15:00΄ και Σάββατο, ώρες 09.00΄ έως 12.00΄ στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 5ος όροφος) με την προσκόμιση -πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/ δικαιολογητικών- φωτοαντιγράφων:

Άδειας κυκλοφορίας του οχήματος,
Ασφαλιστηρίου συμβολαίου και,
Ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου αυτού.

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις περιόδους 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, ΙΣΧΥΟΥΝ και για τη νέα περίοδο 2018-2019 (έως 19-07-2019).

ΙΙ. ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 01-01-1995, εντός της ζώνης του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ.

Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

Τα όρια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

ΙΙΙ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

- Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄,

- Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Διοικητικό πρόστιμο 100,00 €).

Ειδικά για τις προϋποθέσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας των οχημάτων της παραπάνω περίπτωσης Ι (β΄), αλλά και τους περιορισμούς της περίπτωσης ΙΙ, που προβλέπονται από τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (www.ypeka.gr).

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δακτύλιος επιστρέφει τη Δευτέρα"

Οι καρχαρίες στο δωμάτιο: O μεγαλοξενοδόχος που κάνει αγωγές σε Πειραιώς και Eurobank επειδή του ζητάνε να πληρώσει δάνεια 130 εκατ.

Οι Έλληνες τραπεζίτες έως τώρα (κάποιοι το κάνουν ακόμα) έκαναν ένα μεγάλο λάθος: Προστάτευαν καμία 150αριά γνωστούς επιχειρηματίες που ο καθένας τους χρωστάει απο 100 εκατ. ευρω και πάνω και έχει να πληρώσει δόσεις για κάποια χρόνια. Κλασικό παράδειγμα στον χώρο της χαλυβουργίας και των ξενοδοχείων. Εαν δούμε τα νούμερα (έσοδα και δάνεια) πολλών επιχειρήσεων που ανήκουν σε διάσημους για το lifestyle τους businessmen, οι εταιρίες τους έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και χρόνια (κλασικό παράδειγμα απο τον χώρο του τύπου ο ΔΟΛ που έπρεπε να σταματήσει την λειτουργία του 10 χρόνια πριν). Δηλαδή εως τώρα οι τραπεζίτες θεωρούσαν καλύτερο να κρατάνε στην ζωή μια εταιρία χρεωκοπημένη επειδή έχει διάσημο ιδιοκτήτη αντί να την κλείσουν και να ρευστοποιήσουν την περιουσία του. Από την άλλη φυσικά ένας μικρός επιχειρηματίας ζητάει σήμερα χρηματοδότηση 50.000 ευρώ για να αναπτυχθεί και δεν του δίνουν.

Οι καρχαρίες – επιχειρηματίες εχουν αποθρασυνθεί. Υπάρχει ξενοδόχος που έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλες μονάδες σε νησί του Αιγαίου. Εχει χρέη πάνω από 130 εκατ. ευρώ και αντί να πληρώσει (τα έχει τα λεφτά), κάνει αγωγές σε υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank επειδή του ζητάνε τα λεφτά. Οι αγωγές στρέφονται και κατά απλών υπαλλήλων των δύο τραπεζών χωρίς οι ιδιοι να έχουν καμία ευθύνη. Απλά θέλει να τους τρομάξει. Ο ξενοδόχος αυτός μάλιστα φωτογραφίζεται στα media χορεύοντας ζεμπέκικο.

«Χτυπάνε» τους καρχαρίες;

Σιγά – σιγά οι «καρχαρίες» αυτοί τελειώνουν, όχι όμως όλοι. Οι τράπεζες ήδη βγάζουν στη σέντρα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και θα ρευστοποιήσουν άμεσα -και χρησιμοποιώντας όλα τα «εργαλεία» που έχουν στη διάθεση τους- τα δάνεια τους.

«Τώρα αρχίζει το σκληρό ροκ», λένε χαρακτηριστικά τα τραπεζικά στελέχη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους δανειολήπτες αν και έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα μεγάλης αξίας, αρνούνται να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Για τις τράπεζες είναι πλέον ζήτημα «ηθικό» να αποκατασταθεί η τάξη, να περιοριστεί ο λεγόμενος ηθικός κίνδυνος.

Διότι το 25% όσων έχουν στεγαστικά δάνεια και το 15% όσων έχουν επιχειρηματικά δάνεια -περίπου 100.000 δανειολήπτες- ανήκει στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Οι κατακόκκινες οφειλές τους ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 1/5 από τα 100 δισ. ευρώ που είναι τα «κόκκινα» δάνεια.

Και όταν τα τραπεζικά στελέχη άρχισαν να διασταυρώνουν τα στοιχεία αυτών των δανειοληπτών δεν πίστευαν στα μάτια τους με όσα διαπίστωναν.

Οι περιπτώσεις είναι πολλές και χαρακτηριστικές

Μάλιστα αφορούν τόσο «πλούσιους» επιχειρηματίες με καταρρέουσες επιχειρήσεις, όσο και «πένητες» ιδιώτες με καταθέσεις και ακριβά ακίνητα στην κατοχή τους.

Οι περισσότερες περιπτώσεις στρατηγικά κακοπληρωτών εντοπίζονται στο κομμάτι των στεγαστικών δανείων. Μάλιστα καθώς υπήρχε η προστασία του νόμου για την πρώτη κατοικία, πολλοί δεν πλήρωναν τις δόσεις τους.

Για παράδειγμα, δανειολήπτης πήρε στεγαστικό δάνειο 4 εκατ. ευρώ για κατοικία που βρίσκεται στη Φιλοθέη. Το δάνειο σήμερα είναι «κατακόκκινο» καθώς δεν έχει πληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Το ωραίο είναι ότι ο δανειολήπτης, νοικιάζει αυτό το ακριβό ακίνητο προς 4.000 ευρώ το μήνα και στην τράπεζα δεν πληρώνει ούτε σεντ.

Αλλά και πολλοί επιχειρηματίες που ανήκουν στις τάξεις των μπαταχτσήδων, την ώρα που έχουν να εξυπηρετήσουν τόσο τα εταιρικά όσο και τα προσωπικά τους δάνεια για διάστημα πάνω από 4 χρόνια, διαθέτουν μεγάλης αξίας ακίνητα αλλά και ρευστό.

Όπως για παράδειγμα εταιρεία που έχει 70 εκατ. ευρώ κατακόκκινα εταιρικά δάνεια, και άλλα 40 εκατ. ευρώ είναι τα προσωπικά δάνεια των μετόχων της. Τα εν λόγω δάνεια δεν εξυπηρετούνται λόγω έλλειψης ρευστότητας, όπως λένε οι επιχειρηματίες στις τράπεζες, ωστόσο συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των μετόχων απόκτησε μονοκατοικία αξίας 1,2 εκατ ευρώ στη Φιλοθέη….

Άλλος γνωστός επιχειρηματίας με υψηλό τραπεζικό δανεισμό (από όλες τις τράπεζες) έχει σταματήσει να πληρώνει δόσεις, ενώ αρνείται να προσημειώσει ακίνητα ιδιοκτησίας του προκειμένου οι τράπεζες να προχωρήσουν σε ρύθμιση, ενδεχομένως και σε «κούρεμα» της οφειλής του.

ΥΓ: Το mononews.gr είναι αποφασισμένο (όπως κάνει τα τελευταία 3 χρόνια) να συνεχίσει να ξεσκεπάζει τους καρχαρίες – επιχειρηματίες που τα τελευταία χρόνια ζουν μια πολυτελή ζωή αλλά χρωστάνε εκατομμύρια στις τράπεζες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι καρχαρίες στο δωμάτιο: O μεγαλοξενοδόχος που κάνει αγωγές σε Πειραιώς και Eurobank επειδή του ζητάνε να πληρώσει δάνεια 130 εκατ."

Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων: Δεν υπήρξε παρέμβαση Τσίπρα για τη «μία Μακεδονία» του Ζάεφ

Σε διευκρινήσεις για την αναδίπλωση του Ζόραν Ζάεφ μετά την κορυφαία πρόκληση που διατυπώθηκε με τη δήλωσή του, ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας» προχώρησε το πρακτορείο ειδήσεων της πΔΓΜ. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του «ΜΙΑ», δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησης της Αθήνας, ούτε από καμία άλλη πλευρά, αλλά διαπιστώθηκε ότι υπήρξε λάθος στη μετάφραση της ομιλίας του πρωθυπουργού της πΓΔΜ.

Τι προηγήθηκε

Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας: Τον ισχυρισμό αυτό προέβαλε το πρακτορείο ΜΙΑ των Σκοπίων ως δήλωση του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, από τις ΗΠΑ.

Η προκλητική του δήλωση ερμηνεύεται ότι εντάσσεται στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ζόραν Ζάεφ, ειδικότερα, δήλωνε πριν την ανασκευή του δημοσιεύματος:
«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε».
Στην ίδια συνέντευξη ο Ζάεφ επαναλάμβανε ότι η κύρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα ο «μακεδονικός λαός» να έχει μία διεθνώς αναγνωρισμένη πατρίδα με αναγνωρισμένη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ κανείς δεν θα μπορεί κατόπιν να αρνηθεί «τη μακεδονική μας ταυτότητα».

Ο Ζάεφ, πάντως, αναγνώριζε ότι η προσθήκη του «Βόρεια» στο όνομα της χώρας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους πολίτες, υποστήριξε πάντως, ότι τα οφέλη της συμφωνίας για τη χώρα του θα είναι περισσότερα. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αντιμετωπίζει ιδιαίτερη δυσκολία να πείσει τους σκοπιανούς της διασποράς με εκπροσώπους των οποίων συναντάται σήμερα, στις ΗΠΑ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων: Δεν υπήρξε παρέμβαση Τσίπρα για τη «μία Μακεδονία» του Ζάεφ"

Τουρκικά ΜΜΕ: Το αλιευτικό είχε ελληνική σημαία

Σε διεθνή ύδατα, ο τουρκικός στρατός κατοχής συνέλαβε πέντε Αιγύπτιους, που αποτελούσαν το πλήρωμα αλιευτικού κυπριακής εταιρείας.Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμανάκι της Κερύνειας. Λίγο πριν από τη σύλληψη του πενταμελούς πληρώματος του σκάφους, ο καπετάνιος πρόλαβε να στείλει σήμα στο Ράδιο Κύπρος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αλιευτικό με ελληνική σημαία και όχι κυπριακή και αναφέρουν πως μέσα σε αυτό υπήρχαν πέντε Αιγύπτιοι, των οποίων μάλιστα δημοσιεύουν και τα ονόματά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι έγινε έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα, είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Το πλήρωμα του αλιευτικού αναμένεται να παρουσιαστεί στο ψευδοδικαστήριο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε ότι η Δύναμη ενημερώθηκε για το περιστατικό με το ψαροκάικο και «είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής εταιρείας με διακριτική ονομασία, «Group ψαροκάικα», Πάμπος Μιτίδης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη. Πλευρίστηκε από τουρκικό σκάφος με ενόπλους, οι οποίοι ζήτησαν να ανέβουν στο ψαροκάικο για να το ερευνήσουν. Ακολούθως τους ανέφεραν ότι τίθενται υπό σύλληψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας 'Αριστος Αριστείδου μετέβη στην κατεχόμενη Κερύνεια.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικά ΜΜΕ: Το αλιευτικό είχε ελληνική σημαία"

Με drone έκανε τσακωτούς η ΑΑΔΕ ιδιοκτήτες σκαφών που δεν έκοβαν αποδείξεις στη Σαντορίνη

Aκόμα και drone επιστρατεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να καταπολεμήσει φαινόμενα φοροδιαφυγής στα νησιά του Αιγαίου.

Σε μια τέτοια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος στην Ελλάδα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ χρησιμοποίησαν drone για να εντοπίσουν παραβάτες ανάμεσα στα σκάφη που μετέφεραν τουρίστες στη Σαντορίνη.

Στην επιχείρηση που διεξήχθη μέχρι αργά το βράδυ, τα στελέχη της ΑΑΔΕ εντόπισαν 9 τουριστικά σκάφη που μετέφεραν τουρίστες στην καλντέρα της Οίας στα οποία βεβαιώθηκαν 145 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων συνολικής αξίας 25.000 ευρώ αλλά και μη χρήση ταμειακών μηχανών.

Παράλληλα εντοπίστηκαν πολλές παραβάσεις ναυτικού δικαίου όπως εικονικές ναυλώσεις καθώς η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε άριστη συνεργασία με τη λιμενική υπηρεσία της Σαντορίνης.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ τα drones εγκλώβισαν τους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι επιχείρησαν να φύγουν μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο αλλά όταν είδαν τα drones έδεσαν πάλι στο λιμάνι.







protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με drone έκανε τσακωτούς η ΑΑΔΕ ιδιοκτήτες σκαφών που δεν έκοβαν αποδείξεις στη Σαντορίνη"

Υπερταμείο: Δεν μεταβιβάζονται αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία - Θα γίνει επανέλεγχος

«Δεν μεταβιβάζονται αρχαιολογικά μνημεία ή ακίνητα όπως αιγιαλοί, παραλίες, περιοχές Natura, δασικές εκτάσεις και λοιπές κατηγορίες εκτός συναλλαγής», διευκρινίζει με σχετική της ανακοίνωση η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας σε απάντηση των δημοσιευμάτων που αφορούν σε λίστα 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μεταβιβάζονται, ούτε και θα μπορούσαν άλλωστε να μεταβιβαστούν, αρχαιολογικά μνημεία ή ακίνητα όπως αιγιαλοί, παραλίες, περιοχές Natura, δασικές εκτάσεις και λοιπές κατηγορίες εκτός συναλλαγής, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. Ο νόμος 4389/2016 εξαιρεί ρητά και ανεπιφύλακτα τα ακίνητα αυτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Σε πρώτη επεξεργασία, και βάσει των διαθέσιμων στοιχείων και πληροφοριών από τις βάσεις δεδομένων που δόθηκαν από το Εθνικό Κτηματολόγιο, διαμορφώθηκε μία αρχική λίστα. Επειδή όμως τα διαθέσιμα στοιχεία και πληροφορίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι ελλιπή ή δεν είναι επαρκώς επικαιροποιημένα με πλήρη και ακριβή στοιχεία, για αυτό ρητώς τέθηκε ως προυπόθεση να γίνουν όλοι οι απαιτούμενοι επανέλεγχοι, ώστε να διασφαλισθεί ποια ακίνητα μπορούν και ποια όχι να μεταβιβασθούν», εξηγεί στη συνέχεια.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης όσων ακινήτων εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου. «Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί, όπως αναφέρεται και στο ΦΕΚ, με την υποστήριξη όλων των αρμοδίων αρχών και φορέων. Για όλες τις εξαιρέσεις, κατά περίπτωση, θα αποφανθεί η εκάστοτε αρμόδια αρχή (Δασική Υπηρεσία, Εφορείες Αρχαιοτήτων, Κτηματικές Υπηρεσίες, κλπ)».

Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι «τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας είναι πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων και των επόμενων γενεών και δεν τίθεται θέμα παραχώρησης. Η εξαίρεση στο νόμο είναι σαφής και δεν πρέπει να παρερμηνεύεται».

«Μετά τον επανέλεγχο και με τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα επικαιροποιηθούν τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο Κτηματολόγιο», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι γίνεται «μεγάλη προσπάθεια να γίνει πλήρης και ακριβής η καταγραφή των ακινήτων του Δημοσίου»

«Περαιτέρω και ανεξάρτητα από τις φημολογούμενες μεταβιβάσεις μνημείων που δεν αληθεύουν, είναι σημαντικό ότι η προσπάθεια δημιουργίας λίστας έγινε προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και όχι το αντίστροφο. Για όσα ακίνητα ξεκάθαρα και διαπιστωμένα δεν εμπίπτουν σε εξαιρέσεις, η ακριβής καταγραφή θα προσδώσει αξία, ειδικά καθώς σήμερα πολλά ακίνητα απαξιώνονται ή καταπατούνται ή είναι εντελώς αναξιοποίητα.

Η αξιοποίηση θα γίνει στο πλαίσιο μίας μελετημένης στρατηγικής με στόχο την δημιουργία αξίας για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερταμείο: Δεν μεταβιβάζονται αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία - Θα γίνει επανέλεγχος"

Κούλογλου σε Ντράγκι: Πως θα επανορθώσετε την ζημιά στην Ελλάδα;

Ερώτηση προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ρωτώντας γιατί ενώ η ΕΚΤ γνώριζε από το 2014 για το λάθος στον πολλαπλασιαστή επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος. Επίσης, ο ευρωβουλευτής ρωτά τον πρόεδρο της ΕΚΤ τι προτίθεται τώρα να κάνει για να επανορθώσει το λάθος.

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι η ΕΚΤ παραδέχεται ότι τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου ήταν λάθος.

Ομάδα οικονομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καταδεικνύει με πρόσφατη έρευνά τους -που δημοσιεύτηκε στο Ερευνητικό Δελτίο της ΕΚΤ με τίτλο «Μαθαίνοντας για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρωπαϊκού χρέους»- πως η απαίτηση από τις πληγείσες από τη χρηματοπιστωτική κρίση χώρες της ΕΕ να μειώσουν δραστικά τις δαπάνες για να λάβουν βοήθειας από την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ήταν ένας «ολέθρια» λανθασμένος υπολογισμός.

Μάλιστα, η ΕΚΤ όπως και τα άλλα μέλη της τρόικα προειδοποιούσαν πως «η περαιτέρω καθυστέρηση στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής είναι πιθανό να υπονομεύσει την αξιοπιστία της δημοσιονομικής στρατηγικής».

Ερωτάται ο Πρόεδρος της ΕΚΤ:

Εφόσον γνωρίζατε το λάθος στον πολλαπλασιαστή από το 2014, γιατί επιμείνατε στην εφαρμογή του προγράμματος;

Γιατί, εφόσον γνωρίζατε για το λάθος, δεν βοηθήθηκε η Ελλάδα με την εισαγωγή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από το οποίο είναι η μοναδική χώρα που εξαιρέθηκε;

Πως σκοπεύει να επανορθώσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στην Ελλάδα;

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κούλογλου σε Ντράγκι: Πως θα επανορθώσετε την ζημιά στην Ελλάδα;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news