facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΑΔΕ: Απαλλαγή 2519 πυρόπληκτων ιδιοκτητών ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων στο TAXISnet σε 2519 ιδιοκτήτες ακινήτων, που υπέστησαν ζημιές απο τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 3018, προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στη Δ.Ο.Υ.

Πρόκειται για ακίνητα, που φέρουν δελτίο επανελέγχου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ), με ένδειξη κόκκινο, κίτρινο και πράσινο με ζημιές και τα ενημερωτικά μηνύματα εστάλησαν στους ιδιοκτήτες μετά την επεξεργασία των στοιχείων, που δόθηκαν στην ΑΑΔΕ από το ΥΜΕ.

Η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει ότι φορολογούμενοι, που θεωρούν ότι δικαιούνται την απαλλαγή και δεν έχουν λάβει το σχετικό μήνυμα, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Κ.Ε.Φ.) της ΑΑΔΕ στον αριθμό 210 6247000(γραμμή για φορολογικά θέματα) μέχρι και την Τρίτη 25/9/2018, που ειδικά για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσει και το Σαββατοκύριακο (22-23/9) μεταξύ 8:30-15:00.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Απαλλαγή 2519 πυρόπληκτων ιδιοκτητών ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ"

Ψαράδες κυπριακού αλιευτικού συνελήφθησαν από το Ψευδοκράτος

Πέντε ψαράδες, οι οποίοι επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό, συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από τις αρχές του Ψευδοκράτους, εξέλιξη η οποία ανεβάζει περαιτέρω το «θερμόμετρο» στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα και συγκεκριμένα, οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», οι πέντε ψαράδες, αιγυπτιακής καταγωγής, συνελήφθησαν χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία, ενώ το κυπριακό αλιευτικό ρυμουλκήθηκε προς το λιμάνι της Κερύνειας.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους, το οποίο εδρεύει στη Λεμεσό, επιβεβαίωσε πως το ψαροκάικο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, όταν πλοίο του τουρκικού ναυτικού το προσέγγισε.

Με πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, Τουρκοκύπριοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο σκάφος και συνέλαβαν τους πέντε Αιγύπτιους ψαράδες.

Ο καπετάνιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόλαβε να ενημερώσει τις κυπριακές αρχές για την εξέλιξη του περιστατικού.

Η Λευκωσία έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, ενώ καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την επιστροφή του σκάφους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, γνωστοποίησε, από την πλευρά του, ότι «έχει γίνει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψαράδες κυπριακού αλιευτικού συνελήφθησαν από το Ψευδοκράτος"

Πρόστιμα στην κυβέρνηση για τα κολαστήρια της Μόριας και του ΒΙΑΛ

Λόγω του κινδύνου για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία από τα βοθρολύματα που ξεχύνονται από τα κολαστήρια των προσφυγικών καταυλισμών σε Λέσβο και Χίο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιβάλλει πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι διοικητικές κυρώσεις είναι το τελευταίο κεφάλαιο στη διαμάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης για το θέμα των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, στα οποία το πρόβλημα συνωστισμού έχει πάρει απάνθρωπες διαστάσεις.

Η δραματική κατάσταση πήρε διεθνείς διαστάσεις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ρεπόρτερ του BBC περιέγραψε την εγκατάσταση της Μόριας ως τον χειρότερο προσφυγικό καταυλισμό σε όλο τον κόμο.

Το ρεπορτάζ κατέγραφε κρούσματα βίας, πολυάριθμες απόπειρες αυτοκτονίας, ακόμα και από παιδιά, και οικογένειες που ζουν στρυμωγμένες σε σκηνές με ανθρώπινα περιττώματα στο δάπεδο.

Ο πληθυσμός της Μόριας, σχεδόν 10.000 άτομα, είναι τριπλάσιος σε σχέση με τη χωρητικότητα, αν και την Παρασκευή ξεκίνησε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης με την μεταφορά 100 προσφύγων σε καταυλισμό ου δημιουργήθηκε στη Βόλβη, κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Στις μονάδες των νησιών που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις διέμεναν στις 20 Σεπτεμβρίου 31.645 άτομα, τη στιγμή που η χωρητικότητα δεν ξεπερνά τις 25.504 θέσεις.

Όπως φαίνεται η διαχείριση των αποβλήτων είναι ελλιπής ως ανύπαρκτη. Όπως καταγγέλλει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τα βοθρολύματα της Μόριας καταλήγουν σε παρακείμενο χείμαρρο, απειλώντας όχι μόνο τους πρόσφυγες αλλά και το περιβάλλον της περιοχής.

Για την περίπτωση της Μόριας επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ.

Μικρότερο, στα 20.000 ευρώ, είναι το ποσό που καλείται να πληρώσει το υπουργείο για την περίπτωση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται «για τη συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, την ύπαρξη λυμάτων και στερεών αποβλήτων εντός του Κέντρου και τα οποία καταλήγουν σε γειτονικές ιδιοκτησίες, γεγονός που προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνο επικείμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής».

Μάλιστα η Περιφέρεια προειδοποιεί με νέες κυρώσεις αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα στην κυβέρνηση για τα κολαστήρια της Μόριας και του ΒΙΑΛ"

Νέες τουρκικές απειλές για τους οκτώ στρατιωτικούς

Απειλές κατά των «γκιουλενιστών» που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 8 Τούρκοι αξιωματικοί που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, εξαπολύει ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ανέφερε πως οι «γκιουλενιστές»θα συλληφθούν κάποια στιγμή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας πως οι επιχειρήσεις της MIT και των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στο εξωτερικό για την σύλληψή τους θα συνεχιστούν με αμείωτη αποφασιστικότητα.

«Οσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα εναντίον της Τουρκίας, να ξέρουν πως και σε έναν χρόνο και σε 5 χρόνια, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να πάρουν ανάσα στα μέλη του FETO (Γκιουλενιστές). Όλοι τους θα αισθάνονται την ανάσα της Τουρκίας στον σβέρκο τους», πρόσθεσε ο Καλίν.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η MIT έχει απαγάγει δεκάδες «γκιουλενιστές» από διάφορες χώρες, όπως το Κόσοβο και η Ουκρανία.

Οι νέες απειλές του Καλίν έρχονται μετά την οριστικοποίηση του τετ α τε του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τρίτη, στο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Νέα Υόρκη. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και το ζήτημα των 8.

Να θυμίσουμε πως δημοσίευμα της τουρκικής Sabah στα μέσα Σεπτεμβρίου σημείωνε πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν που βρίσκονται οι «8» και πως φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο από 200 άτομα, τα οποία είναι Αμερικανοί πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες τουρκικές απειλές για τους οκτώ στρατιωτικούς"

Δημοτικοί σύμβουλοι Βύρωνα καταγγέλλουν: Μεταβίβασαν στο Υπερταμείο το Αστυνομικό Τμήμα και σχολεία!

Ολοένα και μεγαλύτερες εκπλήξεις αναμένουν τους δήμους όλης της χώρας, καθώς αναζητούν τα ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί το Υπερταμείο.
Οπως καταγγέλλουν οι δημοτικοί συμβούλοι του δήμου Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας και Βάσια Σάρολα μεταξύ των ακινήτων εντός του δήμου που μεταβιβάστηκαν στο «Υπερταμείο», «διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι βρίσκονται στην λίστα βρίσκονται και αρκετά σχολεία της πόλης μας» όπως αναφέρουν. Στη σχετική λίστα που παραθέτουν περιλαμβάνονται και η παλαιά Αγορά Βύτωνα, δημοτικά γήπεδα, οικόπεδα εντός των οποίων βρίσκονται και ιδιωτικές κατοικίες, το κίτριο του ΑΤ Βύρωνα και το στρατόπεδο «Σακέτα».
Αναλυτικά η λίστα των ακινήτων του Δήμου Βύρωνα που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο:
1. Η Παλαιά Αγορά Βύρωνα (254,18 τ.μ.)
2. Προσφυγικά Στενά (περίπου 400 τ.μ.)
3. Το Στρατόπεδο Σακέτα (123.129,23 τ.μ)
4. Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (Α.Τ. Αγίου Δημητρίου)
5. Το κτήριο του πρώην ΙΘ’ Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (οδός Αλατσάτων)
6. Τα σχολεία του Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)
7. Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης (3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)
8. Τα δημοτικά γήπεδα επί της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (4.127,73 τ.μ)
9. Τα δημοτικά γήπεδα της Εργάνης (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5), το δημοτικό αναψυκτήριο «ΤΑ ΑΣΤΡΑ» και όμορος ακάλυπτος χώρος πολλών στρεμμάτων.
10. Γεωτεμάχια πλησίον της οδού Γρανικού (εντός των οποίων βρίσκονται και οικίες ιδιωτών!)
11. Εκτάσεις πολλών στρεμμάτων στην περιοχή του Καρέα
12. Έκταση 66.052,35 τ.μ. κάτω από τη Λ. Κατεχάκη, δίπλα στο Νεκροταφείο Βύρωνα.
13. Έκταση 1.848.254,52 τ.μ., πάνω από τη Λ. Κατεχάκη (παλιό λατομείο δίπλα στον Καρέα).
«Σκοπός της μεταβίβασης των παραπάνω ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο του «Υπερταμείου», είναι η διαχείριση και εκμετάλλευση τους (μέσω μίσθωσης, πώλησης κλπ)» αναφέρει ο κ. Κόνσουλας και χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι «όλα τα πιθανά έσοδα που θα υπάρξουν από την εκμετάλλευση αυτή, θα κατατίθενται απευθείας για την αποπληρωμή του δημοσιονομικού χρέους της Χώρας προς τους δανειστές».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικοί σύμβουλοι Βύρωνα καταγγέλλουν: Μεταβίβασαν στο Υπερταμείο το Αστυνομικό Τμήμα και σχολεία! "

Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια του Αγρινίου

Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των οκτώ συλληφθέντων για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Αγρίνιο την περασμένη Τρίτη κατά την πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Χθες απολογήθηκαν πέντε άτομα και αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Σήμερα το κατώφλι του Ανακριτή Αγρινίου πέρασαν τρία άτομα, μεταξύ αυτών και ο όγδοος συλληφθείς που παρουσιάστηκε σήμερα αυτοβούλως .

Αφέθηκαν ελεύθεροι και αυτοί με περιοριστικούς όρους την εμφάνισή τους στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την απαγόρευση της συναναστροφής τους.

agrinionews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια του Αγρινίου"

Εξώδικα από ΔΕΗ σε 350.000 οφειλέτες για ανεξόφλητους λογαριασμούς

Στο κυνηγητό όσων πελατών της αρνούνται να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος η τουλάχιστον να υπαχθούν σε ρύθμιση η διακανονισμό έχει στραφεί η διοίκηση της ΔΕΗ.

Και αυτό γιατί 800.000 λογαριασμοί ρεύματος βρίσκονται στο «κόκκινο», φορτώνοντας την δημόσια επιχείρηση με ληξιπρόθεσμα οικονομικά βάρη ύψους 3,5 δισ. ευρώ . Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εισπραχθούν τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ-1,1 δισ. ευρώ η γενική διεύθυνση εμπορίας της ΔΕΗ και η κοινοπραξία Qualco έχουν αναλάβει από τον περασμένο Μάιο τη μαζική αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων ειδοποιητηρίων -εξωδίκων προς 350.000,μέχρι στιγμής, οφειλέτες με πάνω από 2 ανεξόφλητους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος.

Οι οφειλέτες καλούνται ,μέσω επιστολής-εξωδίκου να προσέλθουν στα γκισέ των καταστημάτων της επιχείρησης και να προβούν σε εξόφληση η ρύθμιση του ληξιπρόθεσμου χρέος τους μέχρι και σε 24 δόσεις ανάλογα με το οικονομικό προφίλ του κάθε οφειλέτη. Οι 800.000 απλήρωτοι λογαριασμοί αφορούν κατά κανόνα εταιρείες που οδηγήθηκαν σε πτώχευση, καταστήματα που έβαλαν λουκέτο, μικρούς επιχειρηματίες που άλλαξαν ΑΦΜ ώστε να αποφύγουν την πληρωμή των χρεών, αλλά και καταναλωτές που κατέφυγαν σε άλλο πάροχο .

Στα ειδοποιητήρια όπου περιέχεται και η επιστολή-εξώδικο από συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία οι οφειλέτες προειδοποιούνται για νομικές ενέργειες σε βάρος τους εάν δεν τακτοποιήσουν το ανεξόφλητο χρέος ,ενώ παράλληλα γίνεται χρήση και των τηλεφωνικών οχλήσεων για τακτοποίηση του ληξιπρόθεσμου χρέους.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικα από ΔΕΗ σε 350.000 οφειλέτες για ανεξόφλητους λογαριασμούς"

Θύελλα αντιδράσεων με την καμπάνια των vegan στο Μετρο – «Δες ποιον έφαγες σήμερα» (pics)

Σάλο έχει προκαλέσει η καμπάνια των Greek Vegans στο μετρό της Αθήνας, το οποίο από τις 9 Σεπτεμβρίου «στολίζεται» από 184 αφίσες με μηνύματα vegan, στο πλαίσιο της εκστραστείας που θα διαρκέσει 28 ημέρες.

Οι αφίσες απεικονίζουν διαφορετικές φωτογραφίες ζώων, με τα ανάλογα για κάθε μία φωτογραφία μηνύματα της vegan εκστρατείας.
Μία από αυτές εμφανίζει ένα γουρουνάκι με το μήνυμα «Δες ποιον έφαγες σήμερα», ενώ μία δεύτερη αφίσα απεικονίζει ένα ψάρι με το αγκίστρι στο στόμα και η οποία γράφει: «Κάποιες κραυγές δεν ακούγονται ποτέ».
Άμεση ήταν η αντίδραση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι οι διαφημιστικές αφίσες «προωθούν τις απόψεις ομάδων ‘vegan’» και στοχοποιούν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, και παράλληλα δυσφημούν το ελληνικό κρέας.
Υποστηρίζει, ακόμη, ότι η Αττικό Μετρό, δίνοντας το πράσινο φως για την δημοσιοποίηση «ομάδων χωρίς θεσμικό χαρακτήρα, φαίνεται να παίρνει θέση σε έναν διάλογο «για ένα θέμα με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις».

vegan4


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΟΚ:
«Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) πληροφορήθηκε ότι προ ημερών σε έναν τουλάχιστον συρμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αναρτήθηκαν διαφημιστικές αφίσες, που προωθούν τις απόψεις ομάδων “Vegan” και στοχοποιούν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η ΕΔΟΚ έχει έννομο συμφέρον να ενδιαφέρεται για το θέμα ως θεσμικός φορέας πανελλήνιας εμβέλειας αναγνωρισμένος από το κράτος, που εκπροσωπεί όλους τους επαγγελματικούς κλάδους του κρέατος.
Είναι απορίας άξιον πώς ένας κρατικός φορέας, όπως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, δίνει βήμα σε ομάδες χωρίς θεσμικό χαρακτήρα οι οποίες θέλουν να επιβάλλουν με ακτιβισμό μια προσωπική τους διατροφική επιλογή.
vegan1
Κατά αυτό τον τρόπο όμως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ φαίνεται να παίρνει σαφή θέση σε έναν διάλογο που διεξάγεται παγκοσμίως σε πολιτικό, επιστημονικό και πρακτικό επίπεδο, για ένα θέμα με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.
Επομένως εμφανίζεται να συντάσσεται και να επικροτεί επιστημονικά αστήρικτες απόψεις ακτιβιστικών ομάδων που δυσφημούν έναν τομέα με τεράστια συμβολή στην ελληνική οικονομία. Έναν τομέα που περιλαμβάνει όλη την αλυσίδα η οποία ξεκινά από την παραγωγή και την εμπορία ζώντων ζώων και φτάνει μέχρι την επεξεργασία, μεταποίηση και κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, άρα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Συνεπώς εκτιμούμε πως είναι τουλάχιστον ατυχής η απόφαση εκ μέρους σας, ως φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να παραχωρείτε διαφημιστικό χώρο σε αντιεπιστημονικές απόψεις που προωθούνται από συλλογικότητες, το τονίζουμε αυτό, και όχι από επίσημες οργανώσεις που έχουν νομικές υποχρεώσεις για τα λεγόμενά τους.
Όπως γνωρίζετε, οι καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες του Έλληνα κατατάσσουν το κρέας στα βασικότερα είδη διατροφής αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του μοντέλου της μεσογειακής ισορροπημένης διατροφής, την οποία επίσημα προβάλει και προωθεί η χώρα μας. Στην ΕΔΟΚ γνωρίζουμε και παρακολουθούμε από κοινού με εθνικούς και διεθνείς επιστημονικούς και κρατικούς φορείς, τα ζητήματα που αναφέρονται στην ευζωία των ζώων, την κλιματική αλλαγή και την υγιεινή της διατροφής. Ταυτόχρονα βέβαια υποστηρίζουμε το δικαίωμα της διατροφικής επιλογής όποιο και αν είναι αυτό, όπως επίσης και τον δημόσιο διάλογο όταν αυτός διεξάγεται καλή τη πίστη.
Δεν μπορούμε, όμως, να παρακολουθούμε αμέτοχοι όταν ο τομέας τον οποίο εκπροσωπούμε πλήττεται και προσβάλλεται, υπό την αιγίδα, μάλιστα, ενός κρατικού οργανισμού.
Εν αναμονή της απάντησής σας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία».

vegan5


Greek Vegans: Δεν θέλουμε να σοκάρουμε, αλλά να ευαισθητοποιήσουμε
Οι Greek Vegans σε δική τους ανακοίνωση σχετικά με την καμπάνια, αναφέρουν ότι στόχος τους δεν είναι να σοκάρουν, αλλά «να ευαισθητοποιήσουν και θα παρακινήσουν τον κόσμο να μάθει περισσότερα για το πόση βία κρύβεται στο πιάτο του»
«Από τις 9 Σεπτεμβρίου και για 28 συνεχόμενες ημέρες ένας ολόκληρος συρμός του μετρό (συνολικά 184 αφίσες) θα είναι γεμάτος με μηνύματα σχετικά με τον βιγκανισμό. Μηνύματα ενημέρωσης που θα δείξουν στο ευρύ κοινό την αλήθεια για την διατροφή του. Μηνύματα ενημέρωσης που θα ευαισθητοποιήσουν και θα παρακινήσουν τον κόσμο να μάθει περισσότερα για το πόση βία κρύβεται στο πιάτο του. Μηνύματα ενημέρωσης που θα βοηθήσουν το κοινό να μάθει για το ηθικό αλλά και περιβαλλοντικό κόστος των καθημερινών του επιλογών». Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο άμεση καμπάνια που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Μια καμπάνια που στηρίχθηκε οικονομικά από εκατοντάδες άτομα από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό», αναφέρουν οι Greek Vegans.
«Στόχος αυτής της καμπάνιας δεν είναι βέβαια να ενοχλήσει ή να σοκάρει. Ελπίδα μας είναι το κοινό να κατανοήσει ότι το κομμάτι κρέας που βρίσκεται στο πιάτο του προέρχεται από ένα πλάσμα που ένιωθε, φοβόταν και πονούσε όσο εμείς. Ότι για να παραχθεί ένα κομμάτι κρέας ή ένα ποτήρι γάλα κάποια αθώα πλάσματα υπέφεραν και θανατώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.Έχοντας πλέον αυτή την πληροφορία θεωρούμε ότι οι συμπολίτες μας θα μπορέσουν να διαφοροποιήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Και ότι δεν θα σταματήσουν απλώς να χρηματοδοτούν τη θανάτωση αθώων πλασμάτων. Αλλά ότι επιπλέον θα προστατεύσουν την υγεία τους αλλά και το περιβάλλον», τονίζουν.

vegan3



vegan2

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θύελλα αντιδράσεων με την καμπάνια των vegan στο Μετρο – «Δες ποιον έφαγες σήμερα» (pics)"

Δυσαρέσκεια και διπλωματική παρέμβαση Αθήνας για τη «μόνη Μακεδονία» του Ζάεφ – Αναδίπλωση από Σκόπια

Μετά τον σάλο και τις σφοδρότατες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, για τη «μόνη Μακεδονία», το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, διόρθωσε τα επίμαχα αποσπάσματα. Η δυσαρέσκεια της Αθήνας μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ήταν δεδομένη και έντονη, καθώς συνιστούσαν ευθεία παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι και αφού προηγήθηκε παρέμβαση σε διπλωματικό επίπεδο, η κυβέρνηση της γείτονος προχώρησε σε αναδίπλωση και το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ προχώρησε στις απαραίτητες διορθώσεις.
Αρμόδιες πηγές από την Αθήνα, σημείωναν πως «κατανοούμε ότι χρειάζεται να υπερβάλει λίγο ο Ζάεφ για να κερδίσει το δημοψήφισμα, αλλά δε μπορεί να λέγονται πράγματα που υπονομεύουν το καλό κλίμα και τη συμφωνία».
Ειδικότερα, στο πρακτορείο ΜΙΑ το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης πλέον έχει ως εξής: «όλοι γνωρίζουμε πως σήμερα ένα κομμάτι της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα άλλο κομμάτι είναι στη Βουλγαρία και το βόρειο κομμάτι είναι στη χώρα μας. Και κανείς ποτέ δεν θα επιχειρήσει να αρνηθεί τη δική μας Μακεδονία. Το προσθετικό “Βόρεια” κάνει διάκριση μεταξύ των περιοχών σε Βουλγαρία και Ελλάδα που αποκαλούνται “Μακεδονία”».
Το πρωτότυπο απόσπασμα: «Το βόρειο κομμάτι της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό κομμάτι της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν θα υπάρχει άλλη στην κόσμο».
Για την επίμαχη συνέντευξη εξέδωσε ανακοίνωση και η Νέα Δημοκρατία που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;», τόνισε η Νέα Δημοκρατία.
Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά, τόνισε «ο κ. Ζάεφ μίλησε σήμερα για τη “μια και μοναδική Μακεδονία”. [σ.σ. Η συμφωνία] δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, ανοίγει νέους».

Τι άλλο είπε ο Ζάεφ στη συνέντευξή του

Κατά τα άλλα ο Ζάεφ απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες περί ρωσικής εμπλοκής στο δημοψήφισμα, τις απέρριψε εκ νέου, λέγοντας πως «μπορεί να υπάρχει κάποια δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως υπάρχει εχθρότητα απέναντι στη “Μακεδονία”». Διέψευσε επίσης, πως η χώρα του λαμβάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της εν λόγω δραστηριότητας.
Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Ζάεφ είχε συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, στον Λευκό Οίκο και σε μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε πως πρόκειται για «κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας». «Ο αντιπρόεδρος Μαικ Πενς έλαβε μηνύματα αποφασιστικότητας στην επίτευξη της συμφωνίας Πρεσπών», πρόσθεσε.
«Η συμφωνία εξασφαλίζει ασφάλεια» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Σε ανάρτησή του στο Twitter μετά από τη συνάντηση, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έγραψε: «Καλωσορίσαμε τον Ζόραν Ζάεφ στον Λευκό Οίκο. Επιβεβαίωσε την ισχυρή υποστήριξη της ιστορικής συμφωνίας για την επίλυση του ονοματολογικού με την Ελλάδα. Η εφαρμογή της συμφωνίας θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην περιοχή».
Η συνέντευξη του Ζάεφ ήρθε μετά την αναδίπλωση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα του, η οποία δια του αρχηγού της Κριστιάν Μιτσκόσκι, διαβεβαίωσε πως σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα προσέλθει πάνω από το 50% των ψηφοφόρων και εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών, το κόμμα του (VMRO) θα συναινέσει στις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυσαρέσκεια και διπλωματική παρέμβαση Αθήνας για τη «μόνη Μακεδονία» του Ζάεφ – Αναδίπλωση από Σκόπια"

Δ. Θεσσαλονίκης: Τι απαντά για τον τραυματισμό μαθητών από πτώση ανεμιστήρα οροφής

Ο δήμος Θεσσαλονίκης «αντιμετωπίζει το θέμα της ασφάλειας και της συντήρησης των 133 σχολικών μονάδων που εμπίπτουν στα διοικητικά του όρια με απόλυτη σοβαρότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης, έπειτα από το περιστατικό της πτώσης ανεμιστήρα οροφής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μαθητών.

Όπως επισημαίνει, οι συντηρήσεις των σχολείων πραγματοποιούνται βάσει σχετικών αιτημάτων των ίδιων των σχολικών μονάδων. «Στην περίπτωση του 5ου δημοτικού σχολείου ειδικότερα, στο πρόγραμμα διαχείρισης των εργασιών συντήρησης σχολείων που χειρίζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, από τις 25 Ιανουαρίου 2017 έχουν καταχωρηθεί 13 αιτήματα για συντήρηση άλλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τα οποία διεκπεραιώθηκαν στο σύνολό τους. Το αίτημα που αφορούσε την πτώση του ανεμιστήρα οροφής καταχωρήθηκε την επομένη του συμβάντος, δηλαδή στις 21/09/2018. Στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο σχολείο για να πραγματοποιήσουν αυτοψία» αναφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η διοίκησή του δηλώνει ότι, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τη διευθύντρια και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το οποίο λειτούργησε κανονικά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Θεσσαλονίκης: Τι απαντά για τον τραυματισμό μαθητών από πτώση ανεμιστήρα οροφής"

ΝΔ: Οι δηλώσεις Ζάεφ δείχνουν τις πραγματικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

Παρέμβαση για την προκλητική δήλωση του Ζόραν Ζάεφ που δήλωσε ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας» έκανε η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς τόνισε ότι οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ «δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο».

Μάλιστα, η ΝΔ αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης, θέτοντας το ερώτημα: «τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«”Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο”.

Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Οι δηλώσεις Ζάεφ δείχνουν τις πραγματικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Λάρισα

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στο δήμο της Λάρισας, σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου της πόλης Απόστολου Καλογιάννη προς το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος μετά την ανακοίνωση πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη της διεύθυνσης δημόσιας υγείας για να ενημερωθεί για το περιστατικό.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Νάνος.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που δημοσιοποίησε την Πέμπτη το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά 27 άτομα, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι με βεβαρημένη υγεία, έχουν πεθάνει φέτος από τον ιό που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Συνολικά 234 περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακό έλεγχο -τα περισσότερα στην Αττική- είναι όμως βέβαιο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολλαπλάσιος, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η λοίμωξη δεν προκαλεί συμπτώματα.

Τα κουνούπια πρόβλημα για όλη την Ευρώπη

Ανησυχητική αύξηση των ασθενειών που οφείλονται στα κουνούπια παρατηρείται στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργασιών της υποομάδας για τον έλεγχο των κουνουπιών της Μόνιμης Επιτροπής της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική εφαρμογή των οδηγιών του ΠΟΥ, παράλληλα με την ενίσχυση της ετοιμότητας και της συνεργασίας των κρατών.

Τα αποτελέσματα παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της 68ης Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης (διεξάγεται στη Ρώμη), όπου συζητήθηκε το θέμα του ελέγχου και της επιδημιολογικής επιτήρησης των ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές (κουνούπια) στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και το σχέδιο δράσης 2014- 2020.

Όπως αναφέρθηκε, σε επιχειρησιακό επίπεδο υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στον έλεγχο των κουνουπιών μεταξύ των κρατών-μελών του ΠΟΥ Ευρώπης. Προγράμματα ελέγχου κουνουπιών ευρείας κλίμακας υλοποιούνται κυρίως σε: Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Νότια Γερμανία και σε ορισμένες βαλκανικές χώρες. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που εργάζονται στον τομέα είναι περιορισμένος (περίπου 1.500 τεχνικοί συνολικά) και υπάρχουν προβλήματα τόσο στο ερευνητικό επιστημονικό επίπεδο, όσο και στον συντονισμό και τη διακυβέρνηση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση των κουνουπιών στον αστικό ιστό και στην αύξηση της ετοιμότητας και της ικανότητας των επιχειρησιακών μονάδων, καθώς και έναρξη ελέγχου των κουνουπιών σε ευρεία κλίμακα όπου αυτό είναι απαραίτητο.

«Είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε ακόμη. Χρειάζεται επείγουσα και ολοκληρωμένη δράση και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους τρόπους που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα», υπογράμμισε ο κ. Μπασκόζος.

Αντιμετωπίζουμε, είπε, «τον κίνδυνο τοπικής μετάδοσης και εμφάνισης ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια σε δεκτικές περιοχές. Είναι προφανές ότι η αλλαγή του κλίματος θα επηρεάσει συνολικά και θα ασκήσει αυξανόμενη πίεση στα συστήματα δημόσιας υγείας στην περιοχή μας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την έγκαιρη αντιμετώπιση επιδημιών που οφείλονται στα κουνούπια».

Ο κ. Μπασκόζος ανέφερε ότι «πρωταρχικά, πρέπει να ενισχύσουμε και να δημιουργήσουμε ικανά συστήματα δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, ενώ η ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να ενισχυθεί επειγόντως».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Λάρισα"

ΣτΕ: «Καμπάνα» 50.000 ευρώ στους αδελφούς Σιούφα για τις κάμερες στα γραφεία τους

Προχωράει η διαδικασία είσπραξης του προστίμου των 50.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στην δικηγορική εταιρεία «Σιούφας και Συνεργάτες» η οποία λειτουργοί ως εισπρακτική εταιρεία για τις κάμερες που είχε εντός και εκτός των γραφείων της, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμη και αόριστη την αίτηση με την οποία ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η αναγκαστική εκτέλεση είσπραξης του προστίμου από την Δ.Ο.Υ.

Όπως είναι γνωστό, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει επιβάλει πρόστιμο 50.000 ευρώ στην δικηγορική-εισπρακτική εταιρεία των παιδιών του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, του Γιώργου και του Μάριου για παράνομη χρήση καμερών εγκατεστημένων στους χώρους εργασίας των γραφείων της αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Η δικηγορική-εισπρακτική εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση αναστολής (πλέον της κυρίας αίτησης ακύρωσης) υποστηρίζοντας ότι από την επιβολή του προστίμου των 50.000 ευρώ, επέρχεται ισχυρός και ανεπανόρθωτος κλονισμός στη εταιρεία, λαμβανομένων υπόψη των δυσχερών εν γένει οικονομικών συνθηκών που επικρατούν σε ένα περιβάλλον εξόχως ανταγωνιστικό τόσο ως προς την εταιρεία όσο και στην προοδευτική συρρίκνωση της ύλης της.

Ακόμη, ο Γιώργος και ο Μάριος Σιούφας, υποστήριζαν ότι η επιβολή του προστίμου επιφέρει πολλαπλά δυσμενή επιρροή στον κύκλο των πελατών τους, ενώ η προσβαλλόμενη απόφαση της Αρχής έχει αντίκτυπο στη φήμη, το όνομα και το επαγγελματικό μέλλον της εταιρείας τους.

Τώρα, η επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 264/2018 απόφασή της (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας ‘Ολγα Ζύγουρα και εισηγητής ο πάρεδρος Δημήτριος Πυργάκης) απέρριψε ως αόριστους και αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των αδελφών Σιούφα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας κατ΄ αρχάς αναφέρουν ότι είναι αόριστη η επίκληση του κινδύνου οικονομικού κλονισμού, χωρίς καμία αναφορά σε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία και προσθέτουν οι δικαστές ότι μόνη η οικονομική ζημία, ως κατ’ αρχήν επανορθώσιμη, δεν αποτελεί λόγο αναστολής εκτέλεσης της πράξης, με την οποία επιβάλλεται κύρωση, για λόγους συναπτομένους με την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ακόμη, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι δεν προκύπτει κίνδυνος πρόκλησης οικονομικού κλονισμού της αιτούσας εταιρείας από την πληρωμή του προστίμου. Επίσης, σημειώνουν ότι είναι επανορθώσιμη η ζημιά που επικαλείται η εταιρεία ότι θα υποστεί, όπως είναι η μείωση της επαγγελματικής της αξιοπιστίας, οι δυσμενείς συνέπειες της φήμης της με συνακόλουθο κίνδυνο διαρροής της πελατείας της, αλλά πλέον όλων αυτών οι επίμαχη ισχυρισμοί δεν αποτελούν νόμιμο λόγο χορήγησης της ζητουμένης αναστολής

Τέλος, δεν παραλείπουν οι σύμβουλοι Επικρατείας να επισημάνουν με νόημα ότι οι ισχυρισμοί των αδελφών Σιούφα, δεν είναι προδήλως βάσιμοι, τροχοδρομώντας έτσι την τύχη της κυρίας αίτησης ακύρωσης. Κατόπιν αυτών το ΣτΕ τους επέβαλε δικαστική δαπάνη 350 ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: «Καμπάνα» 50.000 ευρώ στους αδελφούς Σιούφα για τις κάμερες στα γραφεία τους"

ΥΠΕΝ: Να ζητάνε νέα ρύθμιση από ΔΕΗ ακόμη και όσοι έχασαν την προηγούμενη

Ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Το θέμα της συζήτησης αφορούσε τις πρόσθετες παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), για την υποστήριξη νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών.

«Στο πρόγραμμα εξασφαλίστηκαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ. Αυτή η ρύθμιση είναι για τους συμπολίτες μας που βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις και τους έχει κοπεί το ρεύμα, έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, είναι άνεργοι, ΑΜΕΑ. Να σημειώσω ότι σε ανθρώπους που χρίζουν μηχανική υποστήριξη, δεν κόβεται το ρεύμα», τόνισε.

«Η ΔΕΗ κατόπιν προτροπής του ΥΠΕΝ, είναι υποχρεωμένη να κάνει πολύ καλούς διακανονισμούς και εξατομικευμένα προγράμματα ρύθμισης στους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα: των 36 δόσεων, των 24, ανάλογα την περίπτωση», επισήμανε. «Η λογική των διακανονισμών είναι η εξής: μία μικρή προκαταβολή, στο επίπεδο μίας δόσης και στη συνέχεια, κοιτώντας κατά περίπτωση το προφίλ του καταναλωτή, οι δόσεις συνήθως δεν υπερβαίνουν το 50% της αξίας του ρεύματος που έρχεται κάθε φορά».

«Το μήνυμα είναι σαφές», υπογράμμισε ο κ. Βερροιόπουλος. «Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλά εισοδήματα, δεν είναι μπαταχτσήδες, απλώς έχουν πραγματική ανάγκη, προσπαθούν αλλά δεν μπορούν. Αν δεν μπορούν πρέπει να απευθύνονται στη ΔΕΗ ΔΕΗ +2,01% και να ζητάνε να κάνουν ρυθμίσεις. Εμείς από την πλευρά του ΥΠΕΝ προτρέπουμε ακόμα και όσοι καταναλωτές έχασαν τις ρυθμίσεις και θέλουν να ξαναμπούνε, να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΝ: Να ζητάνε νέα ρύθμιση από ΔΕΗ ακόμη και όσοι έχασαν την προηγούμενη"

Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Συμφώνησαν να τα... ξαναπούν για το Σκοπιανό τον ερχόμενο Μάρτιο

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Συμφώνησαν να τα... ξαναπούν για το Σκοπιανό τον ερχόμενο Μάρτιο"

Γ. Μανιάτης: Ξεπουλούν το μισό Ναύπλιο στο Υπερταμείο. Υποτελείς, χωρίς τσίπα

Ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Υποταγμένοι! Δόλιοι! Εθνικά Επικίνδυνοι! Ξεπουλούν στο Υπερταμείο μέχρι και το Κολυμβητήριο, το Γήπεδο, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ναυπλίου.

Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή στοιχεία για όλα τα ακίνητα της Αργολίδας, που εκχώρησε στο Υπερταμείο, προκειμένου να ξεπουληθούν. Ο κ. Τσακαλώτος, υποτελής στους δανειστές, ακόμα σιωπά.

Από μια πρώτη έρευνα, διαπιστώνω ότι εκχωρούν για πώληση χαρακτηριστικά δημόσια κτήματα του Ναυπλίου. Στις καρτέλες κάποιων από τα ακίνητα αυτά αναγράφονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1. «Γήπεδο», 8.665 τετρ. μέτρα

2. «Κολυμβητήριο», 1.500 τετρ. μέτρα

3. «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής», 23.334 τετρ. μέτρα, με κτίσμα 463 τετρ. μέτρα

4. «Οικόπεδο», 24.281 τετρ. μέτρα, θέση Γλυκειάς

Ξέρουν πολύ καλά να είναι απόλυτα υπάκουοι στα ξένα αφεντικά τους, πάντα σε βάρος της εθνικής αξιοπρέπειας και του δημόσιου πλούτου.

Χωρίς τσίπα, τα δίνουν όλα.

Είμαστε απέναντι! Είμαστε αντίπαλοι!

Να ακυρώσουν αμέσως την απόφασή τους!»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Μανιάτης: Ξεπουλούν το μισό Ναύπλιο στο Υπερταμείο. Υποτελείς, χωρίς τσίπα"

Κορυφαία πρόκληση από Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας

Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας: Σε αυτό τον ισχυρισμό προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Η προκλητική του δήλωση ερμηνεύεται ότι εντάσσεται στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ζόραν Ζάεφ, ειδικότερα, δήλωσε:
«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε».
Στην ίδια συνέντευξη ο Ζάεφ επανέλαβε ότι η κύρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα ο «μακεδονικός λαός» να έχει μία διεθνώς αναγνωρισμένη πατρίδα με αναγνωρισμένη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ κανείς δεν θα μπορεί κατόπιν να αρνηθεί «τη μακεδονική μας ταυτότητα».

Ο Ζάεφ, πάντως, αναγνώρισε ότι η προσθήκη του «Βόρεια» στο όνομα της χώρας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους πολίτες, υποστήριξε πάντως, ότι τα οφέλη της συμφωνίας για τη χώρα του θα είναι περισσότερα. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αντιμετωπίζει ιδιαίτερη δυσκολία να πείσει τους σκοπιανούς της διασποράς με εκπροσώπους των οποίων συναντάται σήμερα, στις ΗΠΑ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορυφαία πρόκληση από Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας"

Πανελλαδική 24ωρη απεργία από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση έλαβε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για τις 5 Οκτωβρίου.

Βασικές αιχμές της κινητοποίησης είναι η άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από όλες τις περικοπές και η άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα, όπως επίσης και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση (διαβάστε το πλήρες κείμενο) της ΟΕΝΓΕ: «Την οργή των νοσοκομειακών γιατρών είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο ΠΘ κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ εξήγγειλε (έστω και αόριστα) επανορθώσεις μνημονιακών μισθολογικών περικοπών για άλλους κλάδους ειδικών μισθολογίων (δικαστικούς, ένστολους, πανεπιστημιακούς) χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στους γιατρούς ΕΣΥ».

Παράλληλα με την απεργία, η ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε συγκέντρωση στο ΣτΕ, ενώ μετά θα ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική 24ωρη απεργία από τους νοσοκομειακούς γιατρούς"

Τσακαλώτος κατά ΝΔ: Η περικοπή συντάξεων αφορά μικρή μερίδα των συνταξιούχων

Τα... ρέστα ζητά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος επιτίθεται στη ΝΔ, μετά την αποκάλυψη ότι με κυνισμό, ουσιαστικά, αντιμετώπισε ως μελλοθάνατους τους συνταξιούχους, λέγοντας στο Roadshow του Λονδίνου, ότι το ζήτημα των συντάξεων των τωρινών συνταξιούχων «θα λυθεί με φυσικό τρόπο».

Με ανακοίνωσή του, ο κ.Τσακαλώτος κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έφτασε σε ακραίο τσαρλατανισμό και προσθέτει ότι ο κατήφορός της δεν έχει σταματημό.

Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ο κ.Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι «κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ» και προσθέτει πως «χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ.Τσακαλώτου ακολουθεί:


O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό.

Το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019.

Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ.

Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων.

Η ΝΔ ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος κατά ΝΔ: Η περικοπή συντάξεων αφορά μικρή μερίδα των συνταξιούχων"

Κομισιόν: Η Ελλάδα έχασε σχεδόν 6 δισ. από τον ΦΠΑ μόνο το 2016!

Οι χώρες της ΕΕ έχασαν έσοδα σχεδόν 150 δισ. ευρώ από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) το 2016, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το λεγόμενο «έλλειμμα ΦΠΑ» δείχνει τη διαφορά μεταξύ των αναμενόμενων εσόδων από τον ΦΠΑ και του ποσού που πράγματι εισπράττεται. Ενώ τα κράτη μέλη έχουν πραγματοποιήσει σημαντικό έργο για τη βελτίωση της είσπραξης του ΦΠΑ, τα σημερινά στοιχεία δείχνουν την ανάγκη να αναμορφωθεί το υπάρχον ενωσιακό σύστημα ΦΠΑ και να βελτιωθεί η συνεργασία σε επίπεδο ΕΕ, ώστε τα κράτη μέλη να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα έσοδα από τον ΦΠΑ, στο πλαίσιο των προϋπολογισμών τους.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, δήλωσε σχετικά: «Τα κράτη μέλη βελτιώνουν συνεχώς την είσπραξη του ΦΠΑ σε όλη την ΕΕ. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και να επικροτήσουμε αυτή την προσπάθεια. Ωστόσο, η απώλεια ύψους 150 δισ. ευρώ ετησίως για τους εθνικούς προϋπολογισμούς εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη, ιδίως όταν, από αυτό το ποσό, 50 δισ. ευρώ καταλήγουν στις τσέπες εγκληματιών, απατεώνων και πιθανώς τρομοκρατών.

Ουσιαστική βελτίωση θα υπάρξει μόνον αν εγκριθεί η μεταρρύθμιση του ΦΠΑ που προτείναμε πέρυσι. Καλώ τα κράτη μέλη να προχωρήσουν στη θέσπιση ενός οριστικού συστήματος ΦΠΑ πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019».

Σε ονομαστικούς όρους, το έλλειμμα ΦΠΑ μειώθηκε κατά 10,5 δισ. ευρώ φθάνοντας τα 147,1 δισ. ευρώ το 2016 και σημειώνοντας μείωση στο 12,3% των συνολικών εσόδων από τον ΦΠΑ σε σύγκριση με 13,2% το προηγούμενο έτος. Οι ατομικές επιδόσεις των κρατών μελών εξακολουθούν να διαφέρουν σημαντικά. Το έλλειμμα ΦΠΑ μειώθηκε σε 22 κράτη μέλη, εκ των οποίων η Βουλγαρία, η Λετονία, η Κύπρος και οι Κάτω Χώρες εμφάνισαν τις καλύτερες επιδόσεις, με μείωση των απωλειών ΦΠΑ σε ποσοστό ανώτερο του 5% σε κάθε χώρα.

Ωστόσο, το έλλειμμα ΦΠΑ αυξήθηκε σε έξι κράτη μέλη: Ρουμανία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Εσθονία και Γαλλία.

Σύμφωνα με την έκθεση το έλλειμμα ΦΠΑ στην Κύπρο το 2016 ανήλθε σε 83 εκ. ευρώ.

Για την Ελλάδα αντίθετα έφτασε τα 5,9 δις ευρώ.

Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τη βελτίωση της είσπραξης και της διαχείρισης του ΦΠΑ σε επίπεδο ΕΕ, τα κράτη μέλη πρέπει τώρα να προχωρήσουν και να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατόν μια ευρύτερη μεταρρύθμιση για τη μείωση της απάτης όσον αφορά τον ΦΠΑ στο σύστημα της ΕΕ, όπως προτάθηκε πέρυσι από την Επιτροπή. Η ριζική αυτή μεταρρύθμιση αναμένεται να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει το σύστημα τόσο για τις δημόσιες διοικήσεις όσο και για τις επιχειρήσεις, καθιστώντας το σύστημα αποτελεσματικότερο και απλούστερο για τις επιχειρήσεις, αναφέρει η Κομισιόν.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Η Ελλάδα έχασε σχεδόν 6 δισ. από τον ΦΠΑ μόνο το 2016!"

Μέχρι και με 8,5 χρόνια φυλακή κινδυνεύει ο Π. Λαφαζάνης

«Με αισθήματα αηδίας και ντροπής για το κατάντημα αυτής της χώρας παρέλαβα σήμερα κλήση απολογίας από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα, άκουσον – άκουσον, το ‘’Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος’’, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η εξέτασή μου και η προσωπική μου κλήση σε απολογία αφορά κατηγορίες που συνδέονται με τον μισό σχεδόν ποινικό κώδικα ακόμα και κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων, σχετικά με τη δράση μου ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας» αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σημειώνεται ότι, μιλώντας στο Μαγκαζίνο του Real FM ο επικεφαλής της ΛΑΕ ανέφερε ότι κινδυνεύει με φυλάκιση ακόμη και 8,5 ετών.

Και όλα αυτά από «μια κυβέρνηση που ξεπουλά τον τόπο και έφτασε στο σημείο να μεταβιβάζει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία μνημεία για εκποίηση στο υπό ξένη διοίκηση Υπερταμείο. Μια κυβέρνηση πολιτικών υπαλλήλων της ακραίας υποτέλειας και αποικιοποίησης της χώρας που έχει καταντήσει πιόνι στα χέρια αδίστακτων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Μια κυβέρνηση που έχει καταλύσει στην ουσία τη δημοκρατία και κυβερνά με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο» σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι και με 8,5 χρόνια φυλακή κινδυνεύει ο Π. Λαφαζάνης"

ΝΔ κατά Τσακαλώτου για «την ντροπιαστική αναφορά του στους συνταξιούχους»

Επίθεση κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή ομιλία του υπουργού Οικονομικών προς επενδυτές στο Λονδίνο, στο 13ο ελληνικό Roadshow, όπου αναφέρθηκε στους «παλιούς συνταξιούχους, που θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο, ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι «Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Χαμογελώντας και... αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι "δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος".

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».



newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ κατά Τσακαλώτου για «την ντροπιαστική αναφορά του στους συνταξιούχους»"

Μαυρωτάς: Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το Ποτάμι θα ψηφίσει για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών διαβεβαίωσε ο γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας στο «Νews 24/7 88,6», ξεκαθαρίζοντας βεβαίως ότι «δεν είναι μια ιδανική λύση, είναι όμως μια βιώσιμη λύση».

Ο κ. Μαυρωτάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού, σημείωσε με νόημα: «Αν ο κ. Τσίπρας θελήσει να εκβιάσει ψήφο εμπιστοσύνης ας μην υπολογίζει σε εμάς. Αλλά τη στάση μας στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα την καθορίσουμε με βάση τη στάση των ΑΝΕΛ. Το Ποτάμι πιστεύει ότι η συμφωνία είναι στην κατεύθυνση της εθνικής γραμμής, είναι μια ευκαιρία απεγκλωβισμού από ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει για δεκαετίες».

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη κ. Μαυρωτάς υποστήριξε, επίσης, ότι «ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ θα λέει από μέσα του "βάστα Ποτάμι" για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών» ενώ εξέφρασε και τη διαφωνία του με τη θέση του Σπ. Λυκούδη ότι «το Ποτάμι έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο».

Τέλος τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης καθόδου του Ποταμιού στις εκλογές και σημείωσε ότι «το Ποτάμι έχει τις ιδέες και τους ανθρώπους για να συμμετάσχει σε μια κυβερνητική προσπάθεια στη βάση αρχών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαυρωτάς: Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών "

ΝΔ: Να μας πει η κυβέρνηση ποιοι αρχαιολογικοί χώροι μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο

«Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα και επίσημα τους πολίτες ποιοι αρχαιολογικοί χώροι και ποια άλλα ακίνητα ή δημόσιοι χώροι ανά την Ελλάδα κρύβονται πίσω από τους 10.119 κωδικούς που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε μετά από τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για το ζήτημα.

Η Πειραιώς, υπενθύμισε τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα του 2015, μετά την κρίσιμη σύνοδο κορυφής για τη χώρα μας, όταν είχε πει: «Τους εξήγησα ότι αν στόχος τους είναι να βάλουν στην Ακρόπολη πωλητήριο, εγώ δεν υπογράφω».

«Οι υπογραφές έπεσαν»

«Κι όμως, οι υπογραφές έπεσαν», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία. «Τρεις ημέρες πριν τη "γιορτή της γραβάτας" στο Ζάππειο (22 Ιουνίου) η κυβέρνηση μεταβίβασε με απόφαση του κ. Τσακαλώτου (19.6.2018 ) στο Υπερταμείο 10.119 ακίνητα. Η απόφαση του υπουργού παραπέμπει σε απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, 84 σελίδων, με την ίδια ημερομηνία, όπου εμφανίζονται μόνο πίνακες με 10.119 Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ)», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα, «από τις αρχές Σεπτεμβρίου ακολούθησαν καταγγελίες, δημοσιεύματα και ερωτήσεις στη Βουλή για τη μεταβίβαση εν κρυπτώ στο Υπερταμείο σειράς δημόσιων περιουσιακών στοιχείων σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους μουσεία, δικαστικά μέγαρα, κτίρια όπου στεγάζονται έδρες Περιφερειών, κοινόχρηστοι χώροι και γήπεδα, αλλά και ακίνητα σύμβολα άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία κάθε τόπου. Από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και την Κοζάνη, ως τη Λάρισα, την Κεφαλονιά και την Κρήτη.

H πρώτη επίσημη καταγγελία για αρχαία μνημεία ήρθε από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων που αναφέρει ότι στους κωδικούς Τσακαλώτου κρύβονται μνημεία που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, όπως η τάφρος του Βυζαντινού τείχους και σημαντικά Μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα. Περιλαμβάνονται ακόμη: Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής, το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης. Ακολούθησε καταγγελία για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας».

«Δεν αποτελούν απάντηση οι προσπάθειες μετάθεσης ευθυνών»

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία επικρίνει την τακτική που ακολουθεί ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Ζορμπά, που επέρριψε ευθύνες στην προκάτοχό της.

«Οι προσπάθειες που κάνουν τις τελευταίες μέρες και ώρες, ο μεν κ. Τσακαλώτος να μεταθέσει τις ευθύνες στο Υπερταμείο, η δε κ. Ζορμπά στην προκάτοχό της κ. Κονιόρδου, δεν αποτελούν απάντηση», επισημαίνει η Πειραιώς.

«Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα και επίσημα τους πολίτες ποιοι αρχαιολογικοί χώροι και ποια άλλα ακίνητα ή δημόσιοι χώροι ανά την Ελλάδα κρύβονται πίσω από τους 10.119 κωδικούς που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο. Oι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της πατρίδας μας δεν ανήκουν ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στον κ. Τσακαλώτο. Η κληρονομιά της Ελλάδας δεν πωλείται», καταλήγει το σημείωμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Να μας πει η κυβέρνηση ποιοι αρχαιολογικοί χώροι μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο"

«Οχι» από το ΣτΕ στους Άθεους: Δεν κατεβαίνουν οι εικόνες

Με την εικόνα του Χριστού στη θέση που πάντα βρίσκεται συζητήθηκαν σήμερα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι 5 αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Με συντριπτική πλειοψηφία 24 δικαστών έναντι 6, απορρίφθηκε αίτημα της Ένωσης Αθέων και πέντε προσφεύγοντων γονέων που ζητούσαν να «κατέβει» η θρησκευτική εικόνα από τη θέση της κατά τη συζήτηση της υπόθεσης.

Με τις κύριες προσφυγές τους η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 γονείς μαθητών ζητούν αλλαγές ή απαλλαγές που δεν θα θίγουν τη θρησκευτική ελευθερία των μαθητών στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής.

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης παρέμεινε και παρακολούθησε τη διαδικασία ο Jason-Αντιγόνη, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας φωτογραφήθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο του ΣτΕ.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει απόφαση με το νέο έτος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οχι» από το ΣτΕ στους Άθεους: Δεν κατεβαίνουν οι εικόνες"

Στροφή 180 μοιρών από την αντιπολίτευση των Σκοπίων για τη συμφωνία των Πρεσπών

Βάζει νερό στο κρασί της η αντιπολίτευση των Σκοπίων για το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με των Πρεσπών, καθώς ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ Χρίστιαν Μίτσκοσκι εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «TV 21» υποστήριξε ότι: «Εάν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές και η πλειοψηφία των πολιτών ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του ονόματος, το VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί»!

Επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τόνισε ότι η έκκληση προς τους πολίτες «να πράξουν κατά συνείδηση» συνιστά πατριωτική στάση.

Ερωτηθείς γιατί το VMRO-DPMNE δεν κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «κατά», ο Μίτσκοσκι είπε ότι θα το έκανε αν το ερώτημα του δημοψηφίσματος αφορούσε αποκλειστικά την Συμφωνία των Πρεσπών και αν δεν χειραγωγούσε τους πολίτες, συνδέοντας την Συμφωνία των Πρεσπών με ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ο Μίτσκοσκι που αντιμετωπίζει προβλήματα συνοχής στο κόμμα του, ξεκαθάρισε ότι εάν υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, τότε θα καλέσει τους βουλευτές τους να ψηφίσουν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει το ανεξάρτητο βαλκανικό πρακτορείο Ibna.

Όπως διευκρίνισε για να θεωρηθεί το δημοψήφισμα επιτυχές θα πρέπει να εκπληρωθούν δύο όροι: συμμετοχή άνω του 50% και η πλειοψηφία να ψηφίσει «υπέρ».

Η στροφή 180 μοιρών διαφάνηκε προ ημερών όταν ο Μίτσκοσκι κάλεσε τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν «κατά συνείδηση».

«Η ψήφος είναι θέμα του καθενός. Με τη συνείδηση και το ήθος του, καθένας θα ψηφίσει τι είναι καλύτερο για την οικογένειά του και την αγαπημένη Μακεδονία», είχε γράψει στις 12 Σεπτεμβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στροφή 180 μοιρών από την αντιπολίτευση των Σκοπίων για τη συμφωνία των Πρεσπών"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε Κηφισιά, Σαλαμίνα και Ν. Φιλαδέλφεια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στην Κηφισιά, στη Σαλαμίνα και στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ειδικότερα, στη Σαλαμίνα λόγω διεξαγωγής των αγώνων δρόμου 5 και 10 χλμ. με την επωνυμία «Δρόμος Σαλαμινομάχων» θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 09:00 και μέχρι την ολοκλήρωση των αγώνων στο παρακάτω οδικό δίκτυο της περιοχής:
  • Λ. Αιαντείου
  • Ακτή Καραϊσκάκη
  • Λ. Σαλαμίνος
  • Καραμανλή
  • Ακτή Κανάρη Κουντουριώτη.
Επίσης την ίδια μέρα, λόγω της διεξαγωγής του «4ου Αγώνα Δρόμου ¨Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων – Εκεί που γράφηκε η Ιστορία τους¨» τις ώρες 09.30 - 11.00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο περιοχής Δήμων Ν. Φιλαδελφείας – Ν Χαλκηδόνας & Ν. Ιωνίας το οποίο επηρεάζεται κυκλοφοριακά από τη διαδρομή του αγώνα μέσω:
  • Αφετηρία: Δεκελείας 152 & Ατταλείας (έμπροσθεν κτηρίου του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς) – Αφών Γεωργιάδη – Πίνδου (Πάρκο & Μνημείο Μικρασιατών & Αλησμόνητων Πατρίδων) – Μουδανιών – Εφέσου (Ηρώο Ν. Φιλαδελφείας & Πλ. Κων/λεως) – Καισαρείας – Ν Τρυπιά - πεζόδρομος Σάρδεων – Πλ. Πατριάρχου – Δεκελείας - Ραιδεστού - Αγ. Ευθυμίας – Κρήτης - Μαραθώνος – Χρ. Σμύρνης - Λυκούργου (χώρος γηπέδου Α.Ε.Κ.) - Χανιών – Κηφισού - Αμισού – Λ. Ηρακλείου - Γεωργίου Αβέρωφ - Μακελαράκη - Βυζαντινών Αυτ/ρων – Παπαφλέσσα – Χρυσουπόλεως – Αθ. Διάκου - Γυμνασίου - Χρ. Σμύρνης – Αντλιοστασίου -Ραμνούντος - Εμ. Παππά -Πέραν - Κασταμονής – Αλ. Παναγούλη – Λ. Ηρακλείου - Ευ. Σχολής - Κρήτης - Παλ. Πατρών Γερμανού – Κ. Βάρναλη - Αγν. Ηρώων - Ελ. Βενιζέλου - Χίου – πεζόδρομος της Λ. Δεκελείας & του Άλσους Ν. Φιλαδελφείας - Δεκελείας 152 (Τερματισμός).
Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα εφαρμοστεί την Κυριακή και στην Κηφισιά, κατά τις ώρες 07.30 - 13.00 λόγω του αγώνα δρόμου «Under Armour Run Kifissia Challenge» στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
  • Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαρ. Τρικούπη και Σαρανταπόρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ιωνίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κηφισίας  και της οδού Αιγίνης.
  • Αιγίνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σαρανταπόρου και Χαρ. Τρικούπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Εκάλης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σαρανταπόρου και Χαρ. Τρικούπη.
  • Χαρ. Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Τατοΐου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Τατοΐου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαρ. Τρικούπη και Ερυθραίας (Α/Κ Βαρυμπόμπης) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ι. Ρίτσου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τατοΐου και Παπαναστασίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σεβδικίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παπαναστασίου και Τατοΐου.
  • Γρ. Λαμπράκη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παπαναστασίου και Εθν. Αντιστάσεως.
  • Εθν. Αντιστάσεως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κωνσταντινουπόλεως και  Διδώς Σωτηρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λήμνου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Καστρίτσας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Καστρίτσας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Θησέως και της οδού Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Φασίδερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καστρίτσας και της Πλ. Αριάδνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Δάσους, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παπαδάκη και Κέδρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Παπαδάκη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Θησέως και της οδού Καστρίτσας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Γιασεμιών, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παπαδάκη και Καστρίτσας.
  •  Ανδρούτσου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καστρίτσας και Εθν. Αντιστάσεως και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄, στο τμήμα της μεταξύ οδών Νικ. Πλαστήρα και Χαρ. Τρικούπη.
  • Παπαναστασίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σεβδικίου και Αγ. Σαράντα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της ανωτέρω κυκλοφοριακής ρύθμισης θα πραγματοποιούνται εκτροπές τις κυκλοφορίας στη Λ. Κηφισίας και στην οδό Χαρ. Τρικούπη ως εξής:
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Λ. Κηφισίας με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εκτρέπεται αριστερά στην οδό Χαρ. Τρικούπη.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Λ. Κηφισίας με κατεύθυνση προς Εκάλη θα εκτρέπεται δεξιά στην οδό Σαρανταπόρου.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Χαρ. Τρικούπη προς Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας θα εκτρέπεται δεξιά στην οδό Ελ. Βενιζέλου.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Χαρ. Τρικούπη προς Μελίσσια θα εκτρέπεται δεξιά στην οδό Τατοΐου.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε Κηφισιά, Σαλαμίνα και Ν. Φιλαδέλφεια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news