facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Διώξεις σε βάρος των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου για καπέλο 9 εκατ. σε αγορά κτιρίου

Ακίνητο που αγοράστηκε με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ελληνικού δημοσίου πληρώθηκε… 9 εκατομμύρια περισσότερα απ’ όσα εκτιμήθηκε αρχικά ότι κοστίζει. Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος των πρυτανικών αρχών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του 2013, όταν έγιναν οι βασικές ενέργειες για την αγοραπωλησία του ακινήτου, της επιτροπής που ενέκρινε το πρόγραμμα, ενός ιδιώτη συμβούλου – εκτιμητή και των τριών ιδιοκτητών του ακινήτου για τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στα αδικήματα κατά περίπτωση.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα από μήνυση ιδιοκτητών ακόμη τριών κτιρίων που κρίθηκαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έθετε ο διαγωνισμός. Συγκεκριμένα το κτίριο είχε προγραμματιστεί να αγοραστεί για ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Αριστοτέλειου και σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 13, που επιδοτούνταν κατά 85% από το ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 15% από το δημόσιο, έπρεπε το κόστος να φτάνει έως 12 εκατομμύρια ευρώ και το κτίριο να καλύπτει επιφάνεια 6.500 τ.μ.

Η πρώτη επιτροπή εκτιμητών, αποτελούμενη από μηχανικούς της Εθνικής Τράπεζας και υπαλλήλους Δ.Ο.Υ. αξιολόγησε το επίμαχο ακίνητο ότι κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημείωσε πως στο εσωτερικό του υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις και εκκρεμή πρόστιμα, ενώ υπογράμμισε πως οι χώροι του υπολείπονται των 6.500 τ.μ. του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τους μηνυτές η αρχική εκτίμηση πετάχτηκε στα σκουπίδια και η επιτροπή αντικαταστάθηκε από ιδιώτη - σύμβουλο άλλης Τράπεζας, ο οποίος το αξιολόγησε… 11,9 εκατομμύρια ευρώ!

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης αφού παρέλαβε το πόρισμα της έρευνας των μελών της οικονομικής αστυνομίας, άσκησε ποινική δίωξη σε δέκα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο τότε πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος και δύο αντιπρυτάνεις, στους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες για τις αλλαγές στην επιτροπή εκτίμησης αλλά κυρίως για τις τελικές ενέργειες που οδήγησαν στην αγορά του κτιρίου που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην ανάκριση όπου εκτιμάται πως θα διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες άλλων προσώπων στο Πανεπιστήμιο, ενδεχομένως και άλλων πρυτανικών αρχών, καθώς η ιστορία του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησε νωρίτερα.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστηρίζεται πως το κτίριο ήταν το μοναδικό που πληρούσε τις προδιαγραφές και ότι τα υπόλοιπα χρήματα είχε προγραμματιστεί να δαπανηθούν για εσωτερικές αλλαγές που προβλέφθηκαν στον διαγωνισμό. Εκτός των άλλων αναφέρουν πως η συγκεκριμένη αγορά εγκρίθηκε από τις ελεγκτικές αρχές μεταξύ των οποίων το Ελεγκτικό Συνέδριο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διώξεις σε βάρος των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου για καπέλο 9 εκατ. σε αγορά κτιρίου"

Επίθεση της ΠΡΟΣΠΕΡΤ στη ΝΔ για τον Καψώχα – Παραδίδει την ταυτότητα μέλους στην ΕΣΗΕΑ

Αυτοί που κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι παγκοσμίως που έριξαν ‘μαύρο’ στην ενημέρωση και τον πολιτισμό κλείνοντας πραξικοπηματικά την ΕΡΤ, αυτοί που καταγγέλθηκαν από διεθνείς οργανώσεις και συνδικάτα ότι με την διακυβέρνησή τους έριξαν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης σε ότι αφορά την ελευθερία στην ενημέρωση, είναι εκείνοι που σήμερα με θράσος χιλίων πιθήκων μιλούν για «πλουραλισμό», «ακομμάτιστη δημόσια ραδιοτηλεόραση» κλπ, αλλά που όταν ενοχλούνται από τις ελεύθερα εκφρασμένες απόψεις, απειλούν και εγκαλούν τους πάντες, φανερώνοντας το αληθινό τους πρόσωπο και την ακροδεξιά τους αντίληψη περί Δημοκρατίας και ελευθερίας στη δημοσιογραφική έκφραση, άποψη – κριτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή της το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι τα στελέχη της ΝΔ, «σωστά δηλώνουν ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες, όμως αυτό το ‘ξέχασαν’ τον Ιούνιο του 2013 όταν πλήγωναν τη δημοκρατία και ζημίωναν την ελληνική οικονομία με το ‘πραξικόπημα του μαύρου’. Σκέφτηκαν άραγε τους Έλληνες πολίτες-φορολογούμενους όταν ζητούσαν να διαγραφούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που πήραν ‘δανεικά κι αγύριστα’ από τις κρατικές τότε τράπεζες με τρόπους που σήμερα εξετάζει η δικαιοσύνη;».

«Οι αντιφάσεις των ανακοινώσεών τους καταδεικνύουν όχι μόνο την ανοησία τους, αλλά κυρίως τη δολιότητα και τη μανία του αρχηγεύοντος Μητσοτάκη να προβάλλει διαρκώς τον εαυτό του» συνεχίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ. Ως «άλλος Βοναπάρτης» υποστηρίζει, «όχι μόνο απαγορεύει στα στελέχη και τους βουλευτές του να προσεγγίσουν την ΕΡΤ, αλλά επιβάλλει στην δημόσια ραδιοτηλεόραση μια ιδιότυπη λογοκρισία , απαγορεύοντας την μετάδοση ειδήσεων που αφορούν στη ΝΔ αλλά όχι τον ίδιο, ενώ απαιτεί με έξοδα του Έλληνα πολίτη να καλύπτονται τηλεοπτικά όλες οι εμφανίσεις του και να μοιράζονται παράνομα και καταχρηστικά ΔΩΡΕΑΝ στα κανάλια των φίλων του Βαρώνων».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «ξεπέρασαν ακόμα και τον εαυτό τους» όταν «εγκαλούν το ΕΣΡ, το οποίο όπως οι ίδιοι τονίζουν, ‘έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών’, ζητώντας του ωστόσο να πράξει αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά, δηλαδή φασιστικά, ώστε τελικά να γίνει λογοκριτής των ΑΠΟΨΕΩΝ που τυχόν εκφράζουν οι δημοσιογράφοι».

«Στα μυαλά του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ, κυκλοφορούν τα λόγια και τα έργα του Πινοσέτ, γεγονός που καταδείχθηκε, όχι μόνο πρόσφατα με τη γνωστή δήλωση του Καραγκούνη, αλλά και όταν ‘ίδρυσαν’ το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς λογότυπο με την δημόσια τηλεόραση της Χιλής την εποχή του αιμοδιψή δικτάτορα. Στα δικά μας μυαλά, όπως και στο μυαλό κάθε εργαζόμενου και κάθε δημοκράτη, αντίθετα, υπάρχουν τα λόγια του Αλμπέρ Καμύ : «Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι, είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός» σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ .

Τέλος, το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, καλεί «τη διοίκηση, το ΕΣΡ και κάθε αρμόδιο θεσμό, να αγνοήσει τις αντισυνταγματικές – μικροπολιτικές φανφάρες και απειλές του κ. Μητσοτάκη, και να προστατεύσουν την ελευθερία της δημοσιογραφικής έκφρασης και τον συνταγματικά καθορισμένο ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση».

Καψώχας: Παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα η ΕΣΗΕΑ

Χαρακτηρίζοντας «αριστεροδεξιό συνδικαλιστικό φορέα» την ΕΣΗΕΑ, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καψώχας απαντά στον σάλο που προκάλεσαν τα σχόλιά του για την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ.

Ο κ. Καψώχας, ο οποίος χαρακτήρισε φασιστικές τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίζεται αμετανόητος σε ανάρτησή του στο Facebook, κάνοντας επίθεση στην ΕΣΗΕΑ, ενώ γνωστοποίησε πως παραδίδει την ταυτότητα μέλους του.

Η ανάρτηση του Σωτήρη Καψώχα στο Facebook:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της «αριστείας» για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της «προωθημένης» αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης.

Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους.

Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η «εξουσία» για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης.

Όπως έχει πει και ο μεγάλος Όργουελ «Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις», ή πολιτική σπέκουλα, θα έλεγα εγώ.

Ως τελευταίο, θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση της ΠΡΟΣΠΕΡΤ στη ΝΔ για τον Καψώχα – Παραδίδει την ταυτότητα μέλους στην ΕΣΗΕΑ "

Τα αντίποινα της Κίνας: Επιβάλει τιμωρητικούς δασμούς σε 5.200 αμερικανικά προϊόντα

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι επιβάλλει νέους τιμωρητικούς δασμούς σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα συνολικού ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίποινα για τους επιπρόσθετους δασμούς που ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ουάσινγκτον.

Από την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, το Πεκίνο θα επιβάλει δασμούς ύψους 5-10% σε συνολικά 5.200 προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ, διευκρίνισε η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το μέτρο αυτό έχει σκοπό "να υπερασπιστεί τις ελεύθερες συναλλαγές και τις πολυμερείς ανταλλαγές και να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα" της Κίνας, πρόσθεσε.

Η απόφαση της Κίνας ήταν αναμενόμενη, καθώς την Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους 10% στα κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι δασμοί αυτοί θα αυξηθούν στο 25%.

«Αν οι ΗΠΑ επιμείνουν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το ύψος των τελωνειακών δασμών, η Κίνα θα απαντήσει αναλόγως» προειδοποίησε το Πεκίνο.

Λίγο νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας άφησε να εννοηθεί ότι το Πεκίνο μπορεί να μην επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο πρόβλημα: αυτή η νέα ομοβροντία μέτρων «εντείνει την αβεβαιότητα», είπε ο Γκενγκ Σουάνγκ, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να διεξάγονται «στη βάση της ισότητας και της καλής πίστης». «Όμως αυτό που μόλις ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ δεν μαρτυρά καμία ειλικρίνια, καμία καλοπιστία», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτους» τους νέους δασμούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτεί από το Πεκίνο να μειώσει το αβυσσαλέο εμπορικό έλλειμμα με τις ΗΠΑ ανοίγοντας την αγορά του στα αμερικανικά προϊόντα.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει νέους τιμωρητικούς δασμούς σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα συνολικού ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίποινα για τους επιπρόσθετους δασμούς που ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ουάσινγκτον.

Από την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, το Πεκίνο θα επιβάλει δασμούς ύψους 5-10% σε συνολικά 5.200 προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ, διευκρίνισε η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το μέτρο αυτό έχει σκοπό "να υπερασπιστεί τις ελεύθερες συναλλαγές και τις πολυμερείς ανταλλαγές και να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα" της Κίνας, πρόσθεσε.

Η απόφαση της Κίνας ήταν αναμενόμενη, καθώς την Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους 10% στα κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι δασμοί αυτοί θα αυξηθούν στο 25%.

"Αν οι ΗΠΑ επιμείνουν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το ύψος των τελωνειακών δασμών, η Κίνα θα απαντήσει αναλόγως" προειδοποίησε σήμερα το Πεκίνο.

Λίγο νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας άφησε να εννοηθεί ότι το Πεκίνο μπορεί να μην επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο πρόβλημα: αυτή η νέα ομοβροντία μέτρων "εντείνει την αβεβαιότητα", είπε ο Γκενγκ Σουάνγκ, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να διεξάγονται "στη βάση της ισότητας και της καλής πίστης". "Όμως αυτό που μόλις ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ δεν μαρτυρά καμία ειλικρίνια, καμία καλοπιστία", συνέχισε, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτους" τους νέους δασμούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτεί από το Πεκίνο να μειώσει το αβυσσαλέο εμπορικό έλλειμμα με τις ΗΠΑ ανοίγοντας την αγορά του στα αμερικανικά προϊόντα.

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα αντίποινα της Κίνας: Επιβάλει τιμωρητικούς δασμούς σε 5.200 αμερικανικά προϊόντα "

Στη Βουλή δικογραφίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Υπό τον ασφυκτικό κλοιό της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον το ζεύγος Παπαντωνίου με δυο ακόμη δικογραφίες να διαβιβάζονται στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας εκ μέρους του πρώην υπουργού. Στο επίκεντρο των δυο δικογραφιών που έφτασαν στην Βουλή βρίσκονται τα εξοπλιστικά αλλά και το θέμα της μεταβίβασης του πολυτελούς ακινήτου του Γ. Παπαντωνίου στη Σύρο.

Και όλα αυτά την ώρα που ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη σύζυγό του Σταύρουλα Κουράκου περνάει στις 27 Σεπτεμβρίου την πόρτα του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ με τη ζημία για το ελληνικό δημόσιο να ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Η διαβίβαση των δυο νέων δικογραφιών για τον Γ. Παπαντωνίου στη Βουλή φέρνει στην επιφάνεια ένα νομικής φύσεως ζήτημα, καθώς για πρώτη φορά η Βουλή καλείται να ερευνήσει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για τον πρώην υπουργό και να αποφανθεί, με βάση το νόμο αν η πράξη που αποδίδεται τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, οπότε είναι και αυτή παραγεγαμμένη όπως και η απιστία, ή αν τελέστηκε επ ΄αφορμή των υπουργικών του καθηκόντων, οπότε αδίκημα παραμένει ... ζωντανό.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία φτάνουν συνεχώς στους ανακριτές όσον αφορά στη δικογραφία για τα εξοπλιστικά από την Ελβετία και την Κύπρο και τα οποία αφορούν σε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και διαφόρων off shore εταιρειών.

Προς το παρόν πάντως ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου ετοιμάζονται να δώσουν εξηγήσεις στις 27 Σεπτεμβρίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με βασικό αδίκημα αυτό της απιστίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται να χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να καταστήσει αδύνατο τον εντοπισμό των χρημάτων που αποκόμισε. Οι λογαριασμοί αυτοί, σύμφωνα με την κατηγορία είναι στις ελβετικές τράπεζες EFG BANK, Credit Lyonnais (Suisse), UBS A.G,Gredit Suisse,Hypo Swiss Bank και μέσω ενός δικτύου 35 υπολογοριασμοί εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις επενδύσεων που κατέληγαν τελικά σε λογαριασμούς στους οποίους εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος η Σταυρούλα Κουράκου και ο Γ. Παπαντωνίου.

Ακόμη, διαπιστώθηκε όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο ότι μέρος των επίμαχων υπολογαριασμών είχαν κινηθεί σε 200 ουγγιές χρυσού και 600 ουγγιές ασημιού.

Πάντως, ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε κατηγορία.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή δικογραφίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου"

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ παραπέμπεται ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας

Στα πειθαρχικά της όργανα παραπέμπει η ΕΣΗΕΑ τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα για τον «σχολιασμό της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τη χρήση προσβλητικών σχολίων και ακραίων χαρακτηρισμών στον δημόσιο λόγο από μέλη της, κυρίως όταν βάλλουν κατάφωρα εναντίον των δημοκρατικών αξιών και της αξιοπρέπειας, τόσο των θεσμικών παραγόντων όσο και των απλών πολιτών.

Για τον λόγο αυτό και με αφορμή τον σχολιασμό της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από δημοσιογράφο στην ΕΡΤ, δηλώνει, για μία ακόμη φορά, ότι η τήρηση του Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας των δημοσιογράφων είναι υποχρέωση και αυτοδέσμευση, οι οποίες περιφρουρούν το κύρος και την αξιοπιστία του έργου μας.

Η μετάδοση της είδησης και ο σχολιασμός των γεγονότων είναι καθήκον των δημοσιογράφων, όμως, πρέπει να γίνονται με αίσθημα ευθύνης, σε πλαίσιο ευπρέπειας και δεοντολογίας. Εξάλλου το άρθρο 1 εδ. δ΄ του Κώδικα ρητά αναφέρει: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές, πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του».

Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει σε κάθε περίπτωση ότι ο σεβασμός των αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η υπόθεση διαβιβάζεται προς διερεύνηση στα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ παραπέμπεται ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας"

Ο Ρουβίκωνας προκαλεί την ΕΛΑΣ: Μπορούμε να σας ξεφύγουμε, ακόμα κι αν μας παρακολουθείτε 24 ώρες!

«Και 24ωρη να γίνει η παρακολούθηση σε κάποιους από εμάς δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα»: αυτό γράφει, σε ανάρτησή του στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, δίνοντας συνέχεια σε όσα ακολούθησαν την χθεσινή εισβολή μελών της αναρχικής ομάδας στην πρεσβεία του Ιράν.

Στην ανάρτησή του, ο Καλαϊτζίδης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία πολλών ανθρώπων στην ομάδα (σ.σ. στον Ρουβίκωνα), οι οποίοι είναι άγνωστοι στην Ελληνική Αστυνομία, δίνει στον Ρουβίκωνα ένα πεδίο ελιγμών, που θα μπορέσει να «απορροφήσει» την αύξηση της αστυνομικής πίεσης.

Για μια ακόμη φορά, δε, «υπερασπίζεται» τον φρουρό στην πρεσβεία του Ιράν, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάς απο κάποιον που εκτελεί χρέη φρούρησης να είναι ''στην τσίτα''συνεχώς».
Αυτούσια η ανάρτηση Καλαϊτζίδη

Και 24ωρη να γίνει η παρακολούθηση σε κάποιους απο εμάς δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα.Μπορούμε να ξεφύγουμε, η αν αυτό δεν καταστεί δυνατό κάποιος άλλος να πάρει την θέση μας για να καλυφθεί το κενό.Η παρουσία πλέον πολλών ανθρώπων στην ομάδα οι οποίοι είναι άγνωστοι στην ΕΛΑΣ,μας δίνει ενα απεριόριστο πεδίο ελιγμών που θα μπορέσει να ''απορροφήσει''την αύξηση της αστυνομικής πίεσης.Οσων αφορά την κουβέντα που έχει ανοίξει για την αντίδραση του φρουρού στην πρεσβεία θα πω το εξής.Δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάς απο κάποιον που εκτελεί χρέη φρούρησης να είναι ''στην τσίτα''συνεχώς.Ο φρουρός ενός κτιρίου στην Ελλάδα[οσο υψηλά διαβαθμισμένος στόχος και εαν είναι]δεν είναι στρατιώτης του αμερικανικού πεζικού που κάνει σκοπιά σε προκεχωρημένη θέση στην έρημο του Αφγανιστάν.Μια σοβαρή ομάδα θα εκμεταλλευτεί τις στιγμές χαλάρωσης που μοιραία θα εμφανιστούν.Εν κατακλείδι τα καλύτερα έρχονται και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει..


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας προκαλεί την ΕΛΑΣ: Μπορούμε να σας ξεφύγουμε, ακόμα κι αν μας παρακολουθείτε 24 ώρες!"

ΕΡΤ: Δικαίωμα της ΝΔ να μη βγαίνει στις εκπομπές μας

Είναι δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, απαντώντας στο «εμπάργκο» που κήρυξε η ΝΔ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ αναφέρει:

«Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικότερα, βάσει του άρθρου 3 του Ν. 4173/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4324/2015, προβλέπεται σαφώς ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση "μεριμνά για την παρουσίαση θεμάτων και δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των παραγωγικών τάξεων".

Βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Όσον δε αφορά στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Σημειώνεται επίσης, ότι πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΤ: Δικαίωμα της ΝΔ να μη βγαίνει στις εκπομπές μας"

Πορεία για τον Παύλο Φύσσα: Ένταση και μολότοφ μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Με τους γονείς του Παύλου Φύσσα στην κεφαλή ξεκίνησε η πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Η πορεία έφτασε στο κέντρο του Πειραιά γύρω στις 8 το απόγευμα, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει με κλούβες την πρόσβαση προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να πλησιάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο της πόλης. Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και μολότοφ στις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία απάντησε με απωθήσεις.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση  πέντε ετών από τη δολοφονία του. 

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων, με περίπου 1.000 αστυνομικούς να βρίσκονται ήδη επί ποδός.

Στο μνημείο του παιδιού της που δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά,  πήγε περίπου στις 5.30 το απόγευμα  η μάνα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Η γυναίκα συγκλόνισε χθες, όταν σε ραδιοφωνική της συνέντευξη δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι αυτό που της λείπει περισσότερο στα πέντε χρόνια που το παιδί της είναι νεκρό είναι η προσφώνηση «μάνα», από τα χείλη του: 


epeisodia02

mana-fyssa04
mana-fyssa03
mana-fyssa02
mana-fyssa05
poreia-mana-fyssa01
poreia-mana-fyssa02
poreia-fyssa06
poreia-fyssa07
poreia-fyssa01
poreia-fyssa02
poreia-fyssa03

Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία για τον Παύλο Φύσσα: Ένταση και μολότοφ μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά"

Το ΕΔΑΔ καταδικάζει το Βέλγιο για την υποχρεωτική αφαίρεση μαντίλας

Απόφαση-καταπέλτη εις βάρος των βελγικών αρχών ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Δικαστήριο καταδίκασε τις βελγικές αρχές επειδή υποχρέωσαν μία μουσουλμάνα να βγει από αίθουσα δικαστηρίου, καθώς εκείνη αρνήθηκε να βγάλει τη μαντίλα της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2007. Η γυναίκα μπήκε στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να παραστεί στην ακρόαση για μία υπόθεση που αφορούσε τον θάνατο του αδελφού της. Ο δικαστής ωστόσο της απαγόρευσε την είσοδο επειδή φορούσε μαντίλα. Εκείνη πάλι αρνήθηκε να τη βγάλει.

Η Λαχίρι, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσέφυγε αρχικά στα τοπικά δικαστήρια και στη συνέχεια, το 2008, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ε.Ε., το οποίο έκρινε ότι παραβιάστηκε το Άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΕΔΑΔ καταδικάζει το Βέλγιο για την υποχρεωτική αφαίρεση μαντίλας"

«Γυμνός» ο φρουρός στην πρεσβεία του Ιράν: Ο ασύρματος δεν λειτουργούσε, μη αλεξίσφαιρη η σκοπιά

Εκτός λειτουργίας ήταν ο ασύρματος που είχε ο ειδικός φρουρός στο φυλάκιο στην πρεσβεία του Ιράν όταν έγινε η επίθεση του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ίδια την ΕΛΑΣ ως προς τα μέσα και τον εξοπλισμό που παρέχει στα στελέχη της, τα οποία φρουρούν ευαίσθητους στόχους, όπως είναι οι πρεσβείες. Πολύ περισσότερο μάλιστα, τη στιγμή που όπως αποκάλυψε το protothema.gr η πρεσβεία του Ιράν ήταν στον κατάλογο της ΕΛΑΣ με τους πιθανούς στόχους του Ρουβίκωνα, τις τελευταίες εβδομάδες. 

Οπως αποκαλύπτεται, ακόμη κι αν ο φρουρός δεν είχε «υπακούσει» στις εντολές των μελών της οργάνωσης δεν θα μπορούσε να ενημερώσει τους συναδέλφους του για την επίθεση, αφού ο ασύρματος που είχε μαζί του είναι παλιάς τεχνολογίας, αναλογικός και δεν μπορεί να διαβιβάσε. Γι΄αυτό άλλωστε, όταν αποχώρησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, ο αστυνομικός ενημέρωσε την υπηρεσία του και την Αμεση Δράση με το κινητό του τηλέφωνο. 

Επιπλέον, εκτός του ασυρμάτου που ήταν πρακτικά άρχηστος, αποδεικνύεται ότι και τα τζάμια στη σκοπιά δεν ήταν αλεξίσφαιρα.

Ο αστυνομικός-φρουρός που πρωταγωνίστησε στο βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν αλλά και ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού δέχθηκαν τις πρώτες «καμπάνες» για το φιάσκο με την εικόνα αστυνομικού να υπακούει στις «εντολές» μέλους της αναρχικής ομάδας.

Ο φρουρός μεταφέρθηκε στις πεζές περιπολίες του κέντρου της Αθήνας και ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού μετακινήθηκε στο Μεταγωγών.

Ειδικοί Φρουροί: Η ανικανότητα να τιμωρηθούν αυτοί που καταστρέφουν - Δεν φέρουν οι αστυνομικοί ευθύνη για την επέλεση των συλλογικοτήτων


Από την πλευρά του, το Σωματείο των Ειδικών φρουρών με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για εκείνους που διατηρούν το σύστημα της επικοινωνίας της αστυνομίας «κωφάλαλο». Παράλληλα, εκφράζει τη θρίψη για το γεγονός ότι τιμωρήθηκε ο φρουρός στην πρεσβεία, αλλά και ο διοικητής του. Όπω σημειώνουν «την ανικανότητα μας να τιμωρήσουμε αυτούς που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία αποτελεί πράξη δειλίας όταν επιδιώκουμε να την μεταφορτώσουμε σε αστυνομικούς που δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την "επέλαση" των συλλογικοτήτων στην Αττική. 


Η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής: 
«Από την πρώτη στιγμή το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α δια των εκπροσώπων του εξεδήλωσε την αποδοκιμασία του για την κακή εικόνα που προσέδωσε η στάση του συναδέλφου αστυνομικού φρουρού της πρεσβείας του Ιράν.
Όμως:
Είναι επιεικώς απαράδεκτο να επιδιώκεται να "μεταφορτωθεί " η ανικανότητα της πολιτείας να περιορίσει δια της δικαιοσύνης το φαινόμενο Ρουβίκωνας , στρέφοντας επιτηδευμένα τα βλέμματα, στην ενδεχόμενη ανεπάρκεια του αστυνομικού .
Το ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ των πράξεων της συλλογικότητας έχει κριθεί επαλειμμένα με την σύλληψη δεκάδων μελών τους από την αστυνομία και την επιστροφή τους στο "θεάρεστο έργο" των καταστροφών, ατιμώρητοι, και λίγα λεπτά μετά την απομάκρυνση τους από την έδρα του δικαστηρίου.
Ίσως έστω για πρώτη φορά, θα έπρεπε να αναζητηθούν και ευθύνες για τους εγκληματικά ανεύθυνο υπευθύνους που διατηρούν το σύστημα επικοινωνίας της αστυνομίας "κωφάλαλο" και στο γεγονός ότι ο ασύρματος του συναδέλφου στην πρεσβεία του Ιράν ήταν εκτός λειτουργίας!!!Το ΣΕΦΕΑΑ έχει γίνει γραφικό καταγγέλλοντας καθημερινά αυτή την εγκληματική ανεπάρκεια . 
Επίσης
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τις διοικητικές πράξεις -αποφάσεις εξοστρακισμού, του Διοικητή του Τμήματος και του Αστυνομικού σκοπού , πρακτικές που μας αναγάγουν σε εποχές ανυπαρξίας Δικαίου, τόσο ποινικού όσο και πειθαρχικού, σε τακτικές εκδικητικές και τιμωρητικές, που απαξιώνουν την Δημοκρατική λειτουργία εντός του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την ανικανότητα μας να τιμωρήσουμε αυτούς που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία αποτελεί πράξη δειλίας όταν επιδιώκουμε να την μεταφορτώσουμε σε αστυνομικούς που δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την "επέλαση" των συλλογικοτήτων στην Αττική . 
Καλούμε λοιπόν την Φυσική Ηγεσία να ανακαλέσει την πράξη "εξοστρακισμού " των συναδέλφων , ώστε να "δικαστούν" από τα όργανα της πειθαρχικής δικαιοσύνης, ταυτιζόμενοι με της αξίες και ιδανικά μιας ευνομούμενης πολιτείας και όχι με αποφάσεις αυταρχικού χαρακτήρα .

Καμπάνες για το φιάσκο
Οι δύο αστυνομικοί μετακινήθηκαν επί τω δυσμενεστέρω μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκίνησε αρχικά για τις περιπτώσεις ΕΔΕ κατά αστυνομικών που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε και για άλλες υπηρεσίες.

Κατά πληροφορίες οι μετακινήσεις και των δύο έγιναν απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, η ενόχληση του οποίου για το γεγονός ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους ήταν έκδηλη.

Ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού πριν βρεθεί στη θέση αυτή υπηρετούσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων την περίοδο των ερευνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η μετακίνησή του αυτή έγινε, κατά πληροφορίες, γιατί ως «αδιάφθορος» είχε κατηγορήσει πολλούς αξιωματικούς για εμπλοκή με τη Χρυσή Αυγή, χωρίς τελικά να αποδειχθεί κάτι για τους περισσότερους εξ αυτών.




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Γυμνός» ο φρουρός στην πρεσβεία του Ιράν: Ο ασύρματος δεν λειτουργούσε, μη αλεξίσφαιρη η σκοπιά"

Αίτηση για υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Αίτηση για την υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης κατέθεσαν οι τράπεζες.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν χθες από το NPL Φόρουμ, την ειδική επιτροπή στην οποία μετέχουν αρμόδια στελέχη των διευθύνσεων των τεσσάρων τραπεζών, μετά τις εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ο ειδικός διαχειριστής που θα διοριστεί, θα αποτιμήσει ποια assets του καναλιού θα πωληθούν ενώ θα ελέγξει τα χρέη που υπάρχουν προς τρίτους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αποφάσεις είχαν ληφθεί προ του καλοκαιριού και αναμενόταν η απόφαση του ΕΣΡ.

Σημειώνεται ότι στις 5 Σεπτεμβρίου το ΕΣΡ ανάρτησε τις αποφάσεις του για τους οριστικούς κατόχους τηλεοπτικής άδειας, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση για υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης"

Ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ το παραθυράκι που επέτρεψε στη δασκάλα να φύγει νύχτα από τη Γαύδο

Στα “χέρια” του υπουργείου Παιδείας είναι τώρα το θέμα των μαθητών της Γαύδου που έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο. Οπως λέει στο 'protothema. gr” o Νεκτάριος Πετράκης από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων “το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει οτι έως την Παρασκευή θα καλέσει αναπληρωτές προκειμένου έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να καλυφθεί η θέση αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα”.

Οι μαθητές πάντως σε κάθε περίπτωση θα μείνουν τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την απροειδοποίητη αναχώρηση της αναπληρώτριας δασκάλας που είχε τοποθετηθεί στο μονοθέσιο σχολείο του ακριτικού νησιού.

Ο κ. Πετράκης τόνισε επίσης οτι με βάση ρύθμισης Γαβρόγλου όποιος δάσκαλος αφήνει τη θέση του δεν έχει καμία επίπτωση ενώ μέχρι πριν από 1,5 χρόνο περίπου αποκλειόταν επί διετίας από τον πίνακα τον αναπληρωτών. Αντίθετα , σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση , όπως είπε ο εκπαιδευτικός η συγκεκριμένη δασκάλα που εργάσθηκε έστω και για τρεις ημέρες ,αν και εφέτος δεν θα εργασθεί, του χρόνου θα μπει στον πίνακα αναπληρωτών με προυπηρεσία. Όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, η σχετική ρύθμιση έγινε επί υπουργείας Νίκου Φίλη, ρύθμιση με την οποία συμφωνεί απόλυτα ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου και δεν πρότίθεται να την αλλάξει, όπως ξεκαθαρίστηκε.

Ο κ. Πετράκης επεσήμανε οτι πρέπει να δίνονται κίνητρα για τους αναπληρωτές Όπως είπε αυτή ήταν η πρώτη τοποθέτηση για την εν λόγω εκπαιδευτικό από τη Θεσσαλονίκη που είναι και μητέρα τριών παιδιών. Σύμφωνα με τον ίδιο η δασκάλα που άφησε στα «κρύα του λουτρού» τους μαθητές του είχε πει από την πρώτη ημέρα της άφιξής της στη Γαύδο ότι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Μου είπε ότι δεν είχε προμήθειες, δεν είχε τι να φάει, το σπίτι δεν την ικανοποιούσε» πρόσθεσε ο κ. Πετράκης.

Την ξαφνική αναχώρηση της δασκάλας γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook η δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλινίκου.

 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ το παραθυράκι που επέτρεψε στη δασκάλα να φύγει νύχτα από τη Γαύδο"

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Οχι» στο ξεπούλημα των μνημείων της χώρας

«Την άμεση εξαίρεση μεταβίβασης της κυριότητας και διαχείρισης των μνημείων των Χανίων και άλλων περιοχών της χώρας που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ)» ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων αρχαιολόγων.
Ο Σύλλογος των Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά από την Κυβέρνηση «την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών μονάδων και των κατά τόπους Περιφερειακών Υπηρεσιών σχετικά με τα ακίνητα που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ΕΤΑΔ ΑΕ».
«Αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής»
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τονίζει για μία ακόμη φορά ότι τα μνημεία προστατεύονται από το Σύνταγμα και αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής» καταγγέλλοντας «την επιχειρούμενη εκχώρηση της διαχείρισης όλων των μνημείων, αρχαίων και νεώτερων, τα οποία περιλαμβάνονται στην υπ' αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 "Μεταβίβαση, κατ' άρθρα 196 παρ. 6 και 209 του Ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)", σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 86/18.06.2018 Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΦΕΚ 2320/ 19-6-2018/ Τεύχος Β')».

Όπως σημειώνει ο ΣΕΑ, «το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε γνωστό με αφορμή τη δημοσιοποίηση καταλόγου των μνημείων που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.
Διαπιστώθηκε ότι σ' αυτόν περιλαμβάνονται μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των Ενετικών οχυρώσεων, η τάφρος του Βυζαντινού τείχους, η νότια τάφρος των Ενετικών οχυρώσεων, ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, συγκροτήματα ενετικών νεωρίων, ο προμαχώνας Μοnigo, o Ενετικός προμαχώνας Lando, το φρούριο Φιρκά και το τούρκικο χαμάμ (ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς από το ΥΠΠΟΑ ή και ακίνητα στα οποία έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης).
Περιλαμβάνονται ακόμη και τα Αρχαιολογικά Μουσεία (!), τόσο το στεγαζόμενο στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα όπως το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος ή το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης».

«Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα έως σήμερα δεδομένα της διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρόκειται δικαιολογημένα να ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο» συμπληρώνει ο ΣΕΑ, διευκρινίζοντας ότι «η εξαίρεση των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 196, παράγρ. 4 του Ν. 4389/2016, αποτελεί προσχηματική δικαιολογία, δεδομένου ότι αναιρείται από την αμέσως επόμενη παράγραφο, την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία τα εξαιρούμενα ακίνητα παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ ΑΕ, μάλιστα με την "επιφύλαξη υφιστάμενου δικαιώματος οποιουδήποτε νομικού προσώπου εκτός του Ελληνικού Δημοσίου". Η νομή, χρήση και διαχείριση λοιπόν των σημαντικότερων μνημείων των Χανίων δεν θα ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του, κατά παράβαση του πνεύματος του άρθρου 24 του Συντάγματος».
Το φρούριο Φιρκά, φωτογραφία: kastra.euΤο φρούριο Φιρκά, φωτογραφία: kastra.eu
ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Οχι» στο ξεπούλημα των μνημείων της χώρας "

Στη Βουλή η υπόθεση της δίωξης Παναγιωτάκη: Το τεκμήριο της αθωότητας επικαλείται o Σταθάκης για τον διοικητή της ΔΕΗ

Το τεκμήριο της αθωότητας επικαλείται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αναφορικά με την υπόθεση δίωξης του διοικητή της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση 23 βουλευτών της ΝΔ.

Την υπόθεση έφερε στο φως δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παναγιωτάκης καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση». Η πρωτόδικη καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 αφορά στη συγκάλυψη υπαλλήλου της Δημόσιας Επιχείρησης και υφισταμένης του, ενώ σε λίγες ημέρες, στις 28 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η υπάλληλος της ΔΕΗ είχε κατηγορηθεί και έχει καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Στην ίδια ερώτηση απάντησε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ παραθέτοντας το χρονικό της υπόθεσης και υποστηρίζοντας ότι «η δίωξη που ασκήθηκε τελικά στα 4 διευθυντικά στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ (μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος της ΔΕΗ) δεν ήταν για συγκάλυψη, αλλά για «παραβίαση καθήκοντος» κατ’ άρθρο 37 παρ 2 του ΚΠΔ και συγκεκριμένα γιατί δεν κοινοποίησαν τις καταγγελίες από την αρχή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «ο εισαγγελέας της έδρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μαρτίου 2017, πεισθείς από τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΔΕΗ και των λοιπών διευθυντικών στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ, πρότεινε την πανηγυρική τους αθώωση αναφερόμενος στην αγόρευσή του ότι δεν απεδείχθη δόλος των κατηγορουμένων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η υπόθεση της δίωξης Παναγιωτάκη: Το τεκμήριο της αθωότητας επικαλείται o Σταθάκης για τον διοικητή της ΔΕΗ"

Θ. Παπαθεοδώρου στο «Ακραίως»: Υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Ρουβίκωνα

«Ενοχοποιώ απολύτως την κυβέρνηση» για τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα υποστήριξε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και αιτιολόγησε: «Όταν επιδεικνύεις προκλητική ανοχή σημαίνει ότι υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις. Καλύπτεται από αριστερές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση».

«Η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό και στην Ελλάδα έχει εξευτελιστεί. Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση είναι να υποχωρεί σταθερά απέναντι στους Ρουβίκωνες και να καλύπτει τη δράση τους. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουμε 20 επιθέσεις, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται».

«Η κυβέρνηση έχει απαξιώσει την αστυνομία»

Ο αρμόδιος της ΔΗΣΥ για θέματα Δικαιοσύνης κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την απαξίωση της αστυνομίας. «Ο Ρουβίκωνας έχει γνωστή κατάληψη στα Εξάρχεια. Είναι γνωστοί στην αστυνομία, αν ήθελε να κάνει συλλήψεις μπορούσε πολύ εύκολα. Αλλά η αστυνομία έχει απαξιωθεί και ψυχολογικά και υπηρεσιακά από την κυβέρνηση. Το πώς κινείται η αστυνομία εξαρτάται από την πολιτική βούληση».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν και την «αδράνεια» του φρουρού. «Η εικόνα ήταν κακή. Θα μπορούσε στις 6 το πρωί να πυροβολήσει, όχι θα ήταν δυσανάλογο. Δεν αφήνεις ένα αστυνομικό μόνο του σε μια πρεσβεία που είναι φυλασσόμενος στόχος. Μήπως ακούσαμε ότι το ψηφιακό σύστημα άμεσης επικοινωνίας και επέμβασης της αστυνομίας δεν λειτουργεί; Άρα ο αστυνομικός φρουρός δεν είχε τίποτα να κάνει παρά να ειδοποιήσει για την επίθεση».

Και επανέλαβε: «Απολαμβάνει της ανοχής και της κάλυψης της κυβέρνησης ο Ρουβίκωνας γι’ αυτό και συνεχίζουν τις επιθέσεις. Γιατί όταν μπήκαν στη Βουλή, και έγιναν κάποιες συλλήψεις, μόνο που και κάποιοι δεν τους έστειλαν με ταξί στα σπίτια τους. Αυτή η ανοχή δημιουργεί και τα αντανακλαστικά στην αστυνομία. Ο Ρουβίκωνας κάνει πολιτική παρέμβαση με την ανοχή της κυβέρνησης. Όταν βλέπετε συνέντευξη μελών του, που λένε εμείς αποδεχόμαστε τη βία πολιτικής παρέμβασης, αυτό κάπως λέγεται. Οι καταλήψεις δεν είναι νομιμοποιημένες στην Ελλάδα. Γιατί δεν γίνονται συλλήψεις;»

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση επί ΠΑΣΟΚ: «Καμία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έδειξε ανοχή σε φαινόμενα τέτοια. Υπήρξαν περίοδοι που η πολιτική στα Εξάρχεια ήταν αυστηρή και είχε αποτελέσματα. Την τρομοκρατία στην Ελλάδα η κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ την εξάρθρωσε».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Θ. Παπαθεοδώρου στο «Ακραίως»: Υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Ρουβίκωνα"

Η ΝΔ κόβει την ΕΡΤ -Σταματά να στέλνει βουλευτές και στελέχη στα πάνελ

Να «κόψει» την ΕΡΤ, να μη στέλνει δηλαδή βουλευτές και στελέχη της στα πάνελ των εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης, αποφάσισε η ΝΔ. 
Η απόφαση ελήφθη μετά το περιστατικό με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα, περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης. 
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει σε ανακοίνωση ότι «μετά το σχόλιο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που παρομοίασε χθες τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δικτάτορα Μουσολίνι, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε αμέσως ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία της ΕΡΤ (Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια), όπως και τον επικεφαλής τους Νίκο Παππά, προειδοποιώντας τους για τελευταία φορά ότι έχουν εξευτελίσει τη δημόσια τηλεόραση με τη χυδαία προπαγάνδα τους».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε σιωπηλός και κρυπτόμενος, ενώ, αντί συγγνώμης, η ηγεσία της ΕΡΤ εξέδωσε μια ανυπόγραφη (!) ανακοίνωση αποφεύγοντας ακόμη και να αποδοκιμάσει τις απαράδεκτες αυτές αναφορές. Η κωμική δικαιολογία που επικαλέστηκε ο ανώνυμος συντάκτης είναι ότι η ΕΡΤ δεν ασκεί προληπτική λογοκρισία στους εγκάθετους γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς ασυνείδητα εννοούσε ότι μπορούν και μόνοι τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά άνευ καθοδήγησης και φυσικά άνευ συνεπειών. 
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι άνθρωποι που ηγούνται εδώ και τριάμισι χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου και  κυρίως της συνταγματικής ευθύνης τους. Ως εκ τούτου δεν έχει πλέον κανένα νόημα ο διάλογος μαζί τους.
Η ΝΔ αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, δηλώνει απερίφραστα στους κ. Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια ότι δεν επιθυμεί στο εξής να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους.
Καθιστούμε επίσης σαφές ότι για κάθε προπαγανδιστικό σχόλιο που θα κάνουν στο εξής οι Συριζαίοι γκαουλάιτερ, η ΝΔ θα προσφεύγει αμέσως στο ΕΣΡ -που παραδόξως έμεινε άφωνο από χθες- για να υπενθυμίζει και σε εκείνο ότι εκ του Συντάγματος έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών από την ΕΡΤ.
Μέχρι νεωτέρας, η μόνη σχέση που θα έχει η ΝΔ με την ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα η ΝΔ εκφράζει την ελπίδα της και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την αυτονόητη αυτή επιλογή της. Και αυτό διότι τυχόν παραμονή των στελεχών τους στη σημερινή κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσδίδει μια επίφαση δημοκρατικότητας και πολυφωνίας στη φασίζουσας αντιλήψεως προπαγάνδα που έχει επιβάλει ο Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ που όμοιά της δεν απαντάται σε καμία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα. 
Η ΝΔ αξιώνει, επίσης, από τη διοίκηση της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσει όλους τους μισθούς των κομματικών γκαουλάιτερ τους οποίους πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό γιατί από μια πρώτη έρευνα στην Διαύγεια προέκυψε π.χ. ότι το κόστος του συριζαϊκού καφενέ που ονομάζεται «Δεύτερη Ματιά» είναι ημερησίως 2.118 ευρώ, ενώ μόνο το τελευταίο δεκάμηνο έχει στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες 450.000 ευρώ! Σημειωτέον δε ότι όλες οι προπαγανδιστικές εκπομπές της ΣΥΡΙΖΕΡΤ είναι εξωτερικές παραγωγές, ενώ η Δημόσια τηλεόραση διαθέτει και τα μέσα και κυρίως το προσωπικό -που σκοπίμως παρακάμπτεται- για να τις υλοποιεί άνευ επιπλέον κόστους.  
Η ΝΔ δεσμεύεται, τέλος, έναντι όλων των πολιτών ότι η ΕΡΤ θα γίνει πολύ σύντομα μια τηλεόραση σύγχρονη, πλουραλιστική και ακομμάτιστη στην οποία προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι σημερινοί εγκάθετοι του Μαξίμου που ντροπιάζουν καθημερινά κάθε έννοια δημοσιογραφικής αμεροληψίας.
Εν ολίγοις, στους λίγους μήνες που τους απομένουν, ας κάνουν την χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα μόνοι τους. Ούτως ή άλλων μόνοι τους την παρακολουθούν».
Το χρονικό
«Ηταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι», είπε χθες, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Καψώχας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1.
Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με ανοιχτή επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο Βασίλη Ταλαμάγκα και τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης Παναγιώτη Τσούτσια.
«Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της», τονίζεται στην επιστολή, που υπογραμμίζει ακόμη, και προς τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ότι «αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».
Αναλυτικά η χθεσινή επιστολή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:
«Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Δεύτερη Ματιά" ακούστηκαν σήμερα (σ.σ.: χθες), μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα  τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι".
Τα παραπάνω τα ανέφερε επί λέξει ο κ. Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής.
Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της.
Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
ΥΓ.: Η εν λόγω ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του ΕΣΡ που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
ΕΡΤ: Δεν κάνουμε λογοκρισία, προσωπικές οι απόψεις του
Η ΕΡΤ, απαντώντας στην επιστολή της ΝΔ αποφεύγει να καταδικάσει τα όσα είπε ο Σ. Καψώχας:
«Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι. Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ. Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων» αναφέρει η ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΝΔ κόβει την ΕΡΤ -Σταματά να στέλνει βουλευτές και στελέχη στα πάνελ "

Εκπρόσωπος ΠΟΑΣΥ: «Κάντε στην άκρη και ειδοποιήστε το κέντρο» είναι οι εντολές για τον Ρουβίκωνα

«Ο συνάδελφος όφειλε να φοράει τη στολή του, το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα μπορούσε να αποτρέψει την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης focus fm, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, Γιώργος Δελιτζάκης, για τον φρουρό της Πρεσβείας του Ιράν στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με τον κ. Δελιτζάκη, οι εντολές στους αστυνομικούς είναι, σε περίπτωση εμφάνισης του Ρουβίκωνα, απλά να κάνουν στην άκρη και να ειδοποιήσουν το κέντρο:

«Πριν από δύο μήνες είχε γίνει συγκέντρωση προσωπικού στην υπηρεσία του εν λόγω συναδέλφου. Οι εντολές που δόθηκαν ήταν σαφείς: Σε περίπτωση που έρθει ο Ρουβίκωνας, αυτό που θα κάνετε είναι, να κάνετε στην άκρη και να ειδοποιήσετε το κέντρο. Δεν θα κάνετε καμία άλλη ενέργεια. Αυτές ήταν οι εντολές. Είναι εντολές που δίνονται σε συγκεντρώσεις προσωπικού. Κι αν δείτε και δελτία Τύπου της υπηρεσίας, αυτό έπρεπε να κάνει: να διαφυλάξει τον οπλισμό του, να κρατήσει την ψυχραιμία του και να ενημερώσει το 100, το κέντρο. Σ’ αυτό το θέμα ο συνάδελφος ενήργησε πολύ σωστά και ψύχραιμα.

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν κάποιος άπειρος συνάδελφος, να βλέπει δέκα άτομα με βαριοπούλες να έρχονται κατά πάνω του, να χάσει την ψυχραιμία του να πάρει το υποπολυβόλο και να αρχίσει να θερίζει. Θα ήταν σήμερα ο «θεριστής». Φανταστείτε τι θα γινόταν σήμερα στην Ελλάδα...».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπρόσωπος ΠΟΑΣΥ: «Κάντε στην άκρη και ειδοποιήστε το κέντρο» είναι οι εντολές για τον Ρουβίκωνα"

Μετέθεσαν τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού λόγω Ρουβίκωνα -Στέλνουν στις περιπολίες τον φρουρό

Δυσμενή μετάθεση πήρε σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η φύλαξη της πρεσβείας του Ιράν, μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα.

Ο διοικητής μετατέθηκε στο Μεταγωγών, ενώ ο φρουρός της πρεσβείας, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση του βίντεο από την επιδρομή, απομακρύνθηκε και επέστρεψε στις περιπολίες.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη Ενορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με το επεισόδιο, αφού ο φρουρός δεν αντέδρασε όπως προβλέπει ο κανονισμός, αλλά προτίμησε να απομακρυνθεί όπως του ζητούσαν οι αντεξουσιαστές. ΟΙ πληροφορίες από την Αστυνομία υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να απειλήσει τους επιτιθέμενους με το όπλο του και σε περίπτωση που νιώσει απειλή θα μπορούσε ακόμα και να πυροβολήσει στον αέρα. Αντίθετα όμως συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν οτι οι εντολές που έχουν δοθεί είναι οι φρουροί να μην αντιδρούν, και απλά να κάνουν χρήση του μπουτόν ασφαλείας ώστε ειδοποιείται το κέντρο της Αμεσης Δράσης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετέθεσαν τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού λόγω Ρουβίκωνα -Στέλνουν στις περιπολίες τον φρουρό "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news