facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Επιμένει στην πρόκληση ο Πολάκης: Η διεύθυνση του Συνολάκη είναι στο Χρυσό Οδηγό

Να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα προσπαθεί ο Παύλος Πολάκης, που με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ από τη ΔΕΘ, σύμφωνα με τις οποίες η στοχοποίηση του καθηγητή Κώστα Συνολάκη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι φασισμός. Παράλληλα και παρά το σάλο που έχει προκαλέσει, ο Παύλος Πολάκης επέμεινε στις αιτιάσεις του απέναντι στον ακαδημαϊκό καθηγητή Κώστα Συνολάκη και ισχυρίσθηκε ουσιαστικά ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων αν και σε ανάρτησή του είχε δημοσιοποιήσει την διεύθυνση της οικογένειας Συνολάκη, αφού υπάρχει ... στον Χρυσό Οδηγό.

Στο νέο του ποστ ο Π. Πολάκης γράφει:

Άκου Κυριακο Μητσοτακη :
-Φασισμός ειναι να έχεις τον Αδωνη και το Βορίδη να σου χαράζουν γραμμή στο κόμμα σου
-Φασισμός ειναι να υποδαύλιζεις τον εθνικισμό και να δίνεις κάλυψη σε Χρυσαυγίτες τώρα με τα συλλαλητήρια μπας και ρίξεις το Τσιπρα
-φασισμός ειναι να χρωστάει το κόμμα σου 300 εκατομ και να σφυρίζεις κλέφτικα γιατι νομίζεις πως σου ανήκει κληρονομικά αυτή η χώρα
-Φασισμός ειναι να έχει καταγγελθεί επίσημα και με στοιχεία πως η σύζυγος σου χρηματοδοτείται απο οφσορ,ο Ανηψιος σου να φτιάχνει τις οφσορ του Απατεώνα Φλωρου ,η Ανηψια σου να τρώει 300 χιλιάρικα απο τον Ερυθρό Σταυρό για αέρα κοπανιστό και αφενός να μην απαντάς και αφετέρου να τολμάς να μιλάς για οικογενειοκρατία του Συριζα !!!!
-Φασισμός ειναι να διώχνεις σε ενα βράδυ 15000 υπαλλήλους με απόλυση ή διαθεσιμότητα ,να αλλάζεις όλους τους προϊσταμένους του δημοσίου τον Οκτώβρη του 14 βάζοντας κομματικούς πιστούς σου ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ για σοβιετικό κράτος του Συριζα !
Κατάλαβες Κυριακο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ;;;;
Όσο για το Φιλιοτσο και κουμπάρο του πατέρα σου τον Συνολάκη που του "ανέθεσες" μελέτη για την εκκένωση στο Μάτι αυτο που σας ενόχλησε στις αναρτήσεις μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η δημοσιοποίηση της διεύθυνσης του που και στο χρυσό οδηγό να μπεις τη βρίσκεις και έχεις βαλει όλα τα τρολλακια σας να φωνάζουν για "προσωπικά δεδομένα"(το ξαναέκαναν αυτο και με τον απατεώνα το Φλωρο τις πρώτες μέρες για "δημοσιοποίηση στοιχείων ιατρικού φακέλου" μέχρι που αποδείχτηκε πως ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ και μετα το βούλωσαν όλοι )

Αυτο που σας ενόχλησε ηταν η αποκάλυψη των σχέσεων σας άρα και το κατευθυνόμενο των συμπερασμάτων ,καθώς η συζήτηση που ακολούθησε ΑΠΕΔΕΙΞΕ πως ο κύριος Συνολακης δεν εξέτασε το ερώτημα "αν μπορούσε να εκκενωθεί το Μάτι "αλλα το ερώτημα "πως θα μπορούσε να εκκενωθεί το Μάτι" κάνοντας μια σειρά απο παραδοχές οι οποίες ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ !!!!!(πχ αν δινόταν η εντολή για εκκένωση την ώρα που άναψε η φωτιά στο βουνό ή αν ξέραμε πως θα παει εκει και οχι στη νέα μακρη και τη Ραφήνα κλπκλπ) Επισης βεβαια ενόχλησε η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της κολώνας της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι του που φέρνει στο μυαλό του καθενός το "δάσκαλε που δίδασκες...."
Γι αυτο σου λέω Κυριακο Μητσοτακη ,αφήστε στην άκρη τις όψιμες ευαισθησίες περί προσωπικών δεδομένων (που δεν τις δείξατε ποτέ όταν δημοσιεύονταν φωτογραφίες απο τα σπίτια τα δικά μας ) και πάρτε το απόφαση πως η επιχείρηση Τυμβωρυχεια πανω στην καταστροφή και στους νεκρους στο Μάτι το μόνο που αποδεικνύει ειναι το λαϊκισμό ,την πολιτική εκμετάλλευση ,το πάθος σας για επιστροφή στην εξουσία και οχι τον πόνο σας .

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει στην πρόκληση ο Πολάκης: Η διεύθυνση του Συνολάκη είναι στο Χρυσό Οδηγό"

On line σύνδεση ταμειακών μηχανών με κλειστό κύκλωμα ελέγχου σχεδιάζει η ΑΑΔΕ

Ηλεκτρονικό μπλόκο για όλες τις επιχειρήσεις, με on line σύνδεση των ταμειακών μηχανών τους με κλειστό κύκλωμα ελέγχου που θα λειτουργεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σχεδιάζει να βάλει σε εφαρμογή από το 2019 η Ανεξάρτητη Αρχή ώστε να περιοριστεί, στο μέτρο του εφικτού η φορολογική παραβατικότητα των επιχειρήσεων (φτάνει το 60%) και να αυξηθούν τα διαφυγόντα, σήμερα, έσοδα για το δημόσιο που αγγίζουν τα 15 δισ ευρώ ετησίως (ΦΠΑ και απόκρυψη εισοδημάτων από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ).

Η on line σύνδεση της ταμειακής μηχανής κάθε επιχείρησης με κλειστό κύκλωμα λειτουργίας στην ΑΑΔΕ θα υποχρεώσει τους επιχειρηματίες να εκδίδουν περισσότερες αποδείξεις καθώς θα ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο, ενώ θα έχουν παράλληλα να αντιμετωπίσουν και τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους των εφοριακών.

Εκτός από το παραπάνω μέτρο το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά και τα ποσοστά υποχρεωτικής χρήσης του πλαστικού χρήματος για την κατοχύρωση του αφορολογήτου από μισθωτούς και συνταξιούχους (σήμερα είναι 10% για ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, 15% από 10.001-30.000 ευρώ και 20% από 30001 και πάνω ), ενώ δικαίωμα "κτισίματος" ορισμένου ποσού αφορολογήτου θα έχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εφόσον κάνουν συστηματική χρήση πιστωτικών η χρεωστικών καρτών για αγορές αγαθών και υπηρεσιών...

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "On line σύνδεση ταμειακών μηχανών με κλειστό κύκλωμα ελέγχου σχεδιάζει η ΑΑΔΕ"

Το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής για τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη

«Ούτε σήμερα ακούσαμε κάποια αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη στα θέματα του σύγχρονου κράτους πρόνοιας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 83η ΔΕΘ. «Έννοιες κρίσιμες για τον λαό μας, αλλά ξένες με το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που συμπληρώνει: «Θυμήθηκε όμως να επαναλάβει τις θέσεις που είχε εκφράσει στον ΣΕΒ, αμφισβητώντας εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις».

Και η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής καταλήγει: «Ως εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Είναι ώρα για προοδευτικές λύσεις για την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτές που μόνο η ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής για τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη "

Σχέδιο για ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια από το 2019

Συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια από το 2019, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews.

Μέσα στις επόμενες ημέρες εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και αγροτεμαχίων θα λάβουν το... λογαριασμό του νέου ΕΝΦΙΑ. Ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο σε σχέση με πέρσι, ενώ για ορισμένους εξ αυτών οι επιβαρύνσεις ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για το 2018 τα αγροτεμάχια εξαιρέθηκαν από την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου, ωστόσο το 2019 και με βάση τα τωρινά δεδομένα, αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει με αποτέλεσμα νέα βάρη για τους αγρότες.

Τον... λογαριασμό των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φέτος (ΕΝΦΙΑ 2018) κυρίως οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές όπου οι τιμές ζώνης έκαναν άλμα κατά 100, 200, 300 ή και 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξόφληση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως και τον Ιανουάριο του 2019.

Ο ΕΝΦΙΑ φέτος υπολογίστηκε με βάση τα ακόλουθα δεδομένα:

1) Τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η πρόσφατη αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης έφερε αυξήσεις σε 3.792 περιοχές, που αντιστοιχεί στο 37,11% της επικράτειας, μειώσεις σε 2.122 περιοχές, ενώ οι τιμές ζώνης σε 4.302 περιοχές παρέμειναν σταθερές.

2) Τη νέα κλίμακα του κύριου φόρου για τα κτίσματα όπου έγιναν παρεμβάσεις στο πρώτο και τρίτο κλιμάκιο προκειμένου να σβήσουν οι μεγάλες επιβαρύνσεις που προκαλούσαν οι νέες αντικειμενικές αξίες στις λεγόμενες φθηνές περιοχές.

3) Το νέο αφορολόγητο όριο για τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ το οποίο αυξήθηκε στις 250.000 ευρώ από 200.000 ευρώ. Το όφελος που προκύπτει από την αύξηση του αφορολογήτου κατά 50.000 ευρώ είναι μόλις 50 ευρώ για τους περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακίνητων που πιάνονται στην παγίδα του συμπληρωματικού φόρου.

Σημειωτέον ότι ειδικά για την εκκαθάριση του φόρου αγροτεμαχίων λαμβάνεται υπόψη αν η γεωγραφική θέση του χωραφιού προσδιορίζεται μόνο από το νομό, καθώς λαμβάνεται η μεγαλύτερη Αρχική Βασική Αξία (ΑΒΑ) του νομού για τον κύριο φόρο φυσικών και νομικών προσώπων και, κατά περίπτωση, η μεγαλύτερη ΑΒΑ ή Ειδική Βασική Αξία (ΕΒΑ) για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Σε περίπτωση κατά την οποία η γεωγραφική θέση του αγροτεμαχίου προσδιορίζεται μόνο από νομό και δήμο, λαμβάνεται κατά περίπτωση η μεγαλύτερη ΑΒΑ ή ΕΒΑ του δήμου για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Σε περίπτωση κατά την οποία η γεωγραφική θέση του αγροτεμαχίου προσδιορίζεται μόνο από τον νομό, λαμβάνεται η μεγαλύτερη το αρχικό του νομού και εάν η γεωγραφική θέση του αγροτεμαχίου προσδιορίζεται μόνο από τον νομό και δήμο, λαμβάνεται η μεγαλύτερη το αρχικό του δήμου για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Προκειμένου για περιπτώσεις κτισμάτων εντός αγροτεμαχίου, σε περίπτωση κατά την οποία έχει συμπληρωθεί η στήλη της συνολικής επιφάνειας κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο αλλά δεν έχει συμπληρωθεί η κατηγορία του ακινήτου, θεωρείται ότι επί του αγροτεμαχίου βρίσκεται κατοικία.

Εάν, τέλος, δεν έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία πρόσοψης του αγροτεμαχίου ή έχουν συμπληρωθεί λανθασμένα, για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων, θεωρείται ότι η έκταση έχει πρόσοψη σε εθνική ή επαρχιακή οδό.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο για ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια από το 2019"

Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω

Βέβαιος ότι από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα υπάρξει προεδρική πλειοψηφία και η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε νέες κάλπες με απλή αναλογική, υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ.



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα είναι καταστροφική, διότι θα εντείνει την πολιτική αστάθεια σε μια εποχή που η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη για σταθερότητα. Γι΄ αυτό και όπως είπε πριν από την προεδρική εκλογή θα έχει αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Σε όλες τις απαντήσεις που έδωσε, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε να καλλιεργεί την εικόνα ενός μετριοπαθούς πολιτικού που τοποθετηθεί το κόμμα του στον χώρο του Κέντρου. Σε αυτό το πλαίσιο έκανε πολλά ανοίγματα προς την Κεντροαριστερά. Ανέφερε ότι είναι στις προθέσεις του, ακόμη και αν έχει αυτοδυναμία, να αξιοποιήσει στην κυβέρνησή του πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους. Μάλιστα προανήγγειλε ότι η διεύρυνση της ΝΔ θα ξεκινήσει πριν από τις εκλογές, με την ένταξη στα γαλάζια ψηφοδέλτια προσώπων από τον χώρο του Κέντρου. «Και γιατί όχι από την Αριστερά», όπως συμπλήρωσε.

Με την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να στείλει «μήνυμα ενότητας απέναντι σε αυτόν τον χυδαίο διχασμό που εκπέμπει η σημερινή πλειοψηφία». Χαρακτήρισε «μεγάλο δηλητήριο» τη στοχοποίηση του αντιπάλου που κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Κυβερνούν για όσους θεωρούν δυνάμει κομματικούς πελάτες τους». Και, αναφερόμενος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει, εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές, συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε εδώ για λίγους. Είμαστε εδώ για όλους. Ο διχασμός κάνει ζημιά στη χώρα. Εγώ θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, όποιο κόμμα αν ψηφίσουν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε συναινετικός, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει όποια μέτρα από το δικό του Πρόγραμμα υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση, ήταν απόλυτα κατηγορηματικός στο ζήτημα της μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσουμε σε μεγάλο συνασπισμό με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ». Και, αφού επανέλαβε ότι ακόμη και αυτοδύναμος αν είμαι, θα επιλέξει ευρύτερες συγκλίσεις, συμπλήρωσε: «Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δεν θα πάει σε εκλογές με απλή αναλογική. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την επόμενη μέρα θα υπάρχει κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτώμενος για την προεδρική εκλογή του 2020 και αν θα στηρίξει τότε το όμμα του τον νυν Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο για να μην προκληθούν πρόωρες εκλογές, απάντησε: «Έχω πολύ καλή θεσμική συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο». Και συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας ότι είναι πεπεισμένος πως θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία και δεν θα προκληθεί θεσμική αναστάτωση, όπως το 2014. Τόνισε, πάντως, ότι το κόμμα του ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης θα επιμείνει στη πλήρη αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής.
«Δεν υπάρχουν πρόσωπα πασπαρτού», είπε αναφερόμενος στην κυβέρνηση που προτίθεται να σχηματίσει. «Θα κυβερνήσω με τους άξιους και πρόσωπα πέρα από τη Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ αναφερόμενος στη μελλοντική κυβερνητική είπε ότι θα αλλάξει και η αλλαγή αυτή θα γίνει με την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της επόμενης Βουλής. Ο ίδιος είπε ότι σε αυτή τη φάση μπορεί να φωτογραφίσει την αντίληψή του που λελογισμένα πιο σφικτό υπουργικό συμβούλιο και αν αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Συμπλήρωσε σε σχετική ερώτηση ότι θα διατηρηθεί το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Εμείς έχουμε Πρόγραμμα
«Μόνον εμείς μπορούσε να φέρουμε επενδύσεις», είπε στα ερωτήματα που δέχθηκε για τα οικονομικά. Στο ίδιο πλαίσιο αρνήθηκε ότι έχει ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. «Εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα και ο κ. Τσίπρας αρκείται να μοιράζει επιδόματα. Υπερφορολογεί την παραγωγική Ελλάδα και μεγαλώνει το Κράτος. Και δεν λέει τίποτε για το συμμάζεμα του Κράτους».

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι ο ίδιος διαθέτει συνολικό σχέδιο το οποίο «είναι πιο φιλόδοξο από εκείνο του κ. Τσίπρα». Στο ερώτημα αν θα ψηφίσει μέτρα που και ο ίδιος προτείνει εφόσον τα προωθήσει η σημερινή κυβέρνηση. «Δεν έχουμε λόγο να μην ψηφίσουμε μέτρα που είναι ευθυγραμμισμένα στη δική μας λογική», είπε. «Θα δούμε την εξειδίκευση», συμπλήρωσε αν και, αναφερόμενος ση διάσταση Μαξίμου και υπουργείου Οικονομικών αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση έχει το πράσινο φως των θεσμών. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε έχει διαφορετική αντίληψη από τον κ. Τσίπρα. «Εγώ δεν βλέπω πελάτες, βλέπω πολίτες», σημείωσε δηκτικά, επαναλαμβάνοντας την κριτική ότι η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί «διχαστική» και «ταξική» πολιτική με μόνο στόχο την ψηφοθηρία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η μείωση φόρων και εισφορών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Νέας Δημοκρατία. Τόνισε επίσης ότι πρώτος στόχος αποτελεί η πρόσβαση στις αγορές, διότι το μαξιλάρι ασφαλείας δεν μπορεί να φαγωθεί. Ταυτόχρονα επανέλαβε την κριτική του για την τακτική που ακολουθούν εταίροι και δανειστές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Θεσμοί στρουθοκαμήλιζαν όταν ξηλώνονταν μεταρρυθμίσεις» από τη σημερινή κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του επανέλαβε ότι είναι συνεκτικό και πλήρως κοστολογημένο. Μαζί, όπως είπε, με τις μειώσεις φόρων και εισφορών, διαθέτει και αντίστοιχο πρόγραμμα συμμαζέματος των δαπανών ύψους 2 δισ. ευρώ που «θα γίνει χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα υπηρεσιών» του Δημοσίου, καθώς είναι η άλλη όψη του νομίσματος για τη μείωση των φόρων. Στα πολλά ερωτήματα που δέχθηκε για τη μείωση του Κράτους, επέμεινε στο ζήτημα της μείωσης των συμβασιούχων, που, όπως είπε, όταν λήγει η σύμβασή τους θα απομακρύνονται, όπως επιβάλει το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ
«Ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε απορρίπτοντας την κριτική που δέχεται από τα κυβερνώντα κόμματα. Και ανταπέδωσε τα ουρά λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο, ο οποίος είναι ακροδεξιός. Με αφορμή την αφορμή πήρε εκ νέου αποστάσεις από τους Ευρωπαίους πολιτικούς που αντιτάσσονται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό, όπως ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και ο Ιταλός υπουργός Ματέο Σαλβίνι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια της Λέσβου, δείχνοντας μάλιστα και σχετικές εικόνες από τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Ενώ έθεσε και ζήτημα κονδυλίων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει μόνον σπατάλη και σημειώνοντας ότι απαιτείται να γίνει διερεύνηση.

Αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατελόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «αδικαιολόγητο κυνισμό». Όπως είπε αναφερόμενος στη σύσκεψη – παρωδία που έγινε στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής το βράδυ της 23ης Ιουλίου, σχολίασε: «Ή γνώριζε ή δεν γνώριζε για τους νεκρούς. Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος διαχειριστής».

Ταυτόχρονα στηλίτευσε τις χυδαίες επιθέσεις κατά του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Συνολάκη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι φασιστικό» αυτό που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του επικεφαλής της Επιτροπής που μελέτησε το ζήτημα για λογαριασμό της ΝΔ. «Αν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι θα είχαν σωθεί ζωές», υποστήριξε, τέλος, επικαλούμενος το πόρισμα του κ. Συνολάκη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κλήθηκε να σχολιάσει και τις διαδοχικές άδειες που λαμβάνει ο καταδικασμένος τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας και ήταν κατηγορηματικός: Το καθεστώς θα αλλάξει, έχει σκοτώσει 11 ανθρώπους, δεν μπορεί να βγαίνει όποτε θέλει.

Λαϊκισμός ίσον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Καμμένος είναι τσάμπα μάγκας
Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Στη νέα έκδοση λεξικού του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκισμός θα υπάρχει η εικόνα του κ. Τσίπρα. Όχι η δική μου. Τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος ο οποίος λέει ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που τη ψηφίζει. Ήμουν ειλικρινής με τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της. Η ιστορία του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει».

Το κείμενο της Συνέντευξης Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 83ης Δ.Ε.Θ. (α΄ Μέρος)

Το κείμενο της Συνέντευξης Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 83ης Δ.Ε.Θ. (β΄ Μέρος)

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω"

Σπίρτζης: Δεν μπορούμε να χτίσουμε τις πυρόπληκτες περιοχές όπως ήταν

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην εφ. "Documento" αναφέρει ότι «υπάρχουν λύσεις» για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, προσθέτοντας ότι «το πιο δύσκολο είναι να καταλάβουν όλοι οι πολίτες, ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε τις περιοχές αυτές όπως ήταν. Δεν θα επιτρέψουμε να μην υπάρχει πρόσβαση στις παραλίες, να μην υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι».

Λέει επίσης, ότι προχωρά η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων σε δύο κατηγορίες: Σ' αυτά που αφορούν στα κορμοδέματα (και τις επόμενες ημέρες θα διενεργηθεί και ο διαγωνισμός για την υλοτόμηση) και στα τακτικά (που θα έχουν δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου) ενώ ευχαρίστησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την συμβολή του στον καθαρισμό των ρεμάτων στις δασικές περιοχές, που έχει ήδη γίνει.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης: Δεν μπορούμε να χτίσουμε τις πυρόπληκτες περιοχές όπως ήταν"

Μητσοτάκης: Φασιστικό αυτό που έκανε ο Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη

Για το θέμα που έχει προκύψει μετά την παρουσίαση από τον καθηγητή Συνολάκη τού τι πήγε στραβά στο Μάτι, στη φονική πυρκαγιά, και την επίθεση που δέχθηκε ο τελευταίος από τον Παύλο Πολάκη μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Φυσικές καταστροφές θα έχουμε στην χώρα. Και θα έχουμε, δυστυχώς, φοβάμαι, και λόγω της κλιματικής αλλαγής, με αυξανόμενο ρυθμό. Είμαστε μια χώρα σεισμογενής. Δεν έχουμε, λοιπόν, κανένα άλλοθι να μην είμαστε καλά προετοιμασμένοι σε αυτό το αντικείμενο. Ζήτησα από τον καθηγητή, τον κ. Συνολάκη, να ετοιμάσει μια αντικειμενική αποτύπωση του τι πήγε στραβά εκείνο το βράδυ. Το έκανε, πιστεύω, με απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Δέχτηκε χυδαίες επιθέσεις από κυβερνητικά στελέχη, προεξέχοντος του συνηθισμένου υπόπτου, του κ. Πολάκη, όχι για αυτά τα οποία είπε, αλλά για το ποιος είναι. Και επειδή πολλή κουβέντα γίνεται -ξέρετε, ακούω ότι είμαστε, λέει, ακροδεξιοί- αυτό το οποίο έκανε ο κ. Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη, δεν είναι ακροδεξιό, είναι φασιστικό. Αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές, όταν σημείωναν πόρτες κάποιοι για να δώσουν το στίγμα ποιοι πρέπει να πάνε και να τραμπουκίσουν την επόμενη μέρα. Ας σταθούμε, λοιπόν, στην ουσία του ζητήματος. Και η ουσία του ζητήματος είναι πολύ απλή: Εάν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές. Το πόσες δεν το ξέρουμε. Θα είχαν σωθεί όμως ανθρώπινες ζωές. Και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα επιστημονικά στοιχεία τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook είχε καταφερθεί εναντίον του καθηγητή κ. Συνολάκη για τα όσα είπε για τη φονική πυρκαγιά. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κύριε Συνολάκη!!!!
Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι σας στη [σ.σ.: αναφέρει τη διεύθυνση] απο τα Φυτα και τις κρεββατινες σας γιατι κινδυνεύετε απο ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βροχής η απο φωτιά σε περίπτωση ζέστης. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξερω αν θα προλάβετε να εκκενώςετε το σπίτι σας σε 30-55 λεπτά...».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Φασιστικό αυτό που έκανε ο Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη "

Εγγραφο – βόμβα για το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής καίει τον Μιχαλολιάκο

Έγγραφό που κατατέθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής και αφορά σε παράνομο οπλισμό «καίει» τον Νίκο Μιχαλολιάκο και άλλα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα στοιχεία έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Real News και κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό όπλων που είχαν στην κατοχή τους παράνομα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και τα «πρωτοπαλίκαρά» του.

Οι εκθέσεις τις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν ότι τουλάχιστον 16 όπλα βρέθηκαν στα σπίτια των στελεχών χωρίς καμία σχετική νόμιμη άδεια. Με τα συγκεκριμένα έγγραφα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της οργάνωσης ότι δεν βρέθηκε οπλισμός στους ελέγχους που έγιναν από τις αρχές.

Πιο συγκεκριμένα στις έρευνες του 2013, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου εντοπίστηκαν τρία παράνομα όπλα και 248 φυσίγγια. Ακόμα μεγαλύτερο οπλοστάσιο είχε στην οικία του ο βουλευτής Νίκος Μίχος. Σε σωματικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε ένα πιστόλι, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ένα ημιαυτόματο πιστόλι και ένα ακόμη λειόκανο Maverick που είχε υποστεί τροποποιήσεις ώστε να μην χαρακτηρίζεται ως κυνηγετικό αλλά ως όπλο.

Οι μετασκευές όπλων αποτελεί συνήθη πρακτική στα μέλη της οργάνωσης καθώς και ο Γιάννης Λαγός είχε στην κατοχή του ένα όπλο κρότου-λάμψης που είχε υποστεί τροποποιήσεις και χαρακτηρίζεται κανονικό ραβδωτό όπλο αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Στο σπίτι του τελευταίου βρέθηκε ένα λειόκαννο αλλά και μια επαναληπτική καραμπίνα Maverick. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο Ηλίας Παναγιώταρος, το όπλο του οποίου πυροβόλησε τουλάχιστον 10 φορές στην κηδεία του Ντερτιλή το 2013.

Εντύπωση προκαλεί όμως και ο οπλισμός που βρέθηκε στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη στον Πειραιά. Η 47χρονη, που κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκε να κατέχει ένα γερμανικό περίστροφο, ένα ημιαυτόματο Glock 30 , 176 μη κυνηγετικά φυσίγγια, δύο σιδηρογροθιές και ένα κινέζικο ξιφίδιο.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγγραφο – βόμβα για το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής καίει τον Μιχαλολιάκο"

«Μαϊμού» παπάδες πάντρευαν ζευγάρια σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη

Άκυροι περισσότεροι από 50 γάμοι

Ο γαμπρός περίμενε υπομονετικά έξω από το εκκλησάκι, σε κτήμα των Θρακομακεδόνων, με την ανθοδέσμη στο χέρι. Η νύφη, που έλαμπε μέσα στο εντυπωσιακό νυφικό της, έφτασε σχεδόν στην ώρα της, καταχειροκροτούμενη από τους καλεσμένους και μαζί στάθηκαν μπροστά στους ιερείς για να τους ενώσουν ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Οι τρεις ρασοφόροι που είχαν αναλάβει το μυστήριο ακολούθησαν κατά γράμμα το τελετουργικό, οδήγησαν το ευτυχισμένο ζευγάρι στο χορό του Ησαΐα, ενώ οι κουμπάροι άλλαξαν τις βέρες και τα στέφανα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε περισσότερες από 50 φορές την προηγούμενη δεκαετία με διαφορετικά ζευγάρια αλλά τους ίδιους κληρικούς. Το ρύζι και οι ευχές έπεφταν βροχή, όμως όλα του γάμου ήταν εύκολα μόνο κατά τα φαινόμενα… Τα χρόνια πέρασαν, τα ζευγάρια έγιναν οικογένειες, αλλά, όπως ήταν φυσικό, κάποιοι από τους γάμους δεν έμελλε να κρατήσουν για πάντα. Ετσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να βγουν τα πρώτα πολιτισμένα διαζύγια. Οταν όμως τα ζευγάρια αυτά έφτασαν στο στάδιο της συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έκδοση του διαζυγίου, βρέθηκαν μπροστά στη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής τους ακούγοντας τη φράση «Μα δεν είστε παντρεμένοι!».

Μετά το πρώτο σοκ ζήτησαν τη βοήθεια δικηγόρων προσπαθώντας να ξεμπλέξουν το κουβάρι, καθώς, σύμφωνα με την Εκκλησία, δεν είχαν τελέσει γάμο γιατί οι τρεις ρασοφόροι δεν ήταν υπό τη σκέπη της, όμως, σύμφωνα με την Πολιτεία, ήταν παντρεμένοι κανονικά και με το νόμο, αφού είχαν δηλώσει το γάμο στον Δήμο της περιοχής τους και είχαν ανοίξει οικογενειακή μερίδα, όπου είχαν δηλώσει τα παιδιά.

50 γάμοι
Το… πινγκ-πονγκ ανάμεσα στην τοπική μητρόπολη και το ληξιαρχείο πήρε καιρό για να αποδειχθεί τελικά ότι τα… ράσα δεν κάνουν τον παπά. Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι ενημερώθηκαν ότι οι ιερείς που είχαν τελέσει το μυστήριο δεν είχαν τη βούλα της επίσημης Εκκλησίας και μάλιστα ένας από αυτούς είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και είχε βρεθεί στη συνέχεια ενώπιον της Δικαιοσύνης που τον καταδίκασε για απάτη. Θύματα των «μαϊμού» ιερέων είχαν πέσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «E.T.» της Κυριακής, περισσότερα από 50 ζευγάρια που παντρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία στο συγκεκριμένο κτήμα και καλούνται πλέον να νομιμοποιήσουν το γάμο τους από την αρχή μέσω της δικαστικής οδού.

Το 2010 ανέλαβε νέος μητροπολίτης στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, όπου υπάγεται η περιοχή του κτήματος, ο κ. Αθηναγόρας, ο οποίος, χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί, αλλά με σκοπό να προστατεύσει το ποίμνιό του από απρόοπτα, απαγόρευσε να λειτουργούν και να τελούν μυστήρια ιερείς που δεν προέρχονταν από τη μητρόπολή του. «Οπως πληροφορήθηκα στη συνέχεια, το πρόβλημα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν από το 2010», λέει στον «E.T.» της Κυριακής ο μητροπολίτης Αθηναγόρας και προσθέτει: «Εγώ, χωρίς να ξέρω ακόμα τι είχε συμβεί, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, άλλαξα τον κανονισμό ώστε να μην έρχονται ιερείς από άλλες μητροπόλεις γιατί μέχρι τότε πηγαινοέρχονταν διάφοροι στην περιοχή.



Οι τρεις ρασοφόροι ακολούθησαν κατά γράμμα το τελετουργικό και οδήγησαν περισσότερα από 50 ζευγάρια στο χορό του Ησαΐα, μόνο που δεν ανήκαν στην Εκκλησία.
Πληροφορήθηκα ότι ο ένας από αυτούς που τέλεσαν τους γάμους για τους οποίους συζητάμε προερχόταν από τη Μητρόπολη Μεγάρων αλλά είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη γιατί εκτός από το εκκλησιαστικό είχε υποπέσει και σε ποινικό αδίκημα». Μέσω της δικαστικής οδού όμως θα πρέπει να λύσουν το γόρδιο δεσμό και τα ζευγάρια που έπεσαν θύματα των ρασοφόρων χορεύοντας μαζί τους το χορό του Ησαΐα, ώστε να νομιμοποιήσουν τους γάμους τους ή να τους τερματίσουν, αν στο μεταξύ έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. «Οι γάμοι αυτοί μπορούν να κριθούν έγκυροι μόνο με δικαστική απόφαση» σημειώνει ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Παλαιοημερολογίτες

Στα αμέτρητα κτήματα της Βαρυμπόμπης γίνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες γάμοι, ορισμένοι από τους οποίους σε εκκλησάκια που έχουν κατασκευαστεί μέσα στους χώρους δεξιώσεων. Εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν στον «Ε.Τ.» ότι στο παρελθόν στην περιοχή κυκλοφορούσαν κάθε λογής απατεώνες που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν οικονομικά οφέλη από τη βιομηχανία γάμων και βαπτίσεων υψηλού κόστους που αναπτύχθηκε ειδικά την προηγούμενη δεκαετία. Σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονταν και παλαιοημερολογίτες ιερείς που δεν μπορούν να τελέσουν μυστήρια έγκυρα για την επίσημη Εκκλησία αλλά το έκρυβαν από τους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, μετά την απόφαση του μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως να μη γίνονται δεκτοί ιερείς εκτός της μητρόπολής του, έχουν εξαλειφθεί τα παρατράγουδα και πλέον όποιος επιλέγει να παντρευτεί ή να βαπτίσει στην περιοχή είναι ασφαλής σε σχέση με την εγκυρότητα του μυστηρίουi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαϊμού» παπάδες πάντρευαν ζευγάρια σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη"

Περνούν στο Δημόσιο 100.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν ποτέ στο Κτηματολόγιο

Στον έλεγχο του Δημοσίου αναμένεται να περάσουν μέχρι το τέλος του έτους και σταδιακά εντός του 2019 έως και 100.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν ποτέ στο κτηματολόγιο, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας, αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν προσεγγίζουν τις 300.000 πανελλαδικά αν και ουδείς είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό. Εξ αυτών τα 2/3 εκτιμάται ότι είναι ούτως ή άλλος ακίνητα του Δημοσίου που δεν προχώρησε στη δήλωση τους. Κάτι που σημαίνει ότι το άλλο 1/3 αφορά ιδιωτικές περιουσίες, διαμερίσματα, καταστήματα, αποθήκες και οικόπεδα, αρκετά εκ των οποίων σε περιοχές με υψηλή εμπορική αξία.

Σύμφωνα με αναφορές υποθηκοφυλάκων, μόνο στα βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 5.000 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη (όπως χαρακτηρίζονται όσα δεν δηλώθηκαν ποτέ).

Έτσι η διαδικασία κτηματολόγησης σε 20 περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και σε άλλες 91 ανά την επικράτεια κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων ιδιωτών στα χέρια του Δημοσίου. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της μεταβίβασης αυτών των ακινήτων στο Δημόσιο, καθώς λήγει η τελευταία παράταση που είχε δοθεί για τη δήλωση τους στο Κτηματολόγιο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Περνούν στο Δημόσιο 100.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν ποτέ στο Κτηματολόγιο"

Αρχίζουν κατεδαφίσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Κεφαλονιά, Αχαΐα

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προχωρά σε δεκάδες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών που βρίσκονται στον αιγιαλό και σε δασικές εκτάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο στάδιο της κατεδάφισης βρίσκονται 15 αυθαίρετες κατασκευές στην Αχαΐα και άλλες τρεις στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 79.000 ευρώ. Επίσης, έχει προγραμματιστεί να γίνουν 52 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Κεφαλονιά και Αχαΐα και ήδη έχει δημοσιευθεί η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την ανάδειξη των αναδόχων εκτέλεσης των εργασιών.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 35 αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών, που βρίσκονται εντός αιγιαλού, στην παραλία Τουρλίδα του Μεσολογγίου, ενώ το κόστος της κατεδάφισης φθάνει τα 290.000 ευρώ.

Στην Κορινθία, αναμένεται να κατεδαφιστούν 14 αυθαίρετα κτίσματα, που βρίσκονται μέσα σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, με το κόστος των εργασιών να ανέρχεται στα 124.950 ευρώ.
Στην Κεφαλονιά, πρόκειται να κατεδαφιστεί αυθαίρετη λιμενική κατασκευή, εντός αιγιαλού, στην περιοχή Αθέρας της Παλλικής και το κόστος έχει προϋπολογιστεί στα 168.000 ευρώ.

Στην Αχαΐα, έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση δύο αυθαιρέτων κατασκευών, εντός αιγιαλού, που βρίσκονται στο λιμανάκι Κρυονερίου της Ακράτας και το κόστος των εργασιών φθάνει τα 250.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει η κατεδάφιση 26 αυθαίρετων κατασκευών στην χερσαία ζώνη του λιμένος Λουτρακίου, διότι διερευνάται από την αρμόδια υπηρεσία, εάν και κατά πόσο μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 96 του νόμου 4505/2017.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Νικόλαος Παπαθεοδώρου, «η Αποκεντρωμένη κινεί πάντα τις απαραίτητες διαδικασίες για τις κατεδαφίσεις, αλλά το σημαντικό ζήτημα είναι οι χρηματοδοτήσεις, αφού στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι συνολικά 12 νομοί και ως εκ τούτου τα χρήματα που θέλουμε είναι αρκετά».

Όπως προσθέτει, «εμείς ζητάμε κονδύλια, μέσω του προγράμματος δημοσιών επενδύσεων και του πράσινου ταμείου, και όταν μας δίνονται προχωράμε στις κατεδαφίσεις, έχοντας φροντίσει προηγουμένως να είναι έτοιμες οι μελέτες», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «σε αυτόν τον τομέα μπορώ να πω ότι πάμε καλά».

Όσον αφορά σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα περισσότερα αυθαίρετα, ο Νικόλαος Παπαθεοδώρου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι οι νομοί Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Κέρκυρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει καταγράψει στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων 1.816 αυθαίρετα κτίσματα με πρωτόκολλα που συντάχθηκαν από τις κτηματικές υπηρεσίες και τα δασαρχεία.

Τα 1.208 είναι αμετάκλητα, εκ των οποίων τα 818 είναι στον αιγιαλό και 390 είναι σε δασικές εκτάσεις. Από τα 1.208 αμετάκλητα αυθαίρετα έχουν ήδη κατεδαφιστεί μέχρι σήμερα 354 αυθαίρετα (ποσοστό 30%) και υπολείπονται προς κατεδάφιση 854, εκ των οποίων 517 στον αιγιαλό και 337 σε δάση.

Με βάση λοιπόν τις κατεδαφίσεις που γίνονται, ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, τα αυθαίρετα που υπολείπονται προς κατεδάφιση είναι 749 και συγκεκριμένα 290 στην περιφέρεια Πελοποννήσου, 237 στα Ιόνια Νησιά και 222 στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζουν κατεδαφίσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Κεφαλονιά, Αχαΐα"

Ζάεφ για δημοψήφισμα: Η ψήφος είναι ανάμεσα στο «Ναι» και την απελπισία

Είναι το «Ναι» ή η απελπισία, «η αστάθεια» και «η απομόνωση»: σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ζητεί από τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν την αλλαγή το ονόματος της πΓΔΜ, ώστε να δέσουν τη χώρα τους στο δυτικό στρατόπεδο.

«Μια αποτυχία στο δημοψήφισμα δεν αποτελεί επιλογή. Είμαι τόσο πεπεισμένος για την επιτυχία που δεν εξετάζω άλλες επιλογές», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο μιας συγκέντρωσης στο Κίτσεβο (δυτική πΓΔΜ) ενόψει του δημοψηφίσματος.

Μια νίκη του «Όχι» θα σήμαινε «πλήρη απουσία ελπίδας, την πλήρη απομόνωση της χώρας, πιθανόν το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου ανασφάλειας και αστάθειας» στα δυτικά Βαλκάνια, τα οποία «θα επέστρεφαν πιθανόν στα σκοτεινά χρόνια του παρελθόντος», προειδοποιεί ο Ζάεφ.

Αντιθέτως, μια νίκη του «Ναι» θα επέτρεπε να «οικοδομηθεί ένα αμοιβαίο ευρωπαϊκό μέλλον» για τα Βαλκάνια και θα προσέφερε «ένα θετικό παράδειγμα σε άλλες περιφέρειες του κόσμου». «Θα σήμαινε πως τα προβλήματα ταυτότητας μπορούν να επιλυθούν με συμφωνίες αυτού του τύπου», προσθέτει ο ίδιος.

Ο Ζόραν Ζάεφ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιμένει πως για τη χώρα του «δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μια ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Οι Ρώσοι «μου είπαν πως δεν έχουν τίποτε εναντίον μιας ένταξης στην ΕΕ, αλλά πως αντιτίθενται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ», προσθέτει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με το Center for Insights in Survey Research, ένα κέντρο σκέψης που χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια, 57% των ψηφοφόρων θα υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών που συνήψαν η πΓΔΜ και η Ελλάδα.

Μερικοί χωρίς ενθουσιασμό, όπως ο Σάσο Ιλιόσκο, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά στο Κίτσεβο πριν από τη συγκέντρωση του Ζάεφ: «Δεν πιστεύω πως αυτή η συμφωνία είναι δίκαιη, αλλά θα την ψηφίσω (...) οι άνθρωποι είναι λίγο απογοητευμένοι που χάνουν ένα μέρος της ταυτότητάς τους (...), όμως θα ψηφίσουν εντούτοις ναι».

Η δεξιά αντιπολίτευση (VMRO-DPMNE) κάλεσε τους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν «κατά συνείδηση», μη θέλοντας να συνδεθεί με μια εκστρατεία για το μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος η οποία διεξάγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Χρησιμοποιώντας την παραπληροφόρηση, ορισμένοι ελπίζουν ότι αυτό το δημοψήφισμα θα αποτύχει», προειδοποιεί ο Ζόραν Ζάεφ ο οποίος θέλει να πείσει τους ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους είναι αποθαρρυμένοι από την καταστροφική κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, να πάνε να ψηφίσουν.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ για δημοψήφισμα: Η ψήφος είναι ανάμεσα στο «Ναι» και την απελπισία"

Δημοσκόπηση: Συμφωνεί με την διαπραγμάτευση Τσίπρα για τις συντάξεις το 76%

Τη σύμφωνη γνώμη των 3 στους 4 Ελλήνων με τη διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τις συντάξεις, καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Έθνος της Κυριακής».
Αναλυτικότερα, παρακάτω, τα βασικά στοιχεία της δημοσκόπησης :
– 76%: Θεωρεί πως η διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα για τη μη περικοπή των συντάξεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση (29% προς τη λάθος)
– 68%: Θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρώτη προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού
– 64%: Τάσσεται υπέρ της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες
– 53%: Θα έχουν θετική επίδραση τα εξαγγελθέντα μέτρα (21% αρνητική)
– 38%: Τάσσεται υπέρ της ανάδειξης του διλήμματος «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στις σπατάλες, τη διαπλοκή και τη ρεμούλα» που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.
– 70%: Θεωρεί πως η ΔΕΘ είναι πολύ σημαντικός θεσμός για την προβολή — και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας (29% λίγο σημαντικός θεσμός)
– 34%: Θεωρεί πως η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην ενίσχυση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στα Βαλκάνια
– 33%: Θεωρεί ότι η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην προώθηση νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων
– 32%: Στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ
– 23%: Στην προσέλευση επενδύσεων στην Ελλάδα
– 22%: Στη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος της Ελλάδας

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Συμφωνεί με την διαπραγμάτευση Τσίπρα για τις συντάξεις το 76%"

ΚΚΕ: «Τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θυμίζουν τη σπαζοκεφαλιά “βρες τις διαφορές”»

«Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να δώσει ακόμη μεγαλύτερα διαπιστευτήρια και εχέγγυα στο κεφάλαιο, για να ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα και να διεκδικήσει αυτός το χρίσμα του εκλεκτού. Πίσω όμως από τους υψηλούς τόνους και τα κάλπικα διλήμματα, που έθεσε ο Μητσοτάκης, μετά τον Τσίπρα, προκύπτει σαφώς ότι τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θυμίζουν τη γνωστή σπαζοκεφαλιά "βρες τις διαφορές"», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

«Και οι δύο είναι προσηλωμένοι στο μνημονιακό πλαίσιο, στη συνέχιση των αναδιαρθρώσεων που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πάνω απ' όλα στον ευρωνατοϊκο "μονόδρομο". Και οι δύο υπόσχονται κάποια ψίχουλα από την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, που θα εξανεμιστούν από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής», σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας «οι διαφορές τους αφορούν στο από ποια τσέπη θα τα πάρουν από τον λαό, καθώς και την υπηρεσία που προσφέρει ο καθένας στο σύστημα. Η μεν ΝΔ προτάσσει την προσήλωσή της στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, ο δε ΣΥΡΙΖΑ την ικανότητά του στη χειραγώγηση του λαού».

«Καμία εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Αυτοί που μας έφεραν ως εδώ δεν μπορούν να κάνουν τίποτε διαφορετικό. Η διαφορά μπορεί να γίνει με δυνατό ΚΚΕ, με τον αγώνα μας, για να βάλουμε μπροστά τη ζωή και τις ανάγκες μας», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: «Τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θυμίζουν τη σπαζοκεφαλιά “βρες τις διαφορές”»"

Η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» - Μέσα σε 4 λεπτά επεκτάθηκε η πυρκαγιά

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από την έρευνα ειδικών, για τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», εξαιτίας της οποίας έζησαν εφιαλτικές στιγμές 875 επιβάτες μέχρι να αποβιβαστούν στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού που επικαλείται η εφημερίδα «Εθνος», η αιτία της φωτιάς στο πλοίο ήταν ένα βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού - ψυγείου, που βρισκόταν στο γκαράζ.

Οι ειδικοί, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόλις σε τέσσερα λεπτά η φωτιά επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό, που δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί.

Οι πυράντοχες θύρες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έκλεισαν και στεγανοποίησαν μεγάλα κομμάτια του πλοίου και το σύστημα πυρόσβεσης που δημιούργησε στα γκαράζ τεχνητή ομίχλη νερού, χωρίς να κινδυνεύσει να πλημμυρίσει το πλοίο, ήταν οι λόγοι που δεν επεκτάθηκε περαιτέρω η φωτιά.

Αν το πλοίο δεν ήταν καλής κατασκευής ή επαρκώς συντηρημένο, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω και ίσως βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια πολύνεκρη τραγωδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» - Μέσα σε 4 λεπτά επεκτάθηκε η πυρκαγιά"

Ο Ράμα αποθεώνει τον Ερντογάν για τις τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία

Το εγκώμιο του Τούρκου Προέδρου έπλεξε και πάλι ο αδιαμφισβήτητος θαυμαστής του, Πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Οπως μεταδίδει ο Antenna, μιλώντας στην τελετή που έβαλε τον «θεμέλιο λίθο» για τη συνεργασία των τουρκικών αερογραμμών με τον εθνικό αερομεταφορέα της Αλβανίας, «Air Albania», ο Εντι Ράμα τόνισε ότι «δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ, χωρίς τις πρωτοβουλίες και τη γενναιόδωρη υποστήριξη του προέδρου Ερντογάν».

O Αλβανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία σύμπραξη στρατηγικής σημασίας μεταξύ της Air Albania και ενός παγκόσμιου -όπως ανέφερε- παίκτη των αιθέρων, όπως οι Turkish Airlines.

Ο Τούρκος πρέσβης στα Τίρανα είπε ότι αυτή η συνεργασία είναι μόνο η αρχή και ότι η Τουρκία σχεδιάζει ιδιαίτερα μεγάλες επενδύσεις στην Αλβανία.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ράμα αποθεώνει τον Ερντογάν για τις τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία"

Βράδυ επεισοδίων στο Πολυτεχνείο: Μολότοφ, φωτιές και δακρυγόνα (Φωτογραφίες)

Ακόμη ένα βράδυ όπου η οδός Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου μετατράπηκε πεδίο μάχης μεταξύ κουκουλοφόρων και  ΜΑΤ.
Λίγο πρiν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ομάδα κουκουλοφόρων από την οδό Τοσίτσα εξαπέλυσε επίθεση με μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο, ενώ άναψαν και φωτιές.
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να διαλύσουν τους δράστες κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Βράδυ επεισοδίων στο Πολυτεχνείο: Μολότοφ, φωτιές και δακρυγόνα (Φωτογραφίες)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news