facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Επτά οι τραυματίες από την κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Επτά συνολικά είναι οι τραυματίες που οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την κατολίσθηση σήμερα το πρωί στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την πυροσβεστική, στο σημείο μετέβησαν οκτώ πυροσβέστες από την τοπική υπηρεσία προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες στο σημείο, καθώς και άλλοι δέκα από την 6η ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο. Στο νησί μεταφέρθηκαν επίσης με Super Puma και 9 διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική ακτοφυλακή, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό, μετά την κατολίσθηση έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί μέχρι νεωτέρας, από την λιμενική αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Όσον αφορά στους τραυματίες, επτά συνολικά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, εκ των οποίων μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο. Ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά οι τραυματίες από την κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου"

Βεστάγκερ στον ΣΚΑΪ για περικοπή συντάξεων: Τα συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα

Στη γραμμή του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κινείται η επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την ενδεχόμενη ακύρωση της περικοπής των συντάξεων που επιθυμεί η κυβέρνηση.

«Τα συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα», σημείωσε η κ. Βεστάγκερ στον ΣΚΑΪ, και τόνισε πως η Επιτροπή αναμένει την κατάθεση του προϋπολογισμού από την ελληνική κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ξεκάθαρα μια ημέρα πριν, πως τα συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα. Τώρα οι συνάδελφοί μου που είναι υπεύθυνοι γι αυτό περιμένουν την κατάθεση του προϋπολογισμού και όπως και σε οποιαδήποτε χώρα θα γίνει συζήτηση. Στις χώρες που καταθέτουν προϋπολογισμό ως μέλη της ευρωζώνης, διεξάγεται συζήτηση και βέβαια περιμένουμε να δούμε τι θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χτες, Τετάρτη, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε σημειώσει μιλώντας στην Καθημερινή ότι «τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν.



newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Βεστάγκερ στον ΣΚΑΪ για περικοπή συντάξεων: Τα συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα"

Ευρωκοινοβούλιο: Η ομάδα «Σοσιαλιστών - Δημοκρατών» κάνει έκκληση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με θέμα «Η S&D πριν από το δημοψήφισμα στις 30/9, ενθαρρύνει όλα τα πολιτικά κόμματα να υποστηρίξουν τη συμφωνία για την ονομασία Βόρεια Μακεδονία».

Όπως σημειώνεται, με την ευκαιρία της ομιλίας του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες χαιρετίζουν τη συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούνιο από τους πρωθυπουργούς Ζάεφ και Τσίπρα για μετονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας S&D, Ούντο Μπούλμαν, σημείωσε πως αυτό που έκαναν οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας, αξίζει το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Μετά από μια μακροχρόνια διαμάχη για το όνομα, η οποία εμπόδισε τις προοπτικές των Σκοπίων να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κατάφεραν να λύσουν τις διαφωνίες και να κάνουν δύσκολους συμβιβασμούς.

«Οι εθνικιστικές συντηρητικές δυνάμεις δεν το κατάφεραν για περισσότερο από 25 χρόνια. Η συμφωνία με τον Τσίπρα, τον οποίο επίσης χειροκροτήσαμε και όταν μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από δύο ημέρες, χρησιμεύει ως παράδειγμα για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σχετικά με τον τρόπο επίλυσης δύσκολων ζητημάτων μέσω διαλόγου, υπομονετικής διπλωματίας και αίσθησης ευθύνης. Κανείς δεν είναι αποκλειστικός νικητής σε έναν συμβιβασμό. Αντίθετα, και οι δύο πλευρές είναι νικητές μαζί».

Ο κ. Μπούλμαν υπογράμμισε πως πλέον εναπόκειται στους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα στις 30/9 και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, καθώς πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.

«Το μποϊκοτάζ δεν είναι ένας δρόμος προς τα εμπρός. Οι πολίτες πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία και να δηλώσουν με σαφήνεια, τι είδους μέλλον θέλουν για τον εαυτό τους. Καλούμε την πολιτική αντιπολίτευση των κομμάτων του ΕΛΚ και στις δύο χώρες, να επιδείξουν ευθύνη και να υποστηρίξουν τη Συμφωνία. Αυτό, όχι μόνο θα ξεκλειδώσει την ευρωατλαντική προοπτική για την ΠΓΔΜ, αλλά θα συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο στη χώρα όσο και στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της πολιτικής ομάδας S&D, Κνουτ Φλέκενστάιν, συγχαίροντας τον πρωθυπουργό Ζάεφ για την ομιλία του, συμπλήρωσε πως είναι χαρούμενος που πολλοί συνάδελφοί του από το ΕΛΚ και από άλλες ομάδες, αισθάνονται το ίδιο.

«Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους για τον εαυτό τους. Ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που παρέχεται από το δημοψήφισμα για τη συμφωνία για την επίλυση του ονόματος με την Ελλάδα, και παροτρύνουμε όλους να συμμετάσχουν. Τέτοιες ευκαιρίες για να ξεκαθαρίσει η πορεία προς το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον, δεν θα έρχονται συχνά» τόνισε.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα S&D υποστηρίζει επίσης σθεναρά τις προοπτικές για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια τον Ιούνιο του 2019, όπως αποφάσισαν οι κυβερνήσεις της ΕΕ κατά τη διάσκεψη κορυφής του Ιουνίου, και καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταστήσει σαφές, ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν θα καθυστερήσουν περαιτέρω, αν η πλειοψηφία υποστηρίξει τη συμφωνία στο δημοψήφισμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωκοινοβούλιο: Η ομάδα «Σοσιαλιστών - Δημοκρατών» κάνει έκκληση για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

H Volkswagen σταματά οριστικά την παραγωγή των θρυλικών «σκαραβαίων»

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε απόψε ότι θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή των θρυλικών «σκαραβαίων» το 2019, αφού ρίξει στην αγορά δύο τελευταία μοντέλα για «να τιμήσει την πλούσια κληρονομιά» ενός οχήματος που συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία του αυτοκινήτου.
«Η απώλεια του σκαραβαίου μετά από τρεις γενιές και σχεδόν επτά δεκαετίες θα προκαλέσει πολλά συναισθήματα στους πολυάριθμους αφοσιωμένους οπαδούς του», παραδέχτηκε ο Χίνριχ Βέκμπεν, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της Volkswagen Βόρεια Αμερικής.
Η εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί στο μέλλον στα μεγαλύτερα, οικογενειακού τύπου αυτοκίνητα καθώς και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.«Η απώλεια του σκαραβαίου μετά από τρεις γενιές και σχεδόν επτά δεκαετίες θα προκαλέσει πολλά συναισθήματα στους πολυάριθμους αφοσιωμένους οπαδούς του», παραδέχτηκε ο Χίνριχ Βέκμπεν, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της Volkswagen Βόρεια Αμερικής.


mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "H Volkswagen σταματά οριστικά την παραγωγή των θρυλικών «σκαραβαίων»"

Ανησυχία για κατολισθήσεις και σε άλλες παραλίες του Ιονίου

Για επικινδυνότητα και άλλων παραλίων των Επτανήσων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας για περιοχές με αρνητικές κλίσεις όπου κατά καιρούς γίνονται κατολισθήσεις, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στη διάσημη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι 2 από αυτές. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η "ζωνοποίηση" των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην κατολίσθηση στη Ζάκυνθο, σε δηλώσεις του το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως έχουμε να κάνουμε με μια κατολίσθηση όγκου 5.000 κυβικών μέτρων περίπου.

«Στην περιοχή υπήρχε αυξημένος κίνδυνος, όπως αυξημένος κίνδυνος υπάρχει και σε άλλες έξι περιοχές. Σε αυτές τις παραλίες που συσσωρεύονται χιλιάδες κόσμου έχουμε αυξημένο κίνδυνο και ο στόχος μας είναι να μην αποκλείσουμε τις παραλίες, αλλά να μειώσουμε τον κίνδυνο που υπάρχει μέσα από συγκεκριμένες δράσεις», τόνισε ο κ. Λέκκας.

«Θα πρέπει να πούμε ότι οι παραλίες, όπως στο Ναυάγιο, στους Εγκρεμνούς, στο Μύρτο, έχουν διαμορφωθεί από τέτοιες κατολισθήσεις. Αυτά τα ωραία βότσαλα στην παραλία του Ναυαγίου έχουν ουσιαστικά προέλθει από κατολισθήσεις που έγιναν στο παρελθόν. Συνεπώς είναι ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο θα πρέπει να το δεχτούμε, αλλά θα πρέπει να βάλουμε και κάτι μέτρα για την προστασία των ανθρώπων», σημείωσε ακόμη.


Σύμφωνα με ενημέρωση που εξέδωσε νωρίτερα την Πέμπτη η ειδική γραμματεία επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων, μετά την κατολίσθηση, έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί, μέχρι νεοτέρας, από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Από τη πρώτη στιγμή τέθηκε σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Σε αυτό διακομίσθηκαν επτά συνολικά τραυματίες, εκ των οποίων μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο. Ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.

Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία για κατολισθήσεις και σε άλλες παραλίες του Ιονίου"

Διευθύντρια νοσοκομείου και ένας φαρμακοποιός σε κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων

Για σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών συσκευασμάτων και ουσιών κατηγορούνται μία 57χρονη γιατρός, διευθύντρια της μονάδας τεχνικού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ένας 53χρονος φαρμακοποιός, ένας 56χρονος Κερκυραίος και οι δύο γιοι του 37 και 35 χρονών αντίστοιχα.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομικής διεύθυνσης και την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η νεφρολόγος του νοσοκομείου φέρεται να συνταγογραφούσε παράνομες συνταγές και φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούν ναρκομανείς, όπως οπιούχα επιθέματα, αλλά και ναρκωτικά χάπια.

Ο 56χρονος που λάμβανε τις συνταγές, τις εκτελούσε στο συγκεκριμένο φαρμακοποιό, που διατηρούσε στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας και μετά με τους γιούς του τις διοχέτευαν επί αδράς αμοιβής στους «ενδιαφερόμενους πελάτες».

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί, η νεφρολόγος , ο φαρμακοποιός, ο 56χρονος πατέρας και ένας από τους δύο γιους του, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευθύντρια νοσοκομείου και ένας φαρμακοποιός σε κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων"

Πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με σύνθημα «έξω από το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί»

Με σύνθημα «έξω από το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί» και βασικό μήνυμα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Χωρίς αναμονή οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΝΑΤΟ και ΕΕ» μέλη του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι και πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με προορισμό το Σύνταγμα. Στην πορεία μετείχαν χιλιάδες πολίτες.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω της οδού Σταδίου, στην οποία διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων. Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, η πορεία είχε πλησιάσει στην πλατεία Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Όχι στα χαράτσια και στις περικοπές, αυξήσεις στις συντάξεις – συμβάσεις κλαδικές», «751 βασικό μισθό τέρμα στη συναίνεση και το συμβιβασμό», «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», «εχθροί δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».

IMG_4461
IMG_4465
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια. Να πάρουμε όλοι τώρα θέσεις μάχης τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Παπαγεωργίου μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. «Με την πρόταση του ΠΑΜΕ συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με το πλαίσιό μας που, βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Που βάζει στο στόχαστρο τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Που αναδεικνύει το σύνολο των αναγκών που πρέπει να διεκδικήσουμε. Γιατί τέτοιες ανάγκες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από απατηλές προσδοκίες για καλυτέρευση της ζωής μας από μια δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη"» τόνισε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα χαιρέτισαν η Άννα Πλιάτσικα μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και ο Θανάσης Καλαμπαλίκης πρόεδρος της ΟΒΣΑ.

IMG_4468
«Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς» τόνισε στον χαιρετισμό της η Ά. Πλιάτσικα προσθέτοντας ότι «από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών έμειναν φέτος εκτός πάνω από 60.000 παιδιά - περισσότερα από πέρσι». Σημείωσε ότι «οι δε εξαγγελίες της Φωτίου για δημιουργία δήθεν 400 νέων παιδικών σταθμών το 2018 δεν είναι παρά επικοινωνιακή απάτη. Αναφερόμενη στους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών η Άννα Πλιάτσικα σημείωσε ότι παλεύουν με την ανεργία κάθε χρόνο τονίζοντας ότι «το 50% των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας κάτι το οποίο δυσκολεύει συνολικά τη διαβίωσή τους». Τέλος, κάλεσε στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Εσωτερικών.

IMG_4469


«Τα μέτρα δήθεν στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση δεν αφορούν στη πραγματικότητα τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, όλων εμάς που πασχίζουμε καταχρεωμένοι να ζήσουμε τις οικογένειές μας» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Καλαμπαλίκης πρόεδρος της ΟΒΣΑ. «Δεν τσιμπάμε στην απάτη τους, υπάρχει και άλλος δρόμος , ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας μας. Μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας εξοντώνουν» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «η ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία και τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν έναν μακρύ, συνεχή, ανυποχώρητο αγώνα».


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με σύνθημα «έξω από το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί»"

«Αποκάλυψη» Βούτση: Μπορεί να επισπευσθούν οι εκλογές για δυο-τρεις μήνες

Όταν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και με βάση το τότε οικονομικό κλίμα μπορεί να επισπευθούν οι εκλογές για 2-3 μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Οι δηλώσεις του Νίκου Βούτση έγιναν στον απόηχο των δηλώσεων Τσίπρα στην ΔΕΘ όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα από τις συνταγματικές προθεσμίες.

«Καλά έκανε και άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν 2-3 μήνες νωρίτερα οι εκλογές» πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε στον Alpha και απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν τετραπλές κάλπες τον Μάιο. Οπως είπε «οι πρώτες εκλογές θα γίνουν τον Μάιο και οι δεύτερες τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο».

Όσον αφορά δε το χρονοδιάγραμμα κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, ο κ. Βούτσης προέβλεψε οτι αυτό θα γίνει το διάστημα Φεβρουαρίου- Μαρτίου προσθέτοντας ότι θα υπάρξει μια σαφής πλειοψηφία «151, 152, 153 και εάν βρεθούν και 170 ακόμα καλύτερα»… όπως είπε.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αποκάλυψη» Βούτση: Μπορεί να επισπευσθούν οι εκλογές για δυο-τρεις μήνες"

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους ανακοίνωσε ο Χαρίτσης

Προεκλογικό χρώμα είχαν οι δεσμεύσεις του νέου υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση, που συναντήθηκε για πρώτη φορά με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.500 εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για θέσεις που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στους ΟΤΑ. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για 118 μόνιμες θέσεις επιστημονικού προσωπικού σε απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και κάλεσε τους αιρετούς να ενημερώσουν άμεσα το υπουργείο για τις σχετικές ανάγκες που υπάρχουν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συγκροτηθεί μια μόνιμη ομάδα συνεργασίας, που θα αποτελείται από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέη του υπουργείου. Η ομάδα θα ασχολείται με την επεξεργασία των θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την άμεση εξεύρεση λύσεων.

Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δημάρχων ότι εντός των επόμενων ημερών θα ενταχθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλα τα ώριμα σχέδια που υπάρχουν στους δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.



Ο Χαρίτσης προανήγγειλε θεσμικό πλαίσιο για τη γραφειοκρατία

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης και για το θέμα της πάταξης της γραφειοκρατίας μέσω της αντιμετώπισης της επικάλυψης αρμοδιοτήτων.

Σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι συστήνονται σχετικές επιτροπές, κάτι που προβλέπει και ο «Κλεισθένης». Σε τέσσερις μήνες, οι επιτροπές θα πρέπει να εκδώσουν πόρισμα με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να έχει καταλήξει το υπουργείο σε σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

«Μπορούμε μέχρι τον Μάιο του 2019 να κάνουμε πολλά για την αυτοδιοίκηση και αυτό θα γίνει εφόσον έχουμε μία καλή και παραγωγική συνεργασία. Σήμερα κάναμε ένα καλό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους ανακοίνωσε ο Χαρίτσης"

DW: Κίνδυνος νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την κατάρρευση της Lehman Brothers, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας για τον κίνδυνο και νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Όχι μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, αλλά σε ορίζοντα πενταετίας», εκτίμησε μιλώντας προς τη Deutsche Welle ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιεργκ Κρέμερ. Ο επιφανής γερμανός οικονομολόγος δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα απατούν και πως η σημερινή κατάσταση δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο ενδεχομένως να πιστεύουν οι περισσότεροι.
Πριν από δέκα χρόνια, στο προοίμιο του μεγάλου crash, οι τότε συνθήκες δεν ενέπνεαν επίσης καμία ανησυχία, θυμάται ο Τζάρεντ Ντίλον, ο οποίος εργάστηκε για επτά περίπου χρόνια στην Lehman Brothers. «Είχαμε μια εκπληκτική χρονιά και ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο. Ορισμένες μέρες διαπραγματευόμουν αμοιβαία κεφάλαια αξίας έως ενός δις δολαρίων. Πιστεύαμε ότι ήμασταν ανίκητοι».
Το μεγάλο μπαμ της αμερικανικής φούσκας ακινήτων όμως βρήκε την Lehman εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα σε τοξικά στεγαστικά δάνεια. Η οικονομία διολίσθησε σε ύφεση, η αγορά μετοχών κατέρρευσε ενώ οι επενδυτές είδαν σχεδόν τρία τρις δολάρια να εξανεμίζονται. Σε διάστημα μόλις δυο ετών σχεδόν εννέα εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους. Το λογαριασμό πλήρωσε εντέλει ο αμερικανός φορολογούμενος.
Πλημμυρίζοντας τις αγορές με λεφτά
Εκτομμύρια άνθρωποι έχασαν τα πάντα το 2008
Εκτομμύρια άνθρωποι έχασαν τα πάντα το 2008
Ο τότε επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας Μπερνάνκε πόνταρε αποκλειστικά σε μια σχεδόν ακραία χαλαρή νομισματική πολιτική. Η FED μείωσε τα επιτόκια στο μηδέν, κατακλύζοντας τις αγορές με χρήματα, με την ελπίδα ότι οι επιχειρήσεις θα δανειστούν για να επενδύσουν και οι καταναλωτές για να καταναλώσουν. Η πολιτική απέδωσε. Τα τελευταία τρίμηνα η αμερικανική οικονομία τρέχει με ρυθμούς 4% και άνω, οι αμερικανικές επιχειρήσεις σπάνε το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο, η ανεργία τείνει να γίνει άγνωστη έννοια ενώ οι τιμές των μετοχών στη Wall Street καταρρίπτουν επίσης διαδοχικά ρεκόρ.
«Το περασμένο τρίμηνο», είπε τον Ιούλιο ο Τραμπ, «η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 4,1%. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κι άλλο».
Μολονότι η εικόνα αυτή είναι εκ πρώτης όψεως κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και ενθαρρυντική, υπάρχει φυσικά και η άλλη όψη του νομίσματος. Η χαλαρή νομισματική πολιτική που εγκαινίασε η FED και την οποία υιοθέτησαν στη συνέχεια ομοσπονδιακές τράπεζες σε όλο τον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το παγκόσμιο χρέος μέσα σε δέκα χρόνια κατά 74%. Πρόκειται για το χρέος νοικοκυριών, επιχειρήσεων και κρατών. Το 2018 ανήλθε στα 247 τρις ευρώ. Μόνον το αμερικανικό έφτασε πλέον τα 19 τρις δολάρια.
Αυξάνεται το κόστος δανεισμού
H Lehman άλλαξε τα πάντα
H Lehman άλλαξε τα πάντα
Τα χρέη αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα όταν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Και αυτό γίνεται όλο και πιο πιθανό όταν αυξάνονται τα επιτόκια, όπως συμβαίνει σήμερα. Διότι το μεγαλύτερο μέρος των χρεών των επιχειρήσεων θα εξυπηρετηθεί μέσα από νέο δανεισμό που θα έχει όμως νέα και υψηλότερα επιτόκια.
Το ίδιο ισχύει όμως και για τους καταναλωτές για τους οποίους αυξάνονται επίσης τα επιτόκια πιστωτικών καρτών αλλά και καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων. Στην εσχάτη, οι πολίτες θα σφίξουν το ζωνάρι μειώνοντας τα έξοδά τους. Έτσι όμως καταλήγουν ακόμη λιγότερα χρήματα στα ταμεία των επιχειρήσεων που βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με δυο εξίσου μεγάλα προβλήματα: την αύξηση του κόστους δανεισμού και τη μείωση των εσόδων τους. Όπως σχολιάζουν ειδικοί, αυτή τη φορά η κρίση δεν θα προκαλούνταν από τις τράπεζες.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Κίνδυνος νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;"

Οι δικηγόροι ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανασταλεί η υποχρεωτική διαμεσολάβηση

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Με την συντονιστική επιτροπή των δικηγόρων να ζητά από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο άναψε το πράσινο φως για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση στις ιδιωτικές διαφορές.

Δηλαδή, για το υποχρεωτικό «πέρασμα» από το τραπέζι του διαλόγου με την βοήθεια των διαμεσολαβητών, και μόνο εάν δεν βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, να προσφεύγουν τα δύο μέρη στη δικαιοσύνη. Η διάταξη είχε θεσπιστεί για μία σειρά ιδιωτικών διαφορών, όπως οικογενειακές, οροφοδιαμερίσματα, ιατρικές αμέλειες κλπ.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία έκρινε αντισυνταγματική την επίμαχη διάταξη, δένει τα χέρια των δικαστών που θα κληθούν να εφαρμόσουν την επίμαχη διάταξη νόμου.

«Ενόψει των θεμάτων που ανακύπτουν από την άνω απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, προτείνεται η αναστολή ισχύος της υποχρεωτικής εφαρμογής της διαμεσολάβησης, προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς» σημειώνουν οι δικηγόροι, ζητώντας την αναστολή του μέτρου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δικηγόροι ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανασταλεί η υποχρεωτική διαμεσολάβηση "

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αθωράκιστη η χώρα λέει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και την εμφάνιση περιστατικών της νόσου, σε τουλάχιστον 60 Δήμους της χώρας.

Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η χώρα είναι αθωράκιστη καθώς η ετεροχρονισμένη παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας, γίνεται με πρόχειρες παρεμβάσεις και αποσπασματικούς ψεκασμούς που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε νέες περιοχές. Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα τα έτη 2010-2014, μια σειρά όμως εντατικών και συστηματικών δράσεων, οδήγησε στην «εκρίζωση» και στην εξάλειψη των κρουσμάτων του ιού.

Ωστόσο, ότι επετεύχθη κατά τα προηγούμενα έτη 2010-2014 μηδένισε λόγω της αδράνειας των αρμοδίων αρχών – Υπουργείου Υγείας και Περιφέρειας - κατά τα έτη 2016 -2018, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ. Το αποτέλεσμα είναι ότι το 2017 επανήλθαν τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου ενώ φέτος διαφαίνεται ότι θα υπερβούν κάθε προηγούμενο όριο.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Οι ευθύνες των αρμόδιων αρχών, Υπουργείου Υγείας και Περιφέρειας Αττικής, για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου είναι τεράστιες. Στην απώλεια ανθρωπίνων ζωών πρέπει να συνυπολογισθούν η ανεπαρκής διαθεσιμότητα κλινών σε ΜΕΘ, αφού οι κλίνες εντατικής θεραπείας καταλαμβάνονται από τα περαστικά του ιού του Δυτικού Νείλου και προκαλείται αδυναμία αντιμετώπισης άλλων περιστατικών, καθώς και η απώλεια μονάδων αίματος λόγω αποκλεισμού αιμοδοτών στις πληγείσες περιοχές. Εκτός όμως από την υγεία θα υπάρξουν επιπλέον σοβαρές επιπτώσεις και στην οικονομία της χώρας μας αφού θα δεχτεί πλήγμα και η τουριστική της ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα έγκλημα με ονοματεπώνυμο και ζητούμε να αποδοθούν οι ευθύνες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός του Δυτικού Νείλου: Αθωράκιστη η χώρα λέει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας"

Πάνω από 36 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών για τους πυρόπληκτους στην Αττική

Υπερβαίνουν τα 36 εκατ. ευρώ οι συνολικές προβλέψεις των αποζημιώσεων των ασφαλιστικών εταιριών για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική την 23η Ιουλίου 2018, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε 34,5 εκατ. ευρώ. Δηλώθηκαν 835 ζημιές, κυρίως σε κατοικίες αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε περίπου 41 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, δηλώθηκαν 248 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,53 εκατ. ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε περίπου 6 χιλιάδες ευρώ .

Με αφορμή τα αποτέλεσμα της έρευνας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ Ερρίκος Μοάτσος δήλωσε : «Ήδη από τα πρώτα 24ωρα μετά τις τραγικές πυρκαγιές, οι ασφαλιστικές εταιρίες ανταποκρίθηκαν υποδειγματικά στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους που επλήγησαν, θέτοντας σε λειτουργία ειδικούς μηχανισμούς υποστήριξης και εξυπηρέτησης και καταβάλλοντας αποζημιώσεις και προκαταβολές, με στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών.

Επιπλέον, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αίσθημα ευθύνης τους προς την κοινωνία οι ασφαλιστικές εταιρίες- μέλη της ΕΑΕΕ υποστήριξαν τις πληγείσες περιοχές με οικονομικές ενισχύσεις, προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και εθελοντές.

Στόχος μας είναι να είμαστε πάντοτε δίπλα στον πολίτη και να του προσφέρουμε προστασία και αίσθημα ασφάλειας σε κάθε στιγμή της ζωής του».

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 36 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών για τους πυρόπληκτους στην Αττική"

Γνωμοδότηση «βόμβα» του ΣτΕ για την σύσταση του ΕΦΚΑ - Δεν αποκλείει αλλαγές

Συγκεκριμένα, στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο διαβιβάστηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο θεσπίζεται ο οργανισμός του ΕΦΚΑ. Το σχέδιο διατάγματος αποτελείται από 89 άρθρα, που αφορούν την αποστολή του, τη διάρθρωση των υπηρεσιών του και την καταγραφή των αρμοδιοτήτων τους, τα περιγράμματα των καθηκόντων των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων και τα προσόντα για την επιλογή τους, τις οργανικές θέσεις του προσωπικού και την κατανομή τους στις επιμέρους οργανικές μονάδες, την κατάταξή τους σε αντίστοιχους κλάδους και ειδικότητες, τα προσόντα διορισμού, μεταβατικές διατάξεις, κ.λπ.

Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο πάρεδρος Δημήτριος Πυργάκης) επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το εν λόγω σχέδιο διατάγματος και με την υπ' αριθμ. 126/2018 το έκρινε νόμιμο, ενώ έκανε ορισμένες παρατηρήσεις.

Αναλυτικότερα, η γνωμοδότηση αναφέρει ότι ενώπιων της Ολομέλειας του ΣτΕ εκκρεμούν αιτήσεις ακυρώσεως κατά πράξεων που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση του νόμου 4387/2016. Αυτές οι αιτήσεις (δικηγόρων, μηχανικών, ελευθέρων επαγγελματιών κ.λπ.) έχουν συζητηθεί και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Στη συνέχεια, σημειώνεται στη γνωμοδότηση ότι «σε περίπτωση τυχόν αποδοχής των ανωτέρω αιτήσεων ακυρώσεως, θα πρέπει το περιεχόμενο των αντιστοίχων διατάξεων του υπό επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, αν και όπου αυτό είναι αναγκαίο, να τροποποιηθεί αναλόγως, στο πλαίσιο της υποχρεώσεως συμμορφώσεως της διοικήσεως προς το περιεχόμενο της αποφάσεως».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΣτΕ, πρέπει στο σχέδιο διατάγματος να μνημονευθεί η δαπάνη που προκύπτει από την πλήρωση των νέων και των υφισταμένων οργανικών θέσεων σε ετήσια βάση και να προστεθούν οι Κωδικοί Αριθμοί Εξόδων (ΚΑΕ) του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, από τους οποίους θα καλυφθεί η δαπάνη που προκαλείται από το παρόν σχέδιο διατάγματος.

Αντίθετα, το ΣτΕ έκρινε ότι πρέπει να διαγραφεί η εκείνη η διάταξη του σχεδίου διατάγματος (άρθρο 68), η οποία παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς αρμοδιοτήτων μεταξύ των οργανικών μονάδων του ΕΦΚΑ.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Γνωμοδότηση «βόμβα» του ΣτΕ για την σύσταση του ΕΦΚΑ - Δεν αποκλείει αλλαγές"

Κουτσούμπας: Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς θεωρεί ότι «είναι μια συμφωνία, η οποία δεν βοηθά στην επίλυση ούτε διμερών προβλημάτων, ούτε γενικότερα τη σταθερότητα και τη φιλία των λαών στην περιοχή», είπε ο γγ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3.

Τόνισε ότι το σκεπτικό του ΚΚΕ βασίζεται σταθερά από το 1991 και έκτοτε συνεχώς, ότι «πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά και η Ελλάδα, αλλά και οι υπόλοιποι λαοί των Βαλκανίων, σ' αυτό το διαίρει και βασίλευε, που κυρίως ως βάση του έχει την ευρωατλαντική πολιτική, την πολιτική ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως είναι το ΝΑΤΟ για παράδειγμα, όπως είναι οι ΗΠΑ πιο συγκεκριμένα».

«Και βεβαίως η συμφωνία αυτή και η επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να υπογραφεί στις Πρέσπες και να υπογράψει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ, ήταν μόνο και μόνο για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και συνέχεια φυσικά και στην ΕΕ» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται καθόλου τους πανηγυρισμούς των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ ότι «έτσι κατοχυρώνεται η ασφάλεια κι η σταθερότητα στην περιοχή» καθώς «ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, ποτέ στην ιστορία της πατρίδας μας και γενικότερα των Βαλκανίων, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν υπήρξαν παράγοντας σταθερότητας, ασφάλειας και εγγύησης των συνόρων».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «προχωράμε σε αλλαγές συνόρων», ενώ η συμφωνία δεν διασφαλίζει την επίλυση των ζητημάτων του ονόματος, της γλώσσας και της εθνότητας «και από αυτή τη σκοπιά τα προβλήματα των αλυτρωτισμών, των εθνικισμών, τα ζητήματα των διεκδικήσεων είναι εδώ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του κατέστησε απολύτως σαφές ότι «ο αυτοπροσδιορισμός είναι επικίνδυνο ζήτημα», τονίζοντας, «αυτά είναι περίεργα και επικίνδυνα ζητήματα, στην πραγματικότητα είναι μέσα στην ουσία της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής πολιτικής του "διαίρει και βασίλευε", είναι στη λογική του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό βλέπετε τώρα τη Σερβία με το Κοσσυφοπέδιο να θέλουν να ανταλλάξουν εδάφη και να βγαίνει η Αλβανία και να λέει "μα θέλω κι εγώ εδάφη" και να βγαίνει κι άλλος και να λέει "θέλω κι εγώ εδάφη"».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Ζόραν Ζάεφ και τη διαμάχη στην ΠΓΔΜ, επισήμανε ότι «το πρόβλημά τους δεν είναι ούτε το όνομα ούτε όλα τα υπόλοιπα. Το πρόβλημά τους είναι ότι θέλουν να δέσουν τη χώρα αυτή σε άλλο άρμα ιμπεριαλιστικού μπλοκ».

Πρόσθεσε, στη συνέχεια, ότι το ΚΚΕ εκτιμά ότι «είναι πιο επικίνδυνη η κατάσταση με την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ακόμα και εάν βρεθεί ένα όνομα ανάμεσα στις δυο χώρες με γεωγραφικό προσδιορισμό, εάν δεν απαλειφθούν όλα αυτά τα αλυτρωτικά, εάν δεν τελειώσει η ιστορία περί "μακεδονικού έθνους" και "μακεδονικής γλώσσας" και εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας, εάν δεν σταματήσουν κι εδώ στην Ελλάδα διάφοροι εθνικιστικοί αλυτρωτικοί κύκλοι να υψώνουν τη σημαία της αντίδρασης αντί να υψώνουν τη σημαία της φιλίας των λαών και με το λαό της γειτονικής χώρας, της ΠΓΔΜ και να ζήσουν ειρηνικά και ευτυχισμένα οι λαοί των δύο χωρών».

Στο ερώτημα αν το ΚΚΕ φοβάται πως με την ανάλυσή του για την Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ρίξει «νερό στο μύλο των ακροδεξιών κύκλων», είπε ότι «οι κύκλοι αυτοί είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, αυτών που μιλάνε εν ονόματι του κοσμοπολιτισμού, που θέλουν να λύσουν όπως όπως το υπαρκτό αυτό πρόβλημα με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, επειδή είναι απαίτηση της αμερικανικής πολιτικής και επειδή η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αποφασίσει τα τελευταία χρόνια -ιδιαίτερα μετά την ηγεσία Τραμπ- να είναι ο σημαιοφόρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη περιοχή».

«Αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνουν όσοι είναι πολιτικά ανόητοι, γιατί οι άλλοι δεν είναι καθόλου πολιτικά ανόητοι, είναι πανέξυπνοι και υλοποιούν πολιτικές που δεν συμφέρουν τον ελληνικό λαό, αλλά συμφέρουν την αστική τάξη της χώρας, κάποιους μονοπωλιακούς ομίλους, συμφέρουν τους ιμπεριαλιστές εταίρους και συμμάχους τους, όπως είναι για παράδειγμα οι ΗΠΑ» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «όλοι αυτοί δεν βλέπουν ότι αρχίζει η αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, ότι συγκεντρώνεται ένας μεγάλος όγκος στρατιωτικών δυνάμεων και στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη και γενικότερα στην Ανατ. Μεσόγειο και Μ. Ανατολή, ότι εδώ συγκρούονται ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα, μεγάλες δυνάμεις που έχουν τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή και γι' αυτό αξιοποιούν με αυτό τον τρόπο, το ραγιάδικο αυτό τρόπο θα έλεγα, διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις που μπαίνουν στην υπηρεσία τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας: Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών"

Το ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με τους θεσμούς -Ζήτησε να καταργηθεί ο νόμος για την περικοπή συντάξεων

Το Κίνημα Αλλαγής ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών ότι διαφωνεί με την εφαρμογή του νόμου για την περικοπή των συντάξεων και ζητά την κατάργησή του.

Αυτό διεμήνυσαν οι κ. Χρήστος Πρωτόπαππας και Φίλιππος Σαχινίδης στους εκπροσώπους των θεσμών οι οποίοι ζήτησαν και τους συνάντησαν την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του Κινήματος.

Σύμφωνα με τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής «οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022, καθηλώνουν την οικονομία, υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης και την κοινωνική συνοχή»

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής κατέστησαν σαφές στους θεσμούς, όπως επισημαίνεται, ότι: «Ήταν μεγάλο λάθος να συμφωνηθεί ότι οι στόχοι για τα πλεονάσματα θα στηριχθούν στην υπερφορολόγηση. Υπέρμετρη φορολογία και υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν συμβαδίζουν, εξοντώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η κατάσταση που διαμορφώνεται επηρεάζει αρνητικά την κατανάλωση, αποθαρρύνει τις επενδύσεις. Είναι επιβεβλημένο να αναθεωρηθούν αυτοί οι στόχοι, ώστε να εξασφαλισθεί οριστικά η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση. Να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για μείωση της φορολογίας και ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών»

Επίσης για το ασφαλιστικό επισημάνθηκε:

«Αποδείχθηκε μοιραίο λάθος για το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας η εγκατάλειψη το 2015 της μεταρρύθμισης (Λοβέρδου-Κουτρουμάνη). Τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τις εκθέσεις της Ε.Ε. διασφάλιζε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Ο νόμος Κατρούγκαλου που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι άδικος. Οδηγεί σε περαιτέρω φτωχοποίηση τους συνταξιούχους έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. Οι "νέες" συντάξεις που εκδίδονται μετά το 2016 με την εφαρμογή του νόμου, είναι σοβαρά μειωμένες. Ήδη περίπου 80.000 "νέοι" συνταξιούχοι το έχουν υποστεί. Παράλληλα έχει γίνει δραματική η κατάσταση των συντάξεων χηρείας, με τις πραγματικά κοινωνικά ανάλγητες διατάξεις του νόμου. Το χειρότερο όμως οδηγεί σε αδιέξοδο το Ασφαλιστικό Σύστημα. Γιατί αντιστρατεύεται κάθε λογική ανταποδοτικότητας των εισφορών, δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής».

Τονίστηκε ακόμη ότι ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί και πρέπει να αλλάξει συνολικά. «Ένα νέο δίκαιο, βιώσιμο σύστημα που εγγυάται το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι αναγκαίο».

Σε ότι αφορά τις περικοπές του 2019 που έχουν προνομοθετηθεί από την κυβέρνηση στο Κίνημα Αλλαγής δηλώνουν αρνητικοί, διότι, όπως τονίζουν, φτωχοποιούν πέρα από τους νέους συνταξιούχους και τους παλαιότερους. «Για αυτό καταθέσαμε σχετική πρόταση νόμου για την μη εφαρμογή τους και επιμένουμε σε αυτή. Οι συντάξεις όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου σφαγιάζονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα, ως δήθεν αντίβαρο για να κερδίσει τα αντίμετρα όταν γινόταν η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο. Επισημαίνουμε ότι σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα δεν χωρούν "κόλπα' περί απλής αναβολής του μέτρου, για λίγους μήνες, απλά και μόνο για τις εκλογικές ανάγκες του κ. Τσίπρα» υποστηρίζουν.

Στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζουν ότι η περαιτέρω παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «βλάπτει τη χώρα γιατί είναι κατώτερη των αναγκών και ούτε θέλει, ούτε ξέρει, ούτε μπορεί να προχωρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αντίθετα ξεκίνησαν ανεξέλεγκτες προσλήψεις με προσωρινές συμβάσεις στο δημόσιο με πολιτικά και αδιαφανή κριτήρια. Έστησαν φωτογραφικές προδιαγραφές για τους γενικούς γραμματείς. Εγκατέλειψαν τον ευαίσθητο κοινωνικά χώρο της υγείας και επιδίδονται σε ιδεοληπτικές παρεμβάσεις και οδηγούν σε σημαντική οπισθοχώρηση την παιδεία και την εκπαίδευση, ενώ διαλύουν με αυθαίρετες παρεμβάσεις την τοπική αυτοδιοίκηση».

«To Κίνημα Αλλαγής είναι παράταξη ευθύνης, παράγοντας πολιτικής σταθερότητας, γέφυρα της αναγκαίας συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη, τις προοδευτικές αλλαγές και τη στήριξη αποτελεσματικών πολιτικών κοινωνικής συνοχής. Όμως η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με το ασφυκτικό πλαίσιο δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας, χρειάζονται σε συνεννόηση με τους εταίρους οι απαραίτητες βελτιώσεις και αλλαγές», αναφέρουν ζητώντας ως αναγκαία και πολιτική αλλαγής και αλλαγή πολιτικής, ώστε να ανακτηθεί και η αξιοπιστία της χώρας».

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με τους θεσμούς -Ζήτησε να καταργηθεί ο νόμος για την περικοπή συντάξεων "

Στηρίζει Μπουτάρη για το δήμο Θεσσαλονίκης η ΔΗΜΑΡ

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη για την 83η ΔΕΘ, συναντήθηκε το μεσημέρι με τον κ. Μπουτάρη στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Τον κ. Μπουτάρη η ΔΗΜΑΡ τον στήριξε το 2010 πρώτη φορά, τον στήριξε και το 2014. Ήμασταν από τους πρώτους που στηρίξαμε αυτήν την υποψηφιότητα γιατί πιστεύαμε στην αλλαγή στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Νιώθουμε ότι αυτή η προοδευτική αλλαγή σε πάρα πολλά θέματα έχει έρθει. Η πόλη έχει γίνει εξωστρεφής και αυτό το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε κυκλοφορεί σε αυτήν. Σε οποιαδήποτε επιλογή του Γιάννη Μπουτάρη από δω και πέρα θα τον στηρίξουμε».

Ερωτηθείς για τη στήριξη που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει προς το πρόσωπο του κ. Μπουτάρη, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Δεν ξέρω τι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πολλές φορές άλλα λέει και άλλα πράττει. Όποιος έρχεται στις δικές μας επιλογές, ας έρθει. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος εσωστρέφειας σε αυτήν τη διαδικασία».

Ο κ. Μπουτάρης, από την πλευρά του, σημείωσε: «Με τη ΔΗΜΑΡ έχουμε παλιούς και στενούς δεσμούς, καθώς από εκεί προέρχεται ένα σημαντικό κομμάτι της "Πρωτοβουλίας". Για τη ΔΕΘ νομίζω πως ο κ. Θεοχαροπουλος δέχτηκε την άποψη ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό το καραγκιοζιλίκι με τους πολιτικούς να τυρρανάνε την πόλη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε, ακόμη, ότι «λόγω του νέου εκλογικού συστήματος οι συνεργασίες είναι υποχρεωτικές. Θα πρέπει από τώρα να συζητάμε και να καθιστούμε ένα πνεύμα συναινετικό, γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργήσει ο δήμος. Έτσι θα κάνουμε συναντήσεις μέχρι να βρούμε τα κοινά σημεία επαφής. Όσο για τις στηρίξεις, όποιος μας στηρίζει καλά θα κάνει».

Παράλληλα, μίλησε για τη χθεσινή πρότασή του σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, που διαστρεβλώθηκε ως πρόταση για το ωράριο λειτουργίας των σχολείων. «Λυπάμαι πολύ, αλλά οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να προσέχουν λίγο περισσότερο τις ανακοινώσεις. Εγώ είπα πως ένα σημαντικό θέμα για τη Θεσσαλονίκη είναι το ωράριο της αγοράς, 10:00 με 18:00, και το έβγαλαν ότι εγώ είπα να αλλάξουν τα σχολεία. Τι δουλειά έχω εγώ με τα σχολεία; Ο Γαβρόγλου είπε ότι θα αλλάξει το ωράριο. Ας το αλλάξει» επισήμανε ο κ. Μπουτάρης.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στηρίζει Μπουτάρη για το δήμο Θεσσαλονίκης η ΔΗΜΑΡ"

ΝΔ: Άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας να παράσχει στοιχεία για το ΕΣΠΑ

«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αρνείται να χορηγήσει στοιχεία για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 εδώ και 20 μήνες. Ο λόγος είναι προφανής, θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Διότι την ώρα που η αγορά χρειάζεται άμεσα πόρους για να επιστρέψει σε ρυθμούς πραγματικής ανάπτυξης, η χώρα μας παραμένει 15η σε πραγματικές δαπάνες και 21η σε αποφασισμένες δράσεις μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε.», δήλωσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας.

«Πιο συγκεκριμένα, έχω καταθέσει συνολικά 16 Απλές και Επίκαιρες Ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας ενημέρωση για ζητήματα που σχετίζονται με την απορρόφηση και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και δεν έχω λάβει την παραμικρή απάντηση εδώ και 20 μήνες, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Oι εξασφαλισμένοι ευρωπαϊκοί πόροι για την επιχειρηματικότητα, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος που σήμερα πλήττεται. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να τους αξιοποιεί πλήρως και να προσφέρει κάθε δυνατή ενημέρωση στους Βουλευτές, στο πλαίσιο άσκησης της αποστολής τους. Ιδίως δε, όταν υπάρχουν δικαιούχοι που έχουν καταθέσει επενδυτικά σχέδια σε δράσεις που έχουν εκκινήσει το 2016 και μέχρι σήμερα δεν λάβει ούτε ένα ευρώ».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας να παράσχει στοιχεία για το ΕΣΠΑ"

ΠΑΣΟΚ: Γκεμπελική η σπίλωσή μας για τα δάνεια των κομμάτων -Ο Τσίπρας ζητούσε χαριστικά δάνεια το 2010

Με έντονο τρόπο αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στις πληροφορίες-διαρροές ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς «ξεσκονίζουν» εκ νέου τα δάνεια των κομμάτων ως το 2012.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων, εργαλειοποιώντας το θέμα των δανείων των κομμάτων. Και κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Η Χ. Τρικούπη σπεύδει μάλιστα να θυμίσει ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια (sic)». Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Χ. Τρικούπη σημειώνει ακόμη: «Όσον μας αφορά, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων. Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου».

Για να καταλήξει το ΠΑΣΟΚ: «Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν.

Έχουν ήδη τελειώσει».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: Γκεμπελική η σπίλωσή μας για τα δάνεια των κομμάτων -Ο Τσίπρας ζητούσε χαριστικά δάνεια το 2010 "

«Εξάμβλωμα» η Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει ο Λαφαζάνης

«Εξάμβλωμα» χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα συμβάλλει στην άμβλυνση των διαφορών.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΛΑΕ, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπαγορεύτηκε στην κυβέρνηση «από τους αδίστακτους κηδεμόνες» και προσέθεσε: «Η συμφωνία προετοιμάστηκε συστηματικά και γράφτηκε εδώ και καιρό στα άδυτα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου. Δεν είναι αποτέλεσμα συνεννόησης μεταξύ των δύο λαών δεν θα συμβάλλει στην άμβλυνση των διαφορών».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τους «συνεταιράκια», λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους. «Συνεταιράκια Τσίπρας- Μητσοτάκης. Αυτοί μιλάνε για μια άλλη Ελλάδα, των δεικτών των ευρωκαθεστωτικών μέτρων και των ΗΠΑ» είπε και χαρακτήρισε «ντροπή για τη Θεσσαλονίκη» το γεγονός ότι στο Θερμαϊκό κόλπο βρίσκεται αγκυροβολημένη η ναυαρχίδα -όπως τη χαρακτήρισε- του 6ου Στόλου, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

Επίσης, επέκρινε τη ΝΔ για το θέμα των δανείων των κομμάτων, λέγοντας ότι η ΝΔ θέλει να κυβερνήσει τη στιγμή που χρωστάει τόσα πολλά. «Έπρεπε κάποιοι να είναι στη φυλακή για τα ανεξόφλητα δάνεια και για τις παράνομες δανειοδοτήσεις», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Επανέλαβε την αντίθεσή του με την αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στα Βαλκάνια, ενώ επιτέθηκε προσωπικά και εναντίον του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, χαρακτηρίζοντάς τον «ύπατο αρμοστή» και «σταθμάρχη» των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Εξάλλου, εξέφρασε την άποψη ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια «τα μνημόνια θα τελειώσουν μόνο όταν το αποφασίσει ο λαός». «Η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο μνημόνιο, αλλά καλείται να εφαρμόσει το 4ο», είπε και προσέθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα νέο μνημόνιο, χωρίς ημερομηνία λήξης και χωρίς χρηματοδότηση από τους δανειστές.

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για την τραγωδία στο Μάτι, μιλώντας για «πολιτικό έγκλημα που ζητάει ενόχους και τιμωρία» και τόνισε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης αποτελεί «μια τρύπα στο νερό». Επίσης, χαρακτήρισε «εμπαιγμό» και «κοροϊδία» τις παροχές σε πυρόπληκτους και παρουσίασε έγγραφο πυρόπληκτου κατοίκου της περιοχής ο οποίος αναγκάστηκε να πληρώσει 650 ευρώ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, παρά το γεγονός -όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης- ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες οι επανασυνδέσεις στα καμένα και στα μισοκαμένα σπίτια γίνονται δωρεάν.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ άσκησε κριτική και για τα θέματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των διακοπών ηλεκτροδότησης, και κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σιωπούν. «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, είναι υπόθεση ζωής», υπογράμμισε.

«Να βγάλουμε το φόβο και την απογοήτευση, να κόψουμε τα αόρατα, αλλά πολύ σκληρά δεσμά», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και υπογράμμισε ότι βασικές προτεραιότητες για τη ΛΑΕ παραμένουν ο εκδημοκρατισμός της χώρας, η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η κοινωνική δικαιοσύνη. «Είναι ρεαλιστικές και μπορούν να γίνουν πράξη», είπε και προσέθεσε ότι η ΛΑΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για: τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους και για σεισάχθεια, σε ό,τι αφορά στο ιδιωτικό χρέος.

Ακόμα, στις προτεραιότητες του κόμματος συμπεριλαμβάνονται η εθνικοποίηση- κοινωνικοποίηση των τραπεζών και η διακοπή ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα, η καθιέρωση αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κ.ά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εξάμβλωμα» η Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει ο Λαφαζάνης"

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης -Προκήρυξη για 158 θέσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στη Διαύγεια η προκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά στην πλήρωση 158 θέσεων προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), για τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα αναρτηθεί και στις ιστοσελίδες του Α.Σ.Ε.Π., της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και του Γ.Ν. Θήρας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση «το νοσοκομείο που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας στις 15/06/2016 και ξεκίνησε τη λειτουργία του τρεις ημέρες αργότερα, μπαίνει σε μία άλλη εποχή με μόνιμο και περισσότερο προσωπικό, μία εποχή ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης των τμημάτων του και περαιτέρω βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τόσο προς τους κατοίκους της Σαντορίνης, όσο και προς τον πολυπληθή τουριστικό πληθυσμό».

Προσθέτει ότι «από την έναρξη λειτουργίας του το έχουν επισκεφθεί συνολικά 116.316 ασθενείς, 48.794 το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και 65.348 τα Εξωτερικά Ιατρεία. Στις χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 284 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ 103 οικογένειες εμπιστεύτηκαν το Μαιευτικό Τμήμα για να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους με ασφάλεια».

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης -Προκήρυξη για 158 θέσεις "

Στη Βουλή η εξαγγελία Γαβρόγλου για την αλλαγή του σχολικού ωραρίου

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στη Βουλή, σχετικά με την εξαγγελία του για αλλαγή του σχολικού ωραρίου, κατέθεσε η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχες, Γιάννη Ανδριανό, Μαρία Αντωνίου και Χρήστο Κέλλα.

Στο κείμενο της ερώτησης τονίζεται: «Ανακοινώσατε την πρόθεσή σας, από την επόμενη σχολική χρονιά, τα μαθήματα να ξεκινούν στις 09:00, αντί για τις 8:15 που ξεκινούν σήμερα. Δεδομένου ότι μας έχετε συνηθίσει σε εξαγγελίες, τις οποίες πρώτα ανακοινώνετε και μετά σχεδιάζετε, και επειδή από την ενδεχόμενη υλοποίηση της εν λόγω αλλαγής, θα προκύψουν πρακτικά ζητήματα, ερωτάσθε:

1. Ποια είναι τα κίνητρα πίσω από την εν λόγω εξαγγελία;

2. Σε τι θα ωφεληθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, πέρα από το “να κοιμούνται τα παιδιά περισσότερο”, όπως ισχυριστήκατε;

3. Δεδομένου ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) δήλωσε αιφνιδιασμένη, έχετε συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς την πρόθεσή σας;

4. Έχετε υπόψιν σας διεθνείς καλές πρακτικές για το θέμα; Έχουν εκπονηθεί σχετικές επιστημονικές μελέτες για τις επιπτώσεις στους μαθητές;

5. Πώς θα αντιμετωπίσετε ενδεχόμενες συνέπειες από την αλλαγή αυτή για τους εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται νωρίς στην εργασία τους;

6. Θα υπάρχει η δυνατότητα να αφήνουν τα παιδιά νωρίτερα στο σχολείο; Και αν ναι, πώς θα απασχολούνται εκεί τα παιδιά πριν την έναρξη των μαθημάτων;

7. Έχετε σκεφτεί πώς θα επιλυθούν πρακτικά ζητήματα μετακίνησης για τους μαθητές που διαμένουν στην περιφέρεια;»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η εξαγγελία Γαβρόγλου για την αλλαγή του σχολικού ωραρίου"

Την Παρασκευή 14/9 η 4η πληρωμή συντάξεων και μερισμάτων στους πυρόπληκτους

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) οι 413 διπλές συντάξεις, κύριες, επικουρικές και μερίσματα, ύψους 565.737,76 ευρώ, σε δικαιούχους συνταξιούχους, βάσει αιτήσεων, στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου.
Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 και 20 Αυγούστου, καθώς και στις 7 Σεπτεμβρίου, καταβλήθηκαν 961 διπλές συντάξεις και μερίσματα, ύψους 1.391.296,36 ευρώ, σε δικαιούχους συνταξιούχους με κύρια κατοικία στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου.
Η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων και καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, συνεχίζεται, όπως και η υποβολή αιτήσεων για τις λοιπές κατηγορίες των δικαιούχων (συνταξιούχοι που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται, κατά την έννοια της φορολογίας εισοδήματος, σε κατοικία στις πληγείσες περιοχές ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό λόγω των καταστροφών).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων, δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ, παρέχεται ενημέρωση κατά απόλυτη προτεραιότητα από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ (1555) στους πυρόπληκτους, ενώ λειτουργούν τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε πληγείσες ή όμορες περιοχές:
  • Ε΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Ανατολική Αττική, Λεωφ. Μαραθώνος 26ο χλμ, Ραφήνα.
  • ΣΤ΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Ανατολική Αττική, Αγ. Δημητρίου 4, Σπάτα.
  • Β΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Δυτική Αττική, ΠΕΟΑΚ & Μινώας, Μέγαρα.
  • Α΄ Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Βόρειος Τομέας Αθηνών, Μεσογείων 518, Αγία Παρασκευή.
  • Περιφερειακή Διεύθυνση Μη Μισθωτών Αττικής-Ανατολική Αττική, Μεσογείων 332, Αγία Παρασκευή.
  • Β΄ Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών Αττικής Δυτική Αττική, Μεθουρίδων 3, Μέγαρα.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Παρασκευή 14/9 η 4η πληρωμή συντάξεων και μερισμάτων στους πυρόπληκτους"

Εγραψαν πάλι συνθήματα εναντίον του Αρη Πορτοσάλτε -«Αρη, Εβραίε»

Αγνωστοι έγραψαν και πάλι συνθήματα σε βάρος του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε.
Τα συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχο στα Βριλήσσια όπου διαμένει ο δημοσιογράφος του Σκάϊ.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Αρης Πορτοσάλτε δέχεται τέτοια επίθεση. Την προηγούμενη φορά τα συνθήματα σε βάρος του είχαν γραφτεί στην είσοδο του σπιτιού του και ανέφεραν: «Πορτοσάλτε παπαγάλε ψόφα μπινέ».
Μάλιστα ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε σχολιάσει την επίθεση σε βάρος του σημειώνοντας οτι νιώθει σαν τους Εβραίους στην Γερμανία πρίν απο τον πόλεμο, δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, θυμίζοντας στον Αρη Πορτοσάλτε οτι οι Εβραίοι της Γερμανίας δεν είχαν δική τους εκπομπή στο ραδιόφωνο και δεν πρέπει να σχετικοποιούνται τα ιστορικά γεγονότα.
Γι αυτό πιθανώς και η νέα επίθεση σε βάρος του τον χαρακτηρίζει Εβραίο. Αυτή την φορά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στάθηκε στο πλευρό του δημοσιογράφου τονίζοντας οτι η στεροτυπική χρήση της λέξης Εβραίος μονο και μονο για να προκαλέσει φόβο κα μίσος θυμίζει εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού.
Αναφέρει η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου:
Άρη Εβραίε”, “Πορτοσάλτε Εβραίε”, είναι δύο συνθήματα που γράφτηκαν σε τοίχους στα Βριλήσσια, όπου μένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Είναι αδιανόητο το 2018 στην Ελλάδα να στοχοποιούνται άνθρωποι με τη στερεοτυπική χρήση της λέξης “Εβραίος” μόνο και μόνο για να προκαλέσουν φόβο και μίσος. Τέτοιου είδους εικόνες θυμίζουν εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού. Και θύματα του αντισημιτισμού δεν είναι μόνον οι Εβραίοι. Τα συνθήματα εναντίον του κ. Πορτοσάλτε αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Εβραιοφοβία ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους.
Το ΚΙΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.
Τα συνθήματα στούς τοίχους σε βάρος του Αρη Πορτοσάλτε:
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγραψαν πάλι συνθήματα εναντίον του Αρη Πορτοσάλτε -«Αρη, Εβραίε» "

Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή γονιών για τα voucher της ΕΕΤΑΑ για παιδικούς

Απορρίφθηκε σήμερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής που είχαν ασκήσει γονείς παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με την οποία ζητούσαν την αναστολή εκτέλεσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αφορά στη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» (voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς) έτους 2018-2019 και της αντίστοιχης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι αιτούντες γονείς ισχυρίζονταν, παρά το ότι είναι γονείς παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών, ότι με την προσβαλλόμενη ΚΥΑ και πρόσκληση εξαιρέθηκαν από τη Δράση και δεν έλαβαν voucher για την ένταξή τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν στερήθηκαν της δυνατότητας παροχής στα παιδιά τους της «καλύτερης δυνατής προσχολικής εκπαίδευσης», διότι η Δράση έχει ως αντικείμενο την παροχή θέσεων «φροντίδας και φιλοξενίας» βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία και όχι την παροχή θέσεων προσχολικής εκπαίδευσης, δηλαδή φοίτησης σε νηπιαγωγεία ούτε την παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε παιδικούς σταθμούς σε νήπια που έχουν συμπληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Ικανοποίηση εκφράζεται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς με την απόφαση συνεχίζεται απρόσκοπτα το πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο, αποτελεί ανάσα για χιλιάδες οικογένειες.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή γονιών για τα voucher της ΕΕΤΑΑ για παιδικούς"

Θεοδωράκης από τη ΔΕΘ: Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές

«Θεωρούμε χρέος μας την αυτόνομη πορεία μας. Να σπάσουμε το εκκρεμές συντηρητικοί – λαϊκιστές, λαϊκιστές – συντηρητικοί», τόνισε κατά την συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Στον νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούμε με συγκεκριμένες πατριωτικές (και όχι κομματικές) θέσεις. Αν ο νικητής στηρίξει τις θέσεις αυτές εμείς θα είμαστε εκεί είτε για ψήφο εμπιστοσύνης είτε για συμμετοχή», τόνισε.

Δεν ήταν λάθος η ιδέα που οδήγησε στο ΚΙΝΑΛ. Ήταν λάθος η εκτίμησή μου ότι μπορούσαμε να συνυπάρξουμε όσοι δηλώνουμε εχθροί του λαϊκισμού & του συντηρητισμού. Τα σχέδια κάποιων ήταν άλλα: ήθελαν να στήσουν παλιά εικονίσματα και να επιστρέψουν σε λύσεις του παρελθόντος" και επεσήμανε: "Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Στον νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούμε με συγκεκριμένες πατριωτικές (και όχι κομματικές) θέσεις. Αν ο νικητής στηρίξει τις θέσεις αυτές εμείς θα είμαστε εκεί είτε για ψήφο εμπιστοσύνης είτε για συμμετοχή".

Όπως διευκρίνισε: "Όποιο στέλεχος διαφωνεί με την αυτόνομη πορεία μας μπορεί να το θέσει στο επικείμενο συνέδριό μας και να πάρει την απάντηση του συνόλου των μελών".

«Αν οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, είναι σαφές ότι δε θα υπάρχει κυβέρνηση και ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Όπως είπε «η Ελλάδα καταντάει μια χώρα συνταξιούχων, χωρίς μάλιστα να μπορεί να θρέψει τους συνταξιούχους της. 3 στους 4 Έλληνες κάτω των 35 ετών συζητούν να φύγουν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημείωσε ότι πρέπει «να κόψουμε τα άχρηστα τμήματα του δημοσίου. Να ελέγξουμε τις σπατάλες στις κρατικές προμήθειες. Να προστατεύουμε τον έντιμο και ικανό δημόσιο υπάλληλο, κόντρα στους κομματικούς εγκάθετους και την αναξιοκρατία».

«Ακόμη και σήμερα υπάρχουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών», τόνισε και σχολίασε «ο πρωθυπουργός, όμως, έχει γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Τοίχους δηλαδή, υπαλλήλους και φρουρούς».

Αναφερόμενος στην διοργάνωση της ΔΕΘ, είπε: «Θέλουμε μια άλλη ΔΕΘ, χωρίς μονολόγους,έωλες υποσχέσεις & συγκρούσεις στους δρόμους. Έχουμε προτείνει:να έρχονται την ίδια μέρα οι αρχηγοί στην πόλη,να αντιπαρατίθενται για την ανάπτυξη,την παραγωγή νέου πλούτου,την οικονομία. Όπως και στα μεγάλα φόρουμ του εξωτερικού».


Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης από τη ΔΕΘ: Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news