facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Καθηγητής ΕΜΠ: Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα 18 δισ. σε χρυσό, ψευδάργυρο & μόλυβδο!

Ώριμα κοιτάσματα χρυσού, ψευδαργύρου και μολύβδου, αξίας περίπου 18 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, υποστήριξε ο καθηγητής Μεταλλουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

O Ιωάννης Πασπαλιάρης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να αξιολογηθεί η διεθνής αγορά, στην οποία υπάρχει σήμερα τεράστια αύξηση της ζήτησης για πολλά μέταλλα από την Κίνα.

Κατά την ομιλία του στην ίδια εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της Eldorado Gold στο European Government Relations, Άντορ Λιπς, επισήμανε ότι η Eldorado Gold έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 1,5 δισ. δολ. στην Ελλάδα και έχει δημιουργήσει συνολικά 2.500 θέσεις εργασίας. «Βασικές προϋποθέσεις για να υπάρξουν επενδύσεις επιπλέον ενός δισ. δολ., που θα διπλασιάσουν τις θέσεις απασχόλησης, είναι το σταθερό θεσμικό πλαίσιο και το σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους» πρόσθεσε.

Το στίγμα της Ευρωπαϊκής πολιτικής για τον ορυκτό πλούτο, έδωσε στη συζήτηση η Κορίλνα Χέμπεστρέιτ, διευθύντρια της Euromines, λέγοντας πως η ΕΕ είναι υπέρ των υψηλών προδιαγραφών στην εξορυκτική βιομηχανία.

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθηγητής ΕΜΠ: Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα 18 δισ. σε χρυσό, ψευδάργυρο & μόλυβδο! "

Στειρωμένα κουνούπια απελευθερώνονται στη Βραυρώνα για τον έλεγχο του πληθυσμού τους

Ξεκίνησε στην Ελλάδα, στην περιοχή Βραυρώνα του Δήμου Μαρκοπούλου, η πιλοτική εφαρμογή μίας νέας μεθόδου διαχείρισης του πληθυσμού των κουνουπιών, ειδικότερα του επικίνδυνου είδους Aedes albopictus (ασιατικό κουνούπι τίγρης), το οποίο ευθύνεται για τη διάδοση διαφόρων ασθενειών, όπως τσικουνγκούνια, ζίκα και δάγκειος πυρετός.

Ο έλεγχος του πληθυσμού των ασιατικών κουνουπιών επιχειρείται μέσω μίας πρωτοποριακής μεθόδου, η οποία περιλαμβάνει αρχικά τη στείρωση των αρσενικών κουνουπιών με τη χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας (Sterile Insect Technique-SIT) και στη συνέχεια την απελευθέρωσή τους στο περιβάλλον. Έτσι, όταν τα στείρα αρσενικά κουνούπια ζευγαρώνουν με τα θηλυκά, δεν θα τα γονιμοποιούν και ο πληθυσμός τους σταδιακά θα μειωθεί.

Το πρόγραμμα -που έχει δοκιμασθεί και σε άλλες χώρες- υλοποιείται από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Εργαστήριο Εντομολογίας και Εφαρμοσμένης Ζωολογίας), με την υποστήριξη της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Η χρηματοδότηση του προγράμματος «Developing Genetic Control Programs on Aedes Invasive Mosquitoes in the European Region» γίνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στο πλαίσιο του Προγράμματος Τεχνικής Συνεργασίας, όπως ανακοίνωσε η ΕΕΑΕ.

Ερευνητικές ομάδες της χώρας μας έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε παρόμοια προγράμματα για την παρακολούθηση και τη διαχείριση άλλων εντόμων όπως οι μύγες.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στειρωμένα κουνούπια απελευθερώνονται στη Βραυρώνα για τον έλεγχο του πληθυσμού τους"

Απίστευτη δήλωση Βούτση: Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι!

Σε μια απίστευτα κυνική δήλωση αναφορικά με το Σκοπιανό προέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιχειρώντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που τονίζει ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται στους Σκοπιανούς μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ο κ. Βούτσης είπε, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου: «Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι», για να συνεχίσει, λέγοντας ότι έχουν την γλώσσα τους (σ.σ. οι Σκοπιανοί), το πώς την διαμόρφωσαν θα το βρουν οι ιστορικοί...

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ακόμη ότι, όταν και όποτε έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβοιύλιο, θα περάσει:  «Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή».

«Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα... Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα» δήλωσε ακόμη.

Ακούστε μετά το 11:30 την επίμαχη δήλωση του προέδρου της Βουλής στον Real FM


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη δήλωση Βούτση: Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι!"

Αχτσιόγλου: Μείωση εισφορών για 250.000 μη μισθωτούς από 1η Ιανουαρίου

Έχοντας κερδίσει το στοίχημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, αλλά και χάρη στην καλή πορεία των δημόσιων οικονομικών, η κυβέρνηση προχωρά στο επόμενο βήμα, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ανακοινώνοντας την «ελάφρυνση των εισφορών για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, συνολικά για 250.000 μη μισθωτούς» από την 1η Ιανουαρίου 2019.
Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι «από την 1/1/2019, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά για την κύρια σύνταξη (117,2 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και 74 ευρώ για αγρότες):
- Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων μειώνεται κατά 33,3%, από 20% που είναι σήμερα στο 13,33%, (όσο δηλαδή η εργοδοτική εισφορά στην περίπτωση των μισθωτών).
- Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των αγροτών μειώνεται, επίσης, κατά 33,3%, στο 12% από 18% που θα ήταν την 1/1/2019.
- Επιπλέον, για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, το ασφάλιστρο για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ θα υπολογίζεται στην ελάχιστη βάση υπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, η εισφορά δεν θα ξεπερνά το ελάχιστο που ισχύει σήμερα των 64,5 ευρώ/μήνα».
Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε γράφημα με παραδείγματα μειώσεων στις εισφορές.
«Αφήνοντας πίσω τα ελλείμματα και την αβεβαιότητα, οι προοπτικές που ανοίγονται για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προοιωνίζονται μόνο θετικές παρεμβάσεις για τους ασφαλισμένους. Η ανάκτηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην κοινωνική ασφάλιση αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο σε όσους λειτουργούν υπονομευτικά απέναντι στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και επιδιώκουν την επικράτηση των ιδιωτικών κριτηρίων στο ασφαλιστικό σύστημα» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.
Ακόμα, η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, καταβάλλουν, ήδη από την 1/1/2017, ασφαλιστικές εισφορές στη βάση των πραγματικών οικονομικών τους δυνατοτήτων και όχι επί αυθαίρετα καθορισμένων ασφαλιστικών κλάσεων, που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση των ασφαλισμένων. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 88% των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, καταβάλλει πλέον μικρότερες εισφορές από αυτές που κατέβαλε με το παλαιό σύστημα»
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχτσιόγλου: Μείωση εισφορών για 250.000 μη μισθωτούς από 1η Ιανουαρίου"

Καταγγελία Αμυρά για ΚΕΕΛΠΝΟ: Στέλνουν στο πειθαρχικό καρκινοπαθή υπάλληλο που ήθελε να πάρει τα φάρμακά της

Σε καταγγελία προέβη ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ και συγκεκριμένα στον τρόπο που ασκείται η διοίκηση από τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, η υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, που παλαιότερα αποκάλυψε ότι της απαγόρεψαν εκτός ωραρίου να πάρει από το γραφείο τα αντικαρκινικά φάρμακα, πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη με πειθαρχική δίωξη. Κι αυτό διότι μετά την καταγγελία -σύμφωνα με τον κ. Αμυρά- την «απέσπασαν» σε μια αποθήκη, αλλά λόγω της κατάστασης της Υγείας της αιτήθηκε (εγγράφως) για περισσότερο προσωπικό.

Η κίνηση της, όπως φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής του Ποταμιού, θεωρήθηκε «απρεπής» από την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ και ως εκ τούτου ετοιμάζεται να περάσει από πειθαρχικό έλεγχο.

Έτσι ο κ. Αμυράς διερωτάται μέσα από ανάρτησή του στο Facebook:

«Ερωτώ: από πότε το αίτημα μιας υπαλλήλου που ζητά αρμοδίως και υπηρεσιακώς τη στήριξη της διοίκησης για να κάνει τη δουλειά της αποτελεσματικά είναι κακόβουλη και απρεπής κριτική;»,

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού προ μηνών, σημείωνε ότι ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπερκ δοκίμασε με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο τα ψυχικά και σωματικά όρια μιας οροθετικής εργαζόμενης του ΚΕΕΛΠΝΟ όταν την Παρασκευή 15 Ιουνίου του 2018 αρνήθηκε την είσοδο στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε οροθετική εργαζόμενη προκειμένου η ίδια να παραλάβει τα απολύτως απαραίτητα σε αυτήν αντιρετροϊκά φάρμακα, τα οποία είχε ξεχάσει στο γραφείο της.

Όπως κάλλιστα γνωρίζει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος είναι χειρουργός με έδρα αναπληρωτή καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα συγκεκριμένα φάρμακα δεν μπορούν να αγορασθούν σε κανένα εφημερεύον φαρμακείο και ο ασθενής μπορεί να τα προμηθευτεί μόνο μέσω νοσοκομείου αναφέροντας συγκεκριμένο κωδικό και τα αρχικά του ονόματός του.

Παρά το γεγονός αυτό ο κύριος Ρόζενμπεργκ αρνήθηκε δύο φορές στην εν λόγω εργαζόμενη να εισέλθει στο γραφείο της για μερικά μόνο λεπτά της ώρας με την αιτιολογία ότι το αίτημα πρόσβασής της στο χώρο εργασίας ήταν εκτός ωραρίου και συνεπώς αδικαιολόγητο!

Παρά τις προσπάθειες της εργαζόμενης, η οποία ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας ο κύριος Ρόζενμπεργκ δεν μεταπείσθηκε και έκρινε προτιμότερο να εκθέσει σε κίνδυνο την υγεία της εργαζόμενης του αποστερώντας την από τη φαρμακευτική της θεραπεία για τρεις ολόκληρες μέρες», ανάφερε ο ίδιος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Αμυρά για ΚΕΕΛΠΝΟ: Στέλνουν στο πειθαρχικό καρκινοπαθή υπάλληλο που ήθελε να πάρει τα φάρμακά της"

Αντίθετος ο ΙΣΑ σε νέους περιορισμούς στη συνταγογράφηση

Για «νέα μείωση των ορίων συνταγογράφησης» από το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο -με ανακοίνωσή του- ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμώντας ότι έτσι, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 3663/28.8.2018, μειώνονονται κατά 20%, τα όρια στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών, με μια "αντιεπιστημονική και αυθαίρετη" προσέγγιση που χρησιμοποιεί κριτήρια γεωγραφικά και οικονομικά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

«Στην απαράδεκτη αυτή απόφαση, δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα επιστημονικά κριτήρια της ορθής συνταγογράφησης και η ασφάλεια του ασθενή. Η νέα μείωση των ορίων συνταγογράφησης θα δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλούς ασθενείς που θα εξαναγκαστούν να αλλάξουν αγωγή ή θα πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Ο ΙΣΑ ζητά η συνταγογράφηση μέσω θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων να εξαιρεθεί από τα όρια συνταγογράφησης καθώς βρίσκεται μέσα στα πλαίσια που θέτει η ίδια η πολιτεία», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, εκτιμά ότι «πρόκειται για ένα ακόμα αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο μέτρο που υποβαθμίζει την περίθαλψη του ασθενή. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε απόφαση που υπηρετεί λογιστικές σκοπιμότητες, χωρίς να λαμβάνει υπόψη, το συμφέρον του ασθενή και της δημόσιας υγείας. Καλούμε το υπουργείο Υγείας, να σταματήσει να αντιμετωπίζει την υγεία με προχειρότητα και να βάζει σε κίνδυνο τους ασθενείς για να πιάσει τους στόχους που έχουν επιβάλει οι δανειστές».

Ο εξορθολογισμός των δαπανών θα επιτευχθεί θέτοντας τους πυλώνες του ελέγχου, υλοποιώντας την συνταγογράφηση βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) και μέσω της θέσπισης πρωτοκόλλων διαγνωστικών - θεραπευτικών που αποτελούν αιτήματα του ιατρικού κόσμου, επισημαίνει ο ΙΣΑ.

Ο ΙΣΑ, που είχε προσφύγει από την πρώτη στιγμή κατά της αρχικής υπουργικής απόφασης που εισήγαγε το μέτρο του «πλαφόν» στη συνταγογράφηση, «θα πράξει και σε αυτή την περίπτωση τα δέοντα, προκειμένου να προασπίσει τη δημόσια υγεία», καταλήγει στην ανακοίνωσή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίθετος ο ΙΣΑ σε νέους περιορισμούς στη συνταγογράφηση "

Σε λειτουργία νέα έκδοση της πλατφόρμας του εξωδικαστικού

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να προσθέσουν τα χρέη του 2017 για τις αιτήσεις που είχαν ήδη υποβληθεί. Υπενθυμίζεται ότι για τις αιτήσεις που δεν είχαν υποβληθεί, μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να προσθέσει τα χρέη του 2017 ήδη από 1/7/2018.

Επίσης, υπάρχουν πλέον τα 11 δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή ενώ συμπληρώνονται αυτόματα οι πίνακες οφειλών τραπεζών και Δημοσίου και δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσει ο χρήστης με το χέρι.

Τέλος, αύριο θα δημοσιευτεί στο Διαύγεια η απόφαση της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τα μέλη του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων Εξωδικαστικού Μηχανισμού, τα οποία πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εγγραφής, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπ' αριθμ. 83588/02.08.2018 (Β΄ 3252) Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της υπ' αριθμ. 86977/14-8-2018 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Με νεότερες αποφάσεις του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, που θα εκδίδονται σε μηνιαία βάση, θα συμπληρώνεται ο αριθμός των μελών του Μητρώου, σύμφωνα με τη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος στο σύνδεσμο https://www1.gsis.gr/dsae/egdixexpertsregistry.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λειτουργία νέα έκδοση της πλατφόρμας του εξωδικαστικού"

Ιός του Δυτικού Νείλου: Δείτε τους 58 δήμους που «σαρώνει» η επιδημία - Στους 22 οι νεκροί

Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του στην Ελλάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου, μέσω των πληθυσμών των μολυσμένων κουνουπιών που τον μεταφέρουν και τον μεταδίδουν στους ανθρώπους.

Δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι περισσότεροι στην Αττική και τη Μακεδονία, «πολιορκούνται» από τα μολυσμένα κουνούπια και μετρούν ασθενείς σε νοσοκομεία αλλά και νεκρούς από τις επιπλοκές της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου. Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιοι (Περιφέρεια, δήμοι, υπουργείο Υγείας) διαφωνούν για το αν έγιναν ή όχι οι αναγκαίοι ψεκασμοί τους προηγούμενους μήνες ώστε να προληφθεί η εξάπλωση του ιού. Πάντως, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος με κατεπείγουσα απόφασή του – κι ενώ στη Μακεδονία έχει καταγραφεί περίπου το 1/3 των κρουσμάτων από τα 190 μέχρι σήμερα καταγεγραμμένα σοβαρά κρούσματα της λοίμωξης- έδωσε έγκριση για ψεκασμούς από αέρος και εδάφους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε τουλάχιστον 60 περιοχές (δήμοι) έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα στα 189 – έναντι 178 που είχαν καταγραφεί ως την περασμένη Πέμπτη- και έχει σημειωθεί ένας ακόμη θάνατος, με τους νεκρούς από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου να έχουν φτάσει τους 22.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στον κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιοχές, οι οποίες σημειωτέον μπαίνουν ουσιαστικά σε καραντίνα σε ό,τι αφορά τις αιμοληψίες και την αιμοδοσία, μία στις δύο περιοχές βρίσκεται στο λεκανοπέδιο. Από τους 58 δήμους που αναφέρονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ ως επηρεαζόμενοι από τον ιό, οι 27 βρίσκονται στην Αττική. Άλλοι 11 δήμοι αναφέρονται ως επηρεαζόμενοι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλοί δήμοι αναφέρονται και από επτά νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αναλυτικά, στην Αττική οι δήμοι που βρίσκονται στον κλοιό του ιού είναι οι εξής: Δήμος Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας –Ειδυλλίας, Φυλής (Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής), Δήμος Ηλιουπόλεως, Δημοτική Κοινότητα 2ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, Δημοτική Κοινότητα 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, Δήμος Γαλατσίου, Ζωγράφου (από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών), Δήμος Ηρακλείου, Βριλησσίων, Πεντέλης (από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών), Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ιλίου (από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών), Δήμος Καλλιθέας, Μοσχάτου- Ταύρου, Γλυφάδας (από την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών), Δήμος Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας -Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας- Μεθάνων, Περάματος, Πειραιά (από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς & Νήσων), Δήμος Ωρωπού και Μαραθώνα (από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής).

Στο κόκκινο βρίσκονται επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας οι Δήμοι Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, στην Εύβοια ο Δήμος Χαλκιδέων, στη Βοιωτία οι Δήμοι Τανάγρας, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Θηβαίων.


Από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης οι εξής Δήμοι: Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Θέρμης, Καλαμαριάς.


Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας οι Δήμοι Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας, από την Πέλλα οι Δήμοι Πέλλας, Σκύδρας, Έδεσσας, Αλμωπίας, από το Κιλκίς ο Δήμος Παιονίας, από τη Χαλκιδική οι Δήμοι Κασσάνδρας και Νέας Προποντίδας. Ακόμη, από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ο Δήμος Κομοτηνής, από τον Έβρο οι Δήμοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ο Δήμος Ηράκλειας και τέλος από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ο Δήμος Μυλοποτάμου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός του Δυτικού Νείλου: Δείτε τους 58 δήμους που «σαρώνει» η επιδημία - Στους 22 οι νεκροί"

ΔΕΘ – Φώφη Γεννηματά: “Χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης” (Βίντεο)

Το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση διατύπωσε από το Βελλίδειο στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας απόψε στους οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 83η ΔΕΘ, η κ. Γεννηματά περιέγραψε, παράλληλα, τη θέση του Κινήματος για την κυβέρνηση που θα πρέπει να σχηματισθεί μετά τις εκλογές με τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν επιθυμεί επιστροφή της Δεξιάς και πρόσθεσε:

“Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Στη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε, με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας, με το εσωτερικό κλίμα πόλωσης και διχασμού που βιώνουμε, πώς είναι δυνατό να ορθοποδήσει ο τόπος; Πώς θα κυβερνηθεί η χώρα;”.

“Εμείς χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. Να ανατρέψει τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων. Να δώσει ξανά στη δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Να μας δώσει ισχυρή εντολή. Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και από την άλλη πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης, χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, δεν υπάρχει. Είμαστε κόμμα δημιουργίας, και όχι διαμαρτυρίας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φ. Γεννηματά: Συνεργασίες μετά τις εκλογές

Καθιστώντας σαφέστερη τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, η επικεφαλής του τόνισε: “Δεν είναι δεδομένοι οι συσχετισμοί. Δεν υπάρχει δεδομένη κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού. Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί!

Αντιστρέφουμε λοιπόν το ερώτημα. Θέλουν ενωμένους τους Έλληνες πάνω σε μια νέα κοινωνική εθνική συμφωνία; Πάνω σε ένα νέο ριζοσπαστικό και προοδευτικό πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα μας βγάλει με ασφάλεια στο ξέφωτο; Αν ναι και με όσους το εννοούν και το θέλουν εδώ είμαστε. Αν όχι εμείς δεν έχουμε την πείνα των κυβερνητικών αξιωμάτων. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη συνταγή των φόρων και της διάλυσης της μεσαίας τάξης” είπε η κ. Γεννηματά για να ζητήσει “ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής” που “με τις αξίες της αλλαγής” μπορεί να ανοίξει “νέους δρόμους, τους οποίους υπαγορεύει το χρέος προς την πατρίδα και οι ανάγκες του λαού, η διαδρομή και η κληρονομιά της παράταξής μας”.

Αυστηρή ήταν στις επικρίσεις της για τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας: “Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, με μια κυβέρνηση σε αποδρομή, που υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις και επιχειρεί άρον άρον και με πρόχειρο τρόπο να κλείσει θέματα. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι θέλουμε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση. Οι παραχωρήσεις όμως της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους. Αν ήταν έτσι θα είχε λυθεί το θέμα ήδη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ”.

Χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα, η Φώφη Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας ότι “οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή της στην εξουσία. Αυτή όμως είναι η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες”.

“Ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης…”

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι “τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία” έχει ως στόχο “να παραμείνει μια υπολογίσιμη δύναμη που θα υπονομεύσει κάθε δημιουργική προσπάθεια στη χώρα. Με όπλο πάντα τον λαϊκισμό, τον κυνισμό, τη δημαγωγία. Γι’ αυτό στις ερχόμενες εκλογές είναι ανάγκη να ηττηθούν στρατηγικά. Να κλείσει ο κύκλος του χθες. Να ηττηθεί οριστικά ο διχαστικός τους λόγος και οι καθεστωτικές τους λογικές”.

Ταυτόχρονα η κ. Γεννηματά ανέβασε τους τόνους της κριτικής της και προς τη ΝΔ, καθώς υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί λύση η επιστροφή της Δεξιάς, της παράταξης “που έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέσπασμα της κρίσης. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε. Με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, χέρι – χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004 – 09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού”.

“Κάτι συμβαίνει με αυτή την περίοδο. Ο Τσίπρας παθαίνει αφωνία, ο Μητσοτάκης αμνησία. Τους ενώνει η συνωμοσία της ένοχης σιωπής για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την εκτόξευση του δημόσιου χρέους. Συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους” είπε για να προσθέσει: “Δεν είναι τυχαίο ότι στον τελευταίο ανασχηματισμό το στίγμα της νέας κυβέρνησης το έδωσε η Καραμανλική Δεξιά που αποτελεί ισχυρή τάση του νέου ΣΥΡΙΖΑ”.

“Ο δικός μας στρατηγικός, ιδεολογικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός εκφραστής του η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας” τόνισε ζητώντας “ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής που σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. Σημαίνει ένα ισχυρό ναι σε προοδευτική αλλαγή”.

“Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Η χώρα βρίσκεται σήμερα σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. Χρειάζεται ξανά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Χρειάζεται γι αυτό μια νέα διακυβέρνηση που ενώνει αντί να διχάζει. Εμείς μπορούμε. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της συντήρησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται.

Όσο και αν μας πολεμούν η ώρα του Κινήματος Αλλαγής, της νέας Αλλαγής πλησιάζει”, είπε σ’ άλλο σημείο της ομιλίας της η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ κι επανέλαβε ότι ο τόπος χρειάζεται εκλογές τώρα!

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την Ελλάδα

Η κ. Γεννηματά έθεσε νέους στρατηγικούς στόχους για τη χώρα “την επιστροφή της” όπως είπε “στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, τη θεσμική ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας” μιλώντας για νέα μεταπολίτευση, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, τη ριζική αλλαγή του σημερινού μοντέλου παραγωγής με επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία θα αποδέχεται την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων με βάση το σχετικό ευρωπαϊκό κεκτημένο.

“Οι προτεραιότητες του Κινήματος Αλλαγής είναι μεταξύ άλλων οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης με επενδυτικό σοκ. Ξένες εμβληματικές επενδύσεις, αλλά και πολλές από ελληνικές μεγαλύτερες και μικρότερες επιχειρήσεις. Με κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, με επέκταση των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και σε άλλους τομείς” υπογράμμισε.

Ειδικά για το ζήτημα της φορολογίας μίλησε για λιγότερους και δικαιότερους φόρους. Μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, μείωση φόρων στην παραγωγή και επαναφορά του ΦΠΑ στον προηγούμενο χαμηλό συντελεστή για κρίσιμους τομείς όπως η εστίαση, ο τουρισμός, η ζυθοποιία, το κρασί.

Για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις

Ειδικά για το Ασφαλιστικό η Φώφη Γεννηματά δεσμεύτηκε για ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού νόμου (Κατρούγκαλου) που οδήγησε σε χρεοκοπία το ασφαλιστικό σύστημα.

“Ανοίγω μια παρένθεση γιατί δεν αξίζει στην Ελλάδα ένας πρωθυπουργός που ελπίζει ότι θα έρθει σύντομα το τέλος των συνταξιούχων για να λύσει τα προβλήματα του. Ο κυνισμός στο μεγαλείο του. Και μια αξιωματική αντιπολίτευση που αναζητά λύσεις τύπου Πινοσέτ”, υπογράμμισε προσθέτοντας ότι “χρειάζεται ένα νέο σύστημα βιώσιμο και δίκαιο, που σέβεται την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών”.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κινήματος εξήγησε: “Μεταφέρουμε πόρους στο ασφαλιστικό από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον της νέας γενιάς, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα για δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, μειώνουμε τις εισφορές μικρομεσαίων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών. Θέτουμε ανώτατο μηνιαίο πλαφόν σε αυτές. Εν όψει της αλλαγής του νόμου, η διάταξη για τη μείωση των συντάξεων την 1/01/2019 πρέπει να καταργηθεί. να ψηφιστεί η πρόταση νόμου που ήδη έχουμε καταθέσει”.

Τέλος, για τη Θεσσαλονίκη η κ. Γεννηματά πρότεινε ένα οιονεί Μεσογειακό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα. “Να διεκδικήσουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο της ΕΕ, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας” κατέληξε.

newsit


Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΘ – Φώφη Γεννηματά: “Χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης” (Βίντεο)"

Παπακώστα για επεισόδια στη ΔΕΘ: Έσχατη επιλογή η ρίψη χημικών - Φανταστείτε να καιγόταν το Βελλίδειο

Ως έσχατη λύση χαρακτήρισε την ρίψη χημικών στους διαδηλωτές στα επεισόδια του Σαββάτου, η Κατερίνα Παπακώστα. Ενώ για τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου είπε σε ερώτηση του Seleo: «Φανταστείτε να καιγόταν το Βελλίδειο ποια θα ήταν η εικόνα».

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Η Κατερίνα Παπακώστα υποστήριξε πως στο σχεδιασμό για τις διαδηλώσεις στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ, υπήρχε στάθμιση τριών παραγόντων: Να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της πόλης, να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και να αναχαιτιστούν οι ζημιές σε περιουσίες πολιτών αλλά και να προστατευτεί η ασφάλεια των επισκεπτών και των ειρηνικά διατελούντων.

Σύμφωνα με την υφυπουργό της Προστασίας του Πολίτη, η ρίψη χημικών ήταν η εσχάτη λύση και είχε δοθεί με ως οδηγία, στην περίπτωση που πρέπει οι δυνάμεις της αστυνομίας οι παραπάνω παράγοντες διακινδύνευαν αλλά έτσι ώστε έτσι να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της χώρας.

Σε ερώτηση του Seleo, αν η εικόνα της χώρας δεν διασύρθηκε διεθνώς από τις εικόνες των επεισοδίων αλλά ακόμα από τους επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ που έκλαιγαν μέσα στα περίπτερα από τα δακρυγόνα, η Κατερίνα Παπακώστα απάντησε: «Ένα κράτος πρέπει να αποφασίσει αν είναι ξέφραγο αμπέλι ή αν είναι μια χώρα που λειτουργεί με κανόνες. Στην δημοκρατία πάντοτε σταθμίζεις αγαθά. Αυτό είναι βασική αρχή. Όσο η χώρα θα προσπαθήσει να ανοίγει τα φτερά της, κάποιοι εξωθεσμικοί, κάποιοι ακραίοι θα προσπαθούν αυτά τα φτερά είτε να τα ψαλιδίζουν είτε να τα ανακόψουν, για να καθηλώσουν την χώρα. Αυτή η εικόνα που είπατε μας στεναχώρησε όλους, αναμφίβολα. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν βλέπατε να καίγεται το Βελλίδειο ή αν βλέπατε συγκρούσεις με θύματα ή αν βλέπατε με εργαλεία ειδικά να βανδαλίζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, η εικόνα πως θα ήταν. Άρα στη στάθμευση των αγαθών και στη στάθμευση τι είναι λιγότερο κακό, επιλέχθηκε ως εσχάτη επιλογή, διότι προφανώς υπήρχαν ακραίοι. Σταθμίστηκαν όλα αυτά τα αγαθά και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπακώστα για επεισόδια στη ΔΕΘ: Έσχατη επιλογή η ρίψη χημικών - Φανταστείτε να καιγόταν το Βελλίδειο"

ΣτΕ: Η απόφαση για δέσμευση λογαριασμών – Ποιοι… δεν θα πληρώσουν

«Όχι» στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων κλπ μελών διοικήσεων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τα οποία δεν απέδωσαν τους παρακρατούμενους φόρους λέει το ΣτΕ.

Το ΣτΕ επισημαίνει στο σκεπτικό του ότι δεν επιτρέπει τη λήψη τέτοιων μέτρων ειδικά όταν οι Κυβερνήσεις ανέχονται τη μη απόδοση των φόρων και με νομοθετικά μέτρα αναστέλλουν την είσπραξη τους.

Ειδικότερα, το Β´ τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας με αυτό το σκεπτικό κατέληξε ότι δεν θα πληρώσουν 3.282.273 ευρώ που είχαν καταλογιστεί στον πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Γεώργιο Χλαμπουτάκη ο οποίος διετέλεσε 113 μέρες άμισθος πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν (1 Ιανουαρίου έως 9 Απριλίου 2013) και στον πρώην αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος ουσιαστικά εκτελούσε, τότε, καθήκοντα προέδρου.

Στην προκειμένη περίπτωση, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων στο Ερρίκος Ντυνάν για τις χρήσεις της τριετίας 2010-2013, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή καθώς ενώ το νοσοκομείο υπέβαλε μηνιαίες δηλώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών δεν κατέβαλε το φόρο, ενώ υπέβαλε μηνιαίες δηλώσεις φόρου ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν πραγματοποιούσε την ταυτόχρονη καταβολή του φόρου κ.λπ.

Μετά τον έλεγχο στον κ. Χλαμπουτάκη επιβλήθηκαν τα μέτρα (διασφαλιστικά μέτρα)της απαγόρευσης μεταβίβασης των περιουσιακών του στοιχείων, δέσμευσης του 50% όλων των τραπεζικών λογαριασμών του και δέσμευσης του 50% του περιεχομένου των θυρίδων του (χρήματα, κ.λπ.) σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.Ακόμη, κλήθηκαν το ποσό των 3.282.273 ευρώ, να το πληρώσουν ο Γεώργιος Χλαμπουτάκης και ο Ανδρέας Μαρτίνης (50% ο καθένας, δηλαδή 1.641.136 ευρώ έκαστος).

Προσφυγή στη δικαιοσύνη και… ΣτΕ

Ο πρώην δικαστικός λειτουργός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καθ υποστήριξε ότι ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) και παράλληλα άμισθος πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, ενώ δεν είχε διενεργήσει καμία διαχειριστική πράξη στο εν λόγω νοσοκομείο. Αντίθετα, ο Ανδρέας Μαρτίνης ασχολείτο με τις οικονομικές συναλλαγές, εξέδιδε εντάλματα πληρωμής, κ.λπ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέφυγε στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά η ενδικοφανής προσφυγή του, όπως λέγεται, απορρίφθηκε. Έτσι, ζήτησε καταφύγιο στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών, αλλά και εκεί η αίτησή του είχε την ίδια τύχη, απορρίφθηκε και έτσι προσέφυγε στο ΣτΕ. ΣτΕ

Τώρα, το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια την Κωνσταντία Λαζαράκη εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 1769/2018 απόφασή του με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση του τέως αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, κρίνοντας ότι δεν ήταν νόμιμα τα μέτρα που επεβλήθησαν σε βάρος του.

Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν:«Κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 46 του ΚΦΔ, στενώς ερμηνευτέων ενόψει της σοβαρής επέμβασης που ενέχει η ενεργοποίηση των επίδικων μέτρων σε βάρος της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας των καθ΄ών τα μέτρα αυτά προσώπων, δεν επιτρέπεται η λήψη των ως άνω μέτρων σε βάρος φυσικών προσώπων εντεταλμένων στη διοίκηση, διαχείριση ή εκπροσώπηση νομικών οντοτήτων για μη απόδοση παρακρατούμενων φόρων, όταν για αυτούς τους παρακρατούμενους φόρους και αποδοτέους κατά την διάρκεια της θητείας τους φόρους, ήταν ανεκτή από το νομοθέτη η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης απόδοσης αυτών, πράγμα που συνέβη και εν προκειμένω, όπως συνάγεται από το γεγονός ότι δυνάμει των ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων, είχε ανασταλεί η συμφωνία με διάταξη λήψης ασφαλιστικών μέτρων, όπως είναι και τα επίδικα (σ.σ.: ασφαλιστικά μέτρα) προς εξασφάλιση της ικανοποίησης των αξιώσεων κάθε πιστωτή και από οποιαδήποτε αιτία, μεταξύ των οποίων και των αξιώσεων του Δημοσίου από μη καταβολή των επίμαχων φόρων».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Η απόφαση για δέσμευση λογαριασμών – Ποιοι… δεν θα πληρώσουν"

Συγκροτείται η Επιτροπή Ελλάδας – ΠΓΔΜ για τον αλυτρωτισμό στην εκπαίδευση

Τη συγκρότηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και ΠΓΔΜ, η οποία θα εξετάσει τυχόν θέματα αλυτρωτισμού στα εκπαιδευτικά βιβλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η σύσταση της κοινής επιτροπής προβλέπεται από το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών για την εξέταση ιστορικών, αρχαιολογικών και εκπαιδευτικών θεμάτων.

Μεταξύ άλλων θα ερευνήσει αν απαιτούνται αλλαγές στα σχολικά βιβλία Ιστορίας και στις δύο χώρες σχετικά με την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας.

Tο ελληνικό τμήμα της Επιτροπής θα απαρτίζεται από επτά μέλη, με πρόεδρο τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη.

Το άρθρο 8 εφαρμόζεται κατ΄εξαίρεση πριν από την κύρωση της συμφωνίας. Αν τελικά η συμφωνία δεν εφαρμοστεί, η γνωμοδότηση της Επιτροπής δεν είναι δεσμευτική.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκροτείται η Επιτροπή Ελλάδας – ΠΓΔΜ για τον αλυτρωτισμό στην εκπαίδευση"

«Παράθυρο» να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών άφησε η Παπακώστα

«Το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είναι ένα θέμα ιδιαίτερης συναισθηματικής και εθνικής βαρύτητας για τον ελληνικό λαό. Θα τοποθετηθούμε την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει σεβόμενοι τα εθνικά θέλω και τους εθνικούς στόχους», δήλωσε με νόημα η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ όπου παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα.
Υπάρχει ένα κόμμα (ΝΕΟ) το οποίο θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του, μέσα από τα δημοκρατικά του όργανα» είπε η κ. Παπακώστα για τη συμφωνία των Πρεσπών και συνέχισε: «Θα τοποθετηθούμε την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, σεβόμενοι τα εθνικά θέλω και τους εθνικούς στόχους. Πρωτίστως θα υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, θα υπερασπιστούμε τον ηγετικό ρόλο τον οποίο θέλουμε να έχει η Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων και την ανάγκη που έχει ο ελληνικός λαός να αισθανθεί στο ζήτημα αυτό ότι κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα».
Προσέθεσε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι δεύτερη ή τρίτη χώρα, αλλά ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια. Χαρακτήρισε, επίσης, «λάθος» τη σπουδή της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στο θέμα αυτό, πέρα από την κυβέρνηση που είχε μια «καθαρή» θέση.
Δεν είναι προϊόν συναλλαγής η συμμετοχή της στην κυβέρνηση, ούτε υπάρχει κάποια συμφωνία σχετικά με τη στάση της απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ).
«Το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είναι ένα θέμα ιδιαίτερης συναισθηματικής και εθνικής βαρύτητας για τον ελληνικό λαό. Υπάρχει ένα κόμμα (ΝΕΟ) το οποίο θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του, μέσα από τα δημοκρατικά του όργανα» είπε η κ. Παπακώστα και συνέχισε: «Θα τοποθετηθούμε την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, σεβόμενοι τα εθνικά θέλω και τους εθνικούς στόχους. Πρωτίστως θα υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, θα υπερασπιστούμε τον ηγετικό ρόλο τον οποίο θέλουμε να έχει η Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων και την ανάγκη που έχει ο ελληνικός λαός να αισθανθεί στο ζήτημα αυτό ότι κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα».
«Βολές» κατά της ΝΔ

Η κ. Παπακώστα εξαπέλυσε βολές εναντίον της σημερινής Νέας Δημοκρατίας και της ηγεσίας της λέγοντας πως έχει εγκαταλείψει συνειδητά τις αρχές και τις αξίες του Καραμανλισμού και την ιδρυτική της διακήρυξη και «πατάει σε άλλες αρχές, όπως η εφαρμογή αυταρχικών μοντέλων τύπου Πινοσέτ, μακριά από τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού κι έχει έναν ιδιώνυμο αυταρχισμό».
Μίλησε για «μεταλλαγμένη στρατηγική της ηγεσίας της ΝΔ, δίχως θεσμική έγκριση, στην οποία υπάρχουν περίεργα ιδεολογήματα, από τον ακραία, κυβικό νεοφιλελευθερισμό μέχρι την ακροδεξιά ρητορική». Και ακόμα για «μεταλλαγμένο συνονθύλευμα στο οποίο υπάρχουν περίεργες απόψεις περί τεχνητής παρεμπόδισης κομμάτων και ιδεολογιών, με παρότρυνση προς τον κ. Μητσοτάκη να λάβει θεσμικά μέτρα», λέγοντας πως «η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμιά σχέση ως προς την ιδρυτική της διακήρυξη, ούτε με το ήθος και το ύφος».
Παρατήρησε πως η ΝΔ θα έπρεπε να έχει ως «άγιο δισκοπότηρο» την αρχή του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία υπερτερεί το εθνικό συμφέρον όταν συγκρούεται με το κομματικό όφελος, αλλά δεν ισχύει αυτό για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία. «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δίδαξαν ενότητα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από τα δύσκολα και σε μια τέτοια μεταβατική περίοδο όπως αυτή που είναι σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.
Για τον εαυτό της και το νέο πολιτικό φορέα τόνισε πως ασπάζονται την Καραμανλική σχολή σκέψης, ανεξάρτητα από το ποιοι φέρουν το επώνυμο του και σημείωσε: «Εμείς δεν αναφερόμαστε στον Κώστα Καραμανλή. Ο καθένας από μας κάνει τις επιλογές του. Υπάρχω πολιτικά, λειτουργώ πολιτικά αναφερόμενη στις αρχές της Καραμανλικής σκέψης, είναι ένα δικαίωμα το οποίο έχω στην πολιτική, κι αυτό δεν μπορεί κανείς να μας το αφαιρέσει, ακόμα κι αν φέρει το επώνυμο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχει σχέση με τα πρόσωπα».
Όπως σημείωσε, με την εγκατάλειψη των αρχών του Καραμανλισμού από τη σημερινή ΝΔ δημιουργήθηκε ένα πολιτικό κενό και το ΝΕΟ αυτό το κενό επιδιώκει να καλύψει.

Η Νέα Ελληνική Ορμή θα κατέβει στις εκλογές

Η κ. Παπακώστα είπε ότι το ΝΕΟ θα κατέβει στις εκλογές με σκοπό να μπει στη Βουλή για να υπηρετήσει τις εθνικές ανάγκες και αν χρειαστεί θα συνεργαστεί με όσους έχει προγραμματική σύγκλιση και με όσους εργάζονται για το καλό της πατρίδας.
Τόνισε ότι την ανησυχεί η έκρηξη των άκρων στην Ελλάδα και χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την παρότρυνση του κ. Βορίδη προς τον κ. Μητσοτάκη για παρεμπόδιση με θεσμικό τρόπο της επανόδου της Αριστεράς στην εξουσία.
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα διευθετήσει το μισθολογικό των ενστόλων με νομοθετική ρύθμιση, ενώ μίλησε και για το μοντέλο της «κοινωνικής αστυνόμευσης», την ενίσχυση του αστυνομικού της γειτονιάς.
Σε ερώτηση για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, απάντησε ότι η χρήση δακρυγόνων ήταν η «έσχατη λύση».
Για τη συνεργασία της με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η κ. Παπακώστα είπε ότι είναι άψογη και «συνεννοούνται με τα μάτια».
in
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παράθυρο» να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών άφησε η Παπακώστα"

Ο Τσίπρας έκοψε το επίδομα στέγασης από 300.000 νοικοκυριά πριν καν το δώσει!

Χωρίς το στεγαστικό επίδομα στο οποίο υπολόγιζαν και από το 2017 είναι νόμος του Κράτους, φαίνεται πως θα μείνουν τελικά 300.000 φτωχά νοικοκυριά που πληρώνουν δόσεις δανείου για το σπίτι που μένουν. 

Ανάμεσα σε αναδρομικά, φοροελαφρύνσεις και άλλα μέτρα που εξήγγειλε ότι προωθεί η κυβέρνηση φέτος και ως το 2021, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και «επίδομα ενοικίου» 70-200 ευρώ από 1.1.2019 για 300.000 δικαιούχους. 
Στην πραγματικότητα έχει ψηφιστεί ήδη νόμος και έχει υπογραφεί και η υπουργική απόφαση, για να δοθεί «επίδομα στέγασης» 70 – 200 ευρώ σε 600.000 δικαιούχους, νοικοκυριά που ζουν στο ενοίκιο ή πληρώνουν στεγαστικό δάνειο. 

Αν όμως ο κύριος Τσίπρας δεν εννοούσε ότι θα δοθεί διπλάσιο επίδομα στους 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο, τότε δεν πρόκειται για «παροχή» αλλά εξαγγελία ότι χάνουν το επίδομα που ψηφίστηκε το 2017 –και δεν θα το πάρουν τελικά ποτέ- περί τα 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν δόση για στεγαστικό δάνειο. 

Στην πράξη όμως, όπως προκύπτει από τις διατάξεις που έχουν ήδη ψηφιστεί, δεν πρόκειται για «διπλό επίδομα», αφού απαγορεύεται να πάρουν επίδομα ενοικίου, όσοι ήδη παίρνουν ανάλογο επίδομα. 

Είπε, συγκεκριμένα. ο κύριος Τσίπρας από την ΔΕΘ στην ομιλία του το Σάββατο: 

«Προχωράμε, επίσης, από 1/1/19, σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με ποσά από 70 έως 200 ευρώ το μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια που θα αφορά τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.

Ένα μέτρο που θα ενισχύσει, πέραν των άλλων και τη δυνατότητα των νέων ζευγαριών στον τόπο μας, να κάνουν το βήμα, να ζήσουν μαζί, να κάνουν οικογένειες, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι το δημογραφικό είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη χώρα». 

Τι λέει όμως το άρθρο 3 του νόμου 4472 που ψηφίστηκε 19 Μαϊου 2017;

«Επίδομα Στέγασης: Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θεσπίζει Επίδομα Στέγασης για έως και εξακόσιες χιλιάδες (600.000) νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας».

Από τον τίτλο κιόλας δηλαδή του άρθρου, μιλά για 600.000 νοικοκυριά. 

Τι έλεγε επίσης η Κοινή Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Φωτίου, Σκουρλέτη, Χουλιαράκη και Παπανάτσιου στις 15 Ιουνίου 2018, που εκδόθηκε για να καταβληθεί το 2019 το επίδομα: 

«Κ.Υ.Α. αριθμ. Δ13/οικ.33474/1934/2018 Επίδομα Στέγασης - Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για την εφαρμογή προγράμματος.

Άρθρο 1 - Επίδομα Στέγασης

Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας. 

Άρθρο 3 - Ποσό Επιδόματος Στέγασης - Διάρκεια χορήγησης 

Το ποσό του επιδόματος στέγασης, για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια, ορίζεται ως ακολούθως:

- Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ το μήνα

- Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

Ως ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Σύνθεση Νοικοκυριού

Ύψος Επιδόματος

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό   70€

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη  105€

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος  140€

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη  175€

Νοικοκυριό αποτελούμενο από 5 μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω  210€

Άρθρο 11 - Εξαιρέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα

Από την ένταξη στο πρόγραμμα εξαιρούνται νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο ν. 3869/2010 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4336/2015 και ισχύει, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επιδότησης ή κάλυψης ενοικίου.

Άρθρο 13 - Έναρξη ισχύος

Η απόφαση αυτή ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2019».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας έκοψε το επίδομα στέγασης από 300.000 νοικοκυριά πριν καν το δώσει!"

Νέα παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας

Νέα παρέμβαση της Τουρκίας σε εσωτερικά θέματα της Ελλάδας την Δευτέρα όταν η Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία της για ένα νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή που προσπαθεί να αφαιρέσει το καθεστώς αυτονομίας των Μουφτήδων που σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή έχουν διοριστεί βάση διεθνών συμφωνιών.

«Οι συγγενείς μας στην Δυτική Θράκη ανησυχούν για το νομοσχέδιο που σκοπεύει να άρει το καθεστώς αυτονομίας των Μουφτήδων που έχουν διοριστεί βάση διεθνών συμφωνιών. Αναμένουμε την αναθεώρηση αυτού το νόμου που αφορά τις Μουφτείες που υπηρετούν θρησκευτικές ανάγκες της μειονότητας με βάση τα αιτήματα της μειονότητας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε πως μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες των τουρκικών μειονοτήτων στην Δυτική Θράκη και κάλεσε τις Ελληνικές Αρχές να πάψουν αυτή την στάση που «αψηφά εκλεγμένους Μουφτήδες».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή το θέμα της εκλογής των Μουφτήδων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας από το 1991.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας"

Φωτιά στο Μάτι: Γνώριζαν ότι μόνο στην Αττική θα έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ αλλά υποτίμησαν τον κίνδυνο

Νέα στοιχεία προστίθενται καθημερινά στον μακρύ κατάλογο των λαθών που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι. Ο Αντώνης Φούσας, ενεργώντας ως πληρεξούσιος δικηγόρος και συνήγορος των οικογενειών πολλών θυμάτων της τραγωδίας της 23ας Ιουλίου 2018, έδωσε εντολή στον τεχνικό σύμβουλο, κ. Ανδριανό Γκουρμπάτση, να ζητήσει στοιχεία για τους ανέμους από την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα «εάν από την προηγουμένη ημέρα (22-7-2018) ενημερώθηκαν η Περιφέρεια Αττικής και άλλοι αρμόδιοι Φορείς, ότι την επομένη (23-7), οι καιρικές συνθήκες θα ήταν επικίνδυνες για μεγάλη πυρκαγιά».

Οι απαντήσεις είναι αποκαλυπτικές: 

1). Ότι από ώρα 11.00 της 22ας Ιουλίου 2018 (δηλ. την προηγούμενη της τραγωδίας) ενημερώθηκε η Περιφέρεια και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες (μάλιστα εστάλη και σχετικός χάρτης), ότι ο βαθμός επικινδυνότητας θα είναι πολύ υψηλός και άρα θα έπρεπε να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα, όπως προβλέπει ο Ν. 3013/2002 και ο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», κάτι που, δυστυχώς, δεν έγινε και γι΄ αυτό είχαμε τη μεγάλη τραγωδία.

2). Ότι στους γειτονικούς νομούς (Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία κ.λ.π.) της περιοχής στην Κινέττα δεν προβλέπονταν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εν αντιθέσει με την Αττική και επομένως, θα έπρεπε να μεταφερθούν στην Κινέττα πυροσβεστικά μέσα από τις περιοχές αυτές και όχι από την Ανατολική Αττική.

Επισημαίνεται πως το αίτημα υποβλήθηκε αρχικά στην Πυροσβεστική η οποία καθυστέρησε να δώσει απαντήσεις  με αποτέλεσμα ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων να ζητήσει από τον κ. Γκουρμπάτση να επευθυνθεί στην ΕΜΥ.

Τα σχετικά έγγραφα:
emy_apadisi_mesa4_mosaic






emy_apadisi_mesa

emy_apadisi_mesa2
Η ενημερωτικό σημείωμα του κ. Γκουρμπάτση προς τον δικηγόρο των οικογενειών:

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της ΓΓΠΠ (ΚΕΠΠ), συνεπώς και το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΣΚΕ) και το 199 ΣΕΚΥΠΣ και το ΣΚΕΔ (όλα του ΠΣ), γνώριζαν από την 11:00 πμ της 22 Ιουλίου 2018 ότι την επομένη δηλαδή 23 Ιουλίου 2018 - ημέρα της φονικής πυρκαγιάς - τόσο για την ένταση των ανέμων ( 6- 7 μποφόρ, συνεπώς με ριπές μεγαλύτερης έντασης) που θα επικρατούσαν στην Περιφέρεια Αττικής - η μοναδική από όλες τις Περιφέρειες της Επικράτειας με αυτήν την ένταση - καθώς και την κατεύθυνση των ανέμων (Δυτική - Βορειοδυτική) και θερμοκρασία 39 βαθμού Κελσίου. Παρά ταύτα, δεν εξέδωσε Χάρτη Επικινδυνότητας Πυρκαγιά με Κατηγορία Κινδύνου 5 (Συναγερμός) αλλά 4 και βέβαια:

α) Δεν υπήρξε πριν την πυρκαγιά της Κινέττας και πριν την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης εναέρια επιτήρηση με πτητικό μέσο, σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής,

β) Έπρεπε η Ηγεσία ΠΣ να δώσει εντολή μετακίνησης πυροσβεστικών οχημάτων και πυροσβεστών από Πυροσβεστικές Υπηρεσίες άλλων Νομών ΠΕ.ΠΥ.Δ (Περιφερειών), πχ Νομό Αρκαδίας (Πελοποννήσου) κλπ και 

γ) Ήταν απαγορευτικό να μετακινήσει 6 περιπολικά πυροσβεστικά οχήματα της Ανατολικής Αττικής και κυρίως τα 4 οχήματα από τον 12ο ΠΣ Αθηνών και την ΠΥ Νέας Μάκρης (δίπλα στη φονική πυρκαγιά) για να ενισχύσει τις δυνάμεις στην πυρκαγιά της Κινέττας.

δ) Να τεθεί το πυροσβεστικό προσωπικό σε μερική επιφυλακή από τις πρωινές ώρες της 23 Ιουλίου 2018 και μετά την πυρκαγιά της Κινέττας, σε γενική επιφυλακή το προσωπικό των Υπηρεσιών της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής και σε μερική επιφυλακή όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος.

ε) Δεν επιτρέπονταν, υπό αυτέ τις συνθήκες, να μεταβεί το συντονιστικό πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου BK-117 C, στη Βόρεια Ελλάδα (Xαλκιδική) για αεροδιακομιδή ασθενούς την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και να επιστρέψει την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς.

Κατόπιν των ανωτέρω, όχι μόνον η Ηγεσία του ΠΣ αλλά και όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις πολιτικής προστασίας, όπως ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΕΔ, ΕΚΑΒ, Περιφέρειες και Δήμοι της Αττικής γνώριζαν, αν τους ενημέρωσε από την 22 Ιουλίου 2018 το ΚΕΠΠ για τα μετεωρολογικά δεδομένα της ΕΜΥ και να ήταν σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας,

Mε ιδιαίτερη εκτίμηση
Ανδριανός Γκουρμπάτσης

klimaka_anemou_mesa




Το ενημερωτικό σημείωμα προς τον κ. Φούσα:
emy_apadisi_mesa3_mosaic




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Γνώριζαν ότι μόνο στην Αττική θα έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ αλλά υποτίμησαν τον κίνδυνο"

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γρηγοράκου - Καλεί τη Γεννηματά να πάρει θέση

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Λεωνίδας Γρηγοράκος, για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο οποίος ταύτισε τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά με τους Ιωαννίδη και Σαμψών.

«Οι αθλιότητες που εκτόξευσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξευτελίζουν πλήρως τον ίδιο και τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού New Tv, ο Λ. Γρηγοράκος έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τη συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ με την προδοσία της Κύπρου από τη χούντα, ταυτίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά με τον επικεφαλής της χούντας Δ. Ιωαννίδη και τον Ν. Σαμψών, αντίστοιχα!» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σημειώνει ότι «οι αθλιότητες αυτές δεν έχουν καμία θέση στον πολιτικό διάλογο. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, οφείλει να ξεκαθαρίσει αν η ακροδεξιά κατρακύλα του βουλευτή της αποτελεί θέση της ίδιας και του κόμματός της. Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα».

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Λεωνίδας Γρηγοράκος, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών κατά τη διάρκεια εκπομπής, την παραλλήλισε με την προδοσία της Κύπρου από τη χούντα, ταυτίζοντας τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά με τους Ιωαννίδη και Σαμσών.

«Θα πω κάτι βαρύ και το παίρνω πάνω μου. Μου θυμίζει Ιωαννίδη, Σαμψών, Τσίπρας Κοτζιάς», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος χαρακτηριστικά στην εκπομπή.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γρηγοράκου - Καλεί τη Γεννηματά να πάρει θέση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news