facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΔ: Η ομιλία Τσίπρα «το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού»

Σκληρή ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ομιλία του στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας πέρασε ήδη στην Ιστορία για την τεράστια και αχρείαστη καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα. Κανείς πλέον δεν τον ακούει, γιατί απλούστατα κανείς δεν τον πιστεύει.

Η αδιάφορη ομιλία του σε μια σιδηρόφρακτη πόλη με 5.500 αστυνομικούς ήταν το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού που εξαπάτησε, ταπείνωσε, φτωχοποίησε και δίχασε του Έλληνες.

Οι κάλπικες ελπίδες του κ. Τσίπρα τελείωσαν. Το επόμενο Σαββατοκύριακο οι πολίτες έχουν ραντεβού με το μέλλον. Αυτό που μας αξίζει».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Η ομιλία Τσίπρα «το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού»"

Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε καφετέριες στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Ζημιές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης προκάλεσαν πριν λίγη ώρα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, που συμμετείχαν στη διαδήλωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Κουκουλοφόροι που περνούσαν από το σημείο φώναζαν "μαζέψτε τα, θα τα σπάσουμε όλα" και στη συνέχεια τα έκαναν κυριολεκτικά γυαλιά καρφιά!
Μπουκάλια και ποτήρια κατέληξαν σε δρόμο και πεζοδρόμιo κι αυτή την ώρα οι υπάλληλοι των καταστημάτων προσπαθούν να βάλουν μια τάξη. 
Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival:

Kafe 5.jpg

Kafe 1.jpg

kafe 2.jpg
kafe 3.jpg
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε καφετέριες στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)"

Θεοχαρόπουλος: Κουτοπόνηρη προεκλογική παροχολογία Τσίπρα

Την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχολιάσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος με ανάρτησή του στα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «Κουτοπόνηρη προεκλογική παροχολογία Τσίπρα».

Η ανάρτηση



Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοχαρόπουλος: Κουτοπόνηρη προεκλογική παροχολογία Τσίπρα"

Ένωση Κεντρώων: Ο κ. Τσίπρας μοιράζει παροχές που αφορούν την επόμενη κυβέρνηση

«Ο κ. Τσίπρας, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, αρχικά δήλωσε ότι δεν έχει να μοιράσει παροχές, αλλά όραμα. Στη συνέχεια αυτοδιαψευδόμενος άρχισε να μοιράζει παροχές που αφορούν την επόμενη κυβέρνηση και έδωσε μία εικόνα γελοία, γιατί εμφανίστηκε σαν να ήταν στην αρχή της τετραετίας του» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωυθυπουργού στην 83η ΔΕΘ.

«Μάλιστα, οι παροχές που μοίρασε είναι από μέτρα σκληρά και βάρβαρα που η ίδια η κυβέρνησή του έχει νομοθετήσει. Λυπούμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον παρακολουθήσουμε. Καλό ταξίδι στο όραμά του» προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Κεντρώων: Ο κ. Τσίπρας μοιράζει παροχές που αφορούν την επόμενη κυβέρνηση"

Επεισόδια στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης - Πετροπόλεμος και χημικά

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια μετά την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Νωρίτερα προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με ακροδεξιούς στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο της πόλης.





Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 250 ατόμων αποκόπηκε από την πορεία που πραγματοποιήθηκε ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών - με τη συμμετοχή 4.000 πολιτών - κρατώντας καδρόνια και ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών για να τους απωθήσει.



Η αστυνομία επιχείρησε να στήσει φραγμό στον δρόμο προς το Βελλίδειο, με τους ακροδεξιούς να προσπαθούν να τον σπάσουν πετώντας πέτρες και με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Με μαντήλια στο πρόσωπο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα χημικά που έπεσαν σε απόσταση αναπνοής από το Βελλίδειο και οι καλεσμένοι στην ομιλία του πρωθυπουργού, όπως μετέδωσε το thesstoday.gr.

Μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία (2.500 άτομα η συμμετοχή), προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Οι αστυνομικοί, που είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή 8.000 κόσμου.

Επί ποδός - στη Θεσσαλονίκη - βρίσκονταν από νωρίς περίπου 6.000 αστυνομικοί, ένστολοι και μυστικοί, αλλά και πράκτορες του FBI και της CIA.

Παράλληλα, περισσότερες από 67 διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους από όπου θα περνούσαν οι διαδηλωτές.

Η αστυνομία είχε τοποθετήσει φράχτες παντού γύρω γύρω από την ΔΕΘ ώστε να αποτρέψει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Βελλίδειο.

Παράλληλα, η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ που ήταν… απροσπέλαστοι.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης - Πετροπόλεμος και χημικά"

Νέα παρέμβαση Μάνου: Οι «ινστρούχτορες της ΕΡΤ» και η πρόβλεψη για τις συντάξεις

Στο θέμα των συνταξέων και γενικότερα το ασφαλιστικό ζήτημα αναφέρεται ο Στέφανος Μάνος με ανάρτησή του, σχολιάζοντας ότι σε κάθε κράτος οπουδήποτε στον κόσμο κάθε συνταξιούχος θα γνώριζε σήμερα σε τι ύψος θα φτάσει η σύνταξή του στον Ιανουάριο του 2019.

Ο κ. Μάνος αναφερόμενος στον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στο συνταξιοδοτικό σύστημα τονίζει ότι «κανένας ιδιώτης, αν ήταν στη θέση του κράτους, δεν θα διανοείτο να συμπεριφερθεί όπως το κράτος». Επιπλέον κάνει την προσωπική του πρόβλεψη για το τι θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις στο τέλος του έτους.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει:

Λίγη ώρα πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, 4 δημοσιογράφοι-ινστρούχτορες στην ΕΡΤ διεκτραγωδούν όσα κινδυνεύουν να πάθουν οι συνταξιούχοι αν εφαρμοστούν τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας που μόνο ο ...Πινοσέτ εφάρμοσε!

Φανταστείτε, λένε, να υποχρεωθούν οι πολίτες να ασφαλίζονται σε ιδιώτες. Ενώ βέβαια αν τους ασφαλίσει ο κ. Κατρούγκαλος θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σύνταξη εξασφαλισμένη.

Σε ποιους απευθύνονται οι ινστρούχτορες;

Στους συνταξιούχους; Για να καλύψει τα έξοδα του το κράτος πετσόκοψε τις συντάξεις τους εκτός αν ανήκαν σε ορισμένες προνομιούχες ομάδες.

Στους ομολογιούχους που εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους στο κράτος; Το κράτος διέγραψε τις υποχρεώσεις του και τους φέσωσε.

Στους επιχειρηματίες που έχουν λαμβάνειν από το κράτος; Μεγαλύτερος μπαταχτσής από το ελληνικό κράτος δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Ασφαλώς δεν είναι άγγελοι οι ιδιώτες, αλλά χωρίς καμιά αμφιβολία είναι καλύτεροι από το Ελληνικό Δημόσιο. Απόδειξη καθημερινή το αδιαχώρητο, παρά το κόστος, στις ιδιωτικές κλινικές. Η Aegean σε σύγκριση με την Ολυμπιακή. Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε σύγκριση με το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο. Και τρανή απόδειξη της ανωτερότητας των ιδιωτών η συντριπτική προτίμηση που επιδεικνύουν οι Έλληνες για τα ιδιωτικά κανάλια περιφρονώντας την ΕΡΤ.

Σε 3 μήνες θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος που προβλέπει ότι οι συντάξεις όσων ήταν σε σύνταξη το 2016 ή ενωρίτερα θα επαναϋπολογιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Σε κάθε κράτος, οπουδήποτε στον κόσμο, πλην Ελλάδας, κάθε συνταξιούχος θα γνώριζε σήμερα σε τι ύψος θα φθάσει η σύνταξή του τον Ιανουάριο του 2019.

Για να μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του. Κανένας ιδιώτης, αν ήταν στη θέση του κράτους, δεν θα διανοείτο να συμπεριφερθεί όπως το κράτος. Θα φοβόταν την τιμωρία. Αλλά με το κράτος σατράπη όλα επιτρέπονται.

Πρόβλεψη μου είναι ότι οι συντάξεις θα μειωθούν, όπως έχει νομοθετηθεί, αλλά τον Ιανουάριο το κουτοπόνηρο κράτος θα ανακοινώσει ότι δεν πρόλαβε να κάνει τους υπολογισμούς που θα γίνουν μετά τις εκλογές. Έτσι η μείωση θα εφαρμοστεί μαζεμένη, αλλά αργότερα εντός του 2019. Θα ευχαριστηθούν οι θεσμοί και την ψυχρολουσία θα την υποστούν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι.

Για άλλη μια φορά θυμίζω την πρόταση μου: 700 ευρώ σε κάθε ένα και κάθε μια στα 67 χωρίς καμιά προϋπόθεση (χωρίς εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου). Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς σας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα παρέμβαση Μάνου: Οι «ινστρούχτορες της ΕΡΤ» και η πρόβλεψη για τις συντάξεις "

Το οικονομικό πακέτο Τσίπρα από τη ΔΕΘ – Σταδιακή μείωση ΕΝΦΙΑ, εισφορών, φορολογίας

Ένα πακέτο μέτρων, που ο ίδιος προσδιόρισε σε τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ το διάστημα 2019 – 2022, παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πακέτο, επί του παρόντος δεν περιλαμβάνονται - όπως προκύπτει - οι «απώλειες» από το πάγωμα των περικοπών των συντάξεων το 2019. 
Το πακέτο περιλαμβάνει μείωση του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών για επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες αλλά και της φορολογίας των επιχειρήσεων, σταδιακά από το 2019. Επίσης, προβλέπει την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 22%, με το τελευταίο μέτρο, ωστόσο, να τοποθετείται σε βάθος τριετίας, δηλαδή από την 1/1/2021.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το περιβάλλον στο οποίο κινείται η κυβέρνηση, «αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής που έχουν εγκρίνει οι δανειστές μας και έχει ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο». Προσέθεσε, επίσης, πως «3.5 δις ευρώ είναι, κατά το έλασσον, ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος από το 2019 μέχρι το 2022... ήδη όμως από σήμερα κιόλας, και πριν το τέλος του 2018, οι δυνατότητές μας από τη θετική πορεία της οικονομίας είναι διευρυμένες».
Η αναφορά του δεν είναι τυχαία καθώς Βρυξέλλες και Βερολίνο έχουν στραμμένα τα μάτια τους στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, καθώς είναι σαφές ότι δεν θα αποδεχθούν οποιαδήποτε παρέκκλιση από το συμφωνημένο πρόγραμμα. Δεν είναι τύχαιο ότι ο Πρωθυπουργός φωτογράφισε μεν την πρόθεσή του να μην εφαρμοστούν οι περικοπές των συντάξεων από 1/1/2019, ωστόσο παρέπεμψε τις τελικές αποφάσεις στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. 
Όπως σημείωσε, «πέραν της πιθανής απόδοσης μερίσματος για την οποία θα έχουμε σαφή εικόνα προς το τέλος του έτους, μπορούμε να αποκαταστήσουμε αδικίες των μνημονίων και να επιστρέψουμε στους δικαιούχους ποσά που παρανόμως παρακρατήθηκαν...» προαναγγέλλοντας πως μέχρι το τέλος του έτους, θα καταβληθούν σε ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, αναδρομικά ύψους συνολικά 1 ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το πακέτο μέτρων

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε, αναλυτικά:
- Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα φτάσει εως και 50% για 1,2 εκ χαμηλές περιουσίες και 30% μεσοσταθμικά. Η μείωση θα γίνει σε δυο φάσεις, από 1/1/19 η πρώτη και από 1/20 η δεύτερη. Όπως ανέφερε, θα αλλάξει και η δομή του φόρου ώστε να γίνει πιο αναλογικός πιο δίκαιος, ελαφρύτερος για τη λαϊκή κατοικία, άρα περισσότερο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας και όχι χαράτσι για τα λαϊκά στρώματα.
- Μείωση, από 1/1/2019, στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, εώς και 35%, μειώνοντας το συντελεστή για την κύρια σύνταξη από 20% σε 13,3 %. Αντίστοιχη μείωση εώς και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες.
- Μείωση για όλους τους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, των εισφορών για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή τα 64,5 ευρώ/μήνα. Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «η παρέμβαση θα ελαφρύνει δραστικά εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αγρότες και θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα τους».
- Αρχής γενομένης από τη 1/1/19 και σε βάθος τετραετίας, μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, από 29% που είναι σήμερα, στο 25%.
- Εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με ποσά από 70 εως 200 ευρώ το μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.
- 3.000 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να ενισχύσουμε και να μονιμοποιήσουμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που αφορά δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
- 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα Δημόσια σχολεία.
- Κατάργηση, από 1/1/2019, του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς και για τις ανενεργές επιχειρήσεις.
- Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, εως 25 ετών, σε βάθος διετίας. 50% από 1/1/19 και 100% από 1/1/20.

Τί θα γίνει με τον ΦΠΑ

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε, επίσης, την πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, που αυξήθηκαν κατακόρυφα τα χρόνια της κρίσης, με τις τελευταίες αυξήσεις να γίνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως ανέφερε, «από 1/1/21 προχωράμε στην αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ, με μείωση κατά δύο μονάδες του μεγάλου συντελεστή, από 24% σε 22% και του μικρού από 13% σε 12%».
Οι περικοπές των συντάξεων
Ως προς τα ήδη νομοθετημένα μέτρα περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα οικονομικά δεδομένα επιτρέπουν το πάγωμα του μέτρου, ωστόσο είναι σαφές ότι δεν θέλησε να τραβήξει το σχοινί στις σχέσεις με τους πιστωτές. Οι τελικές ανακοινώσεις δεν αποκλείονται με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2019. 
Στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η μεγάλη αγωνί αφορά σήμερα τα μέτρα (σ.σ. περικοπών) που απαίτησε το ΔΝΤ για το 2019» και συνέχισε: «θέλω λοιπόν να πω με σαφήνεια ότι σύμφωνα με τα στοιχεία και τις προβλέψεις που έχουμε για το 2019 η θέση του ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνεται. Αντίθετα είμαι βέβαιος ότι ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου. Αυτή τη θέση, αφού την επαληθεύσουμε από τα στατιστικά στοιχεία, θα την εξηγήσουμε το επόμενο διάστημα στους ευρωπαίους εταίρους μας στην Κομισιόν, οπού θα παρουσιάσουμε, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης, περί τα μέσα Οκτωβρίου, τον προϋπολογισμό του 2019.
Ήδη διαφαίνεται ότι οι εταίροι μας αποδέχονται και είναι και ευτυχείς για τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί. Αλλά εμείς ταυτόχρονα θα τους εξηγήσουμε ότι το μέτρο αυτό, πέρα από αχρείαστο δημοσιονομικά είναι μη διαρθρωτικό αλλά και αντιαναπτυξιακό». 
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Το οικονομικό πακέτο Τσίπρα από τη ΔΕΘ – Σταδιακή μείωση ΕΝΦΙΑ, εισφορών, φορολογίας"

Δημοσκόπηση MARC: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει η πρώτη δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Στην δημοσκόπηση της Marc καταγράφεται το ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 29,9%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC:

ΝΔ 29,9%
ΣΥΡΙΖΑ 19%
Χρυσή Αυγή 6,9%
Κίνημα Αλλαγής 6,4%
ΚΚΕ 6%
Ενωση Κεντρώων 2,5%
Ποτάμι 1,5%
ΑΝΕΛ 1,2%
Το 78% όσων συμμετείχαν στη «σφυγμομέτρηση» εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι. Παράλληλα το 75% δηλώνει πως έχει θυμό και απογοήτευση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 82% υποστηρίζει ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος. Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 72% δεν πιστεύει στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τέλος, το 70% θέλει η Βουλή να ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η δημοσκόπηση έγινε από τη Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».


Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MARC: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Ελεγκτικό: Μη νόμιμη δαπάνη για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε δημοτική υπάλληλο

Μη νόμιμη δαπάνη για επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε δημοτική υπάλληλο, κατηγορίας ΥΕ και ειδικότητας Γενικών Καθηκόντων, που απασχολείται σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) Δήμου, όμως είναι επιφορτισμένη με την άσκηση αμιγώς διοικητικών καθηκόντων (τοποθετημένη στη θέση «Διοικητικού Υπαλλήλου», κρίθηκε από το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η δαπάνη κρίθηκε μη νόμιμη διότι η εν λόγω υπάλληλος δεν δικαιούται το ανθυγιεινό επίδομα, καθόσον ασκεί διοικητικά καθήκοντα και, επομένως, εξαιρείται από τις επαγγελματικές ειδικότητες που έχουν δικαίωμα λήψης του επιδόματος αυτού (ν. 4368/2016, ΚΥΑ 2/31081/0022/12/30.4.2012). Οι συνθήκες παροχής της εργασίας της είναι εντός στεγασμένου και ξεχωριστού χώρου από εκείνον, στον οποίο γίνεται η συμπίεση και η μεταφόρτωση των απορριμμάτων και έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική διαφοροποίησή της σε σχέση με τους υπαλλήλους που ως εκ της φύσεως των καθηκόντων τους έρχονται σε άμεση επαφή με τα απόβλητα και για το λόγο αυτό δικαιούνται το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων ΟΤΑ που αναφέρεται στην απόφαση, το παραπάνω γεγονός δεν είναι και το μοναδικό. «Σε πάρα πολλούς δήμους ανατίθενται καθήκοντα σε εργαζόμενους με ή χωρίς απόφαση Δημάρχου, τα όποια είναι άσχετα με την ειδικότητα τους.

Πρόκειται για μια αυθαίρετη πρακτική των διοικήσεων των Δήμων, παρά το νόμο, προκειμένου η υπηρεσία να κάνει την δουλειά της, να καλύπτουν κενά, λόγο της έλλειψης προσωπικού και σε ορισμένες περιπτώσεις να εξυπηρετηθούν ημέτεροι εργαζόμενοι.

Υπάρχουν εργαζόμενοι σε δήμους που έχουν την ειδικότητα – που δικαιολογείται η καταβολή του επιδόματος της ανθυγιεινής εργασίας αλλά τους έχουν ανατεθεί καθήκοντα είτε διοικητικών υπαλλήλων είτε άλλων ειδικοτήτων, χωρίς να κάνουν μετάταξη και όμως τους καταβάλουν το ανθυγιεινό επίδομα, ακόμη και βαρέα ένσημα τους βάζουν, με τις πλάτες δημάρχων αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων. Υπάρχουν περιπτώσεις σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων όπου και… οδηγοί δημάρχων πληρώνονται ανθυγιεινό επίδομα σε ορισμένους δήμους.

Την ίδια στιγμή υπάρχει δυστοκία ακόμη και άρνηση σε αρκετούς δήμους να καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε εργαζόμενους που περιλαμβάνονται στο πρόσφατο νόμο του 2017 και ασκούν καθήκοντα που περιγράφονται στο νόμο.


Η δημόσια διοίκηση και στο επίπεδο των δήμων συνεχίζει να είναι λάφυρο στα χέρια των διοικούντων και συνεχίζεται η πολιτική των ημετέρων και των δικών μας παιδιών», καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτικό: Μη νόμιμη δαπάνη για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε δημοτική υπάλληλο"

Δηλώσεις προέδρων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Πιστεύουν ότι η λιτότητα δεν τελείωσε. Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά το μόνο που βγήκαμε είναι από την υποχρέωση των δανειστών να δίνουν χρήματα στη χώρα για όσα έχουν κάνει και με την πολιτική τους, ενώ αντιθέτως έχουμε μια σκληρή εποπτεία", είπε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: "διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα".

"Αυτή η κατάσταση που καταγγέλλουμε από την εποχή των μνημονιακών περιόδων και που κορυφώθηκε με τα ψέματα και τις παλλινωδίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά", κατέληξε.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ιωάννης Παίδας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα διεκδικούν: "ξεπάγωμα" του μισθολογίου κατάργηση του "νόμου Κατρούγκαλου" για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, άμεσες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, συνέχιση των βαρέων και ανθυγεινών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των πλειστηριασμών και της τροπολογίας για την αξιολόγηση.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Δηλώσεις προέδρων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ"

Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένης έκτασης επεισόδια σημειώνονται στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και κατευθύνεται προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την 83η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το seleo.gr, ένταση και ρίψη χημικών σημειώθηκε μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να σπάσουν στο μπλόκο της αστυνομίας.

Αστυνομικές δυνάμεις τους παρεμπόδισαν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου κάμψης και χημικών με αποτέλεσμα να διασπαστούν και να αποχωρήσουν.



Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι αστυνομικοί, που έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκται το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με πορεία, από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη"

Μέρκελ προς Ζάεφ: Το δημοψήφισμα θα κρίνει εάν θα μπείτε στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την πλήρη στήριξη της στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας (Συμφωνία των Πρεσπών) και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι η έγκριση της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας.

Ακόμη, τόνισε ότι το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα και να επιλέξουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας τους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πλήρη στήριξη της στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας , όπως και στη Συμφωνία Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας μεταξύ ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας, που υπέγραψαν οι δύο χώρες πέρυσι τον Αύγουστο, και στο πλαίσιο αυτό εξήρε το θάρρος που επέδειξαν οι πρωθυπουργοί των τριών χωρών, Αλέξης Τσίπρας, Ζόραν Ζάεφ και Μπόικο Μπορίσοφ, για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή.

Ικανοποίηση Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στα Σκόπια συμπίπτει με την εθνική επέτειο της χώρας του (Ημέρα της Ανεξαρτησίας). Σημείωσε ότι οι πολίτες θα «ανταποδώσουν» την επίσκεψη αυτή με ένα επιτυχές δημοψήφισμα, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στα Σκόπια θα συναντηθεί και με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι επικεφαλής του VMRO-DPMNE που επικρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο δεν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, γεγονός που υποδηλώνει τη δυσαρέσκεια της Γερμανίας για την εναντίωσή του στη συμφωνία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ προς Ζάεφ: Το δημοψήφισμα θα κρίνει εάν θα μπείτε στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ"

Βομβαρδίζεται η Ιντίμπλ στη Συρία

Ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν πόλεις στην κατεχόμενη από την αντιπολίτευση επαρχία του Ιντλίμπ, μία ημέρα μετά τη σύνοδο των προέδρων Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε μία εκεχειρία, που θα απέτρεπε την υποστηριζόμενη από τη Μόσχα κυβερνητική αντεπίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες και μέλη σωστικών οργανώσεων πληροφόρησαν για τουλάχιστον 12 επιδρομές σε μία σειρά από κωμοπόλεις στα νότια του Ιντλίμπ και στην πόλη Λατάμνεχ στη βόρειο Χάμα, που εξακολουθούν να καταλαμβάνουν οι αντάρτες.

Συριακά ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις των επιλεγόμενων «βομβών-βαρέλια| σε κατοικίες στα προάστια του Χαν Σεϊχούν, σύμφωνα με κατοίκους.

Τρεις πολίτες βρήκαν τον θάνατο στην κοινότητα Αμπντίν στο νότιο Ιντλίμπ, σύμφωνα με στέλεχος της πολιτοφυλακής.

Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους πως μία πλήρους κλίμακας επίθεση από τα κυβερνητικά, υπό την επικουρεία των Ρώσων, στρατεύματα θα προκαλέσει μία ευρεία ανθρωπιστική καταστροφή, με θύματα δεκάδες χιλιάδες αμάχους.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Βομβαρδίζεται η Ιντίμπλ στη Συρία"

Πρόταση εξαγοράς των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά από την αμερικανική ΟΝΕΧ

Πρόταση εξαγοράς και των δύο μεγαλύτερων ναυπηγείων της χώρας, των ναυπηγείων Ελευσίνας και ναυπηγείων Σκαραμαγκά, (ΕΝΑΕ) διατύπωσε επισήμως προς την κυβέρνηση η αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ Shipyards.
H δημοσιοποίηση της πρότασης εξαγοράς έγινε από τον επικεφαλής της ΟΝΕΧ Πάνο Ξενοκώστα το πρωί του Σαββάτου στην ΔΕΘ παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, του αμερικανού πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα.
Η en bloc πρόταση εξαγοράς για Σκαραμαγκά και Ελευσίνα έρχεται από την αμερικανική εταιρία η οποία ήδη αποκτά μέσω του άρθρου 106 το Νεώριο Σύρου κατόπιν και της σχετικής συζήτησης που έγινε την Πέμπτη στο μονομελές πρωτοδικείο Σύρου.
Όσον αφορά στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), εξηγεί στην «Κ» ο Π. Ξενοκώστας, η ΟΝΕΧ εκδήλωσε ενδιαφέρον τόσο για τo εμπορικό τμήμα όσο και για το στρατιωτικό τμήμα των ναυπηγείων.
Η πρόταση αναμένεται να προχωρήσει μέσω της διαδικασίας του ειδικού διαχειριστή που έχει τοποθετηθεί στα ΕΝΑΕ.

Από αριστερά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο επικεφαλής της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αμερικανός υπουργός εμπορίου Γούιλμπουρ Ρος και ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ σήμερα στη ΔΕΘ κατά την ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς.

Όσον αφορά στα ναυπηγεία Ελευσίνας, συμφερόντων του ομίλου Ν. Ταβουλάρη, η πρόταση εξαγοράς αναμένεται να προχωρήσει μέσω διαδικασίας εξυγίανσης με τη συναίνεση των πιστωτών, την οποία ήδη «τρέχει» η κυβέρνηση.
Η επένδυση στο Νεώριο ανέρχεται στα 110,9 εκατ. ευρώ ενώ πολλαπλάσια αναμένεται να είναι η αξία της en bloc συμφωνίας εφόσον αυτή ολοκληρωθεί.
Τους τελευταίους μήνες έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες περί επικείμενου μεγάλου ναυπηγικού προγράμματος φρεγατών και η εμπλοκή αμερικανικών συμφερόντων, εταιρίας προσδίδει το «νατοϊκό DNA» που απαιτείται για μια τέτοια εξέλιξη. 
Την είδηση χαιρέτισε ο αμερικανικός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο twitter,  αναφέρει: «Θαυμάσιο να βλέπουμε μια ανακοίνωση αμερικανικής επένδυσης».


kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση εξαγοράς των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά από την αμερικανική ΟΝΕΧ"

Μετά την ΕΡΤ, η Νοτοπούλου δίνει συνέντευξη στο ΑΠΕ

Δεύτερη εμφάνιση και μάλιστα σε διάστημα δύο μόλις ημερών έκανε η Κατερίνα Νοτοπούλου, που μετά το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην ΕΡΤ έδωσε συνέντευξη -ραδιοφωνική αυτή τη φορά- στο «Πρακτορείο 104,9 fm», στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην 83η ΔΕΘ.

Μάλιστα, η κυρία Νοτοπούλου δεν παρέλειψε στη συνέντευξή της να χαρακτηρίσει «σημαντική» τη δουλειά που έκανε στο προηγούμενο πόστο της, αυτό της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

«Η δουλειά που έχει γίνει εδώ και 2 χρόνια στο γραφείου του πρωθυπουργού και σε όλα τα υπουργεία είναι σημαντική» ανέφερε η υφυπουργός, ενώ έκανε λόγο για ενθαρρυντικά βήματα.

«Ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματα τους στην καθημερινότητα των πολιτών, από τα δημόσια έργα, μικρά και μεγάλα, μέχρι το ότι η Θεσσαλονίκη έχει καταστεί διπλωματικός κόμβος. Όλα αυτά λοιπόν είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα νέο χάρτη για την επόμενη μέρα της περιοχής, και της Μακεδονίας και της Θράκης, της Βόρειας Ελλάδας, με την Θεσσαλονίκη φυσικά στην καρδιά της παραγωγικής ανασυγκρότησης», πρόσθεσε.

Επίσης, η κυρία Νοτοπούλου χαρακτήρισε «πολύ σημαντική ημέρα» τη σημερινή, ενώ χαρακτήρισε την φετινή ΔΕΘ ως «την πιο πετυχημένη διοργάνωση των τελευταίων ετών. με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ και μια πολυπληθέστατη συμμετοχή επιχειρήσεων από εκεί. Ταυτόχρονα όμως είναι η πρώτη μέρα που ο πρωθυπουργός μετά από χρόνια θα παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα στη μεταμνημονιακή εποχή και θα δούμε την κατανομή του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται δίκαια και παραγωγικά». «Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν σας καλωσορίζω με τη σειρά μου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εύχομαι να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες», προσέθεσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά την ΕΡΤ, η Νοτοπούλου δίνει συνέντευξη στο ΑΠΕ"

Νέο αποκαλυπτικό έγγραφο των Wikileaks για τα «θέλω» του Γκλιγκόροφ για το Σκοπιανό πριν από μια δεκαετία

Ένα νέο αποκαλυπτικό έγγραφο που περιγράφει με ποια συμφωνία θα ήταν ευχαριστημένος ο ιστορικός ηγέτης της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ φέρνουν στο φως τα Wikileaks.
Στο τηλεγράφημα που υπογράφει ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Σκόπια Φίλιπ Ρίκερ με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου 2008 και τίτλο «Μακεδονία: ο πρώην πρόεδρος Γκλιγκόροφ ζητά θαρραλέα ηγεσία και λύση στο όνομα», ο Γκλιγκόροφ του εξηγεί ότι μπορεί να γίνει συμβιβασμός στο θέμα του ονόματος, αλλά «κόκκινη γραμμή» είναι να εξασφαλιστεί ότι η γλώσσα και η ταυτότητα θα αναφέρονται ως «μακεδονικές», κάτι που διασφάλισαν δέκα χρόνια αργότερα τα Σκόπια με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Το τηλεγράφημα αναφέρει:
«Θαρραλέα Ηγεσία και μια Συμφωνία για το Όνομα - Σύνοψη
Aγχίνους και ζωηρός ακόμη στα 91 του ο πρώην πρόεδρος, Κίρο Γκλιγκόροφ, συναντήθηκε με τον πρεσβευτή Reeker τις 3 Νοεμβρίου για να τον υποδεχθεί πίσω στην Μακεδονία και να μοιραστεί τις απόψεις του για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τις προοπτικές για το μέλλον. Ο Γκλιγκόροφ εξέφρασε την απογοήτευση του για την έλλειψη θαρραλέας πολιτικής ηγεσίας της νυν κυβέρνησης, έλλειψη που θεωρεί βασικό στοιχείο που λείπει για να κλείσει μια συμφωνία για το ζήτημα του ονόματος.
Πιστεύει ότι με μια αποτελεσματική ηγεσία οι Μακεδόνες μπορούν να αποδεχθούν έναν συμβιβασμό στο όνομα, λέγοντας ότι κόκκινες γραμμές είναι μόνον το επίθετο που θα περιγράφει την γλώσσα και την ταυτότητα. Ο Γκλιγκόροφ είπε επίσης ότι η Μακεδονία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν αποτελεί το κέντρο του πολιτικού σύμπαντος για τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και πρέπει να αναγνωρίσει τα όρια της βούλησης άλλων κρατών και των οργανισμών για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, άποψη που δεν εκφράζεται συχνά εδώ. Ο γηραιός πολιτικός της Μακεδονίας προσέφερε μια πρωτότυπη άποψη για την ανάγκη της χώρας για μια αυτάρκη, εστιασμένη και ευέλικτη προσέγγιση για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος.
Τέλος σύνοψης
Πολιτική ικανότητα: Αφήστε τον χρόνο να αποδείξει ότι είχατε δίκιο.
Ο πρώην πρόεδρος Γκλιγκόροφ σχολίασε την έλλειψη θάρρους μεταξύ των νυν πολιτικών ηγετών της Μακεδονίας, λέγοντας ότι κρύβονται πίσω από την «βούληση του λαού» αντί να ηγηθούν ,πιέζοντας για αλλαγή και καλώντας για ευελιξία στην επίλυση του θέματος της ονομασίας.
Ο Γκλιγκόροφ πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός και άλλοι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να επιμείνουν σε μια λύση για την διαφορά αναφορικά με το όνομα ακόμη και αν δεν είναι δημοφιλής και πρέπει να «επιτρέψουν στον χρόνο να αποδείξει ότι έχουν δίκιο», αντί για δημοσκοπήσεις και μετρήσεις. Ανέφερε την δική του απόφαση να επιτρέψει την ένταξη της Μακεδονίας στον ΟΗΕ με το προσωρινό όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» ως παράδειγμα θαρραλέας ηγεσίας – λαμβάνοντας μια απόφαση που ήταν σωστή για την χώρα, έστω κι αν δεν ήταν δημοφιλής στο λαό.
«Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς συμβιβασμό» και κατά την άποψη του Γκλιγκόροφ οι Μακεδόνες ηγέτες και πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι για συμβιβασμό σε «οτιδήποτε άλλο πέρα από τη γλώσσα και την ταυτότητα τους». Χαρακτήρισε τις πρόσφατες προτάσεις Νίμιτς καλή βάση για διαπραγματεύσεις και λύση, λέγοντας ότι αίροντας την απαγόρευση της χρήσης του όρου «Μακεδονική» για την περιγραφή της γλώσσας και ταυτότητας «όλες οι άλλες λύσεις είναι πρακτικά δυνατές».
«Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω μας».
Ο πρώην πρόεδρος προσέφερε μια αναζωογονητική άποψη για τον ρόλο των φίλων και συμμάχων της Μακεδονίας λέγοντας «είμαστε μια μικρή χώρα με μικρό λαό. Υπάρχουν περιορισμοί για το πόσο θα μας βοηθήσουν ή πρέπει να μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ». Είπε ότι οι Μακεδόνες ηγέτες βασίζονταν στην πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτρέψουν το ελληνικό βέτο στο Βουκουρέστι, αντί να αναπτύξουν οι ίδιοι μια στρατηγική πριν από τη σύνοδο. «Πρέπει να βοηθήσουμε τις ΗΠΑ για να μας βοηθήσουν», είπε ο Γκλιγκόροφ απηχώντας μια θέση την οποία ο πρέσβης χρησιμοποιεί συχνά με τους Μακεδόνες συνομιλητές του. Ο Γκλιγκόροφ πρόσθεσε ότι οι σημερινοί ηγέτες έχουν κάνει λίγα για να διευκολύνουν τις ΗΠΑ και άλλους να τους βοηθήσουν. REEKER»
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο αποκαλυπτικό έγγραφο των Wikileaks για τα «θέλω» του Γκλιγκόροφ για το Σκοπιανό πριν από μια δεκαετία "

Νέο site από ΝΔ: Οι 100+ μαύρες σελίδες για την Ελλάδα επί Τσίπρα

«Τα ψέματα και τις ανακολουθίες του κ. Τσίπρα», που σύμφωνα με τη ΝΔ «στοίχισαν στη χώρα μας περισσότερα από 100 δισ. ευρώ» πρόκειται σύντομα να εκθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ειδικό site που εγκαινιάζει, στη διεύθυνση www.mauresselides.gr.

Όπως αναφέρει η ΝΔ, «Με περισσότερα από εκατό αδιάψευστα ντοκουμέντα, η Νέα Δημοκρατία καταδεικνύει -ή μάλλον υπενθυμίζει- μερικά μόνο από τα αμέτρητα ψέματα του κ. Τσίπρα που στοίχισαν στη χώρα μας περισσότερα από 100 δις ευρώ».

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα ψηφιακής ανασκόπησης των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την μορφή χρονολογίου που συγκεντρώνει βίντεο, εικόνες, δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, πρωτοσέλιδα διεθνών και ελληνικών Μέσων ενημέρωσης, μέχρι και στοιχεία διεθνών οργανισμών.

«Ξεκινώντας από την ορκωμοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πριν από τριάμισι χρόνια και παρακολουθώντας τα ψέματα του κ. Τσίπρα με χρονολογική σειρά, μπορεί κανείς να δει την ανακολουθία, την αναξιοπιστία και εν τέλει την ανικανότητα μιας φαύλης κυβέρνησης που ζημίωσε τον τόπο όσο καμία στο παρελθόν» αναφέρουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπληρώνουν: «Διατρέχοντας κανείς το site θα βρει την “υπερήφανη” διαπραγμάτευση, τα capital controls, τους αμέτρητους κομματικούς διορισμούς, το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, το νέο αχρείαστο μνημόνιο, τις απίστευτες ολιγωρίες που ακολούθησαν, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, τον καταστροφικό νόμο Κατρούγκαλου, την διαχείριση του Σκοπιανού, και βέβαια τις θλιβερές επικοινωνιακές φιέστες αυτού του καλοκαιριού στην προσπάθειά της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες της για την εθνική τραγωδία στο Μάτι».

Η ΝΔ επισημαίνει ότι το υλικό του site είναι πρωτότυπο και σκοπίμως δεν υπάρχουν σχόλια ή αξιολογικές κρίσεις, κι αυτό γιατί τα γεγονότα μιλούν ούτως ή άλλως από μόνα τους.

«Έχει δε ενδιαφέρον ότι η ομάδα που εργάστηκε για να το ετοιμάσει βρέθηκε πραγματικά προ εκπλήξεως, όταν συνειδητοποίησε πόσα πολλά τελικά είναι τα ψέματα αυτής της κυβέρνησης, οι αντιφάσεις της, οι αυτοαναιρέσεις της, οι διαψεύσεις της, οι γκάφες της και βέβαια η καθολική ανικανότητά της να διαχειριστεί ακόμη και ζητήματα ήσσονος σημασίας. Αν δεν ήταν τραγικά για την χώρα όσα περιλαμβάνει το site, θα μπορούσε να είναι χιουμοριστικό: Κάνουν τόσα πολλά λάθη, με τέτοια συχνότητα, και επιδεικνύουν τόσο θράσος για να τα καλύψουν, που είναι πραγματικά αδύνατον να τα συγκρατήσει κανείς στη μνήμη του».

Στην οδό Πειραιώς εστιάζουν σε αυτή καθαυτή τη σημερινή πρωθυπουργική εμφάνιση στη συμπρωτεύουσα, σχολιάζοντας ότι πλέον όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν η πορεία του κ. Τσίπρα «στηρίχθηκε μόνο σε ψέματα και αυταπάτες», όπως αναφέρουν.

«Δεν υπάρχει κανείς που να μη θυμάται τα μνημόνια που θα έσκιζε, τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, τους μισθούς και τις συντάξεις που θα ξαναέδινε, το κοινωνικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τόσα άλλα. Τα τέσσερα χρόνια που ασκεί την κυβερνητική εξουσία, αποδείχθηκε ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Γι’ αυτό με την ίδια ευκολία που επιτίθετο προεκλογικά στους εταίρους μας (go back κυρία Μέρκελ) έγινε ο πρωθυπουργός που αποδέχθηκε όλα ανεξαιρέτως τα σκληρά μέτρα που του επέβαλλαν, ως αντιστάθμισμα της αναξιοπιστίας και της ανικανότητάς του. Και από την υπερήφανη διαπραγμάτευση έφτασε τελικά να δεσμεύσει την χώρα με σκληρά μέτρα λιτότητας για πολλά ακόμη χρόνια μετά την δική του αναπόφευκτη ήττα στις επόμενες εκλογές», τονίζουν κύκλοι της οδού Πειραιώς.

Μάλιστα χαρακτηρίζουν ως αποκορύφωμα «του κυνισμού του και της θλιβερής αναξιοπιστίας του» τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας της 23ης Ιουλίου «Τότε που όλοι οι Έλληνες τον είδαν από την τηλεόραση να παριστάνει ότι δεν γνωρίζει ότι έχουν ήδη χαθεί ζωές στο Μάτι και τάχα να αγνοεί την απίστευτη καταστροφή που είχε ήδη συντελεστεί». «Τώρα ο κ. Τσίπρας, καθώς γνωρίζει την επικείμενη εκλογική συντριβή του είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα πάντα για να την αποτρέψει. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τι υποσχόταν όταν γνώριζε ότι θα κερδίσει, και να αναλογιστεί πόσα πολλά θα τάξει τους επόμενες μήνες, τώρα που γνωρίζει ότι θα χάσει. Το βλέπουμε ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στα όσα ψελλίζουν τα στελέχη του. Οι ίδιοι που είχαν παραδεχθεί ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν συνειδητή επιλογή τους, τώρα ξαφνικά υπόσχονται μείωση των φόρων. Κανείς ωστόσο πια δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα. Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι μόνο τα ψέματα που λέει ξανά», επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν την κατάσταση κρίσιμη.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και δεν υπάρχει πλέον και το μαξιλάρι ασφαλείας των εταίρων μας. Επενδυτές δεν έρχονται, δουλειές καινούργιες δεν δημιουργούνται, οι μισοί Έλληνες χρωστούν στην εφορία, το κόστος δανεισμού της χώρας αυξάνεται αντί να μειώνεται και ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι η οικονομία υπεραποδίδει. Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση, μόνο με συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και αξιόπιστο σχέδιο απελευθέρωσης και δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας. Απελευθέρωσης από την υπερφορολόγηση, τις βαριές ασφαλιστικές εισφορές, τον κρατισμό, τις συντεχνιακές λογικές και τη γραφειοκρατία. Δεν πείθει κανέναν η αποσπασματική υιοθέτηση κάποιων θετικών προτάσεων από εκείνους που δεν τις πιστεύουν και μας έφεραν ως εδώ. Κι αν κάτι θα εκτροχιάσει πλήρως την οικονομία είναι η αβεβαιότητα που θα προκαλέσουν στις διεθνείς αγορές οι ανεύθυνες προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα», σημειώνουν κύκλοι της οδού Πειραιώς.

Αυτές είναι οι αιχμές του προγράμματός μας

Στη "γαλάζια" παράταξη υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα για τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η οικονομία. «Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει κοστολογημένες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία χιλιάδων θέσεων απασχόλησης και να ενισχυθεί και το διαθέσιμο εισόδημα και των επαγγελματιών και όλων των εργαζομένων. Το σχέδιο αυτό είναι συνεκτικό, έχει συζητηθεί με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς σε όλη τη χώρα, είναι προϊόν διαβούλευσης με στελέχη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, και συνδυάζεται με τις αναγκαίες αλλαγές στο κράτος και τη διοίκηση. Ο κ. Τσίπρας κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναδιανέμει προς όσους πιστεύει ότι είναι το κομματικό του ακροατήριο τη φτώχεια που έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και αφαιμάζοντας τους εναπομείναντες συνεπείς φορολογούμενους. Η ΝΔ αντιτάσσει τη μείωση των άμεσων και των έμμεσων φόρων, όπως βέβαια και των ασφαλιστικών εισφορών, για όλους τους Έλληνες. Γιατί μόνο με ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής που δεν θα στηρίζεται στην υπερφορολόγηση μπορεί να αυξηθεί το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων. Ένα εντελώς νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα θα γίνει ο κινητήριος μοχλός για να πάρει μπρος η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης», τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα αναφέρουν πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι σε απόλυτη συνέπεια με τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του πατριωτισμού που πρεσβεύει και σημειώνουν πως εγγύηση για την εφαρμογή του είναι μια νέα κυβέρνηση. «Μία νέα κυβέρνηση ισχυρή και αποτελεσματική, με άξια στελέχη που πιστεύουν σε αυτήν την πολιτική και είναι αποφασισμένοι να την υλοποιήσουν. Αυτήν την κυβέρνηση θα συγκροτήσει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εντολή του ελληνικού λαού», είναι το μήνυμα της ΝΔ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο site από ΝΔ: Οι 100+ μαύρες σελίδες για την Ελλάδα επί Τσίπρα"

Ο Γερακαράκος παρέδωσε το ψήφισμα στον Τσίπρα που δεν παρέλαβε η Νοτοπούλου

Ανάγκα και Θεοί πείθονται. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας των ένστολων που αρνήθηκε ανεξήγητα χθες να παραλάβει η υπερφίαλη κ. Νοτοπούλου, επιδόθηκε πριν από λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο της ΕΛΑΣ στη ΔΕΘ.

Ο κ. Γερακαράκος, εκμεταλλεύτηκε το συνωστισμό και επέδωσε το ψήφισμα με όλα τα αιτήματα που κατέγραψε το γενικό συμβούλιο των ομοσπονδιών, ούτως ώστε ο κ. Τσίπρας να λάβει γνώση του περιεχομένου και να τοποθετηθεί αναλόγως στην επικείμενη ομιλία του.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γερακαράκος παρέδωσε το ψήφισμα στον Τσίπρα που δεν παρέλαβε η Νοτοπούλου"

Συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη -Τραυματίστηκε 23χρονος

Ομάδες αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών συνεπλάκησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Η συμπλοκή έγινε στον σιδηροδρομικό σταθμό, στις 5:50. Περίπου 30 αντιεξουσιαστές, με κράνη, επιτέθηκαν σε ομάδα αντιεξουσιαστών, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.

Στη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας 23χρονος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη -Τραυματίστηκε 23χρονος "

Επίδομα Ενοικίου: Σε ΦΕΚ η απόφαση -Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ, τα κριτήρια που καθορίζουν τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος στέγασης σε πάνω από 500.000 ωφελούμενα νοικοκυριά.

Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση, το «χρονοδιάγραμμα» έναρξης του προγράμματος, ορίζεται για την 1η Ιανουαρίου 2019 ενώ πρόκειται να διατεθούν 600 εκατ. ευρώ για την κάλυψη ποσού ύψους 70 – 210 ευρώ σε οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ. Το επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.

Ωφελούμενοι

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται: α) φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, και β) τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.

Δικαιούχος: το ενήλικο άτομο που έχει υποβάλλει αίτηση για λογαριασμό του νοικοκυριού, η οποία έχει εγκριθεί από το αρμόδιο όργανο του Ο.Π.Ε.Κ.Α.

Ανήλικα μέλη: τα μέλη του νοικοκυριού έως 18 ετών.

Μονογονεϊκή οικογένεια: ένας μόνος γονέας (άγαμος, σε χηρεία ή διαζευγμένος, ή λόγω κράτησης του έτερου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα), ασκεί κατ’αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση με δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων.

Για τις ανάγκες του προγράμματος, το νοικοκυριό θα πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά από τα μέλη της μονογονεϊκής οικογένειας, δηλαδή τον γονέα και το ένα ή περισσότερα ανήλικα τέκνα.

Απροστάτευτα τέκνα: τα ανήλικα μέλη του νοικοκυριού που είναι ορφανά και από τους δύο γονείς ή που κανείς γονέας δεν μπορεί να ασκήσει τη γονική τους μέριμνα, λόγω ασθενείας, αναπηρίας, κράτησης ή στρατιωτικής θητείας και που η επιμέλεια τους έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση σε μέλος του νοικοκυριού.

Συνολικό εισόδημα: το πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα από κάθε πηγή προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση που εισπράχθηκε από όλα τα μέλη του νοικοκυριού, κατά το τελευταίο φορολογικό έτος. Στο συνολικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.

Το ποσό του επιδόματος στέγασης, για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 4, ορίζεται ως ακολούθως:
– Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ το μήνα
– Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα. Ως ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Η διάρκεια της χορήγησης του επιδόματος δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες από την ημερομηνία της αρχικής καταβολής.

Με την πάροδο δώδεκα μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, ο δικαιούχος δύναται να επανυποβάλλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις υπαγωγής του άρθρου 11 της παρούσης και πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής:

Εισοδηματικά κριτήρια

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 4.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 8.000 ευρώ. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 24.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού ενώ και οι καταθέσεις αν υπάρχουν δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα παρακάτω όρια.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι αναμένεται να ενταχθούν στη ρύθμιση μέσω ηλεκτρονικών δηλώσεων που θα προκύπτουν με συμψηφισμό των στοιχείων ΤΑΧΙSnet:

Η αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία και συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε. και στοιχείων που θα αντληθούν από τις υπόλοιπες διασταυρώσεις, υποβάλλεται από τον/ την υπόχρεο ή τον/τη σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της ωφελούμενης μονάδας μέσω του διαδικτυακού τόπου του προγράμματος, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα Ενοικίου: Σε ΦΕΚ η απόφαση -Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια"

Επίσημη πρώτη για το «Ασημένιο Βέλος»: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3,5 ώρες

Επίσημη πρεμιέρα έκανε σήμερα στον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης η αμαξοστοιχία «Ασημένιο Βέλος», που στις 9.05 το πρωί ξεκίνησε από την αποβάθρα 1 το πρώτο της ταξίδι στη διαδρομή προς την Κατερίνη. Πρόκειται για το τρένο που επιλέχθηκε από την ιταλική «Ferrovie dello Stato» (FS), για να πραγματοποιεί μελλοντικά το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από τρεισίμισι ώρες.

«Είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή για λόγους ουσίας, αλλά και για λόγους συμβολισμού, γιατί για την κυβέρνησή μας, πρόταγμα είναι ο άνθρωπος» τόνισε σε δηλώσεις του λίγο πριν να ξεκινήσει το ταξίδι του «Ασημένιου Βέλους» ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Είναι γεγονός -είπε ο κ. Μαυραγάνης- ότι αυτό το νέο τρένο δείχνει προς τα πού θα κινηθεί ουσιαστικά η εξέλιξη του σιδηροδρόμου μαζί με τα νέα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη την τελευταία περίοδο των δύο ετών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τέλος του χρόνου περίπου θα παραδοθεί και το τελευταίο σκέλος της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης σε πλήρη ηλεκτροδότηση, ούτως ώστε να υπάρχει η ευχέρεια οι πολίτες να κάνουν το (σιδηροδρομικό) ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες.

Είναι το πρώτο βήμα -τόνισε ο κ. Μαυραγάνης- και αφορά τις επιβατικές, αλλά και τις εμπορευματικές μεταφορές. Και είναι το πρώτο βήμα, διότι, όπως εξήγησε, συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια να συνδέσουμε το σιδηρόδρομο και με τα λιμάνια, τα κρίσιμα λιμάνια και με τα logistics centers όπου χωροθετούμε σε όλη την Ελλάδα σε στρατηγικό και τοπικό επίπεδο, ώστε όλο αυτό το μεγάλο πλέγμα των μεταφορών να συνεχίσει να αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας. Το 2017 οι μεταφορές είχαν 18% ανάπτυξη, πάνω από τον τουρισμό και έτσι θα συνεχίσουν οι μεταφορές για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η Ελλάδα -υπογράμμισε ο κ. Μαυραγάνης – αποτελεί στρατηγικό μεταφορικό κόμβο και θα το αποδεικνύει κάθε μέρα. «Σήμερα είμαστε εδώ με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης και Λάρισας, για να διατρανώσουμε ότι θα βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στον άνθρωπο και οι μεταφορές είναι για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο, τα εμπορεύματα και φυσικά την οικονομική ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, υπογράμμισε πως «μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία βελτιώνει τις υπηρεσίες της, γίνεται πιο ανταγωνιστική και πιστεύω ότι αυτή η νέα εποχή θα βοηθήσει όχι μόνο την ανάπτυξη των μεταφορών, αλλά και στην ανάπτυξη της ίδιας της οικονομίας».

Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε πως το σημερινό δρομολόγιο του «Ασημένιου Βέλους» πραγματοποιείται μετά από μια σειρά δοκιμαστικών δρομολογίων. Το τρένο θα αναπτύξει μια μέγιστη ταχύτητα στο τμήμα Κατερίνη – Πλατύ, η οποία θα είναι 200 χλμ/ την ώρα. Τα εννέα βαγόνια του «Ασημένιου Βέλους» θα διαγράψουν μόνιμη πορεία επί ελληνικού εδάφους όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λιανοκλαδίου-Δομοκού, μήκους 52 χιλιομέτρων, εξέλιξη που αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον κ. Τσαλίδη.

Στο πρώτο ταξίδι του «Ασημένιου Βέλους», μέχρι την Κατερίνη, επιβιβάστηκαν,μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο Ιταλός πρέσβης Λουίτζι Μάρας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, στελέχη του μητρικού ομίλου FS Italiane.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσημη πρώτη για το «Ασημένιο Βέλος»: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3,5 ώρες"

ΟΠΕΚΑ-Κοινωνικός Τουρισμός: Πόσα δελτία απέμειναν ανά κατηγορία -Ποια εξαντλήθηκαν (φωτο)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η διαδικασία για την προμήθεια των αδιάθετων δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ μέσω των ΚΕΠ. Μετά την ταλαιπωρία των πρώτων ωρών, η λειτουργία της εφαρμογής έχει πλέον διορθωθεί και τα δελτία διατίθενται με ταχύτατους ρυθμούς.
Είναι ενδεικτικό ότι ήδη τα δελτία εκδρομικού τουρισμού έχουν εξαντληθεί, ενώ προχωρά και η διάθεση των υπόλοιπων.
Ιδού η κατάσταση χθες το βράδυ στις 11.20 όπως εμφανίζεται στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΠΕΚΑ-Κοινωνικός Τουρισμός: Πόσα δελτία απέμειναν ανά κατηγορία -Ποια εξαντλήθηκαν (φωτο)"

Στον «αέρα» η επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων της Energa

Στον αέρα παραμένει η επιστροφή ποσού άνω των 120 εκατ. ευρώ που υπεξαίρεσαν μέσω της Energa και της Hellas Power οι Αριστείδης Φλώρος και Β. Μηλιώνης, παρά το γεγονός ότι με απόφαση άμεσα εκτελεστή τα κλεμμένα θα πρέπει να αποδοθούν στο ελληνικό Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο νόμος του 2014 διασφάλιζε την επιστροφή των κλεμμένων υπέρ του ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογούμενων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», στην περίπτωση του οικονομικού σκανδάλου υπεξαίρεσης με πρωταγωνίστριες τις εταιρείες Energa και Hellas Power, η σιωπηρή άρνηση των υπουργών Δικαιοσύνης να εκδώσουν Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή στα κρατικά ταμεία των υπεξαιρεμένων χρημάτων (29,8 εκατομμύρια ευρώ για τους δήμους και 58 εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο) προκαλεί ερωτηματικά. Σημειώνεται ότι συνολικά τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί για την υπόθεση ανέρχονται στο ποσό των 120.910.680 ευρώ.

Ο δρόμος για την απόδοση των χρημάτων άνοιξε με την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (υπ’ αριθμόν 534/2017), με την οποία κρίθηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο εταιρείες υπεξαίρεσαν από 260 δήμους της χώρας, το χρονικό διάστημα από 30 Νοεμβρίου 2011 έως και τις 31 Ιουλίου 2012, χρηματικό ποσό περίπου 29,8 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούσε αποδοτέα δημοτικά τέλη καθαριότητας και τέλος ακινήτου.

Οι δύο εταιρείες, ενώ εισέπραξαν τα χρήματα, δεν τα απέδωσαν και τα ιδιοποιήθηκαν παράνομα, σύμφωνα με τα όσα έχει κρίνει η Δικαιοσύνη, ενσωματώνοντάς τα δίχως δικαίωμα στην περιουσία τους. Συνολικά, από τους 150 περίπου δήμους που κινήθηκαν κατά των εταιρειών, οι 94 εξ αυτών με πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ. Ανδρέα Παπαρρηγόπουλο προέβησαν σε σειρά νομικών ενεργειών προκειμένου να επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία τα ποσά.

Οι δικαστικές αποφάσεις κοινοποιήθηκαν ήδη από τον Μάρτιο του 2018 στις εμπλεκόμενες τράπεζες, από τις οποίες μόνο η Alpha Bank συμμορφώθηκε. Οι επίμαχες αποφάσεις ταυτόχρονα όμως κοινοποιήθηκαν προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, με σχετικό αίτημα να εκδώσουν την απαραίτητη, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 4312/2014, Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι δήμοι, με την αίτησή τους στις 13 Μαρτίου 2018 προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τους ενημέρωναν για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τη διάταξη του εισαγγελέα Εφετών και τους ζητούσαν να μεριμνήσουν για την άμεση έκδοση της ΚΥΑ, η οποία απαιτείται για την άμεση επιστροφή των υπεξαιρεθέντων χρημάτων,

Έχουν περάσει έξι μήνες και δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, σημειώνεται στο ρεπορτάζ. Μένει να φανεί στην πράξη αν με την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ο Μιχάλης Καλογήρου διαδέχτηκε στον Σταύρο Κοντονή, θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος και θα εκδοθεί η ΚΥΑ.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν σήμερα, Σάββατο
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον «αέρα» η επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων της Energa"

Μαφιόζικη επίθεση: Νεκρός με 7 σφαίρες φαρμακοποιός στο Νέο Ψυχικό

Μαφιόζικη επίθεση με έναν φαρμακοποιό νεκρό στο Ψυχικό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 9.35 το πρωί του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ιωνίας στο Νέο Ψυχικό, άγνωστος προσέγγισε τον 57χρονο άντρα την ώρα που έβγαινε με το αυτοκίνητό του, μία μαύρη Μερσεντές, από το πάρκινγκ του σπιτιού του.

Ο άντρας πλησίασε τον φαρμακοποιό, ο οποίος ακινητοποίησε το όχημα του και κατέβασε το παράθυρο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο άγνωστος άρχισε να πυροβολεί, πιθανότατα με περίστροφο. Στη συνέχεια έτρεξε μακριά από το σημείο και επιβιβάστηκε σε ένα κόκκινο Volkswagen στο οποίο κάποιος τον περίμενε. 

Ολα αυτά έγιναν μπροστά στα έντρομα μάτια των θαμώνων ενός καφενείου που βρίσκεται απέναντι. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον επτά πυροβολισμούς ενώ είδαν έναν άντρα να απομακρύνεται από το σημείο, αμέσως μετά την επίθεση. 

Ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οπως έγινε γνωστό, ήταν φαρμακοποιός στο επάγγελμα.  Σύμφωνα με τους γείτονες, ο φαρμακοποιός είναι παντρεμένος με μία γιατρό και ζουν πολλά χρόνια στην περιοχή.  

Η αστυνομία ελέγχει τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας σε Μεσογείων, Κηφισίας αλλά και τους γύρω δρόμους προκειμένου  να εντοπίσει το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών.

Επειδή το επώνυμο του φαρμακοποιού είναι Φλώρος, αρχικά στην Ασφάλεια σήμανε συναγερμός καθώς υπήρξαν φόβοι μήπως οι πυροβολισμοί συνδέονται με την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου της Energa. Ωστόσο έπειτα από τις σχετικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για συνωνυμία και πως οι δύο υποθέσεις δεν σχετίζονται μεταξύ τους. 

amaksi_mesa2
amaksi_mesa
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαφιόζικη επίθεση: Νεκρός με 7 σφαίρες φαρμακοποιός στο Νέο Ψυχικό"

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ζήτησαν από αστυνομικούς να αποδείξουν ότι δουλεύουν μέσω... Viber

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση των ενώσεων Λέσβου, Χίου και Σάμου, που καταγγέλουν ότι ζητήθηκε από τα μέλη τους - αστυνομικούς να αποστείλουν φωτογραφίες μέσω Viber την ώρα που έκαναν ελέγχους, προκειμένου να αποδείξουν ότι έκαναν τη δουλειά τους:


bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ζήτησαν από αστυνομικούς να αποδείξουν ότι δουλεύουν μέσω... Viber"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news