facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Σε στενό συνεργάτη του Ζάεφ ανήκε η εταιρεία που εξαγόρασε η ΔΕΗ

Εταιρεία του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, εξαγόρασε η ΔΕΗ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ, δυο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει σε απάντηση της η ΔΕΗ αυτή εξαγορά έγινε με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια χωρίς να διευκρινίζει αν δέχθηκαν τα μέλη εισήγηση από τους υπουργούς που την ελέγχουν ή αν ανακοίνωσαν τα μέλη της πλειοψηφίας την ανάγκη της εξαγοράς της προς την κυβέρνηση.

Η εταιρεία ΕDS, ανήκε στον αντιπροέδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων αρμόδιο για την οικονομία
Κότσο Ανγκιούσεφ, προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ. Σε ερώτημα προς την ΔΕΗ για το που καταλήγουν τα χρήματα των 4,8 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ απάντησε ότι κατατίθενται σε προσωπικούς λογαριασμούς του αντιπροέδρου Ανγκιούσεφ, χωρίς να διευκρινίζει αν είναι συνδεδεμένοι με το κυβερνών κόμμα.

1zaev panagiotakis
Oι κ. Ζάεφ και Παναγιωτάκης


Αναλυτικά η απάντηση του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΔΕΗ κ. Ανδρέα Πετσίνη στον ΣΚΑΪ, έχει ως εξής:

«Η απόφαση για την εξαγορά της EDS είναι καθαρά επιχειρηματική απόφαση της ΔΕΗ στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επέκταση στην αγορά των Βαλκανίων. Για την επέκταση αυτήν η ΔΕΗ αναζητεί διαρκώς ευκαιρίες σε όλες τις χώρες της περιοχής. Η συγκεκριμένη εταιρεία βεβαίως και ήταν γνωστό ότι ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Kocho Angjushev, ο οποίος την είχε ιδρύσει το 2012 και την είχε αναπτύξει.

»Πρόκειται για μια εταιρεία άριστα οργανωμένη και στελεχωμένη από υψηλότατου επιπέδου προσωπικό. Έχει τεχνογνωσία και εμπειρία στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας και παρουσία σε διάφορες χώρες της Βαλκανικής μέσω θυγατρικών. Για την εξαγορά της και τον καθορισμό του τιμήματος προηγήθηκαν πολύμηνη διερεύνηση και τεκμηρίωση από έγκριτους διεθνείς οίκους και ασφαλώς due diligence (οικονομικό, νομικό κ.λπ.).

»Το τίμημα είναι ακριβώς 4,8 εκατ. ευρώ, χωρίς καμιά ‘’ουρά’’ και χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τη ΔΕΗ, και τα χρήματα κατατίθενται σταδιακά, σε συνάρτηση με την τήρηση όλων των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας, σε λογαριασμούς στο όνομα του ιδιοκτήτη, οι οποίοι είναι αποτυπωμένοι στη σύμβαση». 


panagiotakis skopia
Οι κ. Ανγκιούσεφ και Παναγιωτάκης 
skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε στενό συνεργάτη του Ζάεφ ανήκε η εταιρεία που εξαγόρασε η ΔΕΗ "

Υπόθεση Φλώρου: Προβληματικές διαδικασίες και ασάφειες

Βαθιά προβληματική είναι η λειτουργία του κράτους στην αξιολόγηση και επαναξιολόγηση των ιατρικών γνωματεύσεων από τα ΚΕΠΑ, αλλά και τα δικαστικά συμβούλια, όπως δείχνουν νεότερες πληροφορίες και στοιχεία που περιήλθαν στην «Κ» από τη διαδικασία που μεσολάβησε από την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου έως τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή 31/8.

Την προηγούμενη Παρασκευή 31 Αυγούστου η υπηρεσία που είχε αποδώσει το ποσοστό 70% αναπηρίας στον Φλώρο «διορθώνει» την αρχική εκτίμησή της σε 55%. Σύμφωνα με πληροφορίες, και η νέα γνωμάτευση είναι εξίσου ασαφής με την προηγούμενη, την οποία το ίδιο βράδυ το δικαστικό συμβούλιο της Χαλκίδας χαρακτήρισε σαφή μόνο ως προς την ψυχιατρική πάθηση.

Παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάζει σε χρόνο-ρεκόρ τα σχετικά έγγραφα στη Χαλκίδα για να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να αναθεωρήσει την προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Στην έφεσή του του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών Λάμπρος Σοφουλάκης ενισχύει τους συλλογισμούς του με την καταγγελία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, επειδή εποπτεύει τα δημόσια νοσοκομεία και είναι «ιατρός το επάγγελμα».

Στην ίδια έφεση ο κ. Σοφουλάκης σημειώνει ότι το αρχικό πιστοποιητικό αναπηρίας είναι γενικόλογο και αόριστο ενώ αποδέχεται το νέο πιστοποιητικό, που έχει εκδοθεί από τους ίδιους ανθρώπους, και καταγράφει μόνο την ψυχιατρική πάθηση με συγκεκριμένο ποσοστό αναπηρίας.

Ιδιαιτέρως φειδωλός είναι ο επανέλεγχος του ΕΦΚΑ σε ό,τι αφορά μια παροξυσμική διαταραχή του Αρ. Φλώρου, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να του διασφαλίσει και ποσοστό αρκετό για να αποφυλακιστεί. Η διάγνωση για την πάθηση αυτή έχει γίνει από τον νευρολόγο του νοσοκομείου των φυλακών και το σχετικό ΦΕΚ για τον καθορισμό των ποσοστών αναπηρίας δίνει μεγάλες ελευθερίες στο ΚΕΠΑ να καθορίσει το ακριβές ποσοστό ανάλογα με την ταξινόμηση των σχετικών κρίσεων.

Ειδική εξέταση

Στο ίδιο το ΦΕΚ ο νομοθέτης αναφέρει ότι «σε μικρό ποσοστό των ασθενειών η αιτιολογία είναι ασαφής και η νόσος χαρακτηρίζεται κρυπτογενής...». Οι κρίσεις, μερικές ή γενικευμένες, εκτείνονται σε πολλές κατηγορίες που αξιολογούνται με διαφορετικό τρόπο, ενώ προβλέπεται ειδική εξέταση για τα επίπεδα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της νόσου μεταξύ των πολλών βιοχημικών και παρακλινικών εξετάσεων (προσφάτων και παλιών) που τεκμηριώνουν τη διάγνωση.

Στη σχετική γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας, τόσο του πρωτοβάθμιου όσο και του δευτεροβάθμιου ελέγχου, δεν αναφέρεται το είδος των κρίσεων παροξυσμικής διαταραχής, γίνεται ωστόσο η παρατήρηση ότι χορηγείται φαρμακευτική αγωγή που φαίνεται να είναι πολύχρονη. Διότι σε τελευταία ανάλυση εκείνο που θα κριθεί σε αυτή την υπόθεση, αν δεν βρεθούν χρήματα –οπότε θα αφαιρεθεί η υπόθεση από την Εισαγγελία Διαφθοράς–, είναι αν και σε ποιο βαθμό υπάρχουν οι παθήσεις που περιγράφονται στα πιστοποιητικά.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Φλώρου: Προβληματικές διαδικασίες και ασάφειες"

Νίμιτς προς Σκοπιανούς: Ψηφίσετε τώρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί μπορεί να αλλάξει κυβέρνηση στην Ελλάδα!

Προειδοποίηση προς την πλευρά των Σκοπίων απηύθυνε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας στο βαλκανικό πρακτορείο BalkanInsight, ο Μάθιου Νίμιτς ήταν ξεκάθαρος για το τι εννοούσε όταν έλεγαν πως η σημερινή πολιτική συγκυρία είναι «η καταλληλότερη» για την επίλυση του προβλήματος. Όπως προειδοποιεί τους Σκοπιανούς, σε περίπτωση που η Συμφωνία δεν πάρει το «πράσινο φως», είτε στο δημοψήφισμα είτε από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, ίσως χρειαστούν να μεσολαβήσουν άλλα 25 χρόνια έως ότου δοθεί νέα ευκαιρία. Και αυτό καθώς στην Ελλάδα θα μπορεί να υπάρχει διαφορετική κυβέρνηση από αυτή του Αλέξη Τσίπρα ενώ και η ΕΕ ή το ΝΑΤΟ ίσως να μην είναι διατεθειμένα να κάνουν δεκτή μια νέα χώρα.

«Υπάρχουν μερικά άτομα στην χώρα σας που λένε, ΄ας μην προχωρήσουμε μπροστά με αυτή τη συμφωνία, ας περιμένουμε, να της δώσουμε μερικά ακόμα χρόνια, θα πετύχουμε μία καλύτερη συμφωνία στο μέλλον’. Εγώ λέω: ΔΕν ξέρετε που θα είναι η ΕΕ, είτε αν θέλουν ένα νέο μέλος, είτε αν θέλουν την δική σας χώρα, δεν ξέρετε που θα είναι το NATO, δεν ξέρετε τι θα συμβεί στην Ελλάδα με τις αλλαγές στην κυβέρνησή τους, δεν ξέρετε τι θα συμβεί στην ευρύτερη περιοχή και την Ευρωπαϊκή πολιτική και το οικονομικό περιβάλλον που θα επηρεάσει μια νέα διαπραγμάτευση. Η ιδέα για μια μακρόχρονη αναμονή είναι μια πολύ ριψοκίνδυνη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω ότι η συμφωνία θα πάρει το ‘πράσινο φως’ και από τις δύο χώρες. Πρόκειται για μία δίκαιη και αξιότιμη λύση, που ικανοποιεί τα κύρια συμφέροντα και των δύο πλευρών. Εάν δεν εγκριθεί, δεν βλέπω άλλη λύση βραχυπρόθεσμα. Χρειάστηκαν 25 χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία και μπορεί να χρειαστούν άλλα 25», προειδοποιεί τους Σκοπιανούς ο Μάθιου Νίμιτς.

«Αν απορρίψετε τη συμφωνία, φοβάμαι ότι θα περάσετε στον κόσμο το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεστε για μία συμβιβαστική λύση, ότι δεν σας ενδιαφέρει η ένταξή σας στην ΕΕ και ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει να λύσουμε το ζήτημα αλλά και γενικότερα η επίλυση των προβλημάτων» συνέχισε.

Κάνοντας μία αναδρομή στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ξεκίνησε η «κόντρα» για το όνομα, ο Μάθιου Νίμιτς υπενθυμίζει ότι στα Σκόπια επικρατούσε η εντύπωση πως ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ τους καθώς η σκοπιανή ηγεσία πίστευε ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει. Εκείνος, όμως, όπως λέει, προειδοποιούσε ότι το ζήτημα έπρεπε να λυθεί το συντομότερο δυνατό για να δρομολογηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της νεότευκτης τότε χώρας.

«Ας ελπίσουμε ότι η συμφωνία θα εγκριθεί και από τις δύο χώρες. Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ θα συνεχίσω. Φυσικά όμως, θα έχω πάντα ένα ιδιαίτερο δεσμό με τις δύο χώρες, αλλά δεν θα είμαι υπεύθυνος να ανησυχώ για αυτό το θέμα πια», καταλήγει ο Μάθιου Νίμιτς.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίμιτς προς Σκοπιανούς: Ψηφίσετε τώρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί μπορεί να αλλάξει κυβέρνηση στην Ελλάδα!"

ΣτΕ: Θα φορολογείται η Εκκλησία για τα μισθώματα ακινήτων της

Τα εισοδήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος από την εκμίσθωση των αστικών ακινήτων της δεν απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος, οπότε καλώς κατέβαλε φόρο περίπου 2,9 εκατ. ευρώ για τα επίμαχα ακίνητα κατά την τριετία 2011-2013, έκρινε με τρεις αποφάσεις του το Β' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, η Εκκλησία της Ελλάδος είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να ανακαλέσει μερικώς, λόγω πλάνης, ο προϊστάμενος της Α΄ ΔΟΥ Αθηνών τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών 2011-2013 (διαχειριστικά έτη 2010-2012), που την υποχρέωναν να καταβάλλει συνολικό φόρο ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ζητούσε να αναγνωριστεί ότι το ακαθάριστο εισόδημα που δηλώθηκε από την εκμίσθωση των 164 αστικών ακινήτων της απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος και ότι για αυτόν τον λόγο πρέπει να της επιστραφούν περίπου 2,9 εκατ. ευρώ (εισόδημα από τα επίμαχα ακίνητα) ως αχρεωστήτως καταβληθείς φόρος εισοδήματος.

Ωστόσο, με τις υπ' αριθμ. 1731-1733/2018 αποφάσεις του, το ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαίρη Σαρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) απέρριψε τις αιτήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και επικύρωσε αντίστοιχες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η απαλλαγή από τον φόρο που προβλεπόταν από το νομοθετικό διάταγμα 2185/1952 για τα νομικά πρόσωπα καταργήθηκε το 1971 με το νομοθετικό διάταγμα 1077/1971. «Έκτοτε η Εκκλησία της Ελλάδος ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μη κερδοσκοπικού σκοπού, κατά τα άρθρα 99, 101 και 109 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υπόκειται σε φόρο εισοδήματος για τα εισοδήματα από τα παραχωρηθέντα σ' αυτήν δυνάμει της σύμβασης του 1952 αστικά ακίνητα (σ.σ.: συνολικά είναι 164 ακίνητα)» αναφέρει το ΣτΕ.

Επίσης, σημειώνει ότι οι ρυθμίσεις του άρθρου 12 του νόμου 3842/2010 για την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών νομικών προσώπων κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα δεν επέφεραν αλλαγή στις ήδη υφιστάμενες υποχρεώσεις για τα συγκεκριμένα ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Θα φορολογείται η Εκκλησία για τα μισθώματα ακινήτων της"

ΟΛΘ: Προβλήματα από την κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας του τελωνείου

Προβλήματα στη σωστή λειτουργία και παροχή υπηρεσιών της ΟΛΘ ΑΕ δημιουργεί η απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την κατάργηση της Γ΄ βάρδιας του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ επισημαίνει:

1. Η μεγάλη επένδυση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΘ ΑΕ στηρίχθηκε στην αυτονόητη προϋπόθεση ότι το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λειτουργία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης σε 24ωρη βάση.

2. Η κατάργηση της Γ’ βάρδιας λειτουργίας του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης δημιουργεί εξ αντικειμένου ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών της ΟΛΘ ΑΕ. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

3. Η ΟΛΘ ΑΕ έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ενός προγράμματος εκτάκτων επενδύσεων για την κατασκευή των απαιτούμενων έργων, την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 τα προς εξαγωγή Εμπορευματοκιβώτια να αποθηκεύονται προσωρινά εντός του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

4. Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Διοικητή της ΑΑΔΕ, ζήτησε την ουσιαστική ενίσχυση του διατιθέμενου προσωπικού του Α’ Τελωνείου για την εξυπηρέτηση των αιχμών λειτουργίας της Πύλης 16 κατά τη διάρκεια της Α’ και Β΄ βάρδιας. Αναμένεται η ΑΑΔΕ να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο αίτημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΛΘ: Προβλήματα από την κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας του τελωνείου"

Η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδει τις φήμες περί δέσμευσης των λογαριασμών της ΝΔ λόγω χρεών

Δεν έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί της Νέας Δημοκρατίας λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων της παρά τις φήμες που κυκλοφορούν.

Η Τρ. Πειραιώς είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους δεν εξυπηρετούνται.
Είχε εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση, μη εκτελεστή.
Η Τράπεζα Πειραιώς ωστόσο ήταν υποχρεωμένη να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο στις περιπτώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων.
Ωστόσο η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει δεσμεύσει κανέναν λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Για λίγες ώρες η αναμενόμενη ανησυχία εντάθηκε και τα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία «πήραν φωτιά», με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει, έστω άτυπα, σε προεκλογική περίοδο και κάτι τέτοιο θα έβαζε πραγματική φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο.

Η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το αναλυτικό, ακριβές και διασταυρωμένο ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με όσα παραδέχονται όλες οι πλευρές η δικαστική απόφαση υπάρχει. Εκδόθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών και μάλιστα το ειδικό χαρτόσημο που απαιτείται έφθασε στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μόνο που είναι πρωτόδική.

Δεν είναι δηλαδή άμεσα εκτελεστή καθώς τέτοιες διαφορές πρέπει, με βάση το νόμο, να τελεσιδικήσουν για να διαταχθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και του περιεχομένου τραπεζικών λογαριασμών.

Είναι προφανές ότι η Τράπεζα Πειραιώς προσέφυγε στα δικαστήρια για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της έναντι της Νέας Δημοκρατίας για ποσό που δεν έχει ρυθμιστεί και δεν εξυπηρετείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πηγές της ίδιας της Τράπεζας τα κόμματα, που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς αυτήν, εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.

Συνάγεται ότι και η Νέα Δημοκρατία εξυπηρετεί τις ρυθμίσεις που έχει κάνει με την τράπεζα, χωρίς πρόβλημα.

Τα δε χρήματα προέρχονται κυρίως από την ετήσια επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα η εκχώρηση του κάθε ποσού γίνεται με βάση απόφαση που δημοσιεύεται με βάση το νόμο σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), οπου καθορίζεται το ποσοστό της επιχορήγησης που θα κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση δανείων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την γενική ρύθμιση δεν περιλαμβανόταν το επίμαχο ποσό, για το οποίο η Πειραιώς εκίνησε την δικαστική διαδικασία.

Παράλληλα όμως μια άλλη πληροφορία, που κυκλοφορεί, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εξυπηρετεί τα νέα δάνεια της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί.

greekmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδει τις φήμες περί δέσμευσης των λογαριασμών της ΝΔ λόγω χρεών"

Ξεκινά η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής

Ένα ακόμα μεγάλο έργο που έχει το όνομα και την υπογραφή του Χρήστου Παππού εισέρχεται στην φάση υλοποίησης του. Πρόκειται για την ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής, η οποία δημοπρατήθηκε ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία, ορίστηκε ο ανάδοχος, υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Φυλής και του αναδόχου και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

«Με αυτό το έργο κάνουμε μια βαθιά τομή και αλλάζουμε ριζικά την εικόνα του Δήμου. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών, θωρακίζουμε την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και δίνουμε προστιθέμενη αξία στις ιδιοκτησίες των δημοτών και την πόλη ολόκληρη» τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής.

Ο κύριος οδικός άξονας της πόλης μετατρέπεται σε σύγχρονο και ασφαλή δρόμο για οχήματα και πεζούς. Το έργο, που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του Δήμου Φυλής, εκτείνεται σε μήκος 3.600 μέτρων, ξεκινά από τον Άγιο Ιωάννη και φτάνει μέχρι το Ζεφύρι στα όρια του Καματερού.

«Είναι ένα έργο με καθαρά αναπτυξιακή προοπτική και σε συνδυασμό με τα παράλληλα έργα που είναι σε φάση υλοποίησης, δίνουμε ισχυρή ώθηση στην τοπική οικονομία προς όφελος των πολιτών» τονίζει ο Χρήστος Παππούς.

Η νέα λεωφόρος είναι σταθερής πλέον διατομής σε όλο το μήκος της και έχει πεζοδρόμια σταθερού πλάτους εκατέρωθεν του οδοστρώματος, που είναι κατάλληλα για την ομαλή κυκλοφορία πεζών και ΑΜΕΑ αφού θα κατασκευαστούν ράμπες αµαξιδίων, λωρίδα τυφλών και διαβάσεων πεζών. «Δημιουργούνται εσοχές πεζοδρομίων και οριοθετούνται θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των οδηγών που βάζουν τέλος στην άναρχη στάθμευση που δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα. Ανάλογη διαρρύθμιση γίνεται και στις στάσεις των λεωφορείων» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Η σύγχρονη Λεωφόρος Φυλής φωτίζεται σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου Φυλής επαρκώς ενώ διαθέτει κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου για τη βελτίωση και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός του έργου προβλέπει ακόμη την κατασκευή και αποχετευτικών έργων όμβριων υδάτων, για την επίλυση των πλημμυρικών φαινομένων του οδοστρώματος.

Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Φυλής ανέρχεται στα 4.981.000 εκατ. €, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής"

Ε. Αχτσιόγλου: Σε ένα τετράμηνο η υπουργική απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού

Αυξημένο κατώτατο μισθό που θα ισχύει «χωρίς ηλικιακές, ρατσιστικές διακρίσεις» θα προβλέπει η υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μέσα σε ένα τετράμηνο, προανήγγειλε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

click here
Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», σημείωσε ότι η κεντρική κυβερνητική δέσμευση για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, «μέσα όχι μόνο από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά και από την αύξηση του κατώτατου μισθού», οδευει προς υλοποίηση, καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες άμεσα, σύμφωνα με τον νόμο. «Μέσα σε ένα τετράμηνο, όσο είναι το χρονοδιάγραμμα του νόμου αυτή τη στιγμή, θα καταλήξουμε σε υπουργική απόφαση που θα αυξάνει τον κατώτατο μισθό, χωρίς ηλικιακές, ρατσιστικές διακρίσεις» υπογράμμισε.

Η υπουργός υποστήριξε ότι «η μεγάλη πλειονότητα των μέτρων για τα οποία είχαμε δεσμευθεί απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αναφορικά με την προστασία της μισθωτής εργασίας, είναι ήδη σε ισχύ».

Όπως είπε, αυτά «αφορούν ένα σύνολο μέτρων για τη θωράκιση εργασιακών δικαιωμάτων απέναντι στην αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία, που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί και εφαρμόζονται στους χώρους δουλειάς, μέσα από την παρουσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Αφορούν την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες είναι πλέον σε ισχύ μετά την 21η Αυγούστου. Ήδη επεκτείναμε τις πρώτες τέσσερις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που καλύπτουν 75.000 εργαζόμενους και έρχονται και οι επόμενες».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, «το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κοινωνική ασφάλιση είναι βαθιά αντικοινωνικό».

Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει, η υπουργός:

«Πρώτον, η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για το πέρασμα της επικουρικής ασφάλισης σε ιδιωτικές εταιρείες δεν απαντά στο βασικό ερώτημα: πώς θα πληρώνονται οι σημερινοί 1,5 εκατομμύριο επικουρικοί συνταξιούχοι, εάν περάσουν οι εισφορές των σημερινών ασφαλισμένων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες; Και ποιος εγγυάται στα 2,5 εκατομμύρια των σημερινών επικουρικών ασφαλισμένων ότι θα λάβουν συντάξεις, εφόσον δεν θα υπάρχει η υποχρεωτικότητα και πρόνοια του κράτους για τη χορήγηση συντάξεων σε αυτούς;

Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης αποκλείει την αναδιανεμητική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης. Πώς οι εργαζόμενοι του σήμερα, των τελευταίων ετών, της κρίσης, οι οποίοι δεν είναι στη δική τους ευθύνη το να μην είχαν έναν κανονικό εργασιακό βίο, το να έμειναν με πολύ χαμηλούς μισθούς, να έμειναν δυο χρόνια άνεργοι και να ξαναέβρισκαν δουλειά μετά, ποιος θα εγγυηθεί σε αυτούς τους ανθρώπους αξιοπρεπείς συντάξεις, εάν είχαμε ένα απολύτως ανταποδοτικό σύστημα;

Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης εισηγείται οριζόντια μείωση στο 15% των εισφορών για την κύρια ασφάλιση. Αυτό σημαίνει μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ ετησίως στα ασφαλιστικά ταμεία. Έλλειμμα 2 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό θέλει τελικά. Να ξαναγυρίσει την κοινωνική ασφάλιση στα θηριώδη ελλείμματα, όπως, δηλαδή, μας την παρέδωσαν. Διότι έτσι την παραλάβαμε» υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ε. Αχτσιόγλου: Σε ένα τετράμηνο η υπουργική απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού"

Παππάς: Σε 15 ημέρες το πολύ κλείνει το Mega -Μόλις καταβληθεί η πρώτη δόση για τις άδειες

Τις τελευταίες του ημέρες διανύει το Mega, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παππάς είπε ότι μόλις καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες θα πέσει μαύρο στο Mega.
Δεδομένου ότι η καταβολή της πρώτης δόσης από τα πέντε κανάλια που πήραν άδεια πρέπει να καταβληθεί εντός 15 ημερών, το Mega, ύστερα από 28 χρόνια διανύει τις τελευταίες του ημέρες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παππάς: Σε 15 ημέρες το πολύ κλείνει το Mega -Μόλις καταβληθεί η πρώτη δόση για τις άδειες "

Toyota: Ανακαλεί 1 εκατομμύριο οχήματα

Η Toyota δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανακαλέσει περίπου 1,03 εκατομμύρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του υβριδικού Prius hybrid και C-HR στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και άλλες περιοχές, εξαιτίας ενός προβλήματος στην καλωδίωση του κινητήρα, που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Reuters, το πρόβλημα εντοπίζεται στην καλωδίωση που συνδέει τη μονάδα ελέγχου υβριδικής ισχύος και η οποία μπορεί να έρθει σε επαφή με το κάλυμμα στο σημείο σύνδεσης. Με τον καιρό και τους κραδασμούς μπορεί να αλλοιωθεί η μόνωση στα καλώδια με αποτέλεσμα να προκληθεί ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

Το ζήτημα αφορά οχήματα που έχουν παραχθεί στην Ιαπωνία μεταξύ Ιουνίου 2015 και Μαΐου 2018 και περιλαμβάνουν τις εκδόσεις plug-in του Prius και του C-HR που πωλούνται στην Ιαπωνία, την Ευρώπη, την Αυστραλία και άλλες χώρες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Toyota: Ανακαλεί 1 εκατομμύριο οχήματα"

Μεγάλη φωτιά στη Μάνη - Δύο πυροσβέστες τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου, καθώς μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σιδηροκάστρου, στην ανατολική Μάνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί. Ο ένας έχει υποστεί θλαστικό τραύμα στο στήθος, πιθανότατα από πτώση, ενώ ο δεύτερος φέρει εγκαύματα στα πόδια. Ο εγκαυματίας αναμένεται να μεταφερθεί προληπτικά στο 251 ΓΝ Αεροπορίας, ενώ ο δεύτερος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Η εικόνα της φωτιάς, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης καίγοντας δασική έκταση, είναι καλύτερ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, δύο Canadair, ενώ ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, είχε εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς επιπέδου 4, καθώς υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στη Μάνη - Δύο πυροσβέστες τραυματίες"

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Τοποθετούνται 224.000 έξυπνοι μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας

«Μεγάλη καινοτομία στην υπηρεσία του καταναλωτή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, την πιλοτική τοποθέτηση 224.000 «έξυπνων μετρητών» κατανάλωσης ρεύματος από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104, 9FM», ανέφερε ότι κάτι τέτοιο «θα έπρεπε να υπάρχει ήδη στη χώρα μας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς τα συμφέροντα δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθούν τέτοιου είδους διαδικασίες».

Λύση για το πρόβλημα των ρευματοκλοπών

Όπως σημείωσε, αντίστοιχο πιλοτικό έργο είχε ξεκινήσει το 2010. Ωστόσο, μέχρι σήμερα παραμένει «μπλοκαρισμένο» στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο διαγωνισμός για το πιλοτικό πρόγραμμα, γεγονός που δεν επιτρέπει να ξεκινήσει και η διαδικασία για την κεντρική προμήθεια 7,4 εκατ. μετρητών χαμηλής τάξης (σ.σ. λόγω δικαστικών προσφυγών, που έχουν καταθέσει στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία).

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι «οι έξυπνοι μετρητές είναι στην υπηρεσία τόσο του καταναλωτή, όσο και της ΔΕΗ, για να αποφεύγονται έκνομες πράξεις από επιτήδειους όπως είναι οι ρευματοκλοπές» και διευκρίνισε πως «ο καταναλωτής θα μπορεί ακόμα και να επιλέγει ποια ώρα θα χρεώνεται, ανάλογα με τις προσφορές που θα υπάρχουν από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, με τη φθηνότερη τιμή».

Λιγότερο ρεύμα σε αυτούς που χρωστάνε

Η απώλεια από τις ρευματοκλοπές για την Επιχείρηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «είναι περίπου 80 με 90 εκατ. ευρώ» ενώ το κόστος των «έξυπνων μετρητών» το αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αναφερόμενος, δε, στις δυνατότητες που παρέχουν οι «έξυπνοι μετρητές» ηλεκτρικής ενέργειας επισήμανε: «Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες από αυτήν τη μεγάλη καινοτομία που υπάρχει ήδη στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα να μπορεί να αφήσει ο ΔΕΔΔΗΕ μικρή ποσότητα ρεύματος στο σπίτι του καταναλωτή, για το ψυγείο ή για το φως».

«Πρόκειται για τις περιπτώσεις που κάποιος έχει οφειλές, αλλά δεν μπορεί να μένει και στο σκοτάδι, χωρίς καθόλου ρεύμα. Όπως στην κινητή τηλεφωνία, που μπορούν οι εταιρείες να σου κόβουν τις εξερχόμενες κλήσεις, αλλά σου επιτρέπονται εισερχόμενες» πρόσθεσε ο κ. Αδαμίδης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Τοποθετούνται 224.000 έξυπνοι μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας "

«Έπαιζαν ποδόσφαιρο στο διαμέρισμα» λέει ο δικηγόρος που καταδίκασε τους πολύτεκνους να πληρώνουν €300 όποτε κάνουν θόρυβο

Θύελλα συζητήσεων έχει προκαλέσει η απόφαση δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, με την οποία επιβάλλεται σε πολύτεκνη οικογένεια στο Φάληρο πρόστιμο 300 ευρώ το οποίο θα πληρώνει στους γείτονες της κάθε φορά που τα παιδιά της κάνουν φασαρία, καθώς και το μέτρο της προσωποκράτησης για 30 ημέρες.

Της απόφασης, η οποία εκδόθηκε την άνοιξη του 2018, είχε προηγηθεί η άσκηση ένδικων μέσων από ζευγάρι, το οποίο διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με την πολύτεκνη οικογένεια στην περιοχή του Φαλήρου.

Τα όσα βίωνε το ζευγάρι, εδώ και δύο χρόνια, στο διαμέρισμά του από τον θόρυβο που προκαλούσε η οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά - ηλικίας 12, 10 ετών και δίδυμα 5 ετών- περιγράφει, μιλώντας στη Voria.gr, ο δικηγόρος του Δημήτρης Σερέφας.

Σύμφωνα με τον κ.Σερέφα, «δεν πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση αλλά για ένα μέτρο που προβλέπεται σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν παραβιάζεται αυτή η διάταξη του νόμου».

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος, ο πολιτικός μηχανικός και η σύζυγός του οφθαλμίατρος εδώ και δύο χρόνια εξάντλησαν κάθε μέσο για να διευθετηθεί το θέμα.

«Πριν καταλήξουμε στα δικαστήρια, είχαν προηγηθεί πολλές απόπειρες να διευθετηθεί το θέμα μήπως και αντιληφθεί η οικογένεια ότι ο θόρυβος ξεπερνάει τα επίπεδα του ανεκτού, αλλά δυστυχώς, δεν υπήρχε ανταπόκριση», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον κ. Σερέφα, το ζευγάρι κατέφυγε με σωρεία καταγγελιών στην Αστυνομία, στην οποία κλήθηκε η οικογένεια για εξηγήσεις, αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.

«Η ενόχληση ήταν 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, συνεχώς», τόνισε ο δικηγόρος, σύμφωνα με τον οποίο στην απόφαση «εμπεριέχεται η κρίση του δικαστή, ο οποίος ανέφερε ότι ακόμα και ποδόσφαιρο έπαιζαν μέσα στο διαμέρισμα».

Στο δικαστήριο κλήθηκαν και κατέθεσαν υπέρ του ζευγαριού και οι υπόλοιποι γείτονες της πολυκατοικίας όσο και ένοικοι από διπλανά σπίτια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σερέφα, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία επιδόθηκε στους αντίδικους, η πολύτεκνη οικογένεια συνέχιζε να κάνει φασαρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ζευγάρι να καταθέσει εκ νέου αγωγή για την εφαρμογή της απόφαση του δικαστηρίου, επί της οποίας η πολύτεκνη οικογένεια έχει ασκήσει ήδη έφεση.

Ο κ. Σερέφας εξήγησε ότι η απόφαση που προβλέπει το πρόστιμο και την προσωποκράτηση δεν θα εφαρμόζεται κάθε φορά που η πολύτεκνη οικογένεια κάνει φασαρία.

«Σύμφωνα με πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου οι περισσότερες παραβάσεις συνιστούν μια διαρκή ενέργεια ή μια φυσική ενότητα ενέργειας. Αυτό σημαίνει πως όταν εγώ κάνω 10 καταγγελίες δεν θα επιβληθεί η απόφαση επί 10 φορές το πρόστιμο και η προσωποκράτηση. Θεωρείται μια φυσική ενότητα ενέργειας και έτσι θα επιβληθεί η απόφαση μια φορά. Επειδή η πολύτεκνη οικογένεια συνέχισε να κάνει φασαρία, προχωρήσαμε εμείς σε νέα κατάθεση αγωγής, ώστε να διαγνωστεί ξανά το ότι έχει παραβιαστεί απόφαση και να επιβάλει ο δικαστής τη χρηματική ποινή και την απαγγελία της προσωποκράτησης», εξήγησε ο δικηγόρος, χαρακτηρίζοντας «μύθο τα όσα κυκλοφόρησαν για την επιβολή της ποινής».

Η νέα αγωγή του ζευγαριού σε βάρος της πολύτεκνης θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ η έφεση που κατέθεσαν οι αντίδικοι στις αρχές της νέας χρονιάς.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έπαιζαν ποδόσφαιρο στο διαμέρισμα» λέει ο δικηγόρος που καταδίκασε τους πολύτεκνους να πληρώνουν €300 όποτε κάνουν θόρυβο"

Εξώδικο ψαράδων στην κυβέρνηση για την δράση των Τούρκων στο Αιγαίο

Εξώδικο φέρονται να έχουν στείλει στην κυβέρνηση περί τους 36 αλιείς των ακριτικών νησιών του Αιγαίου σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, καθώς όπως αναφέρουν «Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής τους ακόμη κι όταν από τα πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα».

Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα πως το εξώδικο έχει σταλεί προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη Διεύθυνση Ελέγχου Αλιείας και κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, στην Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το news.gr επικοινώνησε με πηγές στο υπουργείο Ναυτιλίας οι οποίες δήλωσαν πως δεν έχουν λάβει τίποτα και πως αν έχει σταλεί κάτι έχει πάει προς το Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το news.gr δήλωσαν πως δεν έχουν καμία γνώση σχετικά με εξώδικο ψαράδων των ακριτικών περιοχών του Αιγαίου.

«Στο Μαξίμου δεν έχει φτάσει κανένα εξώδικο. Σε κάθε περίπτωση τα υπουργεία θα το δουν και θα υπάρξουν οι αναγκαίες ενέργειες από τα αρμόδια υπουργεία» είπαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αλιείς καλούν, όλους τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν αποτελεσματικά και να επιλύσουν το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως αναφέρουν «θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου, ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία». Επιπλέον, ζητούν «να παρέμβει άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και να τύχει εφαρμογής το άρθρο 401 του Ποινικού Κώδικα», που προβλέπει συλλήψεις και πρόστιμα.

Οι Ελληνες ψαράδες κινούνται νομικά και απαιτούν να προστατευθούν τα δικαιώματά τους. Οι καταγγελίες, που κατόπιν του εξωδίκου είναι πλέον ενδικοφανείς, είναι σοβαρότατες, αναφέρει η εφημερίδα. Μιλούν για παραλείψεις της διοίκησης και εμπόδια στην άσκηση της αλιευτικής δραστηριότητας.

Η επίσημη απάντηση την οποία έχουν λάβει οι Έλληνες κυβερνήτες των αλιευτικών σκαφών και οι αλιείς από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι, σύμφωνα πάντα με την εξώδικο καταγγελία, «ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις». «Αντί να αποτρέψουν και να συλλάβουν τους, επί σειρά ετών, παράνομα λυμαίνοντες τα ελληνικά χωρικά ύδατα Τούρκους αλιείς, μένουν απλά παρατηρητές και έτσι τα τουρκικά σκάφη “κερδίζουν” αλιευτικά πεδία όλο και πιο δυτικά, κυρίως προς την ηπειρωτική Ελλάδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ψαράδες.

ΝΔ: Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Εντωμεταξύ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς το ζήτημα αυτό.

«Ενώ ο κ. Τσαβούσογλου ζητά διάλογο άνευ όρων για το σύνολο των διεκδικήσεων της χώρας του και ενώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη την ίδια τη στιγμή των εγκαινίων του από τον κ. Κοτζιά, η κυβέρνηση Τσίπρα μένει αδρανής και ανέχεται την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας», δήλωσε συγκεκριμένα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει πως τουρκικά αλιευτικά -όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες με εξώδικό τους στην κυβέρνηση- συνεπικουρούμενα από περιπολικά σκάφη, πραγματοποιούν λαθραία αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Επιχειρούν έτσι -προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος- να καταλάβουν χώρο που δεν τους ανήκει και να επιβάλλουν de facto παρουσία σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

«Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εξωτερικών -προς τον οποίον καταθέτουμε σχετική ερώτηση- να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν διαμορφωθεί αρνητικό τετελεσμένο για τα συμφέροντα της χώρας μας», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο ψαράδων στην κυβέρνηση για την δράση των Τούρκων στο Αιγαίο"

Τηλεοπτικές άδειες: Αυτά είναι τα πέντε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας

Μετά από έναν διαγωνισμό που ακυρώθηκε, μια απόφαση του ΣτΕ και έναν νέο διαγωνισμό, δόθηκαν οριστικά οι νέες τηλεοπτικές άδειες. Tα πέντε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μέσω twitter.

Οριστικοί δικαιούχοι άδειας για τα επόμενα δέκα χρόνια είναι ο ΣΚΑΪ, το Star, ο Alpha, ο ΑΝΤ1 TV και το Epsilon. Η κάλυψη της πρώτης δόσης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ θα γίνει, όπως αναφέρει το ΕΣΡ με ίδιους πόρους των σταθμών. Ως εκ τούτου, οι οριστικοί δικαιούχοι θα πρέπει μέσα σε 15 ημέρες να καταβάλουν την πρώτη δόση της άδειας, ύψους 3,5 εκατ. Ευρώ. Σε περίπτωση μη αποπληρωμής της πρώτης δόσης, ο δικαιούχος χάνει αυτόματα την άδεια, ενώ καταπίπτει και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στη διαδικασία αδειοδότησης.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεοπτικές άδειες: Αυτά είναι τα πέντε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας"

Λακωνία: Και δεύτερη πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη

Και δεύτερη πυρκαγιά εξελίσσεται σήμερα στην ανατολική Μάνη, στη Λακωνία.

Μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ (21.27) στην περιοχή Κελεφά (υπό μερικό έλεγχο από το μεσημέρι), σειρά είχε δασική έκταση στην περιοχή του Σιδηροκάστρου.

Εκεί επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο Καναντέρ και ισάριθμα Πετζετέλ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Λακωνία: Και δεύτερη πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη"

Επικό σχόλιο Σαμαρά από την Καλαμάτα: Γύρισα τα μαγαζιά να βεβαιωθώ ότι όλοι βγήκαν από τα μνημόνια [βίντεο]

Περιοδεία στη Μεσσηνία κάνει όλη την τελευταία εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της εξόρμησης της ΝΔ σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Σαμαράς σε δήλωσή του από την Καλαμάτα τόνισε ότι είναι «πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο της αγωνιστικότητας όλων των φίλων μας σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Ωρες οι οποίες κάθε μέρα γίνονται και πιο δύσκολες, μέσα από την ασυνέπεια και την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης».

Μάλιστα σε μια ειρωνικά αποστροφή σημείωσε: «Γυρνούσα τα μαγαζιά για να βεβαιωθώ από τους καταστηματάρχες ότι όλοι έχουν βγει από τα μνημόνια...».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι στη ΝΔ «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα οποιαδήποτε στιγμή επιλέξουν να κάνουν τις εκλογές» για να προσθέσει: «Γνωρίζουν και αυτοί και όλος ο κόσμος ότι όποτε και αν κάνουν τις εκλογές θα τις χάσουν».

Δείτε την δήλωση Σαμαρά



Ο Αντώνης Σαματάς συνομίλησε με πολύ κόσμο στην ιδιαίτερη πατρίδα του όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.
best
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικό σχόλιο Σαμαρά από την Καλαμάτα: Γύρισα τα μαγαζιά να βεβαιωθώ ότι όλοι βγήκαν από τα μνημόνια [βίντεο] "

Γέμισε η Θεσσαλονίκη με το πρόσωπο του Τσίπρα και την φράση «Είσαι ανεπιθύμητος στη Μακεδονία»

Στο πάτωμα, σε κολώνες και σε γέφυρες γράφουν συνθήματα για τη Μακεδονία και κατά του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. 

Εν όψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ, Θεσσαλονικείς γράφουν συνθήματα και κρεμάνε πανό για τη Μακεδονία.

sinthimatatsipra_01


«Προδότης» και «ανεπιθύμητος» είναι τα δυο επίθετα που γράφουν για τον Πρωθυπουργό σε συνθήματα, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

sinthimatatsipra_02


Όπως θα δείτε, χθες, στην πράσινη γέφυρα στο Επταπύργιο και στη Βούλγαρη, κρέμασαν δυο μεγάλα πανό για την διαμαρτυρία στα εγκαίνια της ΔΕΘ, που αναγράφουν «Η Μακεδονία δεν πωλείται. Υποδοχή του προδότη, Βελλίδειο 8/9».

sinthimatatsipra_03


Ενώ σε άλλα σημεία της πόλης αποτύπωσαν με κόκκινο χρώμα το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και από κάτω έγραψαν «Τσίπρα είσαι ανεπιθύμητος στη Μακεδονία».

sinthimatatsipra_04
seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Γέμισε η Θεσσαλονίκη με το πρόσωπο του Τσίπρα και την φράση «Είσαι ανεπιθύμητος στη Μακεδονία»"

Κερέ: Δυσκολότερες οι αγορές από τους θεσμούς

«Ο διάλογος με τις αγορές θα είναι δυσκολότερος από ότι με τους θεσμούς», προειδοποιεί σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το τέλος του μνημονίου, σημειώνει πως υπάρχουν κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα του χρέους μακροπρόθεσμα, ενώ εκφράζει την εκτίμησή του προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της ΤτΕ και του διοικητή της, επισημαίνει, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει "απαραίτητο" ένα ανεξάρτητο στατιστικό σύστημα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κερέ: Δυσκολότερες οι αγορές από τους θεσμούς"

ΠΟΕΔΗΝ: Βρετανίδα τουρίστρια πέθανε στην Κάλυμνο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Η έλλειψη ασθενοφόρου, τη νύχτα, στην Κάλυμνο, στοίχισε την ζωή σε 74χρόνη γυναικά Βρετανικής καταγωγής που έκανε διακοπές στο νησί.

Από τις 17 Αυγούστου η Κάλυμνος, στην οποία κατοικούν 16.000 μόνιμοι κάτοικοι και το Καλοκαίρι υπερπολλαπλασιάζονται λόγω τουρισμού είναι ακάλυπτη από ασθενοφόρα τη νύχτα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟΔΗΝ.

«Στις 3/9 στις 00.45 ενημερώθηκε το Νοσοκομείο Καλύμνου για να μεταφέρει με το ΕΚΑΒ από το Εμπορειό Καλύμνου, 74χρονη γυναίκα Βρετανικής καταγωής που επέβαινε σε Ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής και ελλιμενιζόταν στην περιοχή, λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε. Η απάντηση και πάλι από το Νοσοκομείο ήταν ότι δεν υπάρχει νυκτερινή βάρδια και θα έπρεπε να μεταφερθεί με κάποιο ιδιωτικό μέσο. Το πλήρωμα του σκάφους αναζήτησε όχημα για την μεταφορά της 74χρονης στο Νοσοκομείο. Ειδοποιήθηκε κάτοικος του Εμπορειού που προσφέρθηκε με το ΙΧΕ όχημα (αγροτικού τύπου 4Χ4) να μεταφέρει την 74χρονη στο Νοσοκομείο. Το όχημα με την 74χρονη έφτασε στις 2.00 πμ και εισήχθη στο Νοσοκομείο όπου κατέληξε. Η σορός της 74χρονης μεταφέρθηκε στη Ρόδο για νεκροτομή, ενώ διατάχθηκε προανάκριση από τον Εισαγγελέα Κω που διενεργεί το Λιμεναρχείο Καλύμνου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Εάν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένους διασώστες η άτυχη 74χρονη μπορεί να είχε σωθεί!

Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις της ΠΟΕΔΗΝ, τα δελτία τύπου, τις διαμαρτυρίες τοπικών φορέων συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές ακάλυπτες βάρδιες σε Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περιοχές με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Στο τελευταίο σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΘΗΝΑ 23.8.2018 ΑΡ. ΠΡΩΤ.:625) μιλήσαμε για την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ στις νησιωτικές περιοχές η οποία θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών και συγκεκριμένα για την ΚΑΛΥΜΝΟ. Από τις 17 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία έληξε η σύμβαση 2 διασώστων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, το νησί παραμένει χωρίς νυχτερινή βάρδια ΕΚΑΒ!! Σήμερα έχουν απομείνει μόλις 4 διασώστες οι οποίοι εργάζονται καθημερινά χωρίς ρεπό για να υπάρχει κάλυψη πρωί-απόγευμα και η διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενίσχυση, έστω προσωρινή, του τομέα.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Τι έχουν να πουν τώρα που έχασε την ζωή του ένας πολίτης γιατί έτυχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας κατά την διάρκεια της νύχτας;

Δυστυχώς δεν είναι το μόνο το εν λόγω τραγικό περιστατικό. Έχουμε και άλλα περιστατικά τροχαία ατυχήματα που μεταφέρθηκαν σε καρότσες αγροτικών οχημάτων.

Στις 20/8 στην Κάλυμνο κάλεσαν το ΕΚΑΒ στις 05.35 το πρωί για έκτακτο περιστατικό (τροχαίο ατύχημα) και η απάντηση ήταν: «η βάρδια ξεκινά στις 7.00!»

Στις 26/8, 6.20 το πρωί, συνέβη τροχαίο ατύχημα στην περιοχή Μυρτιές πλησίον της παιδικής χαράς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί νεαρός. Ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Νοσοκομείο Καλύμνου για τη διακομιδή και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει νυκτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ και η μεταφορά του τραυματία θα έπρεπε να γίνει με κάποιο ιδιωτικό μέσο.

Αν και έχουμε επισημάνει από τις 5/6/2018 (δελτίο τύπου) τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με τη λήξη των συμβάσεων των διασωστών που εργάζονται μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να ανανεώσει τις συμβάσεις των διασωστών;
Η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει αφήσει στο ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ κατά την διάρκεια της νύχτας τους κατοίκους της Καλύμνου. Τι έχουν να πουν τώρα έχασε την ζωή του ένας πολίτης που παραθέριζε στο νησί και γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι;

Γιατί δεν μετακινήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ από άλλες περιοχές, καθώς υπάρχουν αιτήσεις , για να καλύψουν έστω προσωρινά τις κενές βάρδιες;

Ως πότε θα αντέξουν οι εναπομείναντες διασώστες του ΕΚΑΒ να εργάζονται καθημερινά χωρίς ένα ρεπό;
Τι θα πρέπει να συμβεί ακόμη, για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι τη σοβαρότητα του προβλήματος, να παραμένει χωρίς νυκτερινή βάρδια το ΕΚΑΒ, σε ένα νησί με 16.000 μόνιμους κατοίκους και με αρκετούς παραθεριστές και επισκέπτες ώστε να προβούν στην άμεση και μόνιμη επίλυση του;»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Βρετανίδα τουρίστρια πέθανε στην Κάλυμνο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο"

Βιομηχανία αποφυλακίσεων με πιστοποιητικά αναπηρίας: Επεκτείνονται οι έρευνες μετά τον Φλώρο

Με κορυφή του παγόβουνου μοιάζει η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, που κατόρθωσε να προσκομίσει πιστοποιήσεις αναπηρίας άνω του 67% και να βγει από τη φυλακή προκαλώντας σάλο, καθώς με την έναρξη των εισαγγελικών ερευνών προκύπτουν στοιχεία για βιομηχανία αποφυλακίσεων με χαρτιά αναπηρίας.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη που χειρίζεται πλέον την έρευνα για τις πιστοποιήσεις της αναπηρίας Φλώρου, αποφάσισε την επέκταση, σύμφωνα με πληροφορίες, των ερευνών, μιας και πληθαίνουν τα περιστατικά που καταγγέλλονται, ότι κρατούμενοι με βαριές ποινές κατόρθωσαν να βγουν αξιοποιώντας την ευχέρεια του νόμου (ψηφίστηκε το 2015 επί υπουργίας Νίκου Παρασκευόπουλου) για πρόωρες αποφυλακίσεις κρατουμένων που έχουν αναπηρία πάνω από 67%.

Οπως γράφει η «Καθημερινή», οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών σοκάρουν, κάνοντας λόγο για περίπου 700 κρατούμενους που βγήκαν ως ανάπηροι από τις φυλακές, οδηγώντας τις έρευνες σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, καθώς υπολογίζεται πως ένας μεγάλος αριθμός βγήκε νόμιμα, αλλά πολλοί από τους αποφυλακισθέντες έκαναν χρήση παράνομων πιστοποιήσεων και εκμεταλλεύθηκαν τις ευχέρειες του συγκεκριμένου νόμου, που έχει επικριθεί όσο λίγοι.

Ολες αυτές οι περιπτώσεις αποφυλακίσεων θα ελεγχθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς και το εύρος της παρανομίας που θα διαπιστωθεί, εκτιμάται ότι θα αποβεί καθοριστικό για την επιβίωση των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες άνοιξαν διαύλους για παράνομες πρακτικές ευρείας έκτασης.

Κι ενώ η περίπτωση Φλώρου εμφανίζεται ήδη ως περιστατικό που κάθε άλλο παρά μεμονωμένο ήταν, η έρευνα των εισαγγελικών αρχών για την πιστοποίηση της αναπηρίας του, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Βιομηχανία αποφυλακίσεων με πιστοποιητικά αναπηρίας: Επεκτείνονται οι έρευνες μετά τον Φλώρο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news