facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ενα ενωτικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Το Σάββατο στις 19:00

Ενα μεγάλο και ενωτικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στις 19:00, με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ και την παρουσία Τσίπρα.

Μετά και την ματαίωση της συναυλία για τη Μακεδονία που ήταν προγραμματισμένη το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία, η Βεργίνα Τηλεόραση και η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, πήραν την απόφαση να μεταφέρουν το συλλαλητήριο που είχαν προγραμματίσει για την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, μια μέρα πριν. Δηλαδή, το Σάββατο στις 19:00, στο μεγάλο συλλαλητήριο. Πρόθεση όλων είναι να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο και ενωτικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενα ενωτικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Το Σάββατο στις 19:00 "

Στάση εργασίας στον ΣΚΑΪ για απόλυση εργαζόμενου

Δίωρη στάση εργασίας στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ για να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων «έπειτα από την άδικη και παράνομη απόλυση του συναδέλφου Αργύρη Καλογερόπουλου». Παράλληλα η Ένωση καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου μελών της στον σταθμό του Φαλήρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική στάση της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», η οποία σήμερα, παραβαίνοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας, απαίτησε γραπτό αίτημα, προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος στους χώρους εργασίας του καναλιού σε μέλη του Δ.Σ, που μετέβησαν στον «ΣΚΑΪ» για να πάρουν μέρος σε προγραμματισμένη συνέλευση των δημοσιογράφων, έπειτα από την άδικη και παράνομη απόλυση του συναδέλφου Αργύρη Καλογερόπουλου.

Η απαίτηση για κατάθεση γραπτού αιτήματος ζητήθηκε την ώρα που η αντιπροσωπεία του Δ.Σ., αποτελούμενη από την Πρόεδρο, Μαρία Αντωνιάδου, τη Β΄ Αντιπρόεδρο Άρια Αγάτσα, την Ειδική Γραμματέα Αγγελική Γυπάκη, και τα μέλη του Δ.Σ. Νανά Νταουντάκη, Χρήστο Κυρίτση και Γιώργο Μηλιώνη., βρίσκονταν στην είσοδο του σταθμού. Το Δ.Σ. δεν επέλεξε την τακτική της σύγκρουσης, καθώς επιθυμία του δεν ήταν να δυναμιτισθεί το εργασιακό κλίμα στον ΣΚΑΪ . Η ενέργεια, όμως, της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη, καθώς θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, όπως ορίζεται από τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 (άρ. 15), που σαφώς περιγράφει τα δικαιώματα των πρωτοβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σημειώνουμε ότι, ο όμιλος ΣΚΑΙ αποτελεί μοναδικό παράδειγμα μέσου ενημέρωσης της Αθήνας που παρεμποδίζει την πραγματοποίηση συνελεύσεων των εργαζομένων του με την παρουσία συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

Για τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας από 11.30 έως 13.30 όλων των συναδέλφων δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και την ιστοσελίδα “skai.gr” για την πραγματοποίηση συνέλευσής τους αύριο, 5 Σεπτέμβριου 2018 στις 12.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας στον ΣΚΑΪ για απόλυση εργαζόμενου"

Φωτιά στο Οίτυλο Λακωνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κελεφά, στο Οίτυλο της Λακωνίας.

Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 13 άτομα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην προσπάθεια για τον έλεγχο της φωτιάς αναμένεται να ενισχυθούν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Οίτυλο Λακωνίας"

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο - Θα πληρώνουν 300€ όταν κάνουν φασαρία τα παιδιά!

Απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης υποχρεώνει πολυτέκνους να δίνουν 300€ στους γείτονες όταν κάνουν θόρυβο τα παιδιά τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Εσπρέσσο «Τα πάνω κάτω φέρνει μια πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης που θυμίζει... Αμερική, καθώς υποχρεώνει μια πολύτεκνη οικογένεια να καταβάλλει 300 ευρώ στους γείτονές της κάθε φορά που τα τέσσερα παιδιά της κάνουν... φασαρία, ενώ η ετυμηγορία προβλέπει και προσωποκράτηση 30 ημερών για τον πατέρα!

Η οικογένεια, που έχει τέσσερα παιδιά ηλικίας 12, 10 και δίδυμα 5 ετών, ζει εδώ και χρόνια σε ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα τετάρτου ορόφου σε εξαώροφη οικοδομή στο Φάληρο Θεσσαλονίκης. Τα μεγάλα πηγαίνουν σε ολοήμερο σχολείο, τα μικρά σε παιδικό σταθμό και επιστρέφουν μετά τις 4 μ.μ., ενώ τα απογεύματα έχουν ξένες γλώσσες και αθλήματα.

«Τα παιδιά λείπουν, ουσιαστικά, όλη μέρα από το σπίτι, αφού τα μεγάλα πηγαίνουν σε ολοήμερο σχολείο, ενώ και τα μικρά πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό και όλα επιστρέφουν στο σπίτι μετά τις 4 το απόγευμα. Αλλά και μετά, καθημερινά, έχουν δραστηριότητες, ξένες γλώσσες και αθλήματα. Οταν επιστρέφουν είναι κουρασμένα, τρώνε και γύρω στις 9- 9.30 πέφτουν για ύπνο» περιγράφει ο πατέρας.

Η περιπέτεια

Η περιπέτεια άρχισε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όταν ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας χωρίς παιδιά, το οποίο κατοικεί έναν όροφο κάτω, κατέθεσε αγωγή εναντίον της οικογένειας με το αιτιολογικό ότι παράγει θόρυβο και ενοχλεί.

«Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο και η απόφαση βγήκε τον Μάιο. Σύμφωνα με αυτή, καταδικαστήκαμε κάθε φορά που θα βεβαιώνεται ότι τα παιδιά κάνουν φασαρία να καταβάλλουμε 300 ευρώ στους γείτονες και να μου γίνεται προσωποκράτηση 30 ημέρες!» περιγράφει ο πατέρας, ο οποίος άσκησε έφεση στην ανάλγητη απόφαση, που αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιανουάριο. Μάλιστα, επισημαίνει ότι όλη αυτή η ιστορία έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην οικογένεια, καθώς τα παιδιά ακούν συνέχεια ένα «μη», κάτι που τους δημιουργεί νευρικότητα.

Για πρωτοφανή απόφαση, η οποία τιμωρεί τις οικογένειες με παιδιά, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Αγιοι Πάντες», Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο σύλλογος θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας στην έφεση.

«Είναι δυνατόν ελληνικό δικαστήριο να έβγαλε τέτοια τιμωρητική απόφαση για οικογένεια με παιδιά;» διερωτάται».

espressonews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Απίστευτο - Θα πληρώνουν 300€ όταν κάνουν φασαρία τα παιδιά!"

Ελληνική υπηκοότητα στους τρεις ψαράδες που έσωσαν δεκάδες πυρόπληκτους

Την ελληνική υπηκοότητα αναμένεται να λάβουν τιμητικά οι τρεις μετανάστες ψαράδες, δύο Αιγύπτιοι και ένας Αλβανός, οι οποίοι τη νύχτα που η φωτιά σάρωνε την Ανατολική Αττική, έσωσαν δεκάδες ανθρώπους μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους.

Μετά την επισήμανση του πρωθυπουργού κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι, ότι η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης έδωσε εντολή στην Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας για να κινηθεί σχετικά.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν, ότι ο κ. Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνική υπηκοότητα στους τρεις ψαράδες που έσωσαν δεκάδες πυρόπληκτους"

Φωτιά στο Ελ. Βενιζέλος: Χανιώτης πραγματογνώμονας κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με την πυρκαγιά στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, κατέθεσε στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου σήμερα ο Χανιώτης πραγματογνώμονας Γοργίας Ψυλλάκης, αναζητώντας ποινικές ευθύνες για την παρολίγο τραγωδία.
Στο έγγραφο που κοινοποιείται αποκλειστικά στο zarpanews.gr, γίνεται εκτενής αναφορά στο χρονικό του επεισοδίου και ζητείται περαιτέρω διερεύνηση ως προς τον τρόπο που εκδηλώθηκε και εξαπλώθηκε αργότερα η φωτιά στο πλοίο, που παρότι δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινο επίπεδο, οι υλικές φθορές στο εμπόρευμα, τα οχήματα αλλά και το ίδιο το “Ελ.Βενιζέλος” είναι τεράστιες.
Ο κ. Ψυλλάκης επισημαίνει ότι με βάσει και την σύντομη προϊστορία σε πλοία της εταιρείας που την τελευταία 6ετία έχουν εκδηλώσει φωτιά εν πλω (λεπτομέρειες παρακάτω), ζητά την άμεση διερεύνηση ως προς την ετοιμότητα και λειτουργικότητα των συστημάτων ασφαλείας των πλοίων για άμεσα δράση σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ διερωτάται γιατί δεν πραγματοποιούνται -ως οφείλονται από το νόμο- οι απαραίτητοι και διεξοδικοί έλεγχοι στο εμπόρευμα που φορτώνεται στα οχηματαγωγά-επιβατηγά πλοία.
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα εκτιμά ο Χανιώτης πραγματογνώμονας, “η φωτιά στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” η οποία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε ναυτική τραγωδία ενδεχομένως δεν ήταν τυχαία,  ενώ υπάρχουν αναφορές σε πόλεμο συμφερόντων που είναι σε εξέλιξη”.
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως “είναι η τρίτη φορά σε χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι ετών που εκδηλώνεται πυρκαγιά στους χώρους γκαράζ ιδιόκτητων ή μισθωμένων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων της “ΑΝΕΚ Lines”.
Οι δύο προηγούμενες ήταν:
i.”NORMAN ATLANTIC” επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο  με 474 περίπου επιβαίνοντες – ναυτική τραγωδία τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου 2014 από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ με πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους  (ίδια περίπου περίπτωση με το “Ελευθέριος Βενιζέλος”) και
ii. “ΚΡΗΤΗ – 2″ επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο με 200 συνολικά επιβαίνοντες στο οποίο εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στο γκαράζ στις 19 Νοεμβρίου 2012  και ώρα  23.30 μ.μ. ενώ αυτό προσέγγιζε το λιμάνι της Πάτρας.”
Τέλος, ο πιστοποιημένος εκτιμητής-πραγματογνώμονας τελειώνει με τα ζητούμενα που θέτει προς διερεύνηση στη μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αναφέροντας εκτός των άλλων:
“Ως μέτοχος της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΗ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. “ΑΝΕΚ LINES”, έχοντας έννομο συμφέρον, καθόσον όλα τα ανωτέρω (γεγονότα, ενέργειες κλπ.) στιγματίζουν αρνητικά την εταιρεία, δημιουργούν ανασφάλεια και εύλογα ερωτηματικά στο επιβατικό κοινό, μεγάλο ποσοστό του οποίου θα προτιμήσει άλλο μέσο ή εταιρεία για το ταξίδι του, ζητώ να διερευνηθεί άμεσα:
  1. Γιατί τα συστήματα οπτικής παρακολούθησης που είναι  εγκατεστημένα στους χώρους οχημάτων Ε/Γ-Ο/Γ  δεν κατέστησαν εφικτό να συντελέσουν και να συνδράμουν  στον έγκαιρο εντοπισμό της υπ΄ όψιν πυρκαγιάς (εν τη γενέσει)  πριν αυτή εξαπλωθεί .
  2. Εάν η υπ΄όψιν πυρκαγιά εκδηλώθηκε ή μη σε χρόνο ανεκτέλεστης περιπολίας στους χώρους των γκαράζ (fire patrol). Η τήρηση ή μη των οδηγιών της υπ΄αριθμ. 05/2012 Εγκυκλίου ISM της πλοιοκτήτριας εταιρείας με θέμα την λήψη προληπτικών μέτρων για την αποφυγή και αντιμετώπιση πυρκαγιάς και η  οποία αναφέρεται στην  ανάγκη επαυξημένων περιπολιών για συνεχή επιτήρηση των χώρων οχημάτων, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιάς ο οποίος εξασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο για την αποτελεσματική καταπολέμησή της προτού αναπτυχθεί.
  3. H επάρκεια ή μη απαιτούμενων ελέγχων για αποφυγή εισόδου, παραμονής κλπ στους χώρους των γκαράζ τρίτων ατόμων ( τρομοκρατών , λαθρεπιβατών κλπ) .
  4. Εάν ο εξοπλισμός των ψυγείων φορτηγών που αφορά στη λειτουργία της ψυκτικής τους εγκατάσταa`σης εντάσσεται ή μη , σε υποχρεωτικό καθεστώς περιοδικών ελέγχων και πιστοποιήσεων , έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία τους κατά τη μεταφορά με πλοία . Διαχωρισμός ή μη των φορτηγών ψυγείων από τα φορτηγά γενικού φορτίου στους χώρους των γκαράζ με τήρηση αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των οχημάτων.
  5. Εάν και κατά πόσον η εκδηλωθείσα στις 28.08.2018 και ώρα 23:45 μ.μ. φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά μπορεί να οφείλεται σε δολιοφθορά  ή τρομοκρατική ενέργεια, αφού είναι η τρίτη φορά σε χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι ετών που τα καράβια της ΑΝΕΚ  Lines “αρπάζουν φωτιά μεσοπέλαγα…”
Ζητώ να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες -αν διαπιστωθεί ότι υφίστανται- σ΄ αυτούς που με ενέργειες ή πράξεις τους (η φωτιά στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε ναυτική τραγωδία) φέρονται να έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα, προξενώντας ζημιές στους μετόχους της εταιρείας “ΑΝΕΚ Lines” και θέτοντας αντιμέτωπους με σοβαρούς κινδύνους επιβάτες  κλπ.”
zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Ελ. Βενιζέλος: Χανιώτης πραγματογνώμονας κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο"

Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών: Να ανακληθεί η κατάργηση των Λατινικών

«Απολύτως εσφαλμένη» χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, να αντικατασταθεί το μάθημα των Λατινικών από εκείνο της Κοινωνιολογίας και ζητά την ανάκλησή της.

Όπως αναφέρθηκε από τον υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, χθες, Δευτέρα, στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «η αντικατάσταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη αφ' ενός γιατί από όλο το φάσμα των επιστημών του 1ου Επιστημονικού Πεδίου τα Λατινικά αφορούσαν μόνο τα Τμήματα Φιλολογίας και αφ' ετέρου γιατί με την εξαιρετικά περιορισμένη εξεταστέα ύλη τους προκαλούσαν στρεβλώσεις στην τελική βαθμολογία των υποψηφίων».

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντά ότι και τα δύο επιχειρήματα δεν ευσταθούν και μπορούν εύκολα να ανατραπούν.

«Η εμβέλεια και χρησιμότητα των Λατινικών είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που τους αναγνωρίζει το υπουργείο και η γνώση τους είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους φιλολόγους αλλά και για πλειάδα άλλων επιστημόνων και επαγγελματιών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ενδεικτικά και μόνο: για νομικούς επιστήμονες, γιατρούς, φαρμακοποιούς, επιστήμονες που θεραπεύουν το αντικείμενο της αρχαίας και της νεότερης φιλοσοφίας, της αρχαιολογίας καθώς και της ιστορίας της Ευρώπης από τα ρωμαϊκά χρόνια έως και την πρώιμη νεώτερη περίοδο, καθηγητές ξένων γλωσσών».

Σχετικά με το ζήτημα της περιορισμένης εξεταστέας ύλης των Λατινικών, η Κοσμητεία αναφέρει ότι για τον καθορισμό της ύλης, τη διδακτική χρήση του συγκεκριμένου εγχειριδίου, την ανάγκη ή μη αντικατάστασής του από πιο σύγχρονα βιβλία, την ενίσχυση και διεύρυνση της διδασκαλίας της λατινικής γλώσσας και με στοιχεία ιστορίας και γενικότερα πολιτισμού αλλά και για τη σταδιακή υποβάθμιση του μαθήματος διαχρονικά βασικός υπεύθυνος είναι το ίδιο το υπουργείο».

«Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες προτάσεις από ειδικούς, οι οποίοι προτείνουν με συστηματικό τρόπο την αναβάθμιση του μαθήματος και οι προτάσεις αυτές θα ήταν εύκολο να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της γενικής αρχής ότι οι όποιες διαπιστωμένες αδυναμίες καταβάλλεται προσπάθεια να απαλειφθούν και όχι να οδηγήσουν στην κατάργηση ενός μαθήματος», σχολιάζει η Κοσμητεία.

Επίσης, κάνει λόγο για «στρατηγική απολύτως λανθασμένη και αναχρονιστική». «Την ώρα που είναι ευρέως γνωστό ότι οι λαοί παγκοσμίως αναθεωρούν την όποια απομάκρυνσή τους από την κλασική παιδεία, αναγνωρίζουν την πολλαπλώς θετική επίδρασή της τελευταίας στην πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου και κυρίως επιδιώκουν τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας και του πολιτισμού τους ανατρέχοντας στις βάσεις αυτής της παιδείας, προκαλεί τουλάχιστον κατάπληξη η απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει και ουσιαστικά να εξοβελίσει από το εκπαιδευτικό σύστημα το μάθημα των Λατινικών, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους μαθητές και τις μαθήτριές μας σε ελλιπέστατη κατάρτιση στο σημαντικότατο πεδίο της ιστορίας και του πολιτισμού, σε μονομέρεια και σε προσκόλληση σε ξεπερασμένες εθνικιστικές αντιλήψεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Κοσμητείας.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι η κατάργηση των Λατινικών αποτελεί «συνειδητή υποβάθμιση ενός ολόκληρου μεγάλου κλάδου που στηρίζει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, του κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων, από τον οποίο στην ουσία αφαιρούνται διδακτικές ώρες και ένα ολόκληρο αντικείμενο, και αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ελληνικού σχολείου». Παράλληλα, τονίζει ότι εγκαταλείπεται μια στέρεα βάση καταρτισμένων δασκάλων που δημιουργήθηκε με κόπο και προσπάθειες πολλών ετών και επιχειρείται η αντικατάστασή της με κάτι «ασαφές και αδιαμόρφωτο».

«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να επανεξετάσει και τελικά να αναθεωρήσει και να ανακαλέσει αυτή την απολύτως εσφαλμένη απόφασή του, η οποία δυστυχώς θα συντελέσει με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών των μαθητών και μαθητριών της χώρας μας», καταλήγει η Κοσμητεία.

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών: Να ανακληθεί η κατάργηση των Λατινικών "

Αποκάλυψη ΣΚΑΪ:Βαρυποινίτης επιχείρησε να αποφυλακιστεί όπως ο Φλώρος (pic)

Να αποφυλακιστεί με τον ίδιο τρόπο και μέσω ΚΕΠΑ όπως ο Αριστείδης Φλώρος, επιχείρησε ένας από τους πιο σκληρούς του συνδικάτου εγκλήματος. 

Ο βαρυποινίτης που κυκλοφορεί ακόμα και εντός των φυλακών με προσωπική ασφάλεια, μέσω εξετάσεων στο ΚΕΠΑ επιχείρησε 3 φορές να αποφυλακισθεί. 

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος το 2015 έφερε γνωμάτευση από το ΚΕΠΑ με αναπηρία 60%, το 2016 εμφάνισε πάλι με εξετάσεις ποσοστό αναπηρίας 81% και το 2017 τον θέλει να έχει ποσοστό αναπηρίας 85%.






Όταν η υπόθεση έγινε γνωστή από έναν υπάλληλο διατάχθηκε ΕΔΕ και δεν προχώρησαν οι διαδικασίες για το αίτημα αποφυλάκισης, η οποία όμως ακόμα δεν έχει αποδώσει ευθύνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ δεν είναι η μοναδική περίπτωση βαρυποινίτη που επιχείρησε να αποφυλακιστεί μέσω ΚΕΠΑ, αλλά υπάρχουν και άλλες

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη ΣΚΑΪ:Βαρυποινίτης επιχείρησε να αποφυλακιστεί όπως ο Φλώρος (pic) "

Κατασχέθηκε ο ιατρικός φάκελος του Αρ. Φλώρου -«Δεν δωροδοκήθηκα» λέει ο γιατρός

Στην κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλώρου προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές, ενώ την ίδια ώρα ζήτησαν τα έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία που παρείχαν γνωματεύσεις στον 39χρονο κρατούμενο, προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητα τους.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς, στρέφουν την έρευνά τους προς πάσα κατεύθυνση, από τα κρατικά νοσοκομεία και τις επιτροπές του ΚΕΠΑ, το νοσοκομείο Κορυδαλλού, ακόμη και τους δικηγόρους που χειρίστηκαν την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

Στόχος, η συλλογή όλων των εγγράφων και των γνωματεύσεων, η ενδελεχής μελέτη τους και στη συνέχεια η λήψη των μαρτυρικών καταθέσεων, οι οποίες άνοιξαν χθες, ξαφνικά, με την αυτόβουλη παρουσία του κ. Σ. Ζακυνθινού (διευθυντή κλινικής του Ευαγγελισμού) αλλά και του γιατρού που αναγνώρισε τον εαυτό του όσα κατήγγειλε ο πρώτος μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός που φέρεται ότι συνόδευσε τον Αριστείδη Φλώρο στην εξέταση της άπνοιας, ανέλαβε ένα μέρος της ευθύνης που τού αναλογεί, αρνήθηκε ωστόσο ότι δωροδοκήθηκε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής της κλινικής αναφέρθηκε στην κατάθεση του και σε δύο ακόμη έγγραφα (γνωματεύσεις) οι οποίες εκδόθηκαν στο πρόσωπο του κ. Φλώρου και κατά την άποψη του πρέπει να ελεγχθούν.

Ο υπότροφος γιατρός πάντως, αναμένεται να καταθέσει εκ νέου στις εισαγγελικές αρχές, ενώ όπως όλα δείχνουν η υπόθεση Φλώρου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για να ερευνηθούν και άλλες περιπτώσεις αποφυλακίσεων για λόγους υγείας (αναπηρία άνω του 67%) προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη κυκλώματος.

Ο ΙΣΑ ζητά τους φακέλους για να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες

Στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε από τον ΕΦΚΑ και τον Ευαγγελισμό τους φακέλους για την υπόθεση Φλώρου, με σκοπό την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων μελών του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ ζητά άμεσα ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου «σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του» και από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

«Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέθηκε ο ιατρικός φάκελος του Αρ. Φλώρου -«Δεν δωροδοκήθηκα» λέει ο γιατρός "

ΣτΕ: Ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί

Ακυρώθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών του 2015 με την οποία επιβλήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.

ο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με την υπ. Αρ. 1734 απόφαση της 3-9-2018, ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, μετά την προσφυγή που είχαν υποβάλλει τον Ιανουάριο του 2016 η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου κι ένας οινοποιός από τις Σέρρες (Δ. Παγωνάς).

Ουσιαστικά η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καταργήσει τον περιβόητο ειδικό φόρο.

Δελτίο Τύπου Σύνδεσμου Ελληνικού Οίνου

«Εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας. «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον διευθυντή μας και έγκριτο νομικό, Θεόδωρο Γεωργόπουλο, που ανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο έργο της δικαστικής υπεράσπισης του χώρου σε μία τόσο κρίσιμη υπόθεση» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου αναφέρει ότι «ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: Ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησής του. Περιμέναμε».

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί"

Λάρισα: Ηλικιωμένος πέθανε στριμωγμένος στην ουρά της ΔΕΗ

Ένα τραγικό περαστικό έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στη ΔΕΗ στη Λάρισα, με τον ξαφνικό θάνατο ενός συμπολίτη μας ο οποίος μέσα στον συνωστισμό της αναμονής για την σειρά του, υπέστη ανακοπή και έχασε την ζωή του στα 77 του χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr ο άτυχος άνδρας στον προθάλαμο της ΔΕΗ και ενώ περίμενε την σειρά του μαζί με άλλους συμπολίτες που είχαν σχηματίσει ουρές, στις 7.30 το πρωί, προκειμένου να εξασφαλίσουν το περιβόητο χαρτάκι προτεραιότητας, με το που άνοιξαν οι πόρτες …στριμώχθηκε στην ουρά και στην τζαμαρία που βρισκόταν δίπλα του. Αισθάνθηκε αδιαθεσία, κατέρρευσε και λίγο αργότερα δυστυχώς, κατέληξε.

Το ΕΚΑΒ κατέφθασε στο σημείο αλλά παρά τις προσπάθειες του πληρώματος, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν με αποτέλεσμα να χάσει τόσο άδικα την ζωή του.

Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ Νομού Λάρισας κ. Βασίλης Μητροδήμος ο οποίος σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου 77χρονου και τονίζει: «Δυστυχώς, αυτές είναι οι πρακτικές των μνημονίων που φέρνουν τρομερό άγχος και πίεση στους συνανθρώπους μας και οι πολύωρες αναμονές έχουν αυτά τα τραγικά αποτελέσματα σε μεγάλους ανθρώπους, κυρίως, διότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Δυστυχώς, ένα θύμα είχαμε σήμερα στη Λάρισα, όταν στον προθάλαμο της ΔΕΗ υπήρξε συνωστισμός και ένας συμπολίτης μας υπέστη ανακοπή.».

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Ηλικιωμένος πέθανε στριμωγμένος στην ουρά της ΔΕΗ"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Στερεά, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, σε πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία), Πελοπόννησο, (Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα), Δυτική Ελλάδα (Ηλεία, Αχαΐα) και στα Ιόνια Νησιά (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), με την κατηγορία κινδύνου να έχει οριστεί στο 4 στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η Γ.Γ.Π.Π έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, ενώ υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Στερεά, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο"

Ευρωπαίος αξιωματούχος για τις περικοπές στις συντάξεις: Να δούμε πρώτα τι λέει η Αθήνα

Για το προνομοθετημένο μέτρο περικοπής των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου του 2019, οι θεσμοί θα περιμένουν να δουν τι έχουν να πουν οι ελληνικές αρχές.
Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι θα ληφθεί υπόψη η συνολική εικόνα του συνταξιοδοτικού και όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές που συμφωνήθηκαν την περίοδο 2015-2016, με την ταυτόχρονη επισήμανση εκ μέρους του ότι η χώρα μας είναι εντός δημοσιονομικών στόχων.
Άλλωστε, ο προϋπολογισμός του 2019, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των συντάξεων, θα συζητηθεί κατά την πρώτη αποστολή των θεσμών μετά τη μνημονιακή εποχή, μια αποστολή η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 και 14 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Η αποστολή αυτή λαμβάνει χώρα ένα μήνα πριν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην Επιτροπή στις 15 Οκτωβρίου, επίσης στην αποστολή θα συμμετέχουν όλοι οι θεσμοί, συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνιζε ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός δημοσιονομικών στόχων και ότι μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των θεσμών (Επιτροπής και ΕΚΤ), το 2019 το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται στο 3,8% του ΑΕΠ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό περιθώριο της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμιζε, επίσης, ότι οι υπουργοί του eurogroup θα θέλουν να δουν «την πλήρη δημοσιονομική εικόνα» πριν λάβουν μια απόφαση, καθώς, όπως είπε, «οι τελευταίες συζητήσεις έγιναν το 2017, υπό τελείως διαφορετικές δημοσιονομικές συνθήκες».
Ο αξιωματούχος της Επιτροπής ανέφερε, εξάλλου, ότι αυτή η αποστολή δεν έχει σκοπό τη «διαπραγμάτευση», όπως γινόταν κατά τη διάρκεια των μνημονίων, αλλά τη «διαβούλευση» και τη «συζήτηση» για το σχεδιασμό της πολιτικής που θα ακολουθηθεί το επόμενο έτος. Σχολίασε, δε, ότι οι ελληνικές αρχές θα μπορούσαν να εξετάσουν αν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών θα συνεχιστούν στο Hilton ή αν θα επιστρέψουν στα Υπουργεία.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο σκοπός αυτής της επίσκεψης των θεσμών, στο οποίο υπάγεται πλέον η Ελλάδα, είναι τετραπλός.
  • Πρώτον, οι θεσμοί θέλουν να δουν τη μακροοικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας. Δεν θα υπάρξει κάποια τελική αποτίμηση, προέβλεψε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή θα δώσει στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της στις αρχές Νοεμβρίου.
  • Δεύτερον, κατά την αποστολή τους στην Αθήνα, οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν νωρίς κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2019, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος των συντάξεων.
  • Τρίτον, θα εξεταστεί το θέμα των μεταρρυθμίσεων, π.χ. ιδιωτικοποιήσεις, προσλήψεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλαγές στο δικαστικό σύστημα κ.λ.π.
  • Τέταρτον, οι θεσμοί θα ζητήσουν από τις ελληνικές αρχές την επικαιροποίηση της στρατηγικής της ανάπτυξης της Ελλάδας.
Τέλος, ο κοινοτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι η πρώτη έκθεση για την Ελλάδα θα δημοσιοποιηθεί τον Νοέμβριο και θα συμπέσει με τη δημοσιοποίηση της αξιολόγησης της Επιτροπής για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Η δεύτερη έκθεση θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και η τρίτη στα τέλη Μαϊου, όταν η Επιτροπή θα δώσει στη δημοσιότητα τις συστάσεις της για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαίος αξιωματούχος για τις περικοπές στις συντάξεις: Να δούμε πρώτα τι λέει η Αθήνα "

Θριαμβολογεί ο Ζάεφ για Wikileaks: Ψηφίστε «ναι», πήραμε ταυτότητα και γλώσσα

Με... πανηγυρισμούς υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, το περίφημο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, το οποίο διέρρευσε μέσω WikiLeaks και έφερε την σκοπιανή κυβέρνηση, το 2008, να αποδέχεται τη «Βόρεια Μακεδονία».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ζάεφ δήλωσε πως το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος είναι ακόμη ένας λόγος για να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών οι πολίτες της γείτονος. «Πιστεύω πως αυτά τα δημοσιοποιημένα πειστήρια θα είναι ακόμη ένας λόγος για να ενωθούμε και να διασφαλίσουμε ένα καλό μέλλον για τη “Μακεδονία”» ανέφερε χαρακτηριστικά, εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου.

Προσέθεσε επίσης πως πολλές κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ επιχείρησαν να βρουν λύση και συνέχισε, τρονίζοντας πως «είναι θετικό που επιβεβαιώθηκε η “μακεδονική” ταυτότητα», ενώ παραδέχτηκε πως η κυβέρνησή του υποχώρησε στο ζήτημα του erga omnes: «Μέρος της λύσης στο ονοματολογικό είναι η συνολική χρήση του ονόματος, ή αλλιώς το “erga omnes”, το οποίο εμείς αποδεχθήκαμε και είμαι χαρούμενος που επιβεβαιώθηκε ολόκληρη η ταυτότητά μας -η “μακεδονική” γλώσσα που ήταν ένας σημαντικός στόχος για την διαπραγματευτική ομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η διαρροή του τηλεγραφήματος από τα WikiLeaks και η σχετική αποκάλυψη από το «Πρώτο ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι πανηγυρισμοί Ζάεφ αναιρούν, φυσικά, την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης, έτσι όπως διατυπώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στην εκχώρηση μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας στους Σκοπιανούς με την συμφωνία των Πρεσπών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θριαμβολογεί ο Ζάεφ για Wikileaks: Ψηφίστε «ναι», πήραμε ταυτότητα και γλώσσα"

«Όχι» του ΣΕΤΚΕ στον θεσμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων

Εναντίον του θεσμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων τάσσεται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), κάνοντας λόγο για μια νέα, «γκρίζα» πραγματικότητα.

Με αφορμή τη λειτουργία του μητρώου ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής από την ΑΑΔΕ, η Συνομοσπονδία καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση έχει βαλθεί να εξαλείψει τον κλάδο των μικρομεσαίων τουριστικών καταλυμάτων».

«Κάτι που γίνεται ευθύς κατανοητό, αρκεί να δει κανείς ότι η φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτώνται από τη βραχυχρόνια μίσθωση είναι σημαντικά ευνοϊκότερη, σε σχέση με εκείνη των ενοικιαζομένων δωματίων, καθώς προβλέπεται η εφαρμογή κλιμακωτών συντελεστών που ξεκινάνε από 15%» προσθέτει, στην ίδια ανακοίνωση.

Δεν παραλείπει να επισημάνει παράλληλα, ότι τα οικονομικά βάρη, με τα οποία επωμίζονται οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, ανέρχονται στο 80-90% του ετήσιου τζίρου τους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρεί ότι «μπορεί σε κάποιες άλλες χώρες η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς της φιλοξενίας, στην Ελλάδα όμως, τις ανάγκες αυτές καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο οι νόμιμες, αδειοδοτούμενες από τον Ε.Ο.Τ. επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων».

Ως εκ τούτου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «στην ελληνική πραγματικότητα ο θεσμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων δεν έχει ουσία ούτε λόγο ύπαρξης».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» του ΣΕΤΚΕ στον θεσμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων"

Ζαχαράκη: Δεν φοβάμαι κανέναν ούτε θα ανοίξω διάλογο με Βαξεβάνη

Μήνυμα πως δεν φοβάται και ουδέποτε φοβήθηκε κάποιον έστειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη, μια ημέρα μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο δημοσιογράφος, ζητώντας μάλιστα σύλληψή της με την διαδικασία του αυτόφωρου.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως η διαφορά θα λυθεί στο δικαστήριο κι ότι δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο με τον κ. Βαξεβάνη, όμως κατέστησε σαφές πως η ΝΔ πάντοτε θα απαντά σε πρόσωπα που επιδιώξουν να «ρίχνουν λάσπη» σε στελέχη της.

Χαρακτήρισε «ανήκουστο» ότι περιπολικά της Αστυνομίας την αναζήτησαν δύο φορές στα γραφεία της ΝΔ, σημειώνοντας πως απόπειρα σύλληψης προσώπου που έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση συνιστά απόπειρα «φίμωσης πολιτικών κρίσεων».

Διευκρίνισε πως αφότου ενημερώθηκε για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετέβη άμεσα στα γραφεία του κόμματος και περίμενε έως τα μεσάνυχτα για τρίτο έλεγχο της Αστυνομίας, που τελικά δεν έγινε.

«Ο κ. Βαξεβάνης κρίνεται για το πώς κάνει χρήση των νομικών μέσων», προσέθεσε αιχμηρά, εκτιμώντας ότι το ζήτημα είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Ξεκαθάρισε δε ότι από την πλευρά της δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω διάσταση στο θέμα υποβάλλοντας δική της μήνυση

Κατηγόρησε ευθέως τον εκδότη της εφημερίδας Documento ότι λειτουργεί ως βραχίονας της κυβέρνησης με αποστολή την λασπολογία και την συκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων, και υπογράμμισε πως για αυτόν τον λόγο δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ως απλώς ιδιώτης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαχαράκη: Δεν φοβάμαι κανέναν ούτε θα ανοίξω διάλογο με Βαξεβάνη"

Μπηχτές και καρφιά μεταξύ Κοτζιά και Τσαβούσογλου στα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη

Θέλω να σου πω ότι δεν θα δώσουμε ποτέ άδεια να είναι στα εδάφη μας άνθρωποι, οι οποίοι χαρακτηρίζονται προδότες από σας, δεν θα φιλοξενήσουμε επίδοξους πραξικοπηματίες ή τρομοκράτες» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, λίγο πριν από τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη.

Ο κ. Κοτζιάς δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση λέγοντας: «Εμείς δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες. Αυτό που έχουμε πάντα στη χώρα μας είναι οι διαδικασίες του Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου. Σε αυτό πιστεύουμε ότι στηρίζονται και οι σχέσεις μας, η φιλία μας, η κοινή μας πορεία στην Ευρώπη».

Και συμπλήρωσε: «Πάντα υπογραμμίζω ότι μια ευρωπαϊκή Τουρκία, μια Τουρκία κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι το μέγιστο κέρδος για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς αυτή την ειδική σύνδεση με την Τουρκία. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε εκείνη την ημέρα. Πρέπει πολύ νωρίτερα να καταργηθεί η απαίτηση βίζας από τους Τούρκους πολίτες και να έχει μια δουλειά λιγότερη το προξενείο μας. Η Τουρκία δικαιούται την υλοποίηση των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ό,τι συμφωνούμε πρέπει να υλοποιείται κι από τις δύο πλευρές».Ο κ. Κοτζιάς δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση λέγοντας: «Εμείς δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες. Αυτό που έχουμε πάντα στη χώρα μας είναι οι διαδικασίες του Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου. Σε αυτό πιστεύουμε ότι στηρίζονται και οι σχέσεις μας, η φιλία μας, η κοινή μας πορεία στην Ευρώπη». 
«Συμπαρασταθήκαμε και συμπαραστεκόμαστε στην Τουρκία ενάντια σε κάθε είδους πραξικοπηματίες και είμαστε σίγουροι ότι θα βρει και θα διατηρήσει τη σταθερότητά της στον οικονομικό της δρόμο» είπε ο κ. Κοτζιάς και συνέχισε: «Η Σμύρνη είναι η πόλη της Δύσης εδώ στην Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι το κέντρο του πολιτισμού και της ιστορικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Ο Θεός και ο Αλλάχ μας έδωσαν τη δυνατότητα και τη δυσκολία, καμιά φορά, να είμαστε γείτονες».
Την ώρα που οι δύο υπουργοί Εξωτερικών βρίσκονταν μαζί, τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης σε πολύ χαμηλό ύψος, προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο, τόσο έντονο που διεκόπη η τελετή.
Μάλιστα, όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη άσκηση, δεν έδωσε απάντηση. Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν πρόβες για αεροπορικό σόου.
«Ακούω φασαρία» σχολίασε ο Έλληνα υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε πως «φασαρία κάνουν αυτοί που δε θέλουν τις συμφωνίες».
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτηρίου Kαπετανάκη, στην προκυμαία της Σμύρνης, όπου επέστρεψε μετά από χρόνια το Προξενείο της Ελλάδας, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού οι δύο υπουργοί Εξωτερικών.
Στην τελετή είχαν προσκληθεί ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Σμύρνης, εκπρόσωποι του Προξενικού Σώματος στη Σμύρνη. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ntv, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι από καιρού εις καιρό οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν φουρτουνιασμένες στιγμές, όμως βλέπουν το διάλογο ως λύση για κάθε πρόβλημα.
«Η Τουρκία και η Ελλάδα αποτελούν δύο κράτη με δεμένη γεωγραφία και ιστορία. Αποτελούμε δύο μεγάλους πολιτισμούς», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η ιστορία του κτηρίου
Το κτήριο Καπετανάκη βρίσκεται στην προκυμαία της Σμύρνης και αποτελεί σημείο ιστορικής αναφοράς του Ελληνισμού. Διεσώθη κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποτελώντας ένα από τα λιγοστά διασωθέντα παλαιά κτήρια της πόλης.
Από το 1924, που επαναλειτούργησε η Προξενική Αρχή της Ελλάδας στη Σμύρνη μέχρι το 1955, το Γενικό Προξενείο στεγαζόταν σε διάφορα μισθωμένα ακίνητα επί της ιστορικής προκυμαίας της πόλης.
Το νεοκλασικό κτήριο κληροδότησε στο Ελληνικό Δημόσιο, το 1948, ο ομογενής Εμμανουήλ Καπετανάκης. Το 1955 παραδόθηκαν τα κλειδιά από τον Νομάρχη Σμύρνης. Διεκόπη, κατά αυτόν τον τρόπο η δικαστική διαδικασία για την αναγνώριση της ελληνικής κυριότητας του ακινήτου, σε μία προσπάθεια της Τουρκίας να κατευνάσει τη διεθνή κατακραυγή εναντίον της για τα Σεπτεμβριανά. Έκτοτε, το κτήριο Καπετανάκη στέγασε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος έως το 2001, οπότε και κρίθηκε ακατάλληλο, λόγω στατικών προβλημάτων.
Μετά από καθυστέρηση ετών, η σχετική σύμβαση ανακαίνισης-αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου υπεγράφη το 2015. Τον Οκτώβριο του 2016 έγινε η προσωρινή παράδοση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία. Το κόστος της ανακαίνισης-αποκατάστασης καλύφθηκε από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπηχτές και καρφιά μεταξύ Κοτζιά και Τσαβούσογλου στα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη"

Υπουργείο Παιδείας: Γιατί «κόψαμε» τα Λατινικά από τις Πανελλήνιες

Τη δική του εξήγηση για το «κόψιμο» των Λατινικών από εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλήνιες έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

«Είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα Λατινικά όπως διδάσκονται, δεν παίζουν κανέναν εκπαιδευτικό ρόλο πέρα από το να είναι ένα μάθημα που βασίζεται εξολοκλήρου στην αποστήθιση και συμβάλλει σε μία τεχνητή αύξηση των βάσεων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στην ερώτηση γιατί αντικαθίστανται τα Λατινικά από την Κοινωνιολογία.

Και συνεχίζει: «Επιπλέον, η διδασκαλία των Λατινικών στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς και μάλιστα με προοπτική εισαγωγικών εξετάσεων είναι αναπόφευκτο να περιορίζεται στην εξέταση σωρείας μορφοσυντακτικών φαινομένων και στην αποστήθιση μικρών κατασκευασμένων κειμένων, με πολύ μικρή σχέση με την πραγματική λατινική γραμματεία. Πέραν όμως του επιστημονικού/παιδαγωγικού προβλήματος, έπρεπε να αντιμετωπιστεί και το εξής πρόβλημα: Η μειωμένη ύλη και η τυποποίηση οδηγούν σήμερα στον μεγάλο αριθμό αριστούχων στο συγκεκριμένο μάθημα και, κατά συνέπεια, στη στρέβλωση των αποτελεσμάτων».

Και καταλήγει το υπουργείο: «Η Κοινωνιολογία, αντίθετα, είναι ένα γνωστικό αντικείμενο που ενδιαφέρει τους νέους, θέτει θέματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι έφηβοι, επεξεργάζεται ζητήματα κοινωνικών δομών και της ιστορικής τους εξέλιξης και συμβάλλει, με ορισμένες από τις θεωρητικές επεξεργασίες στη γνώση καταστατικών στοιχείων του Δυτικού (και όχι μόνον) πολιτισμού».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Παιδείας: Γιατί «κόψαμε» τα Λατινικά από τις Πανελλήνιες "

Η υπόσχεση του Τσίπρα στους κατοίκους στο Μάτι

«Δεν θα φύγουν από εδώ οι υπουργοί μέχρις ότου κατοχυρώσουμε ότι τα πράγματα ρολάρουν», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ολοκλήρωση της δίωρης ανοικτής συνάντησης που είχε με τις επιτροπές κατοίκων στο Μάτι, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν όλα τα θέματα που τους απασχολούν και για τα οποία αγωνιούν.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι σε έναν χρόνο από τη φωτιά, το επόμενο καλοκαίρι, η περιοχή όχι μόνο να έχει αποκατασταθεί αλλά να έχει γίνει ένα πρότυπο οικισμού» και σημείωσε: «Προφανώς υπάρχουν καθυστερήσεις, προφανώς και έχουν γίνει λάθη, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή έδωσα εντολή στον Σπίρτζη και τον Φλαμπουράρη, και είναι κάθε μέρα εδώ στο Μάτι. Δεν είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, είναι ένα στοίχημα δικό μας και δικό σας. Το Μάτι, είναι ένα στοίχημα να τα βάλουμε με την γραφειοκρατία των δομών, να υπερβούμε προθεσμίες για να αποκαταστήσουμε τις περιοχές που έχουν πληγεί»...

Παρατήρησε πως «υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που πίσω από αυτή την καταστροφή παραμονεύουν προκειμένου να κερδίσουν» και επισήμανε: «Μπορούμε να δώσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ότι το Μάτι δεν πωλείται και να δώσουμε το μήνυμα στους ανθρώπους να μην φύγουν από τον τόπο τους και να κρατήσουν τις ιδιοκτησίες τους».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στα «πράσινα» κτίρια και την κατεδάφιση των «κόκκινων» και των «κίτρινων» που χρειάζονται κατεδάφιση.

Επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι δαπάνες αποκατάστασης δεν θα επιβαρύνουν τους κατοίκους στης περιοχής και είπε πως είναι εφικτός ο στόχος σε δύο μήνες από σήμερα να ξεκινήσουν τα συνεργεία τις εργασίες αποκατάστασης και μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι κατασκευές. «Θα έρχομαι κάθε μήνα εδώ να τα συζητάμε, χωρίς κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία για να βλέπω πώς προχωράνε βήμα βήμα αυτές οι δεσμεύσεις», είπε στους κατοίκους ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στους πληγέντες από την πυρκαγιά παρατήρησε: «Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι την οργή σας και το θυμό να τα κάνετε ενεργητική πράξη. Να βγείτε μπροστά και να διεκδικήσετε τα δίκια σας. Να δούμε τι θα κάνουμε για τους εγκαυματίες που πρέπει να βρεθούμε δίπλα τους. Πρέπει πολύ γρήγορα αφού κοπούν τα καμμένα δέντρα, να δούμε την αποκατάσταση της εικόνας. Οι άνθρωποι που ζουν εδώ δεν μπορούν να μένουν με το καμένο, με το μαύρο».

Για να μπορέσει το Μάτι να γίνει πρότυπο παραθεριστικής κατοικίας ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει εκτός από το ειδικό χωροταξικό σχέδιο και την πολεοδομική αναδιοργάνωση να δούμε και την ένταξη. Και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει συλλογικά και με τη συναίνεση των κατοίκων στο Μάτι να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπιστούν και ορισμένες αδυναμίες, καθώς θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην όποια παραλία και να εξεταστεί η οριοθέτηση του ρέματος, έτσι ώστε αν υπάρχουν κατασκευές σε αυτό να γίνει ό,τι απαιτείται για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός εξήρε την προσφορά των ψαράδων της Νέας Μάκρης που με αυτοθυσία έσωσαν ανθρώπινες ζωές, δηλώνοντας ότι η Πολιτεία θα τους το αναγνωρίσει αυτό και είπε ότι έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εσωτερικών να χορηγηθεί η ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες που εργάζονται μαζί τους και έδειξαν εξαιρετική προσφορά βοηθώντας και αυτοί ανθρώπους να γλυτώσουν από τις φλόγες.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η υπόσχεση του Τσίπρα στους κατοίκους στο Μάτι"

Μάτι, νέα μήνυση-καταπέλτης 16 συγγενών θυμάτων: «Αδιαφορήσατε, τους αφήσατε να καούν και να πνιγούν»

Βολές κατά πάντων ρίχνουν οι συγγενείς των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κάνοντας λόγο για πλήρη εγκατάλειψη των συγγενών τους που κάηκαν ζωντανοί. Οι 16 κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας την τιμωρία τους για το αδίκημα της έκθεσης και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς και του εμπρησμού από αμέλεια.

Ειδικότερα στρέφονται κατά του πρώην γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας Ιω. Καπάνη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, του Δημάρχου Ραφήνας, Ευάγγελου Μπουρνούς, των αρμοδίων αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ και κατά των υπευθύνων του λιμενικού σώματος για την περιοχή της Ραφήνας και του Μαραθώνα.

«Δυστυχώς οι άνθρωποί μας βρήκαν τραγικό θάνατο, πλήρως εγκαταλελειμμένοι τόσο από την Περιφέρεια και τους Δήμους όσο και από την Πυροσβεστική και τη Αστυνομία, αλλά και τους απλούς κατά το νόμο αρμοδίους και υπεύθυνους και αυτό έγινε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας σχετικά με την πολιτική προστασία».

Οπως υποστηρίζουν δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη της πυρκαγιάς, δεν καθαρίστηκαν οι δρόμοι , οι πλατείες και τα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα και κλαριά, δεν συντάχθηκε εγκαίρως (από την άνοιξη του 2018) όπως προβλέπεται από το νόμο 3013/2002 και τον Ξενοκράτη, σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών φαινομένων κι γεγονότων όπως και για πυρκαγιά.

Το τραγικότερο όλων είναι σύμφωνα με τους μηνυτές, πως ενώ υπήρχε προειδοποίηση μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατ. Αττική, το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέττα και δόθηκε εντολή να μετακινηθούν εκεί όλα τα πυροσβεστικά οχήματα. Το αποτέλεσμα ήταν όταν στις 16:30 που εκδηλώθηκε η φωτιά στο Νταού Πεντέλης, να μην υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα για να επέμβουν άμεσα και να τη σβήσουν κατά την έναρξη της.

Για τους συγγενείς των θυμάτων ευθύνη έχουν και οι άνδρες του Λιμενικού: «Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος της περιοχής, οι οποίοι και αυτοί θα έπρεπε να ενεργήσουν τα νόμιμα και ιδίως να βρουν τρόπο να μην είναι δεκάδες άνθρωποι μέσα στη θάλασσα επί πολλές ώρες, και να μεριμνήσουν για την περισυλλογή τους από κάποια μικρά ή μεγάλα καράβια ή βάρκες ή φουσκωτά. Λόγω αυτής της πλήρους αδιαφορίας και των λιμενικών, βρήκαν τραγικό θάνατο, πνίγηκαν πολλοί άνθρωποι και ιδίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι όπως και η μητέρα μας».

Δεν «χαρίζονται» όμως ούτε στην γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας υποστηρίζοντας ότι υποτίμησε κι υποβάθμισε την όλη υπόθεση και για αυτό δεν υπήρξε από την αρχή η απαιτούμενη κινητοποίηση και ο συντονισμός».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι, νέα μήνυση-καταπέλτης 16 συγγενών θυμάτων: «Αδιαφορήσατε, τους αφήσατε να καούν και να πνιγούν» "

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ - Ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων

Το τέλος της απεργίας που ταλαιπώρησε για 1,5 ημέρα τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η απόφαση διακοπής της απεργίας έχει, μάλιστα, άμεση εφαρμογή που σημαίνει ότι τα πλοία ξεκινούν σε λίγη ώρα κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ γνωστοποιεί ότι τελικά δέχθηκε την πρόταση για αυξήσεις 2% από την 1η Ιανουαρίου 2018 που κατέθεσε τη Δευτέρα ο ΣΕΕΝ, πρόταση την οποία είχε απορρίψει ένα 24ωρο νωρίτερα!

«Οι ναυτεργάτες, όμως, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία για την επίλυση και των λοιπών προβλημάτων του κλάδου σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκίνησε την απεργιακή της κινητοποίηση στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αποφάσισε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να την παρατήνει για άλλο ένα 24ωρο μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Με την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης, όμως, αποφασίστηκε να αναχωρήσουν άμεσα τα πλοία.

Τα δεμένα πλοία στα λιμάνια είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών διεθνών ΜΜΕ που μιλούσαν για «παραλυτική απεργία» και χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ για τη λήξη της απεργίας:

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από την απεργιακή της κινητοποίηση και την νέα πρόταση του ΣΕΕΝ για χορήγηση αύξησης 2%, τόσο για τη Συλλογική Σύμβαση των Ακτοπλοϊκών όσο και των Μεσογειακών – Τουριστικών πλοίων, για το έτος 2018, αναδρομικά από 1-1-2018, καίτοι με την πρόταση αυτή ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας για ουσιαστικές αυξήσεις, εντούτοις έχοντας απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών της και επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανάλογο θετικό πνεύμα, αποφάσισε την άμεση αναστολή της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Οι ναυτεργάτες, όμως, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία για την επίλυση και των λοιπών προβλημάτων του κλάδου σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.
Τα κοινωνικοασφαλιστικά και τα θέματα των μειωμένων συνθέσεων, καθώς και τα αμιγώς εργασιακά θέματα, (όπως αναλύονται στα εξώδικα και τα δελτία τύπου της Ομοσπονδίας μας), παραμένουν στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους συσπειρωμένοι γύρω από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης. 

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε και το επιβατηγό κοινό, το οποίο στην συντριπτική πλειοψηφία του κατανόησε και συμπαραστάθηκε στον δίκαιο αγώνα μας αποκρούοντας έμπρακτα τις προσπάθειες του κοινωνικού αυτοματισμού. 

Με εντολή Διοίκησης

Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έληξε η απεργία της ΠΝΟ - Ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων"

Ανασφάλιστα οχήματα: Νέος έλεγχος και παράταση μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου

Νέο κύκλο διασταυρώσεων, τον τρίτο αυτήν τη φορά, για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, ολοκληρώνει η ΑΑΔΕ μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ ο μηχανισμός της προετοιμάζεται για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο προστίμων.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα έχουν την δυνατότητα να ανανεώσουν την ασφάλειά τους για να μην λάβουν πρόστιμο από την εφορία, ως τις 10 Σεπτεμβρίου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανασφάλιστα οχήματα: Νέος έλεγχος και παράταση μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου"

ΝΔ: Ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει νίκες του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», Μ’ αυτό τον τρόπο απαντά η ΝΔ στην ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ.

Και καταλήγει με το εξής Υστερόγραφο: «Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει νίκες του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)"

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ του Βαξεβάνη και της ΝΔ

Η κόντρα μεταξύ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και της Νέας Δημοκρατίας σκληραίνει μετά και την τοποθέτηση του πρώτου για τη μήνυση που έχει καταθέσει ενάντια στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη αλλά και τις μελλοντικές του κινήσεις.

Ο κ. Βαξεβάνης μέσω της ιστοσελίδας documento.gr μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «αν η κυρία Ζαχαράκη ζητήσει συγνώμη θα αποσύρω τη μήνυση αλλιώς θα ακολουθήσουν αγωγές»

Σε άλλο σημείο του κειμένου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κατά την παρέμβασή μου σε τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησα από την κυρία Ζαχαράκη να αναιρέσει τις συκοφαντίες και να ζητήσει συγνώμη για όσα ψευδώς μου απέδωσε. Η προσπάθειά μου μάλιστα ήταν κατ επανάληψη αλλά η εκπρόσωπος της ΝΔ επέλεξε συνειδητά, παρά τις προειδοποιήσεις μου, το ρόλο του τρολ των social media. Το πρωί έκανα ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης που τον αποκαλούν “καταδικασμένο συκοφάντη” χωρίς να έχει καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντία . Επέλεξα δηλαδή τη νομιμότητα, με την οποία η ΝΔ, απ ό,τι φαίνεται από την πληθώρα των άριστων μελών της που βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα, δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις.

Η ΝΔ προσπαθεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε ένα νομικό θέμα που αφορά την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου. Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει την προσβλητική συμπεριφορά του».

Και κατέληξε λέγοντας: «Διαφορετικά εκτός από τις αποκαλύψεις, θα σας ταράξω και στη νομιμότητα».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ του Βαξεβάνη και της ΝΔ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news