facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Σύλλογος ΑΞΙΑ: Oμολογία Κατρούγκαλου για το νόμο Κατρούγκαλου (βίντεο)

Χθες Σάββατο 2/9, ο τέως Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό epsilontv στην εκπομπή "Σ/Λ παντού", όπου μίλησε για το νόμο που ψηφίσθηκε από τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο θέμα των Συντάξεων Χηρείας. Ας δούμε τι ακριβώς είπε:

•Από τα χειρότερα σημεία του νόμου Κατρούγκαλου είναι οι Συντάξεις Χηρείας.

•Μας εκβίασε το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

•Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε αυτό το μελανό στίγμα του νόμου.

•Το ηλικιακό (κάτω των 55 ετών) δεν έχει αρχίσει να παράγει αποτελέσματα.

Εμείς ως Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, αφού καλωσορίσουμε τη δήλωση περί χειρότερου σημείου και μελανού στίγματος του νόμου Κατρούγκαλου, έχουμε να πούμε τα εξής:

•Η κυβέρνηση δεν εκλέγεται για να διαπιστώνει ούτε τα χειρότερα σημεία, ούτε τις μελανές στιγμές των νόμων που ψηφίζει αλλά να παρεμβαίνει άμεσα και δίνει λύσεις καθαρές και δίκαιες.

•Η δικαιολογία του εκβιασμού από το ΔΝΤ δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ας σημειώσουμε αλλά ας αφήσουμε στην άκρη ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό. Κύριε Κατρούγκαλε, να μειώνατε τους δικούς σας μισθούς και να καταργούσατε τις διπλές και τριπλές δικές σας συντάξεις και όχι των ορφανικών οικογενειών.

•Το ηλικιακό κριτήριο κατάργησης συντάξεων χηρείας κύριε Κατρούγκαλε παράγει ήδη αποτελέσματα. Ίσως να μην το καταλαβαίνετε αλλά δεν είναι όλα στη ζωή ευρώ, δολάρια και αριθμοί. Η αγωνία των ασθενών στις τελευταίες τους στιγμές το τι θ' απογίνει η σύζυγος, όταν μάλιστα δεν είχε εργασία ή σύνταξη, δεν αποτιμάται σε ευρώ. Η άσχημη ψυχολογική κατάσταση των επιζώντων συζύγων σαφώς είναι αποτέλεσμα ότι η Πολιτεία τους πετά στην κυριολεξία στο δρόμο. Αν γνωρίζατε πόσες από αυτές τις κυρίες ζουν με ψυχοφάρμακα θα έπρεπε να κάνατε πολιτικό χαρακίρι, κύριε Κατρούγκαλε.

•Και ένα τελευταίο. Αυτό κι αν είναι μελανό σημείο του νόμου σας. Όντως ο ν.4387/2016 ή νόμος Κατρούγκαλου δημιουργούσε την «προσωπική διαφορά» αλλά δεν επέβαλε μειώσεις στις παλαιές συντάξεις. Ήταν πασιφανές όμως ότι θα ήταν η πρώτη που θα κόβονταν αφού δεν αποτελούσε μέρος της σύνταξης [Εθνική+Ανταποδοτική]. Επέβαλε όμως μειώσεις στις νέες συντάξεις και στις Συντάξεις Χηρείας που τις μεταβιβάσεις η εγκύκλιός σας, αντισυνταγματικά, θεώρησε ως νέες συντάξεις ακόμη και αν ο εκλιπών ήταν ήδη συνταξιούχος επί πολλά έτη. Ιδιαίτερη μεταχείριση επιφυλάξατε λοιπόν κατά των χηρών. Και ένα συγνώμη δεν ζητήσατε. Αργότερα ήρθε ο ν.4472/2017 ή νόμος Αχτσιόγλου, που απλώς επιβεβαίωσε τις βάσιμες ανησυχίες κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Άρχισε να καταργεί σταδιακά την προσωπική διαφορά. Ξεκίνησε με ποσοστό 18% επί της μικτής σύνταξης και όχι της πληρωτέας. Δηλαδή με 1.000 ευρώ μικτή σύνταξη η μείωση μπορεί να είναι μέχρι 180 ευρώ. Κι αφού κύριε Κατρούγκαλε τον ψηφίσατε δύο φορές και βγήκε και η σχετική εγκύκλιος, τώρα υποστηρίζετε ότι ότι δεν θα μειώσετε τις παλαιές συντάξεις, αλλά δεν το κάνετε τώρα. Θα το συζητήσετε με τους δανειστές, ισχυρίζεστε, αν και βγήκαμε από τα μνημόνια. Ας πάρουμε λοιπόν το καλύτερο σενάριο. Συμφώνησαν οι δανειστές να μην εφαρμόσετε τις μειώσεις του ν.4472/2017 που ψηφίσατε, για ένα εξάμηνο, για ένα χρόνο ή μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Τι θα γίνει κύριε Κατρούγκαλε με τις νέες συντάξεις και τις Συντάξεις Χηρείας που μειώνονται αλλά και καταργούνται με το ν.4387/2016; Κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό το θέμα. Μήπως πρέπει να ληφθεί υπόψη για να μην έχουμε ακόμη μία άδικη ενέργεια κατά των ορφανικών οικογενειών;

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α



Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλλογος ΑΞΙΑ: Oμολογία Κατρούγκαλου για το νόμο Κατρούγκαλου (βίντεο)"

Θαλασσινός: «Στην ΕΡΤ οι συνδικαλιστές δεν εργάζονται, οι Διευθυντές δεν έχουν πτυχίο, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη»

Δημόσια καταγγελία εναντίον του τρόπου διοίκησης της ΕΡΤ και συγκεκριμένα των διαδικασιών που ακολουθούνται για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης του νέου οργανογράμματος, έδωσε στη δημοσιότητα ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ.
Ο Γιώργος Θαλασσινός με δημόσια παρέμβαση του που φέρει τον ειρωνικό τίτλο «ΕΡΤ- Επιστροφή στις ρίζες» καταλογίζει στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Β. Κωστόπουλο παράτυπες διαδικασίες, αποκλεισμό ικανών στελεχών, έλλειψη λογοδοσίας και κυρίως έλλειψη στρατηγικού οράματος για τη Δημόσια Τηλεόραση.
Αφορμή, στάθηκε η διαδικασία επιλογής Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, με τελική επιλογή του Δ.Σ. την τοποθέτηση του ίδιου του Διευθύνοντος Συμβούλου Β. Κωστόπουλου. «Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου και τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται», σημειώνει.
Η επιστολή του Γιώργου Θαλασσινού, έχει ως εξής:
ΕΡΤ – Επιστροφή στις ρίζες..
Γιώργου Θαλασσινού, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΡΤ
«Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, διά του γραφείου τύπου της εταιρείας, επέλεξε να κάνουμε την συζήτηση για το μέλλον της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και δημόσια. Κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι τα ψέματα και οι δικολαβίες.
Γι αυτό ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί, πώς ένα πενταμελές ΔΣ οδηγείται σε έλλειψη απαρτίας με έναν απόντα. Αρα δεν ισχύει ότι έλειπε μόνο ένας !
Δεν εξηγεί επίσης γιατί ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και υπεύθυνος, με απόφαση του ΔΣ, για τη Ραδιοφωνία, με 20ετή επιτυχημένη πορεία στο ραδιόφωνο και τα ΜΜΕ, ήταν ακατάλληλος να επιλέξει προϊσταμένους προγραμμάτων της ΕΡΑ, ενώ ο ίδιος, χωρίς την ελάχιστη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, είναι ο κατάλληλος.
Ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί με βάση ποια κριτήρια και με ποιά διαδικασία αποφάσισε να κηρύξει άγονη την διαδικασία προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, ώστε να καταλήξει να αυτοπροταθεί για τη θέση. Λίγες οι 10 υποψηφιότητες; Έλειψαν τα πτυχία; Η εμπειρία; Όχι βέβαια. Ο εκλεκτός του δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα. Οπότε θα διοριστεί διά της πλαγίας..
Δεν μας εξηγεί γιατί δεν ζήτησε προτάσεις από τον υπεύθυνο για το Ραδιόφωνο ΠΡΙΝ ορίσει τους νέους προϊσταμένους της ΕΡΑ. Και γιατί θα φέρει στο ΔΣ τις αποφάσεις του για..διαβούλευση και όχι για απόφαση.
Με τέτοιες δικολαβίες και υποσχέσεις απέσπασε 3 υπέρ και 1 κατά, στην ψηφοφορία στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΡΤ για τον αυτοδιορισμό του, ενώ απειλήθηκε και το 2-2.
Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας – διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα ΔΣ διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των «διοικούντων».
Έτσι οδηγούμαστε αισίως σε μία ΕΡΤ όπως την ονειρευτήκαμε… στους χειρότερους εφιάλτες μας.
Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που –επιτέλους – οι συνδικαλιστές και η ομήγυρης δεν εργάζεται, αλλά διοικεί, οι Γενικοί Διευθυντές δεν έχουν απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη, οι συνταξιούχοι διοικούν επιτροπές, ενώ οι υπεύθυνοι σημαντικών διευθύνσεων δεν γνωρίζουν αγγλικά.
Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ, που την «εκσυγχρονίζουν» ακατάλληλοι άνθρωποι με φθαρμένα υλικά, ενώ θέτουν το μεγάλο μέρος του δυναμικού της σε αδράνεια.
Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου, τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται.
Και όσοι αυτή τη στιγμή οδηγούν την ΕΡΤ σε πλήρη παρακμή, ας αναλογιστούν τι είναι ευκολότερο : Να πλήξεις έναν ισχυρό, σύγχρονο, απαραίτητο στην κοινωνία οργανισμό ή μία ΕΡΤ που την παρακολουθούν λίγοι και ακόμη λιγότεροι την σέβονται »;
Απάντηση της ΕΡΤ στον κ. Γ. Θαλασσινό
Σε απάντηση στην επιστολή του κ. Γιώργου Θαλασσινού σχετικά με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΡΤ, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Το πενταμελές ΔΣ της ΕΡΤ οδηγήθηκε πολλές φορές σε έλλειψη απαρτίας, διότι μαζί με τον κ. Γιώργο Θαλασσινό αποχωρούσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό ευτυχώς έπαψε να ισχύει για το καλό της εταιρείας στην τελευταία συνεδρίαση.
Δεν τέθηκε ποτέ - ούτε άλλωστε ήταν δυνατόν να τεθεί - θέμα καταλληλότητας του κ. Γιώργου Θαλασσινού να επιλέξει αυτός τους προϊσταμένους διευθυντές της Ραδιοφωνίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός είναι μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, ενώ οι προϊστάμενοι της ΕΡΑ επιλέγονται κατά νόμο μόνο από τον Γενικό Διευθυντή αυτής.
Σε πείσμα των ισχυρισμών του κ. Γιώργου Θαλασσινού ότι δήθεν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ δεν εξήγησε με βάση ποια κριτήρια κρίθηκε άγονη η διαδικασία επιλογής Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, υφίσταται λεπτομερής εισήγηση του κ. Β. Κωστόπουλου, η οποία περιέχει πρόταση για τη μόνη εφικτή λύση να ενταχθεί επιτέλους και η Ραδιοφωνία στο Οργανόγραμμα της εταιρείας με την προσωρινή ανάληψη καθηκόντων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής και την επιλογή στη συνέχεια των προϊσταμένων όλων των βαθμίδων της Ραδιοφωνίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία της.
Ο κ. Γιώργος Θαλασσινός όχι απλώς δεν έλαβε τον λόγο επί της εισηγήσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, αλλά αποχώρησε από το ΔΣ (κατά τη συνήθη τακτική του).
Είναι λυπηρό ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός δεν γνωρίζει ότι η επιλογή των προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας δεν ανήκει στο ΔΣ της εταιρείας, αλλά στον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, υπό την ιδιότητα του ασκούντος προσωρινά καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, υπέβαλε πρόταση προς το ΔΣ, η οποία και έγινε δεκτή, να υπάρξει σχετική διαβούλευση πριν την επιλογή των άνω προϊσταμένων.
Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του κ. Γιώργου Θαλασσινού που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστοί και τον εκθέτουν σοβαρά. Οι επανειλημμένες απουσίες του από το Διοικητικό Συμβούλιο, με σοβαρή βλάβη των συμφερόντων της ΕΡΤ, συνδέονται και με πρόσφατες απαράδεκτες θέσεις του κατά της απόφασης για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Super League, κάνοντας λόγο για παροχές σε “κατάδικους και υπόδικους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ”. Φαίνεται ότι ο κ. Θαλασσινός διαφωνεί κάθετα με το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση έπειτα από πολλά χρόνια –ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς- σε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα. Αλήθεια, η υψηλή τηλεθέαση των αγώνων κάνει τον κ. Θαλασσινό να νιώθει δικαιωμένος;
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θαλασσινός: «Στην ΕΡΤ οι συνδικαλιστές δεν εργάζονται, οι Διευθυντές δεν έχουν πτυχίο, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη» "

Παραδοχή Ντάισελμπλουμ: Είχαμε υπερβολικές απαιτήσεις από τους Έλληνες

Οι χώρες της Ευρωζώνης είχαν υπερβολικές απαιτήσεις από τον ελληνικό λαό σε αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που έδωσε στην ολλανδική τηλεόραση.

«Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ζητήσαμε πολλά από τον ελληνικό λαό, πάρα πολλά», είπε, προσθέτοντας: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθούν σε μία κοινωνία με καλά λειτουργούσα δημόσια διοίκηση, αλλά αυτή δεν ήταν προφανώς η περίπτωση στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα δεν είναι προφανώς ένα success story. Η κρίση της ήταν τόσο βαθιά, ώστε δεν μπορείς να το πεις επιτυχία», επεσήμανε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ήταν πρόεδρος στο Eurogroup από το 2013 έως τις αρχές του 2018.

Ο Ντάισελμπλουμ εγκατέλειψε την πολιτική μετά τη βαριά ήττα που υπέστη πέρυσι το εργατικό κόμμα του στις ολλανδικές εκλογές και πρόκειται να γράψει βιβλίο για την περίοδο που ήταν επικεφαλής του Eurogroup.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδοχή Ντάισελμπλουμ: Είχαμε υπερβολικές απαιτήσεις από τους Έλληνες"

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά Βαξεβάνη -Για δημοσίευμα που τον εμπλέκει με Φλώρο

Αγωγή και μήνυση κατά του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη, καταθέτει ο Γρηγόρης Δημητριάδης, όπως ο ίδιος προανήγγειλε μέσω twitter.

Αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο που εμπλέκει τον κ. Δημητριάδη, ανιψιό του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπόθεση της Energa και του Αριστείδη Φλώρου.

«Δεν γνωρίζω τον κ. Βαξεβάνη και τη συμμορία στην οποία μετέχει. Σύντομα ωστόσο θα έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Θα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με όσους υιοθέτησαν τις λάσπες του -όσο ψηλά κι αν βρίσκονται- μετά την αγωγή και τη μήνυση που θα τους κοινοποιήσω» αναφέρει ο κ. Δηητριάδης.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γρηγόρης Δημητριάδης καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά Βαξεβάνη -Για δημοσίευμα που τον εμπλέκει με Φλώρο "

Νέες αποκαλύψεις για την αποφυλάκιση Φλώρου: Χρησιμοποίησαν τη γνωμάτευση από άλλον ασθενή που ονομαζόταν επίσης Αριστείδης Φλώρος!

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της πλαστογράφησης των ιατρικών γνωματεύσεων τις οποίες χρησιμοποίησε ο Άρης Φλώρος για να αποφυλακιστεί έφερε στη δημοσιότητα το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power χρησιμοποίησε τον φάκελο ασθενή που είχε το ίδιο όνομα με τον ίδιο, Αριστείδης Φλώρος, αλλά διαφορετικό AMKA και διαφορετικό ιατρικό ιστορικό. Ο συγκεκριμένος ασθενής, συνονόματος του Φλώρου, είχε νοσηλευτεί τον Μάιο του 2015 για χολή, ενώ πραγματοποίησε και αξονική τομογραφία.

Κάποιος με πρόσβαση στα ιατρικά απόρρητα, πήρε την ιατρική γνωμάτευση του συνονόματου ασθενή, συμπλήρωσε την ασθένεια που επιθυμούσε και, αφού πλαστογράφησε την υπογραφή του γιατρού, την έβαλε στον φάκελο του καταδικασμένου Αριστείδη Φλώρου.

Η κλινική, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, απάντησε στον εισαγγελέα ότι ο ασθενής δεν έχει σχέση με τον κρατούμενο και πως πρόκειται για άλλο ασθενή με το ίδιο όνομα, αλλά με διαφορετικό ιατρικό ιστορικό και διαφορετικό ΑΜΚΑ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αποκαλύψεις για την αποφυλάκιση Φλώρου: Χρησιμοποίησαν τη γνωμάτευση από άλλον ασθενή που ονομαζόταν επίσης Αριστείδης Φλώρος!"

Στο 55% κατέγραψε την αναπηρία Φλώρου η δευτεροβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ

Την ώρα που η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς βάζει στο στόχαστρό της τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τον Αριστείδη Φλώρο, νέες πληροφορίες αναφέρουν, πως ο επιχειρηματίας δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τους έχοντες αναπηρία άνω του 67%.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις αναφορές για πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου κατάδικου. Την περασμένη Παρασκευή και ενώ το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας εξέταζε την υπόθεση Φλώρου, διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Προκοπίου η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής, σύμφωνα με την οποία «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση».

Είναι ενδεικτικό, πως ο εισαγγελέας εφετών Λάμπρος Σοφουλάκης στην πρόταση του υπογραμμίζει, πως δεν αποτελεί βούληση του νομοθέτη να αποφυλακίζονται βαρυποινίτες, των οποίων τα ποσοστά αναπηρίας συναθροίζονται για να επιτύχουν το 67%. «Η γενόμενη συνάθροιση των ποσοστών αναπηρίας για τον υπολογισμό του απαιτούμενου από το νόμο ποσοστού του 67%, δεν ανήκει στην πραγματική βούληση του νομοθέτη καθότι για τη χορήγηση της υπό τον όρο της ανακλήσεως απόλυσης, θα πρέπει η αναπηρία την οποία ο κατάδικος εμφανίζει, να οφείλεται σε μία και μόνη νόσο, η οποία δεν δύναται να αντιμετωπιστεί επιτυχώς εντός της φυλακής κι αν εξακολουθήσει να εκτίει την ποινή του, μπορεί να προκληθεί επιδείνωση ή σοβαρή και μόνιμη βλάβη της υγείας του» αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός σε μια πρόταση που υιοθετήθηκε πλήρως από το δικαστικό συμβούλιο που ακύρωσε την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου καταλήγοντας στην κρίση ότι τα πιστοποιητικά είναι «πλαστά και χαλκευμένα».
Μάλιστα, ο εισαγγελέας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς εκτιμά πως «με τη συνάθροιση ποσοστών διαφόρων μορφών αναπηρίας επέρχεται κατά τη γνώμη μας έμμεση καταστρατήγηση των διατάξεων της υφ' όρων απόλυσης, διότι δημιουργούνται εκ του πλαγίου προϋποθέσεις αθρόας εξόδου καταδίκων "οιωνεί" αναπήρων από καταστήματα κράτησης».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο 55% κατέγραψε την αναπηρία Φλώρου η δευτεροβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ"

Όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών σε παιδικούς σταθμούς

Κανένα παιδί που προέρχεται από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) έγινε αποδεκτό το αίτημα του διοικητικού της συμβουλίου από τα συναρμόδια υπουργεία και το σύνολο των παιδιών που προέρχονται από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά (Μαραθώνας, Ραφήνα-Πικέρμι, Μέγαρα και Λουτράκι) θα πάρουν voucher ακόμα κι αν οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς.

«Έτσι 1686 βρέφη-νήπια-παιδιά (Α και Β κατανομή) θα πάρουν voucher, ενώ απορρίφθηκαν μόνον 96, εξαιτίας ανυπέρβλητων τυπικών εμποδίων. Προκειμένου όμως να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να γίνει τροποποίηση της ΚΥΑ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθούν όλοι», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία από την εταιρεία διευκρινίζεται ότι «για το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη κατανομή. Η δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων είναι ότι, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα χορηγηθούν voucher σε όλους εκείνους που θα βρουν θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Έτσι ο πρόσθετος αριθμός των voucher που θα δοθούν τον Σεπτέμβριο, με την διαδικασία της δεύτερης κατανομής, θα είναι περίπου 30 - 31.000».

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη κατανομή δόθηκαν voucher σε 93.997 παιδιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών σε παιδικούς σταθμούς"

Επιστολή του δημάρχου Λέσβου στον Βίτσα: Που είναι η αποσυμφόρηση του νησιού που εξαγγείλατε;

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός επανέρχεται στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου.

Όπως σημειώνει ο κ. Γαληνός προς τον κ. Βίτσα «η αποσυμφόρηση της Λέσβου εξαγγέλθηκε από εσάς τον ίδιο κατά το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα μάλιστα τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως φυσικά θα γνωρίζετε την τελευταία εβδομάδα στη Λέσβο οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο έχουν ξεπεράσει τους 10.000 και οι καθημερινές αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρουσιάζοντας μάλιστα και αυξητική τάση».

Ο κ. Γαληνός αναφέρεται στην εντεινόμενη ανησυχία τόσο τη δική του όσο και της τοπικής κοινωνίας «βλέποντας τα χρονικά περιθώρια που εσείς θέσατε να εξαντλούνται και αντί της μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο να βλέπουμε καθημερινά την κατακόρυφη αύξησή του».

Ο δήμαρχος Λέσβου τονίζει την ανησυχία και τον φόβο των κατοίκων που εντείνεται μάλιστα «και από διάφορους επιτήδειους, που καθημερινά διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν νέα κέντρα φιλοξενίας, τις οποίες οφείλει το Υπουργείο να διαψεύδει άμεσα».

Ο δήμαρχος Λέσβου υπενθυμίζει στον κ. Βίτσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον οποιασδήποτε νέας δομής ενώ υποστηρίζει πως «όσο η αποσυμφόρηση δεν γίνεται πράξη, τόσο περισσότερο θα απειλείται η διατάραξη της ισορροπίας της τοπικής κοινωνίας και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε μάρτυρες τραγικών γεγονότων. Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή του δημάρχου Λέσβου στον Βίτσα: Που είναι η αποσυμφόρηση του νησιού που εξαγγείλατε;"

Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: Και εμείς «Μακεδόνες» και εσείς Μακεδόνες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, είναι πεπεισμένος ότι οι πολίτες της χώρας του θα υποστηρίξουν τη συμφωνία με την Ελλάδα διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, επιλέγουν με σύνεση, όταν αντιμετωπίζουν μεγάλες ιστορικές προκλήσεις.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα γίνει αποδεκτή από τους πολίτες μας, διότι, όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ιστορικό σταυροδρόμι, κάνουμε σοφές επιλογές. Είμαι, επίσης, πεπεισμένος ότι ακόμη και αυτοί, και από τις δύο πλευρές, που αντιτίθενται στη συμφωνία, αποδέχονται ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, διότι θα υπάρξουν πολλά οφέλη. Είμαστε γείτονες, δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το γεγονός, η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά μπορούμε να επηρεάσουμε το μέλλον μας και να το βελτιώσουμε. Είναι πολύ εύκολο οι πολιτικοί να ζουν από τη διαμάχη αυτή, αλλά η επίλυσή της, δημιουργεί μια καλύτερη ζωή για τους πολίτες και των δύο πλευρών» δήλωσε ο Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή που παραχώρησε στο IBNA, στο περιθώριο της Συνόδου του Gymnich στην Βιέννη.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις στην Ελλάδα σχετικά με τη χρήση των όρων «Μακεδόνες» και «Μακεδονικός-ή-ό», ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι δύο χώρες της Ευρώπης το 2018 μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτό, διότι στην Ελλάδα, όταν κάποιος λέει ότι είναι Μακεδόνας παραπέμπει στον ελληνικό πολιτισμό και στην τοπική (βόρεια Ελλάδα) περιοχή της Μακεδονίας, και όταν ένας «Μακεδόνας» λέει ότι είναι η χώρα τους, σκέφτεται κάτι άλλο.

«Γιατί αυτό πρέπει να είναι πρόβλημα; Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη» σχολίασε ο Ντιμιτρόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «μακεδονική γλώσσα» ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών, και έτσι αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Για να μπορέσουμε να επενδύσουμε την ενέργεια μας σε κάτι χρήσιμο, δηλαδή στην οικονομική, διασυνοριακή συνεργασία και στην ασφάλεια, πρέπει να αφαιρέσουμε και να εκτρέψουμε αυτήν την αντιπαραγωγική συζήτηση» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξηγώντας ότι η ιστορία των Βαλκανίων είναι πλούσια. «Είναι καλύτερα να συμφωνήσουμε για το τι μπορεί να γίνει σήμερα, καθώς και για την επόμενη μέρα».

«Τόσο εγώ όσο και ο φίλος μου Νίκος Κοτζιάς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό που κάνουμε είναι να επενδύσουμε στη φιλία μας, επειδή είμαστε φυσικοί σύμμαχοι. Με μια σωστή πολιτική, σε αρκετά χρόνια όλα τα διλήμματα θα εξασθενίσουν και θα αναρωτιόμαστε όλοι γιατί δεν το κάναμε αυτό στις αρχές της δεκαετίας του '90 και γιατί έχουμε βάλει μια ολόκληρη γενιά σε αυτή τη διαμάχη. Η δική μας (συμφωνία) είναι ένα συγκεκριμένο επίτευγμα που έχει δημιουργήσει μια de facto αλληλεγγύη και μια όμορφη γέφυρα φιλίας» συμπλήρωσε ο Ντιμιτρόφ.

Αξιολογώντας (τη Συμφωνία) ως το πιο σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση στα Σκόπια, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά σχετικά με το να πείσει την αντιπολίτευση να στηρίξει τη συμφωνία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: Και εμείς «Μακεδόνες» και εσείς Μακεδόνες"

ΕΝΦΙΑ: Αντιμέτωποι με απίστευτους παραλογισμούς χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων (παραδείγματα)

Απίστευτους παραλογισμούς κρύβουν τα φετινά ειδοποιητήρια πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, όπως αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμό του κύριου φόρου ακινήτων και του συμπληρωματικού φόρου. Έτσι, σε περιοχές όπου αυξήθηκε η τιμή ζώνης, η αύξηση του ΕΝΦΙΑ μπορεί να είναι δυσανάλογα μεγάλη, ενώ σε άλλες περιοχές όπου αυξήθηκαν οι αντικειμενικές, ο κύριος φόρος παρέμεινε αμετάβλητος.

Ενδεικτικά για το αλαλούμ με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες φορολογούμενοι είναι τα ακόλουθα παραδείγματα που δημοσιεύει η «Καθημερινή»:

• Διαμέρισμα 85,5 τετραγωνικών στον Αγιο Δημήτριο, κατασκευής του 1981, είχε αντικειμενική αξία 56.551 ευρώ το 2017 πριν από την αλλαγή της τιμής ζώνης, η οποία μέχρι και πέρυσι διαμορφωνόταν στα 1.000 ευρώ. Η τιμή ζώνης αυξήθηκε κατά 100 ευρώ, δηλαδή κατά 10%. Η αντικειμενική αξία αυξήθηκε από τις 56.551 στις 62.206 ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ, από τα 255,41 ευρώ, ανήλθε στα 325,87 ευρώ. Δηλαδή, αύξηση της τιμής ζώνης κατά 10% έφερε στην προκειμένη περίπτωση αύξηση του ΕΝΦΙΑ κατά 28% ή κατά 70,4 ευρώ.

• Κατάστημα 36 τ.μ. στη λεωφόρο Φιλαδελφείας στην περιοχή Αχαρνών επιβαρυνόταν το 2017 με ΕΝΦΙΑ 401 ευρώ, καθώς παρά το γεγονός ότι η τιμή ζώνης ήταν στα 900 ευρώ το μέτρο, με τον συντελεστή εμπορικότητας, η αντικειμενική αξία ανέβαινε στις 193.068 ευρώ. Η τιμή ζώνης στην περιοχή αυξήθηκε κατά μόλις 50 ευρώ ή κατά 8%. Ομως η αύξηση αυτή εκτόξευσε τον ΕΝΦΙΑ στα 499,86 ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό 24,57%, ενώ επιβάρυνε τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου καταστήματος και με πρόσθετο συμπληρωματικό φόρο.

• Διαμέρισμα στη Νέα Ερυθραία 133 τετραγωνικών μέτρων είχε αντικειμενική αξία 141.618 ευρώ το 2017, καθώς η τιμή ζώνης είχε οριστεί στα 1.150 ευρώ. Μετά την αύξηση της τιμής ζώνης στα 1.400 ευρώ, η νέα αντικειμενική αξία υπολογίστηκε στις 172.404 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, ο ΕΝΦΙΑ παρέμεινε αμετάβλητος στα 615,32 ευρώ, καθώς η αύξηση της τιμής ζώνης δεν οδήγησε και σε αλλαγή κλιμακίου στον ΕΝΦΙΑ. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης βέβαια έχει να αντιμετωπίσει τον πρόσθετο συμπληρωματικό φόρο, καθώς η περιουσία του εμφανίζεται αυξημένη κατά 31.000 ευρώ.

• Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση διαμερίσματος στη Μεταμόρφωση. Κατοικία 1ου ορόφου 81 τετραγωνικών μέτρων είχε αντικειμενική αξία 48.412 ευρώ το 2017, η οποία αυξήθηκε στις 57.508 ευρώ το 2018 λόγω της αύξησης της τιμής ζώνης από τα 950 στα 1.050 ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ παρέμεινε αμετάβλητος στα 248 ευρώ, παρά την αύξηση της τιμής ζώνης κατά 19%.

• Διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων στην Η΄ Ζώνη του Δήμου Αιγάλεω επιβαρύνθηκε φέτος με 80 ευρώ λιγότερο ΕΝΦΙΑ (290 ευρώ από 370 ευρώ πέρυσι), παρά το γεγονός ότι η τιμή ζώνης στη συγκεκριμένη περιοχή –και κατά συνέπεια και η αντικειμενική αξία του ακινήτου– παρέμεινε αμετάβλητη (σ.σ. στα 1.050 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στη συγκεκριμένη περιοχή). Αντίστοιχο διαμέρισμα στη Ζ΄ Ζώνη του ίδιου δήμου είχε επιβάρυνση 80 ευρώ ή 27,6%, παρά το γεγονός ότι η τιμή ζώνης αυξήθηκε κατά μόλις 10% (από τα 1.000 στα 1.100 ευρώ).

Και το… «θαύμα» μίας κατοικίας στην Κηφισιά

Υπάρχουν, ωστόσο, και περιπτώσεις όπου το ποσό του ΕΝΦΙΑ μειώθηκε παρά την αύξηση της τιμής ζώνης και της αντικειμενικής αξίας.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν, όμως, κατοικίες που άλλαξαν κλίμακα στην παλαιότητα, ενώ την ίδια ώρα η αύξηση της τιμής ζώνης και της αντικειμενικής δεν επηρέασαν τις υπόλοιπες κλίμακες προσδιορισμού του ποσού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μίας κατοικίας του 1992 στην Κηφισιά, η οποία πέρυσι (2017) με τιμή ζώνης 1.650 ευρώ είχε αντικειμενική αξία 167.347,5 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 603,24 ευρώ. Η ίδια κατοικία φέτος (2018), με τιμή ζώνης 1.700 ευρώ και αντικειμενική αξία 172.418,6 ευρώ, έχει ΕΝΦΙΑ 574,52 ευρώ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Αντιμέτωποι με απίστευτους παραλογισμούς χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων (παραδείγματα)"

Έρχονται χιλιάδες «μεταμνημονιακοί» πλειστηριασμοί - Στο σφυρί και σπίτια κάτω των 100.000 ευρώ

Από την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί. Σύμφωνα με το πλάνο που έχουν συμφωνήσει δανειστές, τράπεζες και κυβέρνηση, στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φορτώνονται συνεχώς νέες υποθέσεις και πλέον ο ρυθμός με τον οποίο θα πραγματοποιούνται υπερβαίνει τους 2000 κάθε μήνα.

Η οδηγία που έχει φθάσει στις τράπεζες από τη Φρανκφούρτη εν΄όψει της σύνταξης των νέων πλάνων είναι ότι πρέπει η στοχοθεσία να μεθοδευτεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε στο τέλος το 2021 τα προβληματικά δάνεια να έχουν υποχωρήσει πιο κάτω από το 20%.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν κατεβάσει το όριο της αντικειμενικής αξίας των κατοικιών που ανεβαίνουν στις πλατφόρμες από τις 150 χιλιάδες ευρώ στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Είναι ζήτημα χρόνου ο πήχης να υποχωρήσει και κάτω από τις 100.000 ευρώ, κάτι που αναμένεται να δούμε να συμβαίνει σε μεγάλη έκταση το 2019.

Η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ευτυχής με τη συγκεκριμένη προοπτική, αλλά τα περιθώρια για πιέσεις στις τράπεζες δεν είναι πολλά

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται χιλιάδες «μεταμνημονιακοί» πλειστηριασμοί - Στο σφυρί και σπίτια κάτω των 100.000 ευρώ"

Αχτσιόγλου: «Η διαδικασία αύξησης κατώτατου μισθού θα διαρκέσει 4 μήνες»

"Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις", δηλώνει η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή της στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής» σημειώνει ότι "ο ηλικιακός ρατσισμός στην αμοιβή των νέων εργαζομένων θα σταματήσει. Ο υποκατώτατος μισθός των 511 ευρώ μεικτά συνιστά μία δυσμενή ηλικιακή διάκριση σε βάρος των νέων έως 25 ετών, η οποία θεσπίστηκε το 2012, με πρόσχημα τη δήθεν ευκολότερη πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας".

Η υπουργός Εργασίας τονίζει ότι η θέσπιση του υποκατώτατου μισθού "στην ουσία δημιούργησε ένα πλήθος εργατικού δυναμικού, το οποίο έγινε αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα μοχλός πίεσης για συνολική καθίζηση των μισθών" και προσθέτει ότι αποτελεί "μία συνειδητή επιλογή συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είχαν ως δόγμα τους τη συμπίεση της εργασίας στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας".

"Η διαδικασία της αύξησης του κατώτατου μισθού θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες", τονίζει η κ. Αχτσιόγλου και σημειώνει ότι το ύψος της αύξησης θα προκύψει μέσω της διαδικασίας, που προβλέπει τη σύνταξη εκθέσεων από συγκεκριμένους επιστημονικούς φορείς και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Παράλληλα, επισημαίνει ότι "θα επηρεαστούν θετικά και εργαζόμενοι που αμείβονται με ποσά πάνω από τον σημερινό κατώτατο μισθό και τα οποία θα ξεπεράσει το νέο επίπεδο του κατώτατου μισθού".

Αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι "οι δύο βασικές αρχές, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ με την έξοδο από το πρόγραμμα. Αυτό είναι ένα γεγονός", ενώ ήδη αύριο αναμένεται να επεκταθούν από την υπουργό συλλογικές συμβάσεις που καλύπτουν περισσότερους από 75.000 εργαζόμενους.

"Η έξοδος από τα μνημόνια συνιστά αναμφισβήτητα μία αλλαγή σελίδας για τη χώρα μας. Διαμορφώνονται πλέον οι όροι και οι προϋποθέσεις που ξαναδίνουν ελευθερία στην επιλογή, τον σχεδιασμό και την άσκηση πολιτικής", τονίζει η κ. Αχτσιόγλου και προσθέτει ότι "για την κυβέρνηση είναι σαφές ότι η επόμενη μέρα πρέπει να έχει τον κόσμο της εργασίας στο επίκεντρο, τόσο στην παραγωγή του πλούτου όσο και στην κατανομή του. Αυτός είναι βασικός όρος για μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτή είναι η ξεκάθαρη διαιρετική τομή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση".

Τέλος, αναφερόμενη στις αλλαγές στην κυβέρνηση και το κόμμα, η υπουργός Εργασίας τονίζει ότι "το βλέμμα μας είναι πρωτίστως επικεντρωμένο στο πως θα γίνει καλύτερη η ζωή και η καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι κοινωνική, πολιτική, εκλογική αλλά και μάχη των ιδεών", μάχη που, όπως επισημαίνει, επιβάλλεται να δοθεί για την κινητοποίηση των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχτσιόγλου: «Η διαδικασία αύξησης κατώτατου μισθού θα διαρκέσει 4 μήνες» "

Δραγασάκης: Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην κοπούν συντάξεις

«Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι μια τυπική διαδικασία αλλά είναι ένα ιστορικό ορόσημο (...) τελειώνει μια οδυνηρή εποχή και μπαίνουμε σε μια κατάσταση καινούργια».

Αυτό, σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, με κεντρικό ζήτημα -όπως επισημαίνει-, «η έξοδος από τα μνημόνια πρέπει να έχει και θα έχει -σταδιακά βεβαίως- αντίκρισμα στη ζωή και στην προοπτική των πολιτών, στο εισόδημά τους, στην απασχόλησή τους, στις προσδοκίες για το μέλλον».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαναλαμβάνει ότι ο βασικός στόχος της περιόδου «δεν συνάδει με μέτρα όπως είναι η περικοπή των συντάξεων (…) και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για αυτό, ούτως ώστε να μην υπάρξει περικοπή συντάξεων», διαμηνύει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δραγασάκης ξεδιπλώνει επίσης την κυβερνητική στρατηγική της τρέχουσας περιόδου, αρχής γενομένης από τον ανασχηματισμό, και μετά η ΔΕΘ και η κατάθεση του προϋπολογισμού, και επισημαίνει ότι από προϋπολογισμούς περικοπών, τώρα από εδώ και πέρα θα μιλάμε για «στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, στοχευμένες στηρίξεις των κοινωνικά αδύνατων και του κοινωνικού κράτους». Άλλωστε, συμπληρώνει, «οι δυνατότητες που θα έχουμε το 2019 θα είναι υπαρκτές, οι δυνατότητες που θα έχουμε το 2020 θα είναι ακόμα μεγαλύτερες και οι δυνατότητες που θα έχουμε το 2021 και 2022 ακόμα μεγαλύτερες».

Παραλλήλως στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μιλά διεξοδικά για το ρόλο που κατά την άποψή του πρέπει να παίζει ένα κόμμα στις μέρες μας: «πρέπει να προσπαθεί διαρκώς να διευρύνει τους συσχετισμούς, να χτίζει συμμαχίες, να δημιουργεί γέφυρες, να προβάλλει τα προβλήματα της κοινωνίας, να εγκαλεί την κυβέρνηση για τις ελλείψεις της, να στηρίζει μέτρα θετικά».

Αναφορικά με το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, ο Γιάννης Δραγασάκης εκτιμά, στη συνέντευξή του πως ο πολίτης θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε πολιτικές που θεωρούν προτεραιότητα την απασχόληση, τη μείωση της ανεργίας, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους από τη μια, και σε λογικές που όλα αυτά θεωρούν ότι πρέπει να υποταχθούν στη λογική του κέρδους, στη λογική των αγορών, του μικρού κράτους.

Αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε μειώσεις συντάξεων

«Δεν είναι μυστικό ότι η ΝΔ αλλά και το Κίνημα Αλλαγής όπως λέγεται τώρα το ΠΑΣΟΚ, έχουν καταστήσει εδώ και μήνες κεντρικό θέμα την περικοπή των συντάξεων», λέει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Και συνεχίζει: «Στη βάση αυτή οικοδομούν αφήγημα ότι δεν βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά έχουμε 4ο μνημόνιο και όλα αυτά. Πιστεύω θα διαψευστούν για μια ακόμη φορά. Αλλά να το θέσω το θέμα γενικότερα. Η έξοδος από τα μνημόνια πρέπει να έχει και θα έχει -σταδιακά βεβαίως- αντίκρισμα στη ζωή και στην προοπτική των πολιτών, στο εισόδημά τους, στην απασχόλησή τους, στις προσδοκίες για το μέλλον. Αυτό είναι το κεντρικό.Καθήκον της δικής μας κυβέρνησης λοιπόν, είναι τώρα που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, να κάνουμε πράξη αυτό που μόλις σας είπα: ότι δηλαδή η έξοδος από τα μνημόνια θα αρχίσει από τώρα να μεταφράζεται σε μια βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, άρα μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε. Ο κ. Βάιντμαν, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, της Μπούντενσμπανκ, ήταν εδώ και έτυχε να παρευρεθώ σε μια ομιλία που έκανε. Ακόμα λοιπόν και ο κ. Βάιτμαν αναγνώρισε ότι είναι επιτυχία το ότι ολοκληρώσαμε τα προγράμματα αλλά ακόμα ο πληθυσμός, ο λαός, η κοινωνία, δεν το έχει αισθανθεί στην καθημερινότητα του. Άρα, θέλω να πω ότι αυτό το οποίο περιγράφω είναι θα έλεγα σήμερα ο κεντρικός στόχος. Αυτός ο στόχος δεν συνάδει με μέτρα όπως είναι η περικοπή των συντάξεων. Βεβαίως εδώ υπάρχει ένα «γκρίζο τοπίο» διότι υπό την πίεση τότε, μιας δυσκολίας που προκλήθηκε και από έξω και από μέσα με στόχο να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να καταρρεύσει ενδεχομένως η κυβέρνηση, υποχρεωθήκαμε τότε να θεσμοθετήσουμε κάποια μέτρα και κάποια αντίμετρα. Τώρα όμως με τα δεδομένα που έχουμε η προσπάθειά μας θα είναι και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για αυτό, ούτως ώστε να μην υπάρξει περικοπή συντάξεων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραγασάκης: Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην κοπούν συντάξεις"

Γεροβασίλη για Ρουβίκωνα: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι καμίας οργάνωσης ως κύμβαλα αλαλάζοντα

«Η προστασία των πολιτών είναι ουσιώδης και κρίσιμη για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου» τονίζει σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη «Κontranews» η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας ότι «μιλάμε για προστασία των πολιτών και όχι για καταστολή».

Η κ. Γεροβασίλη, μιλά για τον Ρουβίκωνα και για τον τρόπο αντιμετώπισής των δράσεών του. «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι καμιάς οργάνωσης και κανενός συστήματος ως κύμβαλα αλαλάζοντα. Η ασφάλεια των πολιτών είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση που δεν μπορεί να υπόκειται στους κανόνες του τηλεοπτικού θεάματος, των οπαδικών αντεγκλήσεων και των μικροπολιτικών αναγνώσεων», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά στην επικείμενη συγκατοίκησή της με την Κατερίνα Παπακώστα η οποία προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο, σημειώνει πως «η κυβέρνηση έχει πολιτικό πρόγραμμα που υποχρεούται να φέρει εις πέρας ανεξαρτήτως προσώπων και καταβολών» συμπληρώνοντας ότι «ο τόπος πρέπει να πάει μπροστά –κι αυτό συνιστά το προοδευτικό στοίχημα της κυβέρνησης– και πρέπει να πάει μπροστά με τους πολλούς –κι αυτό είναι το εθνικό στοίχημα της κυβέρνησης».

Τέλος, η Υπουργός εξαπολύει δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη προοδευτική δύναμη του τόπου και κάνει λόγο για «μετεξελιγμένο ΠΑΣΟΚ» που έχει εγκαταλείψει κάθε προοδευτική οδό, στρεφόμενο δεξιότερα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεροβασίλη για Ρουβίκωνα: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι καμίας οργάνωσης ως κύμβαλα αλαλάζοντα "

Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά στη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά από το Σάββατο το βράδυ σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Αργάσι στη θέση Βρυσάκια στη Ζάκυνθο.

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά έχει κάψει 80 στρέμματα δασικής έκτασης ενώ στο σημείο επιχειρούν 3 οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά είναι μακριά από το χωριό και δεν έχουν κινδυνέψει σπίτια.
xartis_sep

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά στη Ζάκυνθο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news