facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

«Οχι» σε Μητρετώδη-Κούκλατζη για μετάθεση στο εξωτερικό -Πού ζήτησαν να πάνε

Σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου ετοιμάζονται να παρουσιαστούν Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Εκεί, μετατέθηκαν μετά την αποφυλάκισή τους από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Οι δύο στρατιωτικοί, σύμφωνα με το evros-news, είχαν ζητήσει να μετατεθούν στο εξωτερικό, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Μητρετώδης και Κούκλατζης θα παραμείνουν εντός συνόρων καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα, η τοπική ιστοσελίδα σημειώνει πως ο Αγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο». Ο στρατιωτικός πριν συλληφθεί στα τουρκικά σύνορα, είχε προσπαθήσει να το πετύχει, αλλά ήρθε δεύτερος στην σχετική διαδικασία και έχασε την συγκεκριμένη μετάθεση.

Από την πλευρά του ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης ζήτησε να πάει στην Κύπρο, αλλά ούτε και το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οχι» σε Μητρετώδη-Κούκλατζη για μετάθεση στο εξωτερικό -Πού ζήτησαν να πάνε "

Ο «Ρουβίκωνας»... ξαναχτυπά για τον ανασχηματισμό: Ελπίζω η Παπακώστα να τους βάλει σε μία τάξη

Έπειτα από τη χθεσινή ανάρτηση «χρησμό» που αφήνει υπόνοιες για νέες επιθέσεις το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», Γιώργος Καλαϊτζίδης, επέστρεψε αυτή τη φορά με... διπλό χτύπημα μέσω Facebook.

Σε ανάρτησή του με αφορμή την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Καλαϊτζίδης με διάχυτη ειρωνεία συσχετίζει εμμέσως την ταυτοποίησή του για την επίθεση με μπογιές στο Υπουργείο Εξωτερικών με την νέα ηγεσία του υπουργείου, εκφράζοντας την ελπίδα η κυρία Παπακώστα να... «βάλει σε μία τάξη τους αστυνομικούς».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του αναφέρει: Έγινε μια επίθεση πρίν... 5 χρόνια στον Καμμένο και "ταυτοποιήθηκε"ο δράστης μετά απο αυτά τα 5 χρόνια, και λίγες ώρες μετά την παρέμβαση μας στο Υπουργείο Εξωτερικών!Ο δράστης είναι "περιφερειακό μέλος" του Ρουβίκωνα(τι πάει να πει αυτό;) και πετάει μάλλον και μερικές μολότοφ σε ματατζήδες...Παράλληλα χτές "ταυτοποιήθηκα" και εγω με άλλον έναν για την επίθεση με μπογιές στο υπουργείο εξωτερικών βεβαίως βεβαίως...Η "ρελάνς" που επιχειρεί η αστυνομία ως απάντηση στις τελευταίες δράσεις της ομάδας είναι επιεικώς χοντροκομένη. Ελπίζω η Παπακώστα να τους βάλει σε μια τάξη..



Σε άλλη ανάρτησή του, ο Καλαϊτζίδης σχολιάζει το tweet της υπεύθυνης Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, μετά την επίθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

«Το σερί των επιθέσεων του Ρουβίκωνα συνεχίζεται με τελευταία αυτή στο ΥπΕξ τα ξημερώματα. Οι πληροφορίες που αναφέρουν τον επικεφαλής του #Ρουβίκωνα ως επικρατέστερο υποψήφιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη ελέγχονται ως ανακριβείς… #Ανασχηματισμός», ανέφερε η ανάρτηση της κ.Χριστοφιλοπούλου.

Απαντώντας, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα τόνισε ότι ποτέ δεν τον ενδιέφερε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά το αθλητισμού «για να έπαιζε κάποια στιγμή ο Αστέρας Εξαρχείων champions league».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «Ρουβίκωνας»... ξαναχτυπά για τον ανασχηματισμό: Ελπίζω η Παπακώστα να τους βάλει σε μία τάξη"

«Φοβηθήκαμε πολύ στην αρχή» -Μαρτυρίες επιβατών του «Ελευθέριος Βενιζέλος» μόλις έφτασαν στα Χανιά [βίντεο]

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το Blue Galaxy που μετέφερε επιβάτες που βρίσκονταν στο πλοίο που έπιασε φωτιά εν πλω
Περιπέτεια τέλος για περίπου 400 από τους 875 επιβάτες του πλοίου Ελ. Βενιζέλος στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε φωτιά χθες το βράδυ εν πλω.
Μετά το θρίλερ που βίωσαν το οποίο ευτυχώς είχε αίσιο τέλος χωρίς να τραυματιστεί κανείς μετά και τον σωστό συντονισμό των υπευθύνων και του προσωπικού, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στις 11.00 το πρωί στο Blue Galaxy και έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας περίπου στις 18.30 το απόγευμα. 
Οι επιβάτες ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένοι αλλά και ανακουφισμένοι που η περιπέτεια αυτή είχε καλό τέλος και τους βρήκε να επιστρέφουν καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Σούδας.
Περιγράφοντας τι έζησαν χθες το βράδυ, οι επιβάτες δήλωσαν ότι υπήρξε φόβος, ανησυχία, ώρες αγωνίας ακόμα και στιγμές πανικού, ωστόσο το πλήρωμα και ο καπετάνιος τους προσπαθούσαν με τη συμπεριφορά τους να τους κρατήσουν ψύχραιμους. Μάλιστα μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ο αθλητής τριάθλου, Κώστας Βαρουχάκης.


Οι υπόλοιποι ωστόσο από τους επιβάτες του πλοίου Ελ. Βενιζέλος, δεν έφυγαν το πρωί με το Blue Star, αλλά θα αποπλεύσουν από Πειραιά με το πλοίο Paros Jet που έβαλε στη γραμμή η ΑΝΕΚ LINES εκτάκτως για την εκτέλεση του αποψινού δρομολογίου. Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει από Πειραιά για Σούδα, στις 23.50. Ένας αριθμός μάλιστα επιβατών δεν θα καταφέρει να ταξιδέψει ούτε το βράδυ, αλλά αύριο το πρωί.
flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φοβηθήκαμε πολύ στην αρχή» -Μαρτυρίες επιβατών του «Ελευθέριος Βενιζέλος» μόλις έφτασαν στα Χανιά [βίντεο] "

Οι Anonymous Greece επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ

Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, η οποία έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν οι Anonymous Greece.

Σε ανάρτησή τους στον λογαριασμό τους στο Facebook, οι Anonymous Greece σημειώνουν ότι «η ιστοσελίδα της ΔΕΗ είναι εκτός λειτουργίας από το πρωί. Οι επιθέσεις κατά των συστημάτων τους θα συνεχιστούν...».

Μάλιστα, προειδοποιούν ότι «σύντομα θα καταστρέψουμε όλα τα ηλεκτρονικά σας συστήματα».

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Anonymous Greece επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ"

DW: Στο 48% του μέσου μισθού οι γερμανικές συντάξεις

Τα κυβερνητικά κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία για το συνταξιοδοτικό. Εισφορές και παροχές παραμένουν σταθερές ως το 2025. Το πρόβλημα της φτώχειας στους ηλικιωμένους παραμένει.

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο εδώ και χρόνια επίμαχο θέμα των συντάξεων. Με τις νέες ρυθμίσεις επιτυγχάνεται σταθερότητα και ασφάλεια στις συνταξιοδοτικές εισφορές και στο επίπεδο των συνταξιοδοτικών παροχών, εκτιμά ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ.
«Καταφέραμε αυτό που ήταν προς το παρόν εφικτό», δηλώνει σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. Στόχος του κόμματός του ήταν η διασφάλισή ενός σταθερού επιπέδου στις συντάξεις ως το 2040. Το αίτημα αυτό απέρριψαν τα δύο χριστιανικά κόμματα CDU και CSU.
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι το βράδυ της Τρίτης προβλέπει μεταξύ άλλων ότι ως το 2025 το επίπεδο των συνταξιοδοτικών εισφορών των εργαζομένων δεν θα ξεπεράσει το 20% και το επίπεδο των συντάξεων θα κυμαίνεται στο 48% του μέσου μισθού. Για να πετύχει όμως κανείς αυτό το ποσοστό θα πρέπει να έχει εργασθεί τουλάχιστον 45 χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει μια μειωμένη σύνταξη ανάλογα με τα εργάσιμα χρόνια που έχει συμπληρώσει όταν συνταξιοδοτηθεί.
Ο κίνδυνος της φτώχειας στους ηλικιωμένους
Berlin Hubertus Heil stellt Rentenkonzept vor (picture-alliance/dpa/B. Pedersen)
Χάιλ: «Καταφέραμε αυτό που ήταν προς το παρόν εφικτό»
Αν αφαιρεθούν οι εισφορές για την ιατροφαρμακευτική και τη χρόνια περίθαλψη όπως και ενδεχομένως φόροι - ο μέσος όρος των καθαρών γερμανικών συντάξεων ανέρχεται στη δυτική Γερμανία στα 1.231 ευρώ και στην ανατολική Γερμανία στα 1.169 ευρώ. Παρ' όλα αυτά, αρκετοί συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας.
Από πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προκύπτει ότι το 48% των ηλικιωμένων παίρνει σύνταξη που είναι κάτω από 800 ευρώ το μήνα. Το δε 62% των συνταξιούχων παίρνουν σύνταξη που είναι κάτω από 1000 ευρώ.
Αυτοί οι αριθμοί αφορούν μόνο τις συνταξιοδοτικές παροχές από το υποχρεωτικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και δεν συμπεριλαμβάνουν πιθανές επικουρικές συντάξεις ή άλλα εισοδήματα. Παρ' όλα αυτά, ειδικοί επί του θέματος προειδοποιούν πως λόγω της αύξησης του αριθμού των χαμηλά αμειβομένων θα αυξάνεται σταδιακά και το φαινόμενο της φτώχειας στους ηλικιωμένους. Το όριο για να θεωρηθεί κανείς φτωχός στη Γερμανία κυμαίνεται στα 958 ευρώ το μήνα.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Στο 48% του μέσου μισθού οι γερμανικές συντάξεις"

JP Morgan: Η Τουρκία πρέπει να πληρώσει 179 δισ. δολάρια μέχρι τον Ιούλιο του 2019

Η Τουρκία πρέπει να αποπληρώσει εξωτερικό δημόσιο χρέος ύψους 179 δισ. δολαρίων, μέχρι τον Ιούλιο του 2019, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 25% του ΑΕΠ της χώρας, εκτιμά η JP Morgan, επισημαίνοντας τον κίνδυνο δραστικής συρρίκνωσης της πληττόμενης από την κρίση τουρκικής οικονομίας.

Το μεγαλύτερο τμήμα των χρεογράφων που ωριμάζουν –περί τα 146 δισ. δολάρια- κατέχεται από τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως τις τράπεζες. Για την αποπληρωμή ή την επιμήκυνση του χρέους η τουρκική κυβέρνηση χρειάζεται 4,3 δισ. δολάρια, ενώ για το υπόλοιπο ποσό είναι υπόχρεες επιχειρήσεις του τουρκικού δημοσίου τομέα, σύμφωνα με την έκθεση της JPM.

Το ζήτημα τίθεται στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς η τουρκική λίρα έχει βυθιστεί εφέτος κατά 40%, εν μέσω ανησυχιών για την πολιτική ανάμειξη σε θέματα νομισματικής πολιτικής και ενώ έχει σημειωθεί ρήγμα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ εξαιτίας της κράτησης του πάστορα Μπράνσον. Η κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην αποπληρωμή χρεών σε σκληρό νόμισμα και αυτό έχει επιπτώσεις στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών που έχουν έκθεση στην Τουρκία. Σύμφωνα με την JP Morgan, το εξωτερικό χρέος της Τουρκίας ως ποσοστό του ΑΕΠ πλησίασε πέρυσι στα επίπεδα ρεκόρ της προ του 2001-2002 χρηματοπιστωτικής κρίσης της χώρας.

«Οι ανάγκες χρηματοδότησης στους επόμενους 12 μήνες είναι μεγάλες και η πρόσβαση στις αγορές έχει καταστεί προβληματική», υπογραμμίζεται στην ανάλυσή της η JPMorgan. Περίπου 32 δισ. δολάρια απαιτούνται για το υπόλοιπο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας που επικαλείται η ανάλυση, ενώ ωριμάνσεις μεγάλων ποσών προβλέπονται για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Δεκέμβριο του τ.ε. «Καθώς διεθνείς τράπεζες είναι πιθανόν να μειώσουν, έστω τμηματικά, την έκθεσή τους στην Τουρκία, η επιμήκυνση αποπληρωμών των βασικών κεφαλαίων των δανείων μπορεί να εξελιχθεί σε πρόκληση για κάποιες επιχειρήσεις», επισημαίνει η ανάλυση, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι κάποιες εταιρείες έχουν επαρκή περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό για να καλύψουν υποχρεώσεις σε σκληρά νομίσματα, ενώ περί τα 47 δισ. δολάρια αντιστοιχούν σε ωριμάνσεις εμπορικών πιστώσεων, οι οποίες είναι ευκολότερο να επιμηκυνθούν.

Συνολικά, πάντως, εκτιμάται ότι 108 δισ. δολάρια χρέους που ωριμάζει μέχρι τον Ιούλιο του 2019 έχει υψηλό ρίσκο επιμήκυνσης. «Σε μια αιφνίδια παύση κεφαλαιακών εισροών, οι κίνδυνοι επιμήκυνσης θα αυξηθούν και η χρηματοδότηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών θα γίνει δύσκολη», εκτιμά η JPM.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "JP Morgan: Η Τουρκία πρέπει να πληρώσει 179 δισ. δολάρια μέχρι τον Ιούλιο του 2019"

ΠΟΕΔΗΝ: 48χρονη πέθανε γιατί το ΚΥ ήταν κλειστό και δεν υπήρχε ασθενοφόρο

To θάνατο μιας 48χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών λόγω έλλειψης ιατρών στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, γυναίκα έχασε τη ζωή της τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ. Προηγουμένως αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας. «Το Κέντρο Υγείας, λόγω έλλειψης ιατρών, εκείνη την ημέρα έκλεισε στις 3 το μεσημέρι. Δεν διαθέτει ασθενοφόρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός έσβηνε και έγραφε ονόματα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μια 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών έχασε την ζωή της στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας το οποίο εκείνη την ημέρα ήταν κλειστό από τις 3 το μεσημέρι λόγω ελλείψεων Ιατρών.

Αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ασθενοφόρο δεν διαθέτει το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό που ήταν γνωστό το ιστορικό της.

Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας (Αγροτικός δρόμος με πολύ κίνηση). Χρόνος που απεδείχθη μοιραίος.

Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ), 24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας. Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η Διευθύντρια Οδοντίατρος και τρεις Γενικοί Ιατροί. Εξυπηρετεί 5000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται. Κλείνει το μεσημέρι τις μονές ημέρες και οι γιατροί κάνουν εφημερίες σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός Κέντρου Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται με «απογύμνωση» ενός άλλου Κέντρου Υγείας και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών μιας άλλης περιοχής.

Η αποδιοργάνωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου καθώς και των άλλων Κέντρων Υγείας της περιοχής θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Κατόπιν εορτής και μετά το θάνατο της 48χρονης μητέρας ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα μεταβεί στην περιοχή για σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Τι θα πει στους συγγενείς, στα παιδιά της αδικοχαμένης μητέρας;

Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Ημερήσια διάταξη βιαιοπραγίες σε βάρος του προσωπικού και κλοπές.
Συχνά είναι τα φαινόμενα βίας σε βάρος Ιατρών, Νοσηλευτών, Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας λόγω πλημμελούς φύλαξης.

Το βράδυ 29/9/2018 Νοσηλευτής ξυλοκοπήθηκε αναίτια από συνοδούς μιας ασθενούς ρομά κατά την εξέταση αυτής. Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί. Γίνονται διαρρήξεις οχημάτων από το προαύλιο και βίαιες επιθέσεις στο Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό. Οι φραστικές επιθέσεις, απειλές από ρομά είναι καθημερινό φαινόμενο.
Πριν υπάρξει σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου, θα πρέπει να επιληφθεί το Υπουργείο Υγείας και να αυξηθεί η φύλαξη. Αν είναι δυνατόν!!! Στον χώρο εργασίας να κλέβουν τα αυτοκίνητά τους, προσωπικά αντικείμενα και να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Ρουσφέτια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Τα ρουσφέτια όμως ρουσφέτια. Τοποθετήθηκε Νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο χωρίς να έχουν ανάγκη από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Μάλιστα ο σύζυγος ένστολος υπηρετεί σε Στρατιωτική Μονάδα της περιφέρειας Διδυμοτείχου στην οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που στενάζει από τις ελλείψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, με δεκάδες σχετικές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και του Σωματείου Εργαζομένων. Ο Διευθυντής Ιατρός του Κ.Υ. Ορεστιάδας ζητάει μάλιστα να μην ικανοποιούνται αιτήματα αποσπάσεων Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, διότι το υπάρχον προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες.
Μάλιστα ζητάει οι Νοσηλεύτριες που αποσπώνται από εδώ και στο εξής για συνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο να τοποθετούνται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και όχι στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας όπως έχει το δικαίωμα εκ του νόμου ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ.

Γ.Ν.ΝΑΥΠΛΙΟΥ. Περιστατικό βίας κατά γιατρού από ομάδα ρομά.

Πέμπτη 23/8/2018 το απόγευμα στα ΤΕΠ του Γ.Ν.Ναυπλίου γιατρός του Κέντρου Υγείας Λυγουριου που κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο λόγω έλλειψης γιατρών δέχθηκε επίθεση αναίτια από ομάδα ρομά (γρονθοκοπήθηκε πολλές φορές βίαια).
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι αναστατωμένοι καθότι είναι εκτεθειμένοι σε βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών χωρίς αιτία. Αυτά συμβαίνουν λόγω πλημμελούς φύλαξης. Την ώρα του περιστατικού το Νοσοκομείο φυλασσόταν από μια γυναίκα security.

Παρά τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας στις υγειονομικές μονάδες και το ΕΚΑΒ, το Υπουργείο Υγείας κωφεύει. Απαιτούνται κονδύλια για την πρόσληψη φυλάκων με συμβάσεις εργασίας.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: 48χρονη πέθανε γιατί το ΚΥ ήταν κλειστό και δεν υπήρχε ασθενοφόρο"

Η ΕΡΤ ζητάει 206 προσλήψεις για τις «ανάγκες του νέου της προγράμματος»

Στην πρόσληψη 206 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΕΡΤ. 

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της 22ας Αυγούστου, απόφαση η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η δημόσια τηλεόραση έχει ήδη 2.251 εργαζομένους, ενώ η διοίκηση ζητά απο τον Νίκο Παππά να εγκρίνει άλλες 206 προσλήψεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ οι προσλήψεις θα γίνουν για την «κάλυψη αναγκών της ΕΡΤ ΑΕ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προγράμματός της για την περίοδο 2018 -2019».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσλήψεις αφορούν σε δημοσιογράφους, τεχνικούς αλλά και διοικητικό προσωπικό.

Σημειώνεται οτι ακόμα και στον νόμο Παπά για τα ιδιωτικά κανάλια, ο απαραίτητος αριθμός των εργαζομένων είχε οριστεί στους 400 ανά ιδιωτικό κανάλι, με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών να διαμαρτύρονται ότι ο αριθμός είναι υπερβολικός.

Η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ με την οποία ζητάει και νέες προσλήψεις:


ert800_0


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΡΤ ζητάει 206 προσλήψεις για τις «ανάγκες του νέου της προγράμματος»"

Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επικαλείται η Κατερίνα Παπακώστα για να εξηγήσει γιατί μπήκε στην κυβέρνηση!

Με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, η Κατερίνα Παπακώστα δικαιολόγησε την επιλογή της να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και να μετέχει στην κυβέρνησή του, από την «καρέκλα» της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Παπακώστα, δηλώνει «παρούσα στην νέα προσπάθεια», υποστηρίζοντας πως «τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να ανέβει ψηλά, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, και να γίνει μία σύγχρονη, δημοκρατική, δυνατή και ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα».

Η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής και πρώην βουλευτής της ΝΔ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «η χώρα μας, μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, επιτήρησης και θυσιών, εισέρχεται σε μία νέα εποχή. Οι εποχές άλλαξαν. Η νέα αυτή περίοδος επιτάσσει απ’ όλους μας σύνεση, θάρρος, αποφασιστικότητα και κυρίως υπευθυνότητα».

Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, η νέα εποχή «απαιτεί κοινωνικές και θεσμικές συνεργασίες και συμπόρευση προς τον κοινό στόχο, να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας, στις νέες γενιές των Ελλήνων το μέλλον που τους αξίζει».

Επίσης, επισημαίνει ότι «στην ιδρυτική διακήρυξη του ΝΕΟ τονίζεται εμφατικά το υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη χώρα και τους πολίτες και το ηθικό χρέος προς τις επόμενες γενεές των Ελλήνων, συναισθανόμενοι τις προκλήσεις της εποχής και υπηρετώντας, όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, «πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα και επάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς»».

«Για ένα τόσο υψηλό διακύβευμα, την ανάταση της χώρας, θα είμαστε συνοδοιπόροι και συμπρωταγωνιστές συμβάλλοντας στο κοινό καλό» καταλήγει η κ. Παπακώστα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επικαλείται η Κατερίνα Παπακώστα για να εξηγήσει γιατί μπήκε στην κυβέρνηση!"

Αγρια κόντρα Πάνου και Δημήτρη Καμμένου για διαθέσιμα πυροσβεστικά αεροσκάφη στο Μάτι

Aγρια κόντρα μέσω γραπτών απαντήσεων στη Βουλή ξέσπασε μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του μέχρι πρότινος βουλευτή του κόμματος του Δημήτρη Καμμένου.
Αφορμή η ερώτηση που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Καμμένος προς τον Υπουργό Αμυνας σχετικά με τα διαθέσιμα πυροσβεστικά αεροσκάφη για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Στην απάντηση του ο Υπουργός Αμυνας αναφέρει ότι στις 6 Ιουλίου 2018 ήταν διαθέσιμα 29 Πυροσβεστικά αεροσκάφη και κατηγορεί τον Δημήτρη Καμμένο ότι για λόγους μικροκομματικής εκμετάλλευσης απέκρυψε το σύνολο της απάντησης του παρουσιάζοντας μόνο συγκεκριμένα τμήματα της και διαγράφοντας εσκεμμένα λέξεις ή προτάσεις έτσι ώστε να παρουσιαστεί μία εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματική. Μάλιστα τον κατηγορεί ότι παραποίησε στοιχεία της απάντησης του και τα προώθησε για δημοσίευση σε ιστοσελίδες χωρίς να παραθέτει όλη την απάντηση που έστειλε ο Υπουργός Αμυνας στη Βουλή.
Στη δική του ανακοίνωση ο Δημήτρης Καμμένος χαρακτηρίζει επιεικώς απαράδεκτη την σημερινή απάντηση του Υπουργού Αμυνας και κάνει λόγο για προκλητικά ανεύθυνη και κυνική στάση του Πάνου Καμμένου αλλά και για θράσος του να τον κατηγορεί για μικροκομματική εκμετάλλευση και δημιουργία εντυπώσεων την ώρα που χάθηκαν μαρτυρικά δεκάδες ζωές εξαιτίας του ελλιπούς σχεδιασμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ακολουθούν η απάντηση του Πάνου Καμμένου και η ανακοίνωση του Δημήτρη Καμμένου:
Απάντηση του Πάνου Καμμένου:
«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Δημήτρης Καμμένος με θέμα «Διαθέσιμα πυροσβεστικά αεροσκάφη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα: Κατ’ αρχήν ο πίνακας διαθεσιμότητας που παρατίθεται στην Ερώτηση 483/30-7-18 της ΒτΕ αφορά σε στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν με τη Φ.900α/1677/16085/23 Ιουλ 18/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ σε απάντηση της Ερώτησης 7206/29-6-2018 της ΒτΕ και αφορούν σε στοιχεία διαθεσιμότητας των πυροσβεστικών Αεροσκαφών την 6-7-2018 όπως άλλωστε ευκρινώς αναγράφεται στην απάντησή μου.
Με βάση τον υπόψη πίνακα την συγκεκριμένη ημερομηνία (6- 7-2018) ήταν διαθέσιμα είκοσι εννέα (29) αεροσκάφη (Α/Φ) {επτά (7) CL- 215, τέσσερα (4) CL-415 και δέκα οκτώ (18) PZL Μ-18}. Όσον αφορά τον αριθμό των διαθέσιμων πυροσβεστικών Α/Φ της 23-7-2018, με βάση τα διατιθέμενα στοιχεία, αυτή διακυμάνθηκε από είκοσι τέσσερα (24) Α/Φ το ελάχιστο {τέσσερα (4) CL-215, δύο (2) CL-415 και δέκα οκτώ (18) PZL Μ-18), έως είκοσι οκτώ (28) το μέγιστο {έξι (6) CL-215, τέσσερα (4) CL-415 και δέκα οκτώ (18) PZL Μ-18}.
Ο αριθμός των διαθέσιμων Α/Φ αποτελεί ένα δυναμικό στοιχείο, γεγονός αντιληπτό και στους πλέον αδαείς σε αεροπορικά ζητήματα, μεταβαλλόμενο σε συνεχή βάση, καθώς οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την διαθεσιμότητα συνοψίζονται ως ακολούθως:  Εκτέλεση μειζόνων επιθεωρήσεων (PDM, Ετήσια Επιθεώρηση, 3.000ΩΠ), οι οποίες υλοποιούνται σε εργοστασιακό φορέα (ΕΑΒ ΑΕ, ΚΕΑ) και στις Μονάδες της ΠΑ (112ΠΜ, 113ΠΜ, 359ΜΑΕΔΥ) στο δεύτερο βαθμό συντήρησης (Β’ ΒΣ). Η επίπτωση των υπόψη επιθεωρήσεων στη διαθεσιμότητα, λόγω της μεγάλης διάρκειάς τους, είναι προβλέψιμη και εξαρτάται από την υλοποίηση του ετήσιου προγραμματισμού Χειμερινής Συντήρησης που εκπονείται τον Σεπτέμβριο κάθε έτους από την ΠΑ.
Απαιτήσεις απρογραμμάτιστης και προγραμματισμένης συντήρησης (βλάβες ή εκτέλεση επιθεωρήσεων/συντήρησης μικρότερης κλίμακας, αντικατάσταση υλικών λήξης ορίου λειτουργίας/ζωής κτλ), οι οποίες προκύπτουν κατά την διάρκεια της πτητικής εκμετάλλευσης / επιχειρησιακής χρήσης των Α/Φ και συνήθως αποκαθίστανται σε μικρό χρονικό διάστημα.
Οι υπόψη απαιτήσεις συντήρησης έχουν κατά κανόνα μη προβλέψιμη επίδραση στον αριθμό των διαθέσιμων Α/Φ (ειδικά σε ότι αφορά την εμφάνιση βλαβών), εξαρτώνται από τον βαθμό πτητικής εκμετάλλευσης (έξοδοι/ώρες πτήσεως) και υλοποιούνται από το προσωπικό των Μοιρών εκμετάλλευσης και συντήρησης των πυροσβεστικών Α/Φ στις κύριες Μονάδες ή στις Μονάδες ανάπτυξης των κλιμακίων αεροπυρόσβεσης σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Τέλος, κατόπιν όλων των ανωτέρω, συνάγονται αβίαστα τα ακόλουθα συμπεράσματα:
Πρώτον, για λόγους μικροκομματικής εκμετάλλευσης και δημιουργίας εντυπώσεων, αποκρύψατε το σύνολο της απάντησής μου παρουσιάζοντας μόνο συγκεκριμένα τμήματα αυτής, διαγράφοντας εσκεμμένα λέξεις ή προτάσεις ώστε να παρουσιάσετε μία εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματική, μάλιστα δε τα παραποιημένα αυτά στοιχεία τα προωθήσατε για δημοσίευση σε ιστοσελίδες χωρίς αυτές, για λόγους στοιχειώδους δεοντολογίας, να παραθέσουν ολόκληρη την απάντησή μου προς τη Βουλή των Ελλήνων.
Δεύτερον, δεν υφίσταται ουδεμία «ανικανότητα διαχείρισης των στοιχείων του Υπουργείου», όπως διατείνεσθε, αντιθέτως τόσο οι απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ όσο και τα στοιχεία που κατατίθενται στην Βουλή των Ελλήνων αποτυπώνουν απολύτως την πραγματικότητα». 
Δήλωση του Δημήτρη Καμμένου:
«Στις 30.07.2018 κατέθεσα ενώπιον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Ερώτηση (483/30.07.2018) σχετικά με τα διαθέσιμα πυροσβεστικά αεροσκάφη για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις 23.07.2018 με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ενημέρωσε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα θα διατίθεντο συνολικά 29 αεροσκάφη. Την επομένη όμως στις 24.07.2018, ο κ. Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά έχουν ενεργοποιήσει μέχρι στιγμής από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας 4 αεροσκάφη CL – 415, 6 αεροσκάφη CL – 215, 2 ελικόπτερα Σινούκ, 1 ελικόπτερο Super Puma. Τώρα έρχεται να απαντήσει ότι τα στοιχεία για τα 29 διαθέσιμα αεροσκάφη αφορούσαν σε διαθεσιμότητα των πυροσβεστικών αεροσκαφών αποκλειστικά και μόνο για την συγκεκριμένη ημερομηνία της 6ης.07.2018 !
Η απάντηση που έλαβα σήμερα από τον κ. Πάνο Καμμένο είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ισχυρίζεται δε ότι ο αριθμός των διαθέσιμων αεροσκαφών αποτελεί ένα δυναμικό στοιχείο μεταβαλλόμενο σε συνεχή βάση!!!
Πώς είναι δυνατόν ο Ελληνικός Λαός να αισθάνεται ασφαλής ύστερα από μία τέτοια προκλητικά ανεύθυνη και κυνική θέση του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας; Έχει το θράσος να κάνει λόγο μέσα στην απάντησή του για «μικροκομματική εκμετάλλευση» και «δημιουργία εντυπώσεων», ενώ χάθηκαν μαρτυρικά δεκάδες ψυχές, εξαιτίας και του ελλιπούς σχεδιασμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Βεβαίως δεν αναμέναμε κάτι καλύτερο. Η ώρα που θα απαντήσει ο λαός σε όλες αυτές τις εγκληματικές παραλείψεις πλησιάζει».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρια κόντρα Πάνου και Δημήτρη Καμμένου για διαθέσιμα πυροσβεστικά αεροσκάφη στο Μάτι "

Πριν από 19 μέρες ο Πολάκης κατήγγειλε την Ξενογιαννακοπούλου για σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Στις 10-08-2018 ο Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εκδίδει ανακοίνωση καταγγέλλοντας ότι φαγώθηκαν 90 εκατ. ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014.

Λέει συγκεκριμένα:

«Μετά και από την κατάθεση της έκθεσης ορκωτών λογιστών για την αποτίμηση των απολογισμών των οικονομικών χρήσεων της περιόδου 2007-2014, στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της υγείας αποδεικνύεται και με την συνεισφορά των ανεξάρτητων ελεγκτών το μέγεθος της διαφθοράς που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι ορκωτοί λογιστές λοιπόν διαπίστωσαν πέραν κάθε αμφιβολίας την μαύρη τρύπα στα χρηματικά διαθέσιμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία δεν είναι ούτε 1, ούτε 10 εκατομμύρια, αλλά 90 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε 594 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση και δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μόνο για την περίοδο 2007-2014 (δηλ. φόρους και καταθέσεις των ελλήνων φορολογουμένων) και κατέγραψε επίσημα ότι ξόδεψε 504 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31/12/2014 το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών ήταν μόλις 3,5 εκατομμύρια €. Δηλαδή, 90 εκατομμύρια € «έκαναν φτερά» χωρίς να υπάρχει καμία αποτύπωση τους πως και που χρησιμοποιήθηκαν. Εννοείται ότι και για τα υπόλοιπα χρήματα της «επίσημης» λογιστικής αποτύπωσης έχει γίνει όργιο διασπάθισης υπερτιμολογήσεων, χαριστικών απ’ ευθείας αναθέσεων, «χορηγιών», παράνομων προσλήψεων ημετέρων κλπ.

Συνεπώς ρωτάμε πλέον και επισήμως:

Πού πήγαν τα λεφτά κ.κ. Υπουργοί Υγείας της περιόδου 2007-2014;

Πού πήγαν τα λεφτά κ.κ. διευθυντές και μέλη ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου;

Σε ποιες offshore, σε ποιες βίλες, σε ποια κότερα, σε ποιες «διαφημιστικές» εκστρατείες, σε ποιους λογαριασμούς μαύρου προεκλογικού πολιτικού χρήματος κρύφτηκαν αυτά τα 90.000.000€;

Το λόγο για την υπόθεση της «Μαύρης Τρύπας» έχει πλέον η Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει τάχιστα να ολοκληρώσει τον διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ και να αποδώσει τις ποινικές ευθύνες τόσο στη συμμορία του διοικητικού μηχανισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και στους πολιτικούς της προϊσταμένους.

Το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας»

Τώρα ο κ. Πολάκης μπορεί να μάθει που πήγαν τουλάχιστον 44 εκατ. ευρώ, η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Κέντρου την περίοδο όπου στο υπουργείο Υγείας ήταν και η… Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η αρμόδια επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, οφείλει να καλέσει τη νέα υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να δώσει εξηγήσεις.

Κι αν δεν το ζητήσει ο αρμόδιος υπουργός κ. Πολάκης οφείλουν να το κάνουν οι βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή. Ο κ. Πολάκης μπορεί να ρωτήσει την συνάδελφο του στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο όπου θα κάθονται πιθανότατα δίπλα – δίπλα.

Εκτός και αν η υπουργοποίηση της πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, την «αθωώνει» για την «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ οπότε θα κλείσει η έρευνα της επιτροπής χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όχι μόνο για την κ. Ξενογιαννακοπούλου αλλά και για τους υπόλοιπους υπουργούς που κατηγορούνται από τον κ. Πολάκη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πριν από 19 μέρες ο Πολάκης κατήγγειλε την Ξενογιαννακοπούλου για σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ"

Επίθεση ΝΔ σε Γεροβασίλη: Επί των ημερών της, οι συμβασιούχοι του Δημοσίου ξεπέρασαν τους 100.000

Με αιχμές για την εκρηκτική αύξηση των συμβασιούχων του Δημοσίου επί τον ημερών της, «αποχαιρέτησε» την Όλγα Γεροβασίλη από τη θέση της Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς.

«Η απερχόμενη Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη έχει πετύχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα στο Υπουργείο της. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την τεράστια αύξηση των δομών και των Γραμματειών; Τον απίστευτο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων; Τις φωτογραφικές προκηρύξεις και την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων ή τις τροπολογίες με τις οποίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου βαπτίζονταν σε αορίστου «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης”; αναφέρει ο κ. Γεωργαντάς.

«Εκεί όμως που πραγματικά η απερχόμενη Υπουργός κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ είναι ο αριθμός των συμβασιούχων, καθώς με βάση τα επίσημα στοιχεία της απογραφής που χθες δημοσιεύτηκαν ξεπεράστηκε για πρώτη φορά ο αριθμός των 100.000 τον Μάιο του 2018.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συμβασιούχων στη Γενική Κυβέρνηση κατά το μήνα Μάιο είχε την παρακάτω πρόοδο τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ:

Μάιος 2015: 80.278

Μάιος 2016: 81.650

Μάιος 2017: 89.532

Μάιος 2018: 103.124!

Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξει κανείς την πορεία αύξησης του αριθμού των συμβασιούχων ανά έτος, για να διακρίνει τη συνεχή προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή είναι, δυστυχώς, η παρακαταθήκη της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου», αναφέρει ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως ο κ. Γεωργαντάς στη δήλωσή του δεν άφησε ασχολίαστη και την επιλογή του κ. Τσίπρα να αναθέσει το υπουργείο στην Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μάλιστα, ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος μετέχει και στην εξεταστική επιτροπή που μελετά υποθέσεις σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, έδειξε πως η ΝΔ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως το όνομα της κ. Ξενογιαννακοπούλου εμπλέκεται στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την «τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς αυτή ξεκίνησε επί ημερών της στο Υπουργείο Υγείας, καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη λογιστική διαφορά.

«Δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για την ανάσχεση αυτής της προσπάθειας κομματικοποίησης ούτε μετά την αλλαγή ηγεσίας, καθώς η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που επιβραβεύτηκε από τον Πρωθυπουργό με την τοποθέτησή της στην κυβέρνηση, είναι ήδη ελεγχόμενη για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τη θητεία της στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει στη δήλωσή του ο τομεάρχης της ΝΔ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση ΝΔ σε Γεροβασίλη: Επί των ημερών της, οι συμβασιούχοι του Δημοσίου ξεπέρασαν τους 100.000"

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Δεκτή έγινε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η παραίτηση από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου.

Ο ίδιος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι λόγοι της παραίτησής του είναι «καθαρά προσωπικοί», ενώ χαρακτήρισε «άθλια ψέματα και άθλια σπέκουλα», δημοσιεύματα που συνδέουν την παραίτησή του με την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος, πρόσθεσε μάλιστα ότι «η αλυσίδα υγείας λειτούργησε άψογα και το ΕΚΑΒ έκανε πολύ καλά τη δουλειά του».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ"

Ντιμιτρόφ: Με τη συμφωνία των Πρεσπών θα είμαστε «Μακεδόνες», με «μακεδονική» γλώσσα

Την κατάκτηση της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας με τη συμφωνία των Πρεσπών επανεπιβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Ν. Ντιμιτρόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, δήλωσε πως είναι «Μακεδόνας».

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Νικολά Ντιμιτρόφ, επεσήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κερδίσει το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Λαμβάνοντας το λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, τόνισε ότι «μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά στην Ελλάδα» και ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πώς θα ονομάζεται ο λαός της χώρας του, μετά τη συμφωνία της 17ης Ιουνίου στις Πρέσπες. «Είμαι Μακεδόνας», ήταν η απάντηση του Ν. Ντιμιτρόφ ο οποίος πρόσθεσε ότι «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Ο Ν. Ντιμιτρόφ ανέφερε, ωστόσο, ότι ο όρος Μακεδόνας έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες. Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με τους ευρωβουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις πρόσφατες προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας, τις σχέσεις ΕΕ-πΓΔΜ, καθώς και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της χώρας, ο Ν. Ντιμιτρόφ, σε γενικές γραμμές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πολλές χώρες της ΕΕ αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα του σε τομείς όπως αυτούς του κράτους δικαίου, της δημόσιας διοίκησης και της καταπολέμησης της διαφθοράς και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να «επενδύσει» στην ενταξιακή διαδικασία στην ΕΕ. Τόνισε, δε, ότι τα Βαλκάνια δεν είναι περιφέρεια της ΕΕ, αλλά μια «νησίδα εντός της ΕΕ» που έχει μεγάλη σημασία για την ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη.

Συνεχίζοντας, ο Ν. Ντιμιτρόφ τόνισε ότι οι προσπάθειες της χώρας του για ένταξη στο ΝΑΤΟ ξεκίνησαν από το 1993, όταν το κοινοβούλιο της χώρας ομόφωνα αποφάσισε ότι θέλει να ενταχθεί στη Συμμαχία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινή γνώμη των Σκοπίων, κατά τα 2/3, υποστηρίζει τον στρατηγικό στόχο για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας συνειδητοποιούν τη σημασία αυτού του στόχου.

Μιλώντας για το δημοψήφισμα, ο Ν. Ντιμιτρόφ τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα ζήτημα πολιτικών κομμάτων, Αριστεράς ή Δεξιάς, αλλά για το μέλλον της ίδιας της χώρας του και για την «οικοδόμηση σχέσεων φιλίας» σε μια περιοχή που το χρειάζεται. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ενημερώνει τους πολίτες της χώρας σχετικά με το δημοψήφισμα, για να λάβουν ελεύθερα τις αποφάσεις για το μέλλον της χώρας τους.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ο Ν. Ντιμιτρόφ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν πολλοί συμβιβασμοί έως ότου καταλήξουν στην τελική του διατύπωση. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια «ιστορική ευκαιρία για να κλείσει ένα δύσκολο ζήτημα και να ανοίξει μια πόρτα για το μέλλον» και πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση πρέπει να αναλάβουν αυτήν την ιστορική ευθύνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, συνέχισε λέγοντας ότι τα Σκόπια έχτισαν «γέφυρα φιλίας» με τους βαλκανικούς λαούς και κυρίως με τους Έλληνες, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ. «Εμείς και οι φίλοι μας οι Έλληνες θα είμαστε καλύτερα αν το πετυχουμε αυτό», ανέφερε ο Ν. Ντιμιρόφ, σημειώνοντας ότι για κάποιους στη χώρα του θεωρείται "ήρωας" και για κάποιους άλλους «προδότης». «Αν θα μπορούσα να γράψω μόνος μου τη συμφωνία, θα ήταν καλύτερη για τη χώρα μου και αν ο Νίκος Κοτζιάς θα μπορούσε να τη γράψει μόνος του, θα ήταν καλύτερη για τη χώρα του», ανέφερε ο Ν. Ντιμιτρόφ, τονίζοντας ότι η συμφωνία έπρεπε να γραφτεί και «να συμβιβαστούμε για να προστατέψουμε ό,τι είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα και τη δική μου χώρα».

Εξέφρασε, μάλιστα την πεποίθηση ότι, εάν εφαρμοστεί η συμφωνία, σε πέντε χρόνια από σήμερα τα οφέλη και για τις δύο χώρες θα είναι πολύ μεγάλα. «Στο μέλλον θα αναρωτιόμαστε γιατί η συμφωνία δεν επετεύχθη στις αρχές της δεκαετίας του 90», είπε ο Ν. Ντιμιτρόφ και συνέχισε λέγοντας: «Χάσαμε μια γενιά. Θα μπορούσαμε να είμαστε από τότε φίλοι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντιμιτρόφ: Με τη συμφωνία των Πρεσπών θα είμαστε «Μακεδόνες», με «μακεδονική» γλώσσα "

Μετά τη φωτιά πήρε κλίση το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Γιατί άνοιξαν τρύπες στο πλοίο

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται αυτή την ώρα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά το ολονύκτιο θρίλερ που εκτυλίχθηκε με την πυρκαγιά εν πλω, στο γκαράζ του και την αγωνία για 875 επιβαίνοντες.

Η φωτιά ξέσπασε στο πάνω κατάστρωμα του γκαράζ και στο πλωριό μέρος του γκαράζ.

Μόλις έφτασε στον Πειραιά το πλοίο, εκτός από τους 875 επιβάτες που βγήκαν σώοι, βγήκαν επίσης και 4 φορτηγά άθικτα από την πυρκαγιά, η οποία όπως ήταν φυσικό είχε εξαπλωθεί.

Η φωτιά έχει περιοριστεί, με μικρές εστίες να παραμένουν, ενώ το πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλίση. Οι άνδρες τη πυροσβεστικής άνοιξαν τρύπες πάνω απ' την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μαζεύουν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρίσκεται στο σημείο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το πυροσβεστικό σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού.

Την ίδια ώρα υπάρχει μία «σύγκρουση» μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΟΛΠ, το οποίο διοικείται από την Cosco. Ο ΟΛΠ ζητά να πάρουν το πλοίο από εκεί και να το μεταφέρουν σε σημείο καταφυγής έξω απ' το λιμάνι. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται εκεί κατά παραχώρηση για λόγους έκτακτης ανάγκης και συνεπώς δεν μπορεί να μείνει πολύ εκεί, καθώς η μπούκα του λιμανιού, όπου και βρίσκεται είναι περιοχή transit που δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Η ανακοίνωση του ΟΛΠ για τις ενέργειές συνδρομής στη διαδικασία ελλιμενισμού του πλοίου

Άμεση αντίδραση της ΟΛΠ Α.Ε. στη φωτιά που ξέσπασε στο
ΕΓ/ΟΓ “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Άμεση και αποτελεσματική υπήρξε η αντίδραση των υπηρεσιών της ΟΛΠ Α.Ε. στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29.08.2018. Πιο συγκεκριμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΛΠ μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν:

α) Διέθεσαν θέση παραβολής για το πλοίο στον προβλήτα κρουαζιέρας και μάλιστα κοντά στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης και η ασφαλής αποβίβαση των επιβατών και των μελών του πληρώματος.
β) Διέθεσαν ειδική κλίμακα (αεροπορικού τύπου) ώστε να εξασφαλιστεί η ταχύτερη αποβίβαση των επιβατών και άλλα ειδικά μέσα (κλαρκ, κινητό γερανό, μηχανήματα) για την εξυπηρέτηση των απαιτούμενων ενεργειών.
γ) Διέθεσαν λεωφορεία για τη μεταφορά των επιβατών μετά την αποβίβασή τους.
δ) Διέθεσαν τον επιβατικό σταθμό «Θεμιστοκλής» για την καταγραφή των αποβιβασθέντων, την παροχή νερού στους επιβάτες ακόμη και ειδικών αμαξιδίων σε ΑΜΕΑ.

Γενικότερα το προσωπικό των Τμημάτων Ασφάλειας Λιμένος & Προστασίας Περιβάλλοντος, Κρουαζιέρας & Ακτοπλοΐας και Εργασιακής Λειτουργίας της ΟΛΠ Α.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα και συνέβαλε με τις προσπάθειές του στην ασφαλή εκκένωση του πλοίου. Σημειώνεται ότι τις επιχειρήσεις παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και η Διοίκηση της ΟΛΠ A.E. λόγω της μεγάλης σημασίας που αποδίδει στα θέματα ασφαλείας.

H ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για την επιχείρηση στο φλεγόμενο πλοίο

Απολογιστική ανακοίνωση για την επιχείρηση στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης το υπουργείο Ναυτιλίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ενημερώθηκε, την 00:03 σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο του γκαράζ του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ν.Χ. 20, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ύδρας, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 – 6 bf.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 22:00 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι των Χανίων με 875 επιβάτες, 140 άτομα πλήρωμα, 80 φορτηγά οχήματα και 152 Ι.Χ.Ε. οχήματα.
Άμεσα το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. κινητοποίησε τις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σπετσών, Ύδρας, Λαυρίου, Σαρωνικού, Αίγινας, Ναυπλίου, Πόρου, Ραφήνας και Σαλαμίνας προς παροχή συνδρομής και στην περιοχή έσπευσαν έντεκα (11) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ δεσμεύτηκαν τα Ε/Γ – Ο/Γ πλοία «BLUE HORIZON», «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», «BLUE STAR I», «BLUE STAR NAXOS», «ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ», τα Φ/Γ πλοία «SEACROWN I» σημαίας Μάλτας, «APUANA D» σημαίας Ιταλίας, «CENTURIUS» σημαίας Marsal Islands, «ERMIONI» Ν.Π. 11995, «YM BUSAN» σημαίας HONG KONG και «SAMANTHA» σημαίας Παναμά. Στην περιοχή επίσης έσπευσαν η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΛΗΜΝΟΣ», εννέα ρυμουλκά πλοία, δέκα τρία ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο πλοία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα η Μονάδα Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος (ΜΕΛΣ), η Μονάδα Αεροπλάνων Λιμενικού Σώματος (ΜΑΛΣ), τέσσερα ελικόπτερα και C130 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Με απόφαση του Πλοιάρχου του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», το εν λόγω πλοίο κρίθηκε σκόπιμο να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά ενώ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι επιβάτες παρέμειναν στους σταθμούς συγκέντρωσης του πλοίου φορώντας τα ατομικά τους σωσίβια.
Τελικά το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά την 04:05, συνοδεία περιπολικών σκαφών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., της Φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» και των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, ενώ οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, με κλίμακα ξηράς. Στο λιμάνι του Πειραιά ανέμεναν ήδη κλιμακοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για παροχή τυχόν βοήθειας αν απαιτούνταν. Μετά την αποβίβαση των επιβατών, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εισήλθαν στο πλοίο προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά.
Από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος δόθηκε εντολή στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στον φορέα διαχείρισης του λιμένα να εφαρμοστεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης προς αποφυγή τυχόν ρύπανσης και τέθηκαν τα μέτρα απορρύπανσης σε ετοιμότητα, ενώ τοποθετήθηκε, προληπτικά, πλωτό φράγμα πέριξ του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ».
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του περιστατικού, ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ και η στρατιωτική ηγεσία του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στο Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. μετέβησαν άμεσα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, όπου είχαν τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης, ενημερώνοντας διαρκώς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τη φωτιά πήρε κλίση το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Γιατί άνοιξαν τρύπες στο πλοίο"

Διάγγελμα Πούτιν: Στα 60 χρόνια θα συνταξιοδοτούνται οι γυναίκες και στα 65 οι άνδρες

Η ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να είναι 60 χρόνια, αντί τα 63 που είχε προτείνει νωρίτερα η Ρωσική κυβέρνηση, και τα 65 για τους άνδρες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τους πολίτες της χώρας για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό που έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε λάθος τις προτάσεις που είχε κάνει η νωρίτερα η κυβέρνηση, να συνταξιοτούνται δηλαδή οι γυναίκες στα 63 χρόνια από τα 55 που συνταξιοδοτούνται σήμερα. Διευκρίνισε όμως οτι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να είναι βιώσιμο για αρκετά χρόνια. Τόνισε επίσης οτι το προσδόκιμο ζωής των Ρώσων είναι το υψηλότερο παγκοσμίως.

«Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη απόφαση, παρακαλούμε να το αντιμετωπίσετε με κατανόηση», δήλωσε χαρακτηριστικα ο Πούτιν και πρόσθεσε οτι είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι «συνταξιοδοτικές παροχές» για όσους δεν έχουν ακόμη συνταξιοδοτηθεί

Για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ο ρώσος πρόεδρος πρότεινε να μειωθεί η συντάξιμη ηλικία κατά τρία χρόνια, δίνοντας το δικαίωμα για τις γυναίκες μέχρι τα 37 τους χρόνια και για τους άνδρες έως τα 42. Το δικαιώμα αυτό έχουν οι εργαζόμενοι σε τομείς όπως οι ανθρακωρύχοι, αυτοί που εργάζονται σε χημικές βιομηχανίες, θύματα του Τσερνόμπιλ καθώς και αυτοί που ανήκουν σε μικρούς αυτόχθονες πληθυσμούς του Βορρά. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης για όσους απολύουν πολίτες που βρίσκονται σε ηλικία προ-συνταξιοδότησης. Εξήγγειλε επίσης και ένα μέτρο για όσους προετοιμάζονται τώρα να συνταξιοδοτηθούν. Αυτοί θα μπορούν να βγουν έξι μήνες νωρίτερα.

Ο Πούτιν είπε οτι δεν του αρέσει καμία από τις προτεινόμενες επιλογές για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και ότι οι Ρώσοι «δεν βλέπουν τίποτα καλό» καθώς δεν θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν όπως το σχεδίαζαν. Πρόσθεσε όμως, οτι με τη βοήθεια των προτεινόμενων αλλαγών η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αυξήσει τις συντάξεις κατά χιλιάδες ρούβλια κάθε χρόνο. Προειδοποιησε οτι θα έρθει μία εποχή που το κράτος θα χάσει χρήματα εάν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές.

«Εχουμε πολλά να κάνουμε … είναι όμως αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης του προσδόκιμου ζωής των Ρώσων είναι ένας από τους υψηλότερους στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Οι προτάσεις του προέδρου θα επισημοποιηθούν ως τροπολογίες και θα υποβληθούν στην Κρατική Δούμα στο εγγύς μέλλον. Οι αλλαγές αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά από το 2019.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διάγγελμα Πούτιν: Στα 60 χρόνια θα συνταξιοδοτούνται οι γυναίκες και στα 65 οι άνδρες"

Η ΠΝΟ προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία από τη Δευτέρα

Την απόφασή της να προχωρήσει τελικά στην πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης, έκανε σήμερα γνωστή η Εκετελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που συνεδρίασε το πρωί.

Οι ακτοπλόοι πρότειναν χθες αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλης Σακέλης, προσπάθησε να παραβρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, όμως υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη ναυτεργατικών σωματείων και αποχώρησε.

«Η αρνητική, μέχρι σήμερα, συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων "καλοθελητών" για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών» αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ.

«Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι' αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της, που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης» προσθέτει.

Σημειώνεται, ότι η ΠΝΟ ζητάει 5% αύξηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με το επιχείρημα ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΠΝΟ προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία από τη Δευτέρα"

Aρθρο που χαρακτήριζε την Παπακώστα «Ζαρούλια της ΝΔ» εξαφάνισε το left.gr[εικόνες]

¨Ενα άρθρο του left.gr με τίτλο «Παπακώστα: Η “Ζαρούλια” της ΝΔ εκτέθηκε στη Human Rights Watch των ΗΠΑ» έκανε τον γύρο των social media, από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι φήμες για την Υπουργοποίησή της.
Το άρθρο ήταν ιδιαιτέρως επικριτικό για την Υφυπουργό πλέον των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Κατερίνα Παπακώστα.
Όπως ανέφερε “Το κλιμάκιο του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενοχλήθηκε από την συνεχή χρήση του όρου “λαθρομετανάστες” από την βουλευτή αλλά και από την τοποθέτηση της Παπακώστα , ότι αυτοί “εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα, σαν κατσαρίδες”.
Ετσι, ενώ το άρθρο υπάρχει στην μηχανή αναζήτησης του site left.gr όταν κανείς πατά μέσα το σχετικό link οδηγεί σε μια σελίδα όπου απαγορεύεται η πρόσβαση.
Μετά τα δημοσιεύματα άλλαξαν τον τίττλο

Νέο link
Δυστυχώς γι’ αυτούς η σελίδα υπάρχει ακόμα αποθηκευμένη από τη Google:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3Ahttps%3A%2F%2Fleft.gr%2Fnews%2Fpapakosta-i-zaroylia-tis-nd-ektethike-sti-human-rights-watch-ton-ipa

Διαβάστε Περισσότερα » "Aρθρο που χαρακτήριζε την Παπακώστα «Ζαρούλια της ΝΔ» εξαφάνισε το left.gr[εικόνες] "

Εφτασαν τα 133 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε 133 ανέρχονται τα περιστατικά ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, ενώ 16 άτομα κατέληξαν, όπως επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», η υπεύθυνη γραφείου Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές του ΚΕΕΛΠΝΟ, Δανάη Περβανίδου.

Η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τόνισε ότι «δυστυχώς η διασπορά του ιού είναι αρκετά μεγάλη και έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε πολλούς δήμους, με βασικά επίκεντρα την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία». Πρόσθεσε ότι «φέτος έχουμε πολλά περιστατικά που έχουν διαγνωστεί. Έχουμε μια πρόωρη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου και σε αυτό συντέλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι βροχοπτώσεις στις αρχές του καλοκαιριού».

«Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της συρροής κρουσμάτων από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο άλλες χρονιές είχαμε κρούσματα και στις αρχές Οκτωβρίου» είπε η κα Περβανίδου και συνέστησε στους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Πρόσθεσε ότι «το 80% των ανθρώπων που μολύνονται είναι ασυμπτωματικοί, το 20% αναπτύσσουν μια ιογενή συνδρομή και το 1% εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα και αυτά είναι κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα» και εξήγησε πότε και ποια συμπτώματα θα πρέπει να μας ανησυχήσουν.

«Όταν αναπτύσσονται κάποια συμπτώματα, είναι καλό να απευθυνόμαστε στο γιατρό μας. Τα απλά συμπτώματα που δημιουργούνται όταν έχουμε την απλή ίωση του Δυτικού Νείλου είναι πυρετός, πονοκέφαλος, διάρροιες, εμετοί, έντονη καταβολή και κόπωση. Στην περίπτωση όμως που υπάρχουν συμπτώματα του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως η πτώση του επιπέδου συνείδησης, λήθαργος, υπνηλία, τότε ο ασθενής πρέπει άμεσα να νοσηλευτεί» διευκρίνισε η κα Περβανίδου.

Σχολιάζοντας δε την ανθεκτικότητα των κουνουπιών είπε ότι «καλό είναι να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά με δραστικές ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές όπως: DEET, Πικαριδίνη/ικαριδίνη, ΙR3535 και αιθέρια έλαια ευκαλύπτου».

Η υπεύθυνη γραφείου Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέφερε ότι το Κέντρο έχει κάνει ήδη συστάσεις προς τις τοπικές αρχές για εντατικοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφτασαν τα 133 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου"

Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Airbnb και τα πρόστιμα έως 5.000 ευρώ

Μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών, ξεκινά η ηλεκτρονική καταγραφή των ακινήτων και των εισοδημάτων που αποκτούν οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν τις κατοικίες τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας π.χ. Airbnb. Στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να εντοπιστούν όσους κρύβουν τα εισοδήματα που εισπράττουν.

Σήμερα, εκτός απρόοπτου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία για τα ακίνητα που εκμισθώνουν στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού. Όλες οι συμβάσεις που συνάπτονται από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαχειριστές των ακινήτων απειλούνται με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Airbnb και τα πρόστιμα έως 5.000 ευρώ"

Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ξεκίνησε από φορτηγό που μετέφερε πλαστικά

Από ένα φορτηγό που μετέφερε πλαστικά και βρισκόταν στο τρίτο γκαράζ του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε ολονύχτια περιπέτεια για τους 875 επιβάτες και τα 141 μέλη του πληρώματος. Λιγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και διαπιστώθηκε αφενός το σημείο έναρξης της φωτιάς, αφετέρου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες φωτιάς, αλλά χωρίς φλόγα- βγαίνουν μόνο καπνοί. 

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός θα ακολουθήσει έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η καταμέτρηση των ζημιών τόσο στο ίδιο το πλοίο, που θα επιθεωρηθεί τις επόμενες ώρες από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων για να κριθεί το αξιόπλοό του, όσο και στα 80 φορτηγά και τα 152 ΙΧ που μετέφερε στα Χανιά. 


Η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου


Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις επτά το πρωί η έξοδος των 875 επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά, όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά και τότε ξεκίνησε η περιπέτεια για επιβάτες και πλήρωμα. 

Η φωτιά ξεκίνησε ενώ το πλοίο  έπλεε στα  ανοιχτά της Ύδρας, περίπου στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης. Περίπου στη μιάμιση τη νύχτα, τα 141 μέλη του πληρώματος μοίρασαν σωσίβια στους 875 επιβάτες και ξεκίνησαν προετοιμασία για εν πλω εκκένωση του ferry boat. Τελικώς, περίπου στις δυόμιση τη νύχτα, όταν η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο το πλοίο άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να πλέει προς το λιμάνι του Πειραιά. Κινούμενο με ταχύτητα που έφτασε και τους 16 κόμβους, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 4 τα ξημερώματα. 


Ομως η περιπέτεια των 875 επιβάτων, μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά, δεν τελείωσε εκεί. Η φωτιά στα γκαράζ του πλοίου δεν είχε ακόμη κατασβεστεί και έτσι κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει η αποβίβαση των επιβατών από το πρυμναίο τμήμα, όπως συνήθως γίνεται υπό κανονικές συνθήκες.

Χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να ξεκινήσει η αποβίβαση των επιβατών από πλαϊνό τμήμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τη βοήθεια ειδικής  κλίμακας. Οι επιβάτες που είχαν συγκεντρωθεί εντός του ferry boat σε δύο σημεία κατέβαιναν από το πλοίο σε ομάδες των 10 ατόμων. Προτεραιότητα δόθηκε στους γέροντες και στα μικρά παιδιά. «Τρομάξαμε όλοι, δόξα τω Θεώ βγήκαμε γεροί» είπε μια κυρία στις 05:30, την ώρα που έβγαινε από το ferry boat.

Εκατοντάδες  επιβάτες παρέμεναν στο  «Ελευθέριος Βενιζέλος», σχεδόν μιάμιση ώρα μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.  Τα πυροσβεστικά πλοιάρια επιχειρούσαν από θαλάσσης για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ τα μέλη του πληρώματος του ferry boat μοίρασαν μάσκες στους επιβάτες που περίμεναν υπομονετικά να αποβιβαστούν. Οι μάσκες διανεμήθηκαν  για να προστατευθούν οι επιβάτες από τους καπνούς.

Οσοι επιβάτες απεγκλωβίζονταν, μεταφέρονταν άμεσα με πούλμαν του ΟΛΠ στην πύλη Ε3 με εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ώστε να επιβιβαστούν σε πλοίο που έχει μισθώσει η ΑΝΕΚ για να ξεκινήσει εκ νέου το ταξίδι τους με προορισμό τα Χανιά.

Η επιβάτης κυρία Γεωργία που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μοιάζει σαν να έχει πάρει κλίση, ίσως από τον όγκο του νερού του πέφτει στο πλοίο από τα πυροσβεστικά πλοιάρια.

«Μας είπαν ότι θα πάρουμε τα αυτοκίνητά μας σε δύο ημέρες» είπε ένας επιβάτης βγαίνοντας ασφαλής από το πλοίο. 

Δείτε εικόνα από την προβλήτα Ε12, στην ακτή Ξαβερίου του λιμένος Πειραιώς όπου έδεσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

 


Όλοι οι επιβάτες παρέμειναν με ασφάλεια σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα. 

Σαράντα λεπτά μετά τον κατάπλου  ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών από το πλαϊνό μέρος του πλοίου με σκάλα και με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. 
Παράλληλα, για παν ενδεχόμενο ένα Super Puma βρισκόταν σε επιφυλακή μήπως χρειαζόταν να συνδράμει στην αποβίβαση.

Κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της επιστροφής του βρίσκονταν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, φορτηγό αλλά και τρία επιβατηγά πλοία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.

«Ελεγχόμενη» χαρακτήρισαν ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος την κατάσταση στο πλοίο, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε περί τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, ενώ έπλεε οκτώ ναυτικά μίλια της νησίδας του Αγ. Γεωργίου κοντά στην Ύδρα.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωση του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αν και όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα.

Στο γκαράζ εξακολουθεί να γίνεται πυρόσβεση με τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας ενώ η φωτιά, σύμφωνα με το πλήρωμα, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο λιμάνι του Πειραιά τέθηκε σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.

w01
w02
w03
w04
w05


Θρίλερ μεσοπέλαγα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Το θρίλερ για τους επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυχτα όταν εκδηλώθηκε φωτιά ανοιχτά της Ύδρας, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά.

Το μηχανοστάσιο και το γκαράζ γέμισαν με καπνούς και προκάλεσαν τρόμο στους επιβαίνοντες, οι οποίο ανέρχονται στους 1016, 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα.


Ενας από τους επιβάτες που έζησαν το θρίλερ  με τη φωτιά στο Ελ. Βενιζέλος περιέγραψε στο Twitter τις δραματικές στιγμές. 

Ο χρήστης με το όνομα Σπύρος γράφει ότι τους είπαν ότι πήρε φωτιά μία νταλίκα στο τέταρτο γκαράζ.  Ολοι οι επιβάτες βρίσκονται στο κατάστρωμα, μυρίζει καμένο και βγαίνει καπνός απο τους αεραγωγούς.

Σε δεύτερο tweet έγραψε ότι «Μας μεταφέρανε όλους απο την αριστερή πλευρά του πλοίου. Δεν μας είπαν γιατί».

Σε χρήστη που τον ρώτησε αν είναι όλοι καλά στην υγεία τους απάντησε: «Ναι από  όσο γνωρίζω όλοι είναι καλά, οι υπάλληλοι της Ανεκ μας ενημέρωσαν να βγούμε γρήγορα εξω, με το που άρχισε να μυρίζει».








Άμεσα σήμανε συναγερμός στο ΥΕΝ, το οποίο έδωσε εντολή να σπεύσουν κοντά στο πλοίο όλα τα διαθέσιμα πλοία που βρίσκονταν στην Ύδρα για να βοηθήσουν, ενώ δίπλα στο πλοίο έπλευσε το "Blue Horizon", το φορτηγό πλοίο Knossos Pallas και εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος.

Επίσης πέντε ρυμουλκά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Λήμνος», ενώ είχαν ειδοποιηθεί να μεταβούν στο σημείο και οι φρεγάτες «Ύδρα» και «Κανάρης».

Παράλληλα, το Λιμενικό Σώμα ενεργοποίησε την ειδική μονάδα των βατραχανθρώπων (ΜΥΑ/Λ.Σ) που έσπευσε στο σημείο να επιχειρήσει.


ploiaria









Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ

Στις 28/08 και ώρα 23:45 εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά.

Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με ίδια μέσα.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και η εταιρία μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους και την συνέχεια του ταξιδιού τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ξεκίνησε από φορτηγό που μετέφερε πλαστικά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news