facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Νέος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Σκουρλέτης

Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη και επισήμως ο Πάνος Σκουρλέτης, με την εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος να γίνεται ευρέως αποδεκτή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας, σε σύνολο 144 μελών, ο κ. Σκουρλέτης έλαβε 126 θετικές ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά.

Σημειώνεται ότι η εκλογή του νυν υπουργού Εσωτερικών στη θέση του γενικού γραμματέα συνεπάγεται την άμεσή αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός των επόμενων 24ώρων, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει και το νέο σχήμα της κυβέρνησης, κάτι το οποίο έχει προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά την ομιλία του, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «το κόμμα χρειάζεται μία ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης».

Και συνέχισε: «Τα μέλη χρειάζονται ένα ισχυρό μήνυμα, ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία».

«Γι' αυτούς τους λόγους, αποφάσισα να προτείνω στην Κ.Ε. να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα τον σύντροφο τον Πάνο, τον Σκουρλέτη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να εξάρει το έργο του απερχόμενου γραμματέα, Παναγιώτη Ρήγα.

«Αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Γραμματέα επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο» ανέφερε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο, μετερίζι της μάχης».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Σκουρλέτης"

Με μηνύσεις «απαντούν» οι ξενοδόχοι της Ύδρας στο μπλακ άουτ

Με μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αγωγές αποζημιώσεων σκοπεύουν να αντιδράσουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες της Ύδρας στο γενικευμένο μπλακ άουτ που προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί τους κατοίκους και τους τουρίστες

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος των ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη.

Οι ρυθμοί στο νησί έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην κανονικότητα τους καθώς έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Όσον αφορά την υδροδότηση μόνο κάποιες ορεινές περιοχές είναι ακόμα χωρίς νερό.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Με μηνύσεις «απαντούν» οι ξενοδόχοι της Ύδρας στο μπλακ άουτ"

Ντάισελμπλουμ «καρφώνει» Βαρουφάκη: Από τον Φεβρουάριο του 2015 μιλούσα απευθείας με τον Τσίπρα

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 παραχώρησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της διαπραγμάτευση με τους δανειστές το πρώτο εξάμηνο του 2015, λέγοντας πώς από τις αρχές του 2015 διαπραγμετευόταν απευθείας με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν «ατελέσφορη».

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup περιγράφει το φορτισμένο κλίμα και τις βαριές κουβέντες στις επαφές του με τον Γιάνη Βαρουφάκη και μιλά για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα και την οριακή στιγμή οπότε η Ελλάδα έφτασε “ένα βήμα πριν από το Grexit”. Όπως τόνισε στη συνέντευξη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τον ακολουθούσε στο ασανσέρ και τον παρακαλούσε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Παραδέχθηκε επίσης, ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλγκανγκ Σόιμπλε, είχε καταθέσει πρόταση για έξοδο, αλλά απέφυγε να πάρει θέση για το αν ήταν σοβαρή, ή αν ήταν μία κίνηση τακτικής από τον σημερινό πρόεδρο της Μπούντεσταγκ.

«Η Ελλάδα διαθέτει πλέον την ευελιξία να εφαρμόσει μία πιο κοινωνική πολιτική» δήλωσε, σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν θα πρέπει να επαναλάβει στο μέλλον τα σφάλματα του παρελθόντος».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας και την πορεία της ελληνικής οικονομίας επισημαίνοντας ωστόσο, ότι χρειάζεται χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στη χώρα μας και να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Στην συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και από την πλευρά των Ευρωπαίων οι οποίοι - όπως εξήγησε- αρχικά αυτοσχεδίασαν και χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να σταθούν στα πόδια τους και να στήσουν μηχανισμούς απέναντι στην κρίση.

Ειδικότερα, για το θέμα της Ελλάδας υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί μία διαφορετική πολιτική, αφού τα προγράμματα ήταν πολύ αυστηρά και η εφαρμογή τους εξαιρετικά δύσκολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν σοβαρές πολιτικές ευθύνες ενώ έγιναν πολλά λάθη από τους Έλληνες πολιτικούς και πριν από την κρίση.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επέρριψε ευθύνες και στους Γερμανούς για την καθυστέρησή τους να αποδεχθούν την ανάγκη συλλογικής ευρωπαϊκής δράσης με την εφαρμογή προγραμμάτων διάσωσης στις χώρες που κινδύνευαν. Επισήμανε πως, αν και δεν ήταν σωστό να λαμβάνονται αποφάσεις στις Βρυξέλλες μακριά από τα εθνικά κοινοβούλια, η κρίση ήταν τεράστια και έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του θα μεταδοθεί τα μεσάνυχτα από την συχνότητα του ΑΝΤ1.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ «καρφώνει» Βαρουφάκη: Από τον Φεβρουάριο του 2015 μιλούσα απευθείας με τον Τσίπρα"

Οι δικηγόροι των 8 Τούρκων αξιωματικών διαψεύδουν ότι έχουν εξαφανιστεί οι 2

Κανείς από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο, δεν έχει εξαφανιστεί, δηλώνουν κατηγορηματικά οι δικηγόροι τους, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι συνήγοροι των οχτώ τούρκων στρατιωτικών διευκρίνιζαν δε ότι η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά την οποία και επικαλείται για το θέμα η βρετανική εφημερίδα, δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν εκ των οχτώ Τούρκων.

Σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δικηγόροι των 8 Τούρκων αξιωματικών διαψεύδουν ότι έχουν εξαφανιστεί οι 2 "

Bερβεσός κατά Κοντονή για Φλώρο: Αντί να απορεί, να καταργήσει τη διάταξη που τον αποφυλάκισε

Με μια αιχμηρή δήλωση για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή, ο πρόεδρος του πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) παίρνει θέση στο ζήτημα που ανέκυψε με την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης αντί να διαπορεί δημόσια για «τα πολλά και εύλογα ερωτηματικά που δημιουργεί το διατακτικό του συγκεκριμένου βουλεύματος (σ.σ. με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Αρ. Φλώρος)», θα ήταν πιο φρόνιμο εκ μέρους του να λύσει τα δικά μας ερωτηματικά για την εμμονή του να διατηρεί σε ισχύ την υφιστάμενη διάταξη του άρθρου 23 ν. 4356/2015», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Βερβεσός και επισημαίνει πως «η επίρριψη στους δικαστές ευθυνών που εξόφθαλμα ανήκουν στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία είναι τουλάχιστον ατυχής».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ διερωτάται γιατί η διοίκηση του ΕΦΚΑ «δεν προέβη στην άσκηση οιωνδήποτε νομοθετικά προβλεπόμενων ενδίκων μέσων ή βοηθημάτων για τον έλεγχο της ορθότητας της απόφασης - ιατρικής γνωμάτευσης του ΚΕΠΑ

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου του ΔΣΑ έχει ως εξής:

«1. Η υφ’ όρον απόλυση του καταδικασθέντος Α. Φλώρου, η οποία έρχεται σε συνέχεια και προηγουμένων πρόσφατων υποθέσεων που απασχόλησαν την νομική κοινότητα και την κοινωνία, καταδεικνύει ότι το ισχύον σύστημα ποινικής καταστολής και έκτισης των ποινών στη χώρα μας, όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα και ισχύει, εγείρει μείζονα ζητήματα που δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης αντεγκληματικής πολιτικής και συνθέτει μια αλγεινή εικόνα κατά την οποία καταδικασθέντες για σοβαρά εγκλήματα μπορούν, εκτίοντας μόνο το 1/5 της ποινής τους και συντρεχουσών των λοιπών προϋποθέσεων του νόμου (λόγοι υγείας), να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

2. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αντί να διαπορεί δημόσια για «τα πολλά και εύλογα ερωτηματικά που δημιουργεί το διατακτικό του συγκεκριμένου βουλεύματος», θα ήταν πιο φρόνιμο εκ μέρους του να λύσει τα δικά μας ερωτηματικά για την εμμονή του να διατηρεί σε ισχύ την υφιστάμενη διάταξη του άρθρου 23 ν. 4356/2015, παρότι γνωρίζει ότι, παρά τις όποιες δικαιοπολιτικές σκέψεις του νομοθέτη, στην πράξη μέχρι σήμερα αυτή χρησιμοποιήθηκε και για την υφ’ όρον απόλυση καταδίκων, ορισμένοι εκ των οποίων εκτίουν ποινές για σοβαρότατα οικονομικά εγκλήματα.

Η συνταγματική μας δικαιοταξία περιέχει αυστηρή διάκριση μεταξύ της νομοθετικής πρωτοβουλίας, που ανήκει στην εκτελεστική εξουσία, της νομοπαραγωγικής λειτουργίας που ανήκει στο Κοινοβούλιο, και της εφαρμογής των νόμων, που επαφίεται στην δικαστική εξουσία. Η επίρριψη στους δικαστές ευθυνών που εξόφθαλμα ανήκουν στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία είναι τουλάχιστον ατυχής.

3. Αναφορικά δε, με την απόφαση του ΚΕΠΑ, στην οποία στηρίχθηκε το βούλευμα, μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια και υπεύθυνα η Διοίκηση του ΕΦΚΑ στο ερώτημα: Γιατί δεν προέβη στην άσκηση οιωνδήποτε νομοθετικά προβλεπόμενων ενδίκων μέσων ή βοηθημάτων για τον έλεγχο της ορθότητας της απόφασης - ιατρικής γνωμάτευσης του ΚΕΠΑ , καθ’ ην στιγμήν μάλιστα κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης καταγγέλλει δημόσια ότι αυτή τυγχάνει προϊόν συναλλαγής;

4. Αντί της επικοινωνιακής διαχείρισης και επίρριψης ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση, πλην της οφειλόμενης αναγνώρισης των κυβερνητικών αβελτηριών στο όλο ζήτημα, καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να προβούν σε εκείνες τις νομοθετικές τροποποιήσεις με τις οποίες δεν θα αναιρείται εν τοις πράγμασιν ο σκοπός της ποινικής καταστολής, ήτοι η γενική και ειδική πρόληψη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Bερβεσός κατά Κοντονή για Φλώρο: Αντί να απορεί, να καταργήσει τη διάταξη που τον αποφυλάκισε"

Στα 40 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία

Σε 40 ανέρχονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, φέτος, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ενημερώνοντας το σώμα, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Δημήτρης Χατζηβρέττας.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο αριθμός αυτός αφορά τα κρούσματα από την άνοιξη έως και την περασμένη Πέμπτη και τα περισσότερα εξ αυτών καταγράφηκαν στην Ημαθία και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

«Τριάντα από αυτούς έχουν ήδη αποχωρήσει από το νοσοκομείο, ωστόσο είχαμε δύο θανάτους στην Ημαθία, ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών, τα οποία είχαν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό» είπε ο κ. Χατζηβρέττας.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την επίδραση των βροχών στην έξαρση του φαινομένου του αυξημένου πληθυσμού των κουνουπιών. «Από τις 25 ως τις 28 Ιουνίου η βροχή που έπεσε ήταν 237 χιλιοστά με την ετήσια βροχή να είναι στα 400 χιλιοστά, κατά μέσο όρο» είπε ο κ. Χατζηβρέττας και πρόσθεσε: «Μόνο στο διάστημα αυτό έπεσε πάνω από τη μισή βροχή όλου του έτους».

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι από την πλευρά της ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί απρόσκοπτα το τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, που ξεκίνησε το 2017, ενώ υπάρχει συντονισμός με τις όμορες περιφέρειες και τους δήμους για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων. Σημείωσε ότι από τις 14 Απριλίου έχει ξεκινήσει η εναέρια προνυμφοκτονία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην έναρξη του καλοκαιριού και η ακμαιοκτονία.

Ο κ. Χατζηβρέττας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα μετά την Ιταλία, Σερβία και Ουγγαρία σε πλυθυσμό κουνουπιών και ότι ο συγκεκριμένος ιός του Δυτικού Νείλου έχει σημανθεί και στις χώρες αυτές.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 40 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία"

ΠΟΕΔΗΝ: Γνώριζαν για τον 97ο νεκρό από την Κυριακή αλλά το ανακοίνωσε η Πυροσβεστική τη Δευτέρα

Το «κρυφτούλι» της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση έναν και πλέον μήνα μετά την μοιραία για δεκάδες ανθρώπους πυρκαγιά, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή έναν ακόμη θάνατο εγκαυματία για τον οποίο δεν εκδόθηκε ανακοίνωση αρμοδίως.

Πρόκειται για έναν 78χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στο Θριάσιο και ο οποίος σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πέθανε την Κυριακή το απόγευμα, ωστόσο από το υπουργείο Υγείας δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου όπως έπρεπε. Αντιθέτως, το γεγονός έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η οποία εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση για τον αριθμό των νεκρών στο Μάτι.

Σημειωτέον ότι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Θριάσιου νοσοκομείου παραμένουν νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση 7 εγκαυματίες ενώ άλλοι 3 νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού.

Η μη ανακοίνωση του θανάτου του εγκαυματία από το υπουργείο Υγείας πυροδοτεί τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τη συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι. «Οι αναφορές που γίνονται στις μηνυτήριες αναφορές που κατατίθενται από πυρόπληκτους και συγγενείς θυμάτων για την κυβερνητική διαχείριση της πύρινης λαίλαπας την 23η Ιουλίου στο Μάτι, αλλά και τα δημόσια έγγραφο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την ύπαρξη νεκρών που είχαν μεταφερθεί στα Δημόσια Νοσοκομεία πριν το κυβερνητικό σώου στο συντονιστικό, αλλά και για την εγκληματική καθυστέρηση πάνω των έξι ωρών περισυλλογής των πυρόπληκτων εγκαυματιών από τη θάλασσα» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η χρονική καταγραφή σε ό,τι αφορά τραυματίες και νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι, έχει ως εξής:

- 22.10 της 23/7/2018 μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων το 6μηνών βρέφος νεκρό από εγκαύματα που τον προκάλεσε η φωτιά στο Μάτι.

- Πριν τις 22.45 διακομίστηκε ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (Ιρλανδός στην καταγωγή).

- 22.45 είχε ήδη δοθεί εντολή να ετοιμάζεται ο ειδικός θάλαμος (νεκροθάλαμος ) για την υποδοχή πολλών νεκρών (άνω των 10).

- 23.55 διεκομίσθη και δεύτερος νεκρός εγκαυματίας στο Σισμανόγλειο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Γνώριζαν για τον 97ο νεκρό από την Κυριακή αλλά το ανακοίνωσε η Πυροσβεστική τη Δευτέρα"

Αγνοούνται δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, λέει η δικηγόρος τους

Δύο από τους Τούρκους αξιωματούχους που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016, αγνοούνται, σύμφωνα με όσα δήλωσε η δικηγόρος τους Σταυρούλα Τομαρά στους Times. Σύμφωνα με την ίδια, οι δύο αξιωματούχοι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου.

Ο Halit Cetin και ο Fatih Arik έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Οι άνδρες, που χαρακτηρίστηκαν «Νο1 δημόσιοι εχθροί» από την τουρκική κυβέρνηση, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και έμειναν στη φυλακή για παράνομη είσοδο στην χώρα, επί 18 μήνες.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η κ. Τομαρά, οι δύο αξιωματικοί εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους. Η ίδια συμπληρώνει ότι ίσως γύρισαν στην Τουρκία σε ανταλλαγή κρατουμένων.

Η δικηγόρος ισχυρίστηκε επίσης πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες, που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου. Ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν απομακρυνθεί υπό παρόμοιες συνθήκες με τρεις από τους συντρόφους τους, που έφτασαν στην Ελλάδα με τον Cetin και τον Arik, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν.

Η κ. Τομαρά ανέφερε επίσης ότι τα ίχνη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ήταν άγνωστα από την στιγμή που μεταφέρθηκαν από ένα στρατόπεδο στον Άγιο Ανδρέα, στα περίχωρα της Αθήνας.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις Αρχές για την προστασία τους». Αρνήθηκε, επίσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κ. Τομαρά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγνοούνται δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, λέει η δικηγόρος τους"

Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ιδρύουν υφυπουργείο για τους πλειστηριασμούς

Νέο υφυπουργείο ιδρύεται στο υπουργείο Οικονομίας, στην αρμοδιότητα του οποίου θα περιέλθουν τα θέματα που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως εκείνα των τραπεζών, των ασφαλιστικών και επενδυτικών εταιρειών, των εταιρειών που αγοράζουν δάνεια (funds) και, βέβαια, τα θέματα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων.

Το σχέδιο προωθεί η κυβέρνηση και πιθανότατα θα ανακοινωθεί μαζί με τον ανασχηματισμό.

Η δημιουργία του νέου υφυπουργείου αποσκοπεί στο να συγκεντρωθούν στην αρμοδιότητα ενός φορέα όλα τα θέματα που συνδέονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα οποία αποκτούν όλαο και μεγαλύτερο όγκο και σημασία για την αγορά και την οικονομία, αλλά σήμερα βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορους φορείς, ενώ ορισμένα από αυτά δεν υπάγονται σε κάποιον κρατικό φορέα.

Στον τομέα των τραπεζών, για παράδειγμα, τα θέματα των κόκκινων δανείων άνοιξαν ένα τεράστιο κεφάλαιο με τις ρυθμίσεις και τους πλειστηριασμούς, ενώ υπάρχουν και πληθώρα άλλων ζητημάτων που ξεκινούν από την προστασία του καταναλωτή, τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων και φτάνουν μέχρι τη λειτουργία των POS, την συστηματική καταγραφή του κόστους χρήματος (επιτόκια), τα θέματα τραπεζικής χρηματοδότησης των δράσεων που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ, οι αγοραπωλησίες θυγατρικών. Ακόμα και θέματα που σχετίζονται με το συντονισμό της αναδιάρθρωσης του τραπεζικου κλάδου που θα σημάνει μείωση του αριθμού των καταστημάτων η οποία ίσως δημιουργήσει πρόβλημα σε κρίσιμες περιοχές, όπως για παράδειγμα τα ακριτικά νησιά.

Ειδικά στα θέματα του καταναλωτή, στον χρηματοπιστωτικό τομέα υπάρχει ένα κενό σήμερα, έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες, καθώς η μεν εποπτεία των τραπεζών υπάγεται στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά η τελευταία δεν είναι αρμόδια για τα θέματα καταναλωτή, τα οποία εμπίπτουν στο Συνήγορο του Καταναλωτή και τη γ.γ. Προστασίας Καταναλωτή, ενώ από εκεί και πέρα ο πολίτης έχει ως μόνη διέξοδο την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, η οποία όμως έχει μεγάλο κόστος καθώς σημαίνει διένεξη, χρόνο και χρήμα.

Επειδή η επάνοδος της τραπεζικής αγοράς στην κανονικότητα θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την χρηματοδότηση της αγοράς και της αναπτυξιακής διαδικασίας, έλεγαν κυβερνητικές πηγές, προκρίνεται η δημιουργία του νέου υφυπουργείου όπου θα συγκεντρωθούν οι αρμοδιότητες για όλα αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να υπάρχει ένας κρατικός φορέας ο οποίος θα μπορεί να συντονίζει όλες τις δράσεις που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Αντίστοιχα και οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι επενδυτικές εταιρείες και τα funds που αγοράζουν και πωλούν δάνεια, αποτελούν τομείς οι οποίοι αναμένεται ότι θα αναπτυχθούν πολύ το επόμενο διάστημα και έχουν και αυτοί αντίστοιχα ζητήματα τα οποία θα έρθουν το επόμενο διάστημα στο προσκήνιο.

Στο νέο υφυπουργείο κατ΄εξοχήν θα περιέλθουν οι αρμοδιότητες για τα θέματα που σχετίζονται με τα κόκκινα δάνεια, τον εξωδικαστικό μηχανισμό, τον Κώδικα Δεοντολογίας τραπεζών, αλλά και των πλειστηριασμών ενώ εκεί θα υπαχθεί και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που σήμερα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Οικονομίας.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ιδρύουν υφυπουργείο για τους πλειστηριασμούς"

Βόμβα από Τασία: Νόμιμη η αποφυλάκιση του Φλώρου- Αλλους όμως τους κρατάνε στην φυλακή...

«Η απόφαση είναι σύμφωνη με τον νόμο», υποστήριξε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105,5» αναφερόμενη στην πρόσφατη αποφυλάκιση του κ. Φλώρου.

Ωστόσο επεσήμανε ότι «βεβαίως, πολύ συχνά οι δικαστές δεν δεσμεύονται από τον νόμο αλλά από υποκειμενικές απόψεις και στο τέλος εκδίδουν αποφάσεις που δεν είναι συμβατές ούτε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα ούτε γενικά με την επιείκεια ή τις αρχές του κράτους Δικαίου».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, εξέφρασε την αντίδρασή της «γιατί όλο αυτό αξιοποιείται από την ΝΔ» και αναρωτήθηκε: «Γιατί καλείται η κυβέρνηση να απολογηθεί, αλλά και πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που πήραν άδειες, πλούτισαν και εξαπάτησαν το Δημόσιο σε εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία ανάμειξη, να χρεωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Και συνέχισε, με μια αποστροφή που ερμηνεύεται οτι αφορά τον Σάββα Ξηρό , τον τρομοκράτη της 17Ν:

Ξέρουμε κι άλλους που έχουν ζητήσει να αποφυλακιστούν για λόγους υγείας και δεν έχουν βγει ποτέ. Είναι πιστοποιημένη η υγεία τους από δεκάδες νοσοκομεία. Ξέρουμε και άλλες αποφάσεις, κυρίως την εποχή που κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου στην τοποθέτησή της αναρωτήθηκε επίσης: «Αυτή την στιγμή κάνουν κριτική στην Δικαιοσύνη ή στην κυβέρνηση;» και υποστήριξε ότι «επειδή δεν θέλουν να κάνουν κριτική στην Δικαιοσύνη περιορίζονται στο να κριτικάρουν την κυβέρνηση και να αναδεικνύουν το νόμο Παρασκευόπουλου, ως το κύριο ζήτημα που προκαλεί μικρή ή μεγάλη εγκληματικότητα στην Ελλάδα».

Όπως υπογράμμισε, «το κράτος Δικαίου διέπεται από την αντίληψη ότι πρέπει να υπάρχει πρόληψη για την ποινική παραβατικότητα και εν συνεχεία καταστολή που να δίνει τη δυνατότητα στον εγκληματία, τον παραβάτη, να επανέλθει στο κοινωνικό σύνολο». Αναφερόμενη δε στον νόμο Παρασκευόπουλου, υπογράμμισε ότι «δεν θεσπίστηκε μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς υπέρμαχος του κράτους Δικαίου, αλλά και επειδή η ποινική καταστολή που είχε κάνει η ΝΔ είχε γεμίσει τις φυλακές, όπου μέσα ήταν αδύνατο να επιβιώσει άνθρωπος, ήταν εργαστήριο εγκληματιών. Είχαμε καταδικαστεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον υπερπληθυσμό και τις απάνθρωπες συνθήκες».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα από Τασία: Νόμιμη η αποφυλάκιση του Φλώρου- Αλλους όμως τους κρατάνε στην φυλακή... "

Βίντεο: Μετανάστες στην Αθηνών-Λαμίας επιτίθενται σε οδηγούς - Έκαναν κατάληψη στο οδόστρωμα

Μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας της Μαλακάσας διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησής τους, μπαίνοντας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και διακόπτοντας την κυκλοφορία, κάνοντας κατάληψη στο οδόστρωμα.

Η κυκλοφορία διακόπηκε τόσο στην εθνική οδό όσο και στον παράδρομο, καθώς περίπου 100 άτομα έκαναν κατάληψη στο οδόστρωμα, προκαλώντας κομφούζιο, διαρκείας πάνω από τριών ωρών.



Όπως μάλιστα καταγγέλλουν οδηγοί που πέρασαν από το σημείο και βρέθηκαν εγκλωβισμένοι εκεί, κάποιοι από τους μετανάστες κρατούσαν ξύλα και έκαναν επίθεση στα αυτοκίνητα, προκαλώντας τρόμο και δρώντας ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι, καθώς από την Αστυνομία έλεγαν ότι δεν είχαν οδηγίες για το τι να κάνουν!

Τα αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί για περισσότερες από τρεις ώρες και η ουρά είχε ξεπεράσει τα διόδια των Αφιδνών.





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Μετανάστες στην Αθηνών-Λαμίας επιτίθενται σε οδηγούς - Έκαναν κατάληψη στο οδόστρωμα"

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου –Εντονο πολιτικό παρασκήνιο [εικόνες]

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, στον ακριτικό Έβρο, Στέφανος Καρακόλιας.
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο στον ακριτικό Έβρο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω της υποβάθμισης του και της συγχώνευσης του με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρακόλιας υπέβαλε την παραίτηση του και αποχώρησε από το νοσοκομείο.
Ο κ. Καρακόλιας ουσιαστικά κατείχε την θέση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει μείνει “ακέφαλο”, σε μια περίοδο μεγάλων απαιτήσεων. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο αντιμετώπισε τις τελευταίες μέρες και 2 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής έχουν καταγγείλλει κατ’ επανάληψη τις δραματικές ελλείψεις στο νοσοκομείο, κυρίως σε προσωπικό, και επισημαίνουν την ανάγκη αυτονόμησης του, καθώς εξυπηρετεί περίπου 80 χιλιάδες κατοίκους από το Ορμένιο στα σύνορα με την Βουλγαρία, την Ορεστιάδα, μέχρι και το Σουφλί, που δεν μπορούν να ταξιδεύουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη.
Επισήμως, η παραίτηση του κ. Καρακόλια δεν συνδέεται με τα προβλήματα στο νοσοκομείο.
Το iefimerida επικοινώνησε με τον κ. Καρακόλια ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για τους λόγους της παραίτησης του. Ωστόσο, σύφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του οφείλεται σε «υπηρεσιακούς λόγους». Πρώην συνεργάτες του ανέφεραν στο iefimerida πως «ο κ. Καρακόλιας έλεγε εδώ και χρόνια πως η συνεργασία με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διοικητικά είναι δύσκολη».
Μόνο μια νοσηλεύτρια στα επείγοντα!
Το iefimerida έχει προβάλλει αρκετές φορές στο παρελθόν σε ρεπορτάζ του τις καταγγελίες των εργαζομένων για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια, ασθενής δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και αναγκάστηκε να πάει για αιμοκάθαρση σε νοσοκομείο της Τουρκίας στην Αδριανούπολη! Πάγιο αίτημα εργαζομένων και κατοίκων είναι το νοσοκομειο να αυτονομηθεί. Με αφορμή την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν σήμερα στο iefimerida πως τα προβλήματα παραμένουν, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την έλλειψη προσωπικού. «Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, στα επείγοντα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, καθώς έχουμε μόνο 1 νοσηλεύτρια και την προϊσταμένη, η οποία είναι και στα εξωτερικά ιατρεία. Που να πρωτοπάει η νοσηλεύτρια; Δεν προλαβαίνει. Κανονικά στα επείγοντα θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 4 νοσηλευτές», δηλώνει στο iefimerida η γενική γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου κ. Χρύσα Τριανταφύλλου.
«Τελικά η δυσλειτουργία του σχήματος, η συνένωση των δυο νοσοκομείων, είχε ως αποτέλεσμα και την παραίτηση του αναπληρωτή διοικητή, μετά από δυο χρόνια δυσκολιών» δήλωσε στο iefimerida ο αναπληρωτής διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου (και εκτελών χρέη διοικητή) κ. Κώστας Βαφειάδης.
Πολάκης: «Δεν έχετε πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού»
Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου από το 2011 διοικητικά υπάγεται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθεστώς που συνεχίστηκε από όλες τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν. Αν και τους τελευταίους μήνες είχαν γίνει κινήσεις για την αναβάθμιση του νοσοκομείου, τα προβλήματα όπως λένε οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι μεγάλα. Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης πριν από έναν μήνα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιου Δημοσχάκη για τα προβλήματα στο νοσοκομείο και το αίτημα αυτονόμησης του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και πως ο διαχωρισμός των νοσοκομείων αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που θα χωρίσει και τις υγειονομικές περιφέρειες.
«Έχετε 120 κλίνες και υπηρετούν 140 νοσηλευτές. Δεν έχετε πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού» υποστήριξε ο κ. Πολάκης και έδωσε στοιχεία για το ιατρικό προσωπικό που προσελήφθη το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. «Δεν δυσλειτουργεί το νοσοκομείο επειδή είναι συνδεδεμένο. Όμως, δεν προσέφερε τίποτα η ενοποίηση που κάναμε. Και τα χρόνια που κυβερνούσατε εσείς, χρησιμοποιούσατε αυτή την διασύνδεση, που δεν το έχουμε κάνει εμείς, για να παίρνετε προσωπικό από το Διδυμότειχο να πηγαίνει στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης», τόνισε ο κ. Πολάκης.
Το ρεπορτάζ του iefimerida που προκάλεσε αντιδράσεις
Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν χρόνο το iefimerida είχε κάνει ρεπορτάζ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς 3 ιατρεία (οφθαλμολογικό, ουρολογικό και δερματολογικό) παρέμεναν τότε κλειστά, ενώ πολλά τμήματα υπολειτουργούσαν. Εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι είχαν καταγγείλει και τότε πως η συγχώνευση με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προκαλεί μεγάλα προβλήματα.
Ο κ. Καρακόλιας στις δηλώσεις του στο iefimerida είχε αναγνωρίσει τα προβλήματα που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι, όπως οι «μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό» και είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «λόγω υποστελέχωσης στο ΕΚΑΒ δεν μπορούν να γίνουν οι τακτικές διακομιδές. Δεν μιλάω για τα επείγοντα αλλά για τις τακτικές διακομιδές ασθενών. Αν κάποιος πάρει εξιτήριο μετά το μεσημέρι δεν υπάρχει δυνατότητα να διακομιστεί με ασθενοφόρο και αναγκαστικά παραμένει μέσα στο νοσοκομείο μέχρι την επόμενη μέρα».
Το ρεπορτάζ του iefimerida και οι δηλώσεις του κ. Καρακόλια είχαν προκαλέσει οργή στο Υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου, (και συγκεκριμένα του κ. Πολάκη), προς το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να διαψεύσει και να καταγγείλει το ρεπορτάζ. Ετσι, μια μέρα μετά, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση του, με τίτλο «Πανικόβλητοι που εφαρμόζεται η νομιμότητα διασπείρουν το ένα ψέμα μετά το άλλο για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου», διέψευσε τις καταγγελίες εργαζομένων και ασθενών για τα προβλήματα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. «Στον αγώνα του Υπουργείου και της Διοίκησης για το τσάκισμα της διαφθοράς έχουμε συμμάχους τους πολίτες και τους τίμιους εργαζόμενους του νοσοκομείου», ανέφερε η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης τον Αύγουστο του 2017, αφήνοντας σαφείς αιχμές για συνδικαλιστές εργαζόμενους που κατήγγειλαν στον Τύπο τις ελλείψεις.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου –Εντονο πολιτικό παρασκήνιο [εικόνες] "

Iερέας τα… έψαλε στον Καμμένο: Ξεχάσατε το λαό... μπαφιάσαμε από ιδέες

Την κριτική ενός ιερέα στο Βόλο δέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος πάντρεψε τον γιο του πιλότου του ελικοπτέρου που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του.

Το μυστήριο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην περιοχή Φυτόκο του Βόλου.

Μετά το τέλος του μυστηρίου, ο ιερέας του ναού δεν έχασε την ευκαιρία, παρουσία δύο υφυπουργών και πλήθους κόσμου, στον λόγο του, να απευθυνθεί στον υπουργό Άμυνας και να του τα… ψάλει!



Συγκεκριμένα, από άμβωνος ο ιερέας, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, είπε:

«Όταν βλέπετε την Αργώ να θυμάστε ότι έχει μέσα και κωπηλάτες. Είστε υπουργός, θυμηθείτε και τους κωπηλάτες, γιατί όταν η Ελλάδα μιλούσε για μεγάλες ιδέες συρρικνωνόταν. Ξεχάσαμε το λαό. Και δεν είναι λαϊκισμός. Δείτε λίγο τον άνθρωπο γιατί από ιδέες πια μπαφιάσαμε».

O Πάνος Καμμένος δέχθηκε την… διακριτική παρατήρηση με λίγη αμηχανία, χωρίς να σχολιάσει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Iερέας τα… έψαλε στον Καμμένο: Ξεχάσατε το λαό... μπαφιάσαμε από ιδέες"

Ανοίγει ξανά από τον ΕΦΚΑ ο φάκελος Φλώρου

Έλεγχο των σχετικών ιατρικών γνωματεύσεων με βάση τις οποίες πιστοποιήθηκε η αναπηρία, διέταξε άμεσα η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την αποφυλάκιση του Φλώρου Αριστείδη, ο οποίος είχε καταδικασθεί για την υπόθεση της Energa.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ διέταξε άμεσα τον έλεγχο γνησιότητας των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, τον έλεγχο συνταγογράφησης, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), την έναρξη διαδικασιών επιθεώρησης και ένορκης διοικητικής εξέτασης, καθώς και την υποβολή των πορισμάτων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής για την πλήρη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα, τη διοίκηση και τη διαχείριση των υποθέσεών του.

Εξάλλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5. ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε πως «η απόφαση αποφυλάκισης του κ. Φλώρου ανήκει στην αρμοδιότητα του συμβουλίου των φυλακών, του συμβουλίου πλημμελειοδικών που έκρινε το θέμα. Δεν είναι απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που, από το 2011, είναι το αρμόδιο όργανο για όλα τα θέματα πιστοποίησης αναπηρίας, αλλά δεν κρίνει το αν κάποιος είναι φυλακισμένος, για να του αποδώσει ποσοστά αναπηρίας».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, φαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ελήφθη υπόψη από το ΚΕΠΑ το ότι επρόκειτο για άτομο φυλακισμένο. «Δεν γνωρίζω και αν ήξεραν ότι συνέτρεχε η ιδιότητα του φυλακισμένου. Αυτά θα εξεταστούν και θα τα ερευνήσουμε με ιδιαίτερη επιμονή, αν πραγματικά ήταν σε γνώση τους η ιδιότητα του φυλακισμένου» υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι, όταν κάποιος είναι φυλακισμένος, είναι λογικό να έχει κατάθλιψη, «δεν είναι χαρούμενος κανείς στις φυλακές». «Η κατάθλιψη σε έναν που ζει κανονική ζωή μπορεί να είναι σύμπτωμα ψυχολογικής πάθησης, για να πάρει αναπηρία. Ο φυλακισμένος χαρούμενος δεν είναι ό,τι κι αν έχει κάνει, κακώς δίδεται κατά τη γνώμη μου μία τέτοια πιστοποίηση αναπηρίας για άτομο που είναι φυλακισμένος» σχολίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. «Είναι πράγματι παράδοξο να δίδεται τέτοιου είδους πιστοποίηση για συμπτώματα που κάθε άνθρωπος θα είχε στη φυλακή. Αν ίσχυε αυτό για την αποφυλάκιση, θα έπρεπε να τους αποφυλακίσουμε όλους. Δεν είναι δυνατόν λογικά να στέκει κάτι τέτοιο» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος.

Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είναι εξειδικευμένος επιστήμονας, όπως οι γιατροί που στελεχώνουν το ΚΕΠΑ και «κάνουν την πιστοποίηση. Δική τους είναι η γνώμη, όχι κατ' εντολή υπουργών».

«Ο προϊστάμενος του ΚΕΠΑ έχει ήδη την εντολή να ελέγξει το φάκελο της πιστοποίησης και αυτό γίνεται ήδη» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε να επανεξεταστεί ταχύτατα ο φάκελος, να αποφανθεί η δευτεροβάθμια επιτροπή και, αν έχουν παρέλθει οι προθεσμίες, «να προσφύγουμε δικαστικά για την ανάκληση της σχετικής πράξης, για να υπάρχει δίκαιη και πραγματικά νόμιμη διαχείριση της υπόθεσης».

Τέλος, είπε ότι ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και ο αρμόδιος υποδιοικητής μαζί με τον προϊστάμενο θα δουν τα άλλα διαδικαστικά θέματα που θα εξεταστούν, «ακόμη και αν υπάρχει ανάγκη απόδοσης ευθυνών με ΕΔΕ ή εισαγγελική έρευνα» συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει ξανά από τον ΕΦΚΑ ο φάκελος Φλώρου"

Λουκέτο στον «Διόνυσο» στου Φιλοπάππου για φορολογικές παραβάσεις

Διήμερο «λουκέτο» έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο εστιατόριο «Διόνυσος» στου Φιλοπάππου, καθώς διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έλεγχο που έγινε χθες, εντοπίστηκε ένα «μαϊμού» λογισμικό, διαπιστώθηκαν 33 παραβάσεις, που αφορούν σε αποδείξεις που δεν είχαν κοπεί, ενώ εντοπίστηκαν και τέσσερις ανασφάλιστοι υπάλληλοι.


dionysos_filopappou_louketo_mesa
dionysos_filopappou_louketo_mesa3
dionysos_filopappou_louketo_mesa2
dionysos_filopappou_louketo_mesa4
Η απάντηση του Διόνυσου

Μετά το πρόσφατο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο protothema.gr στις 26/08/2018 και ώρα 18.52, το οποίο αφορά σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση Διόνυσος Zonars ΑΒΕΕ από την ΑΑΔΕ, που ήθελε το κατάστημα να μην εκδώσει αποδείξεις, να έχει ανασφάλιστο προσωπικό και να χρησιμοποιεί «μαϊμού» λογισμικό η επιχείρηση ανακοινώνει τα εξής : 
1) όσον αναφορά στα άτομα που αναφέρθηκαν ως ανασφάλιστα, τα ονόματα τους ήταν αναρτημένα στον Πίνακα Προσωπικού 
2) όσον αναφορά στη μη έκδοση αποδείξεων (20 συνολικά), αφορούσαν σε ένα group τουριστών, του οποίου η διαδικασία εξυπηρέτησης βρισκόταν σε εξέλιξη 
3) Όσο για την αναφορά του δημοσιεύματος περί «μαϊμού» λογισμικού, είναι εντελώς ανυπόστατη καθώς όλα γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και κάτι ανάλογο δεν αναφέρεται ούτε στην επίσημη έκθεση της ΑΑΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση μόνο για το 2017 απέδωσε ΦΠΑ το ποσό των 560 χιλιάδων ευρώ 

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο στον «Διόνυσο» στου Φιλοπάππου για φορολογικές παραβάσεις"

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2018 -Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σχολή

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων και οι βάσεις 2018 για τις πανελλήνιες από το υπουργείο Παιδείας δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.
Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr.
Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι πληκτρολογώντας στην πλατφόρμα τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) θα μπορούν να δουν την σχολή που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους.
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια την Τρίτη 28-8-2018. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Επίσης σήμερα την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (οποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2018 -Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σχολή"

Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνω Σκουρλέτη για γραμματέα-Η ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διεργασίες ανανέωσης και ισχυροποίησης του κόμματος και της κυβέρνησης, προκειμένου να ανταποκριθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στα αυξημένα καθήκοντα, προκλήσεις και αναγκαιότητες της νέας περιόδου, προχωρά από σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αρχής γενομένης με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας εισηγήθηκε, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, την εκλογή νέου γραμματέα στην ΚΕ, προτείνοντας για τη θέση αυτή τον μέχρι σήμερα υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη -γεγονός, που αναμένεται να «πυροδοτήσει» εξελίξεις και αναφορικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Σε αυτή τη διαδρομή η συμβολή του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, του Πάνου Ρήγα, ήταν αναντικατάστατη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας τον «γιατί αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του γραμματέα επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο». Εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο μετερίζι της μάχης».

Τόνισε πως «τώρα στην αυγή της νέας εποχής, πιστεύω ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης» και πως τα μέλη χρειάζονται ένα ισχυρό μήνυμα, «ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία».

Γι' αυτούς τους λόγους, ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, αποφάσισε να προτείνει στην ΚΕ να εκλέξει ως επόμενο γραμματέα «τον σύντροφο τον Πάνο τον Σκουρλέτη».

Είναι η πρώτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται μετά τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του και μίλησε για ένα σημαντικό βήμα, ώστε να προχωράμε «χωρίς άλλα μαρτύρια της σταγόνας και διαρκείς εκβιασμούς».

«Οσο και αν κάποιοι το υποτιμούν είναι ένα ιστορικό γεγονός» τόνισε. «Τα τελευταία χρόνια η χώρα έγινε σκιά του εαυτού της και τα κοινωνικά δικαιώματα εξαφανίστηκαν. Και κάποιοι είχαν πει ότι τα μνημόνια είναι ευλογία» σημείωσε.

Όπως είπε, στην εποχή των μνημονίων υπήρξε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, αυτή του 2015. Ο λαός δεν αφέθηκε στη μοίρα του και πήρε στα χέρια του τις εξελίξεις. Ηταν ένα ιστορικό «ως εδώ» του λαού. Δεν ήταν άλμα στο κενό αλλά δυο πολύ συγκεκριμένα πράγματα: απόδοση διαχρονικών ευθυνών και εμπιστοσύνη στη μοναδική πολιτική δύναμη που δεν δίστασε να μπει στη φωτιά της μάχης.

«Γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ναρκοθετήσει μελετημένα κάθε μας βήμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για το 2015. Σημείωσε ότι, όμως η Αριστερά σε αυτή τη χώρα, δεν έλειψε ποτέ στο κάλεσμα του λαού και τους μεγάλους αγώνες, δεν φυλαγόταν από την ιστορία, αλλά την έγραφε πάντα σε χρόνο ενεστώτα.

«Γι΄ αυτό η Αριστερά ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη υπόθεση γι΄ αυτό τον τόπο» τόνισε. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το 2015 ο λαός εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, του έδωσε την ευθύνη και την εντολή για μάχη, την οποία «δεν τη δώσαμε στο πλάι του λαού, αλλά με το λαό οργανικό κομμάτι αυτής».

«Η Ελλάδα θα παράγει νέο πλούτο, όχι πρόσκαιρα και εφήμερα» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας ότι η παραγωγή θα έχει την ίδια εξέχουσα θέση με τη διανομή του πλούτου.

«Παραλάβαμε ανεργία από το 28% από την κυβέρνηση Σαμαρά και την πήγαμε στο 19,5%» είπε στην ομιλία του και προσέθεσε: «Δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα στην οποία την ώρα που εκτοξεύονται τα επιχειρηματικά κέρδη, οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με χαρτζιλίκια, θα είναι αδήλωτοι, ανασφάλιστοι και διαρκώς αναλώσιμοι».

«Ενισχύθηκαν οι μορφές πλήρους απασχόλησης, έναντι της ελαστικής. Μένει βεβαίως πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να επικρατήσει συνολικά η πλήρης εργασία στο σύνολο των συμβάσεων» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «συνεχίζουμε, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους», «την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων», για να σχολιάσει: «Όλα αυτά δεν συνιστούν ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς, όπως μας κατηγορεί ο νεοφιλελεύθερος οπαδός των μνημονίων κ. Μητσοτάκης». Αντίθετα, τόνισε ότι είναι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον εργαζόμενο κόσμο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ντροπιαστική τη διάταξη για τον υπο-κατώτερο μισθό και μίλησε για αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας στον εργαζόμενο κόσμο. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα γίνει μια σύγχρονη, προοδευτική, ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία πρωταγωνιστές είναι οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, ο εργαζόμενος κόσμος, ο κόσμος του μόχθου, της επιστήμης, του πολιτισμού, οι νέες και οι νέοι.

«Η έξοδος από τα μνημόνια είναι ένας κρίσιμος, ιστορικός, μεγάλος σταθμός, δεν είναι το τέλος, αλλά η αφετηρία μιας νέας εποχής για τη χώρα» υπογράμμισε επίσης ο κ. Τσίπρας. Τόνισε ότι «το όραμα μας για την Ελλάδα, μετά και από την εμπειρία στη μεγάλη αυτή μάχη για την έξοδο από τα μνημόνια, είναι πλέον ακόμα πιο ισχυρό και συγκροτημένο» και σημείωσε ότι «δεν είναι όλοι χαρούμενοι που βγαίνουμε από τα μνημόνια».



Το πλήρες κείμενο της ομιλίας Τσίπρα

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βιώνουμε ιστορικές μέρες.
Για την Ελλάδα μετά από 8 και πλέον χρόνια, τελείωσε η σκληρή εποχή των μνημονίων.

Η πατρίδα μας έκανε το αποφασιστικό βήμα ώστε να πάρει τις τύχες της στα χέρια της.
Στα χέρια των ανθρώπων της, ξανά.
Χωρίς άλλους εξωτερικούς καταναγκασμούς.
Χωρίς άλλα μαρτύρια της σταγόνας.
Χωρίς άλλους διαρκείς εκβιασμούς.

Είναι αλήθεια ότι στη μεγάλη διαδρομή πριν φτάσουμε στην 21η Αυγούστου 2018, συνέβησαν πολλά.
Ο ιστορικός χρόνος συμπυκνώθηκε, απότομα.
Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, από το 2010, η Ελλάδα άλλαξε πρόσωπο.
Έγινε σκιά του εαυτού της.
Το βιοτικό επίπεδο, τα δικαιώματα, οι κατακτήσεις του ελληνικού λαού, εξανεμίστηκαν.
Έγιναν θυσία στο βωμό της «ευλογίας» - κατά την περιβόητη ρήση ενός εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της περιόδου – του μνημονίου.

Αυτές οι τεκτονικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία, ήταν όμως και το υπόβαθρο για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Και αυτό δεν είναι πάντοτε αυτονόητο.
Διότι η πρώτη αντίδραση σε μια τέτοιου μεγέθους κοινωνική καταστροφή, δεν είναι η αντίσταση, αλλά η απόγνωση.
Όμως ο ελληνικός λαός, δεν αφέθηκε στη μοίρα του. Αναδείχθηκε αυτός σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Και η πολιτική αλλαγή του 2015 ήταν ένα συλλογικό «Ως Εδώ» του λαού μας, που ξανακκκίνισε τον τροχό της ιστορίας.

Δεν ήταν άλμα στο κενό. Ούτε απονενοημένο διάβημα.

Ήταν δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα:
Απόδοση διαχρονικών πολιτικών ευθυνών στους υπαίτιους της καταστροφής.
Εμπιστοσύνη στην μοναδική πολιτική δύναμη η οποία δεν δίστασε να μπει στη φωτιά της μάχης, από θέση ευθύνης.

Όταν αναλάβαμε τη βαριά ευθύνη,
Γνωρίζαμε το συσχετισμό στην Ευρώπη.
Γνωρίζαμε το κράτος που θα έπρεπε να διαχειριστούμε.
Γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, είχε ναρκοθετήσει μελετημένα κάθε μας βήμα.

Αυτά και μόνο θα αρκούσαν για να δικαιολογήσουμε οποιαδήποτε απόφαση αναχωρητισμού, να μην μπούμε στη μάχη.
Να αποφύγουμε τεχνηέντως την ευθύνη.
Να καλλιεργήσουμε και εμείς την ηττοπάθεια.

Δεν θα λερώναμε τα χέρια μας. Δεν θα χρειαζόταν να βασανίσουμε το μυαλό και την ψυχή μας, για να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις.
Θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε την ζωή και την πορεία του κόμματος μας, στη γωνιά μας.
Εντός της υγειονομικής ζώνης που φύλαγε για μας πάντα ο πάλαι ποτέ δικομματισμός.

Το πρόβλημα όμως, σύντροφοι και συντρόφισσες, είναι το εξής.
Ότι αν επιλέγαμε να στρέψουμε την πλάτη στο λαό εκείνες τις καθοριστικές για τον τόπο στιγμές,
Θα ξηλώναμε την ίδια την ιστορία και το αξιακό φορτίο της Αριστεράς.

Γιατί η Αριστερά σε αυτή τη χώρα, δεν έλειψε ποτέ στο κάλεσμα του λαού και τους μεγάλους αγώνες.
Δεν την αποθάρρυνε ο συσχετισμός.
Δεν περίμενε τις συνθήκες να ωριμάσουν.
Δεν δραπέτευε στη θεωρητική της ασφάλεια.
Δεν φυλαγόταν από την ιστορία. Αλλά την έγραφε πάντα σε χρόνο ενεστώτα.

Γι΄ αυτό η Αριστερά ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη υπόθεση γι΄ αυτό τον τόπο.

Γιατί αν η Αριστερά δεν κρύφτηκε ποτέ στη μάχη, αυτό συνέβη για ένα πολύ απλό λόγο.
Γιατί η Αριστερά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού. Δεν είναι αυτόκλητος εκπρόσωπος του.
Είναι σάρκα από τη σάρκα του.

Το 2015, λοιπόν, ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε.
Μας έδωσε την ευθύνη.
Την εντολή για μάχη.
Μια μάχη που δεν τη δώσαμε στο πλάι του λαού, αλλά με το λαό οργανικό κομμάτι αυτής.
Με αυτόν δώσαμε τη μάχη των πρώτων μηνών.
Αυτός μίλησε, με τρόπο εκκωφαντικό, όταν τα πράγματα έφτασαν στα όρια τους.
Σε αυτόν στραφήκαμε, μετά τις δύσκολες αποφάσεις που κληθήκαμε να λάβουμε.
Αυτός μας εμπιστεύτηκε ξανά το Σεπτέμβρη.
Αυτός μας έδωσε το χρόνο και τη δύναμη να ανταποκριθούμε στην ευθύνη που αναλάβαμε:
Να βγάλουμε την Ελλάδα έξω από τα μνημόνια.

Φέραμε σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή.
Όχι χωρίς απώλειες.
Το γνωρίζαμε και εμείς και αυτοί που μας εμπιστεύτηκαν.
Γνωρίζαμε ότι για κάθε λέξη που παλεύαμε στη διαπραγμάτευση, υπάρχουν ολόκληρα κείμενα τα οποία έφεραν την υπογραφή «Ελληνική Δημοκρατία», από τα χέρια των σωτήρων της καταστροφικής πενταετίας.
Γνωρίζαμε ότι για κάθε μεγάλη θεσμική τομή, θα έπρεπε να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έστηναν, οι υπασπιστές του παλιού καθεστώτος εντός του κράτους.
Γνωρίζαμε ότι σε κάθε μας βήμα θα μας ακολουθεί ο παραμορφωτικός φακός της προπαγάνδας και του ψέματος.
Και αυτό γιατί, δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ μαζί του, μπας και μας δείξει λίγο πιο όμορφους.
Γιατί δηλώσαμε ευθέως και καθαρά από την πρώτη μέρα, ότι τον παραμορφωτικό φακό θέλουμε να τον σπάσουμε.

Γνωρίζαμε πολύ καλά όμως και τις αδυναμίες μας.
Υπήρξαν φορές που διστάσαμε ή αδρανήσαμε.
Ίσως γιατί πορευτήκαμε από την πρώτη μέρα, μέχρι και σήμερα έχοντας τόσα μέτωπα που ποτέ, καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί.

Όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.
Αντίθετα. Κάνουμε την αυτοκριτική μας με ειλικρίνεια και σθένος, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η έξοδος από τα μνημόνια, είναι σταθμός.
Δεν είναι το τέλος, αλλά η αφετηρία μιας νέας εποχής για τη χώρα.
Το όραμα μας για την Ελλάδα, μετά και από την εμπειρία στη μεγάλη αυτή μάχη για την έξοδο από τα μνημόνια, είναι πλέον ακόμα πιο ισχυρό και συγκροτημένο.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει και θα γίνει μια σύγχρονη, προοδευτική, ευρωπαϊκή χώρα.
Στην οποία πρωταγωνιστές είναι οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας.
Ο εργαζόμενος κόσμος.
Ο κόσμος του μόχθου, της επιστήμης, του πολιτισμού.
Οι νέες και οι νέοι.

Αυτοί και αυτές που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ζήσουν χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

Και ας κρατήσουμε το συμβολισμό : Η χρονιά που η Ελλάδα μπαίνει στη νέα της εποχή, απαλλαγμένη από τη σκληρότερη περίοδο της τα τελευταία σαράντα χρόνια, είναι και η χρονιά που ενηλικιώνονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που γεννήθηκαν στην αυγή του 21ου αιώνα.

Η Ελλάδα της νέας εποχής, οραματιζόμαστε και εργαζόμαστε από σήμερα ώστε να είναι:
Μια χώρα η οποία δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά να υποθηκευτεί το μέλλον της. Και θα διαχειρίζεται τα δημοσιονομικά της, με σύνεση και διαφάνεια.
Χωρίς σπατάλες αλλά και χωρίς περικοπές σε κοινωνικά αγαθά όπως η Δημόσια Υγεία, η Δημόσια Παιδεία και το κοινωνικό κράτος.

Μια χώρα που θα παράγει νέο πλούτο, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, επενδύοντας σε τομείς στους οποίους διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Όχι πρόσκαιρα, εφήμερα, άναρχα και προς όφελος μιας κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής ελίτ.

Μια χώρα στην οποία η παραγωγή του πλούτου, θα έχει την ίδια σημασία με τη διανομή του.
Δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα στην οποία την ώρα που εκτοξεύονται τα επιχειρηματικά κέρδη, οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με χαρτζιλίκια, θα είναι αδήλωτοι, ανασφάλιστοι και διαρκώς αναλώσιμοι.

Αν η Ελλάδα γύρισε δεκαετίες πίσω στα χρόνια των μνημονίων,
στον τομέα της εργασίας γύρισε πίσω σχεδόν έναν αιώνα.
Διότι το 8ωρο δεν είναι δα κατάκτηση πρόσφατων δεκαετιών.

Παραλάβαμε μια ανεργία που επί Σαμαρά είχε αγγίξει ακόμα και το 28% και σήμερα βρίσκεται στο 19,5%.

Ενισχύθηκαν οι μορφές πλήρους απασχόλησης, έναντι της ελαστικής.
Μένει βεβαίως πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να επικρατήσει συνολικά η πλήρης εργασία στο σύνολο των συμβάσεων.

Ενισχύσαμε την Επιθεώρηση Εργασίας με σαφή στόχο να μειωθεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία.
Πετύχαμε τη μείωση από το 19 στο 12% στους τομείς υψηλής παραβατικότητας.
Και έχουμε ήδη σχεδιασμό ώστε μέχρι το 2021, να περιοριστεί η αδήλωτη εργασία στο 5%.

Και συνεχίζουμε.
Με την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους.
Μια ντροπιαστική διάταξη που έφτασε η ώρα να αποτελέσει παρελθόν.
Την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Και Όλα αυτά δεν συνιστούν ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς, όπως μας κατηγορεί ο νεοφιλελεύθερος οπαδός των μνημονίων κος Μητσοτάκης.
Αλλά Είναι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης.
Είναι η αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον εργαζόμενο κόσμο.

Η Ελλάδα της νέας εποχής, θα είναι επίσης, μια χώρα με φορολογική δικαιοσύνη και ένα σταθερό φορολογικό σύστημα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, οι επιβαρύνσεις είναι δυσβάσταχτες.
Και αυτό κατά κύριο λόγο, διότι δεν καταφέραμε στο περιοριστικό πλαίσιο που είχαμε να κινηθούμε, να αναιρέσουμε ή να βελτιώσουμε μια σειρά από μέτρα που μας κληρονόμησε η καταστροφική πενταετία 2010-2014.

Πλέον όμως, έχοντας τη δημοσιονομική δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε γενναίες παρεμβάσεις στον τομέα της φορολογίας προσώπων και επιχειρήσεων.

Έχει ήδη προχωρήσει η επεξεργασία για μια σειρά φοροελαφρύνσεων, τις οποίες θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε.
Και την ίδια στιγμή, εργαζόμαστε για να υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των οφειλών προς το δημόσιο, που αφορά χιλιάδες συμπολιτών μας.

Η Ελλάδα της νέας εποχής, θα είναι επίσης μια χώρα, στην οποία η δημόσια διοίκηση δεν θα θυμίζει κατάλοιπο της οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά θα είναι συμβατή με μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα.

Αντιμετωπίζοντας τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, τις μικρές και μεγάλες εστίες διαφθοράς.
Ενισχύοντας τη διαφάνεια, τον έλεγχο ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα.

Χρειάζεται φυσικά χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσουν αυτές οι τομές, όμως τα πάντα ξεκινούν από την πολιτική βούληση.

Η Ελλάδα της νέας εποχής, θα είναι μια χώρα στην οποία, όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου.

Ανεξάρτητα από την καταγωγή, το εισόδημα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Μια χώρα στην οποία οι άνθρωποι με αναπηρίες δεν θα λογίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Και τέλος, μια χώρα η οποία αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.

Με αρχές την ειρηνική συμβίωση, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών και τη σύναψη σχέσεων καλής γειτονίας με τις χώρες της περιοχής.

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια περιοχή στην οποία διαχρονικά, δε λείπουν οι εντάσεις.

Και σήμερα, οι προκλήσεις είναι μεγάλες.

Για το λόγο αυτό, επενδύσαμε σε μια ενεργητική, πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική.

Μια πολιτική αφενός ανοιχτών διαύλων, αφετέρου με απόλυτη προτεραιότητα την διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Και όπως αποδείχθηκε, μόνο μια τέτοια πολιτική μπορεί να διασφαλίσει αποτελεσματικά την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Διότι, η γραμμή του εθνικισμού, της συνομωσιολογίας, της απομόνωσης, δεν είναι τίποτα άλλο από μια γραμμή εθνικής ήττας που μετατρέπει την Ελλάδα σε μια φοβική και ανυπόληπτη δύναμη.

Γνωρίζουμε ότι η στάση που έχουμε επιλέξει, έχει και πολιτικό κόστος. Φυσικά, πρόσκαιρο.

Διότι εκ του αποτελέσματος, καταλήγει πάντα υπέρ των εθνικών συμφερόντων.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση των δύο στρατιωτικών μας που συνελήφθησαν και κρατήθηκαν, χωρίς καμία κατηγορία, από τον περασμένο Μάρτιο στην Τουρκία, ακούσαμε πολλά από μια αντιπολίτευση που φυσικά έσπευσε να κάνει σπέκουλα και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Φτάσαμε όμως στο σημείο να ακουστεί από στέλεχος της, η ντροπιαστική πρόταση περί ανταλλαγής.

Λες και η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία έχει αποφανθεί σχετικά, είναι υπηρεσία υπό τον Πρωθυπουργό ή τον ΥΠΕΞ και μπορεί να εντέλλεται ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

Δεν ξέρω, ίσως αυτή την εικόνα έχουν από την εμπειρία τους στην κυβέρνηση τα στελέχη της ΝΔ.

Αυτά όμως, όχι απλά δεν ισχύουν πια.
Είναι, επαναλαμβάνω, ντροπή.

Γι’ αυτό και όταν επέστρεψαν οι στρατιωτικοί μας, μετά από διαρκείς και συντονισμένες ενέργειες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οι οπαδοί των παζαριών, έχασαν τη μιλιά τους.

Επίσης, στο κορυφαίο ίσως ζήτημα που διαχειριστήκαμε σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, το Μακεδονικό.

Ένα ζήτημα στο οποίο καταφέραμε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, να φτάσουμε σε μία ιστορική συμφωνία,
τηρώντας την, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, εθνική γραμμή,
διαφυλάσσοντας το εθνικό συμφέρον και την ιστορία μας.

Και πάλι, κάποιοι έχασαν τη μιλιά τους. Αφού άλλαξαν καμιά 20αριά φορές στάση.

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, σύνθετη ονομασία και γραμμή κυβέρνησης Καραμανλή.
Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο, εθνικιστικά παραληρήματα και επιχειρήματα Χρυσής Αυγής.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Θέλω να μιλήσω ευθέως:
Δεν είναι όλοι σε αυτή τη χώρα χαρούμενοι που τελειώσαμε με τα μνημόνια.

Υπάρχουν αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα επιβάλλοντας πολιτικές ακόμα και πέρα από όσα ζητούσαν κατά καιρούς οι δανειστές.
Αυτοί που σε κάθε κρίσιμη διαπραγμάτευση, ξεσπάθωναν υπέρ των πλέον ακραίων απόψεων που εξέφραζε κατά κύριο λόγο το ΔΝΤ.

Αυτοί που το πολιτικό τους πρόγραμμα είναι η συντριβή της εργασίας, η καθήλωση των μισθών, οι απολύσεις, οι νέες περικοπές στις συντάξεις, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η φοροασυλία του πλούτου.

Είναι αυτοί που δεν έχουν ανάγκη τελικά κανένα ξένο τεχνοκράτη για να συνεχίσουν το μνημόνιο.

Τα λένε μόνοι τους. Γιατί ήταν πάντα το πρόγραμμα τους.

Και όντως, για τη ΝΔ το μνημόνιο ήταν τελικά ευλογία.
Ήταν η καλύτερη αφορμή για να υλοποιήσουν κατά γράμμα την πιο ακραία αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε στον τόπο εδώ και 40 χρόνια.

Και σήμερα, όχι απλά υπερασπίζονται τα πεπραγμένα τους, για τα οποία τους έστειλε ο ελληνικός λαός στην αντιπολίτευση, αλλά υπόσχονται ακόμα χειρότερα.

Παράλληλα, δεν σταματούν να βρίζουν και να απειλούν.
Να μιλάνε για ελαττωματικές ιδέες,
να προαναγγέλλουν θεσμικές παρεμβάσεις για να μη μπορεί ποτέ να κυβερνήσει η αριστερά.
Απόψεις και ιδέες που γυρνάνε στην μετεμφυλιακή Ελλάδα και που δε μπορούν να έχουν σχέση με ένα δημοκρατικό κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης αλλά αρμόζουν σε κάποιο περιθωριακό ακροδεξιό μόρφωμα.

Και φυσικά, σε ένα διαρκές παραλήρημα, κατά καιρούς απειλούν να ξηλώσουν νόμους που έφερε η δική μας κυβέρνηση.

Ποιο νόμο, όμως, να πρωτοξηλώσει ο κ. Μητσοτάκης;

Για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στη Δημόσια Υγεία;

Για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ;

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας;

Για την πρόσληψη δασκάλων στα σχολεία, για να μην ξεκινά η σχολική χρονιά με χιλιάδες κενά;

Για την αύξηση της χρηματοδότησης για την Έρευνα;

Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης;

Για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας;

Για την κατάργηση του αυτοφώρου για τις μικρές οφειλές στο δημόσιο;

Για τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις;

Για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών;

Για την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης;

Για τους δασικούς χάρτες;

Για την κατεδάφιση αυθαιρέτων;

Για το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά;

Για την κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου;

Για την απόδοση ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ;

Για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων;

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού;

Ποιόν θα πρωτοξηλώσει ;

Παρακολουθούμε εδώ και δύο χρόνια, το παραλήρημα μιας ακροδεξιάς, κυνικής και αδίστακτης αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Που με μοναδικό όπλο το μηχανισμό του ψέματος, της λάσπης και της προπαγάνδας προσπαθεί με κάθε τρόπο να επανέλθει στην εξουσία.
Για να ξηλώσει τελικά κάθε προοπτική αυτής της χώρας να ορθοποδήσει.
Για να συνεχίσει τη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα που σταμάτησε το 2015.

Και μπροστά στο μεγάλο τους πόθο, δεν δίστασαν ακόμα και να αποπειραθούν να εκμεταλλευτούν μια εθνική τραγωδία.

Σε αγαστή συνεργασία με φιλικά ΜΜΕ, επιχείρησαν να βγάλουν πολιτικά οφέλη πάνω στον ανθρώπινο πόνο και στη καταστροφή.

Και έτσι το κόμμα των αυθαιρέτων, των μπαζωμένων ρεμάτων, των κομματαρχών που μετέτρεψαν περιοχές της Αττικής σε μνημεία άναρχης δόμησης με διαρκή κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών, εμφανίστηκε να κουνάει το δάχτυλο και να επιζητά πολιτικά οφέλη από μια τραγωδία.

Για την οποία όχι μόνο αναλάβαμε, όπως οφείλαμε, την πολιτική ευθύνη.
Αλλά σπεύσαμε άμεσα να ανακοινώσουμε μια ευρεία δέσμη μέτρων για τους πληγέντες.
Αλλά και για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης δόμησης όσο και για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας.

Και θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί, θα συγκρουστούμε με όποιον χρειαστεί ώστε να μην ζήσουμε ξανά μια τέτοια τραγωδία.

Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.

Το μόνο που τους οδηγεί είναι η βουλιμία τους για την εξουσία.
Η προσπάθεια για την παλινόρθωση τους.
Σπέρνοντας μόνο μίσος, διχασμό και φόβο.

Όμως, σύντροφοι και συντρόφισσες, η Ελλάδα δεν θα γυρίζει πίσω.
Δεν γυρίζει πίσω στα χέρια αυτών που τη γονάτισαν.

Αντίθετα με πρωταγωνιστή το κόμμα μας το ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε το ρεύμα της κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε τρία χρόνια πριν, για μια νέα νίκη του λαού μας.

Για να σταθεροποιήσουμε την μεγάλη πολιτική αλλαγή και να αφήσουμε μια για πάντα στο παρελθόν τις πολιτικές δυνάμεις και το πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας,
τις πολιτικές δυνάμεις και το πολιτικό προσωπικό της διαφθοράς,
και του ηθικού εκφυλισμού.

Ώστε αυτό το υβρίδιο ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού στο οποίο έχει μεταμορφωθεί η ΝΔ να μην παλινορθωθεί.

Το 2019 συντρόφισσες και σύντροφοι δεν θα είναι μόνο η χρονιά της μεγάλης κοινωνικής μάχης για την στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων, του κοινωνικού κράτους.

Θα είναι και η χρονιά μεγάλων πολιτικών μαχών.

Των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Και τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Με ανοιχτά, λαϊκά ψηφοδέλτια.
Με το κόμμα σε διάταξη αγώνα.

Και με στόχο να αναδείξουμε προσωπικότητες και συλλογικότητες που θα μοιράζονται την αγωνία μας για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας για να εμπεδωθούν οι μεγάλες αλλαγές.

Θα είναι επίσης η χρονιά Των Ευρωεκλογών.

Που θα τη δώσουμε μαζί με τις δυνάμεις της Ευρωπαικής Αριστέρας αλλά και μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν αποδέχονται το μονόδρομο της λιτότητας, του ρατσισμού και του δημοκρατικού ελλείμματος.

Και πιστέψτε με αυτό το ρεύμα είναι το μοναδικό που μπορεί να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις στην ακροδεξιά που θεριεύει στην Ευρώπη των αδιεξόδων και της οικονομικής στασιμότητας.

Αλλά πάνω από όλα έχουμε να δώσουμε στο τέλος της τετραετίας, το ερχόμενο φθινόπωρο τη μητέρα των μαχών.

Τις εθνικές εκλογές.

Στο δρόμο για τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας όλες τις γερασμένες δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας.
Αδίστακτες και διψασμένες για την παλινόρθωση.

Και εκεί το κόμμα μας και ο λαός πρέπει αποφασισμένος και αισιόδοξος να ξαναδώσει μήνυμα ελπίδας.
Μήνυμα συνέχειας προς τα εμπρός.
Μήνυμα νίκης.

Απέναντι στις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος δεν επιτρέπεται να δειλιάσουμε, να απογοητευτούμε, να διστάσουμε.

Και σε αυτή τη μάχη δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις και ηττοπάθεια.
Γιατί απέναντι στον πολιτικό και κοινωνικό αντίπαλο έχουμε τις ιδέες αλλά και τις πράξεις της αριστεράς.
Έχουμε το παρελθόν μας αλλά και το σχέδιο για το μέλλον.
Την Ελλάδα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Και με αυτές τις ιδέες και με αυτές τις πράξεις θα ενισχύσουμε την πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία.

Με ανοιχτό ορίζοντα και με συσπείρωση όλων εκείνων που δεν αποδέχονται την επιστροφή του παλιού καθεστώτος στην εξουσία.

Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Για να δώσουμε όλες αυτές τις μάχες νικηφόρα χρειαζόμαστε συστράτευση, ενότητα αλλά και ανανέωση.
Η χώρα μας, η κυβέρνηση και το κόμμα χρειάζονται νέο αίμα και όρεξη για δουλειά.
Χρειάζεται να δώσουμε όμως και ένα παράδειγμα στην ελληνική κοινωνία.
Να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μεγάλες αλλαγές πρώτοι εμείς οι ίδιοι.

Γιατί το τέλος του Μνημόνιου σηματοδοτεί και το κλείσιμο ενός πολιτικού κύκλου για το ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα που η χώρα περνάει σε άλλη εποχή, το κόμμα μας πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες.
Γιατί:

Πρώτον, οι νέες δυνατότητες για την εφαρμογή μιας πολιτικής δίκαιης ανάπτυξης, ριζικών δημοκρατικών αλλαγών, και κοινωνικής δικαιοσύνης, απαιτούν από το κόμμα να είναι ακόμα πιο βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία.
Να συνδιαλέγεται με την κοινωνία, και πρώτα- πρώτα με τα στρώματα της μισθωτής εργασίας, με τους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, αλλά και με την παραγωγική μεσαία τάξη, που πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην κρίση.

Σ’ αυτούς απευθυνόμαστε.
Γι’ αυτούς, αν θέλετε, υπάρχουμε.

Δεύτερον, η επίθεση όλων των δυνάμεων της παλινόρθωσης, που παίρνει το χαρακτήρα εμφύλιας αντιπαράθεσης, απαιτεί ένα κόμμα ενωμένο, ψύχραιμο, ικανό να αμύνεται και να αντεπιτίθεται.

Ικανό, κυρίως, να χτίζει από τα κάτω τις συμμαχίες εκείνες που απαιτούν οι συνθήκες.
Όλα τα ρυάκια εκείνα, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, που θα ενώνονται στο ορμητικό ποτάμι της μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.

Συνεπώς, χρειαζόμαστε κόμμα δυνατό, ενωμένο, ανοιχτό στην κοινωνία, με εσωτερική δημοκρατία αλλά και πειθαρχία.
Αυτό είναι –και δεν μπορεί να είναι άλλο- το δημοκρατικό μας εργαλείο, το δημοκρατικό μας όπλο, το μεγάλο μας πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους μας.
Ένα πλεονέκτημα, που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Αποτρέποντας με όλη την δημοκρατική αυστηρότητα προσωπικές στρατηγικές, συσπειρώσεις χωρίς αρχές, και ατομική ιδιοποίηση της συλλογικής κομματικής δουλειάς.

Αποκρούοντας τον κυβερνητισμό, και την εμπλοκή του κόμματος, ή οργανώσεών του, σε παιγνίδια που δεν έχουν σχέση ούτε με τις αρχές, ούτε με τις ιδέες μας.

Παίρνω το θάρρος να σας θυμίσω εδώ, ότι είμαστε το δέντρο μιας παράταξης, που οι ρίζες του αρδεύονταν πάντα από την αγωνιστική ανιδιοτέλεια,
το συλλογικό ήθος,
την συντροφικότητα -όχι μόνο ως ηθικό, αλλά και ως πολιτικό μέγεθος-
την αφοσίωση στο λαό και στις ανάγκες του.

Και αυτή η παράταξη πέρασε πολλά, ειδικά αυτά τα τρία χρόνια από το καλοκαίρι του 2015.

Αλλά με την ανιδιοτελή και αξιοθαύμαστη δουλειά των συντρόφων και των συντροφισσών που το σήκωσαν στην πλάτη τους αυτό το διάστημα, πάτησε ξανά στα πόδια του.

Σε αυτή τη διαδρομή η συμβολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Πάνου Ρήγα ήταν αναντικατάστατη.
Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Γραμματέα επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο.
Και είμαι βέβαιος ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο ,μετερίζι της μάχης.

Τώρα στην αυγή της νέας εποχής, πιστεύω ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια ακόμη ώθηση.
Ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης.
Ένα ισχυρό μήνυμα
Ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα.
Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας.
Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία.

Για αυτό αποφάσισα να προτείνω για επόμενο Γραμματέα της Κεντρικής μας Επιτροπής τον σύντροφο τον Πάνο τον Σκουρλέτη.

Με ανανεωμένες τις δυνάμεις μας, με αναπτερωμένο το ηθικό μας από το τέλος του Μνημονίου,
με ενότητα και αλληλεγγύη, σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί σήμερα το μήνυμα της ανανέωσης και της νίκης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνω Σκουρλέτη για γραμματέα-Η ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ"

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα μετά από 34 ώρες

Αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15:10 η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ. Το κοσμοπολίτικο νησί του Σαρωνικού είχε μείνει χωρίς ρεύμα και νερό από τις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής προκαλώντας προβλήματα.

Δείτε την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από σήμερα το πρωί στις 11.00, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί στις 15.10.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Ιδιοκτήτες εστιατορίων πέταγαν τρόφιμα, τουρίστες εγκατέλειψαν το νησί

Νωρίτερα, ιδιοκτήτες εστιατορίων, οργισμένοι, αναγκάστηκαν να πετάξουν τρόφιμα από τα ψυγεία τους, ενώ πάρα πολλοί τουρίστες αποφάσισαν να φύγουν από την Ύδρα.»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα μετά από 34 ώρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news