facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

O Γιούνκερ γράφει στα ελληνικά: «Ευτυχής για την επικείμενη απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών»

Με ανάρτησή του στην ελληνική γλώσσα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, χαιρετίζει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Όπως είχα πει στη Βάρνα, η Τουρκία δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από τους Ευρωπαίους γείτονες της. Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική αυτή σχέση. Επιθυμούμε μια σταθερή, ευημερούσα, δημοκρατική Τουρκία» γράφει ο κ. Γιούνκερ.

Ο ρόλος του προέδρου της Κομισιόν ήταν σημαντικός, καθώς από τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα, στις 26 Μαρτίου, είχε θέσει επιτακτικά το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ασκούσε πίεση την τουρκική πλευρά για την απελευθέρωσή τους.

Όπως τόνιζαν ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απελευθέρωση δείχνει ότι ο Ερντογάν κατανοεί ότι μόνο στην Ευρώπη μπορεί να στηριχθεί.

Καταγραφη56
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "O Γιούνκερ γράφει στα ελληνικά: «Ευτυχής για την επικείμενη απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών»"

Ένωση Κεντρώων: Χαιρόμαστε αλλά υποψιαζόμαστε συναλλαγή για την απελευθέρωσή τους

«Χαιρόμαστε ασφαλώς, που οι δυο στρατιωτικοί μας, που κρατούντο παρανόμως στις φυλακές της Τουρκίας, απελευθερώνονται, αλλά υποψιαζόμαστε όμως ότι έγινε συναλλαγή για την απελευθέρωση τους, μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης με την αποπομπή των δυο μουφτήδων από τη Θράκη και την εκλογή νέων αρεστών στον Ερντογάν» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

Σε ανακοίνωσή της, προσθέτει: «Εκτιμούμε ότι η υπόθεση αυτή θα εξελιχθεί ως ωρολογιακή βόμβα, εις βάρος της χώρας μας στην Θράκη».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Κεντρώων: Χαιρόμαστε αλλά υποψιαζόμαστε συναλλαγή για την απελευθέρωσή τους"

Στους 96 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά – Κατέληξε ακόμα ένας εγκαυματίας

Χωρίς τέλος είναι η τραγωδία στην Ανατολική Αττική και την φονική πυρκαγιά της 23η Ιουλίου καθώς ο αριθμός των νεκρών έφτασε πλέον στους 96.

Τελευταίο θύμα είναι ένας 68χρονος εγκαυματίας, ο οποίος νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο 68χρονος κατέληξε την Τρίτη (14/8) στο ΚΑΤ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 96.

Παράλληλα, 29 άνθρωποι νοσηλεύονται, σε νοσοκομεία της Αττικής, 6 εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς, οι 3 είναι διασωληνωμένοι.

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, νοσηλεύεται και ένα παιδί, σε καλή κατάσταση

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 96 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά – Κατέληξε ακόμα ένας εγκαυματίας"

Oυάσιγκτον προς Άγκυρα: Η οικονομική πίεση θα ενταθεί, εάν δεν αφεθεί ελεύθερος ο πάστορας

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με μεγαλύτερη οικονομική πίεση, εάν η Άγκυρα συνεχίζει να αρνείται να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Το αυστηρό μήνυμα εστάλη μία ημέρα αφότου ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη Σερντάρ Κιλίτς με θέμα την υπόθεση Μπράνσον. Ο Μπόλτον τον προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν παραχωρήσεις, σημείωσε ο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που μίλησε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, σημείωσε ότι «δεν κατεγράφη καμία πρόοδος» έως τώρα στην υπόθεση του πάστορα.

«Η (θέση της αμερικανικής) διοίκησης θα παραμείνει εξαιρετικά σταθερή σε αυτήν την υπόθεση. Ο πρόεδρος είναι 100% αφοσιωμένος στο να φέρει τον πάστορα Μπράνσον στην πατρίδα και εάν δεν δούμε ενέργειες τις επόμενες λίγες ημέρες ή σε διάστημα μιας εβδομάδας θα ληφθεί περαιτέρω δράση» είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περαιτέρω δράση θα έχει το πιθανότερο τη μορφή οικονομικών κυρώσεων. Κατόπιν πρόσθεσε:

«Η πίεση θα συνεχιστεί αν δεν δούμε αποτελέσματα».

amna
Διαβάστε Περισσότερα » "Oυάσιγκτον προς Άγκυρα: Η οικονομική πίεση θα ενταθεί, εάν δεν αφεθεί ελεύθερος ο πάστορας"

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την απελευθέρωση των στρατιωτικών

Τα διεθνή πρακτορεία αναφέρονται εκτενώς στην απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν από τον περασμένο Μάρτιο στις φυλακές της Αδριανούπολης, προβάλλοντας τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι είναι μια "πράξη δικαιοσύνης" και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις περιστάσεις της σύλληψής τους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως η σύλληψη των δύο στρατιωτικών αύξησε την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που ήταν ήδη τεταμένες τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της άρνησης της Αθήνας να απελάσει οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Το AFP σημειώνει επίσης πως η Αθήνα είχε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στην Άγκυρα για την «άδικη» κράτηση των δύο στρατιωτικών και πως οι δικηγόροι τους είχαν ζητήσει τουλάχιστον έξι φορές την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Το πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνει επίσης ότι η Τουρκία έχει ζητήσει από την Ελλάδα την επιστροφή οκτώ Τούρκων καταδρομέων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα του 2016 υποστηρίζοντας ότι εμπλέκονται στο πραξικόπημα και ότι θέλει την επιστροφή τους για να τους προσαγάγει σε δίκη.

Στο θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και του αιτήματος της Τουρκίας προς την Ελλάδα να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που αύξησαν την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών αναφέρεται και το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

Στην αντιπαράθεση των δύο χωρών για το θέμα των Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα αναφέρεται ατην αγγλόφωνη έκδοσή του και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πρώτο θέμα στην αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet

όπου σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη μερικές εβδομάδες μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ όπου συμφώνησαν να επικεντρωθούν στις προσπάθειες μείωσης της έντασης στο Αιγαίο.

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πρώτη είδηση και στον ιστότοπο του CNN Turk.

Στη Γαλλία, την είδηση αναμεταδίδουν ήδη στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους οι εφημερίδες Le Point και Le Figaro.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την απελευθέρωση των στρατιωτικών"

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επιστρέφουν στην Ελλάδα οι δυο στρατιωτικοί

Με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει απόψε στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να παραλάβουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Αμέσως μετά θα τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, όπου θα τους υποδεχτούν ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Υπολογίζεται το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες 1.00 π.μ. - 3π.μ.

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει δίκη των δύο στρατιωτικών θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην απελευθέρωση 2 ελλήνων συνέβαλαν οι συνεχείς προσπάθειες των ελληνικών αρχών και μάλιστα, κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δύο στρατιωτικών ως πρώτο ζήτημα κατά τη συνάντησή τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επιστρέφουν στην Ελλάδα οι δυο στρατιωτικοί"

Παυλόπουλος: Στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Ως «στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο κ Παυλόπουλος τόνισε ότι η απόφαση των τουρκικών αρχών « δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να δώσει και συγχαρητήρια τόσο στους δύο στρατιωτικούς όσο και στις οικογένειές τους «για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας».

Αναλυτικά, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του:

«Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αφετέρου δε δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θερμά συγχαρητήρια στα δύο στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στις Οικογένειές τους για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος: Στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών"

ΚΚΕ: Θετική εξέλιξη η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

«Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κάτω από το βάρος της κατακραυγής για την άδικη σύλληψη και κράτησή τους, είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως αποδεικνύεται και από τις καθημερινές προκλήσεις, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: Θετική εξέλιξη η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών"

Θεοδωράκης: Η κίνηση της Τουρκίας συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεών μας

«Η παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών επιτέλους τερματίστηκε ύστερα από 168 μέρες. Η κίνηση αυτή της Τουρκίας συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεών μας» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνει πως «το σθένος που επέδειξαν τα δυο παιδιά και οι οικογένειές τους είναι κάτι που συγκίνησε όλους τους Έλληνες. Μπράβο τους».

Καταγραφη222
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Η κίνηση της Τουρκίας συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεών μας"

Γεννηματά: Θετική εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Την «απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 5 μήνες αδικαιολόγητης φυλάκισης», χαιρετίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τη σημαντική, θετική εξέλιξη. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πράξει όλες τις απαραίτητες πολιτικές, διπλωματικές και νομικές ενέργειες προκειμένου να λήξει οριστικά η περιπέτειά τους, τονίζει η κ. Γεννηματά και συγχαίρει τους ίδιους και τις οικογένειές τους για την υπομονή και την καρτερικότητα που επέδειξαν.

«Περιμένουμε με λαχτάρα να τους καλωσορίσουμε στην πατρίδα» επισημαίνει καταληκτικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Θετική εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών"

Πατέρας Μητρετώδη: Περάσαμε Γολγοθά - Νίκος Κούκλατζης: Ζούμε ένα θαύμα

Ως μια «εφιαλτική οδύσσεια» περιγράφει ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη την περιπέτεια του γιου του, που μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη πέρασαν 167 μέρες στις τουρκικές φυλακές, λίγο μετά την ανακοίνωση για την απελευθέρωσή τους.

«Μετά από έναν εφιαλτικό Γολγοθά που περάσαμε, ήταν αναπάντεχο μεν, ευχάριστο δε», τόνισε ο Νίκος Μητρετώδης στο ΘΕΜΑ FM 104,6 σχολιάζοντας την απόφαση των τουρκικών αρχών.



Όπως αποκάλυψε ο κ. Μητρετώδης, ούτε οι δύο στρατιωτικοί περίμεναν ότι θα απελευθερωθούν μέχρι την Παρασκευή, οπότε και πήγε στο επισκεπτήριο των φυλακών της Αδριανούπολη. «Ήταν αναπάντεχο. Δεν το περιμέναμε. Απ' ότι μας είπε η πρόξενος, ανακοινώθηκε ότι δεν βρήκαν κάτι στα κινητά τους και τους αφήνουν ελεύθερους», σημείωσε.

Ο κ. Μητρετώδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο και τον δημοσιογραφικό και τον ανώνυμο και τον επώνυμο και την πολιτική ηγεσία και όλα τα κόμματα. Πρέπει να σας πω ότι τα κόμματα της Βουλής μας συμπαραστάθηκαν και σαφώς και το προξενείο και το ΥΠΕΞ και την ιεραρχία τη στρατιωτική που ήταν πάντα στο πλευρό μας, μας συμπαραστάθηκε και έκανε τον αγώνα που είχε αυτό το αποτέλεσμα, ανέφερε.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη περιπέτεια που έζησε ο γιος του αλλά και η οικογένειά του.



Νίκος Κούκλατζης: Ζούμε ένα θαύμα

«Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Κούκλατζης, πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη. «Ευχαριστούμε τους γονείς απ’ όλο τον κόσμο που ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας όλους αυτούς τους μήνες για την επιστροφή των παιδιών μας», συμπλήρωσε ο πατέρας του ενός από τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης από τον περασμένο Μάρτιο.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας Μητρετώδη: Περάσαμε Γολγοθά - Νίκος Κούκλατζης: Ζούμε ένα θαύμα"

Σαλβίνι: Θα κάνω τα πάντα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας -Απαράδεκτο να πεθαίνεις έτσι στην Ιταλία

Ο Ματέο Σαλβίνι δεσμεύθηκε ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος η έρευνα για τους υπεύθυνους της κατάρρευσης της οδογέφυρας στη Γένοβα, που τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη καταστροφή».

«Δεν είναι δυνατόν να εργάζεται κανείς και να πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο, το 2018», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης. Ο Σαλβίνι ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, διασώστες και εθελοντές που επιχειρούν στο σημείο σκάβοντας και σώζοντας ζωές.

«Από αυτήν τη γέφυρα έχω περάσει εκατοντάδες φορές, θα κάνω τα πάντα για να έχουμε στα χέρια μας τα ονόματα των υπεύθυνων. Είναι απαράδεκτο να πεθαίνει κανείς με αυτόν τον τρόπο στην Ιταλία» υπογράμμισε ο Σαλβίνι.

ΑΠΕ/ Reuters, AFP/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλβίνι: Θα κάνω τα πάντα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας -Απαράδεκτο να πεθαίνεις έτσι στην Ιταλία "

Οργή του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακελειό" αποτελεί μνημείο χυδαιότητας» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει ότι «οι αθλιότητες στις οποίες επιδίδεται καθημερινά η συγκεκριμένη εφημερίδα προσβάλλουν ευθέως την ίδια την έννοια της δημοσιογραφίας».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να πράξει, επιτέλους, τα δέοντα».

Ακολουθεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ...
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»"

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - Επιστρέφουν στην Ελλάδα

Ελεύθεροι αφέθηκαν από την Τουρκία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης, ενώ απόψε αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους.

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, όπως κάθε μήνα, αυτή την φορά παραμονή της Παναγίας, απεφάνθη ότι πλέον δεν συντρέχουν λόγοι να είναι προφυλακιστέοι.


Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτριά του SIGMA στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, οι δυο στρατιωτικοί επιστρέφουν απόψε στην Ελλάδα. 

Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο ανταποκριτής του σταθμού στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Φιλιππίδης μεταδίδει ότι για την απελευθέρωσή τους ασκήθηκαν αμερικανικές πιέσεις. 
Έκπληξη πάντως φαίνεται να προκαλεί η απόφαση αυτή του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και σε τουρκικά μέσα.

Στη σημερινή συνεδρία οι δυο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Λίγο μετά την είδηση της αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έγραψε στο Twitter:
"Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή.Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά".
Εν τω μεταξύ με μια λιτή και συμβολική ανάρτηση αντέδρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.
«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας. Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους» τονίζει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγχαίροντας προσωπικά τον Άγγελο και τον Δημήτρη, όπως και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

«Ψυχή και Πίστη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας, συγκίνηση για τις οικογένειές τους. Μια χαρμόσυνη είδηση σε ένα μαύρο καλοκαίρι» σχολίασε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - Επιστρέφουν στην Ελλάδα"

Φωτιά στο Μάτι: Έρχεται «μπαράζ» μηνύσεων από συγγενείς θυμάτων

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν ολοένα και περισσότεροι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική στις 23 Ιουλίου, αξιώνοντας την τιμωρία όσων ευθύνονται για το χαμό τόσων ανθρώπων –στα 95 πλέον ανέρχονται τα θύματα.

Οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από την πυρκαγιά δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου στη συνέχεια να έχουν δικαίωμα να λάβουν γνώση των εγγράφων της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι εισαγγελείς. Παράλληλα, καταθέτουν και μηνυτήριες αναφορές αξιώνοντας την τιμωρία των υπευθύνων για τυχόν λάθη και παραλείψεις τους που οδήγησαν στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

Μεταξύ των προσώπων που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας απόδοση ευθυνών για τη καταστροφή στην Ανατολική Αττική είναι και ο αδελφός της ακτινολόγου Βασιλικής Χερουβείμ, η οποία βρέθηκε απανθρακωμένη μαζί με τα δυο της παιδιά και τη μητέρα της σε ένα από τα εκατοντάδες καμένα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, ο αδελφός της αδικοχαμένης ακτινολόγου, Άρης Χερουβείμ με αίτησή του στον εισαγγελέα, ζήτησε μία σειρά εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση, ώστε να συνδράμει στο έργο των εισαγγελικών αρχών, δηλαδή την «απρόσκοπτη και εις βάθος έρευνα για την απονομή δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκλειστούν αλλοιώσεις του προανακριτικού υλικού, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται αυτές». Σκοπός είναι να να χυθεί φως στα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά και να αποφευχθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς!

Μάλιστα, έχει προαναγγείλει ότι προτίθεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες και μήνυση κατά υπευθύνου.

Εν τω μεταξύ, δύο εκ των οικογενειών θυμάτων, οι οποίες όρισαν πραγματογνώμονα τον αντιστράτηγο Ανδριανό Γκουρμπάτση, έχουν ήδη στα χέρια τους το πόρισμά του και αναμένεται να το καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην δικαιοσύνη.

Η εισαγγελική έρευνα για την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική συνεχίζεται με καταθέσεις ενώ αναμένονται μέσα στον Αύγουστο να διαβιβαστούν στους εισαγγελείς οι συνομιλίες συνομιλίες από τους ασυρμάτους τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς. Μάλιστα, οι εισαγγελείς έχουν ορίσει και δικό τους πραγματογνώμονα από την Πυροσβεστική, ο οποίος και θα συντάξει πόρισμα για τις πυρκαγιές.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν αρχίσει ήδη να καταθέτουν στα αστυνομικά τμήματα Μαραθώνα, Ραφήνας και Νέας Μάκρης οι συγγενείς των θυμάτων. Οι καταθέσεις τους δίνονται μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Έρχεται «μπαράζ» μηνύσεων από συγγενείς θυμάτων"

Τραγωδία στη Γένοβα με 35 νεκρούς – Κεραυνός η πιθανή αιτία κατάρρευσης της γέφυρας (pics & video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διάσωση των εγκλωβισμένων μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα που σκόρπισε τον τρόμο στη γειτονική χώρα το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πηγές από την ιταλική πυροσβεστική, ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ανήλθε σε 35, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, ενώ υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ένα μικρό κοριτσάκι. Οι άντρες της Πυροσβεστικής έχουν προβεί στον απεγκλωβισμό τεσσάρων ανθρώπων, ενώ οι επίσημα καταγεγραμμένοι αγνοούμενοι είναι 10.

Κεραυνός η πιθανή αιτία της κατάρρευσης

Σε «κεραυνό που χτύπησε τη γέφυρα» αποδίδουν αυτόπτες μάρτυρες τη τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, όταν κατέρρευσε μεγάλο κομμάτι οδογέφυρας στη Γένοβα.
«Ήταν λίγο μετά τις 11:30, όταν είδαμε τον κεραυνό να χτυπά τη γέφυρα», είπε ο Πιέτρο Μ. στο πρακτορείο Ansa, «και είδαμε τη γέφυρα να σωριάζεται κάτω».

Δεν προκύπτει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία 

Κανένας Έλληνας πολίτης δεν βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, διαβεβαιώνει η Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη.
Σε ανάρτησή της στο twitter, η πρεσβεία αναφέρει ότι βρίσκεται «σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή».



Πηγή φωτογραφίας: Polizia di Stato







mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Γένοβα με 35 νεκρούς – Κεραυνός η πιθανή αιτία κατάρρευσης της γέφυρας (pics & video)"

Στις 3.830 οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, συνεχίζεται η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά και τη χθεσινή δέκατη τέταρτη ημέρα της σχετικής διαδικασίας, κατατέθηκαν συνολικά 3.830 αιτήσεις.

Από αυτές, οι 1.322 κατατέθηκαν στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 1.520 στον δήμο Μαραθώνα, οι 574 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 414 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων, με αποτέλεσμα μέχρι χθες, Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, να έχει καταβληθεί το επίδομα των 5.000 ευρώ σε 1.004 φυσικά πρόσωπα και εκείνο των 8.000 ευρώ σε 43 επιχειρήσεις.

Σημειώνεται, ότι σήμερα θα λάβουν το επίδομα των 1.200 ευρώ για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών τους αναγκών το σύνολο των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που ήδη έχουν λάβει τα επιδόματα των 5.000 και 8.000 χιλιάδων ευρώ. Υπενθυμίζεται, ότι από την περασμένη Κυριακή πραγματοποιείται ταυτόχρονη καταβολή στους δικαιούχους και του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος των 1.200 ευρώ, μαζί με τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης. Οπότε, εφεξής θα καταβάλλεται στα φυσικά πρόσωπα το ποσό των 6.200 ευρώ και στις επιχειρήσεις αντίστοιχα ποσό ύψους 9.200 ευρώ.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 3.830 οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα"

Χωρίς δελτίο ειδήσεων και σήμερα ο ANT1 - Νέα στάση εργασίας

Νέα τετράωρη στάση εργασίας ανακοίνωσε αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όπως ανακοινωσε η Ένωση Συντακτών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 από τις 18.00 έως τις 22.00, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και στην ιστοσελίδα «antenna.gr».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η στάση εργασίας πραγματοποιείται κατόπιν της αδιαλλαξίας της διοίκησης του ANTENNA, η οποία εμμένει στις απολύσεις των συναδέλφων τεχνικών.

Σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει η ΕΣΗΕΑ και τη Δευτέρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς δελτίο ειδήσεων και σήμερα ο ANT1 - Νέα στάση εργασίας"

ΝΔ: Μάταιη η προσπάθεια διάψευσης του SMS - ντιρεκτίβα του Μαξίμου

«Μάταια ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού προσπαθεί να διαψεύσει όσα αποκαλύπτονται για τα sms που έστελνε το Μαξίμου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εθνική τραγωδία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Δεν χρειάζονταν άλλωστε τα sms για να αναδειχθεί ότι το μόνο που απασχολούσε και απασχολεί το Μαξίμου είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της ανεπάρκειας και της ανικανότητας της κυβέρνησης. Το απέδειξε από την πρώτη κιόλας μέρα ο ιδιος ο κ. Τσίπρας με τις σκηνοθετημένες εμφανίσεις του όσο και τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφευρίσκοντας στη συνέχεια διάφορες φαιδρές δικαιολογίες. Με την επιστολή του στην ΕΣΗΕΑ, το μόνο που επιτυγχάνει ο κ. Καρτερός, είναι να επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την καθεστωτική αντίληψη μιας κυβέρνησης η οποία δεν διστάζει πια ακόμη και να ζητά διώξεις δημοσιογράφων επειδή κάνουν αποκαλύψεις που την εκθέτουν».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Κατα τα άλλα, έμελλε να το ζήσουμε και αυτό: ο εφευρέτης των fake news και πρωταθλητής της κυβερνητικής προπαγάνδας να διαμαρτύρεται για αυταπόδεικτες ειδήσεις».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Μάταιη η προσπάθεια διάψευσης του SMS - ντιρεκτίβα του Μαξίμου"

Μετά το ντροπιαστικό λάθος, αίρεται η κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου για οφειλή στην εφορία

Μετά από προσωπική παρέμβαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, ήρθη η κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου για οφειλή προς την εφορία (ΕΝΦΙΑ). Ο κος Πιτσιλής μάλιστα, συνομίλησε και με τον πολίτη που προέβη στη σχετική καταγγελία.

Παίρνοντας την υπόθεση από την αρχή, ο κ. Θάνος Καζακίδης, κάτοικος της περιοχής που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά, κατήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ότι το επίδομα κατατέθηκε μεν στις 6 Αυγούστου αλλά είδε να κατάσχεται μέρος αυτού για οφειλή λόγω ΕΝΦΙΑ, και παρά το γεγονός ότι το εν λόγω επίδομα έχει χαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση ακατάσχετο (με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).

Το θέμα επιλύθηκε μετά την παρέμβαση Πιτσιλή, ενώ, όπως εξηγούσαν πηγές της ΑΑΔΕ, η εφορία δεν ξέρει αν το ποσό είναι ακατάσχετο ή όχι, απλώς διαπιστώνει ότι υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό.

Για την αποφυγή όμως ανάλογου περιστατικού στο μέλλον, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πιτσιλής έδωσε οδηγία στις εφορίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, όταν βλέπουν κατάθεση ποσού 5.000 ευρώ, που είναι και το επίδομα προς τους πυρόπληκτους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά το ντροπιαστικό λάθος, αίρεται η κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου για οφειλή στην εφορία"

Δούρου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Κάναμε σοβαρή διαχείριση, όχι επικοινωνιακή

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου βάλει κατά ΜΜΕ αλλά και αιρετών και κάνει λόγο για «στημένα ρεπορτάζ με αιρετούς να σβήνουν τις φωτιές ή να υποδεικνύουν στην πυροσβεστική πως να κάνει τη δουλειά της.»

Στην ανάρτησή της η κ. Δούρου, μία μέρα μετά την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια και 21 μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής κάνει λόγο για παιχίνιδι εντυπώσεων με όρους επικοινωνίας και σημειώνει ότι η σιωπή δεν είναι αδυναμία.

Η ανάρτηση

Για αρχή…

Εκείνοι που προτάσσουν την παρουσία ή την απουσία από την τηλεόραση, επιχειρούν στρεψοδικία. Επιχειρούν να αλλάξουν το κέντρο βάρους της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. Να την κάνουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων που «κερδίζεται» ή «χάνεται» με όρους επικοινωνίας και με φόντο τα θύματα και τα αποκαΐδια. Αντί να θέτουν τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε
– «πατάνε» πάνω σε μια καταστροφή για να αποσπάσουν κομματικά οφέλη. Θεωρούν την τραγική συγκυρία χρυσή ευκαιρία για να κάνουν αντιπολίτευση.

Εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε επιλέξει άλλη ρότα. Γυρίσαμε την πλάτη σε στημένα απευθείας ρεπορτάζ, με αιρετούς να… σβήνουν τις φωτιές ή να… υποδεικνύουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής τη δουλειά τους.

Το τίμημα που συνειδητά έχουμε επιλέξει να πληρώσουμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, προωθώντας ένα διαφορετικό πρότυπο άσκησης πολιτικής, χωρίς τηλεοπτική προβολή, στημένα ρεπορτάζ και πορτρέτα – αγιογραφίες στα ΜΜΕ, είναι ακριβώς η παρακαταθήκη που θέτουμε για το μέλλον.

Ας καταλάβουν όλοι ότι η σιωπή, η ευπρέπεια, δεν είναι αδυναμία.

Τα ψέματα τέλος λοιπόν.

Παρουσία δεν είναι αυτή που επιβάλλουν οι κάμερες. Παρουσία είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Παρουσία είναι η έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Παρουσία είναι το «ρεύμα για όλους». Παρουσία είναι η ανάπλαση του Φαληρικού. Παρουσία είναι οι αξονικοί τομογράφοι και ο σύγχρονος εξοπλισμός στα νοσοκομεία της Αττικής. Παρουσία είναι τα οικολογικά λεωφορεία. Παρουσία είναι η αποκατάσταση των ιστορικών Στρατιωτικών Παραπηγμάτων. Παρουσία είναι η Ηετώνεια Πύλη. Παρουσία είναι οι αποφάσεις για να δώσουμε στην Πυροσβεστική τα μέσα που χρειάζεται στη μάχη κατά της φωτιάς. Παρουσία είναι η πρόληψη, η σοβαρή κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης κατά την εξέλιξη, η αποκατάσταση, η στήριξη των πολιτών.

Αυτά κάνουμε.

Δεν κρυβόμαστε.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν.

Αλλά και για αυτά που κάνουν… ηθικοί αυτουργοί, όχι της εξόντωσης μόνο προσώπων αλλά της ελπίδας για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά.

Θα επανέλθω.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δούρου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Κάναμε σοβαρή διαχείριση, όχι επικοινωνιακή "

Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Σκληρό το υπερπλεόνασμα - Προέρχεται και από την υπερφορολόγηση

«Σκληρό» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος το υπερπλεόνασμα πάνω στο οποίο πρέπει να στηρίζεται η Ελλάδα της περιόδου μετά τα Μνημόνια.

Όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 «το σκληρό υπερπλεόνασμα είναι προιόν καλύτερης διαχείρισης και υπερφορολόγησης».

«Ειδικά για τα μεσαία στρώματα φτάνει σε πολύ αγωνιώδη ζητήματα» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Κατά τον ίδιο, πάντως, τα μέτρα όπως η μείωση των συντάξεων και της περικοπής του αφορολογήτου «μπορούν να ακυρωθούν εν συνόλω».

Ερωτηθείς, τέλος, για το τι θα πρέπει να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «αυτά που θα πει ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να σηματοδοτούν νέους εκτροχιασμούς».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Σκληρό το υπερπλεόνασμα - Προέρχεται και από την υπερφορολόγηση"

Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μετά τις 20 Αυγούστου θα είναι υπό στενή παρακολούθηση

Θα ήταν αλαζονικό να πούμε ότι κάναμε τα πάντα καλά με την Ελλάδα, αλλά επί της αρχής ενεργήσαμε σωστά δηλώνει στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM υποστηρίζει ότι αν η χώρα μας συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις θα είναι στο σωστό μονοπάτι. «Η κρίση στο σύνολο της Ευρώπης έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Το τέλος του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα στις 20 Αυγούστου είναι ο επίλογος. Αλλά η Αθήνα θα παραμείνει υπό στενή σχέση με τον ESM. Με 204 δισ. ευρώ σε δάνεια είμαστε ο μεγαλύτερος δανειστής.

Λόγω των μακροπρόθεσμων ωριμάνσεων και των χαμηλών επιτοκίων η Ελλάδα γλιτώνει κάθε χρόνο περίπου 12 δισ. ευρώ από τις ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους. Για τους λόγους αυτού μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα είναι υπό στενότερη παρακολούθηση σε σχέση με τα άλλα κράτη που βρέθηκαν σε πρόγραμμα, τόσο από τον ESM όσο και από τους άλλους θεσμούς», διευκρινίζει ο κ. Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας για τα προσωπικά διδάγματα που πήρε από την κρίση υποστηρίζει ότι «ανέπτυξα τεράστιο σεβασμό για τον ελληνικό λαό που έπρεπε να αποδεχτεί επώδυνες προσαρμογές. Μισθοί και συντάξεις έπρεπε να κοπούν κατά 30%. Ο αριθμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο έπρεπε επίσης να μειωθεί σημαντικά.

Εύχομαι αυτή η προσαρμογή να εκτιμηθεί περισσότερο στη Γερμανία. Αυτές οι περικοπές ήταν ουσιώδεις για να αποκατασταθούν τα δημόσια οικονομικά και η ανταγωνιστικότητα. Οι Ελληνες τα αποδέχτηκαν γιατί θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μετά τις 20 Αυγούστου θα είναι υπό στενή παρακολούθηση "

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Ερντογάν: Καμία συζήτηση μέχρι να απελευθερώσεις τον πάστορα Μπράνσον

Τελεσίγραφο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν να συζητήσουν τίποτα περαιτέρω με την Τουρκία μέχρι να απελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον έστειλε δια του συμβούλου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των όσων συζήτησε ο Τζον Μπόλτον με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον Σερντάρ Κιλίτς που επικαλείται το Bloomberg, το μήνυμα αυτό δείχνει ότι η κόντρα Ουάσινγκτον-Άγκυρας θα συνεχιστεί.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι τη συνάντηση που επικεντρώθηκε γύρω από το θέμα του κρατούμενου σε τουρκικές φυλακές πάστορα Μπράνσον ζήτησε ο Κιλίτς.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Μπόλτον δεν παρουσίασε καμία εναλλακτική διαπραγμαευτική πρόταση προς την Τουρκία καθώς και ότι τελικά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα του Μπράνσον.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ουάσινγκτον είχε δώσει τελεσίγραφο για την απελευθέρωση του Μπράσον, τελεσίγραφο που αγνόησε η Άγκυρα. Στις 9 Αυγούστου η εκρπόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει ότι «η πρόοδος που θέλουμε να γίνει είναι να επιστρέψει στο σπίτι του ο πάστορας Μπράνσον».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο Τραμπ στον Ερντογάν: Καμία συζήτηση μέχρι να απελευθερώσεις τον πάστορα Μπράνσον"

Η Τουρκία κάνει μποϊκοτάζ σε αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα

Μποίκοτάζ σε ηλεκτρονικά προϊόντα των ΗΠΑ εξήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την Hurriyet, μιλώντας σε συνέδριο.

«Η Τουρκία έχει ένα από τα πιο σταθερά τραπεζικά συστήματα στον κόσμο από κάθε άποψη» δήλωσε ακόμα ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε επετειακό συνέδριο για την ίδρυση του κόμματός του AKP.

Καταγγέλλοντας τις αμερικανικές κυρώσεις προς την Τουρκία σχετικά με τον πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο Ερντογάν είπε πως η Άγκυρα αντιμετωπίζει «οικονομική επίθεση».

«Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα. Ένα στην οικονομία και άλλο ένα στην πολιτική. Λάβαμε μέτρα που χρειάζεται η οικονομία. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι νομίζω μια σταθερή-ισχυρή πολιτική στάση» πρόσθεσε.

Σχετικά με τα ηλεκτρονικά προϊόντα ο Ερντογάν δήλωσε «Θα μποϊκοτάρουμε τα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Αν έχουν iPhone, υπάρχει το Samsung στην άλλη πλευρά. Έχουμε επίσης τα δικά μας Venus Vestel. Θα λάβουμε αυτά τα μέτρα».

Εν τω μεταξύ, οι Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι δεν θα διαφημίζονται σε κανένα μέσο που έχει έδρα στις ΗΠΑ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία κάνει μποϊκοτάζ σε αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα"

Καταθέσεις μαρτύρων: Έμεινε από καύσιμα το πρώτο ελικόπτερο που έφτασε στο Μάτι

Νέες μαρτυρίες για το τι εξελίχθηκε το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου έρχονται στο φως. Το μοναδικό S-64 Εricsson, πυροσβεστικό ελικόπτερο, που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Κινέτας, εκτράπηκε στις 17:10 το απόγευμα της «Μαύρης Δευτέρας», να επιχειρήσει στον Νέο Βουτζά.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όταν έφθασε στην περιοχή, περίπου στις 17:20, δεν είχε καύσιμα για να προβεί σε ρίψεις, κατόπτευσε το μέτωπο της πυρκαγιάς και στη συνέχεια έφυγε για ανεφοδιασμό, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα πρώτα στοιχεία της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας.

Μετά από τέσσερις αποτυχημένες εντολές απογειώσεων Καναντέρ και ελικοπτέρων, από τα αεροδρόμια Ελευσίνας, Ανδραβίδας, Τανάγρας και Σάμου, εξαιτίας των θυελλωδών δυτικών ανέμων, στις 17:37 δόθηκε νέα εντολή για την απογείωση ενός S-64 Εricsson από Ελευσίνα. Το αεροδρόμιο άνοιξε και το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 18:12, ήταν όμως ήδη αργά!

Ήταν το μοναδικό που έφθασε και επιχειρούσε στην περιοχή, όταν όμως η φωτιά είχε περάσει την Λ. Μαραθώνος, «καταπίνοντας» στο πέρασμά της 95 ανθρώπους, κατοικίες και φύση. Τα επόμενα ελικόπτερα που έφθασαν, πάνω από το Μάτι, αυτή τη φορά, ήταν δύο Super Puma, το ένα στις 19:00, όταν εκτράπηκε από άλλη φωτιά στα Μέγαρα και ένα ακόμη στις 19:10. Η σωτήρια παρέμβασή τους όμως σε εκείνη την χρονική στιγμή ήταν από ακατόρθωτη έως μάταιη. Η πυρκαγιά είχε χρειαστεί… 48 λεπτά, από τις 18:22 έως τις 19:10, για να «σπείρει» θάνατο και καταστροφή.


Κομβικό σημείο στην αδυναμία ενίσχυσης των εναέριων μέσων την κρίσιμη ώρα από 16:45 (ώρα έναρξης πυρκαγιάς) έως και τις 18:25 περίπου, όταν η φωτιά πέρασε πάνω από την Λ. Μαραθώνος, ήταν οι προσγειώσεις αεροπλάνων και ελικοπτέρων, που επιχειρούσαν στην φωτιά της Κινέτας, για ανεφοδιασμό, συντήρηση και επισκευές. Από τα 7 αεροσκάφη και τα τέσσερα ελικόπτερα, μόλις ένα Έρικσον κατάφερε να μετακινηθεί στο Νέο Βουτζά, το κρίσιμο χρονικό διάστημα, αλλά και αυτό έμεινε από… βενζίνη!

Aπό τις 19:10 και μετά, στα τρία ελικόπτερα που επιχειρούσαν, προστέθηκαν δύο ακόμη Έρικσον, δύο Σινούκ και δύο Καναντέρ, ωστόσο η φωτιά λίγο αργότερα είχε σβήσει στην θάλασσα...

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδικτυακό «Βήμα», το όχημα της Πυροσβεστικής που είχε ορισθεί για να επιτηρεί την περιοχή Ντράφι-Νταού Πεντέλης για τυχόν έναρξη πυρκαγιάς δεν βρισκόταν στην θέση του, αλλά είχε σταλεί στην Κινέτα. Όταν στις 16:45 του δόθηκε εντολή να πάει να σβήσει την εστία στο Νταού Πεντέλης, το πλήρωμά του... διαβίβασε ότι βρίσκεται στην Κινέτα, όπου το είχαν «διατάξει» να μεταβεί προς ενίσχυση.

Το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, «βρήκε» την πυρκαγιά στην Καλλιτεχνούπολη, όπως προκύπτει από την κατάθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που βρισκόταν εκεί, στις 17:35...

Κάμερα κατοικίας στο Νταού, έχει καταγράψει την έναρξη της πυρκαγιάς από την οποία προκύπτει η καθυστερημένη αντίδραση της Πυροσβεστικής, η οποία πληροφορήθηκε την ύπαρξή της από έναν εθελοντή πυροσβέστη, από έναν υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι και έναν εκτός υπηρεσίας πυροσβέστη. Τα παραπάνω, φαίνεται πως προκύπτουν από τις αναλυτικές καταγραφές του Πυροσβεστικού Σώματος, αποκαλύπτοντας τα σφάλματα αξιωματικών της, στα πρώτα στάδια της φωτιάς, που εξελίχθηκε σε θανατηφόρα…

Από τις καταθέσεις μαρτύρων, αναδεικνύεται το γεγονός της ανυπαρξίας παρατηρητών, για την έγκαιρη ειδοποίηση, και πυροσβεστικής ομάδας, να κατασβέσει σε αρχικά στάδια την φωτιά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταθέσεις μαρτύρων: Έμεινε από καύσιμα το πρώτο ελικόπτερο που έφτασε στο Μάτι"

Κατάσχεσαν το επίδομα από άνεργο πυρόπληκτο στο Μάτι (vid)

Καταγγελία για κατάσχεση του επιδόματος των 5.000 ευρώ για οφειλές στην εφορία έκανε πυρόπληκτος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο λόγος για τον κ. Καζακίδη ο οποίος κατήγγειλε ότι παρά το γεγονός ότι έλαβε το επίδομα πυρόπληκτων, στη συνέχεια αυτό του κατασχέθηκε λόγω οφειλών ΕΝΦΙΑ για το σπίτι του που κάηκε στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, το επίδομα κατατέθηκε στον λογαριασμό του στις 6 Αυγούστου και αφού έκανε ανάληψη 1.250 ευρώ που είναι το ακατάσχετο όριο, συνειδητοποίησε ότι το υπόλοιπο ποσό δεσμεύτηκε για τις οφειλές του στην εφορία.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, όμως, όπου έχει δημοσιευθεί η Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος, οποιοδήποτε ποσό οικονομικής ενίσχυσης προς τους πυρόπληκτους είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δε συμψηφίζεται με άλλα χρέη.

topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάσχεσαν το επίδομα από άνεργο πυρόπληκτο στο Μάτι (vid)"

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο!

Σε επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας επιδόθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο.

Λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους ψαράδες που πυροβόλησαν κατά Ελλήνων αλιέων στη Λέρο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στη διάσκεψη των πρεσβευτών υποστήριξε ότι η Ελλάδα κάνει περίεργα πράγματα «παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της».


Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε και την Κύπρο για επιθετική στάση απέναντι στη χώρα του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «για να φτάσουμε σε λύση στην Κύπρο, πρέπει να ξεκινήσει μία καινούρια διαδικασία. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να συνεργαστούν. Κι αυτό το είδαμε πέρυσι. Το είδαμε στη Γενεύη, το είδαμε στο Κραν Μοντανά. Και η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική. Στις δύσκολες ημέρες τους πάντα είμαστε δίπλα τους. Αλλά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πάλι αυξάνουν την ένταση κάνουν πράγματα πολύ περίεργα, που δεν γίνονται. Όλοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;»

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news