facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Θυροκολλήθηκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης στο Μάτι

Τα πρώτα πρωτόκολλα καταδάφισης σε αυθαίρετα κτίσματα στο Μάτι θυροκολλήθηκαν σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ τα πορωτόκολλα αφορούν αυθαίρετα που βρίσκονται μέσα σε ρέμα και οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση.

Να σημειωθεί, ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχθες στο Λαύριο ανακοίνωσε την κατεδάφιση 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θυροκολλήθηκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης στο Μάτι"

Τσίπρας: Καταργεί την Πολιτική Προστασία – Συστήνει την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών - Στήριξη σε αστυνομικούς-πυροσβέστες

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, και παρουσίασε τη νέα πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την Πολιτική Προστασία, στον απόηχο της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας με τους τουλάχιστον 93 νεκρούς από τις πυρκαγιές.


Ανείπωτη τραγωδία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και είπε πως η επίσκεψή του αυτή θα ήθελε να γίνει υπό διαφορετικές περιστάσεις.
Η τραγωδία αυτή, σημείωσε, «στέρησε τη ζωή από συνανθρώπους μας αφήνοντας βαθύ τραύμα στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Βαθύ τραύμα στη χώρα. Βαθύ τραύμα σε όλους μας. Στους πυροσβέστες, στους αστυνομικούς, στους εθελοντές, στους άνδρες και τις γυναίκες της πρώτης γραμμής, που έδωσαν μια σκληρή και άνιση μάχη με τη φωτιά. Και είδαν, παρ’ όλα αυτά, να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Σε όσους έχουν και έχουμε την πολιτική και επιχειρησιακή ευθύνη να διασφαλίζουμε τη ζωή και την περιουσία του κάθε πολίτη».
Μετά την εισαγωγή του, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την νέα Υπηρεσία. Συγκεκριμένα τόνισε: «Καταργείται η Πολιτική Προστασία και συστήνεται η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, η οποία θα είναι ανεξάρτητη και θα υπόκειται στο ΥΠΕΣ. Επικεφαλής θα τοποθετηθεί Διοικητής, ο οποίος θα αποτελεί πρόσωπο εγνωσμένης εμπειρίας και επιχειρησιακής ικανότητας. Η επιλογή του θα ενδυθεί όλους τους κανόνισε διαφάνειας και αξιοκρατίας».
Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Φινάλε με μια δέσμευση

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:
«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με τόλμη, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σε όλες τις μεγάλες τομές που απαιτούνται. Όχι με μιζέρια μιας μακάβριας πολιτικής, όχι με την μαύρη επικοινωνία όσων κάνουν το λάθος να εμπλέκουν τον ανθρώπινο πόνο με την πολιτική σκοπιμότητα.
Θα κριθούμε όλοι. Η κριτική είναι εύλογη και την χρειαζόμαστε. Θα κριθούμε από τις δράσεις και την αποφασιστικότητα να αλλάξουμε τα πράγματα. Από τους πολίτες που το απαιτούν και το δικαιούνται.
Σε αυτή τη μάχη, είμαι βέβαιος ότι εσείς, οι άνθρωποι της μάχης και του καθήκοντος, θα είστε πάντα στην πρώτη γραμμή. Με ηρωισμό, αλτρουϊσμό και αποφασιστικότητα για την προστασία του πολίτη. Είμαι βέβαιος ότι αυτές τις μάχες, όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε να τις κερδίσουμε«. Τσίπρας
Το σχέδιο του πρωθυπουργού
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνιζε: «Είμαστε υποχρεωμένοι όχι απλά να συνεχίσουμε αλλά ταυτόχρονα να σκύψουμε βαθιά και προσεκτικά στις αιτίες όσων έγιναν, να διδαχθούμε και να διορθώσουμε πιθανά κενά και παραλείψεις.
Ξέρω πολύ καλά ότι στον καθένα από σας, στον καθένα που έδωσε τη μάχη με τη φωτιά, για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας, όπως και στον καθένα από μας, και σε μένα προσωπικά, αλλά σε εσάς, είμαι βέβαιος, ακόμη περισσότερο, υπάρχει το βασανιστικό ερώτημα:Μήπως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και δεν το κάναμε;», διερωτήθηκε.
Και συνέχισε: «Κι αυτό, δεν έχει να κάνει με την πολιτική, ή ακόμα χειρότερα με την επικοινωνία. Μια ανθρωπιστική τραγωδία δεν προσφέρεται για τέτοια επιπόλαια και ιδιοτελή προσέγγιση.Έχει να κάνει με την ανθρώπινη συγκίνηση, το συγκλονισμό, που αναπόφευκτα προκαλεί μια τέτοια καταστροφή.
Έχει να κάνει με το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διακατέχει, και είμαι βέβαιος ότι διακατέχει, τον καθένα μας. Οφείλουμε, συνεπώς, να σκύψουμε με θάρρος, και χωρίς υπεκφυγές, και να εξετάσουμε σε βάθος και σε όλες τους τις διαστάσεις, τα «γιατί» και τα «διότι».Με αδιάβλητες διαδικασίες, και αδιάβλητα πρόσωπα. Και να είναι όλοι σίγουροι, ότι αυτό θα το κάνουμε».
Στήριξη σε πυροσβέστες και αστυνομικούς
«Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στις απόπειρες να ενοχοποιηθούν εκείνοι που έδωσαν τη μάχη, που ήταν στη πρώτη γραμμή, που έζησαν την ανθρώπινη τραγωδία και τον ανθρώπινο πόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Αν δεν τον βίωσαν και οι ίδιοι, όπως ο συνάδελφός σας, ο υποπυραγός Ανδρέας Δημητρίου, που την ώρα που επιχειρούσε στο καθήκον, και έδινε την άνιση μάχη με τις φλόγες και τα 11 μποφόρ, έχασε τη γυναίκα και το παιδί του λίγο παρακάτω, στο Μάτι, από τη λαίλαπα της πυρκαγιάς.
Ούτε οι πυροσβέστες, λοιπόν, ούτε οι αστυνομικοί, θα έπρεπε να μπαίνουν στο στόχαστρο, μιας φτηνής και μακάβριας πολιτικής αντιπαράθεσης, για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με την επιχειρησιακή αλήθεια», σημείωσε. Τσίπρας
93 οι νεκροί στο Μάτι
Νωρίτερα κι ενώ έρχονταν στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των νεκρών της φωτιάς στο Μάτι, η λίστα μεγάλωσε.
Οι νεκροί πλέον είναι 93 καθώς υπέκυψε μια γυναίκα στο νοσοκομείο. Μια γυναίκα που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο προστέθηκε στον κατάλογο των νεκρών.
Πρόκειται για μια γυναίκα 78 ετών η οποία νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα. Δυστυχώς εξακολουθούν να είναι σε σοβαρή κατάσταση νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ ακόμη 6 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν άλλοι 34 εγκαυματίες στα νοσοκομεία.
Ανάμεσα στους εγκαυματίες είναι κι ένα παιδάκι…
Φωτογραφίες: Eurokinissi

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Καταργεί την Πολιτική Προστασία – Συστήνει την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών - Στήριξη σε αστυνομικούς-πυροσβέστες"

Βρέθηκε ο ύποπτος για τη φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι -Ηθελε να κάψει ξύλα με ανέμους 8 μποφόρ...

Από εγκληματική αμέλεια ενός ασυνείδητου κατοίκου του Νταού Πεντέλης φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι και εξαιτίας της οποίας θρηνούμε 93 νεκρούς.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα των πυροσβεστών επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες, ότι δηλαδή η φωτιά που κόστισε τη ζωή σε 93 άτομα οφείλεται πιθανότατα σε εμπρησμό από αμέλεια.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τον κύκλο των καταθέσεων και άμεσα θα στείλουν την δικογραφία στον εισαγγελέα, για την άσκηση ποινικών διώξεων. Από το υλικό που έχουν συλλέξει φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάτοικο που προσπάθησε να κάψει, με ανέμους 8 μποφόρ και θερμοκρασίες 39 βαθμών Κελσίου... έναν σωρό με ξύλα και κλαδιά, σε σημείο στο Νταού Πεντέλης.

Στον φάκελο της υπόθεσης, μάλιστα, υπάρχουν καταθέσεις περιοίκων οι οποίοι αναφέρουν ότι το πρωί της 23ης Ιουλίου είδαν τον συγκεκριμένο κάτοικο να βάζει φωτιά στα ξύλα. Ενώ πυροσβέστες επισημαίνουν ότι τη στιγμή της άφιξής τους στο σημείο της εκδήλωσης της φωτιάς εντόπισαν σωρό με ξύλα και υπολείμματα καύσης που ο ύποπτος είχε προσπαθήσει να σβήσει, ρίχνοντας νερό και κρύβοντας με πέτρες την εστία της φωτιάς. Ο ύποπτος, γνωστός φυσικά στις αρχές, ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή διέδιδε ότι εντόπισε κομμένο καλώδιο από στύλο της ΔΕΗ, το οποίο πέταγε σπινθήρες. Η προανάκριση που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε ο ύποπτος για τη φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι -Ηθελε να κάψει ξύλα με ανέμους 8 μποφόρ... "

Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την προσβλητική δήλωση της Αυλωνίτου για τον Μητσοτάκη

Αποδοκιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σημερινή προσβλητική αναφορά της Ελένης Αυλωνίτου για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έγραψε στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη σημερινή προσβλητική δήλωση της Ε. Αυλωνίτου για τον Κ. Μητσοτάκη. Τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση», έγραψε η κ. Σβίγκου στην ανάρτησή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη σημερινη προσβλητική δήλωση της Ε. Αυλωνιτου για τον Κ. Μητσοτάκη . Τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση.

— Ράνια Σβίγκου (@rania_sv) August 9, 2018

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την προσβλητική δήλωση της Αυλωνίτου για τον Μητσοτάκη"

«Ψείρες» σε εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εντόπισαν υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Περιστατικά χρήσης «ψειρών» και παρέμβασης στη διαδικασία θεωρητικών εξετάσεων εντοπίστηκαν σήμερα, από τις επιτροπές εξέτασης υποψηφίων οδηγών, στις υπηρεσίες Μεταφορών Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Ενημερώθηκαν τα τοπικά τμήματα της Ασφάλειας που επιλήφθηκαν άμεσα προσάγοντας τους δύο υποψήφιους για την περαιτέρω αστυνομική διερεύνηση των περιστατικών.

Συγκεκριμένα, στην υπηρεσία της Δυτικής Αττικής υπήρξαν δύο περιστατικά χρήσης ηλεκτρονικών μέσων υποβοήθησης των υποψηφίων και ένα περιστατικό εμφάνισης άλλου προσώπου στη θέση του προγραμματισμένου υποψηφίου.

Στην υπηρεσία της Ανατολικής Αττικής εντοπίστηκαν σήμερα τρία περιστατικά. Τρεις υποψήφιοι επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά μέσα (ακουστικά «ψείρες») για την παράνομη υποβοήθησή τους κατά την διαδικασία της θεωρητικής εξέτασής τους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψείρες» σε εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εντόπισαν υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής για έλεγχο του βάρους

Την ανάκληση των παρτίδων, VV3038260617 του συμπληρώματος διατροφής "ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ" και VV303523916 του συμπληρώματος διατροφής "PYCNOGENOL", αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), διότι το αποτέλεσμα του ελέγχου του βάρους των καψακίων δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία Ελληνική Οικολογική Ε.Π.Ε. -Vivo Verde, ως υπεύθυνη για τη διακίνηση των ανωτέρω προϊόντων, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες τους και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής για έλεγχο του βάρους "

Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει πινακίδες -Πώς θα τις πάρετε πίσω


Τη δυνατότητα να παραλάβουν από αύριο Παρασκευή 10 Αυγούστου τις πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες του 15αύγουστου, η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται, μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου.

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑΜΕΑ). Η επιστροφή γίνεται με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος).

Ωράρια: Την Παρασκευή 10 Αυγούστου από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, το Σάββατο 11 Αυγούστου από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ τη Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Αυγούστου από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει πινακίδες -Πώς θα τις πάρετε πίσω"

Έλληνες έκλεψαν τρόφιμα από την αποθήκη για τους πυρόπληκτους

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός 37χρονου για απόπειρα κλοπής τροφίμων από αποθήκη για τους πυρόπληκτους προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Μάκρη.

Ειδικότερα ο 37χρονος, μαζί με έναν 49χρονο που αναζητείται, εντοπίστηκαν από τον υπεύθυνο φύλαξης του χώρου, μέσα στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Μάκρης ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε την Άμεση Δράση.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή, ακινητοποίησαν τον 37χρονο ενώ στο σταθμευμένο όχημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κούτες με τρόφιμα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του βρίσκονται σε εξέλιξη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνες έκλεψαν τρόφιμα από την αποθήκη για τους πυρόπληκτους"

Στις 3.320 οι αιτήσεις των πληγέντων για το επίδομα

Στις 3.320 ανήλθαν οι αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα στους πυρόπληκτους, που κατατέθηκαν έως και χθες, Τετάρτη. Η διαδικασία συνεχίζεται για δέκατη ημέρα κανονικά, χωρίς πρόβλημα.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση χορηγείται όχι μόνο σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα, αλλά και σε επιχειρήσεις ,που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Από τις 3.320 αιτήσεις, οι 1.171 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 1.263 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 539 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 347 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 3.320 οι αιτήσεις των πληγέντων για το επίδομα"

Στους 93 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι - Κατέληξε μια 78χρονη τραυματίας

Στους 93 ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών της ανείπωτης τραγωδίας από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου ακόμη μια γυναίκα ηλικίας 78 ετών που νοσηλευόταν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας,  στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του  Σισμανόγλειου νοσοκομείου, υπέκυψε. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 34 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.
yp_ygeias

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 93 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι - Κατέληξε μια 78χρονη τραυματίας"

Δεν παίρνει πίσω ο Κουβέλης τη δήλωση για τη σύνδεση της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο από τα Μνημόνια

Καμία ανάγκη να ανασκευάσει τη σύνδεση της τραγωδίας από τη φωτιά στο Μάτι με την έξοδο από τα Μνημόνια δεν βλέπει ο Φώτης Κουβέλης παρά το σάλο που δημιουργήθηκε.

Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε περίπου 24 ώρες μετά τη δήλωσή του στην ΕΡΤ «αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων, όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι, και χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση, αλλά στις 21 Αυγούστου, έχουμε ένα τεράστιο γεγονός, η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας όχι μόνο δεν ανασκευάζει αλλά προχωρά σε ύβρεις κατά των μέσων ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση του Φώτη Κουβέλη έχει ως εξής:

Με αφορμή τα «ρεπορτάζ» και τα «δημοσιογραφικά» σχόλια για την συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης στην ΕΡΤ 1 (8/8/2018), επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη περί «συμψηφισμού της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τέχνη της μονταζιέρας παραμένει η τελευταία γραμμή άμυνας όλων εκείνων που υπηρετούν το ψεύδος, τη διαστρέβλωση της πολιτικής αλήθειας και την αδιέξοδη προσπάθεια να συντηρήσουν την ημιθανή πολιτική τους. Σε αγαστή πάντα συνεργασία με τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής και της στρατευμένης «δημοσιογραφίας».

Στόχος τους δεν είναι μόνο ο Φώτης Κουβέλης αλλά η ίδια η κυβέρνηση, την οποία επιχειρούν να ανατρέψουν η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της.

Το μαύρο μέτωπο της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής και διαφθοράς σε ρόλο τυμβωρύχου, σκυλεύει τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι.

Έτσι πορεύονται δεκαετίες τώρα, αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες τους.

Οι διαχρονικά φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των μεγαλύτερων εγκλημάτων που έχουν συντελεσθεί σε βάρος της πατρίδας και της κοινωνίας, έχουν το θράσος να κουνούν τα δάκτυλο.

Μάταια όμως. Οι πολίτες γνωρίζουν και κρίνουν την προσωπική διαδρομή όλων όσοι μετέχουν στο δημόσιο βίο της χώρας, καθώς και την ηθική της πολιτικής τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν παίρνει πίσω ο Κουβέλης τη δήλωση για τη σύνδεση της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο από τα Μνημόνια"

«Φρένο» στις παροχές βάζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Μήνυμα στην κυβέρνηση ενόψει της λήξης του μνημονίου και της ΔΕΘ να μην προχωρήσει σε παροχές στέλνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ φέτος είναι επιτεύξιμος με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, αλλά οι επιδόσεις προς το παρόν δεν είναι τέτοιες που να διασφαλίζουν την διανομή μερίσματος (όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια), εκτιμά η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Όπως εξηγείται, με δεδομένο ότι το περσινό αποτέλεσμα ήταν κοντά στο 4% του ΑΕΠ, τα μέχρι τώρα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της επίτευξης του στόχου για το 2018.

Σε ότι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή συνέστησε οι όποιες κινήσεις να είναι προσεκτικές καθώς όπως ανέφερε δεν υπάρχει λόγος βιασύνης αφού άλλωστε η Ελλάδα είναι χρηματοδοτικά καλυμμένη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το θέμα των συντάξεων ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε ότι δημοσιονομικά δεν είναι απαραίτητη η μείωσή τους αν και σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει η σχετική συμφωνία με τους δανειστές.

Ο Συντονιστής του Γραφείου, Φραγκίσκος Κουτεντάκης κατά την χθεσινή παρουσίαση της έκθεσης έδωσε στοιχεία για μία περίπου σταθερή υπέρβαση κατά 600 εκατ ευρώ το 1ο εξάμηνο (σε σχέση με τις περσινές επιδόσεις) η οποία, αν δεν ενισχυθεί, το δεύτερο εξάμηνο, αποτελεί μόνο ένα περιθώριο ασφαλείας.

Το γραφείο αναφέρει ότι υπάρχουν δύο σενάρια για το μέλλον:

Στο θετικό σενάριο θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων και σταδιακή μείωση της διαφοράς από τις αποδόσεις παρόμοιων χωρών της Ευρωζώνης.

Στο αρνητικό σενάριο οι αγορές θα διατηρήσουν της επιφυλακτικότητά τους απέναντι στην Ελλάδα με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να παραμείνουν λίγο-πολύ σταθερές στα σημερινά επίπεδα ή στην χειρότερη περίπτωση να αυξηθούν.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φρένο» στις παροχές βάζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής"

Αυλωνίτου για Μητσοτάκη: Π@@@@@ιες και κοτσάνες αυτά που είπε -Χαμός στο Twitter

Πρωτοφανή υβριστική επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε μέσα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Αναφερόμενη στα όσα έχει αναφέρει τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι, τα θύματα και τους εγκαυματίες, η κα. Αυλωνίτου τα χαρακτήρισε... π@@@@@α και τεράστιες κοτσάνες, εμμένοντας στην πρόσφατη δήλωσή της ότι "κάηκε κόσμος στη θάλασσα επειδή δεν είχε εκπαιδευτεί σωστά".

ΝΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε την κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα

Με μία σύντομη ανακοίνωση η ΝΔ σχολιάζει δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα πια αποκαλύπτεται σε όλους ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τόσο η Αυλωνίτου οσο κι ο Πολακης εκφράζουν τον ίδιο τον ΠΘ Αλέξη Τσίπρα. Διαφορετικά θα τους είχε απομακρύνει! Τους αποδέχεται, τους εγκρίνει, τον εκφράζουν! Η χυδαιότητα κ η κατάντια έχουν ονοματεπώνυμο...», έγραψε στο Twitter η Ελίζα Βόζεμπεργκ.



Στα ύψη βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκης να ζητά στις 20 Αυγούστου από τον πρωθυπουργό, να προκηρύξει εκλογές και να μην κάνει φιέστες για την έξοδο από τα μνημόνια.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Athens Voice, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν χαρακτηριστικά:

«Την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, πριν από κρίσιμες αξιολογήσεις, ο κ. Μητσοτάκης ζήταγε εκλογές.

Την ώρα που η οικονομία γύριζε σελίδα από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την ύφεση στην υπεραπόδοση και την ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης πάλι ζήταγε εκλογές.

Την ώρα που η χώρα αναλάμβανε ξανά τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια και διεθνώς και δεχόταν συγχαρητήρια από όλους, ο κ. Μητσοτάκης πάλι ζήταγε εκλογές.

Την ώρα που η χώρα βιώνει μια εθνική τραγωδία δεν παραλείπει να ζητά εκλογές.

Την ώρα και τη μέρα που η χώρα μετά από 8 ολόκληρα χρόνια βγαίνει από τα μνημόνια στα οποία η παράταξή του μας έριξε, ο κ. Μητσοτάκης, τι άλλο;

Ζητάει εκλογές…

Είναι πια σε όλους σαφές ότι ουδόλως απασχολούν τον κ. Μητσοτάκη η χώρα, οι άνθρωποί της και τα προβλήματά τους.

Το μόνο που τον απασχολεί είναι η αγωνία του να ξαναγυρίσει αυτός και το σύστημα που εκπροσωπεί σε θέσεις εξουσίας, η οποία του λείπει τόσο που δεν μπορεί να κρύψει πια ούτε τη βουλιμία του ούτε τον κυνισμό του».

Χαμός με την Αυλωνίτου στο Twitter



























Διαβάστε Περισσότερα » "Αυλωνίτου για Μητσοτάκη: Π@@@@@ιες και κοτσάνες αυτά που είπε -Χαμός στο Twitter"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news