facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Στο Μαξίμου συνάντησε ο Τσίπρας κατοίκους από το Μάτι και το Νέο Βουτζά

Δύο εβδομάδες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 91 ανθρώπους, ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τελικά κατοίκους της περιοχής στο... Μέγαρο Μαξίμου!

Πριν από μια εβδομάδα ο πρωθυπουργός είχε μεταβεί στην περιοχή, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας όπου είχε συνομιλήσει αποκλειστικά και μόνο με τους άνδρες της Πυροσβεστικής που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο Μάτι.

Η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους κατοίκους ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της (!) και όπως επισημάνθηκε σε αυτήν συμμετείχαν οι «συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές».

Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει εποικοδομητική τη συνάντηση και σημειώνει ότι κανένας και τίποτα δεν θα ξεχαστεί.

«Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, σχεδόν τριών ωρών, με συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές, Μάτι και Νέος Βουτζάς» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας: «Με ειλικρινή αγωνία μου έθεσαν μια σειρά από εύλογα αιτήματα για να κερδίσουμε τη μάχη της αποκατάστασης. Δεσμεύτηκα ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για τη κάλυψη των αναγκών όλων των κατοίκων. Κανένας και τίποτα δε θα ξεχαστεί» έγραψε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός στο Twitter.

Δείτε την ανάρτησή του;


Τσιπρας114
Σύσκεψη στο Λαύριο

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ από το Μέγαρο, αύριο Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 στις 11:30 στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, θα διενεργηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργού Υποδομών, της Περιφερειάρχη Αττικής, των Δασαρχών της Αττικής, τους Γενικούς Διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε δηλώσεις.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Μαξίμου συνάντησε ο Τσίπρας κατοίκους από το Μάτι και το Νέο Βουτζά"

Φωτιά σε υπόγειο μεγάλου ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο υπόγειο μεγάλου ξενοδοχείου επί της οδού Χαλκοκονδύλη 46 στην περιοχή της Ομόνοιας.

Από το υπόγειο βγαίνει καπνός, όπως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, ενώ στο σημείο ήδη έχουν σπεύσει 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει κριθεί έστω για προληπτικούς λόγους η εκκένωση του χώρου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε υπόγειο μεγάλου ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας"

«Αδειάζει» τη Δούρου ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου: Θα συνεδριάσουμε για τις φωτιές

Αρνητική ήταν η απάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου σε αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για άμεση σύγκληση περιφερειακού συμβουλίου, με μόνο αίτημα τον απολογισμό της τραγωδίας στο Μάτι.  Παρά ταύτα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Σχινάς, «αδειάζει» την περιφερειάρχη και με ανακοίνωσή του λέει ότι το Περιφερειακό Συμβούλο θα συγκληθεί μέσα στο μήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του κ. Σχινά: 

«Για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, υπενθυμίζω προς όσους αγνοούν, ηθελημένα ή μη, τα γεγονότα και επιχειρούν προκλητικά να δημιουργήσουν, τούτες τις ώρες της σκληρής δοκιμασίας για την Αττική και τον τόπο, ψευδείς εντυπώσεις, τα εξής:

Ύστερα από αίτημα τριών Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης (με υπ’ αριθμ. πρωτ. 147052/25-7-2018, 147258/25-7-2018 & 147575/25-7-2018 Τμήματος Συλλογικών Οργάνων & Επιτροπών της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού Περιφέρειας Αττικής) και ανεξάρτητων Περιφερειακών Συμβούλων (με υπ’ αριθμ. πρωτ. 147294/25-7-2018 & 147637/25-7-2018 Τμήματος Συλλογικών Οργάνων & Επιτροπών της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού Περιφέρειας Αττικής) αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου 2018, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία, με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Περιφέρειας, περιλαμβανόταν προ Ημερησίας συζήτηση με θέμα "Ενημέρωση – Συζήτηση για τις πυρκαγιές στην Αττική". Έκτοτε και για την άμεση ενημέρωση των Παρατάξεων, η Περιφερειάρχης συγκάλεσε δύο φορές Διαπαραταξιακή συνεδρίαση. Ως πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ, οφείλω να διαφυλάξω το κύρος του αντιπροσωπευτικού συλλογικού οργάνου, παρέχοντας αντικειμενικά τη δυνατότητα παρουσίας των μελών του που θα ήθελαν να συμμετάσχουν και ενόψει της εξελισσόμενης έρευνας, την πληρέστερη και εγκυρότερη ενημέρωσή του. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συνεδριάσει εντός του μηνός το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει ενδελεχής συζήτηση για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Έτσι έχουν τα γεγονότα. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εκθέτουν εκείνους που ενώ αρχικά ζήτησαν αναβολή της συνεδρίασης της 26ης Ιουλίου, τώρα επιχειρούν να παίξουν μικροπαραταξιακά παιχνίδια πάνω στον πόνο των συμπολιτών μας»


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αδειάζει» τη Δούρου ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου: Θα συνεδριάσουμε για τις φωτιές"

Πολάκης κατά Δικαιοσύνης: Τυχαίο που η απόφαση για την ΠΟΕΔΗΝ δημοσιεύεται τώρα;

Με τη Δικαιοσύνη τα έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και η οποία του επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση της Ομοσπονδίας και τις ύβρεις κατά του προέδρου, Μιχάλη Γιαννάκου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε χαρακτηριστικά και με τον προσφιλή τρόπο γραφής του στα κεφαλαία: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΨΕΥΤΟΠΑΛΗΚΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ , Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ!!!!!! (Μια σημαντική λεπτομέρεια, η υπόθεση εκδικάστηκε στις 8 Μαρτίου, η απόφαση γράφτηκε 29 Ιουνίου ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΑΚΟΜΑ!!! και σημερα ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ δημοσιεύεται στον τύπο …..)

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού, αναφέρει το όνομα της προέδρου των Πρωτοδικών των αποτελώντας έτσι στοχοποίησή του.

Πηγές από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σχολιάζοντας την απόφαση αφήνουν αιχμές για τον χρόνο δημοσίευσής της. «Τυχαίο άραγε σ΄ αυτή την συγκυρία;» αναφέρουν και τονίζουν ότι «καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη «επιτυχία», κανενός εντεταλμένου (αντι) πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά» που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε».

Ειδικότερα αναφέρει:

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης (τυχαίο άραγε σ’ αυτή τη συγκυρία;) της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που συνεδρίασε υπό την Πρόεδρο Πρωτοδικών Μαλαματή Πετκανά για να δικάσει την αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της Μ. Γιαννακού κατά του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και η οποία υποχρεώνει τον Υπουργό σε «χρηματική ικανοποιηση» 25.000 ευρώ για την «ηθική βλάβη» που υπέστησαν οι ενάγοντες, αλλά και επανορθωτική ανάρτηση στο ηλεκτρονικό μέσο (facebook) στο οποίο αυτή διατελέστηκε, πηγές από το Γραφείο του Αν. Υπουργού διευκρινίζουν τα παρακάτω:

• Καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη «επιτυχία», κανενός εντεταλμένου (αντι)πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά» που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε.

• Στο εν λόγω δικαστήριο, ζήτησα δια της πληρεξουσίου δικηγόρου μου να αναβληθεί η δίκη λόγω αποδεδειγμένων ταυτόχρονων υποχρεώσεων στο Κοινοβούλιο που απαιτούσαν την παρουσία μου. Παρόλα αυτά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και δικάστηκα ερήμην. Προφανώς και με αίτημά μου, η υπόθεση αυτή θα ξανακριθεί παρουσία μου και σε ανώτερο βαθμό (Εφετείο).

• Καμία περίληψη δικαστικής απόφασης ή διορθωτική δημοσίευση του Αν. Υπουργού Υγείας στα social media, να μην αναμένουν να δουν οι «θιγμένοι ενάγοντες» της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο επειδή είχαν το θράσος να επικαλεστούν στοιχεία από την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας την περίοδο 2012-2014 που κυβερνούσαν οι πολιτικοί τους φίλοι και να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του 2016 δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί τίποτα δεν μπορεί να «επανορθώσει» την λαϊκή πεποίθηση ότι αυτού του είδους ο «συνδικαλισμός» και τα ενεργούμενά του αποτελούν πια παρελθόν, ή καλύτερα «σκουπίδια της ιστορίας».

Το Γραφείο Τύπου
Του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

Γεωργιάδης: Ο Πολάκης όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη, αλλά στοχοποιεί και δικαστή

Την απάντηση του Παύλου Πολάκη σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter, κάνει λόγο για «θράσος» που ξεπερνά τα όρια, ενώ υπογραμμίζει ότι ο κ.Πολάκης, όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη, αλλά στοχοποιεί και τη δικαστή αναφέροντας το όνομά της σε δελτίο Τύπου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης κατά Δικαιοσύνης: Τυχαίο που η απόφαση για την ΠΟΕΔΗΝ δημοσιεύεται τώρα;"

Ένα εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους δήμους Ραφήνας, Πικερμίου και Μαραθώνα

Την ενίσχυση των πυρόπληκτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα με ένα εκατ. ευρώ ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μετά από αίτημα του υπουργείου Υποδομών.

Το ποσό προέρχεται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα αξιοποιηθεί για την ενοικίαση μηχανημάτων έργου, την κοπή και μεταφορά των καμένων δέντρων και τη συνέχιση των βασικών λειτουργιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους δήμους Ραφήνας, Πικερμίου και Μαραθώνα"

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας»

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, ο Έλληνας διπλωμάτης εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, αφορά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων.

Στην ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:

«Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών , όπου έλαβε ένα υπόμνημα δια του οποίου ενημερώθηκε για τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας τον Ιούλιο αυτού του έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες στα ρωσικά αντίποινα περιλαμβάνονται απελάσεις και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα διπλωματικών στελεχών, κατ΄αναλογία των μέτρων που είχε λάβει η Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας»"

Ειδική Αγωγή: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι θεραπευτές - Λένε «όχι» στις αμοιβές με voucher

Συγκεκριμένα οι φορείς των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής που αποφάσισαν ομόφωνα να μην δεχθούν αμοιβή με voucher και προσφεύγουν μαζικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατά του νόμου με τον οποίο το υπουργείο Υγείας προκαλεί χάος στην Ειδική Αγωγή και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Επισημαίνουν οτι χιλιάδες θεραπευτικά προγράμματα βρίσκονται “στον αέρα”.

Σε ανακοίνωσή του τονίζουν οτι: “Οριζόντιο «κούρεμα» της δαπάνης του ΕΟΠYΥ για τα παιδιά που χρήζουν ειδικών θεραπειών φέρνουν οι αλλαγές που νομοθέτησε αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να ισχύσουν από το Φθινόπωρο. Για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός για την Ειδική Αγωγή είναι κλειστός και μειώνεται αυθαίρετα κατά 30% χωρίς να έχει προηγηθεί επιδημιολογική μελέτη για τις ανάγκες του πληθυσμού.

Μεγάλα θύματα της περικοπής της δαπάνης θα είναι πρωτίστως οι οικογένειες και τα χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη θεραπείας, την ώρα που τα κοινωνικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα δέχονται επίθεση και τίθενται υπό αμφισβήτηση. Το μέσο που χρησιμοποιείται για να επιτευχθεί η μείωση του προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή είναι το voucher. Πρόκειται για το κουπόνι που οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν με τη γνωμάτευση και θα καταθέτουν στον ιδιώτη επιστήμονα θεραπευτή. Στη συνέχεια εκείνος θα το καταθέτει στον οργανισμό για να αποζημιωθεί σε απροσδιόριστο χρόνο. Το κουπόνι αυτό όμως, έχει και απροσδιόριστη αξία! Γιατί σύμφωνα με το νόμο θα υπόκειται σε διπλό υποχρεωτικό «κούρεμα» με απροσδιόριστο ύψος (rebate, clawback). «Ουσιαστικά, το υπουργείο Υγείας επιβάλλει στους ιδιώτες επιστήμονες θεραπευτές την πληρωμή τους με ένα χαρτί χωρίς να γνωρίζουν το πραγματικό αντίκρισμα, πότε θα λάβουν τα χρήματα και ποιοι είναι οι όροι εξόφλησης”.

Την ώρα που οι υποχρεώσεις τους (εισφορές, φόροι, κ.α.) θα πρέπει να πληρώνονται εμπρόθεσμα με χρήμα», αναφέρει ο Παναγιώτης Μπούρος, εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής.

Και επισημαίνουν οτι: “Για τους γονείς που παλεύουν μαζί με τα παιδιά τους και με συνοδοιπόρους τους επιστήμονες της ειδικής αγωγής για μια πιο αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή προστίθεται μια ακόμα ταλαιπωρία. Θα πρέπει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να λαμβάνουν γνωματεύσεις κάθε 4 μήνες”.

Η θέση σύσσωμων των φορέων επαγγελματιών της Ειδικής Αγωγής είναι :«Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή κανενός είδους σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν θα αποδεχθούμε καμία πληρωμή με voucher του ΕΟΠΥΥ και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με συνέπεια και αξιοπρέπεια τις υπηρεσίες μας σε παιδιά και εφήβους που μας χρειάζονται, ενώ καλούμε τους γονείς, που ως ασφαλισμένοι καταβάλουν κάθε μήνα τις εισφορές τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους. Δεν κρίνεται μόνο η επαγγελματική επιβίωσή μας. Διακυβεύεται και η δική τους δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους τη θεραπεία που έχουν ανάγκη”. Το υπουργείο ξεχνά πως τα παιδιά και οι ειδικοί θεραπευτές δεν είναι απλά νούμερα ενός προϋπολογισμού», τονίζει η Φιλιώ Βλάχου, εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδική Αγωγή: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι θεραπευτές - Λένε «όχι» στις αμοιβές με voucher"

Εκταμιεύθηκε η δόση των 15 δισ. - Μήνυμα Ρέγκλινγκ για τήρηση μεταρρυθμίσεων

Την πέμπτη και τελευταία δόση προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, εκταμίευσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).
Η δόση είναι συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ, 9,5 από τα οποία προορίζονται για την ενίσχυση του ταμειακού αποθέματος και 5,5 για την  εξυπηρέτηση του χρέους.
Με την εκταμίευση, το ταμειακό απόθεμα της χώρας θα φτάσει περίπου τα 24 δισ. ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι αρκεί για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για 22 μήνες, από τις 20 Αυγούστου όταν και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.
Η διαδικασία έγκρισης της εκταμίευσης -για την οποία είχε ανάψει «πράσινο» το Eurogroup του Ιουνίου- ολοκληρώθηκε την 1η Αύγουστου, μετά την περάτωση των εθνικών διαδικασιών.
Με τη σημερινή εκταμίευση, ο ESM έχει διαθέσει προς την Ελλάδα συνολικά 61,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, από τα συνολικά 86 δισ. που ήταν προς διάθεση.
Συνολικά, ESM και EFSM έχουν εκταμιεύσει στο πλαίσιο των ελληνικών προγραμμάτων ποσό 204 δισ., αποτελώντας τους μεγαλύτερους πιστωτές της Αθήνας.
Ρέγκλινγκ: Να αποδείξει η Ελλάδα πως δεν θα αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις
Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλνγκ επεσήμανε ότι η εκταμίευση της δόσης και η επιτυχής ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης στέλνουν ένα θετικό μήνυμα πως η Ελλάδα έχει διανύσει έναν μακρύ δρόμο προς τα εμπρός, κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος.
«Η σκληρή δουλειά και η δέσμευση του ελληνικού λαού, τώρα αποδίδει καρπούς. Η τελευταία δέσμη μεταρρυθμίσεων που ολοκλήρωσε η Ελλάδα περιλάμβανε σημαντικές δράσεις στη φορολογική πολιτική, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα δημόσια έσοδα και το ζήτημα των κόκκινων δανείων», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ESM.
Όπως συμπλήρωσε, από το 2012 ο EFSM και ο ESM στήριξαν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, παρέχοντας άνευ προηγουμένου μακροπρόθεσμα δάνεια με πολύ ευνοϊκά επιτόκια.
«Το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου θα αποτελέσει ορόσημο για τη χώρα. Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να αποδείξει στους εταίρους της και στις αγορές ότι δεσμεύεται να μην αναστρέψει τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει βιώσιμες οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές, οι οποίες είναι απαραίτητες μακροπρόθεσμα, για να καταστεί μία ισχυρή οικονομία που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», κατέληξε ο κ. Ρέγκλινγκ.
Μοσκοβισί: Τελευταίο σημαντικό βήμα προς το νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η εκταμίευση της δόση των 15 δισ. είναι το τελευταίο σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του προγράμματος του ESΜ και προς το νέο κεφάλαιο που πρόκειται να ανοίξει για την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα ισχυρό αποθεματικό για να εξομαλύνει την πορεία της προς τη χρηματοδότηση από τις αγορές», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκταμιεύθηκε η δόση των 15 δισ. - Μήνυμα Ρέγκλινγκ για τήρηση μεταρρυθμίσεων"

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδας.

Όπως σχολιάζει η ΝΔ: «Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών για ακόμα μια φορά. Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Τουλάχιστον σταμάτησε να συνδέει τις μεταγωγές με τις φονικές πυρκαγιές. Θα το χαρακτηρίζαμε και πρόοδο για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού"

Ενωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση ικανοποιεί αιτήματα για να ανακτήσει τη φιλοαναρχική πελατεία

Επίθεση στην κυβέρνηση, για τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού, έκανε η Ενωση Κεντρώων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ενωση Κεντρώων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ικανοποιεί αιτήματα για να ανακτήσει τη φιλοαναρχική πελατεία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την άκρως ευνοϊκή μεταχείριση (του επί 11 φορές δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα), έρχεται και η μεταφορά του άλλου μέλους της 17Ν ισοβίτη Χ. Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού. Είναι πλέον βέβαιο, ότι η κυβέρνηση προσπαθώντας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, ικανοποιεί αιτήματα για να ανακτήσει την φιλοαναρχική της πελατεία».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση ικανοποιεί αιτήματα για να ανακτήσει τη φιλοαναρχική πελατεία "

Εξάωρη αυτοψία έκαναν στο Μάτι οι εισαγγελείς - Ζήτησαν άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, προχωρά η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κατάλογος των μαρτύρων που καλούνται να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας διευρύνεται κάθε ημέρα καθώς πρόσωπα που εξετάζονται φέρονται να δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία που βοηθούν ουσιωδώς στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

Καθοριστικό ρόλο δε για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να παίξει και η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ειδικών μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Πολύ χρήσιμα συμπεράσματα φέρεται να απεκόμισαν οι εισαγγελείς από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στις καμένες περιοχές την προηγούμενη Παρασκευή για περίπου έξι ώρες. Στην επιτόπια έρευνα παρούσα ήταν και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Παραλλήλως, οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές αναμένουν να λάβουν κρίσιμα στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιακών στελεχών της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας τις κρίσιμες ώρες από τις 16:49 το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου και για τις επόμενες ώρες που η περιοχή του Ματιού είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων για να αναζητήσουν απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

- Γιατί υποτιμήθηκε η φωτιά στο ξεκίνημά της και δεν εστάλησαν ισχυρές εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις
- Γιατί δεν αποφασίστηκε η εκκένωση της περιοχής στο Μάτι
- Γιατί δεν ελήφθη καμία πρόνοια για την μετακίνηση των πολιτών προς τη θάλασσα, είτε με ελικόπτερα από την παρακείμενη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού είτε με ειδικές δυνάμεις, για παράδειγμα άνδρες της ΕΜΑΚ
- Ποιος κρίκος της υπηρεσιακής αλυσίδας μπλόκαρε την απόφαση για εκκένωση
- Γιατί οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθυστέρησαν να επέμβουν
- Ποιος ήταν ο λόγος που αστυνομικές δυνάμεις «έσπρωχναν» διερχόμενους οδηγούς από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέσα στο Μάτι
- Γιατί καθυστέρησε η από θαλάσσης διάσωση των εκατοντάδων πολιτών που είχαν πέσει στη θάλασσα.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων αναμένεται να παραδοθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να μελετηθούν από τις δικαστικές αρχές και να τεθούν υπ'όψιν του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα ώστε να γίνει ανασύνθεση πράξεων αλλά και πιθανών παραλείψεων, αμελειών ή ολιγωριών που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει το θάνατο περίπου 100 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 91 έχουν ταυτοποιηθεί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάωρη αυτοψία έκαναν στο Μάτι οι εισαγγελείς - Ζήτησαν άρση τηλεφωνικού απορρήτου"

Στις 2.569 οι αιτήσεις πυρόπληκτων που υποβλήθηκαν κατά τις έξι πρώτες ημέρες

Στις 2.569 έφτασαν συνολικά οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους πυρόπληκτους, κατά τις έξι πρώτες ημέρες της σχετικής διαδικασίας για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τις 2.569 αιτήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών, οι 912 κατατέθηκαν στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 942 στον δήμο Μαραθώνα, οι 466 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 249 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από τις 143 αιτήσεις της χθεσινής 6ης ημέρας, η οποία εξελίχθηκε ομαλά, οι 41 κατατέθηκαν στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 62 στον δήμο Μαραθώνα, οι 19 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 21 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 2.569 οι αιτήσεις πυρόπληκτων που υποβλήθηκαν κατά τις έξι πρώτες ημέρες"

Κωνσταντοπούλου: Στους θανάτους από τις πυρκαγιές συντέλεσαν πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης

Για βαριά κακουργήματα εγκαλεί στελέχη της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες η επικεφαλής της «Πλεύσης ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της κίνησης Διαμαντή Καραναστάση κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου στην πολυσέλιδη αναφορά της, στρέφεται κατά κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών προσώπων καθώς και κατά υπηρεσιακών παραγόντων των οποίων πράξεις και παραλήψεις συνδέονται, όπως ανέφερε, αιτιωδώς με το θάνατο δεκάδων πολιτών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Στην 17σέλιδη αναφορά της η κυρία Κωνσταντοπούλου, περιγράφει σειρά αξιοποίνων κακουργηματικών πράξεων όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και έκθεση κατά συρροή από την οποία επήλθε θάνατος ή βαριά βλάβη της υγείας.

«Η τραγωδία που συνέβη στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα αλλά έγκλημα και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Πρέπει να διαλευκανθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, η υπαιτιότητες και κυρίως πρέπει να αποκαλυφθεί η απόπειρα συγκάλυψης που διενεργείται από την κυβέρνηση τόσες μερες με διαχείριση της επικοινωνίας και των πληροφοριών και της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης», τόνισε η κ.Κωνσταντοπούλου.



«Στους θανάτους αυτούς, στους βαρείς τραυματισμούς και στον κίνδυνο ζωής συντέλεσε με τρόπο καθοριστικό σειρά πράξεων και παραλήψεων της κυβέρνησης, της περιφέρειας Αττικής αλλά και του Δήμου Μαραθώνα, της ηγεσίας της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, κατά παράβαση των υπηρεσιακών και θεσμικών τους καθηκόντων, με πλήρη επίγνωση του κινδύνου απώλειας ανθρωπίνων ζώων και με την κυνική αποδοχή πραγμάτωσης αυτού του κινδύνου» επισημαίνει στην αναφορά της η κ. Κωνσταντοπούλου ενώ σε άλλο σημείο της υπογραμμίζει: «Παρά τον υψηλό βαθμό κινδύνου, που ήταν γνωστός ακόμη και στον Πρωθυπουργό, οι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ήταν εντελώς ανέτοιμοι και εκτός μάχης». Μάλιστα επισημαίνει πως «το παράπονο των επιζώντων όλων των ηλικιών ήταν: « Δεν μας είπε κανείς τίποτα, δεν χτύπησε η καμπάνα δεν ακούσαμε μια σειρήνα...».

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» χαρακτήρισε δε σε δήλωσή της, τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου «ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης».

Η αναφορά της κ. Κωνσταντοπουλου αναμένεται να συσχετιστεί στη μεγάλη έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών για τις φονικές πυρκαγιές, η οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κατάλογος των μαρτύρων που καλούνται να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας διευρύνεται κάθε ημέρα καθώς πρόσωπα που εξετάζονται φέρονται να δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία που βοηθούν ουσιωδώς στην αναζήτησή ποινικών ευθυνών.

Καθοριστικό ρόλο δε για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να παίξει και η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ειδικών μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, χρήσιμα συμπεράσματα φέρεται να απεκόμισαν από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στις καμένες περιοχές την προηγούμενη Παρασκευή για περίπου έξι ώρες οι εισαγγελείς παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντοπούλου: Στους θανάτους από τις πυρκαγιές συντέλεσαν πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης"

Πρόστιμο 25.000 ευρώ σε Πολάκη για αναρτήσεις στο facebook κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Αποζημιώσεις θα κληθεί να καταβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της ΠΟΕΔΗΝ και προσωπικά κατά του προέδρου της.
Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, εξαπολύει επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού, τον οποίο χαρακτηρίζει «κοινό συκοφάντη, ψεύτη και ασπίδα σωτηρίας του κ.Τσίπρα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της δικαιοσύνης. 
ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ εξέδωσε ΑΠΟΦΑΣΗ (αριθμός 2447/2018) για την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕΔΗΝ κατά του κου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο κος Πολάκης ανάρτησε στο facebook υβριστικά σχόλια κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα THE GUARDIAN οι οποίες αναφερόταν στην ραγδαία αύξηση των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους. Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.
Επίσης περίληψη της εν λόγω απόφασης να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και καταβολή μέρος των δικαστικών εξόδων.
Σας κοινοποιούμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.
Τα χρήματα θα διατεθούν 12.500 ευρώ στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.
Πολλές οι αναρτήσεις Πολάκη κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ: 
Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στην εφημερίδα Guardian, για την κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων, ο Παύλος Πολάκης είχε επιτεθεί στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηριζοντάς τον ξεφτίλα:
Πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ ,όχι στο guardian ,αλλα στους New York Times να δώσεις συνέντευξη με αισχρά ψέμματα και στοιχεία του 2012 (τοτε ντε που προσκυναγες το Βενιζέλο και εγλειφες τον Αδωνι) συκοφαντώντας τη χώρα σου και την κυβερνηςη ΣΥΡΙΖΑ που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις ,ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ :
-Δεν σε πιστεύει κανεις πια απο τους εργαζόμενους των νοςοκομειων ,παρα μόνο το παρεάκι σου
-αποδεικνύεις οτι εισαι το ίδιο ξεφτίλας με τον Γιωργακη που για να φέρει εδώ το Δ.Ν.Τ έβριζε τη χώρα που ήταν πρωθυπουργός
-δείχνει τον πανικό που εχει πιάσει και σένα που σε λίγο καιρό δε θα εισαι πια πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (και τοτε τι θα κανεις στη ζωη σου;;) αλλα και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη γιατι τους κόψαμε τη διαφημιστική δαπάνη απο Κεελπνο και την "αέρα"δανειοδότηση "Απ τις τράπεζες και δεν βγαίνουν πια .
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ :έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας ειναι στα σκουπίδια της ιστορίας ,οτι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανιζεις,ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ,χωρίς εςας ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είχε κάνει σειρά αναρτήσεων στο facebook kai μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου για δονάκιο χολέρας στο Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Ο κ. Πολάκης είχε βάλει στο στόχαστρο τον πρέεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χαρακτηρίζοντάς τον «παράσιτο, παθογόνο για το σύστημα υγείας».
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία όπου διακρίνεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και έγραφε: «Στη πρώτη φωτογραφία βλέπετε προσφάτως ανακαλυφθεν στη χώρα μας παράσιτο ,παθογόνο για το σύστημα υγείας ,του είδους των ρικετσιων (ομοιαζον με το είδος ρικετσια προβαζεκι που προκαλεί μια μορφή τύφου γνωςτη ως την νόσο του τσουτσουγκαμουσι)».
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 25.000 ευρώ σε Πολάκη για αναρτήσεις στο facebook κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ "

Νέος ΓΓΠΠ ο Γιάννης Ταφύλλης

Τη θέση του Γιάννη Καπάκη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ταφύλλης. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Γιάννης Ταφύλλης έχει πλούσια επιχειρησιακή
εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, σε θέματα διοίκησης, ελέγχου και διαχείρισης κρίσεων.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ως Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ του ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 ο Γιάννης Ταφύλλης διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος ΓΓΠΠ ο Γιάννης Ταφύλλης"

Στις φυλακές Χαλκίδας υπό άκρα μυστικότητα ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στις φυλακές Χαλκίδας μετήχθη σήμερα το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα, ο καταδικασμένος σε 6 φορές ισόβια για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού οι οποίες πρόκειται βήμα βήμα να μετατραπούν σε σωφρονιστικό κατάστημα υποδίκων.

Όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών του Κορυδαλλού μετήχθη στις φυλακές Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις φυλακές Χαλκίδας υπό άκρα μυστικότητα ο Χριστόδουλος Ξηρός"

ΚΚΕ: Οι παραιτήσεις υπηρεσιακών στελεχών έχουν μοναδικό στόχο να κρύψουν την κύρια ευθύνη της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολίασε τις παραιτήσεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών, τονίζοντας ότι «η ευθύνη βαραίνει πάνω απ’ όλα την ίδια την κυβέρνηση και κανένα επικοινωνιακό κόλπο δεν μπορεί να το συγκαλύψει».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οι αποπομπές και οι παραιτήσεις διαφόρων υπηρεσιακών στελεχών έχουν μοναδικό στόχο να κρύψουν τη βασική και κύρια ευθύνη των πολιτικών προϊσταμένων τους, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που όξυνε τα προβλήματα υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της.

Άλλωστε, ήταν η ίδια η κυβέρνηση που απαντούσε καθησυχαστικά στις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΚΚΕ για λήψη μέτρων. Η ευθύνη βαραίνει πάνω απ’ όλα την ίδια και κανένα επικοινωνιακό κόλπο δεν μπορεί να το συγκαλύψει».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: Οι παραιτήσεις υπηρεσιακών στελεχών έχουν μοναδικό στόχο να κρύψουν την κύρια ευθύνη της κυβέρνησης"

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, και υπέβαλε την παραίτησή του.

Η εξέλιξη θεωρείτο θέμα ωρών μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας και την αντικατάσταση των αρχηγών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης"

Θα κατεδαφιστεί η περίφραξη του Σημίτη;

Κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων διερωτώνται αν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα αυθαίρετα αφορύν και το οικόπεδο του πρώην πρωθυπουργού που εμποδίζει την πρόσβαση στην παραλία.

Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δράση της κρατικής μηχανής σχετικά με την προστασία του αιγιαλού ανήγγειλαν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι πλέον στόχος είναι οι υποθέσεις με τα αυθαίρετα ή τις «ανεξήγητες» οικοδομικές άδειες να αποτελέσουν προτεραιότητα για τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Θα κατεδαφιστεί η περίφραξη της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην περιοχή;


Διαβάστε Περισσότερα » "Θα κατεδαφιστεί η περίφραξη του Σημίτη;"

DW:Αποπομπή των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής - Οι παγίδες της μεταμνημονιακής εποχής

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί ο γερμανόφωνος Τύπος τις συνεχιζόμενες αποπομπές αξιωματούχων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική.

Για «Αποπομπή των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής» στην Ελλάδα κάνει λόγο τοSpiegel που σημειώνει: «Μετά τις πυρκαγιές η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έλαβε τις αποφάσεις της και απάλλαξε από τα καθήκοντά τους τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας».
Υπό τον τίτλο «Παραίτηση στην Αθήνα μετά τις πυρκαγιές» και σχολιάζοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιέζεται προκειμένου να προχωρήσει στην καθαίρεση υπευθύνων, η Süddeutsche Zeitung διερωτάται εάν «αρκεί η παραίτηση ενός και μόνο αναπληρωτή υπουργού;». Η εφημερίδα αναφέρεται στην αντικατάσταση των αρχηγών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και σημειώνει ότι «οι αρμόδιες για τη δημόσια ασφάλεια αρχές βρέθηκαν στο στόχαστρο της κριτικής και επειδή επί μέρες επικρατούσε σύγχυση για τον ακριβή αριθμό των νεκρών».
Süddeutsche Zeitung: «Αρκεί η παραίτηση ενός και μόνο αναπληρωτή υπουργού;»
Süddeutsche Zeitung: «Αρκεί η παραίτηση ενός και μόνο αναπληρωτή υπουργού;»
«Αποπέμπονται οι αρχηγοί πυροσβεστικής και αστυνομίας μετά τις πυρκαγιές στην Ελλάδα», αναφέρει η αυστριακή Die Presse, παραπέμποντας, μεταξύ άλλων και στην παραίτηση Τόσκα. Όπως γράφει η εφημερίδα, οι απομακρύνσεις των αξιωματούχων έρχονται δυο εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή πάνω από 90 ανθρώπων.
Το ίδιο άρθρο, αλλά με διαφορετικό τίτλο από την επίσης αυστριακή Wiener Zeitung που επισημαίνει «Χιλιάδες άνθρωποι άστεγοι μετά την πυρκαγιά».
Οι παγίδες της μεταμνημονιακής εποχής
Υπό τον τίτλο «Κακά νέα για την Αθήνα», η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στην πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ έναντι της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης στις 20 Αυγούστου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση και οι τράπεζες στην Ελλάδα θα λάβουν όχι καλά νέα από την ΕΚΤ. Διότι μαζί με το τέλος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας τελειώνει και η προνομιακή μεταχείριση για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες της FAZ, η ΕΚΤ θα σβήσει τις ελπίδες των Ελλήνων να συμμετάσχει η χώρα τους έστω και για λίγους μήνες στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας (QE)».
Τέλος του waiver που οδηγεί ουσιαστικά τις ελληνικές τράπεζες και πάλι στην αγκαλιά του ELA;
Τέλος του waiver που οδηγεί ουσιαστικά τις ελληνικές τράπεζες και πάλι στην αγκαλιά του ELA;
Η εφημερίδα αποδίδει τις αποφάσεις της Ευρωτράπεζας στην «ξεροκεφαλιά» του έλληνα πρωθυπουργού: «Υποσχέθηκε στους Έλληνες ότι στις 20 Αυγούστου θα τελειώσουν οριστικά τα […] προγράμματα διάσωσης. Το ότι η Ελλάδα θα μπορεί να κινείται εφεξής αυτόνομα, αμφισβητείται πλέον, καθώς οι επισκέψεις ελέγχου από πλευράς των θεσμών θα συνεχιστούν. Και τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα πρέπει να ακολουθεί δημοσιονομικούς κανόνες αλλά και το συμπεφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου. Γι' αυτό το λόγο οι ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν ζητήσει να ενταχθούν όλα αυτά σε ένα αποδυναμωμένο πρόγραμμα βοήθειας το οποίο θα προέβλεπε μια προληπτική γραμμή στήριξης, αλλά όχι νέα δάνεια. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας όμως επέμεινε. Γι' αυτό και ακολουθεί τώρα μια σκληρή αντίδραση από την ΕΚΤ», γράφει η εφημερίδα, η οποία επικαλούμενη ανώνυμες πηγές παραπέμπει σε επικείμενο τέλος του waiver (κατ’ εξαίρεση αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ) που οδηγεί ουσιαστικά τις ελληνικές τράπεζες και πάλι στην αγκαλιά του έκτακτου μηχανισμού χρηματοδότησης (ELA).
«Ο τρόπος αυτός χρηματοδότησης είναι ακριβός», επισημαίνει η FAZ, σημειώνοντας ότι τόσο για τις ελληνικές τράπεζες που έχουν συσσωρευμένα κόκκινα δάνεια όσο και για τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρειάζονται δάνεια αυτά είναι κακά νέα. «Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν πλέον προοπτικές για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ», αφού και αυτό προϋποθέτει μια υγιή αξιολόγηση των ελληνικών χρεογράφων που όμως δεν υφίσταται.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Αποπομπή των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής - Οι παγίδες της μεταμνημονιακής εποχής"

Μύκονος: Σε εξέλιξη με 56 υπαλλήλους η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης φοροδιαφυγής. Τι ειναι η Τρίαινα – Όλο το παρασκήνιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και 24 ώρες η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης φοροδιαφυγής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την κωδική ονομασία Τρίαινα.  Τουλάχιστον 56 υπάλληλοι της ΑΑΔΕ βρίσκονται στην Μύκονο χωρισμένοι σε 10 εως 12 ομάδες και για τις επόμενες 4 ημέρες θα “σαρώνουν” το νησί των ανέμων. Μάλιστα μετά απο εντολή του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή υπάρχουν και επιπλέον 10 κρυφοί ελεγκτές στην περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε προβλημα με την βασική ομαδα των 56. Πρόκειται για μια γιγαντιαία επιχείρηση που όμοια της δεν έχει σχεδιαστεί ποτέ. Πολυτελή εστιατόρια, Clubs, ξενοδοχεία, κοσμηματοπωλεία θα δέχονται για τις επομενες 96 ωρες τους συνεχείς αιφνιδιαστικούς ελεγχους των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ οι οποιοι θα συνοδεύονται απο χάκερς οι οποίοι εντός ολίγων λεπτών θα βρίσκουν όλα τα κόλπα των φοροφυγάδων. Επίσης θα ελέγχονται υπηρεσίες ιδιωτικών ΤΑΧΙ κα.

Για την ακρίβεια θα eλέγχονται τα εξης:
  1. Τα λογισμικά των ταμειακών μηχανών
2. Εάν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές και 
3. Ο Όρος Ζ. Εαν η απόκλιση των εισπράξεων της ημέρας του ελέγχου με τις προηγούμενες ημέρες ειναι πάνω απο 40 εως 50% τότε θα γινεται περαιτέρω έλεγχος. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα κατάσχονται όλες οι εισπράξεις της ημέρας. Οσοι γνωρίζουν από τις απλές – μηχανικές μηχανές γνωρίζουν τον όρο «Ζ». 
Η μηχανή τυπώνει στην άσπρη κορδέλα τις αποδείξεις που παίρνει ο πελάτης και ένα αντίγραφο χρησιμοποιείται για να εκδοθεί το στοιχείο Ζ με το πέρας της λειτουργίας του καταστήματος. 
Στο στοιχείο αυτό απεικονίζεται ο συνολικός τζίρος και ο ΦΠΑ που αναλογεί στις πωλήσεις. Το στοιχείο Ζ εκδίδεται καθημερινά και ενημερώνει τα βιβλία της εφορίας κάθε μήνα. Επίσης από το Ζ προκύπτουν και τα δημοτικά τέλη.



Γιώργος Πιτσιλής. Διοικητής της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
Οι πρώτες επιτυχίες 

Ηδη το Σάββατο στον Ορνό έγινε η πρώτη κατάσχεση λογισμικού το οποίο είχε σβήσει άπειρες εισπρακτικές κινήσεις  ενω στην Χώρα της Μυκόνου σε πολυ γνωστό ιταλικό μαγαζί κατασχέθηκαν οι εισπράξεις της ημέρας καθως διαπιστώθηκε μεγάλη απόκλιση απο την προηγούμενη , του ελέγχου , ημέρα.

Ιδιώνυμο αδίκημα
Την κινητοποίηση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν τα πρόσφατα περιστατικά με επιθέσεις (φραστικές, αλλά και σωματικές) κατά εφοριακών από καταστηματάρχες που αντιδρούσαν στους φορολογικούς ελέγχους των επιχειρήσεών τους. Ηδη με σχετική διάταξη που έχει κατατεθεί στην Βουλή το αδίκημα της επίθεσης σε βάρος ελεγκτών θα μετατραπεί σε ιδιώνυμο.
Τι σημαίνει πρακτικά “ιδιώνυμο”; Σημαίνει ότι το να επιτίθεται κανείς σε φορολογικό ελεγκτή εν ώρα υπηρεσίας θα ισοδυναμεί νομικά με το να επιτίθεται σε αστυνομικό. Θα επιφέρει δηλαδή αυστηρότερες ποινές, ενώ ο δράστης θα οδηγείται αυτεπάγγελτα στο αυτόφωρο και θα διευκολύνεται η προφυλάκισή του. 
Και γνωρίζοντάς τα όλα αυτά, θα το σκέφτεται κανείς διπλά και τριπλά πριν τολμήσει να απειλήσει τους ανθρώπους που απλά κάνουν τη δουλειά τους.
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των εφοριακών, που συχνά ανησυχούν για τη σωματική τους ακεραιότητα όταν πηγαίνουν για επιτόπιους φορελέγχους, έχοντας γνώση περιστατικών του παρελθόντος, όπως ο “ξεσηκωμός” των καταστηματαρχών της Ύδρας όταν κλιμάκιο φοροελεγκτών… τόλμησε να πατήσει το πόδι του στο νησί. 
Οι συνδικαλιστές των εφοριακών είχαν “ενοχλήσει” πολλές φορές το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας προστασία και βελτίωση του νομικού πλαισίου, χωρίς αποτέλεσμα. 
Όμως φαίνεται πως η επίθεση που δέχθηκαν ελεγκτές στην Καστοριά, αλλά και οι απειλές και η μήνυση (προφανώς για λόγους εκφοβισμού) σε βάρος των ελεγκτών που διαπίστωσαν όργιο φοροδιαφυγής σε γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Δε γίνεται άλλωστε πάταξη της φοροδιαφυγής με τρομοκρατημένους εφοριακούς που αισθάνονται απροστάτευτοι απέναντι στις (όχι σπάνια) επιθετικές διαθέσεις ορισμένων καταστηματαρχών που είναι διατεθειμένοι να κάνουν οτιδήποτε για να αποφύγουν τον φοροέλεγχο – όμως σίγουρα θα είναι πιο διστακτικοί αν ξέρουν ότι κινδυνεύουν να καταλήξουν στη φυλακή. 
Όπως και να το κάνουμε, και το πρόστιμο και το προσωρινό “λουκέτο” στο κατάστημά τους είναι σίγουρα προτιμότερες εναλλακτικές από το κελί…
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Σε εξέλιξη με 56 υπαλλήλους η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης φοροδιαφυγής. Τι ειναι η Τρίαινα – Όλο το παρασκήνιο "

Στους 91 οι νεκροί της τραγωδίας - Υπέκυψε και 95χρονη

Άλλη μία εγκαυματίας από τις φωτιές της 23ης Ιουλίου υπέκυψε το βράδυ της Κυριακής.

Πρόκειται για 95χρονη, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείο Ελευσίνας(Λάτσειο).

Πλέον οι νεκροί ανέρχονται επισήμως στους 91. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί (με διαθέσιμο DNA) που δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα. Άλλο ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής κατέληξε 85χρονος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Ευαγγελισμού». Εκεί το βράδυ του Σαββάτου είχε αποβιώσει 55χρονη εγκαυματίας, ενώ και την Παρασκευή έχασε τη ζωή της στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» 35χρονη εγκαυματίας, μητέρα ενός βρέφους έξι μηνών, που επίσης βρήκε τραγικό θάνατο στην πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 91 οι νεκροί της τραγωδίας - Υπέκυψε και 95χρονη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news