facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Τουρκία: Η μεταφορά Κουφοντίνα είναι ασέβεια στους δολοφονημένους διπλωμάτες μας

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές του Βόλου, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η μεταφορά του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, αποτελεί «ασέβεια στους δολοφονημένους -Τούρκους- διπλωμάτες».

Στην ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι ασέβεια στους δολοφονημένους διπλωμάτες μας. Είναι απαράδεκτο. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν βήματα που δείχνουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις καλούμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την μεταφορά Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Ο Δημήτρης Κουφοντινάς, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17ης Νοεμβρίου, μεταφέρθηκε στην ανοικτή γεωργική φυλακή του Βόλου από τη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Κορυδαλλού.

Το πρόσωπο αυτό καταδικάστηκε σε φυλάκιση κατά τη διάρκεια της ζωής του επειδή ήταν ο δράστης της δολοφονίας του υπεύθυνου Τύπου της Πρεσβείας μας στην Αθήνα Çetin Görgü (1991) και της απόπειρας δολοφονίας προς τον σύμβουλο της Πρεσβείας μας στην Αθήνα Deniz Bölükbaşı (1991), ενώ ήταν και μεταξύ των δραστών της δολοφονίας του συμβούλου της Πρεσβείας μας στην Αθήνα, του Haluk Sipahioğlu, (1994).

Καταδικάζουμε έντονα το γεγονός ότι ο Κουφοντίνας, ο οποίος έκανε χρήση του δικαιώματος αδείας τρεις φορές νωρίτερα, θα απολαύσει αυτή τη μεταφορά στην ανοικτή γεωργική φυλακή. Αυτό έχει ενισχύσει και πάλι τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η χορήγηση ανοχής σε έναν τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια για τη μνήμη των διπλωματών μας που μαρτύρησαν και των οικογενειών τους. Είναι απαράδεκτο ότι ένας τρομοκράτης που αφαίρεσε τις ζωές από τους διπλωμάτες μας, να μπορεί να επωφεληθεί από τέτοιους κανονισμούς.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν τη λήψη μέτρων που θα δημιουργούσαν περαιτέρω ανεπάρκειες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τους καλούμε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Η μεταφορά Κουφοντίνα είναι ασέβεια στους δολοφονημένους διπλωμάτες μας"

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Υποδομών

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής μέλη του Ρουβίκωνα στη διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα όπως αναρτήθηκε στο indymedia:

Παρασκευή 3 Αυγούστου αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο Υπουργείο Υποδομών στη διεύθυνση του υπουργικού γραφείου. Υπάρχουν άπειροι λόγοι προκειμένου να παρέμβει κάποιος στο συγκεκριμένο υπουργείο. Εμείς αποφασίσαμε να το πράξουμε για το κυριότερο και μεγαλύτερο έγκλημα του στην Ελλάδα, την εν μέρει συμμετοχή του στη δολοφονία δεκάδων (και δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός καθημερινά ) συνανθρώπων μας στη Ραφήνα, στο Μάτι και στην Κινέττα στα τέλη Ιούλη. Όλοι συμφωνούν πως εάν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές για εκκένωση των περιοχών και για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ο όλεθρος θα ήταν σίγουρα μικρότερος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο καλύτερη θα ήταν οι μοίρα των ανθρώπων, όμως, είναι βέβαιο πως θα ήταν καλύτερη. Το κράτος, όπως σε κάθε έκτακτη για το ίδιο συνθήκη, επιλέγει να στρουθοκαμηλίζει. Προτιμάει για καθαρά πολιτικούς λόγους, να αποφεύγει τις ευθύνες του.Το δολοφονικό κράτος της Ελλάδας έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε μία από τις μαζικότερες δολοφονίες της χώρας. Οι ελλείψεις στις υποδομές υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Όσο εμπιστευόμαστε τη μοίρα μας σε κυβερνήσεις και σωτήρες κάθε είδους. Έμεις, δεν έχουμε παρά να δηλώσουμε την αμέριστη και αδιαμεσολάβητη αλληλεγγύη μας στου πυροπαθείς και τις οικογενειές τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Υποδομών"

Στέιτ Nτιπάρτμεντ για Κουφοντίνα: Καταδικάζουμε οποιαδήποτε χαλάρωση της διαμονής του στη φυλακή

Με αφορμή τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, εκπρόσωπος του Στειτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε τα εξής:

«Καταλαβαίνουμε ότι ο καταδικασθείς Έλληνας τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε σε αγροτική φυλακή με πιο χαλαρούς περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και προσωπικού των ΗΠΑ και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών. Καταδικάζουμε με τους πιο δυνατούς όρους τις άδειες απουσίας του ή οποιαδήποτε χαλάρωση της διαμονής του στη φυλακή».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Nτιπάρτμεντ για Κουφοντίνα: Καταδικάζουμε οποιαδήποτε χαλάρωση της διαμονής του στη φυλακή"

Το πρωί του Σαββάτου η τελετή παράδοσης – παραλαβής Τόσκα σε Σκουρλέτη

Για το Σάββατο πρωί έχει καθοριστεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί ύστερα από την αποδοχή της παραίτησης του Νίκου Τόσκα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αύριο, Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, στις 11 π.μ. θα λάβει χώρα τελετή παράδοσης-παραλαβής των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης” (υπ. Προστασίας του Πολίτη), Λεωφ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου 4».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πρωί του Σαββάτου η τελετή παράδοσης – παραλαβής Τόσκα σε Σκουρλέτη"

Συναγερμός στα Βαλκάνια: Φήμες για ανακήρυξη αυτονομίας από τους Σέρβους στο Κόσοβο

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συγκάλεσε για αύριο το πρωί ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξαιτίας της έντασης που δημιουργήθηκε στο Κόσοβο.

Οι φήμες και οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κυρίως αλβανόγλωσσων ΜΜΕ, ότι αύριο οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο θα ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία της περιοχής, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Πρίστινα.

Ο πρωθυπουργός Ράμους Χαραντινάι συγκάλεσε συνεδρίαση των διοικητών των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ παρατηρείται και κινητικότητα από την πλευρά της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης (KFOR). Σημειώνεται ότι αύριο λήγει η προθεσμία που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πρίστινα για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες σύστασης της Ένωσης Σερβικών Δήμων. Τις τελευταίες ημέρες πολλά σερβικά, εθνικιστικά, ΜΜΕ παρουσίαζαν την 4η Αυγούστου ως ημερομηνία όπου οι Σέρβοι- αν δεν συσταθεί η Ένωση Σερβικών Δήμων- θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν την τύχη στα χέρια τους. Όλα αυτά προκάλεσαν κλίμα έντασης και αβεβαιότητας για το τι θα ακολουθήσει αύριο. Ο Ράμους Χαραντινάι, προκειμένου να αποτρέψει μονομερείς ενέργειες από την πλευρά των Σέρβων, προειδοποίησε ότι θα παταχθεί κάθε παράνομη πράξη. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι προετοιμάζεται κάτι. Παρ' όλα αυτά, διέταξα αυξημένη ετοιμότητα των δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ράμους Χαραντινάι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, με ανοιχτή επιστολή του προς τους Σέρβους του Κοσόβου, ζητάει να επιδείξουν σύνεση, να διατηρήσουν την ηρεμία στις πόλεις τους και να μην απαντούν σε προβοκάτσιες των Αλβανών. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς υπόσχεται ότι η Σερβία δεν θα αφήσει αβοήθητους τους Σέρβους. «Η Σερβία είναι έτοιμη σήμερα να εκπληρώσει τη δέσμευσή της απέναντί σας, να προστατεύσει τη ζωή σας και την ειρήνη, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Όσο είμαι εγώ επικεφαλής στη Σερβία δεν θα επιτρέψουμε οργανωμένη βία εναντίον Σέρβων, ούτε διώξεις. Νέα "καταιγίδα" (σ.σ. Κωδική ονομασία της στρατιωτικής επιχείρησης των Κροατών στην Κράινα το 1995) στο Κόσοβο, δεν πρόκειται να συμβεί» αναφέρει στην επιστολή προς τον σερβικό λαό του Κοσόβου, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η ένταση στο Κόσοβο ενισχύθηκε και εξαιτίας της αναγγελίας από τα Τίρανα για κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Λάδι στη φωτιά έριξαν επίσης και οι δηλώσεις, σήμερα, του προέδρου του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι, ότι στο διάλογο με το Βελιγράδι, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ε.Ε. στις Βρυξέλες, θα θέσει και το θέμα της προσάρτησης στο Κόσοβο της κοιλάδας του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, όπου πλειοψηφεί ο αλβανικός πληθυσμός.

AΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στα Βαλκάνια: Φήμες για ανακήρυξη αυτονομίας από τους Σέρβους στο Κόσοβο "

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες

«Στην προσπάθειά της να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων και συμπληρώνει:

«Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς τής ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι, αυτήν την ώρα βρήκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες"

Δυσαρέσκεια Τζέφρι Πάιατ για τη μεταφορά Κουφοντίνα στον Βόλο – Τι ανάρτησε στο Twitter

Τη δυσαρέσκειά του για την μεταφορά του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές Βόλου εξέφρασε με έμμεσο τρόπο μέσω του Twitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα,Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ αναδημοσίευσε στο Twitter άρθρα ελληνικών ΜΜΕ στα αγγλικά που αναφέρονται στην απόφαση των σωφρονιστικών Αρχών και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ανάρτησε επικριτικά σχόλια που ο ίδιος είχε κάνει κατά το παρελθόν, καυτηριάζοντας τις άδειες που είχαν δοθεί στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και βασικός εκτελεστής των δολοφονιών που διέπραξε η 17 Νοέμβρη, μεταξύ των οποίων και αρκετών Αμερικανών αξιωματούχων, έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια.Ο κ. Πάιατ αναδημοσίευσε στο Twitter άρθρα ελληνικών ΜΜΕ στα αγγλικά που αναφέρονται στην απόφαση των σωφρονιστικών Αρχών και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ανάρτησε επικριτικά σχόλια που ο ίδιος είχε κάνει κατά το παρελθόν, καυτηριάζοντας τις άδειες που είχαν δοθεί στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυσαρέσκεια Τζέφρι Πάιατ για τη μεταφορά Κουφοντίνα στον Βόλο – Τι ανάρτησε στο Twitter"

ΚΚΕ: Η παραίτηση Τόσκα έχει στόχο να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού

«Η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που "τα έκανε όλα καλά", στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική» υποστηρίζει το ΚΚΕ, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Τόσκα.

«Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: Η παραίτηση Τόσκα έχει στόχο να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού "

ΝΔ: Η παραίτηση Τόσκα είναι πολύ λίγη και ήρθε πολύ αργά

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την «όψιμη» όπως την χαρακτηρίζει αποδοχή της παραίτησης του κ. Τόσκα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Η παραίτηση Τόσκα είναι πολύ λίγη και ήρθε πολύ αργά"

ΚΙΝΑΛ: Είναι αργά κ.Τσίπρα -Δεν ξεγελά κανέναν η αποπομπή Τόσκα

Σκληρή ήταν η θέση του ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, την οποία έκανε δεκτή ο Αλέξης Τσίπρας.

Με δήλωση του ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την «παραίτηση» του Ν. Τόσκα ανέφερε «Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας. Η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται, όμως, να ξεγελάσει κανένα. Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε. Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Είναι αργά κ.Τσίπρα -Δεν ξεγελά κανέναν η αποπομπή Τόσκα "

Θεοδωράκης για παραίτηση Τόσκα: Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες

Με ανάρτησή του στο Twitter τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού για την παραίτηση του Νίκου Τόσκα: «Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Απο τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι» έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Καταγραφη125

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης για παραίτηση Τόσκα: Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες"

Τσίπρας: Γενναιότητα του στρατηγού Τόσκα και στην ώρα του απολογισμού

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα», αναφέρει σε tweetαρισμά του ο πρώθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Γενναιότητα του στρατηγού Τόσκα και στην ώρα του απολογισμού"

Το Twitter «αποχαιρετά» τον Νίκο Τόσκα

Η παραίτηση του Νίκου Τόσκα από την καρέκλα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου στις αντιδράσεις του κόσμου.

Ο μέχρι πριν λίγη ώρα υπουργός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη δήλωση της παραίτησής του, γεγονός που προκάλεσε σωρεία σχολίων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν από επικριτικά έως και άκρως επιθετικά.


Οι χρήστες του Twitter... αποχαιρέτησαν τον Νίκο Τόσκα εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για τη μεγάλη καταστροφή στο Μάτι και για τις δηλώσεις που ακολούθησαν από τον μέχρι πρότινος υπουργό Προστασίας του Πολίτη.




tos1
to2
tos3

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Twitter «αποχαιρετά» τον Νίκο Τόσκα"

ΚΙΝΑΛ: Προκλητική και απαράδεκτη η μεταγωγή Κουφοντίνα

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής –μέσω του αρμόδιου τομεάρχη Θεόδωρου Παπαθεωδόρου- τη μεγαγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

«Την ώρα που η χώρα ζει τις συνέπειες της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική και οι πολίτες παρακολουθούν άναυδοι και απροστάτευτοι την ανικανότητα και τον κυνισμό μιας παραπαίουσας κυβερνητικής ομάδας, η επικαιρότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν εκπλήσσει. Εξοργίζει κάθε πολίτη», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης.

Όπως πρόσθεσε, «η εν κρυπτώ μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου είναι μια προκλητική και απαράδεκτη απόφαση την οποία καταλογίζουμε αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

«Ο κ. Κοντονής θα πρέπει να απολογηθεί για αυτή τη μεταγωγή. Επιτέλους, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, το πρόβλημα των πολιτών και των θεσμών δεν είναι και δεν πρέπει να είναι, η ευμενής μεταχείριση ενός τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνου», πρόσθεσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Προκλητική και απαράδεκτη η μεταγωγή Κουφοντίνα"

Ομόφωνο «φύγε» στον Ψινάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα - Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του δημάρχου Μαραθώνα - Νέας Μάκρης Ηλία Ψινάκη έχουν εξαπολύσει οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν λάβει έως τώρα το λόγο στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αντικείμενο την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται η παραίτηση Ψινάκη.  Το ψήφισμα με το οποίο ζητείται η παραίτηση του δημάρχου εγκρίθηκε ομόφωνα με τις ψήφους των 25 παρόντων συμβούλων (από το σύνολο των 33).



Οι δημοτικοί σύμβουλοι στηλίτευσαν τη στάση του Ηλία Ψινάκη, επισήμαναν ότι η παραίτηση δεν ζητείται για να ξεπλυθούν οι ευθύνες, ενώ καταγγέλθηκε και η ακύρωση της παράστασης της Αντιγόνης. 

«Μετά από 4 χρόνια διοίκησης του ανίκανου δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα Ψινάκης και το συμβούλιο πρέπει να τον αποπέμψει», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηγιαννάκης. Ο ίδιος συνέχισε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι «αυτός ο κύριος δεν ήρθε για να φτιάξει, ήρθε γιατί ήταν τελειωμένος από παντού και νόμιζε ότι θα βρει βλάχους να κάνει ό,τι θέλει. γελοιποιεί τον ιστορικό τόπο. Απέδειξε ότι όχι ως δήμαρχος, αλλά ως άνθρωπος δεν αξίζει. Επιδίωξε δια του δήμου να ανέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όπου ακούν Ψινάκη πρέπει να φεύγουν», είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει απόντος του Ηλία Ψινάκη. Αλλοι δημοτικοί σύμβουλοι επισήμαναν ότι ο δήμαρχος ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του, αλλά «ψυχές δεν χρεώνουμε στους ανθρώπους», ενώ τονίσθηκε ότι ο δήμος πρέπει να μείνει δίπλα στους ανθρώπους που τον χρειάζονται αφού «ο δήμος έχει καταρρεύσει», με ολέθριες συνέπειες. Όπως ειπώθηκε υπάλληλοι παραιτούνται, υπηρεσίες πλέον είναι ακέφαλες λόγω των παραιτήσεων, που «βοηθούν μόνο το πολιτικό μέλλον αυτών που παραιτούνται». Δημοτικός σύμβουλος αναρωτήθηκε τί θα γίνει αν ο Ψινάκης δεν παραιτηθεί; Θα καταρρεύσουν όλα;, αναρωτήθηκε. 

Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σόμογλου, είπε μεταξύ άλλων για τον δήμαρχο Μαραθώνα: «Ακόμη και σήμερα σκηνοθετεί τον εαυτό του Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα σοσιαλ μίντια και ν κάνει λόγο για συμπαραστάση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελη έλλειψη σεβασμού σστους ανθρώπους που χάθηκαν ». 

Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γεωργάτος είπε πως «η απαίτηση είναι αύριο το πρωί κιόλας να τον στείλουν στο καμένο του σπίτι μια ώρα αρχύτερα» και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτός ο Δήμος θα έφτανε σε αυτή τη κατάντια. Λειτουργεί μόνο με τη προσπάθεια των δημοτικών υπαλλήλων. Υπέγραψα και εγώ για την παραίτηση του δημάρχου γιατί αυτός ο δήμαρχος δεν πόνεσε ποτέ αυτόν τον τόπο».

Η δημοτική σύμβουλος κ.Ρίζου  περιέγραψε τον Ηλία Ψινάκη ως εκβιαστικό, απειλητικό και απόλυτο, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της ότι θα παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα στο δήμο απαιτεί συναίνεση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η συνεργασία της μαζί του ήταν ανύπαρκτη, ενώ πρόσθεσε:  «Μας διέλυσε εξαρχής ασχολούμενος μόνο με την ίντριγκα που ήταν η δεύτερη φύση του».

Περίπου στις 7  το απόγευμα, εκατό και πλέον πολίτες του Μαραθώνα μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και ζητούν επιτακτικά την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου.

Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι, δεν μετέχω σε μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία 

Την άρνησή του να παραιτηθεί διεμήνυσε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, παρά την κατακραυγή δημοτικών συμβούλων, αλλά και πολιτών του δήμου Μαραθώνα, που παρευρέθηκαν στην έκτακτη του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την έγκριση ψηφίσματος που να ζητά την παραίτησή του. 

Ο κ. Ψινάκης αρνήθηκε να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. «Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο. Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία», τόνισε ο κ. Ψινάκης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε. 

Ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτήρισε την 23η Ιουλίου ως την ημέρα «που η εμπειρία της εθνικής τραγωδίας σημάδεψε το μέλλον του Μαραθώνα και όλης της Ελλάδας», τις συνέπειες της οποίας «ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχης ενός πολέμου». 

Αιχμές για μικροπολιτικά κίνητρα, καιροσκόπους, υποδίκους και καταδίκους 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ψινάκης συνεχίζει λέγοντας:

«Μία από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια. Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποιο, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα. 

Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές». 

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαραθώνα αφήνει αιχμές και για πρόσωπα που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης και αρνήθηκαν να αγωνιστούν και να πολεμήσουν την ώρα της μάχης και τους κατηγόρησε για λαϊκισμό. «Την ώρα της μάχης, επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

«Ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος»

Σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, αυτές τις στιγμές «προέχει η διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής» σε κλίμα αλληλεγγύης, ενότητας και κοινής προσπάθειας. 

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαραθώνα αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πολιτικού κόστους, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε το υπολόγισε, κάτι που προκύπτει και από τη συρρίκνωση της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο. 

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης», αναφέρει με νόημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομόφωνο «φύγε» στον Ψινάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα - Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι"

Π. Σκουρλέτης: Αφέλεια να θεωρούμε ότι 3.500 αυθαίρετα θα κατεδαφιστούν τους επόμενους μήνες

«Δεν υπάρχουν περιθώρια να κάνουμε αλλιώς», «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», «οφείλουμε να το πάμε μέχρι τέλος» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει ότι αυτά που συνέβησαν βασίζονται κυρίως στην κακή οργάνωση, μη ανταπόκριση, έλλειψη μέσων, λάθος εκτιμήσεις. Ανέφερε ότι ήδη εκπονείται πόρισμα για «τη διακρίβωση και αποτίμηση αιτιών και ευθυνών». Το πόρισμα, όπως είπε, θα βγει «συντεταγμένα με προσεκτικό τρόπο», για να έχει και αξία, όχι μόνο για επικοινωνιακή εκτόνωση, «για να βγάλουμε τα πιο χρήσιμα και πιο σωστά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, μεγάλο μέρος του σχεδίου που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση για την αναθεώρηση της Πολιτικής Προστασίας έχει αρχίσει να το επεξεργάζεται πριν από την τραγωδία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας. «Και αυτό λύνει τεράστια προβλήματα», όπως και το υπουργείο Εσωτερικών, όπου στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον «Κλεισθένης Ι», γίνεται αποσαφήνιση για διαχείριση, καθαρισμό, αστυνόμευση ρεμάτων με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι για θέματα δομημένου περιβάλλοντος ο σχετικός νόμος του 2017 του υπουργείου Περιβάλλοντος «έριξε μια μπάρα», δεν επιτρέπει νομιμοποιήσεις ακινήτων μετά το 2011 σε ρέματα, δασική περιοχή, αιγιαλό, αναδασωτέα περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργία και των παρατηρητηρίων δόμησης για να αντιμετωπιστεί και το θέμα των αρμοδιοτήτων και των αλληλοεπικαλύψεων στο θέμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων που είχαν μέχρι τώρα δήμος κι Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Για τις 3.500 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων αυθαιρέτων είπε πως χρειάστηκε πολυετής αναμονή από 10-20 χρόνια για να τελεσιδικήσουν. «Είναι αφέλεια να θεωρούμε ότι 3.500 αυθαίρετα θα κατεδαφιστούν τους επόμενους μήνες» εξήγησε ο υπουργός «γι' αυτό προτεραιοποιούμε».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια παραλυτική κατάσταση, αυτό που ονομάζουμε "βαθύ κράτος", όπου ναι μεν αλλά, δεν υπάρχουν και τα αντίστοιχα συστήματα και η διαφάνεια για να δεις ποιος φάκελος έχει κρυφτεί κάτω από τα συρτάρια».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Σκουρλέτης: Αφέλεια να θεωρούμε ότι 3.500 αυθαίρετα θα κατεδαφιστούν τους επόμενους μήνες"

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζει τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πάντα ευαίσθητος σε θέματα αρωγής προς την κοινωνία, ανακοινώνει ότι θα συμβάλλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική με το συνολικό ποσό των 1.500.000 ευρώ.

Για το σκοπό αυτό, αναλαμβάνει δράσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν εξ’ ολοκλήρου από τον Όμιλο και συγκεκριμένα:

1. Πλήρης αποκατάσταση των κτιρίων, των εξωτερικών χώρων και της παιδικής χαράς των Ειδικών Σχολείων Ραφήνας (Γυμνάσιο – Δημοτικό – Νηπιαγωγείο «Νταού Πεντέλης») στο οποίο φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες ηλικίας 4 έως 15 ετών, προερχόμενοι από 10 Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

2. Χρηματοδότηση δράσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, που αφορούν σε:

α) Ενίσχυση του μετεωρολογικού δικτύου επίγειων μετρήσεων στην Αττική, μέσω του οποίου θα ενισχυθεί η δυνατότητα πρόβλεψης έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών στην περιοχή.
β) Αναβάθμιση των υποδομών και των πληροφοριακών συστημάτων του Κέντρου Αριστείας BEYOND, το οποίο καταγράφει σε πραγματικό χρόνο και προβλέπει την εξάπλωση πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής.
γ) Στήριξη της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου στον τομέα της Κλιματικής Αλλαγής.
3. Χορηγία μέσω του δικτύου πρατηρίων ΕΚΟ και ΒΡ (κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών) 40.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης και 10.000 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης για τον εφοδιασμό των μηχανημάτων και των οχημάτων που εκτελούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Ανατολική Αττική.
4. Χορηγία στον Δήμο Μεγαρέων 300 τόνων πίσσας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής, 300 κάδων απορριμμάτων και 30.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης.
5. Χρηματοδότηση της αεροφωτογράφισης των καμένων εκτάσεων στις πληγείσες περιοχές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζει τους πληγέντες από τις πυρκαγιές"

Στ. Θεοδωράκης για Κουφοντίνα: Δεν μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής

«Ένας εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγνώμη ΔΕΝ μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής» αναφέρει μέσω twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη σημερινή μεταγωγή του καταδικασμένου για την υπόθεση της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, κατ' αυτόν τον τρόπο στερεί «τη θέση από τον επόμενο στη λίστα ανώνυμο φυλακισμένο που έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στ. Θεοδωράκης για Κουφοντίνα: Δεν μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής"

Δ. Φυλής: Δωρεάν διακοπές σε κατασκήνωση για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών

Την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν διακοπές σε κατασκήνωση, στην Παραλία Ωραίας Ελένης, δίνει ο δήμος Φυλής σε 330 νεαρούς δημότες του ηλικίας 6 έως και 12 ετών.

Η κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει από τις 12 μέχρι τις 18 Αυγούστου 2018.
Αιτήσεις υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής από την Παρασκευή 3 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018.

Πληροφορίες – Εγγραφές: Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, Οδός Αθηνών 18 τηλ. 211-4115224.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Φυλής: Δωρεάν διακοπές σε κατασκήνωση για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών"

«Καμίνι» η Ευρώπη: Θερμοκρασίες - ρεκόρ και κόκκινος συναγερμός για δασικές πυρκαγιές

Ιστορικά ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, τουρίστες και κάτοικοι που δροσίζονται σε ποταμούς πόλεων, θανάσιμες θερμοπληξίες και παγετώνες που λιώνουν: ο καύσωνας επιμένει σήμερα σχεδόν σ' ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες στην Ισπανία και την Πορτογαλία να φθάνουν στα ύψη και κυβερνήσεις να θέτουν σε συναγερμό τις υπηρεσίες έκτακτων καταστάσεων για δασικές πυρκαγιές.

Θερμοκρασίες ρεκόρ

Το κύμα καύσωνα στην Ιβηρική, που προκαλείται από τον θερμό αέρα που πνέει από τη βόρεια Αφρική, είναι το ισχυρότερο από το 2003 και ανέβασε τη θερμοκρασία στους 45,2 βαθμούς Κελσίου στην Αλβέγκα της Πορτογαλίας, σε απόσταση περίπου 150 χλμ. από τη Λισαβόνα -- ένα ιστορικό ρεκόρ. Σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως και στη γειτονική Ισπανία, η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 40 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, και μπορεί να αυξηθεί άλλους 2 ή 3 βαθμούς, σπάζοντας ενδεχομένως το ρεκόρ Ευρώπης των 48 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε το 1977 στην Αθήνα.

Στις σημερινές πορτογαλικές εφημερίδες δημοσιεύονται φωτογραφίες τουριστών και κατοίκων που κολυμπούν για να δροσιστούν στον ποταμό Δούρο, στο Πόρτο, ή στον Τάγο, στη Λισαβόνα.

Η Πορτογαλία έχει επίσης τεθεί σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας για να αποφευχθεί μια επανάληψη των πυρκαγιών που είχαν σημειωθεί πέρυσι, ήταν οι χειρότερες στην ιστορία της και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 114 ανθρώπους.

Στη γειτονική Ισπανία, η σημερινή ημέρα αναμένεται ότι θα είναι μια από τις πιο ζεστές της χρονιάς, με 40 βαθμούς στη Μαδρίτη, 42 στη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία (νότια) και 44 στην Μπανταχόθ στην Εξτρεμαδούρα (νοτιοδυτική Ισπανία), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι θερμοκρασίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την εβδομάδα τον θάνατο δύο ανθρώπων: ενός 48χρονου εργάτη που εργαζόταν σε αυτοκινητόδρομο και ενός 78χρονου που περιποιούνταν τον κήπο του -δύο θάνατοι που αποδίδονται σε θερμοπληξία.

Οι ισπανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για καύσωνα για το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής Ισπανίας ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Στην άλλη άκρη της Ευρώπης, στη Σουηδία, η οποία πέρασε τον θερμότερο Ιούλιο εδώ και περισσότερα από 250 χρόνια, οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες -γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου- συνεχίζονται.

Ανάμεσα στην Ιβηρική και τη Σουηδία, οι θερμοκρασίες στις περισσότερες χώρες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου: 32 στο Λονδίνο, μέχρι 35 στην Ολλανδία, η οποία αντιμετωπίζει πολλά φαινόμενα λειψυδρίας, 34 στο Βέλγιο...

Η Ιταλία, μετά τους 40 βαθμούς Κελσίου που είχαν καταγραφεί στην αρχή της εβδομάδας στη Σαρδηνία και στις βόρειες περιοχές της, επέστρεψε στους 35 βαθμούς, που είναι περισσότερο συνηθισμένοι σ' αυτή τη μεσογειακή χώρα. Στη Ρώμη, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας μοιράζει μπουκάλια με νερό στους τουρίστες.

Στη Γαλλία, 66 από τους 95 νομούς βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 30 βαθμούς σχεδόν παντού, εκτός από τα βορειοδυτικά, και φθάνουν μέχρι και τους 40 βαθμούς στον νότο.

Στην Ελβετία, οι ορεινοί σιδηρόδρομοι είναι υπερπλήρεις, καθώς κάτοικοι των πόλεων προσπαθουν να βρουν δροσιά στις Άλπεις. Οι αρχές που είναι αρμόδιες για την αλιεία στο καντόνι της Ζυρίχης προσπαθούν να διασώσουν τα ψάρια στους ποταμούς και τις λίμνες από την ασφυξία, καθώς η στάθμη των υδάτων χαμηλώνει και τα επίπεδα του οξυγόνου μειώνονται.

Ο ελβετικός στρατός επέτρεψε στους στρατιώτες να φορούν σορτς και κοντομάνικα, αντί για τις κανονικές στολές.

Αναμένεται περισσότερη ζέστη ή και βροχή...

Στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας για αύριο Σάββατο. Στην Πορτογαλία η αυριανή ημέρα αναμένεται ότι θα είναι η πιο κρίσιμη και ένδεκα περιφέρειες, από το βορρά μέχρι τον νότο της χώρας, βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό μέχρι και την Κυριακή.

Αντίθετα σε άλλες περιοχές οι θερμοκρασίες αναμένεται να γίνουν αρκετά γρήγορα πιο υποφερτές. Στη Σουηδία προβλέπονται για αύριο καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Και στη Βρετανία, ενώ ο νότος ζεσταίνεται, στον βορρά βρέχει.

Κίνδυνοι πυρκαγιάς

Στην Πορτογαλία δεν είχε σημειωθεί σήμερα το πρωί καμιά «σημαντική» πυρκαγιά, όμως η χώρα βρίσκεται από την Τετάρτη στο ανώτατο επίπεδο ετοιμότητας.

Η Σουηδία, στην οποία σημειώθηκαν τον Ιούλιο μεγάλες πυρκαγιές, ακόμη και μέσα στον Αρκτικό Κύκλο, παραμένει επίσης σε κατάσταση συναγερμού. Στη χώρα δεν έχουν σημειωθεί βροχοπτώσεις από τον Μάιο.

Παγετώνες που λιώνουν

Πάντα στη Σουηδία, η ασυνήθιστη ζέτη προκάλεσε μια μείζονα γεωγραφική αλλαγή: η χώρα έχασε την ψηλότερη κορυφή της, που ήταν στην πραγματικότητα ένας παγετώνας, τη νότια κορυφή του όρους Κεμπνεκάισε, στην Αρκτική. Η κορυφή αυτή έχανε στη διάρκεια του Ιουλίου 14 εκατοστά την ημέρα και σήμερα είναι πλέον χαμηλότερη από τη βόρεια κορυφή του Κεμπνεκάισε, η οποία αποτελείται από βράχο και καθίσταται συνεπώς η υψηλότερη της Σουηδίας με τα 2.096,8 μέτρα της.

Άλογα σε ανάπαυση και κουρασμένες αγελάδες

Στην Αυστρία, τέλος, αν και δεν έχει ακόμη καταρριφθεί το ρεκόρ των 40,5 βαθμών Κελσίου που είχε σημειωθεί το 2013, κάνει εντούτοις τόση ζέστη ώστε απαγορεύθηκε να κυκλοφορούν οι περίφημες άμαξες του Σάλτσμπουργκ: ο νόμος απαγορεύει να βάζουν τα άλογα να εργάζονται σε θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Και στην Ιταλία, το μεγαλύτερο αγροτικό συνδικάτο ανακοίνωσε πως η παραγωγή των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων μειώθηκε κατά 15%. Το γάλα τους ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτή την εποχή: αυτή την εβδομάδα η κατανάλωση παγωτού αυξήθηκε κατά 30%.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμίνι» η Ευρώπη: Θερμοκρασίες - ρεκόρ και κόκκινος συναγερμός για δασικές πυρκαγιές"

Πρώτη πληρωμή για το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη πληρωμή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) για τα ταξίδια των νησιωτών επιβατών κατά το διάστημα 10-26 Ιουλίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Ο μέσος όρος καταβολής, ανά ταξίδι, είναι 22 ευρώ για κάθε δικαιούχο. Τα εισιτήρια από 26 έως 31 Ιουλίου θα πληρωθούν στην επόμενη καταβολή του ΑΝΗΚΟ.

Μέχρι στιγμής, τις πρώτες 20 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ), έχουν εκδοθεί 14.000 Μοναδικοί Αριθμοί Νησιώτη (ΜΑΝ), ενώ έχουν εγκριθεί, περίπου, 2.500 εισιτήρια κατοίκων 22 νησιών.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή την πρώτη πληρωμή των νησιωτών από το μέτρο, δήλωσε: «Ουσιαστικά είναι η πρώτη μέρα που οι νησιώτες αντιλαμβάνονται τα οφέλη του ΜΙ στη ζωή τους. Επίσης, αντιλαμβάνονται ότι η εφαρμογή του μέτρου έχει δομηθεί έτσι ώστε να έχει ελάχιστη γραφειοκρατία, αφού μετά την επίδειξη του ΜΑΝ στο πρακτορείο δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα παραπάνω για να πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό του. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο λειτουργεί, εφαρμόζοντας έτσι ρεαλιστικές νησιωτικές πολιτικές για πρώτη φορά και διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν την αποτυχία και τη γραφειοκρατία».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτη πληρωμή για το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά"

Tραγικό: Αναβάλλουν χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκου

Tον δικό τους «Γολγοθά» συνεχίζουν να ζουν για τρίτη συνεχή εβδομάδα ασθενείς με καρκίνο που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες με ετοποζίδη, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου.

Λόγω της έλλειψης του φαρμάκου, οι χημειοθεραπείες αναβάλλονται για τρίτη συνεχή εβδομάδα, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της απαιτούμενης θεραπείας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, Καίτη Αποστολίδου, ο Α' Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε ότι υπάρχει ποσότητα του φαρμάκου. Επίσης, υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία που έχουν έλλειψη μπορούν να απευθύνονται στον ΙΦΕΤ κι ότι μετά τις 15 Αυγούστου 2018 αναμένεται ότι θα υπάρξει επάρκεια ετοποζίδης.

«Γνώριζαν αλλά δεν φρόντισαν έγκαιρα για την κάλυψη των αναγκών»

Πάντως, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου καταγγέλλει ότι ο ΕΟΔ γνώριζε από τις αρχές του χρόνου ότι από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο θα υπάρχει έλλειψη ετοποζίδης και διερωτάται γιατί «δεν είχε έγκαιρα φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών, εφόσον είναι γνωστά τα προβλήματα παραγωγής του;».

Επίσης, ρωτά «γιατί ο ΕΟΦ δεν εξέδωσε σε συνέχεια της πρώτης ανακοίνωσης του, επόμενες ανακοινώσεις με τις οποίες θα ενημέρωνε όλους τους ενδιαφερομένους για την διαθεσιμότητα του φαρμάκου;».

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός προς τους ασθενείς με καρκίνο και δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε σε καμία περίπτωση ανεύθυνες συμπεριφορές, που καταλήγουν σε εμπαιγμό των ίδιων των ασθενών από επίσημους φορείς», τονίζει η Ομοσπονδία, που καλεί τον ΕΟΦ και κάθε αρμόδιο φορέα να σταθεί μπροστά στις ευθύνες του και να αποκαταστήσουν άμεσα την ομαλότητα.

«Θεωρούμε επίσης απαράδεκτη την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης προς την επιστημονική κοινότητα και τους ασθενείς και απαιτούμε άμεση επανόρθωση το ταχύτερο δυνατό», επισημαίνει η ανακοίνωση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Tραγικό: Αναβάλλουν χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκου"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης τα «χώνει» στον Ηλία Ψινάκη- Για την ακύρωση παράστασης για την ενίσχυση των πυρόπληκτων

Σε μία οργισμένη ανάρτηση προχώρησε ο Αιμίλιος Χειλάκης ο οποίος κατηγόρησε δημοσίως τον Ηλία Ψινάκη για την απαγόρευση της παράστασή «Αντιγόνη του Σοφοκλή» στον Μαραθώνα.
Αναφέροντας πως ήταν προγραμματισμένο όλα τα έσοδα της παράστασης να δοθούν στους πυρόπληκτους, ο Αιμίλιος Χειλάκης κατακρίνει την απόφαση του Ηλία Ψινάκη να απαγορεύσει την παράσταση.
Μάλιστα ο ηθοποιός δεν μπορούσε να πιστέψει πως συνέβη κάτι τέτοιο, καθώς όπως πρόσθεσε ο σκοπός της παράστασης ήταν να γαληνεύσει έστω και ελάχιστα το πένθος των ανθρώπων και να ενισχυθεί οικονομικά η προσπάθεια του δήμου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ηθοποιού:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ!!!!!
Η παράσταση της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ στις 2/8 στη Νέα Μάκρη, που όλα της τα έσοδα θα δίνονταν για την ενίσχυση των πυροπληγέντων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ απο τον δήμαρχο Μαραθώνα λόγω.... πένθους!
Μα για να γαληνευτεί έστω και ελάχιστα αυτό το πένθος ήταν ο σκοπός της κύριε Ψινάκη!!!
Για να ενισχυθεί χρηματικά η προσπάθειά σας ως δήμαρχος να ανακουφιστούν όσο αμεσότερα οι κάτοικοι της περιοχής σας!
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;;;;;
ΕΛΕΟΣ!
ΝΙΩΘΩ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΤΡΟΠΗ
ΕΛΠΙΖΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ...
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αιμίλιος Χειλάκης τα «χώνει» στον Ηλία Ψινάκη- Για την ακύρωση παράστασης για την ενίσχυση των πυρόπληκτων "

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

Την παραίτησή του υπέβαλλε - εκ νέου όπως είπε - στον πρωθυπουργό ο Νίκος Τόσκας, έντεκα μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, σήμερα λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, με τον πρωθιυπουργό να την κάνει δεκτή.
Η πρώτη φορά που ο κ. Τόσκας μίλησε για παραίτηση ήταν στη συνέντευξη Τύπου-παρωδία που παραχώρησε μαζί με τους αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής στις 26 Ιουλίου, τρεις μέρες μετά την καταστροφή. Εκεί είπε ότι όσο και αν ψάχνει δεν βρίσκει κάτι που να έχει γίνει λάθος, με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής να λέει και αυτός πως αν βρισκόταν μπροστά σε μια ανάλογη περίπτωση πάλι τα ίδια θα έκανε. 
Εκεί, στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Τόσκας, είπε πως παραιτήθηκε αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του. 
Στη συνέχεια, το Σάββατο, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση, επέμενε ότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις φωτιές από κάθε άλλη φορά, επέρριψε ευθύνες και άναρχη δόμηση και ισχυρίστηκε ότι τόσα χρόνια στο στρατό δεν έχει χάσει ούτε έναν άνδρα στη μάχη, όταν ρωτήθηκε για τις ανθρώπινες απώλειες στο Μάτι. 

Σήμερα όμως, και με βάση τη δική του δήλωση, ο κ. Τόσκας ανακάλυψε πως η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων ανθρώπων (σ.σ.: ακόμη και στη δήλωση παραίτησής του, οι ανθρώπινες απώλειες μπαίνουν δεύτερες...) είναι κάτι που δεν μπορεί να αντέξει και έθεσε εκ νέου την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος αυτή τη φορά τη δέχτηκε. 
Ως «άλλοθι» για την καθυστέρηση των 11 ημερών, ο  κ. Τόσκας προέβαλε το γεγονός ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει παρέλθει.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής

Ο πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

Τόσκας: Οι απώλειες τόσων ζωών ξεπερνά τη βούλησή μου να συνεχίσω

Ο  Νίκος Τόσκας σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει: Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.

Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα.

Τσίπρας: Η γενναιότητα ενός στρατηγού μετριέται την ώρα του απολογισμού
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη «για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα». 


«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα», έγραψε ο κ. Τσίπρας. 



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας"

Φούσκωσε ο Σπερχειός κόβεται η κυκλοφορία προς Καρπενήσι [βίντεο]

Επικίνδυνα έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα τα οποία οδηγούν τα νερά από το όρος Όρθρυς, όπου βρέχει ακατάπαυστα, στον Σπερχειό ποταμό και διακόπτεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από τη Λαμία προς τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι.

Τα νερά μέσα στους χειμάρρους έχουν ξεπεράσει το όριο συναγερμού περνώντας πάνω από τις γέφυρες, αφού οι χείμαρροι είναι κάθετοι στον εθνικό δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, ενώ την ίδια στιγμή Τροχαία και Πυροσβεστική, μαζί με τις δυνάμεις τη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρίσκονται επίποδός και δίνουν μάχη στο χωριό Στύρφακα για να μη μπουν τα νερά στα σπίτια.



Τα Στύρφακα πλημμύρισαν και πάλι. Τα δύο ρέματα κατέβασαν πολύ νερό, χώματα και πέτρες και οι κάτοικοι καταγγέλλουν και πάλι την ΕΡΓΟΣΕ.

Αυτή τη φορά προκλήθηκαν ζημιές και σε σπίτια.





Παρόμοιες σκηνές εκτυλίσσονται και στο χωριό Λυγαριά, μόνο που τα νερά φεύγουν από την κατοικημένη περιοχή και έχουν δημιουργήσει μία λίμνη στο νότιο άκρο του χωριού, κόβοντας τη δίοδο προς την αγροτική περιφέρειά του. Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού των αυτοκινήτων που θα επιχειρήσουν να περάσουν από εκεί.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φούσκωσε ο Σπερχειός κόβεται η κυκλοφορία προς Καρπενήσι [βίντεο] "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news