facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Νέα δωρεάν λεωφορειακή γραμμή: Νέος Βουτζάς-Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα

Νέα λεωφορειακή γραμμή με αφετηρία την περιοχή του Νέου Βουτζά μέχρι τον Μαραθώνα δρομολογείται από την Τρίτη 31 Ιουλίου και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Η νέα γραμμή θα διέρχεται διαδοχικά από τις πληγείσες περιοχές της Ραφήνας, του Μάτι, του Ζούμπερι , της Νέας Μάκρης και θα έχει τερματισμό στην περιοχή Έναρξης του Μαραθωνίου (Κλειστό Γυμναστήριο).

Η συγκεκριμένη Γραμμή θα λειτουργεί με τους κανόνες και τα μέτρα των υπολοίπων Γραμμών του δικτύου με δωρεάν μετακίνηση των επιβατών και συχνότητα περίπου ανά μία ώρα και από τις δύο αφετηρίες.

Οι ώρες λειτουργίας της Γραμμής θα είναι από 07:00 με 21:00, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Η λεωφορειακή γραμμή τίθεται σε λειτουργία στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την ικανοποίηση των μετακινήσεων των πυρόπληκτων κατοίκων της Ανατολικής Αττικής , και ειδικότερα προκειμένου να διευκολυνθούν στην κατάθεση των αιτήσεων τους στην Υπηρεσία και στη Ραφήνα και στο Μαραθώνα, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της Ο.ΣΥ. Α.Ε., σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ

Διαδρομή από Νέο Βουτσά προς Μαραθώνα

Αφετηρία στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου (χώρο στάθμευσης Γυμνασίου) οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης ,δεξιά Λ. Μαραθώνα, αριστερά Αμ. Φλέμινγκ, δεξιά Υψηλάντου – Ευβοϊκού αριστερά Αραφηνιδών, αριστερά Χρ. Μάντικα, δεξιά Χρ. Σμύρνης αριστερά Φλέμινγκ δεξιά Δημοκρατίας, συνέχεια Λ. Ποσειδώνος , συνέχεια Μικράς Ασίας, δεξιά Λ. Μαραθώνος Τέρμα στο Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα (Τύμβος)

Επιστροφή από Μαραθώνα προς Νέο Βουτσά

Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα(Τύμβος), συνέχεια Λ. Μαραθώνος, δεξιά Χρ. Σμύρνης συνέχεια Κουντουριώτου στάθμευση στο σχολείο Νέου Βουτσά στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου.

Στάσεις προς Τέρμα:

1. Χρυσοστόμου Σμύρνης (νέος Πόντος)

2. Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης

3. Τέρμα Γραμμής 314

4. Στάση 314 (Λ. Μαραθώνα)

5. Δημαρχείο Ραφήνας

6. 18Α (Δημοκρατίας)

7. Δημοκρατίας & Μακεδονίας

8. Δημοκρατίας 80

9. Είσοδο camping (Κόκκινο λιμανάκι)

10. Δημοκρατίας & Καλαβρύτων

11. Ταβέρνα Αργυρά Ακτή

12. Λ. Ποσειδώνος 77

13. Μίνι Μάρκετ Μάτι

14. Λ. Ποσειδώνος 13

15. Πύλη Στρατοπέδου Μιλτιάδη

16. Πλατεία Αγ. Ανδρέα

17. Δημαρχείο Νέας Μάκρης

18. Τέρμα Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα

Σημειώνεται ότι:

• Οι οδηγοί στη Λ. Μαραθώνα θα πραγματοποιούν στάσεις στις υπάρχουσες των ΚΤΕΛ.

• Κατά την επιστροφή στον Νέο Βουτσά θα πραγματοποιούνται οι ίδιες στάσεις μόνον στην Λ. Μαραθώνος, από όπου θα διέρχονται τα οχήματα της γραμμής.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δωρεάν λεωφορειακή γραμμή: Νέος Βουτζάς-Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα "

Φωτιά στο Μάτι: Οι κομάντος του Λιμενικού ανέσυραν νεκρό άντρα στο Κόκκινο Λιμανάκι

Άλλος ένας άνθρωπος προστίθεται στη λίστα των νεκρών της τραγωδίας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Οι άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, που διεξάγουν έρευνες στο Κόκκινο Λιμάνι, εντόπισαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας ένα άψυχο σώμα μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άντρας επέπλεε στη θάλασσα, η μπλούζα του ήταν καμένη. Όπως εξηγούν στο protothema.gr πηγές του Λιμενικού όσο περνούν οι ημέρες τα άψυχα σώματα ανθρώπων που πνίγηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φωτιά στο Μάτι θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας...

Όπως έγινε γνωστό, η σορός που ανασύρθηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι ανήκει σε άντρα. Το άψυχο σώμα ήταν απαθρακωμένο. Επί του παρόντος δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν ο νεκρός είναι ένας από τους 25 επισήμως αγνοούμενους της τραγωδίας.

Από το Λιμενικό σημειώνουν ότι οι έρευνες των μελών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών διεξάγονται σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή η οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- περιλαμβάνει ολόκληρο το Νότιο Ευβοϊκό.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν στο protothema ότι είναι πολύ πιθανό να εντοπιστούν σοροί ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά στο Μάτι στην Άνδρο, τη Μύκονο, ακόμη και στο νησί της Κρήτης...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Οι κομάντος του Λιμενικού ανέσυραν νεκρό άντρα στο Κόκκινο Λιμανάκι"

Εκατοντάδες πολίτες στο Σύνταγμα «ζήτησαν συγγνώμη» από τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα του μπασκετμπολίστα Γιάννη Γκαγκαλούδη. 

Με ανάρτησή του στα Social Media, ο 39χρονος καλαθοσφαιριστής, ζήτησε από τους διαδικτυακούς του φίλους και όχι μόνο, να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας αναμμένα κεριά, ώστε να «φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν».

 

"Ως άνθρωπος του αθλητισμού τα τελευταία 25 χρόνια και επειδή πραγματικά δεν αντέχω άλλο θέλω να διοργανώσω από μόνος μου το εξής... Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα... Να κάτσουμε απλά σιωπηλά... Σας παρακαλώ ας το κάνουμε. Όσοι συμφωνείται αντί για να like γράψτε από κάτω ένα ναι. Ένα και και εγώ μέσα είμαι. Παρακαλώ όλους τους φίλους μου στο FB που έχω, δημοσιογράφους, ανθρώπους της showbiz... Σας ευχαριστώ», ανέφερε το αρχικό μήνυμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Η κίνηση του παίκτη -που έχει αγωνιστεί σε πάρα πολλές ομάδες - δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση και το... ραντεβού ορίστηκε  στην πλατεία Συντάγματος. Οι άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζήτησαν σιωπηλά «συγγνώμη» από τους ανθρώπους που χάθηκαν στο Μάτι, ενώ αναζητούσαν διέξοδο προς τη σωτηρία. Κρατούσαν στα χέρια τους κεριά και χωρίς συνθήματα και φωνές, με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών, έδειχναν να κάνουν πράξη την «προσευχή για την Ελλάδα» το «σύνθημα» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου την τελευταία εβδομάδα. 
Ο ίδιος, έκανε μια σημαντική επισήμανση από το Σύνταγμα: «Να μην ξεχάσουμε αυτούς τους ανθρώπους».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκατοντάδες πολίτες στο Σύνταγμα «ζήτησαν συγγνώμη» από τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι"

Διαδήλωσαν… χορεύοντας για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποίησαν σήμερα στον αύλειο χώρου του λιμανιού Θεσσαλονίκης 19 πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη τη Μακεδονία, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Δείτε φωτογραφίες:









Διαβάστε Περισσότερα » "Διαδήλωσαν… χορεύοντας για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη"

Δωρεά ύψους 25 εκατ. ευρώ στην Πυροσβεστική από το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Σε συνέχεια του μηνύματος που δημοσίευσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη του για τον ανείπωτο πόνο τόσων οικογενειών και ανθρώπων που επλήγησαν απάνθρωπα και ανεπανόρθωτα στις καταστροφικές πυρκαγιές της περασμένης εβδομάδας, η Διοίκηση του ΙΣΝ αποφάσισε να στηρίξει εκ νέου το πολυσήμαντο, εθνικής εμβέλειας έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος (ΠΣ) με δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο «να συμβάλλει στο δύσκολο έργο των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των κατοίκων της χώρας και του φυσικού πλούτου της».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση το ΙΣΝ , «η δωρεά θα διατεθεί πρωτίστως για τη συντήρηση και ενδεχόμενη αγορά εξοπλισμού για την Πυροσβεστική, καθώς και για δράσεις εκπαίδευσης, με σκοπό να συμβάλλουμε στην πρόληψη και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα δωρεά που ανακοινώνεται, δυστυχώς, στον απόηχο των τραγικών γεγονότων των τελευταίων ημερών δεν είναι «εν κενώ». Από την έναρξη των κοινωφελών δραστηριοτήτων του, το 1996, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει διαχρονικά στηρίξει σειρά έργων υποδομών στη χώρα, με αποδέκτη το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων, τα τελευταία 20 χρόνια μέσω δωρεών που ξεπερνούν ήδη στο σύνολό τους τα Euro19 εκατομμύρια, το ΙΣΝ έχει δωρίσει ένα ελικόπτερο Super Puma, το οποίο αξιοποιήθηκε ιδιαίτερα στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, έχει αγοράσει 15 πυροσβεστικά οχήματα για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος (ενώ, αντίστοιχα, με εξοπλισμό έχει ενισχύσει και εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας στην Κεφαλονιά και τη Σάμο), έχει χρηματοδοτήσει την ανέγερση του κέντρου εκπαίδευσης της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ).

Ακόμη, το ΙΣΝ έχει στηρίξει με δωρεές του στο παρελθόν την εκπαίδευση των πυροσβεστών, χρηματοδοτώντας πολυετές πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελών του Πυροσβεστικού Σώματος σε θέματα δασοπυρόσβεσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Με την επιστροφή τους, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα εκπαίδευσαν με τη σειρά τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα.

«Η εθνική τραγωδία που παρέσυρε στο βίαιο πέρασμά της τόσες ανθρώπινες ζωές και τόσα νοικοκυριά απαιτεί να κοιτάξουμε όλοι μαζί ως κοινωνία πώς θα βοηθήσουμε στην επούλωση των πληγών αλλά, ίσως ακόμη πιο σημαντικό, πώς θα κατορθώσουμε να προετοιμαστούμε ώστε στο μέλλον να μην αναβιώσουμε τις τραγικές αυτές στιγμές και τον απόηχό τους που σημάδεψε ανεπιστρεπτί τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας» αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΣΝ.

Το ΙΣΝ ελπίζει ότι, μέσα από αυτή τη νέα πρωτοβουλία θα «συμβάλλει επιπρόσθετα και στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπιση ενός μείζονος σημασίας, εθνικού ζητήματος που υπερβαίνει πολιτικές, με τρόπο που να ενώνει τις δυνάμεις της χώρας κόντρα στην επικρατούσα και γενικευμένη πόλωση».

Με γνώμονα τη δέσμευση του ΙΣΝ να διέπει τις κοινωφελείς δράσεις του διαφάνεια, ακολουθεί ενημέρωση αναφορικά με τις συζητήσεις που προηγήθηκαν της απόφασης του Ιδρύματος να διαθέσει τη συγκεκριμένη δωρεά:

«Την επομένη των καταστροφικών πυρκαγιών, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, προτείνοντάς του να αναλάβει το ΙΣΝ την επισκευή και συντήρηση των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής για περίοδο πέντε ετών. Ο κ. Δρακόπουλος συμφώνησε επί της αρχής με την ιδέα υποστήριξης του σημαντικού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδίως δεδομένης της διαχρονικής στήριξης του έργου του ΠΣ από το ΙΣΝ, και πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, τη συγκεκριμένη ιδέα και, εφόσον από κοινού συμφωνήσουν ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Πολιτεία το εν λόγω έργο, τότε το ΙΣΝ θα αναλάβει πρόθυμα να βοηθήσει.

Παράλληλα, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, επικοινώνησε με τον κ. Δρακόπουλο, προτείνοντάς του να συμμετάσχει το ΙΣΝ στην κρατική προσπάθεια χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, έργο στο οποίο με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι μετέχουν ήδη άλλα κοινωφελή ιδρύματα. Ο κ. Δρακόπουλος συναντήθηκε στις 27 Ιουλίου 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Υπουργό και στη συνέχεια με τον κ. Πρόεδρο της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, συζητήθηκαν διεξοδικά οι ανάγκες της Πολιτείας στον τομέα της πυρόσβεσης τόσο σε οικονομικό όσο και τεχνικό επίπεδο, της πρόληψης, και της αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν. Από κοινού συμφωνήθηκε ότι, το ΙΣΝ θα συνεργαστεί κυρίως με το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς τρόποι με τους οποίους το ΙΣΝ θα συμβάλλει αποτελεσματικά στο έργο τους».

Η δέσμευση του ΙΣΝ να διαθέσει δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ πρωτίστως προς ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής είναι σαφής και στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, που θα αποκρυσταλλώσουν το πλαίσιο παροχής της υποστήριξης. Όπως πάντοτε, όλα τα νέα και οι εξελίξεις που αφορούν στις δωρεές και πρωτοβουλίες του ΙΣΝ, θα ανακοινώνονται αναλυτικά μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως κοινωφελής οργανισμός, το ΙΣΝ δεν μπορεί, ούτε επιδιώκει, να υποκαταστήσει το έργο της Πολιτείας, παρά προσπαθεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να συμβάλλει σε αυτό.

«Η μεθοδολογία που ακολουθούμε στην υλοποίηση και παρακολούθηση των δωρεών μας, μας επιτρέπει να είμαστε -όσο γίνεται- βέβαιοι ότι τα έργα που θα αναλάβει το ΙΣΝ να χρηματοδοτήσει, θα υλοποιηθούν σύμφωνα με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα και με πλήρη διαφάνεια, όπως πιστοποιεί άλλωστε και η μεθοδολογία δημιουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και, πιο πρόσφατα, η Πρωτοβουλία για την Υγεία, αλλά και η προ λίγων μηνών αγορά 143 ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, που αποτελούν, ενδεικτικά, τρεις άλλες μεγάλες δωρεές του ΙΣΝ με αποδέκτη την Ελληνική Πολιτεία».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, «Η απόφασή μας να ενισχύσουμε τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής στο σπουδαίο έργο τους έρχεται μετά από μια εθνική τραγωδία που ευχόμαστε να μην ξαναζήσει η χώρα. Η νέα δωρεά έρχεται σε συνέχεια πολλών παλαιότερων δωρεών μας προς το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και προς άλλους κοινωφελείς οργανισμούς που δρουν με γνώμονα τη σπουδαιότητα της πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Το ουσιαστικό αλλά και συμβολικό γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή και η νέα δωρεά του ΙΣΝ βασίζονται σε πολιτική και κοινωνική συναίνεση, έχει επίσης τη δική του σημασία για όλους μας ως πολίτες. Οι καταστροφές θεριεύουν στην πόλωση, η ελπίδα μας, η όποια ελπίδα μας, επαφίεται στον ανθρωπισμό μας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεά ύψους 25 εκατ. ευρώ στην Πυροσβεστική από το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» "

Καμμένος: Ψάχνουμε για τα λάθη μας -Αν χρειαστεί θα αποδοθούν ευθύνες

Στη συνδρομή και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Πριν απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων από την Πέμπτη με εναέρια, πλωτά μέσα και επίγειες δυνάμεις, αλλά και πολιτικών μηχανικών καθώς και υλοτόμων για την αποτίμηση των καταστροφών.

Υπεραμύνθηκε των ενεργειών του Πρωθυπουργού και χαρακτήρισε τη στάση του «συνεπή», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις στρατιωτικών συντακτών είπε μεταξύ άλλων: “Βεβαίως και ψάχνουμε να βρούμε τα λάθη που κάναμε. Έχουμε τόσους νεκρούς. Ακόμη κι εδώ στο ΥΠΕΘΑ που κινητοποιηθήκαμε εγκαίρως, ψάχνουμε τα σχέδια μας. Πολιτική αντιπαράθεση πάνω από νεκρούς δεν πρέπει να γίνονται. Αν χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες βεβαίως θα πρέπει να αποδοθούν”.

“Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί από τις ιστορίες που εκτυλίχθηκαν στο Μάτι. Είμαστε γονείς. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως τεράστια εθνική τραγωδία… Ο Πρωθυπουργός δεν απέδωσε την τραγωδία στον στρατηγό άνεμο”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με κάτοικο από το Μάτι όταν επισκέφθηκε την περιοχή, ο κ. Καμμένος, τόνισε: “Με προβλημάτισε πολύ όσα μου είπε ο κάτοικος στο Μάτι. Ότι δεν είδε τίποτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ζήτησα από όλους λεπτομερέστατη ενημέρωση. Στο Κόκκινο Λιμανάκι, οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορούσαν να βγουν μέχρι την ακτή. Ήταν στο ένα μίλι. Δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν διαρκώς στον αέρα”.

“Τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού πετούσαν μέσα στο σκοτάδι και σε απόσταση που φυσιολογικά δεν θα μπορούσε να τα δει ο κόσμος που ήταν στην παραλία. Με τον καπνό που υπήρχε δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσουν τα ελικόπτερα στην παραλία, τα οποία έτσι κι αλλιώς είχαν αποστολή να ψάξουν για ανθρώπους που ήταν βαθιά στη θάλασσα”, συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Ψάχνουμε για τα λάθη μας -Αν χρειαστεί θα αποδοθούν ευθύνες"

Στον Εισαγγελέα ο Ηλίας Ψινάκης για την πυρκαγιά στην Αττική

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει αύριο ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης,
προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της εισαγγελικής ερευνας για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Η έρευνα της δικαιοσύνης βρίσκεται σε εξέλιξη με την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ήδη εξετάσει πολλούς μάρτυρες.


Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Εισαγγελέα ο Ηλίας Ψινάκης για την πυρκαγιά στην Αττική"

Καταθέτει στην εισαγγελέα για τις φωτιές στην Αττική ο δήμαρχος Ραφήνας

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην εισαγγελέα έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική και έχει ήδη εξετάσει πολλούς μάρτυρες.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταθέτει στην εισαγγελέα για τις φωτιές στην Αττική ο δήμαρχος Ραφήνας"

Μαραθώνας: Καταρρέει η δημοτική αρχή Ψινάκη -Σύμβουλοι ζητούν την παραίτησή του

Την… πόρτα της εξόδου δείχνουν στον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, την άμεση παραίτηση Ψινάκη ζητάνε μέχρι τώρα τα 20 από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα συλλέγονται υπογραφές των δημοτικών συμβούλων προκειμένου να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην έκτακτη συνεδρίαση θα ζητηθεί από τον δήμαρχο-celebrity να παραιτηθεί. Το πράγμα βέβαια μπορεί να αποδειχτεί περίπλοκο αφού ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία αποπομπής, σε περίπτωση που ο κ. Ψινάκης δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Ο κ. Ψινάκης έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και γενικά της κοινής γνώμης λόγω της προκλητικής αδιαφορίας με την οποία αντιμετώπισε την τραγωδία στον δήμο του. Τις προηγούμενες μέρες είχαν παραιτηθεί δύο αντιδήμαρχοί του και ανεξαρτητοποιήθηκε μία δημοτική σύμβουλος.

Συγκεκριμένα, πρώτη έλαβε χώρα η on-air παραίτηση της αντιδημάρχου, Δήμητρας Λαμπαρού, για λόγους ευθιξίας, ακολούθησε η δεύτερη παραίτηση, του αντιδήμαρχου Ανάπτυξης και Έργων, Βασίλης Τσουπρά, και στη συνέχεια υπήρξε η ανεξαρτητοποίηση της συμβούλου της παράταξης Ψινάκη, Αναστασίας Παππά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαραθώνας: Καταρρέει η δημοτική αρχή Ψινάκη -Σύμβουλοι ζητούν την παραίτησή του"

Όμιλος Μυτιληναίος: Δωρεά ύψους ενός εκατ. ευρώ υπέρ των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Ποσό ύψους ενός εκατ. ευρώ κατέθεσε υπέρ των πληγέντων από τις φωτιές ο Όμιλος Μυτιληναίος

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «με άφατη θλίψη, όλοι όσοι εργαζόμαστε στη MYTILINEOS, συμπαραστεκόμαστε στον πόνο όσων έμειναν και θρηνούμε για την απώλεια όσων "έφυγαν" στη μεγάλη εθνική καταστροφή στις 23 Ιουλίου 2018 στην Αττική.

Ως μικρή ένδειξη σεβασμού και βοήθειας στους συνανθρώπους μας, το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε:

1. Την κατάθεση ποσού 1 εκατ. ευρώ στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής της Τράπεζας της Ελλάδος.

2. Η Protergia θα προχωρήσει σε πλήρη διαγραφή οφειλόμενων ποσών σε όλους τους καταναλωτές της που υπέστησαν καταστροφή του κτηρίου τους και σε παροχή δωρεάν ρεύματος για δύο μήνες σε όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της στην πυρόπληκτη περιοχή. (Οι λεπτομέρειες θα δοθούν αναλυτικά στους δικαιούχους)

3. Την έκτακτη αιμοδοσία των εργαζομένων στα γραφεία και σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρίας υπέρ των νοσηλευόμενων - τραυματιών.

4. Τη συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την αποκατάσταση έργων υποδομών της περιοχής.

5. Τη συνέχιση από τους εργαζομένους μας συγκέντρωσης και αποστολής ειδών πρώτης ανάγκης που ξεκίνησε από την επόμενη μέρα της καταστροφής.

Βαθιά συντετριμμένοι από την απώλεια τόσων ανθρώπων, εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Όμιλος Μυτιληναίος: Δωρεά ύψους ενός εκατ. ευρώ υπέρ των πληγέντων από τις πυρκαγιές"

Θεοδωράκης: Οι υπουργοί ήξεραν για νεκρούς και το έκρυβαν – Να φύγουν

Με μια «σκληρή» ανάρτηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορεί τους υπουργούς και τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας που μετείχαν στην σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας, οτι γνώριζαν για τους νεκρούς και το έκρυβαν.

Και ζητά τις παραιτήσεις όλων όσων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο το Μάτι». Και των υπουργών και των Γενικών Γραμματέων και των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Γιατί όπως σημειώνει, πάσχουν από πολιτικό γήρας. Εχουν δηλαδή φθίνουσες ικανότητες.

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη

Mαζεύτηκαν πολλά. Υπουργοί που είπαν ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Αξιωματούχοι που δήλωναν ότι τα ίδια… τα ίδια θα έκαναν ξανά. Κανείς τους να μην νιώθει την ανάγκη να πει ένα συγνώμη, να αναγνωρίσει κάποιο λάθος, μικρό έστω. Να μιλάνε ψυχρά, σχεδόν κυνικά, ενώ οι καύτρες ακόμα καίγανε. Να φτάνουν στα καμένα με λιμουζίνες και να προκαλούν αυτούς που τα έχασαν όλα. Να επικρατεί το χάος με τους αγνοούμενους, με τον αριθμό των νεκρών, με τους τραυματίες και αυτοί να λένε ότι όλα εξελίσσονται κανονικά. Να τους ρωτούν γιατί δεν ειδοποίησαν τους πολίτες να φύγουν από τα σπίτια τους και να απαντούν «ήταν επικίνδυνο»! Να τους λένε γιατί δεν μπήκαν μπροστά οι δυνάμεις να μην περάσει η φωτιά την Μαραθώνος και να λένε ξανά «ήταν επικίνδυνο». Επικίνδυνο για ποιους; Και οι πολίτες πόσο μετράνε στο επικινδυνόμετρό τους;

Είχαν λοιπόν μαζευτεί πολλά. Και χθες ρίχθηκε άλλη μια γροθιά στο στομάχι της πεσμένης στο πάτωμα κοινωνίας. Οι υπουργοί το βράδυ της Δευτέρας ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί και το έκρυβαν! Καιγόντουσαν άνθρωποι στο Μάτι και οι υπουργοί έλεγαν στον πρωθυπουργό (και στις κάμερες) «δεν υπάρχει μέτωπο αυτήν την στιγμή αλλά υπάρχουν εστίες από σπίτια που καίγονται»! «Σπίτια που καίγονται»; Και δεν τους ρώτησε ο πρωθυπουργός «καίγονται και άνθρωποι;», «έχουν καεί άνθρωποι;». Είδα ξανά στο YouTube την κυβερνητική σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Την είδα με ήχο, την είδα και χωρίς ήχο. Καμία αγωνία. Κανένας σπασμός που να μαρτυρά πόνο. Λες και είναι μια συνεδρίαση ρουτίνας μια συζήτηση καφενείου με μισοτελειωμένες φράσεις. Κάποιοι να μην κρύβουν την βαρεμάρα τους – «πότε θα τελειώσει να γυρίσουμε σπίτια μας».

Και επιτέλους: πως είναι δυνατόν οι «στρατηγοί» να διακόπτουν την μάχη με τις φωτιές και να στριμώχνονται σε ένα τραπέζι (και ένα τηλεοπτικό πλάνο) περιμένοντας την σειρά τους να μιλήσουν; Ή να αρκούνται σε κάποια νεύματα υπακοής στους προϊστάμενους τους υπουργούς; Δεν κυλάει αίμα στις φλέβες τους; Χαλαρά; Χωρίς να βιάζονται; Χωρίς να νοιάζονται τι συμβαίνει εκείνες τις στιγμές στο Μάτι; Ποτέ δεν συμβιβάστηκα με αυτό που κάθε φορά ακούμε: «ο αρχηγός τάδε ενημερώθηκε από τον επικεφαλής τάδε για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δυνάμεις στο μέτωπο της φωτιάς». Ίσως σε αυτή την φράση να κρύβεται όλη η κακομοιριά του κράτους. Πρώτα οι δημόσιες σχέσεις και μετά η δουλειά – ακόμη και όταν καίγονται άνθρωποι.

Τι κάνουμε λοιπόν; Τώρα τι κάνουμε; Οι υπουργοί, οι Γενικοί, οι αρχηγοί, που ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο στο Μάτι, πρέπει να φύγουν. Όλοι αυτοί που πάσχουν από πολιτικό γήρας. Γιατί γέρος δεν είναι όποιος έχει πολλά χρόνια. Γέρος είναι όποιος έχει φθίνουσες ικανότητες. «Με αυτό το σκεπτικό, τότε γιατί να μην φύγει ολόκληρη η κυβέρνηση», είναι ίσως το εύλογο ερώτημα. Γιατί οι νεκροί δεν μας ανήκουν. Ανήκουν στους συγγενείς τους, τους φίλους τους σε όλους αυτούς που συνεχίζουν να κλαίνε. Δεν θα σηκώσουμε προεκλογικές αφίσες πάνω στα αποκαΐδια. Δεν θα στήσουμε κάλπες πάνω στους τάφους τους. Θα έρθει ο χρόνος και για αυτές. Και όσα σήμερα ζούμε – όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται – θα προσμετρηθούν. Για πρωθυπουργούς, για υπουργούς, για βουλευτές, για δημάρχους, για περιφερειάρχες, για όλους μας. Μέχρι τότε όμως ας μην διαλύσουμε και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος. Ας τιμωρήσουμε αυτούς που δεν επέδειξαν τόλμη και ευθύνη. Αυτό τώρα είναι το ελάχιστα αναγκαίο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Οι υπουργοί ήξεραν για νεκρούς και το έκρυβαν – Να φύγουν"

Ομολογία Σπίρτζη: Ξέραμε για νεκρούς στη σύσκεψη με Τσίπρα -Αλλά είχαν φύγει οι κάμερες...

Στην ομολογία ότι οι υπουργοί που ενημέρωναν τον Αλέξη Τσίπρα στη σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών, αλλά δεν είπαν κουβέντα μπροστά στις κάμερες, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Και πώς δικαιολόγησε τη σιωπή όλων στην ύπαρξη νεκρών από τη φονική πυρκαγιά; Στο γεγονός ότι οι πληροφορίες ήταν -υποτίθεται- ανεπιβεβαίωτες, σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, αν και οι άνδρες των ΟΥΚ είχαν ενημερώσει με τον πιο επίσημο τρόπο και την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία για την ύπαρξη θυμάτων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν -όλως τυχαίως- μόλις έφυγαν οι κάμερες της ΕΡΤ... χωρίς να εξηγήσει όμως ο υπουργός γιατί αργά το βράδυ, στις 12:30, που έγινε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός δεν έκανε λόγο για ανθρώπινες απώλειες...

«Είναι μια συζήτηση μιας επικοινωνιακής πολιτικής που θέλει να εκμεταλλευτεί τον πόνο των συνανθρώπων μας και να του δώσει πολιτική χροιά. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι ο πρωθυπουργός ήταν στη Βοσνία, ότι όλη την ώρα και εκείνη την ώρα γινόταν μια απίστευτη μάχη και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά κυρίως για να σωθούν ζωές, για τον απεγκλωβισμό συμπολιτών μας με κάθε μέσο. Υπήρχε μία πολύ έντονη δράση ακόμα και από υπουργεία που δεν έχουν σχέση. Γιατί εδώ δεν θα αποπροσανατολίζουμε το τι έγινε, πως έγινε και τι θα γίνει με διάφορα ερωτήματα που επικοινωνιακά βάζουν στελέχη της αντιπολίτευσης μέσω συγκεκριμένων κύκλων», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Υπήρχε μία πληροφόρηση εξ όσων γνωρίζω, μετά την ενημέρωση που έγινε, όταν έφυγαν οι κάμερες για την πιθανότητα δύο αν θυμάμαι καλά ή ενός συμπολιτών, που ήταν ανεπιβεβαίωτες. Ήταν ανεπιβεβαίωτη. Όταν είχαμε πληροφόρηση, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μία ώρα μετά και μίλησε για πάνω από 20 νεκρούς. Είχαμε ανεπιβεβαίωτη ενημέρωση για δύο νεκρούς, εκείνη την ώρα οι προτεραιότητές μας ήταν τελείως διαφορετικές. Που θα αποσκοπούσε να κρύβαμε αν ξέραμε ότι είχαμε εκείνη τη στιγμή νεκρούς; Θα παίρναμε τους νεκρούς και θα φεύγαμε; Αυτά που γίνονται και αυτά που ακούγονται είναι τρελά πράγματα», ανέφερε.

Η αλήθεια όμως είναι διαφοετική. Οπως έχει προκύψει από το ρεπορτάζ, ήδη πριν πέσει το σκοτάδι, οι άνδρες των ΟΥΚ που έφθασαν στο Μάτι ενημέρωσαν επισήμως για την ύπαρξη νεκρών. Ο δήμαρχος Ραφήνας είχε ήδη βγει στα κανάλια και έλεγε ότι υπάρχουν νεκροί. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είχαν ήδη περισυλλέξει τουλάχιστον δύο νεκρούς. Και το ΕΚΕΠΥ είχε ήδη ζητήσει απο το ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου των εργαζομένων, σακούλες για τις σορούς των νεκρών. Είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες και στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό να μην ακούγεται λέξη;

«Πολλοί από εμάς δεν κοιμούνται τα βράδια για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έχει ο καθένας, δεν μπορούμε να ακούμε ερωτήσεις οι οποίες είναι απαράδεκτες», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης.

Ερωτηθείς για την πολιτική ευθύνη και την ενδεχόμενη παραίτηση, απάντησε: «Η ΝΔ μας λέει ότι αυτό είχαν κάνει όλοι οι πρωθυπουργοί της παράταξής της, όποτε είχαμε ζήσει στο παρελθόν μια καταστροφή. Δεν θα ακολουθήσω την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε θα μπω σε κύκλο πολιτικής διαφωνίας για το δράμα και την τραγωδία που ζούμε. Ο πρωθυπουργός έδωσε τις απαντήσεις, δεν το έχει κάνει άλλος πρωθυπουργός να μην κρυφτεί πίσω από την παραίτηση ενός υπουργού. Δεν νομίζω ότι δήλωσε κανείς περήφανος μία μέρα πριν ή ότι δεν ανέλαβε πολιτική ευθύνη. Να δούμε την πολιτική διαφορά στάσης του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με άλλους πρωθυπουργούς. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύφτηκε, είχε την ψυχή, τη γενναιότητα να αναλάβει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη και να μην κρυφτεί πίσω από την παραίτηση είτε ενός υπουργού του είτε ενός γενικού γραμματέα, είτε να ζητήσει τις παραιτήσεις των αρχηγών των Σωμάτων που ήταν στη μάχη. Είναι τραγικό ότι την πρώτη ημέρα μετά την τραγωδία να δίνουν όλοι συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία και τις δύο τελευταίες ημέρες να αντιστρέφεται αυτή η στάση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων κομμάτων».

«Υπάρχουν πολλά αυθαίρετα. Θα προχωρήσουν οι πολεοδομικοί σχεδιασμοί. Όσα αυθαίρετα δεν μπορούν να ενταχθούν σε ένα πολεοδομικό σχέδιο με όλους τους κανόνες, θα μπουν και μπουλτόζες», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομολογία Σπίρτζη: Ξέραμε για νεκρούς στη σύσκεψη με Τσίπρα -Αλλά είχαν φύγει οι κάμερες... "

Μοσκοβισί: Οι Ελληνες θα δουν ότι άξιζαν οι κόποι τους

Ακόμη και αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, ωστόσο έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν περιθώρια για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και οι Έλληνες θα δουν τώρα ότι άξιζαν οι κόποι τους, τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την οικονομική και νομισματική πολιτική Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο σημερινό τεύχος του εβδομαδιαίου αυστριακού πολιτικο-οικονομικού περιοδικού Profil, αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι οι αγορές εμπιστεύονται και πάλι την Ελλάδα, η οποία έχει και πάλι την ελευθερία να διαμορφώνει η ίδια την πολιτική της, ότι τώρα υπάρχει πάλι ανάπτυξη, ότι η ανεργία μειώνεται -παρόλο που εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή- ενώ παρατηρεί πως οικονομική κρίση στην Ελλάδα υπήρχε ήδη πριν από την έναρξη του προγράμματος το 2010.

Κατά την άποψή του, δεν ήταν η πολιτική λιτότητας που οδήγησε στην κρίση, αλλά αντίθετα η κρίση κατέστησε αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς τις οποίες, όπως σημειώνει, η κρίση θα ήταν ακόμη χειρότερη.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάναμε λάθη, τα οποία δεν μπορούν να αποφευχθούν, όταν κανείς αναπτύσσει τελείως νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσει άγνωστες έως τώρα προκλήσεις. Στην αρχή της κρίσης, μεταξύ 2008 και 2009, υποτιμήσαμε το μέγεθος του προβλήματος και αργότερα χάσαμε χρόνο όταν έπρεπε να αναπτύξουμε τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας που χρηματοδοτείται από τα δάνεια, κατέστη λειτουργικός από το 2011 και μετά. Eάν είχε λειτουργήσει νωρίτερα, η κρίση θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί ακόμη καλύτερα» επισημαίνει.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος υπενθυμίζει πως Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλα αυτά τα χρόνια απέρριπτε δραστικά κάθε μορφή ενός Grexit, μίας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, «που δεν θα ήταν μόνο μία τεράστια ζημία για την Ελλάδα, αλλά ένας κίνδυνος για ολόκληρη την Ευρωζώνη, έχοντας τελείως απρόβλεπτες συνέπειες και ίσως αποτελούσε την αρχή του τέλους της Ευρωζώνης».

Όπως αναφέρει, προσωπικά αγωνίστηκε εναντίον ενός Grexit και δεν ήταν μεταξύ εκείνων που υποδαύλισαν έναν τέτοιο κίνδυνο, όπως συνέβη, κατά την άποψή του, με τον Γερμανό πρώην υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, όπως παρατηρεί ο κ. Μοσκοβισί, το 2015 αντέδρασε πολύ επιθετικά, όταν δεν απέκλειε πλέον κατηγορηματικά ένα Grexit και επίκειτο μία καταστροφή και βιώνονταν έντονες και δραματικές στιγμές.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι ο Σόιμπλε ήθελε ένα Grexit, αλλά πως εκείνος είχε προχωρήσει πολύ, εξαιτίας του θυμού του απέναντι στον τότε Έλληνα ομόλογό του, τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Πιερ Μοσκοβισί σημειώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως οι Έλληνες διαπραγματεύτηκαν πάντα σκληρά για τις θέσεις τους και γι' αυτό, την 21η Ιουνίου, όταν τελικά συμφωνήθηκε το τέλος του προγράμματος βοήθειας, οι Έλληνες πολιτικοί αποκόμισαν ευρύτατες παραχωρήσεις υπέρ της χώρας τους.

Αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως όχι μόνο θα παραταθεί η αποπληρωμή του χρέους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Ευρωπαίος επίτροπος, εκτιμά, ότι, επιπλέον, για παράδειγμα, η Ελλάδα δεν θα χρειάζεται να πληρώνει τόκους μέχρι το 2032, γεγονός που προσφέρει, όπως λέει, αποφασιστικό δημοσιονομικό περιθώριο για μεγάλο χρονικό διάστημα, περιθώριο για βιώσιμη ανάπτυξη και επενδύσεις, και, κατά την άποψή του, αυτή η συμφωνία της 21ης Ιουνίου ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να επιτευχθεί.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Οι Ελληνες θα δουν ότι άξιζαν οι κόποι τους"

Παπαχριστόπουλος: Κάντε υπομονή για τις παραιτήσεις, είναι θέμα εβδομάδων

«Κάντε υπομονή για τις παραιτήσεις, είναι ώρα μάχης. Είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων. Πιστεύω ότι θα αποδοθούν ευθύνες» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι.

«Πιστεύω ότι την ευθύνη την πήρε ο πρωθυπουργός» είπε μιλώντας στο Focus 103,6Fm, σημείωσε, ενώ επισήμανε πως «η άναρχη δόμηση δεν αποτελεί δικαιολογία για εμένα. Όταν κυβερνάς 3,5 χρόνια και σε αυτόν τον τομέα πρέπει κάτι να έχεις κάνει. Το βαθμό ευθύνης, οφείλεις να τον αναλάβεις».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, απάντησε: «Αν όταν ήμουν διοικητής στη Νίκαια, σκοτωνόταν κάποιος, για παράδειγμα στο ασανσέρ, εγώ θα παραιτιόμουν και ας μην ήμουν εγώ ο άμεσα υπεύθυνος» σημείωσε.

Πάντως ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε στο ζήτημα του αν γνώριζε ο πρωθυπουργός την ώρα της σύσκεψης, το βράδυ: «Εσείς καλά κάνετε και το αναδεικνύετε. Κάποιοι που το αναδεικνύουν με τον τρόπο που το κάνουν έχουν χάσει την αξιοπιστία τους εδώ και χρόνια» είπε.
Αναφερόμενος στο κατά πόσο έπρεπε να εκκενωθεί η περιοχή, ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε ότι αυτό πρέπει να το δει η Δικαιοσύνη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαχριστόπουλος: Κάντε υπομονή για τις παραιτήσεις, είναι θέμα εβδομάδων "

Τι λέει ο πολίτης που συναντήθηκε «κρυφά» με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι

Ελάχιστοι ήταν οι κάτοικοι που συνάντησαν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές από τη φωτιά που ξέσπασε την 23η Ιουλίου στην Ανατολική Αττική και που κατέκαψε το Μάτι.

Όσοι έχουν απομείνει στην περιοχή άκουσαν για την επίσκεψη του πρωθυπουργού ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να τον συναντήσουν.

Ένας από αυτούς ήταν ο Κώστας Κουτρουμπής που διαμένει λίγα μέτρα μακριά από την ταβέρνα «Αργυρά Ακτή».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο κ. Κουτρουμπής -ο άνθρωπος που απεικονίζεται να μιλάει με τον πρωθυπουργό στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου- ξακαθάρισε πως δεν επιθυμεί καμία δημοσιότητα αναφορικά με την ολιγόλεπτη επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα και ότι αυτό που έχει σημασία αυτή την ώρα είναι αποκατάσταση των ζημιών.



Καθαρίζουν τους δρόμους από τις στάχτες στο Μάτι

Κατά τα λοιπά μια εβδομάδα ακριβώς έχει περάσει από την τραγωδία που έζησαν εκατοντάδες άνθρωποι στο Μάτι και στην περιοχή έχουν παραμείνει ελάχιστοι κάτοικοι.

Νωρίτερα μία κυρία περπατώντας στους καμένους δρόμους της περιοχής αναζητούσε το γατάκι της.

«Δες τα χέρια μου, κάηκα. Έβλεπα τηλεόραση και ξαφνικά έσβησε. Δεν κατάλαβα γιατί. Σηκωθηκα να την ανοίξω πάλι και ξαφνικά είδα τις φλόγες μπροστά από το σπίτι μου», περιγράφει συντετριμμένη απ όσα έχει ζήσει τις τελευταίες ημέρες.

«Έχω εξοχικό εδώ και ξέρω την περιοχή. Έτρεξα να σωθώ προς τη θάλασσα. Το αυτοκίνητό μου κάηκε. Έμεινα πέντε ώρες μέσα, μούλιασα... Το σπίτι της αδερφής μου, εκείνη έμενε μόνιμα εδώ, κάηκε ολοσχερώς. Σήμερα ψάχνω το γατάκι μου. Δεν ξέρω αν τα κατάφερε ή όχι. Τουλάχιστον ας ήξερα τι απέγινε...».

Τη ίδια ώρα εθελοντές και συνεργεία της περιφέρειας έχουν καθαρίσει, όσο αυτό κατέστη δυνατό, τους δρόμους από τις στάχτες, Η ατμόσφαιρα ωστόσο και σήμερα είναι το ίδιο αποπνιχτική.

Παράλληλα συνεργεία του ΟΤΕ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΔΑΠ αποκαθιστούν τις καταστροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες το 80% των ζημιών έχουν αποκατασταθεί ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως τα σπίτια έχουν ρεύμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λέει ο πολίτης που συναντήθηκε «κρυφά» με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι"

Χαμός κάτω από την ανάρτηση του Τσίπρα στο Twitter για την επίσκεψή στο Μάτι: «Παραιτήσου, φύγε»

Την αγανάκτηση δεκάδων χρηστών του Twitter προκάλεσε η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, από τον επίσημο λογαριασμό του Έλληνα πρωθυπουργού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με την παρουσία του στο Μάτι, το πρωί της Δευτέρας. Η ανάρτηση του πρωθυπουργού, για την «εν κρυπτώ» επίσκεψή του στην περιοχή, ακολουθήθηκε από ένα πλήθος αρνητικών σχολίων, στα οποία κυριαρχεί η οργή, με πολλούς από αυτά να προτρέπουν τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει την παραίτησή του.

Το αρχικό ποστάρισμα του πρωθυπουργού:



Και οι απαντήσεις..










mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός κάτω από την ανάρτηση του Τσίπρα στο Twitter για την επίσκεψή στο Μάτι: «Παραιτήσου, φύγε»"

Φάμελλος: Δεν μπορούσαμε να αναφερθούμε σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς μπροστά στον πρωθυπουργό

Ανοησίες χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος την κριτική στην κυβέρνηση ότι έκρυβε τους νεκρούς κατά τη διάρκεια του επικοινωνιακού σόου που στήθηκε το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας» με τη φωτιά στο Μάτι που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

«Πρόκειται θα έλεγα για ανοησία, αλλά δυστυχώς είναι πολιτική τυμβωρυχία στο θέμα των νεκρών, αυτό που προσπαθεί να κάνει η αντιπολίτευση και τα Μέσα Ενημέρωσης, που λειτουργούν ως γραφείο Τύπου της. Πώς μπορεί να κρύψει κανείς τους νεκρούς; Είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο, απλό και δεοντολογικό αυτό που έγινε. Η διαχείριση της ανακοίνωσης των νεκρών, πριν αυτοί βεβαιωθούν, θα ήταν ανευθυνότητα και προφανώς οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, εφόσον δεν είχαν διασταυρωμένες πληροφορίες και δεν είχαν παραληφθεί σοροί ή δεν είχε πάει το ΕΚΑΒ να παραλάβει, δεν μπορούσαν να αναφερθούν στον πρωθυπουργό ή στις κάμερες σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» υποστήριξε ο κ. Φάμελλος στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ωστόσο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι στις 22:30 τα πληρώματα του ΕΚΑΒ είχαν ήδη παραλάβει τέσσερις σορούς από το Μάτι.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να πανηγυρίσει γιατί την ανακοίνωση των πρώτων 20 θυμάτων έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας ότι «ποτέ άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος και κυβέρνηση δεν ανέλαβε την ευθύνη την ώρα της καταστροφής --και την ευθύνη της ανακοίνωσης των νεκρών, πάντα υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν αυτή την αποστολή».

Κατά τον κ. Φάμελλο ίδιο η αναφορά του πρωθυπουργού στην αξία της ανθρώπινής ζωής στις 00:30 ήταν ίδια με την παραδοχή για ύπαρξη νεκρών. «Ορθώς νομίζω ότι δεν έγινε θεατρική διαχείριση μιας πληροφορίας, ορθότατα και με σεβασμό προς τους νεκρούς και προς τους συγγενείς τους. Μόλις έφυγαν οι κάμερες ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε, ο ίδιος έκανε τοποθέτηση στις 12:30 για την αξία της ανθρώπινης ζωής, μία πολύ ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον κίνδυνο που είχαμε στην ανθρώπινη ζωή, όταν είχε ήδη εντοπιστεί νεκρός, υπήρχε ως πληροφορία ανεπιβεβαίωτη. Ζήτησε προτεραιότητα ο πρωθυπουργός στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, διότι είχαμε να εκκενώσουμε μία περιοχή, που το απόγευμα είχε πάνω από 15.000 κατοίκους, είχε τουλάχιστον 800 στη θάλασσα ή στις ακτές και άλλους τόσους τουλάχιστον σε ακτές, στις οποίες απομακρύνθηκαν οδικώς γιατί διανοίχτηκαν οι οδοί διαφυγής και συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία απεγκλωβισμού και μεταφοράς των πολιτών. Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανθρώπινη ζωή και με παρουσία του πρωθυπουργού στο κέντρο επιχειρήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 2 η ώρα έκανε ανακοίνωση επίσημη, αφού είχαμε επιβεβαίωση για πάνω από 20 νεκρούς».

«Εμείς ήμασταν εκεί πάνω από 5-6 υπουργοί, ενώ λειτουργούσαν ταυτόχρονα κέντρο επιχειρήσεων και στο Λιμενικό και στον Στρατό και ήμασταν σε συντονισμό, διατέθηκε όλο το πολιτικό και επιχειρησιακό δυναμικό. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς οφείλουμε να πούμε ότι παίρνουμε την πολιτική ευθύνη, ότι ζητάμε την υποστήριξη όλης της κοινωνίας στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φάμελλος: Δεν μπορούσαμε να αναφερθούμε σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς μπροστά στον πρωθυπουργό"

Οι Φίλοι ΣΥΡΙΖΑ Σάμου κλείνουν τη σελίδα τους στο Facebook: Εμείς παίρνουμε την πολιτική ευθύνη...

Η σελίδα «Φίλοι ΣΥΡΙΖΑ Σάμου» είχε δημιουργηθεί τον Ιανουάριο του 2015 και στήριξε μέχρι και χτες το κόμμα.
Αυτή ήταν η πρώτη τους ανάρτηση:
Και αυτή ήταν η τελευταία, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική με τους δεκάδες νεκρούς:
Σε σχόλιο χρήστη που έλεγε «να το στείλετε και στον Αλέξη» οι Φιλοι συριζα Σαμου απαντούν: «Δεν χρειάζεται να το στείλουμε στον Αλέξη, γιατί ο ίδιος με τις πράξεις και τα λόγια του τό ‘χει καταλάβει ότι μας οδήγησε αργά και βασανιστικά σε αυτά τα συμπεράσματα. Πάντως, όλες οι κυβερνήσεις και οι αντιπολιτευσεις φταίνε για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε
Η Έρη Ρίτσου, συγγραφέας και κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου σχολίασε: «Ξέρω πως δεν είναι καθόλου εύκολο να αποχωρήσει κανείς από ένα χώρο με τον οποίο έχει δεθεί συναισθηματικά. Ξέρω, πως δεν είναι καθόλου εύκολο να παραδεχτεί κανείς πως αφέθηκε να παρασυρθεί και να κοροϊδευτεί.
Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί κανείς το γεγονός πως αυτοί στους οποίους πίστεψε ήταν απλώς τύποι ανέντιμοι που εκμεταλλεύτηκαν την ιδεολογία των ανθρώπων για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά που τους είχε ανατεθεί, και να την κάνουν απλώς για ίδιον όφελος. Ξέρω πως πάντα κανείς ψάχνει να βρει δικαιολογίες για τα κακά που συμβαίνουν και είναι διατεθειμένος να δεχτεί τις οποίες δικαιολογίες του προσφέρονται.
Και, ναι, όπως πολλοί στα πιο πάνω σχόλια, θεωρώ πως αργήσατε πολύ να αντιδράσετε, αλλά θεωρώ επίσης έντιμο το γεγονός ότι αντιδράτε.
Μια συμβουλή έχω μόνο για το μέλλον. Μην εστιάζετε στα λόγια αλλά στις πράξεις. Θέλω να πω πως στα συμπεράσματα που καταλήγετε σήμερα, θα είχατε καταλήξει από το 2012 αν εστιάζατε όχι σε αυτά που λεγόντουσαν αλλά στα κολλητηλίκια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ΣΕΒ, την κυρία Αγγελοπούλου, τους εφοπλιστές, και τα διαπιστευτήρια προς Αμερικάνους και Ευρωπαίους…»
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Φίλοι ΣΥΡΙΖΑ Σάμου κλείνουν τη σελίδα τους στο Facebook: Εμείς παίρνουμε την πολιτική ευθύνη... "

Δ.Καμμένος: Έστειλαν 40 σάκους για σορούς τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος προχώρησε σε μια καταγγελία για το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας, όταν ξεσπούσαν οι φονικές φλόγες στην ανατολική Αττική.

Όπως υποστήριξε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, στις 12:00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, παρουσία του πρωθυπουργού, είχε ζητηθεί ήδη από τους αρμόδιους να σταλούν 40 σάκοι για σορούς στη Ραφήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Καμμένος, όταν έφθασαν οι σάκοι στο λιμάνι, το σχόλιο όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση ήταν: «μόνο τόσες φέρατε;».

Κι όλα αυτά ενώ μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις ευθύνες της εθνικής τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 91 ανθρώπους και για το εάν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας την ύπαρξη νεκρών ενώ βρισκόταν στο συντονιστικό της πυροσβεστικής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ.Καμμένος: Έστειλαν 40 σάκους για σορούς τα μεσάνυχτα της Δευτέρας"

Όλοι γνώριζαν για τους νεκρούς εκτός από τον Τσίπρα!

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες που ενισχύουν την εικόνα ότι πριν από την έναρξη της περιβόητης κυβερνητικής σύσκεψης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας, οι Αρχές γνώριζαν για την ύπαρξη θυμάτων στο Μάτι, κάτι που, όμως, δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό να δώσει επικοινωνιακό σόου εκείνο το βράδυ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής, μιλώντας στο Θέμα 104,6, είπε: «Στις 23:20, πριν ξεκινήσει το συντονιστικό όργανο ενημέρωσης, το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) ξεκίνησε να επικοινωνεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας μεγάλο αριθμό ειδικών σάκων περισυλλογής νεκρών. Πριν μπει ο κ. Πολάκης στο συντονιστικό, ήδη το υπουργείο Υγείας ζητούσε πολύ μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών».

Για να δείξει, μάλιστα, το επείγον της κατάστασης ο κ. Πουλής διευκρίνισε ότι «το ΕΚΕΠΥ έψαχνε εναγωνίως, επειδή το κέντρο επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εφημέρευε κατόπιν απόφασης του προέδρου του, και γι’ αυτό έστελναν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων ‘Πού είστε; Βοηθήστε μας’».

«Αρχικά ζητούσαν 40 και μετά 60 σάκους. Μιλούσαν με τους σεκιούριτι που ήταν στο κτήριο για να συνεννοηθούν. Εάν αυτό δεν το γνώριζε ο κ. Πολάκης μπαίνοντας είναι εξίσου κακό με το να μην γνώριζε για νεκρούς. Το ΕΚΕΠΥ είναι οργανόγραμμα του υπ. Υγείας, είναι το ίδιο το υπ. Υγείας» πρόσθεσε ο κ. Πουλής.

Όπως εξήγησε, τέλος, «σάκους διαθέτει και το ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο επιχειρήσεων που από το 2004 ήταν υποβοηθητικό κέντρο σε φυσικές καταστροφές».

Όπως προκύπτει επίσης από τις μαρτυρίες του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και του προέδρου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η ενημέρωση για νεκρούς υπήρχε αρκετή ώρα πριν την έναρξη της σύσκεψης, λίγο μετά τις 23:40 οπότε και έφτασε στο Χαλάνδρι εκείνο το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο από το ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση από την Πυροσβεστική για νεκρό στο Μάτι έγινε στις 20:41.

«Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30», πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις 22:30, 70 λεπτά δηλαδή πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, το ΕΚΑΒ πήρε εντολή να σταματήσει την παραλαβή νεκρών «καθώς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί».

Κατά τον κ. Μαθιόπουλο «λογικά για να πήρε την εντολή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών, την εντολή έδωσε ο κ. Πολάκης.

Την ίδια εικόνα σε ό,τι αφορά τον χρόνο ενημέρωσης δίνει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ο ίδιος ήταν στο Σισμανόγλειο που από τις 10:30-11:00 είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών.

«Αυτό μου το επιβεβαίωσε μια ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας όταν βρέθηκα ξανά στο Σισμανόγλειο», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

Την ίδια ώρα, συγγνώμη από τον ελληνικό λαό ζήτησε ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Πιερράκος, κάνοντας λόγο για «ασύντακτη μάχη» που προκάλεσε πολλά προβλήματα στη διαχείριση της ζοφερής κατάστασης.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Πιερράκος είπε, μιλώντας στο Θέμα 104,6, ότι υπήρχε χρόνος εκκένωσης, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι οι φορείς υποτίμησαν τον βαθμό επικινδυνότητας (4) πρόκλησης πυρκαγιάς.

«Οι ευθύνες δεν είναι μόνο των ενστόλων. Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε μεγάλη θλίψη και δεν υπάρχει ούτε ένας ψυχολόγος να τους στηρίξει. Οι ευθύνες μπαίνουν σε πυραμίδα. Δεν μπορείς να σηκώνεις το τηλέφωνο και να ζητάς βοήθεια, επειδή γνωρίζεις έναν υπουργό. Οφείλεται πάντα και πρώτιστα να ενημερώνεται και να δρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δεν έγινε ούτε μια σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για σχεδιασμό. Σε αυτά τα σχέδια υπάρχει πρωτόκολλο και γίνονται και ασκήσεις, αλλά στην πράξη βγαίνουν τα προβλήματα» είπε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλοι γνώριζαν για τους νεκρούς εκτός από τον Τσίπρα!"

Αυτοψία 60 λεπτών στο «βομβαρδισμένο» Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγη ώρα, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, στο Μάτι, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, εξέφρασε τον σεβασμό του σε όσους έδωσαν τη μάχη αλλά και την ανείπωτη θλίψη που ένιωσε κατα την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναγνωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Επισκέφθηκα σήμερα τον τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοψία 60 λεπτών στο «βομβαρδισμένο» Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας"

Ξεκίνησαν οι μηνύσεις από συγγενείς θυμάτων στο Μάτι -Ζητούν να αποδοθούν ευθύνες

Να κινηθούν νομικά αναμένεται οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, ζητώντας έτσι να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους.

Συγκεκριμένα, οι συγγενείς τουλάχιστον 20-25 εκ των θυμάτων αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Δημοσίου για την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Ήδη μέσω δικηγόρων και νομικών συμβούλων έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και έτσι πρόκειται να ξεκινήσουν οι πρώτοι ορισμοί πραγματογνωμόνων, ειδικών σε εγκλήματα εμπρησμού, για να εντοπιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς και κυρίως οι θανατηφόρες, εκ του αποτελέσματος, «αστοχίες» από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειας Αττικής και Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας.

Η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, η οποία έχει ήδη καλέσει τους πρώτους μάρτυρες.

Παράλληλα, όρισε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα (πυραγό) και ζήτησε την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας ως προς τα αίτια και τις πιθανές ευθύνες για την φονική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας. Ο τελευταίος ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν οι μηνύσεις από συγγενείς θυμάτων στο Μάτι -Ζητούν να αποδοθούν ευθύνες "

«Υπήρχε χρόνος για εκκένωση στο Μάτι», λέει Αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος

Ζητώντας συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Πιερράκος, μίλησε για την πολύνεκρη τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, αναφερόμενος σε μια «ασύντακτη μάχη» που προκάλεσε πολλά προβλήματα στη διαχείριση της ζοφερής κατάστασης. 

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Πιερράκος είπε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Χρήστο Μπόκα, ότι υπήρχε χρόνος εκκένωσης, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι οι φορείς υποτίμησαν τον βαθμό επικινδυνότητας (4) πρόκλησης πυρκαγιάς. «Οι ευθύνες δεν είναι μόνο των ενστόλων. Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε μεγάλη θλίψη και δεν υπάρχει ούτε ένας ψυχολόγος να τους στηρίξει. Οι ευθύνες μπαίνουν σε πυραμίδα. Δεν μπορείς να σηκώνεις το τηλέφωνο και να ζητάς βοήθεια, επειδή γνωρίζεις έναν υπουργό. Οφείλεται πάντα και πρώτιστα να ενημερώνεται και να δρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δεν έγινε ούτε μια σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για σχεδιασμό.  Σε αυτά τα σχέδια υπάρχει πρωτόκολλο και γίνονται και ασκήσεις, αλλά στην πράξη βγαίνουν τα προβλήματα».




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Υπήρχε χρόνος για εκκένωση στο Μάτι», λέει Αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος"

Συγκέντρωση με κεριά απόψε στο Σύνταγμα στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών

Ο 39χρονος γκαρντ, Γιάννης Γκαγκαλούδης, οργανώνει απόψε την πρώτη συγκέντρωση στη μνήμη των 91 νεκρών των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

Ο ίδιος καλεί μέσω των social media όλο τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος να "φωτίσει τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν" κρατώντας αναμμένα κεριά.

"Ως άνθρωπος του αθλητισμού τα τελευταία 25 χρόνια και επειδή πραγματικά δεν αντέχω άλλο θέλω να διοργανώσω από μόνος μου το εξής... Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα... Να κάτσουμε απλά σιωπηλά...", ανάφερε το αρχικό μήνυμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Η κίνηση του έμπειρου γκαρντ δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση και το... ραντεβού ορίστηκε για τις 21:00 υπό το σύνθημα "Ένα Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά".

Την ίδια ώρα η ΛΑ.Ε. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στις πολιτικές που καίνε τις ζωές μας», την Τρίτη 31/7, 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Γκαγκαλούδης: Με έπιασε μεγάλη οργή, μου ήρθε αυτή η ιδέα

"Σε αυτή τη χώρα επιτέλους τα στόματα πρέπει να ανοίγουν την ημέρα του γεγονότος ή τουλάχιστον μία ημέρα μετά, το ότι κάποιοι επιλέγουν να μιλήσουν μία εβδομάδα μετά δεν φέρνει τους ανθρώπους πίσω ούτε κάνει τις οικογένειες πιο χαρούμενες" ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

"Με έπιασε μεγάλη οργή, μου ήρθε αυτή η ιδέα, την έγραψα και ξαφνικά πήρε και για μένα μια απροσδόκητη μορφή, έχουμε φτάσει στα 2000 άτομα επιβεβαιωμένα ήδη" τόνισε.



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση με κεριά απόψε στο Σύνταγμα στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών"

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ στο ΘΕΜΑ 104,6: Μέχρι τις 22:30 της Δευτέρας είχαμε παραλάβει 4 νεκρούς από το Μάτι

Σε νέες αποκαλύψεις για το τι προηγήθηκε του κυβερνητικού σόου που στήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής παρουσία του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Από τις 20:41 που δόθηκε η πρώτη κληση από την πυροσβεστική κατά διαστήματα έρχονταν πληροφορίες ότι βρέθηκαν 4 άτομα απανθρακωμένα. Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30» αποκάλυψε ο κ. Μαθιόπουλος ενώ η κυβερνητική σύσκεψη ξεκίνησε στις 23:30 το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας».

Όπως εξήγησε «μετά σταμάτησε η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ γιατί δόθηκε εντολή από το συντονιστικό κέντρο που ήταν όλοι οι υπουργοί και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας ΕΚΑΒ καθώς ενεργοποιηθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί».

Κατά τον κ. Μαθιόπουλο «λογικά για να πήρε την εντολή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών (σ.σ. να σταματήσει η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ), την εντολή έδωσε ο κ. Πολάκης.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ στο ΘΕΜΑ 104,6: Μέχρι τις 22:30 της Δευτέρας είχαμε παραλάβει 4 νεκρούς από το Μάτι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news