facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Σφοδρή καταιγίδα στην Αργολίδα - Πλημμύρες στο Ναύπλιο (βίντεο)

Σφοδρή ήταν η καταιγίδα που χτύπησε την Αργολίδα το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιουλίου.

Η πολύ έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τον τον αέρα και τους κεραυνούς έκαναν τρομακτικό το σκηνικό του καιρού.

Πολλοί οδηγοί που βρέθηκαν εν κινήσει σταμάτησαν τα οχήματα τους καθώς δεν έβλεπαν να οδηγήσουν. Επίσης ένα δέντρο έπεσε στην Επαρχιακή Οδό Ναυπλίου Άργους και χρειάστηκε η πυροσβεστική για να το κόψει, ενώ μια βάρκα βούλιαξε στο λιμάνι του Ναυπλίου όπου την ανέσυραν από το βυθό με την βοήθεια μπουλντόζας του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Μπουζαλά. Επίσης βάρκες έβαλαν νερά και κάποιες άλλες λύθηκαν στον κόλπο Καραθώνας από τη σφοδρή καταιγίδα

Σφοδρή καταιγίδα στην Αργολίδα

Στο Ναύπλιο κεντρικοί δρόμοι έγιναν ποτάμια και σε πολλά σημεία σκέπασαν τα πεζοδρόμια.
 
  Ξεροπόταμοι και ρέματα κατέβασαν μεγάλο όγκο νερού, όπως ο Ξεριάς στο Άργος και το ρέμα Ραμαντάνη στο Ναύπλιο.
 Επίσης στην οδό Άργους και στην οδό Ασκληπιού στο Ναύπλιο διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και η αστυνομία διοχέτευε  την κίνηση μέσω της Χ.Τρικούπη, ενώ επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη των νερών στην οδό Μπουμπουλίνας μπροστά στη ΔΕΗ και την Τράπεζα Πειραιώς που μετέτρεψε την περιοχή σε λίμνη.
Σε πλήρη εγρήγορση βρέθηκαν τα συνεργεία του Δήμου Ναυπλιών αλλά και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Αλέξανδρο Λυκομήτρο που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα σημεία που παρουσίασαν πρόβλημα.
Αντλήσεις για νερά που εισήλθαν σε οικίες  έκανε η Πυροσβεστική σε αρκετές περιπτώσεις στο κέντρο του Ναυπλίου.

Στην περιοχή του Άργους 1 χιλιόμετρο πριν τη Στέρνα η Δημοτική Αρχή με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβούνο επικεφαλής, την Αντιδήμαρχο Κατερίνα Μπόμπου και συνεργεία του Δήμου επιχειρούν στο σημείο όπου χώματα και λάσπες δημιούργησαν έντονο πρόβλημα. Επίσης το ποτάμι της Πάνιτσας κατεβάζει πολύ νερό, ενώ προβληματα με ρέματα υπάρχουν και στο Κουτσοπόδι

Δηλώσεις στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Αλέξανδρος Λυκομήτρος για την αντιμετώπιση των τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη του Ναυπλίου από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

argolikeseidhseis
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή καταιγίδα στην Αργολίδα - Πλημμύρες στο Ναύπλιο (βίντεο)"

Επίσημη ανακοίνωση: 25 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι αγνοούμενοι από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχουν φτάσει πλέον τους 25!
Ολοένα και μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, πριν έξι ημέρες. Οπως ανακοίνωσε επίσημα απόψε η Πυροσβεστική, οι αγνοούμενοι έχουν φτάσει στους 25. Κάτι που σημαίνει ότι η μοιραία λίστα των νεκρών αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις... 
Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, ανακοίνωσε ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ολοκληρώσει την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ 28 σάκοι με σορούς ακόμα εκκρεμούν προς ταυτοποίηση (μπορεί να περιέχουν παραπάνω από ένα DNA έκαστος ή περισσότεροι σάκοι να έχουν ένα DNA).
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής κατέληξαν, προκαλώντας σύγχυση, καθώς δεν αποσαφήνισε τον συνολικό αριθμό των μέχρι τώρα θυμάτων και αν οι τέσσερις περιλαμβάνονται στη μακρά λίστα των θυμάτων ή αν πρόκειται για νέους νεκρούς.
«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.
Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο ΣΚΑΪ απόψε επικοινώνησε με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, το οποίο ανέφερε ότι τέσσερα άτομα είχαν καταλήξει τις προηγούμενες ημέρες και δεν πρόκειται για νέους νεκρούς. 
Η Πυροσβεστική μάλιστα διευκρίνησε ότι το Σώμα δεν μπορεί να δώσει συνολικό αριθμό νεκρών επαναλαμβάνοντας απλά τον αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων και όσων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Λίγο μετά τις 21:00 έβγαλε και διευκρινιστική ανακοίνωση αναφέροντας:  «Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους. Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι».


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσημη ανακοίνωση: 25 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι "

Τι προβλέπει ο νέος νόμος για το πόθεν έσχες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κατατεθεί εκ νέου στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, η κατάθεση των οποίων μπλόκαρε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις των υπουργικών αποφάσεων.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε διορθώσεις μετά την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι αντίκεινται σε βασικές συνταγματικές διατάξεις οι ρυθμίσεις που καθιέρωσαν υποχρέωση δηλώσεως πόθεν έσχες για όλους τους υπόχρεους, κρατικούς λειτουργούς, δικαστές, δημοσιογράφους και άλλους, μετρητών, κινητών και πολυτελών αντικειμένων που έχουν στα σπίτια τους ή σε θυρίδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο σχέδιο νόμου προβλέπεται η αύξηση του ποσού που υπόχρεοι έχουν εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων και πρέπει να δηλώνουν από τις 15.000 ευρώ, στις 30.000 ευρώ. Όσο για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία (τιμαλφή, πίνακες κλπ.) που πρέπει να δηλώνονται η αξία από τις 30.000 ευρώ, αναπροσαρμόζονται στις 40.000 ευρώ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί στοχοποίησης των περιουσιών που είναι κρυμμένες κάτω από το στρώμα και τον κίνδυνο κλοπών, μετά την ανάρτηση των σχετικών στοιχείων στο διαδίκτυο με τη νέα ρύθμιση, προβλέπεται πως δεν θα δημοσιοποιούνται αλλά θα γίνεται έλεγχος από το αρμόδιο όργανο.

Αλλαγές προβλέπονται και στον τρόπο ελέγχου των δικαστικών λειτουργών μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το προηγούμενο καθεστώς, το οποίο είχε ορίσει ως όργανο ελέγχου τη Γ' Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τις αλλαγές οι δικαστικοί λειτουργοί επανέρχονται στην προ του 2011 κατάσταση και πλέον θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους, μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα στην Επιτροπή της Βουλής, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι -όπως και τα πολιτικά πρόσωπα- να δηλώνουν και τις υποχρεώσεις τους, όπως για παράδειγμα τα δάνειά τους.

Το όργανο που θα συσταθεί θα είναι πλέον 11μελές και θα αποτελείται στην πλειοψηφία του από δικαστές. Μάλιστα, όταν ο έλεγχος αφορά λειτουργούς της δικαιοσύνης θα προεδρεύει δικαστής. Οι δηλώσεις θα ελέγχονται εντός πενταετίας, εκτός από τις περιπτώσεις που προκύπτουν αδικήματα κακουργηματικής φύσεως, όπου θα δίδεται η αντίστοιχη προθεσμία παραγραφής.

Στο νέο νομοθέτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ορίζεται ρητά ότι οι υπόχρεοι που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης πρέπει να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες, όπως ακριβώς και οι σύζυγοι.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι και οι εν διαστάσει σύζυγοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν δηλώσεις, ενώ σε περίπτωση άρνησής τους θα καλούνται από το όργανο ελέγχου που θα δίνει προθεσμία υποβολής, ενώ προβλέπονται κυρώσεις στην περίπτωση και δεύτερης αναιτιολόγητης άρνησης. Αλλαγές έρχονται και στην περίπτωση των εκδοτών που θα αναφέρονται ρητά στο νόμο ως υπόχρεοι, αντί του παλιότερου «υπεύθυνος τύπου». Στις περιπτώσεις των σχολικών επιτροπών, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, υπόχρεοι θα είναι πλέον μόνο οι πρόεδροι και οι διαχειριστές τραπεζικών λογαριασμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμπλοκή στην κατάθεση πόθεν έσχες «πάγωσε» και τις διαδικασίες ελέγχων τους. Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που έχει ήδη διενεργηθεί έλεγχος, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, αυτός θεωρείται άκυρος καθώς έγινε βάση αντισυνταγματικού νόμου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όλοι οι υπόχρεοι πόθεν έσχες θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τις δηλώσεις τους για τη χρήση των ετών 2015, 2016, μαζί με του έτους 2017. Ωστόσο, στο σύστημα θα υπάρχουν οι προγενέστερες δηλώσεις, οπότε σε περίπτωση που δεν προκύπτουν αλλαγές θα μπορούν οι υπόχρεοι απλώς να επανυποβάλουν τις δηλώσεις, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα δοθεί μία δίμηνη προθεσμία, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2018, ώστε οι υπόχρεοι να προλάβουν να καταθέσουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Στην περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ένα ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 200 ευρώ, ενώ αν η καθυστέρηση ξεπεράσει τους δυο μήνες το πρόστιμο θα αγγίζει τα 800 ευρώ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπει ο νέος νόμος για το πόθεν έσχες"

Κινητές μονάδες της ΕΛΑΣ εκδίδουν ταυτότητες στους πυρόπληκτους

Κινητές Αστυνομικές Μονάδες διαθέτει η ΕΛΑΣ για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.
Ειδικότερα, διατίθενται δύο στελεχωμένα οχήματα τύπου βαν που θα λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ως Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), ένα στο δήμο Ραφήνας - Πικερμίου και ένα στο δήμο Μεγαρέων.
Σημειώνεται ότι από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκαν οδηγίες προς τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, ώστε να συνδράμουν με υπηρεσιακά οχήματα ανήμπορους πολίτες για τη μετάβασή τους στις αρμόδιες αρχές έκδοσης ταυτότητας. Επίσης, σε περιπτώσεις ατόμων που νοσηλεύονται σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή αδυνατούν να μεταβούν στις αρμόδιες αρχές έκδοσης, λόγω νόσου ή κινητικών προβλημάτων, αρμόδιος υπάλληλος θα μεταβαίνει στον τόπο κατοικίας ή νοσηλείας για την παραλαβή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τη διεκπεραίωση της διαδικασίας.
Οι πολίτες των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών της Ανατολικής Αττικής μπορούν να απευθύνονται:
  • Στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα, τηλ: 22940-69400
  • Στο Τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα, τηλ: 22940-69406 και 22940 - 66211
  • Στο Αστυνομικό Τμήμα Πικερμίου - Ραφήνας, τηλ: 22940- 29410 και Στο Τμήμα Ασφαλείας Πικερμίου - Ραφήνας, τηλ: 22940-29415
Και των πληγεισών περιοχών της Δυτικής Αττικής:
  • Στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγαρέων, τηλ: 22960-22100
  • Στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, τηλ: 22960-28878 και 22960 - 28001.
Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει, επίσης, ότι η έκδοση - αντικατάσταση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας (κατεστραμμένων ή απολεσθέντων) πραγματοποιείται ατελώς, χωρίς καταβολή παραβόλου.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητές μονάδες της ΕΛΑΣ εκδίδουν ταυτότητες στους πυρόπληκτους "

«Βούλιαξε» η Αθήνα από τη νεροποντή – Πλημμύρες σε όλο το Λεκανοπέδιο

Τις 300 ξεπέρασαν οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική για άμεση επέμβαση και βοήθεια από τις πλημμύρες που προκάλεσε η σφοδρή νεροποντή που έπληξε σήμερα το μεσημέρι την Αττική.
Η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της πόλης έχει αποκατασταθεί.
Περίπου στις 18.00 ώρα Ελλάδας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία είχε κλείσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη.
Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι.

«Μην μετακινήστε» προειδοποιούν οι αρχές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην μετακινηθούν, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, γιατί υπάρχει κίνδυνος από τα νερά, που παραμένουν στους δρόμους.

Οδηγίες: Πώς να προστατευτείτε από τις πλημμύρες

Όπως επεσήμανε η ΓΓΠΠ σε ανακοίνωσή της, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών».

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και το δελτίο επιδείνωσης καιρού προβλέπει ισχυρά φαινόμενα τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Πλημμύρισε το νοσοκομείο Σωτηρία

Από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε σήμερα το μεσημέρι τα βόρεια προάστια της Αττικής, πλημμύρισε και το νοσοκομείο «Σωτηρία» επί της οδού Μεσογείων.
Ανάμεσα στις εκατοντάδες κλήσεις που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική είναι και αυτή για απάντληση υδάτων από το νοσοκομείο.
Φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα του Forecast Greece στο Facebook απεικονίζει τον προαύλιο χώρο του «Σωτηρία», με τους ανθρώπους να είναι κυριολεκτικά μέχρι το λαιμό μέσα στο νερό και να κολυμπούν προσπαθώντας να διαφύγουν.
Πλημμύρισαν δρόμοι και το νερό παρέσυρε οχήματα. Απίστευτες εικόνες από τον κεντρικό δρόμο δίπλα στον σταθμό του Περισσού που – όπως δείχνει το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, έχει πλημμυρίσει και το νερό παρασύρει αυτοκίνητα.

Προβλήματα και στο δίκτυο του μετρό προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική

Συγκεκριμένα, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Πανόρμου» λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες.
Διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε για περίπου 15 λεπτά και στο σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω προβλημάτων από τη νεροποντή.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βούλιαξε» η Αθήνα από τη νεροποντή – Πλημμύρες σε όλο το Λεκανοπέδιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news