facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

«Πόλεμος» ΣΚΑΪ - κυβέρνησης για τον τρόπο κάλυψης των πυρκαγιών

«Πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ξέσπασε την Τετάρτη το βράδυ, με αφορμή τη μετάδοση ρεπορτάζ για πιθανή καρατόμηση των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε την επιβολή εμπάργκο δηλώσεων στον ΣΚΑΪ, τον οποίο κατηγορεί ευθέως για τη στάση του τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα, με την κάλυψη των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι κάνουν φθηνή και άθλια προπαγάνδα. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Με απόφαση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε εντεταλμένη υπηρεσία εκτέλεσε ο ΣΚΑΙ με αποκλειστικό στόχο να πλήξει το ηθικό των στελεχών και μελών των δύο Σωμάτων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν θα συμμετέχουν πλέον σε εκπομπές του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού. Ο ΣΚΑΙ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία».

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρει:
«Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΙ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό και αφού σήμερα το πρωί απέτυχε να κάμψει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής.

Το ηθικό, όμως, των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθεί από τα ψέματα του ΣΚΑΙ.

Κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει άλλωστε τις πρακτικές και το ρόλο του. Γνωρίζει πως ό,τι έκανε σήμερα το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον.

Ο ΣΚΑΙ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε».

Εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ
Σε εμπάργκο του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ» προχωράει, από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποιώντας ότι τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος δεν θα συμμετέχουν πλέον σε εκπομπές του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.
«Ο ΣΚΑΪ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία» επισημαίνει το κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμος» ΣΚΑΪ - κυβέρνησης για τον τρόπο κάλυψης των πυρκαγιών"

Υπ. Εργασίας: 16 μέτρα για τους πυρόπληκτους

Πέραν των μέτρων κάλυψης άμεσων αναγκών των πυρόπληκτων που ήδη έχουν εξαγγελθεί, για σίτιση, στέγαση και ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε πως λαμβάνει 16 μέτρα για τη στήριξη των κατοίκων, των ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων περιοχών, καθώς και των προστατευόμενων τέκνων θανόντων στις πυρκαγιές της Αττικής.
Συγκεκριμένα:
Α) ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
  • Ενισχύεται με 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ ο Ειδικός Λογαριασμός για την Αρωγή Πληγέντων, με σκοπό την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών και πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές.
  • Χορηγείται επίδομα ανεργίας συν εφάπαξ ποσό 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας (περίπου 650 ευρώ) σε όσους ανασταλεί η εργασία τους μετά την καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν εξαιτίας των πυρκαγιών.
  • Καταβάλλεται εφάπαξ έκτακτο βοήθημα, ίσο με το μεικτό χρηματικό ποσό  δύο (2) μηνιαίων συντάξεων, στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ. Οι συντάξεις για όλους τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ θα καταβληθούν την Παρασκευή 27/7/2018.
Β) ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ
  • Χορηγείται μηνιαίο επίδομα στα προστατευόμενα τέκνα των θανόντων κατά τις πυρκαγιές ύψους 1000 ευρώ ανά τέκνο έως την ενηλικίωση τους ή εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερο ή ανώτατο ίδρυμα του εσωτερικού έως τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους. Το επίδομα χορηγείται εφ’ όρου ζωής στα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Το επίδομα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση.
Γ) ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ
  • Χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 31/12/2018, χωρίς προϋποθέσεις, στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ και στα εξαρτώμενα μέλη, η δε χορήγηση των  προβλεπομένων παροχών - επιδομάτων  καταβάλλεται άμεσα, χωρίς την τήρηση χρονολογικής σειράς.
  • Επισπεύδονται, άνευ χρονολογικής σειράς, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκείνων που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν έως 30/9/2018, των οποίων η ασφαλιστική τους περιοχή ή η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται εντός των πληγεισών περιοχών.
  • Επιμηκύνονται οι δόσεις οφειλετών συνταξιούχων που ρυθμίζονται -  αποπληρώνονται  μέσω της σύνταξης τους από τις 40 δόσεις, που ισχύει σήμερα, στις 60 δόσεις. Το μέτρο αυτό θα αφορά τους υποψήφιους συνταξιούχους που δεν έχει απονεμηθεί ακόμα η σύνταξη τους αλλά και τους υφιστάμενους συνταξιούχους που εμπίπτουν στην εν λόγω ρύθμιση.
Για τις επιχειρήσεις και τους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική δραστηριότητα στις πυρόπληκτες περιοχές, τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα:
  • Αναστέλλεται έως 31/12/2018 η καταβολή τρεχουσών εισφορών και η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.), χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.
  • Κεφαλαιοποιούνται οι καθυστερούμενες μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2018 ασφαλιστικές εισφορές μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.
  • Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται μετά την 1/1/2019 σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  • Διατηρείται η ρύθμιση, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων, για όσους βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής.
  • Αναστέλλεται η καταβολή δόσεων εκκαθάρισης και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/12/2018.
  • Οι δόσεις εκκαθαρίσεων που τίθενται σε αναστολή εξοφλούνται μετά την 1/1/2019 σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.
  • Οι δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.
Δ) ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ Τ. ΟΕΚ
  • Αναστέλλονται οι υποχρεώσεις καταβολής δόσεων για δανειολήπτες εξ' ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ για χρονικό διάστημα έως 36 μήνες, χωρίς επιβάρυνση.
  • Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις των δανειοληπτών εξ’ ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ, όπως έχουν ορισθεί με βάση τη σχετική Υ.Α., για χρονικό διάστημα έως 12 μήνες, με έναρξη παράτασης από τις 19/12/2018.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εργασίας: 16 μέτρα για τους πυρόπληκτους"

Νίκος Τόσκας: Δεν παραιτούμαι γιατί το ζητά μια εφημερίδα – Δεν υπήρχε χρόνος για εντολή εκκένωσης

Στην άναρχη δόμηση που μετέτρεψε μια παρθένα περιοχή σαν το Μάτι σε ένα «τεράστιο αυθαίρετο», όπως ανέφερε, έριξε τις ευθύνες για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική ο Νίκος Τόσκας, προκειμένου να δικαιολογήσει τα λάθη του κρατικού μηχανισμού.

Μιλώντας στο Real fm, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε για το Μάτι πως «είναι μια περιοχή που πηγαίνω από μικρό παιδί και την ξέρω καλά. Έγιναν εγκλήματα και από μια παρθένα περιοχή, έχει γίνει ένα τεράστιο αυθαίρετο (…)».

Ο κ. Τόσκας δήλωσε πως δεν υπήρχε χρόνος για να δοθεί η εντολή εκκένωσης στην περιοχή. Όπως είπε, «ο νόμος προβλέπει να συγκληθεί συντονιστικό όργανο με ευθύνη του δημάρχου και να γίνουν εισηγήσεις από την Πυροσβεστική και να παρθούν αποφάσεις. Προτεραιότητα ήταν οι κατασκηνώσεις. Είναι εύκολο κάποιοι να λένε ότι φταίει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Δεν υπήρχε χρόνος και είναι μεγάλο λάθος κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στους υπηρεσιακούς».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στις αιτίες πρόκλησης της φωτιάς, τονίζοντας: «Συνομωσιολογικά αυτή τη στιγμή δεν θα μιλήσω, αλλά θα σας δώσω δύο στοιχεία: από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά δεν περνούν τα καλώδια της ΔΕΗ. Όσο κι αν φυσούν δυνατοί άνεμοι, φωτιά μόνη της δεν ανάβει. Στα Γεράνεια την ίδια μέρα που ξέσπασε η φωτιά, ξέσπασαν άλλες δύο φωτιές. Το ψάχνουμε πολύ, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, δεν θα αφήσουμε καμία πληροφορία ανεκμετάλλευτη. Υπάρχουν εντατικές έρευνες, γιατί εδώ έγινε ένα έγκλημα»

Αναφορικά με τυχόν πολιτικές ευθύνες του ιδίου για την τραγωδία, είπε: «Η παραίτηση δεν γίνεται επειδή το ζητάει μια εφημερίδα. Από εκεί και πέρα, αν ψάχνετε άνθρωπο βιδωμένο στην καρέκλα, δεν θα τον βρείτε σε μένα. Είμαι υποχρεωμένος να παλέψω σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να σβήσουν και οι υπόλοιπες φωτιές. Αυτή η κυβέρνηση παλεύει σαν σύνολο για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις. Βιδωμένος στην καρέκλα δεν είναι κανένας μας, ούτε εγώ».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Τόσκας: Δεν παραιτούμαι γιατί το ζητά μια εφημερίδα – Δεν υπήρχε χρόνος για εντολή εκκένωσης"

Δ.Μαραθώνα: Οργή κατοίκων κατά Ψινάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)

Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα όπου αγανακτισμένοι κάτοικοι και συγγενείς των θυμάτων, δεν έκρυψαν την οργή τους για την στάση της δημοτικής αρχής και την απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παραλίγο να μετατραπεί σε ρίνγκ. Οι οργισμένοι κάτοικοι μα ύβρεις προς τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, τον καλούσαν να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο δεν προχώρησε στην εκκένωση των οικισμών

Ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης έχει γίνει πλέον το κόκκινο πανί για τους κατοίκους, οι οποίο ζητούν να μάθουν για ποιον λόγο δεν έγινε εκκένωση των οικισμών και κάηκαν οι κάτοικοι μέσα στα σπίτια τους.

Το σκηνικό μύριζε μπαρούτι παρότι στην συνεδρίαση δεν παρέστη ο Δήμαρχος, αλλά δεν έλειψαν τα… γαλλικά ενώ παραλίγο ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου να μετατραπεί σε αρένα.



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ.Μαραθώνα: Οργή κατοίκων κατά Ψινάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)"

Πυροσβεστική: Καλούν στο νεκροτομείο για αναγνωρίσεις

Με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική καλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, από σήμερα 25/07/2018 έως και την Παρασκευή 27/07/2018 από ώρα 08:00 έως 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως μέχρι το Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην Αττική.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Καλούν στο νεκροτομείο για αναγνωρίσεις"

Άνοιγμα Ειδικού Λογαριασμού στην ΤτΕ για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Το άνοιγμα Ειδικού Λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό κάθε είδους δράση για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική, αποφάσισε η κυβέρνηση, με δεδομένο το διεθνές και εσωτερικό κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί.

Στον εν λόγω Λογαριασμό (23/2341195169 με IBAN GR4601000230000002341195169) θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν ξένα κράτη, επιχειρήσεις αλλά και πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Δημόσιο συμμετέχει με εισφορές 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ, 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ήδη η Ελληνική Βουλή έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της με επιπλέον 10 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου αναφέρεται:

«Με δεδομένο το διεθνές και εσωτερικό κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί προς τη χώρα μας αλλά και τους πληγέντες στις περιοχές της ανατολικής και δυτικής αττικής η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική και κυρίως για την ανακατασκευή και αποζημίωση των κατοικιών που καταστράφηκαν και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους.

Όργανο διαχείρισης του λογαριασμού είναι τριμελής επιτροπή με την συμμετοχή του προέδρου της Βουλής, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του υπουργού Οικονομικών.

Τη διαχείριση του λογαριασμού ελέγχουν ετησίως ορκωτοί λογιστές που τοποθετούνται από τον υπουργό Οικονομικών το πόρισμα των οποίων κατατίθεται ακολούθως στο ελεγκτικό συνέδριο για τον έλεγχο της σύννομης εκτέλεσης του ειδικού λογαριασμού.

Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο λογαριασμό αυτό με εισφορές 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ, 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών ενώ ήδη η Ελληνική Βουλή έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της με επιπλέον 10 εκατ. ευρώ.

Στο λογαριασμό αυτό θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν ξένα κράτη, επιχειρήσεις αλλά και πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος μας είναι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των δημόσιων Υποδομών τους καθώς και οι αποζημιώσεις και ανακατασκευές για τις κατοικίες να ολοκληρωθούν τάχιστα και για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν όλες ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπουν fast track διαδικασίες αδειοδότησης όλων των σχετικών έργων ενώ όπου χρειαστεί θα υπάρξουν συμπληρωματικές νομοθετικές παρεμβάσεις.

Ο αριθμός του λογαριασμού είναι 23/2341195169 με IBAN GR4601000230000002341195169».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιγμα Ειδικού Λογαριασμού στην ΤτΕ για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές"

Συγκλονίζει η μαρτυρία της συζύγου του σκηνοθέτη Αγγελόπουλου: Κάηκε το σπίτι μου, καταστράφηκε το αρχείο του Θόδωρου

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες στο Μάτι της Αττικής. Η περιοχή που άλλοτε έσφυζε από ζωή, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Όσοι κατάφεραν να σωθούν, ψάχνουν τις τελευταίες δύο ημέρες ανάμεσα στα αποκαΐδια να περισώσουν ό,τι μπορούν από τους κόπους μιας ζωής.

Λίγα μέτρα μακρυά από την ταβέρνα «Αργυρή Ακτή» βρίσκεται το σπίτι του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελοπουλου, ο οποίος το 2012 έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

Η επιβλητική μονοκατοικία του, ήταν ανάμεσα στα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική και που σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό μετρά 81 νεκρούς.

Η κάμερα του protothema.gr συνάντησε στο «Μάτι» την σύζυγο του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, Φοίβη Αγγελοπουλου και με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε πώς κατάφερε να σωθεί από τις φλόγες αλλά και πώς ολόκληρη η πνευματική ιδιοκτησια της οικογένειας έγινε στάχτη.

«Την ημέρα της φωτιάς ήμασταν εδώ. Πήγαμε στη θάλασσα με την εγγονή μου και τη κόρη μου που μόλις είχε έρθει από τη Νέα Υόρκη. Δεν χτύπησαν οι καμπάνες, δεν χτύπησαν οι σειρήνες, δεν ειδοποίησε κανείς», λέει η Φοίβη Αγγελοπούλου.

Λίγα λεπτά αργότερα σοκάρει με τα όσα εξιστορεί στην κάμερα του protothema.gr: «Είχαμε πάει να επισκεφτούμε μια φίλη μου η οποία ήταν χειρουργημένη η οποία τελικά πνίγηκε. Το δικο μου σπίτι κάηκε ολοσχερώς. κάηκαν τα βιβλία του άντρα μου η αλληλογραφία του με διάσημους ανθρώπους, όλα τα βιβλία των συγγραφέων που του είχαν αφιερώσει».

Τέλος σημειώνει: «Δυστυχώς, ούτε η πολιτεία ούτε εμείς οι κάτοικοι που έχουμε μισοεκπαιδευτει όλα αυτά τα χρόνια και είχαμε μία οργάνωση δεν λειτούργησε τίποτα.




ag5

ag1
ag2
ag3
ag4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονίζει η μαρτυρία της συζύγου του σκηνοθέτη Αγγελόπουλου: Κάηκε το σπίτι μου, καταστράφηκε το αρχείο του Θόδωρου"

Πυρκαγιά στη Ρόδο

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε πλαγιά του λόφου Μόντε Σμιθ, στις παρυφές της πόλης της Ρόδου.

Στην περιοχή, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Στην ίδια περιοχή, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και πέρυσι το καλοκαίρι.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά στη Ρόδο"

Στα νοσοκομεία παραμένουν 60 ενήλικες και 4 παιδιά – Έντεκα άτομα στη ΜΕΘ

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 11 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τους τραυματίες – εγκαυματίες στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 ενήλικες.

Στο νοσοκομείο Παίδων παραμένουν για νοσηλεία 4 παιδιά, ενώ δόθηκαν αρκετά εξιτήρια σε ενήλικες από τον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα νοσοκομεία παραμένουν 60 ενήλικες και 4 παιδιά – Έντεκα άτομα στη ΜΕΘ"

Μαξίμου: 5.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο – Αναλυτικά τα μέτρα της κυβέρνησης

Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διατεθούν περίπου 5.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο, σε πρώτη φάση, για τις άμεσες ανάγκες των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, στα πρότυπα του τι συνέβη έπειτα από τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

Στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, μετείχαν οι δήμαρχοι Ραφήνας- Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων, αλλά και οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Χουλιαράκης, Αλέξης Χαρίτσης και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ταμείου ειδικού σκοπού, στα πρότυπα αυτού που είχε συσταθεί για τις πυρκαγιές στην Ηλεία, με δικλείδες προκειμένου να διατεθούν εκεί που πρέπει οι πόροι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το ταμείο θα συγκεντρωθούν όλα τα ποσά, 50 εκατ. από πόρους του δημοσίου αλλά και η οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό. Εκτιμάται ότι το ποσό θα φτάσει συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ.

Τέλος, οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως θα συνδράμουν όπου κρίνεται απαραίτητο στα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

Αναλυτικά τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τους πυρόπληκτους:

Α. Μέτρα για την άμεση αρωγή και ενίσχυση των πληγέντων

1. Χορήγηση εφάπαξ έκτακτου επιδόματος στους πληγέντες μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των υλικών ζημιών από τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Το επίδομα σε οικογένειες ή φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν θα είναι ύψους 5.000 Ευρώ. Για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες το ποσό ανέρχεται στις 6.000 Ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν η ενίσχυση ανέρχεται στα 8.000 Ευρώ.
2. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας συν εφάπαξ ποσό 45 ημερήσιων επιδομάτων (650 Ευρώ) ανεργίας σε όσους ανασταλεί η εργασία τους μετά την καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν εξαιτίας των πυρκαγιών.
3. Εφάπαξ καταβολή έκτακτου βοηθήματος, ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων συντάξεων, στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ
4. Επίσπευση, άνευ χρονολογικής σειράς, των αιτήσεων συνταξιοδότησης εκείνων που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν ως 31.09.2018 ,των οποίων η ασφαλιστική τους περιοχή ή η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται εντός των πληγεισών περιοχών.
5. Μέτρα άμεσης φορολογικής ελάφρυνσης:
-Για τους φορολογούμενους, που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας
Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και 30 Οκτωβρίου 2018.
-Καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως 31 Οκτωβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τρίτη και τελευταία δόση έως και 31- Δεκεμβρίου 2018,
-Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και 30 Οκτωβρίου 2018.
-Καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως και 31 Οκτωβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τρίτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Επιπλέον, για τους φορολογούμενους που υπάγονται στις δύο παραπάνω ΔΟΥ, προωθούνται αποφάσεις για:

-Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 31 Ιουλίου 2018, έως και 30 Οκτωβρίου 2018, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.
-Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 31 Οκτωβρίου 2018.
-Παράταση για την υποβολή μεταβολών στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9), τα οποία επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές έως τέλος του τρέχοντος έτους.

Επίσης, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, που έληξαν ή θα λήξουν εντός εξαμήνου από την έκδοσή της.
-Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του έτους για τα ακίνητα, που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.

6. Μέτρα άμεσης ασφαλιστικής ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις και τους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις πυρόπληκτες περιοχές,

Αναστολή πληρωμής τρεχουσών εισφορών – δόσεων εκκαθαρίσεων – δόσεων ρυθμίσεων:

Ειδικότερα:
-Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών, δόσεων εκκαθάρισης και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/12/2018.
-Για τις δόσεις εκκαθαρίσεων που τίθενται σε αναστολή εξοφλούνται μετά την 1/1/2019 σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.
-Δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.
-Κεφαλαιοποιούνται οι καθυστερούμενες μέχρι το τέλος του προηγούμενου της καταστροφής μήνα ασφαλιστικές εισφορές μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.
-Όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής, διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων.
-Αναστέλλεται η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) και καταβολή τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα της καταστροφής, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.
Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.
-Στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ και στα εξαρτώμενα μέλη χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 31/12/2018 χωρίς προϋποθέσεις, η δε χορήγηση των προβλεπομένων παροχών-επιδομάτων καταβάλλεται άμεσα, χωρίς την τήρηση χρονολογικής σειράς.
-Επιμήκυνση των δόσεων οφειλετών συνταξιούχων που ρυθμίζονται-αποπληρώνονται μέσω της σύνταξης τους από τις 40 δόσεις, που ισχύει σήμερα, στις 60 δόσεις. Το μέτρο αυτό θα αφορά τους υποψήφιους συνταξιούχους που δεν έχει απονεμηθεί ακόμα η σύνταξη τους αλλά και τους υφιστάμενους συνταξιούχους που εμπίπτουν στην εν’ λόγω ρύθμιση.

7. Μέτρα στήριξης δανειοληπτών ΟΕΚ
-Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες εξ’ ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ για χρονικό διάστημα έως 36 μήνες, χωρίς επιβάρυνση.
-Παράταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις των δανειοληπτών εξ’ ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ, όπως έχουν ορισθεί με βάση τη σχετική Υ.Α., για χρονικό διάστημα έως 12 μήνες, με έναρξη παράτασης από τις 19/12/2018.
8. Αναστολή πλειστηριασμών για τους πληγέντες από την πυρκαγιά από σήμερα μέχρι την 30.9.2019
9. Παροχή ετήσιας επιχορήγησης 1200 Ευρώ σε κάθε πληγείσα οικογένεια για την κάλυψη των πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακών της αναγκών ανεξαρτήτως παρόχου.
10. Έκτακτες Οικονομικές Ενίσχυσεις των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα ύψους 2.000.000 Ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άμεσων έκτακτων αναγκών όπως η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, αγορά τροφίμων, φαρμακευτικού υλικού αλλά και για την άμεση και τάχιστη αποκατάσταση ζημιών σε βασικές υποδομές.
11. ‘Ανοιγμα των διοδίων στις πληγείσες περιοχές μέχρι την αντιμετώπιση της κρίσης από την πυρκαγιά.
12. Διαγραφή αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που καταστράφηκαν ώστε να μην χρεωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη διαγραφής ή άλλο διοικητικό πρόστιμο.
13. Η ΔΕΗ ήδη αποφάσισε την διαγραφή των οφειλών για ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες της η οποία έχει καταναλωθεί από 01.01.2018 έως και σήμερα για οικείες και καταστήματα που καταστράφηκαν καθώς και για τις οικείες των οικογενειών των θυμάτων και θα προχωρήσει σε γενναίες ρυθμίσεις για παλαιότερες οφειλές στις ίδιες κατηγορίες καταναλωτών.
14. Αυτονοήτως ο ΕΟΠΥΥ θα αντικαταστήσει όλο τον ιατρικό εξοπλισμό και τα τεχνικά βοηθήματα που καταστράφηκαν από τη φωτιά σε άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση με μηδενική συμμετοχή των δικαιούχων.
15. Τέκνα πληγεισών οικογενειών που φοιτούν ή θα εισαχθούν φέτος σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα αποκτούν αυτοδικαίως δικαίωμα μεταγραφής στο Ίδρυμα που είναι πλησιέστερο στην οικεία τους. Το μέτρο αυτό δύναται να παραταθεί και για επόμενα έτη με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.
16. Επίσης ο βαθμός των μαθητών οικογενειών που έχουν πληγεί και οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017-2018 προσαυξάνεται κατά 20% και εισάγονται στις αντίστοιχες σχολές ως υπεράριθμοι.
17. Τέλος ειδικά έκτακτα μέτρα αρμοδιότητας του έχει ανακοινώσει και το Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας διά του αρμόδιου Υπουργού.

Β. Μέτρα αποζημιώσης και ενίσχυσης των οικογενειών των θυμάτων

1. Οικονομική ενίσχυση στον ή στην σύζυγο ή αν δεν υπάρχει στον πλησιέστερο συγγενή θανόντος εξαιτίας της πυρκαγιάς ύψους 10.000 ευρώ.
2. Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος στα ανήλικα τέκνα θανόντων από τις πυρκαγιές ύψους 1000 ευρώ ανά τέκνο έως την ενηλικίωση τους ή εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερο ή ανώτατο ίδρυμα του εσωτερικού έως την συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
3. Τα τέκνα αυτά εάν εισαχθούν φέτος ή εάν ήδη φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μεταγράφονται στο ίδρυμα που είναι πλησιέστερο στην οικογενειακή κατοικία τους. Το μέτρο αυτό δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και για τα επόμενα έτη.
4. Όσα από τα τέκνα αυτά συμμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017-2018 ο βαθμός τους προσαυξάνεται κατα 20% και εισάγονται στις σχολές τους ως υπεράριθμοι. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να επαναληφθεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.
5. Ένα συγγενικό πρόσωπο α’ ή β’ βαθμού ή σύζυγος θύματος από την πυρκαγιά αποκτά δικαίωμα διορισμού σε φορείς της γενικής κυβέρνησης. Δικαίωμα διορισμού αποκτούν και τα άτομα που υπέστησαν αναπηρία ποσοστού 67% και άνω λόγω της πυρκαγιάς.
Επίσης η ελληνική Βουλή αποφάσισε ομόφωνα στην διάσκεψη των προέδρων τη χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος στο λογαριασμό κάθε παιδιού που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές. Το ύψος του ποσού θα αποφασιστεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής.

Γ. Η τρίτη δέσμη μέτρων αφορά την αποκατάσταση των υλικών ζημιών των ιδιωτών αλλά των Δημόσιων Υποδομών

1. Με δεδομένο το διεθνές και εσωτερικό κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί προς τη χώρα μας αλλά και τους πληγέντες στις περιοχές της ανατολικής και δυτικής αττικής η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική και κυρίως για την ανακατασκευή και αποζημίωση των κατοικιών που καταστάφηκαν και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των Υποδομών τους.
Όργανο διαχείρισης του λογαριασμού είναι τριμελής επιτροπή με την συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής,του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργού Οικονομικών.
Τη διαχείριση του λογαριασμού ελέγχουν ετησίως ορκωτοί λογιστές που τοποθετούνται από τον Υπουργό Οικονομικών το πόρισμα των οποίων κατατίθεται ακολούθως στο ελεγκτικό συνέδριο για τον έλεγχο της σύννομης εκτέλεσης του ειδικού λογαριασμού.
Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο λογαριασμό αυτό με εισφορές 20 εκ. Ευρώ από τον ΟΑΕΔ, 10 εκ. Ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ ήδη η Ελληνική Βουλή έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της με επιπλέον 10 εκ. Ευρώ.

Στο λογαριασμό αυτό θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν ξένα κράτη, επιχειρήσεις αλλά και πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος είναι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των δημόσιων Υποδομών τους καθώς και οι αποζημιώσεις και ανακατασκευές για τις κατοικίες να ολοκληρωθούν τάχιστα και για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν όλες ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπουν fast track διαδικασίες αδειοδότησης όλων των σχετικών έργων ενώ όπου χρειαστεί θα υπάρξουν συπληρωματικές νομοθετικές παρεμβάσεις.

Ο αριθμός του λογαριασμού είναι 23/2341195169 με IBAN GR4601000230000002341195169

Η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου είναι αρχική και η ελληνική Πολιτεία δεσμεύεται ότι τα επιπλέον έξοδα που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών θα καλυφθούν στο σύνολό τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τις ίδιες ειδικές διαδικασίες.
2. Με ειδικές διατάξεις θα δοθούν για πρώτη φορά επιδοτήσεις και για τους περιβάλλοντες χώρους κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές.
3. Με ειδική ρύθμιση το Υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει την δωρεάν εκπόνηση των μελετών για την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων.».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: 5.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο – Αναλυτικά τα μέτρα της κυβέρνησης"

Δωρεά 100 χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα από την Αλβανία για τους πυρόπληκτους

Μετά τα Σκόπια, που ανακοίνωσε πως θα διαθέσουν 97 χιλ. Ευρώ προς την Ελλάδα, και η Αλβανία ανακοίνωσε την δωρεά 100 χιλ. Ευρώ, για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με το shqiptarja.com, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έχει ήδη υπογράψει την σχετική απόφαση για την διάθεση του ποσού προς την χώρα μας.

Ο ίδιος, με ανάρτησή στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Έλληνα πτωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας παράλληλα την υποστήριξή του προς τον ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες ώρες. “Η Αλβανία αισθάνεται ιδιαίτερα κοντά στη γειτονική Ελλάδα, σε αυτές τις τραγικές ώρες για όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές συνέπειες μιας πυρκαγιάς! Η αλβανική κυβέρνηση μόλις ενέκρινε μια δωρεά στο όνομα της αλληλεγγύης με τους αδελφούς μας” έγραψε συγκεκριμένα ο Ράμα.

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα στη λίστα των νεκρών της Αττικής, περιλαμβάνεται ένας Αλβανός υπήκοος, ενώ αγνοούνται άλλοι δύο. 
Ωστόσο σε εκπομπή του TV Report Αλβανός μετανάστης που ζει στην Αθήνα, δήλωσε τηλεφωνικά πως έχουν χαθεί τα ίχνη στην πληγείσα περιοχή της Ανατολικής Αττικής μιας οικογένειας από τους Αγίους Σαράντα και ενός νεαρού από το Τεπελένι.

alba1
alba2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεά 100 χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα από την Αλβανία για τους πυρόπληκτους"

Ο στρατός στήνει σκηνές στο Μάτι- Για τους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια τους [εικόνες]

Σκηνές στήνουν στο Μάτι, άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, για όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους και βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι.
Ηδη ξεκίνησαν οι εργασίες, ενώ άνδρες από τις μονάδες του Στρατού που βρίσκονται στον Αγιο Ανδρέα, από το μεσημέρι μοιράζουν μερίδες φαγητό και εμφιαλωμένο νερό, για τους κατοίκους και για τους εθελοντές που παραμένουν στην περιοχή.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο στρατός στήνει σκηνές στο Μάτι- Για τους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια τους [εικόνες] "

Βοήθεια ενός εκατ. ευρώ για τους πληγέντες από την Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι πέρα από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για λογαριασμό όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προσφέρει επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ ως άμεση οικονομική βοήθεια για όσους έχουν πληγεί από τις θανάσιμες πυρκαγιές στην Αττική.

«Η επόμενη ημέρα αφήνει ένα τεράστιο κενό στην κάλυψη βασικών αναγκών και την αποκατάσταση των υποδομών και του περιβάλλοντος, το οποίο οφείλουμε να καλύψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας.

Η οικονομική βοήθεια του ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Εθνική Τράπεζα θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος Act4Greece της τράπεζας για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και την προώθηση αναπτυξιακών έργων, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές των πληγέντων περιοχών.

Πέρα από την προσφορά του ενός εκατομμυρίου ευρώ, η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει τον ενεργό ρόλο του φορέα υλοποίησης της δράσης «Πληγέντες Πυρκαγιών Αττικής» μέσα από την πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης του act4Greece, με στόχο τη συγκέντρωση επιπλέον χρημάτων και από άλλους φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, για την ανακούφιση των συμπολιτών μας και την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.

Ως φορέας υλοποίησης της δράσης, η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους στρατηγικούς εταίρους και τον αυστηρό ελεγκτικό μηχανισμό του act4Greece, διασφαλίζει τη διαφάνεια και λογοδοσία στη συγκέντρωση και διάθεση των χρημάτων, ώστε να καλύψουν πραγματικές ανάγκες και να πιάσουν τόπο.

«Σε αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες, οφείλουμε να ανταποκριθούμε όλοι προσφέροντας με κάθε τρόπο στους συμπολίτες μας, ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες που προκλήθηκαν, κοινωνικές και οικονομικές, από τις καταστροφικές πυρκαγιές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.act4greece.gr, καθώς και με απευθείας κατάθεση στο Δίκτυο Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ή αποστολή εμβάσματος μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών Internet, Phone & Mobile Banking στο λογαριασμό με αριθ. 080/ 006855-14 (ΙΒΑΝ: GR6501100800000008000685514 / BIC: ETHNGRAA).

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Βοήθεια ενός εκατ. ευρώ για τους πληγέντες από την Εθνική Τράπεζα"

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας

Έλλειψη συντονισμού κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας, καθώς δεν υπήρξε κανένας συντονισμός. «Έπαιρνε άπειρα τηλέφωνα στον δήμο, την αστυνομία, την Πυροσβεστική και κανένας δεν της έλεγε τι να κάνει. Το πρώτο πυροσβεστικό εμφανίστηκε 11:30 τα μεσάνυκτα. Το κτίριο σώθηκε από τις φωτιές από 3 τεχνικούς υπαλλήλους με δική τους πρωτοβουλία και κίνδυνο τη ζωή τους. Άφαντοι οι αρμόδιοι» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Κέντρο Υγείας εκκενώθηκε στις 6:30 μ.μ. και κανείς δεν γνωρίζει τι θα είχε συμβεί άν η διευθύντρια-συντονίστρια δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να το εκκενώσει. «Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λ. Μαραθώνος. Με δική της ευθύνη και αυτοθυσία γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (υδραυλικός, ψυκτικός, ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας» τονίζει.

«Μάχη» δόθηκε στα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Σπάτων.

Πολλοί από τους εργαζόμενους έχασαν περιουσίες στην πύρινη λαίλαπα και κινδύνεψαν δικοί τους άνθρωποι. Όμως, όλοι προσέτρεξαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και πρόσφεραν βοήθεια σε τραυματίες και εγκαυματίες, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοοκομεία.

«Πήγαν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Οι ίδιοι περιγράφουν εικόνες φρίκης και καταστάσεις μπάχαλο, χωρίς κανέναν συντονισμό. Περιέθαλψαν 92 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις πιο σοβαρά διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, γιατροί και νοσηλευτές περιέθαλψαν 25 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο πιο σοβαρά διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία και σύμφωνα με την Ομοσπονδία «αρκετοί εργαζόμενοι που είναι κάτοικοι της περιοχής έχασαν τα σπίτια τους και κινδύνεψαν συγγενείς τους, περιγράφουν εικόνες φρίκης και παντελή έλλειψη συντονισμού με το δημαρχείο και τις άλλες αρμόδιες αρχές».

«Θρηνούμε μία συνάδελφο που χάθηκε στις φωτιές με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της»

Όμως, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και σε μία τραγική ιστορία που αφορά τον θάνατο μίας συναδέλφου, εργαζόμενης στον τομέα της Υγείας: «Δυστυχώς, από επίσημη ενημέρωση που έχουμε, μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και συνάδελφος Τεχνολόγος-Ακτινολόγος με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της, που αναγνωρίστηκαν σε ένα από τα καμένα αυτοκίνητα (αναγνωρίστηκε το παιδί της και βρέθηκε η τσάντα με την ταυτότητά της). Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η άτυχη συνάδελφός μας, παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας με τρίμηνη μετακίνηση από το ΓΟΝΚ που υπηρετούσε. Μονογονεϊκή οικογένεια, που πέρυσι στο ίδιο σπίτι χάθηκε και ο πατέρας της (σκοτώθηκε στο πηγάδι του σπιτιού)».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσφέρει 3.000 ευρώ στους πυρόπληκτους και καλεί τα σωματεία-μέλη της να συνεισφέρουν και αυτά όπως μπορούν. Τέλος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας"

Κρήτη: Αυτοκίνητα και εκατοντάδες στρέμματα έγιναν στάχτη

Την ώρα που οι πυρκαγιές σε Βρύσες και Κακόπετρο Χανίων μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ανακριτικών υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, η υπηρεσία αρχίζει να καταγράφει τις πρώτες ζημιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις Βρύσες όπου η φωτιά βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι υπό μερικό έλεγχο, κάηκαν 15 αυτοκίνητα και δύο αποθήκες ενώ η έκταση η οποία αποτεφρώθηκε ξεπερνά, σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις, τα 5.000 στρέμματα.

Στο σημείο παραμένουν 6 οχήματα με 14 πυροσβέστες οι οποίοι όλες αυτές τις μέρες υπερέβαλαν εαυτό προκειμένου να σώσουν ότι μπορούσαν.

Στον Κακόπετρο, η το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση με αρκετές δυνάμεις της ΠΥ να παραμένουν στο σημείο.

ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Αυτοκίνητα και εκατοντάδες στρέμματα έγιναν στάχτη"

Περαιτέρω στήριξη Ε.Ε. για τις πυρκαγιές

Στην Αθήνα βρίσκεται από χτες Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τη βοήθεια της Ε.Ε. που παρέχεται στην Ελλάδα μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις θανατηφόρες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα.
Ο Επίτροπος ανακοίνωσε ότι η Ιταλία και η Ρουμανία έστειλαν 4 αεροπλάνα ενώ η Κύπρος απέστειλε πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες από χθες άρχισαν να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης. Προσφορές για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω του μηχανισμού έγιναν επίσης από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα και το Μαυροβούνιο.
Σήμερα ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Tσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως θα επισκεφθεί τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και θα συντονίσει την επιτόπια στήριξη της Ε.Ε.
Το δορυφορικό σύστημα Copernicus της Ε.Ε. έχει επίσης ενεργοποιηθεί για να παρέχει στις ελληνικές αρχές εξειδικευμένους χάρτες ακριβείας. Παράλληλα, η Επιτροπή εξακολουθεί να συνδράμει άλλα κράτη μέλη που ζήτησαν βοήθεια. 
Ο Επίτροπος Στυλιανίδης δήλωσε: «Εδώ στην Αθήνα είχα συνάντηση με τον υπουργό κ. Νίκο Τόσκα προκειμένου να ανταλλάξουμε πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις. Υπογράμμισα ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να κάνει ό, τι χρειάζεται για να βοηθήσει τους Έλληνες και τις ελληνικές αρχές αυτές τις δύσκολες στιγμές που σπαράζουν καρδιές. Είμαστε όλοι μαζί σ' αυτό. Είναι μια ημέρα πένθους, αλλά από κοινού, ως Ευρωπαίοι, είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε αποφασιστικά αυτές τις πυρκαγιές. Μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας βοηθήσαμε να κινητοποιήσουμε αεροσκάφη, οχήματα, ιατρικό προσωπικό και πυροσβέστες. Είχαμε ακόμη περισσότερες προσφορές για βοήθεια χθες βράδυ και ευχαριστώ όλες τις χώρες που προσέφεραν στήριξη. Προτεραιότητά μας πρέπει να εξακολουθήσει να είναι η παροχή βοήθειας σε όσους επλήγησαν και αυτό για όσο χρόνο χρειαστεί».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Περαιτέρω στήριξη Ε.Ε. για τις πυρκαγιές"

Φωτιές στην Αττική: Μεσίστιες οι σημαίες της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της πρεσβείας της Ρωσίας, αλλά και των ρωσικών προξενικών αρχών στην Ελλάδα, εις ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, μετά τις φονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική. 

«Μεσίστιες οι σημαίες της Πρεσβείας και των προξενικών αρχών της Ρωσίας στην Ελλάδα. Συμμεριζόμαστε το πένθος του αδελφικού λαού της Ελλάδας. #Ρωσία #Ελλάδα #αλληλεγγύη », αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας στο Facebook. 




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές στην Αττική: Μεσίστιες οι σημαίες της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα"

Κομισιόν: Ευθύνη της Ελλάδας αν έκανε περικοπές στις δομές έκτακτης ανάγκης

«Η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών».

Αυτό απάντησε, σήμερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Κρίστιαν Σπαρ, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο ότι η Ελλάδα έχει κάνει περικοπές στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο της προσαρμογής του προγράμματος στήριξης και της μείωσης των κρατικών δαπανών που επιβάλουν οι θεσμοί.

Ο κ. Σπαρ ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, οι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές Αρχές τους δημοσιονομικούς στόχους στο σύνολό τους, αλλά η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δηλαδή του σημερινού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρέμεινε σχετικά σταθερός από το 2010 και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους πυροσβέστες αυξήθηκε ελαφρά (κατά 3,6%) μεταξύ του 2010 και του 2018.

Συμπλήρωσε, δε, ότι ο αριθμός των πυροσβεστών στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός από το 2011 έως το 2018 και κατέληξε λέγοντας πως το Πυροσβεστικό Σώμα εξαιρείται από τον κανόνα που ισχύει για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Ευθύνη της Ελλάδας αν έκανε περικοπές στις δομές έκτακτης ανάγκης "

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ζητούνται εθελοντές όλων των ειδικοτήτων για τους πληγέντες στο Μάτι

Τη δημιουργία δικτύου εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της λειτουργίας στο Μάτι επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στο πλαίσιο αυτό, όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, είτε να απευθύνεται στο Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., επί της οδού Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι, προκειμένου να δηλώσει τα στοιχεία του και την ιδιότητά του, είτε εναλλακτικά να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου:

somatiosekeel@gmail.com

Οι σχετικές λίστες που θα καταρτιστούν, θα προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ραφήνας, σημειώνει το Σωματείο ενημερώνοντας επίσης ότι σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Ραφήνας, «προς ώρας έχουν καλυφθεί οι πρώτες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό».

Κλείνοντας, το σωματείο χαρακτηρίζει «συγκινητική» τη χθεσινή ανταπόκριση των απλών πολιτών, αλλά και επιχειρήσεων στο κάλεσμά του, καθώς συγκεντρώθηκαν 10 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία ήδη μεταφέρθηκαν σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά και ιδιώτες μεταφορείς και δίκτυα εθελοντών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΕΛΠΝΟ: Ζητούνται εθελοντές όλων των ειδικοτήτων για τους πληγέντες στο Μάτι"

Οι εικόνες εκθέτουν τον δήμαρχο Μαραθώνα (εικόνες – video)

Κάηκε τελικά το σπίτι του δημάρχου Μαραθώνα ή όχι;

Ο Ηλίας Ψινάκης αργά το βράδυ της Τρίτης δήλωσε στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων του Alpha ότι κάηκε το σπίτι του στο Νέο Βουτζά. «Όταν καίγεται το σπίτι σου, αιφνιδιάζεσαι. Εμένα κάηκε το σπίτι μου, ευτυχώς. Ευτυχώς γιατί όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια, φανταστείτε μην καεί το δικό μου, μετά θα λέγανε ότι την έβαλα εγώ τη φωτιά».



Λίγε ώρες αργότερα, το πρωί της Τετάρτης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Μαραθώνα περιέγραφε πώς μέσα σε λίγα λεπτά οι φλόγες τύλιξαν το σπίτι του.«Κάηκε το σπίτι μου. Στο δικό μου σπίτι που ήταν από τα πρώτα που κάηκε…μύρισε κάτι καμένο και σε δύο λεπτά ήταν όλο φλόγες».

Το youweekly.gr δημοσίευσε φωτογραφίες του σπιτιού του Ηλία Ψινάκη όπου φαίνεται να έχει καεί το οικόπεδο τριγύρω αλλά το σπίτι να μην έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ενώ και στα χέρια μας έφτασαν φωτογραφίες που δείχνουν το σπίτι να μην έχει καταστραφεί. Τι συμβαίνει τελικά;


altsantiri
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι εικόνες εκθέτουν τον δήμαρχο Μαραθώνα (εικόνες – video) "

Ηλίας Ψινάκης: Τα μποφόρ και τα πεύκα φταίνε για την καταστροφή

Στα υψηλά μποφόρ και την φύση της περιοχής απέδωσε τις ευθύνες για το μέγεθος της καταστροφής ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ψινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Δεν προφταίνει με 8 μποφόρ και πεύκα να κάνει κανείς τίποτα».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, του οποίου κάηκε το σπίτι του στο Νέο Βουτζά, είπε αναφορικά με το γιατί δεν λειτούργησε το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για την εκκένωση του πληθυσμού, που όπως παραδέχθηκε υπάρχει στον δήμο, ο κ. Ψινάκης υποστήριξε πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, «δεν μπορεί να πάρει κανένας την πρωτοβουλία να δώσει την εντολή».

Όπως δήλωσε, σε τόσο μεγάλες καταστροφές την πλήρη ευθύνη για τον έλεγχο της κατάστασης αναλαμβάνει η Πυροσβεστική. «Εάν όλοι έδιναν εντολές θα είχαμε μεγαλύτερη καταστροφή», υποστήριξε ο κ. Ψινάκης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλίας Ψινάκης: Τα μποφόρ και τα πεύκα φταίνε για την καταστροφή"

Παύλος Πολάκης: «Τα ραμολιμέντα της δημοσιογραφίας πάνω από τους νεκρούς χύνουν ψέμματα και δηλητήριο»!

Ευκαιρία για να επιτεθεί σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και να δηλώσει την προσωπική του συμβολή στην αντιμετώπιση της καταστροφής στην Ανατολική Αττική βρήκε ο Παύλος Πολάκης. Την ώρα που η Ελλάδα μετρά, μέχρι αυτή την ώρα, 81 νεκρούς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει πως έμεινε «36 ώρες στο πόδι», παρά την «απερίγραπτη προσωπική πίεση», στις οποίες συνεργάστηκε «από τον πρωθυπουργό…μέχρι τον τελευταίο εθελοντή».

Ο κ. Πολάκης δηλώνει πως αισθάνεται Θλίψη, θυμό αλλά και πείσμα, μεταξύ άλλων, «για να μην περάσουν στην κοινωνία τα ποταπά συναισθήματα που ξερνάνε φασίστες ,παπάδες που βγάζουν τα χουντικά τους σώψυχα, ραμολιμέντα της δημοσιογραφίας που πάνω στους νεκρούς χύνουν ψέμματα και δηλητήριο για να ξαναφέρουν τα αφεντικά τους πίσω»:

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Πολάκη έχει ως εξής:

“Μετά από 36 ώρες στο πόδι και μια απερίγραπτη πίεση συνολική και προσωπική, λόγω αυτών που συνέβαλα να γίνουν για να αντιμετωπιστούν πλευρές της τραγωδίας αλλά και τη συνήθη προσωπική επίθεση που δέχθηκα άλλη μια φορά με όρους πρωτοφανούς διαστρέβλωσης, μέσα μου παλεύουν τρία συναισθήματα
-ΘΛΙΨΗ για τους ανθρώπους που χάθηκαν, θλίψη για τους ανθρώπους που δεν προλάβαμε να σώσουμε σε μια πρωτοφανή πυρκαγιά μέσα σε αστικό ιστό με ακραίες συνθήκες ανέμου ..
-ΘΥΜΟΣ γιατί σκέφτομαι ,δεν μπορώ να μην σκέφτομαι, πως ξεκινάει μια πυρκαγιά με πολλές εστίες στη δυτική Αττική, πέφτουν πολλές δυνάμεις να την ελέγξουν καθώς κατευθύνεται στην Κινέττα και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ξεσπά πάλι με πολλές εστίες,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ,φωτιά στην άλλη μεριά της Αττικής πάλι κοντά σε κατοικημένες περιοχές ………………………………..
-ΠΕΙΣΜΑ γιατί συνεργάστηκα με πολλούς ανθρώπους από τον Πρωθυπουργό της χώρας ,μέχρι το τελευταίο εθελοντή ,από τους Πυροσβέστες και τους λιμενικούς μέχρι τους Εκαβιτες και τους νοσοκομειακούς γιατρούς , από την περιφερειάρχη και τους άλλους υπουργούς μέχρι τους διοικητές των νοσοκομείων και του ΕΚΕΠΥ (Νίκο και Πυρρο σας ευχαριστώ) που ΕΔΩΣΑΝ ΨΥΧΗ για να ΣΩΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και περιουσίες .
-ΠΕΙΣΜΑ γιατί υπήρξε έκρηξη εθελοντικής προσφοράς αίματος στο κάλεσμα ΔΟΥ εθνικού Κέντρου αιμοδοσίας
-ΠΕΙΣΜΑ γιατί υπάρχει και η πολιτική απόφαση για την άμεση στήριξη των πυρόπληκτων με πολλαπλά μέτρα αλλά και κύμα προσφορών από έχοντες και απλούς ανθρώπους !!!
-ΠΕΙΣΜΑ για να μην περάσουν στην κοινωνία τα ποταπά συναισθήματα που ξερνάνε φασίστες ,παπάδες που βγάζουν τα χουντικά τους σωψυχα, ραμολιμεντα της δημοσιογραφίας που πάνω στους νεκρούς χύνουν ψέμματα και δηλητήριο για να ξαναφέρουν τα αφεντικά τους πίσω .
-ΠΕΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ .Τους ανθρώπους που χάθηκαν δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω ,να σταθούμε δίπλα στους τραυματίες και στους συγγενείς τους και σε όλους τους πυρόπληκτους και να απαλύνουμε τον πόνο τους και να ξαναφτιάξουν το βιός τους ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!
Και ως πολιτεία και ως κοινωνία και ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ ….
Καλό ξημέρωμα …επαγρυπνούμε και συνεχίζουμε… “.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παύλος Πολάκης: «Τα ραμολιμέντα της δημοσιογραφίας πάνω από τους νεκρούς χύνουν ψέμματα και δηλητήριο»!"

Google: Εργαλεία ανέυρεσης αγνοουμένων και εντοπισμού πυρκαγιών

Στην ενεργοποίηση τριών εργαλείων, προχώρησε την Τρίτη 24 Ιουλίου, η ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσεων της Google, σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.
Σύμφωνα με την Google τα εργαλεία αυτά, που είναι πολύ απλά στη χρήση, είναι:
  • SOS Alert στην υπηρεσία Search & Maps, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τοπικές γραμμές βοήθειας και συνεχή ενημέρωση για επείγοντα θέματα. 
  • Crisis Map που αποτυπώνει εστίες πυρκαγιάς, στοιχεία κυκλοφορίας και σημεία καταφυγίων και περίθαλψης.
  • Person Finder, ένα εργαλείο σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξαναβρούν φίλους και αγαπημένους σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπιστικών καταστροφών.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Google: Εργαλεία ανέυρεσης αγνοουμένων και εντοπισμού πυρκαγιών"

Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει τέλος στο θρίλερ: Τα δυο κοριτσάκια στη βάρκα δεν είναι οι δίδυμες

Τέλος στο θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια βάζει η ΕΛ.ΑΣ. καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για για παιδιά της οικογένειας Φιλιπόππουλου. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας με το μούσι που συνόδευε τα παιδιά βρέθηκε και εξετάστηκε από την αστυνομία. Τα παιδιά που είχε μαζί του στη βάρκα ήταν τα δυο δικά του και τα δυο παιδιά της κουμπάρας του. 
Προφανώς ο απελπισμένος πατέρας, μέσα στην αγωνία του για να βρει τα παιδιά του πίστεψε ότι τα κοριτσάκια στη βάρκα, που μοιάζουν με τα δικά του, είναι τα παιδιά του. 
Ετσι, οι δύο δίδυμες οι οποίες ήταν με τον παππού τους και την γιαγιά τους για παραθέρισμα στην περιοχή, θεωρούνται αγνοούμενες. 
Πώς ξεκίνησε το θρίλερ
Το θρίλερ ξεκίνησε όταν ο πατέρας των κοριτσιών βλέποντας κάποια πλάνα στην τηλεόραση του Alpha μπέρδεψε δυο κοριτσάκια που επέβαιναν σε μια βάρκα με τα δικά του.


Πρόκειται για δυο κοριτσάκια που είχαν διασωθεί από τη θάλασσα, με βάρκα. Τα δυο κορίτσια αυτά αποβιβάστηκαν στην ακτή. 
Το λιμενικό ήλεγξε τις λίστες και διαπίστωσε ότι τα παιδιά, οι δίδυμες Φιλιποππούλου δεν περιλαμβάνονται σε αυτή. 
Επίσης, ο καπετάνιος του πλοίου είπε ότι τα παιδιά συνοδεύονταν. 
O πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση είπε ότι πρόκειται για μπερδεμένη ιστορία. 
Ο άνδρας με το μούσι υποστήριξε από την πλευρά του ότι τα παιδιά είναι δικά του και δεν είναι οι δίδυμες Φιλιποππούλου. Τέλος και επίσημα στο θρίλερ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του. 
Για τα δυο κοριτσάκια είχε εκδοθεί νωρίτερα και Amber Alert. 
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει τέλος στο θρίλερ: Τα δυο κοριτσάκια στη βάρκα δεν είναι οι δίδυμες "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news