facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Αναστολή διοδίων όλη τη νύχτα σε Αφίδνες, Καπανδρίτι και Μαλακάσα

Με δεδομένη την κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής λόγω των πυρκαγιών, η Νέα Οδός ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα σε αναστολή είσπραξης διοδίων τελών σε όλους τους σταθμούς διοδίων που βρίσκονται υπό τη διαχείρισή της, εντός του νομού Αττικής.

Ειδικότερα, η αναστολή είσπραξης ισχύει για τον μετωπικό σταθμό Αφιδνών, και του πλευρικούς σταθμούς Καπανδριτίου και Μαλακάσας και θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή διοδίων όλη τη νύχτα σε Αφίδνες, Καπανδρίτι και Μαλακάσα"

Φωτιά στην Αττική: Στην Τεχνόπολη και τα 300 παιδιά της κατασκήνωσης του Δήμου Αθηναίων από τον Άγιο Ανδρέα

Ασφαλή και όλα καλά στην υγεία τους είναι τα περίπου 300 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στην κατσκήνωση του Αγίου Ανδρέα, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Τα 300 παιδιά μεταφέρθηκαν στην Τεχνόπολη, όπου τα περίμεναν κοινωνικοί λειτουργοί και ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Καμίνης.

Τα παιδιά ήταν ταλαιπωρημένα από την ένταση και τη μετακίνηση, αλλά ήταν καλά στην υγεία τους και ανέμεναν με αγωνία να συναντηθούν με τους γονείς τους.

ath1

ath2
at
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Στην Τεχνόπολη και τα 300 παιδιά της κατασκήνωσης του Δήμου Αθηναίων από τον Άγιο Ανδρέα"

Η Κύπρος στέλνει πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε στον Προκόπη Παυλόπουλο την αμέριστη συμπαράστασή του για τη δοκιμασία της Ελλάδας από τις πυρκαγιές.

Επιπλέον, του ανακοίνωσε ότι η Κύπρος έθεσε στη διάθεση της Ελλάδας πυροσβεστικά μέσα και έμψυχο δυναμικό, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμώς τον κ. Αναστασιάδη τονίζοντας ότι, και μέσα από αυτή την δοκιμασία, αναδεικνύεται η διαχρονική γνήσια αλληλεγγύη μεταξύ του κυπριακού και του ελληνικού λαού.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κύπρος στέλνει πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα"

Αναστέλλονται τα διόδια σε όλη την Αττική οδό για ολόκληρη τη νύχτα λόγω της φωτιάς

Την αναστολή είσπραξης διοδίων καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η διεύθυνση της Αττικής Οδού, προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάσταση με τη φωτιά που κατακαίει πολλές περιοχές της Αττικής.

Το μέτρο θα ισχύσει σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η κατάσταση που επικρατεί είναι εξαιρετικά δύσκολη και πολλοί κάτοικοι σπεύδουν στις περιοχές των πυρκαγιών, προκειμένου να βοηθήσουν ή να παραλάβουν συγγενείς και γνωστούς τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλονται τα διόδια σε όλη την Αττική οδό για ολόκληρη τη νύχτα λόγω της φωτιάς"

Σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα τα παιδιά των κατασκηνώσεων

Εκκενώθηκαν προληπτικά για λόγους ασφαλείας οι παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα, μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου , τα 621 παιδιά, όπως και άλλων κατασκηνώσεων, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μετακινηθούν με μέσα του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από το δήμο Αθηναίων, είναι δυο υδροφόρα οχήματα για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Κινέτα και Πεντέλη. Ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, έως ότου υποχωρήσουν οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα τα παιδιά των κατασκηνώσεων"

Πληροφορίες για νεκρούς από τις πυρκαγιές

Δραματικές διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η πύρινη κόλαση στην Αττική, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη νεκρών.

Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για έναν νεκρό στην περιοχή της Ραφήνας. Πρόκειται για απανθρακωμένο σώμα στη λεωφόρο Δημοκρατίας.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ακόμη νεκρό, στην περιοχή Μάτι. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Νωρίτερα, την εκτίμηση πως «σίγουρα υπάρχουν νεκροί» έκανε και ο δήμαρχος Ραφήνας.

Ο κ. Μυλωνάς γνωστοποίησε, επίσης, ότι υπάρχουν οκτώ διακομιδές, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Συνολικά, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 25 άτομα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πληροφορίες για νεκρούς από τις πυρκαγιές"

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ραφήνα λόγω της πυρκαγιάς

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η αστυνομία, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ράφήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, σημειώνονται εκτροπές:

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φλέμινγκ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Ραφήνας).

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Χριστοφόρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Πικερμίου).

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (περιοχή Νέας Μάκρης)

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Διονύσου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνας (περιοχή Νέας Μάκρης).

Στην οδό Αλεξάνδρου Φλέμινγκ και Νηρέως, στην πλατεία Ραφήνας, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Αρτέμιδα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ραφήνα λόγω της πυρκαγιάς"

Φωτογραφίες σοκ: Τουλάχιστον 25 άτομα στο νοσοκομείο - Οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Σε θρίλερ με δεκάδες εγκλωβισμένα άτομα σε σπίτια εξελίσσεται η κατάσταση στο Μάτι, καθώς δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δεν έχουν σταματήσει να δέχονται κλήσεις για βοήθεια.

Αργά το βράδυ όπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο.


Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 25 άνθρωποι διακομιστεί στα νοσοκομεία, με τους έξι να είναι διασωληνωμένο σε ΜΕΘ. 



kammenos_mesa5





travmatias_new

Ακολουθεί το ηχητικό από τις δηλώσεις των αρμοδίων στο ΘΕΜΑ 104,6
:




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτογραφίες σοκ: Τουλάχιστον 25 άτομα στο νοσοκομείο - Οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ"

Λιμενικό: Οι πολίτες να καλούν για βοήθεια το «108», όχι τα ΜΜΕ

Το Λιμενικό, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες που χρήζουν βοήθειας, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ραφήνα, να καλούν στον αριθμό «108» έκτακτης ανάγκης και όχι στα ΜΜΕ.

Νωρίτερα, αρκετοί πολίτες είχαν απευθυνθεί στα τηλεοπτικά κανάλια, κάνοντας αναφορά για εγκλωβισμένους πολίτες εξαιτίας της φωτιάς.

«Παρακαλούνται οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από τα μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ακτές της Ραφήνας, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής “108” και όχι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ανέφερε η ανακοίνωση του Λιμενικού.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμενικό: Οι πολίτες να καλούν για βοήθεια το «108», όχι τα ΜΜΕ"

Δύο αρματαγωγά απέπλευσαν και σπεύδουν για εγκλωβισμένους της Ανατολικής Αττικής

Δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσαν από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και σπεύδουν προς παροχή βοήθειας στους εγκλωβισμένους της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τα Α/Γ Ικαρία και Ρόδος, τα οποία θα καταπλεύσουν στις παραλίες της περιοχής.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο αρματαγωγά απέπλευσαν και σπεύδουν για εγκλωβισμένους της Ανατολικής Αττικής"

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Πήραμε κλήση για νεκρό στον Νέο Βουτζά

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ αποκάλυψε πριν από λίγα λεπτά ότι το Κέντρο έλαβε τηλεφωνική κλήση για να παραλάβει απανθρακωμένο σώμα αγνώστου προσώπου από την περιοχή του Ν. Βουτζά.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ανακοίνωσε ότι ήδη κατευθύνονται προς την περιοχή ασθενοφόρα, χωρίς να μπορεί ο ίδιος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του θύματος

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Πήραμε κλήση για νεκρό στον Νέο Βουτζά"

Χωρίς δρομολόγια τα ΚΤΕΛ προς Πελοπόννησο και την Ήπειρο λόγω των πυρκαγιών

Αναγκαστικό «στοπ» στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς την Πελοπόννησο και την Ήπειρο προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά Κινέτα, αφού από νωρίς το απόγευμα παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Επίσης, με εντολή της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθήνα-Κιάτο και αντίστροφα, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού προς Αεροδρόμιο.

Από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) υπάρχουν τροποποιήσεις δρομολογίων στις λεωφορειακές γραμμές 301, 314 και 324 που εξυπηρετούν τις περιοχές Ανθούσα, Πεντέλη κυκλική, Παλλήνη, Ραφήνα.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ προς Ραφήνα και Νέα Μάκρη, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι, «ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας κανονικά, αλλά δεν γνωρίζουν μέχρι που θα φθάσουν και πώς, γιατί αρμόδιοι είναι η ΕΛΑΣ και η πυροσβεστική».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς δρομολόγια τα ΚΤΕΛ προς Πελοπόννησο και την Ήπειρο λόγω των πυρκαγιών"

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν φορείς της αγοράς

Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, έως τις 31 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 10 Αυγούστου για τα νομικά, ζητάει, με επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το αίτημα έρχεται στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές-φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Με δεδομένο ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο πλέον δύσκολος μήνας του έτους για τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών, λόγω του ότι και το έτος 2018 τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας δεν τηρήθηκαν και τα προβλήματα του TAXIS δεν σταμάτησαν να υφίστανται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο» σημειώνει το Επιμελητήριο και ζητάει την εξέταση του συγκεκριμένου αιτήματος παράτασης.

Από την πλευρά του και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε σήμερα επιστολή προς την κ. Παπανάτσιου και τον κ. Πιτσιλή, με αίτημα την παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά, τα προβλήματα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων συνεχίζονται. Το νέο έντυπο Ε3 απαιτεί επιπλέον χρόνο για τη συμπλήρωσή του και την υποβολή του. Επιπροσθέτως, ο μεγάλος φόρτος εργασίας των λογιστών-φοροτεχνών και η πιθανή δυσλειτουργία του συστήματος Taxis κατά τις τελευταίες τέσσερις εργάσιμες ημέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή των εναπομεινάντων δηλώσεων, θεωρείται βέβαιη.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, να αποφευχθούν λάθη στη συμπλήρωσή τους και να μην υπάρξουν κυρώσεις στις επιχειρήσεις, που παρά τη θέληση τους δεν θα μπορέσουν να υποβάλλουν εμπροθέσμως τη φορολογική τους δήλωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κρίνει αναγκαία μία παράταση της υποβολής των δηλώσεων έως την 16η Αυγούστου 2018, με αντίστοιχη χρονική μεταφορά των δόσεων».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν φορείς της αγοράς"

Τα «έσπασαν» στα Σκόπια για το δημοψήφισμα -Διαφωνία για το ερώτημα

Σε ναυάγιο κατέληξε και η τρίτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια, για το δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό.

Οι πολύωρες διαβουλεύσεις ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν περίπου στις 6 το απόγευμα, παρόλα αυτά, δεν υπήρξε συμφωνία για το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Παρόλα αυτά, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι αυτό θα γίνει κανονικά, ενώ επιτέθηκε στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι για τη στάση του.

«Λέει ψέματα όταν λέει ότι θέλει η “Μακεδονία” να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το VMRO-DPMNE και ο Μιτσκόσκι επέλεξαν να μείνουν στη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας, αλλά εμείς θα προχωρήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη “Μακεδονία” να πετύχει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, μετά τη συνάντηση. Ο Ζάεφ διευκρίνισε ότι παρά τη διαφωνία για το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση θα τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν στο πρώτο μέρος των σημερινών διαβουλεύσεων, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τη σύνθεση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, αλλά και τη διενέργεια εκλογών με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Μιτσκόσκι δήλωσε ότι η βασική διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά τη διατύπωση του ερωτήματος για το δημοψήφισμα.

«Το ερώτημα πρέπει να είναι σαφές, να μην επιδέχεται πάνω από μία ερμηνεία και να σχετίζεται μόνο με τη συμφωνία», δήλωσε. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που είχε κάνει ο Ζάεφ, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν το ερώτημα στο δημοψήφισμα να αναφέρει «Είστε υπέρ της ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας;».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «έσπασαν» στα Σκόπια για το δημοψήφισμα -Διαφωνία για το ερώτημα "

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα ο Αλ. Τσίπρας

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των εξελίξεων με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραμείνει για το υπόλοιπο πρόγραμμα και τη βράβευσή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, λόγω των εξελίξεων στη χώρα μας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα ο Αλ. Τσίπρας"

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε Ανατολική και Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε Ανατολική και Δυτική Αττική"

Καίγονται Κινέτα, Ραφήνα, Νέος Βουτζάς και Μάτι – Άγρια νύχτα

Ανεξέλεγκτες μαίνονται οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας και στην Ανατολική Αττική, όπου οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι και απειλούν σοβαρά τον οικισμό της Ραφήνας.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα ενώ η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη καθώς αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα.

Ειδικά στο Μάτι, οι κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο στην παραλία και κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για διάσωση μέσα από τα κανάλια.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς κάνει λόγο για τουλάχιστον 200 σπίτια κατεστραμμένα και πολλούς τραυματίες, εγκλωβισμένους και αγνοούμενους ενώ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον ΣΚΑΪ, εξέφρασε φόβους και για νεκρούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Για προλητικούς λόγους εκκενώθηκαν τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Αγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα μαίνεται από το μεσημέρι εκτός ελέγχου.

Οι φλόγες έκαψαν σπίτια και έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας υπάρχουν πύρινα μέτωπα από το Ισθμό μέχρι και την περιοχή της Κινέττας, και συγκεκριμένα στις περιοχές 'Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων».

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κύρηξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των εξελίξεων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Καίγονται Κινέτα, Ραφήνα, Νέος Βουτζάς και Μάτι – Άγρια νύχτα"

Εκκενώνονται τα Κέντρα Αποκατάσταης Απωλειών Υγείας Στρατού και Αεροπορίας σε Άγιο Ανδρέα - Ζούμπερι

Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους αναφορικά με την πυρκαγιά στην Πεντέλη τα Κέντρα Αποκατάσταης Απωλειών Υγείας του Στρατού Ξηράς στον 'Αγιο Ανδρέα και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.

Η εκκένωση ξεκίνησε κατόπιν εντολής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εκεί βρίσκονται περίπου 1000 άτομα. Τα λεωφορεία προσπαθούν να περάσουν για να μεταφέρουν τους ανθρώπους, ωστόσο είναι κλειστή η λεωφόρος Μαραθώνος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκενώνονται τα Κέντρα Αποκατάσταης Απωλειών Υγείας Στρατού και Αεροπορίας σε Άγιο Ανδρέα - Ζούμπερι"

Συνεργάτης Παπαδημούλη: Ο ΣΚΑΪ μεταδίδει πρώτος πριν φουντώσει η φωτιά, λες και γνωρίζουν από πριν...

Σάλο έχει προκαλέσει στην «κοινότητα» του twitter ανάρτηση στενού συνεργάτη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη που εμμέσως πλην σαφώς μοιάζει σαν να ρίχνει την ευθύνη της μεγάλης πυρκαγιάς της Κινέτας στον τηλεοπτικό σταθμό... ΣΚΑΙ.

«Με αφορμή την πυρκαγιά στην Κινέττα, προκαλεί εντύπωση και απορία το γεγονός ότι ο ΣΚΑΙ μεταδίδει πρώτος σε ζωντανή σύνδεση από το σημείο πριν καν ακόμη φουντώσει η φωτιά, με τα υπόλοιπα κανάλια να ακολουθούν με καθυστέρηση. Λες και γνωρίζουν από πριν που θα έχει φωτιά ή εμπρησμό» έγραψε ο Δημήτρης Ραπίδης με αποτέλεσμα να δεχθεί κριτική απο δεκάδες χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεργάτης Παπαδημούλη: Ο ΣΚΑΪ μεταδίδει πρώτος πριν φουντώσει η φωτιά, λες και γνωρίζουν από πριν..."

Τόσκας: Δεν είναι τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές -Μπορεί να είναι εμπρησμοί

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές»  δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχολιάζοντας την φωτιά που ξέσπασε στην Κινέτα.
Ο κ. Τόσκας, άφησε να εννοηθεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά, μπορεί να είναι και έργο εμπρησμού, κάτι ωστόσο που θα διερευνηθεί από την Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού, η οποία βρίσκεται ήδη στην περιοχή για την έναρξη των ερευνών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και συνέχισε: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».
Δεν είναι τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές δηλώνει ο Ν. Τόσκας -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣΔεν είναι τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές δηλώνει ο Ν. Τόσκας -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση του μηχανισμού, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε τα εξής:
Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά στις 12.03΄το μεσημέρι και υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και συγκεκριμένα του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας και των δήμων Μεγαρέων Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης και άλλων δυνάμεων που έσπευσαν με υδροφόρες και άλλα μέσα, για συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών.
Σύσκεψη για τις πυρκαγιές στο Ενιαίο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής με την συμμετοχή Τόσκα-Σκουρλέτη -Φωτογραφία: IntimenewsΣύσκεψη για τις πυρκαγιές στο Ενιαίο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής με την συμμετοχή Τόσκα-Σκουρλέτη -Φωτογραφία: Intimenews
«Το σημαντικό είναι ότι ο συντονισμός και η οργάνωση λειτούργησε άψογα και τα μέσα που διαθέτουμε, παρά το γεγονός ότι είναι παμπάλαια, έχουν συντηρηθεί καλά, όπως τα αεροπλάνα που ανακατασκευάστηκαν οι κινητήρες τους στην Αμερική και η χρησιμοποίηση τους είναι εφέτος πιο αξιόπιστη» είπε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε:
«Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά φυσούσαν άνεμοι 7 μποφόρ και σε συνδυασμό με το πυκνό και ακαθάριστο δάσος και τα σπίτια, η αντιμετώπιση της είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή πάνω από την εθνική οδό και το βόρειο τμήμα της Κινέτας, ενώ δύο γλώσσες φωτιάς που πέρασαν την εθνική προς την παραλία, ελπίζουμε ότι θα τις ελέγξουμε. Δεν έχουμε ακριβή εικόνα αλλά σίγουρα έχουν γίνει ζημιές. Το σημαντικό είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, γι' αυτό πρέπει να προσέξουν και οι ίδιοι οι πολίτες».
Σημειώνεται ότι από την Πυροσβεστική έγινε έκκληση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιο Νικόλαο, Γαλήνη και Πανόραμα 1 και 2, ενώ κάποιοι απομακρύνθηκαν με πυροσβεστικά οχήματα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας: Δεν είναι τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές -Μπορεί να είναι εμπρησμοί "

Βροχοθύελλα με χαλάζι στο Κιλκίς-Μπλακ άουτ στο τελωνείο των Ευζώνων (VIDEO)

Μια σφοδρή καταιγίδα που αναμενόταν σήμερα άλλωστε έπληξε τον νομό με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση.
Μάλιστα πριν από περίπου μία ώρα διεκόπη η ηλεκτροδότηση στο τελωνείο των Ευζώνων μετά και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.
Οι ουρές των αυτοκινήτων και στις δύο κατευθύνσεις φτάνουν τα 5 χιλιόμετρα...
Δείτε το βίντεο: 
thessnews

«Βούλιαξε» και το κέντρο της Θεσσαλονίκης από την ισχυρή βροχή

Η μικρής διάρκειας καταιγίδα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη προκάλεσε δεκάδες προβλήματα, εκτός από τα πεσμένα δέντρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια προκαλώντας πολλά προβλήματα στους οδηγούς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βροχοθύελλα με χαλάζι στο Κιλκίς-Μπλακ άουτ στο τελωνείο των Ευζώνων (VIDEO)"

Προσαγωγή υπόπτου για τη μεγάλη φωτιά στην Κινέτα (βίντεο)

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου, πιθανόν αλλοδαπού, για τη φωτιά στην Κινέτα, προχώρησαν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το www.korinthostv.gr., ο ύποπτος εθεάθη να κινείται στην περιοχή Πανόραμα λίγο πριν ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά, η οποία έχει κατακάψει μεγάλες εκτάσεις δάσους και σπίτια, ενώ κινδύνευσαν και άνθρωποι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσαγωγή υπόπτου για τη μεγάλη φωτιά στην Κινέτα (βίντεο)"

Μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στην Κινέτα ο Τσίπρας πήγε Βοσνία για να βραβευτεί μαζί με τον Ζάεφ

Το πύρινο μέτωπο που κατακαίει την Δυτική Αττική δεν άλλαξε τον προγραμματισμό για το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το Μοστάρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης προκειμένου να βραβευτεί για τη συνεισφορά του στη διατήρηση της ειρήνης στα Βαλκάνια.

Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα βραβευτεί και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Πάντως, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η ενημέρωση του κ. Τσίπρα απο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για την εξέλιξη της πυρκαγιάς είναι συνεχής. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού προς την Βοσνία ξεκίνησε μετά την εκδήλωση της του πύρινου μετώπου στην Κινέττα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στην Κινέτα ο Τσίπρας πήγε Βοσνία για να βραβευτεί μαζί με τον Ζάεφ"

Χανιά: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, κάηκαν κτίσματα στον Αποκόρωνα (βίντεο+φωτο)

Η φωτιά που ξεκίνησε από την εθνική οδό στον Αγ.Φανούριο έφτασε έξω απο τις Βρύσες και κατευθύνεται προς Γεωργιούπολη- Οι φλόγες "έγλυψαν" τις αυλές των σπιτιών - Πληροφορίες οτι κάηκε υπό ανέγερση εξοχική κατοικία και μια αποθήκη - Τμηματική διακοπή κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ - Κλειστή η Παλαιά Εθνική Οδός - Εγκλωβισμένοι οδηγοί, ουρές χιλιομέτρων - Σε ετοιμότητα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ - Στο Νοσοκομείο 4 άτομα με προβλήματα δύσπνοιας και ένα παραπληγικό άτομο για λόγους ασφαλείας - Νέο μέτωπο στο ύψος του Έσπερου
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον Άγιο Φανούριο η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα καίγοντας ελαιόδεντρα, καλλιέργειες  και δασική έκταση ενώ νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά έφτασε έξω από τις Βρύσες. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μια έκταση 15 χιλιομέτρων και υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκαν πέντε με έξι διαφορετικές εστίες φωτιάς.
Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από σπιτια στις Βρύσες και στο Μετόχι όμως ευτυχώς, χάρη στην μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νομό Χανίων, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο αλλά και τη συνδρομή εθελοντών, ο κίνδυνος αποσοβήθηκε.  
Στην είσοδο των Βρυσών νωρίς το απόγευμα μια τριώροφη οικοδομή ενός υπό κατασκευή κτίσματος απειλήθηκε από τη φωτιά με τον ιδιοκτήτη να τραυματίζεται ελαφριά στην προσπάθειά του να σώσει την περιουσία του, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο οτι έχει καεί και μια αποθήκη.  Μιλώντας στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης επιβεβαίωσε οτι δύο κτίσματα φέρονται να έχουν καεί, επεσήμανε οτι δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές ενώ έκανε λόγο για έργο εμπρηστών αφού τη στιγμή που οι πυροσβέστες αντιμετώπιζαν την πυρκαγιά, εμφανίστηκαν τρεις με τέσσερις νέες εστίες φωτιάς.

Ανθρώπινες ζωές δεν έχουν απειληθεί όμως 4 άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Κέντρο Υγείας Βάμου με προβλήματα δύσπνοιας ενώ και ένα παραπληγικό άτομο διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για λογους ασφαλείας.
Οι ζημιές μέχρι τώρα από την κόλαση φωτιάς είναι ανυπολόγιστες, το πευκοδάσος του Αποκόρωνα έγινε στάχτη ενώ έχει καταστραφεί μεγάλος όγκος ζωικού και φυτικού κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά τις 18:30 το απόγευμα άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, σε Σφακιά, Βρύσες και Καλαμίτσι καθώς κάηκε δίκτυο της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτεί τις περιοχές αυτές. Εκτεταμένη είνα η καταστροφή και στο δίκτυο άρδευσης.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες 
Η κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς είναι πρωτοφανής, με πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους να προσπαθούν να σταματήσουν την πύρινη λαιλαπα. Λίγο μετά της 14:30 σηκώθηκαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, συνδράμοντας τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της φωτιάς.
Συνολικά επιχειρούν 22 πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά,  το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βρυσών, το Ναύσταθμο Κρήτης αλλά και πυροσβεστική δύναμη από Ρέθυμνο και Ηράκλειο με 44 πυροσβέστες. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Σε ετοιμότητα ασθενοφόρα, αστυνομία και τροχαία - Ουρές χιλιομέτρων στον ΒΟΑΚ, εγκλωβίστηκαν οδηγοί
Εκτός από τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο βρέθηκε και δύναμη της τροχαίας ΒΟΑΚ για τη ρύθμιση και εκτροπή της κυκλοφορίας ενώ ο δρόμος στο ύψος της γέφυρας που πάει προς Φρε, είχε κλείσει μέχρι νωρίς το απόγευμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων. Η πορεία της φωτιάς οδήγησε σε εκ νέου απαγόρευση της κυκλοφορίας, στον κόμβο των Βρυσών, στο δρόμο προς Σφακιά, ενώ και η Παλαιά Εθνική οδός έχει κλείσει.


Την ώρα που επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά, ένα νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στο ύψος του Έσπερου με τους πυροσβέστες να δεσμεύονται στο σημείο για την αντιμετώπιση της νέας εστίας.



Οι πρώτες εικόνες από τα καμμένα
flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, κάηκαν κτίσματα στον Αποκόρωνα (βίντεο+φωτο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news