facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Αχτσιόγλου: 200.000 συνταξιούχοι παίρνουν αναδρομικά στις 2 Αυγούστου

Με ανάρτηση της στο Facebook, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημερώνει ότι περίπου 200.000 συνταξιούχοι με την πληρωμή των επικουρικών τους, στις 2 Αυγούστου, θα λάβουν τα αναδρομικά πόσα που προέκυψαν από την αλλαγή στον ΑΚΑΓΕ, η οποία έχει γίνει από το Μάιο.

Όπως εξηγεί η υπουργός, το 60% των δικαιούχων θα έχει επιστροφή από 150 έως 350 ευρώ.

Οι πρώην φορείς απ' όπου προέρχονται οι περισσότεροι δικαιούχοι και τα μέσα πόσα των επιστροφών τους ενδεικτικά είναι:

ΕΤΕΑΜ -58953 δικαιούχοι με μέσο ποσό 212,39 ευρώ.

ΕΤΕΑ-ΤΕΑΔΥ Κ.Υ 40679-145,72 ευρώ.

ΤΕΑΠ ΔΕΗ 24733-465,60 ευρώ.

ΤΕΑΠΟΚΑ 16172-256,14 ευρώ.

ΤΕΑΠΟΤΕ 14.008-398,57 ευρώ.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχτσιόγλου: 200.000 συνταξιούχοι παίρνουν αναδρομικά στις 2 Αυγούστου"

Καρφί Ζουράρι στον Κοτζιά: Εμάς τους Μακεδόνες μάς ακρωτηριάσατε καθ’ ολοκληρίαν

Λεκτικό επεισόδιο είχαν ο Κώστας Ζουράρις και ο Νίκος Κοτζιάς στην εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών. Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών είχε ανέβει στο βήμα για να μιλήσει, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις έλαβε από μόνος του τον λόγο, αν και δεν ήταν καταγεγραμμένος στους ομιλητές.

«Έχουμε πάθει σμίκρυνση κεφαλής» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών ο Κώστας Ζουράρις. «Εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάσατε στο καθ’ ολοκληρίαν… Ακρωτηριάσατε το όνομα μας που είναι τμήμα της ταυτότητας μας» πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι «το στραβό όνομα προκαλεί δυστυχίες».

«Δεν είναι Βουλή εδώ» απάντησε ενοχλημένος ο Ν. Κοτζιάς τονίζοντας ότι η συζήτηση ολοκληρώθηκε.

«Το πρόγραμμα έλεγε ότι μετά θα γίνουν ερωτήσεις και εισηγήσεις κι αυτό κάνω» επέμεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, με τον υπουργό Εξωτερικών να υπαναχωρεί για να μην δοθεί περαιτέρω έκταση στην αντιπαράθεση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρφί Ζουράρι στον Κοτζιά: Εμάς τους Μακεδόνες μάς ακρωτηριάσατε καθ’ ολοκληρίαν"

Ο Μπουτάρης... συγκρίνει τη «Βόρεια Μακεδονία» με τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Βόρεια Κορέα!

Αξιέπαινη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την προσπάθεια των κυβερνήσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, όπως αυτή διατυπώθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών.

“Εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από αυτούς, εάν τελικά έχουμε μια διάθεση καλή και οι αναγκαίες υποχωρήσεις που έγιναν και από τα δύο μέρη, είναι τέτοιες οι οποίες σε βάθος χρόνου θα εξομαλυνθούν και δεν θα αισθανόμαστε ούτε εμείς ηττημένοι, ούτε αυτοί ηττημένοι” δήλωσε στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ΤV 100,

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστούν τα ελληνικά συμφέροντα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΒΒΕ, Αθανάσιου Σαββάκη, για τις 4.000 επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονία" στην επωνυμία τους ή στα προϊόντα τους και πρέπει να κατοχυρώσουν τον τίτλο ή την επωνυμία τους σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο. “(...) Υπάρχουν δηλαδή διαδικασίες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν όμως, εάν δεν τα βάλουμε στο τραπέζι να ξεκαθαρίσουν δεν θα βρούμε ποτέ ησυχία”, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας επισήμανε ότι εξαρτάται από την καλή διάθεση των δύο πλευρών εάν θα υπερισχύσει το Βόρεια Μακεδονία ή το Μακεδονία και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σχετικά παραδείγματα χωρών, όπως η Βόρεια Ιρλανδία και η Βόρεια Κορέα.

Καλαφάτης: Ο κ.Μπουτάρης ενεργεί σε slow motion

Απαντώντας στις δηλώσεις του δημάρχου ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σημείωσε ότι «Ο κ. Μπουτάρης, με καθυστέρηση 48 ωρών, στο σοβαρότατο θέμα των εμπορικών σημάτων και τις αλλαγές που επιφέρει η συμφωνία των Πρεσπών σε αυτά, υιοθετεί τις θέσεις μας” και τον κατηγόρησε ότι ενεργεί σε slow motion.

“Μόλις προχθές, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, δεν αποδέχονταν αυτό που υπογραμμίζαμε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί στους Σκοπιανούς “Μακεδονική” εθνικότητα και γλώσσα και παραπέμπει σε διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών, των επωνυμιών και σημάτων από “διεθνή ομάδα ειδικών”, γεγονός που εγείρει σοβαρά ζητήματα σε βάρος ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης τη Μακεδονία”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μπουτάρης... συγκρίνει τη «Βόρεια Μακεδονία» με τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Βόρεια Κορέα!"

«Όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών λέει το 54,1% των Σκοπιανών

«Χαστούκι» για την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποτελεί δημοσκόμηση της εταιρείας MRCETE Vision για λογαριασμό της ιστοσελίδας MKD.mk, η οποία διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε δείγμα 1.200 ατόμων και δείχνει ότι το 54,1% των πολιτών της γείτονος χώρας απορρίπτει τη Συμφωνία των Πρεσπών, διαψεύδοντας την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο ερώτημα «αν συμφωνείτε με τη συμφωνία με την Ελλάδα για την αλλαγή του ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», το 54,1% απαντά αρνητικά και το το 45,9% θετικά. Μάλιστα, ακόμη και στο ερώτημα «αν συμφωνείτε με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με ένα άλλο όνομα», το 52,1% απαντά αρνητικά και το 47,9% θετικά. Σημειώνεται, ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου, πριν ο Ζόραν Ζάεφ ανακοινώσει το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Ανάμεσα στις εθνικότητες των πολιτών της χώρας που κλήθηκαν να απαντήσουν στην δημοσκόπηση, το 74,5% όσων δηλώνουν «Μακεδόνες» απορρίπτει την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ υπέρ τάσσεται το 25,5%. Από τους Αλβανούς των Σκοπίων οι οποίοι αποτέλεσαν το 25% του δείγματος των ερωτηθέντων, σε συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 94,7% τάσσονται υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα, με μόλις 5,3% των ερωτηθέντων να την απορρίπτει. Το δημοσίευμα, επισημαίν ει ακόμη, ότι υπέρ της συμφωνίας τάσσονται και οι μειωνότητες των Σέρβων και των Ρομά, ενώ κατά τάσσονται οι μειονότητες των Τούρκων, των Βλάχων, των Μακεδόνων μουσουλμάνων και των Βόσνιων.

Ακόμη, στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, το 49,6% απαντά θετικά, το 41,5% αρνητικά, ενώ το 8,9% επέλεξε το «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Από τους Σκοπιανούς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, το 56,4% δεν πιστεύει ότι η ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ θα αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο για τη χώρα, ενώ το αντίθετο πιστείει το 34%.

Μεταξύ των Αλβανών ερωτηθέντων, το 85,8% πιστεύει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα φέρουν ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 6,6%. Αλλά και μεταξύ των άλλων εθνικοτήτων το 57,8% θεωρεί ότι η ένταξη στους δύο θεσμούς θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 34,4%.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών λέει το 54,1% των Σκοπιανών"

Νόμος Κατσέλη: Στις 15 Σεπτεμβρίου η άρση του τραπεζικού απορρήτου

Στις 15 Σεπτεμβρίου οι 160.000 δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη και χρωστούν κόκκινα δάνεια 18 δισ. ευρώ -κυρίως σε στεγαστικά και καταναλωτικά- θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αυτόματη άρση του καταθετικού/τραπεζικού τους απορρήτου και αν φέρουν αντίρρηση, θα εξωθούνται από τον νόμο χάνοντας την προστασία.

Η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τραπεζών όσον αφορά τους καταθετικούς λογαριασμούς των εν λόγω δανειοληπτών θα ξεκινήσει την ίδια ημερομηνία και τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν στη δεξαμενή του Τειρεσία, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτά όλες οι τράπεζες.

Η άρση του καταθετικού/τραπεζικού απορρήτου στοχεύει στην αποκάλυψη των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι εκτιμώνται από τραπεζικές πηγές στους 45.000-50.000 και καταχρώνται τις προστατευτικές διατάξεις του νόμου ενώ διαθέτουν καταθέσεις σε άλλο τραπεζικό ίδρυμα από αυτό που έχουν το «κόκκινο» δάνειο.

Οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν λίγο-πολύ την ρύθμιση στην οποία θα κατέληγε το Δικαστήριο και θα προβλέπουν κουρέματα δανείων έως και 50%, εφόσον βέβαια κάτι τέτοιο δικαιολογείται από την πραγματική οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμος Κατσέλη: Στις 15 Σεπτεμβρίου η άρση του τραπεζικού απορρήτου"

Αναστολή κινητοποιήσεων στον σιδηρόδρομο – Κανονικά τα δρομολόγια στις 25 και 26 Ιουλίου

Μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία αναμένεται να υπογραφεί αύριο, Παρασκευή 20 Ιουλίου, μεταξύ των δύο πλευρών, η Ομοσπονδία προχωρά στην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει η ΠΟΣ ήταν προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα, 25 και 26 Ιουλίου, και αφορούσαν το προσωπικό του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Έτσι, τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού θα εκτελεστούν κανονικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή κινητοποιήσεων στον σιδηρόδρομο – Κανονικά τα δρομολόγια στις 25 και 26 Ιουλίου"

ΠΟΕΔΗΝ: Στο έλεος του Θεού όποιος αρρωστήσει απόγευμα ή νύχτα στο Ιόνιο

Για υπολειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων στο Ιόνιο, «τώρα που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη», κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως υποστηρίζει, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης παθολόγων, ενώ ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου είναι συνεχώς χαλασμένος. Επιχειρούν δύο ασθενοφόρα στη Κέρκυρα, αντί για πέντε στη βάρδια, και τις διακομιδές κάνουν οι ιδιώτες.

«Έκλεισε η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ξέμεινε μόνο με έναν γιατρό παθολόγο, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου σε συνέντευξη Τύπου. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με δύο αγροτικούς ιατρούς και εφημερεύουν ιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Εξ αυτού βάζουν λουκέτο τα Κέντρα Υγείας» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, και το Νοσοκομείο της Λευκάδας υπολειτουργεί, λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι, δύο καρδιολόγοι (ένας με απόσπαση), ένας παιδίατρος, ένας επικουρικός ουρολόγος, ένας οφθαλμίατρος, ένας επικουρικός χειρουργός -«ουσιαστικά δεν γίνονται χειρουργεία», ένας γυναικολόγος κι ένας νευρολόγος, ενώ ΩΡΛ δεν έχει.

«Τόλμησε να ασθενήσει η επικουρική παιδίατρος και απολύθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας, αν και βρισκόταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια. Πώς μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με τέτοια επισφαλή ιατρική κάλυψη;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας κλείνει κάθε μέρα στις 3 το μεσημέρι, πολλές ημέρες καλύπτεται με έναν αγροτικό ιατρό, οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Το Κέντρο Υγείας Πάργας και το Κέντρο Υγείας Καναλακίου για 15 ημέρες τον μήνα κλείνουν στις 3 το μεσημέρι. Το Κέντρο Υγείας Παξών κάθε μέρα κλείνει στις 10 το βράδυ» απαριθμεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Όποιος αρρωστήσει το απόγευμα ή τη νύχτα είναι στο έλεος του Θεού. Και μιλάμε για μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Στο έλεος του Θεού όποιος αρρωστήσει απόγευμα ή νύχτα στο Ιόνιο"

ΚΙΝΑΛ για ΥΠΟΙΚ: Πλαστογράφησαν και τις συλλογικές συμβάσεις

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την κυβερνητική παρέμβαση στη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων με τη διοίκηση της ΕΑΒ, υποστηρίζοντας, όπως και η ΓΣΣΕ, ότι πλαστογραφήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου διακηρύσσει την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, όχι μόνο πλαστογραφούν όσες νέες υπογράφονται, αλλά καταργούν και όλες τις προηγούμενες ΣΣΕ» ενώ επικαλείται την επιχειρησιακή σύμβαση της ΕΑΒ, η οποία εστάλη για συνυπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών (αντί της απλής ενημέρωσης των αρμόδιων υπουργών που ίσχυε παλαιότερα).

«Και οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έπιασαν και την "διόρθωσαν" ιδιοχείρως. Ουσιαστικά, πλαστογράφησαν το αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας» επισημαίνει ο τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας ότι «δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό.

Προχώρησαν στην κατάργηση του ακροτελεύτιου άρθρου που προέβλεπε τη διατήρηση σε ισχύ όλων των προηγούμενων συμβάσεων (συρροή), οι οποίες αναφέρονται ακόμη και στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που ανατρέχουν δεκαετίες πίσω».

Ακόμη, τονίζει ότι «η πλαστογραφία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η κατάργηση όλων των όρων εργασίας που ισχύουν διαχρονικά δείχνει το πώς βλέπει η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου τα εργασιακά δικαιώματα, πώς αντιμετωπίζει την ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων των εργαζομένων και τι περιεχόμενο επιθυμεί να δώσει στον θεσμό των (δήθεν) ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που εξαγγέλλει».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για ΥΠΟΙΚ: Πλαστογράφησαν και τις συλλογικές συμβάσεις "

Κομισιόν: Παραπέμπει την Ελλάδα για τους κανόνες νομιμοποίησης «μαύρου» χρήματος

Σήμερα, η Επιτροπή παρέπεμψε την Ελλάδα και τη Ρουμανία στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν μετέφεραν την 4η οδηγία κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο εθνικό τους δίκαιο.

Η Ιρλανδία μετέφερε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των εν λόγω κανόνων και, ως εκ τούτου, παραπέμπεται και αυτή στο Δικαστήριο. Η Επιτροπή πρότεινε στο Δικαστήριο να επιβάλλει κατ' αποκοπή ποσό και ημερήσιες χρηματικές ποινές έως ότου οι τρεις χώρες λάβουν τα αναγκαία μέτρα.

Η κ. Βέρα Γιούροβα, επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, δήλωσε τα εξής: «Η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας πλήττουν την ΕΕ στο σύνολό της. Δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία χώρα της ΕΕ να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος. Χρήματα που νομιμοποιήθηκαν σε μία χώρα μπορούν και συχνά στηρίζουν αξιόποινες πράξεις σε άλλη χώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτούμε από όλα τα κράτη μέλη να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και, κατ' επέκταση, να διακόψουν τη ροή κεφαλαίων προς εγκληματικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά και κατά προτεραιότητα την εφαρμογή των εν λόγω κανόνων της ΕΕ από τα κράτη μέλη.»

Τα κράτη μέλη όφειλαν να είχαν μεταφέρει την 4η οδηγία κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην εθνική τους νομοθεσία έως τις 26 Ιουνίου 2017. Οι εν λόγω κανόνες ενισχύουν τις υφιστάμενες διατάξεις με:

- την ενίσχυση της υποχρέωσης εκτίμησης των κινδύνων για τις τράπεζες, τους δικηγόρους και τους λογιστές

- τη θέσπιση ξεκάθαρων απαιτήσεων διαφάνειας ως προς τον πραγματικό δικαιούχο των εταιρειών

- τη διευκόλυνση της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μονάδων χρηματοοικονομικών πληροφοριών από διαφορετικά κράτη μέλη, με σκοπό τον εντοπισμό και την παρακολούθηση ύποπτων μεταφορών χρηματικών ποσών για την πρόληψη και τον εντοπισμό περιπτώσεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

- τη θέσπιση συνεκτικής πολιτικής έναντι των τρίτων χωρών που δεν εφαρμόζουν επαρκείς κανόνες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

- και την ενίσχυση των εξουσιών των αρμόδιων αρχών σε ό,τι αφορά την επιβολή κυρώσεων.

Εν τω μεταξύ, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τα έγγραφα του Παναμά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, η Επιτροπή πρότεινε μια 5η οδηγία κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με σκοπό να ενισχυθεί περαιτέρω η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Αυτοί οι νέοι κανόνες στοχεύουν σε αυξημένο επίπεδο διασφαλίσεων για τις χρηματοοικονομικές ροές από τρίτες χώρες υψηλού κινδύνου, ενίσχυση της πρόσβασης που διαθέτουν οι μονάδες χρηματοοικονομικών πληροφοριών σε πληροφορίες, δημιουργία κεντρικών μητρώων τραπεζικών λογαριασμών, και αντιμετώπιση των κινδύνων χρηματοδότησης της τρομοκρατίας οι οποίοι συνδέονται με εικονικά νομίσματα και προπληρωμένες κάρτες.

Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ στις 9 Ιουλίου 2018, μετά τη δημοσίευση της οδηγίας στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να μεταφέρουν την 5η οδηγία κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο εθνικό τους δίκαιο έως 10 Ιανουαρίου 2020.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Παραπέμπει την Ελλάδα για τους κανόνες νομιμοποίησης «μαύρου» χρήματος"

Ιός Δυτικού Νείλου: Νέα εστία στην Αττική - Ακόμα τρεις ασθενείς

Αργά αλλα σταθερά συνεχίζεται η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Μια ακόμη εστία, μια νέα επηρεαζόμενη περιοχή οπως ονομάζεται από τους ειδικούς κάθε νέος Δήμος όπου καταγράφεται επιβεβαιωμένο κρούσμα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, προστέθηκε στον σχετικό κατάλογο του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κρούσμα της λοίμωξης που μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα κουνουπιού μολυσμένου με τον ιό του Δυτικού Νείλου, καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ηλιούπολη Αττικής.

Μεχρι και την περασμένη Πέμπτη τα κρούσματα που είχαν εμφανιστεί και επιβεβαιωθεί εργαστηριακά, αφορούσαν τις περιοχές των Μεγάρων Αττικης, της Τανάγρας Βοιωτίας και της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης.

Κατά την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν επίσης δύο νέα κρούσματα στα Μέγαρα. Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν η πρώτη εστία μετάδοσης του ιού και οπως δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένει...πρώτη αριθμητικά, καθώς από τα 12 κρουσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, τα οκτώ έχουν εμφανιστεί στα Μέγαρα. Και οι 12 ασθενείς νοσηλεύτηκαν με σοβαρές εκδηλώσεις του κεντρικού νευρικού συστηματος, εκτός από εναν που εκδήλωσε μόνον πυρετό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο μικρός αριθμός των κρούσματων κρατά σε επαγρύπνηση τους ειδικούς. Κι αυτό διότι, αφενός μεν η πορεία του ιού έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, αφετέρου γιατι έχουν πάντοτε υπόψη τους τα στοιχεία της όρο -επιδημιολογικής μελέτης που είχε εκπονηθεί το 2010.

Συμφωνα με αυτήν, για κάθε κρούσμα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου που εμφανίζεται με σοβαρές εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία παράλυση, υπάρχουν στην κοινότητα περίπου 140 άτομα που μολύνθηκαν αλλα δεν νόσησαν ή νόσησαν με ήπια συμπτώματα, όπως πχ εμπύρετο νόσημα. Αυτο σημαίνει ότι τα 12 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα αντιστοιχούν σε 1.680 άτομα που μολύνθηκαν από τα κουνούπια που είχαν τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Οι ειδικοί, όπως σε καθε εβδομαδιαία έκθεση, υπενθυμίζουν σε όλους -και ιδίως στους κατοίκους των επηρεαζόμενων περιοχών- να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τα κουνούπια στις οικίες, τις αυλές τους και φυσικα στους εαυτούς τους και να μην αφήνουν κανένα...περιθώριο στους πληθυσμούς των κουνουπιών να τους "επιτεθούν" και ενδεχομένως να τους μολύνουν.

Σε ύφεση η ιλαρά

Μειωμένη χαρακτηρίζεται πλέον από τους ειδικούς και η κυκλοφορία της ιλαράς.

Σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν 14 νέα κρούσματα της νόσου. Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς ανέρχεται σε 3.220 κρούσματα, από τον Μάιο του 2017 μέχρι και σήμερα.

Κατα το ίδιο διάστημα έχουν καταγραφεί και τέσσερις θάνατοι. Οι δυο αφορούσαν ανεμβολιαςτο βρέφος και έφηβο απο πληθυσμό Ρομά, οι άλλοι δυο άτομα του γενικού πληθυςμου - τα θύματα ηταν μια 34χρονη μητέρα που δεν είχε λαβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και εναν νεαρό άνδρα, ανοσοκατεσταλμένο που παρά τον εμβολιασμό, νόσησε, εμφάνισε επιπλοκές και κατέληξε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός Δυτικού Νείλου: Νέα εστία στην Αττική - Ακόμα τρεις ασθενείς"

Προσφυγές κατά της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ

Προσφυγές σε πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια καθώς και σε ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές με στόχο να σταματήσει η διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ ανήγγειλε σήμερα η ΓΕΝΟΠ.

Οι συνδικαλιστές δήλωσαν παράλληλα αντίθετοι στο ενδεχόμενο κατάργησης της έκπτωσης 15% στα τιμολόγια ρεύματος για τους συνεπείς πελάτες και εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ότι θα σταλούν εξώδικα προς τους υποψήφιους επενδυτές ενώ θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδιστεί η πρόσβαση των εκπροσώπων τους στις υπό πώληση μονάδες.

Ο νομικός σύμβουλος της ΓΕΝΟΠ Κων/νος Τοκατλίδης ανήγγειλε προσφυγές στη ΡΑΕ, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ υποστήριξε ότι η διαδικασία που εφαρμόζεται δεν παρέχει εχέγγυα για επίτευξη υψηλού τιμήματος, δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των μετόχων, των εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών ενώ δεν προβλέπει δικαίωμα ματαίωσης της διαδικασίας αν το τίμημα είναι υπερβολικά χαμηλό.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο αναζήτησης ευθυνών ενώ ο κ. Αδαμίδης ανέφερε σχετικά ότι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ είναι σήμερα κατηγορούμενοι για ανάλογες υποθέσεις.

Αναφερόμενος στην έκθεση της Mckinsey για την αναδιοργάνωση της ΔΕΗ και τις αναφορές για τα τιμολόγια και την εθελουσία έξοδο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε αντίθετος στο ενδεχόμενο κατάργησης της έκπτωσης συνέπειας, κάτι που όπως είπε θα οδηγήσει σε διαρροή καλών πελατών, σε πρόβλημα ρευστότητας για την επιχείρηση και σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν φθάσει όπως είπε στα 3 δισ. Ευρώ.

Τόνισε ακόμη ότι με τις φυσιολογικές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα μειωθούν κατά 5.000 μέχρι το 2022, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί εθελουσία έξοδος. Από πλευράς ΓΕΝΟΠ τέθηκε ακόμη το ζήτημα του έγκαιρου εκσυγχρονισμού της εξασφάλισης παράτασης λειτουργίας των μονάδων της Καρδιάς προκειμένου να διασφαλιστεί η τηλεθέρμανση της περιοχής, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίζουν να λειτουργούν μονάδες χωρίς άδεια καθώς εγκυμονούνται νομικοί κίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τα στελέχη.

Κατά της πώλησης των μονάδων τάχθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος των ενεργειακών δήμων Σάββας Ζαμανίδης και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος. Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι η συμφωνία βελτιώνει τα πράγματα σε πολλούς τομείς αλλά αφήνει σκιές για τη γλώσσα και την υπηκοότητα ενώ στάθηκε στην ανάγκη να μην γίνει το εθνικό θέμα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και έκανε λόγο για έλλειψη διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών. Ο κ. Ζαμανίδης αναφέρθηκε από την πλευρά του για μαζική αντίθεση στην συμφωνία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγές κατά της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ "

ΣΕΒ: Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις ζούμε μόνο για να πληρώνουμε τα χρέη μας

Aν δεν αποφασίσουμε να δώσουμε έμφαση στις ιδιωτικές κερδοφόρες επενδύσεις, τότε ζούμε μόνο για να πληρώνουμε τα χρέη μας επισημαίνει ο ΣΕΒ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το έλλειμμα παραγωγικότητας.
Στην εβδομαδιαία ανάλυσή του ο ΣΕΒ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί κάνοντας λόγο για υπερφορολόγηση της ιδιωτικής οικονομίας προκειμένουν να δημιουργούνται υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς να προσφέρεται αληθινή προοπτική προόδου για μια καλύτερη ζωή στις νέες γενιές.
Οπως στη μυθολογία των προγόνων μας, ο Σίσυφος όσο δαιμόνιος και αν ήταν, τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την τιμωρία των θεών», προειδοποιούν οι αναλυτές του ΣΕΒ.
Η εδραίωση συνθηκών ισχυρής ανάπτυξης απαιτεί τη διαρκή αύξηση της παραγωγικότητας (ΑΕΠ ανά απασχολούμενο). Όμως η ανάκαμψη της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας δεν οδηγούν αυτόματα και σε αύξηση της παραγωγικότητας, όπως διαπιστώνουμε στην περίπτωση της Ελλάδας αναφέρει ο ΣΕΒ.
Το ΑΕΠ αυξάνεται, η παραγωγικότητα μειώνεται
Ακόμη και το 2017, όταν η οικονομία κατέγραψε θετικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ +1,4%, η παραγωγικότητα συνέχισε να μειώνεται κατά -0,8%, όπως συμβαίνει συνεχώς από το 2008 και μετά. Υπεύθυνη για αυτή την εξέλιξη είναι η εκτεταμένη αποεπένδυση σημείωνει και προειδοποιεί:
Μια οικονομία όμως με χαμηλή και μειούμενη παραγωγικότητα δεν μπορεί να είναι διεθνώς ανταγωνιστική. Μάλιστα, από το 2013 έως το 2017, όταν η ανεργία μειώθηκε κατά 7 π. μ. περίπου και οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά +4,3%, η μεταβολή του ΑΕΠ ανά απασχολούμενο περιορίσθηκε σε -2,7%.
Αυτό υποδεικνύει ότι ο παραγωγικός μηχανισμός της χώρας ανταποκρινόταν στην αύξηση της ζήτησης (κυρίως λόγω εξαγωγών αγαθών -μεταποίηση- και υπηρεσιών -τουρισμός), με τον υπάρχοντα κεφαλαιακό εξοπλισμό, αφού οι επενδύσεις κατά κανόνα μειωνόντουσαν.
Σε άλλους ρυθμούς Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος, το 2017, με ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ +7,8%, +2,7%, +3,1% και +3,9%, η παραγωγικότητα μεταβλήθηκε αντιστοίχως κατά +5,8%, -0,6%, +0,5% και +0,3%.
Επίσης, σε άλλες χώρες που το 2017 επιδείκνυαν υψηλούς ρυθμούς αύξησης των επενδύσεων, όπως η Ουγγαρία και η Σλοβενία (+16,8% και +10,3% αντιστοίχως) η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά +2,0% και +2,2% αντιστοίχως.
Σε κλαδικό επίπεδο,η παραγωγικότητα αναλύεται σε ΑΠΑ ανά ώρα εργασίας και σε ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο. Το πρόβλημα της χαμηλής και μειούμενης παραγωγικότητας στην Ελλάδα εδράζεται στο γεγονός ότι οι κλάδοι εντάσεως εργασίας υπερτερούν των κλάδων εντάσεως κεφαλαίου.
Σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ, η φάση της ανάκαμψης της οικονομίας, οι κλάδοι που παρουσιάζουν υψηλή αύξηση της ΑΠΑ ανά ώρα εργασίας, είναι grosso modo και οι κλάδοι που εμφανίζουν μεγαλύτερη μείωση των ωρών εργασίας ανά απασχολούμενο, με τους απασχολούμενους να αυξάνουν ταχύτερα από ό,τι αυξάνουν οι ώρες εργασίας, ένδειξη ότι οι πιο δυναμικοί κλάδοι, κυρίως στην μεταποίηση, προχωρούν γρηγορότερα σε προσλήψεις.
Αντιθέτως, οι κλάδοι που παρουσιάζουν μείωση της παραγωγικότητας είναι κλάδοι όπου οι ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο αυξάνουν ταχύτερα, ένδειξη ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν πιο εντατικά το υφιστάμενο εργατικό δυναμικό και πιο ευέλικτες μορφές εργασίας, παρά να προσλάβουν εργαζομένους πλήρους απασχόλησης, καθώς στους κλάδους αυτούς επικρατεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα ως προς την ένταση και διάρκεια της ανάκαμψης.
Η πορεία της παραγωγικότητας μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο
Οπως τονίζεται η  παραγωγικότητα στην Ελλάδα αυξανόταν με υψηλούς ρυθμούς μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι τις πετρελαϊκές κρίσεις στο δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας του 1970.
Με την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, η παραγωγικότητα συνεχίζει να αυξάνει, με σχετικά χαμηλότερους, όμως, ρυθμούς, μέχρι και τη μεγάλη παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και ύφεση του 2007-2009, που χτύπησε την Ελλάδα μετά από μια παρατεταμένη περίοδο δημοσιονομικού εκτροχιασμού και οδήγησε στην κατάρρευση και τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έκτοτε, και μέχρι σήμερα, η παραγωγικότητα μειώνεται συνεχώς, σε μια περίοδο όπου οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά -60% περίπου.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία 40 χρόνια η παραγωγικότητα αυξανόταν κατά +1% ετησίως, αν και υπήρξαν περίοδοι όπου η οικονομία κατέγραψε σημαντικά υψηλότερους ετήσιους ρυθμούς αύξησης της παραγωγικότητας, όπως στη δεκαετία του 1960 (+9,3%), του 1970 (+3,9%) και του 1990 (+1,7%), καθώς και περίοδοι χαμηλότερων επιδόσεων, όπως στη δεκαετία του 1980 (-0,3%) και του 2010 (-1,0%).
Το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού
Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο που οι ρυθμοί αύξησης της παραγωγικότητας τα επόμενα 40 χρόνια, στις υποθέσεις για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους, δεν υπερβαίνουν κατά πολύ το 1% ετησίως. Η Ελλάδα γερνάει με ταχείς ρυθμούς.
Το εργατικό δυναμικό, εάν δεν αλλάξει δραστικά το δημογραφικό (και είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο, να αλλάξει) θα μειώνεται ετησίως κατά -0,4%, σύμφωνα με τις επίσημες δημογραφικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συνεπώς, για να καλυφθεί το έλλειμμα εργατικού δυναμικού και να πετύχουμε αύξηση του ΑΕΠ (εισοδημάτων δηλαδή) κατά 1% απαιτείται μια αύξηση της παραγωγικότητας κατά 1,4% το χρόνο. Τα μεγέθη αυτά δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν νομοτελειακά αποδεκτά από την ελληνική κοινωνία.
Μόνο επενδύσεις, η λύση στο πρόβλημα
Η αντίδραση, πέραν από μέτρα κατά της υπογεννητικότητας (που είναι δύσκολο να αποδώσουν σε περιβάλλον διαρκούς δημοσιονομικής στενότητας) και υπέρ της μαζικότερης συμμετοχής των νέων, των γυναικών, και των ηλικιωμένων (που αυξήθηκε μόνο οριακά στη διάρκεια των Μνημονίων παρά το σοκ της ύφεσης του -25%), δεν μπορεί να περιλαμβάνει τίποτα άλλο από επενδύσεις, και ιδιαίτερα ιδιωτικές επενδύσεις, σε τομείς αυξανόμενης παραγωγικότητας, όπως είναι, στη μεταποίηση, για παράδειγμα, τα μη μεταλλικά ορυκτά, τα βασικά μέταλλα, τα μηχανήματα, ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός κ.ά.
Για να μειώσουμε την απόσταση από τις άλλες προηγμένες χώρες, που φτάνει στο 50% περίπου, με δεδομένη την μακροοικονομική προσαρμογή που δεν πρέπει να ανατραπεί, απαιτείται ένα πράγμα μόνο: κέρδη για να γίνονται επενδύσεις.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΒ: Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις ζούμε μόνο για να πληρώνουμε τα χρέη μας "

Εργαζόμενοι Δ. Καισαριανής: «Ο δήμαρχος υπέρ των συμβασιούχων-ευχάριστη έκπληξη ή εμπαιγμός;»

«Το πιο σύντομο ανέκδοτο αποτελεί, για όσους γνωρίζουν, η παρουσία του Δημάρχου Καισαριανής υπέρ των συμβασιούχων στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Το έκανε αυτό γιατί το κάνουν και άλλοι δήμαρχοι; Το έκανε από κομματικό καθήκον και κατόπιν κομματικής εντολής; Το έκανε εκ του αφαλούς, αφού ποντάρει ότι ενδεχομένως η απόφαση του δικαστηρίου να είναι αρνητική; Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν το έκανε γιατί αγωνιά και θέλει την επαναπρόσληψή τους» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή των εργαζομένων:

«Τη Δευτέρα, 16 Ιούλη 2018, συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, των συμβασιούχων του Δήμου Καισαριανής, για την παραμονή τους ή όχι στην εργασία.

Ένα δίκαιο αίτημα που η μόνη λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αντί όμως να γίνει αυτό, η κυβέρνηση επέλεξε την απόλυσή τους και ανάγκασε τους εργαζόμενους να προσφεύγουν στα δικαστήρια για το αυτονόητο που είναι το δικαίωμα στη δουλειά!

Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΑΣ) Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής είναι στο πλευρό τους και θεωρεί ότι, το μόνο δίκαιο και συνταγματικά ορθό αίτημα, είναι η οριστική κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των ΟΤΑ, όπως είναι η καθαριότητα, οι εργατοτεχνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, οι παιδικοί σταθμοί κλπ, η μετατροπή όλων των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων που οι συμβάσεις τους έχουν ανανεωθεί ή έχουν παραταθεί έστω και μια φορά (ΕΣΠΑ κλπ), σε Αορίστου Χρόνου και στο μέλλον, όλες αυτές οι ανάγκες, να καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Επίσης η ΕΑΣ αγωνίζεται για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συμβασιούχων της καθαριότητας που δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων της 3/Κ 2018 προκήρυξης.

Οι ανάγκες στους ΟΤΑ και στο Δήμο Καισαριανής είναι μεγάλες και χρειάζονται και τους επιτυχόντες του διαγωνισμού της 3/Κ 2018 προκήρυξης και όσους έχουν απολυθεί, γιατί η προκήρυξη αυτή ήταν άδικη για τους εργαζόμενους αυτούς που πριν ένα χρόνο έδωσαν έναν σημαντικό αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν είναι τυχαίο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφτούν 30.000 συμβασιούχοι στους ΟΤΑ – στο Δήμο Καισαριανής 150! – μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, με οχτάμηνες συμβάσεις, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των δήμων και των προεκλογικών σκοπιμοτήτων των Δημάρχων, για να διατηρούν τις πόλεις καθαρές κατά την προεκλογική περίοδο, με «δωρεάν» και «φτηνό» προσωπικό από τον ΟΑΕΔ, αφού πληρώνονται κάτω από τις ΣΣΕ.

Ο Δήμος Καισαριανής, στις 150 θέσεις από τον ΟΑΕΔ, ζητά ειδικότητες που θα καλύψουν πάγιες εργασίες στην καθαριότητα, το πράσινο, της εργατοτεχνικές υπηρεσίες κλπ για να επιβεβαιωθούν μ’ αυτό τον τρόπο οι καταγγελίες μας ότι δεν προκήρυξε τις αναγκαίες θέσεις για μόνιμο προσωπικό, για να χρησιμοποιεί το «φτηνό» εργατικό δυναμικό, να το κρατά σε ομηρία και να πουλάει εκδούλευση.

Το πιο σύντομο ανέκδοτο αποτελεί, για όσους γνωρίζουν, η παρουσία του Δημάρχου Καισαριανής υπέρ των συμβασιούχων στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Το έκανε αυτό γιατί το κάνουν και άλλοι δήμαρχοι; Το έκανε από κομματικό καθήκον και κατόπιν κομματικής εντολής; Το έκανε εκ του αφαλούς, αφού ποντάρει ότι ενδεχομένως η απόφαση του δικαστηρίου να είναι αρνητική; Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν το έκανε γιατί αγωνιά και θέλει την επαναπρόσληψή τους.

Αλλιώς η Δημοτική Αρχή Καισαριανής δε θα ζητούσε να προσληφθούν 14 μόνο άτομα στην καθαριότητα, όταν στον Οργανισμό Εσωτερική Υπηρεσία (ΟΕΥ) υπήρχαν 35 κενές θέσεις και όταν οι ανάγκες είναι πάνω από 60 εργαζόμενους, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να τους πληρώνει και ότι δεν θέλει να αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη!

Ένας τέτοιος αναξιόπιστος μάρτυρας υπονομεύει τη δικαστική δικαίωση των συναδέλφων!

Ας σταματήσει λοιπόν ο Δήμαρχος Καισαριανής την υποκρισία και τη χρήση χυδαίων αστικών – κοινοβουλευτικών μεθόδων που θυμίζουν σύγχρονους Μαυρογιαλούρους. Δεν μπορεί να πατά πάνω στην αγωνία των συναδέλφων για να παρουσιάζεται στο κόμμα του ότι είναι καλός δήμαρχος. Όπου όμως δεν περνάν αυτοί οι μέθοδοι χρησιμοποιείται ο εκβιασμός, ο εκμαυλισμός, οι διακρίσεις και η τρομοκρατία.

Ο Δήμαρχος αν θέλει να είναι συνεπής με τις θέσεις που διακηρύσσει ο πολιτικός του φορέας, ας σεβαστεί τις ανάγκες των εργαζομένων, ας αφουγκραστεί τις αγωνίες τους, ας στελεχώσει τις υπηρεσίες, όπου μπορεί, με μόνιμο προσωπικό και ας λύσει, εκεί που περνάει από το χέρι του τα προβλήματα, όπως είναι η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους που το δικαιούνται (πράσινο, εργαζόμενους στα συνεργεία που λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης κλπ), η συντήρηση και η ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και ας σταματήσει να μιλάει εκ του ασφαλούς κάνοντας κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι Δ. Καισαριανής: «Ο δήμαρχος υπέρ των συμβασιούχων-ευχάριστη έκπληξη ή εμπαιγμός;»"

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δάνεια των αδελφών Τσίπρα ζήτησε ο Χ. Αθανασίου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να ανασύρει τη δικογραφία για τη χρήση πλαστού εγγράφου (ασφαλιστικής ενημερότητας) από τα αδέλφια του πρωθυπουργού προκειμένου να λάβουν δημόσιο έργο», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Πρόσθεσε πως πρέπει να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα σε ποινικό επίπεδο, για να διερευνηθεί και τι έγινε και με την υπόθεση της πλαστογραφίας αλλά και ενδεχομένως της απόπειρας απάτης.

Σημείωσε πως η υπόθεση ήταν γνωστή στη Μυτιλήνη από το 2012 όταν οι τοπικές υπηρεσίες έλαβαν από τα αδέλφια του κ. Τσίπρα την ασφαλιστική ενημερότητα με το όνομα του ξαδέλφου τους Γιώργου Τσίπρα. «Προσκομίστηκε στην Περιφέρεια το έγγραφο. Είχαν δώσει τα αντίγραφα και ζητήθηκαν τα πρωτότυπα.

Όταν πήγε και το δεύτερο έγγραφο είδαν οι υπηρεσίες ότι ήταν εντελώς διαφορετική η σφραγίδα και το μέρος της υπογραφής. Η Περιφέρεια έστειλε τα στοιχεία τότε στον εισαγγελέα. Σχηματίστηκε δικογραφία, έγινε έρευνα και αυτό που ξενίζει είναι ότι ασχολήθηκαν όλοι με το έλασσον δηλ με το ποιος έκανε τη χρήση του πλαστού και όχι με το μείζον δηλ ποιος έκανε την πλαστογραφία, που είναι κακούργημα» τόνισε.
Ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε πως για την υπόθεση ήταν ενήμερος ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος του είπε επί λέξει: «Άκου Χαράλαμπε, εγώ χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν κάνω. Ας αποφανθεί η δικαιοσύνη» και αυτό δείχνει την ποιοτική διαφορά του από τη σημερινή κυβέρνηση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δάνεια των αδελφών Τσίπρα ζήτησε ο Χ. Αθανασίου "

Συντάξεις: Ομολογία Κατρούγκαλου στον «Θέμα 104,6»- H περικοπή δεν είναι αναγκαία, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά...

«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Ελένη Στεργίου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστεί, συνεχίζεται κανονικά. 

«Ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο», είπε με νόημα, χωρίς να το τοποθετεί σε συγκεκριμένο χρόνο. 

Όπως είπε «από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις», αλλά ξεκαθάρισε ότι, δεν πρόκειται να προβούν «σε καμία ενέργεια σύγκρουσης με κανέναν», εννοώντας του Ευρωπαίους εταίρους. 

«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίθετη γνώμη, σε κάτι που είναι τόσο δίκαιο. Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», ανέφερε. 

Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος». 

Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε με κάθε τρόπο». 

«Απαιτούμε να εφαρμοστεί αυτό που αναφέρει ο διεθνής κανονισμός. Δεν παραβίασαν, από λάθος πέρασαν. Δεν μπορούμε να ζητάμε απελευθέρωση, χωρίς δίκη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, που αν είναι δίκαιη, θα αφεθούν ελεύθεροι», ανέφερε. 

«Εμείς θεωρούμε την Ρωσία μια φιλική χώρα, αλλά, για να διατηρηθούν οι φιλικές σχέσεις χρειάζονται δυο», σχολίασε ο Γιώργος Κατροούγκαλος το θέμα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Ομολογία Κατρούγκαλου στον «Θέμα 104,6»- H περικοπή δεν είναι αναγκαία, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά..."

ΕΒΕΘ: Μόνο με καταχώριση η προστασία για τα εμπορικά σήματα με τον όρο «Μακεδονία»

Μόνο με την καταχώριση των εμπορικών τους σημάτων την οποία θα πρέπει να κάνουν άμεσα κατοχυρώνονται και προστατεύονται οι επιχειρήσεις που έχουν προϊόντα με το όνομα «Μακεδονία» ή παραγωγά του.

Την επισήμανση αυτή κάνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενώ στην ίδια κατεύθυνση είναι και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας που κάλεσε χθες τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες.

«Απολύτως αναγκαία» χαρακτηρίζει την καταχώριση εμπορικών σημάτων με το όνομα "Μακεδονία" ή παράγωγά του το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), που με σημερινή ανακοίνωσή του καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του να σπεύσουν να δρομολογήσουν τις απαιτούμενες ενέργειες.

Μάλιστα, η διοίκηση του ΕΒΕΘ γνωστοποιεί ότι επίκειται από πλευράς της η ανάληψη πρωτοβουλίας τεκμηρίωσης των θέσεων των επιχειρήσεων-μελών του επιμελητηρίου, που χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονία" ή παράγωγά του στα προϊόντα τους, χωρίς ωστόσο να δίδονται περισσότερες πληροφορίες, καθώς θα ακολουθήσουν άμεσα οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η διοίκηση του ΕΒΕΘ συνιστά τους επιχειρηματίες-μέλη του επιμελητηρίου να προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την καταχώριση και προστασία των εμπορικών τους σημάτων, σε συνεργασία με τους νομικούς τους παραστάτες, ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Παροτρύνει τις επιχειρήσεις-μέλη του να επιλέξουν το κατάλληλο γι' αυτές σύστημα καταχώρισης και κατοχύρωσης σημάτων (εθνικό, ευρωπαϊκό, διεθνές), ανάλογα με τις ανάγκες τους και την περιοχή δραστηριοποίησής τους.

Υπενθυμίζει δε ότι η κατοχύρωση του εθνικού σήματος παρέχει προστασία στο πλαίσιο της ελληνικής επικράτειας, του σήματος της ΕΕ σε όλα τα κράτη-μέλη και του διεθνούς -που προϋποθέτει ότι έχουν αποκτηθεί τα άλλα δύο- και στις άλλες χώρες.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η επωνυμία μιας επιχείρησης και η ονομασία του προϊόντος της αποτελούν διακριτικά γνωρίσματα. Αν στην πορεία του χρόνου και των συναλλαγών τα στοιχεία αυτά συνδεθούν στη συνείδηση του καταναλωτή με συγκεκριμένη επιχείρηση, η επιχείρηση αυτή -και το προϊόν της- δεν είναι εντελώς απροστάτευτα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι επαρκώς προστατευμένα: η προστασία παρέχεται στον δικαιούχο μόνο στο πλαίσιο των διατάξεων του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού (Ν.146/1914).

Η προστασία όμως στο πλαίσιο των διατάξεων του αθέμιτου ανταγωνισμού είναι ασθενής και περιορισμένη, παρουσιάζει δε ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποδεικνύεται από τον δικαιούχο η καθιέρωση της ονομασίας του στις συναλλαγές.

Με απλά λόγια, θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι οι καταναλωτές έχουν συνδέσει τη συγκεκριμένη ονομασία με την επιχείρηση του δικαιούχου.

Εξάλλου, μια τέτοια προστασία παρέχεται αποκλειστικά εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ αντίθετα, η καταχώριση του διακριτικού γνωρίσματος (επωνυμίας επιχείρησης ή ονομασίας προϊόντος) ως εμπορικού σήματος, παρέχει στον δικαιούχο πλήρη προστασία και αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης έναντι όλων. Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται στις επιχειρήσεις να σπεύσουν να καταχωρίσουν σήματα με το όνομα "Μακεδονία" και παράγωγά του.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΒΕΘ: Μόνο με καταχώριση η προστασία για τα εμπορικά σήματα με τον όρο «Μακεδονία» "

Καλύπτει τα αδέρφια Τσίπρα ο Παρασκευόπουλος: Όλα ψευδή, ο νόμος μου δεν είχε καμία σχέση

«Όλα αυτά ήταν ψευδή, όλα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", σχετικά με την ανακοίνωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, για την υπόθεση συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού ότι «ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα τον Αύγουστο του 2016, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση».

«Αναφέρθηκε ότι τροποποιήθηκε ο νόμος Παρασκευόπουλου σε μία νύχτα. Ούτε ο Νόμος Παρασκευόπουλου τροποποιήθηκε διότι η ρύθμιση αυτή ήταν αντίστοιχη με άλλες ρυθμίσεις, που είχαν προϋπάρξει του 2012 και όχι το 2013. Ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου του 2015 δεν είχε καμία σχέση. Ήταν μία ρύθμιση για την ελάφρυνση των πινακίων των δικαστηρίων, αναγκαία αν υπάρχει ένα φορτίο πολλών ποινικών υποθέσεων στα δικαστήρια. Αφορά μόνο ελαφρές υποθέσεις, ούτε καν όλα τα πλημμελήματα, μόνο τα ελαφρά πλημμελήματα. Αυτού του είδους οι νόμοι από τις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν φορτώνονται πολύ τα πινάκια των δικαστηρίων συνηθίζονται, στο να ελαφρύνονται από ελαφρές υποθέσεις, οι οποίες παραγράφονται υπό όρους, δηλαδή αν υπάρξει υποτροπή οι ποινές εκτίονται, επομένως όλα ήταν αβάσιμα» επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και εξήγησε: «Πρώτον ο νόμος δεν ήταν φωτογραφικός διότι αφορά δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, όλοι αυτοί οι νόμοι έχουν καλύψει πάρα πολλές περιπτώσεις.

Δεύτερον, τι θα πει μία νύχτα; Εδώ ήταν μία διάταξη που μπήκε σε έναν νόμο στο βασικό νομοσχέδιο, όπως εισάγεται στη Βουλή... Εκείνη την περίοδο μάλιστα για να βγει ένας νόμος είχαμε διαβούλευση και με τους θεσμούς, όχι μόνο με την ελληνική πλευρά και με τη διαβούλευση στη διαύγεια όπου κάθε πολίτης εκφράζει τη γνώμη του [...] Όταν ένα νομοθέτημα πάει για διαβούλευση με τους θεσμούς συνήθως γυρίζει πίσω, έχει μια επεξεργασία, έχει τη διαύγεια μετά πάει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η νομοθεσία παλαιότερα ήταν πιο γρήγορη υπόθεση. Από όλα αυτά τα στάδια επεξεργασίας είχε περάσει το νομοθέτημα, το οποίο δεν ψηφίστηκε μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, είχε ψηφιστεί και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από το ΚΚΕ».

Ο πρώην υπουργός επισήμανε όταν «μια ανακοίνωση προέρχεται από ένα κόμμα, επειδή αρέσει σε ένα σύστημα κιτρινισμού, που και αυτό υπάρχει, αναπαράγεται πάρα πολύ, σπιλώνει, στιγματίζει και στη συνέχεια ο πολίτης είναι ξεκρέμαστος». Σημείωσε, δε, ότι «ο πολιτικός όταν βαρύνεται, υβρίζεται, σπιλώνεται με ψεύδη έχει την ιδιότητα του πολίτη, έχει δικαίωμα κι αυτός αν θέλει να πάει στο δικαστήριο να διαμαρτυρηθεί για τα ψεύδη που λέγονται σε βάρος του».

Ερωτηθείς σχετικά με όσα κατά καιρούς του έχουν καταλογιστεί ως αρνητικές συνέπειες του λεγόμενου «νόμου Παρασκευόπουλου» και των συγκεκριμένων διατάξεων του για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων παρατήρησε: «Ενοχοποιείται ένας νόμος και ένας υπουργός για όλα τα εγκλήματα της χώρας. Αυτό το πράγμα είναι τελείως αβάσιμο, πολλοί άνθρωποι έχουν τη στοιχειώδη ευφυΐα να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται εδώ για μια αναπαραγωγή ψευδών». «Με τον νόμο Παρασκευόπουλου έχουν σχέση οι αποφυλακίσεις υπό όρους. Σε σχέση με τις αποφυλακίσεις υπό όρους καταρχήν ο νόμος αυτός δεν συνέβαλε σε αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας, αντίθετα τα στοιχεία της αστυνομίας έχουν δείξει ότι έχουμε μία κάμψη -όχι πολύ μεγάλη, μικρή, αλλά πάντως κάμψη και όχι αύξηση- και δεύτερο ότι όντως αυτός ο νόμος κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει, δηλαδή πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο όλα αυτά τα θέματα θα ρυθμίζονται με πάγιες διατάξεις κι όχι με διατάξεις αποσυμφορητικές» επισήμανε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλύπτει τα αδέρφια Τσίπρα ο Παρασκευόπουλος: Όλα ψευδή, ο νόμος μου δεν είχε καμία σχέση"

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογια της η Βίκυ Σταμάτη η οποια ειναι κατηγορούμενη για σκέλος της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς περίπου μια ώρα και απολογούμενη αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση.
Κατά την έξοδο της από τα δικαστήρια η Βίκυ Σταμάτη δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις . «Δεν κάνω δηλώσεις στο δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ενώ ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης μίλησε για δικαίωση.

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και για ανίερη σύμπραξη ατόμων με δικαστικές αρχές του εξωτερικού και δικηγόρους. «Οι σατανάδες τρώνε λεφτά» ανέφερε. Μάλιστα, αναφερόμενος στην δικαστική περιπέτεια της συζύγου του πρώην υπουργού μίλησε για ανθρώπινο δράμα και ομηρεία της οικογένειας. «Δεν παντρεύτηκε υπουργό δεν περπάτησε σε κόκκινο χαλί αλλα βρέθηκε σε φυλακή» είπε.

Η Βίκυ Σταμάτη πέρασε το κατώφλι της ανακρίτρια λίγες μόλις ημέρες μετά την απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος. Η υπόθεση αφορά ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκε σε ένα ασφαλιστήριο ζωής. Σύμφωνα με την κατηγορία, το επίμαχο ποσό εισπράχθηκε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως μέρος της «μίζας» για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με όρους, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση επιμένοντας πως η σύζυγος του δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις που της αποδίδονται. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός φέρεται να απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον επίσης κατηγορούμενο εξάδελφο του Νίκο Ζήγρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια υπερασπιστική γραμμή αναμένεται να κρατήσει και η Βίκυ Σταμάτη δηλώνοντας άγνοια για το περίφημο συμβόλαιο. Ωστόσο, ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους, στην απολογία του εμφανίζεται να κατονόμασε ως κομβικά πρόσωπα της υπόθεσης τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μαλακάσα λόγω συναυλιών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στη Μαλακάσα, λόγω εκδηλώσεων - συναυλιών.

Οι ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα το πρωί έως τις 04:00 της Παρασκευής (20/7) και από τις 09:00 της ίδιας ημέρας έως τις 04:00 του Σαββάτου (21/7), στην παράπλευρη βοηθητική οδό της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της μεταξύ του Α/Κ Μαλακάσας και της Ε.Ο. Μαλακάσας - Μαρκόπουλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, στο συγκεκριμένο διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο θα πραγματοποιείται με εκτροπές μέσω της Ε.Ο. Μαλακάσας - Μαρκόπουλου, ως παρακαμπτήριας οδού που συνδέει το προαναφερόμενο οδικό τμήμα και διέρχεται μέσω της κοινότητας Μαλακάσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μαλακάσα λόγω συναυλιών"

Νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Νέα συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 19 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Το κάλεσμα πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά μέσω διαδικτύου και το ραντεβού δόθηκε στις 20.00, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη"

Ραντεβού και νούμερα μέσω υπολογιστή στο Παίδων Πεντέλης

Ένα νέο, σύγχρονο και πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα προτεραιότητας και διαχείρισης ασθενών τέθηκε σε εφαρμογή στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Κάθε ενδιαφερόμενος πληκτρολογώντας www.paidon-pentelis.gr και ανοίγοντας την ιστοσελίδα του νοσοκομείου, πατώντας στην e - προτεραιότητα με απλά βήματα, επιλέγει το ιατρείο που επιθυμεί και εκδίδει το ηλεκτρονικό εισιτήριο προτεραιότητας, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ηλεκτρονική ενημέρωση που επιθυμεί.

Με τον τρόπο αυτό ο γονέας, έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθεί σε πραγματικό χρόνο μέσω web, για τους χρόνους αναμονής του νοσοκομείου, τον αριθμό που εξυπηρετείται εκείνη τη στιγμή και αν επιθυμεί μπορεί να εκδώσει ηλεκτρονικό αριθμό προτεραιότητας απομακρυσμένα από το σπίτι του, μέσω της δικτυακής πλατφόρμας, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία, όταν έχει συνωστισμό ασθενών.

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών ενημερώσεων, σχετικά με τον προσδιορισμό του εκτιμώμενου εναπομείναντα χρόνου αναμονής και εξυπηρέτησης από το αντίστοιχο ιατρείο, που διεκπεραιώνονται με ηλεκτρονική ενημέρωση προς τον χρήστη, μέσω email ή SMS στο κινητό του τηλέφωνο, όπου και αν βρίσκεται.

Η πρωτοβουλία αυτής της πρωτότυπης και καινοτόμας υπηρεσίας, που εγκαταστάθηκε με τη χορηγική συνδρομή του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», αποσκοπεί στη βελτίωση του παρεχόμενου επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών υπηρεσιών υγείας.

Το κέρδος είναι ότι μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η επίσκεψη στο νοσοκομείο γίνεται πιο άνετη, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται η ταλαιπωρία των άρρωστων παιδιών, ειδικά τις ημέρες που λόγω των ιώσεων παρουσιάζεται αυξημένη προσέλευση στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Ταυτόχρονα επιτρέπεται η σωστή διαχείριση των προσερχόμενων ασθενών σε όλα τα ιατρεία, τακτικά και έκτακτα, μέσω της online εποπτείας του συστήματος, δίνοντας στην υπηρεσία real time στατιστικά στοιχεία για τους χρόνους αναμονής για λήψη υγειονομικής φροντίδας και τον μέσο χρόνο εξυπηρέτησης των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραντεβού και νούμερα μέσω υπολογιστή στο Παίδων Πεντέλης"

Ryanair: Ακυρώνονται 600 πτήσεις την επόμενη εβδομάδα

Νέα απεργία κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας της Ryanair, την επόμενη εβδομάδα. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον το 12% των πτήσεων της θα ακυρωθούν στις 25 και 26 Ιουλίου.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της ότι αναμένει να διαταραχθούν τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου 50.000 πελατών της που ταξιδεύουν προς και από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς θα ακυρωθούν έως και 300 πτήσεις κάθε μέρα.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ακύρωσε 30 πτήσεις στις 12 Ιουλίου, όταν αρκετοί πιλότοι στην Ιρλανδία πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απεργία στην εταιρεία.

Οι προγραμματισμένες απεργίες που στοχεύουν στην επίτευξη βελτιωμένων εργασιακών συνθηκών, αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στις απόπειρες της αεροπορικής εταιρείας να κατευνάσει την «ανταρσία» του προσωπικού που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο.

Η λίστα των απαιτήσεων

Τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας σε όλη την Ευρώπη έδωσαν στις 4 Ιουλίου στη δημοσιότητα μια λίστα 34 απαιτήσεων, ανάμεσά τους «ένα δίκαιο μισθό διαβίωσης», βελτιωμένες αποδοχές στην αναρρωτική άδεια και συμβάσεις εργασίας στη δική τους γλώσσα με βάση την τοπική παρά την ιρλανδέζικη νομοθεσία.

Η Ryanair τονίζει ότι το προσωπικό της εργάζεται σε κάποιες από τις καλύτερες συνθήκες στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Τα μέλη των πληρωμάτων τονίζουν ότι η εταιρεία απέτυχε να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις συνθήκες μετά την αναγνώριση των συνδικάτων το Δεκέμβριο.

Η Ryanair, που πραγματοποιεί πτήσεις σε 37 χώρες και πέρσι μετέφερε 130 εκατομμύρια επιβάτες, απέτρεψε εκτεταμένες απεργίες πριν τα Χριστούγεννα αποφασίζοντας να αναγνωρίσει τα συνδικάτα για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορίας της.

Ωστόσο από τότε αγωνίζεται να καταλήξει σε συμφωνία για τους εργασιακούς όρους με αρκετά από τα συνδικάτα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ryanair: Ακυρώνονται 600 πτήσεις την επόμενη εβδομάδα"

Διήμερη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) για την εταιρεία Συντήρησης Τροχαίου Σιδηροδρομικού Υλικού, η οποία σύντομα μεταβιβάζεται στην ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), προκήρυξε νέες 24ωρες απεργίες στις 25 και στις 26 Ιουλίου, για τους εργαζόμενους σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Υπενθυμίζεται ότι οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία στις 20 Ιουλίου κηρύχθηκαν παράνομες μετά από προσφυγή στην δικαιοσύνη της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διήμερη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών"

Σκοπιανό: Ζάεφ και αντιπολίτευση δεν συμφώνησαν στην κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα

Πολιτικό συμβούλιο με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να καταλήξουν σε μία κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα που θα γίνει σχετικά με την αλλαγή του ονόματος και του Συντάγματος των Σκοπίων, διεξήγαγε την Τετάρτη το βράδυ ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Όπως τόνισε, «απόψε μιλήσαμε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και τους ενημερώσαμε για την πιθανή διατύπωση του ζητήματος του δημοψηφίσματος».

Η συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων φαίνεται πως δεν κατέληξε σε καθολική συμφωνία, καθώς αύριο στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μικόσκι.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά του Μικόσκι, γράφοντας χαρακτηριστικά στα social media: «Τι είναι αυτό που ο Mickoski δεν ήθελε να πει σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες και είναι έτοιμος να το πει σε μια συνάντηση ηγεσίας μικρότερης κλίμακας;».

Πρόσθεσε, δε, ότι στην αυριανή συνάντηση ελπίζει ο πολιτικός του αντίπαλος να αποσαφηνίσει αν θέλει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και να συμφωνήσει στην κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα, στο οποίο θα ψηφίσει ελεύθερα ο λαός των Σκοπίων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανό: Ζάεφ και αντιπολίτευση δεν συμφώνησαν στην κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα"

ΚΕΔΕ: Προσφέυγει σε ελληνικά & ευρωπαϊκά Δικαστήρια για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι»

Στα αρμόδια εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα και Δικαστήρια είναι αποφασισμένη να προσφύγει η ΚΕΔΕ προκειμένου να διεκδικήσει την αλλαγή συγκεκριμένων άρθρων του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» τα οποία ενέχουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, παραβιάζουν τις βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού Χάρτη της Τοπικής Δημοκρατίας και δεν εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Γ. Πατούλη, αποφασίστηκε, αφού προηγηθεί η μελέτη των επίμαχων άρθρων από ομάδα εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων νομικών, να αξιοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές και δικαστικές προσφυγές προς κάθε αρμόδιο όργανο και Δικαστήριο για την μη εφαρμογή των διατάξεων του «Κλεισθένη» που παραβιάζουν συνταγματικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Όπως επισημάνθηκε από τον Γ. Πατούλη, στο νομοσχέδιο Κλεισθένης έχουν ήδη εντοπιστεί μια σειρά από άρθρα τα οποία εμφανίζουν Συνταγματικά προβλήματα, ενώ υπάρχουν διατάξεις που εισάγουν την εποπτεία των διοικητικών πράξεων των δήμων.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Στις νέες διατάξεις περιέχονται προβλέψεις οι οποίες, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «κάθε άλλο παρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα έχουν, καθότι αποτελούν ευθεία παρέμβαση στη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης επισημάνθηκε ότι το νομοσχέδιο δεν περιέχει καμία διάταξη η οποία να δείχνει ότι η Ελλάδα εναρμονίζεται με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης σύμφωνα και με τις βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού Χάρτη της Τοπικής Δημοκρατίας.

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση προκειμένου να ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο επέρριψε ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ ουδέποτε έλαβε απάντηση στο αίτημα που είχε διατυπώσει για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

«Ακόμα περιμένουμε να δούμε το Πρωθυπουργό. Το αίτημα που διατυπώσαμε και μάλιστα δύο φορές, για συνάντηση μαζί του, έπεσε στο κενό.

Η κυβέρνηση, η οποία νομοθετεί με προχειρότητα και έχοντας ως στόχο πολιτικά οφέλη, επιχειρεί να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση και εμείς δεν τα το επιτρέψουμε αυτό. Με τη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν ηττήθηκε η Αυτοδιοίκηση αλλά η κυβέρνηση, καθώς αποδείχθηκε με εξόφθαλμο τρόπο ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί κομματικούς στόχους. Η κυβέρνηση με τη στάση της και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν την ενδιαφέρει η σωστή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά θέλει να υλοποιήσει ένα σχέδιο ετεροδιοίκησης στο οποίο δεν εξασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα. Έχουμε θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα για συγκεκριμένα σημεία του «Κλεισθένη» και δυστυχώς δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Ως ΚΕΔΕ υλοποιούμε συγκεκριμένες δράσεις με στόχο τη συνεχή ενημέρωση της κοινή γνώμης μέχρι τις εκλογές. Δράσεις που θα αναδεικνύουν τις δυσμενείς συνέπειες του ψηφισθέντος νόμου «Κλεισθένης», στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και ολόκληρης της χώρας».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΔΕ: Προσφέυγει σε ελληνικά & ευρωπαϊκά Δικαστήρια για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι»"

Ντιμιτρόφ για δημοψήφισμα: Αν απορριφθεί η συμφωνία, έστω και με 1 ψήφο, θα παραδεχθούμε ότι είναι λάθος

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα παραδεχθεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο λάθος δρόμος, σε περίπτωση που οι πολίτες την απορρίψουν στο δημοψήφισμα, δήλωσε ο Νικολά Ντιμιτρόφ. Αλλά αρνήθηκε να απαντήσει τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές και πως οι πολίτες θα εγκρίνουν τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την επίλυση του ονοματολογικού.

«Αν υπάρχει έστω και μια ψήφος παραπάνω κατά της συμφωνίας, είμαστε απολύτως έτοιμοι να σηκώσουμε τα χέρια μας και να πούμε ότι αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ στο Al Jazeera Balkans. «Στα ιστορικά διλήμματα, οι πολίτες γνωρίζουν πώς να διαλέξουν τον σωστό δρόμο. Μπροστά μας έχουμε μια επιλογή ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, τον φόβο και την ελπίδα. Το παρελθόν είναι πολύ σημαντικό για την ταυτότητά μας, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Μπορούμε επιτέλους να προσφέρουμε στον λαό μας την επιλογή του τι χώρα θα είναι η “Μακεδονία”», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο πατριωτικό καθήκον από τη δημιουργία αυτής της ευκαιρίας και τη δυνατότητα να επιλέξουν οι πολίτες. «Είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν το μέλλον», συμπλήρωσε.

Ομως, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνησή του έχει ένα plan B, σε περίπτωση που αποτύχει το δημοψήφισμα, εκείνος απάντησε ότι έχουν επικεντρωθεί στο plan A.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε πετύχει το μέγιστο. Ότι έχουμε πετύχει έναν συμβιβασμό με ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στη χώρα μας και την ιστορική περιοχή της Ελλάδας. Η “Μακεδονία” δεν έχει άλλη στρατηγική εναλλακτική», απάντησε ο Ντιμιτρόφ.

Τέλος, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι το ζήτημα είναι πιο σημαντικό από τα πολιτικά παιχνίδια ή την πολιτική καριέρα κάποιων.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τη θέληση του λαού. Αυτό το ερώτημα είναι μεγαλύτερο από ολόκληρη την πολιτική ελίτ και όλα τα κόμματα. Δεν πρέπει να σκεφτούμε τους εαυτούς μας, τις καριέρες μας. Δεν είμαστε τέλειοι, κάνουμε λάθη. Υπάρχουν πολλοί τομείς για κομματικές μάχες, αλλά το στρατηγικό παιχνίδι του έθνους μας δεν πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικών αντιδράσεων», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο Ζόραν Ζάεφ έχει συγκαλέσει κρίσιμη συνάντηση πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο το δημοψήφισμα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντιμιτρόφ για δημοψήφισμα: Αν απορριφθεί η συμφωνία, έστω και με 1 ψήφο, θα παραδεχθούμε ότι είναι λάθος "

Η Κύπρος δεν θα ανεχτεί τουρκικές γεωτρήσεις

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματά της, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας δημοσίευμα του τουρκικού τύπου ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει γεωτρήσεις.

Ο κ. Προδρόμου υπέδειξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία υπογράμμισαν με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αφεθεί απερίσπαστα να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της. Επίσης, υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει καλέσει την Τουρκία να μην προβαίνει σε έκνομες ενέργειες.

Σε δήλωση στο ΡΙΚ ο κύριος Προδρόμου τόνισε ότι «το θέμα της ενέργειας δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού» και διαβεβαίωσε πως το ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας προχωρεί κανονικά.

Στις 30 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο κ. Προδρόμου, ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την εξέλιξη της ενεργειακής πολιτικής και τις επαφές με τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aksam ο νέος υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, ο Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε πως θα ακολουθήσει την γραμμή του προκατόχου του και γαμπρού του Ερντογάν, που είχε εξαγγείλει την διεξαγωγή γεωτρήσεων και στην ΑΟΖ της Κύπρου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κύπρος δεν θα ανεχτεί τουρκικές γεωτρήσεις"

Ζάεφ «δικαιώνει» Σαββίδη -Δεν θα αποσταλούν έγγραφα

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποσταλούν έγγραφα στις ελληνικές αρχές αναφορικά με τη φερόμενη εμπλοκή του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στη χρηματοδότηση ομάδων διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

Σύμφωνα με το MIA, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της πΓΔΜ, ο Ζάεφ δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί βασίστηκαν σε μη επιβεβαιωμένες καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία από κάποια άτομα, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων μπροστά από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News τη Δευτέρα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της πΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος αργότερα φέτος, το οποίο θα καθορίσει εάν η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια ημέρα, δημοσίευμα του BuzzFeed, επικαλούμενο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της πΓΜΔ, κατονόμασε τον ρωσικής καταγωγής επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ως έναν εκ των χρηματοδοτών αυτών των βίαιων ενεργειών.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του ομίλου Σαββίδη που σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ «δικαιώνει» Σαββίδη -Δεν θα αποσταλούν έγγραφα"

Στις 27/7 η πληρωμή του ΚΕΑ σε 293.195 δικαιούχους

Εγκρίθηκε μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 65.664.302,27 ευρώ για την πληρωμή του μηνός Ιουνίου σε 293.195 δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 26 Ιουλίου, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη, δηλαδή στις 27 Ιουλίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 27/7 η πληρωμή του ΚΕΑ σε 293.195 δικαιούχους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news