Διαμαρτυρία μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης. 
Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν στήσει σκηνές μπροστά στην κεντρική είσοδο του ΥΜΑΘ και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Κύριο αίτημά τους είναι η επιστροφή στην εργασία τους και η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μπροστά στο Υπουργείο μέχρι και την Πέμπτη, ημέρα εκδίκασης της κύριας αγωγής που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό την περιφρούρηση των διαδηλωτών.
Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
"Μέσα από μια μαζικοτατη συνέλευση οι συμβασιούχοι συνάδελφοι του Ν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποφάσισαν σήμερα να " κατασκηνώσουν" έξω από το ΥΜΑΘ, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Εναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο οι συνάδελφοι να παραμείνουν στην δουλειά τους για 4 χρόνια, αλλά και να προκηρυχθούν ΜΌΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων
Το τελευταίο διάστημα απολύθηκαν μόνο από το δήμο Θεσσαλονίκης 500 συνάδελφοι και χιλιάδες άλλοι πανελλαδικά. Οι προσλήψεις μέσω της προκήρυξης δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση με το τάχα " ταξικό πρόσημο" όταν μιλά για "επιστροφή στην κανονικότητα", για "δίκαιη ανάπτυξη" και άλλα τέτοια παραμύθια, εμείς πια ξέρουμε τι περιμένει την εργατική τάξη, τα ζούμε στο πετσί μας".
Δείτε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία:
um.jpg
sim.jpg
 Ακούστε τα όσα δήλωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Θεσσαλονίκης κα Σοφία Εξαδακτύλου: