facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Έξαλλη Λαρισαία «επιτέθηκε» με έντονους χαρακτηρισμούς στον Υφυπουργό Στ. Πιτσιόρλα


Την ώρα που ξεκίνησε την ομιλία του ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας στο Χατζηγιάννειο της Λάρισας όπου ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, μια Λαρισαία που βρισκόταν στην αίθουσα σηκώθηκε διακόπτοντας τον υφυπουργό και με χαρακτηρισμούς, έδειξε την αντίθεσή της για την συμφωνία της Μακεδονίας.
Προσπάθησαν να την απωθήσουν για την θέσουν εκτός αίθουσας, όμως ο κ. Πιτσιόρλας παρακάλεσε να την αφήσουν να την ακούσει όπως και έγινε. Και κάπου εκεί το επεισόδιο έληξε και ξεκίνησε η ομιλία.
Στο μεταξύ ο υφυπουργός την κάλεσε να καθίσει να ακούσει την ομιλία του, αλλά εκείνη του είπε κατά πρόσωπο πως δεν το επιθυμεί και αποχώρησε.
onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαλλη Λαρισαία «επιτέθηκε» με έντονους χαρακτηρισμούς στον Υφυπουργό Στ. Πιτσιόρλα"

Ενας- ένας διαψεύδουν ότι υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών -Λένα Αλκαίου: Είναι εξοργιστικό

Καλλιτέχνες διαψεύδουν ένας-ένας ότι έχουν δώσει έγκριση για να συμπεριληφθούν τα ονόματά τους στη λίστα εκείνων που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, για το ονοματολογικό.
Μετά τη Νένα Βενετσάνου και η Λένα Αλκαίου δήλωσε δημόσια ότι έχει ερωτηθεί για αυτό. Μάλιστα δεν έκρυψε την οργή της και χαρακτήρισε το γεγονός προσβολή για τη δημοκρατία.
«Είναι εξοργιστικό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να χρησιμοποιείται το όνομά μου όπως και άλλων, χωρίς καν να ερωτηθώ. Είναι προσβολή για τη δημοκρατία να παραβιάζεται η ελεύθερη βούληση του καθενός με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε συγκεκριμένα η Λένα Αλκαίου.
Νωρίτερα είχε γράψει
«Δηλώνω ότι ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Τη στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό».
Αλλά και ο Κυριάκος Κατζουράκης διέψευσε ότι έβαλε την υπογραφή του σε αυτή τη λίστα. «Ελαβα με mail το κείμενο και δεν το υπέγραψα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο ζωγράφος, σκηνογράφος και συγγραφέας.
Αντίστοιχη καταγγελία είχε κάνει νωρίτερα τη Δευτέρα και η Νένα Βενετσάνου, μέσω Facebook, γράφοντας:
«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενας- ένας διαψεύδουν ότι υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών -Λένα Αλκαίου: Είναι εξοργιστικό "

Κάθε εμπλοκή στο Σκοπιανό διαψεύδει ο Ιβάν Σαββίδης

Κάθε εμπλοκή στις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ περί «Ελλήνων επιχειρηματιών που χρημάτισαν πολίτες της ΠΓΔΜ για την πρόκληση βίαιων ενεργειών» διαψεύδει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Σε συνέντευξή του στο «BuzzFeed News», ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατήγγειλε ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την ονομασία.

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος κρύβεται πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος την εν εξελίξει έρευνα, καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις.

Δήλωσε, πάντως, ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις συγκεκριμένες πληρωμές, αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο, τον Ιούνιο.

«Καθιστούμε σαφές σ’ όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα» διαμήνυσε, σε ανακοίνωσή του, η Dimera Group.

Μάλιστα, προαναγγέλλεται η κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου ενημέρωσης «BuzzFeed News».

Η ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη:

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος»

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάθε εμπλοκή στο Σκοπιανό διαψεύδει ο Ιβάν Σαββίδης"

Δήμαρχος Σαρωνικού: «Τα παιδιά των Εξαρχείων μπήκαν στη Βουλή και κάνουν πάρτι προσλήψεων»

«Τα ΟΥΦΟ μπήκαν στη Βουλή και κυβερνούν τη χώρα» είπε σχολιάζοντας την υπηρεσία διαστήματος και δήλωσε σίγουρος για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, στην εορταστική συνάντηση μελών και φίλων της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Σαρωνικού, στο Deck Lagonisi. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στην ανάγκη να βγει η χώρα από την κρίση διαρκείας και στην ανάδειξη μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που θα επικεντρωθεί στο έργο της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και εξόδου από την κρίση. «Τα ΟΥΦΟ μπήκαν στη Βουλή και κυβερνούν τη χώρα», τόνισε ο κ. Σωφρόνης σχολιάζοντας την υπηρεσία διαστήματος. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για ...πάρτι προσλήψεων από τον κυβερνητικό συνασπισμό. «Τα παιδιά των Εξαρχείων που μέχρι πριν λίγο τα έσπαγαν και τα έκαιγαν, μπήκαν στη Βουλή και διοικούν και κάνουν πάρτι προσλήψεων», ανέφερε ο δήμαρχος... 



Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πλήθος αιρετών, με , τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο., κο. Σπύρο Χυσίρογλου και τον αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ, κο. Μιχάλη Κορωναίο, να απευθύνουν χαιρετισμό. Παρόντες και πολιτευτές καθώς και πρόεδροι τοπικών Συλλόγων. Επιστολή χαιρετισμού προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση απέστειλε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του Νομού Ηρακλείου, κος. Λευτέρης Αυγενάκης, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται από την ΔΗΜ.Τ.Ο. και ζητώντας την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή των μελών και φίλων της.

DSC_5868
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Σαρωνικού, κ. Σπύρος Χυσίρογλου, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, καθώς και τις προηγούμενες διοικήσεις της ΔΗΜ.Τ.Ο., τόνισε την ανάγκη, ενωμένοι οι Έλληνες, στρατευμένοι οι Νεοδημοκράτες, να δουλέψουν μαζί για το καλύτερο αύριο που αξίζει η χώρα. Ευχαρίστησε επίσης τον κο. Θανάση Μαρτίνο για την διαρκή συμπαράστασή του στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Μεταφέροντας τον παλμό της κοινωνίας, ο κος. Χυσίρογλου αναφέρθηκε σε όλους τους τομείς, στους οποίους η παρούσα κυβέρνηση έχει αποτύχει, από τα εθνικά θέματα, έως την οικονομία, την ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών. Τονίζοντας ότι ο Δήμαρχος Σαρωνικού ήταν ένας εκ των 50 που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για την προεδρία του Κόμματος, είπε ακόμη, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνον έχει κυβερνητική εμπειρία, αλλά χαίρει διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εκτίμησης ενώ διαθέτει και την αίσθηση του μέτρου, απαραίτητα γνωρίσματα για τον αυριανό πρωθυπουργό.

Τέλος, ο κος. Μιχάλης Κορωναίος, αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ, αναφέρθηκε κυρίως στα εθνικά θέματα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μετά το Μακεδονικό και για το θέμα των Ελληνοαλβανικών σχέσεων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Σαρωνικού: «Τα παιδιά των Εξαρχείων μπήκαν στη Βουλή και κάνουν πάρτι προσλήψεων»"

Κινέζοι ζητούν από την Ελλάδα την ίδρυση κέντρου έκδοσης βίζας

Την πρόθεση να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση της κινεζικής πόλης Τζενγκτσού (Zhengzhou) με την Αθήνα ώστε να αναπτυχθεί το διμερές εμπόριο, δήλωσε κινέζικη πενταμελής αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της τοπικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο της πόλης Τζενγκτσού, Γουάν Τσινγκφίνγ σε σημερινή συνάντησή της με τον υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο Κινέζος αντιδήμαρχος έθεσε το θέμα δημιουργίας κέντρου έκδοσης αδειών εισόδου (Visa Center) με σκοπό τη διευκόλυνση των Κινέζων που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από την Περιφέρεια Χενάν.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να γίνουν άμεσα συγκεκριμένες συζητήσεις στο θέμα αυτό και να προγραμματιστεί επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Ελλάδα στην προαναφερόμενη κινεζική πόλη προς διερεύνηση εμπορικών ευκαιριών από τους Έλληνες εξαγωγείς και ανθρώπους του τουρισμού.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Η πόλη Τζενγκτσού είναι η 13η πλουσιότερη πόλη της Κίνας, με ΑΕΠ 150 δισ. δολάρια Αμερικής και πληθυσμό 10 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Χενάν με πληθυσμό 107 εκατ. κατοίκους και ΑΕΠ 700 δισ. δολάρια Αμερικής (η 5η πλουσιότερη Περιφέρεια της Κίνας).

Η Περιφέρεια Χενάν έχει μεγάλη αγροτική και βιομηχανική παραγωγή αλλά και ιδιαίτερη ιστορία και πολιτισμό. Εκεί βρίσκεται η παγκοσμίως γνωστή σχολή Κουνγκ Φου των μοναχών Σαολίν, ενώ η πόλη Τζενγκτσού παράγει σημαντικό αριθμό ηλεκτρονικών ειδών, κυρίως κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέλυσε τις δυνατότητες εμπορικών συναλλαγών των δυο οικονομιών, περιέγραψε τις ενέργειες του επιμελητηρίου για την υποστήριξη της προώθησης των εξαγωγών και της προσέλκυσης Κινέζων τουριστών και συζήτησε με τον αντιδήμαρχο τις πιθανές συνεργασίες του επιμελητηρίου για την προώθηση των διμερών συναλλαγών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινέζοι ζητούν από την Ελλάδα την ίδρυση κέντρου έκδοσης βίζας"

Μαξίμου -Oικογένεια Τσίπρα για τα δάνεια: Στα δικαστήρια οι απαντήσεις για την επίθεση λάσπης από τη ΝΔ

Για «απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη - και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ - καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη», που «θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του.

Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός. Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε...» καταλήγει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού Γραφείου.

Νωρίτερα, σε δήλωσή τους, τα αδέλφια του Πρωθυπουργού, Δημήτρης και Ζανέτ, προανήγγειλαν, επίσης, προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.

Όπως ανέφεραν, «επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ που τη στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων, επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

Σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε ότι «η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ. ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη.

Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου -Oικογένεια Τσίπρα για τα δάνεια: Στα δικαστήρια οι απαντήσεις για την επίθεση λάσπης από τη ΝΔ"

ΠΟΕΔΗΝ: Φάγαμε άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ κατ' εντολή Τσακαλώτου

Για σκηνές που θυμίζουν «ολοκληρωτικά καθεστώτα» κι «άγριο ξύλο απο τα ΜΑΤ κατ' εντολή Τσακαλώτου» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την πρωινή ένταση στη συγκέντρωσή της έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται κατ’ επανάληψη στα συγκεντρωμένα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο. Να επιτίθενται, να κλωτσάνε, να βαράνε με πόδια και ασπίδες. Να μας κτυπάνε με μανία. Επιτίθονταν σε έξαλλη κατάσταση. Πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Όπως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Έσπαγαν και έριχναν αιχμηρά αντικείμενα κατά των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ. Απαράδεκτα πράγματα!» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Μας έριξαν χημικά εξ επαφής, κατάμουτρα για να μας προκαλέσουν ζημιά. Ήθελαν αίμα! Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα. Άλλοι σοβαρότερα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Ντροπή για μια κυβέρνηση σε δημοκρατική χώρα! Όλα αυτά κατ’ εντολή Τσακαλώτου, αφού ήταν η τέταρτη φορά που αρνούνταν το ραντεβού» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Έγινε και το εξής ασύλληπτο! Δεν έχει ξανασυμβεί! Πάνω στις επιθέσεις των ΜΑΤ άρπαξαν την ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ και την κατέσχεσαν. Τη ζητήσαμε από τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Το αρνήθηκε. Μας ενημέρωσαν ότι η ντουντούκα κατασχέθηκε και βρίσκεται ήδη στη Διεύθυνση Ασφαλείας για ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων που φέρει! Τι θυμίζει αυτό! Πότε και ποιοι κατέσχεαν τα μέσα μετάδοσης μηνυμάτων των απεργών, των διαδηλωτών;» διερωτάται.

«Τελικά εδέησε να μας δεχτεί ο κ. Τσακαλώτος, με συνάντηση που έκλεισε έντρομος ο διευθυντής του γραφείου του στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κι αυτό γιατί ήμασταν αποφασισμένοι να μείνουμε εκεί μέχρι τη νύκτα. Έκανε ότι δεν γνώριζε τίποτα ο κ. Τσακαλώτος κατά τη συνάντηση για όσα προηγήθηκαν!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, επί της ουσίας η συνάντηση μαζί του απέβη άκαρπη. «Στο μόνο που συμφωνήσαμε είναι ότι θα ξανασυναντηθούμε! "Νίπτει τας χείρας του" για την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και τους συμβασιούχους. Άφησε ανοικτό το ζήτημα της συνέχισης της ομηρίας των συμβασιούχων και δήλωσε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την ένταξή μας στα ΒΑΕ.

Ο κ. Τσακαλώτος τελικά είναι ο πιο τυχερός Υπουργός Οικονομικών στην περίοδο των Μνημονίων. Αντικατέστησε τον καταστροφικό κ. Βαρουφάκη και, παρότι υπέγραψε δύο Μνημόνια τα οποία εκτείνονται έως το έτος 2060, μένει στο απυρόβλητο...» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Φάγαμε άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ κατ' εντολή Τσακαλώτου"

Τα έσοδα της ΕΡΤ από το Μουντιάλ

Η ώρα του απολογισμού για το Mundial έφτασε στην ΕΡΤ. Τα έσοδα από τη μεταδιδόμενη διαφήμιση στον έναν μήνα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανήλθαν, κατ’ εκτίμηση, σε 7,3 εκατ. ευρώ, με την ΕΡΤ1 να κατακτά στο ίδιο διάστημα τη δεύτερη θέση στην τηλεθέαση.

Για την απόκτηση των δικαιωμάτων η ΕΡΤ διέθεσε ένα ποσό 10 εκατ. ευρώ και με δεδομένη τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στο Mundial τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κρίνονται ικανοποιητικά, δεδομένου ότι τους αγώνες διεκδικούσαν ο ΣΚΑΪ και ο ΑΝΤ1.

Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε η ιδέα της συνδιαχείρισης του προϊόντος, την οποία απέρριψε ο Β. Κωστόπουλος όταν ανέλαβε τα ηνία της ΕΡΤ. Ο ΑΝΤ1 επανήλθε με νέα πρόταση τον Μάιο, αλλά η ΕΡΤ ήταν και πάλι αρνητική στη συνεκμετάλλευση των αγώνων.

typologies
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα έσοδα της ΕΡΤ από το Μουντιάλ"

Πρόκληση Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν βίαιες ενέργειες ενόψει δημοψηφίσματος

Για πολλαπλές αναφορές ότι πολίτες των Σκοπίων έλαβαν από ποσά από 13.000-21.000 δολάρια από φιλορώσους Έλληνες επιχειρηματίες για να διαπράξουν βίαιες ενέργειες ενόψει του δημοψηφίσματος για την ένταξη στο ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News.

Ο Ζάεφ έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Ζάεφ δήλωσε ότι σε ιδιωτικές συζητήσεις ζήτησε βοήθεια με το δημοψήφισμα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ «να βοηθήσει τη χώρα μας να διεξαγάγει ένα επιτυχές δημοψήφισμα, τους πολίτες μας να έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για να αποφασίσουν για το μέλλον προς το οποίο θα κινηθούμε». Είπε επίσης ότι θα ήθελε να υποδεχθεί τον Ντ.Τραμπ στην ΠΓΔΜ για την προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες -ακόμη- είναι το μεγάλο υπόδειγμα δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου, της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. Αυτό είναι το σημαντικό», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. «Είναι τεράστιο και καλό παράδειγμα για εμάς».

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος είναι πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος μια εν εξελίξει έρευνα καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

«Οι Ρώσοι αντιπρόσωποι που ήταν εδώ, καθώς και άλλοι από τη Μόσχα, (δεν) κρύβουν ότι είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ. «Ένα μέρος αυτών συνδέονται με μέσα ενημέρωσης, ένα μέρος …ενθαρρύνει τους νέους να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το κοινοβούλιο, να επιτεθούν σε αστυνομικούς… Είναι προφανέστατο». Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του BuzzFeed News για κάποιο σχόλιο.

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκλείσουμε ανάρμοστες δραστηριότητες που θα σημειωθούν εδώ», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι πιστεύει πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ουσιαστικής σημασίας για την ασφάλεια στην χώρα του.

«Η ενταξιακή διαδικασία σημαίνει τελικά ότι θα είμαστε μία χώρα που θα υποστηρίζεται από όλους στον κόσμο», είπε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν βίαιες ενέργειες ενόψει δημοψηφίσματος"

Εντός της εβδομάδας η έναρξη έκδοσης κυνηγετικών αδειών

Αυτή την εβδομάδα αρχίζει η έκδοση των αδειών θήρας για την επερχόμενη κυνηγετική περίοδο 2018-2019. Είναι η πρώτη φορά που από τα μέσα Ιουλίου οι πολίτες που θέλουν να εκδώσουν τη σχετική άδεια έχουν αυτή τη δυνατότητα, αμέσως μόλις δημοσιευτούν, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, οι δύο απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις:

- Κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, «Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018-2019», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στο Πράσινο Ταμείο, καθώς και η

- Υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, «Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους και συνεργαζόμενους με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κυνηγετικούς Συλλόγους, για όσους κυνηγούς επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια θήρας διά μέσου αυτών.

Τα τέλη και οι εισφορές παραμένουν στα ίδια επίπεδα από το 2015 και μετά, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί ότι «ο πολίτης δεν πρέπει να επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ επιπλέον».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, είναι η πρώτη χρονιά που οι δύο εν λόγω αποφάσεις διαχωρίζονται από την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τις «Ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου», η οποία κι αυτή θα έχει δημοσιευτεί περίπου μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Κατά το παρελθόν, η συνήθης πρακτική ήταν οι τρεις αυτές αποφάσεις να δημοσιεύονται σχεδόν ταυτόχρονα και με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η δυνατότητα έκδοσης αδειών θήρας να ξεκινά ελάχιστες μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου ή ακόμα και την τελευταία, ενώ «συνήθης ήταν και η πολιτική εκμετάλλευση της "διαπραγμάτευσης" για την έκδοση απλών αποφάσεων».

Αυτό, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, πρακτικά είχε τις παρακάτω συνέπειες:

- Συνωστισμό στις δασικές υπηρεσίες και στους κυνηγετικούς συλλόγους, αφού χιλιάδες άδειες έπρεπε να υπογραφούν σε ελάχιστες μέρες.

- Αδυναμία για κάποιους πολίτες να τηρηθεί η ρυθμιστική, αφού δεν κατέστη δυνατό να υπογραφεί η άδεια θήρας.

- Αδυναμία συνδυασμού καλοκαιρινών διακοπών πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, αφού ο πολίτης ήταν αναγκασμένος να είναι στον τόπο έκδοσης της άδειας θήρας για να ακολουθήσει την απαραίτητη διαδικασία.

Το ΥΠΕΝ «σεβόμενο τις δασικές υπηρεσίες, οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια είναι επιφορτισμένες με το έργο των δασικών χαρτών, και αναγνωρίζοντας τα προβλήματα για τους ενδιαφερόμενους πολίτες, καινοτομεί φέτος δίνοντας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς περισσότερο από έναν μήνα διαθέσιμο χρόνο, ώστε να κυλήσει ομαλά η διαδικασία έκδοσης αδειών θήρας».

Τις επόμενες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί και η ενσωμάτωση των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων για τη φετινή ρυθμιστική απόφαση θήρας, αυτή θα υπογραφεί και θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΕΝ για την ομαλή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.

«Και ομαλή έναρξη του κυνηγιού σημαίνει πάνω απ’ όλα ασφάλεια για όλους, σεβασμό και εξυπηρέτηση του πολίτη, διαχείριση του θηράματος και του οικοσυστήματος, θηροφυλακή με εξοπλισμό, αυστηρότητα και ισοτιμία έναντι όλων των κυνηγών, γνώση και τήρηση των κανόνων, αλλά και προτεραιότητα στη ζωή και το περιβάλλον» τονίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντός της εβδομάδας η έναρξη έκδοσης κυνηγετικών αδειών"

Αποβιβάστηκαν οι 450 μετανάστες στην Ιταλία

Οι 450 μετανάστες που επέβαιναν σε δύο στρατιωτικά πλοία στα ιταλικά χωρικά ύδατα έχουν αποβιβαστεί όλοι από χθες Κυριακή, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος του Ποτσάλο, της πόλης αυτής στη Σικελία στην οποία βρίσκονται.

"Το τρομερό ταξίδι των μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν εδώ και μέρες σε δύο πλοία κοντά στο λιμάνι του Ποτσάλο ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας με την αποβίβασή τους", δήλωσε ο Ρομπέρτο Αματούμα, ο δήμαρχος του Ποτσάλο, στη νότια Σικελία, τις δηλώσεις του οποίου μετέδωσε το πρακτορείο AGI.

Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να αποβιβαστούν οι μετανάστες ελήφθη μετά τη δέσμευση πέντε χωρών της ΕΕ --Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα και Γερμανία-- να δεχθούν έκαστη 50 μετανάστες.

"Σήμερα για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε ότι οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ευρώπη", σχολίασε με ικανοποίηση η ιταλική κυβέρνηση.

Η Ιταλία διαμαρτύρεται εδώ και χρόνια για την έλλειψη αλληλεγγύης από άλλες χώρες της ΕΕ στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, κρίνοντας ότι την έχουν εγκαταλείψει όσον αφορά τη διαχείριση της άφιξης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στις ακτές της.

"Οι μετανάστες θα λάβουν κάθε απαραίτητη βοήθεια εν αναμονή της αποχώρησής τους για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες", οι οποίες δέχθηκαν να τους υποδεχθούν, σχολίασε επίσης η ιταλική κυβέρνηση.

Ένα ξύλινο πλεούμενο με 450 μετανάστες που είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη εντοπίστηκε την Παρασκευή την αυγή σε διεθνή ύδατα, στη ζώνη επέμβασης της Μάλτας.

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν μεταξύ των αρχών των δύο χωρών, η Ρώμη προσπάθησε την Παρασκευή να αναλάβει η Μάλτα την ευθύνη των μεταναστών αυτών.

Αυτή απάντησε σημειώνοντας ότι το σκάφος βρισκόταν πιο κοντά στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα απ' ό,τι στο έδαφός της, υπογραμμίζοντας ότι οι μετανάστες δεν ήθελαν τη βοήθεια της Μάλτας αλλά ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία.

Από το Σάββατο το πρωί, τα δύο στρατιωτικά σκάφη στα οποία μετεπιβιβάστηκαν οι μετανάστες παρέμεναν κοντά στις ακτές της Σικελίας εν αναμονή μιας οριστικής λύσης.

Οι ασθενείς, οι γυναίκες και τα παιδιά έλαβαν την άδεια των αρχών να αποβιβαστούν σταδιακά το Σάββατο και την Κυριακή προτού δοθεί επίσης το πράσινο φως για την αποβίβαση και των ανδρών, αργά χθες το βράδυ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποβιβάστηκαν οι 450 μετανάστες στην Ιταλία"

Επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Την Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής, το ύψος και τη διάρκεια χορήγησης του βοηθήματος ανεργίας, σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους (π.χ. δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς), υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.

Η δυνατότητα λήψης του βοηθήματος ανεργίας δίνεται για πρώτη φορά σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους, παρότι η σχετική εισφορά καταβάλλεται από το 2011.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι του βοηθήματος είναι ασφαλισμένοι που υπάγονται στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων που ίσχυαν κατά την 31-12-2016 είχαν υποχρέωση υπαγωγής στο τέως ΕΤΑΑ και καταβάλλουν εισφορά για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων - Κλάδος ασφαλισμένων τέως ΕΤΑΑ.

Το βοήθημα ανεργίας ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου. Θα καταβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μετά από έλεγχο των προϋποθέσεων και των κριτηρίων που ορίζει η Υπουργική Απόφαση.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους"

Υπ. Παιδείας: Από 27-31 Ιουλίου οι αιτήσεις για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Από 27 Ιουλίου και μέχρι τέλος του μηνός θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να υποβάλουν αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ανοίγει ξανά στις 27 Ιουλίου και θα παραμείνει ενεργή έως τις 31 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017 - 2018. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την αίτηση που αποθήκευσαν προσωρινά, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Παιδείας: Από 27-31 Ιουλίου οι αιτήσεις για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα"

ΙΚΑ Ηρακλείου: Διπλοεισπράττουν επιδόματα για δουλειά που δεν έκαναν

Βοά το ΙΚΑ Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι του από τη φάμπρικα πληρωμών bonus και αποζημιώσεων σε "ημέτερους", συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και... παντελώς άσχετους με τα τμήματα συντάξεων, που παίρνουν ένα σημαντικό βοήθημα στις τσέπες τους, για παροχή εργασίας που όμως ... ουδέποτε προσέφεραν!
Το πρωτοφανές σκάνδαλο που αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive.gr δε θέτει μόνο ενώπιον πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών την τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ Ηρακλείου, αλλά δημιουργεί και ζήτημα πολιτικής ευθύνης για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ κεντρικά, αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης!
Λεφτά υπάρχουν στο ΙΚΑ Ηρακλείου!
Αυτή είναι η απόφαση - σκάνδαλο με την οποία η διευθύντρια του ΙΚΑ Ηρακλείου κατανέμει τα ποσά που κάθε υπάλληλος παίρνει σύμφωνα με το ποσοστό που υποτίθεται πως ο καθένας εργάστηκε για να διεκπεραιωθεί ο στόχος!
Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και να σας ξεδιπλώσουμε το «πάρτι» που έχει στηθεί στον Εσταυρωμένο: 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στo πλαίσιo της δημιουργίας κινήτρων στους εργαζόμενους των τμημάτων σύνταξης του Ιδρύματος, ώστε να διεκπεραιώνουν τους φακέλους συνταξιοδοτήσεων με ταχύτερους ρυθμούς, θεσμοθέτησε ένα bonus (που έφτανε για το σύνολο των υποθέσεων που χειριζόταν στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως) ανά υπάλληλο για τους φακέλους ή τις υποθέσεις που τακτοποιούσε κατά την απογευματινή του απασχόληση και σε συνάρτηση με τους στόχους που η κάθε δομή έβαζε για τις υπό διεκπεραίωση υποθέσεις.
Όπως έχουμε στο παρελθόν αποκαλύψει από το Cretalive.gr, η τοπική Διεύθυνση του καταστήματος δηλώνοντας αδυναμία λόγω έλλειψης προσωπικού, έστελνε και στέλνει μαζικά, σχεδόν όλους τους φακέλους των συντάξεων στη Βόρειο Ελλάδα, προκειμένου να τακτοποιηθούν. 
Κι ενώ οι υπάλληλοι σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και γενικώς Β. Ελλάδα θα εισπράξουν τα bonus για τη διευθέτηση των φακέλων του Ηρακλείου (καθώς κάθε υπόθεση ακολουθεί τον υπάλληλο που τη διευθετεί και μπορεί η κεντρική υπηρεσία να ενημερώνεται άμεσα για το ποιός διευθετεί και τί) έρχεται η Διευθύντρια Ηρακλείου του ΙΚΑ για να δώσει bonus τριών μηνών, για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2017 και στους εδώ υπαλλήλους για φακέλους που διευθετήθηκαν αλλού! Δηλαδή σε απλά λαϊκά, για μια υπόθεση συνταξιοδότησης το κράτος μας (εμείς δηλαδή τα κορόιδα) παίρνουν bonus κι εδώ (κι ας μην έπαιξαν... πενιά) κι εκείνοι στην υπόλοιπη Ελλάδα, που πράγματι το τακτοποίησαν και το δικαιούνται!

Και δεν είναι το μόνο σκάνδαλο στην υπόθεση! Με τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας και μέρος τους δημοσιοποιούμε σήμερα, εμφανίζονται όχι μόνο υπάλληλοι των σχετικών τμημάτων να παίρνουν (κακώς πάντως όπως σας αναφέραμε) το bonus, αλλά και υπάλληλοι που ούτε... απέξω δεν περνούν από τα τμήματα που έχουν επιφορτιστεί την εξυπηρέτηση φακέλων σύνταξης - κι εδώ συναντάμε συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και κορυφαία μέλη του ΔΣ προσωπικού του ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης, που μάλλον μπήκαν στον κατάλογο επειδή έχουν την εύνοια της τοπικής διευθύντριας , που υπογράφει εν γνώσει της - αν και γνωρίζει πως είναι σκαστή παρανομία!
Λεφτά υπάρχουν στο ΙΚΑ Ηρακλείου!
Εδώ αποτυπώνεται το σκεπτικό με το οποίο κάθε υπάλληλος κατηγοριοποιείται ανάλογα με τη συμβολή του στην κάθε υπόθεση που χειρίστηκε!
Πληροφορίες μας θέλουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους που ενημερώθηκαν ήδη από την περασμένη Παρασκευή για τα ποσά που παίρνουν συνάδελφοι τους, να έχουν ενοχληθεί σφόδρα, καθώς θεωρούν πως κάποιοι έχουν χωρίσει τους εργαζόμενους σε Πατρικίους και Πληβείους, μερικούς να εισπράττουν το "800αρι" κι άλλους απλώς να παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν! 
Θα συγκινηθούν κάποιοι από την καταγγελία ή μήπως το τέλος των μνημονίων επαναφέρει τον εφιάλτη του «λεφτά υπάρχουν» αλλά για λίγους και εκλεκτούς;
Λεφτά υπάρχουν στο ΙΚΑ Ηρακλείου!
Συνολικά, σε πρώτη φάση 27 υπάλληλοι εισέπραξαν περίπου 18.000 ευρώ
cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΑ Ηρακλείου: Διπλοεισπράττουν επιδόματα για δουλειά που δεν έκαναν"

Αυτές είναι οι ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Αττική - Δείτε τη λίστα

Δημοσιεύθηκε η λίστα με τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Αττική από την ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών).

Συνολικά 323 μετρήσεις πραγματοποίησε η ΠΑΚΟΕ σε παραλίες της Αττικής. Συγκεκριμένα αφού πήραν δείγμα από το νερό σε αποστειρωμένα μπουκάλια, τα μετέφεραν σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου σε διάστημα έξι ωρών έγιναν οι αναλύσεις.

Το κέντρο εξέτασε τις εξής παραμέτρους: 
• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες
οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα). Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας: Από τις 323 παραλίες οι 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και οι 71 (22%) είναι ακατάλληλες.

Δείτε τη λίστα με την καταλληλότητα των παραλιών για κολύμπι. Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α):
thecaller
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Αττική - Δείτε τη λίστα"

Ερντογάν: Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα

«Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μη λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του FETO (το κίνημα του Γκιουλέν). Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα μας δεν θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος συνεργάζεται με ποιον...».

Αυτή ήταν μία από τις βασικές αναφορές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Κυριακής, σε επετειακή ομιλία του μπροστά σε εκατομμύρια πολίτες στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στη γέφυρα του Βοσπόρου, που είχε καταληφθεί από τους επίδοξους πραξικοπηματίες το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016.

«Ευχαριστώ όσους έγιναν μάρτυρες. Ας δεχτεί τις θυσίες τους ο Θεός. Αυτή η νίκη ήταν κατά των τανκς, των αεροπλάνων, χάρη στο κουράγιο των βετεράνων και των μαρτύρων. Ακουγόταν ο θόρυβος των όπλων, αλλά οι πολίτες ήταν θαρραλέοι κι αντιστάθηκαν. Αυτό το έθνος χρησιμοποίησε το σώμα του κόντρα στα τανκς, τα αεροπλάνα, αλλά δεν τα παράτησε» είπε ο Ερντογάν.

«Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτού του έθνους, είμαι περήφανος που το υπηρετώ. Δεν είμαστε εδώ για να διοικούμε, αλλά για να υπηρετούμε τον λαό. Όπως ο πόλεμος της ανεξαρτησίας, έτσι και το πραξικόπημα άνοιξε νέα σελίδα στην ιστορία μας» ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως με τη συνταγματική «ιστορική» αλλαγή στη χώρα, η τουρκική δημοκρατία γύρισε σελίδα. «Αποδείξαμε τη δημοκρατία μας σε όλο τον κόσμο» τόνισε.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της FETO τόσο στην Τουρκία, όσο και στο εξωτερικό» ξεκαθάρισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε, «οι νίκες δεν σου παραδίδονται σε ασημένιο δίσκο. Η επιτυχία δεν επιτυγχάνεται ποτέ χωρίς να πληρώσεις ένα τίμημα. Πίσω από κάθε νίκη κρύβεται θυσία, αυτοθυσία και κουράγιο. Το κουράγιο και η αυτοθυσία του τουρκικού λαού έδειξαν ότι το πνεύμα της Καλλίπολης είναι ακόμα ζωντανό σ' αυτή τη γη».

Κατά τον τούρκο πρόεδρο, «το αίμα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου όχι μόνο προστατεύει τη χώρα μας, αλλά και παγίωσε την αδελφοσύνη σε ολόκληρο το έθνος μας».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «το κεφάλαιο των πραξικοπημάτων έκλεισε, κι αυτό δεν θα ξανανοίξει. Η 15η Ιουλίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ποτέ δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί, καταγράφεται στην ιστορία. Η 15η Ιουλίου είναι η ανασύσταση και η επανάκαμψη του τουρκικού έθνους. Η 15η Ιουλίου σημαίνει ότι ο τουρκικός λαός στέκεται ξανά στα πόδια του ενάντια στις επιθέσεις» υπογράμμισε.

«Όσοι θέλουν να διαταράξουν την ειρήνη του λαού μας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν εμάς, τον στρατό μας, την αστυνομία και τους αστυνομικούς μας» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα"

Ιταλία: Στην ξηρά οι πρώτοι 50 από τους διασωθέντες πρόσφυγες, 100 σε Ισπανία-Πορτογαλία

Περίπου 50 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν σε ένα από τα δύο στρατιωτικά πλοία στα ανοικτά της Σικελίας μεταφέρθηκαν από ταχύπλοο της ιταλικής ακτοφυλακής στην ξηρά, στο λιμάνι του Ποτσάλο.

Πρόκειται, στη μεγάλη πλειονότητά τους, για γυναίκες και παιδιά που είχαν ξεκινήσει αυτό το «ταξίδι της ελπίδας» από τα λιβυκά παράλια.

Στα δυο πλοία παραμένουν περίπου 400 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι, σύμφωνα με τη ιταλική κυβέρνηση, θα πρέπει να γίνουν δεκτοί από σειρά ευρωπαϊκών χωρών.

Μέχρι τώρα δήλωσαν πρόθυμες να πάρουν 50 άτομα η κάθε μία, η Γαλλία, η Μάλτα και η Γερμανία.
Απόψε Ισπανία και Πορτογαλία ανακοίνωσαν ότι θα φιλοξενήσουν και αυτές από 50 μετανάστες και πρόσφυγες η κάθε μία.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Στην ξηρά οι πρώτοι 50 από τους διασωθέντες πρόσφυγες, 100 σε Ισπανία-Πορτογαλία"

«Guardian»: Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος

Αμφιβολίες κατά πόσο η Ελλάδα διέφυγε τελικά από την καταστροφή διατυπώνονται σε ανταπόκριση της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» από την Αθήνα.

«Η χώρα θα αποχωρήσει από το τελικό διεθνές σχέδιο διάσωσης εντός ολίγων εβδομάδων, αλλά χωρίς κανένα σημάδι ότι το χρέος θα αποπληρωθεί ποτέ, μερικοί φοβούνται μια άλλη κρίση» τονίζεται σε ανταπόκρισή της Guardian από την Ελλάδα.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να αποπληρώσει επιτυχώς το χρέος της. Η συμφωνία, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα, δίνει στην Αθήνα τη δυνατότητα παράτασης των πληρωμών του χρέους των 320 δισ. ευρώ κατά μια δεκαετία και παρέχει τον τόσο αναγκαίο ζωτικό χώρο για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας. Όμως θεωρείται ευρέως ως ανεπαρκής για να αποφύγει η Ελλάδα περαιτέρω κρίση στο μέλλον» αναφέρει μάλιστα η Έλενα Σμιθ στην ανταπόκρισή της.

«Η διάσωση είχε το τίμημά της. Οι όροι ήταν σκληροί, μη δημοφιλείς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τιμωρητικά επιθετικοί. Περικοπές μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, πολλές εξ αυτών αντιπαθείς παρότι έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί προ πολλού, ήταν η βάση των αδιάκοπων απαιτήσεων των δανειστών. Αλλά ο οικονομικός ζουρλομανδύας έπνιξε την οικονομική ανάπτυξη. Από 120% στο ξέσπασμα της κρίσης, η αναλογία χρέους- ΑΕΠ πλέον είναι περίπου 180%, μακράν η υψηλότερη στην ΕΕ» τονίζεται στο δημοσίευμα.

Πολλοί, σημειώνεται στο μακροσκελές ρεπορτάζ, πιστεύουν ότι μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να ανακτήσει η χώρα το χαμένο εισόδημα και να επιστρέψει στο προ κρίσης βιοτικό επίπεδο. Ακόμα χειρότερα, το δημογραφικό πρόβλημα που επιδεινώνεται δεν βοηθά, καθώς η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων μετά τη Βουλγαρία στην ΕΕ με τον πληθυσμό να φθίνει σχεδόν κατά 3% ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης και των λιγότερων γεννήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πάντως, η δημοσιογράφος παρατηρεί ότι το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε περίπου κατά 20% και προσθέτει η αισιοδοξία αυξάνεται κατά 20%, κάνοντας αναφορά σε πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Guardian»: Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος"

Μαντζουράνης: Το δικαστήριο δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και άρα δεν επέβαλε ποινή στον αδελφό του Αλέξη Τσίπρα

«Στην περίπτωση του Δημήτρη Τσίπρα δεν επιβλήθηκε καμία ποινή από το δικαστήριο, "άρα ουδέποτε επεβλήθη ποινή, η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του, Ιώαννης Μαντζουράνης, μετά τη νέα ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την υποθεση των δανείων του αδερφού του πρωθυπουργού..

«Συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ο δικηγόρος σε δήλωση που εξέδωσε "προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων".

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας επισημαίνεται ότι για να επιβληθεί ποινή και να μην εκτιθεί, προϋποτίθεται η κήρυξη της ενοχής του κατηγορουμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Δημητρίου Τσίπρα το δικαστήριο δεν ερεύνησε την ουσία της υπόθεσης, δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και συνεπώς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή, αφού εδέχθη ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και δεν προχώρησε σε κρίση ούτε για την ενοχή ούτε για την ποινή. Άρα ουδέποτε επεβλήθη ποινή , η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες και συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαντζουράνης: Το δικαστήριο δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και άρα δεν επέβαλε ποινή στον αδελφό του Αλέξη Τσίπρα"

Τα νέα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

Αλλαγή στο τοπίο των προστίμων για την αδήλωτη εργασία επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή, για την αντιμετώπιση ενός διαχρονικού προβλήματος στον εργασιακό χώρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με την ψήφισή του, εισάγονται ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, ενώ διαμορφώνεται μία νέα αρχιτεκτονική στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και τη δημιουργία νέων θέσεων πλήρους εργασίας, με τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ στον εργοδότη, το οποίο προσαυξάνεται σε περιπτώσεις υποτροπής και αναδρομική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών τριών μηνών. Παράλληλα, προβλέπεται δυνατότητα έκπτωσης του προστίμου, εφόσον προσληφθεί άμεσα ο αδήλωτος εργαζόμενος, ενώ η έκπτωση είναι ανάλογη της διάρκειας της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι, αν, εντός 10 εργάσιµων ηµερών από την ηµέρα του ελέγχου, ο εργοδότης προβεί στην πρόσληψη του εργαζοµένου ή των εργαζοµένων που διαπιστώθηκαν ως αδήλωτοι µε σύµβαση εξαρτηµένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, το πρόστιµο µειώνεται, ως εξής:

Στο ποσό των 7.000 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης µε σύµβαση εργασίας διάρκειας τουλάχιστον τριών µηνών.

Στο ποσό των 5.000 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης µε σύµβαση εργασίας διάρκειας τουλάχιστον έξι µηνών και στο ποσό των 3.000 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης µε σύµβαση εργασίας διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους.

Πού καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) Παναγιώτης Κυριακούλιας, εκτιμά ότι η αδήλωτη εργασία παραμένει σε υψηλά ποσοστά, «παρά το γεγονός ότι οι μισθοί των εργαζομένων έχουν συμπιεστεί και μειωθεί αρκετά, τα τελευταία χρόνια και θα περίμενε κανείς να έχει περιοριστεί το φαινόμενο». Στο σημείο αυτό, ο κ. Κυριακούλιας σχολιάζει ότι το φαινόμενο που παρατηρείται συχνότερα είναι η υποδηλωμένη εργασία. «Δηλαδή, ένας εργαζόμενος να δηλώνεται για λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματικά δουλεύει» εξηγεί ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Με βάση την εμπειρία του, σημειώνει ότι πιο έντονα φαινόμενα υποδηλωμένης ή αδήλωτης εργασίας καταγράφονται στους κλάδους του security, της καθαριότητας, των εργολάβων, στις εμπορικές επιχειρήσεις, κυρίως, τις μικρομεσαίες, καθώς και στον κλάδο του επισιτισμού, τις καφετέριες και τα εστιατόρια. Σύμφωνα με τον κ. Κυριακούλια, αρκετά μεγάλο ποσοστό αναγκάζεται να εργαστεί χωρίς ασφάλιση, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα εισόδημα.

Σε ερώτηση σχετικά με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία που αλλάζει την αρχιτεκτονική του προστίμου για την αδήλωτη εργασία, ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ απαντά ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι σε σωστή κατεύθυνση. «Δεν είναι βέβαια πανάκεια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακούλιας, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να ενταθούν και να στοχεύσουν σε συγκεκριμένους κλάδους με υψηλή παραβατικότητα. «Αυτό ισχυρίζεται και το υπουργείο. Όμως, η εικόνα των επιθεωρήσεων εργασίας δείχνει ότι υπάρχει υποστελέχωση, γεγονός που δεν συμβάλλει στην αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας» διαπιστώνει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, Παναγιώτης Προύτζος, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κλάδος του επισιτισμού και του τουρισμού, παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του, εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αδήλωτης ή ψευδώς δηλωμένης απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον κ. Προύτζο, η «μαύρη» εργασία στον κλάδο διατηρείται σε υψηλά ποσοστά, τα τελευταία χρόνια, «μέσα στη δίνη των επιπτώσεων από τα αλλεπάλληλα μέτρα σε βάρος μας και τη διαρκή αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα, που έχει συνοδευτεί από συστηματική καταπάτηση πολλών πλευρών της εργατικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις, τις αμοιβές και τα ωράρια».

Όπως τονίζει, οι επιπτώσεις είναι ολέθριες στην κοινωνική ασφάλιση από την εισφοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή. «Η ακραία παραβατικότητα εστιάζεται στον επισιτισμό, που παραδοσιακά παρουσιάζει θηριώδη ποσοστά αδήλωτης εργασίας» υποστηρίζει ο κ. Προύτζος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από το σύνολο των ελέγχων του 2017 που διενήργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), διαπιστώθηκε 45% παραβατικότητα στην εστίαση. «Πρόκειται για τον υπερπρωταθλητή σε όλη την αγορά εργασίας» προσθέτει ο κ. Προύτζος, ενώ υποστηρίζει ότι, τα τελευταία χρόνια, η θεσμοθέτηση των υψηλών προστίμων έχει αναγάγει σε τέχνη την ψευδώς δηλωμένη απασχόληση.

Ωστόσο, εξηγεί ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει συναίνεση από μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων, ειδικά από τους νεότερους, οι οποίοι συμφωνούν να δουλεύουν αδήλωτοι και, κατά συνέπεια, ανασφάλιστοι, καθώς εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να κατοχυρώσουν μία αξιοπρεπή σύνταξη είναι ελάχιστες, σε συνδυασμό με την ανασφάλεια και την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν στην εργοδοτική απαίτηση.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας

Μείωση του ποσοστού της αδήλωτης εργασίας στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας καταγράφεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ελεγκτικής δράσης του ΣΕΠΕ και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε όλη τη χώρα, το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, που αποτυπώνει η έκθεση του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ». Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των υπηρεσιών ή των καταγγελιών που δέχονται και σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

Στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, όπως προέκυψε από τους στοχευμένους ελέγχους, το ποσοστό αδήλωτης εργασίας έχει μειωθεί στο 12,4% το 2017, από 13,58% το 2016, 16,48% το 2015 και 19,17% το 2014.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το 2017, εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ με το νέο επιχειρησιακό μοντέλο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας ελέγχθηκαν 36.683 επιχειρήσεις. Εξ αυτών των επιχειρήσεων, βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους οι 5.357 (ποσοστό 14,60%). Σε σύνολο 139.021 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκαν 8.335 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 6,00%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, ανήλθαν στο ποσό των 88.109.944 ευρώ.

Το 2016, είχαν ελεγχθεί 34.241 επιχειρήσεις. Εξ αυτών των επιχειρήσεων, είχαν βρεθεί να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους οι 5.577 (ποσοστό 16,29%). Σε σύνολο 130.608 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που είχαν ελεγχθεί, είχαν εντοπιστεί 9.270 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 7,10%), ενώ τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, ανέρχονταν στο ποσό των 97.858.466 ευρώ.

Ενδεικτικά είναι και τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τα αποτελέσματα της ελεγκτικής δράσης του ΣΕΠΕ στον κλάδο του τουρισμού που παρουσίασε, το προηγούμενο διάστημα, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή. Συγκεκριμένα, μόνο τον Μάιο, διενεργήθηκαν 982 έλεγχοι σε αποκλειστικά τουριστικές επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν 325 πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.145.554,51 ευρώ, ενώ σε άλλες 43 περιπτώσεις παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας η διαδικασία επιβολής κυρώσεων είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα, συνολικά 372 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρους αγροτικών δραστηριοτήτων, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χώρους κατασκευαστικών δραστηριοτήτων και βιομηχανικές περιοχές, διενήργησαν, από τις 14 έως τις 19 Μαΐου 2018, το ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο κοινής δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση. Οι έλεγχοι αφορούσαν, κυρίως, την αδήλωτη εργασία, χρονικά όρια εργασίας εργαζομένων, αμοιβή των εργαζομένων, την εκπρόθεσμη κατάθεση πίνακα προσωπικού, τη μη ανάρτηση πίνακα προσωπικού, την απασχόληση ανηλίκου χωρίς βιβλιάριο εργασίας και την επίδειξη βιβλίου υπερωριών.

Όπως δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας, επιβλήθηκαν 113 διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) για παραβάσεις διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ποσού 703.436,87 ευρώ. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν να εργάζονται αδήλωτοι 41 εργαζόμενοι, σε διαφορετικό ωράριο ή σε ρεπό 67 εργαζόμενοι, ενώ σε 31 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από το 2015 σε σχέση με το παρελθόν παρατηρείται μία διαρκής κλιμάκωση των ελέγχων: από 27.635 το 2014, 34.054 το 2015, 34.421 το 2016 και 36.683 το 2017.

Επίσης, μόνο το διάστημα 2016-17, έχουν γίνει 623 έλεγχοι στον κλάδο των τραπεζών και έχουν επιβληθεί 2.811.175 ευρώ πρόστιμα, στη συντριπτική τους πλειονότητα για παραβάσεις που αφορούν υποδηλωμένη εργασία.

Σημειώνεται ότι, για το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Σεπτέμβριου, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα νέα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news