facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Κέρκυρα: Επεισόδια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης -Ενταση και χημικά [βίντεο]

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις 21:00 την Κυριακή στην περιοχή του ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη της Κέρκυρας.

Οι διαδηλωτές που βρίσκονται στην 23η ημέρα των κινητοποιήσεων συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο γήπεδο Νεοχωρίου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον ΧΥΤΑ και επιχείρησαν να φθάσουν στις εγκαταστάσεις του χώρου, εμποδίστηκαν όμως από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών .

Από τα επεισόδια προκλήθηκε πυρκαγιά σε παρακείμενο ελαιώνα η οποία σβήστηκε με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης ζητούν να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ και να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή.



βίντεο: corfutvnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Επεισόδια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης -Ενταση και χημικά [βίντεο] "

Η Γαλλία νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, κέρδισε 4-2 την Κροατία [βίντεο]

Η Ιστορία έγραψε ότι η Γαλλία είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, μετά το Μουντιάλ 2018 στην Ρωσία!
Η Γαλλία κέρδισε 4-2 στον τελικό την ψυχωμένη Κροατία στο «Λουζνίκι» της Μόσχας μπροστά σε 78.000 φιλάθλους και... έραψε το δεύτερο αστέρι στην φανέλα της, μετά το τρόπαιο πριν 20 χρόνια (1998 στο Παρίσι). Σε έναν τελικό με δύο σπουδαίους προπονητές που έκαναν τα πάντα για τον τίτλο, αλλά η Γαλλία ήταν πιο φρέσκια και ποιοτική όταν έπρεπε.
Σε ένα... χορταστικό τελικό με 6 γκολ, η Γαλλία από νωρίς έδειξε ότι το... θέλει πολύ. Στο 18' στάθηκε τυχερή με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς, αλλά 10 λεπτά μετά ο Πέρισιτς έφερε το ματς στα ίσια. Στο 38' το... ριπλέι έφερε την Γαλλία ξανά μπροστά στο σκορ με πέναλτι του Γκριεζμάν και στο δεύτερο ημίχρονο σε 6 λεπτά ο τελικός... τελείωσε. Στο 59' ο Πογκμπά έκανε το 3-1, στο 65' ο Εμπαπέ το 4-1 και στο 69' ο Μάντζουκιτς μείωσε σε 4-2 με την γκάφα του Γιορίς. Η Κροατία που ήταν εμφανώς κουρασμένη από τις πολλές παρατάσεις δεν το παράτησε, αλλά δεν μπορούσε κάτι περισσότερο.
Η Κροατία του Ντάλιτς έχασε τον πρώτο τελικό της ιστορίας της, ενώ αντιθέτως οι Γάλλοι του Ντεσάμπ μετά το τελευταίο σφύριγμα ξέσπασαν σε ξέφρενα πανηγύρια!
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ (55' Ενζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73' Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.
ΤΑ ΓΚΟΛ



Ο τερματοφύλακας Γιορίς με την κόρη του και με το... τρόπαιοΟ τερματοφύλακας Γιορίς με την κόρη του και με το... τρόπαιοΟ Πογκμπά... ανακουφισμένος με το τρόπαιοΟ Πογκμπά... ανακουφισμένος με το τρόπαιοΗ Γαλλία ήταν η καλύτερη ομάδα του φετινού ΜουντιάλΗ Γαλλία ήταν η καλύτερη ομάδα του φετινού ΜουντιάλΟ αρχηγός Γιορίς σηκώνει πρώτος το τρόπαιοΟ αρχηγός Γιορίς σηκώνει πρώτος το τρόπαιοΜετά από 20 χρόνια η Γαλλία ξανά Παγκόσμια ΠρωταθλήτριαΜετά από 20 χρόνια η Γαλλία ξανά Παγκόσμια ΠρωταθλήτριαΟ Ζιρού με το τρόπαιοΟ Ζιρού με το τρόπαιοΟι Γάλλοι σηκώνουν την κούπαΟι Γάλλοι σηκώνουν την κούπαΥπό βροχή η απονομή του τροπαίουΥπό βροχή η απονομή του τροπαίουΞέφρενα πανηγύρια από τον ΤολισόΞέφρενα πανηγύρια από τον ΤολισόΟι Γάλλοι παίκτες πανηγυρίζουν με σημαίεςΟι Γάλλοι παίκτες πανηγυρίζουν με σημαίεςΣκόραρε ο 19χρονος ΕμπαπέΣκόραρε ο 19χρονος Εμπαπέ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γαλλία νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, κέρδισε 4-2 την Κροατία [βίντεο] "

Στάση εργασίας και συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής τη Δευτέρα

Τετράωρη στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών σε Αθήνα και Πειραιά προκήρυξε για αύριο, Δευτέρα, το δ.σ. της ΕΙΝΑΠ.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 11.00πμ-3.00μμ, ενώ στις 12.00 οργανώνεται και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ζητεί να μην απολυθεί κανείς επικουρικός, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση μισθολογική αποκατάσταση μετά την απόφαση του ΣτΕ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας και συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής τη Δευτέρα"

Το Βερολίνο θα παραλάβει 50 μετανάστες από τους 450 που επιβαίνουν σε πλοία της Frontex στη Μεσόγειο

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε, κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας, να παραλάβει 50 από τους 450 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο πλοία της Frontex, στα νότια της Σικελίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της Μάλτας που είχαν ανταποκριθεί το Σάββατο στην έκκληση των ιταλικών αρχών.

"Η Γερμανία και η Ιταλία συμφώνησαν, ενόψει των συνομιλιών για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά την πολιτική του ασύλου" να παραλάβει 50 άτομα το Βερολίνο, ανέφερε μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Οι 450 μετανάστες εντοπίστηκαν την Παρασκευή πάνω σε ένα ξύλινο σκάφος, στη Μεσόγειο. Το πρωί του Σαββάτου, όταν στην περιοχή πλησίασαν δύο σκάφη της Frontex, πολλοί από αυτούς πήδηξαν στη θάλασσα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές.

Οκτώ γυναίκες και παιδιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Λαμπεντούζα, στην Ιταλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε πριν από έναν μήνα να απαγορεύσει το ελλιμενισμό πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στη Μεσόγειο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Βερολίνο θα παραλάβει 50 μετανάστες από τους 450 που επιβαίνουν σε πλοία της Frontex στη Μεσόγειο"

Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου είπε ότι θα καταργηθεί ο διορισμός του μουφτή στη Δ. Θράκη

Στο θέμα της εκλογής μουφτή στη Δυτική Θράκη αναφέρθηκε σε δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ένα από τα ζητήματα που συζήτησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαφοροποίηση της έως σήμερα πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων στο θέμα του μουφτή στη Δυτική Θράκη.

«Συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης… Αν θέλει ο Θεός θα γίνει το θέμα του εκλεγμένου Μουφτή (σ.σ. μέχρι τώρα διορίζεται), Ο Αλέξης Τσίπρας, μας λέει, ότι θα περάσουμε σε νέο σύστημα, θα καταργήσουμε τον διορισμό του Μουφτή. Ας πούμε πως στο θέμα αυτό άναψε ‘’πράσινο φως’’, όμως δεν μπορούμε να πούμε πως τελείωσε η δουλειά», είπε χαρακτηριστικά σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται δε, ότι ο θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Θράκης ορίζεται από το υπουργείο Παιδείας, και δεν εκλέγεται. Ως γνωστόν ο κ. Ερντογάν είχε ζητήσει δημοσίως κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα να αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης μουφτή, ώστε αντί να διορίζεται από το ελληνικό κράτος, να εκλέγεται.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, εμφανίστηκε να ζητεί ουσιαστικά, την έναρξη συζητήσεων με τη μουσουλμανική μειονότητα για το θέμα της εκλογής των Μουφτήδων.

«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολλή σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος». Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει: «Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Κανάλι της Βουλής ο υπουργός Παιδείας.

Πάντως, ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση της Πέμπτης δεν έκανε αναφορά στο θέμα του μουφτή.

Τι είχε πει ο Ερντογάν για το θέμα του μουφτή

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την διάρκεια της κοινής με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα συνέντευξης Τύπου στο μέγαρο Μαξίμου, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει τα εξής:

«Υπάρχει, επίσης, το θέμα της Μουφτίας. Ο αρχιμουφτής βλέπουμε ότι είναι ένας διορισμένος δημόσιος υπάλληλος. Η Συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει ότι ο επικεφαλής Μουφτής πρέπει να εκλέγεται. Στην Τουρκία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκλέγεται από την Ιερά Σύνοδο. Και η Ιερά Σύνοδος πρέπει να έχει συγκεκριμένο αριθμό μελών για να μπορεί να εκλέξει τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Και όταν υπήρξε μείωση του αριθμού των μελών της Ιεράς Συνόδου, έστειλα μήνυμα προς τον Πατριάρχη και του είπα «υποδείξτε μου ονόματα ιερωμένων, στους οποίους θα δώσουμε την τουρκική ιθαγένεια, ούτως ώστε να αποτελέσουν μέλη της Ιεράς Συνόδου». Από επτά που ήταν, ύστερα από τις υποδείξεις του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Ιερά Σύνοδος έχει τώρα 17 μέλη, δηλαδή μπορεί να εκλέξει νέο Πατριάρχη.

Πριν από όλα, στη Δυτική Θράκη, στο ζήτημα του αρχιμουφτή, του αν είναι εκλεγμένος ή διορισμένος. Κατά τη γνώμη μου συνιστά μια σοβαρή πληγή και πιστεύω ότι ο αξιότιμος Πρωθυπουργός θα μεριμνήσει για την επίλυση και τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος. Βεβαίως αυτό είναι σαφές ότι αποτελεί ένα εσωτερικό θέμα της χώρας, δεν διαφωνούμε. Αλλά αν μας δίνεται η άδεια, προφανώς και μπορούμε να διατυπώσουμε την παράκλησή μας. Διότι εμείς εμπιστευόμαστε τη γείτονα χώρα και γι΄ αυτό δείχνουμε το ενδιαφέρον μας για το εσωτερικό της Δίκαιο».

Για τους Ελληνες στρατιωτικούς

Οι δύο ηγέτες μίλησαν ακόμα τόσο για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και τέσσερις μήνες, όσο και για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που παραμένουν στη χώρα μας.

Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους που τον ακολούθησαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Συμφωνήσαμε με τον κ. Τσίπρα να κανονιστούν τα θέματα αυτά (σ.σ. των 8 και των 2). Να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου είπε ότι θα καταργηθεί ο διορισμός του μουφτή στη Δ. Θράκη"

Πέθανε ξαφνικά ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης σε ηλικία 34 ετών. 

O Σωκράτης Κόκκαλης ο νεότερος, βρισκόταν στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών για δουλειές και άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Κόκκαλη αναφέρει: «Η οικογένεια Κόκκαλη με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ετών 34, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, Σάββατο 14 Ιουλίου 2018».

sokratis-kokalis-neotero


Ποιος ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης ο νεότερος

Ο Σωκράτης Σ. Κόκκαλης – ο Σωκράτης junior- ήταν ο μικρότερος από τους δύο γιούς του Σωκράτη Π. Κόκκαλη από τον γάμο του με την Ελένη Κόκκαλη. Μαζί με τον αδελφό του Κωνσταντίνο Σ. Κόκκαλη αποτελούσαν την διάδοχη λύση στον οικογενειακό όμιλο με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άλλωστε, και ο ίδιος – τρέχοντας στη 4η δεκαετία της ζωής του- ήταν στην πιο παραγωγική του ηλικία.

Ο Σωκράτης Jr. τέλειωσε το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Boston University στη Βοστώνη των ΗΠΑ και άρχισε να εργάζεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις- ακολουθώντας το παράδειγμα των αδελφών του ( του Πέτρου Σ. Κόκκαλη – από τον γάμο του Σωκράτη Π. Κόκκαλη από με την Σοφία Σπ. Σκούρα- αλλά και του Κωνσταντίνου Σ. Κόκκαλη). Ο θάνατος τον βρήκε να κατέχει την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Intralot. Η πρώτη του επαφή με τα πράγματα της Intralot είχε γίνει το 2010 όταν ανέλαβε την ευθύνη του Business Development Manager στην INTRALOT Interactive. 

Προηγουμένως είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του ως στέλεχος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ το 2009 εκλέχθηκε μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της εταιρείας INTRAKAT. Ο Σωκράτης Jr. ήταν μέλος του ΔΣ του οικογενειακού Ιδρύματος Κόκκαλη προς τιμή του παππού Πέτρου Κόκκαλη.

sokratis-kokalis-neotero2



Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

adonis
Συλλυπητήρια δήλωση έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Έφυγε από την ζωή ένας νέος άνθρωπος της οικογένειας του Ολυμπιακού. 

Για τον αδόκητο θάνατο του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει ο βουλευτής.

sok_kokkalis_mesa2
Tα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Σωκράτη Κόκκαλη του νεότερου, εκφράζει με δήλωση του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη. Ένας νέος άνθρωπος, ένα καταπληκτικό παιδί, ένας χαρισματικός άντρας έφυγε αναίτια και ξαφνικά, σκορπίζοντας τη θλίψη, πρώτα από όλα στην οικογένειά του, αλλά και σε όσους είχαμε την ευκαιρία, τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίσουμε από πιο κοντά. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κουράγιο και δύναμη σε ολόκληρη την οικογένεια του Σωκράτη Κόκκαλη στη δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής τους. Θα είμαστε όλοι κοντά τους».

sok_kokkalis_mesa

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«H οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί για τον απροσδόκητο χαμό του Β’ Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Θερμά συλλυπητήρια στον Σωκράτη Κόκκαλη και σε ολόκληρη την οικογένεια του εκλιπόντος. Μεσίστιες οι ερυθρόλευκες»

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: 
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Σωκράτη Κόκκαλη για τον απροσδόκητο χαμό του γιού του Σωκράτη. Στο άκουσμα της τραγικής είδησης, τα λόγια χάνουν την αξία τους και τα μάτια βουρκώνουν. Ένας νέος άνθρωπος, ένας αγνός Ολυμπιακός, χαμογελαστός και ευγενής σε κάθε του έκφραση, έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...»

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, που έφυγε τόσο πρόωρα και απροσδόκητα από τη ζωή».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη για τον αναπάντεχο χαμό του».

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και σύσσωμη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, θρηνούν για τον απροσδόκητο χαμό του Β' Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Σ. Κόκκαλη. Διοίκηση και προσωπικό του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σωκράτη Κόκκαλη».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης:
«Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του επιχειρηματία και πρώην προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη, για τον απροσδόκητο χαμό του γιου του, Σωκράτη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…»

H ανακοίνωση της Super League:
«O πρόεδρος της Super League Ευ. Μπαταγιάννης και σύσσωμο το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Β’ Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 34 ετών».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:
«Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από ομάδες και η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε, μέσω ανακοίνωση της, τα συλλυπητήρια στην οικογένεια Κόκκαλη. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη. Τα θερμά συλληπητήρια από σύσσωμη την κιτρινόμαυρη οικογένεια στους οικείους του εκλιπόντος, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ξαφνικά ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης"

Ν.Δ.: Σε ποια χώρα θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη ο αδερφός του Πρωθυπουργού;

«Αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιχειρούν από χθες να συσκοτίσουν την υπόθεση που αφορά τον αδερφό του πρωθυπουργού πετώντας, κατά την προσφιλή τακτική τους λάσπη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με ρύθμιση δανείου του οικογενειακού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται πλήρως δια του πλέον αρμοδίου προσώπου. Του δικηγόρου του κ. Δημήτρη Τσίπρα, κ. Γιάννη Ματζουράνη. Στην παρέμβασή του στον Σκάι, ο κ. Ματζουράνης, παραδέχθηκε σήμερα ότι ο κ. Δημήτρης Τσίπρας όχι μόνον δικάστηκε επειδή η εταιρεία του υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να λάβει ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, αλλά και ότι δεν εξέτισε την ποινή του χάριν και μόνον του φωτογραφικού νόμου του κ. Παρασκευόπουλου που παρέγραψε το αδίκημά του».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ύστερα από αυτά, τίθεται ευθέως το ερώτημα: σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα επιχειρούσε ο αδερφός του πρωθυπουργού να διεκδικήσει δημόσιο έργο με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, θα δικαζόταν και θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη και η κυβέρνηση θα είχε και το θράσος να εγκαλεί τα ΜΜΕ και την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή αποκαλύπτουν το σκάνδαλο;».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Δ.: Σε ποια χώρα θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη ο αδερφός του Πρωθυπουργού;"

Τούρκος πρέσβης για τους 8: Να μην λειτουργεί η Ελλάδα ως όργανο ατιμωρησίας

Κάλεσμα στην Ελλάδα, για να υπάρξει συνεργασία στην υπόθεση των 8 αξιωματικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, έκανε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.

Δεν είναι ανεκτή η ατιμωρησία, τόνισε ο Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ, μιλώντας σε εκδήλωση στην τουρκική πρεσβεία για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

«Αναμέναμε από την Ελλάδα να μην λειτουργήσει ως όργανο ατιμωρησίας των 8, η συμμετοχή των οποίων στην απόπειρα πραξικοπήματος δεν αμφισβητείται. Η ατιμωρησία σε τέτοιου είδους αδικήματα δεν είναι ανεκτή σε ένα κράτος δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρέσβης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος πρέσβης για τους 8: Να μην λειτουργεί η Ελλάδα ως όργανο ατιμωρησίας "

Λαβρόφ: Η Ελλάδα κινείται στη βάση του πιθανού, χωρίς στοιχεία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, μιλώντας στο RT America, η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης, δηλαδή σχεδιάζοντας την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, το γεγονός ότι δεν βρίσκεται άλλη εξήγηση, οδηγεί αυτομάτως δυτικές χώρες στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα την ευθύνη φέρει η Μόσχα.

«Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο» υπογράμμισε.

Έφερε, δε, ως παράδειγμα για τον τρόπο που προσεγγίζουν ξένες χώρες τα γεγονότα, την περίπτωση δηλητηρίασης του Λιτβινένκο. «Όπως είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό».

Δείτε το βίντεο:



Νωρίτερα, οι Financial Times έγραψαν ότι η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε την πόλη, στην οποία εκτυλίχθηκε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται δύο πηγές με γνώση των δραστηριοτήτων τους, οι δύο διπλωμάτες ήταν γνωστοί στην πόλη στην οποία διαμένει μια μικρή κοινότητα Ρώσων με ελληνικές διασυνδέσεις.

Οι δύο διπλωμάτες υπενθυμίζουν οι FT κατηγορήθηκαν για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, Ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να διαλύσουν τις διαπραγματεύσεις και γι’ αυτό αναβάθμισαν τη συνηθισμένη ανάμειξή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη» δηλώνει ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους FT.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μία από τις απόπειρες δωροδοκίας απέτυχε όταν Έλληνας αξιωματικός ανέφερε το περιστατικό στους ανωτέρους του.

«Για την Ελλάδα να διώξει Ρώσους αξιωματούχους είναι υπερβολικό, όχι μόνο γιατί υπάρχουν πολιτισμικοί και θρησκευτικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα κυβερνάται από ένα κόμμα που κάποτε απολάμβανε των στενών δεσμών με το Κρεμλίνο» παρατηρούν οι FT και προσθέτουν μια δήλωση του Έλληνα αξιωματούχου «πιστεύω ότι δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα και στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, όταν ήμασταν ένα κράτος πρώτης γραμμής κατά του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η Ελλάδα είχε αποφύγει να απελάσει ανατολικοευρωπαίους διπλωμάτες».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαβρόφ: Η Ελλάδα κινείται στη βάση του πιθανού, χωρίς στοιχεία"

Κείμενο στήριξης για τη Συμφωνία των Πρεσπών -Ποιοι υπογράφουν

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσονται διανοούμενοι, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί με κείμενό τους που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 250 υπογραφές.

Ολόκληρο το κείμενο:

H ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα 25 και πλέον χρόνων στην περιοχή μας. Είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη.

Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό («Βόρεια Μακεδονία») έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις και μάλιστα τις διασφαλίζει ακόμη περισσότερο, ενώ αποδεικνύει, έμπρακτα, τη βούληση της γειτονικής χώρας για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.

Διαλύεται η «γκρίζα ζώνη» που δημιουργούσε η μακροχρόνια εκκρεμότητα ενός «πρώην κράτους» και προσδιορίζονται με σαφήνεια και με διεθνή σφραγίδα τα όρια –πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά- ανάμεσα στην ελληνική Μακεδονία και την «Βόρεια Μακεδονία». Είναι ο μοναδικός τρόπος διαγραφής δια παντός των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια.

Γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της γειτονικής χώρας. Η επιβεβαίωση στη Συμφωνία της γλώσσας (όπως επί πάρα πολλές δεκαετίες έχει αναγνωρισθεί και από τη χώρα μας) και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη «Βόρεια Μακεδονία». Η Ελλάδα, μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα σέβεται τις αποφάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ.

Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στην Ευρώπη παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια• σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες. Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον.

Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον.

Η λίστα υπογραφών συνεχίζεται



ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
Αβαγιάννου Ντίνα Ηθοποιός- Σκηνοθέτης
Αβδελά Έφη Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Αγριγιανάκη Τήνθη Χορεύτρια
Αδαμάκη Μίνα Ηθοποιός
Αθανασιάδης Χάρης Πανεπιστημιακός- Παν/μιο Ιωαννίνων
Αθανασίου Κυριάκος Ομότιμος Καθηγητής, ΕΚΠΑ
Αθανίτη Όλγα Ηθοποιός- Μεταφράστρια
Αλκαίου Λένα Τραγουδίστρια
Αναστασόπουλος Κώστας Μουσικός Λυρικής Σκηνής
Αναστασοπούλου Ελένη Συγγραφέας- Περ. Δ/ντρια Α-Β/μιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας
Αναστόπουλος Ανάστος Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Ανδρούσου Αλεξάνδρα Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Ανθίδου Μαργαρίτα Ηθοποιός
Αντωνίου Άρης Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Αρβανίτης Γιώργος Διευθυντής Φωτογραφίας
Αρδίτης Βίκτωρ Σκηνοθέτης Θεάτρου
Αρμένης Φώτης Ηθοποιός
Ασκούνη Νέλλη Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Αστρινάκη Ράνια Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Αυδίκος Ευάγγελος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Θεσσαλίας
Αχείμαστος Μύρων Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Βαγγελίδης Κώστας Δημοτική Μουσική
Βαγενά Άννα Ηθοποιός
Βακαλοπούλου Κατερίνα Ηθοποιός
Βαλντέν Σωτήρης οικονομολόγος, διδάσκων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών
Βασιλειάδου Δήμητρα Ιστορικός
Βασιλικός Βασίλης Συγγραφέας
Βαφέα Αναστασία Παιδαγωγός- Διευθ.ΣΧΕΔΙΑ
Βαφέας Νικόλαος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Βαφέας Βασίλης Σκηνοθέτης
Βεζυργιάννης Νίκος Σκηνοθέτης
Βενετσάνου Νένα Τραγουδίστρια
Βεντούρα Λίνα Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Βεντούρας Ερρίκος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Δυτ. Αττικής
Βέττα Καλλιόπη Τραγουδίστρια
ΒΙΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ Πανεπιστημιακός Δ.Π.Θ
Βλάχος Βασίλης Ηθοποιός
Βογιατζόγλου Αθηνά Πανεπιστημιακός Παν/μιο Ιωαννίνων
Βούλγαρης Κώστας Ποιητής
Βούλγαρης Κώστας Συγγραφέας
Βουτέρης Τάκης Σκηνοθέτης- Ηθοποιός
Βούτος Στάθης Ηθοποιός
Γαβρηλίδης Άκης Συγγραφέας- Μεταφραστής
Γαγανάκης Κώστας Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Γαλανάκη- Κούβελα Ρέα Λογοτέχνης
Γαρμπή Άλκη Ιστορικός
Γεμεντζή Κλαυδία Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Γεωργαντάς Ηλίας Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Γεωργούλας Μπάμπης Δημοσιογράφος
Γιαλκέτσης Θανάσης Δημοσιογράφος
Γιαννισοπούλου Μαρία Κοιν. Ανθρωπολόγος
Γιαννιτσιώτης Γιάννης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Γιαννούλης Χρήστος Δημοσιογράφος
Γιαννουλόπουλος Γιώργος Συγγραφέας- Δημοσιογράφος
Γιανουλόπουλος Γιάνης Ομότιμος Καθηγητής, Πάντειο Παν/μιο
Γιούργος Μανώλης Ηθοποιός- Σκηνοθέτης
Γκιάλας Ιωάννης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Γκικόπουλος Φοίβος Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ
Γλυκοφρύδης Γιώργος Συγγραφέας
Γλύστρας Δημήτρης Δημοσιογράφος
Γρέβιας Θανάσης Δικηγόρος
Γροσομανίδου Ντόρα Πρώην Πρέσβυς της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ
ΓΩΓΟΥ ΛΕΛΑ Δ.Π.Θ
Δαλακούρα Κατερίνα Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Κρήτης
Δαμιανός Πέτρος-Ιωσήφ Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Δ/της Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα
Δαφαλιάς Γιάννης
Δεκαβάλλα Αννίτα Ηθοποιός- Μεταφράστρια
Δελβερούδη Λιζιάννα Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Δελβερούδη Ρέα Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Δελιοντζάκης Μένος Σκηνοθέτης
Δημάκης Αριστοφάνης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Δημητρίου Στέφανος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Δημητρόπουλος Δημήτρης ιστορικός ΙΙΕ/ΕΙΕ
Διάλλα Άντα Ιστορικός, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Δοξιάδης Κύρκος Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Δούκας Γιάννης Ποιητής- Φιλόλογος
Δραγώνα Θάλεια Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Δρόσος Γιάννης Πανεπιστημιακός,ΕΚΠΑ
Δρόσος Γ. Διονύσης Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Δώδος Δημοσθένης Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ
Έσπερ Μαίρη Τραγουδίστρια
Ευθυμίου Χρήστος Ηθοποιός
Ευσταθιάδη Μαρία Συγγραφέας
Ζαφειράκης Κωστής Δημοσιογράφος
Ζαχαρέας Αλέξανδρος Ηθοποιός
Ζέη Ελευθερία Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ζευγαδέλης Κωστής Συνθέτης
Ζορμπά Μυρσίνη Πολιτικός Επιστήμων
Ζώρας Κώστας Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ηρακλείδης Αλέξης Καθηγητής διεθνών σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ηροδότου Κωνσταντίνος Δρ. Φιλοσοφίας Paris 8, Ερευνητής ΚΕΑΕ
Θεοτοκάς Γιάννης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Θεοτοκάς Νίκος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Θεοφιλάτος Μάριος Μουσικός
Θεοφυλακτοπούλου Ευαγγελία Δημοσιογράφος
Θωμαϊδης Κώστας Τραγουδιστής, Μουσικός Παραγωγός
Ιωάννου Βίβιαν Ηθοποιός- Θεατρολόγος
Καβάλα Μαρία Πανεπιστημικός ΑΠΘ
Καζαντζάκη Λήδα Εικαστικός, Κριτικός Τέχνης
Καζαντζής Γιώργος Μουσικοσυνθέτης
Κακουριώτης Σπύρος Δημοσιογράφος
Καλαντίδης Δημήτρης Κριτικός Κινηματογράφου
Καλλέργη- Κολλάρου Τζένη Ηθοποιός
Καλλιπολίτη Δώρα Δημοσιογράφος
Καλούδης Έκτωρ Ηθοποιός
Καμάνη Μαρία Ηθοποιός
Καμτσίδου Ιφιγένεια Πανεπιστημικός ΑΠΘ
Κανάκης Νίκος Σκηνοθέτης
Κανελλοπούλου Μαρία Ηθοποιός
Καραβάς Σπύρος Ιστορικός
Καρακατσούλη Άννα Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Καραμεσίνη Μαρία Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Καρδάσης Βασίλης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Καρούνος Θεόδωρος Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
Καρυδάκη Δανάη Ιστορικός
Καταλειφός Δημήτρης Ηθοποιός- Δάσκαλος Υποκριτικής
Κατερινόπουλος Κωνσταντίνος δικηγόρος-οικονομολόγος
Κατζουράδης Γιάννης Δημοσιογράφος
Κατζουράκης Κυριάκος Εικαστικός
Κατωπόδης Θεόδωρος Δημόκριτος- Ερευνητής
Καφέτση Άννα ιστορικός Τέχνης, πρώην διευθύντρια ΕΜΣΤ
Κερσανίδης Άκης Σκηνοθέτης
Κερσανίδης Στράτος Δημοσιογράφος
Κιμούλης Γιώργος Ηθοποιός- Σκηνοθέτης
Κιουβρέκης Γιάννης
Κλαυδιανός Παύλος Δημοσιογράφος
Κνήτου Κατερίνα Δικηγόρος
Κογεβίνας Μανόλης Καθηγητής, Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal), Βαρκελώνη, Ισπανία
Κόκκινος Γιώργος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Κολοβός Ηλίας Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Κονδύλη Έλενα Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Κορετίδης Σίμος Σκηνοθέτης
Κοροβίνης Θωμάς Συγγραφέας
Κοταρίδης Νίκος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Κουζέλης Γεράσιμος Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Κούκη Ελένη Ιστορικός
Κουλούρας Πέτρος Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Κουλούρη Χριστίνα Ιστορικός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Κουμεντάκης Γιώργος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Λυρικής Σκηνής
Κουνέλης Βασίλης Συγγραφέας- Δικηγόρος
Κουρνιάτη Ανθή- Μαρία
Κουτούγκος Άρης
Κουτσουρέλης Ανδρέας Σκηνοθέτης- Ηθοποιός
Κουτσουρής Αλέκος Πανεπιστημιακός Γεωπονικό Παν/μιο
Κουφονίκος Γιάννης Σκηνοθέτης
Κρημνιώτη Πόλυ Δημοσιογράφος
Κυπριανός Παντελής Πανεπιστήμιο Πατρών
Κωνσταντινίδου Χριστίνα Πανεπιστήμιο Κρήτης
Κωνσταντοπούλου Ελένη Νομικός
Λαβράνου Αλίκη Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Λαμπρόπουλος Θάνος Σκηνοθέτης
Λεβεντάκος Διαμαντής Κριτικός Κινηματογράφου
Λεοτσίνη Ελένη Πανεπιστημιακός Παν/μιο Ιωαννίνων
Ληναίος Στέφανος Ηθοποιός
Λιάκος Αντώνης Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ
Λιτίνας Νικόλαος Ομότιμος Καθηγητής Παν/μιο Αιγαίου
Λογιάδης Μίλτος Διευθυντής Ορχήστρας
Λογοθέτης Ηλίας Ηθοποιός
Λουκάς Αθανάσιος ΠανεπιστημιακόςΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λυμπεράτος Ανδρέας Ιστορικός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λυριντζής Χρήστος Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Λυριτζής Βασίλης Δημοσιογράφος
Μακρής Δημήτρης Σκηνοθέτης
Μακρής Γιώργος Σεναριογράφος- Ηθοποιός
Μάλαμα Κυριακή Σκηνοθέτης
Μανωλίδης Κώστας Πανεπιστημιακός
Παν/μιο Θεσσαλίας
Μαραντζίδης Νίκος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Μακεδονίας
Μάρκου Μαρία
Μασούρας Θεόφιλος Πανεπιστημιακός Γεωπονικό Παν/μιο
Ματθαίου Άννα Πανεπιστημιακός Παν/μιο Θεσσαλίας
Ματθιόπουλος Δ. Ευγένιος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Μαυρέλος Νίκος Πανεπιστήμιο Θράκης
Μαυρογιώργος Γιώργος Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μαυρουδής Νότης Συνθέτης
Μαυρουδής Χάρης Ηθοποιός
Μαυρωγιώργος Γιώργος Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μαχαίρας Χρήστος Δημοσιογράφος
Μηλιάρης Ερρίκος Ηθοποιός
Μηλίσης Μιχάλης Σκηνοθέτης
Μικελίδης Νίνος Κριτικός Κινηματογράφου
Μιλήσης Θανάσης Σκηνοθέτης
Μορέττι Ντανιέλα Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος
Μουζέλης Νίκος Ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας, LSE
Μουμουλίδης Θέμης Σκηνοθέτης- Συγγραφέας
Μπάρκουλα Χάιδω Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Μπαρτσίδης Μιχάλης Διδάσκων ΕΑΠ, Επιστημονικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ν.Πουλαντζας
Μπατζιά Ντίνα Δημοσιογράφος
Μπεβούδας Βασίλης Διευθυντής Φωτογραφίας
Μπέης Σταμάτης Ερευνητής Ακαδημία Αθηνών
Μπελαβίλας Νίκος Πανεπιστημιακός ΕΜΠ
Μπόγρης Αντώνης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Δυτ. Αττικής
Μποζατζής Νίκος Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Μποσκοϊτης Αντώνης Σκηνοθέτης
Μπουγελέκας Γιώργος Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας
Μυλόπουλος Νικήτας Πανεπιστημιακός, Πρόεδρος ΔΣ Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Μωραίτης Νίκος Στιχουργός
Ναζίφ Φερχάτ
Νικολαΐδης Ευάγγελος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Νικολαρέας Χρήστος Οπερατέρ
Νικολούδης Δημήτρης Μουσικός
Νοταράς Ανδρέας Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Νούτσος Παναγιώτης Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων
Ξυγκάκη Σοφία Δημοσιογράφος
Οζκιούρ Φερχάτ
Πάϊκος Βασίλης Δημοσιογράφος
Παληκίδης Άγγελος Πανεπιστημιακός Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Παναγιώτης Κώστας Δημοσιογράφος
Παναγιωτίδου Ελισάβετ (Λίντα) Μουσικός
Παναγιώτου Παναγιώτης Δημοσιογράφος
Παπαγεωργίου Τάσος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Παπαδάκη Ελίζα δημοσιογράφος
Παπαδόπουλος Γιάννης επισκέπτης καθηγητής ιστορίας, Πανεπιστήμιο Vechta
Παπαδοπούλου Δέσποινα Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Παπαδοπούλου Χρυσούλα Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Παπαθανασίου Ιωάννα Ερευνήτρια ΕΚΚΕ
Παπαθανασίου Σάκης Οικονομολόγος
Παπαθύμιος Γιάννης Ηθοποιός
Παπαϊωάννου Κωστής Εκπαιδευτικός- τα πρόεδρος εθνικής επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Παπανταλέων Κλειώ Δικηγόρος
Παπαστεφανάκη Λήδα Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Παπαταξιάρχης Ευθύμιος Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πασχαλούδη Ελένη Ιστορικός
Παυλίδης Χρόνης Ηθοποιός
Περδικούρη Ελένη Πανεπιστημιακός Παν/μιο Πατρών
Περιστεράκη Νότα Ερευνήτρια ΕΛΚΕΘΕ
Πεσμαζόγλου Στέφανος Πανεπιστημιακός Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πετμεζάς Σωκράτης Ιστορικός
Πετροπούλου Αλεξία Ηθοποιός, Θ. Συγγραφέας, Γραφίστας
Πεφτιτσέλη Κορνηλία Επίκουρη Καθηγήτρια Δημ. Υγείας
Πεφτιτσέλης Κυριάκος Δημοσιογράφος
Πλεξουσάκη Έφη Πανεπιστημικός Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πολέμη Πόπη Ιστορικός
Πολίτη Αναστασία Σκηνοθέτης, Οικονομολόγος
Πολίτη Τζίνα Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ
Πουλάκης Όμηρος Ηθοποιός
Πρέκα Μαρία Ιστορικός
Προγκίδη Αυγή Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού
Ράλλη Νόρα Δημοσιογράφος
Ρανέλλα Ανθή Ερευνήτρια ΙΤΕ
Ρεβύθη Δέσποινα Μουσικός Μπάντας Δ. Αθηναίων
Ρήγος Άλκης Ομότιμος Καθηγητής Πάντειο Παν/μιο
Ρίζος Δημήτρης Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Ρίζος Σπύρος Πανεπιστημιακός Γεωπονικό Παν/μιο
Ρούσσος Σωτήρης Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ρόχας Ζαχαρίας Ηθοποιός
Σάββα Κατερίνα Ερευνήτρια ΕΚΚΕ
Σακελλαριάδης Θανάσης Πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Σακελλίων Σταμάτης Εκπαιδευτικός
Σαλβάνου Αιμιλία Ιστορικός
Σαμπεθάι Ισαάκ οικονομολόγος
Σαραντάκος Νίκος Μεταφραστής- Συγγραφέας
Σαράτση Τιτίκα- Μαρία Φιλόλογος- Δημοσιογράφος
Σασλίδης Τάκης Παραγωγός Κινηματογράφου
Σαχπεκίδης Αντώνης κλασικός φιλόλογος, συγγραφέας
Σεβαστάκης Δημήτρης Ζωγράφος
Σερεμέτης Δημήτρης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Σιακαράς Δημήτρης Ηθοποιός
Σιούλας Γιώργος Σκηνοθέτης
Σκηνιώτης Κώστας Ποιητής- Μέλος Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών
Σκορίνης Νίκος Συγγραφέας
Σκουρολιάκος Πάνος Ηθοποιός
Σκουρολιάκου Κατερίνα Πανεπιστημιακός Παν/μιο Δυτ. Αττικής
Σκρουμπέλος Αθανάσιος Σκηνοθέτης
Σούλης Νίκος Σκηνοθέτης
Σπαθής Γεράσιμος Πανεπιστημιακός ΕΜΠ
Σπετσιέρης Μάκης Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου
Σπετσιώτη Νάνσυ Σκηνοθέτις
Σπυρόπουλος Βασίλης Ηθοποιός ΚΘΒΕ
Σπυρόπουλος Κώστας Ηθοποιός
Στάγκος Σταύρος Σκηνοθέτης
Στάθης Παναγιώτης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Σταμάτης Κώστας Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Σταματογιανοπούλου Μαρία Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Σταμπουλής Τάσος Δημοσιογράφος
Στανγκανέλλης Πέτρος-Ιωσήφ Ιστορικός
Σταυρακάς Δημήτρης Σκηνοθέτης
Σταυρίδου Αθηνά Πανεπιστημιακός ΕΜΠ
Σταύρου Χριστίνα Ηθοποιός
Στυλιανού Άρης Πανεπιστημιακός
Συγγενιώτου Μαργαρίτα λυρική τραγουδίστρια
Συριάτου Αθηνά Πανεπιστημιακός ΔΠΘ
Σφουντουρης Αργύρης Συγγραφέας
Σωτηροπούλου Νικολέτα νομικός, Διεύθυνση Ελληνομάθειας Υπουργείου Παιδείας
Τάκης Ανδρέας Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Τζαγκαρουλάκη Χρύσα Πανεπιστημιακός Πάντειο Πανεπιστήμιο
Τζαχίλη Ίρις Ομότιμη καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τζελέπη Χρύσα Σκηνοθέτις
Τζουρμανά Γιάννα Ιστορικός
Τουπαλγκίκη Φανή Παραγωγός
Τσακίρης Αλέξανδρος Ηθοποιός
Τσαμπουρλή- Κιτσαρά Αναστασία Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Τσάμπρα Μαρία Πανεπιστημιακός Παν/μιο Πατρών
Τσαφταρίδης Νικόλας Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Τσεκενής Αιμίλιος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Τσέλλος Σωτήρης Σεναριογράφος
Τσεπές Γιώργος Ερευνητής ΕΛΚΕΘΕ
Τσίγκρα Μένη Κοιν. Ανθρωπολόγος
Τσιλίκας Γιάννης
Τσιμπιρίδου Φωτεινή Πανεπιστημιακός Παν/μιο Μακεδονίας
Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Μακεδονίας
Φαράκλας Νικόλας ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Φαράκλας Γιώργος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Φατούρος Άρης Σκηνοθέτης
Φίλης Τέλλος Συγγραφέας
Φιλίνη Άννα Εικαστικός
Φίλωνος Φίλων Εκδόσεις Βιβλιόραμα
Φλιτούρης Λάμπρος Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Φόρτσας Δημήτρης Γλύπτης
Φουρτούνης Γιώργος Πανεπιστημιακός Πάντειο Πανεπιστήμιο
Χαραλαμπίδης Μενέλαος Ιστορικός
Χαραμής Παύλος εκπαιδευτικός, Αντιπορόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Χασάπης Δημήτρης Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ
Χατζηγεωργίου Τάνια Σκηνοθέτης
Χατζηγιάννη Μάχη Ερευνήτρια ΕΚΚΕ
Χατζηιωάννου Αριστοτέλης Ερευνητής ΕΙΕ
Χατζηϊωσήφ Χρήστος Ιστορικός
Χατζηνικολάου Νίκος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Χατζηπροκοπίου Πάνος Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ
Χατζησίμος Βαγγέλης Τενόρος
Χατζησοφιά Άννα Ηθοποιός- Σεναριογράφος
Χοντολίδου Ελένη Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ
Χριστόπουλος Κώστας Εικαστικός
Χριστοφής Νίκος Ιστορικός, Δρ. Τουρκικών Σπουδών, Συγγραφέας
Ψύλλα Μαριάννα Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Ψύλλος Δημήτρης Πανεπιστημιακός
Ψυχογιός Γιώργος Ηθοποιός

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κείμενο στήριξης για τη Συμφωνία των Πρεσπών -Ποιοι υπογράφουν"

Βίντεο από την επίθεση Ρουβίκωνα σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας στην Κηφισίας

Μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας με είδη σπιτιού στο «δαχτυλίδι» στην Κηφισίας, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες, αφού έσπασαν την τζαμαρία πέταξαν στο εσωτερικό του καταστήματος μπογιές.

Ακόμη δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές για το περιστατικό.

Σε κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia υποστηρίζουν ότι ήταν αντίποινα για απόλυση εργαζόμενης που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στο ίδιο κείμενο επικρίνουν την απουσία μαχητικού συνδικαλισμού βάσης ενώ παραδέχονται ότι οι ενέργειές τους το μόνο που κάνουν είναι «να προσφέρουν φώτα δημοσιότητας στις βρωμιές του κεφαλαίου».

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα φαίνονται τα μέλη της αναρχικής ομάδας με βαριοπούλες και σφυριά στα χέρια να σπάνε την τζαμαρία του καταστήματος.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο από την επίθεση Ρουβίκωνα σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας στην Κηφισίας"

Συνελήφθησαν Τούρκοι δημοσιογράφοι στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιογράφους της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης συνέλαβε η ελληνική αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη, όπως μεταδίδει το κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1, Μαρίας Ζαχαράκη, το τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο είχε περάσει στην Ελλάδα για γυρίσματα με αφορμή την αυριανή 2η επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι δημοσιογράφοι αφού έκαναν κάποια δοκιμαστικά γυρίσματα, ξεκίνησαν για το ξενοδοχείο τους με το αυτοκίνητό τους, όταν η ελληνική αστυνομία τους σταμάτησε και χωρίς να τους δείξει κάποιο ένταλμα –όπως μεταδίδει το κρατικό κανάλι- τους έβγαλαν κακήν κακώς από το όχημά τους και το κατάσχεσαν.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Φατίχ Σαμπουντζού, μέλος του συνεργείου που βρέθηκε στην Ελλάδα και συνελήφθη, τους έπιασαν με πολύ άγριο τρόπο: «Με ξάπλωσαν πάνω στο αυτοκίνητο και χωρίς να με ρωτήσουν τίποτα άρχισαν να με ψάχνουν. Όταν τους ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό, δεν πήρα καμία απάντηση. Μας συνέλαβαν κακήν κακώς και μας έβαλαν σε ξεχωριστά οχήματα».

Στο τμήμα που τους μετέφεραν τους ανέκριναν επί 3 ώρες σε ξεχωριστά δωμάτια τον καθένα. «Ρωτήσαμε το λόγο και μας είπαν κάτι αστείο, ότι απλά έκαναν έλεγχο ρουτίνας», υποστήριξε ο ίδιος, ο οποίος ταυτόχρονα επισήμανε πως ήταν μία σύλληψη «αυθαίρετη» και όχι επειδή έκαναν κάτι που δεν επιτρεπόταν

Όπως αναφέρουν άλλα τουρκικά μέσα, ο δημοσιογράφος Φατίχ Σαμπουντζού και ο εικονολήπτης Ουφούκ Καραγκιούλ αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από 3 ώρες μετά από την παρέμβαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΕΛ.ΑΣ.: Προσήχθησαν και δεν συνελήφθησαν οι Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη

Αστυνομικές πηγές ενημέρωσης με αφορμή δημοσιεύματα μέσων της γειτονικής χώρας για σύλληψη ή συλλήψεις μελών τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου κάνουν λόγο για προσαγωγές τριών ανδρών οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δημοσιογράφος του καναλιού TRT κατήγγειλε πως αστυνομικοί συνέλαβαν ένα μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου στην Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν Τούρκοι δημοσιογράφοι στην Αλεξανδρούπολη"

Πανηγύρια Ζάεφ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό: Η "Μακεδονία" έχει λόγους να γιορτάζει

Σε πανηγυρικούς τόνους για το «Μακεδονικό μέλλον» κινήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ στη δήλωσή του στην πόλη Μπίτολα όπου βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα πλαίσια των εορτασμών της κυβέρνησης για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Στη δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόταν συνέχεια στη "Μακεδονία" λέγοντας ότι έχει λόγους να γιορτάσει γιατί, όπως είπε, «πραγματοποιούμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

Σε μια προσπάθεια να φανεί ενωτικός ενόψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τις γιορτές στις 15 πόλεις - για τις οποίες, πάντως, οι περισσότεροι πολίτες δήλωναν άγνοια - ως «πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

«Αυτό που πέτυχε η "Μακεδονία" σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες: Σήμερα τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

«Η "Μακεδονία" είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας". Ας σταματήσουμε τα μίση» κατέληξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.




party1
party2
party3
party4
party5
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανηγύρια Ζάεφ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό: Η "Μακεδονία" έχει λόγους να γιορτάζει"

Γερμανικός Τύπος: Επίδειξη ισχύος της γερμανικής κυβέρνησης το μπλοκάρισμα της τρίτης δόσης

«Η γερμανική στάση απέναντι στην Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πολιτικά ηθελημένη σχολαστικότητα» σημειώνει σε σχόλιό της η γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland».

«Το να πρέπει να ασχοληθεί η γερμανική Βουλή για άλλη μια φορά με την καταβολή της τελευταίας δόσης του δανείου είναι εντελώς περιττό. Όλους τους άλλους δανειστές, εκτός από την Γερμανία, δεν φαίνεται να τους απασχολεί το γεγονός ότι η Αθήνα δεν θέλει να αυξήσει τον ΦΠΑ σε πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Γιατί άλλωστε; Δεν αλλάζει τίποτα στο ότι η χώρα πληροί κατά βάση τους όρους των πιστωτών», τονίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα.

«Αλλά το Βερολίνο είναι για λόγους αρχής μικρόψυχο με την Αθήνα. Ήδη από το 2010, από την πρώτη στιγμή που η Ελλάδα εξαρτιόνταν από τα δάνεια των διεθνών πιστωτικών ιδρυμάτων, ο πιο αυστηρός επιτηρητής βρισκόταν στο Βερολίνο. Όποτε και να υπήρξε διαπραγμάτευση των όρων για τα δάνεια τα τελευταία χρόνια, ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε πρόσθετε έναν καινούριο. Παρά το γεγονός ότι τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας στραγγάλιζαν την ελληνική οικονομία και ο λαός βυθιζόταν στην ανεργία και τη φτώχεια. Το σημαντικό ήταν να επιβάλει το Βερολίνο τη θέλησή του», συνεχίζει το σχόλιο της ND.

Και η αριστερή γερμανική εφημερίδα καταλήγει: «Με την τωρινή της ενέργεια (σ.σ. το μπλοκάρισμα της δόσης) γερμανική κυβέρνηση θέλει για μια ακόμα φορά να κάνει επίδειξη ισχύος στην Ελλάδα πριν ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου και η Αθήνα να σταθεί ξανά στα πόδια της».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικός Τύπος: Επίδειξη ισχύος της γερμανικής κυβέρνησης το μπλοκάρισμα της τρίτης δόσης"

«Δεύτερη ευκαιρία» για τη ρύθμιση οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού

Διαδικαστικά θέματα ρυθμίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, προκειμένου οι οφειλέτες που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών να έχουν δεύτερη ευκαιρία.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και να ξεκινήσει η ισχύς της, αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ, οι οφειλέτες εκκρεμών αιτήσεων έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν και να συμπληρώσουν την αρχική αίτηση που έχουν υποβάλλει για ένταξή τους στον Μηχανισμό ή μπορούν να ζητήσουν τη διαγραφή της αίτησης και την επανυποβολή της, προκειμένου να συμπεριληφθούν οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2017.
 Με βάση το σχέδιο της ΚΥΑ ρυθμίζονται τα παρακάτω θέματα...

Συμπλήρωση στοιχείων - διόρθωση σφαλμάτων

  •  Τα στοιχεία της αίτησης, μπορούν να συμπληρωθούν, εφόσον σχετική έλλειψη διαπιστωθεί από τον οφειλέτη, τον συντονιστή ή συμμετέχοντα πιστωτή, μέχρι την ολοκλήρωση της προθεσμίας της.
  • Για τη σχετική έλλειψη, εφόσον διαπιστωθεί από τον οφειλέτη ή συμμετέχοντα πιστωτή, ενημερώνεται ο συντονιστής, ο οποίος τάσσει προθεσμία 10 ημερών για τη συμπλήρωση της έλλειψης από τον υπόχρεο, εκτός εάν η έλλειψη συνίσταται σε μη συνυποβολή συνοφειλέτη, οπότε η προθεσμία ορίζεται σε 20 ημέρες.
  • Με την ίδια διαδικασία και εντός της ίδιας προθεσμίας μπορεί να γίνει διόρθωση τυχόν σφαλμάτων της αίτησης που εντοπίζονται από τον οφειλέτη, τον συντονιστή ή συμμετέχοντα πιστωτή.

Διαδικασία εξέτασης αιτημάτων παράτασης

Σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, τα εμπλεκόμενα μέρη (οφειλέτης, συμμετέχοντες πιστωτές, εμπειρογνώμονας) μπορούν να υποβάλουν αίτημα παράτασης της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας. Το αίτημα περιλαμβάνει:

α) τη συγκεκριμένη ενέργεια για την προθεσμία της οποίας ζητείται παράταση.

β) τον χρόνο παράτασης, και

γ) την αιτιολογία της παράτασης, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

Δυνατότητα διαγραφής της αίτησης και επανυποβολή της

Εάν, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και μέχρι την κατάθεση των αντιπροτάσεων από τους πιστωτές, διαπιστωθεί ότι στην αίτηση υπάρχουν ελλείψεις ή σφάλματα, τα οποία κατά το χρόνο διαπίστωσής τους, δεν μπορούν να διορθωθούν με εισαγωγή των στοιχείων ή/και τροποποίηση αυτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, ο οφειλέτης, κατόπιν σχετικού γραπτού του αιτήματος προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, έχει τη δυνατότητα διαγραφής της αίτησής του με ταυτόχρονη επανυποβολή της στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
  • Η διαγραφή της αίτησης δεν συνεπάγεται την απώλεια των βασικών στοιχείων του αιτούντος (ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση) τα οποία εξακολουθούν να τηρούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ούτε του μοναδικού αριθμού που έχει λάβει η αίτηση, ο οποίος εξακολουθεί να συνοδεύει την αίτηση και μετά την επανυποβολή αυτής.
  • Ο συντονιστής, μόλις λάβει γνώση των ελλείψεων ή σφαλμάτων, και σε κάθε περίπτωση χωρίς να προβεί στη σύνταξη του πρακτικού αποτυχίας της διαδικασίας, ενημερώνει τον οφειλέτη, με κοινοποίηση στους πιστωτές, για την ύπαρξη των ως άνω ελλείψεων ή σφαλμάτων, και καλεί τον οφειλέτη να προβεί, εντός 10 ημερών στην αποστολή αιτήματος διαγραφής της αίτησης και επανυποβολής της.
  • Ο οφειλέτης πρέπει εντός της άνω προθεσμίας να υποβάλει σχετικό γραπτό αίτημα στην ΕΓΔΙΧ, η οποία εκδίδει απόφαση περί της μη ύπαρξης δυνατότητας διόρθωσης του σφάλματος ή/και των ελλείψεων με άλλον τρόπο και αποφασίζει τη διαγραφή της αίτησης και επανυποβολή της, δύναται δε να τάξει, κατά την εύλογη κρίση της, προθεσμία στον οφειλέτη για τη διαγραφή και επανυποβολή της.
  • Με την ίδια διαδικασία οι οφειλέτες εκκρεμών αιτήσεων μπορούν να ζητήσουν τη διαγραφή της αίτησης και την επανυποβολή αυτής, προκειμένου να συμπεριληφθούν οφειλές, οι οποίες καθίστανται επιδεκτικές ρύθμισης, δηλαδή οφειλές που γεννήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017.
  •  Σε περίπτωση διαγραφής και επανυποβολής της αίτησης η διαδικασία επανεκκινείται με τον εκ νέου έλεγχο της πληρότητας της αίτησης από τον συντονιστή.

Νέες προθεσμίες

Η ολοκλήρωση ελέγχου πληρότητας της αίτησης και των συνοδευτικών εγγράφων από τον συντονιστή διενεργείται εντός 10 ημερών από την αποδοχή του διορισμού του. Ο έλεγχος του απαιτούμενου ποσοστού της απαρτίας των συμμετεχόντων πιστωτών, ολοκληρώνεται από τον συντονιστή εντός 5 ημερών από τη λήξη της 10ήμερης προθεσμίας από την κοινοποίηση της πρόσκλησης στους πιστωτές. Η προθεσμία πρόσκλησης των συμμετεχόντων πιστωτών σε ψηφοφορία επί της αρχικής πρότασης ρύθμισης του οφειλέτη ορίζεται σε 5 ημέρες από τη λήξη της  προθεσμίας υποβολής αντιπροτάσεων. Για τη σύνταξη πρακτικού αποτυχίας από τον συντονιστή ορίζεται προθεσμία 10 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας ψηφοφορίας.

Προθεσμία για την υποβολή πρόσθετων στοιχείων

Η προθεσμία υποβολής των πρόσθετων δικαιολογητικών ορίζεται σε 5 ημέρες από την υποβολή του σχετικού αιτήματος προς τον οφειλέτη από το συμμετέχοντα πιστωτή. Η άρνηση του οφειλέτη να τα προσκομίσει, σε περίπτωση που αυτά ζητούνται από συμμετέχοντα πιστωτή που εκπροσωπεί ποσοστό συνολικών απαιτήσεων κατά του οφειλέτη μικρότερο του 25%, δύναται να εκφραστεί εντός της πενθήμερης αυτής προθεσμίας. Σε περίπτωση διαφωνίας, και εφόσον αποφασίσει την προσκόμιση η πλειοψηφία 60% των πιστωτών, τάσσεται στον οφειλέτη νέα προθεσμία προσκόμισης 5 ημερών από τη γνωστοποίηση σε αυτόν της σχετικής απόφασης της πλειοψηφίας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε περίπτωση νέας άρνησης του οφειλέτη, η διαδικασία θεωρείται περαιωθείσα ως άκαρπη και ο συντονιστής συντάσσει πρακτικό αποτυχίας της διαδικασίας εντός 10 ημερών από την άρνηση του οφειλέτη.

Εκκρεμείς αιτήσεις και παραίτηση οφειλέτη

Ο οφειλέτης σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και έως το στάδιο λήξεως της ψηφοφορίας για την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης μπορεί να παραιτηθεί από την εκκρεμή αίτησή του για οποιοδήποτε λόγο. Κατόπιν, η ΕΓΔΙΧ προβαίνει σε αδρανοποίηση της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ωστόσο, τα δεδομένα του οφειλέτη εξακολουθούν να τηρούνται για 3 έτη.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεύτερη ευκαιρία» για τη ρύθμιση οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news