facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία

Ευρεία πλειοψηφία εξασφάλισε, από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο "Ασφαλιστικές και Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας-Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων-Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις". Επί της αρχής του νομοσχεδίου, "ναι" δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι. "Όχι" δήλωσαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή. "Παρών" δήλωσαν ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Στο άρθρο 5 (διοικητικές κυρώσεις) για την αδήλωτη εργασία, "ναι" δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ. "Όχι" ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, "παρών" δήλωσε το Ποτάμι. Στο άρθρο 6 (δικαίωμα και προϋποθέσεις έκπτωσης), "ναι" ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, "όχι" δήλωσαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή, "παρών" δήλωσαν η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ.

Στο άρθρο 7 για την αδήλωτη εργασία (άπαξ καταβολή προστίμου) ψήφισαν όλα τα κόμματα "ναι" με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που ψήφισαν "όχι" .

Στο άρθρο 9 για την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου, "ναι" ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ. "Όχι" ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, "παρών" ψήφισαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ

Το άρθρο 10 για την πρακτική άσκηση και μαθητεία ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που δήλωσαν "παρών".

Το άρθρο 13 για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής που ψήφισε "όχι".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία"

Oμιλος ΟΤΕ: Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι [εικόνες]

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο.
Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.
Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της Κυβέρνησης. Είναι ένα παράδειγμα ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, η οποία φιλοδοξούσε, από την πρώτη στιγμή, να πολλαπλασιάσει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα, δείχνει πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναζητά τα συμφέροντά του μέσα στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι εις βάρος αυτής. Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Σε αυτό  το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε -πριν το 2025- να έχουμε υπερβεί  τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit. Η επέκταση των οπτικών ινών βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης. Πρόκειται για επενδύσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα κόμβο Δίκαιης Ανάπτυξης στην περιοχή, κέντρο του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού και επενδυτικού χάρτη, καθώς και των οικονομικών εξελίξεων».
Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε: «Η έναρξη της πρώτης δράσης για την σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) και η αναμενόμενη επίτευξη υψηλών ταχυτήτων στο ίντερνετ, επιβεβαιώνει την επέκταση και τη διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα μέσω της δράσης  Superfast Broadband, καθώς και μέσω δράσεων που αναμένεται σύντομα η έναρξη τους, να αξιοποιήσουν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα την προσπάθειά μας για να έχουν όλοι οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και οι επιχειρήσεις νέες δυνατότητες ανάπτυξης.»
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, υπογράμμισε: «Εύχομαι από καρδιάς το έργο που ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από το Παλαιό Φάληρο και οι τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρονται πλέον στους Δημότες και τις επιχειρήσεις μας, να γίνουν κτήμα και καθημερινότητα κάθε Έλληνα, είτε βρίσκεται σε πόλη είτε σε κάποιο απομακρυσμένο νησί, ή σε κάποιο ορεινό χωριό της πατρίδας μας. Και αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό καθώς την νέα τεχνολογία κάποιοι την χρειάζονται περισσότερο για να επιβιώσουν. Ας είναι το νέο δίκτυο γρήγορο, αξιόπιστο, λειτουργικό και φιλικό. Και ας ελπίσουμε ότι όλοι, μα κυρίως η νέα γενιά, θα το αξιοποιήσει περαιτέρω στην εκπαίδευση της και στην επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας τελικά, στην πολυπόθητη προσπάθεια ανάπτυξης της Χώρας μας».
«Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους €2 δισ. έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.
Ανάπτυξη υποδομών COSMOTE Fiber To The Home σε όλη την Ελλάδα
Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους €2 δισ. έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home - FTTH).
Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.
Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.
Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των €2 δισ. την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber1. Με μήκος διαδρομής που ξεπερνά τις 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.
COSMOTE Double Play Fiberspeed με επιδότηση €360 μέσα από τη δράση Superfast Broadband
Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, διατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps. Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά την ομιλία του στην εκδήλωσηΟ Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά την ομιλία του στην εκδήλωσηΟι νέες καμπίνες Fiber To The Home του Ομίλου ΟΤΕΟι νέες καμπίνες Fiber To The Home του Ομίλου ΟΤΕΟ Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποιεί την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home, με τη βοήθεια του Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ κ. Στέφανου ΘεοχαρόπουλουΟ Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποιεί την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home, με τη βοήθεια του Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ κ. Στέφανου ΘεοχαρόπουλουΟ Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος ΠαππάςΟ Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς(από αριστερά προς τα δεξιά) Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος και ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρα μπροστά από την καμπίνα FTTH του Ομίλου ΟΤΕ(από αριστερά προς τα δεξιά) Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος και ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρα μπροστά από την καμπίνα FTTH του Ομίλου ΟΤΕ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Oμιλος ΟΤΕ: Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι [εικόνες] "

Χωρίς μετρό για έξι ώρες την Πέμπτη

Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα για έξι ώρες την Πέμπτη, καθώς το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ ως τις 5 μ.μ. ώστε τα μέλη του να συμμετάσχουν σε έκτακτη γενική συνέλευση, με ανοιχτό το ενδεχόμενο 24ωρης απεργίας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του σωματείου, «η στάση εργασίας πραγματοποιείται εξαιτίας του νέου συνδικαλιστικού Νόμου ο οποίος απαιτεί αυξημένη συμμετοχή (50+1 των μελών) ,καθώς και της άρνησης της διοίκησης της εταιρείας να διευκολύνει τα μέλη του Σωματείου διαθέτοντας υπηρεσιακό συρμό».

Επίσης, σημειώνουν ότι στο πλαίσιο της Γ.Σ. θα συζητηθούν η έλλειψη ανταλλακτικών για τους συρμούς, η έλλειψη προσωπικού και συνεχής μείωση αυτού, η παρεμπόδιση της ιεραρχικής εξέλιξης των ηλεκτροδηγών, οι μισθολογικές ανισότητες των επαναπροσληφθέντων συναδέλφων της ΣΤΑΣΥ παρά την πλήρωση ομοίων προϋποθέσεων, το ενιαίο μισθολόγιο και η συζήτηση και λήψη αποφάσεως περί κηρύξεως 24ωρης απεργίας.

topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς μετρό για έξι ώρες την Πέμπτη"

Κόντρα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για τις κινητοποιήσεις

Ενταση μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκάλεσαν οι εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας, που ξεκινούν από αύριο έως και τις 20 Ιουλίου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η οποία, εάν και δεν εξέδωσε οριστική απόφαση, προχώρησε σε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, έως ότου αποφανθεί τελεσίδικα, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι οι εξαγγελθείσες, από την ΠΟΣ, στάσεις εργασίας δεν ισχύουν για αύριο, Τετάρτη 11/07 και ως εκ τούτου, όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα διεξαχθούν κανονικά.

Από την πλευρά της, η ΠΟΣ σημειώνει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κανονικά στις υπόλοιπες σιδηροδρομικές εταιρείες, πλην της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ωστόσο όμως είναι ορατός ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν δρομολόγια σε προαστιακό και τρένα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγγειλε η ΠΟΣ σε ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ & ΓΑΙΑΟΣΕ: Τετάρτη 11, Παρασκευή 13, Δευτέρα 16 και Τετάρτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ 5.00-8.00,13.00-16.00 και 21.00-00.00, ενώ την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

Η διορισμένη από τους Ιταλούς διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στο δικαστήριο αιτούμενη να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, έχοντας ως υπερασπιστική γραμμή το κοινό δελτίο Τύπου των Σωματείων ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί την ΠΕΜΠΤΗ 12/7/2018 ή την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7/2018, ενώ δόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγόρευσε την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως έχουν προκηρυχθεί για όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε όλες τις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, εξαιρουμένης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα συγκληθούν εκτάκτως τα αρμόδια όργανα.

«Καλούμε την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, που λειτουργεί ως «μεσιτικό» γραφείο, να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιτρέποντας την υπογραφή της συμφωνημένης με τη Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για τις κινητοποιήσεις "

Ο Ζάεφ μιλά για λογαριασμό της Ελλάδας: Στις αρχές του 2019 η επικύρωση της συμφωνίας από την Αθήνα

Βέβαιος ότι η ελληνική Βουλή θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι αυτό θα γίνει στις αρχές του χρόνου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. «Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία», δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, ο Ζάεφ ανέφερε ως πιθανότερες ημερομηνίες τις 23 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι επιτυχές.

Η ημερομηνία, το ερώτημα και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία θα αποφασιστεί από την ολομέλεια του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, σημείωσε ο Ζάεφ. Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα θα περιλαμβάνει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά θα αφορά τη συμφωνία με την Ελλάδα, διευκρίνισε ο Ζάεφ.

Επειτα από το δημοψήφισμα, θα χρειαστούν από 90 έως 110 ημέρες για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών, δήλωσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ζάεφ μιλά για λογαριασμό της Ελλάδας: Στις αρχές του 2019 η επικύρωση της συμφωνίας από την Αθήνα"

Ολοκληρώθηκε η αγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone Hellas

Την ολοκλήρωση της επενδυτικής διαδικασίας για τη Cyta Hellas με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της στη Vodafone Ελλάδας, ανακοίνωσε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).

Όπως έχει ανακοινωθεί, το συνολικό ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 118,1 εκατ. ευρώ και η εξέλιξη αυτή «αποτελεί την κατάληξη μιας επενδυτικής διαδικασίας διεθνούς διαγωνισμού, που διήρκησε τους τελευταίους μήνες. Κυρίαρχο μέλημα του διοικητικού συμβουλίου της Cyta, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιήθηκαν οι υπηρεσίες έγκυρων οίκων διεθνούς εμβέλειας για παροχή χρηματοοικονομικών, νομικών και στρατηγικών συμβουλών».

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόεδρος της Cyta κ. Ρένα Ρουβιθά Πάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι «προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην ελληνική αγορά». Όπως τόνισε η κα Ρουβιθά, «πλέον η Cyta μπορεί να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την παγκύπρια εμπορική διάθεση του Δικτύου Οπτικών Ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit».

Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA (Ελλάδα) και ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η αγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone Hellas"

Δίωξη κατά των αδελφών Ψωμιάδη για έργα «φαντάσματα» στη Θεσσαλονίκ

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης βρίσκονται τα αδέλφια Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, μετά από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, για έργα που χαρακτηρίζονται ως "φαντάσματα", επί των ημερών τους στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Η φερόμενη ως ζημιά που προέκυψε υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επρόκειτο - στην πλειονότητά τους - για έργα πληροφορικής, κατά τη χρονική περίοδο 2007-2010, για την υλοποίηση των οποίων φαίνεται ότι προσλήφθηκαν 82 άτομα ως εποχικό προσωπικό. Μόνο που, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα των αρμόδιων επιθεωρητών, ενώ οι εποχικοί υπάλληλοι πληρώθηκαν κανονικά, τα συγκεκριμένα έργα φαίνεται ότι ουδέποτε εκτελέστηκαν, παρά τα περί του αντιθέτου που φέρεται ότι βεβαίωσε η τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Στο "μικροσκόπιο" των επιθεωρητών βρέθηκαν συνολικά οκτώ έργα, κάποια από τα οποία τιτλοφορούνται ως εξής: "Ταξινόμηση - καταγραφή προγραμμάτων δημόσιας Υγείας", "Ηλεκτρονική καταγραφή αθλητικών ενώσεων", "Καταγραφή αδειών αλιείας", "Αναδιοργάνωση - προστασία ιστοχώρου", "Ηλεκτρονική δικτύωση με ΜΜΕ". Όπως αναφέρθηκε, δε, ορισμένοι από τους υπαλλήλους παρείχαν σε άλλα πρόσωπα τις υπηρεσίες τους που ουδεμία σχέση είχαν με τη Νομαρχία.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Αχιλλέας Ζήσης εναντίον του πρώην Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδελφού του Διονύση, ως Αντινομάρχη, αυτή είναι σε βαθμό κακουργήματος και περιλαμβάνει τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Εξάλλου, για απλή συνέργεια στις πράξεις της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης, όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, διώκεται ο πρώην γενικός γραμματέας της τότε Νομαρχίας, Δημήτρης Λευκόπουλος.

Η παραπάνω υπόθεση έρχεται την ώρα που επίκειται ο προσδιορισμός της δίκης για τα λεγόμενα "45άρια" της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για τα οποία οι αδελφοί Ψωμιάδη παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών περιγράφει 456 έργα, προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ, το διάστημα 2005-2010, που φαίνεται ότι κατατμήθηκαν προκειμένου να ανατεθούν με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς, διαδικασία που, σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο, προκάλεσε ζημιά ύψους 4 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη κατά των αδελφών Ψωμιάδη για έργα «φαντάσματα» στη Θεσσαλονίκ"

Βρυξέλλες: Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου πρέπει να καταργηθεί ως το τέλος του έτους

Μήνυμα στην Αθήνα ότι η εξαίρεση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου πρέπει να καταργηθεί μέχρι το τέλος τους έτους, έστειλε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ΦΠΑ στη νησιά και την παράταση του μέτρου μέχρι το τέλος του έτους, ο εν λόγω αξιωματούχος απάντησε ότι τα αρμόδια όργανα του Εurogroup δεν είχαν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει, ώστε να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του προγράμματος. Πρόσθεσε ότι το μέτρο ισχύει για έξι μήνες και θα πρέπει να καταργηθεί στο τέλος του έτους.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη μείωση των συντάξεων και την «ευελιξία» στην οποία είχε αναφερθεί ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης, ο αξιωματούχος είπε ότι το μέτρο έχει αποφασιστεί και είναι δέσμευση του προγράμματος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει μια δεδομένη ευελιξία, αλλά συνέστησε στην κυβέρνηση ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα να μη συζητά αλλαγές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες: Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου πρέπει να καταργηθεί ως το τέλος του έτους "

Ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 30.000 άτομα μεταξύ 2017-2018

Μεταξύ 2017 και 2018 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά περίπου 30.000 άτομα και συγκεκριμένα από 10.768.000 σε 10.738.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαΐκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο σύνολο της ΕΕ ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά περίπου 1 εκατομμύριο, από 511,5 εκατ. σε 512,5 εκατ.

Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή αύξηση σημειώθηκε στη Μάλτα (3,2%), στο Λουξεμβούργο (1,9%), στη Σουηδία (1,2 %) στην Ιρλανδία (1,1%) και στην Κύπρο (1,1%). Αντιθέτως οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στη Λιθουανία (1,3%) στην Κροατία (1,1%) και στη Λετονία (0,8%).

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 30.000 άτομα μεταξύ 2017-2018"

Σχόλιο των ΑΝΕΛ για το κόμμα Δ. Καμμένου - Τ. Μπαλτάκου

«Η αυλαία σηκώθηκε, οι μαριονέτες αποκαλύπτονται» σχολιάζει ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σχετικά με την ίδρυση νέου κόμματος που ανακοίνωσαν οι Τάκης Μπαλτάκος και Δημήτρης Καμμένος.

«Ο συνομιλητής της Χρυσής Αυγής, χέρι-χέρι με τον αποστάτη, ετοιμάζονται για την παράστασή τους. Όλοι ξέρουμε ποιος κρατάει τα νήματα» προσθέτει.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τους Δούρειους Ίππους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το τέλος τους γνωστό, πολιτικός αφανισμός και ηθικός ξεπεσμός» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τοσουνίδης.

Το tweet του Πάνου Καμμένου για το κόμμα Δ. Καμμένου - Τ. Μπαλτάκου

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter, o πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος σχολιάζει την ίδρυση κόμματος στον χώρο της Δεξιάς, που ανακοίνωσαν σήμερα ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος.



Διαβάστε Περισσότερα » "Σχόλιο των ΑΝΕΛ για το κόμμα Δ. Καμμένου - Τ. Μπαλτάκου"

Επανασύνδεση ρεύματος σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα

Τη δυνατότητα επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία προωθήθηκε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορά σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποσυνδέθηκαν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα. Η αρμοδιότητα εξέτασης των σχετικών αιτημάτων εκχωρήθηκε στην τοπική Αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που συστήνονται με απόφαση του δημάρχου και αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι επιτροπές αυτές αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγούν το ειδικό βοήθημα εφόσον:
  • Η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία τού προς εξέταση δικαιούχου.
  • Ικανοποιούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο έθετε ως προϋπόθεση για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος η αποσύνδεση από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας να έχει γίνει το αργότερο μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018. Η νέα ΚΥΑ έρχεται να τροποποιήσει την προϋπόθεση αυτή, θέτοντας ως απώτατο χρονικό όριο την 30ή Ιουνίου 2018.
Το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής:
Για παράδειγμα, για οφειλή 4.000 ευρώ θα καταβάλλεται βοήθημα 4.000 ευρώ, για οφειλή 7.000 ευρώ βοήθημα 5.250 ευρώ, για οφειλή 11.000 ευρώ βοήθημα 5.500 ευρώ και για οφειλή 20.000 ευρώ βοήθημα 6.000 ευρώ. Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται, εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι  τα κριτήρια υπαγωγής στο νέο ΚΟΤ είναι:
  1. Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, να μην υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος, προσαυξανόμενα κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος μέχρι το ποσό των 180.000 ευρώ.
  2. Το ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει τα όρια του παρακάτω πίνακα.
  3. Η τετραμηνιαία κατανάλωση να μην υπερβαίνει τα όρια που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανασύνδεση ρεύματος σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα"

Δημήτρης Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος ανακοίνωσαν την ίδρυση κόμματος

Την έναρξη των εργασιών για ίδρυση κομματικού σχηματισμού που θα κινείται στον χώρο της δεξιάς ανακοίνωσαν, ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος και ο κ. Τάκης Μπαλτάκος που στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση στόχος του νέου κόμματος είναι ο σχηματισμός ενός ευρύτερου «πατριωτικού μετώπου» προκειμένου – όπως επισημαίνεται – να ανακοπεί η εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια αλλά και να απομακρυνθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο κ. Καμμένος ενό γενικός γραμματέας ο κ. Μπαλτάκος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο κ. Δημήτρης Καμμένος και Γενικός Γραμματέας ο κ. Τάκης Μπαλτάκος.

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού.

Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας.

Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το ¨Μακεδονία ξακουστή.
Και παρά δύναμιν τολμηταί»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος ανακοίνωσαν την ίδρυση κόμματος"

Απαγορεύεται η διάθεση ακριβών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Τέλος στη διάθεση των ακριβών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία βάζει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.). Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνει, απαγορεύεται η διάθεση από τα ιδιωτικά φαρμακεία φαρμάκων αξίας άνω των 1000 ευρώ.

Όπως καθορίζεται στο άρθρο 8 του νέου ΕΚΠΥ, τα φάρμακα με τιμή πάνω από 1.000 ευρώ δεν δύναται να χορηγούνται από ιδιωτικά φαρμακεία παρά μόνον από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και δημοσίων Νοσοκομείων. Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ δύναται να αποφασίζει την αποκλειστική διάθεση φαρμάκων, πολύ υψηλού κόστους θεραπείας ή φαρμάκων για σπάνιες παθήσεις (ορφανά) από τα φαρμακεία του.

Σημειώνεται ότι η χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία του Οργανισμού γίνεται χωρίς συμμετοχή του δικαιούχου, ωστόσο ανησυχίες εκφράζονται για την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά, λόγω του περιορισμένου αριθμού των φαρμακείων.

Στα «κάγκελα» οι φαρμακοποιοί

Τα νέα δεδομένα προκάλεσαν την αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά την απόσυρση του επίμαχου άρθρου και την έναρξη ενός ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ. Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιεί, ότι είναι αποφασισμένος να προσφύγει κατά του άρθρου, με όσα θεσμικά και νομικά μέσα διαθέτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΦΣ:

Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) στον οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που απαγορεύει τη διάθεση από τα ιδιωτικά φαρμακεία φαρμάκων αξίας άνω των 1000 ευρώ.

Επιβάλει δηλαδή την διάθεση των φαρμάκων αυτών μόνο από τα ελάχιστα κρατικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ- με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των ασθενών – που όλοι γνωρίζουμε πόσο δυσχερής είναι η πρόσβαση σε αυτά.

Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη γιατί έγινε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διάλογο.

Συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τους ασφαλισμένους γιατί περιορίζει το δικαίωμα πλήρους και απρόσκοπτης πρόσβασης στην παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά την απόσυρση του επίμαχου άρθρου και αναμένει την έναρξη ενός ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ , με σκοπό την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και δίκαιου ΕΚΠΥ , προς όφελος των ασθενών και των ασφαλισμένων και την διασφάλιση της ισότιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης τους στην Φαρμακευτική Περίθαλψη σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι αποφασισμένος να προσφύγει κατά του επιμάχου άρθρου με όσα θεσμικά και νομικά μέσα διαθέτει.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορεύεται η διάθεση ακριβών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία"

Πρόεδρος ΣΕΒ: Η κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές

Σε δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης προχωρά ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Σύνδεσμος απ' τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και την κυβερνητική απόφαση για ανάδειξη του ΣΒΒΕ σε κοινωνικό εταίρο. Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε σήμερα, κάνει μεταξύ άλλων λόγο για διγλωσσία, πόλωση και ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων αναφέροντας ως παράδειγμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στη Βουλή.

Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας προειδοποιεί πως «την στιγμή που η χώρα αναζητά επενδύσεις και συνεννόηση, η κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «ένα τελευταίο παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που συζητείται σήμερα στην Βουλή, με διατάξεις που βρίσκουν αντίθετους εργοδότες και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα», συνεχίζει ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, «επιχειρείται να διχασθεί η επιχειρηματικότητα σε "καλούς" και "κακούς"».

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα «οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την πόλωση». Και κατέληξε: «Εκείνο που πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, και η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο».

Επιχειρώντας να διευκρινίσει τα περί διγλωσσίας που ανέφερε νωρίτερα ο κ. Φέσσας απάντησε σχετικά: «Απ' ότι θυμάμαι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εγκαινιάσει εμβληματικές επενδύσεις μελών μας, όπως του Παπαστράτου, ενώ σήμερα ο κ. Παππάς με τον κ. Τσαμάζ, που είναι μέλος του ΔΣ, εγκαινιάζουν τις οπτικές ίνες στο σπίτι. Επίσης επιχειρηματίες εμβληματικοί όπως ο κ. Μυτιληναίος, ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο κ. Παπαλεξόπουλος, ο κ. Στασινόπουλος, ο κ. Αθανασίου με το Ελληνικό, όλοι αυτοί συμμετέχουν στο ΔΣ του ΣΕΒ και αποτελούν το ανφάν γκατέ της ελληνικής επιχειρηματικότητας με εκατομμύρια, δισεκατομμύρια επενδύσεων και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτό είναι που ονομάζουμε διγλωσσία».

Η ευθεία επίθεση Τσίπρα

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ετήσιας ΓΣ του ΣΒΒΕ εξαπέλυσε πυρά κατά της ηγεσίας του ΣΕΒ, αναφέροντας κατ’ αρχάς ότι «είναι εξαιρετικά αμφίβολο ποιες ακριβώς δυνάμεις εκπροσωπεί». Και ακολούθως έγινε πιο συγκεκριμένος, όσον αφορά την πηγή της ενόχλησης για τον ΣΕΒ, και μίλησε για την πρόσφατη έκθεση του συνδέσμου, στην οποία, όπως είπε, «επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα του ’19 και του ’20, δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι». Και κατέληξε: «Θα συμβούλευα τον ΣΕΒ να μην εκτίθεται, υιοθετώντας τις θέσεις της αντιπολίτευσης και εκφράζοντας θέσεις αμιγώς πολιτικές. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο ΣΕΒ έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για την περικοπή συντάξεων. Σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, επιπλήττοντας μάλιστα και τον επίτροπο Moscovici που μίλησε για μη ανελαστικές υποχρεώσεις που μπορούμε να επανεξετάσουμε όταν έρθει η ώρα».

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος ΣΕΒ: Η κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news