facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Νέο ΣΑΓΕ για τη μετάθεση των Ελλήνων Στρατιωτικών στην Τουρκία

Δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως φαίνεται τα απαραίτητα βήματα για την μετάθεση των Άγγελων Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη στην Τουρκία. Κατά πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η αποστολή του σχετικού διαβιβαστικού από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Σε αυτήν αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την υπηρεσία στην οποία θα επιλεγεί τελικώς να τοποθετηθούν. Δηλαδή εάν θα πρόκειται για την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, για τα Προξενικά Γραφεία σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αδριανούπολη ή για το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο.

Σε κάθε περίπτωση η αποστολή του ελληνικού αιτήματος τελεί υπό την έγκριση των διπλωματικών αρχών της γείτονος, καθώς η Τουρκία ως διαπιστεύτρια χώρα μπορεί να θέσει βέτο στην σχετική μετακίνηση. Άλλωστε όπως τόνιζε στο OnAlert υψηλόβαθμη πηγή αυτή η ενδεχόμενη άρνηση μπορεί να στηριχθεί ακόμη και σε ένα νομιμοφανές αιτιολογικό, το οποίο για παράδειγμα μπορεί να στηριχθεί στην αρχή της αμοιβαιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη περψηφίστηκε από την Βουλή, η τροπολογία που ορίζει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού, που αφορά στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ΣΑΓΕ για τη μετάθεση των Ελλήνων Στρατιωτικών στην Τουρκία"

Φρουζής: Είχα συναντηθεί δεκάδες φορές με ανώτατα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή δήλωση του πρώην ισχυρού άντρα της Novartis μετά τις αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός στο πρόσωπό του στη συζήτηση στη Βουλή, κατά την οποία ο κ.Φρουζής υποστηρίζει πως είχε συναντήσεις και με ανώτατα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης.

Παράλληλα ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis αναφέρεται σε δημοσιεύματα δύο εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Documento», τα οποία χαρακτηρίζει αβάσιμα.

Παράλληλα υποστηρίζει πως αισθάνεται βαθιά θλίψη για την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές μου, μετά την αναφορές του πρωθυπουργού για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2015. Στην ανακοίνωσή του ο κ.Φρουζής, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», το οποίο επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή λέει «γίνεται προσπάθεια να συσχετισθεί με την «υπόθεση Novartis» η κοινωνική επαφή μου με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή ένα δείπνο, που παρέθεσα στην οικία μου τον Σεπτέμβριο του έτους 2015, όταν εκείνος ήταν βουλευτής κι εγώ είχα αποχωρήσει από την ανωτέρω εταιρεία. »

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis αναφέρει πως είχε συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.
«Την ίδια ακριβώς θλίψη θα αισθανόμουν, αν δημοσιοποιούνταν, παρουσιαζόμενες κατ’ ανάλογο τρόπο, οι δεκάδες επαφές και συναντήσεις που, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Κωνσταντίνου Φρουζή

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε δημοσιοποιήθηκε η εμπλοκή μου στην «υπόθεση Novartis», απέφυγα οποιοδήποτε σχόλιο επί σωρείας δημοσιευμάτων που αφορούν στο πρόσωπό μου, σχεδόν στο σύνολό τους αναληθών.

Τούτο έπραξα σεβόμενος τη μυστικότητα της εν εξελίξει εισαγγελικής έρευνας, παρά τα σοβαρά πλήγματα που επέφεραν στην προσωπικότητά μου και στην οικογένειά μου.

Πέντε ολόκληρους μήνες μετά, χωρίς ποτέ να έχω καταθέσει ενώπιον οποιασδήποτε Δικαστικής Αρχής κι ενώ ακόμη αναμένω να κληθώ από τον αρμόδιο ανακριτή, προκειμένου να απαντήσω σε όσα αβάσιμα μου αποδίδονται και τα οποία πληροφορούμαι σχεδόν αποκλειστικά από τον Τύπο, για πρώτη φορά επιθυμώ να αναφερθώ σε δύο πρόσφατα δημοσιεύματα, προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον.

Ειδικότερα:
Σε άρθρο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» της 23.6.2018 γίνεται εκτενής αναφορά σε συνάντηση που έλαβε χώρα στην Εισαγγελία Διαφθοράς μεταξύ των αρμοδίων τριών κ.κ. Εισαγγελέων, εμού και των δύο δικηγόρων μου.
Η συνάντηση αυτή είχε ως αντικείμενο συζήτησης την αίτηση που από καιρού έχω υποβάλει προς την Εισαγγελία Διαφθοράς για την αποδέσμευση του ενός και μοναδικού ενεργού λογαριασμού που διατηρώ στο εξωτερικό.

Ο λογαριασμός αυτός τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά από προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρώ σε ελληνικές τράπεζες και περιέχει το προϊόν των φορολογημένων αποταμιεύσεών μου έπειτα από τριάντα και πλέον έτη εργασίας. Ας σημειωθεί ότι το περασμένο έτος το σύνολο των λογαριασμών μου στην Ελλάδα ελέγχθηκε εξονυχιστικά επί έξι και πλέον μήνες από τον κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος ουδέν μεμπτό διαπίστωσε, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι αν και δικονομικώς θα μπορούσα, όχι μόνον δεν εναντιώθηκα, αλλ’ αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή συναίνεσα ανεπιφύλακτα στο άνοιγμα του λογαριασμού μου στο εξωτερικό και στη διαβίβαση κάθε σχετικού στοιχείου στις Ελληνικές Αρχές.

Με τα ανωτέρω ως δεδομένα, τα οποία αποδεικνύονται με έγγραφα, στην περίπτωσή μου συμβαίνει το μάλλον παράδοξο, να είναι δεσμευμένος ο μοναδικός λογαριασμός μου στο εξωτερικό και ελεύθεροι οι λογαριασμοί μου στην Ελλάδα, από τους οποίους αποκλειστικά τροφοδοτήθηκε ο λογαριασμός του εξωτερικού.

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται στο ανωτέρω δημοσίευμα, σε σχέση με λογαριασμούς, «αποδέκτες», «δικαιούχους» και «εταιρείες», είναι απολύτως αβάσιμο, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσομαι.

Περαιτέρω, σε άρθρο της εφημερίδας «Documentο» της 1.7.2018, γίνεται προσπάθεια να συσχετισθεί με την «υπόθεση Novartis» η κοινωνική επαφή μου με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή ένα δείπνο, που παρέθεσα στην οικία μου τον Σεπτέμβριο του έτους 2015, όταν εκείνος ήταν βουλευτής κι εγώ είχα αποχωρήσει από την ανωτέρω εταιρεία.

Πέραν της κακουργηματικής υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου, για την οποία θα επιληφθούν οι αρμόδιοι, αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές μου, στο όνομα της σκοπιμότητας μίας υπόθεσης, της οποίας μόνα στοιχεία αποτελούν οι καταθέσεις κρυπτομένων ψευδομαρτύρων.

Υ.Γ. Την ίδια ακριβώς θλίψη θα αισθανόμουν, αν δημοσιοποιούνταν, παρουσιαζόμενες κατ’ ανάλογο τρόπο, οι δεκάδες επαφές και συναντήσεις που, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους.

Τη δήλωση του κ.Φρουζή έδωσαν στη δημοσιότητα οι συνήγοροί του Θεόδωρος Παναγόπουλος και Μιχάλης Φαράντος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρουζής: Είχα συναντηθεί δεκάδες φορές με ανώτατα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης"

Θεοδωράκης: Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό τώρα

Με ανάρτησή του στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι θα επιμείνει στην παροχή δικαιώματος ψήφου στου Έλληνες του εξωτερικού άμεσα.

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Τι άλλο να πει κανείς για την κυβέρνηση που παρέπεμψε σε… επιτροπή την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για ΨΗΦΟ ΤΩΡΑ των αδελφών μας, των παιδιών μας, των φίλων μας» προσέθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό τώρα"

Σε κάθειρξη οκτώ ετών καταδικάστηκε ο Παπαγεωργόπουλος

Σε κάθειρξη οκτώ ετών ο καθένας, καταδικάστηκαν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση μαμούθ από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Αφού άσκησαν έφεση κατά της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της εξέτασης της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι δύο άλλοτε στενοί συνεργάτες νομιμοποίησαν χρήματα από την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, που τέλεσε ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, Παναγιώτης Σαξώνης. Το ποσό που «ξέπλυναν», όπως προέκυψε από την απόφαση των δικαστών, προσεγγίζει τα 14,2 εκατ. ευρώ. Η πράξη που τούς καταλογίστηκε είναι με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Στην απολογία του ο Β. Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε άδικες τις εις βάρος του κατηγορίες, τις οποίες και αρνήθηκε. Επεσήμανε ότι δεν απέκτησε κανένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε πήρε έστω ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, ενώ ανέφερε ότι κατέστη κατηγορούμενος από ανυπόστατες καταγγελίες τού καταδικασθέντα δημοτικού υπαλλήλου, τον οποίο -όπως είπε- δεν γνώριζε καν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του, ο συγκατηγορούμενός του, πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, αφού δήλωσε αθώος, στοχοποίησε τον Σαξώνη, λέγοντας ότι εκείνος τα έκανε όλα. «Πώς να καταλάβω εγώ τη δράση του όταν δεν την κατάλαβαν οι υπάλληλοι του Δήμου» διερωτήθηκε.

Να σημειωθεί ότι για την κύρια υπόθεση της υπεξαίρεσης, ο 'Αρειος Πάγος κατέστησε αμετάκλητη την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης το οποίο, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, είχε καταδικάσει τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια σε ποινές κάθειρξης 12 και 13 ετών, αντίστοιχα. Το ίδιο συνέβη και με τον πρώην δημοτικό υπάλληλο, που τιμωρήθηκε με κάθειρξη 20 ετών.

«Άλλη μία απόφαση σκοπιμότητας. Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και με δικαστική λογιστική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε από δύο καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονία κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οι οποίοι καθηγητές υπογράφουν ότι τα δηλωθέντα νομιμότατα εισοδήματά μου όλα αυτά τα χρόνια, της Δημαρχίας μου ήταν πολύ περισσότερα από τις όποιες καταθέσεις μου, χωρίς καμία απολύτως σκιά. Με ψηλά το κεφάλι θα συνεχίσω τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση» δήλωσε ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κάθειρξη οκτώ ετών καταδικάστηκε ο Παπαγεωργόπουλος"

Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» την σελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας

Επέστρεψαν από το πρωί της Παρασκευής οι κυβερνοεπιθέσεις από ομάδες Τούρκων χάκερς εναντίον της χώρας μας. Αυτή τη φορά έβαλαν στόχο την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι προσβάσιμη.

Το πρωί της Παρασκευής όσοι χρήστες προσπαθούσαν να μπουν στο www.presidency.gr, δεν τα κατάφερναν, μιας και ο ιστότοπος αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα. Τελικώς, το μεσημέρι η ιστοσελίδα επανήλθε, αν και οι Τούρκοι χάκερς πανηγύριζαν για την κυβερνοεπίθεση, αναρτώντας μάλιστα και σχετικές εικόνες, που έδειχναν ότι η ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το απόγευμα η σύνδεση στην ιστοσελίδα είναι και πάλι αδύνατη για τους χρήστες και όποιος προσπαθεί να κάνει «κλικ» στη διεύθυνση presidency.gr ενημερώνεται πως «δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» την σελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας"

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Βουλή για τον «Κλεισθένη»

Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής και κυρίως η διάταξη για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Κλεισθένης».

Υπέρ των δύο νέων ρυθμίσεων τάχθηκαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, πλην του Κώστα Κατσίκη, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του, σε αντίθεση με τον εισηγητή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο που τις υπερασπίστηκε. Διαφωνίες και επιφυλάξεις εκφράστηκαν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταλόγισαν μικροκομματικές σκοπιμότητες στη κυβέρνηση. Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Φελερίτη τόνισε, ότι το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» είναι ένα πρώτο βήμα μιας συνολικής μεταρρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση της Αυτοδιοίκησης με ένα δημοκρατικό σύστημα και με διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών.

Έμφαση έδωσε η κ. Φελερίτη στην καθιέρωση της απλής αναλογικής τονίζοντας ότι ενισχύει την εμβάθυνση της δημοκρατίας και ενθαρρύνει την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών, που είναι στόχος όλων των προοδευτικών δυνάμεων. «Διευκολύνει τη κουλτούρα των συνθέσεων, των συνεργασιών για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Είναι ώριμες οι συνθήκες πλέον για να ξεπεραστούν οι παραταξιακές διαφωνίες. Αυτοί που διαφωνούν είναι αυτοί που θα ξεβολευτούν», τόνισε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε παράλληλα ότι με το σημερινό εκλογικό σύστημα αλλοιώνεται η ψήφος και η αντιπροσωπευτικότητα, καθώς δεν εκπροσωπούνται οι μικρότερες παρατάξεις. «Η καθιέρωση της απλής αναλογικής δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος. Διασφαλίζει τη σταθερότητα μέσω της σύνθεσης και ενισχύει τη δημοκρατική αρχή της ισότιμης κατανομής των εδρών. Είναι ένα πρώτο βήμα για την επίλυση των παθογενειών που συνδέονταν με τις πελατειακές σχέσεις, ενώ ανοίγει το δρόμο για να δημιουργηθούν συμμαχίες μεταξύ των παρατάξεων και να διευκολυνθεί η κυβερνησιμότητα», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης υποστήριξε, ότι η πολιτική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στην απλή αναλογική, «δεν έχει να κάνει με το πολιτικό καλό, όπως διατείνεται, αλλά συνδέεται με την κατάρρευσή του που βλέπει να έρχεται». «Λέτε θέλουμε κάτι αναλογικότερο για καλύτερη απεικόνιση των συσχετισμών που να μην υπονομεύει τη διακυβέρνηση. Λέτε απλή άδολη αναλογική, δηλαδή εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους με 0,99% και αυτό εσείς λέτε ότι εξασφαλίζει ποιότητα στη διακυβέρνηση των περιφερειακών συμβουλίων», είπε ο κ. Βορίδης, ενώ μίλησε «για πεδίο συναλλαγής που δημιουργείται».

«Σήμερα υπάρχει πράγματι κουλτούρα συνεργασιών γιατί αν δεν έχεις την πλειοψηφία δεν τσακώνεσαι περί όνου σκιάς και δεν έχεις πεδίο συναλλαγής. Αυτό όμως σήμερα γίνεται, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκπροσώπους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι΄ αυτό και ξαφνικά θέλει να βρει ρόλο το 5% και το 7% που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση για κομματικά οφέλη. Αυτό είναι το πραγματικό κίνητρο του», ανέφερε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι «η ρύθμιση, είναι ενταγμένη σε ένα συνολικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να πλήξει ευθέως τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους- οι περιθωριακές μειοψηφίες θα αποκτήσουν ξαφνικά ρόλο στα δημοτικά συμβούλια».

Αναφορικά με τη τροπολογία για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Βορίδης τόνισε, ότι η ΝΔ είναι θετική επί της αρχής, ωστόσο -όπως είπε- θα πρέπει να ρυθμιστεί το ζήτημα της ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε αποσπασματικές ρυθμίσεις, όπως σας βολεύουν. Είναι ώριμο αυτό το ζήτημα από όλες τις πλευρές- φέρτε το κα εκεί θα βρείτε ευρύτατες συναινέσεις», τόνισε.

Η ειδική αγορήτρια της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε, ότι το κόμμα της καταψηφίζει επί της αρχής, ενώ εκφράζει επιφυλάξεις επί των άρθρων. Στο θέμα της απλής αναλογικής, αναγνώρισε στρεβλώσεις στο υπάρχον σύστημα, ωστόσο σημείωσε ότι «αν θέλει ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εξασφαλίσει και τη δημοκρατικότητα και την κυβερνησιμότητα στους δήμους και όχι να δημιουργεί παγίδες». Μίλησε ακόμα για «ατέλειωτο αλισβερίσι και συνδιαλλαγή» αλλά και «για δημάρχους με "πήλινα πόδια" γιατί θα έχουν παρεισφρήσει στα δημοτικά συμβούλια μειοψηφίες». «Ο νόμος αυτός πριμοδοτεί τις μειοψηφίες και καθιστά ανίσχυρες τις πλειοψηφίες. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου να αντιστρατευτεί ο ρόλος και η ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πάρτε το πίσω αν θέλετε συναινέσεις», συμπλήρωσε.

Κατά της τροπολογίας για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, αλλά και κατά της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τάχθηκε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, καταλογίζοντας «μικροκομματικές σκοπιμότητες», ενώ έκανε λόγο και για αλλοίωση της αντιπροσωπευτικότητας της ψήφου. «Το ΚΚΕ καταψηφίζει ασυζητητί τη τροπολογία, γιατί στρέφεται κατά των μικρότερων κομμάτων, τα οποία τις περισσότερες έδρες τους τις εκλέγουν από τις μεγάλες περιφέρειες. Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και τα τοπικά δημοψηφίσματα στοχεύουν στη χειραγώγηση των πολιτών. Το ΚΚΕ θα ψηφίσει μόνο την εκλογή δημοτικών τοπικών συμβούλων στη φάση ισοτιμίας της ψήφου», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ.

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής δήλωσε, ότι το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετο με τις διατάξεις που αφορούν τις πολιτογραφήσεις και τα τοπικά δημοψηφίσματα, ενώ αναφερόμενος στο σύστημα της απλής αναλογικής σημείωσε ότι το κόμμα του το συμφέρει.

Για νομοσχέδιο τομή έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ενώ τάχθηκε υπέρ τόσο για την τροπολογία για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής -κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα καλό αλλά συντηρητικό βήμα- όσο και της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στους δήμους. «Ήταν προκαθορισμένο ποιος θα έμπαινε στη Βουλή από τις μεγάλες περιφέρειες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν κομπάρσοι. Η λέξη αξιοκρατία δεν υπήρχε. Η τροπολογία είναι ένα πρώτο βήμα, θετικό, αλλά είναι και συντηρητικό. Θα έπρεπε να είναι πιο επαναστατικό με 5 αν όχι 10 κατατμήσεις», υποστήριξε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Τη διαφωνία του για την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής που είναι και η εκλογική του περιφέρεια, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, ζητώντας τροποποιήσεις και εκφράζοντας την ανησυχία του, καθώς -όπως είπε- πλήττονται τα μικρά κόμματα, που θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή. Την αντίθεση του εξέφρασε ο κ. Κατσίκης και για τη διάταξη που αφορά την απλή αναλογική, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με τις βουλευτικές σε σχέση με αυτό που θα δούμε στις τοπικές εκλογές».

Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, υποστήριξε την πρόταση του κόμματος του για ένα εκλογικό σύστημα σταθμισμένης αναλογικής που θα συγκεράσει, όπως είπε, την κυβερνησιμότητα και την αντιπροσωπευτικότητα στους δήμους. Σχολιάζοντας τις τροπολογίες για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Μαυρωτάς άφησε αιχμές, μήπως «πρόκειται για ένα αλισβερίσι προκειμένου να ψηφιστεί από την αντιπολίτευση η ρύθμιση για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας».

Τέλος, ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης δήλωσε, ότι το κόμμα του θα καθορίσει τη τελική του στάση στην Ολομέλεια, τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου και της απλής αναλογικής, όσο και επί της τροπολογίας για την κατάτμηση. «Ήμασταν και θα είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής που εγγυάται την άμεση δημοκρατική έκφραση των πολιτών. Όμως η κυβέρνηση δεν μας έπεισε ότι οι προθέσεις της είναι οι καλύτερες. Ο Βασίλης Λεβέντης κάνει αγώνα για την απλή αναλογική εδώ και 40 χρόνια. Είναι σημαντικό ότι ψάχνουμε τρόπους να ενισχύσουμε τη δημοκρατία. Η στάση μας θα καθοριστεί αν θα αποδείξει η κυβέρνηση ότι σέβεται την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης», ανέφερε ο κ. Σαρίδης.

Σκουρλέτης: Να μην υπεκφύγει με προσχήματα η ΝΔ στην ψήφιση του νομοσχεδίου

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης διεμήνυσε κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου, ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία η υπόθεση της κατάτμησης της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής να συσχετίζεται με άλλα ζητήματα» και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα υπερώριμο αίτημα, το οποία στα λόγια το υποστηρίζουν όλοι και πρέπει να προχωρήσει. Είναι ένα αυτοτελές ζήτημα και αποτελεί θετικό βήμα». Απευθυνόμενος ιδίως προς την ΝΔ και τον εισηγητή του κόμματος Μάκη Βορίδη, κάλεσε «να μην επιχειρήσετε, στη βάση οποιουδήποτε προσχήματος, να υπεκφύγετε και να μην κάνουμε κάτι το οποίο τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από τους ψηφοφόρους της Β' Αθήνας».

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και αφού διερωτήθηκε γιατί δεν το «έφεραν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξήγησε πως η σημερινή κυβέρνηση εισηγείται να έρθει μια συγκεκριμένη πρόταση εντός των επόμενων μηνών, καθώς υπάρχει μια σειρά ζητημάτων, που πρέπει να υπερπηδηθούν και επίσης να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας. «Ψηφίστε το ένα, ψηφίστε και το άλλο. Μην προσπαθήσετε να συσχετίσετε δύο τα θέματα (σ.σ. της κατάτμησης των Περιφερειών) και πείτε ότι θέλουμε μια άλλη πρόταση για την ψήφο των Ομογενών να ψηφιστεί "εδώ και τώρα", για να κάνετε το χατήρι σε κάποια από τα στελέχη σας, τα οποία βγαίνουν και λένε, ότι δεν θέλουν την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας. Τί να κάνουμε, αυτή η υπόθεση του μεγέθους της Β΄ Αθήνας δίνει ευκαιρίες για αμαρτωλές σκέψεις και πρακτικές», είπε προς την ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Βουλή για τον «Κλεισθένη»"

DW:Απειλή για την Ελλάδα η συμφωνία στο προσφυγικό;

Η γερμανική κυβέρνηση στοχεύει με δύο συμφωνίες τόσο στην επαναπροώθηση προσφύγων από τα σύνορα όσο και προσφύγων εντός της Γερμανίας . Οι ρυθμίσεις θα ανάγκαζαν την Ελλάδα να δέχεται χιλιάδες άτομα ετησίως.

Η συμφωνία των γερμανικών κυβερνητικών κομμάτων στο προσφυγικό προβλέπει μεταξύ άλλων ότι άτομα που θα εντοπίζονται στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και τα οποία έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση ασύλου σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ θα επαναπροωθούνται σε αυτές της χώρες. Προϋπόθεση για την επαναπροώθηση θα είναι είτε διμερή συμφωνία είτε συνεννόηση κατά περίπτωση με αυτά τα κράτη. Οι επαναπροωθήσεις θα πραγματοποιούνται εντός 48 ωρών. Αυτό το διάστημα τα άτομα θα κρατούνται στις υπάρχουσες δομές της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, με άλλα λόγια δεν δημιουργούνται «κέντρα τράνζιτ» όπως θα το ήθελαν τα χριστιανικά κόμματα. Σε περίπτωση που η επαναπροώθηση σταθεί αδύνατη τότε τα άτομα αυτά θα στέλνονται στην Αυστρία απ' όπου έχουν εισέλθει στη Γερμανια. Προϋπόθεση για αυτό είναι η σύναψη σχετικής συμφωνίας με τη Βιέννη.
Δυσμενή για την Ελλάδα συμφωνία
Berlin PK Merkel Seeehofer Nahles Neu (picture-alliance/AP/M. Sohn)
Δύο ειδών συμφωνίες για τις επαναπροωθήσεις θα ήθελαν οι Α.Μέρκελ, Χ. Ζεεχόφερ και Αντρέα Νάλες
Στο κείμενο στο οποίο συμφώνησαν τα δύο χριστιανικά κόμματα CDU, CSU και οι Σοσιαλδημοκράτες ανακοινώνεται επίσης η επίσπευση των διαδικασιών για την επαναπροώθηση ατόμων που εντοπίζονται εντός της γερμανικής επικράτειας και τα οποία έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Προς το παρόν επιτυγχάνεται μόνο στο 15% αυτών των περιπτώσεων επαναπροώθηση. Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός τους η γερμανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να κλείσει διμερείς συμφωνίες με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση του άρθρου 36 του Κανονισμού του Δουβλίνου. Η σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας θα είχε σημαντικές επιπτώσεις γαι την Ελλάδα.
Η προφορική συνεννόηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της πρόσφατης Σύνοδου Κορυφής της ΕΕ, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα δέχεται εκείνα τα άτομα που εντοπίζονται στα σύνορα Αυστρίας-Γερμανίας τα οποία έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ελληνικούς υπολογισμούς ο αριθμός τους ανέρχεται μηνιαίως στα 50 με 100. Αντ´ αυτού η Γερμανία δεσμεύεται να δεχθεί σχεδόν 3.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα που έχουν υποβάλλει αίτηση επανένωσης οικογενειών. Αν τώρα η ελληνική κυβέρνηση κλείσει και μια δεύτερη συμφωνία με την οποία θα υποχρεούται να δεχθεί και εκείνα τα άτομα που εντοπίζονται εντός της Γερμανίας, τα οποία έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, τότε ο «ισολογισμός» θα είναι σε βάρος της. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών το πρώτο εξάμηνο του 2018 υπέβαλαν στη Γερμανία 3.337 άτομα αίτηση ασύλου, τα οποία είχαν υποβάλλει ανάλογη αίτηση προηγουμένως στην Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός προέκυψε από τη σύγκριση τον δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων EURODAC.
Στοχοποίηση της Ελλάδας
Bulgarien EU und Westbalkan Gipfel - Ungarischer Premierminister Orban (picture alliance/AP Photo/S. Nenov)
Β. Όρμπαν: Οι πρόσφυγες να στέλνονται στην Ελλάδα και όχι στην Ουγγαρία
Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σκοπεύει να αξιοποιήσει τη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα στην Αυστρία για πρώτες συνομιλίες με τον έλληνα και ιταλό ομόλογο του. Πάντως, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Ιταλία έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί πρόσφυγές από τη Γερμανία. Αρνητικά στα γερμανικά σχέδια αντέδρασε και ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Όπως επεσήμανε χθες μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ζεεχόφερ στη Βιέννη δεν πρόκειται να δεχτεί άτομα από τη Γερμανία, τα οποία έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
Ο δε ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Όρμπαν επέλεξε να στοχοποιήσει την Ελλάδα. Σε συνέντευξη τύπου με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτεί άτομα από τη Γερμανία στη βάση του Κανονισμού του Δουβλίνου. Αιτιολογώντας τη στάση του ο κ. Όρμπαν τόνισε πως η Ουγγαρία δεν είναι πρώτη χώρα εισόδου αυτών των ανθρώπων στην ΕΕ: «Σημείο πρώτης εισόδου είναι η Ελλάδα». «Συχνά συμβαίνει να μην καταγράφονται», είπε ο Β. Όρμπαν.  Για αυτό το λόγο «θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να επαναπροωθούνται από τη Γερμανία στην Ελλάδα και όχι στην Ουγγαρία.»
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Απειλή για την Ελλάδα η συμφωνία στο προσφυγικό;"

Νέα επίθεση Ιβανόφ κατά Ζάεφ: Χειραγωγεί «μακεδονικό» και ελληνικό κοινό

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, εξέδωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ.

Ο Ιβανόφ κατηγορεί τον Ζάεφ ότι αποδέχεται μία βλαπτική συμφωνία με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα και το λαό της, προτάσσοντας ως επιχείρημα τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Προσθέτει μάλιστα ότι ο Ζάεφ συνεχίζει να λέει συνεχώς ψέματα και να χειραγωγεί τόσο το «μακεδονικό» όσο και το ελληνικό και διεθνές δίκαιο.

«Ο Μακεδόνας Πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» καταλήγει.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση Ιβανόφ κατά Ζάεφ: Χειραγωγεί «μακεδονικό» και ελληνικό κοινό"

Χρηστίδης κατά Νίκου Παππά: Ζητά πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για τα στελέχη της ΕΡΤ - Δεν θα τους περάσει

Σκληρή επίθεση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή κομματικές πρακτικές που εφαρμόζει η διοίκηση της ΕΡΤ στην επιλογή διευθυντών. 

«O κ. Παππάς ζητά τώρα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για την επιλογή στελεχών της ΕΡΤ. 

Προφανώς γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργεί ως το απόλυτο παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ, στα πρότυπα της Βόρειας Κορέας.

Όσο πλησιάζει το τέλος τους τόσο πιο αυταρχικοί γίνονται. 

Δεν θα τους περάσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παύλος Χρηστίδης. 

Της ανακοίνωσης του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, είχε προηγηθεί η ανάθεση των καθηκόντων, διευθυντή Υποστήριξης Παραγωγής σε διοικητικό υπάλληλο της ΕΡΤ με πτυχίο θεολόγου, αλλά οργανωμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας σε παραίτηση τον Γ. Καλοφωλιά έναν σκηνοθέτη με πολυετή τηλεοπτική εμπειρία, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναλάβει όλες τις εκδηλώσεις της Κεντροαριστεράς.

dies
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηστίδης κατά Νίκου Παππά: Ζητά πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για τα στελέχη της ΕΡΤ - Δεν θα τους περάσει"

Κατατέθηκαν οι τροπολογίες για σπάσιμο περιφερειών, ψήφο ομογενών του εξωτερικού

Κατατέθηκαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη 1», οι τροπολογίες (σ.σ. τελικώς πρόκειται για δύο και όχι για μία, όπως είχε προναγγείλει ο κ. Σκουρλέτης) για το «σπάσιμο» της Β΄Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής αλλά και για τη σύσταση Επιτροπής για την ψήφο των ομογενών. Υπενθυμίζεται ότι για να εφαρμοσθούν οι διατάξεις τους στις επόμενες εκλογές πρέπει να υπερψηφισθούν από 200 βουλευτές.

Με την πρώτη τροπολογία:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ


Με τη δεύτερη τροπολογια δίνεται, μεταξύ άλλων, ένα πεντάμηνο στην Επιτροπή για την κατάθεση του πορίσματος της

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΨΗΦΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκαν οι τροπολογίες για σπάσιμο περιφερειών, ψήφο ομογενών του εξωτερικού"

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για τη χρήση χημικών στο ΥΠΟΙΚ

Την κυβέρνηση καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για την χρήση χημικών που έκαναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ νωρίτερα σήμερα το πρωί στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «προκλητική και αντιδημοκρατική στάση κατ’ εντολή του κου Τσακαλώτου». Σε άλλο κομμάτι της ανακοίνωσης αναφέρει πως τα ΜΑΤ άσκησαν βία κατά των εργαζομένων ρίχνοντας χημικά στα πρόσωπά τους.

Διαβάστε την Ανακοίνωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΞ’ ΕΠΑΦΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/7/2018 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 7πμ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την προκλητική και αντιδημοκρατική στάση που επέδειξε για άλλη μία φορά στη Συγκέντρωσή μας (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) έξω από το Υπουργείο Οικονομικών κατ’ εντολή του κου Τσακαλώτου. Τα ΜΑΤ άσκησαν βία κατά των εργαζομένων. Το χειρότερο από όλα είναι ότι έριξαν χημικά στα πρόσωπα εξ’ επαφής στους συγκεντρωμένους, που προσπαθούσαμε να κλείσουμε ραντεβού με τον ακριβοθώρητο κο Τσακαλώτο.

Ο κος Τσακαλώτος που το πρωί υπογράφει τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, τον αργό θάνατο της Δημόσιας Υγείας και το απόγευμα το παίζει ψευτοαριστερός καταγγέλλοντας την πολιτική που ο ίδιος συμφωνεί και υπογράφει, είναι αυτός που με την στάση του προκάλεσε την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ κατά εργαζομένων σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Θέλει να μας σπάσει το ηθικό, να πάψουμε να διεκδικούμε.

Εντελώς αναίτια την περασμένη εβδομάδα ακύρωσε ραντεβού που είχε κλειστεί από τον ίδιο με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου, λέγοντας απρέπειες κατά της ΠΟΕΔΗΝ.
Θέλει δεν θέλει ο κος Τσακαλώτος θα μας δει.

Θα είμαστε κάθε ημέρα εκεί πιο αποφασισμένοι και πιο οργανωμένοι.

Νέο ραντεβού την Τρίτη 10/7/2018 στις 7πμ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κος Τσακαλώτος θα εξηγήσει πως βγαίνουμε από τα Μνημόνια, όταν είναι πετσοκομμένες οι δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία, όταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης προαναγγέλλει στην έκθεση συμμόρφωσης ότι περικόπτεται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όταν δεν μας εντάσσουν στα ΒΑΕ και όταν 12.000 συμβασιούχοι από την Υγεία και την Πρόνοια απολύονται.
Την Τρίτη 10/7/2018 μαζί με την ΑΔΕΔΥ και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Συνδικαλιστικών Στελεχών και Εργαζομένων στις 7πμ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για τη χρήση χημικών στο ΥΠΟΙΚ"

Κομισιόν: Ζητά την γνώμη των πολιτών για την θερινή ώρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκινά δημόσια διαβούλευση, σχετικά με την αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο. Στόχος είναι να διαπιστώσει αν η κοινή γνώμη στην Ευρώπη θέλει να διατηρηθεί ή να καταργηθεί η υποχρεωτική αλλαγή της ώρας κάθε έξι μήνες.

Η αλλαγή αυτή έχει θεσμοθετηθεί από την ΕΕ, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η μεταβαλλόμενη διάρκεια του φωτός της ημέρας και να αξιοποιείται καλύτερα η διαθέσιμη ηλιοφάνεια. Οι πολίτες και φορείς καλούνται τώρα να εκφράσουν τις απόψεις τους, συμπληρώνοντας έως τις 16 Αυγούστου ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που διατίθεται σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ (και στα ελληνικά).

Η διαβούλευση έρχεται σε συνέχεια ψηφίσματος φέτος το Φεβρουάριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο αναφέρει ότι «είναι απαραίτητη η διατήρηση ενός ενιαίου καθεστώτος όσον αφορά την ώρα στην ΕΕ, ακόμη και μετά την κατάργηση των εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας».

Εκτός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αρκετοί πολίτες και ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ζητήσει από την Επιτροπή να εκτιμήσει κατά πόσο πρέπει να αλλάξουν οι ισχύουσες ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα. Έτσι, η Κομισιόν θέλει να συγκεντρώσει τις απόψεις των Ευρωπαίων πολιτών και των ενδιαφερόμενων φορέων σχετικά με το επίμαχο ζήτημα.

Τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ εφαρμόζουν εδώ και πολύ καιρό ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα, οι οποίες χρονολογούνται από τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή από την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970. Την εποχή εκείνη, οι ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα στόχευαν κυρίως στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ρόλο υπέρ της αλλαγής της ώρας είχαν παίξει και άλλα επιχειρήματα, όπως η οδική ασφάλεια, οι αυξημένες δυνατότητες αναψυχής χάρη στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας και η εναρμόνιση των εθνικών πρακτικών με αυτές των γειτονικών χωρών ή των κυριότερων εμπορικών εταίρων.

Οι τωρινές ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα σε επίπεδο ΕΕ ισχύουν από τη δεκαετία του 1980 και διέπονται από την οδηγία 2000/84/EΚ, η οποία θεσπίζει την υποχρέωση των κρατών μελών να περνούν στη θερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και να επανέρχονται στη χειμερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Στόχος της ΕΕ ήταν να ενοποιηθούν οι διαφορετικές εθνικές ημερομηνίες μετάβασης στη θερινή ώρα, ώστε να διασφαλισθεί με τον τρόπο μια εναρμονισμένη προσέγγιση για την αλλαγή της ώρας εντός της ενιαίας αγοράς.

Η διάρκεια του φωτός της ημέρας ποικίλλει ανάλογα με τη γεωγραφική θέση των κρατών μελών της ΕΕ. Τα βόρεια ευρωπαϊκά κράτη έχουν σχετικά μεγάλες εποχικές διακυμάνσεις, όσον αφορά το διαθέσιμο φως κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς έχουν σκοτεινούς χειμώνες με λίγη ηλιοφάνεια και φωτεινά καλοκαίρια με μικρές νύχτες. Αντίθετα, στα κράτη μέλη στη νότια Ευρώπη η κατανομή των ωρών με φως μεταξύ της ημέρας και της νύχτας μεταβάλλεται σπανίως κατά τη διάρκεια του έτους.

Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες μελέτες για την αξιολόγηση των ρυθμίσεων της ΕΕ σχετικά με τη θερινή ώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Κομισιόν, προκύπτουν τα εξής:

– Εσωτερική αγορά: η μη συντονισμένη αλλαγή της ώρας από τα κράτη μέλη θα ήταν επιζήμια για την εσωτερική αγορά, καθώς θα είχε ως συνέπεια υψηλότερο κόστος για το διασυνοριακό εμπόριο, προβλήματα στις μεταφορές, τις επικοινωνίες και τα ταξίδια, καθώς και χαμηλότερη παραγωγικότητα στην εσωτερική αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

– Ενέργεια: η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας ως αποτέλεσμα της θερινής ώρας είναι οριακή.

– Υγεία: οι ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα εκτιμάται ότι έχουν θετικό αντίκτυπο που συνδέεται με τη δυνατότητα περισσότερων υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής. Από την άλλη, τα αποτελέσματα χρονοβιολογικών ερευνών δείχνουν ότι οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο βιορυθμό μπορεί να είναι σοβαρότερες απ’ ό, τι θεωρείτο στο παρελθόν. Το ισοζύγιο των θετικών και αρνητικών επιπτώσεων παραμένει ασαφές.

– Οδική ασφάλεια: παραμένει επίσης ασαφής η σχέση μεταξύ των ρυθμίσεων για τη θερινή ώρα και της συχνότητας των τροχαίων ατυχημάτων. Η στέρηση ύπνου επειδή τα ρολόγια γυρίζουν μία ώρα μπροστά την άνοιξη, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχημάτων. Από την άλλη, οι περισσότερες ώρες με φως της ημέρας τα καλοκαιρινά βράδια θεωρείται ότι έχουν θετικό αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια.

– Γεωργία: οι ανησυχίες του παρελθόντος για τις διαταραχές του βιορυθμού των ζώων και τις αλλαγές στις ώρες αρμέγματος λόγω της μεταβολής της ώρας έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλειφθεί χάρη στη χρήση νέου εξοπλισμού, τεχνητού φωτισμού και αυτοματοποιημένων τεχνολογιών. Επίσης, μία επιπλέον ώρα με φως το καλοκαίρι μπορεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο, επειδή επιτρέπει την επιμήκυνση των ωρών απασχόλησης σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως η δουλειά στα χωράφια και η συγκομιδή.

Ορισμένα κράτη μέλη έχουν εγείρει πρόσφατα το θέμα της θερινής ώρας με επιστολές τους προς την Επιτροπή. Η Φινλανδία ζήτησε να καταργηθεί η εξαμηνιαία αλλαγή της ώρας και η Λιθουανία να επανεξετασθεί το ισχύον σύστημα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο ψήφισμά του επισήμανε ότι έχει καθοριστική σημασία να διατηρηθεί ένα ενιαίο καθεστώς στην ώρα εντός της ΕΕ. Σε απάντηση στο ψήφισμα αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε να αξιολογήσει τις δύο κύριες εναλλακτικές επιλογές:

– διατήρηση των ισχυουσών ρυθμίσεων της ΕΕ για τη θερινή ώρα, όπως ορίζονται στην οδηγία 2000/84/EΚ ή

– κατάργηση της ισχύουσας εξαμηνιαίας αλλαγής της ώρας σε όλα τα κράτη μέλη και απαγόρευση των περιοδικών αλλαγών. Κάθε κράτος μέλος θα μπορεί να αποφασίσει για την καθιέρωση μόνιμης θερινής ή χειμερινής ώρας.

Όποιος πολίτης ή φορέας στην Ελλάδα θέλει, μπορεί να πει και τη δική του γνώμη, συμπληρώνοντας το ελληνικό ερωτηματολόγιο εδώ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Ζητά την γνώμη των πολιτών για την θερινή ώρα"

Η «Ελεούσα», τα «τζατζικάκια», η ταμίας και η αντικατασκοπεία στην Αυλίζα

«Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τους χώρους πώλησης ναρκωτικών γιατί οι διακινητές γνωρίζουν τα οχήματα που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως εξάλλου και εμάς τους ίδιους. Ακόμη, αν προχωρούσαμε σε επιτήρηση εξ αποστάσεως, δεν θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε αν οι χρήστες έχουν ακόμη στην κατοχή τους ναρκωτικές ουσίες.
Επιπλέον, οποιαδήποτε επέμβαση θα ήταν ακατόρθωτη, καθότι οι διακινητές είτε θα κρυφτούν στα σπίτια τους, ακολουθώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα για να καθυστερήσουν την επέμβασή μας, είτε βάζοντας τα ανήλικα τέκνα τους στον δρόμο, είτε βάζοντας τα αυτοκίνητά τους στους τεχνηέντως διαβρωμένους δρόμους. Για να πραγματοποιηθεί όμως η έρευνα θα πρέπει να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα από την επιθετική συμπεριφορά των διακινητών. Καλούμε την ενισχυτική δύναμη της διμοιρίας των ΜΑΤ που κατέχουν τον ανάλογο εξοπλισμό και την εκπαίδευση προκειμένου να προλάβουν ή να καταστείλουν τις επιθέσεις που μπορούμε να δεχθούμε. Ωστόσο, αυτή η τακτική και πάλι αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειές μας, αφού ο όγκος της κλούβας κάνει ορατή την επιχείρηση».

Απόσπασμα από το διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που συντάχθηκε προ μερικών ημερών σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, με έδρα κυρίως καταυλισμούς στην περιοχή Αγία Σωτήρα και Αυλίζα Αχαρνών στη Δυτική Αττική, και η οποία εξαρθρώθηκε - προ πέντε ημερών - από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η σύλληψη 24 ατόμων ηλικίας από 20 έως 71 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα άλλα 7 άτομα, ηλικίας από 19 έως 42 ετών, που κατηγορούνται για διάφορα παρόμοια αδικήματα. Ακόμη, ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών ήταν τέσσερα πιστόλια και δύο χειροβομβίδες που κατείχαν οι διακινητές ναρκωτικών.

Οι διάφοροι «ρόλοι»


Στη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει «Το Βήμα» περιγράφονται οι μέθοδοι και η τακτική των εμπόρων ναρκωτικών - κυρίως Ρομά - να εξουδετερώνουν τις έρευνες των αστυνομικών και να έχουν διάφορους «ρόλους» για να διακινούν τα ναρκωτικά και να διασφαλίζουν τα έσοδά τους. Με κύριο ενδιαφέρον στα παιχνίδια... αντικατασκοπείας με την ΕΛ.ΑΣ. 

Οπως σημειώνεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., «ο ρόλος του ταμία της εγκληματικής ενέργειας συνηθίζεται να ανατίθεται σε γυναίκα της οικογένειας, η οποία εισπράττει τα χρήματα από τις πωλήσεις των ναρκωτικών και τα τοποθετεί σε γυναικείο τσαντάκι που δεν κινεί υποψίες. Ακόμη, υπάρχουν μέλη της οργάνωσης που προχωρούν σε ενέργειες αντικατασκοπίας, περιπολώντας στις ευρύτερες περιοχές και ελέγχοντας αν υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να ειδοποιούν τους διακινητές. Συνήθως ο ρόλος αυτός ανατίθεται στα παιδιά οικογενειών εμπόρων ναρκωτικών, ώστε να μη δίνουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στους πελάτες τους - αν δουν γύρω τους αστυνομικούς και να διατυπώσουν τον ισχυρισμό ότι τα έπαιρναν για προσωπική χρήση τους». 

Ακόμη στον ίδιο φάκελο που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι υπάρχει άτομο με ειδικό ρόλο την προσωρινή αποθήκευση και ζύγιση των ναρκωτικών, ώστε μια τυχόν έρευνα αστυνομικών στα καταλύματα των μεγαλεμπόρων να οδηγήσει στην ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων. 

Οπως σημειώνει πάντως ο δικηγόρος Πειραιά κ. Ιωάννης Γλύκας, που εκπροσωπεί νομικά ορισμένους από τους κατηγορουμένους, «πρόκειται για σοβαρή υπόθεση. Ομως η ορθότητα και η επάρκεια των στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ. θα κριθεί στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας».

Αρχηγός των διακινητών


Ως αρχηγός των διακινητών στην περιοχή της Αυλίζας θεωρείται μια 42χρονη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Ελεούσα», που εμφανιζόταν ως άεργη και πήρε τα ηνία της εγκληματικής οργάνωσης από τον σύζυγό της με το ψευδώνυμο «Καζανάς», ο οποίος λόγω της χρήσης ναρκωτικών δεν μπορούσε να συνεχίσει την εγκληματική δραστηριότητά του. Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι σε διάδρομο του σπιτιού της «Ελεούσας» - στην κορυφή ενός λόφου - γινόταν μαζική χρήση ναρκωτικών, ενώ μέσα στο σπίτι της υπάρχει μεγάλου διαμέτρου σιφόνι προκειμένου να ρίχνουν εκεί τις ναρκωτικές ουσίες στην περίπτωση που - παρά τα αποτρεπτικά μέτρα που λαμβάνουν - υπάρξει εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της. 

Ακόμη στο δικαστικό έγγραφο σημειώνονται τα στοιχεία που αντλήθηκαν από παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Οπως σημειώνεται, τα ναρκωτικά δισκία που έδινε η «Ελεούσα» και τα οποία προμηθεύονταν από φαρμακείο της Γλυφάδας τα αποκαλούσαν «τζατζικάκια» ή «βιταμίνες», την ηρωίνη την ονόμαζαν «σουβλάκια» ή «κρέας». Ακόμη την κοκαΐνη την ονόμαζαν «τυρί», «κοκορέτσι» ή «αναψυκτικό». Γενικότερα τις ναρκωτικές ουσίες τις αποκαλούσαν «φαγητό» ή «φαΐ» ενώ τους αστυνομικούς τους μνημόνευαν ως «ποντίκια», «αρουραίους» ή «τσουραλέ». Ακόμη τις αστυνομικές επιχειρήσεις τις ονόμαζαν «πανηγύρι», «γάμο» και «κογιανό».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Η «Ελεούσα», τα «τζατζικάκια», η ταμίας και η αντικατασκοπεία στην Αυλίζα"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα για τον αγώνα δρόμου των Antetokounbros

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το βράδυ του Σαββάτου σε δρόμους στο κέντρο της Αθήνας λόγω του αγώνα δρόμου
«ANTETOKOUΝBROS 5K RUN».

Σύμφωνα με την τροχσία η σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και αναμένεται να ισχύσει μέχρι τις 9 το βράδυ.

Οι δρόμοι στους οποίους θα ισχύσουν τα μέτρα της τροχαίας είναι οι εξής:

*Δυρραχίου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Αγ. Μελετίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δυρραχίου και Παρασκευοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Λιοσίων, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Κωνσταντινουπόλεως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανουπόλεως και Σεπολίων και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Σεπολίων, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Δομοκού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδρομάχης και Δομοκού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λιοσίων και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καρόλου και Αριστοτέλους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Πλ. Καραϊσκάκη.
*Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Καματερού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Χαλκοκονδύλη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Καποδιστρίου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο
*Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Βασ. Κωνσταντίνου και της Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
*Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα για τον αγώνα δρόμου των Antetokounbros"

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για το 2018, ορίζει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Τέλη κυκλοφορίας εφέτος με τον μήνα, καθώς με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, (όλη η απόφαση στο  https://www.aade.gr/sites/default/files/2018-07/pol1128-2018.pdf), δίδεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το 2018, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους, από ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, τα οποία είτε έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια ακινησία είτε βρίσκονται για άλλους λόγους σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας.

Σύμφωνα με την απόφαση (σε εφαρμογή του άρθρου 144 του ν. 4537/2018 {Α΄84}), στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας και σύμφωνα με τις επιλογές που δίδονται με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α) έως γ) του εν λόγω άρθρου. Ειδικότερα:

α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας

β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας

γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και έως το τέλος αυτού (31/12/2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης έως και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, οι κάτοχοι μπορούν να καταβάλλουν αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του 2018. Η καταβολή αυτή για να είναι εμπρόθεσμη πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε χώρα το γεγονός που ήρε την ακινησία, π.χ. από την ημερομηνία απόδοσης του οχήματος στον ιδιοκτήτη ή κάτοχο στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κλοπής ή υπεξαίρεσης, από την ημερομηνία εισόδου του οχήματος στην Ελλάδα στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κυκλοφορίας του στο εξωτερικό κ.λπ.

Η υποχρέωση καταβολής των αναλογικών τελών κυκλοφορίας, στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας υφίσταται, ανεξαρτήτως εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος στη συνέχεια επιλέξει να θέσει το όχημα σε εκούσια ακινησία.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για το 2018, ορίζει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ"

Πάτρα: «Πλήρωσε» με κατάσχεση το χρέος της νεκρής γιαγιάς της

Δεν πίστευε στα μάτια της μία γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών από την Πάτρα, στην οποία έγινε κατάσχεση από την Εφορία 450 ευρώ από το λογαριασμό της, ο οποίος μάλιστα ήταν ακατάσχετος.

Η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχαν κατασχεθεί τα χρήματα, χωρίς όμως αυτή να έχει κάποια οφειλή στην Εφορία.

Οταν ζήτησε πληροφόρηση από την Τράπεζα για το τι είχε συμβεί, αποκαλύφθηκε ότι η κατάσχεση έχει γίνει για χρέος της… γιαγιάς της, η οποία –σημειωτέον- είχε πεθάνει πριν από έξι χρόνια.

Προφανώς, η γυναίκα είχε δηλωθεί ως νόμιμη κληρονόμος όταν πέθανε η γιαγιά της και έτσι τώρα βρέθηκε να χρωστά η ίδια.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: «Πλήρωσε» με κατάσχεση το χρέος της νεκρής γιαγιάς της"

Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς μας είχαν πει πως θα μας δώσουν τους «8»

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή το άσυλο που δόθηκε σε τρίτο αξιωματικό στην Ελλάδα. Είναι «περίεργη απόφαση» είπε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στους συντάκτες του πρακτορείου «Anadolu» ανέφερε πως η απόφαση για τη χορήγηση ασύλου είναι πραγματικά περίεργη και υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να τους επιστρέψει στην Τουρκία. «Η Ελλάδα αρχικά είχε προσπαθήσει πολύ για να μας τους επιστρέψει αλλά υπήρξαν πιέσεις από τη Δύση. Η Δικαιοσύνη το μπλόκαρε. Ήταν υπό μεγάλη πίεση», ανέφερε.

Στη συνέχεια τόνισε για ακόμα μία φορά πως Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να τους δώσουν στην Τουρκία και μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο κ. Κοτζιάς είπε στον ίδιο πως πραξικοπηματίες δεν γίνονται δεκτοί στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, ο Αλέξης Τσίπρας, το είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν.

«Η ελληνική δικαιοσύνη που λένε πως είναι ανεξάρτητη δέχτηκε πιέσεις και δίνει άσυλο στους πραξικοπηματίες», συμπλήρωσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς μας είχαν πει πως θα μας δώσουν τους «8»"

Έλληνες στρατιωτικοί: Βόμβα του Ερντογάν – Απάντηση πρόκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μια βόμβα κρύβεται στην επιστολή – απάντηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη συνδέονται άμεσα με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Το παιχνίδι εκβιασμού του Ερντογάν αποκαλύπτεται με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη έγγραφη επιβεβαίωση του εκβιασμού που επιχειρεί η Άγκυρα. Το θέμα των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Αδριανούπολη συνδέεται άμεσα με εκείνο των 8 Τούρκων. Στην επιστολή στηλιτεύεται και το γεγονός ότι η Ε.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ των Ελλήνων αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εκδίδει στην Τουρκία τους αξιωματικούς.
Παράλληλα οι Τούρκοι φτάνουν σε σημείο να λένε ότι περιμένουν “την έκδοση των 8 δολοφόνων άμεσα” και διαβεβαιώνουν ότι “οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία”.

Με άλλα λόγια οι Τούρκοι ζητούν πρώτα να εκδοθούν οι αξιωματικοί για να έχουν δίκαιη δίκη οι Έλληνες στρατιωτικοί.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνες στρατιωτικοί: Βόμβα του Ερντογάν – Απάντηση πρόκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση"

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία τη Δευτέρα στη Βεργίνα

Για τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 19:30 στη Βεργίνα είναι προγραμματισμένο ένα ακόμα συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

«Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες θα διαδηλώσουν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία τη Δευτέρα στη Βεργίνα"

Πωλήθηκε το Υγεία: Υπέγραψαν συμφωνία MIG & CVC - Στα 204,4 εκατ. ευρώ το τίμημα

Την υπογραφή συμφωνίας πώλησης των μετοχών του ΥΓΕΙΑ προς το HELLENIC HEALTHCARE και CVC ανακοίνωσε η MIG.

Οπως ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό της η εταιρεία «σήμερα, 5 Ιουλίου 2018, η MIG έλαβε νέα δεσμευτική και χωρίς προϋποθέσεις βελτιωμένη προσφορά από την «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS» («CVC») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215,189,466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το νέο προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των € 0,95 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €204,429,933 εκατομμύρια (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των €290,455,814 εκατομμυρίων για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ)».

Το ΔΣ της MIG σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αξιολόγησε την νέα πρόταση της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» και την ήδη υποβληθείσα μη δεσμευτική πρόταση της «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A.» με τη παρουσία και τη συνδρομή του χρηματοοικονομικού του συμβούλου, Rothschild.

Η MIG υπενθυμίζει ότι η πρόταση της «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A. » ανερχόταν σε €0,95 ανά μετοχή και βασιζόταν σε μη δεσμευτική πρόταση χρηματοδότησης από την «H.I.G Capital International» («H.I.G»), οι επιμέρους όροι της οποίας δεν έγιναν γνωστοί. Επιπλέον και κατόπιν διευκρίνησης, η «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A.» ζήτησε χρόνο 6 – 8 εβδομάδων για τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του ΥΓΕΙΑ και αποκλειστικότητα 2 μηνών ώστε να πάρει τις τελικές εγκρίσεις.

Εν αντιθέσει, η νέα πρόταση από την «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L» και CVC είναι δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις.

Το Δ.Σ της MIG αφού άκουσε την αξιολόγηση των προτάσεων από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της εταιρίας και συζήτησε διεξοδικά όλα τα δεδομένα των δύο προτάσεων αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την βελτιωμένη πρόταση της CVC, και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών του ΥΓΕΙΑ. «Η απόφαση αυτή ελήφθη με αποκλειστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρίας. Η συναλλαγή τελεί υπό την επικύρωση της Γ.Σ των μετόχων της MIG και την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού.» αναφέρει η ανακοίνωση. Τέλος το Δ.Σ της MIG «θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην εταιρία «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINS S.A.» για τo ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη στις προοπτικές του Ομίλου Υγεία που έδειξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πωλήθηκε το Υγεία: Υπέγραψαν συμφωνία MIG & CVC - Στα 204,4 εκατ. ευρώ το τίμημα "

ΠΓΔΜ: Μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά Ζάεφ, Ντιμιτρόφ, Τζαφέρι κατέθεσε η αντιπολίτευση

Μήνυση για εσχάτη προδοσία κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, κατά του πρωθυπουργού, του υπουργού εξωτερικών και του προέδρου του κοινοβουλίου της κυβέρνησης σύμφωνα με δημοσίευμα του ΜΙΑ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος «το VMRO-DPMNE κατέθεσε στην Εισαγγελία Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς ποινική δίωξη κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, του προέδρου του κοινοβουλίου Τάλατ Τζαφέρι, καθώς και κατά όλων των βουλευτών που υπερψήφισαν την αντισυνταγματική και παράνομη συμφωνία συνθηκολόγησης με την Ελλάδα».

Η ποινική δίωξη που συμβαδίζει με τον ποινικό κώδικα της χώρας, περιλαμβάνει κατηγορίες για εσχάτη προδοσία και κατάχρηση εξουσίας μεταξύ άλλων.
«Η διαπραγμάτευση της συμφωνίας και η έγκριση του νόμου για την επικύρωση αποτελούν παραβίαση των νόμων, του Συντάγματος και γενικότερα μια προσπάθειας καταστρατήγησης του συνόλου του νομικού συστήματος της χώρας, αλλά και προσπάθεια εξαπάτησης της αντιπολίτευσης, του λαού και του προέδρου», αναφέρεται.

reader
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΓΔΜ: Μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά Ζάεφ, Ντιμιτρόφ, Τζαφέρι κατέθεσε η αντιπολίτευση"

Απεργία και στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό

Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από την Τετάρτη 11 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 για το προσωπικό των ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ.

Οι απεργίες αναμένεται να επηρεάσουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας. Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

-Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018: Στάσεις εργασίας μεταξύ 5:00 π.μ. – 8:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 00:00

-Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018: Στάσεις εργασίας μεταξύ 5:00 π.μ. – 8:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 00:00

-Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018: Στάσεις εργασίας μεταξύ 5:00 π.μ. – 8:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 00:00

-Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018: Στάσεις εργασίας μεταξύ 5:00 π.μ. – 8:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 00:00

-Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018: 24ωρη απεργία (από 00:00 έως 24:00)

Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δρομολόγια που θα ανασταλούν. Τις παραπάνω ώρες αναμένεται επίσης πως δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

Αιτία των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την ΠΟΣ, είναι η «γενικότερη κατάσταση ιδιωτικοποίησης – εκποίησης και διάλυσης του Σιδηρόδρομου με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα καθόσον αδυνατούν να υπάρξουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τόσο στον ΟΣΕ όσο και στην ΕΕΣΣΤΥ»

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία και στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news