facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

«Θερμή υποδοχή» στον Τσίπρα ετοιμάζουν αύριο οι Θεσσαλονικείς

Συγκέντρωση στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη διοργανώνει αύριο ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr o «Φορέας» καλεί τους Θεσσαλονικείς να συγκεντρωθούν στις 17.00, «στη στάση του ΙΚΕΑ με μία ελληνική σημαία», με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, για την Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.  Το σχετικό κάλεσμα έγινε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

4498631


Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 4ης Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.

Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει αναλυτικά ως εξής:

18:00-18:55: Τετραμερής συνάντηση των ηγετών

Παράλληλη συνάντηση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών των τεσσάρων χωρών

19:00: Ολομέλεια της τετραμερούς και δείπνο εργασίας

20:15-21:00: Κοινές δηλώσεις των ηγετών προς τα ΜΜΕ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θερμή υποδοχή» στον Τσίπρα ετοιμάζουν αύριο οι Θεσσαλονικείς"

Ο Ζάεφ δηλώνει «Μακεδόνας» και ξεκινά προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί "άτυπη" εκστρατεία προώθησης της πρόσφατης συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομά της, με στόχο να βάλει μια θετική πινελιά στη συμφωνία, η οποία τώρα πηγαίνει σε δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, αναφέρει η ιστοσελίδα Balkan Insight σε δημοσίευμά της.

«Η εκστρατεία προετοιμάζεται από την κρατική υπηρεσία για δημοσίων σχέσεων και προς το παρόν θα «τρέχει» σε κοινωνικά δίκτυα. Θα τονίσει τις στιγμές που είναι σημαντικές προς κατανόηση, την ουσία της συμφωνίας με την Ελλάδα, η οποία τώρα πρέπει να περάσει σε δημοψήφισμα», δήλωσε στην εφημερίδα BIRN, η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης.

«Μακεδονική γλώσσα - προστατευμένη και ενισχυμένη, μια για πάντα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μακεδονική ταυτότητα, Erga Omnes [για όλες τις χρήσεις]», ήταν το μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Facebook του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ το Σαββατοκύριακο. Συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία του, μέσα στο ψηλό μνημείο "Makedonium" στο Κρούσοβο, αφιερωμένο στην εξέγερση του Ίλιντεν ενάντια στις δυνάμεις της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1903, μια σημαντική στιγμή στον αγώνα για την ανεξαρτησία της πΓΔΜ.

Μια άλλη θέση στον κυβερνητικό ιστότοπο, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία του Ζάουφ και του Αλέξη Τσίπρα, από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, που έγινε τον περασμένο μήνα, έχει ως εξής: «Με τη συμφωνία, έχουμε το δικαίωμα να πούμε ότι είμαστε Μακεδόνες, χωρίς κανένα περιορισμό».

Ο Υπουργός Επικοινωνιών και Διαφάνειας, Ρόμπερτ Πόποβσκι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην γίνει μια παραδοσιακή εκστρατεία, που θα έφερνε χρήματα στα κυριότερα εμπορικά μέσα, κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανεξάρτητη στάση τους, σύμφωνα με το Balkan Insight. «Δεν θα υπάρξει κανένα κλασικό υλικό προπαγάνδας όσον αφορά την προετοιμασία διαφημίσεων», δήλωσε ο Πόποβσκι, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πιθανώς μια άμεση προσέγγιση, εξηγώντας τη συμφωνία μέσω άμεσων συναντήσεων με τον λαό και χρησιμοποιώντας μόνο την εθνική τηλεόραση και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, MRTV.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στις 17 Ιουνίου, η πΓΔΜ πρόκειται να αλλάξει το όνομά της στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας με αντάλλαγμα την προοπτική μιας ταχείας προσχώρησης στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ. Ο όρος «Μακεδόνας/ Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» θα χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει επισήμως την εθνικότητα του πληθυσμού της πλειοψηφίας στη χώρα, ενώ η γλώσσα θα συνεχίσει να ονομάζεται μακεδονική, σημειώνοντας ότι έχει σλαβική προέλευση», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Για να εφαρμοστεί πλήρως, η συμφωνία πρέπει να υποστηριχθεί από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων στην πΓΔΜ σε δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου ή τα τέλη Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Μια άλλη φωτογραφία της πρόσφατης συνάντησης του Ζάεφ με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, φέρνει το μήνυμα: "Ναι, για την ένωσή μας με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ!"

Στη σελίδα του στο Facebook, ο Ζάεφ απευθύνθηκε επίσης σε πολίτες της πΓΔΜ.

«Είμαι Μακεδόνας και σας καλώ όλους Μακεδόνες, Αλβανούς, Τούρκους, Σέρβους, Βλάχους, Ρομά, Βόσνιους και όλους τους υπόλοιπους, όλους εσάς - πείτε "Ναι" στο μέλλον μας», αναφέρει το Balkan Insight.

Οι βουλευτές της πΓΔΜ την περασμένη εβδομάδα ενέκριναν τη συμφωνία με 69 από τους 120 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβάνοφ και το δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO DPMNE, την καταδίκασαν ως προδοτικό ξεπούλημα.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας και μετά την άρση του βέτο από την ελληνική πλευρά, η ΕΕ έδωσε στη Μακεδονία πρόσκληση υπό όρους για την έναρξη μακρόπνοων συνομιλιών ένταξης στην ΕΕ, με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης διαφόρων μεταρρυθμίσεων.

Στην επικείμενη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ αυτού του μήνα, η συμμαχία αναμένεται να εκδώσει άμεση πρόσκληση, η οποία έχει παγώσει από το 2008 λόγω της ανεπίλυτης διαμάχης με την Ελλάδα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ζάεφ δηλώνει «Μακεδόνας» και ξεκινά προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα στα Σκόπια"

Μοσκοβισί: Θα επανεξετάσουμε το ελληνικό πρόγραμμα στις 15 Οκτωβρίου, αλλά οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν

Χρονικό ορίζοντα τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου η Κομισιόν να επανεξετάσει το πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος – μέσα στο οποίο περιέχεται και η περικοπή των συντάξεων – έθεσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 .

Ο κ Μοσκοβισί ερωτηθείς για το θέμα των συντάξεων απάντησε ότι «οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος πρέπει να τηρηθούν. Στη συνέχεια θα το εξετάσουμε αυτό σε ένα συνολικό πλαίσιο στις 15 του Οκτώβρη, όταν για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα καταθέσουν ένα προσχέδιο προϋπολογισμού στην Κομισιόν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουμε την χρηματοδοτική ισορροπία».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ Μοσκοβισί στον ΑΝΤ1 έχει ως εξής:

ΕΡ: Το 2019 αναμένεται να γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, είπε πως επιθυμεί να επανεξετάσει το ενδεχόμενο νέας μείωσης στις συντάξεις μετά το τέλος του προγράμματος. Είναι στη διακριτική του ευχέρεια να το αποφασίσει, ή αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν;

ΑΠ: Pacta sun servant. Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, είναι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και πρέπει να τηρηθούν, γιατί επέτρεψαν και την ολοκλήρωσή του. Στη συνέχεια θα το εξετάσουμε αυτό σε ένα συνολικό πλαίσιο στις 15 Οκτωβρίου, όταν για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα καταθέσουν ένα προσχέδιο προϋπολογισμό στην Κομισιόν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουμε την χρηματοδοτική ισορροπία. Αυτές είναι οι δυο παράμετροι που θα επηρεάσουν την κρίση μας.

ΕΡ: Άρα είναι εφικτό να το κάνει;

ΑΠ: Σας είπα, οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται.

ΕΡ: Θα ανακτήσει η Ελλάδα τουλάχιστον μια πολιτική αυτονομία, από τη στιγμή που η Κομισιόν κάλεσε για καθεστώς αυξημένης εποπτείας στη χώρα;

ΑΠ: Η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα που στέκεται στα δυο της πόδια και ορίζει η ίδια την πολιτική της, με μια στρατηγική ανάπτυξης που σχεδιάζουν οι Έλληνες. Ελεύθερη δεν σημαίνει και μόνη. Η Ελλάδα είναι ελεύθερη αλλά όχι μόνη της. Έχει τους Ευρωπαίους εταίρους στο πλευρό της. Δεν θα επιστρέψει η τρόικα, δεν αλλάξαμε το γκρι κοστούμι και βάλαμε λευκό. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, όπως σε όλες τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα, μετά το τέλος του προγράμματος υπάρχει πάντα επιτήρηση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Θα επανεξετάσουμε το ελληνικό πρόγραμμα στις 15 Οκτωβρίου, αλλά οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν"

Απογευματινή «κωλοτούμπα» Καμμένου: Στηρίζω Τσίπρα μέχρι τέλους

Για τις θέσεις του απέναντι στο Σκοπιανό και το αν θα «ρίξει» την κυβέρνηση στην περίπτωση που η συμφωνία για το όνομα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή με 151 ψήφους, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, λέγοντας πως θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «εάν, όταν και εφόσον» έρθει η συμφωνία με 151 ψήφους, θα κάνει αυτό που πρέπει και τον λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός.

Ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει το πρωί της Τρίτης ότι αν έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή θα ρίξει την κυβέρνηση. Λίγες ώρες αργότερα, μετά και την έκταση που έλαβαν οι δηλώσεις του, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για... «εάν, όταν και εφόσον», έρθει και με προϋποθέσεις, θα πρέπει να πάρει θέση ο ελληνικός λαός, ενώ θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος. Με άλλα λόγια, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «ποντάρει» στις διαδικασίες που πρέπει να προηγηθούν στα Σκόπια για την κύρωση της συμφωνίας, οι οποίες εκτιμά ο ίδιος, ότι θα διαρκέσουν πάνω από δύο χρόνια, μετά, δηλαδή, την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης στην οποία μετέχει.



«Η κυβέρνηση αυτή έχει ημερονηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019. Είπατε δύο λέξεις κλειδιά. Εάν έρθει η συμφωνία και γι' αυτό πρέπει να γίνουν πολλά βήματα, όπως εκλογές στα Σκόπια και να ανατραπεί ο πρόεδρος. Αυτό για μένα, θα τραβήξει δύο χρόνια. Θα πρέπει να διασφαλιστεί και η γνώμη του λαού της ΦΥΡΟΜ. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει Αλβανός πολίτης που να ψηφίσει», τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το δεύτερο είναι το 151. Θα σας θυμίσω ότι στην ανακοίνωση του Μαξίμου, άφησε ανοιχτό το ενδέχομενο για μεγάλη κυβερνητική πλειοψηφία. Σήμερα ο κ. Μοσκοβισί ανακοίνωσε την έξοδο από τα μνημόνια. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έπεμψαν τον κ. Μοσκοβισί γιατί είπε ότι θα έχουμε καθαρή έξοδο. Ο κ. Χατζηδάκης σχεδόν έκλαιγε. Πριν λίγο ο κ. Μεϊμαράκης έβγαλε ένα πολύ σημαντικό tweet. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να ακολουθήσει τη σοβαρή γραμμή του κ. Μεϊμαράκη, επέλεξε την ακροδεξιά λογική του «Γερούν βάστα γερά». Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν το Σκοπιανό».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε: «Το Βόρεια Μακεδονία το είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Η θέση μου για το Σκοπιανό ήταν γνωστή στον Τσίπρα. Είπα ότι όταν έρθει και αν έρθει, και αν έρθει με 151 και όχι με 180, είμαι υποχρεωμένος να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό. Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει με 151 ψήφους και τον λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός. Εάν, όταν και εφόσον. Ο κ. Κοτζιάς είναι εκπρόσωπος μίας κυβέρνησης με δύο κόμματα. Έχει προσωπικές απόψεις, με τις οποίες διαφωνούμε, αλλά όταν είναι υπουργός Εξωτερικών, εκπροσωπεί μία κυβέρνηση συνεργασίας. Είμαι ευτυχής που έγινε η διαπραγμάτευση. Αυτοί οι οποίοι κάνουν τους Μακεδονομάχους είχαν παραδώσει τα πάντα. Ο Σαμαράς, ο μεγαλύτερος Μακεδονομάχος, είχε υπογράψει το Μακεδονία σκέτο. Στηρίζω τον Τσίπρα και την κυβέρνηση μέχρι τέλους».

«Η αντιπολίτευση λέει βλακείες. Η ΝΔ ήταν πάντα ένα υπεύθυνο κόμμα. Τώρα έχει παραδοθεί στα χέρια του Σαμαρά, του Μπαλτάκου και του Γεωργιάδη», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, εξαπολύοντας νέα επίθεση σε βασικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απογευματινή «κωλοτούμπα» Καμμένου: Στηρίζω Τσίπρα μέχρι τέλους"

Εξαγγελία για 1.200 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

Την πάγια θέση του υπουργείου Υγείας να καλύπτονται οι ανάγκες του συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, κάτι που όμως μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου και με μεγαλύτερη ευχέρεια στη μεταμνημονιακή περίοδο, εξέφρασε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

«Έως ότου γίνει αυτό θα αξιοποιηθούν και άλλοι τρόποι κάλυψης των κενών (π.χ. επικουρικό προσωπικό) με τη διασφάλιση ότι θα υπάρχει κανονικότητα στις πληρωμές και πλήρης εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων» τόνισε η ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία -που είχαν συγκεντρωθεί στην Αριστοτέλους στο πλαίσιο κινητοποίησης- νοσοκομειακούς γιατρών και πρωτοβάθμια σωματεία και όπως ήταν αναμενόμενο τη συζήτηση μονοπώλησε η υλοποίηση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης που αφορά το λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, εξήγησαν στους συνομιλητές τους ότι μέσα στον Ιούλιο θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που προβλέπει την πρόσληψη 1.200 μόνιμων εργαζόμενων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, σε θέσεις και ειδικότητες που καλύπτει σήμερα το λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Η προκήρυξη αναμένεται να αναρτηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο και έχει προβλεφθεί επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση των προσλήψεων, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος έως τότε. Με αυτόν τον τρόπο το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού.

Μέσω αυτής της ρύθμισης, το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «αφενός αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ και αφετέρου καλύπτει με μόνιμο προσωπικό, πλέον, τις ανάγκες που εξυπηρετούσαν έως σήμερα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία μόνιμη θέση εργασίας στο ΕΣΥ».

Επίσης, έγινε σαφες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι «με τον ίδιο τρόπο που ομαλοποιήθηκε, τα τελευταία χρόνια, η καταβολή των υπερωριών, των εφημεριών, των αργιών και γενικότερα των πληρωμών στο σύστημα Υγείας, το υπουργείο θα διασφαλίσει την κανονικότητα στην αποζημίωση των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, οι οποίοι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης».

Νωρίτερα, ο κ. Ξανθός είχε συνάντηση με εργαζόμενους που απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα του νοσοκομείου Άρτας, οι οποίοι έχουν πρόβλημα με την καταβολή δεδουλευμένων, λόγω μη έγκρισης ενταλμάτων πληρωμής τους από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο υπουργός Υγείας τούς διαβεβαίωσε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και οριστικά αυτά τα προβλήματα, τα οποία προέκυψαν ύστερα από την πολιτική επιλογή της απομάκρυνσης των εργολαβικών συνεργείων από το ΕΣΥ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαγγελία για 1.200 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας"

«Διάτρητο» και το Gmail: Η Google παραδέχθηκε ότι παραβιάζονται προσωπικά μηνύματα

Η Google επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνουν οι χρήστες μέσω του Gmail, μερικές φορές μπορεί να διαβασθούν από τρίτους, οι οποίοι αναπτύσσουν εφαρμογές.

Οι χρήστες που έχουν συνδέσει τους λογαριασμούς τους με εφαρμογές τρίτων, μπορεί -χωρίς να το συνειδητοποιούν- να δίνουν στους τελευταίους την άδεια να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά μηνύματά τους.

Μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών δήλωσε στην αμερικανική «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», σύμφωνα με το BBC, ότι πρόκειται για μια «κοινή πρακτική» και για ένα «βρώμικο μυστικό». Η Google άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η πρακτική δεν είναι ενάντια στην πολιτική της, αλλά ειδικοί κυβερνο-ασφάλειας δήλωσαν έκπληκτοι που η εταιρεία επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Το Gmail είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο, χρησιμοποιούμενη από περίπου 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες.

Όταν ένας χρήστης συνδέει το λογαριασμό του στη Google, με κάποια τρίτη εφαρμογή ή υπηρεσία, συχνά καλείται να δώσει την άδειά του για πρόσβαση της εφαρμογής ή της υπηρεσίας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του. Μερικές φορές στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι των τρίτων εταιρειών, είναι σε θέση να διαβάσουν τα μηνύματα των χρηστών.

Για παράδειγμα, η Edison Software παραδέχθηκε στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», ότι είχε διαβάσει τα emails εκατοντάδων χρηστών του Gmail, προκειμένου να βελτιώσει ένα λογισμικό της. Μια άλλη εταιρεία, η eDataSource, ανέφερε ότι οι μηχανικοί της είχαν και αυτοί διαβάσει πολλά emails για να βελτιώσουν τους αλγόριθμους που ανέπτυσσαν.

Και στις δύο περιπτώσεις οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν ζήτησαν ειδική άδεια από τους χρήστες για να διαβάσουν το Gmail τους, επειδή θεωρούσαν ότι η πρακτική αυτή είχε ήδη τη συγκατάθεση των χρηστών.

Η Google δήλωσε ότι μόνο εταιρείες που είχαν περάσει από έλεγχο, μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά μηνύματα χρηστών και μόνο εφόσον οι χρήστες είχαν σαφώς δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή τους για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα συμβούλευσε τους χρήστες να επισκεφθούν τη σελίδα του λογαριασμού τους Google, για να δουν προσεκτικά ποιές εφαρμογές τρίτων είναι συνδεμένες με το λογαριασμό τους και στη συνέχεια να ανακαλέσουν από από όποιες δεν θέλουν, την άδεια που στο παρελθόν έχουν δώσει για πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Διάτρητο» και το Gmail: Η Google παραδέχθηκε ότι παραβιάζονται προσωπικά μηνύματα"

«Δώρο» από την Ε.Ε. ζητεί ο Ζάεφ

«Μερικές φορές, χώρες όπως οι δικές μας που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. πιστεύουν περισσότερο στις ευρωπαϊκές αξίες από ό,τι κάποια μέλη της Ε.Ε.», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας στη Wall Street Journal και αναφερόμενος στη συμφωνία με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, επεσήμανε ότι «αυτό που θέλει η Ευρώπη, είναι η αναζήτηση λύσεων στις διμερείς διαφωνίες». «Είμαστε μέλη της ευρωπαϊκής ηπείρου, θέλουμε να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε.

Ο κ. Ζάεφ χαρακτήρισε «σπαρακτική» διαδικασία την αλλαγή ονόματος μέσω δημοψηφίσματος, ενώ τόνισε πως περίμενε κάτι περισσότερο και μεγαλύτερη σαφήνεια από την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ. «Θα ήταν καλό να έχουμε περισσότερα κίνητρα για τους πολίτες μας», εξήγησε, αναφερόμενος στο επερχόμενο δημοψήφισμα.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η αντιπολίτευση της χώρας του, αλλά και πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ, να ευθυγραμμιστούν με τη λαϊκή βούληση, αν οι πολίτες της γείτονος ταχθούν υπέρ της αλλαγής ονόματος στο δημοψήφισμα.

«Αν ο κ. Ιβάνοφ δεν υπακούσει, υπάρχει πάντα η δυνατότητα αποπομπής, αλλά δεν θέλω καν να σκεφτώ προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δώρο» από την Ε.Ε. ζητεί ο Ζάεφ"

Η Γαλλία δίνει άσυλο σε 132 πρόσφυγες του Aquarius και του Lifeline

Η Γαλλία θα υποδεχθεί «περίπου 80» πρόσφυγες του Aquarius και άλλους 52 του Lifeline, των δύο ανθρωπιστικών πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες γύρω από το θέμα των οποίων διχάστηκαν οι Ευρωπαίοι τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πασκάλ Μπρις, γενικός διευθυντής του γαλλικού Γραφείου προστασίας προσφύγων και απάτριδων (OFPRA).

Οι μετανάστες, σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, είναι κυρίως «Ερυθραίοι και Σουδανοί» που πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να τους χορηγηθεί άσυλο, διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ofpra. Αναμένεται να φθάσουν «άμεσα» στη Γαλλία, όπου θα τους δοθεί σύντομα το καθεστώς του πρόσφυγα.

Αφού επικρίθηκε επειδή δεν είχε προτείνει να ανοίξει τα λιμάνια της σε πλοία που βρίσκονταν σε κίνδυνο, επικαλούμενη τον κανόνα του ναυτικού δικαίου που θέλει να προσεγγίζουν στο πιο κοντινό λιμάνι, η Γαλλία δεσμεύθηκε να υποδεχθεί ένα μέρος των επιβαινόντων που θα μπορούσαν να λάβουν καθεστώς πρόσφυγα.

Στην περίπτωση του Aquarius, το οποίο ελλιμενίστηκε στις 17 Ιουνίου στη Βαλένθια (Ισπανία) μεταφέροντας 630 μετανάστες έπειτα από το κλείσιμο των ιταλικών λιμανιών, «ακούσαμε 135 πρόσωπα» και «περίπου 80 θα μπορέσουν να επωφεληθούν της προστασίας της Γαλλίας», δήλωσε ο Μπρις.

Λίγο μετά την άφιξή τους, η ισπανική κυβέρνηση είχε δηλώσει πως «σχεδόν οι μισοί μετανάστες» είχαν εκδηλώσει «τη βούλησή τους να ζητήσουν άσυλο στη Γαλλία», και λίστα την οποία συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο περιελάμβανε συνολικά 286 πρόσωπα.

Η διαφορά με τους 135 εξηγείται από το γεγονός ότι «ορισμένοι προτίμησαν να παραμείνουν υπό την ευθύνη των ισπανικών αρχών», είπε ο Μπρις. Επιπλέον, η Γαλλία δεν παίρνει ανήλικους σε επιχειρήσεις αυτού του τύπου, καθώς το κράτος δεν είναι αρμόδιο για την υποδοχή τους (η αρμοδιότητα ανήκει στα γαλλικά διαμερίσματα).

Στη Μάλτα όπου αυτό το Σαββατοκύριακο τελείωσε η αποστολή ακρόασης από το Ofpra των μεταναστών του Lifeline, που προσδέθηκε στις 27 Ιουνίου στο λιμάνι της Βαλέτας, με περισσότερους από 230 μετανάστες, «52 πρόσωπα θα προστατευθούν», διευκρίνισε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γαλλία δίνει άσυλο σε 132 πρόσφυγες του Aquarius και του Lifeline"

Αναβάλλεται το συλλαλητήριο της 8ης Ιουλίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Την αναβολή του συλλαλητηρίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που ήταν προγραμματισμένο για την 8η Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ως λόγο, της αναβολής, οι διοργανωτές προβάλουν τα πολλά και συνεχιζόμενα συλλαλητήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη όλες αυτές τις ημέρες.

Η «Βεργίνα TV», που είναι εκ των βασικών διοργανωτών, σημειώνει πως «συναισθανόμενοι το βάρος των περιστάσεων αλλά και των ευθυνών που προκύπτουν , και ως αντίβαρο στην διχαστική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , δηλώνουμε την στήριξή μας σε κάθε δίκαιο, ακομμάτιστο, και ειρηνικό αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και τα Δίκαια του Λαού μας».

«Μετά την αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα «Μακεδονία» και μάλιστα χωρίς κανέναν γεωγραφικό προσδιορισμό, και μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς , σφράγισαν την παράδοση του ονόματος , της ιστορίας, του πολιτισμού αιώνων ολόκληρου του Ελληνισμού, παραδίδοντας το όνομα ”Μακεδονία” στους γείτονες Σλάβους» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι Μακεδόνες αλλά και όλος ο ελληνικός λαός, αντιδρά καθημερινά στην κατάπτυστη συμφωνία, με αυθόρμητες, συνεχόμενες κι επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και μικρά συλλαλητήρια, τοπικά, σε όλη την χώρα. Με σεβασμό στη γνήσια λαϊκή αντίδραση, αποφασίζουμε την αναβολή του προγραμματισμένου για τις 8 Ιουλίου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα και την μετάθεσή του σε μεταγενέστερο χρόνο, πολύ σύντομα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάλλεται το συλλαλητήριο της 8ης Ιουλίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα"

Εθνική: Ολοκληρώθηκε η πώληση «κόκκινων» δανείων σε CarVal Investors και Intrum

Ολοκληρώθηκε η πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων της Εθνικής Τράπεζας προς τις CarVal Investors και Intrum.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα:

«Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της 21ης Ιουνίου 2018, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι στις 2 Ιουλίου 2018 ολοκλήρωσε τη διάθεση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων μη εξασφαλισμένων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με ανεξόφλητο κεφάλαιο ύψους € 2,0 δισ. περίπου, στις εταιρείες CarValInvestors και Intrum«.

Όπως είχε γράψει το MonoNews , πρόκειται για το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων που έχει βγει προς πώληση μέχρι σήμερα από ελληνική τράπεζα.

Το χαρτοφυλάκιο μεταβιβάζεται στο consortium των εταιρειών Carval και Intrum, ενώ τη διαχείρισή του, όπως έχει αποκαλύψει το MonoNews αναλαμβάνει η QQuant, εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων της Qualco, του κ. Ορέστη Τσακαλώτου. Το τίμημα αντιπροσωπεύει το 6% της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου και συνιστά την υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται μέχρι σήμερα από ελληνική τράπεζα στις πωλήσεις κόκκινων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και είναι σύμφωνη με το σχέδιο μείωσης τους που υπέβαλε η Τράπεζα στον SSM. Το τίμημα της συναλλαγής, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 6% του συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου, θα ενισχύσει το δείκτη CET 1 της Τράπεζας κατά περίπου 18 μ.β.

Σημειώνεται πως η CarVal και η Intrum διαθέτουν σημαντική εμπειρία στην εξυπηρέτηση αυτού του είδους χαρτοφυλακίων και είναι αναγνωρισμένες για την αξιοπιστία των πρακτικών και μεθόδων τους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνική: Ολοκληρώθηκε η πώληση «κόκκινων» δανείων σε CarVal Investors και Intrum"

Διακοπή κυκλοφορίας για την αυριανή συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 4 Ιουλίου, λόγω της συναυλίας για τον Βασίλη Τσιτσάνη στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, από τις 18:00 έως το τέλος της συναυλίας, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παρακάτω οδό και λεωφόρους του Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

– Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της Λ. Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Κων/νου και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

– Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ερατοσθένους, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

– Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή κυκλοφορίας για την αυριανή συναυλία στο Καλλιμάρμαρο"

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αποφυλακίστηκε νωρίς το απόγευμα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων είχε κάνει χθες Δευτέρα δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, μέχρι να συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Οι συνήγοροί του επικαλέστηκαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, για την υπόθεση αγοράς των υποβρυχίων και των ΤΟR M1.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος"

Κατατέθηκε στην ΚΕΔΕ το τελικό κείμενο του «Κλεισθένη 1»

Η ΚΕΔΕ, λίγες ώρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών το τελικό κείμενο του Προγράμματος «Κλεισθένης 1» μαζί με την αιτιολογική έκθεση.

Το σχετικό υλικό με εντολή του Προέδρου Γ. Πατούλη έχει διαβιβασθεί σε όλους τους αιρετούς Πρώτου Βαθμού προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις τους με στόχο την συνδιαμόρφωση της τελικής θέσης της Αυτοδιοίκησης, για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με δήλωσή του επισημαίνει : «Την ιστορική αυτή στιγμή η Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ενωμένη και αποφασισμένη. Λάβαμε το τελικό κείμενο του Προγράμματος Κλεισθένης το οποίο και μελετάμε προκειμένου να διατυπώσουμε τη τελική θέση μας με βάση το περιεχόμενό του. Δυστυχώς από τις πρώτες κιόλας ενδείξεις φαίνεται ότι στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν έχουν επέλθει σοβαρές τροποποιήσεις. Ενωμένη η αυτοδιοίκηση θα αγωνιστεί για να μην διαλυθούν οι δήμοι, το κράτος οι ζωές μας».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε στην ΚΕΔΕ το τελικό κείμενο του «Κλεισθένη 1»"

Νέα κινητοποίηση στις 5 Ιούλη στην Ομόνοια με αίτημα να κλείσει οριστικά η χωματερή στη Φυλή

Με αίτημα να κλείσει οριστικά η χωματερή στη Φυλή και να γίνει διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού, Σωματεία και Φορείς της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής προχωρούν σε νέα κινητοποίηση, την Πέμπτη 5 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ., στην Ομόνοια. 
Στην ανακοίνωση - κάλεσμά τους τα Σωματεία και οι Φορείς αναφέρουν: 
«Η μαζική κινητοποίηση του λαού της περιοχής της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου στις 6 Ιούνη στα Α. Λιόσια έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που μας αναγκάζει εδώ και 60 χρόνια να ζούμε δίπλα στη χωματερή, που βλάπτει την υγεία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του λαού της περιοχής.
Σε πρόσφατη κινητοποίηση των σωματείων και των φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η κ. Δούρου, όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά η πίεση του κόσμου την ανάγκασε να ομολογήσει με κυνικό τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας του και τη δημιουργία νέων χωματερών στο Γραμματικό, στο παλιό λατομείο Μουσαμά κ.α., απειλώντας μάλιστα το εργατικό - λαϊκό κίνημα της περιοχής ότι "θα τη βρει απέναντί του".
Το πρόσφατο ρήγμα στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο της χωματερής και τόνους σκουπιδιών στις γειτονιές της Αττικής, είναι μια ακόμα απόδειξη του υπερκορεσμού της χωματερής. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί η συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στην υγεία του λαού της περιοχής και στο περιβάλλον.
Για την κατάσταση αυτή οι ευθύνες βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛπου συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κεντρική γραμμή αυτής της πολιτικής είναι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πεδίο κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η Περιφέρεια Αττικής είναι συνυπεύθυνη γιατί στηρίζει αυτήν την πολιτική, ενώ προεκλογικά υποσχόταν το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και δήλωνε ότι στηρίζει τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής, εξαπατούσε δηλαδή συστηματικά το λαό και τη νεολαία.
Ευθύνες έχει και η σημερινή διοίκηση του Δήμου Φυλής που στηρίχτηκε από τη ΝΔ και πάει χέρι - χέρι με τη διοίκηση της Περιφέρειας και την κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών στην Αττική.
Ας το ακούσουν όλοι τους καλά! Δεν έχουμε δυο ζωές για να τους χαρίσουμε αυτή!
Μας καταδικάζουν να ζούμε δίπλα στα σκουπίδια, στέλνουμε στα σκουπίδια την αντιλαϊκή πολιτική τους που θέλει να μας συμβιβάσει με τη φτώχεια, την ανεργία και τη χωματερή.
Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα! Σταθερά και αταλάντευτα διεκδικούμε:
-Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
-Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι. Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, να γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
-Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
-Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
-Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
-Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Ήδη η διοίκηση του συνδέσμου ψήφισε, πριν λίγες μέρες, την αύξηση των τελών κατά 5 ευρώ τον τόνο από 44 στα 49 με άμεσο αντίκτυπο στα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε.
-Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Όλοι την Πέμπτη 5 Ιούλη στις 7 μ.μ. στη συγκέντρωση στην Ομόνοια και στην πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σωματεία και Φορείς Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής».  
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κινητοποίηση στις 5 Ιούλη στην Ομόνοια με αίτημα να κλείσει οριστικά η χωματερή στη Φυλή"

Aπολυμένοι συμβασιούχοι: Οργή για Σκουρλέτη -Πέταξαν αυγά & γιαούρτια στο ΥΠΕΣ (φωτο)

Απόλυτος ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι με τους 450 απολυμένους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και με τους χιλιάδες συναδέλφους τους παρατασιούχους που απολύθηκαν μετά την 31η Μαρτίου οπότε και δημοσιοποιήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους τους.

Σύμφωνα με απολυμένους συμβασιούχους που μίλησαν, οργισμένοι από τη στάση του κ. Σκουρλέτη, στην aftodioikisi.gr «ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε κυνικός και απόλυτος λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι για εσάς».

Μετά από αυτό κάποιοι από αυτούς, αποχωρώντας πέταξαν αυγά και γιαούρτια στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών και όλοι πραγματοποίησαν πορεία στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, από την κινητοποίηση απείχε η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία δεν έχει ακόμη βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για τους απολυμένους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Aπολυμένοι συμβασιούχοι: Οργή για Σκουρλέτη -Πέταξαν αυγά & γιαούρτια στο ΥΠΕΣ (φωτο)"

Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Ραγκούσης με βολές προς Γεννηματά

Εκτός του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) είναι πλέον ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης. Αποχωρώντας από την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, ο κ. Ραγκούσης έστρεψε τα βέλη του κατά της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Ραγκούσης σε πρόσφατη συνέντευξη χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικά σοκαριστική απόφαση» της κ. Γεννηματά αναφορικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Παύλου Χρηστίδη στην αποχώρηση Ραγκούση. «Εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής δεν ασχολούμαστε με τον κ. Ραγκούση όπως και εκείνος δεν ασχολείται με το Κίνημα Αλλαγής. Έχει κάνει την επιλογή του και συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Χρηστίδης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Ραγκούσης με βολές προς Γεννηματά"

Χατζηδάκης σε Μοσκοβισί: Το 4ο Μνημόνιο μπορούμε να το βαφτίσουμε «Πιερ», «Ευκλείδη», «Κωστή», αλλά οι πολίτες ξέρουν

Απέναντι στα θερμά λόγια που είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί για την κυβέρνηση, στάθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, αμφισβητώντας την φράση του ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία δεν είναι τέταρτο μνημόνιο.

Σε υψηλούς τόνους, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, είπε στον Ευρωπαίο επίτροπο:

«Η συμφωνία αυτή δεν είναι καθόλου ανώδυνη για τους πολίτες αφού έχει περικοπή συντάξεων, περικοπή αφορολόγητου και υψηλά πλεονάσματα.

Σε αντάλλαγμα έχουμε το μαξιλάρι για την έξοδο στις αγορές. Από την μία έχουμε λεφτά και από την άλλη υποχρεώσεις και εποπτεία. Τα ίδια είχαμε και στο πρώτο και στο δεύτερο και στο τρίτο μνημόνιο.

Μπορούμε να το βαφτίσουμε Πιέρ, Ευκλείδη, Κωστή, οι πολίτες ξέρουν όμως ότι είναι τέταρτο μνημόνιο».

Όμως ο κύριος Χατζηδάκης δεν έμεινε εκεί ζήτησε ευθέως από τον κύριο Μοσκοβισί να απαντήσει εάν η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους πιστωτές θα ακυρώσει το νόμο για την περικοπή των συντάξεων. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι για όλα τα κόμματα πρέπει πρέπει να υπάρχουν καθαροί όροι και θα πρέπει να ξέρει και η Νέα Δημοκρατία εάν μπορεί στο δικό της πρόγραμμα να ακυρώσει και άλλες μνημονιακές δεσμεύσεις

«Πρέπει να μας απαντήσετε για το σενάριο που λέει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τους δανειστές την ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων. Το Πρόγραμμα μας το έχουμε διαμορφώσει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες. Κ. επίτροπε πρέπει να μας πείτε εάν η συμφωνία για τις συντάξεις θα ακυρωθεί και εάν θα ακυρωθούν και οι υπόλοιπες συμφωνίες. Καλοδεχούμενο αν γίνει να το ξέρουμε για να διαμορφώσουμε κι εμείς αντίστοιχα το πρόγραμμα μας. Αλλά θα πρέπει να υπάρχουν καθαροί όροι για όλα τα πολιτικά κόμματα για όλους τους έλληνες. Πρέπει να ξέρουμε πως θα προχωρήσει η χώρα μπροστά με βάση τις διεθνείς δεσμεύσεις της και το τονίζω προς κάθε κατεύθυνση.»

Η αναφορά αυτή του κ. Χατζηδάκη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους βουλευτές της νέας Δημοκρατίας αλλά με αποδοκιμασίες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Μάλιστα σε πολλούς έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο υψηλός τόνος που χρησιμοποίησε στην τοποθέτηση του ο αντιπρόεδρος της νέας Δημοκρατίας και πολύ επισήμανα ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο στέλεχος της νέας Δημοκρατίας στέκεται τόσο επικριτικά απέναντι σε Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Πάντως ο κ. Χατζηδάκης απάντησε από το βήμα της Βουλής και στις αποδοκιμασίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Τα διάβασα στην Αυγή και μην γελάτε. Εμείς λέμε τώρα το αυτονόητο ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να θέλει να περικοπούν οι συντάξεις. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης σε Μοσκοβισί: Το 4ο Μνημόνιο μπορούμε να το βαφτίσουμε «Πιερ», «Ευκλείδη», «Κωστή», αλλά οι πολίτες ξέρουν "

«Κλείνει το μάτι» για τις συντάξεις ο Πιερ Μοσκοβισί

Για πρώτη φορά Ευρωπαίος αξιωματούχος άφησε σήμερα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά το εάν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να υπάρξουν εξοικονομήσεις 1% του ΑΕΠ, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές αλλά και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο έχει ψηφιστεί στη Βουλή.

Ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της δέκατης επίσκεψής του στην Ελλάδα και μετά από συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ρωτήθηκε για το εάν θα κοπούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου. Η απάντησή του αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται -pacta sunt servanda- αλλά «δεν είναι άκαμπτες», είπε κάνοντας σύνδεση και με την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα κυβερνητικών στελεχών το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με την ανάγκη ή μη να περικοπούν οι συντάξεις, έχει να κάνει ακριβώς με τη δυνατότητα -όπως υποστηρίζουν- να επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ το 2019, χωρίς να περικοπούν οι συντάξεις. Ο αντίλογος έρχεται κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ , το οποίο όμως έχει περάσει σε συμβουλευτικό ρόλο -«consulting mode» όπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο Πίτερ Ντόλμαν-, χωρίς τις δυνατότητες επιβολής μέτρων τις οποίες είχε στα μνημονιακά χρόνια.

Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, το θέμα θα τεθεί εκ νέου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, στο πλαίσιο συζήτησης του προϋπολογισμού του 2019. Η συζήτηση, είπε, θα γίνει με την Ελλάδα ως ένα κράτος το οποίο έχει επανέλθει στην κανονικότητα. Ο κ. Μοσκοβισί άλλωστε πρόσθεσε με νόημα ότι είναι αναγκαιότητα η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, χωρίς λιτότητα.

Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι θα έρθει για ενδέκατη φορά στην Ελλάδα το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, όταν θα πρέπει να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της οριστικοποίησης του προϋπολογισμού του 2019.

Την επομένη της δημοσίευσης της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία αμφισβητείται η δυνατότητα επίτευξης υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων (3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ έως το 2060), ο κοινοτικός επίτροπος ρωτήθηκε και για το εάν είναι εφικτοί αυτοί οι δημοσιονομικοί στόχοι. Απάντησε ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει ιδιαίτερες δυνατότητες παραγωγής υπερπλεονασμάτων.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε πρόγραμμα μετά την 20ή Αυγούστου, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης, οι θεσμοί θα συνεχίσουν να έρχονται στην Αθήνα αλλά με πολύ διαφορετικές διαδικασίες, δεδομένου ότι η Ελλάδα εντάσσεται πλέον στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά θα διασφαλίζεται η μεταμνημονιακή τήρηση των συμφωνηθέντων και η διασφάλιση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων.

Ο επίτροπος έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, λέγοντας ότι τα τρία αυτά χρόνια κέρδισε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Επεσήμανε επίσης ότι σε μεγάλο μέρος είναι δική του επιτυχία η συμφωνία του Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε και αυτός τα ευχαριστήριά του στον επίτροπο, για τον ρόλο που διαδραμάτισε. Είπε ότι υπήρχαν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, αλλά πάνω από όλα υπήρχε κοινή στάση αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλείνει το μάτι» για τις συντάξεις ο Πιερ Μοσκοβισί"

Αποκλεισμός-σοκ για τις δραστηριότητες του Ομίλου Μπόμπολα στην Κύπρο για 5 χρόνια

Τον αποκλεισμό της Helector Cyprus Ltd συμφερόντων Μπόμπολα από τη συμμετοχή σε οποιεσδήποτε δημόσιες συμβάσεις από τις 9.3.2016 και για διάστημα πέντε χρόνων, αποφάσισε η Επιτροπή Αποκλεισμού της Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος είχε καταγγείλει την εταιρεία του Ομίλου Μπόμπολα για την συμμετοχή της στα σκάνδαλα του ΧΥΤΥ Λάρνακας και ΧΥΤΑ Πάφου και είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της από τις δημόσιες συμβάσεις.

Η απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού, προστίθεται στην ανακοίνωση, φέρνει ενδεχομένως τώρα σε δύσκολη θέση το κράτος και ιδιαίτερα το Υπουργείο Γεωργίας και την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) που είχαν πρόσφατα εγκρίνει την υπογραφή νέας Σύμβασης του κράτους με Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ιδιοκτήτρια εταιρεία της Helector Cyprus Ltd για τη μεταφορά επιπλέον σκυβάλων από την επαρχία Λευκωσίας στο ΧΥΤΥ Κόσσιης.

Αν και η καταγγελία αφορούσε και τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου, για διαδικαστικούς λόγους η Επιτροπή Αποκλεισμού εξέτασε προς το παρόν μόνον τον οικονομικό φορέα Helector Cyprus Ltd. Παρόλη την ευκαιρία που δόθηκε στην εταιρεία αυτή, μέσα από τη διαδικασία εξέτασής της, να προσκομίσει στοιχεία για την αξιοπιστία της, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται ο αποκλεισμός της, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Λόγω της μη εξέτασης προς το παρόν των υπόλοιπων εταιρειών του Ομίλου, τα στελέχη των οποίων ήταν τα ίδια, παρέμεινε γι’ αυτές να πλανάται τεκμήριο αναξιοπιστίας. Εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αφήσουν πολλούς εκτεθειμένους, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Με δηλώσεις του στον «ΠΟΛΙΤΗ 107.6» ο δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνος τόνισε ότι λόγω των σκανδάλων του 2016, είναι αδικαιολόγητη η πρόθεση του Κράτους να συνεχίσει τη συμφωνία για διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης από την εταιρεία Helector.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής θα πρέπει να πείσει το Κράτος να ακυρώσει τη συμφωνία και να ξεκινήσει διαδικασίες ανάθεσης της διαχείρισης του ΧΥΤΥ Κόσιης ση άλλη εταιρεία.

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε ψέματα τους ισχυρισμούς που προβάλλονται για τεχνογνωσία διαχείρισης που διαθέτει μόνο η εταιρεία του Ομίλου Μπόμπολα.

Όπως υποστήριξε, ο ίδιος διαθέτει λίστα με εταιρίες σε Ελλάδα με Κύπρο, οι οποίες μπορούν να αναλάβουν τη διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλεισμός-σοκ για τις δραστηριότητες του Ομίλου Μπόμπολα στην Κύπρο για 5 χρόνια"

OTOE: Καταγγέλλει σχέδιο τραπεζών για 10.000 απολύσεις υπαλλήλων

Αυστηρό μήνυμα στέλνει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) προς κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών, καταγγέλλοντας σχέδια μαζικών απολύσεων τραπεζικών υπαλλήλων, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση των εργαζομένων.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της, η ΟΤΟΕ, αναφέρει:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Προεδρείο της ΟΤΟΕ πραγματοποιεί συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Τραπεζών για θέματα, που αφορούν στις τρέχουσες εξελίξεις.
Από τις συναντήσεις αυτές γίνεται φανερό πλέον, ότι ο αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών, που έγινε βίαια τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, αποτελεί την αφετηρία διαμόρφωσης νέων στρατηγικών από τους νέους μετόχους και τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών (ξένοι στην πλειοψηφία τους). Στρατηγικές που επιλέγουν «εύκολες λύσεις», προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος της απασχόλησης και φυσικά χωρίς έναν σχεδιασμό, που να υπηρετεί την πραγματική οικονομία και τις μεγάλες επενδύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Θύματα αυτών των στρατηγικών επιλογών των τραπεζών σχεδιάζεται να είναι και πάλι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, δεδομένου ότι – σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται στον τύπο από κορυφαία τραπεζικά στελέχη – επιδιώκεται οι θέσεις εργασίας να μειωθούν περαιτέρω κατά 5.000 έως 10.000 στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Η προσπάθεια δηλαδή να αυξήσουν την κερδοφορία τους οι τράπεζες, εστιάζεται στη μείωση των θέσεων εργασίας και όχι σε στρατηγικές ανάπτυξης με αύξηση των χρηματοδοτήσεων και στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει πληρώσει πολύ ακριβά την οικονομική κρίση. Από τα τέλη του 2011 μέχρι τα τέλη του 2017 τα καταστήματα των τραπεζών μειώθηκαν κατά 1.679 και έγινε μείωση του προσωπικού κατά 18.251 εργαζόμενους, ενώ η περαιτέρω μείωση (καταστημάτων και εργαζομένων) και το 2018 συνεχίζεται, κάτι που δεν έχει συμβεί σε τέτοια έκταση σε καμία χώρα της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή η εξοικονόμηση δαπανών προσωπικού έχει ανέλθει συνολικά στα 1,4 δις. Παρόλα αυτά γίνονται ξανά στόχος οι εργαζόμενοι – αυτή τη φορά και με απειλές απολύσεων με την δικαιολογία ότι «τα νούμερα… δεν βγαίνουν». Πίσω από τα νούμερα όμως υπάρχουν οι άνθρωποι και προφανώς για κάποιους δεν παίζει κανέναν ρόλο ακόμα κι αν θυσιαστούν μερικές χιλιάδες ακόμη, ενώ.. η ανάπτυξη μπορεί να περιμένει…

Η ΟΤΟΕ δεν πρόκειται «να κλείσει τα μάτια» στους κινδύνους που ελλοχεύουν και αναδεικνύονται είτε άμεσα, είτε έμμεσα άλλοτε από την πλευρά των τραπεζών και άλλοτε από δημοσιεύματα που κατακλύζουν τον Τύπο.

Η κατάσταση, που επικρατεί στις Τράπεζες, δεν δείχνει ότι η οικονομία κινείται σε ένα κλίμα υλοποίησης παραγωγικών επενδύσεων. Δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, ούτε διαμορφώνονται θετικές προοπτικές για την απασχόληση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να διαιωνίζεται η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για την απασχόληση, για τη μείωση της ανεργίας, για την προοπτική της χώρας.
Η ΟΤΟΕ θα υπερασπιστεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες και θα συμβάλει στο μέτρο των δικών της δυνατοτήτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε τις Τράπεζες και την Κυβέρνηση να ανταποκριθούν σε έναν διάλογο αναζήτησης πραγματικών λύσεων για την οικονομία, την ανάπτυξη και την προστασία της απασχόλησης.

Προειδοποιούμε όλους εκείνους που διαμορφώνουν στις Τράπεζες αντεργατικές στρατηγικές, να μην τολμήσουν.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να πάρει θέση απέναντι σε στρατηγικές και σχεδιασμούς, που όχι μόνο δεν υπηρετούν την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα οδηγούν σε νέες κοινωνικές εντάσεις.

Καλούμε τα Κόμματα και τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση στο πρόβλημα των «εύκολων λύσεων», που επιλέγουν οι τράπεζες και να απαιτήσουν στρατηγικές πραγματικής στήριξης της οικονομίας με τη χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων με προοπτική και μέλλον.

Επιτέλους, όσοι ισχυρίζονται ότι θέλουν ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, έχουν υποχρέωση να μην ολιγωρούν άλλο και να συμβάλλουν στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης και διεξόδου, που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "OTOE: Καταγγέλλει σχέδιο τραπεζών για 10.000 απολύσεις υπαλλήλων"

Γεννηματά: Η νέα κυβερνητική φαρσοκωμωδία εκθέτει τη χώρα

«H νέα κυβερνητική φαρσοκωμωδία εκθέτει τη χώρα. Όλα για την καρέκλα. Προχθές είπα ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία. Σήμερα το ερώτημα είναι: Yπάρχει κυβέρνηση;».

Αυτό αναφέρει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε σχόλιό της στο twitter, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε όσον αφορά στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ότι δεν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Η νέα κυβερνητική φαρσοκωμωδία εκθέτει τη χώρα "

Ο Κοτζιάς εξηγεί γιατί δεν χρειάζεται 180 βουλευτές η συμφωνία των Πρεσπών

«Η συμφωνία είναι πολύ καλή. Η συμφωνία δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να τίθεται ως προϋπόθεση 180 ψήφοι» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για τη συμφωνία με τα Σκόπια για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως η συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή, πρέπει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές αλλιώς θα αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Η συμφωνία με την πΓΔΜ δεν έγινε προκειμένου να μπει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, επισήμανε ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και σημείωσε: «Εμείς το πρόβλημα το λύσαμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι εθνικά ωφέλιμο για την Ελλάδα να λύνει τα προβλήματα που μας κρατάνε φυλακισμένους στην ιστορία, να μπορούμε μαζί με τους λαούς να κοιτάμε στο μέλλον».

Τόνισε ότι το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας είναι να λύσει τα προβλήματα με τα Σκόπια και να συσπειρώσει τις δυνάμεις της για το ανατολικό ζήτημα.

Τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση πρέπει να συμπαρασύρει όλη την περιοχή των Βαλκανίων σε μια αναπτυξιακή τροχιά και σε αυτό συμβάλλει η συμφωνία με την πΓΔΜ, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επισήμανε ότι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση δεν μπαίνει το επόμενο εξάμηνο, αναφέροντας ότι αυτό το χαρτί το έκαψε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε πως είναι άλλο θέμα η ψήφος εμπιστοσύνης και άλλο πράγμα να ψηφιστεί η συμφωνία για το Σκοπιανό. Η συμφωνία για το Σκοπιανό έχει μια πλειοψηφία βουλευτών στη Βουλή, έτσι όπως έχουν εκδηλωθεί οι ίδιοι οι βουλευτές, συμπλήρωσε και τόνισε: «Το ζήτημα είναι ότι μέχρι να έρθει για ψήφιση στη Βουλή, να κάνουμε σοβαρή δουλειά, να την εξηγήσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι στοιχειώδη πράγματα δεν είναι γνωστά ή είναι διαστρεβλωμένα συστηματικά από την αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι θα προχωρήσει η συμφωνία στη γείτονα χώρα, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι έχει ήδη έχει περάσει με πλειοψηφία 69 ψήφων από τη Βουλή της και άσκησε κριτική στη ΝΔ λέγοντας: «Ο πρόεδρος Ιβάνοβ που είναι ένας Γκρουεφσκικός -ένας Νεοδημοκράτης- έχει απορρίψει αυτή τη συμφωνία και έχει αρνηθεί να την υπογράψει με το επιχείρημα ότι έκανε όμηρο και υποτακτικό τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα». Δηλαδή, λέει ακριβώς τα αντίστροφα απ' ό,τι λέει η ΝΔ, αλλά στην ουσία τους είναι τα ίδια, συμπλήρωσε και σημείωσε: Και οι Γκρουεφσκικοί και η ΝΔ θεωρούν ότι η κάθε χώρα έχει παραδώσει το σύμπαν στην άλλη χώρα. Παρατήρησε, μάλιστα, πως η ΝΔ και οι Γκρουεφσκικοί έχουν ένα κοινό: «Δεν θέλουν συμφωνία, δεν θέλουν ειρήνη, δεν θέλουν ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων. Θέλουν και τροφοδοτούνται από έναν κακώς εννοούμενο εθνικισμό, που δεν έχει σχέση με τον πατριωτισμό, από ακροδεξιά μοτίβα, από επιθετικότητα και υποτίμηση τρίτων λαών. Είναι και οι δύο τους στο ίδιο μοτίβο».

Σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ στην ΕΕ, είπε ότι αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο του 2019.

Εκμυστηρευόμενος τι σημαίνει για τον ίδιο η συμφωνία, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Έκανα ένα μεγάλο βήμα να απελευθερώσω τη χώρα από ένα φυλακισμένο παρελθόν, για ένα ζήτημα που δεν έπρεπε να παραμένει ως αιτία αδράνειας μας απέναντι σε στάσεις αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Έκανα το καθήκον μου απέναντι στην πατρίδα».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κοτζιάς εξηγεί γιατί δεν χρειάζεται 180 βουλευτές η συμφωνία των Πρεσπών"

Μαξίμου: Παράθυρο για 180 βουλευτές στη συμφωνία των Πρεσπών

«Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή». Αυτό αναφέρει το Μαξίμου σε κυβερνητική ανακοίνωση, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας για τη συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει θέμα 180 ψήφων στη Βουλή για την κύρωσή της.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Καμμένου περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, πριν η συμφωνία έρθει στο κοινοβούλιο, τονίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ΠΓΔΜ, «η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας. Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…».

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: Παράθυρο για 180 βουλευτές στη συμφωνία των Πρεσπών"

Κύπρος: Συνελήφθη στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ για κατάθεση χρημάτων στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Συνελήφθη στην Κύπρο 23χρονος στρατιώτης της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, ο οποίος φέρεται να έστειλε χρήματα σε λογαριασμό ατόμου που ανήκει στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

O 23χρονος στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ που υπηρετεί στο στρατόπεδο στον Αγ. Ιωάννη Μαλούντας είχε καταθέσει 50 ευρώ με έμβασμα σε λογαριασμό συγκεκριμένου ατόμου το οποίο ανήκει στην οργάνωση.

Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι συνελήφθη χθες στις 5:15 το απόγευμα στο στρατόπεδο του και ενώ προηγουμένως είχε ενημερωθεί ο διοικητής του.

Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την έκδοση του στρατιώτη. Από την στιγμή που και ο ίδιος συμφώνησε, σύμφωνα με τους κανονισμούς το αργότερο σε 10 μέρες θα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα. Το δικαστήριο αποφάσισε την κράτηση του μέχρι την έκδοση.

Αστυνομικές πηγές στη Λευκωσία ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία πλην αυτής που διαβίβασαν οι ελληνικές αρχές για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Είναι η 15η σύλληψη σχετικά με υπόθεση χρηματισμού μελών της οργάνωσης, για να εξασφαλίζουν προϊόντα μέσα στη φυλακή.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Συνελήφθη στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ για κατάθεση χρημάτων στους «Πυρήνες της Φωτιάς»"

Καμμένος: Με δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφους θα κριθεί η συμφωνία με Σκόπια

Βόμβα έριξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος. Όπως τόνισε οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές, εκτός εάν όπως τόνισε γίνει αποδεκτό να κυρωθεί η συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος στο Σκοπιανό, είπε ο Πάνος Καμμένος. “Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων. Ως τότε θα είμαστε στην εποχή του Βουκουρεστίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε μάλιστα πως “η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ΠΓΔΜ”.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Με δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφους θα κριθεί η συμφωνία με Σκόπια"

Πανεπιστημιακοί για τη συμφωνία των Πρεσπών: Σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων

Εντονη κριτική στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, για την επίλυση του ονοματολογικού, άσκησαν καθηγητές Πανεπιστημίου, σε ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Οι ομιλητές έκαναν λόγο για «ανεξήγητη λύση» για τη γλώσσα, συμφωνία που είναι σε βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, η οποία δημιουργεί νέους κύκλους αντιπαράθεσης.

Ενα θετικό στοιχείο προκύπτει από το erga omnes, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής δημοσίου και διεθνούς δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, αλλά πρόσθεσε ότι προβλέπεται μια μακροπρόθεσμη εφαρμογή του.

Χαρακτήρισε, όμως, ως «ανεξήγητη» τη λύση που δόθηκε για τη γλώσσα, διερωτώμενος γιατί, αφού κανείς δεν διαφωνεί ότι αυτή «ομαδοποιείται στις νοτιοσλαβικές γλώσσες» δεν βρέθηκε ένας καλύτερος προσδιορισμός. Επίσης, χαρακτήρισε «προσπάθεια να συμβιβαστούν τα ασυμβίβαστα» τα συμφωνηθέντα στο θέμα της ιθαγένειας.

«Δε μιλάμε για την αναγνώριση εθνότητας, μιλάμε για την ιθαγένεια, μιλάμε για υπηκοότητα, δηλαδή, για τον νομικό δεσμό που συνδέει το κράτος με τους υπηκόους του. Συνεπώς, αν είσαι πολίτης της Ν. Αφρικής είσαι νοτιοαφρικανός, αν είσαι πολίτης της Β. Μακεδονίας είσαι βορειομακεδόνας. Εάν έπρεπε λοιπόν, να δώσουμε οπωσδήποτε το ζήτημα της ταυτότητας, της ιθαγένειας και της γλώσσας, θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί» είπε ο κ. Σαρηγιαννίδης και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι έχουμε “Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας” και γλώσσα “μακεδονική”, είναι μια επιλογή που περιορίζει την επιτυχία του erga omnes».

Τα επιμέρους άρθρα της συμφωνίας ανέλυσε ο επίκουρος καθηγητής νεώτερης και σύγχρονης ιστορίας του τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών σπουδών του ΠΑΜΑΚ, Νικόλαος Βασιλειάδης.

«Εν κατακλείδι, η συμφωνία είναι σε βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων», είπε και υποστήριξε ότι οι προβλέψεις της αναιρούν «το μέχρι τώρα επίσημο εθνικό ιστορικό αφήγημα». «Εν τοις πράγμασι θα προκύψουν πολλά ζητήματα (στις επωνυμίες, στα σχολικά βιβλία, κλπ.) που προφανώς θα λειτουργήσουν σε βάρος της Ελλάδας», συνέχισε και διερωτήθηκε: «Γιατί τόση σπουδή; Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί, ή άρον-άρον “διευθέτηση” του ζητήματος;».

Σε «ποσοστό 20%» προσδιόρισε σχηματικά, τα οφέλη της συμφωνίας για την Ελλάδα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Notre Dame και πρόεδρος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μακεδονικών Σπουδών, Αναστάσιος Τάμης, σημειώνοντας ότι πιο ισορροπημένη λύση θα ήταν η συνομολόγηση μιας σύνθετης, αλλά «ενιαίας και αδιαίρετης ονομασίας», αμετάφραστης (π.χ. (Γκορναμακεντόνια, Σεβερναμακεντόνια, κ.α.). Αυτό δεν επετεύχθη, όπως δεν επετεύχθησαν και τα επιδιωκόμενα στο ζήτημα της ταυτότητας και της γλώσσας.

Ο κ. Τάμης υποστήριξε ότι η συμφωνία αυτή δημιουργεί «νέες συνθήκες» και «νέους κύκλους αντιπαράθεσης» στις σχέσεις των ομογενών των δύο λαών στο εξωτερικό, αλλά και εσωτερικές «διχογνωμίες» στη Διασπορά και στη σχέση της με τη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΜΣ, Βασίλειος Παππάς υπογράμμισε ότι «στον πυρήνα της ελληνικής επιχειρηματολογίας όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε η αποφυγή της χρήσης του όρου Μακεδονία από την ονομασία του νέου κράτους, καθώς σωστά κρίθηκε ότι ο Μακεδονισμός αποτελεί το όχημα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων». Χαρακτήρισε ως «αναμφίβολα αρνητικές» τις εξελίξεις, παρέπεμψε στα δύο σχετικά ψηφίσματα της ΕΜΣ και προανήγγειλε σειρά δράσεων από την ΕΜΣ (κείμενο διαφωνίας για τη συμφωνία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ημερίδες, ενημέρωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης, κ.α.).

Πηγή:
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανεπιστημιακοί για τη συμφωνία των Πρεσπών: Σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων "

Δήμαρχοι νησιών ΒΑ Αιγαίου: Όχι σε νέες δομές φιλοξενίας ως αντάλλαγμα για το ΦΠΑ

«Δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε και δεν θα αποδεχθούμε τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά μας για τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική -από όπου και αν προέρχεται- να ερμηνεύεται η αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ως αντάλλαγμα για τη δημιουργία νέων δομών».

Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλους μετανάστες και πρόσφυγες και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η αποσυμφόρηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλο το βόρειο Αιγαίο» σημειώνουν με κοινή τους δήλωση και με αφορμή την ανακοίνωση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ οι δήμαρχοι των πέντε νησιών του Αιγαίου τα οποία αφορά το μέτρο.

«Η μάχη μας για να γίνουν και οι Έλληνες νησιώτες και δη οι ακρίτες, οι οποίοι αποτελούν το ανθρώπινο σύνορο της Ευρώπης, ισότιμοι με όλους τους άλλους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η αγωνιώδης προσπάθειά μας να μη μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών το βορειοανατολικό Αιγαίο» αναφέρουν οι δήμαρχοι Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Μανώλης Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κω Γιώργος Κυρίτσης και Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Στην κοινή δήλωσή του σημειώνεται επίσης: «Η διαφαινόμενη εμμονή της κυβέρνησης να συνδέει, παρακινδυνευμένα, το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα με κάτι που άπτεται της συνταγματικά κατοχυρωμένης κοινοτικής αρχής της νησιωτικότητας και αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα όλων των νησιωτικών περιοχών της ΕΕ, μπορεί να ανοίξει κι άλλο τον ασκό του Αιόλου εάν συνεχιστεί και καθιστά τη Λέσβο, τη Χίο, την Σάμο, την Κω και τη Λέρο ομήρους μιας ακραίας «πραγματικότητας».

Ο αγώνας των δημάρχων του βορειοανατολικού Αιγαίου για να μην εφαρμοστεί η καταστροφική για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες αύξηση στους συντελεστές ΦΠΑ υπήρξε έντονος, συνεχής, αδιάκοπος, έχει ήδη φτάσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και σε κάθε επίπεδο μέχρι την υιοθέτηση μονίμων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλη τη νησιωτική Ελλαδα όπως υπό προϋποθέσεις επιτρέπει το σχέδιο της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Για εμάς, η αναστολή της εφαρμογής αυτής της πολύ άδικης και ουσιαστικά αντιευρωπαϊκής απόφασης, εφόσον συνδέεται με το προσφυγικό, παρότι ανακουφίζει προσωρινά τις χειμαζόμενες οικονομίες των νησιών μας, δε συνιστά ούτε κατά διάνοια λόγο για πανηγυρισμούς, διότι δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ορθολογικότερης, επιτέλους, διαχείρισης κρίσιμων εθνικών ζητημάτων στη βάση των ευρωπαϊκών κεκτημένων, αλλά σ’ ένα ιδιότυπο «παζάρι» στο οποίο ο ρόλος των ακριτικών τόπων μας είναι αυτός ενός νομίσματος με αδιευκρίνιστη αξία».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχοι νησιών ΒΑ Αιγαίου: Όχι σε νέες δομές φιλοξενίας ως αντάλλαγμα για το ΦΠΑ"

Αυξήθηκαν κατά 554 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία

Αύξηση κατά 554 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία τον Μάιο (χωρίς τις μη φορολογικές κατηγορίες) και ανήλθαν σε 4,219 δισ. ευρώ έναντι 3,665 δισ. ευρώ τον Απρίλιο , σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές (φόροι, πρόστιμα κ.ά.) ανήλθαν έως τον Μάιο σε 4,764 δισ. ευρώ έναντι 4,154 δισ. ευρώ έως και τον Απρίλιο, αυξημένες κατά 610 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ανήλθαν στο τέλος Μαΐου στα 101,482 δισ. ευρώ.

Οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 1.128.203 άτομα και αυξήθηκαν κατά 10.673 άτομα από τον Απρίλιο, αναλογώντας στο 68,05% των 1.708.111 φορολογουμένων στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα επιβολής αναγκαστικών μέτρων. Αν και οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη περιορίζονται σταδιακά το τελευταίο πεντάμηνο και από 4.107.315 άτομα τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 3.816.475 φορολογούμενους τον Μάιο.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήθηκαν κατά 554 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news