facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Καυγάς στη Βουλή για την απόφαση Κοντονή να απονείμει χάρη και ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπό ληστή!

Σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Έλληνες να γυρίζουν σταδιακά την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αξιοποιήσει κάθε περίπτωση που της δίνει την ευκαιρία να ενισχύσει το «τσαλακωμένο» της «αριστερό προφίλ». Βέβαια, κάποιες φορές οι επιλογές της είναι αρκετά αμφιλεγόμενες, ώστε να προκαλούν έντονη κριτική και προβληματισμό για τα πραγματικά κίνητρα της κυβέρνησης. Τελευταίο παράδειγμα έρχεται από την επιλογή του υπουργού Σταύρου Κοντονή να απονείμει την χάρη, αλλά και την ελληνική ιθαγένεια, σε αλλοδαπούς καταδικασμένους ακόμα και για κακουργήματα.

Όπως σημειώνεται στην σχετική υπουργική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 Ιουνίου(ΦΕΚ Γ΄/718), “με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα…ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του V.O του V, με την αριθμ…/2007 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της ληστείας και της παράνομης οπλοφορίας προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση”.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολίτης του Ελληνικού κράτους γίνεται και η G. T του T, η οποία είχε καταδικαστεί το 2009 σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της χρήσης πλαστών εγγράφων και της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επιπλέον, ύστερα από πρόταση του κ. Κοντονή αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και ο αλλοδαπός O.M του P, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για το αδίκημα της κλοπής.

Εκτός από αλλοδαπούς, ο κ. Κοντονής αποφάσισε να απονείμει χάρη και σε έναν έλληνα πολίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για λιποταξία από το Ναυτοδικείο Πειραιά. Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η χάρη απονεμήθηκε προκειμένου αυτός να μπορέσει… να διοριστεί στο Πολεμικό Ναυτικό! Ειδικότερα, “αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Β.Π του Χ, με την αριθμ…./2007 απόφαση του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά σε ποινή φυλάκισης 1 μηνός και μετατραπείσα σε χρηματική με τριετή αναστολή για το αδίκημα της λιποταξίας στο εσωτερικό σε ειρηνική περίοδο προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του στο Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα στο Πολεμικό Ναυτικό”.

Καυγάς στη Βουλή μεταξύ Κοντονή και Κεφαλίδου

Οι αποφάσεις του κ. Κοντονή έφεραν την αντίδραση της βουλευτή της ΔΗΣΥ, Χαράς Κεφαλίδου.

Η κ. Κεφαλίδου κατηγόρησε τον κ. Κοντονή ότι με τις αποφάσεις που λαμβάνει για την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντες υποσκάπτει αθόρυβα και βουβά το σύστημα της Δικαιοσύνης. Έκανε λόγο για καταχρηστική εφαρμογή του μέτρου και άφησε υπαινιγμούς για ενέργειες που οφείλονται σε ψηφοθηρικούς λόγους. «Πολιτογραφείτε Έλληνες, διευκολύνετε εισαγόμενους, δημιουργείται νέο αίμα ψηφοφόρων», είπε.

Η ομιλία της κ. Κεφαλίδου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης που αποκάλεσε την κ. Κεφαλλίδου «θηλυκό Ιαβέρη» που κυνηγάει παιδιά 20 ετών που υπέπεσαν σε αστείο αδίκημα και πρέπει αυτό να στιγματίσει τη ζωή τους.

Με ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο κ. Κοντονής κάνει λόγο για «ακροδεξιό λόγο» και «φασίζουσα ρητορεία» που, «συνδυασμένα με παραπληροφόρηση και πρωτόγνωρη επιθετικότητα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι το κόμμα της Αλλαγής του 1981 έχει μετατραπεί όχι μόνο σε πολιτικό δεκανίκι της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη αλλά και σε κήρυκα του μίσους, του κοινωνικού περιθωρίου για πολίτες που υπέπεσαν σε αδικήματα κατά το παρελθόν και τιμωρήθηκαν γι’ αυτά και της εξόντωσης συνανθρώπων μας». Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι σημερινή συζήτηση στη Βουλή ήταν μια αποκάλυψη των σύγχρονων Ιαβέρηδων, οι οποίοι απ’ ότι φαίνεται δεν ευδοκιμούν μόνο στην ακροδεξιά και τους νεοναζί αλλά και στο κόμμα της κ. Γεννηματά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καυγάς στη Βουλή για την απόφαση Κοντονή να απονείμει χάρη και ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπό ληστή!"

Παυλόπουλος: Οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι είναι Σλάβοι

Την υποχρέωση των Ευρωπαίων εταίρων μας να ανταποκριθούν στο δικό τους ευρωπαϊκό καθήκον έναντι της Ελλάδας, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη τού παρελθόντος που οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε τεράστιες θυσίες, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου.

Υποδεχόμενος, για τρίτη φορά, στο Προεδρικό Μέγαρο τους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε έναν διπλό απολογισμό της τελευταίας τριετίας, υπενθυμίζοντας ότι κατά την πρώτη συνάντησή τους, σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, τους είχε διαβεβαιώσει ότι πρώτον η χώρα θα προχωρήσει αταλάντευτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, και θα είναι αξιόπιστος και συνεπής Σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Δεύτερον, ότι θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας θέματα με συνέπεια και πίστη, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να διεκδικούμε κάτι που δεν μας ανήκει, αλλά και χωρίς να παραχωρούμε οτιδήποτε, έστω και μία κεραία απ' αυτό που πράγματι μας ανήκει.

Ως προς το πρώτο, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα, πράγματι, έχει σταθεροποιήσει πλήρως την πορεία της και τον ρόλο της μέσα στην ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. «Και όχι μόνον αυτό, αλλά μέσα από τις δυσκολίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, με τις οποίες επιτύχαμε αυτό το αποτέλεσμα, οι εταίροι μας μας αναγνωρίζουν τούτο, που είναι και αυτονόητο: Είμαστε από τους πιο συνειδητοποιημένους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξ ου και ο σεβασμός, εξ ου και η δύναμη της Ελλάδας εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Το τρέχον πρόγραμμα έληξε μετά την τελευταία αξιολόγηση. Επετεύχθη συμφωνία και σε ό,τι αφορά τη διαχειρισιμότητα -προσέχω τον όρο που χρησιμοποιώ- του χρέους της Ελλάδας και, πλέον, μπαίνουμε στη φάση ενός άλλου προγράμματος, με πολύ διαφορετική νοοτροπία απ' αυτήν που είχαν τα προηγούμενα, όπως συνέβη και με άλλες χώρες, π.χ. με την Πορτογαλία και την Κύπρο» σημείωσε.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις γιατί, όπως είπε, για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα της σταθεροποίησής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, η συμπαράσταση των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου, από την πρώτη στιγμή, από το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, από τον Αύγουστο του 2015, ήταν συνεπής. «Παρά τις επί μέρους διαφορές, που είναι απόλυτα θεμιτές σε μία Δημοκρατία, οι πολιτικές δυνάμεις στον βασικό μας στόχο, τον στόχο της πορείας μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, υπήρξαν συντεταγμένες, ενωμένες και συνεπείς. Και γι' αυτό τις ευχαριστώ για μίαν ακόμη φορά δημόσια» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στους εταίρους μας, ενόψει του νέου προγράμματος, το οποίο -όπως είπε- θα έχει μία διαφορετική νοοτροπία και ένα διαφορετικό περιεχόμενο από τα προηγούμενα προγράμματα, επισήμανε ότι εδώ πρέπει να λάβουν υπόψη τους, κατά την κατάρτιση αυτού του προγράμματος, που επίκειται άλλωστε, ότι αυτές οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού για να παραμείνουμε στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, αποδίδονται και σε λάθη που δεν είναι δικά μας. Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, υπήρξαν λάθη εκείνων οι οποίοι διαμόρφωσαν τα πρώτα προγράμματα και, ιδίως, το πρώτο μνημόνιο. Είχε πολλά σφάλματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό της ύφεσης.

«Αυτές οι εσφαλμένες εκτιμήσεις που οδήγησαν, το τονίζω, σε θυσίες που δεν οφείλονται σε λάθη του ελληνικού λαού, πρέπει να ληφθούν υπόψη. Γιατί πρέπει να υπάρξει, κατά την κατάρτιση αυτού του προγράμματος, ένα είδος επανόρθωσης για τον ελληνικό λαό σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αυτά. Επειδή είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τους εταίρους μας, επειδή -θυμίζω- ότι ισχύει σε όλα αυτά τα πράγματα η αρχή της αλληλεγγύης και ο κανόνας pacta sunt servanda, γι 'αυτό στην όλη προσπάθεια που θα γίνει είμαι βέβαιος ότι και εκείνοι θ' ανταποκριθούν στο δικό τους, από τη δική τους πλευρά, ευρωπαϊκό τους καθήκον έναντι της Ελλάδας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την πΓΔΜ ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι ευνοούμε την προοπτική προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι υπάρχει μία σημαντική προϋπόθεση: Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο.

«Για να γίνει αυτό -όπως καταστήσαμε σαφές και είναι θέση αποδεκτή και από την ΕΕ και επίσης από το ΝΑΤΟ και από τα Ηνωμένα Έθνη- πρέπει η γειτονική μας χώρα να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της και πρωτίστως στο Σύνταγμά της. Γιατί το Σύνταγμα, ως έχει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται -σε καμία περίπτωση- σ' αυτές τις προϋποθέσεις» υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι περιμένουμε την εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης.

Μάλιστα, διεμήνυσε πως «μόνο όταν τελειώσει και τελειώσει οριστικά- δεν πρόκειται σε αυτό να υπάρξουν εκπτώσεις- μόνο μετά το πέρας όλης αυτής της διαδικασίας και αφού διαπιστωθεί ότι αυτή η αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και βεβαίως έναρξη συζητήσεων σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ. Τότε και μόνο τότε είναι δυνατόν να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων» παρατήρησε.

Επίσης, ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά εύχεται αυτή η διαδικασία να έχει ευνοϊκή κατάληξη και συμπλήρωσε ότι η ευθύνη ανήκει στη γειτονική χώρα, ενώ σημείωσε ότι μέσα από αυτήν τη συμφωνία προκύπτουν, όπως η ίδια η ΠΓΔΜ ομολογεί, η ιστορία και ο πολιτισμός της Μακεδονίας μας, της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτής της Μακεδονίας, η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της πάνω στην ιστορία και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας, αυτή η κληρονομιά είναι ελληνική στο ακέραιο.

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το γειτονικό κράτος έχει έναν λαό, ο οποίος είναι σλαβικός, μία γλώσσα που είναι σλαβική και το ομολογούν και οι ίδιοι και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναζητήσουν σε αυτήν τη σλαβική καταγωγή τους, τη σλαβική προέλευσή τους, ό,τι σημαντικό έχουν προσφέρει οι Σλάβοι γενικότερα και, ιδίως, στην περιοχή. Και όχι να αναζητούν ρίζες ή κληρονομιές που δεν τους ανήκουν. «Το κρατάμε αυτό εμείς, οι Έλληνες. Γιατί είναι σημαντικό και είναι η πρώτη φορά που το αποδέχτηκαν ύστερα από την δήλωση του Κίρο Γκλιγκόροφ. Αλλά επαναλαμβάνω: Η ευθύνη για την περαιτέρω πορεία τούς ανήκει. Εμείς είμαστε εδώ και να διευκολύνουμε τη δική τους πορεία, αλλά -και το τονίζω- να μην παραχωρήσουμε οτιδήποτε από εκείνο που μας ανήκει, σύμφωνα με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας» επισήμανε.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι δεν είναι μόνο ελληνοκυπριακό ή πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. «Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είναι διεθνές πρόβλημα. Επιδιώκουμε, πάντα, μία δίκαιη και βιώσιμη λύση και είμαστε απόλυτα ειλικρινείς» υπογράμμισε. Ωστόσο, παρατήρησε ότι «η λύση του Κυπριακού μπορεί να υπάρξει μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δοθέντος ότι η Κύπρος είναι πλήρες κράτος-μέλος της ΕΕ και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Τούτο σημαίνει, με βάση μάλιστα το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, ότι δεν είναι νοητή λύση του Κυπριακού με στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αδιανόητο με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο και έχει καταστεί σαφές στην Τουρκία. Το τονίζω, όχι μόνο από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέραν, δε, τούτου, αν αποδεχόμασταν κάτι τέτοιο για την Κύπρο, φανταστείτε πόσο καταστροφικό προηγούμενο, για την κυριαρχία των κρατών-μελών της ΕΕ, θα εδημιουργείτο. Τι άλλα προβλήματα θα μπορούσαν να υπάρξουν στο μέλλον. Αυτό είναι, πλέον, κοινός κανόνας στο πλαίσιο της ΕΕ και μία σημαντική επιτυχία σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση αυτού του μεγάλου θέματος. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι αυτή, πλέον, είναι κοινή γραμμή όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων και στην Κύπρο και στην Ελλάδα».

Τέλος, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επανέλαβε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο, να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να σεβαστεί τα σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ. Όπως τόνισε, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα πιστεύει στην καλή γειτονία και ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι κάθε αμφισβήτηση των συνόρων και του εδάφους της Ελλάδας είναι αμφισβήτηση των συνόρων και του εδάφους της ΕΕ, με όλες τις εντεύθεν συνέπειες.

Τους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές συνόδευαν ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, Νίκος Λαρυγγάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Παυλόπουλος: Οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι είναι Σλάβοι"

Μετά τον Άκη αποφυλακίζεται και ο Ηλίας Γεωργίου της Siemens

Μετά την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ένας ακόμη κατηγορούμενος για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου αποφυλακίζεται.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών έκανε σήμερα δεκτή την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει ο 80χρονος, ο οποίος κρατούνταν στις φυλακές μετά την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε κάθειρξη 11 ετών.

Ο Ηλίας Γεωργίου καταδικάσθηκε για την υπόθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη και των 450.000 γερμανικών μάρκων που κατηγορείται ότι έλαβε από τον γερμανικό κολοσσό της Siemens.

Η αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Ηλία Γεωργίου ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναίρεσης που έχει υποβάλει της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τον Άκη αποφυλακίζεται και ο Ηλίας Γεωργίου της Siemens"

Πόρισμα-σοκ για το έγκλημα στη Μάνδρα: Έχτισαν 39 αυθαίρετα, αμαξοστάσιο και γήπεδο μέσα στο ρέμα!

Την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών από υπαλλήλους του Δασαρχείου Αιγάλεω και της Πολεοδομίας Ελευσίνας, από αιρετούς του Δήμου Μάνδρας και από ιδιώτες μηχανικούς προτείνει η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στο πόρισμά της για τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Δυτική Αττική, τον Νοέμβριο του 2017. Το πόρισμα δεν αποδίδει ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής.

Στο 82 σελίδων πόρισμα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με βάση τόσο το ιστορικό και τη συχνότητα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, όπως καταγράφεται από το 2014 και μετά, ακόμη και αν αυτά προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, όσο και την υπάρχουσα ωριμότητα των σχετικών μελετών, όφειλαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων.

Στο Δασαρχείο Αιγάλεω οι ευθύνες καταλογίζονται σε υπάλληλους που καθυστέρησαν τρία χρόνια να απαντήσουν για το δασικό ή μη χαρακτήρα τής περιοχής, ώστε να αρχίσουν έγκαιρα τα αντιπλημμυρικά έργα. Καταλογίζονται, επίσης, ευθύνες, και για παραλείψεις που οδήγησαν στην έκδοση οικοδομικής άδειας για ανέγερση κτισμάτων (ακόμα και βιομηχανικού κτιρίου) εντός του ρέματος «Σούρες», κατά παράβαση των όρων και των περιορισμών δόμησης που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας.

Οι ευθύνες στην Πολεοδομία Ελευσίνας επιρρίπτονται, διότι δεν είχε ενεργοποιηθεί ως προς την καταγραφή των αυθαιρέτων κατασκευών κατά μήκος των ρεμάτων μετά από προηγηθέν πλημμυρικό φαινόμενο του Οκτωβρίου του 2015, ενώ προχώρησε στη σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας των περισσοτέρων αυθαιρέτων κατασκευών εκατέρωθεν των ρεμάτων, κατόπιν εορτής, δηλαδή μετά τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017. Επιπλέον, το πόρισμα διαπιστώνει ότι η εν λόγω πολεοδομία εξέδωσε νόμιμες άδειες για κατασκευή κτισμάτων ακόμα και μέσα στο ρέμα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, τα αυθαίρετα κτίσματα μέσα στα ρέματα της περιοχής υπερβαίνουν τα 39 και πρόκειται για αποθήκες, κατοικίες, πρατήρια καυσίμων, αμαξοστάσια, γήπεδα και κέντρο διασκέδασης. Σε αιρετούς του Δήμου Μάνδρας επιρρίπτονται ευθύνες για την ανέγερση αμαξοστάσιου και δημοτικού γηπέδου μέσα στην κοίτη του ρέματος, ενώ σε ιδιώτες μηχανικούς οι ευθύνες καταλογίζονται για το γεγονός ότι ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την κατασκευή των αυθαιρέτων κτισμάτων μέσα στο ρέμα.

Από τα κυριότερα συμπεράσματα της έκθεσης προκύπτει ότι:

α) Οι διαδικασίες υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι σύντομες.

β) Το Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών δεν κατέδειξε το μέγεθος του προβλήματος είτε λόγω περιορισμένων διαθέσιμων στοιχείων, είτε λόγω της μοναδικότητας του φαινομένου της 15ης Νοεμβρίου 2017.

γ) Υπήρξε μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά δεν αξιολογήθηκε ο βαθμός του επείγοντος των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

δ) Το πλημμυρικό φαινόμενο της 15ης Νοεμβρίου 2017 δημιούργησε την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης ζημιών στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών.

ε) Διαπιστώθηκε η ανάγκη οριοθέτησης ρεμάτων στην περιοχή συλλογής αξιόπιστων υδρολογικών δεδομένων και επικαιροποίησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας.

στ) Υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στην κοίτη των ρεμάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρισμα-σοκ για το έγκλημα στη Μάνδρα: Έχτισαν 39 αυθαίρετα, αμαξοστάσιο και γήπεδο μέσα στο ρέμα!"

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Τελικά αύριο βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείτο, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του , μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Παρότι υπήρξε πληροφορία ότι ο πρώην υπουργός επρόκειτο να αποφυλακιστεί σήμερα, τελικά οι συνήγοροί του ανακοίνωσαν ότι τελικά θα αφεθεί ελεύθερος αύριο. Στο πλευρό του κ. Τσοχατζόπουλου βρίσκεται η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Η προσφυγή για αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου στηρίζεται, κυρίως, όπως τόνισαν στη σημερινή διαδικασία οι συνήγοροί του, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου, στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας τους.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση της αγοράς των υποβρυχίων και των TOR M1 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε μόλις κατά ένα έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος"

Απαλλαγή Βαξεβάνη για τη μήνυση της Ευγενίας Μανωλίδου

Απαλλακτική απόφαση, μετά από μετατροπή της κατηγορίας της συκοφαντικής σε απλή δυσφήμιση και παύσης της δίωξης λόγω παραγραφής, εξέδωσε το μονομελές πλημμελειοδικείο για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, που δικάστηκε μετά από μήνυση της Ευγενίας Μανωλίδου, συζύγου του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, αντικείμενο της δίκης ήταν δημοσίευση το 2013 στον προσωπικό λογαριασμό του δημοσιογράφου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι η μηνύτρια «είναι στη λίστα Λαγκάρντ» και παραπομπή σε δημοσίευμα μέσου που ανήκει στον κ. Βαξεβάνη.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν, τόσο η μηνύτρια, όσο και ο σύζυγος της, οι οποίοι είπαν πως είναι απολύτως ψευδή όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος.

«Δεν έχω ποτέ κάνει μήνυση σε κανέναν, αλλά αυτό ήταν πολύ βαρύ. Έγραψε ότι είμαι στη λίστα Λαγκάρντ. Γεγονός που δεν ισχύει .Ήταν ο πρώην σύζυγος μου με τον οποίο είχα χωρίσει πριν 10 χρόνια. Είχε τη λίστα ο κατηγορούμενος και ήξερε ότι δεν είμαι εγώ στην λίστα».

Πρόεδρος: Ο πρώην σύζυγος σας, είχε βάλει εσάς σε αυτό το λογαριασμό στην Ελβετία;

Μηνύτρια: Όχι, απλά είχε δηλώσει το τηλέφωνο μου για να επικοινωνούν μαζί μου. Δεν είχα απολύτως κανένα δικαίωμα. Αναφέρομαι ως αντιπρόσωπος του πελάτη για περίπτωση επικοινωνίας και τίποτε άλλο. Από τον συγκεκριμένο λογαριασμό, δεν είχα καν να προσκομίσω ένα έγγραφο στην διαμάχη με τον πρώην σύζυγο μου για την διατροφή των παιδιών μας.

Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε στο δικαστήριο, πως μόλις είδε την ανάρτηση του κ. Βαξεβάνη επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο: «Του εξήγησα ότι αν θέλει μπορεί να καλέσει και την δικηγόρο της συζύγου μου που είχε στην αντιδικία με τον πρώην άντρα της, για να του δώσει τα δικόγραφα ώστε να δει ότι οι γυναίκα μου δεν γνώριζε λεπτομέρειες για αυτούς τους λογαριασμούς. Αυτός όμως συνέχισε με κατηγορεί τη σύζυγο μου. Η επιτροπή της Βουλής εξέτασε το ζήτημα και είδε ότι η σύζυγος μου δεν έχει σχέση με την λίστα Λαγκάρντ. Ο Βαξεβάνης όμως πάλι συνέχισε και έβγαλε νέο δημοσίευμα με φωτογραφία εμένα και της συζύγου μου, με τίτλο ‘χρυσοί πελάτες’. Η συνέχεια του δημοσιεύματος έγινε για λόγους προσωπικούς εμπάθειας...».

Στην απολογία του, ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων είπε πως έκανε το καθήκον του να ψάξει την υπόθεση της λίστας, αφού υπήρχε το όνομα της κ. Μανωλίδου. «Όταν συστάθηκε η επιτροπή στη Βουλή, έκανε αίτημα η επιτροπή για να μεταφραστούν τα έγγραφα της λίστας, και όχι ο Γεωργιάδης. Ένα δημόσιο πρόσωπο οφείλει να απαντά για λόγους διαφάνειας και ο Γεωργιάδης αντί αυτού κάνει μηνύσεις».

Στην αγόρευση του, ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν συντρέχει η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης, καθώς ο κατηγορούμενος που διέθετε τον δίσκο με τα στοιχεία της λίστας είχε την πεποίθηση πως όσα γράφει είναι αληθή. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, στην εκδικαζόμενη περίπτωση εφαρμόζεται η διάταξη για απλή δυσφήμιση σε βάρος της μηνύτριας, γιατί «υπάρχει σκοπός εξύβρισης καθώς ο κατηγορούμενος είχε την λίστα στα χέρια του καιρό, και είχε επικοινωνήσει με την μηνύτρια και του είχε πει ότι δεν έχει καμία σχέση. Επίσης έβαλε στο δημοσίευμα, όχι φωτογραφία του πρώην συζύγου της μηνύτριας, αλλά της ίδιας, με σκοπό τη δυσφήμηση».

Το δικαστήριο έκρινε ότι πράγματι ο δημοσιογράφος ανέφερε ψευδή γεγονότα, πλην όμως η πρόεδρος διατύπωσε αμφιβολίες ως προς το αν είχε ή όχι δόλο, και έτσι μετέτρεψε την συκοφαντική σε απλή δυσφήμιση - αδίκημα για το οποίο έχει επέλθει παραγραφή και επομένως παύει η ποινική δίωξη.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαλλαγή Βαξεβάνη για τη μήνυση της Ευγενίας Μανωλίδου"

Η Εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της αθώωσης ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα

Έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, η οποία αθώωσε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικημάτων, άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την ίδια θέση είχε στην αγόρευση του και ο εισαγγελέας της έδρας το περασμένο Σάββατο, ζητώντας την ενοχή του κατηγορουμένου, με αφορμή τις απειλές που εξαπολύθηκαν μέσω του facebook σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ΣKAI.

Μετά την διαφωνία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, το ηγετικό στέλεχος θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο, αυτή τη φορά από το εφετείο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της αθώωσης ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα"

Aρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ενημέρωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Επίσης, στις 15 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11πμ έως 8μμ.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Aρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις"

Πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΑ στο iefimerida: Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο με το άνοιγμα της μπροστινής πόρτας

Ο Πρόεδρος Εργαζομένων Συνδικάτου ΟΑΣΑ ΟΣΥ, Κωνσταντίνος Σιορίκης δηλώνει στο iefimerida οτι οι οδηγοί λεωφορείων δεν έχουν επίσημα ενημερωθεί για το νέο μέτρο για την εισφοροδιαφυγή σε λεωφορεία και τρόλεϊ που ετοιμάζεται να προωθήσει από σήμερα ο ΟΑΣΑ. Μιλά για προχειρότητα και για ερασιτεχνισμούς. Όλα αυτά εξηγεί δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.
«Εμείς ως συνδικάτο δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα. Σήμερα οι οδηγοί ανοίγουν όλες τις πόρτες και η τεχνική οδηγία από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ προς την ΟΣΥ είναι ότι θα ανοίγει ο οδηγός την μπροστινή την πόρτα και με μια καθυστέρηση 2- 3 δευτερολέπτων θα ανοίγει και τις υπόλοιπες πόρτες. Είναι δυνατόν; Μπορεί κάποιος νοήμων να σκεφτεί οτι σε δυο δευτερόλεπτα μπορεί να ανοίγει και τις άλλες πόρτες; Τίθεται ένα ερώτημα εδώ, αν κάποιος επιβάτης ανεβεί από την δεύτερη η την τρίτη πόρτα ο οδηγός τι θα κάνει;», δηλώνει στο iefimerida.gr
Συνεχίζει εξηγώντας ότι «όπου υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Θέλουν να διασφαλίσουν τα έσοδα, αλλά δεν θα το καταφέρουν με αυτόν τον τρόπο, χωρίς καμία ενημέρωση, η ενημέρωση είναι αμφίδρομη, πρέπει να γίνει και προς το επιβατικό κοινό, αυτές οι αποφάσεις είναι πρόχειρες. Δεν μπορεί μέσα σε 48 ώρες το ΣΚ, να γίνει η ενημέρωση τοσο των οδηγών, αλλά και του επιβατικού κοινού ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή επιβίβαση.
Εμείς ως συνδικάτο είμαστε ξεκάθαροι, όταν αξιωθούν να εξασφαλίσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις σε επάρκεια οδηγών και λεωφορείων είμαστε εδώ να το συζητήσουμε. Σε μια λεωφορειακή γραμμή πχ Στουρνάρη -Κηφισιά που έχει 35 στάσεις, από 5 δευτερόλεπτα να υπάρχει καθυστέρηση στη στάση ξέρετε πόσο θα καθυστερήσει το δρομολόγιο; Θα υπάρξει τεράστια αναμονή στις στάσεις και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».
Μάλιστα ο πρόεδρος των εργαζομένων τονίζει: «Το γνωρίζουν και οι ίδιοι, το μέτρο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί». Μάλιστα αναφέρει και πρακτικά θέματα που δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί.
Το ακυρωτικό μηχάνημα συμφωνά με τις οδηγίες πρέπει να μεταφερθεί πλησίον του οδηγού. Πρέπει να υπάρχει επιγραφή τοποθετημένη στην μπροστινή πόρτα που να αναγράφει μόνο είσοδος και στις άλλες πόρτες “μόνο έξοδος”. Μπορούν όλα αυτά να έχουν γίνει μέσα στο ΣΚ, εδώ μιλάμε για ερασιτέχνες.
Κ. ΣιορίκηςΚ. Σιορίκης
Τέλος ο κ. Σιορίκης τονίζει ότι η βασική αρμοδιότητα των οδηγών λεωφορείων είναι η ασφάλεια των επιβατών.
«Ο οδηγός είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια του επιβάτη, να τηρεί τα χρονοδιαγράμματα, αφετηρία τέρμα και σαν καλός επαγγελματίας να ειναι με το χαμόγελο σε μια ερώτηση του επιβάτη, πολυμηχάνημα δεν μπορεί να γίνει. Δηλαδή αν μπει κάποιος από την δεύτερη η τρίτη πόρτα τι θα κάνει; Θα τον κατεβάσει κάτω ο οδηγός, δεν υπάρχει αυτο το νομικό πλαίσιο. Το μέτρο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΑ στο iefimerida: Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο με το άνοιγμα της μπροστινής πόρτας "

Καμπάνια Ζάεφ με “μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα

Η “μακεδονική γλώσσα και ο λαός προστατεύονται και ενισχύονται, λέει ο Ζόραν Ζάεφ και συμπληρώνει ότι η “μακεδονική” ταυτότητα ισχύει πλέον erga omnes, για όλες τις χρήσεις.

Ιδιαίτερο βάρος δίνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στη γλώσσα η οποία όπως αναφέρει πλέον είναι η “μακεδονική” και έτσι θα χρησιμοποιείται και θα αναφέρεται παντού στον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και σε κάθε επίσημο οργανισμό και επίσημη εκδήλωση.

Στο λογαριασμό του Ζόραν Ζάεφ φιγουράρει ψηλά το βίντεο στο οποίο κάνει λόγο για ενίσχυση της “μακεδονικής” ταυτότητας, αλλά και της εθνικής πολιτιστικής ταυτότητας μια για πάντα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπάνια Ζάεφ με “μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα"

Κατρούγκαλος: Δεν μπορούμε να αναστρέψουμε τις περικοπές στις συντάξεις

«Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να μην αναστρέψουμε καμία θεσμική μεταρρύθμιση», ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό και στο νόμο που φέρει το όνομά του και προβλέπει νέες περικοπές στις συντάξεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε, ότι το 2016 ψηφίστηκε ο νόμος με την υποχρέωση για ένα χρόνο να μείνει απείραχτη η προσωπική διαφορά, εξηγώντας ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν ήταν τμήμα του ασφαλιστικού νόμου.

Πρόσθεσε, δε, ότι η πίεση από το ΔΝΤ για περικοπές στις συντάξεις είχε «εκβιαστική βαση» και συγκεκριμένα τον ελλειμματικό ΕΦΚΑ και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Στο σημείο αυτό ο υπουργός τόνισε πως ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός ενώ όσον αφορά τα πλεονάσματα οι στόχοι όχι μόνο έχουν επιτευχθεί αλλά και ξεπεραστεί.

Έβαλε μάλιστα στο πλάνο και το γεγονός ότι «το ΔΝΤ δεν είναι στο πρόγραμμα και δε θα είναι. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια έχουμε πολύ μεγαλύτερο εύρος κινήσεων από ό,τι στο παρελθόν» και εκτίμησε ότι, δεδομένων των παραπάνω, «όταν παρουσιάσουμε στους εταίρους μας, δεν θα υπάρχει καμία αντίρρηση να πράξουμε το αυτονόητο».

Κληθείς, τέλος να σχολιάσει τα όσα ακούγονται περί ανταλλαγής «χαρών» με τους δανειστές για τις μειώσεις στις συντάξεις, αποκάλεσε «χυδαίο και όχι καλοπροαίρετο το επιχείρημα».

«Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτήν που λέει το σύνταγμα», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι, «η δική μας κυβέρνηση δεν αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει, γιατί έχει έργο να παράγει».

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχετικά με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, όταν έρθει προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε ότι, «ο Πάνος Καμμένος ήταν υποστηρικτικός προς την κυβέρνηση», συμπληρώνοντας ότι υπήρξε συνεργασία ακόμα και σε ζητήματα που δεν υπήρχε σύμπλευση απόψεων.

«Δεν νομίζω ότι υπονομεύεται η σταθερότητα της κυβέρνησης», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι ο Υπουργός Άμυνας «θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει πολλά να κάνει και είναι σύμφωνος με την κυβερνητική πολιτική, εκτός από αυτό το πολύ σημαντικό θέμα».

«Είμαι βέβαιος ότι ως προς τη συμφωνία θα υπάρξει πλειοψηφία, ανεξάρτητα από τους ΑΝΕΛ», είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ερωτηθείς για τυχόν άλλες κυβερνητικές συμμαχίες, εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απάντησε πως «στόχος είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία και θα βρούμε τρόπο να το κάνουμε», απάντησε ερωτηθείς για τυχόν άλλες συμμαχίες.

«Γι’αυτό κάναμε τη συμφωνία, για να μην είναι απλώς "Μακεδονία" το όνομα της χώρας αυτής», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της γείτονος και αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι πολίτες της πΓΔΜ αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» σημείωσε ότι, «νομικά μπορεί να προσδιοριστεί η ιθαγένεια ή και η εθνότητα, όχι όμως το πώς αυτοπροσδιορίζεται κάποιος».

«Οι διαδικαστικές προβλέψεις είναι έτσι συμφωνημένες, ώστε να μας προστατέψουν από το πολιτικό κόστος. Έχουμε προβλέψει ότι θα τελειώσουν πρώτα όλες τους τις υποχρεώσεις, δηλαδή και το δημοψήφισμα και τις αλλαγές στο σύνταγμα και μετά θα έρθει στη Βουλή μας», απάντησε ερωτηθείς στο τι θα γίνει αν αποτύχει να περάσει τη συμφωνία από τη χώρα του ο Ζόραν Ζάεφ, ενώ ξεκαθάρισε ότι, σε κάθε περίπτωση, «είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος για κάτι που ξέρουμε ότι είναι σωστό για τη χώρα».

Σε ερώτηση για το ποιος θα ψηφίσει τη συμφωνία, στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δε θα την στηρίξουν, εκτίμησε ότι, «θα έχουμε πολύ πάνω από 151, όμως το θέμα είναι να έχουμε πολλές παραπάνω θετικές από ό,τι αρνητικές» και εξέφρασε την κυβερνητική αισιοδοξία ότι, «θα την έχουμε τη συμφωνία, άλλωστε άνθρωποι όπως ο Δανέλλης και ο Θεοδωράκης ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία», είπε τονίζοντας με νόημα ότι, «δεν έχουν μιλήσει όλοι».

«Ο κόσμος έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει», απάντησε ερωτηθείς για τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα έναντι της συμφωνίας με τα Σκόπια, ξεκαθαρίζοντας ότι, «ξεχωρίζω ότι υπάρχουν ομάδες που διαμαρτύρονται με τραμπουκισμό από αυτούς που στα αλήθεια διαδηλώνουν»

Για το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι τώρα που ο Ερντογάν δεν έχει μπροστά του τις εκλογές, θα μπορούσε να διαχειριστεί αλλιώς το θέμα. Τόνισε πάντως πως εξαρτάται από την άλλη πλευρά η αλλαγή τακτικής. «Από πλευράς μας κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε», κατέληξε ο Γ. Κατρούγκαλος αναφέροντας τη συνομιλία Τσίπρα - Ερντογάν και το ότι τέθηκε το θέμα στο ΝΑΤΟ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Δεν μπορούμε να αναστρέψουμε τις περικοπές στις συντάξεις"

Καμπανάκι Στουρνάρα: Μόνο ο OPEC θα πετύχαινε τέτοια πλεονάσματα ως το 2060

Aνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Παράλληλα αναφέρει πως είναι εξαιρετικά ευάλωτη ακόμα η οικονομία στους κλυδωνισμούς των αγορών, ενώ είναι απαγορευτική η δημοσιονομική χαλάρωση για τις δανειακές ανάγκες- βρόχος τα υψηλά πλεονάσματα-.
Στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που κατέθεσε πριν απο λίγο στον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας εκτιμά ότι δεδομένου ότι οι αποφάσεις του Eurogroup συνδέονται με ενισχυμένη εποπτεία και αιρεσιμότητα (που αποτελούν ουσιαστικά τις προϋποθέσεις για τη θέσπιση προληπτικής γραμμής στήριξης), ενώ παράλληλα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, παρέχουν στην ΕΚΤ τη διακριτική ευχέρεια να εξετάσει τη διατήρηση της "παρέκκλισης" (waiver) για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εξασφαλίσεων στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος. 
Παράλληλα, παρέχουν στην ΕΚΤ τη διακριτική ευχέρεια να εξετάσει την αποδοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων (στην κανονική χρονική περίοδο και στην περίοδο επανεπένδυσης).
Η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εκτιμώντας ότι το 2018 ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2% (απο 2,4% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη) και το 2019 στο 2,3% (απο 2,5%).
Παράλληλα η ΤτΕ, εκτιμά ότι απαιτείται η υιοθέτηση ενός μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής που θα είναι φιλικότερο προς την ανάπτυξη. Η υπερβολική εξάρτηση της δημοσιονομικής προσαρμογής από τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές συνιστά αντικίνητρο τόσο για την εργασία όσο και για τις επενδύσεις, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τη στροφή των δραστηριοτήτων προς την παραοικονομία και παρέχει κίνητρα για φοροδιαφυγή.
Για τις Τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες μείωσης των κόκκινων δανείων προκειμένου να ξεπεράσουν τους στόχους που είχαν τεθεί.
Υπενθυμίζεται, ότι οι τράπεζες υπέβαλαν στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2017 αναθεωρημένους στόχους για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Ο στόχος για το ύψος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο τέλος του 2019 τίθεται σε 64,6 δισ. ευρώ (από 66,4 δισ. ευρώ που ήταν αρχικά).
Ωστόσο, παρά την αναμενόμενη μείωση του υπολοίπου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 35,2% στο τέλος του 2019 (από 33,9% που ήταν ο αρχικός στόχος), εξαιτίας της αναθεώρησης προς τα κάτω των εκτιμήσεων για το ρυθμό πιστωτικής επέκτασης από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και της διενέργειας αυξημένων διαγραφών και πωλήσεων δανείων.
Τέλος, η ΤτΕ υπογραμμίζει στην Εκθεση την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι και μετά το τέλος του προγράμματος η οικονομική πολιτική θα παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και θα αποφύγει διολίσθηση σε πρακτικές του παρελθόντος που έφεραν την κρίση. Αυτό σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα απαιτεί πρώτον, σταθερή πολιτική βούληση και δεύτερον, δραστική βελτίωση της λειτουργίας των μηχανισμών που καλούνται να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή του δημόσιου τομέα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπανάκι Στουρνάρα: Μόνο ο OPEC θα πετύχαινε τέτοια πλεονάσματα ως το 2060"

Στέλνουν 5.000 φακέλους σε 4 αστυνομικούς

Τεράστιος κίνδυνος μαζικής παραγραφής χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων και απώλειας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο ελλοχεύει από την απόφαση-βόμβα
να σταλούν 5.000 υποθέσεις κρίσιμων ελέγχων στην Οικονομική Αστυνομία (υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.). Η συγκεκριμένη υπηρεσία διαθέτει μόνο τέσσερις αστυνομικούς για να χειριστούν αυτόν τον τεράστιο όγκο φορολογικών και οικονομικών ελέγχων. Ηδη στον 13ο όροφο του κτιρίου της ΓΑΔΑ έχουν σταλεί οι 90 πρώτοι φάκελοι με κρίσιμες φορολογικές έρευνες, ενώ έρχεται νέο κύμα αποστολής χιλιάδων σχετικών υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αφού, εκτός της ζημιάς για το Δημόσιο, ελλοχεύει ο κίνδυνος σειρά στελεχών των αρχών ασφαλείας να κατηγορηθούν για την παραγραφή των υποθέσεων και να οδηγηθούν στα δικαστήρια. Με την ΕΛ.ΑΣ. να φορτώνεται το δυσβάστακτο φορτίο όλων των οικονομικών ελέγχων της χώρας και να μετατρέπεται ξαφνικά σε ένα... νέο ΣΔΟΕ. Μια κατάσταση που έχει φέρει την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα αλλά και σε επέμβαση - χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε - της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με απόφαση της 18ης Ιανουαρίου 2018 όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επέστρεψαν περίπου 5.000 υποθέσεις στις δικαστικές αρχές, οι οποίες αφορούσαν εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές προανακριτικών αλλά και ανακριτικών ενεργειών για ειδικούς φορολογικούς ελέγχους και σχετικές έρευνες μεγάλης έκτασης. Τις υποθέσεις αυτές χειρίζονταν μέχρι τον Μάρτιο του 2018 το ΚΕΦΟΜΕΠ, οι ΔΟΥ και άλλες υπηρεσίες. Από τότε οι 5.000 φάκελοι στάλθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές εν όψει σύστασης της Διεύθυνσης Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη συσταθεί.

Σύσκεψη στον Αρειο Πάγο

Σε σύσκεψη που έγινε προ 12 ημερών στον Αρειο Πάγο, όπου συμμετείχαν ανώτατοι δικαστικοί, εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και άλλοι, κρίθηκε ότι η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο μοναδικός φορολογικός και ελεγκτικός μηχανισμός που έχει απομείνει και ότι σε αυτήν πρέπει να σταλούν οι 5.000 φάκελοι που αφορούν άγνωστο, πολλαπλάσιο, αριθμό ελεγχόμενων προσώπων. Στη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο προτάθηκε να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα στην Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), αφού η δομή αυτή υπάρχει, έχει πολυάριθμο προσωπικό και έχει πολύχρονη σχετική εμπειρία.
Ακόμη ζητήθηκε πολλοί από τους φακέλους να σταλούν πίσω στην ΑΔΑΕ, χωρίς να γίνει δεκτό οτιδήποτε από αυτά…

Ετσι άρχισε η μεταφορά των δικογραφιών προς την Οικονομική Αστυνομία που ήδη χειρίζεται - ύστερα από προκαταρκτικές εξετάσεις ή προανακρίσεις - περίπου 290 άλλες, προϋπάρχουσες κρίσιμες έρευνες. Ανάμεσα σε αυτές, παράνομες επιχορηγήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ύποπτες χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, παραβάσεις νομοθεσίας κοινωνικής ασφάλισης, παρανομίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, λαθρεμπόριο καυσίμων κ.λπ. Ακόμη χειρίζεται δεκάδες υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος. Επιπλέον, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποιεί ετησίως περίπου 1.200 επιτόπιους ελέγχους για παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ χειρίζεται και 1.500-1.600 περίπου καταγγελίες πολιτών.

Αδύνατη η περαίωση

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι, σύμφωνα με τον τωρινό προγραμματισμό, οι 5.000 αυτές δικογραφίες θα ανατεθούν στο Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης, όπου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή απασχολούνται μόνο τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο θα μετακινηθούν στην υπό σύσταση Διεύθυνση Διερεύνησης Οικονομικών Εγκλημάτων. Μάλιστα οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη υπενθύμιζαν, για να γίνει αντιληπτή αυτή η δυσαναλογία, ότι «όταν τον Οκτώβριο του 2015 οι ελεγκτικές αρμοδιότητες, μαζί με 3.500 φακέλους φορολογικών ελέγχων, μεταφέρθηκαν από τον ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αυτό είχε συνοδευτεί με την ενίσχυση της τελευταίας με 500 υπαλλήλους». Ενώ τώρα δεν υπάρχει καμιά ενίσχυση και οι χιλιάδες έλεγχοι ανατίθενται σε 2-3 αστυνομικούς!

Οπως επισήμαναν στο «Βήμα» παράγοντες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, «από αυτή τη συγκέντρωση του τεράστιου όγκου δικογραφιών στους ολιγάριθμους αστυνομικούς θα είναι αδύνατη η περαίωσή τους, θα υπάρξουν τεράστιοι κίνδυνοι δικονομικής μορφής λόγω παραγραφής φορολογικών και όχι μόνο παραβάσεων. Με αποτέλεσμα σειρά επιπλοκών και σε δικαστικό επίπεδο…».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους φακέλους από την πρώτη «σοδειά» που έχουν σταλεί στην ΕΛ.ΑΣ αφορούν ελέγχους με χρονικό βάθος πολλών ετών και για τους οποίους ελάχιστες ή μηδενικές ενέργειες έχουν γίνει.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η Οικονομική Αστυνομία θα χάσει τον επιχειρησιακό χαρακτήρα της, θα αναγκαστεί να μειώσει τους ελέγχους που έκανε τα τελευταία χρόνια και θα παρουσιάσει προβλήματα στη λειτουργία της. Θα σταματήσει να ελέγχει σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα και θα μετατραπεί σε υπηρεσία φορολογικών ελέγχων και μόνο. Αντίστοιχα προβλήματα φαίνεται ότι θα υπάρξουν και στην ομοειδή υπηρεσία της Ε.ΛΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα.
Πάντως, παρά τις αντιδράσεις και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που υπάρχουν, μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει αλλαγή πλεύσης. Κάτι που μεγεθύνει τον προβληματισμό των στελεχών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τις συνέπειες που θα προκύψουν.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέλνουν 5.000 φακέλους σε 4 αστυνομικούς"

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση σήμερα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά και τη χτεσινή πορεία, κατά την οποία σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών και σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση ενάντια στην ονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία» αλλά και μοτοπορεία για το ίδιο θέμα.

Η μοτοπορεία πρόκειται να ξεκινήσει στις 20.00, από το εμπορικό κέντρο One Salonica και θα καταλήξει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των διοργανωτών έχει ως εξης:

-Εκκίνηση 20:00 με κατεύθυνση τον Λευκό πύργο.
– Στάση επί τις Λ.Νίκης σβήσιμο των μοτοσυκλετών και Προσοχή θα ψάλουμε με όλη την δύναμη την ψυχής μας τον Εθνικό Ύμνο.
– Στην συνέχεια η πορεία θα συνεχίσει προς το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου με στάση στον χώρο που βρίσκεται το άγαλμα όπου θα Βροντοφωνάξουμε Το Μακεδονία Ξακουστή.
– Λήξης Μοτοπορείας.

Την ίδια ώρα, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην κεντρική είσοδο του λιμανιού, με πρόθεση των συγκεντρωμένων να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση σήμερα για τη συμφωνία των Πρεσπών"

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο Σύνταγμα

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για τρεις άνδρες (50, 29 και 20 ετών) που κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια κατά τα οποία ομάδα περίπου 30 ατόμων από τους συγκεντρωθέντες πέταξε πέτρες φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο Σύνταγμα"

Ευρωπαϊκή «συμμαχία» για τα κινήματα που θέλουν να υπερασπιστούν τα σύνορα των χωρών τους προτείνει ο Σαλβίνι

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, ο Ματέο Σαλβίνι, πρότεινε χθες Κυριακή τον σχηματισμό «μιας συμμαχίας στην Ευρώπη μεταξύ των κινημάτων που συμμερίζονται την ιδεολογία της Λέγκας» στην οποία θα συμμετέχουν «όλα τα ελεύθερα και κυρίαρχα κινήματα που θέλουν να υπερασπιστούν τους λαούς και τα σύνορά τους», κατά την ετήσια κομματική γιορτή του κόμματος στην Ποντίντα της βόρειας Ιταλίας.

Στη διάρκεια της γιορτής, στην οποία σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης συμμετείχαν περίπου 50.000 άνθρωποι από όλη την Ιταλία, ο Σαλβίνι δεσμεύθηκε να επεκτείνει την επιτυχία της Λέγκας σε όλη την Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών του 2019.

«Οι Ευρωεκλογές του 2019 θα είναι δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των ελίτ, των τραπεζών, της χρηματοοικονομικής ισχύος, της μετανάστευσης, της εποχικής εργασίας από την μία, και της Ευρώπης των λαών και της εργασίας, από την άλλη. Πιστεύω ότι θα είμαστε πλειοψηφία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιδέες της Λέγκας είναι «η τελευταία ελπίδα να παραμείνει ζωντανή η Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε ότι οι υποστηρικτές του κόμματος θα πρέπει να «απελευθερώσουν» τους Ευρωπαίους.

«Είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα», σχολίασε ο Σαλβίνι από την σκηνή, έχοντας πίσω του τα βασικά συνθήματα της Λέγκας: «Λογική διακυβέρνηση» και «Οι Ιταλοί πρώτα».

Στα περίπτερα που εκπροσωπούσαν τις επαρχίες της Ιταλίας πωλούνταν μπλουζάκια με το πορτρέτο του Σαλβίνι και το σύνθημα «Η καλή ζωή έχει τελειώσει οριστικά», μια αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Λέγκας, ο οποίος τόνισε ότι «για τους παράνομους μετανάστες, η καλή ζωή έχει τελειώσει».

Ο Σαλβίνι έχει καταφέρει να επιβάλει το ζήτημα των μεταναστών στην ευρωπαϊκή ατζέντα απαγορεύοντας στις αρχές Ιουνίου σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που είχαν διασώσει μετανάστες στη Μεσόγειο να ελλιμενιστούν στην Ιταλία.

«Η απόφαση να ανοίξουν ή να κλείσουν τα σύνορα εναπόκειται στον υπουργό Εσωτερικών», τόνισε χθες.

Η απόφασή του αυτή έχει προκαλέσει διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας, η οποία κατηγόρησε τη Ρώμη για «ανευθυνότητα».

Ωστόσο η σκληρή γραμμή του Σαλβίνι φαίνεται να έχει απήχηση μεταξύ των Ιταλών. Μία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα μέσα Ιουνίου από το ινστιτούτο Ipsos έδειξε ότι το 59% των Ιταλών εγκρίνει τις απόφάσεις τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκή «συμμαχία» για τα κινήματα που θέλουν να υπερασπιστούν τα σύνορα των χωρών τους προτείνει ο Σαλβίνι"

Πολιτική κρίση στη Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Χορστ Ζεεχόφερ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, που βρίσκεται σε σύγκρουση με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ για την μεταναστευτική πολιτική, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, δήλωσαν στο AFP πηγές της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) της Βαυαρίας.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ έκανε γνωστή την πρόθεσή του κατά την διάρκεια κομματικής συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών στο Μόναχο, η οποία παρατάθηκε μέχρι αργά το βράδυ. Ο Ζεεχόφερ προτίθεται επίσης να αποχωρήσει από την προεδρία της CSU, που συμμετέχει στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, τα οποία δεν θεωρεί ισοδύναμα με συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της CSU, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι η χθεσινοβραδινή συνάντηση με την Καγκελάριο δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ τόνισε ότι δεν θεωρεί το προϊόν της διαπραγμάτευσης της κυρίας Μέρκελ με τους ευρωπαίους εταίρους ισοδύναμο με τις δικές του προτάσεις για συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις.

Ο κ. Ζεεχόφερ περιέγραψε το σχέδιο της κυρίας Μέρκελ ως «ανεπαρκές» και υποστήριξε ότι οι προτάσεις της δεν αποτελούν λύση, ενώ «οδηγούν σε περισσότερη και όχι λιγότερη μετανάστευση». Για τον ίδιο, η μόνη λύση μπορεί να είναι οι απευθείας επαναπροωθήσεις μεταναστών στα γερμανικά σύνορα. «Μπορώ να συζητήσω μαζί της (ενν. την κυρία Μέρκελ) τα πάντα, αλλά όχι και ότι έχουμε ισοδύναμες λύσεις».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική κρίση στη Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Χορστ Ζεεχόφερ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news