facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Τρεις προσαγωγές από τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης, γύρω στις 9 το βράδυ, στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που έχουν διοργανώσει το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Όπως έγινε γνωστό και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων που συμμετείχε στη συγκέντρωση, πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Παραμένουν έως αυτή την ώρα κλειστές η Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη και η Βασιλίσσης Αμαλίας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις προσαγωγές από τα επεισόδια στο Σύνταγμα"

Αποχωρήσεις στο Ποτάμι, μετά το διαζύγιο με ΚΙΝΑΛ

Σε περιδίνηση βρίσκεται το Ποτάμι, μετά την απόφαση για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, καθώς ήδη εμφανίστηκαν οι πρώτες αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα, η πολιτική κίνηση «Μπροστά», η οποία συνεργάστηκε με το Ποτάμι τα τελευταία τρία χρόνια, ανακοίνωσε την αποχώρηση από το κόμμα και την παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής.

Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού, έπειτα από εισήγηση του κ. Θεοδωράκη, αποφάσισε την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής και τη διεξαγωγή συνεδρίου τον προσεχή Οκτώβριο.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Κινήματος, το οποίο σε ανακοίνωσή του, επεσήμανε ότι «προχωράμε μπροστά με όσους μπορούν και θέλουν».

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον της απόφασης για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ τάχθηκε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Μίλτος Κύρκος.

Η ανακοίνωση του «Μπροστά»

«Η σημερινή απόφαση της ΜΕ.ΣΥ.Α. για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού έρχεται σε αντίθεση με την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θεωρούμε ουσιαστική προϋπόθεση για την πολιτική ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου, αλλά και βασική προϋπόθεση της συνεργασίας μας με το Ποτάμι από το 2015.

Στα χιλιάδες στελέχη του Ποταμιού, που ήρθαν στις κάλπες του Νοεμβρίου, που πιστεύουν ότι η διαφορετικότητα δεν είναι λόγος ρήξης και πιστεύουν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ο χώρος μέσα στον οποίο μπορούν να επιβιώσουν οι ιδέες τους, τα καλούμε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα.

Ευχαριστούμε το Σταύρο Θεοδωράκη και τους συνεργάτες του, τους βουλευτές, τα πολιτικά στελέχη, τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και τους εθελοντές του Ποταμιού για τη συνεργασία.

Ευχόμαστε στο Ποτάμι να συνεχίσει να υπάρχει χάριν της πολυφωνίας που έχει ανάγκη η πολιτική μας ζωή».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχωρήσεις στο Ποτάμι, μετά το διαζύγιο με ΚΙΝΑΛ"

Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ στην απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει

Έπειτα από την απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής ήρθε απάντηση. «Αμφιθυμίες, μπρος πίσω και μετέωρα βήματα δεν βοήθησαν. Προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και προστίθεται: «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και του ρόλου μας. Το εγχείρημα δύσκολο, η ευθύνη όμως ακόμη μεγαλύτερη».

Το ΚΙΝΑΛ επίσης σημειώνει: «Όποιος υποτιμά την ανάγκη για ενότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι θα κριθεί από τον κόσμο της παράταξης. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι το κεκτημένο των εκατοντάδων χιλιάδων συνιδρυτών του που αποτελούν τους μόνους αναντικατάστατους εγγυητές της πορείας του. Ενώσαμε τον κατακερματισμένο προοδευτικό χώρο. Στόχος μας ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος, μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών.

Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στις εκλογές του Νοεμβρίου και στο συνέδριο του Μαρτίου, αποτυπώθηκε με σαφήνεια ότι το κίνημα αλλαγής εκφράζει τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.

Ενώσαμε και εκφράζουμε τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Υπηρετούμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για πολιτική ενότητα μέσα από τις αναγκαίες συνθέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η οποία καταληκτικά επισημαίνει: «Οι διαφορετικές απόψεις ενισχύουν τον πλουραλισμό του εγχειρήματος αρκεί να διασφαλίζουν την ενότητα και την συσπείρωση και όχι να οδηγούν στον κατακερματισμό.

Κάθε δυσκολία μας ενώνει ακόμη περισσότερο. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για την ισχυρή Κεντροαριστερά που θα εξασφαλίσει προοδευτικές λύσεις για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Προχωράμε μπροστά με ανοιχτό πνεύμα, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ στην απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει"

Στ.Θεοδωράκης: Αιχμές στο ΚΙΝΑΛ από την ομιλία του -Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ

«Η απεμπλοκή μας από το Κίνημα Αλλαγής ήταν αναγκαία», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το απόγευμα της Κυριακής στην ομιλία του μετά τη συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού, όπου και αποφασίστηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στο πρώην κόμμα του κάνοντας λόγο για «σημαία παλιομοδίτικου κόμματος» που έχει υψωθεί στο ΚΙΝΑΛ, η οποία όπως είπε είναι συνταγή αποτυχίας, όπως είπε.

Παράλληλα καταλόγισε στην ηγεσία του επιμονή σε πολιτικές του παρελθόντος ενώ σημείωσε ότι η μεταρρυθμιστική άπνοια δεν ταιριάζει στο Ποτάμι. Μεταξύ άλλων, απάντησε σε σενάρια περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή με ΝΔ: «Και ορισμένοι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής για να δικαιολογήσουν την ανυποχώρητη στάση μας σε θέματα αρχών την αποδίδουν σε μυστικές συμφωνίες. Ψέματα! Ίσως κάποιοι κρίνουν και εξ ιδίων τα αλλότρια. Το λέω λοιπόν ξανά: Το Ποτάμι δεν θα γίνει το ρεαλιστικό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το εκσυγχρονιστικό άλλοθι της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης, ‘ασκησε δριμεία κριτική στον τρόπο λειτουργίας του ΚΙΝΑΛ και στον τρόπο λήψης αποφάσεων, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για την ηγεσία του, που ύψωσε σημαία παλιομοδίτικη.

«Κάναμε θυσίες για να υπερασπιστούμε αυτή την ένωση. Όμως κάτι δεν πάει καλά. Αν και ο χώρος που δημιουργήσαμε διαθέτει δυνάμεις που εκφράζουν ενδιαφέρουσες και καινοτόμες απόψεις, εντούτοις, η ηγεσία επιμένει σε πολιτικές του παρελθόντος» ανέφερε για να προσθέσει: «Δεν μπορώ να καθυστερώ άλλο την αλήθεια! Η σημαία ενός παλιομοδίτικου κόμματος που υψώθηκε ξαφνικά στο ΚΙΝΑΛ είναι συνταγή αποτυχίας».

Επαναλαμβάνοντας τη στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών και στη συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ότι το απόλυτο «όχι» δεν είναι πολιτική.

«Ήταν η καραμέλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δηλητηρίασε την Ελλάδα στα χρόνια της αντιμνημονιακής υστερίας. Οι επαγγελματίες της κλασικής πολιτικής θα σου πουν ότι έτσι κάνεις πολιτική. Έτσι κρατάς τον κόσμο σου. Κάνουν λάθος!» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής Επικρατείας σε οποιοδήποτε κόμμα Αριστερά ή Δεξιά, ξεκαθάρισε απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε για τις επιλογές του και στα υπονοούμενα που αφέθηκαν για τις αιτίες πίσω από αυτές.

Εξηγώντας δε την απόφαση του να εισηγηθεί την απεμπλοκή από το ΚΙΝΑΛ είπε ότι αυτό αποτελεί και αίτημα των υποστηρικτών του κόμματος. «Όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες μας καλούν να σταθούμε καθαρά μπροστά τους, όχι κρυμμένοι σε άλλα σχήματα. Να έχουν καθαρές επιλογές στις εθνικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές» είπε.

«Έχουμε μάχες να δώσουμε. Και θέλω να είμαστε όλοι μαζί. Το Ποτάμι είναι εδώ. Το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» τόνισε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού.

Ολόκληρη η ομιλία Στ. Θεοδωράκη

Πρώτη μέρα του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και η πολιτική συνεχίζει να συνεισφέρει στη μελαγχολία της Κυριακής. Πηγές ανησυχίας; Η υπερφορολόγηση και τα χρέη. Η απουσία ευκαιριών για τα παιδιά που αποφοιτούν. Η συνεχιζόμενη διαρροή εγκεφάλων. Η αδυναμία συνεννόησης στα εθνικά θέματα. Η επαπειλούμενη περικοπή συντάξεων. Η ανασφάλεια στις γειτονιές. Οι επαναλαμβανόμενες πλημμύρες των ίδιων και των ίδιων περιοχών. Οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές στα νησιά και τον Έβρο.

Ένας ατέλειωτος κατάλογος από μικρά και μεγάλα προβλήματα σε μια χώρα που έχει χάσει την αυτοπεποίθησης της. Σε μια χώρα που έχει κουραστεί να προσπαθεί. Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί η Ελλάδα παραμένει η εξαίρεση του κανόνα, που θέλει τις ευρωπαϊκές χώρες να κλείνουν σε 3 – 4 χρόνια τους λογαριασμούς τους με την κρίση και να προχωρούν μπροστά;

Η αιτία βρίσκεται στους δημαγωγούς που κυριάρχησαν σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και το σύστημα -μιντιακό, οικονομικό, συντεχνιακό- που τους ενίσχυσε.

Η ιστορία είναι παλιά, αλλά σήμερα έχει βρει τη συνέχειά της στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι αυτοί που επαναλαμβάνουν τα λάθη. Είναι αυτοί που καθυστερούν τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Η κυβέρνηση τσαλαβουτάει σε λασπόνερα που η ίδια δημιουργεί. Η πολιτική υπερχείλιση του κ. Καμμένου στο κυβερνητικό σχήμα, αναδύει μια δυσάρεστη οσμή στην κοινωνία. Ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν το αντέχουν.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το δημόσιο, η επιχειρηματικότητα, η παιδεία, η ασφάλεια των πολιτών έχουν παραδοθεί σε ιδεοληπτικούς και κομματάρχες.

Από την άλλη, η ΝΔ μοιάζει στριμωγμένη στη δεξιά πλευρά του χάρτη. Περιμένει την πτώση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς να δίνει καμία καθαρή εικόνα για τις κυβερνητικές της προτεραιότητες, και κυρίως για τα πρόσωπα της επόμενης διακυβέρνησης, εκτός αν συνεχίσουν με τους υπουργούς του παρελθόντος.

Πού είναι η λύση λοιπόν; Νέα μυαλά, που δεν θα είναι διαβρωμένα από τον παλιό τρόπο σκέψης. Νέα μυαλά, χωρίς εξαρτήσεις. Νέα μυαλά, με εμπειρία στην κανονική ζωή. Η λύση είναι μεγάλες αλλαγές παντού. Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!

Αλλαγές και βελτιώσεις στο πολιτικό σύστημα, στην επιχειρηματικότητα, στην εκπαίδευση, στην Άμυνα, στο κράτος. Παντού κυριαρχεί ο παραλογισμός. Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους φοιτητές σε ξένα πανεπιστήμια και απαγορεύουμε τα μη κρατικά πανεπιστήμια στη χώρα μας! Η γραμμή άμυνάς μας είναι κυρίως στη θάλασσα και έχουμε περισσότερα τανκς από τη Γερμανία!

Ζούμε από τον τουρισμό, από το περιβάλλον και οι τελευταίες βουτιές του Κουστώ μαρτυρούν ότι η θάλασσα της Σαντορίνης είναι έρημος.

Θέλουμε επενδύσεις και έχουμε δημιουργήσει 20 κάστρα γραφειοκρατών, που μπλοκάρουν τις επενδύσεις. Να το βάλουμε λοιπόν καλά στο μυαλό μας: Όσο η λειτουργία του δημόσιου τομέα δεν εκσυγχρονίζεται, η επιβάρυνση της οικονομίας θα αυξάνεται!

Είμαστε υπέρ της λύσης του Μακεδονικού γιατί εκτός των άλλων δεν θέλουμε η γειτονική μας χώρα να γίνει προγεφύρωμα του Πούτιν και του Ερντογάν.

Τασσόμαστε υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την ασυλία των υπουργών, την κυριαρχία των κομματαρχών στη Δικαιοσύνη, το συγκεντρωτικό και κομματικό κράτος, την εμπλοκή της εκκλησίας στις πολιτικές υποθέσεις, την απουσία μη κρατικών πανεπιστημίων, τους λειψούς εκλογικούς κύκλους.

Κάποιοι προβάλλουν το ερώτημα: Γιατί να μιλάμε για όλα αυτά τώρα; Γιατί να μην περιμένουμε την επόμενη κυβέρνηση; Απαντώ λοιπόν: Γιατί κάποιοι πρέπει να δεσμευτούν. Δεν έχουμε πολλούς κύκλους ζωής και οι Έλληνες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο!

Και θέλω να πω κάτι που το Ποτάμι θα λέει ξανά και ξανά!

Στην πολιτική η αλήθεια μπορεί να κρύβεται σε δυσάρεστα και αντιδημοφιλή πράγματα. Και κάποιες φορές η αλήθεια μπορεί να σε πηγαίνει στις πράξεις των αντιπάλων σου. Μπορεί και αυτοί να κάνουν κάτι καλό. Πρέπει να έχεις την πολιτική τόλμη να το αναγνωρίζεις.

Γιατί, όπως σοφά σημειώνει ο Νίκος Αλιβιζάτος, «αύριο με μάρτυρα τον ίδιο τον λαό θα μπορείς έντιμα να αξιώσεις από τον αντίπαλο σου να σου συμπεριφερθεί αναλόγως». Το απόλυτο ΟΧΙ, δεν είναι πολιτική. Ήταν η καραμέλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που δηλητηρίασε την Ελλάδα στα χρόνια της αντιμνημονιακής υστερίας.

Οι επαγγελματίες της κλασικής πολιτικής θα σου πουν ότι, έτσι κάνεις πολιτική, έτσι κρατάς τον κόσμο σου. Κάνουν λάθος! Τα απόλυτα ΟΧΙ διαπαιδαγωγούν την κοινωνία στην άρνηση και στην απόρριψη, την οποία θα εισπράξεις εσύ με τη σειρά σου όταν γίνεις κυβέρνηση.

Το Ποτάμι έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτικού Κινήματος. Ζει μέσα στην πραγματικότητα, είναι ανθεκτικό στις πιέσεις συμφερόντων και συντεχνιών, δεν έχει γραφειοκρατικοποιηθεί, δεν κρύβεται πίσω από στερεότυπα.

Στη σύντομη ιστορία μας δοκιμάσαμε και τις δύο επιλογές που έχει κάποιος στην πολιτική. Και μόνοι και με άλλους.

Μόνοι γιατί έπρεπε να πούμε καθαρά στον κόσμο τις απόψεις μας, χωρίς εκπτώσεις και προσμίξεις και με άλλους γιατί θέλαμε να ενώσουμε παράλληλες δυνάμεις σε ένα μεγαλύτερο σχήμα. Και κάναμε θυσίες για να υπερασπιστούμε αυτή την ένωση!

Όμως, κάτι δεν πάει καλά. Αν και ο χώρος που δημιουργήσαμε, διαθέτει δυνάμεις που προτείνουν καινοτόμες λύσεις, εντούτοις η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επιμένει σε πολιτικές του παρελθόντος. Η μεταρρυθμιστική άπνοια δεν ταιριάζει σε όλους εμάς που συγκεντρωθήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής.

Ξεφύλλιζα αυτές τις μέρες τις ιστορίες του κ. Κόινερ, από το γνωστό ομώνυμο βιβλίο του Μπρεχτ… ξέρετε εκεί που λέει «Με τι ασχολείσθε αυτόν τον καιρό;» Και ο άλλος αποκρίνεται: «Είμαι πολύ απασχολημένος, προετοιμάζω το επόμενο λάθος μου».

Αλλά, είναι άλλη η ιστορία που μου αρέσει: Ένας άνθρωπος, που είχε καιρό να δει τον κύριο Κ., τον χαιρέτισε λέγοντας: «Δεν αλλάξατε καθόλου». «Αχ!» έκανε ο κύριος Κ., και χλόμιασε.

Γιατί πρέπει συνεχώς να αλλάζουμε. Να μην κολλάμε στα παλιά, να ταράζουμε τα νερά, να αναθεωρούμε όπου χρειάζεται. Δεν μπορώ, λοιπόν, να καθυστερώ άλλο την αλήθεια!

Η σημαία ενός παλιομοδίτικου κόμματος που υψώθηκε ξαφνικά στο Κίνημα Αλλαγής είναι συνταγή αποτυχίας. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφθούμε ξανά έντονα το μέλλον. Εμείς οι Ποταμίσιοι έχουμε ένα στόχο. Να επικρατήσουν οι προοδευτικές πολιτικές.

Και πρώτο μέλημα αυτή τη στιγμή, είναι να σώσουμε τον προοδευτισμό! Όχι για την υστεροφημία μας, αλλά γιατί το χρωστάμε στον ελληνικό λαό. Και δεν υπάρχει ασφαλέστερο καταφύγιο για τον προοδευτισμό από το Ποτάμι! Κανένας δεν μπορεί να φροντίσει τον προοδευτισμό περισσότερο από εμάς.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές. Το κυρίαρχο μοντέλο είναι το κομματικό – ψηφοθηρικό. «Δώσε για να πάρεις», «Σώπασε και περίμενε», «Μην πειράξεις κανένα για να μην ενοχληθεί και πάει στο απέναντι μαγαζί». Όσοι κινούμαστε εκτός αυτού του μοντέλου, έχουμε μπροστά μας μόνο ανηφόρες. Μόνο εμπόδια, μόνο τρικλοποδιές. Δεν αναζητούμε, λοιπόν, εύκολες λύσεις. Δεν υπάρχουν!

Η απόφαση να συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός νέου φορέα λήφθηκε από τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων πέρυσι το καλοκαίρι μετά από πρότασή μου.

Είχα στο μυαλό μου ένα νέο χώρο που θα είχε τα καλά όλων των δυνάμεων. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Μεταρρυθμιστές, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, κινήσεις πολιτών, οικολόγοι…Σε μια θετική πρόσθεση.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οι τελευταίες μεγάλες αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας. Κάποιοι θεωρούν ότι τα προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής δημιουργούνται από τις διαφορετικές φωνές. Είναι λάθος.

Αποφάσισαν, λοιπόν, εντελώς ξαφνικά και έξω από αυτά που είχαν συμφωνηθεί να μετατρέψουν το Πολιτικό Συμβούλιο σε συμβουλευτικό όργανο. Και καλούν την Κοινοβουλευτική μας ομάδα να ταυτιστεί απολύτως με την ΚΟ της ΔΗΣΥ.

Αν δεχθούμε αυτά τα τελεσίγραφα, αυτό θα σημάνει την εγκατάλειψη των ριζοσπαστικών θέσεων του Ποταμιού, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στα δικαιώματα, στην οικονομία.

Είχαμε την υποχρέωση, λοιπόν, να βρούμε μια λύση. Η απόφαση σας, η απόφασή μας – με συντριπτική πλειοψηφία -να απεμπλακούμε από το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτή τη στιγμή η αναγκαία επιλογή.

Για να μην απαξιωθεί το Ποτάμι. Για να μη διαλυθεί μέσα στις έριδες το Κίνημα Αλλαγής. Σεβόμαστε τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κοινό μας κάλεσμα. Σεβόμαστε τους συμμάχους μας στο Κίνημα Αλλαγής. Στελέχη του ΚιΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ, όπως και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως της νεότερης γενιάς που μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες. Στο Κίνημα Αλλαγής αφήνουμε συμμάχους. Ανθρώπους που θα συνεχίσουμε να συναντάμε.

Τι κάνουμε λοιπόν τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες:

-Απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής.

-Οργανωτική ανασυγκρότηση, σε συμμαχία και συνεχή συνεργασία, με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

-Κάλεσμα επιστροφής σε όσους απομακρύνθηκαν ή αδρανοποιήθηκαν.

– Συνέδριο τον Οκτώβριο με όλους αυτούς που έχουν παράλληλες σκέψεις με εμάς.

– Συγκρότηση – μέσα στον Ιούλιο – ομάδων εργασίας για αποσαφήνιση πολιτικών και οργανωτικών θεμάτων.



Το Συνέδριο του Οκτωβρίου θα είναι ένα ανοικτό συνέδριο όπου θα τεθούν και θα συζητηθούν όλα:

-πολιτικές προτεραιότητες

-κανόνες λειτουργίας

-ηγεσία

Εκεί, στο συνέδριο θα αποφασιστεί με ποια ηγεσία θα συνεχιστεί αυτή η πορεία.

Δεν αγκιστρώνομαι σε καμία καρέκλα και νομίζω ότι το έχω αποδείξει. Το «Κλείσε το στόμα σου και απόλαυσε» δεν μου πάει. Δεν με δελεάζει να είμαι βουλευτής Επικρατείας κάποιου άλλου κόμματος, οποιουδήποτε κόμματος, δεξιά ή αριστερά.

Θέλαμε και θέλουμε ένα Ποτάμι με φιλελεύθερες αρχές, με μεταρρυθμιστική ορμή, με σύγχρονες αντιλήψεις.

Όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες μας καλούν να σταθούμε καθαρά μπροστά τους. Όχι κρυμμένοι σε άλλα σχήματα. Να έχουν καθαρές επιλογές στις εθνικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Οι επαφές μας με το ευρωπαϊκό ρεύμα Μακρόν δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή. Πρέπει να το εκφράσουμε δυνατά και στην Ελλάδα. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες μάχες. Και πρέπει να τις δώσουμε όλοι μαζί.

Τα σενάρια που μας φέρνουν τον Μάρτιο σε συμφωνία με τον Μητσοτάκη και τον Ιούνιο σε συμφωνία με τον Τσίπρα είναι κατασκευασμένα και αποσκοπούν στη μείωση της επιρροής μας. Ειδικά αυτή την περίοδο, τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές τους συμφέρει να λένε ότι οι δεξαμενές τους φτάνουν μέχρι το Ποτάμι…

Ψέματα!

Κάποιοι πάλι στη ΝΔ διαδίδουν ότι το Ποτάμι έφυγε αριστερά. Άρα το φιλελεύθερο κέντρο είναι δικό τους…

Ψέματα!

Και ορισμένοι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής – για να δικαιολογήσουν την ανυποχώρητη στάση μας σε θέματα αρχών – την αποδίδουν σε μυστικές συμφωνίες.

Ψέματα!

Και ορισμένοι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής για να δικαιολογήσουν την ανυποχώρητη στάση μας σε θέματα αρχών την αποδίδουν σε μυστικές συμφωνίες. Ψέματα!

Ίσως κάποιοι κρίνουν και εξ ιδίων τα αλλότρια. Το λέω λοιπόν ξανά: Το Ποτάμι δεν θα γίνει το ρεαλιστικό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το εκσυγχρονιστικό άλλοθι της ΝΔ.

Το Ποτάμι είναι Ποτάμι.Καθαρό! Διαυγές! Και όχι θολό και υπόγειο.

Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικούς που δεν ταλαντεύονται συνεχώς ανάμεσα στον συντηρητισμό και τον λαϊκισμό.

Η αδυναμία των κλασικών πολιτικών να προσαρμοστούν στη νέα κοινωνική πραγματικότητα έχει πολλαπλασιάσει – τα τελευταία χρόνια – αυτούς που αρνούνται να ψηφίσουν και αυτούς που δεν έχουν τι να ψηφίσουν. Ανάμεσα τους και οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι του Ποταμιού – όπως μαρτυρά η μελέτη της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Αυτές είναι οι μεγάλες πηγές μας

Είμαι αισιόδοξος, λοιπόν, για το μέλλον. Έχω περιέργεια και θάρρος για το μέλλον. Η περιέργεια σε κάνει να πας και έξω από τους γνωστούς δρόμους. Και το θάρρος σου δίνει δύναμη να κινηθείς. Έχουμε μάχες να δώσουμε. Και θέλω να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Πού είναι η λύση λοιπόν;

Το ερώτημα έχει απάντηση: Το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το Ποτάμι είναι εδώ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στ.Θεοδωράκης: Αιχμές στο ΚΙΝΑΛ από την ομιλία του -Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ"

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Μπλόκο και χημικά από την ΕΛΑΣ στους διαδηλωτές για τη Μακεδονία (βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία για τη Μακεδονία όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να προσπεράσουν καινούργιο μπλόκο που έστησε η αστυνομία στη συμβολή των οδών Στρατηγού Καλλάρη και Λεωφόρου Νίκης.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Σημειώνεται ότι οι διαδηλωτές κατάφεραν να προσπεράσουν το αρχικό μπλόκο των ΜΑΤ στην Αγίας Σοφίας.



Συγκεκριμένα, παρά τις προτροπές των αστυνομικών να κινηθούν δυτικά, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου όπου συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές.

Προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου βρίσκονται περίπου 100 αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν να κατευθύνονται οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Παρά τις προτροπές των αστυνομικών να κινηθούν δυτικά, οι διαδηλωτές κατέβηκαν στη Λεωφόρο Νίκης και κατευθύνθηκαν προς ανατολικά.

Η αστυνομία είχε στήσει μπλόκο στην Αγίας Σοφίας, το οποίο όμως μετά από μικροένταση οι διαδηλωτές κατάφεραν να προσπεράσουν.

Σημειώνεται πως υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ των αντιεξουσιαστών και διαδηλωτών.



voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Μπλόκο και χημικά από την ΕΛΑΣ στους διαδηλωτές για τη Μακεδονία (βίντεο)"

Κέρκυρα -Λευκίμμη: «Να φύγουν τα ΜΑΤ, να κλείσει ο ΧΥΤΑ», ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ενιαίο σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο με την οποία ζητά να φύγουν τα ΜΑΤ από την Κέρκυρα, να μην ανοίξει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης και να αποκατασταθεί το Τεμπλόνι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΚ και η ΕΓΕΣΥΚ καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής να επιβάλουν με την χρήση κατασταλτικών μηχανισμών την λειτουργία του παράνομου και επικίνδυνου για την δημόσια υγεία ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Η απόφαση τους αυτή να παρατάξουν τις δυνάμεις καταστολής απέναντι στους πολίτες που υπερασπίζονται τις ζωές και την υγεία τους, στην ίδια μάλιστα περιοχή όπου πριν λίγα χρόνια φτάσαμε να θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής κατά τη διάρκεια παρόμοιων γεγονότων, αποδεικνύει με τον
πιο ξεκάθαρο τρόπο τί εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για «επιστροφή στην κανονικότητα», καθώς και ότι δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράχθηκε επί τόσα χρόνια στον από καιρό υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, συνεχίζεται σήμερα στη Λευκίμμη. Σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία προσφέρουν σύγχρονες λύσεις οι οποίες μπορούν να εξαλείψουν οριστικά το ζήτημα των σκουπιδιών με τρόπο ασφαλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, η κυβέρνηση εμμένει και μάλιστα φασιστικά σε λύσεις καταστροφικές και ξεπερασμένες εδώ και δεκαετίες. Χωρίς καμία μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, χωρίς καμία διάθεση ανεύρεσης ουσιαστικής και βιώσιμης λύσης, η κεντρική και τοπική εξουσία, με λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε», προχωράει στο άνοιγμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης παρ’ότι ο τελευταίος έχει πολλάκις κριθεί ακατάλληλος και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Και προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής οι οποίες παρατάσσονται απέναντι στον εχθρό λαό που αγωνίζεται για τη ζωή και την υγεία του.

Ξέρουμε βέβαια ότι όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Αντιθέτως αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της νυν καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων που τελικό στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής-διαχείρισης των απορριμμάτων και την πλήρη παράδοσης της στα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως επιβάλλουν οι οδηγίες της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό εξηγούνται και τα αδιέξοδα που εντέχνως καλλιεργούνταν επί δεκαετίες, η εμμονική προσήλωση σε ξεπερασμένες και καταστροφικές λύσεις, η αποψίλωση – διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας και η καλλιέργεια αισθήματος οργής και αγανάκτησης στην κοινωνία που αναγκάζεται να ζει τόσα χρόνια με το πρόβλημα. Είναι η γνωστή μέθοδος που έχουν χρησιμοποιήσει κατά κόρον στο παρελθόν κάθε φορά που επεδίωκαν να πετύχουν την απαξίωση δημοσίων επιχειρήσεων – φιλέτων (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, αεροδρόμια, κτλ) προκειμένου να ανοίξει πιο εύκολα ο δρόμος του ξεπουλήματος και της παράδοσης σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η κοινωνία να αντιληφθεί το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της και να μην πέσει στην αποπροσανατολιστική παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που εντέχνως καλλιεργούν (Βορράς εναντίον Νότου, Τεμπλόνι εναντίον Λευκίμμης) αλλά να παλέψει ενωμένη για τα δίκαιά της, για την υγεία, για τη ζωή της. Το περιβάλλον, η υγεία, η ζωή η δική μας και των παιδιών μας, δεν οριοθετούνται σε περιοχές. Μας αφορούν όλους! Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το έγκλημα.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ & ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΧΥΤΥ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΩΤΕΣ & ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα -Λευκίμμη: «Να φύγουν τα ΜΑΤ, να κλείσει ο ΧΥΤΑ», ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο"

Αποχώρησε οριστικά το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής

Εγκρίθηκε η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο η πρόταση εγκρίθηκε με 97 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά επί των παρόντων μελών της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που απαριθμεί 250 μέλη.

Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων

Αργότερα αναμένονται δηλώσεις του Στ. Θεοδωράκη ο οποίος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του ανέφερε κατά πληροφορίες ότι είναι «υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησε οριστικά το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής"

Η Αίγυπτος αρνείται την πρόσκληση της ΕΕ για κέντρα υποδοχής μεταναστών

Η Αίγυπτος και άλλες τέσσερις χώρες δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να φιλοξενήσουν μετανάστες που στοχεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα "κέντρα υποδοχής" αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την πιο ομοιόμορφη κατανομή των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Η Αίγυπτος δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα κατασκευάσει στρατόπεδα προσφύγων για μετανάστες που έχουν απελαθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν τους ζητηθεί. Η ανακοίνωση ήρθε μετά από λεπτομέρειες σχετικά με μια νέα συμφωνία μετανάστευσης σε επίπεδο ΕΕ αποκάλυψε ότι οι ηγέτες του μπλοκ θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν κέντρα αιτούντων άσυλο σε «χώρες εταίρους» στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
«Οι εγκαταστάσεις υποδοχής της ΕΕ για τους μετανάστες στην Αίγυπτο θα παραβιάζουν τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας μας», δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ali Abdel Aal στην εφημερίδα Welt am Sonntag της Γερμανίας .
Ο Ααλ, ο οποίος συνυπέγραψε το Σύνταγμα της Αιγύπτου για το 2014, δήλωσε ότι η χώρα του έχει ήδη «περίπου 10 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, την Παλαιστίνη, το Σουδάν, τη Σομαλία και άλλες χώρες» και ότι όλοι οι αιτούντες άσυλο δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εκπαίδευση, η Αίγυπτος ήταν ήδη σε θέση. Η μόνη εξαίρεση, δήλωσε ο Άαλ, ήταν οι μετανάστες που έφθασαν νόμιμα στη χώρα.

Οι ηγέτες της Αλβανίας, του Μαρόκου, της Τυνησίας και της Αλγερίας δήλωσαν επίσης ότι θα αρνηθούν την κατασκευή κέντρων υποδοχής για τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην ΕΕ.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αίγυπτος αρνείται την πρόσκληση της ΕΕ για κέντρα υποδοχής μεταναστών"

«Διασπάται» το Κίνημα Αλλαγής: Εισήγηση Θεοδωράκη για αποχώρηση του Ποταμιού

Την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, πρότεινε κατά την εισήγησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στα στελέχη του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του Ποταμιού

Ο πρόεδρος του κόμματος εξήγησε ότι στόχος του ήταν να προσθέσει δυνάμεις, εξηγώντας τη συμμετοχή του στο εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Δυστυχώς, όμως, είπε ότι αυτό δεν έγινε πράξη. Για αυτό και πρέπει να δοθεί λύση, η οποία σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη πρέπει να είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Η αποσύνδεση του Ποταμιού από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Γιατί, σύμφωνα με την πλειοψηφία των στελεχών του, το Κίνημα Αλλαγής θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του Ποταμιού εξήγησε ότι αυτή η επιλογή είναι καλύτερη από αντάρτικο στο εσωτερικό. Γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επιζημιο και για το Κίνημα Αλλαγής και για το Ποτάμι.

Απέρριψε και τα σενάρια ότι έχει συμφωνήσει είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι κατασκευασμένα. Γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για την εκλογική δεξαμενή του Ποταμιού, είπε.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα με ψηφοφορία και ανοιχτή ομιλία του προέδρου του κόμματος.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr , η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών είναι υπέρ της αυτόνομης πορείας, αλλά η συζήτηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία στις 6 το απόγευμα, δε θα είναι εύκολη. Υπάρχουν στελέχη που θεωρούν την «έξοδο» καταστροφική. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μείνει στο Κίνημα Αλλαγής. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα μέλη της πρωτοβουλίας «Μπροστά» (Παναγιώτης Βλάχος), αλλά και άλλα στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, όπως η Αθηνά Δρέττα.

Αμυράς: Φεύγω εάν το Ποτάμι πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός θεωρούν ότι η λύση για την αναστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας είναι η ΝΔ. Μάλιστα ο Γιώργος Αμυράς δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα αποχωρήσει αν το κόμμα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ παραδέχομαι τη Φώφη που άνοιξε το παιχνίδι, έβαλε τους κανόνες και είπε όποιος θέλει ας έρθει να δοκιμαστεί. Της το αναγνωρίζω αυτό, όπως και ότι έφερε 210.000 ανθρώπους στις κάλπες. Από κει και πέρα, έχω την εντύπωση ότι υπήρξε συνολική απροθυμία για ριζικές αποφάσεις στον τρόπο λειτουργίας του νέου κόμματος» ανέφερε ο Γιώργος Αμυράς.

Εξηγήσεις από τον Σπύρο Δανέλλη

Ο Σπύρος Δανέλλης έδωσε εξηγήσεις στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού για τις δηλώσεις του, ότι θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ. Ο κ. Δανέλλης παραδέχθηκε ότι ήταν προσωπικές απόψεις του κι απαντούσε σε θεωρητική υπόθεση γι’ αυτό και δεν ερμηνεύτηκαν σωστά.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει το Ποτάμι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα: «Ο Σπύρος Δανέλλης έχει τις προσωπικές του απόψεις, είναι γνωστές και δεν σχετίζονται με τη συγκυρία. Η θέση του Κινήματός μας, όμως, είναι ξεκάθαρη. Προωθούμε βελτιώσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι και κατηγορηματικοί» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η δήλωση με την οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης δεσμεύτηκε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση βοήθησε στην εκτόνωση της έντασης ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) την Κυριακή, όταν αναμένεται να αποφασιστεί η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. Το ερώτημα “τι θα γίνει μετά” μάλλον θα απαντηθεί σε συνέδριο του Ποταμιού που θα προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Διασπάται» το Κίνημα Αλλαγής: Εισήγηση Θεοδωράκη για αποχώρηση του Ποταμιού"

Δ. Καμμένος: Δεν θα κάνω τη χάρη στους ΑΝΕΛ να παραιτηθώ

Πυρά κατά των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, δηλώνοντας πως δεν θα κάνει τη χάρη στο κόμμα στο οποίο άνηκε μέχρι πρότινος να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της βουλής.

"Πρέπει να υπογράψουν 50 συνάδελφοι την πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου. Αυτή πρέπει να τεκμηριώσει τον λόγο για τον οποίο εξετέλεσα πλημμελώς τα καθήκοντά μου ως αντιπρόεδρος και τίποτα άλλο. Όχι ότι είμαι Ολυμπιακός, ούτε ότι φοράω γυαλιά. Δεν συνιστάται πρόταση μομφής για πολιτικούς λόγους. Αυτό θέλουν να αποφύγουν. Δεν θα τους κάνω τη χάρη διότι έχω ιδρώσει και παλέψει για όλα στη ζωή μου" δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Καμμένος.

"Όταν είχα τη καλή πρόθεση να παραιτηθώ πήγαν, από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, τη Δευτέρα και με πέταξαν με τις κλωτσιές από το γραφείο μου, στον δρόμο με τις κούτες.

Δεν είχα λόγο να μην παραιτηθώ αλλά από τη στιγμή που οι δικοί μου άνθρωποι δεν μου δίνουν μια μέρα να μαζέψω σε μια κούτα τα πράγματα μου, σημαίνει ότι εγώ τώρα θα τους βάλω σε μια κούτα όλους μαζί, να δω τι θα γράψουν για τα πλημμελή καθήκοντα τα δικά μου ως αντιπρόεδρου" πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης "προς τιμήν του είπε στα πρακτικά ότι ήμουν εξαιρετικός αντιπρόεδρος".

"Περιμένω να δω τι εφεύρημα θα γράψουν και θα τους περιμένει και η δικαιοσύνη αυτούς που πιθανόν γράψουν ή υπογράψουν κάτι ψευδές για το πρόσωπό μου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

"Όταν είπα στους ΑΝΕΛ ότι δεν είστε το αναγκαίο καλό, αλλά η προέκταση του αριστερού χεριού του ΣΥΡΙΖΑ και στείλατε τον Κοτζιά να υπογράψει και να παραδώσει την Μακεδονία μας, δεν τους άρεσε. Ποιο αναγκαίο καλό; Το αναγκαίο καλό είναι να τον στρίψεις λίγο δεξιά. Εμείς οι δεξιοί φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί. Ντρεπόμαστε κιόλας, εγώ δεν ντρέπομαι και δεν έχω ντραπεί τρία χρόνια" κατέληξε ο αντιπρόεδρος της βουλής και ανεξάρτητος βουλευτής.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ



enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Καμμένος: Δεν θα κάνω τη χάρη στους ΑΝΕΛ να παραιτηθώ"

Καμμένος: Θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση, αλλά όταν έρθει η κατάλληλη ώρα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λίγες μέρες μετά τη φιέστα του Ζαππείου όπου έλεγε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της Ελλάδος από τη μεταπολίτευση και μετά.

Επαναφέροντας στο προσκήνιο και πάλι το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε πως αυτό είναι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ένα θέμα αδιαπραγμάτευτο και σημείωσε ότι «όταν έρθει η ώρα δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ο οποίος μας ψήφισε για το αναγκαίο καλό».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «όταν έρθει η ώρα αυτή τη λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε, την απόσυρσή μας από την κυβέρνηση».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δημήτρη Καμμένου τον οποίο κατονόμασε ως μεσάζοντα συμφερόντων που θέλουν να χρηματίσουν βουλευτές του κόμματός του για να τους ωθήσουν σε ανεξαρτητοποίση.
Αναφερόμενος μάλιστα στον Γιώργο Λαζαρίδη, είπε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής δεχόταν απειλές τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του : «του έστελναν κομμένες γάτες, κεφάλια στο σπίτι του» είπε χαρακτηριστικά.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μετά από τηλεφώνημα Δημήτρη Καμμένου, ο Γιώργος Λαζαρίδης μαζί με ένα ακόμη στέλεχος των ΑΝΕΛ, πήγαν σε διαμέρισμα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου κάποιοι (δεν τους κατονόμασε) θέλησαν να τους χρηματίσουν.
Για τον Δημήτρη Καμμένο, είπε επιπλέον ότι «εξελέγη κατά λάθος» αφού είχε το ίδιο επώνυμο με έμένα χωρίς να έχουμε καμία συγγένεια, ενώ για τον Γιώργο Λαζαρίδη είπε ότι την έδρα στη Βουλή «θα την φέρει πίσω θέλει δεν θέλει».

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια και στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε αυτά μετέχουν ως επί το πλείστον φασίστες και λοιπά ακροδεξιά στοιχεία, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως ναι μεν υπάρχουν και τέτοια στοιχεία, αλλά η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι πατριώτες.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα εκτιμά ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή «την ώρα που θα έχουν αποφασίσει να κάνουν εκλογές» και ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα πει «έριξα την κυβέρνηση για τη Μακεδονία, μήπως ...τσιμπήσει κανείς και ανέβουν τα ποσοστά του».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση, αλλά όταν έρθει η κατάλληλη ώρα"

Νέες συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία σήμερα -Σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή.

Το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 6 μ.μ. και διοργανωτές είναι το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

«Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και στη Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες «Ελλάς - Hellas» και «ΟΧΙ στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια» έχουν απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 19:00.

«Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου "Μακεδονία" στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ' όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφέρουν οι διοργανωτές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία σήμερα -Σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη"

Ουγγαρία - Τσεχία: Διαψεύδουν τη συμφωνία με τη Γερμανία

Τα περί καταρχήν συμφωνίας για την επιστροφή από τη Γερμανία των αιτούντων άσυλο μεταναστών, διέψευσαν Ουγγαρία και Τσεχία, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. για τη μεταναστευτική κρίση.

Η Άγκελα Μέρκελ, με έγγραφο προς τους κυβερνητικούς της εταίρους, γνωστοποίησε ότι -εκτός της Ελλάδα και της Ισπανία- κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία με ακόμη 14 χώρες της Ε.Ε.

Ο συμβιβασμός προβλέπει την άμεση επιστροφή όσων μεταναστών βρίσκονται στη Γερμανία και είχαν καταγραφεί αρχικώς σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Εκτός της Ουγγαρίας και της Τσεχίας, στο έγγραφο αναγράφονταν οι Πολωνία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία.

«Καμία τέτοια συμφωνία δεν έχει συναφθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς, ο οποίος εξήγησε ότι «είναι αδύνατο για έναν μετανάστη να εισέλθει στην Ουγγαρία χωρίς να εισέλθει προηγουμένως σε άλλη χώρα - μέλος της Ε.Ε.

«Το 2015, οι Γερμανοί προσπάθησαν να μας κάνουν την πρώτη χώρα - εισόδου, αλλά το απορρίψαμε» έσπευσε να υπενθυμίσει.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Αντρέι Μπαμπις, ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει υπογράψει καμία συμφωνία», ενώ διαμήνυσε ότι δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σημειώνεται ότι η Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανο-κοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, απειλεί να προχωρήσει σε μονομερείς επαναπροωθήσεις μεταναστών.

Το συγκυβερνών κόμμα από τη Βαυαρία, έχει καταστήσει σαφές ότι θα κάνει πράξη τις απειλές του, εφόσον δεν επιτευχθεί μία συμφωνία με τις χώρες της Ε.Ε. για τη ισότιμη κατανομή των μεταναστών.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα συνεπαγόταν την αποχώρηση του CSU από τον κυβερνητικό συνασπισμό και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, καθώς η Καγκελάριος θα αναγκαζόταν να απομακρύνει τον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής του βαυαρικού κόμματος.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουγγαρία - Τσεχία: Διαψεύδουν τη συμφωνία με τη Γερμανία"

Απολύσεις στους δήμους: Στάση εργασίας & συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη-Απουσία ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης (3 Ιουλίου) έως το τέλος της βάρδιας προκηρύσσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα, καθώς ήδη -μεταξύ άλλων- ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης έχει πάρει απόφαση για «κάθοδο» στην πρωτεύουσα, με αφορμή τις απολύσεις περίπου 450 συμβασιούχων – «παρατασιούχων» στον Δήμο Θεσσαλονίκης στις οποίες προέβη άμεσα ο Δήμος μετά τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου που έκριναν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παρά το γεγονός ότι παρέχουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους από το 2014 (κλείνουν 46 μήνες συνεχούς εργασίας με βάση τις παράτασεις), είναι συμβασιούχοι και, εφόσον έληξε η σύμβαση τους, πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται.
«Η εξέλιξη αυτή απειλεί να αφήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων μέσα στο καλοκαίρι χωρίς προσωπικό για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας, που ήδη βρίσκεται στο κόκκινο, όπως μαρτυρούν οι δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες σακατεμένοι εργάτες από εργατικά ατυχήματα στα αμαξοστάσια, και οδηγώντας τελικά στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που με γρήγορα αντανακλαστικά ετοιμάζεται να αντιδράσει υπερασπιζόμενο τους απολυμένους και το δικαίωμά τους στην εργασίας, τη στιγμή που από πλευράς πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ επικρατεί… σιωπή απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε αντίθεση με το Συνδικάτο, η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχει βγάλει ούτε καν μία ανακοίνωση για τις απολύσεις 450 συμβασιούχων στο δήμο Θεσσαλονίκης.
«Αυτήν την Τρίτη δίνουμε όλοι μαζί μαχητική απάντηση στις απολύσεις τη κυβέρνησης! Διεκδικούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των συναδέλφων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η οποία αναλυτικότερα έχει ως εξής:
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12:30 μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα.
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελειώνει χιλιάδες εργαζόμενους  στην καθαριότητα, οδηγώντας τους στην ανεργία. Την ώρα που οι απολύσεις γενικεύονται η κυβέρνηση αδιαφορεί και αρνείται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Η εξέλιξη αυτή απειλεί να αφήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων μέσα στο καλοκαίρι χωρίς προσωπικό για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας, που ήδη βρίσκεται στο κόκκινο, όπως μαρτυρούν οι δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες σακατεμένοι εργάτες από εργατικά ατυχήματα στα αμαξοστάσια, και οδηγώντας τελικά στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους παιδικούς σταθμούς όπου οι συμβασιούχοι είναι στον αέρα καθώς παιδικοί σταθμοί κλείνουν, στο πράσινο όπου με τον Κλεισθένη μετατρέπεται σε ανταποδοτική υπηρεσία, στον ηλεκτροφωτισμό που εκχωρείται πακέτο σε ιδιώτες η αντικατάσταση και συντήρησή του, στο βοήθεια στο σπίτι και στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων που χιλιάδες συμβασιούχοι είναι στον αέρα. Ανάλογες είναι οι εξελίξεις με τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην Υγεία και την Παιδεία (επικουρικοί γιατροί, αναπληρωτές και όχι μόνο).
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ που υλοποιεί και οραματίζεται η κυβέρνηση. Τσακισμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, εργασία λάστιχο και μισθοί πείνας, ιδιωτικοποιήσεις παντού για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από το αντίτιμο που θα πληρώνουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα.
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές μόνη λύση είναι η οργάνωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Αγώνας που μας αφορά όλους τους εργαζόμενους στους δήμους. Αυτήν την Τρίτη δίνουμε όλοι μαζί μαχητική απάντηση στις απολύσεις τη κυβέρνησης! Διεκδικούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των συναδέλφων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου! 

Ανακοίνωση Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων :
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 3
ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ 12:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Συνάδελφοι συμβασιούχοι και με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας ξαναβγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας κοροϊδεύει. Καθημερινά επιβεβαιωνόμαστε ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων συμβασιούχων πετιόμαστε στην ανεργία. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ξεμπερδέψανε μαζί μας. Δεν είμαστε ανακυκλώσιμα υλικά και τώρα που ήρθαν οι συνάδελφοι μέσα από τη 3Κ εμείς θα πρέπει να περάσουμε στην ανεργία. Κανένας και για κανέναν λόγο δεν θα παίξει με την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κενά στους δήμους εξακολουθούν να είναι τεράστια και οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μέσα από τους προσωρινούς πίνακες από τη τελευταία προκήρυξη αλλά και αυτοί που θα έρθουν με τους οριστικούς πίνακες σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τα τεράστια κενά των δήμων. Δικοί μας συνάδελφοι ήταν αυτοί που άφησαν τη τελευταία τους πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.  
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μαζί με τη πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιούν μέχρι κεραίας τη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ που θέλουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, και όχι μόνο να αποδεκατίζονται από προσωπικό με σκοπό να περάσουν στο μέλλον στα χέρια των εργολάβων προκειμένου να ικανοποιήσουν τη κερδοφορία τους.
Ο αγώνας για το Δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους. Καλούμε όλες τις επιτροπές των δήμων άμεσα να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους αλλά και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία και της ΣΤΑΣΗΣ αλλά και της ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.   
Απαιτούμε να φέρει τώρα η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ας το πάρουν χαμπάρι. Από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύσεις στους δήμους: Στάση εργασίας & συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη-Απουσία ΠΟΕ-ΟΤΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news