facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

«Γιούχαραν» Αχτσιόγλου και Μπουτάρη έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης (video)

Διαμαρτυρία για τη Μακεδονία πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης περίπου 30 άτομα, με αφορμή εκδήλωση της εφημερίδας "Εποχή", με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά των πολιτικών καθώς και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ αποδοκιμάζουν όσους προσέρχονται για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, κρατώντας σφυρίχτρες, βρίσκονται και μέλη του κινήματος "Σφυρίζω".

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν επιτρέπουν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο.

Να σημειωθεί πως η υπουργός Εργασίας έφτασε στο σημείο περίπου στις 18.30.

Δείτε φωτογραφίες και video του Thestival:










thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "«Γιούχαραν» Αχτσιόγλου και Μπουτάρη έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης (video)"

Αναβολή στη δίκη του αρχιμαφιόζου Σουσανασβίλι λόγω... συνταξιοδότησης του εισαγγελέα έδρας

Χρειάστηκαν περισσότερες από 20 δικαστικές συνεδριάσεις για να… αναβληθεί η δίκη του 57χρονου κατηγορούμενου αρχιμαφιόζου Λάσα Σουσανασβίλι στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Και αυτό τελικά έγινε επειδή συνταξιοδοτήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας και δεν υπήρχε αναπληρωτής του!

Η υπόθεση, παρ’ ότι εισήχθη στο δικαστήριο στις 24 Απριλίου, δεν ξεκίνησε ποτέ να δικάζεται στην ουσία της, δηλαδή δεν εξετάστηκε η εμπλοκή του κατηγορούμενου σε εγκληματική οργάνωση, για την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών.

«Το δικαστήριο παρ’ ότι κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες εντούτοις δεν κατάφερε να περατώσει τη διαδικασία», είπε από την έδρα η πρόεδρος του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία προήδρευσε στην πλέον επεισοδιακή συνεδρίαση των τελευταίων δικαστικών χρόνων, η οποία μάλιστα παρά τις τόσες συνεδριάσεις δεν μπήκε ποτέ στην ουσία.

Από την πρώτη ημέρα της δίκης, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου «βομβάρδιζε» με ενστάσεις και αιτήματα το δικαστήριο, με συνέπεια ο χρόνος να μην φτάσει ποτέ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ακολούθησαν αιτήσεις εξαίρεσης τόσο της προέδρου, όσο και όλου του δικαστηρίου, ενώ στη συνέχεια οι συνήγοροι υπεράσπισης ενισχύθηκαν με την πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέλαβε το βάρος της σύγκρουσης με τη δικαστική έδρα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 57χρονου Λάσα Σουσανασβίλι είχαν «σημαία» των αιτημάτων τους την αναβολή της υπόθεσης με σκοπό να κληθεί να καταθέσει ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ένας Ισπανός αστυνομικός, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο. Η απόρριψη του αιτήματος έφερε ένταση, αιτήσεις εξαιρέσεις, νέα αιτήματα και ενστάσεις και ιδιαίτερα βαριές κουβέντες. Μόνον σήμερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «εκτρωματική δικαστική διαδικασία», υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο κινείται με βάση σκοπιμότητες και καταγγέλλοντας ότι η δίκη επιχειρείται να επισπευσθεί, σε συνδυασμό με την εξέταση του αιτήματος έκδοσης του 57χρονου στη Γαλλία που εξετάζεται παράλληλα από το Συμβούλιο Εφετών. Και στη διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου πάντως η δίκη δεν έχει μπει ακόμη στην ουσία της, λόγω κατάθεσης αιτημάτων και ενστάσεων.

Τη λύση στη διαρκή σύγκρουση υπερασπιστών και δικαστικής έδρας την έδωσε η συνταξιοδότηση του εισαγγελέα της έδρας αντεισαγγελέα Εφετών Φανούρη Λιούτα, ο οποίος χθες ολοκλήρωσε τη θητεία του στο εισαγγελικό σώμα λόγω της συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα χρειαζόταν τόσες συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί η δίκη που θα προλάβαινε τον χρόνο συνταξιοδότησης, δεδομένου σε πρώτο βαθμό είχε γίνει σε λιγότερες από δέκα δικασίμους. Ο κ. Λιούτας στην πρόταση για αναβολή, ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του κατά τη διάρκεια της θητείας του, κυρίως τους καθηγητές του στο Πανεπιστήμιο.

Τον εισαγγελέα ευχαρίστησε και ο κατηγορούμενος λέγοντας πως λόγω των προβλημάτων υγείας του, του φέρθηκε ανθρώπινα στη φυλακή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβολή στη δίκη του αρχιμαφιόζου Σουσανασβίλι λόγω... συνταξιοδότησης του εισαγγελέα έδρας"

Διπλός μποναμάς Τσίπρα στα πέντε νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να την ενημερώσει για την απόφαση αναίρεσης της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την πρωτοβουλία άμεσης νομοθέτησης της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την απόφαση διπλασιασμού των διαθέσιμων κονδυλίων για τα πέντε νησιά του Αιγαίου στο προσεχές πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλός μποναμάς Τσίπρα στα πέντε νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες"

Αττική: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά – Συλλήψεις 21 ατόμων

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξάγουν οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε καταυλισμούς Ρομά στις περιοχές της Αγίας Σωτήρας και της Αυλίζας Αχαρνών.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη 21 ατόμων.

Παράλληλα, σε έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει έχουν εντοπίσει και κατασχέσε ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και χρήματα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά – Συλλήψεις 21 ατόμων"

Τσίπρας: Απαντά στις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας»

«Αυτό για την εθνότητα το ακούω πρώτη φορά. Για τη γλώσσα το ξέραμε από το 1977 και δυστυχώς σε μια σύνοδο που έγινε στο Ζάππειο. Έμαθα για μια δήλωση του Ζόραν Ζάεφ σχετικά με την αναγνώριση της ταυτότητας των γειτόνων μας. Αν εννοεί ότι έχει το δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου αλλά και της συμφωνίας να αυτοπροσδιορίζονται, αυτό είναι απολύτως σωστό. Όπως και εμείς έχουμε το δικαίωμα να τους αποκαλούμε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας ή Σλαβομακεδόνες» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τις δηλώσεις Ζαεφ για την μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια.

«Διεθνώς βάσει της συμφωνίας η ιθαγένεια του γειτονικού μας λαού καθορίζεται σαφώς – η συμφωνία είναι ξεκάθαρη ως προς αυτό – . Εκεί που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν μόνο τον όρο «Μακεδόνες» και μάλιστα στα διαβατήριά τους, πλέον θα υπάρχει «Μακεδόνες-πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Το πιο σημαντικό όμως, απ όλα όσα είχαμε το τελευταίο διάστημα είναι αυτό που αφορούσαν συνεντεύξεις του Ζόραν Ζάεφ και του Νικολά Ντιμιτρόφ, είναι ότι παραδέχονται ξεκάθαρα πως είναι Σλάβοι και ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία και την πολιτισμική της κληρονομιά και ότι δεν κατάγονται από αυτήν και ότι δεν διεκδικούν μειονότητες εντός Ελλάδας» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Απαντά στις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας»"

Τσίπρας: Ναι, ο Ερντογάν μου έθεσε εμμέσως θέμα ανταλλαγής των 2 στρατιωτικών με τους «8»

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ρωτήθηκε αν όντως ο Τούρκος πρόεδρος του έχει θέσει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

«Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Ερντογάν. Εγώ τον πήρα για να τον συγχαρώ και του έθεσα το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντάς του ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει αυτό το αγκάθι στις σχέσεις μας. Τον διαβεβαίωσα ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στις σχέσεις καλής γειτονίας και ότι δεν πρέπει να αναζητά εχθρούς ανάμεσά μας» είπε ο κ. Τσίπρας και παραδέχθηκε: «Μου είπε ότι έχει το γνωστό πρόβλημα (σ.σ. για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς), του απάντησα όπως έπρεπε να του απαντήσω. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν έκανε απόλυτο παραλληλισμό των δύο θεμάτων, είπε απλώς ότι υπάρχει και αυτό το θέμα στο τραπέζι».

Τέλος, όπως αποκάλυψε ο Ερντογάν του είπε πως «είναι μια ευκαιρία να τα πούμε από κοντά στην επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ (σ.σ. 11 και 12 Ιουλίου)» για να καταλήξει: «Ας ελπίσουμε ότι θα είναι εποικοδομητική αυτή η συνάντηση».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Ναι, ο Ερντογάν μου έθεσε εμμέσως θέμα ανταλλαγής των 2 στρατιωτικών με τους «8» "

Μέρκελ: Η Ελλάδα συμφώνησε να πάρει πίσω όλους τους πρόσφυγες που θα βρεθούν σε γερμανικό έδαφος από δω και πέρα

Η Ελλάδα συμφώνησε να δεχθεί πίσω όλους τους πρόσφυγες που για οποιανδήποτε λόγο βρεθούν σε γερμανικό έδαφος, ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας μετά τη συμφωνία της με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Η καγκελάριος Μέρκελ που δεν κατάφερε να συνάψει αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ ο οποίος απειλούσε με απόσυρση του κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Η Μαδρίτη και η Αθήνα δέχθηκαν να «επαναπατριστούν» όσοι πρόσφυγες ζήτησαν άσυλο στις δύο αυτές χώρες, αλλά θα εντοπίζονται σε γερμανικό έδαφος και στα σύνορα Γερμανίας – Αυστρίας. Παράλληλα το Βερολίνο δέχθηκε να εξετάσει περιπτώσεις επανένωσης οικογενειών αποδεχόμενο εν μέρει έναν αριθμό προσώπων όπως ασυνόδευτα παιδιά και συζύγους, που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, οι «λεπτομέρειες της συμφωνίας θα συμφωνηθούν άμεσα και θα επανεξετάζονται τακτικά τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες», ενώ η συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες ξεκινά «αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Η Ελλάδα συμφώνησε να πάρει πίσω όλους τους πρόσφυγες που θα βρεθούν σε γερμανικό έδαφος από δω και πέρα"

Κόντε: Δεν συμφώνησα τίποτα συγκεκριμένο με τη Μέρκελ για τις επιστροφές μεταναστών

O πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία δεν έχει συμφωνήσει τίποτα συγκεκριμένο με τη Γερμανία και την Καγκελάριο Μέρκελ, σχετικά με τις επιστροφές μεταναστών από τη Γερμανία στην Ιταλία.

Ο Τζ. Κόντε ανέφερε ότι ήδη από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, είχε ξεκαθαρίσει ότι η χώρα του δεν δέχεται να συζητήσει για το θέμα των δευτερογενών μετακινήσεων, αν προηγουμένως δεν διευκρινιστεί το θέμα των πρωτογενών μετακινήσεων.

«Δεν έχω συμφωνήσει τίποτα συγκεκριμένο», είπε ο Τζ. Κόντε και πρόσθεσε πως η αναφορά στις δευτερογενείς μετακινήσεις στο κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι απλώς μια επαναβεβαίωση των αρχών που ίσχυαν ήδη. Ο ίδιος, σημείωσε ότι η χθεσινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αφορούσε στη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, αλλά σε μια σειρά σημαντικών αρχών που έπρεπε να διευκρινιστούν.

Εξάλλου, ο Τζ. Κόντε ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία δεν θα είναι μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ που θα δημιουργήσουν «ελεγχόμενα κέντρα» υποδοχής μεταναστών, επισημαίνοντας ότι τα κέντρα αυτά θα δημιουργηθούν σε εθελοντική βάση. Δεν ανέφερε, ωστόσο, ποιές χώρες δέχτηκαν να φτιάξουν τέτοια κέντρα στην επικράτειά τους.

Τέλος, ο Τζ. Κόντε επιβεβαίωσε ότι απείλησε και σήμερα με βέτο τα συμπεράσματα της ευρωζώνης για την οικονομική και νομισματική ένωση. Ο λόγος εξήγησε ήταν ότι η Ιταλία ζητούσε στο πλαίσιο της τραπεζικής ενοποίησης να συμπεριληφθεί ένας μηχανισμός ασφαλείας (backstop) για το τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα για το ενιαίο ταμείο εξυγίανσης. Όπως είπε, έγινε ένα μικρό διάλειμμα, το αίτημα της Ιταλίας ικανοποιήθηκε και υιοθετήθηκαν τα συμπεράσματα.

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντε: Δεν συμφώνησα τίποτα συγκεκριμένο με τη Μέρκελ για τις επιστροφές μεταναστών "

«Nein» του Αυστριακού καγκελάριου στην κατανομή προσφύγων

Η Αυστρία δεν θέλει να συμμετάσχει στην κατανομή προσφύγων στην ΕΕ, καθώς η χώρα έχει υποδεχθεί δυσανάλογα πολλούς ανθρώπους, «σαφώς πολύ περισσότερους από άλλες χώρες» και τώρα τίθεται θέμα μείωσης της εισροής, σύμφωνα με όσα είπε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ συμφώνησε στη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων εκτός της ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αυτή η ιδέα πέρασε τώρα» και ότι πέραν αυτού υπάρχουν ρυθμίσεις για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τη διάσωση προσφύγων. Ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, έκανε λόγο για «μακρές και έντονες συζητήσεις» στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, σημειώνοντας πως υπάρχουν ακόμη πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στην μεταναστευτική πολιτική.

Επιβεβαίωσε επίσης, ότι υπήρξε συμφωνία για προαιρετικά κέντρα προσφύγων και για κατανομή προσφύγων εντός της ΕΕ, αναφέροντας ότι εάν κράτη, όπως το επιθυμούν η Ελλάδα και η Ιταλία, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «κλειστά κέντρα», ενώ παρατήρησε πως «εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία για υποχρεωτικές ποσοστώσεις». Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ευχαριστημένος για το γεγονός, όπως είπε, ότι τώρα γίνεται εστίαση στην προστασία των εξωτερικών συνόρων και ότι υπάρχει μία προθυμία για εντονότερη συνεργασία με τη λιβυκή ακτοφυλακή, ενώ επισήμανε πως οι χώρες της «Ομάδας του Βίσεγκραντ» (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία), η Δανία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία και η Αυστρία, ζήτησαν περισσότερη δραστηριοποίηση στα εξωτερικά σύνορα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Nein» του Αυστριακού καγκελάριου στην κατανομή προσφύγων"

Μακρόν: Η Γαλλία δεν θα ιδρύσει μεταναστευτικά κέντρα κλειστού τύπου στο έδαφός της

Η Γαλλία δεν πρόκειται να ιδρύσει κέντρα κλειστού τύπου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο έδαφός της, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Εξήγησε ότι αυτό δεν θα γίνει επειδή η Γαλλία δεν είναι "χώρα της πρώτης γραμμής", δηλαδή δεν είναι εκείνη στην οποία φτάνουν πρώτα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην πορεία τους προς την Ευρώπη. Ο Μακρόν τάσσεται υπέρ της δημιουργίας τέτοιων κέντρων στις χώρες πρώτης αποβίβασης, δηλαδή στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, αλλά σε εθελοντική βάση.

Ο Μακρόν χαιρέτισε πάντως τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο, χαρακτηρίζοντάς την "σημαντικό βήμα" για την επίλυση του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

"Κάναμε την επιλογή της συνεργασίας. Ο κόσμος νόμιζε ότι ήταν αδύνατον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για το μεταναστευτικό. Αλλά το κάναμε και βρήκαμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης", πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι μεταναστευτικές πιέσεις είναι πολύ πιθανόν να συνεχιστούν αλλά υπογράμμισε πως είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι να παραμείνουν πιστοί στις αρχές και τις αξίες τους.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ, ο Μακρόν διαπίστωσε ότι η Ευρώπη εμφανίστηκε "σταθερή και ενωμένη" απέναντι στην "επίθεση" που δέχτηκε σε ό,τι αφορά το εμπόριο, με αφορμή την επιβολή δασμών εκ μέρους της Ουάσινγκτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του πρότεινε να αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μακρόν απάντησε διφορούμενα:"ό,τι λέγεται στην αίθουσα μένει σ' εκείνην την αίθουσα".

Σχολιάζοντας τέλος την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για μια συμφωνία για το Brexit, είπε ότι αυτό δεν εξαρτάται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά από τη δουλειά που απομένει να κάνει η βρετανική κυβέρνηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν: Η Γαλλία δεν θα ιδρύσει μεταναστευτικά κέντρα κλειστού τύπου στο έδαφός της"

«Ο γιος μου πήρε αναβολή γιατί δεχόταν πιέσεις στο στρατόπεδο» – Θρίλερ με τον 23χρονο που εξαφανίστηκε εν πλω!

- Άλυτος γρίφος παραμένει το τι συνέβη στον 23χρονο που εξαφανίστηκε εν πλω για τον Πειραιά - Ο νεαρός μπήκε στο πλοίο από τη Χίο αλλά δεν κατέβηκε ποτέ - Το πιστοποιούν και οι κάμερες - Ο πατέρας του αποκάλυψε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live ότι οι υποψίες της οικογένειας στρέφονται στο στρατόπεδο που υπηρετούσε - Μάλιστα ο 23χρονος ενώ ήταν εν πλω φαίνεται πως είπε στην κοπέλα του ότι φοβόταν πως κάτι θα γίνει - Άγνωστο παραμένει τι του συνέβη και κυρίως πού βρίσκεται το παλικάρι


Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του 23χρονου Σαράντη, ο οποίος ταξίδευε από τη Χίο για τον Πειραιά αλλά… ποτέ δεν κατέβηκε από το καράβι.
Το παλικάρι μίλησε με την κοπέλα του όσο ήταν εν πλω. Της είπε ότι κάτι φοβάται αλλά… δεν πρόλαβε να της πει περισσότερα. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, μιλώντας στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, οι υποψίες της οικογένειας στρέφονται στο στρατό.
«Μπορώ να σκεφτώ ότι κάτι συνέβη στο στρατόπεδο της Χίου. Όλοι έχουμε μπει στο στρατό και ξέρουμε τι γίνεται εκεί… Να είναι καλά όλες οι δυνάμεις που μας φυλάνε αλλά δε γίνεται να στέλνουμε τα παιδιά μας φαντάρους και να τα παίρνουμε νεκρά! Ένα παιδί διαμάντι έχω χάσει.
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια… Ο γιος μου πήρε αναβολή γιατί δεχόταν πιέσεις στο στρατόπεδο».
«Ή θα μου την κάνουν στη Χίο ή στο λιμάνι»
Ο πατέρας του 23χρονου, είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου, ότι ο γιος του ενημέρωσε την κοπέλα του ότι κάτι φοβόταν.
«Όταν μίλησε στην κοπέλα του, είπε ότι κάτι συμβαίνει αλλά δεν είπε περισσότερα πράγματα. Κάτι συμβαίνει είπε…Είπε στην κοπέλα του ότι κινδυνεύει. Ότι κάτι συμβαίνει. Είπε ότι ή θα μου την κάνουνε στη Χίο ή θα μου την κάνουνε στο λιμάνι του Πειραιά. Τελικά του την κάνανε εν πλω».
Σύμφωνα με τον πατέρα του 23χρονου, έχει ήδη ερευνηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας. «Είδαμε τις κάμερες, το παιδί δεν κατέβηκε… Οι κάμερες ελέγχθηκαν. Το παιδί μπήκε μέσα, υπάρχει στη λίστα επιβίβασης αλλά δε βγήκε το παιδί από το καράβι. Δεν φαίνεται στις κάμερες…».
Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, βρέθηκε ο σάκος του μέσα στο καράβι, όχι όμως και τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του ο 23χρονος.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Από χθες, άνδρες του Λιμενικού, άρχισαν να ερευνούν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άνδρου και Τήνου για τον εντοπισμό 23χρονου επιβάτη τού επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Ρόδος».
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Χίου στις 11:20 προχθές το βράδυ και κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 7:00 χθες το πρωί. Σύμφωνα με συνεπιβάτη του αγνοούμενου, ο 23χρονος εθεάθη για τελευταία φορά στην πλώρη του πλοίου στις 2:15, ενώ κατά τον κατάπλου του «Νήσος Ρόδος» στον Πειραιά, παρά την αναζήτηση από το πλήρωμα, δεν εντοπίστηκε.
«Ο φίλος του κοιμήθηκε μιάμιση ώρα. Ήταν κουρασμένος και έπεσε και κοιμήθηκε. Τον ξύπνησε ο υπάλληλος του καραβιού. Είδε τους δύο σάκους, τον δικό του και τους παιδιού μου και βγήκε έξω και περίμενε. Κάποια στιγμή πήγε και ενημέρωσε τις αρχές. Και ο γιος μου δε βγήκε ποτέ», περιέγραψε ο πατέρας του 23χρονου στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live.
Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ live
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο γιος μου πήρε αναβολή γιατί δεχόταν πιέσεις στο στρατόπεδο» – Θρίλερ με τον 23χρονο που εξαφανίστηκε εν πλω!"

Τσίπρας για μεταναστευτικό: Αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά

Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών, ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας -πρόκειται για την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, τη Κω, και την Λέρο.

Όπως είπε, έδωσε εντολή σήμερα και η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα «άδικη», όπως την χαρακτήρισε, αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Το συζήτησαν ξανά χθες και σήμερα, τόνισε, αναφέροντας ότι πρόκειται για «εξαιρετικά θετική εξέλιξη».

Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.

«Η ΕΕ είναι βαθιά διχασμένη ανάμεσα σε δύο αντιλήψεις: μία αντιμεταναστευτική, ακραία σωβινιστική και μία πιο δημοκρατική, ουμανιστική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εξασφάλισε την οικονομική στήριξη των νησιών του Αιγαίου που έχουν επιβαρυνθεί με χιλιάδες μετανάστες, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε σε ποιες χώρες εντός Ευρώπης θα δημιουργηθούν τα hot spot, τα οποία κανείς από τους 28 ηγέτες δεν ήθελε στη χώρα του. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί μετανάστες από αλλες χώρες, στη βάση της επανένωσης οικογενειών.

Ο πρωθυπουργός μίλησε, μεταξύ άλλων, για «διαπραγματευτικές μάχες» που δόθηκαν, προκειμένου να υπάρξει η τελική συμφωνία επί του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η λύση «δεν είναι η καλύτερη δυνατή».

«Η Ελλάδα έθεσε στην πρώτη γραμμή αρχές και αξίες. Η Ελλάδα υπερασπίζεται μια μακρά παρακαταθήκη αγώνων και ενός ειδικού αξιακού φορτίου» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, για να τονίσει: «Φαίνεται ότι δεν μοιραζόμαστε και οι "28" τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -αλληλεγγύη, ουμανισμός, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο».



Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπήρξε αντιπαράθεση απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν ευρωπαϊκή λύση στη βάση της συνευθύνης και της αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και σε εκείνες που επιλέγουν να κινηθούν στη βάση της περιχαράκωσης και των μονομερών ενεργειών.

«Καταλήξαμε σε μια λύση που δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά αποφύγαμε μια σειρά κινδύνων» σημείωσε. Όπως τόνισε, «υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι μια ταυτότητα που αντιστοιχεί στη λογική του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και του διαμερισμού της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη».

Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει την συμφωνία με την Ελλάδα, την οποία έχει μονομερώς αναστείλει.

Επισήμανε, δε, πως συμφωνήθηκε ότι ο Κανονισμός του Δουβλίνου πρέπει να αναθεωρηθεί, ενώ κάλεσε την Αυστρία «τουλάχιστον να προσπαθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Αποφύγαμε μία σειρά κινδύνων που θα είχαν εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις για το μέλλον μας και την ταυτότητά μας» τόνισε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να αναδείξει τα θετικά σημεία της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες.

Και εν συνεχεία αναφέρθηκε στους κινδύνους που αποφεύχθηκαν, περιγράφοντάς τους ως εξής:

- Ο κίνδυνος που αποφεύχθηκε ήταν στο ζήτημα των πρωτογενών ροών στην κεντρική Μεσόγειο να προκριθεί μια απόφαση που θα ανέφερε ρητά την επαναπροώθηση στην Αφρική, σε κλειστά κέντρα, όσων επιχειρούν να εισέλθουν στην Ευρώπη.

- Επίσης, ο κίνδυνος που απετράπη ήταν η προοπτική αναθεώρησης του Δουβλίνου σε μια δίκαιη κατεύθυνση, να μετατεθεί στις καλένδες, με πραγματικό σκοπό -για όσους το εισηγούνται- να ακυρωθεί μετά τις ευρωεκλογές του 2019.

- Ακόμη, ο κίνδυνος που αποφεύχθηκε ήταν οι όποιες δευτερογενείς ροές συνεχίζουν να υφίστανται προς την Κεντρική Ευρώπη, να αντιμετωπιστούν με συνοριακούς ελέγχους και την de facto δημιουργία ενός μικρού δυτικοευρωπαϊκού Σένγκεν.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Πέδρο Σάντσεθ για επιστροφές αιτούντων άσυλο από Γερμανία σε Ελλάδα και Ισπανία. Έκανε λόγο για μέτωπο λογικής στο μεταναστευτικό βάσει αρχών. Σημείωσε ότι οι δευτερογενείς ροές είναι πλέον πολυ μικρές, από τη στιγμή που έκλεισε η Βαλκανική Οδός και πως η Γερμανία δεσμεύεται άμεσα να «ξεπαγώσει» τα χιλιάδες αιτήματα επανενώσεων οικογενειών, μέλη των οποίων βρίσκονται σε Γερμανία και Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι δεν θα επιβαρυνθεί η Ελλάδα με επιπλέον πρόσφυγες που θα εγκλωβιστούν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τι είπε για ΠΓΔΜ, Eurogroup και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, είπε ότι καλωσορίστηκε από την ΕΕ, αλλά και ότι τόνισε πως η γειτονική χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, μόνο υπό τον όρο ότι θα ολοκληρώσει τη Συνταγματική της Αναθεώρηση.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «διεθνώς -βάσει της συμφωνίας- η ιθαγένεια καθορίζεται ως "Μακεδόνας-Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας"». Τόνισε επιπλέον ότι το πιο σημαντικό είναι πως «πλέον παραδέχονται ότι είναι Σλάβοι και δεν διεκδικούν μειονότητες».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε εξάλλου ότι έθεσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χαρακτηρίζοντας εκ νέου απαράδεκτη την κράτησή τους στην Τουρκία.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει τη «μεγάλη επιτυχία» της απόφασης του Eurogroup για το τέλος των μνημονίων και την ελάφρυνση του χρέους, μια απόφαση με την οποία «σβήνει και η τελευταία εστία φωτιάς στην ευρωζώνη», όπως σχολίασε.

Παράλληλα, υπογράμμισε τις θέσεις του για τις αλλαγές στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι αυτές πρέπει να γίνουν και μάλιστα ταχύτερα από το προγραμματισμένο, προκειμένου η ΕΕ να είναι έτοιμη, εάν ενδεχομένως κληθεί να αντιμετωπίσει άλλες «εστίες φωτιάς».

Σε ερώτηση για το ΔΝΤ, είπε ότι οι θέσεις του Ταμείου είναι γνωστές, η δημοσιονομική προσαρμογή βεβαίως έχει ολοκληρωθεί και αυτό το αναγνωρίζει και το ίδιο το Ταμείο. Σχολίασε ότι η σημαντική είδηση από το ΔΝΤ σήμερα δεν είναι οι πάγιες απόψεις του, αλλά η δήλωση ότι οι αγορές είναι πλέον ορθάνοιχτες για την Ελλάδα. Είπε ότι αυτό πρέπει να κρατήσουμε, γιατί αυτό ανοίγει τον ορίζοντα της σταθερότητας και την ανάκτηση πολλών βαθμών ελευθερίας για την ελληνική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε, τέλος, ότι, αν η ΝΔ συνεχίζει να βάζει όλα της τα λεφτά στο μαύρο, να τζογάρει δηλαδή στο χρώμα της καταστροφής, στο τέλος θα τα χάσει όλα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας για μεταναστευτικό: Αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά"

Ξεκίνησαν μπλόκα για οδηγούς που κινούνται στη Λ.Ε.Α. -Ποια είναι η ποινή

«Μπλόκα» για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνται μέσα σε Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). έστησε χθες η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 204 τέτοιες παραβάσεις, και συγκεκριμένα σε 186 επιβατικά Ι.Χ., 12 φορτηγά και έξι λεωφορεία.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και γι’ αυτό, σε περίπτωση παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και η καταχώρηση εννέα 9 βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System), χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η χρήση της Λ.Ε.Α. προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και πως οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης δεν επιτρέπεται.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν μπλόκα για οδηγούς που κινούνται στη Λ.Ε.Α. -Ποια είναι η ποινή"

Άνοιγμα της ψαλίδας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και νέα δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση της Αlco και του Kontra, η οποία παραδοσιακά καταγράφει μικρές διαφορές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και αυτή πλέον άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο κόμματα. 

Συγκεκριμένα καταγράφει διαφορά 7,2 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας όταν η προηγούμενη μέτρηση πριν από ένα μήνα την έφερνε στις 5,5 μονάδες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 19,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,9% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 6%. 

Η δημοσκόπηση που έγινε αμέσως μετά την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ στις Πρέσπες, δείχνει ότι οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε διαδικασία αποσύνθεσης καθώς λαμβάνουν ποσοστό 1,2%, πολύ μακρία από τον στόχο του 3% που θα τους επιτρέψει να μπουν στην επόμενη βουλή. 

Αντίθετα, οριακό είναι το ποσοστό που συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων η οποία εμφανίζεται στο 2,9%. 

Η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων που ανεβάζει τη διαφορά στις 7,2 μονάδες:

Καταγραφη4444
Η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Μάιο:
Κontra555
Από την πρόθεση ψήφου στα έγκυρα προκύπτει επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της κατά 0,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών χάνει μια μονάδα. 

Τις ίδιες απώλειες με τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Χρυσή Αυγή καθώς το ποσοστό της βρίσκεται στο 6% από το 7% που βρισκόταν τον Μάιο.

Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,4% ενώ οι ΑΝΕΛ από το 1,8% που είχαν, βρίσκονται πλέον στο 1,2%.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιγμα της ψαλίδας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και νέα δημοσκόπηση"

Αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ ο Αθ. Μπέλτσος

Την αποχώρησή του από τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος, Αθανάσιος Μπέλτσος.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπέλτσος κάνει λόγο για ένα «ταξίδι που ξεκίνησε με όνειρα και πίστη για μένα τελειώνει εδώ, πριν το όνειρο μετατραπεί σε εφιάλτη».

Παράλληλα, μίλησε για ανήθικες συμπεριφορές εις βάρος του, ενώ τόνισε πως περιμένει «μια ακόμη εκστρατεία λάσπης για σενάρια εξαγοράς μου, αλλά να ξέρουν ότι αυτή τη φορά δεν θα σιωπήσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ΑΝΕΛ ο κ. Μπέλτσος «προτίμησε με δημόσια ανάρτησή του να θέσει εαυτόν εκτός κινήματος», σημειώνοντας ότι «σήμερα ο κ. Μπέλτσος είχε κληθεί για απολογία στο πειθαρχικό όργανο των ΑΝΕΛ για αντικομματική συμπεριφορά».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ ο Αθ. Μπέλτσος"

Ζάεφ: «Λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων»

Τον ιστορικό χαρακτήρα της συμφωνίας στο ονοματολογικό υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα του διασφάλισε «πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ μίλησε αποκλειστικά στην DW για τη δέσμευση της ΕΕ για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ το 2019 και τη συμφωνία της χώρας του με την Ελλάδα στο ονοματολογικό.
DW: Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης της ΕΕ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία. Η κυβέρνησή σας κάνει λόγο για ιστορική επιτυχία, αλλά οι επικριτές λένε ότι πρόκειται για ακόμη μια αναβολή και απογοήτευση για τη χώρα. Πώς κρίνετε εσείς την απόφαση;
Ζόραν Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη περιγραφή από το να πεις ότι είναι μια ιστορική απόφαση. Πήραμε την ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων: τον Ιούνιο του 2019. Μέχρι τότε, μαζί με τους φίλους και εταίρους μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εργαστούμε για να εκπληρώσουμε τα κριτήρια ή, με άλλα λόγια, για να υλοποιήσουμε τις φάσεις που προβλέπει η συμφωνία με την Ελλάδα και να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας να φθάσουμε τις προδιαγραφές της ΕΕ».
DW: Λιγότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα η κυβέρνησή σας υπέγραψε μια ιστορική συμφωνία με τη γειτονική Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας. Πόσο δυσκολεύει αυτή η υπό όρους πρόσκληση της ΕΕ τις προσπάθειές σας να πείσετε τους εθνικιστές και την αντιπολίτευση στη χώρα σας να στηρίξουν τη συμφωνία;
Ζόραν Ζάεφ: Παραμένω εξαιρετικά αφοσιωμένος στον σκοπό. Με όλα τα διαθέσιμα επιχειρήματα θα παρουσιάσω και θα αποδείξω ότι αυτή η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ιστορική και ότι η ημερομηνία που μας δόθηκε για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ήταν κάτι που αξίζαμε πλήρως και θα υλοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019. (…) Με όλες μου τις δυνάμεις παραμένω σταθερά και απόλυτα αφοσιωμένος στο να αποδείξω το γεγονός ότι αυτή η συμφωνία με την Ελλάδα επιλύει το μεγαλύτερο πρόβλημά μας, το οποίο απέτρεπε την εξέλιξή μας από την ανεξαρτησία μας (28 χρόνια πριν). Λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων. Μεταφράσιμοι όροι, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μια ταυτότητα για γενική χρήση. Οι πολιτικοί παράγοντες που δεν μπορούν να το δουν αυτό, δημιουργούν νέους διχασμούς. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν το χρειάζεται πλέον αυτό».
Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ
Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ
DW: Στην Ελλάδα υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις απέναντι στην αναγνώριση ενός «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής γλώσσας» ως μέρος της συμφωνίας. Τόσο ο κυβερνητικός εταίρος ΑΝΕΛ όσο και η αντιπολίτευση θέλουν να καταψηφίσουν τη συμφωνία στη βουλή. Σας ανησυχεί αυτό;
Ζόραν Ζάεφ: Το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες εναντιώνονται στη συμφωνία (…) δείχνει ότι έχει επιτευχθεί ένας καλός συμβιβασμός ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών. Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχουν λάβει πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας και οι πολίτες της Ελλάδας έχουν λάβει αναγνώριση της ελληνικής κληρονομιάς από την αρχαία ιστορία. Τα κόμματα και στις δύο χώρες είχαν ευκαιρία να επιλύσουν αυτή τη διαμάχη επί δεκαετίες, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Αντιθέτως, μόνον ενίσχυαν τις διαφορές. Τώρα, αντιμέτωπα (σ.σ. τα κόμματα) με το γεγονός ότι μια λύση είναι εφικτή και ότι αυτή η λύση είναι αμοιβαία αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, επέλεξαν να την απορρίψουν αντί να δεχθούν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να προχωρήσουν προς τα εμπρός.
DW: Υπάρχουν σχέδια για νέες συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, αν μη τι άλλο ώστε να διατηρηθεί η διαδικασία επαναπροσέγγισης ανάμεσα στις δύο χώρες;
Ζόραν Ζάεφ: Τα ενδεχόμενα για νέες συναντήσεις είναι διαρκώς ανοικτά. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία έχουμε οικοδομήσει μια φιλία που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με διάφορους τρόπους σε κάθε χρονική στιγμή. Δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στην επικοινωνία μας.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: «Λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων» "

Συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που απείλησε τον ΣΚΑΪ

Συνελήφθη το ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» που απείλησε μέσω Facebook πως η συλλογικότητα θα κάψει τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στα Εξάρχεια από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και προσήχθη, ενώ στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Κρατείται στην κρατική ασφάλεια και θα οδηγηθεί αύριο Σάββατο ενώπιον του εισαγγελέα.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρία αδικήματα, που περιλαμβάνουν διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, βιαιοπραγίας ή διχόνοιας και την πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Το στέλεχος του «Ρουβίκωνα» τέθηκε υπό κράτηση μετά την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε το πρωί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που απείλησε τον ΣΚΑΪ "

Στο στόχαστρο ξανά ο Μπουτάρης - Δέχθηκε επίθεση με υβριστικά συνθήματα για το Σκοπιανό

Στο «στόχαστρο» βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο όποιος δέχτηκε υβριστικά συνθήματα από οργισμένους διαδηλωτές έξω από το σπίτι του το βράδυ της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από τo συλλαλητήριο Παμμακεδονικών Συλλόγων, άγνωστοι, που πιθανότατα είναι διαδηλωτές, πέρασαν έξω από το σπίτι του κ. Μπουτάρη, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά της μητέρας του που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο στόχαστρο σε κάθε πορεία – διαμαρτυρία για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ πρόσφατες είναι και οι μνήμες από την επίθεση που δέχθηκε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Λευκό Πύργο.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο ξανά ο Μπουτάρης - Δέχθηκε επίθεση με υβριστικά συνθήματα για το Σκοπιανό"

Καρανίκας: Φασίστες όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Φασίστες, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ο Νίκος Καρανίκας. 
Με αφορμή τις φθορές στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην τελευταία συγκέντρωση διαμαρτυρίας το βράδυ της Τετάρτης, ο σύμβουλος στρατηγικού του Μαξίμου πόσταρε μια σχετική ανάρτηση της Φωτεινής Βάκη, γράφοντας: «Όσο περνάνε οι μέρες τόσο θα αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός χαρακτήρας των διοργανωτών των συλλαλητηρίων. Και φυσικα γι' αυτό τον λόγο δεν έχει κόσμο, γιατί ο δημοκρατικός και πατριωτικός λαός της χώρας ξέρει να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι και τους φασίστες-εθνικιστές από τους πατριώτες».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρανίκας: Φασίστες όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία "

Αβραμόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Από εδώ και πέρα όσοι μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα, μπαίνουν στην Ευρώπη

Να εξηγήσει τι αλλάζει με τη νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ξημερώματα της Παρασκευής επιχείρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθ' ύλην αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Στη τη χεθσινή σύνοδο κάναμε ένα βήμα μπροστά. Ήταν η ίδια η ενότητα της Ευρώπης το διακύβευμα» ξεκαθάρισε αρχικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ευρωπαϊκό σχέδιο για το μεταναστευτικό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποτροπή προσέλευσης νέων μεταναστών, την καταπολέμηση των δικτύων των δουλεμπόρων και την προστασία των προσφύγων μέσω της επανεγκατάστασης.

«Το θετικό για την Ελλάδα είνα ότι συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση των 3 δισ. για την προστασία των προσφύγων στην Τουρκία ενώ παράλληλα ζητείται η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής που είχε σταματήσει» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι για τη συμφωνία αυτή «δεν υπάρχουν ανταλλάγματα, δεν γίνονται παζαρέματα στην Ευρώπη».



Κληθείς να διευκρινίσει την ύπαρξη του όρου εθελοντικά στο κείμενο των συμπερασμάτων ο Ευρωπαίος επίτροπος εξήγησε ότι «το εθελοντικό θα κριθεί από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το νέο Δουβλίνο. Όσοι καταφέρουν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα με βάση τη νέα άποψη που διατυπώνεται αλλά δεν έχει σχηματοποιηθεί, όποιος έρχεται έρχεται στην Ευρώπη όχι στην Ιταλία και την Ελλάδα. Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους, όσοι το δικαιούνται θα μοιράζονται σε όλες τις χώρες»

«Το εθελοντικό στοιχείο δεν είναι για να αδιαφορούν ή να αρνούνται αλλά για να εκφράζουν την πρόθεσή τους να δέχονται πρόσφυγες» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος διευκρινίζοντας έτι περαιτέρω ότι «δεν μπορεί να μείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα».

Υπενθύμισε, δε, ότι από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι να υιοθετηθεί το νέο Δουβλίνο όσοι συλαμβάνονται θα στέλνονται στις χώρες πρώτης υποδοχής. «Δεν θα μας επιστρέψουν τους παλαιούς 1,2 εκατ. που μπήκαν το 2015».

Έστειλε ακόμα το μήνυμα ότι «πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης στα νησιά γιατί στα νησιά έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες».

«Το μετανστευτικό δεν ήρθε για να φύγει. Πρεπει να είναι η Ευρώπη έτοιμη για τις επόμενες δεκαετίες» κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Από εδώ και πέρα όσοι μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα, μπαίνουν στην Ευρώπη"

Διευκρινίσεις από την Tripsta: Airtickets και Travelplanet24 συνεχίζουν να λειτουργούν

Συμπληρωματικές διευκρινίσεις έστειλε προς τον Τύπο η εταιρεία Tripsta, η οποία ελέγχει τα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία Airtickets και Travelplanet24, λίγο μετά την κατάρρευσή της και την απόλυση των εργαζομένων.
Οι ιστοσελίδες των εταιρειών συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. H ιστοσελίδα της airtickets® λειτουργεί ως πλατφόρμα σύγκρισης τιμών με έκδοση μέσω τρίτων παρόχων. Η ιστοσελίδα της travelplanet24 εξυπηρετεί ακτοπλοϊκές κρατήσεις επισημαίνει η εταιρεία συμπληρώνοντας ότι όλοι οι πελάτες εξυπηρετούνται κανονικά.
Αναφορικά με τα εισιτήρια και τις κρατήσεις τονίζει ότι είναι σε πλήρη ισχύ ενώ σχετικά με τις επιστροφές χρημάτων ενημερώνει τους πελάτες ότι είναι σε αναμονή οφειλόμενων από την εταιρεία διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων με την οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τripsta αναφέρει τα εξής:
Για τα θέματα των εργαζομένων
Πρώτο μέλημα της Εταιρείας ήταν και είναι οι εργαζόμενοί της. Ήδη έχει καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων και όλων των νόμιμων αποζημιώσεων στους εργαζομένους. Η ανταπόκρισή τους και η στάση τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ήταν συγκινητική και τους ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή τους. Η Εταιρεία συνεχίζει να έχει στο δυναμικό της εργαζομένους, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί άρτια τους πελάτες της.
Για τα θέματα των οφειλών
Οι υποχρεώσεις της Εταιρείας προς το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών (IΑΤΑ) είχαν ρυθμιστεί και εξυπηρετούντο με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα αποπληρωμής, το οποίο και τηρείται.
Δεν υπάρχουν οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τις τράπεζες. Δεν υπάρχουν οφειλές προς του εργαζομένους, οι οποίοι έχουν λάβει το σύνολο των δεδουλευμένων και των νόμιμων αποζημιώσεών τους.
Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων, σημειώνεται ότι με βάση την παγκόσμια πρακτική, η ομαλή και καλόπιστη εκτέλεση των συμβάσεων μαζί τους δεν δημιουργεί χρηματικές οφειλές από την Εταιρεία προς αυτούς αλλά το αντίθετο: η διενέργεια κρατήσεων μέσω των πλατφορμών τους δημιουργεί οφειλές αυτών προς την Εταιρεία. Επειδή υπήρξε κακόπιστη και καταχρηστική παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την Travelport, λαμβάνονται όλα τα νόμιμα και δικαστικά μέσα εναντίον τους με στόχο τη δικαίωση της Εταιρείας από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της νομικής διαδικασίας θα δοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Για τα θέματα ρευστότητας της Εταιρείας
Επί 13 χρόνια η Εταιρεία λειτούργησε με επιτυχία ώστε να βρίσκεται μέσα στα πέντε μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπης και να καλύπτει πάνω από 46 αγορές σε όλο τον κόσμο. Ο κλάδος της μεταπώλησης των αεροπορικών εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός καθώς λειτουργεί με πολύ μικρά περιθώρια κέρδους και συνεπώς βασίζεται απολύτως στη ρευστότητα.
Το πρόβλημα που δημιούργησε στα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας η στάση συγκεκριμένων συνεργατών, υπονόμευσε οποιοδήποτε σχεδιασμό, πλήττοντας τη ρευστότητα μιας Εταιρείας με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό. Η Εταιρεία λαμβάνει μέτρα ώστε να εξισορροπήσει τις ταμειακές της ροές.
Για τα θέματα τυχόν επίπτωσης στον ελληνικό τουρισμό:
Ουδεμία επίπτωση υπάρχει για τον ελληνικό τουρισμό. Τα ήδη εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ. Σημειώνεται δε ότι το 80% της δραστηριότητας της Εταιρείας αφορά εισιτήρια από και προς διεθνείς προορισμούς και όχι προς την Ελλάδα.
Για τα θέματα λειτουργίας της Εταιρείας
Οι ιστοσελίδες των Εταιρειών συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. H ιστοσελίδα της airtickets® λειτουργεί ως πλατφόρμα σύγκρισης τιμών με έκδοση μέσω τρίτων παρόχων. Η ιστοσελίδα της travelplanet24 εξυπηρετεί ακτοπλοϊκές κρατήσεις. Όλοι οι πελάτες εξυπηρετούνται κανονικά. Τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις είναι σε πλήρη ισχύ.
Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και για τις δύο εταιρείες λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00 στον 3ο όροφο της Καραγιώργη Σερβίας 4 στο Σύνταγμα.
Η ελληνική αγορά αποτελεί αναμφίβολα ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Εταιρεία αναπτύχθηκε χάρη στην εμπιστοσύνη των πελατών της, τους οποίους θα συνεχίσει με ευσυνειδησία να εξυπηρετεί.
Στο σημείο αυτό, σημειώνουμε ότι η Εταιρεία αναμένει πληρωμή συμφωνημένων απαιτήσεών της από την εταιρεία διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων, την Amadeus, με την οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των πελατών της, όπως για παράδειγμα επιστροφή χρημάτων από τυχόν ακυρώσεις εισιτηρίων και άλλα σχετικά αιτήματα.
Για κάθε εξέλιξη θα παράσχουμε άμεση ενημέρωση προς όλους.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις από την Tripsta: Airtickets και Travelplanet24 συνεχίζουν να λειτουργούν "

Επιστρέφει η υποχρεωτική «στράτευση» από τα 16 στη Γαλλία

Στην επιστροφή της υποχρεωτικής στράτευσης από την ηλικία των 16 ετών, ενός θεσμού που ίσχυε μέχρι το 1996, προχωρά η γαλλική κυβέρνηση από το 2019.

Οι 16αρηδες θα υποχρεώνονται για έναν μήνα να κάνουν κάποια κοινωνική υπηρεσία σε συνδυασμό με τη στρατιωτική τους εκπαίδευση ενώ θα έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν την υπηρεσία τους για ένα χρόνο.

Πρόκειται για υλοποίηση μιας προεκλογικής εξαγγελίας του Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος είχε πει ότι θα υποχρεώσει όλους τους νέους να περάσουν έναν μήνα «απευθείας εμπειρίας της στρατιωτικής ζωής και των απαιτήσεών της».

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της νομοθεσίας αυτής είναι να εμφυσίσει τον πατριωτισμό στους πολίτες μιας χώρας που ταλανίζεται από κοινωνικούς και άλλους διαχωρισμούς.

Σημειώνεται ότι ο Μακρόν ήταν ο πρώτος πρόεδρος που δεν πέρασε από αυτή τη διαδικασία που ίσχυε για αρκετά χρόνια καθώς το 1996 οπότε και τερματίστηκε επί προεδρίας Σιράκ είχε ξεπεράσει το όριο ηλικίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να δώσει στους νέους άνδρες και τις νέες γυναίκες αξίες να υπερασπίζονται και μάχες για να δώσουν στο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει η υποχρεωτική «στράτευση» από τα 16 στη Γαλλία"

Απίστευτη επίθεση Πολάκη στον Γιώργο Αυτιά- «Ξεφτίλισμα της δημοσιογραφίας»...

Επίθεση στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Γιώργο Αυτιά, χρησιμοποιώντας απίστευτες εκφράσεις, εξαπέλυσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. 
Ο κ. Πολάκης αναδημοσίευσε μια παλαιότερη ανάρτησή του για τον Γιώργο Αυτιά και μια ανάρτηση του left.gr, συμπληρώνοντας: 
«Αυτιά, “γίγαντα” της πρωινής ζώνης των περήφανων γηρατειών, πάρε τον Ρωμανιά, ανεβείτε στον Υμηττό και έχετε δυο επιλογές. Ή επιβιβαστείτε στον ιπτάμενο δίσκο του εξωγήινου του Κυριάκου και εξαφανιστείτε για άλλο γαλαξία ή βρείτε ένα καλό γκρεμό και πέστε!!!
Θέλω βρε ξεφτίλισμα της δημοσιογραφίας να δω τι λογαριασμούς θα βγάζεις τώρα στα πινακάκια σου για τις συντάξεις...».
Η παλαιότερη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Γιώργο Αυτιά ήταν επίσης εκτός ορίων. Εγραφε πριν από 8 μήνες ο Παύλος Πολάκης: «Πληρωμένο μικρόφωνο σε διατεταγμένη υπηρεσία. ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΑΥΤΙΑ γι' αυτή την "γκρίζα" διαφήμιση;;;;;;;; Ελα κλάψε για τους συνταξιούχους τώρα...».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη επίθεση Πολάκη στον Γιώργο Αυτιά- «Ξεφτίλισμα της δημοσιογραφίας»..."

Αποδοκίμασαν τον Κουρουμπλή για το Σκοπιανό στις Σέρρες: Προδότη, δεν ντρέπεσαι, η συντριβή έρχεται

Την οργή των κατοίκων των Σερρών προκάλεσε η παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 105 ετών από την απελεύθερωση της πόλης στη σκιά της συμφωνίας της κυβέρνησης με την πΓΔΜ για το Σκοπιανό.

Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν τη στιγμή που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε κατάθεση στεφάνου στο μνημειο της κεντρικής πλατείας της πόλης. Όταν ο αναγγέλων όσους κάνουν κατάθεση στεφάνου ανακοίνωσε το όνομα του υπουργού Ναυτιλίας τότε άρχισαν οι αποδοκιμασίες που συνοδεύονταν από το σύνθημα «προδότες, προδότες». Παρόμοια ήταν η υποδοχή των κατοίκων των Σερρών και για την τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή.



Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν την ώρα που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατευθυνόταν προς τον χώρο που ήταν στημένη η εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση που θα ακολουθούσε.

«Προδότες, προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» φώναξαν στον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει την πορεία του.



Οι αποδοκιμασίες, όμως, συνεχίζονταν με άλλους κατοίκους να του φωνάζουν «για 30 αργύρια ρε, δεν ντρέπεσαι; Ντροπή δεν υπάρχει;».

Τελικά ο κ. Κουρουμπλής κατάφερε να φτάσει στην εξέδρα των επισήμων με τους διαδηλωτές να περιορίζονται από την αστυνομία σε ένα κομμάτι του δρόμου σε απόσταση από τους επισήμους.

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα με αυτή την απόφαση γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας αρχικά δήλωσε πως ως άνθρωπος πρώτα κατανοεί το συναίσθημα των ανθρώπων και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στην έννοια του πατριωτισμού, πως όλοι είμαστε πατριώτες, πως κανένας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης από τον άλλον, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως αυτός ο πατριωτισμός έχει και το στοιχείο. «Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε μία τέτοια προσπάθεια χρειάζεται νηφαλιότητα, σωφροσύνη και ψυχραιμία» συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής. Υπερασπίστηκε, μάλιστα, τη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες, λέγοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία δίνει πάρα πολλά στοιχεία τα οποία η Ελληνική πλευρά διεκδικούσε όλα αυτά τα χρόνια.

«Τους αποκόπτει από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και καθιερώνει και διεθνοποιεί τα σύνορα της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν ζητά από κανέναν και δεν παραχωρεί σε κανέναν. Και βεβαίως εγώ θέλω σε όλους αυτούς τους καλούς πατριώτες που διαμαρτύρονται να τους ρωτήσω ήρεμα και να σκεφτούν. Συμφέρει την Ελλάδα η διάλυση αυτού του κράτους; Αν μου πουν ότι συμφέρει εγώ θα είμαι μαζί τους» υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος απέδωσε τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν σήμερα στις Σέρρες, στον παρορμητισμό, που δεν έχει ως βάση την ηρεμία.

«Εγώ είμαι ο προδότης και δεν είναι εκείνοι που έδωσαν το όνομα Μακεδονία σε 140 χώρες; Ο Τσίπρας το έδωσε σε 140 χώρες; Η Ελλάδα δεν απειλείται από αυτό το έθνος. Η Ελλάδα με αυτή την απόφαση γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια. Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν αυτή την υπόθεση και παίζουν με το συναίσθημα του λαού» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποδοκίμασαν τον Κουρουμπλή για το Σκοπιανό στις Σέρρες: Προδότη, δεν ντρέπεσαι, η συντριβή έρχεται"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news