facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου επέστρεψε με… σημείωμα

Μία περίεργη τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση της ληστείας κοσμηματοπωλείου, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 10 το πρωί σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Ξηρογιάννη όταν δύο τουλάχιστον δράστες με την χρήση αυτόματων όπλων, πιθανόν Uzi, άρπαξαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων κι εξαφανίστηκαν.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στην διάρκεια της ληστρικής επιδρομής, ο δράστης άφησε σημείωμα προς τη ΓΑΔΑ και στην οποία επιβεβαιώνει την συμμετοχή του, τόσο στη δολοφονία του δικηγόρου, αλλά και στη ληστεία του Ζωγραφου.

Ειδικότερα, το σημείωμα αναφέρει:

Προς ΓΑΔΑ:

Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», ανέφερε ο δολοφόνος υπογράφοντας ως… «Φτερωτός Μαραντόνα»

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε συλληφθεί ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ αυτό που ήταν για τον δεύτερο ήταν, ότι είχε διαφύγει στην Αλβανία. Όπως αποδεικνύει η υπόθεση, φαίνεται ότι ο Αλβανός επέστρεψε και το δήλωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου επέστρεψε με… σημείωμα"

Γεννηματά: Με την υπογραφή Τσίπρα, ο Ζάεφ καυχιέται για «Μακεδονική ταυτότητα»

Σε σχόλιό της στα social media η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επικρίνει τον πρωθυπουργό με αφορμή όσα είπε ο Ζόραν Ζάεφ από τις Βρυξέλλες περί «πλήρους και διεθνώς ααγνωρισμένης Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας».
«Με την υπογραφή σας κ.Τσίπρα, ο  Ζαεφ καυχιέται για διεθνώς αναγνωρισμένη, Μακεδονική εθνική  ταυτότητα. Ανοίξατε νέους λογαριασμούς, δεν κλείσατε παλιούς» αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Με την υπογραφή Τσίπρα, ο Ζάεφ καυχιέται για «Μακεδονική ταυτότητα» "

Υπ. Εργασίας: Ακόμη και η Eurostat αποδέχθηκε ότι ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα

Έντονη είναι η αντίδραση του υπουργείου Εργασίας στα όσα ισχυρίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, Αντώνης Κουρούκλης περί ελλείμματος ενός δισ. στον ΕΦΚΑ. «Η ηγεσία της ΠΟΠΟΚΠ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια για τη θετική πορεία του ΕΦΚΑ και την πλεονασματική λειτουργία του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Στην προσπάθειά της αυτή αμφισβητεί τη Διεύθυνση Οικονομικών του ΕΦΚΑ, τη Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, την Εθνική Στατιστική Αρχή και την Eurostat».

Όπως τονίζει το υπ. Εργασίας, «με ένα άνευ προηγουμένου αφήγημα δημιουργικής λογιστικής, η ΠΟΠΟΚΠ υποστηρίζει πως ο ΕΦΚΑ δεν είχε πλεόνασμα αλλά έλλειμμα το 2017».

Το υπουργείο σημειώνει ότι η ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή έλεγξε όλα τα στοιχεία του δημοσιονομικού αποτελέσματος του ΕΦΚΑ και των άλλων Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και δημοσιοποίησε στις 23/4/2018 τα Δημοσιονομικά Στοιχεία του 2017, τα οποία και αποδέχτηκε η Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης είχαν πλεόνασμα 2,937 δισ. ευρώ το 2017, κατά 921 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2016 και 3,489 δισ. ευρώ περισσότερα από το 2015.

«Στο πλεόνασμα αυτό συνέβαλε καθοριστικά ο ΕΦΚΑ όχι μόνο πετυχαίνοντας πλεόνασμα ο ίδιος ως φορέας, αλλά ενισχύοντας σημαντικά τα έσοδα και των υπολοίπων φορέων μέσω της βελτίωσης της είσπραξης των συνεισπραττόμενων εισφορών ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ, ΕΤΕΑΕΠ.

Το πλεόνασμα είναι το καθαρό αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, της αύξησης της απασχόλησης, της βελτίωσης της εισπραξιμότητας και της καλύτερης διαχείρισης που γίνεται υπό το νέο Ενιαίο Φορέα, ταυτόχρονα με την καταβολή δεκάδων χιλιάδων συντάξεων που παρέμεναν, για πολλά χρόνια, στα συρτάρια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Εργασίας και καταλήγει:

«Οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει να αμφισβητούν την ύπαρξη των πλεονασμάτων, προφανώς υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, στους συνταξιούχους και στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εργασίας: Ακόμη και η Eurostat αποδέχθηκε ότι ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα"

Διαμαρτυρία πολιτών σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό (video)

Διαμαρτυρία έξω από εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Παιανία πραγματοποιούν ομάδες που τάσσονται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Τα ΜΑΤ βρίσκονταν στο σημείο και δημούργησαν κλοιό για να μην περάσουν στον χώρο της εκδήλωσης οι συγκεντρωθέντες, αλλά και να φτάσουν στην αίθουσα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Σπύρος Δανέλλης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι διαμαρτυρόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους. Χαρακτηριστικά οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια».

Η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης, Παιανίας και Κορωπίου και της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ανατ. Αττικής έχει θέμα «Βαλκάνια με Ειρήνη, Σταθερότητα, Συνανάπτυξη» και ομιλητές είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο βουλευτής του Ποταμιού.

Δείτε βίντεο:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία πολιτών σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό (video)"

Τζιτζικώστας: Να γίνει δημοψήφισμα να μάθει ο Κοτζιάς πόσοι διαφωνούν με τη συμφωνία

Στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος για τις αντιδράσεις κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας λέγοντας ότι «συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά», ο Απόστολος Τζιτζικώστας απάντησε με γραπτή δήλωσή του.

Στην οποία αναφέρει: «Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, δυστυχώς επέλεξε να επιδοθεί γι' ακόμη μια φορά στην αγαπημένη του συνήθεια, τη διασπορά διχόνοιας μεταξύ των Ελλήνων».

Με αφορμή δε αναφορά του κ. Κοτζιά σε μητροπολίτες που συμμετέχουν «σε συσκέψεις που καλεί ο κ. Τζιτζικώστας για να κάνει πολιτική καριέρα», ο κ. Τζιτζικώστας σημειώνει ότι στη χθεσινή συνάντηση της αυτοδιοίκησης κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας «συμμετείχαν θεσμικοί φορείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο των φορέων της Βόρειας Ελλάδας» και «είχε μια ξεκάθαρη κοινή απόφαση, ότι η απαράδεκτη "συμφωνία των Πρεσπών" δεν γίνεται αποδεκτή, αλλά και ένα κοινό αίτημα προς την Κυβέρνηση: να δοθεί ο λόγος στους Έλληνες με άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος για τη "συμφωνία"».

Αναλυτικά: "Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, δυστυχώς επέλεξε να επιδοθεί γι’ ακόμη μια φορά στην αγαπημένη του συνήθεια, τη διασπορά διχόνοιας μεταξύ των Ελλήνων.Η χτεσινή συνάντηση της Αυτοδιοίκησης όλης της Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν θεσμικοί φορείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο των φορέων της Βόρειας Ελλάδας, δεν είχε αποκλεισμούς, διχαστικές ρητορείες και κομματικές επιδιώξεις. Είχε μια ξεκάθαρη κοινή απόφαση, ότι η απαράδεκτη ‘συμφωνία των Πρεσπών’ δεν γίνεται αποδεκτή, αλλά και ένα κοινό αίτημα προς την Κυβέρνηση: να δοθεί ο λόγος στους Έλληνες με άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «συμφωνία. Το δημοψήφισμα αυτό θα αποτελέσει και μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον κ. Κοτζιά να μάθει ακριβώς ‘πόσοι είναι’ και ΄πού πήγαν’ οι Έλληνες που διαφωνούν με τη ‘συμφωνία’ του"».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζιτζικώστας: Να γίνει δημοψήφισμα να μάθει ο Κοτζιάς πόσοι διαφωνούν με τη συμφωνία "

Νέο γκάλοπ: Προβάδισμα 12,5 μονάδων η ΝΔ - Άνοιξε η ψαλίδα

Σημαντικό προβάδισμα 12,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Αυτός είναι ένας πίνακας που δείχνει το -κατά την pulse- άνοιγμα της ψαλίδας μέσα στο 2018

IMG-20180628-WA0000
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% % έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ αυξησε τα ποσοστά της κατά τρεις μονάδες (είχε 32%) σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση που έκανε με το Ζάππειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο 21,5% όπως και τον Μάϊο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, και η Χρυσή Αυγή με το ίδιο ποσοστό και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρίσκονται πλέον στο 1,5% καθώς χάνουν ακόμα μισή μονάδα και την Ένωση Κεντρώων να βρίσκεται στο 2,5%.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά των δύο κομμάτων βρίσκεται στις 35 μονάδες καθώς το 58% βλέπει νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές έναντι 23% που βλέπει επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το 62% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, έναντι μόλις 27% που την κρίνουν θετικά ενώ 11% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.

Αρνητικά απέναντι στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη συμφωνία του Eurogroup στέκεται το 49%, το 14% δεν απαντά ενώ το 37% κρίνει θετικά την συμφωνία.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο γκάλοπ: Προβάδισμα 12,5 μονάδων η ΝΔ - Άνοιξε η ψαλίδα"

ΝΔ: Ο Ζάεφ πανηγυρίζει την αναγνώριση «Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας», ο Τσίπρας μιλά ακόμα για «δημαγωγούς»

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του περί «δημαγωγών» που αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών με την πΓΔΜ, αλλά και τα όσα υποστήριξε ο Ζόραν Ζάεφ περί αναγνώρισης της «Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας».

«Ο κ. Τσίπρας κάθε μέρα που περνά εκτίθεται όλο και περισσότερο απέναντι στους Έλληνες: την ώρα που χαρακτήριζε σήμερα στις Βρυξέλλες «δημαγωγούς” όσους αντιτάχθηκαν στη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες, ο κ. Ζάεφ πανηγύριζε για την «πλήρη και διεθνώς πλέον αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα” των συμπατριωτών του.

Ας συνειδητοποιήσει έστω και τώρα ο κ. Τσίπρας ότι η συμφωνία που υπέγραψε είναι επιζήμια για την χώρα. Γι’ αυτό και έχει απέναντί του τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο Ζάεφ πανηγυρίζει την αναγνώριση «Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας», ο Τσίπρας μιλά ακόμα για «δημαγωγούς»"

Ο Τουσκ αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια - Τι είπε ο Ζάεφ για τη «μακεδονική εθνική ταυτότητα»

«Αυτή είναι μια καλή εβδομάδα για τη χώρα σας και τα υπόλοιπα δυτικά Βαλκάνια» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων που παραχώρησε στον Τύπο με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρόεδρος Τουσκ αναφέρθηκε στην απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να «καθορίσουν το μονοπάτι» για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία τον Ιούνιο του 2019, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι 28 ηγέτες της ΕΕ θα επικυρώσουν σήμερα αυτήν την απόφαση.

Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, ανέφερε ότι αποτελεί «παράδειγμα για την επίλυση διαφωνιών» και κάλεσε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εκφράσουν την ομόφωνη στήριξή τους στη συμφωνία.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος Τούσκ ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ευχαρίστησε τις «Αρχές της Μακεδονίας» για την εξαιρετική συνεργασία που επέδειξαν στο θέμα της μετανάστευσης, όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο Ζ. Ζάεφ σχολίασε ότι η ΕΕ αναγνώρισε τη «μεταστροφή» που πραγματοποιήθηκε στη χώρα του σε μόλις ένα χρόνο και συμφώνησε να δώσει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων. «Το αξίζαμε» υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η κυβέρνησή του. Τέλος, τόνισε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που κατά μέσο όρο κρατά επτά χρόνια και δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει η χώρα τις υποχρεώσεις της.

«Αυτή η γενιά Μακεδόνων Πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον. Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας», τόνισε ο Ζάεφ.

Επίσης, ανέφερε ότι «είναι Ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη. Μια και καλή φέρνουμε τη χώρα μας σε μια οικογένεια σταθερών και αναπτυγμένων κρατών».

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τουσκ αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια - Τι είπε ο Ζάεφ για τη «μακεδονική εθνική ταυτότητα»"

Έκτακτες ενισχύσεις σε Μάνδρα και Μέγαρα για τις ζημιές από τις πλημμύρες

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 350.000 ευρώ, για τους Δήμους Μάνδρας - Ειδυλλίας και Μεγαρέων, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για τις πρώτες ανάγκες εργασιών επιδιόρθωσης ζημιών και βλαβών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας αποδίδονται 200.000 ευρώ και στον Δήμο Μεγαρέων 150.000 ευρώ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτες ενισχύσεις σε Μάνδρα και Μέγαρα για τις ζημιές από τις πλημμύρες"

Βούτσης για Ηριάννα και Περικλή: Η αθώωση τους είναι μία στοιχειώδης ανταπόκριση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα

Την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή για συμμετοχή στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς χαιρέτισε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφαση αυτή «λογική».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Πρόκειται για μια απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης για Ηριάννα και Περικλή: Η αθώωση τους είναι μία στοιχειώδης ανταπόκριση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα"

Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου στη "μαφία" αδειών παραμονής

Χειροπέδες σε γνωστά και επιφανή στελέχη της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου πέρασαν το πρωί της Τετάρτης άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων εκδόσεων αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, η δημοσιοποίηση της ταυτότητας των συλληφθέντων αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» στην τοπική κοινωνία, αφού πρόκειται για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, με ευρεία δράση στα κοινά, τα οποία έχουν περάσει από σημαντικές θέσεις.

Για να γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι, αρκεί να αναφερθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι ξεπερνούν τους 20, βρίσκονται -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- ένας δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσολογγίου καθώς και ένα σημαντικό στέλεχος του Δημοτικού Συμβουλίου. Και οι δύο συλληφθέντες είχαν συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές με συνδυασμό που στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρώτος συνελήφθη μαζί με δύο αλλοδαπούς, προφανώς πελάτες του κυκλώματος, ενώ ο δεύτερος μετά της συζύγου του στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Μεσολογγίου στο γραφείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, λίγο μετά τις 09.20 το πρωί της Τετάρτης.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν την ώρα που κατέβαλαν από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα.

Τους πρόδωσαν οι συνομιλίες

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα είχαν φθάσει στα γραφεία της αστυνομίας πληροφορίες που έκαναν λόγο για οργάνωση που αναλάμβανε να εκδίδει παράνομες άδειες διαμονής σε αλλοδαπούς, φυσικά με το αζημίωτο.

Ειδικότερα, η «ταρίφα» για παραποιημένα και πλαστά έγγραφα ανερχόταν σε 1.000 - 1.500 ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στην έρευνα και στη στοιχειοθέτηση της υπόθεσης έπαιξαν συνομιλίες μεταξύ των μελών και των «πελατών» της οργάνωσης, από τις οποίες αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης (modus operandi) καθώς και οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.

Η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα και Αλεξανδρούπολη, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, έχουν συλληφθεί 23 άτομα, μεταξύ των οποίων 16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί.

Όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με τη «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης υπέβαλλε τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις σχετικές άδειες χωρίς να γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Τέσσερις εκ των υπαλλήλων εργάζονταν σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, ένας σε νοσοκομείο, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και τουλάχιστον πέντε δικηγόροι. Μεταξύ των επτά αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί είναι και πλαστογράφοι, οι οποίοι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια κι άλλα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερομένους. Με αυτά και με ψεύτικες βεβαιώσεις συμπλήρωναν τους φακέλους οι δικηγόροι του κυκλώματος και τους έστελναν για έγκριση στις Περιφέρειες εκτός Αττικής.

Ανακοίνωση από τον Δήμο Μεσολογγίου

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Μεσολογγίου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Γίνεται γνωστό ότι οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου στη "μαφία" αδειών παραμονής"

Πολάκης για Ηριάννα και Περικλή: «Επιτέλους!!!»

Την ομόφωνη αθώωση των Ηριάννα και Περικλή, οι οποίοι κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, σχολίασε με μία και μόνο λέξη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Επιτέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είχε πριν από λίγες μέρες εξαπολύσει επίθεση κατά της Δικαιοσύνης με ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής αφέθηκε ελεύθερος. 

Ο κ. Πολάκης είχε αναρωτηθεί μέσω της ανάρτησης πώς γίνεται ο άνθρωπος που κάλεσε σε κατάλυση του πολιτεύματος να είναι έξω και η Ηριάννα που ήξερε απλώς αναρχικούς να είναι ακόμα μ΄πεσα στη φυλακή.

Αναλυτικά όσα είχε γράψει:

Νοητή"Δικαιοσύνη .....
Το χρυσαυγουλο κοτοπουλοειδες ναζιστοσταγονιδιο Μπαρμπαρουσης που κάλεσε σε κατάλυση του πολιτεύματος ΕΞΩ 
και η Ηριαννα που είχε φίλο που ήξερε αναρχικούς ΜΕΣΑ !!!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ !!!
Δεν θα σας περάσει !!!
Η χώρα κλείνει μέτωπα στα Βορεια σύνορα για να ασχοληθεί μόνο με τα Ανατολικά ,Βγαίνει απο τα μνημόνια με ρύθμιση του χρέους και Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ .....
Γι αυτο ΤΡΕΜΕΙΣ Κυριακο και έχεις βγάλει όλο τον εσμό του παρακράτους στην πιάτσα !!!! Δεν σε νοιάζει η Μακεδονία ,σε νοιάζει μην βρεθούν με χειροπέδες αυτοί που σε έβαλαν εκεί που είσαι σήμερα!!!!!ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ......

ΚΑΙ ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 
Το ακούς εκπρόσωπε της σαπίλας;;;;;;



protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης για Ηριάννα και Περικλή: «Επιτέλους!!!»"

Παρέμβαση Τσίπρα για τα αντιπλημμυρικά έργα ζητά ο δήμαρχος Ελευσίνας

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να αρθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στην Δυτική Αττική, ζητεί, με επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς.

Με αφορμή τις νέες πλημμύρες που έπληξαν το τελευταίο διάστημα την περιοχή, ο κ. Τσουκαλάς σημειώνει ότι παρά τις υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων, από τον Νοέμβριο του 2017, με την πολύνεκρη θεομηνία, έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί κανένα ουσιαστικό έργο υποδομής.

«Δεν θέλουμε να φανταστούμε την εικόνα μίας πόλης που θα είναι σε δύο μόλις χρόνια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 και θα σχεδιάζει με τον κίνδυνο πλημμυρών» τονίζει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Ελευσίνας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Τσουκαλάς χαρακτηρίζει απαραίτητη την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, καθώς, όπως αναφέρει, σχέδια και μελέτες για τη διαμόρφωση της περιοχής υπάρχουν και απλά χρειάζεται να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως και τα υπόλοιπα έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

«Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε, χωρίς περιορισμούς και στεγανά, όσο χρειαστεί, σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο υπουργείο ή φορέα που θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να γίνουν άμεσα έργα και παρεμβάσεις. Αναμένουμε, πλέον, την υλοποίηση των δικών σας δεσμεύσεων» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ελευσίνας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Τσίπρα για τα αντιπλημμυρικά έργα ζητά ο δήμαρχος Ελευσίνας"

«Πανηγυρίζει» ο Τσίπρας για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή

Την ομόφωνη αθώωση των Ηριάννα και Περικλή, οι οποίοι κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, σχολίασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, στο twitter, τονίζοντας ότι «η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης».

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας ανέφερε: 

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν συνηθίζονται από πρωθυπουργό χώρας, μιας και η Κυβέρνηση οφείλει να μην εμπλέκεται και να μην επηρέαζει το έργο της Δικαιοσύνης και τις δικαστικές αποφάσεις. 

Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το σκεπτικό των Δικαστών, από την άρση του τραπεζικού απορρήτου και τις κατ'οίκον έρευνες καθώς και τις έρευνες των οχημάτων, δεν προκύπτει εμπλοκή, ενώ τα δείγματα DNΑ κρίθηκαν ελλιπή παρά τις αρχικές εισαγγελικές εισηγήσεις. Η έδρα έκρινε επίσης πως «οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται», σε αντίθεση με το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πανηγυρίζει» ο Τσίπρας για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή"

H Airtickets αναστέλλει τη λειτουργία της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την Airtickets που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, είναι υποχρεωμένη να προβεί σε ριζική αναδιάρθρωση μετά την «άδικη, επιθετική και καταχρηστική συμπεριφορά» πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων, που αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά διαθέσιμα.

Tripsta και Αirtickets προαναγγέλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ διευκρινίζουν πως οι ιστότοποι των εταιρειών θα λειτουργούν κανονικά και τονίζουν πως συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί και οι κρατήσεις όλων των πελατών.

Η επίσημη ανακοίνωση

H Tripsta και η airtickets® ανακοινώνουν ότι τις προσεχείς ημέρες είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους και να αναστείλουν προσωρινά την έκδοση μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων.

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες των εταιρειών να αντεπεξέλθουν στην αναίτια και άδικη συμπεριφορά συνεργατών τους και συγκεκριμένα πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων, δυστυχώς η πρωτοφανώς άδικη, επιθετική και καταχρηστική συμπεριφορά απέναντί τους, αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Το επιχειρηματικό πλάνο που εφαρμόστηκε, η περικοπή των δαπανών και η εξισορρόπηση των προβλημάτων ρευστότητας των εταιρειών οι οποίες έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είχαν ήδη αρχίσει να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και δημιούργησαν βάσιμες προοπτικές για την επιχειρηματική ανάκαμψή τους. Επιπλέον, η καινοτόμος συμφωνία που πέτυχαν οι εταιρείες με την ΙΑΤΑ – που εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο – και η πολύ ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη θετική έκβαση του εγχειρήματος.

Δυστυχώς, όμως, συγκεκριμένοι συνεργάτες, προσδοκώντας σε πρόσκαιρα οφέλη, αντί να σταθούν αρωγοί, υπονόμευσαν οποιοδήποτε σχεδιασμό και με απαράδεκτο τρόπο έπληξαν την επιβίωση των δύο εταιρειών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν ένα τόσο ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, που κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Είναι αυτονόητο ότι η Tripsta και η airtickets® στρέφονται εναντίον τους με όλα τα νομικά και δικαστικά μέσα και ευελπιστούν στη δικαίωσή τους από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, η δικαστική διαδικασία είναι χρονοβόρος. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες, αφού εξάντλησαν κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκαν στη δύσκολη απόφαση της αναδιάρθρωσης και της προς το παρόν αναστολής έκδοσης μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων.

Πρώτο μέλημα των εταιρειών υπήρξε η πλήρης εξασφάλιση των δεδουλευμένων και όλων των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους τους και η εξόφληση όλων των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

H Tripsta και η airtickets® ήταν και είναι οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου και οι μοναδικές που ανταγωνίστηκαν ευθέως τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές τους, οι οποίοι άλλωστε θα είναι και οι μόνοι ωφελημένοι από τη σημερινή εξέλιξη.

Οι ιστότοποι των εταιρειών λειτουργούν και θα λειτουργούν κανονικά. Τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις όλων των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ.

Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση των δύο εταιρειών, με σεβασμό προς τους πελάτες τους και προς την ιστορία τους, θα εργαστούν με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία και με μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Για κάθε εξέλιξη οι εταιρείες θα παράσχουν άμεση ενημέρωση προς όλους.

Διαβάστε Περισσότερα » "H Airtickets αναστέλλει τη λειτουργία της"

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κοτζιά ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά περί απειλών που - όπως ανέφερε σε συνέντευξη του - συνεχίζει να δέχεται κατά της ζωής του. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τα όσα ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Κοτζιάς παρενέβη και ζήτησε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις. Ωστόσο, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που θα διενεργηθεί μένει εκτός «κάδρου» το αδίκημα της απειλής το οποίο για να διωχθεί ποινικά απαιτείται έγκληση, δηλαδή μήνυση από τον παθόντα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο '63-'65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».

Να σημειωθεί τέλος, πως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει διαβιβάσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών και δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε παρόμοιες καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κοτζιά ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του"

Αθωώθηκαν Ηριάνα και Περικλής από το εφετείο

Το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα αθώους την Ηριάνα και τον Περικλή την Πέμπτη.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στο ακροατήριο υποστήριξε ότι η πραγματογμωμοσύνη του DNA είναι αξιόπιστη βάσει των διεθνών προτύπων και πρωτοκόλλων.

Όπως είπε, οι δύο κατηγορούμενοι, αν και το αρνούνται, είναι μέλη της Οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» με σκοπό την τέλεση αδικημάτων. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, είναι αφήγημα τα όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή από κατασκευή της αστυνομίας, ενώ κατέληξε ότι υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι τους είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο οι δυο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο κάθε ένας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθωώθηκαν Ηριάνα και Περικλής από το εφετείο"

Κλειστό έως τις 10 Αυγούστου το ΚΕΠ της πλατείας Βικτωρίας

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει από σήμερα το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, που βρίσκεται στην πλατεία Βικτωρίας, Αριστοτέλους 84, καθώς θα γίνονται έως τις 10 Αυγούστου εργασίες ανακατασκευής.

Όπως αναφέρει ο δήμος της Αθήνας, όσοι πολίτες έχουν ήδη υποβάλει αιτήματα στο Κ.Ε.Π. της πλατείας Βικτωρίας, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις απαντήσεις των υποθέσεών τους από το ΚΕΠ 1ης Δημοτικής Κοινότητας (ΚΕΠ 0699/Ακαδημίας 88, Πλ. Κάνιγγος), όπου θα υπάρχει εντεταλμένος υπάλληλος.

Οι δημότες θα μπορούν να επισκέπτονται τα υπόλοιπα οκτώ 8 Κ.Ε.Π του δήμου Αθηναίων τα οποία θα ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση:
  • ΚΕΠ 1ης Δημοτικής Κοινότητας (ΚΕΠ 0699/Ακαδημίας 88, Πλατεία Κάνιγγος)
  • ΚΕΠ 2ης Δημοτικής Κοινότητας (ΚΕΠ 0699ΠΑ/ Κασομούλη 33, Νέος Κόσμος)
  • ΚΕΠ 3ης Δημοτικής Κοινότητας (ΚΕΠ 0699ΠΒ/ Κειριαδών 70, Πετράλωνα)
  • ΚΕΠ 4ης Δημοτικής Κοινότητας (ΚΕΠ 0699ΠΓ/Αυλώνος 26-28, Σεπόλια)
  • ΚΕΠ 5ης Δημοτικής Κοινότητας (ΚΕΠ 0699ΠΔ/ Αγίας Λαύρας 24, Πατήσια)
  • ΚΕΠ 6ης Δημοτικής Κοινότητας (ΚΕΠ 308/Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη)
  • ΚΕΠ 7ης Δημοτικής Κοινότητας (ΚΕΠ 0699ΠΣΤ/ Λ.Ριανκούρ 71, Αμπελόκηποι)
  • ΚΕΠ Συντάγματος (ΚΕΠ 0001/ Όθωνος & Αμαλίας 2, Σύνταγμα)
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστό έως τις 10 Αυγούστου το ΚΕΠ της πλατείας Βικτωρίας"

Γνωστοί δικηγόροι σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Είκοσι τρία μέλη του μεγάλου κυκλώματος που έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις σε όλη τη χώρα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι συλληφθέντες είναι 16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι γνωστοί δικηγόροι σε πόλεις της επαρχίας και υπάλληλοι περιφερειών εκτός Αττικής.

Η σοβαρή υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το πρωί, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας, σε συνεργασία με ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις της χώρας - Αθήνα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα και Αλεξανδρούπολη - αφού είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία, ύστερα από παρακουλουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά επ' αυτοφώρω, σε πόλη της επαρχίας, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων.

Μεταξύ των επτά αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί είναι και πλαστογράφοι, οι οποίοι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια και άλλα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερόμενους. Με αυτά και με ψεύτικες βεβαιώσεις συμπλήρωναν τους φακέλους οι δικηγόροι του κυκλώματος και τους έστελναν για έγκριση στις περιφέρειες εκτός Αττικής.

Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Γνωστοί δικηγόροι σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων"

Δημήτρης Καμμένος: Δεν παραδίδω την αντιπροεδρία της Βουλής

Δεν προτίθεται να παραδώσει την αντιπροεδρία της Βουλής διαμήνυσε ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως διαγράφηκε επειδή ψήφισε όπως του υπαγόρευε η συνείδηση του, επιλογή που προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπως σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως πριν την ψηφοφορία δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Δεν μπορεί να περιμένουν να πάω με το κοπάδι», υπογράμμισε ενώ απέρριψε τις καταγγελίες περί αποστασίας του, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να αποστατήσει από την συνείδησή του. Ψήφισε κατά της κυβέρνησης έτσι ώστε να μην εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Ο Δ. Καμμένος αμφισβήτησε εμμέσως τις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ και του Μεγάρου Μαξίμου για σενάρια αποστασίας και άσκησης πιέσεων σε βουλευτές της συμπολίτευσης, εξηγώντας πως όσο ήταν μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν άκουσε ποτέ συνάδελφό του να κάνει λόγο για απειλές οποιουδήποτε είδους, ενώ υποστήριξε πως αν κάποιος βουλευτής απειλείται θα πρέπει να προβεί σε καταγγελία στις αρχές και όχι να απευθύνεται στους δημοσιογράφους, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Καμμένος: Δεν παραδίδω την αντιπροεδρία της Βουλής "

Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία καταγγέλλουν: Με λογιστικά τρικ έκαναν πλεονασματικό τον ΕΦΚΑ

Σε λογιστικό τρικ αποδίδει η ομοσπονδία εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) το πλεόνασμα ύψους 1,52 δισ. που κατάφερε να πετύχει ο ΕΦΚΑ το 2017, μετατρέποντας το αρχικά προϋπολογιζόμενο έλλειμμα των 765 εκατ. σε «καθαρό» ταμειακό πλεόνασμα 754 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Αντώνης Κουρούκλης, μιλώντας στο 33ο συνέδριο της ομοσπονδίας υποστήριξε ότι ο ΕΦΚΑ «βάφτισε» ληξιπρόθεσμες περίπου 30.000 συντάξεις προκειμένου η έκδοσή τους να χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη επιχορήγηση των δανειστών και όχι από τον προϋπολογισμό του φορέα, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί πλεόνασμα.

«Κάθε χρόνο έτσι κι αλλιώς» εξήγησε ο κ. Κουρούκλης «το σύνολο των ταμείων εξέδιδε 120.000 συντάξεις. Τον ίδιο αριθμό πάνω-κάτω εξέδωσε και το 2017. Αντί, δηλαδή, με την έκτακτη επιχορήγηση να καταβάλουν ένα μεγάλο αριθμό επιπλέον συντάξεων από το στοκ των καθυστερούμενων, κατέβαλλαν μόνο αυτές που έτσι κι αλλιώς θα εκδίδονταν εντός του 2017 - «βαφτίζοντας» όμως τις 30.000 από τις 120.000 ληξιπρόθεσμες - και οι οποίες θα πληρώνονταν από τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ και όχι από τον τακτικό προϋπολογισμό!»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ομοσπονδία, η προσωπική διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα κυμαίνεται από 76,99 έως 403,14 ευρώ ενώ στα υψηλότερα εισοδήματα οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Για παράδειγμα: 

- συνταξιούχος του πρώην TΕΒΕ με χρόνο ασφάλισης 24 έτη και 10 μήνες, ο οποίος λαμβάνει σήμερα μικτή σύνταξη 552,37 ευρώ, εμφανίζει προσωπική διαφορά 76.99 ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 18%. Η νέα του μικτή σύνταξη από το 2019 θα είναι 475.38 ευρώ.

- ασφαλισμένος του πρώην ΤΕΒΕ με χρόνο ασφάλισης 17 έτη και 9 μήνες, ο οποίος σήμερα εισπράττει 808,83 ευρώ μικτά, εμφανίζει προσωπική διαφορά 299,44. Η μείωση 18% που θα υποστεί το 2019 αντιστοιχεί σε 145.99 ευρώ. Ετσι η νέα του σύνταξη θα μειωθεί στα 663,24 ευρώ μικτά.

Κατά το ήμισυ περικόπτονται και οι συντάξεις χηρείας

Για παράδειγμα αν η σύνταξη του θανόντος ήταν 1354,94 μικτά, η χήρα θα ελάμβανε με το προηγούμενο καθεστώς σύνταξη χηρείας 948,45 ευρώ. Με το νέο σύστημα λαμβάνει 485,81 ευρω.

Σε βαριές απώλειες οδηγεί τους νέους συνταξιούχους και ο νόμος Κατρούγκαλου

Για παράδειγμα ασφαλισμένος του ΙΚΑ στην 28η κλάση (11.604 ένσημα) με το προηγούμενο καθεστώς θα ελάμβανε σύνταξη 1843,95 μικτά ενώ με το νέο καθεστώς λαμβάνει 1405,57. Η μείωση ανέρχεται σε 438,38 ευρώ.

Οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις ανέρχονται σε 77.492 και οι επικουρικές συντάξεις σε 91.855. Για πολλές κατηγορίες δε μπορούν ακόμα να υπολογιστούν οι συντάξεις καθώς δεν έχει «ανοίξει» το λογισμικό. Αυτές οι κατηγορίες είναι: παράλληλος χρόνος ασφάλισης, πολλαπλή ασφάλιση σε δύο εργοδότες, εργαζόμενοι σε ΝΠΔΔ, διαδοχική ασφάλιση, συνταξεις θανάτου από εργατικό ατύχημα κλπ.

sidaxeis-pinakas1
sidaxeis-pinakas2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία καταγγέλλουν: Με λογιστικά τρικ έκαναν πλεονασματικό τον ΕΦΚΑ"

Τηλεφώνημα για επίθεση με νευροτοξικά αέρια σε δικαστήρια και δήμο Λάρισας

Κινητοποίηση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσε σήμερα το πρωί τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, αλλά και στο δημαρχείο της πόλης, ο οποίος έκανε λόγο για επικείμενη επίθεση με νευροτοξικές ουσίες στο δικαστικό μέγαρο και στο κτίριο του δημαρχείου.

Στη κεντρική πλατεία όπου στεγάζονται τα δύο κτίρια βρέθηκαν νωρίτερα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

Αυτήν την ώρα, όλοι οι υπάλληλοι του δημαρχείου βρίσκονται στις θέσεις τους, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος στο κοινό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και μετά από έλεγχο της αστυνομίας στα δύο σημεία, δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφώνημα για επίθεση με νευροτοξικά αέρια σε δικαστήρια και δήμο Λάρισας"

Σοκ στην τουριστική αγορά: «Λουκέτο» σε travelplanet24 και airtickets

O Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24,
και ο Δημήτρης Κοντογεώργος,, πρόεδρος και ιδρυτής της airtickets
Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική startup Tripsta SA που ανήκε στα λεγόμενα «Success Stories» της νέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις νέες τεχνολογίες, το Internet και τον τουρισμό.
Κάτω από την ομπρέλα της Tripsta SA, βρίσκονται η airtickets και το travelplanet24, όπως επίσης και περίπου 300 εργαζόμενοι, 200 στα κεντρικά (και άκρως εντυπωσιακά) γραφεία στη καρδιά της Αθήνας και 100 στα γραφεία στο Βουκουρέστι.
Οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες όμως, από ό,τι φαίνεται, οδήγησαν σε αδιέξοδο τη γνωστή εταιρεία αεροπορικών εισιτηρίων η οποία μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέλυσε χθες όλους τους εργαζομένους της. Οι υποχρεώσεις της απέναντι σε αεροπορικές εταιρείες ανέρχονται σε 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.Κάτω από την ομπρέλα της Tripsta SA, βρίσκονται η airtickets και το travelplanet24, όπως επίσης και περίπου 300 εργαζόμενοι, 200 στα κεντρικά (και άκρως εντυπωσιακά) γραφεία στη καρδιά της Αθήνας και 100 στα γραφεία στο Βουκουρέστι.
Έτσι η επιχείρηση αναγκάστηκε να προχωρήσει χθες το μεσημέρι στην αιφνιδιαστική καταβολή αποζημιώσεων στο σύνολο του προσωπικού της ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tripsta, Φίλιππος Μπρίκμαν, τους ενημέρωσε ότι η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετη πίστωση από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Open space γραφεία, μπιλιάρδο και γυμναστήριο
Υψηλή προτεραιότητα για την Tripsta αποτελούσαν οι εργαζόμενοι. Πολυτελή γραφεία, τεράστια κουζίνα, μπιλιάρδο και γυμναστήριο ήταν μόνο μερικές από τις παροχές της εταιρείας στο προσωπικό της, η οποία φρόντιζε τόσο για την εκπαίδευση και την αποδοτικότητά τους αλλά και απλά για να «περνάει καλά».
Όλα αυτά όμως δεν ήταν αρκετά στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και το τέλος της κρίσης… κάτι που δεν φαίνεται στην αγορά. Πρόκειται για μια εξαιρετικά κακή είδηση στο απόγειο της τουριστικής σεζόν η οποία απεικονίζει με χειρότερο τρόπο τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό επιχειρείν.
Τον τελευταίο μήνα το Airtickets είχε σταματήσει να πουλά αεροπορικά εισιτήρια και προσέφερε τη δυνατότητα εξεύρεσης καλύτερων τιμών, ενώ παράλληλα και το travelplanet24 είχε σταματήσει, τα τελευταία 24ώρα, να προσφέρει την σχετική επιλογή.

Ποια είναι η Tripsta S.A.
Η Tripsta S.A. είναι μέσα στα πέντε μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπης, και το μεγαλύτερο της Ν.Α. Ευρώπης, το οποίο καλύπτει πάνω από 50 αγορές σε όλο τον κόσμο με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες να είναι πιστοί πελάτες. Μερικά ομολογουμένως εντυπωσιακά νούμερα είναι οι 40 χιλιάδες αναζητήσεις που γίνονται το λεπτό στη μηχανή αναζήτησης της Tripsta με τον μέσο όρο εισιτηρίων που εκδίδονται κάθε χρόνο να αγγίζουν τα 3 εκατ. για όλα τα ταξιδιωτικά μέσα.
Όλα ξεκίνησαν το 2005, σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα του Φ. Μπρίνκμαν και του συνιδρυτή της Travelplanet24 τότε, Kristof Keim, οι οποίοι αποφάσισαν, να χτίσουν μια τεχνολογική Startup η οποία έφερε κοντά τον παραδοσιακό κόσμο των ταξιδιωτικών κρατήσεων, και των ακτοπλοϊκών κρατήσεων αρχικά, με τις ευκολίες και την αμεσότητα σύγκρισης και της πρόσβασης σε αυτά, online.
Η εταιρεία και η ομάδα αναπτυσσόταν με αργά αλλά σταθερά βήματα, με τους ιδρυτές να δίνουν μεγάλη έμφαση στις δυνατές τεχνολογικές υποδομές και την ιδανική επιλογή της ομάδας.  Ακόμα και μέσα στη κρίση, από το 2011 στο 2012 η ανάπτυξη της Tripsta ήταν της τάξης του 300% και από το 2012 στο 2013 της τάξης του 100%, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει μόνο το 8% του ετήσιου τζίρου!
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά το 2015 πάρθηκε η στρατηγική απόφαση συγχώνευσης με την airtickets® και με τη βοήθεια της χρηματοδότησης από τα Elikonos Jeremie και Odyssey Venture Partners funds που είχε προηγηθεί, αλλά και με τα ίδια μέσα, μια και τα έσοδα της εταιρείας έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Τα brands της Tripsta S.A. περιλαμβάνουν την travelplanet24, η οποία απευθύνεται στην ελληνική αγορά και προσφέρει κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά και αεροπορικά εισιτήρια, την airtickets®, η οποία προσφέρει πολλές ταξιδιωτικές επιλογές και κρατήσεις με έμφαση τα αεροπορικά εισιτήρια σε 17 χώρες, και την tripsta.com η οποία είναι το μεγάλο διεθνές όνομα με λειτουργία σε 46 χώρες και ειδικεύεται στα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στην τουριστική αγορά: «Λουκέτο» σε travelplanet24 και airtickets"

Ινστιτούτο Brookings: Η συμφωνία του Eurogroup δεν δικαιολογεί τη γραβάτα

Για όσους πιστεύουν ότι η συμφωνία του Eurogroup δεν είναι ένα τέταρτο μνημόνιο, αρκεί να διαβάσουν τα έγγραφα που τη συνοδεύουν.
Αυτό τονίζει το Ινστιτούτο Brookings σε ανάλυσή του, προσθέτοντας ότι οι πανηγυρισμοί για το τέλος της λιτότητας και το... δέσιμο της γραβάτας δεν δικαιολογούνται.
Όπως επισημαίνει, το Eurogroup αποφάσισε τη δεκαετή επιμήκυνση των δανείων της Ελλάδας που ήταν μέρος του δεύτερου προγράμματος του ESM, την παράταση κατά 10 χρόνια της περιόδου χάριτος, καθώς και δόση ύψους 15 δισ. ευρώ, με σκοπό να ηρεμήσει τις αγορές έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να δανειστεί με πολύ χαμηλότερα επιτόκια.
Τα 13 έγγραφα με τις υποχρέωσεις της Ελλάδας
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με νέο δάνειο, αλλά θα αναλάβει ενισχυμένη εποπτεία μέχρι το 2022 για να εξασφαλίσει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup δημοσίευσε 13 τεχνικά έγγραφα με λεπτομερείς υποχρεώσεις της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή περίοδο.
Εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό δεν αποτελεί ένα νέο, τέταρτο πρόγραμμα για το 2018-2022 πρέπει να διαβάσουν τα έγγραφα, σημειώνει χαρακτηριστικά το Ινστιτούτο.
Η γραβάτα για το τέλος της λιτότητας
Τόσο οι πιστωτές όσο και η κυβέρνηση δήλωσαν αισιόδοξα ότι η Ελλάδα αναμένεται να σταθεί στα πόδια της καθώς το αποθεματικό ρευστότητας ύψους 15 δισ. ευρώ συν άλλα 9 δισ. ευρώ που έχουν ήδη συσσωρευτεί,  αναμένεται να εξασφαλίσουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, με τον Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε ένα πανηγυρικό κλίμα, να φοράει γραβάτα για να γιορτάσει το τέλος της λιτότητας.
Οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη για μια τόσο υπερχρεωμένη χώρα, υπογραμμίζει το ινστιτούτο στην ανάλυσή του, αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν αυτή η ρύθμιση του χρέους είναι αρκετή για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με διατηρήσιμο ρυθμό.
Οι αγορές, τουλάχιστον για την ώρα, δεν είναι πλήρως πεπεισμένες
Ενώ το cash buffer ύψους 24 δισ. ευρώ μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, θα ήταν πολύ καλύτερο να διατηρηθεί ως εγγύηση για την αγορά. Ωστόσο, τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων εξακολουθούν να υπερβαίνουν το υψηλό 4%, υποδεικνύοντας ότι οι αγορές, τουλάχιστον για την ώρα, δεν είναι πλήρως πεπεισμένες ότι η χώρα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της μεσοπρόθεσμα.
Επιπλέον, η πρόβλεψη για το πραγματικό ΑΕΠ μακροπρόθεσμα τοποθετείται στο 1%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο 5,5 δισ. ευρώ από τα 15 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποπληρωμή του ΔΝΤ (3,3 δισ. ευρώ) και των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών (2,2 δισ. ευρώ).
Τα μεγάλα πλεονάσματα ισοδυναμούν με περιοριστική πολιτική
Μια άλλη μεγάλη ανησυχία είναι ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, και 2,2% για την επόμενη περίοδο έως το 2060. Αυτό σίγουρα ισοδυναμεί με μία περιοριστική δημοσιονομική πολιτική.
Επίσης, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης, μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί μόνο 46,9 δισ. ευρώ. Με την τελευταία δόση των 15 δισ. ευρώ, μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει μόνο 62 δισ. ευρώ από τα 84 δισ. ευρώ.
Τα επιτόκια και ο ESM
Αυτό είναι κρίσιμο, καθώς οι όροι για τα χρήματα ήταν πολύ φθηνοί (με επιτόκιο 0,9%), και χρησιμοποιώντας τα, η Ελλάδα θα μπορούσε είτε να εξαγοράσει κάποια πιο ακριβά δάνεια που λήγουν σύντομα είτε θα μπορούσε ακόμη και να τα χρησιμοποιήσει για να επενδύσει στην πραγματική οικονομία.
Μια άλλη σημαντική παρατήρηση είναι ότι ο ESM θα έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να επαναπροσδιορίσει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα 15 δισ. ευρώ και η χρήση τους θα είναι δυνατή μόνο αφού διασφαλιστεί ότι οι οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται από τα δημόσια ταμεία της χώρας.
Πράγματι, αν συγκριθεί το επιτόκιο του 4% με το επιτόκιο που προσφέρει ο ESM (0,9%), μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει γιατί η τελευταία απόφαση του Eurogroup δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη... γραβάτα του κυρίου Τσίπρα, καταλήγει το Brookings.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ινστιτούτο Brookings: Η συμφωνία του Eurogroup δεν δικαιολογεί τη γραβάτα "

Πυρά Φίλη κατά κυβέρνησης για την απόφαση του Eurogroup - «Φιλοδώρημα» οι συντάξεις

Σε κλίμα αντίστροφο των πανηγυρισμών της κυβέρνησης στο Ζάππειο κινήθηκε ο κ. Νίκος Φίλης «εκπυρσοκροτώντας» για μια ακόμα φορά τόσο για την συμφωνία για το χρέος όσο και για την συνταξιοδοτική πολιτική της κυβέρνησης που την χαρακτήρισε «φιλοδώρημα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής που συνεκλήθη για τον ορισμό νέων προέδρων στον ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ υποστήριξε ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup δεν υλοποίησε όσα οι δανειστές είχαν υποσχεθεί για το ελληνικό χρέος και κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει την μείωση των συντάξεων.

«Θα έχουμε τρία εκατομμύρια συνταξιούχους. πλήρη ανατροπή της βάσης του ασφαλιστικού. Στην καλή εκδοχή του ασφαλιστικού, το 2022 θα φτάσει η ανεργία στα 14,2 %. Ίλιγγος. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε μεγάλες διαθρωτικού χαρακτήρα αποφάσεις για το ασφαλιστικό. Μόνο από τις εισφορές δεν προχωρά το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό πρέπει να στηριχθεί με δημόσιο πόρο εκτός αν θέλουμε να δίνουμε φιλοδωρήματα για συντάξεις όπως κάνουμε» είπε αρχικά ο κ. Φίλης.

«Οι όροι οι περσινοί δεν ισχύουν σήμερα. Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει για το χρέος η ρύθμιση που είχαν πει πέρυσι ότι θα κάνουν οι εταίροι – δηλαδή το γαλλικό κλειδί – και δεν υπάρχει το ΔΝΤ. Πολιτικά και ηθικά πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί σε κατευθύνσεις για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Είναι πολιτική υποχρέωση» τόνισε σε άλλο σημείο για να ρίξει ένα ακόμα «καρφί» προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

«Δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις όπως στις συντάξεις χηρείας που δεν επιβλήθηκε από έξω αλλά ήταν δική μας επιλογή. Περιμένουμε να ακούσουμε τι έχει να πει το υπουργείο γιατί το θέμα είναι ευαίσθητο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρά Φίλη κατά κυβέρνησης για την απόφαση του Eurogroup - «Φιλοδώρημα» οι συντάξεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news