facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Η Αιτωλοακαρνανία αποκτά κτηματολόγιο!

Από τον Οκτώβριο και για τρείς μήνες οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, υποχρεωτικά θα πρέπει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους

Το ΤΕΕ διοργανώνει ημερίδα για την ενημέρωση και την καθοδήγηση πολιτών και μηχανικών

«Το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο δημιουργεί σημαντικά οφέλη, τόσο στον πολίτη και την Εθνική Οικονομία όσο και στο Περιβάλλον. Σε ότι αφορά τον πολίτη καταγράφει και κατοχυρώνει την ιδιοκτησία του χωρίς αμφισβητήσεις, ενώ περιορίζει την τεχνοκρατία εξασφαλίζοντας απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες μεταβίβασης των ακινήτων. Επίσης, ενισχύει την διαφάνεια και την ασφάλεια των μεταβιβάσεων. Όσο αφορά στην εθνική οικονομία, αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της χώρας και ταυτόχρονα αναβαθμίζει την αγορά ακινήτων, αυξάνει την αξία της ακίνητης περιουσίας και προσελκύει νέους επενδυτές. Σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, οριοθετεί την δημόσια και δημοτική περιουσία και προστατεύει το περιβάλλον μέσω της αμετάκλητης οριοθέτησης των δασών και των δασικών εκτάσεων, όσο και του αιγιαλού εμποδίζοντας κάθε αυθαιρεσία και κάθε καταπάτηση» δήλωσε μεταξύ άλλων στη «Σ» για το κτηματολόγιο ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας.

Η Αιτωλοακαρνανία ύστερα από πάρα πολλά χρόνια μπαίνει στο «κάδρο» του κτηματολογίου! Το κτηματολόγιο ξεκίνησε πολλές δεκαετίες νωρίτερα στην Ελλάδα και τώρα σιγά – σιγά φαίνεται πως μπαίνει σε διαδικασία ολοκλήρωσης. Μέχρι πρότινος μόνο το Μεσολόγγι είχε, καθώς όταν ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα εντάσσονταν στο κτηματολόγιο μόνο οι πρωτεύουσες των νομών! Πλέον όλος ο νομός και κυρίως το μεγάλο αστικό κέντρο, το Αγρίνιο, αποκτούν κτηματολόγιο.

Η διαδικασία ένταξης στο κτηματολόγιο θα διαρκέσει τρείς μήνες και θα αφορά όλους τους πολίτες που έχουν στην ιδιοκτησία τους κάποιο ακίνητο. Το θέμα αφορά άμεσα και τους μηχανικούς οι οποίοι θα επωμιστούν τον όγκο δουλειάς για την ένταξη των ιδιοκτησιών των πολιτών, καθώς οι αιτήσεις, οι δηλώσεις και τα απαραίτητα τοπογραφικά διαγράμματα που χρειάζονται, θα πρέπει να τα χειριστούν οι μηχανικοί με συγκεκριμένο τρόπο.

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για ένταξη στο κτηματολόγιο και η προθεσμία θα είναι τρεις μήνες. «Οι πολίτες πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν όλη τους την ακίνητη περιουσία, είτε είναι εντός σχεδίου πόλης, είτε εκτός. Από την στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ακίνητο που δεν θα δηλωθεί θα περάσει στην ιδιοκτησία του δημοσίου. Πλέον καταγράφεται με ακρίβεια τι έχει ο καθένας μας» σημείωσε ο κ. Μπλέτσας.

Λόγω του γεγονότος ότι ακόμη τα περισσότερα στοιχεία για το κτηματολόγιο είναι άγνωστα στους πολίτες αλλά και στους μηχανικούς, τόσο σε τεχνικό, όσο και σε νομικό επίπεδο, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει ημερίδα για το κτηματολόγιο την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 17.30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ με προσκεκλημένους ομιλητές από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τοπογράφων και από τις δύο εταιρείες που θα αναλάβουν το κτηματολόγιο στην Αιτωλοακαρνανία.

Στην ημερίδα, θα αναλυθεί η αξία του κτηματολογίου, θα γνωστοποιηθούν και θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα δηλωθεί η ακίνητη περιουσία του καθενός, αλλά και το νομικό κομμάτι του κτηματολογίου σε συνάρτηση με τους πολίτες, τους μηχανικούς και το κράτος.

sinidisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αιτωλοακαρνανία αποκτά κτηματολόγιο!"

Κρήτη: Pit bull τραυμάτισε στο πρόσωπο διανομέα φυλλαδίων

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας άνθρωπος χθες το απόγευμα, στις Πατέλες Ηρακλείου, όταν ενώ μοίραζε φυλλάδια σε σπίτια, δέχθηκε επίθεση από ένα pit bull.

Ειδικότερα, ο νεαρός άνδρας, τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ώστε να του παράσχουν τις πρώτεε βοήθειες.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Pit bull τραυμάτισε στο πρόσωπο διανομέα φυλλαδίων"

Πέταξαν στο Θερμαϊκό δύο ομοφυλόφιλους άνδρες που πήγαιναν στο Gay Pride

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν δύο άτομα τα οποία κινούνταν στη Λεωφόρο Νίκης.

Πριν προλάβουν να προσεγγίσουν το σημείο όπου ήταν προγραμματισμένο το Gay Pride, δέχθηκαν επίθεση από δύο άτομα. Οι δράστες της επίθεσης έσπρωξαν τον έναν από τους δύο στη θάλασσα και έκαναν το ίδιο και στο δεύτερο όταν αντέδρασε.

Θύματα της επίθεσης είναι ένας 45χρονος από τη Βραζιλία και ένας 35χρονος Έλληνας από την περιοχή των Σερρών.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η επίθεση είχε ρατσιστικό κίνητρο καθώς ο ένας από τους δύο κρατούσε σημαία του gay κινήματος.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέταξαν στο Θερμαϊκό δύο ομοφυλόφιλους άνδρες που πήγαιναν στο Gay Pride"

Χρυσό μετάλλιο για την Κορακάκη στους Μεσογειακούς Αγώνες

Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έτσι και στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα τον… χορό των μεταλλίων άνοιξε η Άννα Κορακάκη. Το «χρυσό» κορίτσι της ελληνικής σκοποβολής πρώτευσε στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και, μάλιστα, με εντυπωσιακή επίδοση.

Στην Ταραγόνα, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε ένα από τα ελάχιστα μετάλλια που λείπουν από τη συλλογή της. Προκρίθηκε στον τελικό με 575/600 και εκεί, όπως και στους Ολυμπιακούς, αγωνίστηκε με πάθος για τη διάκριση. Η πιο σημαντική αντίπαλός της ήταν η Ζοράνα Αρούνοβιτς. Με την αθλήτρια από τη Σερβία η πρωταθλήτριά μας έχει άριστες σχέσεις και, κατά τη διάρκεια αγώνων, κάνουν και παρέα. Σε όλες, όμως, της μεγάλες διοργανώσεις η κάτοχος μεταλλίων από παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες είναι από τις βασικές αντιπάλους της Άννας.

Η μονομαχία ανάμεσα στις δύο εξαιρετικές αθλήτριες ήταν σκληρή, κάτι που φαίνεται και από το αποτέλεσμα. Η Άννα Κορακάκη με 240.2 ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη την Αρούνοβιτς με 239.9 και στην τρίτη την Αιγύπτια Αφαφ Ελχοντχόντ με 214.6.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσό μετάλλιο για την Κορακάκη στους Μεσογειακούς Αγώνες"

Διπλωματικό θρίλερ στη Μεσόγειο: Δύο πλοία με 340 μετανάστες αναζητούν λιμάνι μετά το «όχι» από Μάλτα-Ιταλία

Το Lifeline, ένα πλοίο που απειλείται με κατάσχεση από την Ιταλία, και το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Alexander Maersk, ενδέχεται να συναντηθούν στα διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Μάλτας καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποια διπλωματική λύση για τους εκατοντάδες μετανάστες που μεταφέρουν, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Lifeline.

Η Ρώμη έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την είσοδο στα λιμάνια της σε πλοία που μεταφέρουν μετανάστες, έτσι «κατά 90% το Alexander Maersk θα προσεγγίσει τη θέση μας στα ανοιχτά της Μάλτας», είπε ο Άξελ Στάιερ, ο εκπρόσωπος της Lifeline στη Γερμανία.

Το Lifeline περισυνέλεξε περίπου 230 μετανάστες –μεταξύ των οποίων 14 γυναίκες και 4 παιδιά– στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών. Το δανέζικο πλοίο της εταιρείας Maersk διέσωσε 113 μετανάστες στα ανοιχτά των ακτών της νότιας Ιταλίας και τώρα πλέει στα ανοιχτά της Σικελίας.

Η «συνάντηση» των δύο πλοίων στο ίδιο σημείο θα μπορούσε να διευκολύνει την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης για τους μετανάστες αλλά και τον ανεφοδιασμό τους. Δεν προβλέπεται πάντως να μεταφερθούν μετανάστες από το ένα πλοίο στο άλλο.

Η Μάλτα δεν δείχνει επίσης διατεθειμένη να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του Lifeline. Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μούσκατ υποστήριξε σήμερα μέσω του Twitter ότι το πλοίο «παρέβη τους κανόνες, αγνοώντας τις ιταλικές οδηγίες» επειδή παρέλαβε τους μετανάστες ενώ ήταν σε εξέλιξη μια επιχείρηση της λιβυκής ακτοφυλακής για τη διάσωσή τους.

Πάντως το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας έστειλε σήμερα ένα σκάφος για να εφοδιάσει το Lifeline με νερό και τρόφιμα καθώς η κατάσταση των μεταναστών είναι κακή. «Αναμένουμε μια διπλωματική λύση, είναι σε εξέλιξη συνομιλίες με πολλές διαφορετικές χώρες», είπε ο Στάιερ, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλωματικό θρίλερ στη Μεσόγειο: Δύο πλοία με 340 μετανάστες αναζητούν λιμάνι μετά το «όχι» από Μάλτα-Ιταλία"

O Δ. Αθηναίων στρώνει στην άσφαλτο καινοτόμο υλικό για μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη

Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους επισκέπτες του Εμπορικού Τριγώνου ότι την Κυριακή 24 Ιουνίου η οδός Βορέου από το ύψος της οδού Αθηνάς έως την οδό Αιόλου θα παραμείνει κλειστή από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα για καλό σκοπό!
Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.
Στη συγκεκριμένη οδό του Εμπορικού Τριγώνου θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική τοποθέτηση του καινοτόμου υλικού CoolSeal.
Πρόκειται για μια αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου που συμβάλλει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών και έχει μέχρι στιγμής εφαρμοστεί πιλοτικά με επιτυχία στην πόλη του Λος Άντζελες.
Η τοποθέτηση θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας των ιδιαίτερων προδιαγραφών του υλικού, ώστε να διασφαλιστεί η άρτια σταθεροποιήσή του. Για τον λόγο αυτό ο δήμος Αθηναίων ζητεί την κατανόηση των κατοίκων, των επαγγελματιών, των επισκεπτών της πόλης, καθώς και των οδηγών, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετηθούν προσωρινά από την οδό Ευριπίδου.
Κατά την δοκιμαστική εφαρμογή (demo) του CoolSeal θα ληφθούν μετρήσεις και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε πραγματικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος από το Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μετεωρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε επόμενο στάδιο, η πιλοτική εφαρμογή του υλικού θα επεκταθεί σε δυο ακόμη δρόμους  στην 4η Δημοτική Κοινότητα.
Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τον βέλτιστο σχεδιασμό των νέων «πράσινων» υποδομών της πόλης.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "O Δ. Αθηναίων στρώνει στην άσφαλτο καινοτόμο υλικό για μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη"

Χρ. Σπίρτζης: Μέχρι τέλος του 2018 η δημοπράτηση της στρατηγικής μελέτης για τον ΒΟΑΚ-Ακυρώνω τους διαγωνισμούς αν δεν συμφωνούν οι δήμαρχοι

Κάλεσμα προς όλους τους εμπλεκόμενους από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης να πάρουν θέση για το σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με το έργο απηύθυνε από το Ηράκλειο ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης και δημάρχους του νησιού.

Ο υπουργός ανέφερε πως θέλει να σταθεί και ο ίδιος ξεκάθαρος απέναντι σε όλους, κυρίως τους πολίτες της Κρήτης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί το μεγαλύτερο αυτό έργο της Κρήτης να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μέσα σε πνεύμα και κλίμα καλής συνεργασίας, συνεννόησης, λογικής, με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση.

Ο κ. Σπίρτζης είπε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο προχωρούν με τον σχεδιασμό που υπάρχει και κάλεσε περιφέρεια και δήμους μέχρι την 1η Αυγούστου 2018 που θα βρεθεί εκ νέου στην Κρήτη, να τον ενημερώσουν αν διαφωνούν με αυτό το μοντέλο.

«Αν διαφωνούν εμείς θα ακυρώσουμε τους διαγωνισμούς του ΒΟΑΚ αλλά εσείς θα πάρετε θέση. Δηλαδή οι γκρίζες ζώνες, και το πλατσούρισμα αριστερά δεξιά έχει τελειώσει. Εμάς ο δικός μας σχεδιασμός για να γίνει αυτοκινητόδρομος στην Κρήτη είναι αυτός που έχουμε αναπτύξει και ξέρετε, οπότε μέχρι 1η Αυγούστου που θα περάσουμε στη 2η Φάση του διαγωνισμού, θα πρέπει να λάβετε θέση για το εάν είναι σωστός ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει ή όχι. Και αν η πλειοψηφία από την Κρήτη πει όχι, εμείς θα ακυρώσουμε τους διαγωνισμούς και αυτοί που λένε ότι δεν είναι σωστός σχεδιασμός, θα τους δώσουμε τα χρήματα να ολοκληρώσουν τον ΒΟΑΚ με τα χαρακτηριστικά όμως αυτοκινητόδρομου. Εμείς γνωρίζουμε πως αν πάμε σε άλλη λογική τότε δεν μιλάμε για ΒΟΑΚ, δεν μιλάμε για αυτοκινητόδρομο αλλά μιλάμε για κατσικόδρομο και καρόδρομο. Εμάς η γνώμη μας και η πολιτική μας τοποθέτηση είναι διαφορετική από την άποψη για καρόδρομους οπότε να μας συγχωρέσουν αλλά δεν θα τους ακούσουμε», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να συνεχίσει είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είτε σε επίπεδο κυβέρνησης να συνεχίσει να ασκείται με φήμες ή με παραπληροφόρηση, είπε απευθυνόμενους στους δημάρχους ο κ. Σπίρτζης. «Για πολλές δεκαετίες είχαμε μία λογική αποσπασματικής αντιμετώπισης του οδικού δικτύου της Κρήτης. Σήμερα, οι πόροι που υπάρχουν είναι πολύ συγκεκριμένοι, έχουμε πολύ συγκεκριμένες μετρήσεις και πολύ συγκεκριμένες επιλογές, οι μελέτες και η ωριμότητα των έργων είναι επίσης πολύ συγκεκριμένες. Εμείς δεν μπορούμε να ακούμε το θράσος της κριτικής από όσους για δεκαετίες δεν έκαναν τίποτα, και να αμφισβητούν με πολύ ελαφριά την καρδία, αυτό που υλοποιείται σήμερα για το νησί. Ο υπουργός ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τις όποιες ενστάσεις που μπορεί να υπάρχουν ξεχωριστά σε κάθε δήμο, αλλά δεν είναι εφικτό με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και των κανόνων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το έργο να γίνει με βάση τις ενστάσεις. Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι και ορίζουν ότι για να υπάρχει ένα οδικό δίκτυο ένας αυτοκινητόδρομος με τα χαρακτηριστικά δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση και μία διαχωριστική λωρίδα στη μέση, θέλει συγκεκριμένους φόρτους κυκλοφορίας. Υπάρχουν περιοχές που με τα στοιχεία που έχει το υπουργείο και τις μετρήσεις οι φόρτοι αυτοί δεν υπάρχουν. Μάγοι δεν είμαστε. Αυτοκινητόδρομο από το Καστέλλι μέχρι τη Σητεία θέλουμε. Δε θέλουμε όμως το μοντέλο των έργων όπως γινόταν παλιά, δηλαδή αποσπασματικά ή το να περνάνε τρεις τέσσερις δεκαετίες για να γίνει ένα έργο ή να κάνουμε έργα όπως μία γέφυρα που γίνεται η μισή και που έχει και στατικά προβλήματα. Αυτό το μοντέλο εμείς δεν το θέλουμε».

Όλα τα στοιχεία των μελετών υπάρχουν και είναι στη διάθεση του προέδρου δήμων Κρήτης αλλά και του περιφερειάρχη διότι δεν μπορούν να βγουν στη δημοσιότητα για να μην ακυρωθούν οι διαγωνισμοί και υπάρξουν νομικά κολλήματα, είπε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι αυτό το γνωρίζει η αντιπολίτευση για την οποία ανέφερε ότι ακολουθεί την πολιτική να μη γίνει τίποτα στο νησί όπως γινόταν εδώ και πολλά χρόνια. Σχετικά με τον σχεδιασμό του υπουργείο για τον ΒΟΑΚ μέχρι τέλος του χρόνου -σύμφωνα με τον υπουργό- θα δημοπρατηθεί η στρατηγική μελέτη για τον ΒΟΑΚ που θα περιλαμβάνει την ωρίμανση από το Καστέλι Χανίων μέχρι τα Χανιά, από τον ‘Αγιο Νικόλαο μέχρι τη Σητεία, ενώ πρέπει να γίνει και μία συζήτηση στο νησί από όλους για το εάν πρέπει να γίνουν περισσότεροι κάθετοι προς τον ΒΟΑΚ οδικοί άξονες ή ένα ευρύτερο ειδικό δίκτυο του Νότιου Οδικού ‘Αξονα. Επανέλαβε επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος του ΒΟΑΚ από Χανιά μέχρι Χερσόνησο θα γίνει με παραχώρηση, από Χερσόνησο μέχρι Νεάπολη Λασιθίου θα γίνει με ΣΔΙΤ, και από Νεάπολη μέχρι ‘Αγιο Νικόλαο το οποίο θα δημοπρατηθεί μέσα στο έτος και θα είναι το πρώτο τμήμα του ΒΟΑΚ που θα ξεκινήσει με την υλοποίηση του να γίνεται ως δημόσιο έργο.

Στην ενημέρωση των δημάρχων και της Περιφέρειας τέθηκαν και τα ζητήματα για τα υδραυλικά έργα και τα δίκτυα για Οροπέδιο, Πλατύ, τα οποία θα είναι συν χρηματοδοτούμενα ενώ για τα χρονοδιαγράμματα θα υπάρξει ενημέρωση όλων. Επίσης σύμφωνα με τον υπουργό θα πρέπει να γίνει μία ευρεία συζήτηση για τα υδατοδρόμια που πρέπει να γίνουν στη Κρήτη για τα οποία το σχέδιο νόμου αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται στη Βουλή. «Πρόκειται για μία δράση που θα βοηθήσει τον τουρισμό, τις μετακινήσεις, αλλά και κοινωνικά. Οπότε πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση στην τοπική αυτοδιοίκηση για να δούμε που θα γίνουν και για ποιους λόγους θα επιλεχθούν τα σημεία. Με τα υδατοδρόμια θα σπάσει και ο αποκλεισμός κάποιων περιοχών που είναι δυσπρόσιτες».

Ο υπουργός καθώς και οι γενικοί διευθυντές του υπουργείου, αρμόδιοι των Υδραυλικών έργων και των συγκοινωνιακών έργων, άκουσαν τους δημάρχους σχετικά με τους προβληματισμούς που έχουν και αφορούν τόσο για τον ΒΟΑΚ όσο και για τις μελέτες των δήμων, τους διαγωνισμούς, τις αναθέσεις καθώς και άλλα θέματα υπηρεσιακά και γραφειοκρατικά που όπως οι περισσότεροι επεσήμαναν πρέπει να λυθούν ώστε η αυτοδιοίκηση να μπορεί να τροχοδρομεί και να επιλύει γρηγορότερα ζητήματα που την αφορούν.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρ. Σπίρτζης: Μέχρι τέλος του 2018 η δημοπράτηση της στρατηγικής μελέτης για τον ΒΟΑΚ-Ακυρώνω τους διαγωνισμούς αν δεν συμφωνούν οι δήμαρχοι"

Κουτσούμπας: Τα γελοία σόου Τσίπρα - Καμμένου μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τα χθεσινά δρώμενα στο Ζάππειο, επισήμανε:

«Τα γελοία σόου των Τσίπρα - Καμμένου μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν, απέναντι σε ένα λαό που συνεχίζει να δοκιμάζεται, με τα παλιά αλλά και τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να έβαλε και να έβγαλε τη γραβάτα, όμως η θηλιά που έβαλε στο λαιμό του λαού μας, μένει και σφίγγει ακόμα περισσότερο, με το "μεταμνημονιακό" μνημόνιο που του φόρτωσε και αν υπάρχει κάτι, με το οποίο συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό, είναι ότι όντως πέτυχε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και μάλιστα ως "ο πιο καλός ο μαθητής"!

Ο λαός έχει γνωρίσει πολλούς τυχοδιώκτες.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να ξεπέρασε κάθε όριο σε αυτήν την προσπάθειά του να εξαπατήσει το λαό, όμως αυτό δεν πρόκειται να τον σώσει.

Θα βρεθεί κι αυτός με τη σειρά του στα αζήτητα, όταν τελικά χρεοκοπήσει για να δώσει τη θέση του στον επόμενο χρήσιμο για τα συμφέροντά τους, τον οποίο ετοιμάζουν βέβαια, τα επιτελεία του συστήματος.

Ο λαός μας έχει μόνο μια επιλογή: Με την πάλη του να στείλει στα αζήτητα όλους αυτούς που κομματιάζουν τη ζωή του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας: Τα γελοία σόου Τσίπρα - Καμμένου μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν (ΒΙΝΤΕΟ)"

Η ΝΔ ζητά ενημέρωση για το «Αλβανικό»

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με δήλωση του αναφέρεται στο Αλβανικό ζήτημα και ζητά άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση την οποία αποκαλεί «κυβέρνηση των Πρεσπών».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως η ΝΔ δεν θα δεχθεί «τετελεσμένα».

Αναλυτικά:

«Μετά την εθνικά επιζήμια συμφωνία για το Σκοπιανό, οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς ετοιμάζονται εν κρυπτώ να "λύσουν" και το “Αλβανικό”.

Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία και βεβαίως τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας είναι κορυφαία ζητήματα για να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση και συζήτηση στη βουλή πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΝΔ ζητά ενημέρωση για το «Αλβανικό»"

Δασικούς χάρτες για Τρίκαλα, Δ. Αττική, Καβάλα ανάρτησε το ΥΠΕΝ

Σε νέα ανάρτηση δασικών χαρτών προχώρησε χθες, 22 Ιουνίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω των δασικών υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Τρικάλων

Σύνολο περιοχής αρμοδιότητας Δ/νσης Δασών Τρικάλων

Δυτικής Αττικής

Προκαποδιστριακοί Ο.Τ.Α.: ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ, ΟΙΝΟΗ, ΒΙΛΙΑ, ΕΡΥΘΡΕΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΜΑΓΟΥΛΑ

Καβάλας

Υπόλοιπο Δήμου Νέστου (Προκαποδιστριακοί Ο.Τ.Α.: ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΓΕΡΟΝΤΑ, ΓΡΑΒΟΥΝΗΣ, ΔΙΠΟΤΑΜΟΥ, ΔΥΣΒΑΤΟΥ, ΕΛΑΦΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ, ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΥ, ΛΕΚΑΝΗΣ, ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ, ΠΕΡΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΠΗΓΗΣ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ, ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ, ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ)

Στην σχετική ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ σημειώνει ότι στις Διευθύνσεις Δασών Τρικάλων και Δυτικής Αττικής αναρτήθηκαν χάρτες που ανήκουν στο 17% της χώρας των οποίων η ανάρτηση ήταν προγραμματισμένη για το 2018, καθώς και ότι στη Δυτική Αττική θα ακολουθήσει και νέα ανάρτηση σε επιπλέον περιοχές, μόλις επικαιροποιηθούν οι υπόλοιποι δασικοί χάρτες.

Τονίζει επίσης ότι στη Διεύθυνση Δασών Καβάλας αναρτάται και το τελευταίο κομμάτι του Νομού, για το οποίο δεν είχε καταρτιστεί ποτέ χάρτης. Αυτό επετεύχθη με την προσπάθεια των στελεχών της Διεύθυνσης Δασών, η οποία είναι μία από τις τρεις διευθύνσεις της χώρας που καταρτίζουν οι ίδιες τους νέους δασικούς χάρτες και ολοκλήρωσαν την εκπόνηση του δασικού χάρτη που είχε προγραμματιστεί να αναρτηθεί το 2019.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δασικούς χάρτες για Τρίκαλα, Δ. Αττική, Καβάλα ανάρτησε το ΥΠΕΝ"

Ελεύθερη η καλλιέργεια κάνναβης και στα Πανεπιστήμια της χώρας

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το project της Κυβέρνησης για την κάνναβη. Πλέον, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας θα μπορούν ελεύθερα να καλλιεργούν βιομηχανική κάνναβη για ερευνητικούς σκοπούς σύμφωνα με την σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2392/2018).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «Στα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας επιτρέπεται, για ερευνητικούς- πειραματικούς σκοπούς, η καλλιέργεια ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης σε έκταση πέντε (5) στρ. το ανώτερο, ανά ποικιλία και καλλιεργητική περίοδο».

Στην ίδια τροποποιητική απόφαση γίνεται αναφορά και για τη χορήγηση βασικής ενίσχυσης στους παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε έτος θα πρέπει να υποβάλλουν οι παραγωγοί βιομηχανικής κάνναβης τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αν θέλουν να λάβουν την βασική ενίσχυση που δικαιούνται για την καλλιέργεια περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη μέχρι 0,2%.

Δείτε
ΕΔΩ τη σχετική απόφαση

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερη η καλλιέργεια κάνναβης και στα Πανεπιστήμια της χώρας"

Ιερέας στη Ρόδο: Αρχιπ...στηδες και λεσβίες παντρεύονται - Πρόστυχοι, προδότες και ελεεινοί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φτύστε τους!

Σκοταδιστικό κήρυγμα που θα ζήλευαν και οι …μουλάδες του Ιράν έβγαλε μπροστά στο ιερό, ο παπάς Χρήστος Σιάνας στον ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Ρόδο.

Το χριστιανικό κήρυγμα περιείχε ένα ποτ πουρί από ομοφοβία, εθνικισμό και προτροπή σε βίαιες πράξεις.

Στο στόχαστρο του ιερέα βρέθηκαν κυρίως οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης τους οποίους, χαρακτήρισε συλλήβδην εθνοπροδότες, ελεεινούς, πρόστυχους, ψεύτες, τεμπλεχανάδες, κοπρίτες κλπ.

Μάλιστα απείλησε ότι αν τους είχε μπροστά του θα τους έβγαζε το λαρύγγι ο ίδιος.

Επίσης ο ιερέας χαρακτήρισε τη Βουλή «υπόνομο», «βόθρο» και «απόπατο».

Επίσης κατά την άποψη του ιερέα μόνο οι πιστοί βοηθούν τον συνάνθρωπο καθώς οι άθεοι δεν «δίνουν ένα πιάτο φαγητό εις τον πτωχόν».

Προς το τέλος του χριστιανικού κηρύγματος ο παπάς αναφέρεται στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αποκαλώντας τους «μουσίτσες».

Τέλος, προφανώς περήφανος για τον εαυτό του, στρέφεται προς την κάμερα και ζητά να αναρτηθεί το υλικό στο internet ενώ …υπογράφει το κήρυγμα λέγοντας το όνομά του και σε ποιον ναό εφημερεύει.

Είναι γνωστό ότι τα εθνικά θέματα αποτελούν προνομιακό πεδίο της Εκκλησίας, η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει στην πολιτεία την δύναμή της και την επιρροή της στις μάζες, όπως απέδειξαν και τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό.

Ωστόσο τίθεται το ερώτημα, οι φράσεις «θα τους έβγαζα το λαρύγγι εγώ ο ίδιος» και «όπου δείτε πολιτικούς φτύστε τους» συνιστούν ή όχι δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους;



topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερέας στη Ρόδο: Αρχιπ...στηδες και λεσβίες παντρεύονται - Πρόστυχοι, προδότες και ελεεινοί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φτύστε τους!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news