facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου - Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ την επόμενη διετία

Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του αυριανού Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την Έκθεση Συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση. 

Στην έκθεση επιβεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί και τα 88 προαπαιτούμενα από την πλευρά της Ελλάδας.

Οι Θεσμοί επιβεβαιώνουν μεταξύ άλλων τη δέσμευση της κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων από 1.1.2019 και του αφορολόγητου από το 2020.

Το σχετικό απόσπασμα αναφέρει:

"On the consolidation side, the package consists of a pension reform delivering net savings of 1% of GDP in 2019, followed by a reduction of the personal income tax credit to broaden the tax base in 2020".

«Στο πεδίο της προσαρμογής, το πακέτο αποτελείται από μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό που θα αποδώσει 1% του ΑΕΠ το 2019 η οποία θα ακολουθηθεί από μείωση του αφορολόγητου για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης το 2020». 

Παράλληλα με τις περικοπές μνημονεύεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός «επεκτατικού» δημοσιονομικά πακέτου μέτρων (τα λεγόμενα αντίμετρα) υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων.

Μεταξύ άλλων, η Έκθεση Συμμόρφωσης προαναγγέλλει και ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια. Το ίδιο σημείο συναντάται κατά τις πληροφορίες και στο σχέδιο των κειμένων για την μεταμνημονιακή εποπτεία (με έτος αναφοράς-εφαρμογής το 2020) και ισοδυναμεί με νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών. 

Το γεγονός αυτό συνδέεται με τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να επιβραδύνει τις αυξήσεις στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες. 

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι δανειστές επιμένουν σε περαιτέρω προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές αξίες, η οποία ενδέχεται από το 2020 να οδηγήσει σε νέες αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές γειτονιές. 


Οι ελληνικές αρχές έλαβαν τα μέτρα...

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση συμμόρφωσης αναφέρει: «Οι ελληνικές αρχές έλαβαν μια σειρά μέτρων για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του συμπληρωματικού μνημονίου που απαιτείται για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος»...
«Με βάση αυτήν την ανάλυση της συμμόρφωσης, όλες οι προηγούμενες ενέργειες που απαιτούνται για τη σύναψη της σύμβασης τέταρτη αξιολόγηση έχουν ολοκληρωθεί». 

Το ταμειακό απόθεμα

«Αυτό ανοίγει το δρόμο για την τελική εκταμίευση στην Ελλάδα ποσού απαραίτητου για την κάλυψη των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους, συν ένα ποσό που θα συμβάλει στην οικοδόμηση ενός ταμειακού αποθέματος», συμπληρώνει.

Οι στόχοι των μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί θα... διατηρηθούν

Συνεχίζοντας, η έκθεση των θεσμών σημειώνει ότι όλες «οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος» εκπληρώνονται, ενώ καλεί την Ελλάδα «να στηριχθεί στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος και να ενισχύσει τις βάσεις για βιώσιμη ανάκαμψη, κυρίως με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος και διασφαλίζοντας ότι οι στόχοι των μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί θα διατηρηθούν».

Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί πλήρως

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές έχουν «δεσμευτεί πλήρως» στην εφαρμογή «συμπαγών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών μακροπρόθεσμα» και έχουν παρουσιάσει μια στρατηγική για την ανάπτυξη στο Eurogroup.

Η ενισχυμένη εποπτεία

«Η ενισχυμένη εποπτεία, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του κανονισμού (ΕΕ) 472/2013, μπορεί να παράσχει ένα υγιές και εύρωστο πλαίσιο για τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης, της συνέχισης και της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς πολιτικής στους οποίους αναφέρεται το πρόγραμμα», υπογραμμίζει η έκθεση των θεσμών.

Μπορείτε ΕΔΩ να διαβάσετε την Έκθεση στα Αγγλικά.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου - Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ την επόμενη διετία"

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Κατά την έξοδό του τον περίμεναν περίπου δέκα άτομα που τον χειροκρότησαν.

Ο Κ Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε:

«Θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης"

Καμμένος: Η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί με 180 ψήφους - Κυβέρνηση: Θα πάμε σε ψήφο εμπιστοσύνης

Νέες αναταράξεις στην κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκαλεί η συμφωνία των Πρεσπών: Από τη μια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι το κόμμα του δεν θα την ψηφίσει και ταυτόχρονα θα ζητήσει η συμφωνία -όταν έρθει στη Βουλή- να κυρωθεί με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών και από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος να αντιτείνει ότι στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν τη συμφωνία, τότε θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει λόγος κύρωσης της συμφωνίας με την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών, πριν καν ο κ.Καμμένος διατυπώσει το σχετικό «αίτημα». Ο κ.Τζανακόπουλος έσπευσε να δηλώσει ότι εφόσον η ψήφος εμπιστοσύνης ζητηθεί, η κυβέρνηση θα την λάβει.

Ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του που έγινε υπό την πίεση των αποδοκιμασιών και προπηλακισμών που έχουν δεχθεί στελέχη των ΑΝΕΛ τις τελευταίες ημέρες, προχώρησε σε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών του. Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διαπιστωθεί, όπως είπε, ποιοί επιχειρούν να καταλύσουν το πολίτευμα.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη, σύμφωνα με τις οποίες μπήκαν στο ζύγι, προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ανταλλάγματα με βάση τη διευθέτηση του χρέους. Ο κ.Σγουρίδης επιβεβαίωσε, ουσιαστικά τον Δημήτρη Καμμένο. Κληθείς να σχολιάσει σχετικά, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «άθλιες» τις πληροφορίες περί «συναλλαγής» στα εθνικά ζητήματα για να λάβει η ελληνική κυβέρνηση θετική απόφαση για το χρέος. «Πολλοί έχουν σπεύσει να διασπείρουν φήμες περί δήθεν συναλλαγής της κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος. Οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αν και ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εφόσον δεν ψηφίσουν τη συμφωνία οι ΑΝΕΛ «και θα τη λάβουν», εντούτοις δεν διευκρίνισε από ποιόν πολιτικό χώρο θα εξασφαλισθούν οι ψήφοι που απαιτούνται. Και ενώ ο Πάνος Καμμένος απαίτησε κύρωση της συμφωνίας με την ψήφο των τριών πέμπτων των βουλευτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η συμφωνία θα εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή. Μάλιστα, έσπευσε να «συμβουλεύσει» την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά «να ακούσουν μια σειρά από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που μιλούν για καλή συμφωνία», ενώ για τον πρόεδρο του Ποταμιού, είπε οτι ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης έχει τηρήσει μια υπεύθυνη στάση που τιμά τον ίδιον, στάση που η κυβέρνηση χαιρετίζει.

Οι καταγγελίες Καμμένου

Την ίδια ώρα πάντως, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος εξακολουθεί να θέτει το κόμμα του σε ασκήσεις οριακής ισορροπίας, ακολουθώντας την τακτική «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα», αφού όπως επανέλαβε σήμερα θα είναι ταυτόχρονα και με την κυβέρνηση και κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Στις δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής «δέχθηκα μια κόπια ενός λογαριασμού που δημοσίευσε όλα τα προσωπικά στοιχεία των βουλευτών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ εναντίον τους οργανωμένο από την ΝΔ. Υπήρξαν τηλεφωνικές απειλές ακόμα και από τα σταθερά τηλέφωνα στις οικείες τους προκειμένου να υποχωρήσουν ή να τους υποχρεώσουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Στόχος τους είναι ο εκφοβισμός και η δημιουργία κλίματος για να φυλλορροήσουν οι ΑΝΕΛ. Στα Χανιά στήθηκε ένα σόου με επικεφαλής πρώην κρατούμενο για ανθρωποκτονία» και πρόσθεσε «οι ΑΝΕΛ δεν φυλλοροούν. Τα ίδια έλεγαν και το 2012 και το 2015 και διαψεύστηκαν. Αυτού του είδους η προπαγάνδα δεν θα γίνει αποδεκτή. Ζητάμε την επέμβαση της Δικαιοσύνης και παραδίδουμε στον εισαγγελέα τα κινητά μας τηλέφωνα για να διαπιστωθεί το ποιος προσπαθεί να καταλύσει το πολίτευμα».


Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ είχε ως στόχο τους ΑΝΕΛ και όχι την ακύρωση της συμφωνίας και υποστήριξε ότι «οι ΑΝΕΛ είμαστε οι μόνοι που αρνούμαστε την συμφωνία. Το σχέδιο συμφωνίας δεν ξεκινά καμία διαδικασία χωρίς τέλος για είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η κύρωση θα υποστηρίξουμε να γίνει από 180 βουλευτές για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε στο παρελθόν για erga omnes και τώρα το παίζει Μακεδονομάχος. Εμείς διαφωνούμε με την συμφωνία και ζητάμε 180 βουλευτές. Η άποψή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να περάσει από τα Σκόπια».

Επίσης, ο κ. Καμμένος μίλησε για ψευτοδιλήμματα και πως «Αυτοί που συμφωνούν γίνονται σήμερα Μακεδονομάχοι και εμείς που διαφωνούμε λουζόμαστε τον όρο του προδότη. Οι ΑΝΕΛ όμως παραμένουν πιστοί. Αν κατά την πρόταση μομφής ρίχναμε την κυβέρνηση δεν θα αποτρέπαμε την υπογραφή της συμφωνίας. Εμείς δεν συναλλασσόμαστε δεν βάζουμε στην ζυγαριά εθνικά θέματα και οικονομία.»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί με 180 ψήφους - Κυβέρνηση: Θα πάμε σε ψήφο εμπιστοσύνης"

Σγουρίδης: Συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ ερωτηθείς για όσα είπε ο κ. Δημήτρης Καμμένος για οικονομικά ανταλλάγματα σε σχέση με τη συμφωνία αλλά και για τη συζήτηση πρότασης μομφής για τον κ. Κοτζιά στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, απάντησε "να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα σε πηγαδάκι της κοινοβουλευτικής ομάδας πριν αρχίσει η συνεδρίαση, χωρίς τον Πρόεδρο και χωρίς άλλους βουλευτές συζητήθηκε η πρόταση μομφής και το θέμα αυτό δεν τέθηκε στη συνεδρίαση".

Ο Δημήτρης Οικονόμου ρώτησε τον κ. Σγουρίδη αν όντως ειπώθηκε από κάποιους βουλευτές να προχωρήσουμε γιατί θα μας δώσουν το χρέος, θα μας δώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι "το ζήτημα του να σταθμίσουμε τη στάση ευθύνης μας το κάναμε μέσα από διάφορα ζητήματα που τέθηκαν. Ειπώθηκαν και αυτά, αλλά όμως μπήκαν όλα σε μια ζυγαριά και αποδεικνύεται ότι η στάση μας είναι μια στάση ευθύνης".

"Φυσικά συζητήθηκαν αυτά και μπήκαν σε μία ζυγαριά, αλλά όχι το θέμα της πρότασης μομφής στον Κοτζιά. Ξεκάθαρα πράγματα" επανέλαβε.

"Είναι γεγονός, όταν πας να πάρεις μια απόφαση ακούς επιχειρήματα, αντεπιχειρήματα, τα ζυγίζεις..." ανέφερε.

Η οπτική αυτή επιβεβαιώνει μερικώς τον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος ήταν ο πρώτος που έθεσε αυτό το ζήτημα την επομένη της διαγραφής του από το κόμμα. Τότε ο κ. Καμμένος που είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης είπε πως στην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ειπώθηκε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα αποδεχθεί την συμφωνία θα έχει οικονομικά ανταλλάγματα, όπως για παράδειγμα, ελάφρυνση του χρέους.

"Δεν παραιτείται τόσος κόσμος όσος λέτε από τους ΑΝΕΛ. Η υπερψήφιση της πρότασης μομφης δεν σήμαινε καταψήφιση της συμφωνίας. Αν θα έρθει η συμφωνία εμείς θα την καταψηφίσουμε" είπε ο κ. Σγουρίδης.

"Τα όργανα θα αποφασίσουν τη στάση μας. Καταψηφίζοντας τη συμφωνία ουσιαστικά μπαίνει θέμα δεδηλωμένης νομίζω" τόνισε.



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σγουρίδης: Συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό (ΒΙΝΤΕΟ)"

Μεγαλόπολη: Εργαζόμενοι της ΔΕΗ τα «έψαλλαν» στον Φάμελλο – Πέταξαν σανό και κάρβουνο στα σκαλιά του Δημαρχείου!

Τη Μεγαλόπολη επισκέφθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος για το θέμα της σύστασης του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Η τοπική κοινωνία είναι εξαγριωμένη με την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Εργαζόμενοι περίμεναν τον κ. Φάμελλο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τσίπρα—Σταθάκη ακούστε το καλά, το ξεπούλημα σας, θα μείνει στα χαρτιά» και «Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε».

Επίσης, στα σκαλιά του Δημαρχείου είχαν πετάξει σανό και κάρβουνο.



Στη συνέχεια, εκπρόσωποι εργαζόμενων της ΔΕΗ είδαν από κοντά τον αναπληρωτή Υπουργό, του τα «έψαλλαν» για την πώληση της ΔΕΗ. «Στη Μεγαλόπολη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα» αλλά εσείς προχωρήσατε στο ξεπούλημα της ΔΕΗ... Οι εργαζόμενοι είναι στα κάγκελα» του είπαν χαρακτηριστικά και του ζήτησαν να αποχωρήσει ειρηνικά από την πόλη. 



Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ήταν κλεισμένος στο Δημαρχείο της πόλης από τις 5 το απόγευμα και αρνείται να φύγει εάν δεν αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο. 

35761494_937667863069964_3556715387649261568_n_0
35771083_937574039746013_934549347050192896_n__1_
kalimera-arkadia.gr / arcadiaportal.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγαλόπολη: Εργαζόμενοι της ΔΕΗ τα «έψαλλαν» στον Φάμελλο – Πέταξαν σανό και κάρβουνο στα σκαλιά του Δημαρχείου!"

Λαμία: Προφυλακίστηκαν πέντε κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα [βίντεο]

Μπορεί τις προηγούμενες ήμερες τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος να αφέθηκαν ελεύθερα, με περιοριστικούς όρους, ωστόσο οι πέντε Λαμιώτες κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα αντιμετώπιζαν τις πιο βαριές κατηγορίες, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προφυλάκισή τους.
Με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και της Ανακρίτριας ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος με τα πλαστά και τα «μαϊμού» διπλώματα, που είναι και ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών από τη Λαμία, πήρε το δρόμο προς τις φυλακές. Μαζί του και συγγενικό του πρόσωπο, που εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς επίσης και οι τρεις γυναίκες υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών (πρώην υπουργείο συγκοινωνιών) που φέρεται να διεκπεραίωναν εκ των έσω τις υποθέσεις.
Η απολογία των πέντε ήταν πραγματικά μαραθώνια. Κράτησε σχεδόν 12 όλοκληρες ώρες. Εισήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο στις 10:00' το πρωί και η διαδικασία με τις απολογίες τους ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00' από το γραφείο της κας Ανακρίτριας. Από εκεί λίγο πριν τις 10:00' το βράδυ ακούστηκαν και οι αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών.
Εξερχόμενοι από τα δικαστήρια οι συνήγοροι Δημήτρης Κρούπης και Θάνος Τσαντήλας (που μαζί με τον Αλέξη Κούγια έχουν την υπεράσπιση των δύο ατόμων της Σχολής Οδηγών) ρωτήθηκαν για την απόφαση.
Δείτε τι είπαν:
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Προφυλακίστηκαν πέντε κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα [βίντεο] "

Στα δικαστήρια στέλνει τον Καμμένο πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ στα Χανιά

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Πάνου Καμμένου για τα όσα δήλωσε εις βάρος του, αναμένεται να καταθέσει ο άλλοτε σύντροφος του και πρώην υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα Χανιά Παντελής Καπαρουδάκης, μετά τα επεισόδια που έγιναν έξω από τα νέα γραφεία των ΑΝΕΛ στην πόλη των Χανίων και για τα οποία τον υπέδειξε ονομαστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε επιστολή που εκδόθηκε δια του δικηγόρου του, ο κ. Καπαρουδάκης ανακοινώνει ότι προχωρά σε δικαστικά μέτρα για αποζημίωση σε βάρους του από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ του… κλείνει “Ραντεβού στα ακροατήρια”:

Η επιστολή του Παντελή Καπαρουδάκη -δια του δικηγόρου του- στα μέσα:

“Πληροφορήθηκα από δεκάδες φίλους και συναγωνιστές ότι σήμερα ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Παν. Καμμένος, αναφερόμενος στην συγκέντρωση πολιτών κατά τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος του στα Χανιά -στην οποία συγκέντρωση είχα την τιμή και την υποχρέωση να παρευρεθώ καθόσον αποτελούσε πρόκληση στο κοινό αίσθημα περί δικαίου μια μόλις ήμερα μετά την παραχώρηση της ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας μας στο κράτος των Σκοπίων-, καταφέρθηκε εναντίον μου ονομαστικά με ψευδείς, ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Είναι προφανές ότι οι ανωτέρω συκοφαντίες αποδεικνύουν ότι ο κ. Καμένος τελεί σε τρικυμία εν κρανίω. Δεν θα είχα ασχοληθεί μαζί του, αν δεν προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την υπόληψη μου, χαρακτηριστικά για τα οποία εδώ στην Κρήτη δίνουμε και την ζωή μας, άσχετα αν ο ίδιος μάλλον δεν φαίνεται να τα τιμά ιδιαιτέρως, κυρίως όμως αν με αυτόν τον τρόπο δεν προσέβαλε όχι μόνο εμένα, αλλά και την οικογένειά μου.

Δεν θα του κάνω την χάρη να προσφύγω στα ποινικά δικαστήρια με κατάθεση έγκλησης εναντίον του, δίνοντας του την ευκαιρία να οχυρωθεί για πολλοστή φορά πίσω από την βουλευτική ασυλία και τον απαρχαιωμένο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Θα αναγκαστεί όμως να λογοδοτήσει στα αστικά δικαστήρια αφού θα καταθέσω αγωγή αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που υπέστην ένεκα των συκοφαντιών και των αδικοπραξιών του εν γένει εις βάρος μου.
Εύχομαι και ελπίζω εκεί τουλάχιστον να έχει το θάρρος να εμφανιστεί και να αντιμετωπίσει την Ελληνική Δικαιοσύνη που πολλές φορές έχει απαξιώσει με λόγια και έργα. Ραντεβού στα ακροατήρια επομένως…

Για τον Παντελή Καπαρουδάκη
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Χαράλαμπος Ι Πιτσιγαυδάκης

Υ.Γ. 1: Οι αγωγές αποζημίωσης συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου εκδικάζονται συντομότερα, αν προσβλέπει σε αναβολές και αρνησιδικίες…
Υ.Γ.2: Ας διαβάσει λίγο την Οδηγία GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προσωπικά δεδομένα που αυστηροποίησε τη σχετική νομοθεσία, μπας και καταλάβει τη δεινή θέση στην οποία έθεσε εαυτόν ως κοινός συκοφάντης…”

zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα δικαστήρια στέλνει τον Καμμένο πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ στα Χανιά"

Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία: Ποινική δίωξη κατά 7 ατόμων του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακούργημα

Με το θέμα της πορισματικής έκθεσης των δύο εισαγγελέων διαφθοράς, Ιωάννη Δραγάτση και Στυλιανού Μανώλη, την οποία υπέβαλαν προ ημερών στην Εισαγγελέα Εφετών επί των εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ξεκίνησε σήμερα τη συνεδρίασή της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, οι δύο εισαγγελείς εισηγούνται την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίων επτά ατόμων του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, όπως απιστία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν.1608/50 περί καταχραστών Δημοσίου και συμμορίας, εισήγηση την οποία και αποδέχθηκε η κ. Τουλουπάκη και παράγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά τα προτεινόμενα στην Πορισματική Έκθεση.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μπαλωμενάκης δήλωσε: «Υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη που αφενός, δικαιώνει και επιβεβαιώνει ως ορθή την κατεύθυνση που έλαβε η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής στο θέμα των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αφετέρου δε μας προσφέρει υλικό για τη σύνταξη του σχετικού κεφαλαίου στο πόρισμά μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το σώμα ότι «από την κ. Τουλουπάκη η συγκεκριμένη δικογραφία έφθασε αμελητί, όπως ο νόμος ορίζει, στη Βουλή προς συσχέτιση, όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό, προς τη δικογραφία που έχουμε ήδη εξετάσει, αυτήν που παραλάβαμε τον περασμένο Ιούνιο (2017).

Δηλαδή τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από την αρχική κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος είχε καταθέσει τον κατάλογο των προσώπων που φέρονταν -τότε- να έχουν διοριστεί παράνομα και είχε καταγγείλει συγκεκριμένες παρεμβάσεις του τότε υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου ορισμένα από τα άτομα να αποσπαστούν ως συνεργάτες στο πολιτικό του γραφείο και να αμείβονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς να εμφανίζονται ποτέ να εργαστούν για αυτό».

Ο κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε, επίσης, το σώμα ότι επιθυμεί να εξεταστεί ο μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας εξέτασε, ως μάρτυρα την Αικατερίνη Αντωνίου, η οποία από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος του ΕΟΦ και η οποία τοποθετήθηκε, στις ερωτήσεις των μελών, για την πολιτική του φαρμάκου.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Αντωνίου δήλωσε ότι «η τιμολόγηση του φαρμάκου μέχρι το 2011 ανήκε στο υπουργείο Εμπορείου, μετά πήγε στο υπουργείο Υγείας και το 2012 στον ΕΟΦ», ενώ σημείωσε ότι πάντα, για να βγει μια τιμολόγηση στο φάρμακο, προηγείται υπουργική απόφαση.

Ερωτηθείσα από μέλη της επιτροπής «εάν η μεγάλη αύξηση των τιμών του φαρμάκου συνοδευόταν και με αύξηση παροχής του επιπέδου υγείας», η κ. Αντωνίου τοποθετήθηκε λέγοντας: «Έχουμε διαχρονικά μία αυξητική πορεία, καθώς νέα καινούργια καινοτόμα φάρμακα μπαίνουν στην αγορά. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι τιμές αυξάνουν πολύ. Ο ασθενής οφείλει να έχει την πρόσβαση και το κράτος να τα παρέχει».

Η κ. Αντωνίου επανέλαβε, πολλές φορές, στη σημερινή της κατάθεση ότι δεν έφτανε και δεν φτάνει μόνο η τιμολόγηση του φαρμάκου.

«Χρειαζόταν και χρειάζεται και άλλες ενέργειες και δράσεις, όπως ο έλεγχος της συνταγογράφησης κλπ ,ώστε να διασφαλίζονται πέραν του κόστους των φαρμάκων και οι σωστές λειτουργίες σε όλο το σύστημα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Οποιοσδήποτε μετέχει στην Υγεία πρέπει να θωρακίζει το σύστημα και να λειτουργούν όλα προς όφελος των ασθενών», ενώ δεν αρνήθηκε ότι χρειάζεται, κάθε φορά, η πολιτική βούληση.

Ερωτηθείσα εάν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση οδήγησε στη μείωση των τιμών του φαρμάκου η πρόεδρος του ΕΟΦ απήντησε: «Ήταν το σημείο εκκίνησης, όμως δεν φτάνει».

Τέλος, η κ. Αντωνίου ανέφερε στο σώμα ότι για τα γενόσημα φάρμακα δεν θα πληρώνει κανείς συμμετοχή και ενημέρωσε το σώμα ότι το θέμα θα περάσει από τη Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και η νοσοκομειακή συνταγογράφηση.

Η κ. Αντωνίου θα συνεχίσει την κατάθεσή της την επόμενη εβδομάδα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία: Ποινική δίωξη κατά 7 ατόμων του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακούργημα"

Το πρώτο δάνειο στην Ελλάδα που δεν απαιτεί την παρουσία του πελάτη

Το πρώτο «ηλεκτρονικό» δάνειο στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για το e- loan bywinbank. Το νέο προϊόν εισάγει την ηλεκτρονική τραπεζική στη χορήγηση καταναλωτικών δανείων με απλές και γρήγορες διαδικασίες, που δεν απαιτούν την παρουσία του πελάτη στην τράπεζα.

Με το e-loan ο πελάτης καταχωρεί ηλεκτρονικά την αίτησή του, υπογράφει ψηφιακά τη σύμβαση και εκταμιεύει το δάνειό του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, από τον χώρο του και στον χρόνο που επιθυμεί.

Το e-loan προσφέρεται και διεκπεραιώνεται αποκλειστικά μέσω της winbank, με ανταγωνιστικά προϊοντικά χαρακτηριστικά και δώρο 20.000 yellows με την εκταμίευσή του στα μέλη του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow.

Σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη στρατηγική κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της και με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών προσφέρει στους πελάτες ψηφιακές λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πρώτο δάνειο στην Ελλάδα που δεν απαιτεί την παρουσία του πελάτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news