facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Συντάξεις: Τί αποκαλύπτουν τα έγγραφα του ΕΦΚΑ για τα αλλεπάλληλα ψαλίδια στους συνταξιούχους

Απάντηση στους ισχυρισμούς του υπουργείου Εργασίας ότι επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έγιναν περικοπές στις συντάξεις δίνει σήμερα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”.

Τα επίσημα έγγραφα του ΕΦΚΑ που φέρνουν σήμερα στο φως “ΤΑ ΝΕΑ” αποκαλύπτουν αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις. Από αυτές προκύπτει η αλήθεια για τις μεγάλες περικοπές που επέφερε στους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου.

Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις:

-Ασφαλισμένος είχε μείωση 51,4% στην επικουρική του σύνταξη. Ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος, όπως προκύπτει από το έγγραφο απονομής της επικουρικής σύνταξής του, το οποίο παραθέτουν “ΤΑ ΝΕΑ”, ελάμβανε πριν το νόμο Κατρούγκαλου 162,97 ευρώ και μετά τον νόμο η σύνταξη μειώθηκε στα 79,63 ευρώ. Συνολικά καταγράφονται μειώσεις μεσοσταθμικά κατά 44% των επικουρικών από 1/1/2015. Έτσι οι επικουρικές μετατράπηκαν σε φιλοδωρήματα.

-Σύνταξη χηρείας με μείωση κατά 53,3% αφού ο νόμος Κατρούγκαλου άλλαξε τις προϋποθέσεις καταβολής τους οδηγώντας χιλιάδες χήρες και χήρους σε απόγνωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύνταξη χηρείας πριν τον νόμο Κατρούγκαλου ήταν 822,79 ευρώ και μειώθηκε στα 384 ευρώ μετά τον νόμο. Υπήρξε δραματική περικοπή των συντάξεων χηρείας σύμφωνα με τον ν. 4387/2016 (ν. Κατρούγκαλου) μετά τις 13/5/2016 σε σχέση με το 2014 και θέσπιση τόσο ηλικιακού όσο και περιορισμού της καταβαλλόμενης σύνταξης. Πλήρης κατάργηση της προσωπικής διαφοράς με μείωση στο 50% της σύνταξης ή στο 25% εάν ο επιζών εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή.

-Ασφαλισμένος κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (Μάιος 2016) και είχε μείωση κατά 400 ευρώ (άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με μειώσεις κατά 30-35%).

-Ασφαλισμένοι με πολλά έτη ασφάλισης θα έχουν αντίστοιχα πολύ μεγάλες απώλειες στο εισόδημα από συντάξεις. Ειδικότερα, ασφαλισμένος με 11.604 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ θα λάβει σύνταξη γήρατος 1.405,57 ευρώ, μεικτό ποσό, έναντι 1.843,95 ευρώ που προκύπτει εάν η σύνταξη υπολογιστεί με τις διατάξεις που ίσχυαν πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου. Πρόκειται για μείωση που προσεγγίζει το 24% ή τα 438 ευρώ.

-Υπάρχουν μειώσεις ακόμη και για πολύ λιγότερα έτη ασφάλισης: ασφαλισμένος του ΙΚΑ με 8.168 ένσημα, αντί για 1.237,11 ευρώ μεικτά σύνταξη, θα λάβει 1.060,42 ευρώ. Πρόκειται για μείωση που υπερβαίνει το 14% ή σε απόλυτους αριθμούς φτάνει τα 176,69 ευρώ.

Τί λέει το υπουργείο Εργασίας για τα ψαλίδια στις συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι “οι μόνες μειώσεις που έχουν γίνει την περίοδο 2015-2018 στις καταβαλλόμενες, πριν από τον ν. 4387/16, κύριες συντάξεις ήταν η αύξηση της εισφοράς ασθένειας από 4% σε 6% (στο καταβαλλόμενο και όχι στο μεικτό ποσό) και η επιβολή πλαφόν 2.000 ευρώ για μία μεικτή κύρια σύνταξη και 3.000 ευρώ για περισσότερες από μία συντάξεις”.

Δηλαδή, κατά το υπουργείο δεν έγιναν άλλες περικοπές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “ΤΩΝ ΝΕΩΝ”, αποσιωπάται ότι οι 22 μειώσεις (συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ) που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου σε συντάξεις και επιδόματα (εναντίον του νόμου εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ) δεν αφορούν μόνον τις κύριες συντάξεις (στις οποίες έγινε μείωση λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών) αλλά και όλες τις υπόλοιπες συνταξιοδοτικές παροχές (επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα, χηρείας, ΕΚΑΣ κ.λπ). Να θυμίσουμε ότι στις κύριες συντάξεις επιβλήθηκε αύξηση του ποσοστού εισφοράς υπέρ Υγείας από 4% σε 6% για το σύνολο των κύριων συντάξεων που λαμβάνει ο συνταξιούχος και για πρώτη φορά επιβολή εισφοράς 6% υπέρ Υγείας στις επικουρικές συντάξεις.

Πηγή: “ΤΑ ΝΕΑ”

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Τί αποκαλύπτουν τα έγγραφα του ΕΦΚΑ για τα αλλεπάλληλα ψαλίδια στους συνταξιούχους"

«Πνίγεται» στα... απόνερα των Πρεσπών η κυβέρνηση: Αποδοκιμασίες για ΣΥΡΙΖαίους και ΑΝΕΛίτες σε όλη τη χώρα

Στα «απόνερα» της συμφωνίας των Πρεσπών... πνίγεται η κυβέρνηση, με υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αποδοκιμάζονται από ομάδες πολιτών, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

Τελευταία, χρονικά, παραδείγματα, αυτά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, που δέχτηκαν άγριες αποδοκιμασίες από πολίτες κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία στα Γιαννιτσά. Την στιγμή που αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, κόσμος που ήταν στους γύρω δρόμους άρχισε να τους αποδοκιμάζει με ένα παρατεταμένο «ουουου» και να τους αποκαλεί «προδότες».

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο βίντεο, όπου διακρίνεται η κυρία Τζάκρη να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι.



Αποδοκιμασίες και στην Έδεσσα

Όπως μεταδίδει το Voria.gr, μετά τα Γιαννιτσά, ο κ. Κοντονής και η κυρία Τζάκρη επισκέφθηκαν την Έδεσσα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνάντηση με δικαστικούς.

Ένταση σημειώθηκε και εκεί όταν ομάδα πολιτών προσπάθησε να επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ τους απαγόρευσαν την είσοδο, ενώ κατά την αποχώρηση του υπουργού οι πολίτες τραγουδούσαν το Μακεδονία Ξακουστή.

Κοντονής: Με αποδοκίμασαν ακροδεξιοί επώνυμοι της ΝΔ και νεοναζί της ΧΑ

Ακροδεξιά επώνυμα στελέχη της ΝΔ και μέλη νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής ήταν αυτοί που αποδοκίμασαν σήμερα στα Γιαννιτσά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, επισημαίνει ο τελευταίος σε δήλωσή του, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, αλλά και δημιουργίας πολιτικής σύγχυσης.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής, στην όλη προσπάθειά του να κάνει το «μαύρο άσπρο», δεν παραλείπει να αναφερθεί σε πανικό, τον οποίο βρίσκεται τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και το κόμμα της ΝΔ, μετά «τις αποκαλύψεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τον τρόπο που διαπραγματευόταν η Δεξιά επί 25 χρόνια και τα όσα είχε αποδεχτεί».

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παραλείπει να καταδείξει με το περίσσιο πολιτικό του ανάστημα, επισημαίνοντας ότι «οι 15-20 ακροδεξιοί και νεοναζί ήταν οικτρή και καταγέλαστη μειοψηφία και τέτοια θα παραμείνει».

Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Κοντονή έχει ως εξής: «Η κοινή παρουσία και δράση σήμερα στα Γιαννιτσά 15-20 ακροδεξιών και επωνύμων στελεχών της ΝΔ με μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής καταδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, μετά τις αποκαλύψεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τον τρόπο που διαπραγματευόταν η Δεξιά επί 25 χρόνια και τα όσα είχε αποδεχτεί. Καταλαβαίνω την αγωνία της ΝΔ πολύ περισσότερο που σήμερα ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της μελέτης για το νέο δικαστικό Μέγαρο στην Έδεσσα, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν άμεσα, όπως άμεσα θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η μελέτη ΣΔΙΤ για το νέο δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών. Οι 15-20 ακροδεξιοί και νεοναζί ήταν οικτρή και καταγέλαστη μειοψηφία και τέτοια θα παραμείνει».

Τζάκρη: Η ΝΔ συμπράττει σε οργανωμένες επιθέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Για... «show που δόθηκε από μια χούφτα Χρυσαυγίτες και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ» κάνει λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη σε δήλωσή της για τα σημερινά γεγονότα και τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε κατά την επίσκεψή της στην Εισαγγελία στα Γιαννιτσά μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει:
«Είναι προφανές ότι η ΝΔ έχει καταστεί πολιτικός όμηρος για λόγους εσωτερικής πολιτικής ενότητας της ακροδεξιάς εσωκομματικής της πτέρυγας και μάλιστα πλέον συμπράττει και πολιτικά σε οργανωμένες επιθέσεις με την Χρυσή Αυγή.

​Το show που δόθηκε από μια χούφτα Χρυσαυγίτες και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ στα Γιαννιτσά, με επικεφαλής τον πρώην υπεύθυνο οργανωτικού της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Πλιόγκα, καταδεικνύει την πολιτική υποκρισία της ΝΔ, που στα λόγια υποστηρίζει τον πολιτικό φιλελευθερισμό, ενώ στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής έχει σφιχταγκαλιαστεί με τις ακροδεξιές φασιστικές πολιτικές της Χρυσής Αυγής».


download__3_



Το κλίμα αποδοκιμασίας κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γενικευμένο.

Λάρισα: Αποδοκίμασαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο

Αποδοκιμασίες δέχτηκε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος.

Οι αποδοκιμασίες που ακούγονταν έντονα από το ακροατήριο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία, διέκοψαν τον γνωστό για την αγροτοσυνδικαλιστική του δράση Λαρισαίο, που αποχώρησε φανερά ενοχλημένος από το βήμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν από τον Νίκο Παπαδόπουλο να πάρει πίσω την υπογραφή του, εννοώντας την στήριξή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διαδικασία της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή.

Αποδοκίμασαν την Κουντουρά στα Χανιά

Χθες, δημιουργήθηκε ένταση έξω από τα καινούργια γραφεία των ΑΝΕΛ στο κέντρο των Χανίων από συγκεντρωμένους διαδηλωτές, που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την στάση του κόμματος όσον αφορά στην ονομασία των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ αποδοκίμασαν την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς και μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά την είσοδό τους στα γραφεία.

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά λόγω της ονομασίας των Σκοπίων
Δηλώσεις Έλενας Κουντουρά στα εγκαίνια των γραφείων των ΑΝΕΛ στα Χανιά





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πνίγεται» στα... απόνερα των Πρεσπών η κυβέρνηση: Αποδοκιμασίες για ΣΥΡΙΖαίους και ΑΝΕΛίτες σε όλη τη χώρα"

ΣτΕ: Ενέκρινε αποζημίωση για θάνατο μετά από πρόσκρουση σε διαφημιστική πινακίδα

Αποζημίωση 350.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους, καλείται να καταβάλει το Δημόσιο σε συγγενείς ενός 24χρονου οδηγού ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η πινακίδα ήταν τοποθετημένη παράνομα επί της Λεωφόρου Κηφισίας και την ευθύνη για την απομάκρυνσή της είχε το Δημόσιο.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο 24χρονος είχε συνυπαιτιότητα στο ατύχημα σε ποσοστό 30%, καθώς παρότι οδηγούσε το αυτοκίνητο "υπό καλές καιρικές συνθήκες και σε καλή και ξηρά κατάσταση της οδού με επαρκή ορατότητα, επιδεικνύοντας αμέλεια και έλλειψη προσοχής μέσου συνετού οδηγού σε νυχτερινή ώρα", παραβίασε τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ καθώς και την πινακίδα που υπάρχει στο σημείο του ατυχήματος η οποία ορίζει μέγιστη ταχύτητα 70χλμ ανα ώρα, ενώ εκείνος εκινείτο με ταχύτητα 95χλμ με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Ενέκρινε αποζημίωση για θάνατο μετά από πρόσκρουση σε διαφημιστική πινακίδα"

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συνταξιούχους

Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν συνταξιοδοτικές οργανώσεις, διαδηλώνοντας ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «διαμαρτυρόμαστε γιατί τις συντάξεις μας, τις πληρώναμε μία ζωή με τη δουλειά μας και σιγά-σιγά τις μετατρέπουν σε προνοιακά επιδόματα».

Οι συνταξιούχοι ζητούν να μην γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων και καμία περαιτέρω μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επίσης, λένε “όχι” στη μείωση του αφορολόγητου, “όχι” στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για καταστρεπτικά μέτρα της 4ης αξιολόγησης και απευθύνουν κάλεσμα να μην υπάρχει φόβος και αδιαφορία και ζητούν γενικευμένο αποφασιστικό αγώνα.

Μετά τις ομιλίες των επικεφαλής των συνταξιοδοτικών οργανώσεων ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου και παρέδωσαν υπόμνημα σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.




real
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συνταξιούχους"

ΠΓΔΜ: Αύριο στις 11 το πρωί το κοινοβούλιο θα επικυρώσει την συμφωνία

Αύριο στις 11 π.μ. τοπική ώρα συνέρχεται στα Σκόπια το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για να επικυρώσει την συμφωνία με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος. Σήμερα η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της πΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας .

Την συμφωνία παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφή της ως “πράξη ευθύνης και πατριωτισμού” , έκανε λόγο για «ιστορικές μέρες» για την χώρα του, υπογραμμίζοντας πως η νέα πολιτική, της ευθύνης και της διαφάνειας, οδηγεί την χώρα σε ευημερία, μεγαλύτερη σταθερότητα, και ασφάλεια .

Η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι ένας συμβιβασμός, «στον οποίο εμείς και οι Έλληνες φίλοι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ό, τι είναι σημαντικό για όλους εμάς». Πρόσθεσε, δε, ότι η απόφαση για την επίλυση του θέματος ελήφθη χωρίς πίεση από τις χώρες της Δύσης και τόνισε πως αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι η θυσία της μυθολογίας προς όφελος της πραγματικότητας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO που αντιτίθεται στην συμφωνία έχει καλέσει συγκέντρωση οπαδών του για αύριο μπροστά στο κοινοβούλιο την ώρα που θα συζητείται εντός της αίθουσας η κύρωσή της.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΓΔΜ: Αύριο στις 11 το πρωί το κοινοβούλιο θα επικυρώσει την συμφωνία"

Κρήτη: Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες της δυτικής Κρήτης

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρούν από την Τετάρτη οι αγρότες των Χανίων με αφορμή την προγραμματισμένη δίκη του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 9:00 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο και η δίκη αφορούσε σε ένταση που έχει προκληθεί σε σούπερ μάρκετ το Πάσχα του 2013 κατά τη διάρκεια αγροτικής διαμαρτυρίας.

Εξάλλου, στις 11:00 το πρωί έχει διοργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την καταπολέμηση της δακοκτονίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγρότες της Δυτικής Κρήτης ετοιμάζουν και μία ακόμη κινητοποίηση στις 29 Ιουνίου στην Εφορία Χανίων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «τους μικρομεσαίους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες της δυτικής Κρήτης"

Ηλεκτρονικά πλέον η υποβολή τοπογραφικών στο Κτηματολόγιο

Από τις 16 Ιουνίου θα υποβάλλονται μέσω εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

Στην ψηφιακή βάση του Ελληνικού Κτηματολογίου θα υποβάλλονται υποχρεωτικά στο εξής τοπογραφικά διαγράμματα και διαγράμματα γεωμετρικών μεταβολών για τις εμπράγματες συναλλαγές στα Κτηματολογικά Γραφεία και τα Υποθηκοφυλακεία της χώρας, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντoς και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2216/B’/14-6-2018.

Το ηλεκτρονικό σύστημα του Ελληνικού Κτηματολογίου για την υποβολή των διαγραμμάτων έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία τους τελευταίους 6 μήνες. Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr. Ειδικότερες οδηγίες και πληροφορίες, καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές για την υποβολή διατίθενται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικά πλέον η υποβολή τοπογραφικών στο Κτηματολόγιο"

Λαμία: Ελεύθεροι τρεις ακόμη κατηγορούμενοι για τα «μαϊμού» διπλώματα

Αύριο αναμένεται η απολογία του φερόμενου ως "εγκέφαλου" του κυκλώματος, καθώς και των τριών υπαλλήλων από τη διεύθυνση Μεταφορών Φθιώτιδας.

Τρεις ακόμη συλληφθέντες για το κύκλωμα με τα πλαστά και τα διπλώματα «δώρα» που ξεσκέπασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, απολογήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή Λαμίας.

Οι κατηγορούμενοι ανεβήκαν τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου το μεσημέρι της Τρίτης (19/6) και μετά από πολύωρη απολογία, λίγο μετά τις 18:00’ αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ανάμεσα στους τρεις που απολογήθηκαν ήταν και ο “courier” της Λαμίας που όπως και τα άλλα δύο άτομα που απολογήθηκαν μαζί του, είχαν περιφερειακό ρόλο στην ομάδα.

Παρόμοια τύχη θυμίζουμε είχαν και οι πρώτοι εφτά (7) κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν τη Δευτέρα και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης τους.

Απομένουν τώρα πέντε ακόμη άτομα, ανάμεσα σε αυτά ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος και ιδιοκτήτης της Σχολής Οδηγών, μαζί με το συνεργάτη του αλλά και τις τρεις υπαλλήλους από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Φθιώτιδας. Οι πέντε τελευταίοι θα απολογηθούν στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή την Τετάρτη (20/6) αντιμετωπίζοντας και τις πιο σοβαρές κατηγορίες στην υπόθεση που εξακολουθεί κι ερευνά το Σώμα των «Αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Ελεύθεροι τρεις ακόμη κατηγορούμενοι για τα «μαϊμού» διπλώματα"

Την Πέμπτη θα λειτουργήσει ξανά ο ΧΥΤΑ Φυλής

Την Πέμπτη θα λειτουργήσει με πλήρη κανονικότητα ο ΕΣΔΝΑ, επιτρέποντας την είσοδο όλων των οχημάτων στην ΟΕΔΑ της Φυλής. Έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι αντιστηρίξεις των νέων εγκαταστάσεων που διέθεσε για την αποφόρτιση των απορριμμάτων ο Σύνδεσμος.

Παρά την εντατικοποίηση των εργασιών για την σταθεροποίηση της ρηγμάτωσης που σημειώθηκε προ 10ημέρου στα ταμπάνια (χώροι απόθεσης απορριμμάτων), η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών δεν επέτρεψε την ασφαλή αποκατάσταση τους. Οπότε και διατέθηκαν οι δύο νέοι χώροι που έχρηζαν αντιστήριξης. Η λειτουργία τους από χθες το απόγευμα όπως και αυτή του ΧΥΤΑ επέτρεψε την αποκομιδή ικανοποιητικής ποσότητας σκουπιδιών, η οποία συνεχίστηκε και σήμερα με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αφροδίτη Μπιζά σήμερα μεταφέρθηκαν στην ΟΕΔΑ πάνω από 2500 τόνοι απορριμμάτων και από αύριο το μεσημέρι θα επιτραπεί πέραν των οχημάτων – πρέσες και η είσοδος μεγαλύτερων οχημάτων, οπότε θα ομαλοποιηθεί σύντομα και η εικόνα της πρωτεύουσας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Πέμπτη θα λειτουργήσει ξανά ο ΧΥΤΑ Φυλής"

Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Στις φυλακές της Αδριανούπολης θα παραμείνουν έγκλειστοι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης μετά τη νέα αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή τους.  
Πρόκειται για το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου
Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτή τη φορά ο Τούρκος εισαγγελέας έκανε λόγο ανοιχτά για ενδεχόμενο δόλο των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ύποπτη την είσοδό τους σε τουρκικό έδαφος καθώς- είπε- θα έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού, καθώς πρόκειται για επαγγελματίες στρατιωτικούς.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Τούρκοι πραγματογνώμονες εξετάζουν ψηφιακά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων και δεν αποκλείεται να τους προσάψουν περαιτέρω κατηγορίες.
Από την πλευρά τους, ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι δεν είχαν σκοπό να διαπράξουν έγκλημα και πως δεν είχαν δόλο.

Υπενθυμίζεται πως αναμένεται να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή (έχει ήδη κατατεθεί) με την οποία οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί θα μετατεθούν στην Τουρκία, προκειμένου να έχουν σταθερή κατοικία εκεί, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει την απόφαση των δικαστών για την αποφυλάκισή τους. 
Ωστόσο, ήταν σχεδόν βέβαιο πως στο θέμα δεν θα υπήρχε καμία εξέλιξη πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών "

Λαμία: Ελεύθεροι οι 7 από τους 15 του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα

Ελεύθεροι με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την χώρα αφέθηκαν οι 7 εκ των 15 κατηγορούμενων για το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα, άδειες και έγγραφα που έβγαιναν μέσω του Υπουργείου Συγκοινωνιών στην Λαμία.

Η απολογία τους κράτησε περίπου 10 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ.

Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή οι 7 εκ των 15 αφέθηκαν ελεύθεροι. Την Τρίτη θα απολογηθούν 3 ακόμη άτομα ενώ οι βασικοί κατηγορούμενοι (οι 5 Λαμιώτες) θα απολογηθούν την Τετάρτη.

lamianow
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Ελεύθεροι οι 7 από τους 15 του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα"

Η Ε.Ε. παρέτεινε για ένα χρόνο τις κυρώσεις κατά της Κριμαίας

Η σύνοδος των υπουργών αγροτικής ανάπτυξης και αλιείας των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε να παρατείνει για 12 μήνες τις κυρώσεις κατά της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί ΕΕ, έναντι της Κριμαίας, η οποία συνίσταται στο ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.

ΟΙ κυρώσεις κατά της Κριμαίας, απαγορεύουν τις εισαγωγές στην ΕΕ οποιωνδήποτε προϊόντων της Κριμαίας, τις όποιες ευρωπαϊκές επενδύσεις στο έδαφος της Κριμαίας, την αγορά ακινήτων, την χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την παροχή υπηρεσιών για παράδειγμα τουριστικών. Απαγορεύεται επίσης ο ελλιμενισμός πλοίων της ΕΕ στα λιμάνια της Κριμαίας, προσγειώσεις αεροσκαφών στα αεροδρόμια της Χερσονήσου, εκτός από περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

\ΑΠΕ-ΜΠΕ,TASS/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ε.Ε. παρέτεινε για ένα χρόνο τις κυρώσεις κατά της Κριμαίας "

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Ασφυκτικές πιέσεις για την ένταξη στο σύστημα των Οικογενειακών Γιατρών

Tην αιφνιδιαστική αλλά και εκβιαστική διακοπή των υφιστάμενων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ). Την ίδια ώρα που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν αυτές τις πρακτικές και ζητούν διάλογο για τη δημιουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να υλοποιήσει το προαπαιτούμενο της ΠΦΥ με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι τον Αύγουστο και θέτει ασφυκτικά όρια στους γιατρούς που καλούνται να αποφασίσουν μέχρι τις 15 Ιουλίου εάν ενταχθούν ή όχι στο νέο καθεστώς απασχόλησης.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ενημερώνονται οι γιατροί πως με τον νόμο 4486/17 οι οικογενειακοί γιατροί θα λειτουργούν στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), στα Κέντρα Υγείας, στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή ως συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Ως οικογενειακοί ιατροί εννοούνται οι γενικοί γιατροί, οι παθολόγοι και οι παιδίατροι για τον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ υπογράφονται ήδη οι πρώτες συμβάσεις με τους οικογενειακούς γιατρούς, μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε απευθύνει ο Οργανισμός σε ιδιώτες. Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος – απολύτως αναμενόμενη κατά την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ εφόσον το ενδιαφέρον που είχε αποτυπωθεί στην πρώτη ήταν μικρό.

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: ενημερώστε τους ασφαλισμένους ότι από τις 16 Ιουλίου δεν θα αποζημιώνεστε από τον ΕΟΠΥΥ

Μνημείο άσκησης παράνομης και καταχρηστικής εξουσίας χαρακτηρίζει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ την ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού ότι διακόπτονται οι υφιστάμενες συμβάσεις με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους στις 15 Ιουλίου.

«Έχει ως σκοπό τον ωμό εκβιασμό των 2.000 αυτών ιατρών ώστε να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη» αναφέρει το προεδρείο της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και εφιστά την προσοχή των συμβεβλημένων παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων καθώς δεν θα αποζημιωθούν τις προγραμματισμένες επισκέψεις από τις 16/7/2018 και μετά και επομένως θα πρέπει να προβούν σε ενημέρωση των ασφαλισμένων.

«Οι παγίδες της νέας προκήρυξης έχουν αναλυθεί διεξοδικά στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και των νέων ιατρών απέρριψε το σκεπτικό της νέας κατάπτυστης σύμβασης, η οποία παραπέμπει σε συνθήκες δουλοπαροικίας και ακραίας εκμετάλλευσης του ιδιωτικού ιατρικού έργου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Τα ιατρεία των συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών θα τελούν υπό επίταξη για ένα χρόνο με οικονομικούς όρους τριτοκοσμικής χώρας, υπό το ζυγό διατακτικών παραγγελμάτων και μετά θα εξοστρακισθούν από το δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σαν να είναι ενοχλητικά κουνούπια» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συμβεβλημένων γιατρών και διαπιστώνουν με πικρία πως «απολύονται με μία ανακοίνωση, έχοντας υπηρετήσει 6 χρόνια τους ασφαλισμένους, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό. Με ένα διακόπτη, καταργούνται 4,8 εκατ. δωρεάν επισκέψεις από την ΠΦΥ, χωρίς να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των οικογενειακών ιατρών ούτε στοιχειώδης ενημέρωση για τον τρόπο “αντιστοίχισης” των ασθενών σε αυτούς».

Επιφυλάσσεται τέλος η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ να απευθυνθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, θεωρώντας πως οι χειρισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Ασφυκτικές πιέσεις για την ένταξη στο σύστημα των Οικογενειακών Γιατρών"

Η Τουρκία θεωρεί ότι της ανήκει κάθε βράχος της θάλασσας που δεν αναγράφεται στη Συνθήκη της Λωζάνης

«H Τουρκία αναπτύσσει εδώ και 13 χρόνια το ναυτικό της. Τώρα αισθάνεται προφανώς αρκετά ισχυρή. Ο στρατηγικός στόχος ήταν σαφής από την αρχή: Η Τουρκία ήθελε σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου Ερντογάν και του τότε υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να μετατραπεί σε μια περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, και γιατί όχι σε παγκόσμια δύναμη» γράφει η γερμανική Die Welt και προσθέτει:

«Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τον στόλο, με τον οποίο η Άγκυρα θέλει να εκπέμψει δύναμη και επιρροή στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Από το 2015 ένα νέο δόγμα επέμβασης περιγράφει αυτό που ο Ερντογάν αποσκοπεί με την ναυπήγηση ενός πανάκριβου στόλου: Όπως αναφέρεται στο δόγμα αυτό, ο στόλος αποτελεί ένα εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής, κυρίως για το Αιγαίο και για την Κύπρο. Όχι ότι από την Ελλάδα ή την Κύπρο υπάρχει οποιαδήποτε απειλή για την Τουρκία- το δόγμα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Αλλά η Τουρκία αντιλαμβάνεται δήθεν ως νόμιμο συμφέρον της τη διεκδίκηση γκρίζων ζωνών στα ελληνικά χωρικά ύδατα απέναντι από τις τουρκικές ακτές, όπου πολλά νησιά ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά και στα κοιτάσματα φυσικού αερίου μπροστά από την Κύπρο«, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας καθορίστηκαν το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Σ’ αυτήν καθίσταται σαφές ότι τα νησιά του Αιγαίου μπροστά από τις τουρκικές ακτές παραμένουν στην Ελλάδα. Η Τουρκία δεν το ξεπέρασε ποτέ. Ήδη το 1996 λίγο έλειψε να ξεσπάσει πόλεμος για τα Ίμια. Μόλις τώρα, επειδή ο στόλος της ενισχύεται, η Τουρκία καταγίνεται με το να θεωρεί ότι ανήκει στην επικράτειά της κάθε βράχος που αναδύεται από τη θάλασσα και δεν αναφέρεται ρητά στην Συνθήκη της Λωζάνης» σημειώνει η Die Welt.

«Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι μια τεράστια αύξηση στρατιωτικών επεισοδίων σε αέρα και θάλασσα. Σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπου η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην κυριαρχία της. Περίπου 2.000 φορές παραβίασαν τουρκικά πολεμικά σκάφη τα ελληνικά χωρικά ύδατα μόνο πέρσι – τέσσερις φορές περισσότερο απ’ ό,τι τον προηγούμενο χρόνο. 3.300 φορές τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αριθμός διπλάσιος από τον προηγούμενο χρόνο» τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία θεωρεί ότι της ανήκει κάθε βράχος της θάλασσας που δεν αναγράφεται στη Συνθήκη της Λωζάνης"

Ελεύθεροι οι μαφιόζοι Ρομά - Πήραν πίσω και τη Ferrari

Έλαβε τεράστια δημοσιότητα καθώς στις έρευνες που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου δραστηριοποιήθηκαν συνολικά 1000 αστυνομικοί και 37 εισαγγελείς, ενώ είχαν συλληφθεί συνολικά 41 άτομα (κατηγορούνται συνολικά 115 άτομα), κατασχέθηκαν εκατοντάδες πανάκριβα ρολόγια, περίπου 1.000.000 ευρώ σε μετρητά, 60 super cars, αμέτρητα κιλά χρυσού, ασημιού και μεγάλη ποσότητα διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων. Οι τρεις “φαμίλιες” με έδρα τις τσιγγάνικες γειτονιές των δυτικών προαστίων για περισσότερα από πέντε χρόνια “σάρωναν” τα βόρεια και τα νότια προάστια πραγματοποιώντας χιλιάδες κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις (οι επίσημες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για περισσότερες από 3.000) με λεία που αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ. Σήμερα, 19 μήνες μετά τις πρώτες συλλήψεις τα προφυλακισμένα μέλη του κυκλώματος αφήνονται ένα-ένα ελεύθερα λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ενώ το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης...

Πριν λίγες εβδομάδες δημοπρατήθηκε στον ΟΔΔΥ και η κατακόκκινη πανάκριβη Ferrari του big boss, με τις πληροφορίες που έφθασαν στα αυτιά των αστυνομικών να λένε ότι κανείς δεν τόλμησε να χτυπήσει το super car καθώς υπήρχε “ντιρεκτίβα” από τη φαμίλια για το τι έπρεπε να γίνει. Έτσι, αγοράστηκε από έναν έμπορο έναντι 50.000 ευρώ μετρητοίς όμως θέμα χρόνου είναι να καταλήξει στο πραγματικό της αφεντικό. 

Επιπλέον, δεν είναι υπερβολή, αλλά χιλιάδες Αθηναίοι πέρασαν και αναμένεται να “παρελάσουν” από την Αστυνομία προκειμένου να αναγνωρίσουν τα δικά τους κοσμήματα, ρολόγια και τιμαλφή από τα κατασχεθέντα της μαφίας των Ρομά. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλος ο όγκος της λείας που βρέθηκε στις “καβάντζες” των τσιγγάνων που η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει διαθέσιμο χώρο προκειμένου να απλωθεί ο θησαυρός και να μπορούν κάτω από συνθήκες ασφαλείας τα θύματα να περνούν για να αναγνωρίσουν τα δικά τους πράγματα και για αυτό “απλώνονται” τμηματικά. Πριν κατασχεθεί η δεύτερη παρτίδα των 700 κιλών χρυσού, των αμύθητων διαμαντιών και των συλλεκτικών κοσμημάτων από μεγάλους οίκους του εξωτερικού αξίας μεγαλύτερης των 10.000.000 ευρώ, μόνο για την πρώτη “φουρνιά” από το Α.Τ Αμαρουσίου πέρασαν χιλιάδες πολίτες εκ των οποίων οι 300 αναγνώρισαν την περιουσία τους. Ένα τμήμα δε, των κλοπιμαίων που είτε δεν αναγνωρίστηκε, είτε οι αστυνομικοί δεν ήταν σίγουροι για τους πραγματικούς αποδέκτες, κατέληξε στο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Αποφυλακίσεις λόγω 18μηνου

Στη Αστυνομία μιλάνε για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις εξάρθρωσης μαφιόζικων συμμοριών και για το λόγο αυτό μέχρι και σήμερα οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ξεδοντιαστεί και το δίκτυο των κλεπταποδόχων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εκτιμάται μάλιστα, ότι υπάρχει εμπλοκή ακόμη και υπαλλήλων σε μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίας ρολογιών και κοσμημάτων ενώ ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί η σύλληψη 43χρονου ενεχυροδανειστή ο οποίος σε ειδικές κρύπτες στην ιδιόκτητη πολυκατοικία του στο Χαλάνδρι, είχε καταχωνιάσει τον θησαυρό που απέκτησε μισοτιμής από τις πέντε συμμορίες των Ρομά. 
Και ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, ένας – ένας οι προφυλακισμένοι Ρομά, άρχισαν να αφήνονται ελεύθεροι καθώς για πολλούς ολοκληρώθηκε το 18μηνό ενώ για άλλους ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες και έτσι όσοι δεν έχουν άλλες δικαστικές εκκρεμότητες επιστρέφουν στα σπίτια τους. Στις 16 Μαΐου, βρήκαν οι πρώτοι και έκτοτε, ξεκίνησε ένα μπαράζ αποφυλακίσεων των πρωταγωνιστών της πολύκροτης υπόθεσης. Η Ασφάλεια, έχει ενημερωθεί για την χαρακτηριστική καθυστέρηση που επιδεικνύει η δικαιοσύνη που δεν έχει ακόμη ορίσει δικάσιμο και προσπαθεί να δει τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη ιστορία καθώς ο κίνδυνος να ... γίνουν καπνός οι συλληφθέντες είναι κάτι παραπάνω από ορατός. 

Η κόκκινη Ferrari και οι απειλές

Λίγες εβδομάδες πριν συλληφθεί το φθινόπωρο του 2016 ένας εκ των αρχηγών αποφάσισε να κάνει την κίνηση ματ και να αγοράσει μια κατακόκκινη Ferrari για να δείξει την “αρχοντιά” του. Μάλιστα, έφθασε μέχρι την Καρδίτσα για να αποκτήσει το πολυπόθητο super car, που είχε αρχική τιμή πάνω από 110.000 ευρώ. Μετά από πολλά και σκληρά παζάρια έριξε την τιμή στα 75.000. Ο πωλητής έκανε την τελευταία πρόταση στις 77.000 και τότε ο αρχηγός έβγαλε το πανάκριβο Rolex που φορούσε και είπε στον εμβρόντητο και εξαντλημένο από τις διαπραγματεύσεις πωλητή “75.000 και το Rolex μου” για να πάρει το αυτοκίνητο και να πάει στην Ελευσίνα. Εκεί, πρώτη του δουλειά ήταν να ξεφορτωθεί τις καρδιτσιώτικες πινακίδες και να “φορέσει” στην “κόκκινη κυρία” αθηναϊκές προκειμένου να κυκλοφορεί άνετα στα στέκια της Γλυφάδας χωρίς να δίνει στόχο. Όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί αφού λίγο αργότερα συνελήφθη και το αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Αφού πέρασε αρκετό καιρό ακινητοποιημένη στον υπαίθριο χώρο φύλαξης κατασχεθέντων οχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής στο Μαρούσι, στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τον ΟΔΔΥ προκειμένου να βγει στο σφυρί και να αλλάξει ιδιοκτήτη. 

Πριν μερικές εβδομάδες ξεκίνησε η δημοπρασία με τιμή εκκίνησης στις 80.500 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που μεταχειρισμένο ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ. Όμως αν και είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί να το “χτυπήσουν” κανένας εντούτοις δεν τόλμησε να το κάνει καθώς υπήρχε η ντιρεκτίβα από την τσιγγάνικη φαμίλια και έτσι το όχημα κατέληξε σε έναν έμπορο ο οποίος έδωσε λίγο κάτω από 50.000 ευρώ. Μάλιστα, επειδή πλήρωσε μετρητοίς του έκαναν μια γενναία έκπτωση και σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας είναι θέμα χρόνου να καταλήξει και πάλι στον παλιό της ιδιοκτήτη. 

Χιλιάδες πολίτες για τα κλοπιμαία 

Όταν πριν από περίπου 20 μήνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των διαρρήξεων και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων δεν περίμεναν ότι θα φθάσουν στο σημείο να μην έχουν κατάλληλο χώρο να φυλάξουν τη λεία από τη δραστηριότητα της τσιγγάνικης μαφίας και να μη μπορούν λόγω του τεράστιου όγκου να εκθέσουν τα κλοπιμαία έτσι ώστε να τα αναγνωρίσουν τα θύματα. 

Η σύλληψη τον περασμένο Ιούνιο του 43χρονου ενεχυροδανειστή και ο εντοπισμός, σε δύο δόσεις, του θησαυρού που έκρυβε σε τριώροφη κατοικία στο Χαλάνδρι, ήρθε να επιβεβαιώσει τη δράση των συγκεκριμένων συμμοριών. Μάλιστα, στην πρώτη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο τριώροφο του Χαλανδρίου βρήκαν σε διαμέρισμα του ένα μικρό μέρος των κλοπιμαίων αφού τα υπόλοιπα τα έκρυβε στους δύο κάτω ορόφους, στα κουδούνια των οποίων είχε βάλει ψεύτικα ονόματα δήθεν ενοικιαστών για να αποτρέψει την έφοδο των αρχών. Έτσι, όταν μια εβδομάδα αργότερα η Ασφάλεια εισέβαλε και πάλι στο διαμέρισμα του, το βρήκε φορτωμένο με κλοπιμαία τα οποία είχε αρχίσει σιγά – σιγά να μεταφέρει από τους κάτω ορόφους στο σπίτι του πιστεύοντας ότι οι διώκτες του δεν θα έψαχναν για δεύτερη φορά τον ίδιο χώρο. Για παράδειγμα, σε συρτάρια που ήταν άδεια την πρώτη φορά, κατά τη δεύτερη έφοδο, “ξεχείλιζαν” από κοσμήματα Bulgari και χρυσούς αναπτήρες Cartier και Dupont ενώ στα τραπέζια φιγουράριζαν πανάκριβα κηροπήγια από το κατάστημα Κέσσαρη και άλλων οίκων του εξωτερικού. 

Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν επίσης διαμάντια και πετράδια αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ τα οποία είχαν αφαιρεθεί από μονόπετρα καθώς ο 43χρονος ενεχυροδανειστής “πείραζε” τα επώνυμα κοσμήματα έτσι ώστε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους και να μην αναγνωρίζονται όταν θα ξαναέβγαιναν στην αγορά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά και τιμαλφή, επώνυμα ρολόγια ελβετικών εταιριών, χρυσές λίρες, συλλεκτικά νομίσματα σε διάφορες μορφές, μεγάλος αριθμός πλακών καθαρού χρυσού και ασημιού και πολλές θρησκευτικές εικόνες.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι μαφιόζοι Ρομά - Πήραν πίσω και τη Ferrari"

Ιταλία: «Φάκελο» για τους Ρομά ζήτησε ο Σαλβίνι

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, που έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί σε ειδική απογραφή των Ρομά.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του, να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απογραφή, η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, θα οδηγήσει σε συγκεκριμένη λήψη πρωτοβουλιών. «Οι αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής θα πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τους Ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ» τόνισε ο Σαλβίνι.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: «Φάκελο» για τους Ρομά ζήτησε ο Σαλβίνι"

Telegraph: Η Αυστρία απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Η Αυστρία απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, αν η ΕΕ δεν τερματίσει τις ενταξιακές συζητήσεις με την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως ένα ακόμη σημάδι της βαθιάς διάστασης απόψεων στην Ενωση, που είναι ήδη διχασμένη εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Στη συμφωνία- που επιτεύχθηκε με προσπάθεια σημειώνει το δημοσίευμα- η ΠΓΔΜ δέχθηκε να αλλάξει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία, με αντάλλαγμα την υπόσχεση της Αθήνας να μην μπλοκάρει τις προσπάθειες των Σκοπίων να ενταχθούν στην ΕΕ. Ομως, η συμφωνία μπορεί τώρα να εκτροχιαστεί στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο της 28ης Ιουνίου, σύμφωνα με διπλωμάτες της ΕΕ που μίλησαν στη βρετανική εφημερίδα.

Οι συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ολοκληρώνονται συνήθως με τη δημοσίευση συμπερασμάτων, τα οποία λειτουργούν ως πολιτικές οδηγίες προς την Κομισιόν. Η Αυστρία έχει ενημερώσει διπλωμάτες στις Βρυξέλλες ότι θα «τορπιλίσει» όποια συμπεράσματα για μεγέθυνση της ΕΕ, αν σε αυτά αναφέρεται η Τουρκία, μαζί με την ΠΓΔΜ και τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, όπως η Σερβία και το Μαυροβούνιο, που ελπίζουν να ενταχθούν στην Ενωση.

«Η Αυστρία μας έχει πει ότι θα μπλοκάρει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Τουρκία», είπε στην Telegraph ένας διπλωμάτης της ΕΕ. Το να μπλοκάρει μία μόνο χώρα τα συμπεράσματα δεν είναι κάτι πρωτοφανές, αλλά πρόκειται για κάτι σπάνιο και συνήθως είναι η έσχατη λύση, σημειώνει το δημοσίευμα.

Αυτή η απειλή, αν υλοποιηθεί, θα ενίσχυε την πολιτική πίεση στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζει η Telegraph. «Ο Ζάεφ πρέπει να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο και από δημοψήφισμα, ενώ ο Τσίπρας, που επέζησε από πρόταση δυσπιστίας το Σάββατο για τη συμφωνία, επίσης αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση σε αυτό το θέμα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ και η αντιπολίτευση είναι ενάντια στη συμφωνία, αλλά η εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ είναι το “καρότο” για να πείσει τον λαό να τη στηρίξει, στο δημοψήφισμα. Αν δεν υπάρξουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τότε δεν θα υπάρχει και “καρότο”», σχολίασε άλλος διπλωμάτης της ΕΕ.

Στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για τα συμπεράσματα μέχρι τη Σύνοδο, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες, αλλά η Βιέννη δεν έχει δείξει καμία διάθεση να μαλακώσει τη σκληρή στάση της, παρότι υποστηρίζει τις ενταξιακές συζητήσεις για κάποιες από τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων. Οταν ρωτήθηκε από την Telegraph, η αυστριακή κυβέρνηση- που τον επόμενο μήνα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ- επιβεβαίωσε ότι δεν έχει αλλάξει στάση.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, καγκελάριος της Αυστρίας, επανειλημμένα έχει ζητήσει να μπει ένα τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας. Το παρασκηνιακό δράμα στις Βρυξέλλες μπορεί να τροφοδοτήσει μια πιθανώς εκρηκτική διένεξη στην ΕΕ, για το μεταναστευτικό, που μπορεί να εξελιχθεί σε κρίση κατά τη Σύνοδο, επισημαίνει το δημοσίευμα. Ηδη αυτό το θέμα απειλεί τον κυβερνητικό συνασπισμό της Ανγκελα Μέρκελ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Telegraph: Η Αυστρία απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό "

Παραλογισμός: Άλλαξαν κανονισμό, έκοψαν επίδομα και ζητούν πίσω 4.500 ευρώ από πολύτεκνη

Με τους παράλογους μηχανισμούς του κράτους βρέθηκε αντιμέτωπη μια μητέρα πέντε παιδιών όταν της ζητήθηκε να πληρώσει αναδρομικά 4.500 ευρώ λόγω ανάκλησης επιδόματος που λάμβανε η κόρη της.

Σύμφωνα με το voria.gr, η Αλεξάνδρα Μακρή βρέθηκε ξαφνικά να χρωστάει ένα μεγάλο ποσό καθώς κρίθηκε πως το ποσοστό αναπηρίας της 11χρονης κόρης της, η οποία γεννήθηκε με μισό το δεξί της χέρι, μειώθηκε από 67% σε 50%.

Η 11χρονη Μαρίνα λάμβανε επίδομα από το 2009 έως το 2013 καθώς δύο συνεχόμενες φορές η επιτροπή έκρινε ότι υπάγεται στον νόμο 3232/2004 (παρ. 2 άρθρο 5) που αναφέρεται σε ακρωτηριασμό άνω άκρου που δεν επιδέχεται εφαρμογή τεχνητού μέλους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της υπόθεσης, Δημήτρη Τσιντικίδη, από 1η Μαρτίου 2013 και μετά τη δημιουργία των υπηρεσιών ΚΕΠΑ κρίθηκε λόγω αλλαγών στον κανονισμό υπολογισμού των ποσοστών αναπηρίας πως η κατάσταση της Μαρίνας επιδέχεται την εφαρμογή τεχνητού μέλους και συνεπώς το ποσοστό αναπηρίας της «πέφτει» στο 50%, εξ'ου και δεν δικαιούται να λαμβάνει επίδομα.

«Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι μπορεί να άλλαξε στην κατάσταση του χεριού της μικρής μου Μαρίνας σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ώστε να μειώθηκε η αναπηρία της στο 50%, αφού η δεδομένη μορφή αναπηρίας είναι μια μόνιμη κατάσταση που δεν χωρεί βελτίωση», σημείωσε η μητέρα, Αλεξάνδρα Μακρή στο κείμενο της ένστασης που κατατέθηκε.

Αναφορικά με το ποσοστό αναπηρίας, η Βάγια Μπάτζιου, αναπληρώτρια διευθύντρια του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης, δηλώνει στη Voria.gr πως μετά τη δημιουργία των επιτροπών ΚΕΠΑ εκδόθηκαν πιο λεπτομερείς και αναλυτικοί κανονισμοί ανά πάθηση που ορίζουν πως πρέπει να κυμανθούν τα ποσοστά αναπηρίας. «Ετσι οι κρίσεις είναι πιο ασφαλείς και αξιόπιστες», αναφέρει η ίδια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, λόγω της μείωσης του ποσοστού αναπηρίας, το δημόσιο όχι μόνο αφαιρεί το επίδομα των περίπου 300 ευρώ/τον μήνα από την οικογένεια αλλά ζητάει επιπλέον 4.500 ευρώ αναδρομικά για τα οποία μάλιστα κατέσχεσε και τραπεζικό λογαριασμό της οικογενείας. Όπως αναφέρει ο κ. Τσιντικίδης, λόγω γραφειοκρατίας το ποσό του επιδόματος καταβαλλόταν αυτόματα λόγω καθυστερήσεων από τον Μάιο 2013 έως τον Απρίλιο 2014. Μάλιστα, η μητέρα υποστηρίζει εγρράφως ότι δύο μήνες μετά την κρίση πουαποφάσισε μείωση του ποσσοτού αναπηρίας κατατέθηκε στον λογαριασμό της μητέρας το ποσό των αναδρομικών επιδομάτων που τώρα της ζητάται να επιστρέψει. «Σε επικοινωνία μου δε μαζί τους, μου ανέφεραν ότι όλως νομίμως λαμβάνω τα χρήματα, ενώ τώρα μου ζητάει να τα επιστρέψω ως δήθεν αχρεωστήτως εισπραχθέντα!», τονίζει.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλογισμός: Άλλαξαν κανονισμό, έκοψαν επίδομα και ζητούν πίσω 4.500 ευρώ από πολύτεκνη"

«Αφρισε» ο Βαρουφάκης με το mea culpa του Τσίπρα: Είναι μνημονιακότερος των μνημονιακών

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, εμφανίστηκε μνημονιακότερος των μνημονιακών, παρουσιάζοντας μια πλασματική εικόνα για τη χώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα «ΜΕΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη.
Και προσθέτει:
Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας δήλωσε πως η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα εφαρμόζοντας όλες τις μεταρρυθμίσεις (βλέπε απορρυθμίσεις) που επέβαλλαν οι δανειστές, αναφέροντας πως κατόρθωσε να μειώσει κατά 7% την ανεργία, εξήρε την κυβέρνησή του για τα εξωπραγματικά πλεονάσματα που επιτυγχάνει και τέλος δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις.
Το δικό μας σχόλιο είναι πως πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει πλήρως τον μνημονιακό της ρόλο κάνοντας στροφή 180 μοιρών από τον εαυτό του σε σχέση με πριν το 2015. Μιλά για μείωση της ανεργίας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με 384€ μικτά, ενώ όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα που προτάσει ως επιτυχία, ξεχνά να αναφέρει πως προέρχονται από τη σάρκα και το αίμα του ελληνικού λάου μέσω της ασύλληπτης υπερφορολόγησης που έχει επιβάλλει στη χώρα (πλεονάσματα που δεν ανακυκλώνονται στην οικονομία αλλά κατευθύνονται στο μη βιώσιμο χρέος). Ο κ.Τσίπρας έφτασε στο σημείο να κομπορημονεί πως επιτυγχάνει του μνημονιακούς στόχους όσο καμιά κυβέρνηση μέχρι τώρα! Τέλος έφτασε στο σημείο να υπερασπιστεί τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ.Γεωργίου λέγοντας πως αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα καταθέσει υπέρ του!
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα πλέον ένα κόμμα του μνημονιακού τόξου, του μονόδρομου της μη εναλλακτικής, της τοξικής ΤΙΝΑ. Το ΜέΡΑ25 μάχεται να δώσει εναλλακτική στην προβαλλόμενη μη εναλλακτική με ρεαλιστικές προτάσεις, όπως οι Επτά Τομές, που αποτελούν ένα πλαίσιο πολιτικών που σπάνε τον φαύλο κύκλο της συνεχιζόμενης εσωτερικής υποτίμησης και της μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αφρισε» ο Βαρουφάκης με το mea culpa του Τσίπρα: Είναι μνημονιακότερος των μνημονιακών "

ΒΕΘ: Σκοτεινά σημεία για τα μακεδονικά brands από τη συμφωνία Ελλάδας–Σκοπίων

«Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια κάθε άλλο παρά ενισχύει την οικονομία της Ελλάδας, όπως επικαλούνται και χρησιμοποιούν ως δικαιολογία, εκπρόσωποι της κυβέρνησης» αναφέρει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους επενδυτές στη γειτονική χώρα. «Οι επενδύσεις ελληνικών συμφερόντων στα Σκόπια, άμεσες και έμμεσες, που έχουν δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν σε αξία το 1 δισ. ευρώ” αναφέρει ο κ. Καπνοπώλης επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι ο έκτος κυριότερος εμπορικός εταίρος της ΠΓΔΜ.

«Η συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία στο ελληνικό επιχειρείν αναφορικά με τον προσδιορισμό της εντοπιότητας των μακεδονικών προϊόντων. Τόσο στα ελληνικά εμπορικά σήματα, όσο και στα προϊόντα της γείτονος, λόγω της επερχόμενης αλλαγής της ονομασίας της, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα προκύψουν σημαντικά ζητήματα. Το ζητούμενο είναι πως θα το διαχειριστούν οι ιθύνοντες. Εύχομαι να μην υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις σε βάρος της χώρας και της επιχειρηματικής κοινότητας» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, ο οποίος, μάλιστα, κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν και αναφερόμενος στη γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας επί ελληνικών συνόρων σημειώνει πως σύμφωνα με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 και του Νεϊγί το 1919 στην Ελλάδα δόθηκε το 51,56% της Μακεδονίας.

«Πριν από τη συμφωνία, υπήρχε τεράστια σύγχυση στις διεθνείς αγορές σε σχέση με την ονομασία των προϊόντων. Από την πλευρά των γειτόνων υπήρχε πάντα κατάχρηση στη χρήση του όρου ‘Μακεδονία’» λέει ο κ. Καπνοπώλης προσθέτοντας πως είναι αδήριτη ανάγκη να διασφαλιστεί πως οι γείτονες μας δεν θα προσπαθήσουν να οικειοποιηθούν δυνατά brands επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος που δίνει τις δικές του μάχες και αποτελεί τη γέφυρα για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων ζητά την προστασία των εμπορικών χρήσεων των ελληνικών προϊόντων και των επωνυμιών τους καθώς και την εξασφάλιση ομαλών οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που δεν θα δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό» δηλώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Αναφερόμενος στη μικτή επιτροπή από τις δύο χώρες που θα αναλάβει τη διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τα εμπορικά σήματα, όπως προβλέπει η συμφωνία, ο κ. Καπνοπώλης διερωτάται «ποιοι θα μετέχουν σε αυτή, πόσο αντικειμενικές θα είναι οι αποφάσεις που θα λαμβάνουν και προπάντων πόσο άμεσα θα δίνονται λύσεις στα προβλήματα που θα ανακύπτουν;».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΒΕΘ: Σκοτεινά σημεία για τα μακεδονικά brands από τη συμφωνία Ελλάδας–Σκοπίων"

Στο ΣτΕ για τις νέες ταυτότητες προσέφυγαν ιερωμένοι

Νέα δικαστική αντιπαράθεση ξεκίνησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες (ηλεκτρονικές αυτή τη φορά) που θα τεθούν σε κυκλοφορία και περιέχουν ηλεκτρονικό τσιπάκι με προσωπικά δεδομένα, καθώς προσέφυγαν 4 ιερωμένοι (ένας αρχιμανδρίτης και 3 πρωτοπρεσβύτεροι), η «Εστία Πατερικών Μελετών» και δύο δικηγόροι και ζητούν να ακυρωθεί η από 27.4.2018 κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων οι οποίες περιέχουν «RFID chip».

Οι ιερωμένοι υποστηρίζουν ότι ο νέος τύπος ηλεκτρονικών αστυνομικών ταυτοτήτων, είναι αντίθετος σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη νομοθεσία, ενώ αναφορά γίνεται και στο κείμενο του Αγίου Παϊσίου: «Τα σημεία των καιρών».

Στην αίτησή τους αναφέρουν ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο «RFID chip» των νέων ταυτοτήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί η συγκατάθεση των πολιτών, αποτελούν προσωπικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία σχετίζονται με το πρόσωπο του κάθε πολίτη, ενώ αποθηκεύεται και ελέγχεται κάθε συναλλαγή του είτε με τις δημόσιες είτε με τις ιδιωτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, με την ηλεκτρονική ταυτότητα, λόγω του «RFID chip» που εμπεριέχει, είναι εφικτός ο εντοπισμός και η γνώση του ακριβούς γεωγραφικού στίγματος του κατόχου της ταυτότητας, ακόμα και εάν αυτός βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο, αναφέρουν και σημειώνουν ο εντοπισμός αυτός των πολιτών μέσω του «RFID chip» των ταυτοτήτων έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το Σύνταγμα, τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ΕΣΔΑ, την Οικουμενική διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τους ιερωμένους, η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας προσβάλλεται με τις νέες ταυτότητες, καθώς δυσανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό, προσβάλλονται τα θεμελίωση ανθρώπινα δικαιώματα της προσωπικής ελευθερίας και της ελευθερίας κινήσεων των πολιτών, ενώ θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και να τηρηθούν ηπιότερα μέτρα, όχι τόσο επαχθεί για τους πολίτες και μάλιστα χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους.

Ακόμη, αναφέρουν ότι οι νέες ταυτότητες θίγουν άμεσα και τη θρησκευτική συνείδηση και πίστη τον ορθοδόξων χριστιανών κατά παράβαση του Συντάγματος και των διεθνών νομοθετικών κανόνων, καθώς θίγονται οι αρχές και οι δοξασίες μιας θρησκείας χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο για την προστασία της δημόσιας τάξεις και ασφάλειας, ενώ ο Άγιος Παΐσιος στο προφητικό κείμενό του «Τα σημεία των καιρών» τα έχει προβλέψει όλα αυτά.

Τέλος, ζητούν η αίτησή τους να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ για τις νέες ταυτότητες προσέφυγαν ιερωμένοι"

Συνελήφθη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi

Τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Audi, Rupert Stadler, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της μητρικής Volkswagen.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο Stadler συνελήφθη αυτό το πρωί. Η ακροαματική διαδικασία για να αποφασιστεί εάν θα παραπεμφθεί, είναι σε εξέλιξη», τόνισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και στην περίπτωση του Stadler.

Το γραφείο εισαγγελέων του Μονάχου δήλωσε ότι ο Stadler συνελήφθη λόγω φόβων πως θα μπορούσε να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο ρύπων.

Η Audi δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημο σχόλιο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news