facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Αθήνας -Eσπασε αγωγός

Διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Αθήνας, επειδή έσπασε αγωγός.

Συγκεκριμένα, η σιδηροδρομική γραμμή διεκόπη στο σημείο ΤΧ1, πέντε χιλιόμετρα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς την Αθήνα μετά από σπάσιμο αγωγού ομβρίων υδάτων, όπως αναφέρει το thestival.

Ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει πως οι επιβάτες των τρένων μεταφέρονται με λεωφορεία από το Πλατύ στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Ακόμη, σημειώνονται καταργήσεις σε δρομολόγια τραίνων προαστιακού στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Λάρισα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Αθήνας -Eσπασε αγωγός"

Περιβαλλοντική «βόμβα» στον Ασπρόπυργο: Ανιχνεύτηκε χρώμιο 500 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Υψηλή συγκέντρωση ολικού και εξασθενούς χρωμίου, μία ένωση ιδιαίτερα επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, τοξική και καρκινογόνα ακόμη και σε ελάχιστες ποσότητες, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή Ασπροπύργου, από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και άλλους φορείς, που διεξάγουν, με εντολή του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) επιδημιολογική έρευνα στις εγκαταστάσεις της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής και της γύρω περιοχής.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει ότι «υπερβαίνοντας γραφειοκρατικά εμπόδια» προχώρησε τον Δεκέμβριο του 2017 στη διεξαγωγή τής έρευνας, ικανοποιώντας αφενός ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αφετέρου γιατι έχει θέσει ως «πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά του την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, είτε πρόκειται για τη Φυλή, είτε για το σύνολο της Αττικής».

Αναφορικά με τον εντοπισμό του χρωμίου, οι επιστήμονες του «Δημόκριτου» συνέλεξαν δείγματα επιφανειακών και υπόγειων υδάτων που συλλέχθηκαν στις 4 και στις 16 Μαΐου στην προαναφερθείσα περιοχή, στα οποία εντοπίστηκε συγκέντρωση ολικού (520 μg/L) και εξασθενούς (510 μg/L) χρωμίου με όριο τα 50 μg/L (για το πόσιμο νερό) σε αντίθεση με όλα τα άλλα δείγματα. Οι μετρήσεις έγιναν σε δύο διαπιστευμένα εργαστήρια.

Όπως διευκρινίζεται, η τιμή σε χρώμιο που ανιχνεύθηκε αποδίδεται σε περιστασιακή παράνομη ρίψη αποβλήτων βιομηχανικών μονάδων (κυρίως βυρσοδεψία, βιομηχανίες παραγωγής χρωμάτων, επιμετάλλωση).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι το θέμα υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του ΕΔΣΝΑ, ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ίδιος, ως όφειλε, αμέσως μόλις πήρε τα πρώτα αποτελέσματα από τον «Δημόκριτο», ενημέρωσε τον Δήμο Ασπροπύργου και την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής καθώς «η ποιότητα ζωής και η υγεία των πολιτών που ζουν ή εργάζονται στη Φυλή αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Αττική είναι τα αποκλειστικά κριτήρια δράσης του ΕΔΣΝΑ»

Δείτε το βίντεο του ANT1:



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιβαλλοντική «βόμβα» στον Ασπρόπυργο: Ανιχνεύτηκε χρώμιο 500 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια (ΒΙΝΤΕΟ)"

K. Μπαρμπαρούσης: «Ατελείς λεκτικές υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις όσα είπα στη Βουλή»

Τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα, το δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεμελιώδεις τους θεσμούς εξέφρασε μέσα από δήλωσή του από την ΓΑΔΑ ο ανεξάρτητος Βουλευτής (πρώην της Χρυσής Αυγής) Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος απέδωσε στη «θυμική του έξαρση» τα κάλεσμα προ πραξικόπημα που απηύθυνε από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, τα όσα ανέφερε ήταν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις», οι οποίες ενσωματώθηκαν «ατάκτως» σε ένα μικρό μέρος της ομιλίας του. Παράλληλα, επικαλούμενος την ελευθερία του λόγου, επισημαίνει ότι η ανάκληση της επίμαχης φρασεολογίας δεν είναι αποτέλεσμα φοβικής αντίδρασης, αλλά ενσυνείδητης επιλογής του.

Ολόκληρη η δήλωση του κατηγορούμενου βουλευτή έχει ως εξής:

«Δια της παρούσης, θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο, όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ’ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "K. Μπαρμπαρούσης: «Ατελείς λεκτικές υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις όσα είπα στη Βουλή»"

Δοκιμασία για Ζάεφ - Στη Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία

Στη Βουλή της ΠΓΔΜ εισήχθη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία Σκοπίων - Αθήνας επί της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Η συζήτηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MIA, θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Αφού πρώτα εξεταστεί από τους βουλευτές της Επιτροπής, στη συνέχεια θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έχει κυρωθεί έως την Παρασκευή. Η έγκριση του νομοσχεδίου απαιτεί απλή πλειοψηφία, δηλαδή 61 βουλευτές σε σύνολο 120.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία έλαβε το πράσινο «φως» από το υπουργικό συμβούλιο της γειτονικής χώρας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Μετά την έγκριση της Βουλής, ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα έχει περιθώριο επτά ημερών προκειμένου να υπογράψει το νομοθέτημα.

Εάν, ωστόσο, αποφασίσει να κάνει χρήση του βέτο –καθώς ο ίδιος έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία του- η συμφωνία θα επιστρέψει στη Βουλή. Τότε, για την έγκρισή της θα απαιτηθεί η απόλυτη πλειοψηφία επί των παραβρισκόμενων βουλευτών.

Εφόσον λάβει το τελικό «ναι», τότε η συμφωνία επιστρέφει εκ νέου στον πρόεδρο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δοκιμασία για Ζάεφ - Στη Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία"

Χανιά: Οπαδοί των ΑΝΕΛ έβρισαν την Κουντουρά -Ενταση έξω από τα γραφεία του κόμματος [βίντεο]

Ενταση δημιουργήθηκε έξω από τα καινούρια γραφεία των ΑΝΕΛ στο κέντρο των Χανίων από συγκεντρωμένους διαδηλωτές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την στάση του κόμματος στην ονομασία των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία ενώ αποδοκίμασαν την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και μέλη των ΑΝΕΛ κατά την είσοδό τους στα γραφεία, όπου σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται τελετή εγκαινίων τους, παρουσία της Υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ στα Χανιά και αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, με αφορμή την στάση των ΑΝΕΛ στην ονοματοδοσία της γείτονος χώρας.





flashnews/zarpa
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Οπαδοί των ΑΝΕΛ έβρισαν την Κουντουρά -Ενταση έξω από τα γραφεία του κόμματος [βίντεο] "

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 19 με 21 Ιουνίου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την Τρίτη 19 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 21 Ιουνίου, σε μικρά τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας οδού.

Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων, θα πραγματοποιείται αποκλεισμός αριστερής και μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας και η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μόνο μέσω της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Την Τρίτη οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 12:00 και θα λήξουν στις 14:00, ενώ Τετάρτη & Πέμπτη θα ξεκινήσουν στις 10:00 και θα λήξουν στις 15:00. Τα τμήματα όπου θα υλοποιηθούν οι εργασίες είναι τα εξής:
-Τρίτη: 32,7 χλμ. έως και 33,7 χλμ. ρεύμα προς Λαμία.
-Τετάρτη: 42,5 χλμ. έως και 44,5 χλμ. στο ρεύμα προς Λαμία.
-Πέμπτη: 62,6 χλμ. έως 64,6, χλμ. και 34,9 χλμ. έως και 33,5 χλμ., ρεύμα προς Αθήνα.

Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 19 με 21 Ιουνίου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας"

Αποχωρεί από τους ΑΝΕΛ και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης

Την αποχώρησή τους από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανακοίνωσαν μέσω επιστολής παραίτησης ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Π. Πλακεντάς και άλλα 11 στελέχη, με αφορμή την υπογραφή στις Πρέσπες της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία της γείτονος ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», προκαλώντας ήδη κύμα αποχωρήσεων στελεχών από το συγκυβερνών κόμμα.
Στην επιστολή προς τον Πάνο Καμμένο, την οποία δημοσιεύει το Kozanimedia, τα στελέχη του κόμματος αναφέρουν ότι  «η συμφωνία σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιαυτό θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος».
Αναλυτικά η επιστολή
Προς: Πρόεδρο Αν.Ελλ. κ. Πάνο Καμμένο
Κοιν.: Γεν. Γραμματέα Αν. Ελλ. κ. Ευθύμιο Δρόσο
Δευτέρα 18-6-2018
Επιστολή Παραίτησης
Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος.
Ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων, είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός ο οποίος όμως έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων.
Η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέσω της παρούσας παραίτησης, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στην διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής.
Παραμένουμε Ανεξάρτητοι-Παραμένουμε Έλληνες.
  1. Μάρκος Βύρλιος (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
  2. Παναγιώτης Πλακεντάς (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
  3. Γιάννης Γκουντιός (Συντονιστική Κοζάνης-Πολιτευτής)
  4. Πέτρος Γώγος (Συντονιστική Φλώρινας-Γραμματεία Οργανωτικού/Δυτ. Μακεδονία)
  5. Γιώργος Γκολιάς (Συντονιστική Κοζάνης)
  6. Απόστολος Καλαϊτζόπουλος (Συντονιστική Κοζάνης)
  7. Σπύρος Σπυρίδης (Συντονιστική Κοζάνης/Υπεύθυνος Τύπου)
  8. Καρυοφύλλης Τσαμόγλου (Συντονιστική Κοζάνης)
  9. Παύλος Τσότσος (Συντονιστική Κοζάνης)
  10. Αναστάσιος Διαμαντής (Συντονιστική Κοζάνης)
  11. Αναστασία Πράπα (Συντονιστική Κοζάνης)
  12. Βασίλειος Χαρακίδας (Συντονιστική Κοζάνης)
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχωρεί από τους ΑΝΕΛ και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης"

Εξώδικο κατά Βούτση καταθέτει η Χρυσή Αυγή

Εξώδικο σε βάρος του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση θα αποστείλει μέσα στις επόμενες ώρες η Χρυσή Αυγή για «ασύστολα ψεύδη» που, όπως υποστηρίζει, έχει πει για το κόμμα.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα κληθεί να ανακαλέσει εντός 48 ωρών, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με μηνύσεις και αγωγές.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Λαγού:

«Η Χρυσή Αυγή εντός των προσεχών ωρών θα αποστείλει εξώδικο εις βάρος του προέδρου, όχι της βουλής αλλά του κομματικού προέδρου, Νίκου Βούτση εναντίον όλων αυτών των ασυστόλων ψευδών τα οποία έχει εκστομίσει από την Παρασκευή και μετά εις βάρος του Λαϊκού Κινήματος της Χρυσής Αυγής.

Τα ψεύδη είναι μεγάλα, ασύστολα, έχει ακουστεί ότι θα υπάρχει κατάλυση του πολιτεύματος και της δημοκρατίας από την Χρυσή Αυγή και μάλιστα αυτό έχει αναδημοσιευθεί από πλήθος εφημερίδων και sites. Καλείται ο πρόεδρος της Βουλής να ανακαλέσει εντός 48 ωρών, ειδάλλως η Χρυσή Αυγή θα προβεί σε μηνύσεις και αγωγές εις βάρος του.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο Ελληνικός Λαός ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δικτατορίας, εκφράζει την μειοψηφία του Ελληνικού Λαού και θέλει μάλιστα αυτή την στιγμή να απαγορεύσει και την φυσική παρουσία των βουλευτών και του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στα μεγάλα συλλαλητήρια της Μακεδονίας.

Θέλει να απαγορεύσει γιατί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι βουλευτές της είναι οι μοναδικοί που μπορούν να παρευρεθούν, να χειροκροτηθούν και αγκαλιάζονται από τον Ελληνικό Λαό. Όλοι οι υπόλοιποι κυνηγιούνται όπου και να πάνε. Η Μακεδονία είναι μία, είναι Ελληνική και καλούμε τους Έλληνες πολίτες να μην σκύβουν το κεφάλι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και ο αγώνα μας θα δικαιωθεί».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο κατά Βούτση καταθέτει η Χρυσή Αυγή"

Εισαγγελέας αποκαλεί στο facebook «κομμούνια» και «μειοδότες» Τσίπρα και Παυλόπουλο για το Σκοπιανό

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκάλεσαν οι αναρτήσεις αντεισαγγελέα Εφετών ο οποίος φέρεται να έχει αναρτήσει φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αλέξη Τσίπρα για το Μακεδονικό.

Η κυρία Ξένη Δημητρίου ζήτησε τη διενέργεια και ποινικής έρευνας σε βάρος του ανώτερου δικαστικού λειτουργού, στέλνοντας την παραγγελία της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η πειθαρχική έρευνα θα διεξαχθεί από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο εν ενεργεία αντεισαγγελέας Εφετών φέρεται να κάνει λόγο σε αναρτήσεις του για "κομμούνια" από τα οποία "καταστράφηκε η χώρα" και πρέπει "να φύγουν", ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και την παραίτηση του Πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί "εθνικό μειοδότη" .

Μετά ταύτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης «παρήγγειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από Αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελέας αποκαλεί στο facebook «κομμούνια» και «μειοδότες» Τσίπρα και Παυλόπουλο για το Σκοπιανό "

Μύλος με δημοσίευμα της FAZ για τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη συμφωνία

«Απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της FAZ η ΝΔ, σύμφωνα με το οποίο «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν, ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως, ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό».
Επίσης, η ΝΔ επισημαίνει πως «σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «όπως ακριβώς η ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών της την κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή».
Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει πως δεν την εκπλήσσει «το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητά και τα ρέστα από τη ΝΔ για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε», ούτε το γεγονός «ότι χαμογελούσε ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για Μακεδόνες, εννοώντας τους συμπατριώτες του».
Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση επισημαίνουν πως «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών, που ήδη παράγει τετελεσμένα.»

Το δημοσίευμα της FAZ

«Τι θα απογίνει η συμφωνία, εάν γίνουν το ερχόμενο διάστημα εκλογές στην Ελλάδα και -όπως δείχνουν οι σχετικές δημοσκοπήσεις- τις κερδίσει η ΝΔ» διερωτάται σε δημοσίευμά της η FAZ, σύμφωνα με την οποία «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν, ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως, ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό».
Δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ». Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine και αναμεταδίδει η Deutsche Welle «σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Το σχόλιο της κυβέρνησης για το δημοσίευμα

Στις αποκαλύψεις της σημερινής FAZ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συγκεκριμένα τις δεσμεύσεις του ότι «δεν θα ακυρώσει μία συμφωνία στο ονοματολογικό», αλλά και την ομολογία που φέρεται να έκανε, ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του» αναφέρονται κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι εάν δεν προβεί σε διάψευση, «είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό». Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης «πρέπει να απαντήσει με παρρησία:
  • Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως "δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό";
  • Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ "προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ";».
Και προσθέτουν, πώς «εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύλος με δημοσίευμα της FAZ για τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη συμφωνία"

Σταύρος Θεοδωράκης στο iefimerida: Αν φύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση δεν θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν εκλογές

«Αν φύγει ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Και πάμε σε εκλογές», δηλώνει στη συνέντευξή του στο iefimerida.gr ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Μια ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανοίγει τα χαρτιά του για το αν θα ψηφίσει την συμφωνία στη βουλή, για το επερχόμενο διαζύγιό του με το Κίνημα Αλλαγής και την Φώφη Γεννηματά. Κυρίως απαντά στο ερώτημα που όλοι θέτουν: τι θα κάνει το Ποτάμι αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, όταν έρθει προς κύρωση η συμφωνία στη βουλή, όπως έχει προαναγγείλει; Θα συναινέσει σε μια νέα πλειοψηφία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα πέσει η κυβέρνηση;
Ολόκληρη η συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο iefimerida και στον Βασίλη Πούλο:
Πώς βλέπετε τις αλλαγές που φέρνει στο πολιτικό σκηνικό η υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ;
Δεν βλέπω κάποιες αλλαγές. Συνεχίζουμε να έχουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έστω και με έναν βουλευτή λιγότερο. Και μάλλον έτσι θα κινηθούμε μέχρι ο κ.Τσίπρας να αποφασίσει να κάνει εκλογές.
Τα σενάρια για αλλαγή της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ενίσχυση από το Ποτάμι, πώς τα σχολιάζετε;
Πρέπει κανείς να έχει πολλή φαντασία για να συζητά την συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Ή έστω την στήριξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Η θέση μας είναι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.
Έχετε αφήσει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσετε την συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας αν και εφόσον την επικυρώσουν και αυτοί με το δημοψήφισμα τους το φθινόπωρο.
Το να ψηφίσουμε την συμφωνία ή να ψηφίσουμε κάποιο άλλο ωφέλιμο για την κοινωνία νομοθέτημα, αυτό δεν μας κατατάσσει στην συμπολίτευση. Ο κόσμος θέλει από όλους μας μια δημιουργική δράση. Δεν είμαστε ποδοσφαιρική εξέδρα. Δεν γιουχάρουμε όλες τις φάσεις μόνο και μόνο επειδή η μπάλα είναι στα πόδια αντιπάλων μας.
Ναι, αλλά κάποιοι επιμένουν ότι η συμφωνία με την κυβέρνηση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα είναι προάγγελος ένταξης στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Δηλαδή ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Ηλίας Ηλιού που το 1979 συμφώνησαν με την απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να μας βάλει στην ΕΟΚ έγιναν αυτομάτως δεξιοί ή το κάνανε για να γίνουν υπουργοί του Καραμανλή; Ο Ανδρέας Παπανδρέου που συνέχισε τον δρόμο του Μάαστριχτ προς το ευρώ, που είχε χαράξει η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,  το έκανε γιατί ταυτιζόταν με την ΝΔ; Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν τελειώνει με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και το πατριωτικό συμφέρον είναι πάνω από κόμματα. Αυτό πιστεύω και τολμώ να το κάνω πράξη.
Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε πολιτική γενναιότητα ότι παρά τις διαφορές σας με την κυβέρνηση  στηρίξατε τη συμφωνία χωρίς να υπολογίζετε το πολιτικό κόστος.
Ο κ. Τζανακόπουλος θα ήταν καλό να μελετήσει λίγο την μικρή ιστορία του Ποταμιού. Θα βρει πολλές γενναίες τοποθετήσεις, που αν τις είχε υιοθετήσει, ή έστω ακούσει, η κυβέρνηση θα είχε ίσως αποφύγει τραγικά λάθη και η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα.  
Επιμένετε πάντως ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων.
Έχω πάψει να αναζητώ το τέλειο στην πολιτική. Η συμφωνία έχει αδυναμίες, τις επεσήμανα από την πρώτη στιγμή, αλλά αυτή ειδικά την εποχή είναι μια χρήσιμη συμφωνία. Πρέπει να κλείσουμε τα μικρά μέτωπα και να ασχοληθούμε με το από ανατολάς μέτωπο. Οι Τούρκοι εκσυγχρονίζουν τα αεροδρόμια στα Σκόπια και την Αχρίδα. Αυτή είναι μια επιχειρηματική συμφωνία. Και έχουν και ένα στρατιωτικό στόχο. Να αποκτήσουν αεροπορική στρατιωτική βάση στα βόρεια μας. Είναι παλιά τους επιδίωξη. Θα τους αφήσουμε; Δίνουν συνεχώς λεφτά για τζαμιά και ιατρεία σε απομακρυσμένες περιοχές; Θα τους αφήσουμε; Ο μόνος τρόπος λοιπόν να ανακόψουμε την επέλαση των Τούρκων στα Δυτικά Βαλκάνια είναι να βοηθήσουμε τους γείτονές μας να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Αν εμείς τους κλείσουμε τον δρόμο, τότε το ισλαμικό τόξο θα επεκταθεί και θα τεντωθεί.
Οι πολίτες βέβαια συνεχίζουν να αντιδρούν γιατί πλέον το γειτονικό κράτος θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, με την σύμφωνη γνώμη μας.
Γιατί μέχρι τώρα πως λεγόταν; Είδατε τα ρεπορτάζ των διεθνών Μέσων από τις Πρέσπες;  Όλα έλεγαν «συμφωνία Ελλάδας – Μακεδονίας». Για όλους τους άλλους πλην ημών, αυτή η χώρα έχει όνομα και είναι Μακεδονία – σκέτο. Αυτή είναι μια εθνική μας ήττα, λόγω κυρίως της ατολμίας κάποιων Ελλήνων πολιτικών να λύσουν το πρόβλημα όταν διαπραγματευτικά ήμασταν πολύ ισχυροί.
Τα συλλαλητήρια πάντως φαίνεται πως θα συνεχιστούν.
Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια να μην οδηγηθούμε σε ένα νέο διχασμό. Να πάψουμε να είμαστε απόλυτοι και να μην τα θυσιάζουμε όλα κυνηγώντας ο καθένας το κομματικό του συμφέρον.  Κάποιοι το 2014 τροφοδότησαν τον διχασμό φωνάζοντας «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και έλεγαν τους αντιπάλους τους «προδότες γερμανοτσολιάδες» και τώρα κάποιοι άλλοι για να ανταποδώσουν λένε «προδότες - μειοδότες που πουλάτε την Μακεδονία». Ας μην αντιγράφει ο ένας τον κακό εαυτό του άλλου. Να πούμε επιτέλους στους πολίτες την αλήθεια. Να μην τους πουλάμε εθνικά φούμαρα. Να ξέρουν όλα τα στοιχεία και τους πραγματικούς εθνικούς κινδύνους.
Πάντως  πολλοί αναρωτιούνται «δεν θα μπορούσαμε να είχαμε μια καλύτερη συμφωνία»;
 Ξέρετε πότε θα είχαμε μια καλύτερη συμφωνία; Μόνο αν λειτουργούσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που προτείνει το Ποτάμι. Με τους αρχηγούς και της αντιπολίτευσης, την στρατιωτική ηγεσία και τους διπλωμάτες. Να συζητούσαμε ειλικρινά και όχι για τις κάμερες. Αυτό κάνουν σε όλα τα σοβαρά κράτη. Χαράσσουν την πατριωτική γραμμή χωρίς να βγάζει ο καθένας την ουρά του απ’ έξω.
Τι θα μπορούσε να είχε αποτρέψει δηλαδή ένα Συμβούλιο Ασφαλείας;
Τα κόμματα υπεύθυνα θα είχαν τοποθετηθεί αν είναι σημαντικότερο το erga omnes ή η εθνικότητα. Γιατί σε μια διαπραγμάτευση δεν μπορείς να τα κερδίσεις όλα. Η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε να επιμείνουμε στο «Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Αυτό νομίζω ότι είναι το κυρίως τρωτό σημείο της συμφωνίας.  
Για να κλείσουμε με το Μακεδονικό. Από ό,τι φαίνεται ο κ.Καμμένος αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή θα φύγει από την κυβέρνηση και θα την καταψηφίσει. Ποιοι είναι οι δικοί σας σχεδιασμοί;
Έχω πει την άποψή μου για τον κ.Καμμένο. Γελάνε και τα έδρανα της Βουλής όταν βάζει κόκκινες γραμμές. Αν πάντως φύγει ο κ.Καμμένος και οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Και πάμε σε εκλογές.  
Με το Κίνημα Αλλαγής τι θα κάνετε; Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι εισηγείσθε την αποχώρηση του Ποταμιού;
Τα στελέχη του Ποταμιού, οι βουλευτές, όλοι μας, αποτιμούμε αυτές τις μέρες, την συμμετοχή μας στο Κίνημα Αλλαγής. Συζητάμε, προβληματιζόμαστε, προσπαθούμε να δούμε αν όντως αποδίδει η προσπάθεια μας να μπολιάσουμε με φρέσκες ιδέες τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. Αν δηλαδή η συμμαχία με μεταρρυθμιστές και εκσυγχρονιστές που υπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής αποδίδει καρπούς.
Ποιος θα το απαντήσει αυτό; Εσείς; Οι βουλευτές;
Όλοι. Αλλά τελικά τα όργανα και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων. Τα στελέχη μας δηλαδή από όλη τη χώρα που θα συναντηθούν στην Αθήνα την Κυριακή 1η Ιουλίου.
Αντιλαμβάνεσθε ότι καθοριστικής σημασίας θα είναι η δική σας πρόταση προς τα στελέχη.
Οι δικές μου προτάσεις είναι πάντα - ή τουλάχιστον γιαυτό προσπαθώ - μια συνάρτηση ρεαλισμού και επιθυμιών.  Είμαστε από τους συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Δεν θα μείνουμε όμως για να σιγουρέψουμε το μέλλον μας.  Θα μείνουμε μόνο αν αυτή η ένωση δυνάμεων εγγυάται τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θέλουμε. Φοβούμαι όμως ότι οι τελευταίες  αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα αλλά και ο τρόπος που λαμβάνονται κινούνται στον αντίποδα της κοινής μας δέσμευσης – όλων μας, και της Φώφης Γεννηματά – ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ plus.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταύρος Θεοδωράκης στο iefimerida: Αν φύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση δεν θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν εκλογές "

Ακτιβιστές πέταξαν σανό στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Στόχος ακτιβιστών έγιναν τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λεωφόρο Συγγρού τη Δευτέρα, όταν ακτιβιστές πέταξαν σανό στην είσοδο των γραφείων μια ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


«Εμείς χορτάσαμε σανό, σειρά σας τώρα…» έγραφαν τα μπλουζάκια που φορούσαν.
Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η ιδρύτρια της κίνησης πολιτών «Επιχειρείν», Αυγή Βουτσινά.
Η κα Βουτσινά είναι γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, καθώς το 2016 είχε πετάξει μια κότα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επίσης τον Οκτώβριο του 2015 βρισκόταν στην ολομέλεια της Βουλής και από τα θεωρεία διέκοψε την ομιλία Τσίπρα στο πολυνομοσχέδιο φωνάζωντας προς τον πρωθυπουργό: «Ο ελληνικός λαός, κ. Τσιπρα, ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα».
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακτιβιστές πέταξαν σανό στα γραφεία των ΑΝΕΛ"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Αττική: Ακόμη μία εβδομάδα με σκουπίδια στους δρόμους

Τουλάχιστον και την τρέχουσα εβδομάδα θα παραμείνει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής λόγω του ρήγματος που δημιουργήθηκε εδώ και δέκα ημέρες σε ένα από τα νέα κύτταρα του ΧΥΤΑ Φυλής. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr που είχε αποκαλύψει το θέμα το ρήγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, μήκους περίπου 50 μέτρων, πλάτους 2-3 και βάθους σχεδόν 3 μέτρων, και είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από τον ΕΣΔΝΑ είναι οι δηλώσεις της αντιπροέδρου του Συνδέσμου Αφροδίτης Μπιζά αμέσως μετά το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί έως την περασμένη Πέμπτη. Ωστόσο, φτάσαμε στη Δευτέρα και ακόμη τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους των δήμων της Αττικής.

Νεότερη επίσημη ενημέρωση από τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής δεν υπάρχει, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να ξαναλειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Φυλής έως την Τετάρτη. Πιο ρεαλιστικές, ωστόσο, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Κι αυτό γιατί πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποκατασταθεί το ρήγμα, με αποτέλεσμα να επιχειρείται να τεθεί σε λειτουργία ένα από τα υπόλοιπα δύο νέα κύτταρα του ΧΥΤΑ Φυλής. Κάτι τέτοιο, όμως, απαιτεί χρόνο.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα υπήρξε και οξεία επίθεση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στην περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Αττική: Ακόμη μία εβδομάδα με σκουπίδια στους δρόμους"

Μοσκοβισί: Το Eurogroup πρέπει να λάβει οπωσδήποτε σημαντικά μέτρα γα το χρέος

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε σήμερα το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη, όπου αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την έξοδο της Αθήνας από το πρόγραμμα βοήθειας.

«Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει οπωσδήποτε την Πέμπτη να αποφασίσουν πακέτο σημαντικών μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε κατηγορηματικά στον τηλεοπτικό σταθμό Public S?nat. «Δεν πρόκειται για διαγραφή, αλλά το βάρος του χρέους πρέπει να ελαφρυνθεί», επέμεινε, υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας θα «είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτικό και συμβολικό μέσο για την Ευρώπη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Το Eurogroup πρέπει να λάβει οπωσδήποτε σημαντικά μέτρα γα το χρέος"

Αποδεκατίζονται οι ΑΝΕΛ: Νέες αποχωρήσεις στελεχών μετά τη συμφωνία

Στη δίνη της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ βρίσκεται το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Μετά την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου και την αποχώρηση της Μανταλένας Παπαδοπούλου, δύο ακόμη στελέχη αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εξαπολύοντας κεραυνούς κατά της ηγεσίας του κόμματος για το Σκοπιανό.

Πρόκειται για τον αναπληρωτή γραμματέα Υγείας του κόμματος, Μανώλη Αλιφιεράκη, εκπρόσωπο του κόμματος στη Δράμα Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη και την πολιτευτή Μεσσηνίας, Κατερίνα Αργυροπούλου.

Ο κ. Αλιφιεράκης με επιστολή του ζητά από τον Πάνο Καμμένο να κάνει δεκτή την παραίτησή του τόσο από την θέση που του έχει ανατεθεί όσο και από την θέση του απλού μέλους του κόμματος.

Στην επιστολή του ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρει: «Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας των Αν. Ελ, καθώς και την θέση απλού μέλους του κόμματος σας.

» Με τον τρόπο αυτό θέλω να διαχωρίσω την θέση μου σχετικά με τους χειρισμούς σας στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας. Ήλθα στο κόμμα σας πιστεύοντας στις αρχές σας, τις ικανότητες και την βούληση σας να κυβερνηθεί σωστά η χώρα.

» Στην πορεία διαπίστωσα σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των ανεξαρτήτων ελλήνων. Σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής. Πιστεύω στην εθνική συμφιλίωση, στην πολιτική και οικονομική κάθαρση, όμως σε πολλές περιπτώσεις από την άλλη πλευρά της συγκυβέρνησης δεν έγιναν σεβαστές οι δικές μας ευαισθησίες ή εσείς δεν επιμείνατε αρκετά.

» Τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδωρίδης αναφέρει: «Ένα αρχαίο απόφθεγμα λέει ‘Ούκ ελλάτω παραδώσω’, τα παιδιά μου και οι απόγονοι μου δεν θέλω να θυμούνται και να έχουν πρόγονο που σε ειρηνική περίοδο και δίχως λόγο πούλησε τις αρχές του. Ας ψάξουν να βρουν αλλού σύγχρονους Εφιάλτες, καλή τύχη πρώην σύντροφοι συναγωνιστές.
Δηλώνω δημόσια την αποχώρηση μου από το κίνημα των (Ανεξαρτήτων Ελλήνων) διότι δεν φανήκαμε αντάξιοι στις προσδοκίες και στα κελεύσματα του Ελληνικού Λαού και παραβήκαμε αρχές και αξίες που πρεσβεύαμε σε βάρος της χώρας μας συνεχίζοντας να συμμετέχουμε στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εκποιώντας κληρονομικά δικαιώματα χιλιάδων ετών της ιστορίας μας και της ύπαρξης μας προς επιθυμία συμφερόντων ξένων προς την χώρα μας, δεν κάναμε κάτι από όλα αυτά που πομπωδώς διακηρύσσαμε από ιδρύσεως μας πριν από έξι και πλέον χρόνια.

» Η χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία στην βουλή των Ελλήνων απέδειξε περίτρανα ότι πολλοί βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από κάθε τι εθνικό και πατριωτικό προσδοκώντας πρόσκαιρα οικονομικά ωφέλη και ανταλλάγματα. Δεν γίνεται άλλα να λες και άλλα να πράττεις, να πιστεύεις στον Θεό και να υπηρετείς τον Μαμωνά, να πιστεύεις και να ενισχύεις τον πατριωτισμό των Ελλήνων και να ξεπουλάς την Μακεδονία μας, δεν ξαναδολοφονείς τον αείμνηστο ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ που θυσιάστηκε για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας και αγνοείς τους αγώνες και τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού.

» Περάσαμε από πολλές συμπληγάδες οικονομικής φύσεως τα τελευταία χρόνια υπομείναμε και αντέξαμε, όλα αυτά τα θεωρώ και είναι ήσσονος σημασίας τα οποία έρχονται και παρέρχονται με τον χρόνο, το ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας πρώην φίλοι και συναγωνιστές δεν καταπίνεται με τίποτα, η προδοσία και η ρετσινιά του προδότη μένει εις τον αιώνα και οι συνέπειες του ξεπουλήματος αυτού θα γιγαντωθούν σε βάρος της χώρας μας με το πέρασμα των χρόνων.

» Έχω μεγαλώσει και ανατραφεί σε ένα περιβάλλον με αξίες αρχές παιδεία και θα έλεγα με τα παρεξηγημένα για μερικούς Ελληνοχριστιανικά Ιδεώδη τα οποία με καθοδηγούν έως τώρα στην ζωή μου. Ένα αρχαίο απόφθεγμα λέει ‘Ούκ ελλάτω παραδώσω’, τα παιδιά μου και οι απόγονοι μου δεν θέλω να θυμούνται και να έχουν πρόγονο που σε ειρηνική περίοδο και δίχως λόγο πούλησε τις αρχές του. Ας ψάξουν να βρουν αλλού σύγχρονους Εφιάλτες, καλή τύχη πρώην σύντροφοι συναγωνιστές.»

Στη δήλωσή της η Κατερίνα Αργυροπούλου αναφέρει: «Μετά την σημερινή κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Πρέσπες με την ανοχή του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. νοιώθω την ανάγκη να τονίσω την πλήρη αντίθεσή μου σε όλα τα παραπάνω, και να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

» Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν και με υποστηρίζουν και τους υπόσχομαι ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Η σημαία δεν υποστέλλεται ποτέ. Η Μακεδονία είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Όσο για τα σημερινά επεισόδια στις Πρέσπες ‘ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ’».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποδεκατίζονται οι ΑΝΕΛ: Νέες αποχωρήσεις στελεχών μετά τη συμφωνία"

Την Πέμπτη απολογείται ο Αρτέμης Σώρρας για τη δράση της οργάνωσής του

Την Πέμπτη θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για σωρεία κακουργημάτων που τον βαρύνουν, σχετικά με τη δράση του πολιτικού φορέα που ακόμη και σήμερα ισχυρίζεται πως μπορεί να να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Ο Αρτέμης Σώρρας, που συνελήφθη στον Άλιμο προχθές Σάββατο, καταζητούμενος επί 16 μήνες, καλείται να λογοδοτήσει για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων και απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών. Οι συγκεκριμένες πράξεις τού αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του «προέδρου του έθνους των Ελλήνων», όπως αποκαλείται ο Αρτέμης Σώρρας σε δελτίο Τύπου της «Ελλήνων Συνέλευσις», περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση είναι επτά συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν απολογηθεί ήδη και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η δικογραφία σε βάρος του Αρ. Σώρρα και των συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 ύστερα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις». Η εισαγγελική λειτουργός διαπιστώνει ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προτροπή της ΜΚΟ του Αρτέμη Σώρρα προς πολίτες να μην πληρώνουν χρέη τους στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα περίφημα 600 δισ ευρώ που διαθέτει η «Ελλήνων Συνέλευσις», είναι δύσκολο να υπολογιστεί προς το παρόν, καθώς μόνο σε εφορίες φαίνεται να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 12.000 «εξώδικα Σώρρα». Στο εισαγγελικό πόρισμα καταγράφεται επίσης η περίπτωση ασφαλιστικού φορέα του οποίου η ζημιά φθάνει σχεδόν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από ανείσπρακτες οφειλές για τις οποίες εστάλησαν περίπου 120 «εξώδικα Σώρρα».

Η οργάνωση, πάντως, σε δελτίο Τύπου που έχει αναρτήσει στη σελίδα της, ισχυρίζεται πως ο «πρόεδρος του έθνους των Ελλήνων» δεν κρυβόταν από τον Μάρτιο του 2017 -που εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του με βάση την ποινική του δίωξη από την κ. Αυλίδου- αλλά «προστάτευε, ως όφειλε, τη ζωή του», καθώς η δίωξή του είναι πολιτική και έχει στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων». Η οργάνωση καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν στον ιδρυτή της, την Πέμπτη στα δικαστήρια, ενώ θεωρεί πως η σύλληψη του δεν είναι άσχετη με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Σημειώνεται ότι, παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται στους επικεφαλής της ΜΚΟ, η οργάνωση εξακολουθεί να διαφημίζει σε μέλη της, από τα οποία λαμβάνει συνδρομές από 5 έως και 50 ευρώ, το «εξώδικο Σώρρα».

Σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών για υπόθεση υπεξαίρεσης. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2017 σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή. Η καταδίκη εκείνη είχε οδηγήσει «στην παρανομία» τον Αρτέμη Σώρρα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Πέμπτη απολογείται ο Αρτέμης Σώρρας για τη δράση της οργάνωσής του"

Μίχαλος: Στα εμπορικά σήματα ο όρος «Μακεδονία» μας ανήκει

Θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι ο όρος «Μακεδονία» ως ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, ενώ οι γείτονές μας να μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο τους όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέντευξή του, σήμερα το πρωί, στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε ο κ.Μίχαλος, το μόνο βέβαιο είναι ότι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, της Ελλάδας και της πΓΔΜ, έχει πολύ χρόνο ακόμη για να ολοκληρωθεί και να υλοποιηθεί. «Το διάστημα αυτό, εμείς ως χώρα πρέπει να το αξιοποιήσουμε εποικοδομητικά, προκειμένου να συνθέσουμε μια συμφωνία, στην κάθε της λεπτομέρεια, που θα αποκλείσει δυσάρεστες εκπλήξεις σε βάρος της χώρας και φυσικά και της επιχειρηματικής κοινότητας» σημείωσε.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο, συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, «είναι αυτό των εμπορικών σημάτων που φέρουν τόσο τα ελληνικά, όσο και τα προϊόντα των Σκοπίων, διότι λόγω της αλλαγής της ονομασίας της γειτονικής χώρας, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημαντικά ζητήματα».

Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να διασφαλίσει η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Μίχαλος, είναι ότι αυτά τα τρία χρόνια που προβλέπει η συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος των εμπορικών σημάτων, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στην εμπορική ονομασία των ελληνικών προϊόντων, των Προϊόντων Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Ταυτόχρονα, βέβαια, συνέχισε, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι και οι γείτονες δεν θα «σφετεριστούν» τα δυναμικά brands που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και σχετίζονται με τη Μακεδονία μας.

«Θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι ο όρος “ Μακεδονία” ως ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, ενώ οι γείτονές μας να μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο τους όνομα, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία» υπογράμμισε ο πρόεδρος και συνέχισε: «σε κάθε περίπτωση, η επιχειρηματική κοινότητα στην πλειονότητά της έχει ως πάγια θέση την επίλυση προβλημάτων που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, μια καλή λύση για το Σκοπιανό είναι επιθυμητή και τον χρόνο που μας απομένει, μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας, πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και επιμέλεια, ώστε τελικά να αποβεί και στην πράξη επωφελής».

Γενικότερα, πάντως, εκτίμησε ο κ. Μίχαλος, εφόσον τηρηθεί η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, θα υπάρξουν θετικές προεκτάσεις στην οικονομία μας. Ανέφερε, ακόμα, ότι σύμφωνα με στοιχεία του 2016, έχουμε εξαγωγές 600 εκατ. ευρώ και είμαστε οι έκτοι εμπορικοί εταίροι των Σκοπίων με συνολικό διμερές εμπόριο 787 εκατ. ευρώ.

«Η χώρα μας είναι στους πέντε κορυφαίους επενδυτές της πΓΔΜ, κυρίως στους τομείς των πετρελαιοειδών και καυσίμων, των τραπεζών και του λιανεμπορίου. Μια συμβιβαστική λύση που διασφαλίζει τα συμφέροντά μας έχει οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίχαλος: Στα εμπορικά σήματα ο όρος «Μακεδονία» μας ανήκει"

Λαμία: Πως λειτουργούσε το κύκλωμα με τα πλαστά και τα «μαϊμού» διπλώματα

Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των μελών του κυκλώματος - Κατονομάζεται ως "εγκέφαλος" ο ιδιοκτήτης της Σχολής Οδηγών από τη Λαμία - Ποιος ο ρόλος του Courier - Μέχρι 2.500€ έφτανε η ταρίφα - Στους 15 συλληφθέντες και δύο αλλοδαποί που έπεσαν πάνω στον έλεγχο στη Λαμία.
Από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη θα απολογηθούν τμηματικά οι 15 συλληφθέντες για τα «μαϊμού» διπλώματα, οι οποίοι αυτές τις ημέρες παραμένουν κρατούμενοι στο αστυνομικό μέγαρο Λαμίας.
Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες που συγχρόνως φανερώνουν το μέγεθος της «μπίζνας» με τα πλαστά διπλώματα, που είχε στηθεί σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τη Λαμία, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Από τα στοιχεία που έχουν ήδη στα χέρια τους οι αστυνομικοί από την εγκληματική οργάνωση που είχε στήσει ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών στη Λαμία με τη βοήθεια ενός ιδιοκτήτη εταιρίας ταχυμεταφορών και τριών υπαλλήλων, από το 2015 έως σήμερα, είχε διεκπεραιώσει τουλάχιστον 157 υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων κι αυτές που ολοκλήρωσαν υπηρεσίες σε Πελοπόννησο και Θεσσαλία όπου είχαν ανοίξει τα φτερά τους.
Η δε ταρίφα, όπως αποδείχτηκε έφτανε τα 2.500 ευρώ, για διπλώματα που ήταν μεγαλύτερης κατηγορίας, αν και ο συνηθισμένος «μποναμάς» ήταν στα 1.500.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εντύπωση είχε προκαλέσει η εικόνα κατά την προσαγωγή των κατηγορουμένων στο Δικαστήριο Λαμίας, όταν ανάμεσα στους συλληφθέντες, που γνωρίζαμε ότι ήταν όλοι τους υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και ιδιοκτήτες σχολών, είδαμε και έναν κινέζο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν «πελάτης» της υπαλλήλου της Διεύθυνσης στη Λαμία και είχε προσέλθει στο κτίριο κατά τη διάρκεια του ελέγχου! Μάλιστα η επίορκος υπάλληλος προσπάθησε να τον ειδοποιήσει χωρίς αποτέλεσμα και όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί της είχε δώσει 600 ευρώ για να καταχωρήσει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τις ορθές απαντήσεις θεωρητικής εξέτασης, ενώ και ένας δεύτερος αλλοδαπός είχε μεταβεί εκεί για να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.
Οι «εξυπηρετήσεις» του κυκλώματος προς τους «πελάτες» τους, ήταν η έκδοση αδειών οδήγησης που τις παραλάμβαναν από το σπίτι τους (!), η χρήση τεχνικών μέσων (κάμερα, μικρόφωνο κ.α.) κατά τη θεωρητική εξέταση τους ή η συμμετοχή άλλου στη θέση τους και τέλος η μετατροπή πλαστών αδειών οδήγησης, προερχόμενων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε νόμιμες ελληνικές.
Θυμίζουμε ότι και οι 15 συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη όταν και θα μεταβούν ξανά στο γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και σε προηγούμενες χρονιές πριν το 2015, καθώς το κύκλωμα φέρεται να λειτουργούσε στη Φθιωτική πρωτεύουσα αρκετά χρόνια πριν επεκτείνει τις δραστηριότητές του ακόμη και στο εξωτερικό!
Διαβάστε όμως το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. με όλες τις λεπτομέρειες:
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την αποδόμηση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου, που δραστηριοποιούνταν στη έκδοση αδειών οδήγησης, χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς και στη μετατροπή πλαστών αδειών οδήγησης χωρών της Ε.Ε. σε γνήσιες ελληνικές.
Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, η οποία κατέληξε στις συλλήψεις (15) ατόμων, που πραγματοποιήθηκαν προχθές (Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018), σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και στην Αττική.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται :
  • ο «αρχηγός» της οργάνωσης, ημεδαπός ιδιοκτήτης σχολής οδηγών σε πόλη  της Στέρεας Ελλάδας,
  • έξι ακόμα ιδιοκτήτες σχολών οδηγών,
  • τέσσερις υπάλληλοι οικείων Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών, σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Όπως προέκυψε η δράση του εγκληματικού δικτύου προσδιορίζεται χρονικά από τις αρχές του έτους 2015, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα εντοπίζεται σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας, σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο.
Το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο είχαν συγκροτήσει δυο από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ιδιοκτήτης σχολής οδηγών και ιδιοκτήτης εταιρείας ταχυμεταφορών, ειδικευόταν συστηματικά :
  • στην έκδοση αδειών οδήγησης χωρίς παράσταση του υποψήφιου οδηγού στις προβλεπόμενες εξετάσεις,
  • στη χρήση τεχνικών μέσων (κάμερα, μικρόφωνο κ.α.) κατά τη θεωρητική εξέταση των υποψηφίων οδηγών και στη παροχή συνδρομής υπαλλήλων κατά τη θεωρητική ή πρακτική εξέταση και
  • στη μετατροπή πλαστών αδειών οδήγησης, προερχόμενων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε νόμιμες ελληνικές.
Αναφορικά με τους επιμέρους ρόλους των συλληφθέντων ο «αρχηγός» είχε τον κεντρικό συντονισμό και την καθοδήγηση τόσο της βασικής δομής του δικτύου, που λειτουργούσε με έδρα πόλη της Στέρεας Ελλάδας, όσο και των τριών ομοειδών ομάδων, που δραστηριοποιούνταν σε πόλεις της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.
Όσον αφορά στη λειτουργία της βασικής δομής του εγκληματικού δικτύου στη Στερεά Ελλάδα, ο «αρχηγός», σε συνεργασία με υπαλλήλους οικείων Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών μεριμνούσε ώστε να εφοδιαστούν ημεδαποί και αλλοδαποί με άδειες οδήγησης, χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό, τρεις συλληφθέντες υπάλληλοι των οικείων Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Στερεάς Ελλάδας βεβαίωναν αναληθώς, έναντι αμοιβής, ότι οι υποψήφιοι οδηγοί πέτυχαν κατά την εξέτασή τους.
Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, οι υποψήφιοι είτε δεν προσέρχονταν στις εξετάσεις, είτε τους βοηθούσαν κατά την εξέταση υποδεικνύοντας τις σωστές απαντήσεις, είτε τους επέτρεπαν τη χρήση τεχνικών μέσων (κάμερες και ασύρματα ακουστικά).
Τον παραπάνω εξοπλισμό είχε προμηθευτεί ο «αρχηγός» από συλληφθέν μέλος της οργάνωσης, ιδιωτικό υπάλληλο. Πρόκειται για συσκευές κινητού με προεγκατεστημένη ειδική εφαρμογή, ασύρματες συσκευές «Bluetooth» και μικροακουστικά «ψείρες» τηλεφώνου.
Επιπλέον, ο «αρχηγός» προμηθευόταν, μέσω μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστές άδειες οδήγησης, τις οποίες στη συνέχεια τις παρέδιδε σε υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών σε πόλη της Στερεάς Ελλάδας, η οποία γνωρίζοντας ότι είναι πλαστές, τις μετέτρεπε έναντι αμοιβής σε γνήσιες ελληνικές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σε γραφείο Προϊσταμένης Τμήματος Μεταφορών σε πόλη της Στερεάς Ελλάδας προσήλθαν (2) αλλοδαποί, τους οποίους προσπάθησε να ειδοποιήσει με νοήματα. Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας από τους αλλοδαπούς είχε δώσει στην υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, για να καταχωρήσει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τις ορθές απαντήσεις θεωρητικής εξέτασης, ενώ και ο δεύτερος αλλοδαπός μετέβη εκεί για να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.
Το ρόλο του «ταμία» της οργάνωσης είχε αναλάβει συγγενικό πρόσωπο του «αρχηγού», με τον οποίο επικοινωνούσαν άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επιθυμούσαν να λάβουν άδεια οδήγησης χωρίς τις προβλεπόμενες εξετάσεις και του απέστελλαν τα χρηματικά ποσά.
Όπως εξακριβώθηκε, από τις αρχές του 2015 έως 20-5-2018 ο «ταμίας» της οργάνωσης, μόνο από πληρωμές μέσω ταχυδρομείου παρέλαβε από υποψηφίους οδηγούς το χρηματικό ποσό των 230.000 ευρώ τουλάχιστον, ενώ εξετάζονται και λοιποί τρόποι αποστολής χρημάτων, καθώς εκτιμάται βάσιμα ότι οι περισσότερες περιπτώσεις διεκπεραιώνονταν μέσω ταχυμεταφορών (courier).
Για την επίτευξη των σκοπών της οργάνωσης λειτουργούσαν, σε πόλεις της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου, τρεις ομοειδείς εγκληματικές ομάδες, που απαρτίζονταν από ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και υπάλληλους οικείων Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι όποιοι ακλουθούσαν την ίδια μεθοδολογία δράσης, υπό τον κεντρικό συντονισμό και την καθοδήγηση του «αρχηγού».
Πιο αναλυτικά ο «αρχηγός» προωθούσε υποψήφιους οδηγούς στους συγκεκριμένους ιδιόκτητες σχολών οδηγών, οι όποιοι αναλάμβαναν να διεκπεραιώσουν την «επιτυχή» εξέταση των υποψήφιων. 
Για την εμπλοκή τους στις υποομάδες αυτές συνελήφθησαν (2) ιδιοκτήτες σχολών οδηγών στην Θεσσαλία και (3) ιδιοκτήτες σχολών στην Πελοπόννησο, όπου επιπλέον συνελήφθη υπάλληλος οικείας Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών καθώς και αλλοδαπός, ο οποίος κατήρτιζε πλαστές άδειες παραμονής και βεβαιώσεις αριθμού φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.), τις οποίες παρέδιδε στους παραπάνω συλληφθέντες ιδιοκτήτες σχολών οδηγών της  Πελοποννήσου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα εμπλέκονται στη χορήγηση αδειών οδήγησης σε περισσότερα από (157) άτομα, έναντι αμοιβής από 1.500 έως 2.500 ευρώ, έκαστη, αναλόγως την κατηγορία του διπλώματος.
Από τις έρευνες σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 141.996 ευρώ, 16.241 δολάρια Η.Π.Α., 1.400 Yuan Κίνας, 50 Πέσος Μεξικού,, 27 Λίρες Αγγλίας, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ακουστικά τύπου «ψείρας» και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα  - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, των ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της ψεύδους βεβαίωσης και νόθευσης, κατά συναυτουργία και συρροή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Η έρευνα, με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), θα επεκταθεί και σε προηγούμενα έτη, προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του συγκεκριμένου εγκληματικού δικτύου.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Πως λειτουργούσε το κύκλωμα με τα πλαστά και τα «μαϊμού» διπλώματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news