facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Μεσίστια η ελληνική σημαία στο Άργος για τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Μεσίστια κυματίζει η ελληνική σημαία στη δημοτική κοινότητα Νέας Κίου του δήμου Άργους Μυκηνών μετά από πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το Σκοπιανό.

Μάλιστα, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο δήμαρχος είχε ενημερώσει τους πολίτες πως οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες. «Αγωνιζόμαστε κόντρα στην προδοσία», ανέφερε.

4484664

4484649

4484624

4484588

4484532

4484596

4484565
kamp
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσίστια η ελληνική σημαία στο Άργος για τη συμφωνία για το Σκοπιανό"

ΝΔ: Στηρίζει το αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό

Στήριξη στο συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα παρέχουν πηγές της ΝΔ, που σημειώνουν ότι «χιλιάδες μέλη της παράταξης θα είναι εκεί».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι πολίτες στο συλλαλητήριο «θα εκφράσουν μαζικά την αγωνία τους για ένα ζήτημα μείζονος εθνικού συμφέροντος».

Ειδικότερα, πηγές της ΝΔ απαντούν σχετικά με τις ερωτήσεις που δέχονται για το συλλαλητήριο:

«Οι πολίτες με το συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα θα εκφράσουν μαζικά την αγωνία τους για ένα ζήτημα μείζονος εθνικού συμφέροντος. Είναι προφανές ότι χιλιάδες μέλη της παράταξής μας θα είναι εκεί. Την ίδια ώρα, η ΝΔ θα δίνει τη μάχη της στη Βουλή, για να φύγει η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος και για να μην υπογραφεί μια εθνικά επιζήμια συμφωνία».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Στηρίζει το αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό"

Ρέγκλινγκ: Θα μας χρωστάτε για τα επόμενα 41 χρόνια

Συνάντηση με τον επικεφαλής του ESM είχε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευ. Τσακαλώτος, σε μία σειρά επαφών ενόψει του Eurogroup της 21η Ιουνίου και του στόχου της οριστικής εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, ενω στο επίκεντρο βρέθηκε η μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και ότι « πλησιάζουμε στο τέλος του προγράμματος». Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ESM, στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης θα συζητηθεί η τελευταία αξιολόγηση, η εκταμίευση των τελευταίων δόσεων, τα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους, καθώς επίσης και της επιτήρησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στην ερώτηση δημοσιογράφων στην κοινή συνέντευξη Τύπου για το πώς θα πραγματοποιηθεί η μεταμνημονιακή επιτήρηση και αν θα έχει καμία σχέση με μνημόνιο, ο Κλ. Ρέγκλινγκ απάντησε χαρακτηριστικά ότι θα είναι μια μακροχρόνια και σφιχτή εποπτεία αλλά «δεν πρόκειται για νέο μνημόνιο και δε θα υπάρξουν νέοι όροι».

Ολόκληρη η δήλωση του επικεφαλής του ESM

«Κάθε χώρα η οποία λαμβάνει κάποιο δάνειο είτε από τον EFSF είτε από τον ESM, μπαίνει σ’ ένα πρόγραμμα μεταμνημονιακής επιτήρησης. Είναι η κανονική διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Στην Ελλάδα - επειδή τα ποσά τα οποία έλαβε η χώρα είναι αρκετά υψηλότερα από τις άλλες χώρες και έχει υπάρξει ελάφρυνση του χρέους και θα υπάρξει κι άλλη ελάφρυνση του χρέους - η επιτήρηση αυτή θα είναι αυστηρότερη. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα υπάρξει νέο μνημόνιο. Δε θα υπάρξουν νέες προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν.

Το πρόγραμμα της μεταμνημονιακής επιτήρησης ουσιαστικά θα παρακολουθεί, θ’ αξιολογεί το πώς εξελίσσεται η χώρα, το πώς αναπτύσσεται η χώρα, πώς έχει η οικονομική κατάσταση και η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Γίνεται μια ανάλυση της αποπληρωμής του δανείου το οποίο έχει δώσει ο ESM, η οποία είναι 30ετης, τελευταία δόση να φανταστείτε είναι το 2059, σε 41 χρόνια από τώρα.

Εμείς (ενν. ως πιστωτής) θέλουμε να λάβουμε τα χρήματά μας πίσω, αλλά δε βιαζόμαστε, δε θέλουμε να τα λάβουμε τόσο άμεσα. Επίσης, στο πλαίσιο αυτής της επιτήρησης γίνεται μια ανάλυση της υλοποίησης των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα για παράδειγμα κι ότι θα συνεχιστεί αυτή η υλοποίηση. Αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται για νέο μνημόνιο και δε θα υπάρξουν νέοι όροι».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέγκλινγκ: Θα μας χρωστάτε για τα επόμενα 41 χρόνια"

Ο Κοτζιάς φέρνει το Σάββατο στη Βουλή αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του ΥΠΕΞ για το Σκοπιανό

Τα έγγραφα που έχουν δοθεί εντολή από το Υπουργείο Εξωτερικών να αποχαρακτηριστούν είναι περίπου 30 και σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr θα δημοσιοποιηθούν αύριο Σάββατο στη Βουλή.

Τα έγγραφα αφορούν την διπλωματική στάση παλαιότερων κυβερνήσεων στο θέμα του ονοματολογικού των Σκοπίων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κοτζιάς φέρνει το Σάββατο στη Βουλή αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του ΥΠΕΞ για το Σκοπιανό"

Πατούλης: Ο Σκουρλέτης δεν αξίζει να είναι Υπουργός της Αυτοδιοίκησης

«Τα όσα απαξιωτικά για την Αυτοδιοίκηση ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, αναδεικνύουν το πολιτικό ήθος του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

«Ο κ. Σκουρλέτης δεν αξίζει να είναι Υπουργός της Αυτοδιοίκησης, αφού χρησιμοποιεί διαρκώς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πολιτικό προσωπικό του οποίου προΐσταται. Αποτελεί συνηθισμένη πλέον πρακτική του να συκοφαντεί και να απαξιώνει όλους όσους διαφωνούν μαζί του, ιδιαίτερα την ΚΕΔΕ.

Η εύκολη λύση θα ήταν να του επιστρέψω τις ύβρεις. Δεν θα το κάνω, από σεβασμό στο θεσμό που υπηρετούμε.

Κατεστημένο δεν είναι η ΚΕΔΕ, η οποία εκφράζει στο σύνολό της, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, την αγωνία για τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων .

Κατεστημένο είναι πλέον ο κ. Σκουρλέτης, ως μέλος της σημερινής Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενός κόμματος, που ήρθαν στην εξουσία υποσχόμενοι να σκίσουν τα μνημόνια αλλά στη συνέχεια ως Κυβέρνηση και ως Υπουργός ψηφίζουν ακόμη πιο σκληρά μνημόνια, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, υποθηκεύουν τη δημόσια περιουσία, ξεπουλούν την Πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντα, για να είναι αρεστοί στους δανειστές και για να διατηρήσει ο ίδιος , την υπουργική του καρέκλα.

Πολύ σύντομα ο κ. Σκουρλέτης θα απολογηθεί για τις επιλογές του στον ελληνικό λαό. Και τότε δεν θα τον σώσει ούτε η απλή αναλογική, ούτε οι εξωχώριοι μέντορές του, αλλά ούτε και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για την ΚΕΔΕ.

Ο σοφός ελληνικός λαός έχει μια παροιμία για περιπτώσεις σαν του κου Σκουρλέτη. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης: Ο Σκουρλέτης δεν αξίζει να είναι Υπουργός της Αυτοδιοίκησης"

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας στον Κ. Μπαρμπαρούση

Αντιμέτωπος με το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας είναι ο Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις του Πάνου Καμμένου και του Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα μετά την παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας στον Κ. Μπαρμπαρούση"

Πατούλης: Για τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής, υπεύθυνη είναι η Δούρου

Για μια «υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα» που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους της Αττικής μιλά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ο οποίος με δήλωση του επιρρίπτει τις ευθύνες για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ στη Φυλή αποκλειστικά στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. επισημαίνει επίσης ότι τέσσερα χρόνια Διοίκησης Δούρου, είναι τέσσερα χαμένα χρόνια για την Αττική καθώς όπως σημειώνει δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, που αποτέλεσε τη σημαία της στον προεκλογικό της αγώνα». Είναι προφανής ο κίνδυνος να γίνει η Αθήνα Νάπολη τονίζει με έμφαση και σημειώνει ότι από την Περιφέρεια δεν δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για χωροθετήσεις και δεν έχει μελετηθεί καμία νέα υποδομή.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει:

«Οι πολίτες της Αττικής εδώ και μια βδομάδα ταλαιπωρούνται για μια ακόμη φορά, από το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων συσσωρεύονται στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, επειδή οι Δήμοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μοναδικό χώρο που διαθέτει σήμερα η Αττική για την εναπόθεση των απορριμμάτων της.

Η ταλαιπωρία των πολιτών έχει ονοματεπώνυμο, αυτό της σημερινής Περιφερειάρχου Αττικής κας Ρένας Δούρου.

· Τα ψέματα της κας Δούρου έχουν «κοντά πόδια».

Η κα Δούρου βρίσκεται σχεδόν τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής αλλά δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, που αποτέλεσε τη σημαία της στον προεκλογικό της αγώνα και στην προσπάθειά της να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Όμως τα ψέματα της έχουν κοντά πόδια.

Το κατάλαβε και η ίδια καλά στις πλημμύρες της Μάνδρας. Το βλέπουμε καθημερινά στον τρόπο που διαχειρίζεται το Πεδίο του Άρεως. Το βιώνουμε καθημερινά στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων μας.

· Τέσσερα ερωτήματα για την κα Δούρου, για τα οποία απαιτούμε άμεση απάντηση.

Εδώ και μια ολόκληρη εβδομάδα, ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός. Η επίσημη δικαιολογία είναι η επαπειλούμενη κατάρρευση σε ένα πρανές και η ανάγκη εργασιών συντήρησης έως χθες Πέμπτη.

Δυστυχώς όμως και σήμερα Παρασκευή, ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός. Και μαζί παρατείνεται και η ταλαιπωρία των πολιτών της Αττικής.

Απευθύνουμε λοιπόν στην κα Δούρου τέσσερα ερωτήματα κι απαιτούμε να μας απαντήσει άμεσα σε αυτά.

Ερώτημα πρώτο, γιατί δεν δόθηκε άλλο μέτωπο εργασίας για απόθεση; Πρόκειται για ανικανότητα της διοίκησης του Συνδέσμου, δηλαδή της Περιφέρειας Αττικής;

Ερώτημα δεύτερο, υπάρχει σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης; Είναι δυνατόν χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών να παραμένουν στους δρόμους, λόγω ανικανότητας της Περιφέρειας, με συνθήκες καύσωνα ως τώρα, και με επερχόμενες βροχές τις επόμενες ημέρες;

Ερώτημα τρίτο, μας κρύβει η Περιφέρεια Αττικής ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με τον ΧΥΤΑ και έχουμε φτάσει πλέον στα όρια κορεσμού του, γι αυτό και δεν μπορεί πράγματι να υπάρξει άλλο μέτωπο εργασίας και εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης κρίσης;

Ερώτημα τέταρτο, ως πότε θα αγνοεί η κα Δούρου τις διαρκείς επισημάνσεις της ΚΕΔΕ για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο σύντομα η Αττική να ζήσει στιγμές Νάπολης, εξαιτίας της αδυναμίας να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της;

· Τέσσερα χρόνια Διοίκησης Δούρου, τέσσερα χαμένα χρόνια για την Αττική

Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, δυστυχώς επιβεβαιώνουν εκκωφαντικά τις συνεχείς επισημάνσεις της ΚΕΔΕ την τελευταία διετία, για τον προφανή κίνδυνο να γίνει η Αθήνα Νάπολη.

Είναι αδιανόητο μετά από 4 χρόνια διοίκησης Δούρου, με ακύρωση του προηγούμενου σχεδιασμού (με τα όποια λάθη του), να είμαστε σήμερα στο σημείο ΜΗΔΕΝ.

Η Αττική με αποκλειστικά υπεύθυνη την κα Δούρου,

1. στην ουσία δεν διαθέτει καν ΠΕΣΔΑ αλλά κάτι που βαφτίστηκε Περιφερειακό Σχέδιο,

2. δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για χωροθετήσεις,

3. δεν έχει μελετηθεί καμία υποδομή,

4. οι διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για το ΠΕΣΔΑ επαρκούν το πολύ για το 10% των παραγόμενων ποσοτήτων

5. δεν γνωρίζουμε πού και πότε θα γίνει νέος ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.

Είναι φανερό πως η διοίκηση της κας Δούρου, δεν είναι απλά ανεπαρκής, αλλά ανύπαρκτη.

· Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα;

Δυστυχώς η υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα των τελευταίων ημερών, φοβόμαστε πως σύντομα θα μονιμοποιηθεί στους δρόμους της Αττικής. Και τότε η επέμβαση εισαγγελέα δε θα μπορεί να δώσει λύσεις όπως στην Αιγιαλεία, γιατί οι ποσότητες προς διαχείριση είναι υπερπολλαπλάσιες και ανέφικτο να βρεθεί λύση σε άλλη περιοχή.

Είναι φανερό πως η ώρα επέμβασης της δικαιοσύνης είναι τώρα.

Η κα Δούρου πολύ φοβάμαι ότι θα μάθει να ζει με τους εισαγγελείς τα επόμενα χρόνια, που θα αναζητούν τις ευθύνες για όσα έγιναν σε Μάνδρα, συμβαίνουν στο Πεδίο του Άρεως και θα συμβούν με τα απορρίμματα της Αττικής».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης: Για τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής, υπεύθυνη είναι η Δούρου"

Kάλεσμα για τη "Μακεδονία" στις 10 το πρωί του Σαββάτου

Tα "Πατριωτικά κινήματα" καλούν όλο τον κόσμο να "δώσει το παρών" αύριο, Σάββατο, 16 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, ώρα ψήφισης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά της Κυβέρνησης για το "Μακεδονικό".

Η ακριβής ανακοίνωση έχει ως εξής:

Απέναντι στην πραξικοπηματική απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας που αναγνωρίζει το κράτος των Σκοπίων με το όνομα Βόρεια Μακεδονία και τους πολίτες ως «Μακεδόνες» και τη Σλαβοβουλγάρικη γλώσσα του ως «Μακεδονική», αδιαφορώντας για την εντολή του Ελληνικού Λαού όπως εκφράστηκε στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, σύσσωμα τα πατριωτικά κινήματα, συλλογικότητες και επιτροπές έχουν προαναγγέλει και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αντίστασης εφαρμόζοντας όσα το δημοκρατικό πολίτευμα και το Σύνταγμα προβλέπουν.

Καλείται ο Ελληνικός λαός να συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή το Σάββατο 10:00 και να μείνει στο χώρο όσο χρειαστεί απαιτώντας την παραίτηση των κυβερνώντων και πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την εγκληματική εθνικά αυτή συμφωνία!

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Kάλεσμα για τη "Μακεδονία" στις 10 το πρωί του Σαββάτου"

Κάμερες στα διόδια για όσους δεν πληρώνουν

Τίθενται σε λειτουργία από σήμερα ειδικές ηλεκτρονικές κάμερες για τη βεβαίωση παραβάσεων σχετικά με τη μη καταβολή τέλους διοδίων σε σταθμούς στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, οι ηλεκτρονικές κάμερες λειτουργούν στους εξής σταθμούς διοδίων, στην Αθηνών-Λαμίας:
  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αφιδνών (χ/θ 32+355), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αφιδνών (χ/θ 32+355), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Καπανδριτίου (χ/θ 35+240), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Καπανδριτίου (χ/θ 35+240), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μαλακάσας (χ/θ 44+130), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μαλακάσας (χ/θ 44+130), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Οινοφύτων (χ/θ 55+690), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Οινοφύτων (χ/θ 55+690), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, σε βάρος των παραβατών επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, καθώς και αφαίρεση της άδειας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας, μαζί με τις πινακίδες του οχήματος για 20 ημέρες, σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών άρθρων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάμερες στα διόδια για όσους δεν πληρώνουν"

Κώστας Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν με τίποτα την κυβέρνηση!

Την διαβεβαίωσή του πως οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται «με τίποτα» να ρίξουν την κυβέρνηση έδωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης, ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο πως προτιμούν να παραμείνουν στην εξουσία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ – ο οποίος δηλώνει πριν δύο μέρες πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία και πως θεωρούσε «εθνική ήττα» την συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός – αποθέωσε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σε μια ομιλία που κατέληξε με τη φράση του Β. Ουγκώ: «Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που διαστέλλεται και ο κόσμος είναι η Ελλάδα που συστέλλεται»!

Αντίθετα, εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. «Τι σόι Δεξιοί είστε εσείς που ψηφίζεται τα ομόφυλα ζευγάρια, την αποτέφρωση των νεκρών , το τέμενος των μουσουλμάνων; Ε; Είστε Δεξιοί εσείς;», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του στα συγκεκριμένα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Μάλιστα, κατηγόρησε τη ΝΔ πως δεν έχει αποκαλύψει τη θέση της για την συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου! «Έχετε εσείς μιλήσει για σύνθετη ονομασία. Θα μας πείτε έστω την ύστατη ώρα ποια είναι η θέση σας. Αλήθειά τι ακριβώς ζητάτε από τους ΑΝΕΛ. Να ρίξουν την κυβέρνηση. Δεν θα τη ρίξουμε», ομολόγησε ο βουλευτής.

Η ΝΔ δεν χώνεψε ποτέ τις ψήφους που έχασε από τον Καμμένο, ανέφερε ο βουλευτής. «Δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι σας στέρησε την εξουσία», συνέχισε ο Κατσίκης, που θέλησε να παρουσιάσει τον εαυτό του «προδομένο» από την ΝΔ! «Χάσατε χούφτες ψηφοφόρων από τους ΑΝΕΛ. Σας στέρησε ψήφους και τον δρόμο προς την εξουσία. Έχετε αφήσει ανοικτά θέματα που κληροδότησατε σε εμάς. Προσαρμόζεστε σε αυτό που σας χαρακτηρίζει, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία Ακούστε τα από ένα βουλευτή που τον προδώσετε. Κρύβεστε και θλίβομαι που το λέω αλλά κρύβεστε», υπογράμμισε.

Μάλιστα, επέμεινε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ταχθεί κατά της συμφωνίας ενώ ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του Π. Καμμένου εργάζεται με «πάθος για να δώσουμε στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους». «Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι και για αυτό μας πολεμάτε λυσσαλέα εμείς οδηγούμε την οικονομία σε θετικό πρόσημο», προσέθεσε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν με τίποτα την κυβέρνηση!"

Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε διοργανωτής των Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία

Απειλή κατά της ζωής του δέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, Μιχάλης Πατσίκας. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το όνομα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο κ. Πατσίκας δέχτηκε απειλητικό μήνυμα στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook από άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο. Ο Μιχάλης Πατσίκας το πρωί της Πέμπτης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του αποστολέα του μηνύματος. Την υπόθεση θα αναλάβει να διερευνήσει η υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

«Σε απειλώ ευθέως. Θα σε σκοτώσω» γράφει μεταξύ άλλων ο αποστολέας στο μήνυμα που έστειλε προς το μέλος της επιτροπής αγώνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αποστολέας είναι νεαρός, απόφοιτος νομικής σχολής και έχει πλούσια δράση στο διαδίκτυο κατά της διοργάνωσης των συλλαλητηρίων και υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε διοργανωτής των Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία"

Ο Μπαρμπαρούσης ανακαλεί τα όσα είπε για πραξικόπημα: Αυθόρμητη δήλωση που παρερμηνεύτηκε

Οπισθεν ολοταχώς κάνει ο Κωνσταντίνος Μπαρμοπαρούσης για τις δηλώσεις που έκανε από το βήμα της Βουλής και καλούσε το στρατό σε πραξικόπημα.

Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις απαράδεκτες δηλώσεις του, την εντολή για άμεση εισαγγελική έρευνα, αλλά και τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυδή Αυγής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προσπαθεί με γραπτή δήλωσή του να πάρει πίσω τα όσα είπε.
Τώρα ανακαλεί τα όσα είπε και κάνει λόγο για αυθόρμητη δήλωση. Μάλιστα υποστηρίζει πως τα όσα είπε δεν είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα, ενώ υποστηρίζει πως τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν.

Δήλωση βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα!

Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μπαρμπαρούσης ανακαλεί τα όσα είπε για πραξικόπημα: Αυθόρμητη δήλωση που παρερμηνεύτηκε "

Στο Αυτόφωρο ο Στέφανος Χίος-Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Ποινική δίωξη για πέντε πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Στέφανου Χίου, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του εντύπου με αφορμή τη συμφωνία με την κυβέρνηση της πΓΔΜ για το ονοματολογικό. Ο κ. Χίος, μετά την προσαγωγή του, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από όπου έλαβε αναβολή στη δίκη για τα τέλη Ιουνίου.

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά τις κατηγορίες της αντίστασης, πρόκλησης για τέλεση του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας, προσβολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξύβρισης και απειλής.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του επίδικου πρωτοσέλιδου είχε παρέμβει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα με την τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Το έντυπο δημοσίευε στην πρώτη σελίδα του φωτογραφίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφάνιζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος. Κάτω από τη φωτογραφία του κ. Παυλόπουλου έγραφε «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας». Ο κύριος τίτλος ανέφερε «Στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος »Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή». Επίσης έκανε λόγο για παράδοση «της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους». Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα: «Υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Αυτόφωρο ο Στέφανος Χίος-Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει"

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο Κοντονής για τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής με αφορμή το κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο Κοντονής για τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση"

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Το Ασκληπιείο Βούλας εφημερεύει με χαλασμένο αξονικό τομογράφο

«Χωρίς να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και με βλάβη σε ακτινολογικά μηχανήματα που εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά, εφημέρευε, χθες το Ασκληπιείο Βούλας, κορμός των εφημεριών της Αττικής», σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει: «Ο αξονικός είναι πάλι χαλασμένος από την Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και δύο χρόνια», ειδικά για ένα Νοσοκομείο, που εφημερεύει καθημερινά για ορθοπεδικά περιστατικά και «οι ανάγκες του είναι πάνω από 20.000 αξονικές τομογραφίες κατ' έτος».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ: «Το κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο 4 θέσεων εμφάνισε και αυτό βλάβη. Στην εφημερία της Πέμπτης, ουσιαστικά δεν υπήρχε δυνατότητα διάγνωσης των εκτάκτων περιστατικών που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο» και σύμφωνα με την Ομοσπονδία «εκτάκτως έθεσαν σε λειτουργία το ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, το οποίο δεν είναι εύκολο να υποδεχθεί έκτακτα περιστατικά λόγω κατασκευής».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «το πρωί της Πέμπτης κινδύνεψε ασθενής που διακομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Το Ασκληπιείο Βούλας εφημερεύει με χαλασμένο αξονικό τομογράφο "

Αποστάσεις από Μπαρμπαρούση παίρνει η Χρυσή Αυγή

Εξελίξεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής δρομολογεί η ανακοίνωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ότι διαβιβάζονται στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω και την άσκηση ποινικής δίωξης τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποκήρυξη των απόψεων και ενδεχομένως στη διαγραφή του βουλευτή, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η άσκηση δίωξης για εσχάτη προδοσία να αφορά σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστάσεις από Μπαρμπαρούση παίρνει η Χρυσή Αυγή"

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία και άρση ασυλίας του Μπαρμπαρούση ζήτησε ο Πάνος Καμμένος

Την ποινική δίωξη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και των βουλευτών της ΧΑ που χειροκρότησαν όσα προκλητικά δήλωσε, καθώς και την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας τους, για να μπορέσει να εφαρμόσει η Δικαιοσύνη τους νόμους, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα ο Κ. Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να συλλάβουν τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Άμυνας.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα και βαρύτατη προσβολή σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ο κ. Καμμένος και συνέχισε λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να καλεί τις Ένοπλες Δυνάμεις να καταπατήσουν το Σύνταγμα και να καταλύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

«Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι δημοκρατικές και κανείς δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις» συμπλήρωσε.

Ο Π.Καμμένος ζήτησε την ποινική δίωξη με βάση τα άρθρα 134 και 135 του πρώτου Κεφαλαίου του Συντάγματος για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι η ποινική δίωξη θα ασκηθεί με πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης.

Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρουν πως η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποκήρυξη των απόψεων Μπαρμπαρούση και ενδεχομένως στη διαγραφή του βουλευτή, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η άσκηση δίωξης να αφορά σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά τη δήλωση Καμμένου ότι διαβιβάζονται στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω και την άσκηση ποινικής δίωξης τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, με τις πρωτοφανείς δηλώσεις Μπαρμπαρούση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία και άρση ασυλίας του Μπαρμπαρούση ζήτησε ο Πάνος Καμμένος"

Κωνσταντινόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Όποιος διαφωνεί με το «όχι» στη συμφωνία ας πάρει το δικό του δρόμο

Την εκτίμηση ότι μετά από την τοποθέτηση Θεοδωράκη στη Βουλή σχετικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό «ο καθένας παίρνει το δρόμο του» διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6
 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Όταν φτάνουμε την ώρα της 
ψηφοφορίας και κάποιος δεν ακολουθήσει τη γραμμή όπως διατυπώθηκε από τη Φώφη Γεννηματά, τότε ας αναλάβει την ευθύνη και ας πάρει το δικό του δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο «η Φώφη Γεννηματά με τη θέση της εξέφρασε το 100% της βάσης. Αν κάποιος έχει αντίρρηση ας κάνουμε εσωτερικό δημοψήφισμα στις 24 Ιουνίου όταν εκλέγουμε τοπικές οργανώσεις». Όπως ειπε, μάλιστα, «να ξέρετε ότι (σ.σ. σε μια τέτοια περίπτωση ) και οι πέντε του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής που διαφωνούν δεν θα πάρουν ούτε 15% υπέρ της συμφωνίας».

«Αν δεν έπαιρνε αυτή την απόφαση τη η Γενηματά θα είχαμε προβλήματα βάσης» πρόσθεσε ο βολευτής της ΔΗΣΥ.




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντινόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Όποιος διαφωνεί με το «όχι» στη συμφωνία ας πάρει το δικό του δρόμο"

Γιάννης Μανιάτης: Τα Σκόπια αποκτούν πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ με τη συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα

Ότι τα Σκόπια όντως αποκτούν από το πουθενά πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ διαμέσου της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης.

Τον προβληματισμό του για το άρθρο 13 της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για τη νέα ονομασία της γείτονος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.

«Σε περίπτωση κύρωσης αυτής της συμφωνίας ως έχει, το κράτος των Σκοπίων, ή FYROM, όπως ονομαστεί, επειδή είναι ένα περίκλειστο κράτος, εξαιτίας του Δικαίου της Θάλασσας, θα απαιτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο για θέματα αλιείας κυρίως», ανέφερε ο Γιάννης Μανιάτης.

«Τίθεται το εξής απλό ερώτημα», όπως αναφέρει ο βουλευτής, «από τη στιγμή που η Ελλάδα θα αποφασίσει να ανακηρύξει ΑΟΖ, και υπάρχουν κάποια δικαιώματα του περίκλειστου κράτους, γιατί υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει χωριστό άρθρο στη συμφωνία; Ποιος είναι ο ιδιαίτερος λόγος που υποχρεούται η Ελλάδα να υπογράψει και να συνομολογήσει ιδιαίτερο άρθρο που περιλαμβάνεται για το Δίκαιο της Θάλασσας;».

Το Άρθρο 13 της συμφωνίας αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, τα Σκόπια, είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Μανιάτης: Τα Σκόπια αποκτούν πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ με τη συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα "

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Την αποχώρηση του ΚΚΕ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι βουλευτές του κόμματος αποχώρησαν από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Όπως ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας «τη μομφή θα σας τη δώσει ο λαός». Σημείωσε ακόμη ότι το ΚΚΕ δεν πρόεκιται να συμμετέχει σε αυτή την «φαρμοσκωμωδία».

«Το ΚΚΕ δεν θα δώσει άλλη νομιμοποίηση σε αυτή τη διαδικασία, η ΚΟ δεν θα πάρει μέρος σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αποχωρούμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως «τη δυσπιστία του λαού την έχετε, την τελική μομφή θα σας την δώσει ο λαός με τους αγώνες του».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής"

Επεισόδιο στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή [βίντεο]

Επεισόδιο υπήρξε πριν από λίγο στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν τις σκάλες του Κοινοβουλίου και να εισβάλουν στον χώρο.

Οι διαδηλωτές, κυρίως άτομα πολύ νεαρής ηλικίας, πέταξαν μπουκάλι εναντίον των αστυνομικών και κινήθηκαν με πρόθεση να ανέβουν τις σκάλες και να εισβάλουν στο Κοινοβουλίου. Αντιμετωπίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «Να καεί, να καεί το μπουρ@@@ η Βουλή» και συνθήματα εναντίον των πολιτικών.





Οι διαδηλωτές παρακινήθηκαν απο τους επικεφαλής του συλλαλητηρίου που δεν κρύβουν τις ακροδεξιές τους πεποιθήσεις.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή [βίντεο] "

Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Απάντηση στα όσα δήλωσε για τον ίδιο στην ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός εξέδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέντευξή του πως αγαπά τον Μίκη αλλά διαφωνεί με την λογική του.

Στην απάντησή του ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει μεταξύ άλλων στον Πρωθυπουργό πως θα πρέπει να τον ανησυχούν οι έπαινοι από αυτούς που μέχρι πρότινος ήταν πολιτικά «απέναντί» του.

Αναλυτικά η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αγαπητέ Αλέξη,

Η αγάπη - αγάπη και η Λογική - Λογική.

Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το «Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών». Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;

Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;

Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς.

Αυτή είναι η Λογική της δικής μου αγάπης.

Σε χαιρετώ,

Μίκης

Αθήνα, 14.6.2018

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα"

Βουλή: Ομόφωνα αποβλήθηκε η Χ.Α. από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας

Με ομόφωνη απόφασή τους τα κόμματα της Βουλής συμφώνησαν στην πρόταση του Προέδρου της Νίκου Βούτση για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, μετά την προτροπή για πραξικόπημα που εισηγήθηκε βουλευτής της.

«Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού» αναφέρει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει:

«Οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις. Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων και δημιουργίας επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην ολομέλεια του Σώματος κανείς εκ των κυρίων και κυριών της Χρυσής Αυγής να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους. Διότι πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων που θέλουν, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα».

Και η εισήγηση του κ. Βούτση για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταλήγει: «Είμαι σαφής, αυτή η πρόκληση, ύστερα μάλιστα από την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που επί της ουσίας κάλυψε αυτή τη συμπεριφορά, αφορά το σύνολο των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και με αυτή την έννοια εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια, για την στέρηση του δικαιώματος της συζήτησης. Δεν θέλω να ξανακούσω αυτή την πρόκληση που είναι σαφές πως είναι προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει και με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο την Κυριακή σε αυτό τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ομόφωνα αποβλήθηκε η Χ.Α. από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας"

Ρέγκλινγκ: Δεν πρέπει να αντιστραφούν τα μέτρα για τις συντάξεις

Πάγο στη ρητορική της κυβέρνησης για ενδεχόμενη ακύρωση της μείωσης των συντάξεων έβαλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και σε ερώτηση για το αν είναι πιθανό μετά το τέλος του προγράμματος να υπάρξουν μικρές αλλαγές στο θέμα της μείωσης των συντάξεων, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε ότι «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της κατάστασης και την πρόσβαση στις αγορές δεν θα αντιστραφούν. Με αυτό συμφωνεί η κυβέρνηση, θα είμαστε σε συνεχή διάλογο». Υπενθυμίζεται ότι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις 3 Μαΐου είχε πει ότι πρώτα πρέπει να βγούμε από το Μνημόνιο και μετά να μιλάμε για αλλαγές σε μέτρα όπως οι περικοπές συντάξεων κλπ. ενώ προειδοποίησε ότι οι αγορές παρακολουθούν, ότι οι δαπάνες για συντάξεις είναι υψηλές στην Ελλάδα και ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν δημοσιονομικό εκτροχιασμό μετά τα Μνημόνια.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα ότι «είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προσθέτοντας ότι «είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη γι' αυτό».

«Οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται για την οικονομία και το λαό. Είναι μερικές φορές επίπονο αλλα γνωρίζουμε ότι ο αρχικός πόνος οδηγεί σε καλύτερη κατάσταση και μετά χρειάζεται χρόνος».

Γι' αυτό και όπως είπε πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση που «θα είναι λίγο πιο στενή» λόγω του χρέους της Ελλάδας.

Ερωτηθείς για το ύψος που θα έπρεπε να φτάσει το ταμειακό απόθεμα προκειμένου η Ελλάδα να προστατευθεί απέναντι σε καταστάσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε ότι δεν έχει αποφασιστεί ποιο πρέπει να είναι αυτό, σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα είναι σημαντικό». «Μπορεί να είναι 20 δισ. ευρώ ή παραπάνω, το οποίο θα καλύψει την ανάγκη για ρευστότητα τους επόμενους 15 μήνες. Όμως είναι οι πρώτες εκτιμήσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει προστασία», είπε ο επικεφαλής του ESM.

Όσον αφορά το θέμα της παρουσίας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι «κάθε κράτος μέλος της Ευρωζώνης είναι επίσης μέλος του ΔΝΤ, γι’ αυτό το ΔΝΤ θα είναι πάντα μαζί μας».

«Φαίνεται λιγότερο πιθανό να συμμετάσχει χρηματοδοτικά. Αλλά θα εμπλέκεται με την Ελλάδα κι αυτό είναι καλό», τόνισε ο επικεφαλής του ESM.

Όσον αφορά, τέλος, το θέμα του χρέους εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέγκλινγκ: Δεν πρέπει να αντιστραφούν τα μέτρα για τις συντάξεις"

Κουντουρά στη Βουλή: Αποθέωσε τη συγκυβέρνηση και δεν είπε κουβέντα για το Σκοπιανό

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ήταν η πρώτη από τους υπουργούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων που μίλησε στη διαδικασία πρότασης δυσπιστίας.

Στην ομιλία της δεν αναφέρθηκε ούτε για μία στιγμή στη συμφωνία της Ελλάδος με τα Σκόπια και προτίμησε να επιτεθεί με σφοδρότητα στη ΝΔ.

Η κυρία Κουντουρά είπε ότι «για τη Νέα Δημοκρατία αυτό που διακυβεύεται είναι η πολιτική της επιβίωση. Σας καλώ να απορρίψετε την πρόταση δυσπιστίας γιατί δεν είναι παρά μία ενέργεια γεμάτη υποκρισία. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κρυφτεί να αποφύγει να τοποθετηθεί υπεύθυνα απέναντι στον ελληνικό λαό και επιδιώκει να αποσταθεροποιησει τη χώρα και την αναπτυξιακή πορεία στην οποία ήδη έχει εισέλθει. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συμβεί, στηρίζουμε την κυβέρνηση γιατί σεβόμαστε τις θυσίες που έκαναν όλοι οι Ελληνες και όλες οι Ελληνίδες τιμούμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις στο ακέραιο».

Η κυρία Κουντουρά ανέφερε, επίσης, ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους έχουν μία έντιμη συνεργασία αλλά ο καθένας σέβεται τις θέσεις του άλλου και μένει πιστός στις δικές του θέσεις

«ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε μία έντιμη συνεργασία, μένουμε όμως σταθεροί στις θέσεις μας και με υπευθυνότητα αγωνιζόμαστε για το συμφέρον του ελληνικού λαού. Συνεχίζουμε και εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που δικαιούνται όλες και όλοι για ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηριστικά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουντουρά στη Βουλή: Αποθέωσε τη συγκυβέρνηση και δεν είπε κουβέντα για το Σκοπιανό "

Δ. Καμμένος: Κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό

«Κατάπτυστο» και «ελεεινό» χαρακτήρισε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος το κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

«Είναι κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό που έχει έρθει στην Βουλή. Δεν μπορεί να σταθεί» είπε μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Κοτζιάς δεν έχει την στήριξη μας, ούτε την εξουσιοδότηση μας, να πάει να υπογράψει αυτό το κείμενο, που είναι ενάντια στα πιστεύω των Ανεξάρτητων Ελλήνων». Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, υπογράμμισε με νόημα, ότι έχουν ειπωθεί πολλά και τόνισε, πως όποιος δώσει συγχωροχάρτι στο 20σέλιδο κείμενο, θα διαγραφεί.

Όπως είπε «η συμφωνία δίνει γλώσσα, ταυτότητα και όνομα, πρόσβαση στην ΑΟΖ του Αιγαίου και απαγορεύει ως και να κάνει μια χώρα συλλαλητήρια κατά του άλλου Κράτους και τέλος δεν σου επιτρέπει να υπαναχωρήσεις». Σημείωσε ότι «αν ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων, που δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν, διότι θα πάρουν πάνω από 30 δισ. ευρώ από την είσοδο τους στην ΕΕ και άλλους οργανισμούς, θα πρέπει σε 6 μήνες να περάσει από την ελληνική Βουλή, αλλά αν δεν περάσει, θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση».

Ο Δημήτρης Καμμένος είπε ακόμη, ότι «ο καθένας από μας θα κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, θα κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και θα αποφασίσει τι πρέπει να ψηφίσει». Αναφορικά με την στήριξη ή μη της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, είπε ότι δεν θα απαντήσει, πριν ακούσει όλην την συζήτηση στην Βουλή, τονίζοντας ωστόσο ότι «αν δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω, δεν θα ήμουν σοβαρός άνθρωπος».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Καμμένος: Κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό"

Την Κυριακή στις Πρέσπες θα υπογραφεί η συμφωνία -Θα ακολουθήσει γεύμα στη σκοπιανή πλευρά

Την Κυριακή στις Πρέσπες, σε ώρα και ακριβές σημείο που παραμένουν άγνωστα για λόγους ασφαλείας, θα πέσουν οι υπογραφές για τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι υπογραφές των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, Νίκου Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ, θα πέσουν σε ελληνικό έδαφος, στις Πρέσπες, παρουσία βεβαίως του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Σκοπιανού ομολόγου του Ζόραν Ζάεφ.

Στην υπογραφή της συμφωνίας θα δώσουν το «παρών» οι υψηλοί προσκεκλημένοι των δύο πλευρών, ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί -και οι υψηλοί προσκεκλημένοι- θα περάσουν στην ΠΓΔΜ για το γεύμα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Κυριακή στις Πρέσπες θα υπογραφεί η συμφωνία -Θα ακολουθήσει γεύμα στη σκοπιανή πλευρά "

Με νέα «συνταγή» μέτρων κάθε έξι μήνες η... έξοδος από το Μνημόνιο

Σε «κούρσα» θετικών ειδήσεων επιδίδονται θεσμοί και κυβέρνηση, προετοιμάζοντας την πολυπόθητη έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.
Τον «τόνο» δίνουν σήμερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις, στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν το πρωί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, για να κλείσουν το κεφάλαιο «Μνημόνιο» στην Ευρωζώνη, αλλά και συνεχής πίεση στην Ελλάδα για «πρόοδο» στις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και χωρίς πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης.

Για να μη χαλάσει η «γιορτή», ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. όπως είχε προεξοφληθεί, καθώς τυχόν απώλεια της δόσης για την Ελλάδα θα έστελνε κακό μήνυμα στις αγορές. Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ «διάνθισε» μάλιστα την έγκριση της καθυστερούμενης δόσης («στο παρά ένα» κυριολεκτικά πριν χαθεί για την χώρα) με προβλέψεις για «επιτυχή έξοδο» της Ελλάδας τον Αύγουστο.

Από την άλλη, ο Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν επιβεβαίωσε χθες ότι θα γίνονται έλεγχοι κάθε 3 μήνες και κάθε έξι μήνες θα αλλάζει η πολιτική της λιτότητας, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης που θα κρατήσει τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια.

Την ίδια ώρα, η Αθήνα ανακοίνωνε πρωτογενές πλεόνασμα 1,539 δισ. ευρώ (οκταπλάσιο του μνημονιακού στόχου για 180 εκατ. ευρώ) για το α΄πεντάμηνο του 2018. Σε 5 μήνες, το υπουργείο Οικονομικών συσσώρευσε «υπερπλεόνασμα» ύψους 1,359 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο που είχε τεθεί, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και προβλέπει υπερπλεονάσματα της τάξεως των 8 δισ. ευρώ σωρευτικά σε 5 χρόνια, έως το 2022.

Τα στοιχεία αυτά θα φανούν πολύ χρήσιμα για την έκθεση βιωσιμότητας που συντάσσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) και θα τα παρουσιάσει στις 21 Ιουνίου στο Eurogroup, για να φανεί "αν χρειάζεται" (if needed) όπως έλεγε προχθές ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα κάνει παροχές και φοροαπαλλαγές με τα δισεκατομμύρια που περισσεύουν (ως "δημοσιονομικός χώρος") ενώ η θέση του Βερολίνου είναι ότι η Αθήνα δεν θα χρειαστεί μεγάλη ελάφρυνση του χρέους της. Και ο επικεφαλής του Euroworking Group, Χανς Φάιλμπριφ παραδέχτηκε ότι η διαφωνία για το ελληνικό χρέος παραμένει, προβλέποντας όμως πως «στις 21 Ιουνίου θα πιούμε ούζα» για την Ελλάδα.

Πώς επιτυγχάνεται "υπερπλεόνασμα"

Τον Μάιο το πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε κατά 1/3 σε σχέση με τα 2,286 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο (-33% σε ένα μήνα) επειδή η κυβέρνηση πιέστηκε να επιταχύνει τις πληρωμές ληξιπροθέσμων χρεών του δημοσίου, για να μην χάσει την δόση του 1 δισ. ευρώ. Ειδικά η ΑΑΔΕ «πληρώνει αμέσως», αφού «έριξε χρήμα» 1,9 δισ. σε 5 μήνες, δηλαδή πάνω από τα μισά από όσα υπολόγιζε για ολόκληρο το 2018 (3,65 δισ. συνολικά) και πριν καν τελειώσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Αυτό απειλεί ενδεχομένως τον στόχο των πλεονασμάτων, καθώς υπάρχει και το περσινό «κακό προηγούμενο» για το Κράτος, που χρειάστηκε να επιστρέψει διπλάσιους φόρους από όσους υπολόγιζε (6,1 δισ. αντί για 3,3 δισ. ευρώ).

Επί του παρόντος πάντως, το 1/3 του πρωτογενούς πλεονάσματος του 1,539 δισ. τον Μάιο, οφείλεται σε μείωση των κρατικών δαπανών κατά μισό δισ. ευρώ κάτω από τον στόχο πενταμήνου. Οι δαπάνες για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018 συγκρατήθηκαν στα 19,235 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 516 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (19,751 δισ. ευρώ).

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι οι μειωμένες δαπάνες αφορούσαν κυρίως τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας (επιχορηγήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ-ΠΕΔΥ).

Άλλα 516 δισ. ευρώ επίσης «εξοικονόμησε» η κυβέρνηση, βάζοντας φρένο στις δημόσιες επενδύσεις: αντί για 1,316 δισ. ευρώ, σε 5 μήνες δόθηκαν μόλις 794 εκατ. ευρώ, ενώ για ολόκληρο το 2018 είχε εγγραφεί κονδύλι και θα έπρεπε να δοθούν 6,75 δισ. ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με νέα «συνταγή» μέτρων κάθε έξι μήνες η... έξοδος από το Μνημόνιο"

Κατάσχεση σε βάρος ευρωβουλευτή του ΚΚΕ από την Χρυσή Αυγή

Με κατάσχεση σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προχώρησαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές Ματθαιόπουλος, Ζησιμόπουλος και Γρέγος κατηγορούμενοι όλοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έσπευσαν να εισπράξουν με κατάσχεση τα ποσά που τους επιδίκασε η 174/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από την εφέτη Δ. Σίσκου.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αυτή υποχρέωνε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ να καταβάλει στους χρυσαυγίτες χρηματική ικανοποίηση για «ηθική βλάβη» τους, επειδή σε συνέντευξή του άσκησε κριτική σε δημάρχους και περιφερειάρχες, γιατί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, προσκάλεσαν βουλευτές και στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμιζε ότι η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της αποτελούν τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απογόνους των κουκουλοφόρων καταδοτών, των δοσίλογων συνεργατών των ναζί κατακτητών της χώρας μας, των «ταγματασφαλιτών», που, πλάι-πλάι με τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα, διέπραξαν απάνθρωπα, τερατώδη και φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος του λαού μας. Αυτή η ναζιστική ιδεολογία αποτελεί τη βάση συγκρότησης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, της οποίας τα στελέχη που είναι υπόδικοι και δικάζονται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «NEWS 24/7» ο Σ. Ζαριανόπουλος χαρακτήρισε επικίνδυνη την δικαστική απόφαση και αναρωτήθηκε πού θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που κατασχέθηκαν από τον τραπεζικόλογαριασμό του, «όταν πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάσχεση σε βάρος ευρωβουλευτή του ΚΚΕ από την Χρυσή Αυγή"

Και υπάλληλος της Βουλής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Στις 05:50 νεαροί επιτέθηκαν εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη με βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια τους καταδίωξαν και προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ 9 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς.

Οι προσαγωγές στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν είναι και ένας υπάλληλος της Βουλής ο οποίος είπε στους αστυνομικούς πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί μάλιστα και σε κλινική ενώ υποστήριξε πως βρέθηκε στην πλατεία για να αγοράσει χασίς.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Και υπάλληλος της Βουλής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια"

ΑΑΔΕ: «Μπλοκάρει» τις καταθέσεις Ελλήνων σε χώρες του εξωτερικού

Στο κυνήγι των στοιχείων λογαριασμών φορολογικών κατοίκων του εξωτερικού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ΑΑΔΕ στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και κρατών – μελών της ΕΕ καθώς και τρίτων χωρών, με στόχο την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Μάλιστα σήμερα 15 Ιουνίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα πάρει στα χέρια της τις νέες λίστες με Έλληνες καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού από 63 χώρες ενώ στις 20 Ιουνίου θα παραλάβει μία ακόμη λίστα με Έλληνες καταθέτες σε τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Αρχή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής από τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα της χώρας προς την ΑΑΔΕ στοιχείων χρηματοοικονομικών λογαριασμών που τηρούν φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής (κάτοικοι ή πολίτες, στην περίπτωση των ΗΠΑ), στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και ευρέος δικτύου δικαιοδοσιών (κράτη μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες), κατ’ εφαρμογή των οικείων νομοθετικών διατάξεων και των σχετικών κανονιστικών πράξεων.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ, η πρώτη ανταλλαγή αυτών των πληροφοριών έγινε πέρυσι. Εφέτος η εν λόγω διαδικασία (που υλοποιείται υπό αυστηρούς όρους εμπιστευτικότητας των πληροφοριών και διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ) αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15/6/2018, στην περίπτωση κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών (πλην των ΗΠΑ) και έως τις 20/6/2018, στην περίπτωση των ΗΠΑ.

Η ΑΑΔΕ πρόκειται να αποστείλει αυτές τις πληροφορίες στις ενδιαφερόμενες δικαιοδοσίες έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2018, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς της υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών, η ΑΑΔΕ λαμβάνει εντός του ίδιου διαστήματος αντίστοιχες πληροφορίες από δεκάδες δικαιοδοσίες (κράτη μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες) για φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας (φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες), γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στο εντοπισμό τυχόν αδήλωτων στην Ελλάδα εισοδημάτων και επομένως, στην ενίσχυση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και την απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: «Μπλοκάρει» τις καταθέσεις Ελλήνων σε χώρες του εξωτερικού"

Μπαρμπαρούσης: Ο στρατός να συλλάβει Τσίπρα, Παυλόπουλο, Καμμένο - Βούτσης: Οι χρυσαυγίτες καλούν σε πραξικόπημα

Νέα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή και τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση ο οποίος κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πάνο Καμμένο, αίτημα το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην Ολομέλεια αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βουτσή που εισηγήθηκε - και η πρότασή του έγινε δεκτή από την Ολομέλεια - να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της ΧΑ μέχρι το τέλος της διαδικασίας της πρότασης μομφής. Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».




«Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε σε έντονο ύφος ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμη στιγμή» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε κλιμάκωση του λόγου από τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σχεδιασμένη διχαστική και θέλει να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή.





Αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. «Υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν, όπου εκπρόσωπος κόμματος προχώρησε σε πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης» σημείωσε στην τελευταία παρέμβασή του ο Νίκος Βούτσης και επισήμανε τον κίνδυνο να ενεργοποιήσει ακραία στοιχεία.

Η πρόκληση θιγει και την τιμή των ενόπλεων δυνάμεων της χώρας, συνέχισε. «Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους» τόνισε ο Νίκος Βούτης και έκανε λόγο για «μήνυμα ενότητας,δημοκρατικής ευασθησίας και καταδίκης του φασισμού».

Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής, τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ομιλία της βουλευτού Εβρου κυρίας Γκαρά η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για ναζιστές και συνεργάτες των Ναζί.

«Δεν πρέπει να διαγραφούν τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είναι τεκμήρια ιστορίας» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Συνάδελφος που δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να διαπράξουν πράξη εσχατης προδοσίας, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμφώνησε με τον κ. Γαβρόγλου πως δε θα πρέπει να διαγραφούν οι αποστροφές Μπαρμπαρούση από τα πρακτικά της Βουλής.

Ο κάθε βουλευτής είναι εκπρόσωπος του λαού, πήρε τον λόγο από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση πως εφαρμόζει τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης.

Την ομιλία Μπαρμπαρούση καταδίκασαν ακόμη οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, σημείωσε ο Νίκος Ξυδάκης, συμφωνώντας και αυτός με τη διατήρηση των πρακτικών. οι υποψήφιοι κατάδικοι δε θα πρέπει να διαταράξουν την δική μας συζήτηση, προσέθεσε.

Με την παροιμία «από στόματος κοράκου κρα θα ακούσεις» σχολίασε το επεισόδιο ο Θανάσης Παφίλης, «αν και είναι προσβολή για τα κοράκια η συγκεκριμένη περίπτωση» σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση της δικαιοσύνης στην απόφαση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο λαός θα τους τσακίσει, αυτή είναι η υπόσχεση του ΚΚΕ, ολοκλήρωσε το σκεπτικό του.

Καταδικάζουμε την ομιλία μίσους, ανέφερε εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος. «Η τιμωρία πρέπει να είναι αυστηρή, δεν αρκεί η καταδίκη» προσέθεσε.

Να απαντήσει στον... Κωστή Χατζηδάκη επέλεξε ο Γιώργος Βαρεμένος. Ταΐζετε το τέρας όταν μιλάτε για ξεπούλημα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαρμπαρούσης: Ο στρατός να συλλάβει Τσίπρα, Παυλόπουλο, Καμμένο - Βούτσης: Οι χρυσαυγίτες καλούν σε πραξικόπημα"

Αλβανία: Σπείρα πουλούσε εικόνες κλεμμένες από την Ελλάδα

Η αλβανική αστυνομία στην περιοχή της Κορυτσάς εξάρθρωσε σπείρα που προωθούσε στην αλβανική και ξένη αγορά εικόνες και άλλα αρχαιολογικά αντικείμενα κλεμμένα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τρία άτομα από την πόλη της Κορυτσάς ηλικίας 49, 30 και 27 χρόνων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 25 εικόνες διαφόρων διαστάσεων και 37 νομίσματα αρχαιολογικής αξίας.

Η σύλληψή τους έγινε χθες στην Κορυτσά ύστερα από παρακολούθηση μερικών μηνών.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Σπείρα πουλούσε εικόνες κλεμμένες από την Ελλάδα"

Ξεκίνησε η διαδήλωση στο Σύνταγμα -Ελληνικές σημαίες και το αστέρι της Βεργίνας [εικόνες & βίντεο]

Οι πρώτοι διαδηλωτές για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά απο το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, άρχισαν να συγκεντρώνονται.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι το μεσημέρι ενώ η προσέλευση θα συνεχίζεται όλη την ημέρα, όσο θα διαρκεί και η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής για το Σκοπιανό, που έχει καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι άνθρωποι και πολλοί ιερείς, κρατούν ελληνικές σημαίες και σημαίες με το αστέρι της Βεργίνας.



Με πολλά ζήτω και εύγε υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές για την Μακεδονία τους εύζωνους της Προεδρικής Φρουράς.

Οι διαδηλωτές άνοιξαν μια τεράστια σημαία μπλέ, με έναν άσπρο σταυρό στην μέση, στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Πολά συνθήματα κατά των πολιτικών ακούγονται στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η διαδήλωση στο Σύνταγμα -Ελληνικές σημαίες και το αστέρι της Βεργίνας [εικόνες & βίντεο] "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news