facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την Παρασκευή με βασικό ομιλητή τον Πατούλη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα ενημερώνει ο Αλ. Τσίπρας την εθνική αντιπροσωπεία για την συμφωνία με τα Σκόπια, διοργανώνει την Παρασκευή η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.

Βασικός ομιλητής θα είναι μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί, με αφορμή τη σχετική προ ημερησίας συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα.

Με δεδομένη την κρισιμότητα του ζητήματος ο κ. Πατούλης καλεί τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους, δίνοντας το παρόν στην κινητοποίηση, ζητώντας την προστασία της ιστορικής μας κληρονομιάς και τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την Παρασκευή με βασικό ομιλητή τον Πατούλη"

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουνίου, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας ενώπιον της οποίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει το Σώμα για την Συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Το σχετικό αίτημα να ενεργοποιηθεί το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής για την ανακοίνωση ή δήλωση του πρωθυπουργού, ενώπιον της Βουλής κατατέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

Το αίτημα για ανακοίνωση ή δήλωση μαζί με το αντικείμενό τους διατυπώνεται στον πρόεδρο της Βουλής και γνωστοποιείται από αυτόν στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης πριν από είκοσι τέσσερις (24) ώρες τουλάχιστον.

Το πλαίσιο της συζήτησης προσδιορίζεται στο ίδιο άρθρο (142Α) αλλά το πιθανότερο είναι πως το προεδρείο δεν θα κινηθεί με τη στενή εφαρμογή του, ως προς τους προβλεπόμενους χρόνους ομιλιών, που έχουν ως εξής:

«H ανακοίνωση ή δήλωση της Κυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας.

Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της Κυβέρνησης για πέντε (5) λεπτά της ώρας, κατ΄ ανώτατο όριο για τον καθένα. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη συζήτηση τον αναπληροί εκπρόσωπός του οριζόμενος απ΄ αυτόν.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στις απόψεις των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.

Η δευτερολογία των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) λεπτά και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε (5) λεπτά της ώρας».


Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 10 το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ"

Σκληρή απάντηση Ζάεφ σε Ιβάνοφ: Kαμία αίσθηση ευθύνης -Καλύτερα να απομονωθεί ο ίδιος, παρά η χώρα

Με σκληρές εκφράσεις απάντησε ο Ζόραν Ζάεφ στο διάγγελμα του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Ο Ιβάνοφ χαρακτήρισε ταπεινωτική τη συμφωνία και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να την εγκρίνει και να την υπογράψει. Τόνισε στο διάγγελμά του ότι η θέση του είναι τελική και πως δεν θα υποχωρήσει σε εκβιασμούς, απειλές ή πιέσεις.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, με ανακοίνωσή της, κατηγορεί τον πρόεδρο της χώρας ότι δεν έχει καμία αίσθηση ευθύνης και πως επιχειρεί ενέργειες απαράδεκτης χειραγώγησης. Παράλληλα, τονίζει ότι ο Ιβάνοφ δεν αγωνίζεται για λύσεις και επισημαίνει «αντί να εμποδίζει το “μακεδονικό” μέλλον και να ωθεί τη χώρα μας στην απομόνωση, είναι καλύτερο να απομονωθεί ο ίδιος από την πολιτική σκηνή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ:

«Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εκφράζει τη λύπη της γιατί ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, στο διάγγελμά του, απέτυχε να ξεπεράσει τη δική του αδυναμία και να δει την προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα μας, με τη συμφωνία που αυτές τις ημέρες οριστικοποιήθηκε και συνάφθηκε μεταξύ των κυβερνήσεων της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν έχει καμία αίσθηση ευθύνης και επιχειρεί ενέργειες απαράδεκτης χειραγώγησης, βλάπτοντας με αυτόν τον τρόπο το κράτος, τους πολίτες και ενεργεί άμεσα ενάντια της ενίσχυσης της “μακεδονικής” ταυτότητας.

Ο Ιβάνοφ δεν αγωνίζεται για λύσεις και δεν εργάζεται για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αυτό είναι για τους πολίτες προτεραιότητα ύψιστου εθνικού συμφέροντος.

Αντί να εμποδίζει το “μακεδονικό” μέλλον και να ωθεί τη χώρα μας στην απομόνωση, είναι καλύτερο να απομονωθεί ο ίδιος ο Ιβάνοφ από την πολιτική σκηνή.

Είμαστε αυτό που είμαστε και τελικά αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους γείτονές μας, τη Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα. Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει και ενισχύει τη “μακεδονική” εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή απάντηση Ζάεφ σε Ιβάνοφ: Kαμία αίσθηση ευθύνης -Καλύτερα να απομονωθεί ο ίδιος, παρά η χώρα "

Aγρια κόντρα Βενιζέλου-Τσακαλώτου: Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια [βίντεο]

Προβληματισμό για το περιεχόμενο της συμφωνίας για το «Σκοπιανό» και την ουσιαστική απάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων και αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαπραγματευτική της τακτική που όπως είπε δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα πριν την απόφαση της ελληνικής Βουλής άσκησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε και σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πορεία της οικονομίας και τα υψηλά πλεονάσματα που προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Ε. Βενιζέλος : «Είναι οικιοθελής επιλογή της κυβέρνησης τα υπερπλεονάσματα για να κάνει αναδιανομή με μικρά πλεονάσματα; Τώρα έγινε και γραπτή δέσμευση έναντι των εταίρων μας. Δεν σας παίρνει κανείς ως σοβαρό διαπραγματευτή όταν δεσμεύεσαι σε υψηλά πλεονάσματα υπονομεύοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης. Τα υπερπλεονάσματα δεν δικαιολογούνται. Αποδεχθήκατε τα υπερπλεονάσματα πριν γίνει η συζήτηση για το χρέος και μάθουμε ποιοι θα είναι οι αναγκαίοι τόκοι για τα επόμενα χρόνια.

Ε. Τσακαλώτος: σηκώνω τα χέρια ψηλά

Ε. Βενιζέλος: σηκώνετε και τα πόδια, δυστυχώς! Ηρεμείστε και παρακολουθείστε. Οχι πολιτική υστερία σε εμένα

Πάντως μετά από την αντιπαράθεση ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την διαγραφή της επίμαχης φράσης από τα πρακτικά της Ολομέλειας.Όμως και ο πρώην υπουργός οικονομικών ο όποιος κατάλαβε ότι είχε βγει εκτός ορίων ζήτησε και αυτός με τη σειρά του η φράση να διαγραφεί από τα πρακτικά.

«Υπάρχει μια σατανική σύμπτωση. Σήμερα που η βουλή συζητά το μνημόνιο μετά το μνημόνιο με μακροχρόνιες δεσμεύσεις που καλύπτουν όλη την επόμενη 4ετία και φθάνουν εως το 2060. Σήμερα όμως κυριαρχεί ένα μεγάλο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής για την ονομασία της γειτονικής χώρας» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι είναι υπερ της εθνικής γραμμής για λύση με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις και με συνταγματική αναθεώρηση της γειτονικής χώρας επισημαίνοντας ωστόσο ότι «Στοιχείο της ενιαίας εθνικής γραμμής του 1993 ήταν και η συνολική αναίρεση του αλυτρωτισμού».

«Θέλω να είμαι δίκαιος και ακριβής χωρίς τακτικισμούς και φόβο πολιτικού κόστους αλλά δεν θα είμαι ανιστόρητος» τόνισε ο ίδιος για να εξηγήσει «Περιμένω να δω το κείμενο της συμφωνίας γιατί ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και να προσθέσει σε άλλο σημείο «η τοποθέτηση πρέπει να είναι υπεύθυνη και να αφορά το σύνολο των ζητημάτων, δηλαδή γλώσσα, ιθαγένεια και τον συγχρονισμό των ενεργειών σε σχέση με ΕΕ και ΝΑΤΟ γιατί πράγματα που γίνονται δεν μπορούν να ξεγίνουν. Δημιουργούν τετελεσμένα». Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση είπε «Η κυβέρνηση ήδη δεσμεύει την χώρα πριν την υπογραφή της συμφωνίας με τον τρόπο που χειρίστηκε την διαπραγμάτευση. Με τον τακτικισμό της προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στην αντιπολίτευση δεν αφήνει περιθώρια βελτιώσεων που χρειάζονται σε ένα κείμενο που νομικά δεν έχει επικυρωθεί αλλά παράγει αποτελέσματα».

«Η Βουλή δυστυχώς θα επαλειφθεί εκ των υστέρων. Όταν θα έχουν διαμορφωθεί νομικές και πολιτικές διατάσεις που δεν θα μπορούν να ανατραπούν κατά την διάρκεια της κύρωσης της συμφωνίας. Η ευθύνη πολιτική και ιστορική ανήκει στην κυβέρνηση. Αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που στηρίζουν τον πρωθυπουργό που συμφωνεί και υπογράφει την συμφωνία» τόνισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε «η σατανική σύμπτωση να συζητάμε σήμερα μεγάλα θέματα οικονομικής πολιτικής και εξωτερικής πολιτικής μου επιβάλλει να θυμίσω ότι από το 2010 εως 2015 ποτέ δεν συνδέσαμε αυτά τα δύο ζητήματα. Ζητώ από την κυβέρνηση να τηρήσει αυτή την αρχή. Δεν με συγκινούν ούτε με ενθουσιάζουν οι δηλώσεις ξένων παραγόντων που τοποθετούνται πριν τοποθετηθεί η Βουλή των Ελλήνων. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η εναγώνια διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για έξοδο από μνημόνια συνδέεται με αυτά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Αναφορικά με την οικονομία ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η το αφήγημα της καθαρής εξόδου έχει καταρρεύσει.

«Σήμερα αναλαμβάνετε την βαριά υποχρέωση της παροχής εγγύησης των περιουσιακών στοιχείων του Υπερταμείου για τα δάνεια 25 δις του ΕΣΜ. Πού είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι προδίδουμε την πατρίδα λόγω αγγλικού δικαίου. Οι κήρυκες του λαϊκισμού που έλεγαν ότι θα γίνει εκτέλεση εις βάρος της περιουσίας και θα φτάσει στην Ακρόπολη; Τώρα καταλαβαίνουν από ποιο δίκαιο διέπεται η συμφωνία που υπογράφουν; Και δεν νιώθουν την παραμικρή ντροπή για όσα έλεγαν αποβλακώνοντας τους εαυτούς τους και τον λαό;» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το επεισόδιο στο 11:50


Διαβάστε Περισσότερα » "Aγρια κόντρα Βενιζέλου-Τσακαλώτου: Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια [βίντεο] "

Επίθεση σε διμοιρία ΜΑΤ στην Πατησίων -Τραυματισμός δύο αστυνομικών

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ στην Πατησίων με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Έγιναν δυο συλλήψεις.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης και όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

«Ενημερωθήκαμε ότι πριν λίγη ώρα τουλάχιστον 100 δίκυκλα με οπαδούς μεγάλης ομάδας διήλθαν από την οδό Πατησίων, όπου επιτέθηκαν στη διμοιρία που εκτελούσε εκεί σταθερή βάρδια. Από τις συμπλοκές υπήρξαν 2 τραυματίες συνάδελφοι, αλλά και 2 συλλήψεις. Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου αφού οι θρασύτατοι χούλιγκαν δεν δίστασαν να επιτεθούν με σφοδρότητα εναντίον των συναδέλφων μας, μέρα μεσημέρι άνευ λόγου και αιτίας. Έχουν φτάσει καταγγελίες στην Ένωσή μας ότι η διμοιρία είτε δεν ενημερώθηκε καν, είτε ενημερώθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν τα μηχανάκια προσεγγίσουν το σημείο της. Αν ισχύει είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και μετά ορισμένοι της Ηγεσίας μιλούν για επαγγελματισμό. Ντροπή!! Περαστικά στους συναδέλφους. Είμαστε στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε νομική ενέργεια αποφασίσουν ότι πρέπει να κάνουν εναντίον του οποιουδήποτε δράστη (φυσικού ή ηθικού αυτουργού)».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση σε διμοιρία ΜΑΤ στην Πατησίων -Τραυματισμός δύο αστυνομικών"

Εισαγγελική έρευνα για δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» στο οποίο, με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό, παρουσιάζονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα.
Ο  προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας, μέσα στις προθεσμίες της αυτόφωρης διαδικασίας.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, μεταξύ των οποίων αυτά της προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας, της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων κ.α.
Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε η πρώτη σελίδα της εφημερίδας με αφορμή την συμφωνία Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την ονομασία της γείτονος. Το πρωτοσέλιδο απεικονίζει φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφανίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος.
Κάτω από τη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου γράφει: «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας». Ο κύριος τίτλος είναι «στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή» ενώ αναφέρεται σε «παράδοση της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους».
Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα, «υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;».
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό»"

Κοινή δήλωση - παρέμβαση από ΕΕ και ΝΑΤΟ για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του ονοματολογικού, χαιρετίζουν με κοινό τους ανακοινωθέν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Με την κοινό τους ανακοινωθέν που εκδόθηκε απόψε, εκφράζουν την ελπίδα ότι «αυτή η μοναδική ευκαιρία επανεκκίνησης της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων δεν θα χαθεί». Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα παράδειγμα για άλλους στο πώς μπορεί να εδραιωθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, επισημαίνουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινή δήλωση - παρέμβαση από ΕΕ και ΝΑΤΟ για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ"

Ολόκληρη η συμφωνία για το Σκοπιανό (pdf)

Ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν Αθήνα και Σκόπια δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης.
Το κείμενο αποτελείται από 20 σελίδες και διανεμήθηκε στους αρχηγούς των κομμάτων. 
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, αναμένεται στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας για να ενημερώσει την Ολομέλεια.
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπονται:
1.Το επίσημο όνομα θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Το σύντομο όνομα θα είναι «Βόρεια Μακεδονία».
2.Η ιθαγένεια θα είναι Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
3.Η επίσημη γλώσσα θα είναι η «μακεδονική γλώσσα» όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας συμφωνίας.
4.Οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας.
5.Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτου θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό τυποποίησης.
Το άρθρο 7 της συμφωνίας αναφέρει:
1.Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και ιστορική κληρονομιά.
2.Αναφορικά με την Ελλάδα, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.
3.Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω εδάφιο (άρθρο 7.2)
4.Η ΠΓΔΜ σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, τα δύο μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής της Ελλάδας.
Στο άρθρο 2 της συμφωνίας προβλέπεται ότι η Ελλάδα δεν θα αντιταχθεί στην ένταξη της γείτονος υπό το νέο όνομα και τις ορολογίες σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς που η Ελλάδα είναι μέλος.
Διαβάστε τι περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, στα ελληνικά και στα αγγλικά:
Online

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολόκληρη η συμφωνία για το Σκοπιανό (pdf)"

Κλειστοί αύριο οι Δ. Περάματος & Κερατσινίου Δραπετσώνας -Αντιδρούν σε διάταξη του Πολυνομοσχεδίου

O Δήμος Περάματος αύριο Πέμπτη 14/06/18, θα παραμείνει κλειστός σε μια άμεση διαμαρτυρία για την ψήφιση αρνητικών διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.

Στις 12.00 μ.μ θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου Αντιπεριφέρειας , Δημάρχου Περάματος και Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ο Δήμος Περάματος διατυπώνει με κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του στο πολυνομοσχέδιο, και συγχρόνως απαιτεί την απόσυρση του άρθρου 70 καθώς και όλων των άρθρων που δίνουν νέες άδειες επέκτασης και εμπορίας.

«Η ρύθμιση αυτή υπονομεύει κάθε χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, και παράλληλα απαξιώνει κάθε έννοια ισονομίας και σεβασμού στους κατοίκους της πόλης μας. Με τη ρύθμιση αυτή καλείται το σύνολο του Περαμαϊκού λαού να ζήσει για 20 και πλέον χρόνια με εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και άλλες περιβαλλοντικά επιζήμιες δραστηριότητες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Για τον ίδιο λόγο θα είναι κλειστός αύριο και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστοί αύριο οι Δ. Περάματος & Κερατσινίου Δραπετσώνας -Αντιδρούν σε διάταξη του Πολυνομοσχεδίου"

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σκοπίων: Τα μνημεία θα φέρουν επεξήγηση ότι είναι ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς

Το μνημείο του «έφιππου πολεμιστή» που έχει τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων θα μετονομασθεί σε αυτό που είναι στην πραγματικότητα : «Μέγας Αλέξανδρος» και θα παρέχονται εξηγήσεις στη βάση του μνημείου όπου θα αναγράφεται: «Μέγας Αλέξανδρος, ως τμήμα της αρχαίας ελληνιστικής περιόδου και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι υπογραμμίζοντας πως το μνημείο αυτό δεν θα κατεδαφιστεί, αλλά θα παραμείνει ως σύμβολο φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Το ίδιο θα συμβεί και με το μνημείο του Φιλίππου Β΄ και το μνημείο της Ολυμπιάδος και όλα τα μνημεία που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Σκόπια 2014».

Όλες οι πιθανές λύσεις για τα μνημεία που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά θα είναι προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα ντρεπόμαστε να αποκαλούμε τα μνημεία με αυτό που στην πραγματικότητα είναι», είπε ο Μποσνιακόβσκι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σκοπίων: Τα μνημεία θα φέρουν επεξήγηση ότι είναι ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς"

Διάγγελμα Ιβάνοφ: Δεν θα υπογράψω αυτό το ταπεινωτικό κείμενο για τα Σκόπια [βίντεο]

Τη διαφωνία του για τη συμφωνία με την Ελλάδα επανέλαβε ακόμη μια φορά στο σημερινό διάγγελμά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, με αυτή την συμφωνία παραβιάζεται η συνταγματική τάξη και διαγράφεται η ιστορία της χώρας του.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος μάλιστα προέβη και σε μια άκρως προκλητική δήλωση για την Ελλάδα, αναφέροντας: «Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία».

Η δήλωσή του:

«Με αυτή τη συμφωνία, η μακεδονική ταυτότητα δεν ενισχύεται και τα ήδη αποκτηθέντα δικαιώματα στα Ηνωμένα Έθνη υποβαθμίζονται. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ηττήθηκε, ενώ η 20ετής ιστορία του ανεξάρτητου κράτους της πΓΔΜ διαγράφεται.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για μια κακή συμφωνία. Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θα προσπαθήσω να επιτύχω μια λύση που δεν θα παραβιάζει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του μακεδονικού λαού. Δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το ταπεινωτικό κείμενο σχετικά με τη συμφωνία. Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία».

Το πρωί, η συνάντηση του Γκιόργκι Ιβάνοφ με τον Ζόραν Ζάεφ είχε απροσδόκητη εξέλιξη καθώς ολοκληρώθηκε μόλις σε δύο λεπτά.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος σταμάτησε τον πρωθυπουργό πριν καν αρχίσει την ενημέρωση για τη συμφωνία. Μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μεταδίδουν πως ο Ιβάνοφ είναι οργισμένος με τη συμφωνία και δεν ήθελε να ακούσει τις λεπτομέρειες.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διάγγελμα Ιβάνοφ: Δεν θα υπογράψω αυτό το ταπεινωτικό κείμενο για τα Σκόπια [βίντεο] "

Χωρίς ταξί και αύριο Πέμπτη η Αθήνα

Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), με τους ιδιοκτήτες ταξί να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το ΣΑΤΑ καταγγέλλει ότι οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό».

«Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του ελληνικού Κράτους, αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη».

Το ΣΑΤΑ υπογράμμισε πως ξεκινά «με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, αλλά όπως τόνισε «δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ταξί και αύριο Πέμπτη η Αθήνα"

Μ. Βορίδης: Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της Ν.Δ. για να πάρουν θέση οι ΑΝΕΛ

Πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου «και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να αναγκαστούν να πάρουν θέση αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει υπογραφή στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ», προανήγγειλε μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης.

«Η Ν.Δ., στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, θα κάνει όλα όσα μπορεί και πρέπει να κάνει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να μην αφήσει να παίζετε και να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

«Και θα έρθουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, εκ των οποίων ουδείς σήμερα λαμβάνει το λόγο - ούτε ένας - θα έρθουν να τοποθετηθούν, ένας - ένας, συντεταγμένα και να μας πουν αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει αυτή την υπογραφή. Και θα δούμε τότε τι εννοεί ο καθένας. Πολύ σύντομα όλα αυτά...», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Βορίδης.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Βορίδης: Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της Ν.Δ. για να πάρουν θέση οι ΑΝΕΛ"

Eπίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Βρέθηκαν όπλο και αλεξίσφαιρo γιλέκo στο σπίτι της 23χρονης

Στην κατοχή της 23χρονης, που συνελήφθη μαζί με έναν 26χρονο άνδρα, για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση χθες, Τρίτη, βρέθηκαν στην οικία της όπλο, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη και ο 26χρονος είναι γνωστοί στον αντεξουσιαστικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία της 23χρονης Ελληνίδας, η οποία συνελήφθη, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

– πιστόλι μάρκας GLOCK,
– Δύο γεμιστήρες,
– 100 φυσίγγια των 9 mm,
– αλεξίσφαιρο γιλέκο,
– θήκη όπλου χειρός και
– Τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Οι δυο συλληφθέντες, που εντοπίστηκαν να κινούνται με μηχανή στην περιοχή των Εξαρχείων, προσήχθησαν χθες στην κρατική ασφάλεια.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σφυριά και μπογιές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απείθεια. Επιπροσθέτως αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της ληστείας, καθώς κατά την εισβολή τους στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, άρπαξαν από τον φύλακα το τσαντάκι του που περιείχε προσωπικά αντικείμενα, καθώς νόμιζαν ότι ήταν αστυνομικός που κουβαλούσε πάνω του όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη είναι πρόσωπο γνωστό στην Κρατική Ασφάλεια καθώς έχει συλληφθεί και προσαχθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Οι ίδιες πηγές λένε ότι φέρεται να ανήκει σε μια ομάδα σκληρού αντιεξουσιαστή, ο οποίος θεωρείται φίλος του Νίκου Μαζιώτη και έχει παραστεί πολλές φορές ως μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκες του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Eπίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Βρέθηκαν όπλο και αλεξίσφαιρo γιλέκo στο σπίτι της 23χρονης"

Ανδ. Λοβέρδος: Να κατατεθεί άμεσα το κείμενο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ

Την κατάθεση από την κυβέρνηση του κειμένου συμφωνίας με την ΠΓΔΜ και τυχόν παραρτημάτων του εντός της ημέρας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Υποσχεθήκατε δια του Πρωθυπουργού στα κόμματα ότι θα τους δώσετε το κείμενο της συμφωνίας. Όχι την απόδοσή του. Αλλά την ίδια τη συμφωνία», τόνισε μιλώντας στη Βουλή.

Όπως είπε, η ΔΗΣΥ έχει κρατήσει πολύ υπεύθυνη στάση έως τώρα διότι θέλει να διαβάσει το γραπτό κείμενο και τα παραρτήματά του αν υπάρχουν.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι «μέχρι και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο κ. Παπαδημούλης θριαμβολογούσε. Θριαμβολογούσε για κάτι για το οποίο δεν έχει λάβει γνώση η Βουλή».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανδ. Λοβέρδος: Να κατατεθεί άμεσα το κείμενο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ"

Σκόπια κατά Μαξίμου για non paper -Είναι ερμηνεία, δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία

Κριτική για το non paper του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την επίτευξη της συμφωνίας, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων.

Μάλιστα, σχολίασε ότι το non paper είναι ερμηνεία και δεν ανταποκρίνεται στους αρχικούς όρους της συμφωνίας.

«Η βάση της συμφωνίας είναι το πώς η Ελλάδα ερμηνεύει και κατανοεί τον όρο Μακεδονία. Και αποδέχθηκαν το πώς εμείς κατανοούμε και ερμηνεύουμε τον όρο Μακεδονία. Μία σαφής διάκριση γίνεται ανάμεσα στο τι σημαίνει Μακεδονία για εκείνους και τι είναι αποδεκτό σε εμάς και τι σημαίνει για εμάς Μακεδονία και είναι αποδεκτό για εκείνους», είπε αρχικά ο Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Μάλιστα, τόνισε «Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες», ενώ συμπλήρωσε ότι η συμφωνία «διατηρεί τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα».

Σε ό,τι αφορά τα σύμβολα, εξήγησε ότι δεν αποτέλεσαν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας και διευκρίνισε ότι ο ύμνος και η σημαία της γειτονικής χώρας δεν θα αλλάξουν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια κατά Μαξίμου για non paper -Είναι ερμηνεία, δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία "

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει "απαράβατη προϋπόθεση" την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ "πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας" προφανώς επειδή θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση. Τώρα που η κυβέρνηση το πέτυχε, η κ. Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης. Είναι προφανές ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα», τονίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Νέα Δημοκρατία σχολίασε με ανακοίνωσή της:

«Ο κ.Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί. Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του.

Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία.

Υ.Γ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Η ΝΔ έχει μπερδευτεί. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις.

Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης"

Παραίτηση Καμμένου από την κυβέρνηση ζητεί ο Νίκος Φίλης

«Οταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί, δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Σχολιάζοντας τη στάση του Πάνου Καμμένου τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του Σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας». Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια ιστορική συμφωνία που μόνο καλά θα φέρει για τη χώρα. Το πρώτο θεσμικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για λύση του Σκοπιανού. Θα σχολιάσω τη θέση Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας».

Ο κ. Φίλης δήλωσε επίσης: «Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής θα είναι σαν μομφή εναντίον του πατέρα του».

Αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τόνισε: «Οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα».

Ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι διολισθαίνει στον εθνικισμό σε αντίθεση με τον πατέρα του που προσπάθησε να λύσει το Σκοπιανό και τον επέκρινε για προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μικροκομματικά παιχνίδια. Είπε επίσης ότι δεν έχουν καμία σημασία όσα λέει ο κ. Λεβέντης (ο οποίος ζήτησε την παραίτηση Παυλόπουλου).

Κατά τα άλλα, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου (2019-2020) μετά το τέλος του προγράμματος. «Ο ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο μεσούσης της διαπραγμάτευσης», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι συνεπές προς τις εξαγγελίες μας, αν το ΔΝΤ δεν μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και δεν γίνει και σοβαρή μείωση του χρέους, να επαναδιαπραγματευτούμε αυτά τα μέτρα. Με το σκοπιανό η ΝΔ στήνει ένα σκληρό πολιτικό παιχνίδι για να επηρεάσει και τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραίτηση Καμμένου από την κυβέρνηση ζητεί ο Νίκος Φίλης"

Μάριος Γεωργιάδης: Τι είναι το Σκοπιανό, μπουγάτσα που θα λήξει; -Ας κρατήσει και 100 και 200 χρόνια

Μπορεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή να αφορά τα προαπαιτούμενα που βρίσκονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο ωστόσο οι τόνοι ανεβαίνουν με αφορμή την χθεσινή συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή τη στάση που κρατάει Νέα Δημοκρατία στην συμφωνία για το θέμα των Σκοπίων.

«Ο Μητσοτάκης θα κατέβει στις εκλογές του 19 με σύνθημα αδιέξοδο σε κάθε διέξοδο. Εμείς λύνουμε ένα πρόβλημα που δημιουργήσατε εσείς και που κρατάει 70 χρόνια. Η Ελλάδα κερδίζει και εσείς βγαίνετε και λέτε με έναν διαστρεβλωμένο δημόσιο λόγο περί υποχώρησης από τα εθνικά δίκαια και λοιπά και λοιπά. 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει το Μακεδονία σκέτο και τώρα θα το αναγνωρίσουν ως βόρεια Μακεδονία αυτό δεν είναι νίκη; Το erga omnes δεν είναι νίκη; Ο πλήρης διαχωρισμός ταυτότητας και γλώσσας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό δεν είναι νίκη; Σκεφτείτε και αποφασίστε».

Λίγο νωρίτερα οι τόνοι ανέβηκαν από την ομιλία του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη οποίος έκανε λόγο για προδοσία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την συμφωνία για το θέμα των Σκοπίων και αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ότι υπόθεση κρατάει 25 χρόνια και πρέπει να λυθεί απάντησε. «Τι έγινε που 25 χρόνια δεν έχει λυθεί. Τι είναι μπουγάτσα που θα λήξει και δεν θα μπορούμε να την φάμε ας κρατήσει και 100 και 200 χρόνια.»

Στις αναφορές Γεωργιάδη αντέδρασαν έντονα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κύριοι Μανιός, Παπαδόπουλος και Σιμορελης οι οποίοι φώναζαν από κάτω «έτσι δε μιλάει ούτε η Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Γεωργιάδης ανταπάντησε «Εσείς είστε χειρότεροι από την χρυσή Αυγή με αυτά που φέρνετε και ψηφίζεται».
Η ένταση ανέβηκε κι άλλο όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης έκανε λόγο για πολιτικούς απατεώνες.
«Ο εθνικισμός ήταν πάντα το καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. Με τέτοιες ιστορίες δεν πρόκειται να κάνουμε συμφωνία με καμιά χώρα. Εάν η προσπάθεια η δικιά μας είναι να κάνουμε πόλεμο τότε όσοι θέλουν να βάλουν το Χακί και να πάνε να πολεμήσουν. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στα Βαλκάνια».

Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε τα όσα του είπε ο κ. Καραγιαννίδης από το κλειστό κύκλωμα στο γραφείο του και λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε στη Βουλή για να του απαντήσει θυμίζοντας τα συνθήματα του ΣυΡιζΑ για γερμανοτσολιάδες και Τσολάκογλου και ρίχνοντας βέλη κατά του Πάνου Καμμένου.

«Όσοι δε συμφωνούν με τον ΣυΡιζΑ είναι εθνικιστές; Εμείς είμαστε δημοκράτες και αγαπάμε τη χώρα μας παραπάνω από την καρέκλα.

Οι εκφράσεις Τσολάκογλου, γερμανοτσολιάδες και στα τέσσερα ήταν δικές τους, τότε ήταν άγιοι; Αν ήταν άγιοι να πάνε σε μοναστήρι να μονάσουν. Τωρα ξαφνικά είμαστε εθνικιστές επειδή υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Ποιος είπε για πόλεμο και για τα Χακί; Ο κ. Καραγιαννίδης ας ψάξει μέσα στα στελέχη της κυβέρνησης ποιοι φορούν τα Χακί και κάνουν φιγούρα»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάριος Γεωργιάδης: Τι είναι το Σκοπιανό, μπουγάτσα που θα λήξει; -Ας κρατήσει και 100 και 200 χρόνια "

Κατσίκης (ΑΝΕΛ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία για το Σκοπιανό

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία για το Σκοπιανό με συμφωνία πρωθυπουργών και υπουργών Εξωτερικών διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6
 ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «εθνική ήττα» προσθέτοντας ότι «συντελείται πολιτικό και εθνικό λάθος για να μην το πω εγκλημα».

«Παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος γιατί αυτό αναφέρεται στην εθνική μας κληρονομιά που δεν μπορεί να γίνεται δώρο» συνέχισε ο κ. Κατσίκης τονίζοντας ότι με τη συμφωνία ο Βορράς της Ελλάδας γίνεται νότια Μακεδονία.

«Πώς μια συμφωνία συνάπτεται μεταξύ δύο πρωθυπουργών χωρίς κύρωση από τα δύο κοινοβούλια;» αναρωτήθηκε ο κ. Κατσίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία «δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην τελική της φάση προκειμένου να υπάρξει επικύρωσή της από τη Βουλή».

«Αν στην αδόκητο περίπτωση αυτό έρθει στη Βουλή πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα περάσει όχι μόνο γιατί εμείς θα καταψηφίσουμε αλλά και γιατί δεν θα έχει τη στήριξη από τις άλλες δυνάμεις για να περάσει» πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, πάντως, αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης απαντώντας στο σχετικό ερώτημα: «είχαμε μια πλειάδα νομοσχεδίων όπως αυτά για τα ομόφυλα ζευγάρ, την αποτέφρωση νεκρών κ.α. Αυτά ποιοι τα στήριξαν; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα στήριξαν. Αυτοί θα κάνουν τη μομφή;».

Επανέλαβε, τέλος, ότι οι ΑΝΕΛ «για δύο λόγους κάναμε τη συγκυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατσίκης (ΑΝΕΛ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία για το Σκοπιανό"

Μίκης Θεοδωράκης: Μετά το «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα εκείνο που πονάει πιο πολύ είναι η μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα

Νέα ηχηρή παρέμβαση έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά τη συμφωνία στο Σκοπιανό, κάνοντας λόγο για «ιστορική ήττα και εθνική μειοδοσία».

«Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του λαού μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και προσθέτει:«Μετά από αυτό το μεγάλο 'ΝΑΙ' του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».

Αναλυτικά το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη:

Το Μεγάλο «ΝΑΙ»
12.06.2018

Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.

Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Αθήνα, 12.6.2018

Μίκης Θεοδωράκης
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίκης Θεοδωράκης: Μετά το «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα εκείνο που πονάει πιο πολύ είναι η μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα"

ΠΓΔΜ: Κόντρα Ζάεφ-Ιβάνοφ για τη συμφωνία

Μόλις δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, με τον τελευταίο να διακόπτει τη συζήτηση, σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας «ΜΙΑ», o Σκοπιανός πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο των Σκοπίων, προκειμένου να παρουσιάσουν στον κ. Ιβάνοφ τη συμφωνία για το ονοματολογικό.

Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημειώνει ότι ο Γκιόργκι Ιβάνοφ «αποχώρησε από τη συνάντηση και αρνήθηκε να συζητήσει τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας».

«Οι πολίτες επιτέλους έχουν την ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει να πάρουν τη σωστή απόφαση για το μέλλον της "Μακεδονίας" μας» καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της γείτονος.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΓΔΜ: Κόντρα Ζάεφ-Ιβάνοφ για τη συμφωνία"

Καλάβρυτα: Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες λόγω Σκοπιανού με εντολή Αμβρόσιου

Οργή και αγανάκτηση για την «αρνητική για τη χώρα μας και τον απανταχού Ελληνισμό εξέλιξη» εκφράζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, μετά τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για το «Βόρεια Μακεδονία».

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έδωσε εντολή να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών στην Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα μέχρι και το προσεχές Σάββατο από τις 11 έως της 11.15 το πρωί.

«Αδυνατούμε να δεχθούμε να χαρίζουν οι Έλληνες κυβερνώντες το όνομα της Μακεδονίας μας σε κάποιο άλλο κράτος», επισημαίνει σε ανακοίνωσή που δημοσίευσε στο ιστολόγιό του ο Μητροπολίτης, κάνοντας λόγο για «την προδοσία της Μακεδονίας μας».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου αναφέρει:

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Ανακοινώθηκε, δυστυχώς, η «συμφωνία» για την ονομασία των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία»! Το γεγονός αυτό πλημμυρίζει με οργή και αγανάκτηση την ψυχή μας, φαντάζομαι δε, ότι το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή κάθε γνήσιου Έλληνα! Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να κυριαρχήσουν στην ψυχή μας!

Έτσι, λοιπόν, επαληθεύθηκε η προαναγγελία, στην οποία είχαμε προβεί στις 7 Ιουνίου με την ανάρτησή μας στο προσωπικό μας blog: «mkka.blofspot.com».
Την παραθέτουμε καί σήμερα.

ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΜΗ ΑΛΗΘΕΥΗ!
ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ!

_________Αναγνώσαμε και με κάθε επιφύλαξη αναδημοσιεύουμε την παρακάτω αναγγελία, ότι δηλ. σήμερα η αύριο επίκειται η παράδοση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο κρατίδιο των Σκοπίων!
______Ευχόμεθα, η είδησις να μην είναι αληθής! Τα πράγματα θα το αποδείξουν! Οπωσδήποτε όμως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ έχει πουληθή! Αργά ή γρήγορα το εθνικό αυτό έγκλημα θα πραγματοποιηθή! Και τότε θα αποδειχθή για μια ακόμη φορά, ότι οι άθεοι και οι αριστερόστροφοι πολιτικοί δεν νοιώθουν μέσα τους την έννοιαν της Πατρίδος. _____Κύριε, σώσον τους ευσεβείς! Κύριε, σώσον την Ελλάδα μας!

Αίγιον, 7 Ιουνίου 2018

Ξαφνικά, λοιπόν, αργά το βράδυ σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου ε.ἔ. ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας. Της χαρίζουμε το όνομα «Severna Makenonija» (δηλ. Βόρεια Μακεδονία), πράγμα το οποίον επιβεβαίωσε μέσω διαγγέλματός του στον Ελληνικό Λαό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Μή Υπέρμαχος των Ιερών και των Οσίων της Φυλής μας κ. Αλέξιος Τσίπρας!

Δεν μπορούμε, λοιπόν, να μην εκφράσουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για αυτή την αρνητική για τη Χώρα μας και τον απανταχού Ελληνισμό, εξέλιξη. Αδυνατούμε να δεχθούμε να χαρίζουν οι Έλληνες κυβερνώντες το όνομα της Μακεδονίας μας σε κάποιο άλλο κράτος. Οι Έλληνες σε διαδηλώσεις, που πραγματοποίησαν μόλις προ πέντε ημερών σε τριάντα (30) περίπου πόλεις της Μακεδονίας μας, γενικώς της Βορείου Ελλάδος, βροντοφώναξαν: ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ! Αδυνατούμε, λοιπόν, να δεχθούμε να βαφτίζουν τα Σκόπια Μακεδονικό Έθνος! Να βαφτίζουν επίσης τη γλώσσα τους «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!». Αδυνατούμε να αποδεχθούμε αυτό το εθνικό μας ξεπούλημα, δηλ. αυτοί από εδώ καί πέρα να ονομάζονται Βόρειοι Μακεδόνες! Με άλλα λόγια απ΄ εδώ και εμπρός εμείς δεν θα είμεθα οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ, οι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ, οι ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! Ξεπουλάμε την μοναδικότητά μας, ξεπουλάμε την ιστορία μας, ξεπουλάμε τον Μέγα Αλέξανδρο, το καμάρι της Φυλής μας, και εφ’ εξής κάποιοι θα μας θεωρούν ως πολίτες της ΝΟΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Δέχεσθε, λοιπόν, αυτή, να είναι εφ’ εξής η ΒΛΑΣΦΗΜΗ και ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ μας; Θα δεχθούμε, λοιπόν, αυτή την εθνική ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ;

Και όμως η λαϊκή εντολή, όπως αυτή εκφράσθηκε στα τόσα Συλλαλητήρια, που έγιναν, είναι αντίθετη σε όλα αυτά! Η λαϊκή εντολή, που εκφράσθηκε από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και των άλλων πόλεων προσφάτως υπήρξε ξεκάθαρη! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Δεν είναι, λοιπόν, ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗ!

Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, με πρωτοστατούντες τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες κάθε περιοχής, τα οποία ξεχύθηκαν στους δρόμους, βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο προδοτικό ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας. Στην εθνική αυτή εξέγερση ἤμασταν από τούς πρώτους, που ξεσηκώθηκαν εδώ στο Αίγιο, στην ιστορική Βοστίτσα μας! Ακόμη και το ιερό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας είχαμε μεταφέρει στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγαλειώδη Σύναξη των Αθηνών!

Σταθερά, λοιπόν, και χωρίς μετεωρισμούς και αμφιβολίες ο Ελληνικός Λαός με έργα και λόγια τραγούδησε όσο πιο δυνατά μπορούσε το τραγούδι μας «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα…», ώστε να το ακούσουν οι Πολιτικοί μας και να μη προβούν στην Προδοσία της Πατρίδος μας!

Δυστυχώς, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε διαφορετική άποψη. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις προδοτικές κινήσεις της, αφήνοντας έτσι τους Έλληνες απροστάτευτους από τις ξενικές επεμβάσεις και επιρροές! Το γεγονός αυτό και μόνο συνιστά ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Καθώς αποδείχθηκε πλέον, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ Κοτζιᾶς, ενεργώντας κάτω από τις μυστικές οδηγίες και εντολές του Πρωθυ-πουργοῦ, ξεπούλησε την Μακεδονία μας, αγνοώντας προκλητικά τις θυσίες των προγόνων μας.

Πρέπει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να καταλάβουν, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, τα εξής:

1. Πρώτον: Η Ελλάδα είναι μία και ενωμένη και θα παραμείνει πάντα ακέραιη και αδιάσπαστη Χώρα!
2. Δεύτερον: Η Μακεδονία είναι μία, είναι Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη!
3. Τρίτον: Όταν εκατομμύρια Ελλήνων μιλούν με ένα στόμα και μια φωνή, οι υπηρετούντες τον Λαό πρέπει όχι μόνο ν’ ακούν αλλά και να υπακούουν στα κελεύσματα του. Αλλοιώς γίνονται Προδότες!

Πεποίθησή μας είναι πως οι Έλληνες πρέπει να δείξουμε σ’ όλο τον κόσμο, ότι στις μάχες, όταν αυτές αφορούν την Πατρίδα μας, είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά! Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει!

Εξ ονόματος, λοιπόν, όλων αυτών των Ελλήνων, των γνήσιων πατριωτών, που αντιδρούν στις αδικίες, την ξένη κηδεμονία και την ξένη εκμετάλλευση, αποφασίσαμε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από αύριο Τετάτη πρωϊ οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου να χτυπούν πένθιμα, μόνο και μόνο για να εκφράσουμε δημοσίως, ότι η ψυχή μας πενθεί για την συντελούμενη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Οι Καμπάνες θα κτυπούν κάθε πρωΐ από τίς 11.00 έως τις 11.15’ μέχρι και το προσεχές Σάββατο 16 Ιουνίου!

Αδελφοί μου Έλληνες ξυπνάτε! Η φιλτάτη μας Πατρίδα ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ! ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ! ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ!

Σκεφθείτε: Μήπως άραγε οι ΜΕΓΑΛΟΙ της ΓΗΣ, οι οποίοι οικονομικώς πλέον μας έχουν ήδη αιχμαλωτίσει, αλλά και με τα κύματα των Μεταναστών συνεχώς μας εκτοπίζουν, μήπως, λέγω θέλουν να μας διαλύσουν; Μήπως θέλουν να περιορίσουν τα σύνορα της Ελλάδος από τον Ισθμό της Κορίνθου και κάτω, όπως λέγεται; Στοχασθείτε!

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλάβρυτα: Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες λόγω Σκοπιανού με εντολή Αμβρόσιου"

Την παραίτηση Παυλόπουλου για να μην κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία ζητά ο Φράγκος Φραγκούλης

Στην πρώτη του αντίδραση μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός υπ. Άμυνας, στρατηγός εν αποστρατεία, Φράγκος Φραγκούλης, , κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να παραιτηθεί, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραιτηθεί άμεσα εάν διαφωνεί και να προκηρυχθούν εκλογές, ίδε Άρθρο 49 του Συντάγματος, παράγραφος 1. Άλλως να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε παραίτηση» υποστήριξε μιλώντας στο SigmaLive.

Πρόσθεσε δε ότι «οφείλουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος να φύγει από την συγκυβέρνηση και να γίνει πρόταση μομφής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έτσι απλά. Εγκαλείτε τους πρόθυμους διά προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας! Οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος πρέπει, επίσης, πρώτοι να παραιτηθούν και να προκαλέσουν εκλογές».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Την παραίτηση Παυλόπουλου για να μην κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία ζητά ο Φράγκος Φραγκούλης"

Βίντεο: Όταν ο Καμμένος έλεγε ότι «είμαστε η εγγύηση για να μην διαπραγματευτεί κανένας Τσίπρας το όνομα της Μακεδονίας»

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τον Δεκέμβριο του 2014 - λίγες ημέρες, δηλαδή, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 - με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει από τη Θεσσαλονίκη ότι «θα είμαστε η εγγύηση ώστε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος και κανένας Τσίπρας να μην διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας».

Τότε, μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και μετέπειτα κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα έλεγε επίσης ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν δεχόμαστε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό».

Ζητούσε, δε, και εκλογές λέγοντας ότι «είναι σαφές ότι ο λαός απαιτεί εκλογές και δεν μπορεί να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, για μια κυβέρνηση που έχει δώσει ανοιχτή εντολή στον κ. Νίμιτς τα Σκόπια να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία».

«Ο λαός απαιτεί εκλογές γιατί η κυβέρνηση παραδίδει τα ιερά και τα όσια» έλεγε τότε ο σημερινός υπουργός Άμυνας.

Δειτε το βίντεο από τον Δεκέμβριο του 2014:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Όταν ο Καμμένος έλεγε ότι «είμαστε η εγγύηση για να μην διαπραγματευτεί κανένας Τσίπρας το όνομα της Μακεδονίας»"

Στάση εργασίας σε Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη

Στάση εργασίας στα Λεωφορεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 μεταξύ 12:00 – 17:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 18:00 ή και αργότερα.

Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του Αεροδρομίου.

Το μετρό θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Την ίδια μέρα, τα Τρόλεϊ δεν θα κινούνται μεταξύ 12:00 – 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 17:00 ή αργότερα.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας σε Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη"

Συλλαλητήριο συνταξιούχων το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου διοργανώνει σήμερα στις 07:00 το απόγευμα το Εναίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις στην πλατεία Συντάγματος, καταγγέλλοντας «την πρωτοφανή κυβερνητική αναλγησία απέναντι στους συνταξιούχους που έχουν οδηγηθεί σε πλήρη φτωχοποίηση».

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ «η αφαίμαξη στους συνταξιούχους από τις μνημονιακές περικοπές ανέρχεται στα 68 δισ. ευρώ», χωρίς όπως αναφέρεται να συνυπολογιστούν τα 3 δισ. ευρώ από το 2019 με την μείωση της προσωπικής διαφοράς και η μείωση του αφορολογήτου από το 2020. Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη, ότι «με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου (4ο κρυφού μνημονίου) στη Βουλή έπεσαν οι μάσκες. Η δήθεν πολυδιαφημιζόμενη καθαρή έξοδος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια θύελλα νέων μέτρων και περικοπών από το 2019, που συνθλίβουν την οικονομία, την ανάπτυξη, και την κοινωνία».

Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση για «εξαπάτηση των συνταξιούχων, για θρασύτατο και ανήθικο εμπαιγμό», προσθέτοντας ότι «χωρίς τσίπα και ντροπή στέλνουν τους συνταξιούχους στον Καιάδα». Καλεί δε τα κόμματα που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο «να δεσμευτούν συγχρόνως από τώρα με την καταψήφιση, ότι θα καταργήσουν τις σχετικές διατάξεις για τις περικοπές των συντάξεων, σε περίπτωση που αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο συνταξιούχων το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος"

Μαξίμου κατά Σαμαρά: Υπονομεύει τις συνταγματικές εξουσίες του ΠτΔ

Σφοδρή κριτική εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος νωρίτερα, εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση και στην ανακοίνωση του, σημείωσε:

«Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου.

Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου κατά Σαμαρά: Υπονομεύει τις συνταγματικές εξουσίες του ΠτΔ"

Μαζεύει υπογραφές για πρόταση μομφής η ΝΔ

Φουντώνουν τα σενάρια για κατάθεση πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η Πειραιώς έχει ήδη αρχίσει και μαζεύει υπογραφές βουλευτών για να στηρίξει την πρόταση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η πρόταση μομφής να κατατεθεί ακόμη και σήμερα.

Τα σενάρια άρχισαν να διακινούνται από νωρίς το πρωί, ενώ η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φαίνεται πως έγινε η θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Η ΝΔ, πέραν των προβλημάτων που εντοπίζει στη συμφωνία, αμφισβητεί και τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης να την υπογράψει από τη στιγμή που δεν την δέχεται ο ένας από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ο Πάνος Καμμένος.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μυστική διπλωματία και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ενίσχυσης των δυνάμεων του κάλπικου εθνικισμού.

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ εξετάζει τη θέση της με βάση το τελικό κείμενο της συμφωνίας, ενώ την Παρασκευή ο αρχηγός της ΝΔ και ο πρωθυπουργός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη συζήτηση στη Βουλή.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζεύει υπογραφές για πρόταση μομφής η ΝΔ"

Σαμαράς: Ταπεινωτικός συμβιβασμός, έδωσαν την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια!

«Δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία. Είναι ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός» επισημαίνει σε δήλωσή του για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ για μετονομασία της γετονκής χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς επικρίνει τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Προκόπη Παυλόπουλο υπογραμμίζοντας ότι «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»…
Ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι "το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια"»

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζει: «Τώρα δεν έδωσαν μόνο το όνομα. Έδωσαν και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια! Φαλκιδεύοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς».

Διαβάστε τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

«Δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία.
Είναι ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.
Οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του Ελληνικού λαού.

Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»…
Ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».

Τώρα δεν έδωσαν μόνο το όνομα.
Έδωσαν και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια!
Φαλκιδεύοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς.
Δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον.
Και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους!».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Ταπεινωτικός συμβιβασμός, έδωσαν την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια!"

Μακεδονικό: Επίθεση «Μακελειού» σε Παυλόπουλο, Τσίπρα, Κοτζιά

Επίθεση χωρίς προηγούμενο εξαπολύει η εφημερίδα «Μακελειό» κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Με κεντρικό τίτλο «ΣΤΑ 8 ΜΕΤΡΑ σαν τον Μπελογιάννη. Σε καιρό πολέμου οι προδότες εκτελούνται, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Τα ανδρείκελα του δοσιλογισμού παρέδωσαν την Μακεδονία μας στους αλβανο-σλαβους με την ψευδεπίγραφη ονομασία «βόρεια Μακεδονία». Υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ;

makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακεδονικό: Επίθεση «Μακελειού» σε Παυλόπουλο, Τσίπρα, Κοτζιά"

Φάιλμπριφ: Δεδομένη η περικοπή των συντάξεων

Η όποια παρέμβαση στα μέτρα για τις συντάξεις, ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος, θα πρέπει να αποφασιστεί μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Το μήνυμα αυτό στέλνει ο επικεφαλής του EWG Χανς Φάιλμπριφ, απαντώντας εμμέσως στην εξαγγελία της κυβέρνησης ότι ενδεχομένως θα προβεί σε ελάφρυνση των περικοπών στη μεταπρογραμματική περίοδο.

«Δεν θα φτάσουμε στον Ιούλιο, είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε συμφωνία στο επόμενο Eurogroup», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φάιλμπριφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχει ζητηθεί», είναι η απάντησή του, αναφορικά με το σενάριο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής. «Θα ήταν καλή, χωρίς να είναι αναγκαία», τόνισε ο επικεφαλής του EWG, ως προς την ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος του ΔΝΤ. Σε κάθε περίπτωση, «το Ταμείο θα αναμειγνύεται στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» είπε.

«Καμία αντιστρεψιμότητα των μεταρρυθμίσεων», επανέλαβε ο κ. Φάιλμπριφ. Στο πλαίσιο αυτό, δεν εξαίρεσε και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα: «έχουμε συμφωνήσει - 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η τελευταία εκταμίευση του προγράμματος αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 11 και 12 δις, υπογραμμίζοντας ότι έγκειται στο Eurogroup να αποφασίσει το ποσό στο οποίο θα διαμορφωθεί συνολικά το αποθεματικό για τη μεταπρογραμματική περίοδο.

Επιπλέον, ο κ. Φάιλμπριφ έκανε έκδηλη τη δυσαρέσκεια της Ευρωζώνης για την υπόθεση Γεωργίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσημης τοποθέτησης του Eurogroup.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Φάιλμπριφ: Δεδομένη η περικοπή των συντάξεων"

Σκοπιανό: Με τρεις κινήσεις κλιμακώνει τις αντιδράσεις της η ΝΔ

Βήμα βήμα κλιμακώνει η αξιωματική αντιπολίτευση την αντίδραση της στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό, προτάσσοντας της ζήτημα της έλλειψης πολιτικής νομιμοποίησης για την υπογραφή από την κυβέρνηση ενός τόσο δεσμευτικού για τη χώρα κειμένου.

Η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρότρυνση προς τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο στη Βουλή προτού να υπογραφεί από την κυβέρνηση, «ώστε να διαπιστωθεί εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της» ήταν η πρώτη κίνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.



Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι η Βουλή πρέπει να ψηφίσει για τη συμφωνία πριν από την υπογραφή της και στο πλαίσιο αυτό επικαλείται το προηγούμενο του Ιουλίου του 2015 όταν μετά το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζήτησε και έλαβε από το ελληνικό Κοινοβούλιο εξουσιοδότηση «για τη διαπραγμάτευση και σύναψη σύμβασης μρ τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Το προηγούμενο εκείνης της εξουσιοδότησης, που είχε πάρει τη μορφή νομοσχεδίου με ένα άρθρο και είχε εγκριθεί από τη συντριπτική πλειονότητα της Βουλής (όλα τα κόμμα εκτός από τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ) μπορεί να ακολουθηθεί και σε αυτή την περίπτωση υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι έτσι θα φανεί αν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να υπογράψει.

Στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αφήνουν να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει η τρίτη κατά σειράν δυνατότητα που έχει στην κοινοβουλευτική της φαρέτρα η αξιωματική αντιπολίτευση και είναι η υποβολή πρόταση μορφής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανό: Με τρεις κινήσεις κλιμακώνει τις αντιδράσεις της η ΝΔ"

Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Η επιτήρηση θα είναι «αυστηρότερη και πιο ολοκληρωμένη» απ' ό,τι σε άλλες χώρες

Μήνυμα ότι ο μόνος τρόπος για την πλήρη ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών είναι μία διαρκής δέσμευση για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, το βράδυ της Τρίτης.

Με αυτό το σχόλιο, ο κ. Ρέγκλινγκ τοποθετήθηκε για το θέμα της πρόσβασης της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές -ενώπιον του ακροατηρίου της εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών- και με δεδομένη την πρόσφατη αναταραχή λόγω Ιταλίας. "Η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές παραμένει εύθραυστη" τόνισε.

Για το χρέος, ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να υπάρξει μία συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελαφρύνσης στο Eurogroup, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο.

Στο κεφάλαιο της "μετα-προγραμματικής διευθέτησης", ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι στην Ελλάδα η επιτήρηση θα είναι "αυστηρότερη και πιο ολοκληρωμένη απ' ό,τι σε άλλες χώρες που βρέθηκαν σε πρόγραμμα".

Στην ομιλία του, ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα πέτυχε η Ελλάδα στη διάρκεια του τρίτου προγράμματος, χωρίς να παραλείψει επισημάνσεις για όσα απομένουν να ολοκληρωθούν έως τις 20 Αυγούστου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Η επιτήρηση θα είναι «αυστηρότερη και πιο ολοκληρωμένη» απ' ό,τι σε άλλες χώρες"

Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες -Δείτε αναλυτικά [pdf]

Τις νέες αντικειμενικές αξίες ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η συνολική εικόνα για την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης σε σύνολο 10.216 ζωνών, είναι η εξής:
  • Σε 2.122 μειώθηκαν
  • Σε 4.302 έμειναν σταθερές
  • Σε 3.792 αυξήθηκαν 
Επίσης, με την τροπολογία για την προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ διευρύνεται το άνω όριο του πρώτου κλιμακίου του κύριου φόρου από τα 500 στα 550 ευρώ και του τρίτου από τα 1000 στα 1050 ευρώ. Επιπλέον αυξάνεται το αφορολόγητο όριο για το συμπληρωματικό φόρο από τα 200.000 ευρώ στα 250.000 ευρώ.
Αυξημένος ΕΝΦΙΑ για 946.671 ιδιοκτήτες ακινήτων
Με βάση τις νέες τιμές και τις παραπάνω αλλαγές έγινε προσομοίωση της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2018. Σύμφωνα με αυτήν:
Μειωμένα θα είναι τα εκκαθαριστικά για 1.470.962 ή το 23% των φυσικών προσώπων.
Αμετάβλητα για 3.995.181 ή το 62%.
Ελάχιστη αύξηση από ένα έως 50 ευρώ (12 ευρώ κατά μέσο όρο) θα έχουν τα εκκαθαριστικά για 737.709 ή το 12%.
Αύξηση από 50 έως 200 ευρώ, θα έχουν τα εκκαθαριστικά 160.001 φυσικών προσώπων ή το 2,3%.
Mόνο για το 0,7% ή 48.961 φορολογούμενους θα προκύψει αύξηση πάνω από 200 ευρώ.
Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι το 97% των φυσικών προσώπων θα έχουν εκκαθαριστικά μειωμένα, αμετάβλητα ή με οριακή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα για τα νομικά πρόσωπα, καθώς το 91% θα δει εκκαθαριστικά μειωμένα (61%), σταθερά (25%) ή αυξημένα έως 50 ευρώ (5%).
Τέλος, επισημαίνεται ότι με την ίδια τροπολογία ορίζεται ως ημερομηνία της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ το τέλος Ιανουαρίου, αντί του Δεκεμβρίου που ίσχυε από την έκδοση του νόμου και ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο.
Δείτε πώς διαμορφώνονται οι τιμές όπως δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες -Δείτε αναλυτικά [pdf] "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news