facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Συμφωνία την Τρίτη «βλέπει» ο Ζάεφ

Οριστική συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αύριο Τρίτη «βλέπει» ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του, ο κ. Ζάεφ επεσήμανε ότι ήταν από την αρχή αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης και πρόσθεσε πως πιθανότατα αύριο η αισιοδοξία του θα επαληθευτεί.

Όπως υπογράμμισε, τελικός στόχος είναι μια δίκαιη συμφωνία βασισμένη σε γεγονότα, που θα βάλει τη χώρα του στο τραπέζι του διαλόγου με όλες τις δυτικές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζάεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα «ανοίγοντας» τον δρόμο για την επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης του Σκοπιανού.

Η επικοινωνία των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα - Ζόραν Ζάεφ έγινε σε καλό κλίμα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν και νέα επικοινωνία αύριο το πρωί.

Η σημερινή αλλά και η αυριανή επικοινωνία, επί της ουσίας, υποδηλώνουν τη δρομολόγηση εξελίξεων στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η Αθήνα επιμένει σε λύση με σύνθετη ονομασία, ίδια για εσωτερικό και εξωτερικό, με παράλληλη αφαίρεση των αλυτρωτικών βλέψεων και αλλαγή του συντάγματος.

Από την πλευρά της ΠΓΔΜ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ζάεφ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι στη σημερινή επικοινωνία συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία την Τρίτη «βλέπει» ο Ζάεφ"

Παραδόθηκε ο 34χρονος που σκότωσε την 13χρονη Ρομά στην Αμφισσα

Παραδόθηκε 34χρονος επιχειρηματίας που είχε πυροβολήσει σε καταυλισμό τσιγγάνων στην Αμφισσα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια 13χρονη Ρομά, προκαλώντας μεγάλες εντάσεις στην περιοχή.

Ο δράστης παραδόθηκε και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης από τις 4 Ιουνίου.

Ο 34χρονος επιχειρηματίας μετά το φονικό εγκατάλειψε την περιοχή και εξαφανίστηκε προκειμένου να αποφύγει όχι τόσο τη σύλληψη, αλλά το λιντσάρισμα από τους εξαγριωμένους Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έφτασε στο Α.Τ. μετά από συνεννόηση του συνηγόρου του με τις δικαστικές αρχές.

Οπως μεταδίδει το dete.gr o ποινικολόγος Πέτρος Μαντούβαλος με πρωτοβουλία του για να σταματήσει η βεντέτα στη Φωκίδα, παρέδωσε σε συνεννόηση με τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές τον φερόμενο ως δράστη , της ανθρωποκτονίας της 13χρονης στην Άμφισσα, Παρασκευά Κ. τον οποίον μετακίνησε με το όχημά του στο σημείο αυθόρμητης παράδοσης του στους αστυνομικούς.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδόθηκε ο 34χρονος που σκότωσε την 13χρονη Ρομά στην Αμφισσα "

Κεραυνοί Φίλη: Τα αντίμετρα δεν αφορούν όσους πλήττονται

Κεραυνούς κατά της οικονομικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης. 
Ο κ. Φίλης θέλοντας να ερμηνεύσει με τη δική του λογική τα όσα είχε πει νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε: «Η λιτότητα θα συνεχιστεί το είπε και ο υπουργος Οικονομικών. Λιγότερη αλλά λιτότητα. Ηταν ειλικρινής ο κ. Τσακαλώτος. Η αναγκαία υπέρβαση της λιτότητας προϋποθέτει κινήσεις και εντός της χώρας μας και στην Ευρώπη που να ανατρέπουν τον πυρήνα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στις οποίες έχει καταδικαστεί η χώρα μας με τα μνημόνια».
Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τα αντίμετρα εάν εφαρμοστούν
Ο κ. Φίλης προχωρήσει ένα βήμα επιπλέον λέγοντας ότι η λιτότητα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους με τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ενώ ανέφερε πως τα αντίμετρα εάν και εφόσον ισχύσουν δεν θα αφορούν αυτούς που πλήττονται.
«Η λιτότητα συνεχίζεται γιατί υπάρχει μείωση εισοδημάτων που αφορούν τους συνταξιούχους αλλά και τους έμμισθους με την μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων. Υπάρχουν βέβαια αντίμετρα αλλά δεν αφορούν τους ίδιους αφορούν άλλους. Ο φορολογούμενος που θα χάσει από τη μείωση του αφορολόγητου και ο συνταξιούχος που θα χάσει από την μείωση των συντάξεων δεν πρόκειται να πάρει τα αντίμετρα εάν και εφόσον εφαρμοστούν όπως λέει κυβέρνηση θα τα πάρουν άλλοι».
Τα υψηλά πλεονάσματα θα συρρικνώσουν κι άλλο το εισόδημα της χώρας
Επικριτικός ήταν ο πρώην υπουργός και για τα υψηλά πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια λέγοντας πως αυτά θα προκαλέσουν ύφεση και συρρίκνωση των εισοδημάτων.
«Τα πλεονάσματα είναι αφαίρεση ενός ποσού που παράγεται στη χώρα μας και θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη. Και από κει θα έχουμε συρρίκνωση και ύφεση. Επίσης δεν γίνεται να μην υπάρχουν δημόσιες επενδύσεις» .
Να μειωθεί ο Φ.Π.Α. και όχι η φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις
Ο κ. Φίλης επανέλαβε την άποψη του ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική μείωση του χρέους και όχι απλή παράταση ενώ τάχθηκε κατά της μείωσης της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και ζήτησε να υπάρξει οριζόντια μείωση στο Φ.Π.Α.
«Χωρίς ρύθμιση χρέους όχι παράταση είναι δύσκολο να υπάρξει μεγάλη ιδιωτική επένδυση στη χώρα. Μήπως η μείωση του ΦΠΑ θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της φορολογίας αφού αφορά όλους τους φορολογούμενους. Δεν είναι δίκαιη η ανάπτυξη όταν τσακίζουμε το αφορολόγητο και μειώνουμε το φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις από 29% στο 26%».
Η λογική με την οποία ψηφίστηκε η μείωση συντάξεων και αφορολόγητου σήμερα δεν ισχύει
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Φιλη για τα μέτρα που έχει ψηφίσει κυβέρνηση όσον αφορά την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου λέγοντας πως αυτά ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση αλλά το σκεπτικό με το οποίο ψηφίστηκαν δεν ισχύει πια και το ΔΝΤ έχει διαψευστεί
«Πρέπει να γίνουν και μονομερείς ενέργειες εφόσον το επιτρέπει οικονομία μας. Πέρυσι ψηφίσαμε τα μονομερή μέτρα για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους με ένα σκεπτικό αυτό δεν ισχύει φέτος διαψεύσθηκε το ΔΝΤ. Αργότερα Τι σημαίνει αργότερα να το δούμε πότε είναι αυτό το αργότερα».
Το υπερταμείο μετέτρεψε την Ελλάδα στην αποικία χρέους
Βαριές ήταν οι κουβέντες του πρώην υπουργού και για το υπερταμείο που έχει νομοθετήσει κυβέρνηση λέγοντας πως αυτό καθιστά την Ελλάδα αποικία χρέους και κάποια στιγμή πρέπει να ζητηθεί η κατάργηση του.
«Το υπερταμειο συνιστά αποικία χρέους. Πρέπει όταν βελτιωθούν τα οικονομικά να ζητήσουμε την κατάργηση του», ανέφερε.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραυνοί Φίλη: Τα αντίμετρα δεν αφορούν όσους πλήττονται "

Απειλεί εκ νέου η Άγκυρα για τους «οκτώ»: Όπου και να πάτε, θα σας βρούμε - Δεν υπάρχει διαφυγή!

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους δικάσουμε» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχολιάζοντας εκ νέου την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Όπως είπε, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της και η Ελλάδα δεν πρέπει να προσβληθεί από αυτό.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι, μετά την απελευθέρωση των «οκτώ» στην Ελλάδα, η Τουρκία «πάγωσε» τη συμφωνία που είχε με την Αθήνα για την επανεισδοχή προσφύγων, λέγοντας ότι έτσι καταδικάζει την στάση της Ελλάδας. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι το «πάγωμα» της συμφωνίας θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, σε επίπεδο Έλληνα πρωθυπουργού είχε δηλωθεί ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά την επιστροφή των πραξικοπηματιών στρατιωτικών. «Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται» είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «παραβίαση του των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και του διεθνούς δικαίου».

Όπως είπε, «όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός είτε εκτός της χώρας, δεν θα τους αφήσουμε. Εμείς θα τους πάμε αυτούς στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι -και ο τρομοκράτης Γκιουλέν- θα βρεθούν στο τέλος ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτό η Τουρκία θα το πετύχει. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι το θέμα δεν έχει σχέση ούτε με το ΝΑΤΟ ούτε με την ΕΕ και πως είναι ένα διμερές θέμα με την Ελλάδα. Όπως είπε, δεν θα αποδεχτούν να μετατραπεί σε θέμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. «Και η Ελλάδα δεν είναι σωστό να μεταφέρει το θέμα εκεί» συμπλήρωσε.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της για να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες εναντίον της. «Δεν πρέπει να Ελλάδα να αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας, τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της» κατέληξε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί εκ νέου η Άγκυρα για τους «οκτώ»: Όπου και να πάτε, θα σας βρούμε - Δεν υπάρχει διαφυγή!"

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Βαρβιστιώτη: Δεν ήταν αυτός ο στόχος! - Πώς περιγράφουν το περιστατικό

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στις 7 Ιουνίου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με την υπογραφή «Σύντροφοι/Συντρόφισσες».

Όπως υποστηρίζουν στόχος ήταν το γραφείο του Οικοδομικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας και δεν γνώριζαν ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο γραφείο του ακριβώς δίπλα, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο περιστατικό με τον πυροβολισμό από τον αστυνομικό φρουρό του κ. Βαρβιτσιώτη.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται ανάληψη ευθύνης και για την καταδρομική επίθεση στο ισόγειο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος στις 4 Ιουνίου.

Ειδικότερα για το περιστατικό με τον αστυνομικό φρουρό του κ. Βαρβιτσιώτη αναφέρουν τα εξής:

Στις 7/6 ομάδα συντρόφων και συντροφισσών επιτέθηκε στον Οικοδομικό Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας, στην οδό Γενναδείου.

Κατά την διάρκεια της επίθεσης ο ένοπλος φρουρός του Μ. Βαρβιτσιώτη, του οποίου το γραφείο στεγάζεται στο ίδιο κτήριο πυροβόλησε τρεις φορές σε ευθεία βολή κατά συντρόφων που από τύχη δεν δολοφονήθηκαν.

Χάρη στην ψυχραιμία και την συντροφικότητα που επιδείχθηκε οι σύντροφοι παρέμειναν συγκροτημένοι και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την ομάδα που πραγματοποιούσε την δράση στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον Οικοδομικό Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων όπως διαπιστώθηκε και από τους δημοσιογράφους που κατέγραψαν φθορές στην είσοδο του στόχου μας. Σε αντίθεση με το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη που δεν είχε το παραμικρό ίχνος παραβίασης και φθοράς.

Ο βουλευτής είναι τυχερός που δεν γνωρίζαμε ότι βρίσκεται στο κτίριο, γιατί εάν το ξέραμε θα φροντίζαμε για αυτό. Να είναι σίγουρος ότι σε μια τυχαία συνάντηση μαζί μας θα εισέπραττε ένα μερίδιο κοινωνικής αντί-βίας για τα εγκλήματα που διέπραξε ως Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ως ηθικός αυτουργός για την δολοφονία 12 μεταναστών στο Φαρμακονήσι (Γενάρης 2014), όπου σύμφωνα με τις καταθέσεις των επιζώντων επιχειρήθηκε η βίαιη επαναπροώθηση τους από το Λιμενικό Σώμα προς την Τουρκία και τους έπνιγαν στην θάλασσα. Τότε που ο Μ. Βαρβιτσιώτης κατηγορούσε τα θύματα για έλλειψη “ναυτοσύνης”.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης απολαμβάνει την ατιμωρησία μετά από επώνυμες και ισχυρές καταγγελίες για τον χρηματισμό του από εφοπλιστές στην προσπάθεια τους να μην εφαρμοστούν εις βάρος τους οι νομοθετικές κυρώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που όπως πάντα μείναν στα χαρτιά. Σύμφωνα με τις επώνυμες καταγγελίες αυτές, ισχυρά μέλη του εφοπλιστικού λόμπι, χρημάτιζαν κατά συρροή και εξακολούθηση τον Μ. Βαρβιτσιώτη προκειμένου να μην προβεί σε καμιά ενέργεια εις βάρος των συμφερόντων τους, έτσι ώστε να διατηρηθεί η προνομιακή μεταχείριση τους στον τομέα της φορολογίας. Λογικό λοιπόν ο Μ. Βαρβιτσιώτης να καλύψει τον ένοπλο συνοδό του και να μιλήσει ψευδώς για πυροβολισμούς στον αέρα. Όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ότι οι σύντροφοι πρώτοι έβρισαν χυδαία τον αστυνομικό.

Το κοπρόσκυλο του, αιφνιδίασε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες αφού σε μια ενέργεια πλημμεληματικού χαρακτήρα ήταν απροσδόκητο να προβλεφθεί ότι θα δεχθούμε πυροβολισμούς σε ευθεία βολή που σφύριζαν στα αυτιά μας και περνούσαν δίπλα από τα σώματα μας.

Από την πρώτη στιγμή φροντίσαμε να γίνει κατανοητό το είδος της ενέργειας που πραγματοποιήσαμε πετώντας τρικάκια συμπαράστασης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα γεγονός που δεν άφησε περιθώρια σε υποθέσεις για μια ποιο αναβαθμισμένη ενέργεια εναντίων του βουλευτή και της συνοδείας του.

Είναι γεγονός ότι ενώ ο βουλευτής γνώριζε ότι κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του, επέλεξε να παρουσιάσει τον ίδιο ως θύμα μιας επίθεσης αναρτώντας μάλιστα άμεσα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Το επιχείρημα ότι δεν προλάβαμε να διαρρήξουμε την -ξεκλείδωτη όπως ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων- πόρτα του γραφείου του μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Αφού οι σύντροφοι που κατεδάφιζαν την είσοδο του Οικοδομικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας στον 2 όροφο δεν άκουσαν τους πυροβολισμούς στο ισόγειο άρα είχαν όλο το χρόνο να εισβάλουν στο γραφείο του Βουλευτή παραμένοντας τουλάχιστον για ένα λεπτό έξω από την πόρτα του γραφείου του έως ότου να παρέμβει η ομάδα περιφρούρησης για να τους ειδοποιήσει να αποχωρήσουν.

Εάν θέλουν πραγματικά να μάθουν τι συνέβη στην οδό Γενναδείου εκείνη την ημέρα μπορούν να απευθυνθούν στους αυτόπτες μάρτυρες της καφετέριας που βρίσκεται απέναντι από το πολιτικό του γραφείο. Μπορούν να αναζητήσουν τους “χαμένους” κάλυκες και τα σημάδια από τις σφαίρες. Τότε θα μας πουν αν ο φρουρός του πυροβόλησε ευθύβολα και στον αέρα. Τότε θα διαπιστώσουν εάν πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό η τρεις φορές σε ευθεία βολή κατευθείαν στο ψαχνό».

Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι:

«Στόχος μας ήτανε να στείλουμε ένα επιθετικό μήνυμα στην αστική δικαιοσύνη και ένα σινιάλο αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 30/05 με αιτήματα την χορήγηση άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Ένα μήνυμα στην κάστα των δικαστών και των εισαγγελέων για τον ανελέητο πόλεμο που διεξάγουν σε βάρος του λαού. Την στιγμή που η φτώχεια ποινικοποιήτε στα αστικά δικαστήρια και μεγάλες περιοχές της Αθήνας μοιάζουν πλέον με γκέτο ο Οικοδομικός Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων φροντίζει για τις άδειες ακινήτων σε παραθαλάσσιες καταπατημένες εκτάσεις γης όπως τα Δικαστικά στο Σχοινιά και αλλού»

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Βαρβιστιώτη: Δεν ήταν αυτός ο στόχος! - Πώς περιγράφουν το περιστατικό"

Ρήγμα βάζει λουκέτο στο ΧΥΤΑ Φυλής -Δήμοι: Μην κατεβάζετε σκουπίδια

Κίνδυνο να μείνει η Αττική με τα σκουπίδια στους δρόμους εγκυμονεί το ρήγμα που δημιουργήθηκε σε ένα από νέα κύτταρα του ΧΥΤΑ Φυλής, αποτέλεσμα από το Σαββατοκύριακο να παραμένει κλειστός, με αποτέλεσμα πολλοί δήμοι να ζητούν από τους δημότες τους να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το ρήγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, μήκους περίπου 50 μέτρων, πλάτους 2-3 και βάθους σχεδόν 3 μέτρων, και είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ΕΔΣΝΑ, που δεν έχει ενημερώσει επίσημα για το πρόβλημα, προσανατολίζεται να ανοίξει ένα από υπόλοιπα δύο νέα κύτταρα, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωση για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων πρόκειται να κάνει η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρήγμα βάζει λουκέτο στο ΧΥΤΑ Φυλής -Δήμοι: Μην κατεβάζετε σκουπίδια"

Κοτζιάς μετά την επικοινωνία Τσίπρα -Ζάεφ: Αυτό είναι το όνομα

Την πεποίθηση του ότι μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα –Ζάεφ, έγινε το αποφασιστικό βήμα, για την επίτευξη συμφωνίας στο ονοματολογικό εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κότζιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στο kontra Chanel: « Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα. Η διαπραγμάτευση δεν είναι μια ευθεία γραμμή αλλά ένας επίπονος αγώνας με σκαμπανεβάσματα, αρκεί να υπάρχει θέληση να λύσουμε τα προβλήματα.»

Ο κ. Κότζιας επιτέθηκε σε όσους τάσσονται υπέρ της αδράνειας στο συγκεκριμένο ζήτημα , υποστηρίζοντας ότι όσο δεν υπάρχει λύση άλλες χώρες καταλαμβάνουν χώρο στα Βαλκάνια, ενώ τόνισε ότι σε μια συμφωνία για να σταθεί πρέπει να έχουν κέρδος και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά επικρατέστερη ονομασία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι η «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija), με γλώσσα την Μακεδονική που όπως σημείωσε αναγνωρίστηκε στον ΟΗΕ από το 1977 και με αναφορα΄ότι πρόκειται για Σλαβική γλώσσα.

Στο ονοματτολογικό, επιβεβαιώσε ότι η ονομασία Μακεδόνια του Βαρδάρη, απορρίφθηκε από τα Σκόπια, η ονομασία Μακεδονία- Σκόπια, από την ελληνική πλευρά και στο τραπέζι έμειναν οι δύο ονομασίες Βόρεια και Άνω Μακεδονία. Σε αυτό το σημείο μάλιστα ο Έλληνας ΥΠΕΞ άφησε να εννοηθεί ότι αυτό το σημείο θα κλέίσει την Τρ΄τιτη στη συνομιλία των πρωθυποιυργών, κλαθώς ο κ. Ζάεφ έχει επιλέξει ήδη την ονομασία από τις δύο υπάρχουσες και οι πληροφορίες θέλουν τα Σκόπια να προτιμούν το Βόρεια Μακεδονία.

aftodioikisi
Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς μετά την επικοινωνία Τσίπρα -Ζάεφ: Αυτό είναι το όνομα"

Ντ. Μπακογιάννη: «Τα άλλα μπορούμε να τα διορθώσουμε, την υποθήκευση της περιουσίας του Δημοσίου όχι»

Η κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση να υποθηκεύσει την περιουσία του ελληνικού λαού για 26 δισ. ευρώ, ανέφερε από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές, η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε αυτό. Ούτε εκπροσωπείτε τον λαό, ούτε έχετε τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να υποθηκεύσετε την περιουσία του Δημοσίου έναντι 26 δισ. ευρώ. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα. Η απάντηση που συνήθως δίνετε του τύπου ‘τι να σου κάνω μωρέ’ δεν μπορεί να ισχύσει σε αυτή την περίπτωση. Τα άλλα μπορούμε να τα διορθώσουμε, αυτό όχι», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου αλλά και τον τρόπο με το οποίο αυτό θα περάσει από τη Βουλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «για 120 άρθρα και 500 σελίδες δίνουν 4 λεπτά χρόνο στους βουλευτές να τοποθετηθούν».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «μύθο» την καθαρή έξοδο και καθεστώς την πολιτική του τέταρτου μνημονίου.

Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο υπενθύμισε πως «τον Μάιο του 2014 λέγατε ότι το μεγαλύτερο κόλπο της ΝΔ είναι να πείσει ότι το μνημόνιο δεν υπάρχει. Εμείς όμως δεν το κάναμε αυτό. Αλλά το κάνετε εσείς τώρα» και πρόσθεσε πως «ήταν η ένδοξη εποχή που ο κ. Τσακαλώτος έλεγε πως η μόνη χώρα με πολύχρονα πλεονάσματα είναι η Νορβηγία επειδή είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Σήμερα όμως τι κάνουμε; Φέρνει πλεονάσματα 42 δισ. ως το 2022».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντ. Μπακογιάννη: «Τα άλλα μπορούμε να τα διορθώσουμε, την υποθήκευση της περιουσίας του Δημοσίου όχι»"

Γεννηματά: Είμαστε απέναντι από το «Κλεισθένης Ι»

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης Ι» εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» κ. Φώφη Γεννηματά, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Ξεκαθάρισε ότι το «Κίνημα Αλλαγής» είναι απολύτως απέναντι με το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της αυτοδιοίκησης και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ενώ είπε πως παρότι «είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με την κυβέρνηση, δεν την εμπιστευόμαστε, γιατί δεν μας δίνει κίνητρα. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βάλει το μακρύ χέρι του κράτους στην κοινωνία».

Η κ. Γεννηματά δήλωσε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύει στην στη διακυβέρνηση της χώρας με ισχυρούς Δήμους που θα έχουν ρόλο στο σχεδιασμό τους κράτους, ενός κράτους, που θα είναι μικρό και επιτελικό. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση που, όπως τόνισε, αντί να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στην Τ.Α, αντί να την στηρίξει – και επειδή βλέπει ότι έρχεται η ώρα της κρίσης – προσπαθεί να βρει τρόπο πως θα δημιουργήσει μικροκομματικά οφέλη.

Μιλώντας στη ειδική συνεδρίαση που ακολούθησε , παρουσία Δημάρχων, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν θα αποτελέσει μόνο καταστροφή εξαιτίας του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, αλλά καταστροφή επειδή στην πραγματικότητα θα πάψει να υπάρχει το αυτοδιοίκητο των Δήμων. «Αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να πάρει τον έλεγχο το κράτος για τις αποφάσεις και την πλήρη διαχείριση των οικονομικών» τόνισε η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής».

Σχολιάζοντας το σύστημα της απλής αναλογικής επισήμανε ότι «αποτελεί το περιτύλιγμα και με τον τρόπο που προωθείται θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και σε αποστασίες, ενισχύοντας παράλληλα μειοψηφίες στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θα εκβιάζουν αποφάσεις» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει πως «δυστυχώς θα προκύψουν μειοψηφίες που δεν ξέρουμε από που κρατά η σκούφια τους. Εμείς λέμε όχι, δεν θα έχουν μεγαλύτερη Δημοκρατία οι Δήμοι, αντίθετα οι πολίτες θα είναι όμηροι αυτών των μειοψηφιών, όπως η Χρυσή Αυγή ,και άλλων σκοτεινών συμφερόντων».

«Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, απάντησε και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, πως η χώρα θα κάνει καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο.

«Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και το ζητούμενο είναι επιτέλους με ασφάλεια να αφήσουμε πίσω μας τα μνημόνια και να μην τα χρειαστούμε ποτέ ξανά», δήλωσε κ. Γεννηματά, προσθέτοντας πως «είναι φανερό γιατί ζήτησα εκλογές πριν από λίγες εβδομάδες. Γιατί η κυβέρνηση έρχεται να αναλάβει ακόμα μεγαλύτερες δεσμεύσεις για το μέλλον αυτού του τόπου».

Δυστυχώς, είπε η ίδια, έρχεται μια λαίλαπα περικοπών και δεσμεύσεων. Έρχεται μείωση του αφορολόγητου, δήμευση της περιουσίας και μείωση των συντάξεων. «Η κυβέρνηση διασφάλισε μόνο τα συμφέροντα των δανειστών. Έχει επιλέξει να πετύχει τους στόχους της μέσα από την υψηλή φορολόγηση, κυρίως στις κοινωνικές δαπάνες. Αν η χώρα δεν προσελκύσει επενδύσεις δεν θα φύγει ποτέ από τον φαύλο κύκλο, θα έχει μόνιμα υποθηκευμένο μέλλον για τους Έλληνες Για αυτό ζητάμε ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Και όχι έκθεση ιδεών που πλασάρει η κυβέρνηση. Χρειάζεται να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ» υποστήριξε η ίδια.

Η Περσεφόνη και ο Κλεισθένης

Την πρόεδρο του «Κινήματος Αλλαγής» υποδέχθηκε στην ΠΕΔ-ΚΜ, ο πρόεδρος του οργάνου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος λίγο πριν από την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης, δώρισε την κ. Γεννηματά ένα έντυπο της ΠΕΔ-ΚΜ με τις δράσεις που αναπτύσσει και έναν τόμο αφιερωμένο στην Ελληνική Λαϊκή Παράδοση.

Επίσης, της προσέφερε ένα μεταξωτό φουλάρι, από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, με αναφορές στην αρχαία Μακεδονία, καθώς αναπαριστά την Αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, από το ομώνυμο ψηφιδωτό στη Βεργίνα που ανακάλυψε ο Ανδρόνικος, έργο του 4ου αιώνα π.Χ και ανάλογο με αυτό το ψηφιδωτό που βρέθηκε στην Αμφίπολη.

Στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Κυρίζογλου, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως τόσο η ΠΕΔ-ΚΜ όσο και σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση, έχει δηλώσει πως είναι υπέρ της μεταρρύθμισης, αρκεί αυτή να αφορά, τόσο τον πρώτο και το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, όσο και το ίδιο το κράτος. «Δυστυχώς ο Κλεισθένης Ι κάνει λόγο για μεταρρύθμιση όλων των άλλων, χωρίς καμία πρόβλεψη για μεταρρύθμιση του ίδιου του κράτους» σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι λιγοστές οι διατάξεις του Ν/Σ που ευνοούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κυρίζογλου χαρακτήρισε ακραία περίπλοκο το σύστημα της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι καθιερώνει την αποστασία και την ακυβερνησία, ενώ θεμελιώδες ζήτημα που τίθεται, όπως είπε, είναι η κυβερνησιμότητα των Δήμων. «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν καβάλα στο κύμα δεν κατάφερε να εκλέξει ανθρώπους δικούς του στην Τ.Α, και σήμερα ό,τι δεν του δίνει ο λαός με την ψήφο του, θέλει να το πάρει μέσω αυτού του φαύλου συστήματος» τόνισε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει να σέβεται την αυτοδιοίκηση, μολονότι ήταν αυτή που άντεξε στην κρίση.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, υπογράμμισε ότι «η εβδομάδα αυτή είναι των παθών για την Ελλάδα και τους Έλληνες Πολίτες. Όποιος συμφωνεί με την κυβέρνηση όλα καλά. Όποιος όμως έχει διαφορετική άποψη καταδικάζεται. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να ενσπείρει το φόβο».

Ωστόσο, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ «εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν τους φοβόμαστε. Φοβισμένος πολίτης σημαίνει ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στην πράξη. Αν ρωτήσετε ένα πολίτη ποια είναι τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα βρεθεί κανείς να σας πει ότι είναι η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα μιλήσει για ανεργία και λουκέτα καταστημάτων και υψηλή φορολογία, για υψηλό ΦΠΑ, για τα capital control και τη φυγή δεκάδων επιχειρήσεων, που έχει ως αποτέλεσμα να αιμορραγεί η περιοχή και η οικονομία» υπογράμμισε ο κ. Κυρίζογλου, προσθέτοντας ότι «μετά την εβδομάδα αυτή που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να χρυσώσει το χάπι μέσω του μεσοπρόθεσμου, θα ραντίσει στη συνέχεια με αριστερόνερο την κοινωνία, ψηφίζοντας την απλή αναλογική».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Είμαστε απέναντι από το «Κλεισθένης Ι»"

Στην Ισπανία καταπλέει το πλοίο Aquarius που μεταφέρει μετανάστες

Στην Ισπανία θα καταπλεύσει, τελικά, το πλοίο Aquarius, στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες και βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο σε αναμονή ανοικτά των ακτών της Μάλτας και της Ιταλίας, οι οποίες αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο του πλοίου στα λιμάνια τους.

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού, δίνοντας τέλος στον «γολγοθά» των μεταναστών.

«Η Ιταλία σταμάτησε να σκύβει το κεφάλι και να υπακούει. Αυτή την φορά υπάρχει κάποιος που λέει όχι. Κλείνουμε τα λιμάνια», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ισπανία καταπλέει το πλοίο Aquarius που μεταφέρει μετανάστες"

Νέο χαράτσι με τον ΕΝΦΙΑ κι ο Τσακαλώτος ειρωνεύεται: Αυξήσεις μόνο για... ψηφοφόρους της ΝΔ

Το «μαύρο-άσπρο» επιχείρησε να κάνει ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή αναφορικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που υποθηκεύουν την δημόσια περιουσία για την αποπληρωμή των δανείων στον ESM, αλλά και για τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε για άλλη μια φορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να υποστηρίξει σε άλλο σημείο πως «εμείς δεν πουλάμε φούμαρα» και να «βαφτίσει» την δέσμευση της δημόσιας περιουσίας ως «εγγύηση».

Υποσχέθηκε παράλληλα «εκπλήξεις» για τον ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι οι όποιες αυξήσεις δεν αφορούν «λαϊκές συνοικίες», αλλά «μάλλον ψηφοφόρους της ΝΔ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Πρώτη φορά στα τελευταία οκτώ χρόνια, με τα τόσα μνημόνια, έχω ακούσει τόσες ανακρίβειες» είπε ο κ. Τσακαλώτος, ξεκινώντας επιθετικά την τοποθέτησή του, για να υποβαθμίσει τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης. «Τέτοια διαστρέβλωση στοιχείων δεν έχω ξανασυναντήσει» συνέχισε, για να προσθέσει: «Η έξοδος δεν θα γίνει με προληπτική γραμμή στήριξης. Θα είναι μια ενισχυμένη παρακολούθηση χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς χρήματα και νέο μέτρο».

Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη στο πεδίο του χρέους, λέγοντας ότι «η συζήτηση για το χρέος πηγαίνει καλύτερα και θα το δείτε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Ευελπιστούμε για λύση».

Ο ίδιος κάλεσε την αντιπολίτευση να μελετήσει τα στοιχεία για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας, για να υποστηρίξει: «Μας λέτε ότι καταστρέψαμε την χώρα, αλλά τα στοιχεία άλλα λένε. Δείτε τα στοιχεία για την ανεργία. Δεν είναι όλα ρόδινα. Όμως, άλλο η καταστροφολογία. Δεν είμαι ευτυχής για την κατάσταση, γιατί εμείς δεν πουλάμε φούμαρα».

Ο υπουργός επιστράτευσε για άλλη μια φορά τους ιδιότυπους μαθηματικούς λογισμούς του, προκειμένου να δείξει στο Σώμα ότι τα πλεονάσματα 5,19% του ΑΕΠ που εμφανίζονται στο Μεσοπρόθεσμο, δεν συνεπάγονται σκληρή δημοσιονομική πολιτική λιτότητα, αλλά… παροχές και φοροελαφρύνσεις!

«Το 3,5% ήταν και παραμένει ο στόχος. Το επιπρόσθετο είναι ο δημοσιονομικός χώρος που θα ξοδέψουμε. Δεν θα το αφήσουμε το υπερπλεόνασμα. Για παράδειγμα, λέμε το 2019 να ξεκινήσουμε με μείωση της φορολογίας. Θα δούμε αν θα είναι για τον ΕΝΦΙΑ ή για κάτι άλλο. Μετά σκεφτόμαστε να έχουμε ένα μείγμα με μείωση της φορολογίας και αύξηση των δαπανών» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, για να προσθέσει: «Το 2019 δημιουργείται χώρος 700 εκατ. που λεμε να παει όλο στις φοροαπαλλαγές. Γιατί υπάρχει ο έξτρα δημοσιονομικός χώρος; Γιατί μειώνεται η ανεργία και άρα πάει καλύτερα ο ΕΦΚΑ, μειώνεται η φοροδιαφυγή και άρα έχουμε καλύτερα έσοδα».

Αναφορικά με το επίμαχο άρθρο 109 που βάζει ως εγγυητή των δανείων και το Υπερταμείο, υποθηκεύοντας την περιουσία του, είπε: «Ακούω επιχειρήματα για ενέχυρα και υποθήκη της περιουσίας του λαού».

Και σημείωσε: «Γιατί έρχεται η αλλαγή; Ο πρώτος νόμος που ψηφίσαμε έλεγε ότι θα πρέπει να ενταχθεί στην δανειακή σύμβαση και το Υπερταμείο όταν αυτό συσταθεί. Το Ταμείο δεν είναι για αποκρατικοποιήσεις, αλλά για αξιοποιήσεις. Όταν γίνεται δάνειο υπάρχει εγγύηση. Δεν είναι υποθήκη είναι εγγύηση. Σκεφτείτε το. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό μπορέσαμε. Σκεφτείτε το, λοιπόν, ώστε σε ένα χρόνο που θα πάμε εκλογές να μην λέτε τα ίδια. Τον Μάιο του 2019 να λέτε άλλα πράγματα».

Τέλος, για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως «θα σας εκπλήξουμε. Δεν θα σας βγει ούτε αυτό. Ελάχιστες θα είναι οι διαφορές. Ο περισσότερος κόσμος δεν θα καταλάβει τίποτα. Ένα μεγάλο κομμάτι θα έχει μειώσεις. Ένα μικρό κομμάτι θα έχει αυξήσεις -μάλλον είναι ψηφοφόροι σας, γι' αυτό αντιδράτε με αυτό τον τρόπο. Στις λαϊκές περιοχές η διάφορα θα είναι μη μετρήσιμη. Ο κόσμος θα ψηφίσει σε ένα χρόνο εκείνον που θα του υποσχεθεί κάτι καλύτερο».

Αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση ταπεινώνει την Ελλάδα, βάζοντας σε υποθήκη την εθνική περιουσία

Η ταπεινωτική διάταξη για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, οι περικοπές των συντάξεων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του αφορολόγητου και τα «ματωμένα» πλεονάσματα αποτελούν τα βασικά υλικά των εισηγήσεων της αντιπολίτευσης, που εξαπολύει σφοδρό σφυροκόπημα στην κυβέρνηση για το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο.

Από την άλλη πλευρά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, επέλεξε να τοποθετηθεί για τις διατάξεις που απλοποιούν τις αδειοδοτικές διαδικασίες των επιχειρήσεων και απέφυγε να μιλήσει για τα δύσκολα μέτρα δημοσιονομικών περικοπών και εκχώρησης εθνικής περιουσίας.

«Με το νομοσχέδιο εντάσσονται στην εύκολη αδειοδότηση πάνω από το 90% των επιχειρήσεων. Ούτε μπαχτσίσια ούτε καθυστερήσεις ούτε τίποτα. Η δική μας επιχειρηματικότητα έχει πρόταγμα την απλούστευση και και τον έλεγχο». Υποστήριξε, τέλος, ότι τα υπερπλεονάσματα θα χρησιμοποιηθούν για μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας (ΝΔ) υπογράμμισε: «Από τα λεφτά χωρίς Μνημόνιο καταλήξαμε σε ένα ακόμα, το 4ο Μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση» ενώ χαρακτήρισε «ταπεινωτική εξέλιξη, την ενεχυρίαση δημόσιας περιουσίας 25 δισ. ευρώ».

«Συζητούμε ένα ακόμα αριστερό πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του 3ου αχρείαστου Μνημονίου -του πιο επώδυνου, ιδίως για τα χαμηλά στρώματα. Η συζήτηση γίνεται με ασταθή οικονομία, ανασφαλή οικονομία και την χώρα υπο την απειλή βαρύτατων εθνικών υποχωρήσεων» είπε σε άλλο σημείο ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, για να προσθέσει ότι με τα προωθούμενα μέτρα καταρρίπτεται το αφήγημα της κυβέρνησης περι καθαρής εξόδου.

«Θα μειωθούν από το 2019 οι κύριες συντάξεις, θα περικοπεί η προσωπική διαφορά στις επικουρικές, θα αυξηθούν κι άλλο ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, θα περικοπεί το αφορολόγητο όριο από 2020. Επίσης, διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα και αναμένεται με τροπολογία να υπάρξει αύξηση για λαϊκές συνοικίες και χαμηλά στρώματα» εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, για να προσθέσει: «Φέρνετε απώλειες ενός μισθού και τριών συντάξεων. Οι περικοπές των συντάξεων το 2019 υπερκαλύπτουν τα όποια αντίμετρα, αν υλοποιηθούν και τον όποιο δημοσιονομικό χώρο, εάν υπάρξει». Τέλος, χαρακτήρισε «ταπεινωτική» την ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «βάζει υποθήκη το σπίτι μας».

«Αμετάκλητα και άνευ όρων εκχωρείτε στον ESM τη δημόσια περιουσία, γιατί μόνο εσείς δεχτήκατε το Υπερταμείο. Σήμερα ολοκληρώνεται το τυπικό μέρος της δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας. Το Υπερταμείο καθίσταται εγγυητής κι αναλαμβάνει σε περίπτωση αθέτησης πληρωμής» είπε ο κ. Σταϊκούρας και συνέχισε: «Μπαίνει η δημόσια περιουσία υποθήκη και ενεχυριάζεται μέχρι ποσού 25 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση βάζει υποθήκη το σπίτι της, χωρίς καν να παίρνει το σύνολο του δανείου. Η ταπεινωτική αυτή εξέλιξη δείχνει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο με αυτή την κυβέρνηση»

«Το νομοσχέδιο δεσμεύει την χώρα για τα επόμενα χρόνια όχι μόνο σε υψηλά πλεονάσματα, αλλά και με δήμευση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια» είπε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο εισηγητής της ΔΗΣΥ ανέφερε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποκρούσει το αίτημα των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και αναρωτήθηκε αν τα μέλη της κυβέρνησης έγιναν «ενδοτικοί».

«Αυτό που κάνετε με το άρθρο 109 τροποποιώντας τη δανειακή σύμβαση, βάζοντας υποθήκη τη δημόσια περιουσία είναι πρωτοφανές. Δεν το έκανε καμία κυβέρνηση παρότι το ζήτησαν οι δανειστές. Το αποτρέψαμε. Είπαμε ότι είμαστε μια αξιοπρεπής κι αξιόπιστη χώρα και δεσμευόμαστε για την αποπληρωμή των δανείων. Γίνατε τόσο ενδοτικοί που ότι σας ζητάνε λέτε ναι;» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να τονίσει τέλος: «Δεσμεύετε τη χώρα με αδιέξοδα, γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Θα γίνουν σύντομα κι ο λαός αν θέλει να δει άσπρη μέρα μπορεί να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς, αλλιώς θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με τη χώρα σε αδιέξοδα».

Από το ΚΚΕ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «οι καναλάρχες θα δώσουν 70 εκατ. ευρώ, αλλά εσείς θα τους επιστρέψετε 103 εκατ ευρώ με την μείωση της φορολογίας που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο». «Μετατρέπετε το Υπερταμείο σε εγγυητή ορθής εκτέλεσης και αποπληρωμής δανείου του ESM» τόνισε σε άλλο σημείο, υποστηρίζοντας ότι ο λαός έχει ήδη καταρρίψει το κυβερνητικό αφήγημα.

Ο κ. Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι μίλησε για νέο βαρύ μνημόνιο, ενώ για το Υπερταμείο είπε: «Ξεχάσατε τι λέγατε; Ότι δεν υπάρχει επιτροπεία, υποθήκευση περιουσίας και δεν μεταβιβάζονται ούτε πωλούνται μετοχές; Αυτά λέγατε. Τελικά εντάξατε όλες τις ΔΕΚΟ και όλη την δημόσια περιουσία. Βάλατε ντροπιαστικές ρήτρες. Υπόσχετε να φέρει κύρια ευθύνη το υπερταμείο σαν να ήταν ο κύριος οφειλέτης. Αυτό είναι η αξιοπρέπεια που υποσχόσασταν; Το μόνο που υπάρχει είναι η ρήτρα αφερεγγυότητας των Τσίπρα - Καμμένου. Κάτι παρόμοιο ζητουσε ο Σόιμπλε παλιότερα αλλά το κατάφερε επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στο τελευταίο ενεχυροδανειστήριο αν δώσεις ένα ρολόι θα πάρεις και κάποια λεφτά. Αυτό που κάνατε είναι ρεκόρ αποτυχίας, για να μην πω υποτέλειας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο χαράτσι με τον ΕΝΦΙΑ κι ο Τσακαλώτος ειρωνεύεται: Αυξήσεις μόνο για... ψηφοφόρους της ΝΔ"

Χανιά: Λουκέτο σε δύο παραλιακά αναψυκτήρια, λόγω μη ενδεδειγμένης λειτουργίας

Στην ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, που εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για τους ενοικιαστές δύο υπαίθριων αναψυκτηρίων στις παραλίες των Αγίων Αποστόλων και της Χρυσής Ακτής, προχώρησε σήμερα ο δήμος Χανίων, λόγω μη ενδεδειγμένης λειτουργίας.

Τα δύο αναψυκτήρια σφραγίστηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού και εκπροσώπων της αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

«Ως δήμος, χρησιμοποιούμε όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε για την επικράτηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των εσόδων του δήμου Χανίων» δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας και επεσήμανε ότι το θέμα της διοικητικής αποβολής τέθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που ενέκρινε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων την ενεργοποίηση του σχετικού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες για την επαναλειτουργία των δύο αναψυκτηρίων, ενώ αύριο, Τρίτη, μετά την εκδίκαση της προσφυγής ενώπιον της επιτροπής, του άρθρου 152, θα γίνει γνωστό ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν.

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Λουκέτο σε δύο παραλιακά αναψυκτήρια, λόγω μη ενδεδειγμένης λειτουργίας "

Δέσμευση λογαριασμών και αγωγές εναντίον του Σάκη Ρουβά – Όλες οι λεπτομέρειες

Δεσμεύθηκαν σήμερα το πρωί, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, οι εταιρικοί λογαριασμοί του Σάκη Ρουβά μετά από διαταγή πληρωμής για οφειλές προς την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας και διαχείρισης φήμης PROGRESSIVE με την οποία συνεργαζόταν επί 10 συνεχόμενα χρόνια μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017.

Η Εταιρία Νίκος Αγαπηνός εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Η Εταιρία μας έχει αναλάβει την διεκδίκηση των απαιτήσεων «PROGRESSIVEPR M.EΠΕ» Δημόσιες Σχέσεις – Διαφημίσεις κατά του Σάκη Ρουβά και εταιριών συμφερόντων του. Ήδη κατόπιν αιτήσεως της «PROGRESSIVEPR M.EΠΕ» εξεδόθη σε βάρος της Σάκης Ρουβάς ΕΠΕ διαταγή πληρωμής από το Πρωτοδικείο Αθηνών, δυνάμει της οποίας επιβλήθηκε συντηρητική κατάσχεση σε βάρος της εις χείρας των τραπεζικών ιδρυμάτων και ακολούθως δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εν λόγω εταιρίας. Ταυτόχρονα κατατέθηκαν και δύο αγωγές σε βάρος του Σάκη Ρουβά και εταιριών συμφερόντων του δια των οποίων η Εταιρία «PROGRESSIVEPR M.EΠΕ» διεκδικεί χρηματικές αξιώσεις της σε βάρος τους για υπηρεσίες που παρείχε στη μεταξύ τους συνεργασία. Σημειωτέον ότι μεταξύ των εταιριών συγκαταλέγεται και η εταιρία SK Κτηνοτροφική μέσω της οποίας ο Σάκης Ρουβάς δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Ο Σάκης Ρουβάς συνεργαζόταν με την Progressive και τον μάνατζερ Κωνσταντίνο Καφίρη από το 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 οπότε και ανακοίνωσαν το «διαζύγιο». Ο τραγουδιστής τότε είχε ανεβάσει στα social media ανάρτηση στην οποία ευχαριστούσε τον Κωνσταντίνο Καφίρη και τους συνεργάτες του για όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δίπλα του. Και η εταιρία Progressive είχε ανακοινώσει ότι: «Η συνεργασία μεταξύ του κορυφαίου καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά και της εταιρίας στρατηγικής επικοινωνίας & διαχείρισης φήμης PROGRESSIVE ολοκληρώθηκε μετά από μία εξαιρετικά πετυχημένη, δεκαετή επαγγελματική πορεία».

Ενώ όμως το διαζύγιο, αν και ξαφνικό, είχε φανεί ότι δεν θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, τελικά σήμερα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία στρέφεται εναντίον του τραγουδιστή με αποτέλεσμα να δεσμευτούν οι εταιρικοί λογαριασμοί του.


Νίκος Αγαπηνός. Δικηγόρος

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δέσμευση λογαριασμών και αγωγές εναντίον του Σάκη Ρουβά – Όλες οι λεπτομέρειες"

Κατρούγκαλος: «Αύριο θα παραιτηθώ εάν υπάρχει στο νομοσχέδιο μία φράση για περικοπές»

Δεν βλέπει τη διάταξη με τις περικοπές των συντάξεων στο πολυνομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρώην υπουργός Εργασίας, ο οποίος, σε αντιπαράθεση του με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, υποσχέθηκε στο ραδιοφωνικό αέρα ότι θα παραιτηθεί “αύριο”, αν του δείξουν τη διάταξη. Στις 500 σελίδες του πολυνομοσχδίου γίνεται όχι μία, αλλά πολλές φορές η αναφορά για παρεμβάσεις στις συντάξεις από το 2019. 

Μιλώντας, λοιπόν, στον Real FM ο κ. Κατρούγκαλος αρνήθηκε ότι υπάρχουν περικοπές, έκανε λόγο “επιστημονική φαντασία” και υπογράμμισε ότι αυτά που θα ψηφιστούν την Πέμπτη έχουν δεν σχέση με συντάξεις ή περικοπές. “Με δική σας ευθύνη και υπογραφή του τρίτου Μνημονίου έρχεστε να επικυρώσετε την περικοπή ακόμα 2,5 συντάξεων από τους Έλληνες συνταξιούχους και μνημονιαρά με 5,1 δισ. ευρω μέτρα” είπε ο βουλευτής της ΝΔ. 

“Λετε ψέματα κύριε Κικίλια είναι καθαρό ψέμα" είπε ο κ. Κατρούγκαλος στο ραδιοφωνικό αέρα και συνέχισε: “Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία μνεία για περικοπές συντάξεων και αυτό που λέτε είναι ψέμα”.  “Σας λέω αν μου φέρετε τη διάταξη στην όπια αναφέρεστε εγώ αύριο θα παραιτηθώ” είπε και έδωσε υπόσχεση στον κ. Κίκιλια και στους ακροατές. 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε σήμερα στον 105,5 Στο Κόκκινο: «Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μιλούν για περικοπές συντάξεων που δεν έχουν κοπεί ακόμη». Διέψευσε εν νέου τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περικοπές συντάξεων, ενώ είπε ότι «αρχισαν να μιλούν για μειώσεις συντάξεων 40%, 30%, ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε. Ε, αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Έλεγαν ότι θα είναι όλες κάτω των 1.000 ευρώ. Ε, δεν επιβεβαιώνονται». 




Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «την πρόβλεψη στο νόμο Κατρούγκαλου για επανυπολογισμό, την αντιμετωπίζουμε με πρόθεση απάλυνσης εκείνων των διαφορών που είναι σημαντικές» και περιέγραψε την επόμενη ημέρα: "Αύξηση σε ένα ποσοστό κοντά στο 20% των συντάξεων (εκτός των αγροτών) σε κάποιες περιπτώσεις σημαντική ή και θεαματική, ειδικά αυτοί που καταβάλλουν μεγαλύτερες εισφορές και έχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης”.

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια υπόσχεση με τον κ. Κατρουγκαλο είχε δώσει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος, ο οποίος προκειμένου να εναντιωθεί στις τότε αντιπολιτευτικές βολές της ΝΔ για τη μείωση του αφορολόγητου είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί αν υπάρξει τέτοια διάταξη. 

Τι λέει το πολυνομοσχέδιο 

Την Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο περιέχει 120 άρθρα, μεταξύ των οποίων, επικυρώνεται η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 6.000. Ο επαναϋπολογισμός των παλαιών συντάξεων θα αφαιρέσει τελικά 2,555 δισ. ευρώ (1,121 δισ. με αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων του Δημοσίου και 1,434 των κύριων συντάξεων των υπολοίπων Ταμείων). Άλλα 232 εκατ. ευρώ θα κοπούν από τις επικουρικές συντάξεις. Επιπλέον, από την μείωση στο αφορολόγητο η κυβέρνηση προβλέπει αφαίμαξη 1,920 δισ. ευρώ. 


kat01
kat02
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: «Αύριο θα παραιτηθώ εάν υπάρχει στο νομοσχέδιο μία φράση για περικοπές»"

Αμυράς: Ντροπιαστικές οι ρήτρες αφερεγγυότητας για τη δημόσια περιουσία στο πολυνομοσχέδιο

«Έχουμε ένα νομοσχέδιο τέρας με νομοθέτηση ταχείας κοπής», κατήγγειλε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα επί του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς. Ο βουλευτής επέκρινε, κυρίως, το άρθρο 109, το οποίο χαρακτήρισε προπτωχευτική διαδικασία της χώρας, καθώς το υπερταμείο γίνεται συμβαλλόμενο στα δάνεια του δημοσίου με τον ESM και μπαίνει ενέχυρο κρατική περιουσία ύψους 25 δισ. «Οι ρήτρες που προβλέπονται στο άρθρο 109 είναι ντροπιαστικές» είπε ο κ. Αμυράς και αναρωτήθηκε αν η αξιοπρέπεια, για την οποία μιλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, έχει πλέον ονοματεπώνυμο και λέγεται ρήτρα αφερεγγυότητας Τσίπρα-Καμμένου. «Ακόμη και το ενεχυροδανειστήριο της γειτονιάς, όταν του πας ένα ρολόι θα σου δώσει ένα ποσό. Εδώ, ούτε αυτό προβλέπεται και άρα πρόκειται για ρεκόρ αποτυχίας που κάνει πράξη αυτό που ζητούσε ο Σόιμπλε το 2014 και το 2015» ανέφερε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού.

Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους μύθους που έχει καλλιεργήσει γύρω από το τέλος του προγράμματος, διότι στην πραγματικότητα τα μνημόνια δεν τελειώνουν, το μέλλον των επομένων γενεών υποθηκεύεται και η κυβέρνηση, χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, δεσμεύει τη χώρα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με ακόμη πέντε χρόνια. Μέσα σε όλα αυτά, όπως σημείωσε ο κ. Αμυράς, η κρατική περιουσία γίνεται λάφυρο στα χέρια των δανειστών.

«Η κυβέρνηση υπογράφει νέο μνημόνιο με σκληρά μέτρα ως το 2022, βάζει ενέχυρο την κρατική περιουσία και συμφωνεί δείκτες αφερεγγυότητας χωρίς νέο δάνειο. Τι έγινε σας ενέπνευσε η πρώτη υποθήκη και τη συνεχίζετε;» πρόσθεσε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Τι σημαίνει τέλος μνημονίων; Σημαίνει λιγότερα μέτρα; Σημαίνει λιγότερη λιτότητα και λιγότερο χρέος; Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν βλέπουμε τίποτα από αυτά. Βλέπουμε ότι το μνημόνιο, ουσιαστικά, τερματίζεται μετά από τέσσερα χρόνια. Βλέπουμε έναν Αρμαγεδώνα μέτρων από το 2019 έως το 2022. Οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους μειωμένες. Οι πολίτες θα δουν τη φορολογία τους να αυξάνει» τόνισε ο κ. Αμυράς. Όσο για τα αντίμετρα, είπε ότι είναι μικρότερα από τα μέτρα και άρα δεν ισχύει η αναλογία 1 ευρώ μέτρα και 1 ευρώ αντίμετρα.

«Υπόσχεστε μείωση φόρων για το 2020, αλλά από φέτος αυξάνετε τον ΕΝΦΙΑ. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι υποχρέωσή σας αλλά το περνάτε στα αντίμετρα» παρατήρησε ο βουλευτής και χαρακτήρισε μύθο τον περιορισμό της λιτότητας διότι «η αφαίμαξη είναι μεγαλύτερη από την αιμοδοσία». Μύθο χαρακτήρισε και τα περί ρύθμισης χρέους, διότι η κυβέρνηση από το 2015 έως σήμερα κατάφερε να το αυξήσει, όπως υποστήριξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμυράς: Ντροπιαστικές οι ρήτρες αφερεγγυότητας για τη δημόσια περιουσία στο πολυνομοσχέδιο"

Μίλησαν για μία ώρα Τσίπρας και Ζάεφ – Νέα επικοινωνία αύριο

Τηλεφωνική επικοινωνία για το Σκοπιανό, είχαν στις 3 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία ήταν διάρκειας μίας ώρας, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πρωθυπουργοί θα μιλήσουν εκ νέου τηλεφωνικά αύριο, Τρίτη πρωί, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους.

Τι αναφέρει η πλευρά Ζάεφ

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση από τα γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος. Όπως υπογραμμίζεται, αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια τηλεφωνική συνομιλία.

Βελτιώνεται το κλίμα

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα, φούντωσαν οι φήμες για διαφωνίες του Σκοπιανού πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος φερόταν να έχει υιοθετήσει πιο συντηρητική στρατηγική στη διαπραγμάτευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι, πάντως, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και διαφωνίες στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένα Μέσα ενημέρωσης και τονίζει πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ενωμένη ασχολείται με την επίλυση των διαφορών, καθώς και για την ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της Δημοκρατίας.

«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ και όλα τα μέλη της κυβέρνησης είναι σταθερά προσηλωμένοι και ασχολούνται με την ίδια, ενιαία γραμμή, για την επίλυση των διαφορών και την ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της χώρας», αναφέρει ο Μποσνιακόβσκι.

Η κυβέρνηση και όλα τα μέλη της ενεργούν από κοινού για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Δημοκρατίας, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και μέσα από τη διαδικασία αυτή την εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για όλους τους πολίτες της χώρας, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προσπάθησε να διαψεύσει τις φήμες που τον θέλουν να έχει έλθει σε ρήξη με τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίλησαν για μία ώρα Τσίπρας και Ζάεφ – Νέα επικοινωνία αύριο"

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ήσσονος σημασίας η εισβολή Ρουβίκωνα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη - Ο Κουφοντίνας δικαιούται άδεια

«Πολύ ήσσονος σημασίας» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρωί της Δευτέρας.

Όπως παρατήρησε «μέσα στα χρόνια που δραστηριοποιείται ο Ρουβίκωνας έχουμε καταλήξει ότι επιλέγουν μια τακτική που δεν επιφέρει μεγάλες ποινικές διώξεις» για να προσθέσει μιλώντας στο ΣΚΑΪ: «έναν που πετάει χαρτάκια τι να τον κάνεις;».

«Το πετάω χαρτάκια είναι τελικά πετάω χαρτάκια. Το πετάω μπογιές είναι ένα σοβαρότερο αδίκημα, ένα πλημέλλημα για το οποίο δικάζεσαι για μερικούς μήνες με αναστολή» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης χαρακτηρίζοντας καλό ότι υπάρχει αυτή η νομοθεσία και ζητώντας από τη Δικαιοσύνη «να δείχνει μια αναλογικότητα στο πώς επιβάλει τις ποινές».

Ερωτηθείς για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο Γιώργος Κυρίτσης απάντησε ότι «ο Κουφοντίνας, όπως και άλλοι κρατούμενοι, όταν δικαιούνται άδεια πρέπει να τους δίνεται. Άδειες δίνονται σε όλους τους κρατούμενος σχεδόν ανεξάρτητα από τα αδικήματα στα οποία έχουν καταδικαστεί. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να εξαιρεθεί η περίπτωση του κυρίου Κουφοντίνα».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τα νέα μέτρα που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συζητείται σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «οι νέες επιβαρύνσεις είναι σε μια κατεύθυνση φορολογικής δικαιοσύνης» ενώ ειδικά για τις συντάξεις είπε ότι «το τι θα γίνει με τις συντάξεις θα το δούμε... Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μας είναι να τελειώνουμε με τα μνημόνια».

Όσον αφορά, τέλος, τον ΕΝΦΙΑ και την μη κατάργησή του ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι είναι δίκαιο να υπάρχει ένας φόρος ακινήτων ενώ στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί την κατάργησή του, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι «και ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα είδος φόρου ακίνητης περιουσίας».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ήσσονος σημασίας η εισβολή Ρουβίκωνα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη - Ο Κουφοντίνας δικαιούται άδεια"

Ο δήμαρχος Παλέρμο κόντρα στην ιταλική κυβέρνηση -Επιτρέπει στο πλοίο με τους μετανάστες να πάει εκεί

Ο Λεολούκα Ορλάντο, ο δήμαρχος του Παλέρμο αψηφά την εντολή της ιταλικής κυβέρνησης για το κλείσιμο των λιμανιών της Ιταλίας στο πλοίο που μεταφέρει 629 διασωθέντες μετανάστες δηλώνοντας ότι θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό του στην πρωτεύουσα της Σικελίας.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδα The Guardian.

«Παλέρμο στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «ασφαλές λιμάνι» (Πάνορμος). Υποδεχόμαστε ανέκαθεν σκάφη που έχουν σώσει ζωές στην θάλασσα. Δεν θα σταματήσουμε τώρα. Ο Σαλβίνι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Εδειξε και πάλι ότι βρισκόμαστε υπό ακροδεξιά κυβέρνηση», δήλωσε ο Λεολούκα Ορλάντο.

Την απόφασή του υποστηρίζουν και άλλοι δήμαρχοι της νότιας Ιταλίας, της Νάπολης, της Μεσίνα και του Ρέτζιο Καλάμπρια, που δήλωσαν έτοιμοι να αψηφήσουν τις εντολές του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δήμαρχος Παλέρμο κόντρα στην ιταλική κυβέρνηση -Επιτρέπει στο πλοίο με τους μετανάστες να πάει εκεί "

ENI-EOΠΥΥ: Μόνο 1.000 οικογενειακοί ιατροί για 11 εκατ Έλληνες

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 09/06/2018, απηύθυνε χαιρετισμό ο ταμίας του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, Φώτης Πατσουράκος, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πορεία των πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΟΠΥΥ και ΕΦΚΑ και τις πολλαπλές ενέργειες του ΙΣΑ.

Ανέφερε ότι ο διάλογος με ΥΥΚΑ και ΕΟΠΥΥ δεν έχει καμία πλέον αξία μιας και η ηγεσία του ΥΥΚΑ έχει αγκιστρωθεί στο να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις των μνημονιακών υποχρεώσεών της, χωρίς να θέλει να αντιληφθεί το μέγεθος της αποτυχίας της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ. Παρούσα ήταν και η Πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα Ανεμοδουρά Βαρβάρα, η οποία γνωστοποίησε τις θέσεις της Ομοσπονδίας ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ σχετικά με τη μεταρρύθμιση και τόνισε το χρέος όλων των συνδικαλιστικών και θεσμικών φορέων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας των πολιτών.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από την Πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σχετικά με την πορεία της μεταρρύθμισης και το ιστορικό των διαπραγματεύσεων του ΠΙΣ για τη συλλογική σύμβαση των ιατρών λοιπών ειδικοτήτων πλην οικογενειακών ιατρών. Τέλος αναφέρθηκε στην προχειρότητα και επιπολαιότητα στον σχεδιασμό της μεταρρύθμισης: Η εμμονή του ΥΥΚΑ σε ένα αποτυχημένο σχέδιο μεταρρύθμισης από άποψη ιατρικού δυναμικού και έλλειψης υποδομών / προδιαγραφών αποτελεί ένα επικίνδυνο πείραμα εις βάρος της δημόσιας υγείας του πληθυσμού.

Η διαφημιζόμενη υποχρεωτική εγγραφή 11 εκ Ελλήνων, η χρονοβόρα κατάρτιση ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς και η εφαρμογή αυστηρού συστήματος παραπομπών από τους ελάχιστους 1.000 οικογενειακούς ιατρούς του συστήματος προαναγγέλλει μία ραγδαία χρονική και ποιοτική υποβάθμιση υπηρεσιών υγείας.

Με υποδειγματική μαεστρία προοιωνίζεται η σταδιακή "εξάλειψη" από τον υγειονομικό χάρτη, 12 εκατ επισκέψεων ετησίως των ασθενών στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Ο Έλληνας ασθενής θα είναι όμηρος ενός συστήματος που θα του παρέχει ελάχιστες υπηρεσίες, με στέρηση του δικαιώματος επιλογής ιατρού ή πρόσβασης σε εξειδικευμένη υπηρεσία. Μοιραία θα αναγκαστεί να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες του από την τσέπη του με εκτόξευση των ανισοτήτων πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της υγείας.

Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφάσισε να εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα: Το προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης για όλες τις ειδικότητες από το ΥΥΚΑ απορρίπτεται στο σύνολό του καθώς υποδαυλίζει την ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, θέτει δημοσιοϋπαλληλικούς κανόνες στην άσκηση ιδιωτικού έργου, προκαλεί απαράδεκτη επίταξη υπηρεσιών υγείας, καταστρατηγεί διατάξεις κείμενης νομοθεσίας και τις πάγιες ψηφισμένες θέσεις του ΠΙΣ. Καλούμε τον ΠΙΣ να εμμείνει στη στάση του, αρνούμενος να συνάψει συλλογική σύμβαση για τους ειδικούς ιατρούς με αναξιοπρεπείς όρους συνεργασίας. Ακόμη και σε περίπτωση που προκηρυχθεί σχέδιο ατομικών συμβάσεων για οικογενειακούς ιατρούς ή άλλες ειδικότητες, θα απέχουμε σθεναρά, αρνούμενοι να συμμετάσχουμε σε ένα θνησιγενές και ανεπαρκές σχέδιο ΠΦΥ. Έχοντας αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς μας στα πλαίσια της 6χρονης σύμβασης ΕΟΠΥΥ, καλύπτουμε πάγιες ανάγκες υπηρεσιών υγείας στην ΠΦΥ, παρόλη την άδικη και καταχρηστική μεταχείριση αυτής της σύμβασης εκ μέρους της πολιτείας, με αδικαιολόγητες και αιφνιδιαστικές και ληστρικές περικοπές δεδουλευμένων αμοιβών τύπου rebate / clawback.

Παραμένουμε ενεργά κύτταρα του δημόσιου συστήματος, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η πολυδιαφημιζόμενη κατάργηση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους. Αυτός ο αναπάντεχος διακόπτης θα φέρει τη σφραγίδα και την αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που επιμένει στο να εξάγει ένα ριψοκίνδυνο πείραμα στις πλάτες του χειμαζόμενου Έλληνα πολίτη και συνταξιούχο. Με γνώμονα την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων μας, θα καταφύγουμε μαζικά στη δικαιοσύνη για όλες τις καταχρηστικές πράξεις εναντίον μας, την προσπάθεια οικονομικής εξόντωσής μας και επίταξης πολύτιμων υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε, αλλά και για τη διάσωση των δεινών που επισύρει η μεταρρύθμιση της ΠΦΥ στη δημόσια υγεία. Θα επιμείνουμε σθεναρά στον αγώνα βελτίωσης και ενίσχυσης των συμβάσεων μας με άνοιγμα στους νέους ιατρούς και χαρτογραφημένη κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ENI-EOΠΥΥ: Μόνο 1.000 οικογενειακοί ιατροί για 11 εκατ Έλληνες"

ΕΔΕ: Δικαστές και δικηγόροι συντηρούν τα δικαστήρια και ο Κοντόνης θέλει δύο ακόμη στην Αττική

Μετά τους δικηγόρους και οι δικαστές, καθώς και οι εισαγγελείς, αντιδρούν στην εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, μέσω της δημιουργίας δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική ως στερουμένης «νοήματος στην παρούσα φάση», αλλά και κονδυλίων, ενώ σήμερα στην ουσία με χρήματα δικαστών και δικηγόρων μπορεί και λειτουργεί το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα κλείνουν οι κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όπου κλήθηκαν οι Αθηναίοι δικηγόροι σε δημοψήφισμα για να πουν «ναι» ή «όχι» στην τριχοτόμηση.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το «υπουργείο Δικαιοσύνης εξήγγειλε πριν λίγες ημέρες την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και την δημιουργία δύο νέων Πρωτοδικείων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής» και προσθέτει ότι «της απόφασης αυτής δεν προηγήθηκε καμία ακρόαση, συζήτηση, ούτε καν ενημέρωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, των Δικηγορικών Συλλόγων, των υπηρετούντων τη Δικαιοσύνη».

Κατατέθηκε ως «αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησης», συνεχίζει η ΕΔΕ και «ο υπουργός Δικαιοσύνης επιμένει να μην καλεί σε διάλογο την Ένωσή μας τη στιγμή που θέτει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς σημειώνουν ακόμα, ότι «μία εξαγγελία, που σε άλλες εποχές θα είχε ενδιαφέρον συζήτησης και εξεύρεσης των κατάλληλων προϋποθέσεων υλοποίησής της, στερείται νοήματος στην παρούσα φάση, καθώς απουσιάζει εξ αρχής μία ολοκληρωμένη μελέτη υποστήριξης του εγχειρήματος από άποψη λειτουργικότητας, ανθρώπινων πόρων, υλικοτεχνικών υποδομών, χωροταξίας, βελτίωσης του επιπέδου παροχής υπηρεσιών στον πολίτη».

Η ίδρυση δύο νέων μεγάλων Πρωτοδικείων στην Αττική, συνεχίζουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, «προϋποθέτει την διάθεση τεράστιων κονδυλίων για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, την δημιουργία νέων οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών».

Η ΕΔΕ ενδεικτικά για να καταδείξει το αίολο της εξαγγελίας του κ. Κοντονή για την ίδρυση δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική, αναφέρει ενδεικτικά ότι «την τελευταία διετία ζητήσαμε επανειλημμένα από το υπουργείο Δικαιοσύνης αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, για να επέλθει αποσυμφόρηση από τις εκκρεμείς υποθέσεις και για την ομαλοποίηση της κατάστασης που επικρατεί με την πρωτοφανή υπερχρέωση δικογραφιών ανά δικαστικό λειτουργό, χωρίς ωστόσο καμία ανταπόκριση» και συνεχίζει η Ένωση: «μόνο το Πρωτοδικείο Αθηνών αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 300 κενά σε γραμματείς, επιμελητές και δακτυλογράφους, ενώ η ΕΔΕ «κατέβαλε την προηγούμενη διετία περίπου 20.000 ευρώ από τις εισφορές των μελών της για τη στήριξη της υλικοτεχνικής υποδομής δικαστηρίων (μεταξύ άλλων και του Πρωτοδικείου Αθηνών) επειδή δεν ικανοποιούνταν βασικές ανάγκες, όπως αγορά φωτοτυπικών μηχανημάτων, φαξ, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λπ., αλλά και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν στο Εφετείο Αθηνών από την βομβιστική ενέργεια της 22ας Δεκεμβρίου 2017 με συνέπεια την δυσλειτουργία των υπηρεσιών».

Τέλος, η ΕΔΕ λέει κοντολογίς στον κ. Κοντονή, να εγκαταλείψει τα πολιτικά πυροτεχνήματα, καθώς ουσιαστικά δικαστές και δικηγόροι συντηρούν για «ζωτικές ανάγκες» τα δικαστήρια (χαρτί, μηχανήματα, κ.λπ.) και «στις παρούσες οικονομικές συνθήκες επιτακτική ανάγκη και άμεσο καθήκον του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να συντηρήσει τις υπάρχουσες δομές, να προσλάβει διοικητικό προσωπικό καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε όλη την Ελλάδα και να αυξήσει τις οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων συμβάλλοντας ουσιαστικά στον κοινό στόχο που είναι η ποιοτική και γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΔΕ: Δικαστές και δικηγόροι συντηρούν τα δικαστήρια και ο Κοντόνης θέλει δύο ακόμη στην Αττική"

Μίκης Θεοδωράκης κατά Κοτζιά- Καμμένου- Μας οδηγούν σε πόλεμο με την Τουρκία

Σκληρή επίθεση για το Σκοπιανό, εξαπολύει με αναρτησή του ο Μίκης Θεοδωράκης, στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο.

Για τον μεν υπουργό Εθνικής Αμυνας λέει ότι μας οδηγεί σε πόλεμο με την Τουρκία, για δε το Νίκο Κοτζιά λέει ότι ακολουθεί μια πολιτική που τοποθετεί την Αθήνα σε ρόλο χωροφύλακα στα Δυτικά Βαλκάνια, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Και για το Σκοπιανό, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης προτείνει δημοψήφισμα με το ερώτημα τι σκέφτεται ο λαός για τις δολοπλοκίες Κοτζιά- Καμμένου.

Το κείμενο που ανάρτησε ο Μίκης Θεοδωράκης:

Μέσα σε μια μέρα είδα να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μου σχετικά με την κατάσταση και την πορεία της χώρας μας.
Κάπου διάβασα ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε να μιλήσει στο τηλέφωνο με έναν από τους προτέκτορές μας αλλά με τον … Πούτιν! Κάθε λογικός και προ παντός ανεξάρτητος Έλληνας βλέπει ότι δεν υπάρχει μέλλον για μας, για την Ελλάδα αλλά μόνο εάν αποφασίσουμε να κατακτήσουμε τουλάχιστον την Ουδετερότητά μας.
Στην ομιλία μου στα Χανιά (21.9.2011) μίλησα για την «αλλαγή πλεύσης». Σήμερα το θέμα αυτό δηλαδή της εξωτερικής μας πολιτικής, έχει λάβει ζωτικό χαρακτήρα από τις πρωτοβουλίες των Κοτζιά-Καμμένου που εξυπηρετούν 100% τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και μας οδηγούν σε οδυνηρή, εξευτελιστική και επικίνδυνη πορεία. Όπως σε έναν πόλεμο με την Τουρκία ο ένας και ο άλλος σε ρόλο ισοδύναμο με κείνον της Αλβανίας και των Σκοπίων, δηλαδή να γίνουμε ο βασικός κρίκος των δυτικών Βαλκανικών και Νατοϊκών κρατών με ορίζοντα τη συμμετοχή μας σε μια εκστρατεία με στόχο τη διάλυση της Ρωσίας και του Ιράν.

Αυτός που αναφέρθηκε στον Πούτιν φαίνεται ότι στηρίχθηκε σ’ αυτό το ενδεχόμενο. Εξ ου και η ξαφνική επαναφορά του Σκοπιανού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αλυσίδα που ανέφερα πριν.
Γιατί δεν κάνουν ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα τι σκέφτεται ο λαός μας για τις δολοπλοκίες Κοτζιά-Καμμένου; Στα «ΝΕΑ» της 4.6.2018 ο Γιώργος Παπαχρήστου διατυπώνει σκέψεις όπως αυτές που ανέφερα στην ομιλία μου στο Σύνταγμα. Ότι δηλαδή σχετικά με τα Σκόπια θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να συνυπάρχουμε όπως κάναμε ως τώρα, με το ίδιο status quo. Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι δικό μας αλλά … του ΝΑΤΟ. Και έτσι εξηγείται η υπερδραστηριότητα του Αμερικανού Πρεσβευτή. Τα χαμόγελα. Τα εγκώμια. Και τα Drones που μας κάνουν τη χάρη να έχουν ως βάση τους την Λάρισα. Που φυσικά πρέπει αυτομάτως να έγινε στόχος των εχθρών των ΗΠΑ που συμβαίνει να μην είναι και δικός μας στόχος. Ούτε το Ιράν ούτε και η Ρωσία και φυσικά ούτε και η Σερβία.

Στην ίδια ομιλία μου στο Σύνταγμα αναφέρθηκα και στο Δημοψήφισμα. Χαίρομαι που το προτείνει και ο Δ. Κωνσταντακόπουλος. Τελικά χαίρομαι βέβαια όταν διαπιστώνω ότι οι προβλέψεις μου σιγά-σιγά επιβεβαιώνονται. Όμως συγχρόνως θλίβομαι και γιατί τον καιρό που πρότεινα λύσεις υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθούν, γιατί η Σπίθα ήταν ακόμα αναμμένη και ο Λαός ήταν ακόμα ζωντανός και όρθιος. Υπήρχε επομένως δυνατότητα αλλαγής της πορείας. Ενώ σήμερα που ο Λαός μας είναι απελπισμένος, γονατισμένος και κλεισμένος στον εαυτό του είναι ίσως πολύ αργά.

Η εικόνα όπως μας την δείχνουν τα άρθρα του Δ. Κωνσταντακόπουλου και του κ. Φωτόπουλου είναι ζοφερή. Μπορώ να πω ότι διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Προσωπικά νοιώθω διπλά ηττημένος. Ως άνθρωπος και ως Έλληνας. Σκέφτομαι ότι εάν αποδεικνυόταν ότι στην πληροφορία περί Τσίπρα-Πούτιν υπάρχει ίχνος αληθείας, εμένα δεν θα μου έκανε εντύπωση. Γιατί όλα έχουν ένα όριο. Και ο καθένας από μας έχει μία προσωπική κόκκινη γραμμή που δεν μπορεί να την περάσει. Και αν κάτι τέτοιο δεν έγινε ως τώρα, ασφαλώς θα γίνει εάν και όταν οι κυβερνητικοί πεισθούν ότι κάποιοι τους οδηγούν στο απόλυτο χάος. Το ίδιο θα γίνει και με τον ελληνικό λαό, που όπως έχω πει, μπορεί να κάνει βήματα προς τα πίσω αλλά όταν νοιώσει την πλάτη του να ακουμπά στον τοίχο, τότε ο Έλληνας γίνεται Ήρωας ή Ραγιάς.

Αθήνα, 8.6.2018
Μίκης Θεοδωράκης

ΥΓ. Όμως φαίνεται ότι ορισμένα άτομα έχουν την σπάνια ιδιότητα να γκρεμίζουν (μόνοι τους ή με την συνδρομή άλλων) τον τοίχο της Συνείδησης και έτσι μπορεί να κάνουν επ’ αόριστον βήματα προς τα πίσω, έως ότου τσακιστούν στον ενεδρεύοντα γκρεμό. Η ιστορία μάς διδάσκει ότι κανείς από αυτούς δεν γλίτωσε την επαίσχυντη πτώση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίκης Θεοδωράκης κατά Κοτζιά- Καμμένου- Μας οδηγούν σε πόλεμο με την Τουρκία "

Ο Ερντογάν απειλεί ξανά τον Κουρτς και καλεί τη Γερμανία να... τον στρώσει!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε τις κινήσεις του του εναντίον του Αυστριακού προθυπουργού, Σεμπάστιαν Κούρτς, σχετικά με την απόφαση της Βιέννης να κλείσει επτά τζαμιά και να απελάσει 40 ιμάμηδες καλώντας τη Γερμανία να "τον στρώσει".

"Κάνω κάλεσμα στον Αυστριακό πρωθυπουργό: Είσαι ακόμα νέος και χρειάζεσαι εμπειρία. Οι άπειρες συμπεριφορές σου όπως αυτή μπορεί να σου κοστίσουν σε μεγάλο βαθμό", δήλωσε ο Erdoğan σε εκδήλωση αργά το βράδυ στα πλαίσια του ισλαμικού Laylat al-Qadr στις 10 Ιουνίου.

Επανέλαβε την προηγούμενη προειδοποίησή του ότι η απόφαση της Αυστρίας "μπορεί να ξεκινήσει έναν πόλεμο σταυροφόρων-ημισελήνου", και πρόσθεσε: "Απευθύνω επίσης αυτό το κάλεσμα σε ολόκληρη τη Δύση, ιδιαίτερα στη Γερμανία: Στρώστε τον άνθρωπό σας. Διαφορετικά, η κατάσταση μπορεί να εκτραχυνθεί. Έχουμε ορισμένα βήματα που πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τα επιχειρήματά μας. Δεν θα αφήσουμε τους 250.000 αδελφούς μας να καταπιεστούν εκεί [στην Αυστρία]. Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται".

Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν ήταν αντίδραση στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κουρτς στις 8 Ιουνίου, για να εκδιώξει αρκετούς ιμάμηδες που χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό, ενώ έκλεισε και επτά τουρκικά τζαμιά σε μία προσπάθεια καταστολής του «πολιτικού Ισλάμ».

Ο αυστριακός καγκελάριος πρόσθεσε ότι οι ιμάμηδες θα απελαθούν λόγω της ύπαρξης ξένων κεφαλαίων.

"Οι παράλληλες κοινωνίες, το πολιτικό Ισλάμ και η ριζοσπαστικοποίηση δεν έχουν θέση στη χώρα μας", δήλωσε ο Kurz.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν απειλεί ξανά τον Κουρτς και καλεί τη Γερμανία να... τον στρώσει!"

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση για τον Ρουβίκωνα

Για την απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε ότι «έχουν σπάσει όλες οι κόκκινες γραμμές» με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα και πρόσθεσε ότι σήμερα οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να πυροβολήσουν.

«Σε αυτό το κτίριο υπάρχουν υπηρεσίες και ξένων κρατών αλλά και η υπηρεσία πληροφοριών, οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η σημερινή επίθεση στο Υπουργείο», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε πως το ζήτημα με τον Ρουβίκωνα είναι αμιγώς πολιτικό και πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση για τον Ρουβίκωνα"

Υπ.Οικονομικών: Δεν μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία για την αποπληρωμή δανείων

«Ανυπόστατο και παραπλανητικό» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών κάθε ισχυρισμό ότι για την εξόφληση του δανείου προς τον ESM μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία.

Επισημαίνει δε ότι, με το πολυνομοσχέδιο δεν συστήνεται ενέχυρο επί των περιουσιακών στοιχείων του υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) και δεν εγγράφεται υποθήκη ή άλλου είδους εμπράγματη ασφάλεια επί των οποιωνδήποτε ακινήτων που έχουν περιέλθει στο υπερταμείο ή τις θυγατρικές του ή άλλης μορφής εξασφάλιση υπέρ του ESM. Αντίθετα, δημιουργείται ένας μηχανισμός προστασίας του ESM σε σχέση με τα μερίσματα (αν και εφόσον υπάρξουν) που θα λαμβάνει το Δημόσιο από την ΕΕΣΥΠ, ενώ έχει ξαναδοθεί ανάλογη εγγύηση το 2012.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

«Ως συμβαλλόμενο μέρος στη δανειακή σύμβαση του Αυγούστου 2015 με τον ΕSΜ προστίθεται και η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Διατάξεις για την Ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων-Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής». Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται σχετική πρόβλεψη της σύμβασης, σχέδιο της οποίας κυρώθηκε από τη Βουλή στις 14 Αυγούστου 2015 (ν. 4336/2015).
Συγκεκριμένα:

1. Στη δανειακή σύμβαση που κυρώθηκε στη Βουλή στις 14 Αυγούστου 2015 (ν. 4336/2015) με πλειοψηφία 222 ψήφων και υπογράφηκε στις 19 Αυγούστου μεταξύ του ESM και της Ελληνικής Δημοκρατίας εκπροσωπούμενης από το υπουργείο Οικονομικών και την οποία συνυπέγραψαν η Τράπεζα της Ελλάδας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπεται ότι όταν συσταθεί ο νέος φορέας (ΕΕΣΥΠ) θα συμβληθεί και αυτός στη δανειακή σύμβαση και θα δώσει εγγυήσεις στον ESM για την υποχρέωση της Ελλάδος να εξοφλήσει τη χρηματοδοτική συνδρομή μέσω της ΕΕΣΥΠ.

2. Στον ιδρυτικό νόμο της ΕΕΣΥΠ προβλέπεται ότι, κατά τη διανομή κερδών από την Εταιρεία:

α) ποσοστό 50% καταβάλλεται ως μέρισμα στο Ελληνικό Δημόσιο και διατίθεται σύμφωνα με το ν. 4336/2015, δηλαδή για την αποπληρωμή των δόσεων που οφείλονται βάσει της δανειακής σύμβασης και σύμφωνα με τους συγκεκριμένους όρους.
β) από το υπόλοιπο 50%, το 25% καταβάλλεται στο Δημόσιο για επενδύσεις και το 25% το χρησιμοποιεί η ίδια η Εταιρεία για επενδύσεις (ή το διακρατεί για να καλυφθούν πιθανές μελλοντικές ζημιές).

3. Για την εκπλήρωση της υποχρέωσης από τον εγγυητή (την ΕΕΣΥΠ):
– Δεν συστήνεται ενέχυρο επί των περιουσιακών στοιχείων της ΕΕΣΥΠ,
– Δεν εγγράφεται υποθήκη ή άλλου είδους εμπράγματη ασφάλεια επί των οποιωνδήποτε ακινήτων που έχουν περιέλθει στην Εταιρεία ή τις θυγατρικές της ή άλλης μορφής εξασφάλιση υπέρ του ESM.

Επομένως, κάθε ισχυρισμός ότι για την εξόφληση του δανείου μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία είναι ανυπόστατος και παραπλανητικός.

4. Με την συγκεκριμένη εγγύηση δημιουργείται ένας μηχανισμός προστασίας του ESM σε σχέση με τα μερίσματα (αν και εφόσον υπάρξουν) που θα λαμβάνει το Δημόσιο από την ΕΕΣΥΠ και μέρος των οποίων θα χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή της δανειακής σύμβασης.

Για τον λόγο αυτό η εγγύηση δεν είναι απεριόριστη, δεν αφορά δηλαδή στο σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, αλλά περιορίζεται σε ένα ποσό (25 δισ.) το οποίο προσεγγίζει την θεωρητική αξία, σε βάθος χρόνου, που θα μπορούσε να εισπράξει το Δημόσιο από την Εταιρεία, ως μέρισμα.

5. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι έχει ξαναδοθεί εγγύηση το 2012. Συγκεκριμένα: Με τη δανειακή σύμβαση του 2012, σχέδιο της οποίας κυρώθηκε με το ν. 4060/2012, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συμβλήθηκε με τον EFSF (προκάτοχο του ESM) ως εγγυητής και δεσμεύθηκε για την εκπλήρωση εκ μέρους της Ελλάδας των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση αυτή σε σχέση με τη χρηματοδότηση τής ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, άμεσα και μόλις ζητηθεί, αναλαμβάνοντας, ομοίως, την υποχρέωση αποζημίωσης του EFSF ως κύριος υπόχρεος σε περίπτωση που κάποια από τις υποχρεώσεις για τις οποίες εγγυήθηκε καταστεί ανεφάρμοστη, άκυρη ή παράνομη».

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ.Οικονομικών: Δεν μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία για την αποπληρωμή δανείων"

Θεοδωράκης: «Τσάτρα πάτρα» φέρνουν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει

«Η κυβέρνηση καθυστερημένα και υπό το βάρος ιδεοληψιών δρα απέναντι στην πραγματικότητα. Τσάτρα πάτρα φέρνουν τώρα αυτό το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν είχαμε κινηθεί με ταχύτητα στη σωστή κατεύθυνση. Ο χρόνος στην πολιτική είναι πολύ σημαντικός».

Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔΜ και το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον ΑλέξηΤσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως «είμαι από αυτούς που περιμένουν με αγωνία το τηλεφώνημα του κ. Ζάεφ γιατί πιστεύω ότι δεν θα βρούμε κι άλλες θετικές στιγμές στην ιστορία όπου θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας. Άλλοι απεύχονται το τηλεφώνημα, εγώ είμαι από αυτούς που το περιμένουν», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρίνισε πως «η συζήτηση που πρέπει να γίνει στη χώρα και δεν γίνεται είναι να ορίσουμε τις μεγάλες αναγκαίες προτεραιότητες που έχουμε ανάγκη ως χώρα, οι οποίες είναι οι εξής τρεις:

-Μια άλλη δημόσια διοίκηση, έξω από το κομματικό κράτος

- Αναδιαμόρφωση στον χώρο της παιδείας.

- Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα».

Αναφερόμενος, δε, στο θέμα της αποχώρησης των «εγκεφάλων» στο εξωτερικό, με αφορμή έρευνα της ICAP που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, σύμφωνα με το οποίο το 82% των επιστημόνων που έφυγαν δεν θέλει να γυρίσει, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως «οι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό λένε ότι το έκαναν και λόγω της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς που επικρατεί στη χώρα. Πως θα τους πείσουμε να γυρίσουν όταν κάνουμε προσπάθειες να διορθώσουμε την οικονομία, αλλά έχουμε ακόμα ένα κομματικό κράτος;» αναρωτήθηκε.

Έκρουσε επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μετά τον Αύγουστο λέγοντας ότι «από τον Σεπτέμβρη μένουμε μόνοι μας, χωρίς βοήθεια από τους εταίρους και τους συμμάχους. Το ερώτημα είναι: έχουμε κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε μόνοι μας στις αγορές;»

Αναφερόμενος δε στο θέμα της πιστοληπτικής γραμμής επεσήμανε ότι «δεν έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία γιατί δεν έχει σημασία αν ζητάς πιστοληπτική γραμμή, σημασία έχει αν σου τη δίνουν και φοβάμαι ότι τα κοινοβούλια, τα οποία θα πρέπει να εγκρίνουν αυτή την πιστοληπτική γραμμή για τη χώρα, δεν θα εγκρίνουν άλλη γραμμή στήριξης της Ελλάδας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: «Τσάτρα πάτρα» φέρνουν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news