facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Mε εισαγγελική παρέμβαση ακυρώθηκε το «Indie Free Festival»

Επέμβαση των ΜΑΤ στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το ολονύχτιο μουσικό Φεστιβάλ «Indie Free Festival», που θα διαρκούσε από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου έως τις 8 το πρωί της Κυριακής.
Η επέμβαση της Αστυνομίας με δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας) σημειώθηκε μετά από μία ακόμα εκδήλωση την Παρασκευή τη νύχτα, στην εφαπτόμενη του Πάρκου, πλατεία Πρωτομαγιάς, από το «Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών - Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη», η οποία κράτησε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα.
Οι ολονύκτιες συναυλίες στην πλατεία Πρωτομαγιάς και το Πεδίον του Άρεως που πραγματοποιούνται για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, σε συνδυασμό με τη μη λειτουργία των βασικών υποδομών του Πάρκου (παιδικές χαρές, κιόσκια, υδάτινες διαδρομές, δημόσιες τουαλέτες κ.ά.) και τη λειτουργία της πιάτσας εμπορίου ναρκωτικών στο δυτικό τμήμα του Πεδίου του Άρεως, έχουν προκαλέσει την παραγγελία εισαγγελικής έρευνας από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις που έχουν φέρει το Πεδίον του Άρεως στη σημερινή του κατάσταση.
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, αποχώρησαν από το Πεδίον του Άρεως χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, δηλώνοντας ότι θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.
Απούσα από τις διαπραγματεύσεις Αστυνομίας - διοργανωτών ήταν η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει και την ευθύνη λειτουργίας του Πεδίου του Άρεως.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Mε εισαγγελική παρέμβαση ακυρώθηκε το «Indie Free Festival»"

Συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ τη Δευτέρα: Στην ατζέντα και το ελληνικό χρέος

Συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει της διεξαγωγής του Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Ένα από τα θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα της συζήτησης, είναι και το ελληνικό χρέος, καθώς το Ταμείο επιμένει στην προσαρμογή του σε βιώσιμα επιπεδα.

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών - ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ώστε να συζητηθούν τα θέμα που θα απασχολήσουν το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Η όλη κουβέντα περιορίζεται στη συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι διαφορές με τους Ευρωπαίους παραμένουν και δεν διαφαίνεται η διάθεση να καλυφθεί η μεταξύ τους απόσταση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ τη Δευτέρα: Στην ατζέντα και το ελληνικό χρέος"

Πάτρα: Σύλληψη για παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων

Υπόθεση που αφορά σε παράνομη προώθηση και πώληση φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός άνδρα. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του ημεδαπού, όπου από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του, ταυτοποιήθηκε ως κάτοχος-διαχειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετικές καταγγελίες που έγιναν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για πλήθος φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, με διάφορες επωνυμίες και ενδείξεις, αγνώστου προέλευσης και εργοστασίου παρασκευής, για τα οποία στο σύνολό τους δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ετσι η εισαγωγή και διακίνησή τους στην ελληνική αγορά ήταν παράνομη, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε η εμπλοκή του κατηγορούμενου, ο οποίος προωθούσε τα φαρμακευτικά προϊόντα μέσω ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος που διαχειριζόταν.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του άνδρα, όπου από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του, ταυτοποιήθηκε ως κάτοχος και διαχειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος. Στην έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και εξωτερικός σκληρός δίσκος, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σύλληψη για παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων"

«Τα άκουσε» για τον Αλέξη… στα Τρίκαλα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (βίντεο)

Στην Πύλη Τρικάλων για την εκδήλωση μνήμης «Η Μάχη της Πόρτας», βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, ο οποίος ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος του δήμου Πύλης.

Μετά την ομιλία του, τον πλησίασε η κυρία Νίκη και σε έντονο βαθμό διαμαρτυρήθηκε στον Πρόεδρο για την κομμένη σύνταξή της.

» Ο Αλέξης ο αγαπημένος, τα έκοψε εμένα…« είπε χαρακτηριστικά στον κ. Βούτση. Μετά τη συνομίλα η κυρία Νίκη απευθυνόμενη στην κάμερα του trikalaola.gr είπε:

«Ή τσέπη του κοσμάκη έχει αδειάσει, οι άνθρωποι πεινάνε…».

Δείτε το βίντεο.


trikalaola
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τα άκουσε» για τον Αλέξη… στα Τρίκαλα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (βίντεο)"

Φοβούνται για τη ζωή τους οι 8 Τούρκοι: «Ο Ερντογάν θα στείλει εκτελεστές»

Τρέμουν για τη ζωή τους οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς, εξέφρασαν τον φόβο ότι η Αγκυρα θα στείλει εκτελεστές που θα αναλάβουν την απαγωγή ή την εξόντωσή τους.

Αυτά φέρεται να είπαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η επιχείρηση της Αγκυρας θα γίνει με ποινικούς και όχι με στελέχη της ΜΙΤ.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους για να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις», είπαν οι Τούρκοι στρατιωτικοί σε στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επειτα από τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, που ανέφερε απροκάλυπτα ότι η Αγκυρα θα βρει τους 8 και θα τους «πακετάρει», οι 8 Τούρκοι είπαν στις ελληνικές αρχές τους φόβους τους. Οπως είπαν, η ΜΙΤ δεν ρισκάρει σύλληψη ή ένοπλη σύγκρουση και θάνατο πρακτόρων της από Ελληνες αστυνομικούς, και θα προτιμήσει να «προσλάβει» σκληρούς κακοποιούς, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, να αναλάβουν. «Μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να παρουσιαστούν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως», φέρεται να είπαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι 8 Τούρκοι φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ελεύθεροι σκοπευτές είναι σε 24ωρη βάση γύρω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκονται και ελέγχουν κάθε κίνηση. Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής αλλά και άνδρες των ΜΑΤ έχουν αναλάβει την 24ωρη φρούρηση των οκτώ, ενώ έχει στηθεί και ένα ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας στην περιοχή, τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρονικά και φυσικά ο χώρος βιντεοσκοπείται. Ακόμη και το φαγητό των 8 ελέγχεται καθημερινά.

Οι 8 Τούρκοι, σύμφωνα με το περιβάλλον τους, δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, έξι από αυτούς έχουν πει σε Έλληνες αστυνομικούς ότι σκέφτονται τη Σουηδία, τη Γερμανία και τον Καναδά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοβούνται για τη ζωή τους οι 8 Τούρκοι: «Ο Ερντογάν θα στείλει εκτελεστές» "

Τρία: Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ

Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ σχεδιάζει να επικεντρώσει την προσοχή της στην μείωση των επιπέδων δανεισμού, αλλά και στην ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων και δομικών αλλαγών κι όχι μέσω δαπανών, σύμφωνα με το νέο υπουργό Οικονομικών.

Στην πρώτη συνέντευξή του από την ανάληψη των καθηκόντων του την προηγούμενη εβδομάδα ο Τζιοβάνι Τρία δήλωσε στην εφημερίδα «Corriere della Sera» ότι ο ίδιος, έχει στόχο να επιτύχει τους στόχους δανεισμού για το 2018 και το 2019, συμπληρώνοντας ότι οι δεσμεύσεις για το ιταλικό χρέος, μπορούν να τηρηθούν.

«Ο στόχος μας είναι ν’ αυξήσουμε την ανάπτυξη και την εργασία, αλλά δεν σχεδιάζουμε να επαναφέρουμε την ανάπτυξη μέσω των ελλειμματικών δαπανών», δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα παρουσιάσει τις νέες οικονομικές προβλέψεις, αλλά και τους κυβερνητικούς στόχους τον Σεπτέμβριο. «Οι στόχοι αυτοί θα είναι πλήρως συμβατοί με την συνέχιση της προσπάθειας για την μείωση της αναλογίας μεταξύ χρέους/ΑΕΠ)», τόνισε ο ίδιος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία: Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ"

Αφού δεν έχει απορριφθεί το αίτημά του, γιατί απεργεί ο Κουφοντίνας;

Όπως είναι γνωστό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα τη χορήγηση τρίτης άδειας εξόδου από τη φυλακή κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες και την κατάργηση του εισαγγελικού «βέτο». Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, επανεμφανίστηκαν ενδοκυβερνητικές και εξωκυβερνητικές φωνές που παρουσιάζουν την απόρριψη του αιτήματός του ως αποστέρηση δικαιώματος το οποίο, μάλιστα, ίσχυε και προ της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, όμως, αλήθεια έτσι;

Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κρατείται από το 2002 και είναι καταδικασμένος σε έντεκα φορές ισόβια κάθειρξη. Ζητά άδεια σύμφωνα με το άρθρο 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα, το οποίο, όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, προέβλεπε ότι για εγκλήματα όπως αυτά που έχει καταδικαστεί ο Κουφοντίνας «άδειες χορηγούνται δύο έτη πριν τη συμπλήρωση είκοσι ετών πραγματικής έκτισης της ποινής, προκειμένου για ποινή ισόβιας κάθειρξης». Άρα, αν η Κυβέρνηση δεν καταργούσε αυτό το εδάφιο, ο Κουφοντίνας δεν θα δικαιούταν άδεια νωρίτερα από το 2020.

Επειδή, όμως, η νομοθετική εξουσία ανήκει στη Βουλή και η πλειοψηφία έκρινε ότι η διάταξη πρέπει να αλλάξει (και, φυσικά, κρίνεται πολιτικά για αυτό), ας δούμε αν ακόμα και με το ισχύον πλαίσιο αδειών ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούται άδεια. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, πέρα από το χρόνο έκτισης ποινής που πλέον πληροί ο τρομοκράτης, πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα τρεις ακόμα προϋποθέσεις: Πρώτον, να μην εκκρεμεί κατά του καταδίκου ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα. Δεύτερον, να εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τελέσεως, κατά τη διάρκεια της άδειας, νέων εγκλημάτων. Και τρίτον, να συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και ότι ο κρατούμενος δεν θα κάνει κακή χρήση της αδείας του.

Πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις ο Κουφοντίνας; Ως προς την πρώτη προϋπόθεση, ναι. Ως προς τη δεύτερη, έχουμε τα εξής δεδομένα: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του είναι αμετανόητος, δημοσιεύοντας μέσα από τη φυλακή βιβλία και μανιφέστα υπέρ της «ένοπλης πάλης». Επιπλέον, δεν κρύβει τις σχέσεις του με φιλοτρομοκρατικές φράξιες. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο κίνδυνος να εμπλακεί ως φυσικός ή ηθικός αυτουργός σε νέα αδικήματα είναι τουλάχιστον υπαρκτός. Ως προς την τρίτη προϋπόθεση, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη φυγή προ ετών του Χριστόδουλου Ξηρού επίσης συνηγορούν προς την ύπαρξη και αυτού του κινδύνου.

Αυτή η κρίση δεν βασίζεται σε πολιτική τοποθέτηση, αλλά ταυτίζεται με το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, το οποίο αναφέρει σε προ διετίας βούλευμά του ότι «κατά τον χρόνο κράτησης ουδόλως διαφοροποιήθηκε το συνειδησιακό υπόβαθρο που ώθησε τον κρατούμενο στην τέλεση των προαναφερθέντων παράνομων πράξεων και δεν έχει μεταμεληθεί, αφού εξακολουθεί να αναφέρεται σε πολιτική και όχι ποινική ευθύνη. […] Επισημαίνεται επιπλέον ότι το υπόλοιπο της επιβληθείσας ποινής είναι μεγάλο , γεγονός που ενισχύει την κρίση του Συμβουλίου τούτου περί ύπαρξης κίνδυνου φυγής κατά την διάρκεια της αδείας.»

Τελικά, όμως, έχει απορριφθεί το αίτημα του Κουφοντίνα; Όσο και αν εκπλαγείτε, όχι. Το αίτημα δεν έχει εξεταστεί, καθώς το Συμβούλιο Φυλακών δεν έχει νόμιμη σύνθεση, λόγω της αυτοεξέρεσης των δυο (υπό πειθαρχικό έλεγχο) Εισαγγελέων. Όταν θα μπορεί να συνεδριάσει, θα κριθεί ό,τι είναι να κριθεί, είτε προς τη μία κατεύθυνση, είτε προς την άλλη. Μάλιστα, ο προεδρεύων Εισαγγελέας δεν έχει δικαίωμα «βέτο», όπως σκοπίμως θρυλείται, αλλά δικαίωμα προσφυγής στο αρμόδιο Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινής, ώστε να αποφανθεί εκείνο για τη νομιμότητα ή μη της άδειας.

Τι κάνει, λοιπόν, αυτή τη στιγμή με την απεργία πείνας του ο Δημήτρης Κουφοντίνας; Διεκδικεί κάποιο δικαίωμα που παρείχε η Δημοκρατία μας όλα αυτά τα χρόνια σε ομοίους του; Όχι. Εκβιάζει για προνομιακή μεταχείριση, εκμεταλλευόμενος τη «φήμη» του, τους υποστηρικτές του εντός ή εκτός Κυβέρνησης και την άγνοια του κόσμου ως προς τη νομοθεσία και όλα τα πραγματικά περιστατικά. Αποτελούν όλα αυτά έκπληξη; Δυστυχώς όχι. Και είναι λίγα από τα πολλά που πρέπει να αλλάξουμε για να επανέλθει στην κοινωνία μας η ομαλότητα, η νομιμότητα και η ισονομία.

meaculpa
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφού δεν έχει απορριφθεί το αίτημά του, γιατί απεργεί ο Κουφοντίνας;"

Γερμανός πρέσβης: Τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στο Δίστομο δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ

«Διδασκόμαστε και δεσμευόμαστε: ποτέ ξανά!» διαμηνύει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την επέτειο μνήμης της 10ης Ιουνίου 1944, για την σφαγή στο Δίστομο, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ. «Το έγκλημα της Βέρμαχτ στο Δίστομο ανήκει στα μελανότερα κεφάλαια της γερμανικής κατοχής τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ο φόνος αθώων γυναικών, ανδρών, παιδιών και γερόντων, με γεμίζει ντροπή και οδύνη. Τα εγκλήματα αυτά δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ! Διδασκόμαστε και δεσμευόμαστε: ποτέ ξανά!» αναφέρει ανήμερα της μαύρης επετείου της Σφαγής στο Δίστομο ο Γερμανός πρεσβευτής.

Σήμερα ο κ. Πλέτνερ θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Σφαγή στο Δίστομο, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των 218 πεσόντων της ναζιστικής θηριωδίας.

74 Χρόνια από τη Σφαγή στο Δίστομο

Στις 10 Ιουνίου 1944 το Δίστομο πυρπολήθηκε από τους Ναζί κατακτητές και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη. Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε αμέσως γνωστή στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης.

Προκόπης Παυλόπουλος: Το Δίστομο σημαίνει να μη ξεχνάμε το ναζισμό

Μια ιστορικά συμβολική κίνηση των κατοίκων του Κάσελ της Γερμανίας, σημάδεψε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην πόλη, στις 10 Ιουνίου 2017 , όπου μαζί με την Αθήνα οργανώθηκε η κορυφαία διεθνής έκθεση σύγχρονης Τέχνης documenta 14.

Γερμανοί πολίτες του Κάσελ υποδέχθηκαν τους Προέδρους, Ελλάδος και Γερμανίας, Προκόπη Παυλόπουλο και Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, κρατώντας πλακάτ στα οποία ήταν γραμμένα στα ελληνικά «Ποτέ ξανά Δίστομο» και αναφερόταν επίσης ο αριθμός των 218 εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την μνήμη των θυμάτων της σημερινής επετείου της σφαγής του Διστόμου. Οι δύο Πρόεδροι Ελλάδος και Γερμανίας υπέγραψαν στα πλακάτ των συγκεντρωθέντων.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κίνηση αυτή των κατοίκων του Κάσελ, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αφού επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά που ενώνουν όλους του λαούς της Ευρώπης και βέβαια την Ελλάδα και τη Γερμανία, πρόσθεσε ότι θα θυμόμαστε πάντα τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, όχι για να ξύνουμε πληγές του παρελθόντος αλλά για να διδασκόμαστε όλοι ότι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία δεν έχουν περάσει, επειδή βλέπουμε τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ζούμε τις εκλογές που διεξάγονται σε όλη την Ευρώπη, παραμένουν υπολείμματα εκείνου του εφιαλτικού παρελθόντος.

«Όσο λοιπόν δεν ξεχνάμε τι συνέβη στο Δίστομο, δίνουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτά τα υπολείμματα και πρέπει να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία είναι εύθραυστο αγαθό, πρέπει να την υπερασπιζόμαστε κάθε φορά», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος. Είπε ακόμη ότι είδε «με ιδιαίτερη συγκίνηση» του ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο Κάσελ και συμπλήρωσε: «μπορεί αν βρισκόμαστε στο Κάσελ αλλά ο νους μας και η ψυχή μας είναι στο Δίστομο».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανός πρέσβης: Τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στο Δίστομο δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ"

Πάγκαλος: «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός» – Στρατηγός Φράγκος: «Είσαι δωσίλογος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου ότι ανόητος εθνικισμός είναι τα συλλαλητήρια και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν και η «Μητέρα Τερέζα» δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν και όχι πολύ μακριά από σήμερα, βγήκαν πάλι στην επικαιρότητα, δηλώσεις που πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν.

Σε μια από αυτές τις δηλώσεις του ο Θεόδωρος Πάγκαλος λέει σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου δεν υπήρχαν Έλληνες» και ότι η μητέρα του ήταν Αλβανίδα.

«Την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου δεν υπήρχαν Έλληνες, η μητέρα του ήταν Αλβανίδα. Αν μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τον Μέγα Αλέξανδρο αυτοί είναι οι Αλβανοί γιατί η μάνα του ήταν από την Ιλλυρία» είπε χωρίς φυσικά να αναφερθεί καθόλου στον Φίλλιπο τον Β΄ της Μακεδονίας ως να μην είχε… πατέρα.

«Οι Σέρβοι δεν είναι αδέλφια μας… Πρέπει να υποστηρίξουμε τους Αλβανούς και να αναγνωρίσουμε το αλβανικό Κόσσοβο» είπε ακόμη ο λαλίστατος Θ.Πάγκαλος ο οποίος σχολίασε την ομοιότητα μας με τους Ιταλούς που δεν υπάρχει με την φράση: «Είμαστε Ούνα φάτσα ούνα ράτσα με τους Αλβανούς και Σκοπιανούς»

Απάντηση από Φ.Φραγκο: «Είσαι δωσίλογος»

Μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων Θ.Πάγκαλου ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λυπάμαι για τον ξεπεσμό ενός πρώην υπουργού στο επίπεδο ενός κοινού δωσίλογου… και συνειδητού παραχαράκτη της ιστορίας…

Ο τουρίστας ΥΠΕΞ στα Ίμια που για την ελληνική σημαία ανέφερε ότι την πήρε ο άνεμος ενώ άχνιζε ακόμη το αίμα των τριών Ηρώων του ΠΝ από την πτώση του ελικοπτέρου»


crashonline
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάγκαλος: «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός» – Στρατηγός Φράγκος: «Είσαι δωσίλογος» (ΒΙΝΤΕΟ)"

ΠΟΜΙΔΑ: Τρεις προτάσεις για ανάκαμψη παρά την αύξηση των αντικειμενικών

Τρεις προτάσεις οι οποίες αφορούν σε ελαφρύνσεις αναφορικά με τη φορολογία ακινήτων, παρουσιάσε σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς.

Στην επιστολή του επισημαίνει ότι ο ΕΝΦΙΑ 2018 θα παρουσιάσει σημαντικότατα υπερέσοδα λόγω των αυξήσεων των τιμών σε τεράστιο αριθμό ζωνών σε όλη τη χώρα.

«Εν συνεχεία ο ΕΝΦΙΑ 2019 θα παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερα υπερέσοδα λόγω της ένταξης στο συμπληρωματικό φόρο και της εκτός σχεδίου γης, η οποία φορολογείται στον κύριο φόρο καθαρά προσχηματικά με 1€/στρέμμα το χρόνο», προσθέτει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παραδιά «σημαντική παράπλευρη συνέπεια των αυξήσεων αυτών θα είναι και η παράλογη διόγκωση των τεκμηρίων διαβίωσης (κατοικίας) των φορολογουμένων, που ήδη είναι υψηλότατα γιατί ανταποκρίνονται στα προ της κρίσης εισοδήματα των νοικοκυριών».

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται «χωρίς να διακινδυνεύετε κάποιο δημοσιονομικό κενό, έχετε μια μοναδική ευκαιρία να πετύχετε να ορθοποδήσει η κτηματαγορά, η οικοδομή και κατ΄επέκταση η οικονομία της χώρας μας, αν, αντί να καταφύγετε σε δειλά ημίμετρα, εντάξετε στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τις εξής τρεις διατάξεις:

1.Να καταργήσετε οριστικά τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ ο οποίος ευθύνεται για την επενδυτική απραξία εκείνων ακριβώς των φυσικών και νομικών προσώπων που θα έπρεπε να είναι στην πρωτοπορία της ανάπτυξης της χώρας, αυξάνοντας τον ετήσιο κύριο φόρο της εκτός σχεδίου γής σε 3-5€/στρέμμα, όπως θα έπρεπε να είναι εξ αρχής.

2. Να καταργήσετε οριστικά το φόρο υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, αφού όλοι γνωρίζουν ότι η τυχόν επαναφορά του θα αποτελέσει πραγματική «ταφόπλακα» στις συναλλαγές και την οικονομία μας.

3. Να μειώσετε τα τεκμήρια διαβίωσης (κατοικίας) στο 50% των ισχυόντων, ώστε όχι μόνον να μην αυξηθούν και να συντρίψουν οικονομικά τα νοικοκυριά (ιδιοκτήτες και ενοικιαστές), αλλά αντίθετα να προσαρμοστούν στα σημερινά ισχνά εισοδηματικά δεδομένα τους.

Τολμήστε κε Υπουργέ, όπως τόλμησε και η κυπριακή κυβέρνηση και η εξέλιξη τη δικαίωσε άμεσα! Δώστε το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στη χώρα αυτή, και η ανταπόκριση της οικονομίας θα σας δικαιώσει!»

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Τρεις προτάσεις για ανάκαμψη παρά την αύξηση των αντικειμενικών"

Εφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Την τελευταία του πνοή, στα 88 του χρόνια, άφησε ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ στις 5:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, δυόμισι μήνες μετά τον θάνατο του Κώστα Γιαννακόπουλου

Τον θάνατο του, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η φαρμακοβιομηχανία. "Μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως ό τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα", σημειώνεται.

"Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής", καταλήγει η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.

Ποιος ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Γεννημένος το 1929, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν Έλληνας φαρμακοβιομήχανος και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στο μπάσκετ και στον ερασιτέχνη.

Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της φαρμακευτικής, ενώ ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, μαζί με τα δύο αδέρφια του.

Έντονη ήταν και η ενασχόλησή του με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, από το 1972. Το 1973 εκλέχθηκε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Συναγερμού διεκδικώντας μαζί με άλλα στελέχη την ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Το 1979, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού έγινε επαγγελματική και ανεξαρτοποιήθηκε διοικητικά από τον ερασιτεχνικό σώμα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν κατάφερε να εισχωρήσει στη διοίκηση της ΠΑΕ καθώς ο Γιώργος Βαρδινογιάννης απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών.

Ωστόσο, το 2008 εισχώρησε στο πολυμετοχικό διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από το 1987 έως το 1997 υπήρξε πρόεδρος όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού. Από το 1992 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτονομήθηκε και αυτή ως επαγγελματική ανέλαβε τη διοίκησή της σε συνεργασία με τον αδερφό του Θανάση Γιαννακόπουλο.

Με την απόκτηση του Νίκου Γκάλη, σηματοδότησε την αναγέννηση του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και έφερε κατά καιρους στον ΠΑΟ μερικά από τα μεγαλύτερα ονόμάτα του Παγκοσμίου Μπάσκετ τόσο αθλητές, όσο και προπονητές (Παναγιώτης Γιαννάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Ζάρκο Πάσπαλι, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Μπάιρον Σκοτ, Ντίνο Ράτζα, Ντομινίκ Γουΐλκινς, Αλεξάντερ Βολκώφ, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Δημήτρης Διαμαντίδης, Ραμούνας Σισκάουσκας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πολλούς άλλους). Επί προεδρίας του ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 6 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το καλοκαίρι του 2012 έγινε η αλλαγή εποχής στο δημιούργημά του τον Παναθηναϊκό μεταβιβάζοντας της μετοχές του στον γιο του και νυν πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Το Σεπτέμβριο του 2015 ελήφθη απόφαση από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για μετονομασία του κλειστού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε γήπεδο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος"

Φωτογραφίες: Η Τουρκία έκλεισε με φράχτη 764 χλμ τα σύνορά της με τη Συρία

Η στρατιωτική επέλαση στις κουρδικές περιοχές της Συρίας και η μόνιμη -όπως όλα δείχνουν] παρουσία του τουρκικού στρατού στην περιοχή, δεν αρκούσε στην τουρκική ηγεσία, η οποία το Σάββατο, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του σιδερένιου τείχους (φράχτη) κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Ο φτάχτης είναι συνολικού μήκους 764 χιλιομέτρων, ενώ συνολικά τα σύνορά της με τη γειτονική χώρα ανέρχονται σε συνολικό μήκος 911 χιλιομέτρων.

tur-09map


Τα 564 χιλιόμετρα κατασκευάστηκαν από την εταιρεία TOKI και τα υπόλοιπα 200 χιλιόμετρα από τη συνεργασία της κυβέρνησης με τους κυβερνήτες των περιοχών. Η κατασκευή απλώνεται στις επαρχίες Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Mardin και Şırnak.

Ανάλογο τείχος έχει ήδη κατασκευαστεί και στα σύνορα με το Ιράν, μήκους 144 χιλιομέτρων.

Η φύλαξη των συνόρων θα γίνεται τόσο με περιπολίες στρατιωτών, όσο και με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης.

Δείτε τις φωτογραφίες από το ατσάλινο τείχος που υψήθηκε στα τουρκοσυριακά σύνορα: 

syr09-3
syr09-2
syr09-1
syr09
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτογραφίες: Η Τουρκία έκλεισε με φράχτη 764 χλμ τα σύνορά της με τη Συρία"

Πολυνομοσχέδιο -ΝΔ: Επικύρωση του «4ου μνημονίου» με νέα μέτρα 5,1 δισ.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου ασκεί η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για επικύρωση του de facto «4ου μνημονίου» με «πολλές νέες υποχρεώσεις, αλλά χωρίς νέα χρηματοδότηση».

«Η κυβέρνηση που μέχρι χθες έπλαθε το μύθο της δήθεν ‘καθαρής εξόδου’ χθες βράδυ, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, επικύρωσε το de facto ‘4ο Μνημόνιο’» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η Πειραιώς, με το νέο πολυνομοσχέδιο «η κυβέρνηση Τσίπρα παίρνει μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, με μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου ορίου, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε 6 μήνες από σήμερα, δηλαδή μετά τη υποτιθέμενη καθαρή έξοδο και τη λήξη του 3ου μνημονίου Τσίπρα- Καμμένου».

«Από 1/1/19 κάθε συνταξιούχος θα χάσει από μια έως τρεις συντάξεις και κάθε χαμηλόμισθος ένα μηνιάτικο. Μάλιστα τα μέτρα του 2019, στο σκέλος των συντάξεων, είναι αυξημένα κατά 389 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ΜΠΔΣ 2018-2021 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση πέρυσι το Μάιο. Με κάθε υπογραφή τους, δυστυχώς, προστίθενται και νέα μέτρα» παρατηρεί η Ν.Δ.

Εστιάζει επίσης και στο θέμα των πλεονασμάτων, θυμίζοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όσο ήταν στην αντιπολίτευση (…) φώναζαν στα τηλεπαράθυρα και τους δρόμους για δήθεν ‘ανέφικτα’ και ‘αιματοβαμμένα’ πλεονάσματα 3% έως 4,5% του ΑΕΠ (για 3 χρόνια) που, όπως έλεγαν, ‘σκοτώνουν την κοινωνία’ κρύβοντας ότι αυτά τα πλεονάσματα έρχονταν από την υψηλή ανάπτυξη και τα έσοδά της, με ελάχιστα μέτρα λιτότητας ύψους μόλις 980 εκατ. ευρώ στο περίφημο ‘e-mail Χαρδούβελη’».

«Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι, τώρα που βρίσκονται στην κυβέρνηση, επιβάλλουν χωρίς κανέναν δισταγμό υπέρ-πλεονάσματα που προέρχονται όχι από την υψηλή ανάπτυξη, αλλά από βαρύτατη υπερφορολογηση, από πετσόκομμα των συντάξεων και στάση πληρωμών» τονίζει η Ν.Δ. προσθέτοντας πως «τα υπερ-πλεονάσματα των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα ανέρχονται σε 3,5%-5,2% του ΑΕΠ (για 5 χρόνια) και θα προέρχονται από ένα βουνό νέων εξοντωτικών μέτρων λιτότητας 14,5 δισ. ευρώ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει επίσης λόγο για «αναιμική ανάπτυξη που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας» επισημαίνοντας ότι «κάθε φορά που επικαιροποιούνται τα στοιχεία επί ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ψαλιδίζονται ξανά οι -έτσι κι αλλιώς χαμηλοί- στόχοι ανάπτυξης.

Όπως εξηγεί, «ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης της περιόδου 2018-2021 προβλέπεται να παραμείνει αναιμικός κοντά στο 2,1%, όταν η Ελλάδα μπορεί και θα έπρεπε να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 4% αυτή την πενταετία».

«Δυστυχώς οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κρατούν την οικονομία σε μια ημιθανή κατάσταση, και δεν επιτρέπουν στους Έλληνες να κερδίσουν πίσω τα χαμένα χρόνια της ύφεσης. Όλη η Ευρώπη αναπτύσσεται ταχύτερα από όσο προβλεπόταν, εκτός από την Ελλάδα» παρατηρεί η Πειραιώς.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος, η Ν.Δ. υπογραμμίζει ακόμη ότι «η κυβέρνηση που εκλέχτηκε με σημαία τη διαγραφή -αρχικά- και το κούρεμα του χρέους -στη συνέχεια-, εξακολουθεί να το αυξάνει».

«Τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα πρωτοφανούς αφαίμαξης ύψους 21 δισ. ευρώ που επιτεύχθηκαν την τριετία 2016-2017, αντί να οδηγήσουν σε μείωση του χρέους, οδήγησαν σε αύξησή του. Πρόκειται για ένα θλιβερό οικονομικό ‘θαύμα’, που δείχνει ότι όλες οι επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέτυχαν τελικά μια ‘δημοσιονομική τρύπα στο νερό’. Και μάλιστα, ακόμη και τώρα, η κατάσταση δεν βελτιώνεται» σημειώνει το κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι «το 2014, το ΔΝΤ υπολόγιζε ότι το Δημόσιο Χρέος θα ήταν στο 117% του ΑΕΠ το 2022, ενώ τώρα στο ΜΠΔΣ 2019-2022 προβλέπεται να φτάσει το 2022 στο 150% του ΑΕΠ».

Η Νέα Δημοκρατία καταλογίζει επιπλέον στην κυβέρνηση ότι με το άρθρο 109 του πολυνομοσχεδίου «βάζει ενέχυρο τη δημόσια περιουσία μέχρι του ποσού των 25 δισ. ευρώ». «Αυτή η εγγύηση παρέχεται μέσω του Υπερταμείου που δημιουργήθηκε με την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου το 2016 (ν. 4389/2016). Υπενθυμίζουμε ότι τότε ακριβώς, μέσω του Υπερταμείου, η κυβέρνηση εκχώρησε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στον έλεγχο των δανειστών για έναν αιώνα, μέχρι το 2115» αναφέρει.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια, με την περίπλοκη διατύπωση του αρ. 109, και επιμένει ότι πρόκειται για επαναδιατύπωση ρύθμισης του 3ου Μνημονίου».

«Όμως, η αλήθεια δεν είναι αυτή» τονίζει η Ν.Δ. διευκρινίζοντας: «Τόσο στη Δήλωση Κορυφής για το Ευρώ (12 Ιουλίου 2015), όσο και στη διατύπωση της ενότητας 4.4. (Ιδιωτικοποίηση) του 3ου Μνημονίου (ν. 4336/2015), η όποια εγγύηση από ελληνικής πλευράς συνδεόταν με τα ποσά για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα ποσά που είχαν αρχικά δεσμευθεί για αυτό τον σκοπό ήταν 25 δισ. ευρώ από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ του δανείου του 3ου Μνημονίου. Όμως, η Ελλάδα έλαβε μόνο 5,4 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον Δεκέμβριο 2015. Εν συνεχεία μάλιστα επειδή, με την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, η Εθνική Τράπεζα υποχρεώθηκε να ξεπουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της στο εξωτερικό, τον Φεβρουάριο 2017 επιστρέψαμε 2 δισ. ευρώ από τα 5,4 δισ. ευρώ που είχαμε δανειστεί».

Όπως διατείνεται η Ν.Δ. «η κυβέρνηση εμφανίζεται να βάζει τον Ιούνιο 2018 υποθήκη δημόσια περιουσία ύψους 25 δισ. ευρώ, για ένα δάνειο που πήρε τον Δεκέμβριο του 2015 ύψους 3,4 δισ. ευρώ».

«Για να το καταλάβει κάθε πολίτης, είναι σαν να βάζει κάποιος υποθήκη το σπίτι του, χωρίς καν να παίρνει το δάνειο. Αν προχωρήσουν σε μια τέτοια ρύθμιση βάζοντας ενέχυρο 25 δισ. ευρώ, το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν είναι να εξασφαλίσουν το αδιάθετο υπόλοιπο του 3ου Μνημονίου που σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ανέρχεται σε 27,4 δισ. ευρώ» σημειώνει, συμπληρώνοντας πως «κάθε άλλη επιλογή θα είναι μια ακόμη τραγική εθνική υποχώρηση».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυνομοσχέδιο -ΝΔ: Επικύρωση του «4ου μνημονίου» με νέα μέτρα 5,1 δισ."

ΚΙΝΑΛ: Το πολυνομοσχέδιο είναι η επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης

Το πολυνομοσχέδιο «πρόκειται για επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε μνημόνιο διαρκείας» καταγγέλλουν οι εισηγητές της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος και του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι οι κύριες όψεις του μνημονιακού νομοσχεδίου είναι «τα δυσθεώρητα υπερπλεονάσματα, η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, το σάρωμα και η δέσμευση όλων των φορέων του δημοσίου», ενώ σημειώνουν ότι η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας γίνεται πράξη, ενώ διευκολύνονται οι πλειστηριασμού.

«Δυστυχώς τα αδιέξοδα θα συνεχίζονται και θα επιτείνονται όσο συνεχίζουν να κυβερνούν οι κ.κ. Τσίπρας - Καμμένος,. Είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εισηγητών του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:


Τα δυσθεώρητα υπερπλεονάσματα, η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, το σάρωμα και η δέσμευση των αποθεματικών όλων των φορέων του δημοσίου αποτελούν τις κύριες όψεις του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου.

Πρόκειται για την επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε μνημόνιο διαρκείας με περικοπή κοινωνικών δαπανών - συντάξεων - μείωση αφορολόγητου συνολικού ύψους 5,1 δις, με στόχο να φτάσουμε το 2022 στο υπερπλεόνασμα του 5,1% του ΑΕΠ δηλαδή 11 δις(!!)με προσδοκούμενη ανάπτυξη 1,8%, που ως συνήθως καταλήγει στο μισό.

Η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας γίνεται πράξη με την τροποποίηση του 3ου μνημονίου, ενώ το σάρωμα των αποθεματικών θα λειτουργήσει προσωρινά - και ως τις εκλογές- ως μηχανισμός υποστήριξης του ψευδεπίγραφου αφηγήματος της καθαρής εξόδου.

Μεταξύ των επιτευγμάτων της κυβέρνησης «του κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» η τροποποίηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας ώστε να διευκολυνθούν οι πλειστηριασμοί.

Ακόμη και εκεί που δήθεν προσπαθούν για την απασχόληση ,ούτε να μας αντιγράψουν δεν μπορούν. Την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας μέσω αυξημένης έκπτωσης των δαπανών μισθοδοσίας από την φορολογία της επιχείρησης, την φέρνουν σημαντικά υποβαθμισμένη με αμφίβολη αποτελεσματικότητα.

Δυστυχώς τα αδιέξοδα θα συνεχίζονται και θα επιτείνονται όσο συνεχίζουν να κυβερνούν οι κ.κ. Τσίπρας - Καμμένος,. Είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή και μέσα από την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών για μια άλλη Κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, και την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Με το Κίνημα Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Το πολυνομοσχέδιο είναι η επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης"

Μανιάτης -Διόδια: «Νέα ταπείνωση Σπίρτζη με τις αυξήσεις στην Εγνατία»

Ο Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα και Ψηφιακή Πολιτική, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την νέα ΚΥΑ που υπέγραψε μαζί με τον κ. Τσακαλώτο ο πολύς κ. Σπίρτζης,

· Ο υπέρμαχος του κινήματος «δεν πληρώνω»,

· Ο άτεγκτος διαπραγματευτής και υπερασπιστής των συμφερόντων του Ελληνικού δημοσίου απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των παραχωρησιούχων των πέντε οδικών αξόνων που πριν λίγους μήνες με την δική του υπογραφή τους έδινε μόνον επιπλέον 600 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωσή των έργων,

· Ο άνθρωπος που θα μείωνε τα διόδια,

· Ο Υπουργός που θα εφάρμοζε εκπτωτικές πολιτικές για τους συχνούς χρήστες και τις ειδικές ομάδες πολιτών

· Ο μπροστάρης που θα γκρέμιζε μαζί με τους φλογερούς μαχητές του κινήματος «δεν πληρώνω» τα μετωπικά διόδια των Αφιδνών

· Ο Υπουργός που θα εφάρμοζε πρώτος τα ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία οδό αλλά πριν λίγες μέρες πήρε πίσω αυτή του την απόφαση,

έρχεται σήμερα και επιβάλει τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας Οδού αυτή τη φορά βάζοντας πλάτη στους κακούς υποψήφιους παραχωρησιούχους της Εγνατίας Οδού, έτσι ώστε ο διαγωνισμός παραχώρησης του οδικού άξονα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) να γίνει ελκυστικότερος για κάθε ενδιαφερόμενο, όχι όμως για τους πολίτες των τεσσάρων Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας .

Όμως δεν σταμάτα μόνο στην αύξηση αυτή, η ΚΥΑ προβλέπει πως από 1η Ιανουαρίου 2019 καταργείται κάθε απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων, με την εξαίρεση τους άνεργους που σε αυτούς είναι πράγματι γαλαντόμος, τους δίνει την δυνατότητα να διέρχονται δωρεάν, όταν δείχνουν την κάρτα ανεργίας.

Εξάλλου για όλα αυτά έχει τρανταχτό άλλοθι για ακόμη μια φορά. Η επιλογή του αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Η απόλυτη ταπείνωση!!!»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιάτης -Διόδια: «Νέα ταπείνωση Σπίρτζη με τις αυξήσεις στην Εγνατία»"

Χατζηδάκης: Με βάση όσα γνωρίζουμε, η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για τα Σκόπια

Με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ , δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ερωτηθείς για το τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που η συμφωνία προβλέπει τη χρήση του ονόματος erga omnes, απάλειψη των αλυτρωτικών εκφράσεων και αλλαγή του Συντάγματος.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Περιμένουμε όλοι μαζί στο σκοτάδι, ομίχλη καλοκαιριάτικα. Δεν ξέρουμε κάτι στη Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον όλες τις τελευταίες μέρες. Παρότι έχουμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση πιο πολύ ενημερωνόμαστε από τα Σκόπια. Αντιλαμβάνομαι ότι αν έρθει κάποια συμφωνία ο κ. Τσίπρας μπορεί να έχει οριακά μία πλειοψηφία στη Βουλή. Βλέπω όμως τεράστιες αντιδράσεις στο λαό. Και τώρα ήμουνα στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα και εκεί είδα πόσο αυξημένη είναι η ευαισθησία του κόσμου. Και η αντίδραση αυτή γίνεται ακόμα εντονότερη διότι νομίζω την προκαλεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τους χειρισμούς του , όταν λέει πως αυτοί που κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια είναι ετερόκλητος όχλος. Ουσιαστικά ο ίδιος τους κινητοποιεί και ο ίδιος τρέφει παλιούς του ψηφοφόρους απέναντί του».

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές που θα επιφέρει στα εργασιακά ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι τo πολυνομοσχέδιο είναι η πιστοποίηση ότι θα υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και πρόσθεσε ότι "οι Έλληνες πολίτες διαβάζοντας το νομοσχέδιο, με μία απλή ανάγνωση, μπορούν να καταλάβουν τα καινούργια ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι : "Η κυβέρνηση νομοθετεί καινούργια μέτρα 5 δισ. Είπε ο κύριος Χουλιαράκης ότι θα δοθεί πίσω 1 δισ. Δηλαδή ζημιά για το φορολογούμενο, για το μισθωτό, για το συνταξιούχο 4 δισ . Αυτό είναι και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα και για αυτό πιστεύω ότι όποτε και να κάνει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει. Προφανώς κοιτάνε τις δημοσκοπήσεις να δούνε πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος. Εμείς δεν το αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο ζήτημα με αλαζονεία. Θέλουμε σοβαρά, σεμνά να προχωρήσουμε προς τα μπρος ετοιμάζοντας από τώρα την επόμενη μέρα γιατί δεν έχει σημασία μόνο να αλλάξει η κυβέρνηση αλλά να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Προσπαθούμε να διδαχτούμε τόσο από τα δικά μας λάθη όσο και από τα λάθη των αντιπάλων μας για να γίνουμε μία αξιόπιστη και αποτελεσματική ευρωπαϊκή κυβέρνηση".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Με βάση όσα γνωρίζουμε, η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για τα Σκόπια"

Σκόπια: Απαιτείται μια ποιοτική, αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη λύση

«Είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία θα είναι βιώσιμη και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης, που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση της γείτονος επικρίνει δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι «οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος» και τονίζει πως «η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται».

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Απαιτείται μια ποιοτική, αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη λύση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news