facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Απειλεί να ανοίξει την “βάνα” των προσφύγων ο Τούρκος ΥΠΕΣ

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξή του στο CNN Türk, αναφέρθηκε στο θέμα της αναστολής της συμφωνίας με την Ελλάδα για το μεταναστευτικό λέγοντας ξεκάθαρα ότι το βήμα αυτό έγινε ως αντίποινα στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να απελευθερώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Δήλωσε ότι αυτό δεν επηρεάζει τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ε.Ε., ωστόσο προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς ότι αν η Τουρκία αλλάξει πολιτική και… χαλαρώσει λίγο τη βάνα της προσφυγικής ροής στο Αιγαίο, τότε η Ελλάδα θα μπλοκάρει τελείως και θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα στον τουρισμό της αλλά σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Σοϊλού εξήγησε ότι η συμφωνία που πάγωσε ήταν αυτή που είχε υπογράψει με την Ελλάδα το 2002, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν «δούλεψε» πολύ, όπως είπε, αφού η Ελλάδα, παρά τα δεκάδες αιτήματα που είχε από την Τουρκία, μόνο 3-4 άτομα είχε επιστρέψει.

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός δήλωσε εμφαντικά ότι η Τουρκία έσωσε ουσιαστικά την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη από τους μετανάστες, αλλά αντί για «ευχαριστώ» λαμβάνουν αδιαφορία και αχαριστία.

Όπως είπε στη συνέχεια ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, «άνθρωποι διαφορετικών χωρών, θέλουν να περάσουν στην Τουρκία ή μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη. Η Τουρκία πάντα βάζει την ανθρώπινη ζωή σε προτεραιότητα. Εμείς δεν χτίζουμε τοίχους στα σύνορα της Συρίας ή στο Ιράν μόνο για τους τρομοκράτες, αλλά και για να εμποδίσουμε την παράνομη μετανάστευση. Αυτή τη στιγμή γίνονται την ημέρα μόνο 73 διελεύσεις.

Φτάσαμε σε ένα σημαντικό σημείο. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν γίνεται κατανοητό. Σε ένα τόσο ευαίσθητο και σημαντικό γεγονός, η Ευρώπη παραμένει αναίσθητη. H Ευρώπη βλέπει την Τουρκία ως μία απαγορευμένη ζώνη τρομοκρατών, εμπόρων ναρκωτικών κλπ. Αν μας βλέπετε έτσι, είναι πολύ λάθος».

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών επικρίνοντας τη στάση της Ελλάδας και προειδοποιώντας εμμέσως για τα επόμενα βήματα της Άγκυρας ως άσκηση πίεσης προς την Αθήνα. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών εξήγησε τι θα πάθει η Ελλάδα αν η Τουρκία… χαλαρώσει στο προσφυγικό.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί να ανοίξει την “βάνα” των προσφύγων ο Τούρκος ΥΠΕΣ"

Σε στρατόπεδο οι 8 Τούρκοι υπό το φόβο απαγωγής ή δολοφονίας -Πώς ζουν εκεί

Περισσότερες πληροφορίες για το χώρο διαμονής και τον τρόπο φρούρησης των οκτώ Τούρκων, φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτει το μεγάλο φόβο των αρχών, μετά και τις νέες απειλές της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα τους βρει και θα τους πακετάρει.

Ο μεγάλος φόβος των αρχών για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφθασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία και οι οποίοι πριν λίγο καιρό αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν είναι η απαγωγή αλλά «το ενδεχόμενο να προσπαθήσει κάποιος να τους σκοτώσει»

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, όπως σημειώνουν «Τα Νέα» διαμένουν σε στρατόπεδο στον ηπειρωτικό χώρο, υπό αυστηρή φρούρηση, το σχέδιο για την οποία αναπροσαρμόζεται συνεχώς, βάσει των νέων πληροφοριών που υπάρχουν. Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής αλλά και άνδρες των ΜΑΤ έχουν αναλάβει την 24ωρη φρούρηση των οκτώ, ενώ έχει στηθεί και ένα ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας στην περιοχή, τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρονικά και φυσικά ο χώρος βιντεοσκοπείται.

Αν και οι οκτώ Τούρκοι, τους οποίους η Τουρκία κατηγορεί ως πραξικοπηματίες, βρίσκονται συνεχώς υπό αυστηρή επιτήρηση, έχουν κάποια ιδιωτικότητα. Στον ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς χώρο στο στρατόπεδο, έχει παραχωρηθεί στον καθένα ένα δωμάτιο και μοιράζονται όλοι μαζί το σαλόνι και την κουζίνα.

Οι οκτώ Τούρκοι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα περνούν το χρόνο τους διαβάζοντας, βλέποντας τηλεόραση και προσπαθώντας να μάθουν ελληνικά, ενώ ένα από αυτούς παίζει μπουζούκι!

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε στρατόπεδο οι 8 Τούρκοι υπό το φόβο απαγωγής ή δολοφονίας -Πώς ζουν εκεί "

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας: Γιλντιρίμ-Αδύνατο να αποδεχθούμε αυτό που έκανε η Αθήνα με τους «8»

Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με αφορμή την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα πάγωσε τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα αλλά όχι τη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο Γιλντιρίμ τόνισε πως «ως γείτονάς μας αυτό που έκανε η Ελλάδα (με τους 8) δεν είναι δυνατό να το αποδεχτούμε».

«Κάνουμε μεγάλο αγώνα» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας να αφήνεις ελεύθερους αυτούς του FETO, που έγιναν αιτία να πεθάνουν και να τραυματιστούν τόσοι άνθρωποι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια σε αυτή τη χώρα».

Έσπευσε δε, να υπογραμμίσει: «Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα αναστολής της συμφωνίας με την ΕΕ δεν τίθεται».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας: Γιλντιρίμ-Αδύνατο να αποδεχθούμε αυτό που έκανε η Αθήνα με τους «8»"

Φέσσας: Παράλογο να καθορίζει ο υπουργός μισθούς οριζόντια εν έτει 2018

«Να ξεκολλήσουμε από τις ετικέτες και τα ψευδεπίγραφα συνθήματα» ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα συγχαρητήρια που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, για την έξοδο από τα μνημόνια.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην "Βραδυνή της Κυριακής" ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπενθυμίζει ότι έχει δώσει συγχαρητήρια και στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο, επειδή μας κράτησαν στο ευρώ και την Ευρώπη και προσθέτει:

«Αναγνωρίζω τις μεγάλες προσωπικές υπερβάσεις που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας για να ολοκληρώσει σε ένα χρόνο 3 δύσκολες αξιολογήσεις. Ο ΣΕΒ δεν κομματίζεται. Ρόλος του είναι να συμβουλεύει τις κυβερνήσεις να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις και να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, που γεννούν θέσεις εργασίας. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι τον Αύγουστο μας δίνεται η ευκαιρία να σταματήσουμε τη συνεχή ανακύκλωση της εσωστρέφειάς μας και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος της τελευταίας δεκαετίας».

Αναφερόμενος εξάλλου στα θέματα της διαιτησίας και των συλλογικών συμβάσεων ο κ. Φέσσας υποστηρίζει πως «είναι παράλογο, σήμερα το 2018, ο υπουργός να καθορίζει μισθούς οριζόντια, να μην υπολογίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου, περιοχής ή κάθε επιχείρησης και να προσπαθεί να φέρει τη χώρα σε έναν μη ανταγωνιστικό ορισμό των αμοιβών, όπως συνέβαινε τη δεκαετία του 2000».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, υποστηρίζει ότι «τα εργατικά σωματεία που κατά πλειοψηφία είναι κομματικά καθοδηγούμενα, στο τέλος θα έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν μονομερώς στη Διαιτησία και να εξασφαλίζουν αυξήσεις πιθανόν εκτός των δυνατοτήτων της επιχείρησης, όπως συνέβαινε πριν την κρίση» και ότι ο ΣΕΒ είναι υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων, όταν διατυπώνονται από αυτούς που πράγματι εργάζονται.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Φέσσας: Παράλογο να καθορίζει ο υπουργός μισθούς οριζόντια εν έτει 2018"

Οκτώ συλλήψεις στην πλατεία Εξαρχείων για ναρκωτικά

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων, οκτώ άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και τρεις Έλληνες, συνελήφθησαν χθες στην περιοχή. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 65,7 γραμμαρίων, μεθαδόνη σε υγρή μορφή βάρους 5,5 γραμμαρίων, 27 ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Παράλληλα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσήχθησαν επιπλέον έντεκα άτομα, ενώ ένα εξ αυτών, κατηγορούμενο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, οδηγήθηκε στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτώ συλλήψεις στην πλατεία Εξαρχείων για ναρκωτικά"

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου:Διαμαρτυρία κατοίκων για την τιμολογιακή πολιτική-«Μειώστε τα διόδια τώρα»

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από κατοίκους του δήμου Ναυπακτίας το πρωί του Σαββάτου στο κατάστρωμα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με σύνθημα τη μείωση των διοδιών διέλευσης.

Οι κάτοικοι «πάτησαν» για πρώτη φορά γέφυρα και με μια δυναμική παρουσία στο περιθώριο της φιλοτελικής έκθεσης που ξεκινά σήμερα στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας από φιλοτελικούς συλλόγους και την περιφερειακή διοίκηση των ΕΛΤΑ, απαιτούσαν την μείωση των διοδίων της γέφυρας.Στο χώρο υπήρχε και παρουσία αστυνομικής δύναμης η οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε σε καμία περίπτωση.

Στην κινητοποίηση παραυρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας Σιαμαντάς, Κοτσανάς και Σύψας, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις με καλεσμένους της εκδήλωσης που προσέρχονταν στην εκδήλωση. Αξίζει να αναφερθεί,ότι υπό την πίεση των παρευρισκόμενων,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κ.Σπαρτινός υποχρεώθηκε να αποχωρήσει, ενώ λίγο πριν την έναρξη των εγκαινίων της έκθεσης οι κάτοικοι αποχώρησαν ειρηνικά.



rio08-1

rio08-2
rio08-3
nafpaktianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου:Διαμαρτυρία κατοίκων για την τιμολογιακή πολιτική-«Μειώστε τα διόδια τώρα»"

Τραμπ: Τέλος στην εμπορική εκμετάλλευση των ΗΠΑ από τις άλλες χώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η διάσκεψη της ομάδας των χωρών G7 στον Καναδά, ήταν πολύ επιτυχής και ότι το εμπόριο ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ αποτέλεσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης για δεκαετίες από τις άλλες χώρες, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί. Παράλληλα, τόνισε ότι είπε στις χώρες της ομάδας G7 ότι απαιτεί δίκαιη και αμοιβαία πρόσβαση στις αγορές, αλλά και τερματισμό της άδικης πρακτικής στο εμπόριο.

Ωστόσο, δεν κατηγόρησε τις άλλες χώρες για τις εμπορικές συμφωνίες του παρελθόντος, αποδίδοντας την ευθύνη στους προηγούμενους ηγέτες των ΗΠΑ. Δήλωσε όμως, ότι οι χώρες της ομάδας G7 αρχίζουν ν’ αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για ένα πιο δίκαιο εμπόριο με τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι συζήτησε την απειλή της μη ελεγχόμενης μετανάστευσης και η απειλή από το Ιράν, όπως επίσης κι ο εξτρεμισμός, ενώ τόνισε ότι η χώρες που συμμετέχουν στην G7 μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Είπε επίσης, ότι μπορούν να συντονιστούν και να πετύχουν για το κοινό καλό. Παράλληλα, δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Σιγκαπούρη, είναι μία «αποστολή ειρήνης».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραμπ: Τέλος στην εμπορική εκμετάλλευση των ΗΠΑ από τις άλλες χώρες"

Στον «αέρα» 177.500 συντάξεις

Σε εκκρεμότητα παραμένουν έως και τέσσερα χρόνια 177.500 αιτήσεις για την καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews της Κυριακής, στα συρτάρια του ΕΦΚΑ παραμένουν περίπου 77.500 αιτήσεις κύριας σύνταξης, ενώ στο Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, 100.000 επικουρικές συντάξεις. Η πλειονότητα των υποψηφίων συνταξιούχων κύριας ασφάλισης, περίπου 40.000, βρίσκεται στον «αέρα» καθώς ο ΕΦΚΑ δεν διαθέτει τα απαιτούμενα στοιχεία για να εκδώσει τις συντάξεις τους.

Υπάρχουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, 9 κατηγορίες εν δυνάμει συνταξιούχων που αν και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (ηλικία, έτη ασφάλισης) και έχουν υποβάλλει την αίτησή τους εμπρόθεσμα, περιμένουν εδώ και δύο χρόνια να διεκπεραιωθεί η υπόθεσή τους μετά την εφαρμογή του ν. 4381/2016.

Συνολικά οι αιτήσεις για κύρια σύνταξη στον ΕΦΚΑ, οι δομές του οποίου λειτουργούν με ρυθμούς… χελώνας, φτάνουν τις 77.500 εκ των οποίων σε 25.000 περιπτώσεις έχει καταβληθεί προσωρινή σύνταξη, ζουν δηλαδή με το 50% της σύνταξης.

Για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων και την εκπλήρωση των στόχων που έχουν θέσει οι δανειστές, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ διεκπεραιώνουν «εύκολες» συνταξιοδοτικές αποφάσεις, κυρίως από έναν ασφαλιστικό φορέα.

Σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση, για την αποπληρωμή όλων των αιτήσεων αλλά και για την καταβολή των αναδρομικών ποσών, απαιτούνται 1,6 δισ. ευρώ.

Οσον αφορά την αποπληρωμή των 100.000 επικουρικών, οι 91.000 αφορούν αιτήσεις μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.

Στο ΕΤΕΑΕΠ καλούνται να «τρέξουν» με ρυθμό διεκπεραίωσης 10.000 συντάξεων το μήνα, ενώ για την εξόφλησή τους απαιτούνται περίπου 520 εκατ. ευρώ.

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον «αέρα» 177.500 συντάξεις "

Ντόρα Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν έχει προτείνει ποτέ την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια»

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προτείνει ποτέ την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια». Και σε ό,τι με αφορά ουδέποτε συζήτησα μια τέτοια ονομασία. Η θέση της ΝΔ ήταν συγκεκριμένη: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Αυτό προϋπέθετε συνταγματική αλλαγή και απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών διατάξεων» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και συμπληρώνει «αυτή τη θέση μας την έχει ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων τρεις φορές μέχρι σήμερα». Υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την δημοσιοποίηση των εγγράφων με την οποία απειλεί ο κ. Κοτζιάς».

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ ως κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει δική της πολιτική η πρώην υπουργός σημειώνει ότι προτεραιότητά είναι η μείωση φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η διευκόλυνση και ενίσχυση των επενδύσεων που θα δώσουν δουλειές και ευκαιρίες στα νέα παιδιά και υποστηρίζει ότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι των δανειστών και εταίρων η υψηλή φορολογία και τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά και καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

Για το μεταναστευτικό και την απόφαση της Τουρκίας η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει πιο αποτελεσματική πολιτική στο μεταναστευτικό και εκτιμά ότι «τυχόν ακύρωση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά και πρόβλημα για την Ευρώπη η οποία δεν μπορεί να αρκείται σε δηλώσεις».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντόρα Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν έχει προτείνει ποτέ την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια»"

Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 5,5 τόνοι παράνομων προϊόντων από μικροπωλητές

Παράνομα προϊόντα συνολικού βάρους 5,5 τόνων εντόπισαν και κατέσχεσαν σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά στελέχη της αστυνομίας και του Δήμου Πειραιά.

Η κοινή δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ιπποδάμειας, όπου μικροπωλητές διέθεταν παράνομα προς πώληση είδη ρουχισμού και αλλά οικιακά είδη. Τα κατασχεθέντα καταστράφηκαν έπειτα από λίγη ώρα στα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 5,5 τόνοι παράνομων προϊόντων από μικροπωλητές"

Αμετάκλητη η καταδικαστική ποινή για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που είχε ασκηθεί για την ποινή φυλάκισης δύο χρόνων που είχε επιβληθεί από το εφετείο στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που αφορούσε καταγγελίες ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ποινή των δύο ετών για τον Ανδρέα Γεωργίου γίνεται αμετάκλητη, δηλαδή δεν αλλάζει και παραμένει ως έχει. Η υπόθεση Γεωργίου που έχει απασχολήσει πολλές φορές τους εκπροσώπους των θεσμών αλλά και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας έχει μεταβληθεί από καιρό σε δικαστικό σήριαλ με απανωτές απαλλαγές, αλλά και αναιρέσεις των απαλλαγών με αποτέλεσμα η υπόθεση να βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα, θυμίζει η Καθημερινή.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος η δικαστική διαδρομή της συγκεκριμένης υπόθεσης ολοκληρώθηκε με την απόρριψη της αναίρεσης και την οριστικοποίηση της ποινής των δύο ετών για τον Ανδρέα Γεωργίου, για τον οποίο είχε υπάρξει απαλλαγή στον πρώτο βαθμό (πρωτόδικα) ενώ η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου είχε επίσης εισηγηθεί στον Αρειο Πάγο την εξαφάνισης της ποινής των δύο ετών.

Ωστόσο ανοικτή δικαστικά παραμένει η βασική υπόθεση Γεωργίου που αφορά κατηγορία σε βάρος του για κακούργημα, ψευδείς βεβαιώσεις, που αφορούν καταγγελίες ότι προέβη σε διόγκωση του ελλείμματος του 2009, υπόθεση που θα απασχολήσει για τρίτη φορά, έχουν υπάρξει δύο απαλλαγές και ισάριθμες αναιρέσεις από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το Συμβούλιο Εφετών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμετάκλητη η καταδικαστική ποινή για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ"

Νυχτερινή αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» στο Νοσοκομείο Αττικόν

Οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας τη νύχτα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Αττικόν, μετά από καταγγελία του σωματείου των νόμιμων αποκλειστικών νοσοκόμων, για τον έλεγχο της αδήλωτης – παράνομης – μαύρης εργασίας.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν 13 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες (3 Ελληνίδες, 6 Γεωργιανές, 3 Βουλγάρες και μία Αλβανίδα), οι οποίες εργάζονταν χωρίς να είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου, μη διαθέτοντας διπλότυπο μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών καθώς και άδεια εργασίας.

Οι γυναίκες εργάζονταν στο Νοσοκομείο με χαμηλό μεροκάματο, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα κάποιοι να καρπώνονται μερίδιο από τα έσοδα, δηλαδή η πιθανότητα να υπάρχει κύκλωμα εκμετάλλευσης της μαύρης εργασίας.

Μετά την ολονύκτια κράτησή τους, οι 13 γυναίκες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενες για παραβίαση του ν. 683/1948 περί διπλωματούχων αδελφών νοσοκόμων. Δύο από τις συλληφθείσες πρόκειται να απελαθούν, αφού δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα και για μία εκκρεμεί εισαγγελική παραγγελία φυλάκισης.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νυχτερινή αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» στο Νοσοκομείο Αττικόν"

Πολυνομοσχέδιο: Ψαλίδι στο εφάπαξ και στις επικουρικές ΕΔΟΕΑΠ

Ποιες αλλαγές στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ΟΜΕΔ και προβλέπει το ν/σ για τα προαπαιτούμενα – Δίνονται κίνητρα για προσλήψεις

Περικοπές στις συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ, φορολογικά κίνητρα στους εργοδότες για να προσλάβουν εργαζόμενους ηλικίας έως 30 ετών και αλλαγές στη λειτουργία του ΟΜΕΔ ώστε να δίνεται έμφαση στη μεσολάβηση περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα .

Ειδικότερα για τον ΕΔΟΕΑΠ προβλέπεται ότι το 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ θα κατευθύνεται αποκλειστικά στον τομέα Υγείας στερώντας πόρους από τον τομέα των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ
Αυτός ο περιορισμός , σε συνδυασμό με την πρόβλεψη στο νέο καταστατικό του Οργανισμού για ετήσιες αναλογιστικές μελέτες και παροχές στο πλαίσιο των πραγματικών οικονομικών δυνατοτήτων, θα οδηγήσει σταδιακά στη μείωση της επικούρησης και του εφάπαξ.
Ετσι σύμφωνα με τη ρύθμιση θα υπάρχουν δύο ταχύτητες ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

-Για όσους είναι ήδη συνταξιούχοι δεν θα προβλέπεται καμιά αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι δε θα επαναυπολογιστούν οι καταβαλλόμενες επικουρικές με στόχο την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.
-Για τους ήδη εργαζόμενους – ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ ο υπολογισμός της επικουρικής τους σύνταξης και του εφάπαξ θα χωρίζεται σε δύο φάσεις και θα ισούται με το άθροισμα δύο τμημάτων:
Έως 1η Ιούλη 2018 θα υπολογίζεται με το ισχύον καθεστώς ενώ από την 1η Ιουλίου 2018 έως την αίτηση συνταξιοδότησης, επικούρηση και εφάπαξ θα υπολογίζονται με βάση το μαθηματικό τύπο που ισχύει και στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Αυτό σημαίνει ότι όσα περισσότερα χρόνια έχουν διανύσει με το παλαιό καθεστώς τόσο μικρότερη απώλεια θα υποστεί η σύνταξή τους.
Για τους «νέους» ασφαλισμένους που θα εγγραφούν στον ΕΔΟΕΑΠ μετά την 1η Ιουλίου 2018, επικούρηση και εφάπαξ θα υπολογίζονται με το καθεστώς του ΕΤΕΑΕΠ.
Επιπροσθέτως, προβλέπεται ότι το ποσό της καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης του ΕΔΟΕΑΠ καθορίζεται βάσει δύο παραγόντων. Πρώτον, των δημογραφικών δεδομένων που προκύπτουν από εγκεκριμένους πίνακες θνησιμότητας και δεύτερον του πλασματικού ποσοστού επιστροφής που θα εφαρμόζεται στις συνολικά καταβληθείσες εισφορές. Για την αντιμετώπιση ελλειμμάτων εισάγεται αυτόματος μηχανισμός εξισορρόπησης που αποκλείει κάθε αναπροσαρμογή των εισφορών. Περαιτέρω, προβλέπεται η απαγόρευση μεταφοράς κεφαλαίων από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τον ΕΔΟΕΑΠ.
Ακόμη, στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα μειώνονται από 1/6/2019 μέχρι και την 31.5.2022 οι εισφορές για επικούρηση από 3,5% που είναι σήμερα για εργαζόμενους και 3,5% που είναι για εργοδότες σε 3,25% για εργαζόμενους και 3,25% για εργοδότες και από την 1.6.2022 αναπροσαρμόζεται σε 3% για τον ασφαλισμένο και 3% για τον εργοδότη. Η συγκεκριμένη μείωση προβλέπεται ήδη από το νόμο Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) και αφορά όλους τους εργαζόμενους – ασφαλισμένους στο ΕΤΕΑΕΠ και κατ΄επέκταση θα ισχύει και για τους ασφαλισμένους στον ΕΔΟΕΑΠ.

Kίνητρα για προσλήψεις

Γενναία κίνητρα για την ενίσχυση των θέσεων απασχόλησης δίνει το πολυνομοσχέδιο με έμφαση στους νέους και τους ανέργους πάνω από 12 μήνες.
Προβλέπεται ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των νομικών προσώπων και μάλιστα προσαυξημένες κατά 50%.
Η έκπτωση φθάνει έως και το 14πλάσιο του κατώτατου μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών ανά θέση εργασίας, εφόσον προκύπτει αθροιστικά:
α) αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων κατά το οικείο έτος πρόσληψης σε σχέση με τον μέσο όρο του προηγούμενου έτους και
β) αύξηση της μισθολογικής δαπάνης κατά το οικείο έτος πρόσληψης σε σχέση με αυτήν του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα για την αύξηση της απασχόλησης δεν προσμετρώνται: α) η συνταξιοδότηση εργαζομένου, β) η καταγγελία σύμβασης κατόπιν υποβολής μήνυσης από τον εργοδότη σε εργαζόμενο της επιχείρησης για αξιόποινη πράξη που τέλεσε κατά την άσκηση της εργασίας του, γ) η φυλάκιση και ο θάνατος εργαζομένου και δ) η αδυναμία ανανέωσης της άδειας διαμονής και πρόσβασης στην αγορά εργασίας αλλοδαπού εργαζομένου.
Η ίδια έκπτωση υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις ισχύει και στην περίπτωση μετατροπής συμβάσεων μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης ή συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή έργου, σε συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Επιπρόσθετα, μέσα στο 2018 θα εκπονηθεί ένα πρόγραμμα για την προστασία των εγκλωβισμένων εργαζομένων, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΤ .
Στην αιτιολογική έκθεση επαναλαμβάνεται κατηγορηματικά ότι συνεχίζεται η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και για το έτος 2019 ( περικοπή κύριων συντάξεων έως 18%)για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα , η απλοποίηση και η αποτελεσματικότητα του συστήματος.
Για το τομέα της εργασίας αναφέρεται ότι τρεις είναι οι βασικές πυλώνες σχετικά για το επόμενο έτος:
1.Αύξηση του κατώτατου μισθού
Μετά από έξι χρόνια, ήρθε η στιγμή ο κατώτατος μισθός να επαναπροσδιοριστεί. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και ακολουθώντας το μοντέλο της Πορτογαλίας, -τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει τέσσερεις αυξήσεις του κατώτατου μισθού, η κάθε μία της τάξεως του 5%. Για να μπορέσει να προσδιοριστεί το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού, θα εκπονηθεί μία μελέτη όπου θα εξετάζονται οι επιπτώσεις της αύξησης αυτής στην παραγωγικότητα, την ανεργία, την ανταγωνιστικότητα και την εισοδηματική κατανομή. Η μελέτη θα είναι αντικείμενο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ την τελική απόφαση θα λαμβάνει το κράτος.
2.Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
3.Καταπολέμηση της αδήλωτης και επισφαλούς εργασίας


Τι αλλάζει για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διατησίας

Στα προαπαιτούμενα , προβλέπονται διατάξεις με τις οποίες θα οριστικοποιείται το δικαίωμα για μονομερή προσφυγή ( κυρίως των συνδικάτων) στη διαιτησία αλλά θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη μεσολάβηση. Υπενθυμίζουμε ότι το ΣτΕ το 2014 έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση της μονομερούς προσφυγής.
Ειδικά για την μεσολάβηση και διαιτησία συλλογικών εργατικών διαφορών, δίνεται η δυνατότητα στον μεσολαβητή να απόσχει από την υποβολή πρότασης τάσσοντας προθεσμία στα μέρη για συνέχιση των διαβουλεύσεων. Οι συζητήσεις θα διαρκούν από 3 έως 6 εργάσιμες ημέρες και αν τα 2 μέρη δεν καταλήξουν σε συμφωνία ή αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία που τέθηκε, ο μεσολαβητής θα κοινοποιεί αιτιολογημένη πρόταση μεσολάβησης.

Επίσης, προβλέπεται ότι μονομερής προσφυγή στη διαιτησία μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε μέρος αποδέχτηκε την πρόταση του μεσολαβητή που απέρριψε το άλλο μέρος, ενώ για την λήψη οποιασδήποτε διαιτητικής απόφασης, θα λαμβάνεται υπόψη και η εξέλιξη της αγοραστικής δύναμης του μισθού.
Με άλλα άρθρα αυξάνεται κατά 2 έτη και γίνεται 5ετής η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΕΔ, και προβλέπεται η σταδιακή επέκταση σε όλη την επικράτεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση.

Επίσης το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο οποίο έχουν ενταχθεί περίπου 280.000 νοικοκυριά ορίζεται ρητά ότι μέχρι τον Απρίλιο 2018 πρέπει να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για όλους τους ανέργους δικαιούχους του ΚΕΑ, οι οποίοι δύνανται να εργαστούν. Με την προτεινόμενη ρύθμιση επικαιροποιείται ο ορισμός του αστέγου, ενώ προβλέπεται ρητά ότι στο δηλούμενο εισόδημα για τον υπολογισμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης δεν περιλαμβάνεται ούτε η οικονομική ενίσχυση που χορηγείται σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση ανάγκης συνεπεία θεομηνίας και λοιπών φυσικών καταστροφών.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυνομοσχέδιο: Ψαλίδι στο εφάπαξ και στις επικουρικές ΕΔΟΕΑΠ"

Δ. Ν.Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας: «Το σχεδιαζόμενο έγκλημα» -Να παρέμβει ο Σκουρλέτης

«Με απόφασή του την Πέμπτη 7/6 (ΑΔΑ : ΨΤΥ8ΟΡ1Κ-ΖΨΝ), ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ. Κοκκινάκης, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ασφάλεια και την δημοτική περιουσία, εγκρίνοντας την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας, την οποία μάλιστα αναθέτει στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε !!!»

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Δ.Ν. Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας και προσθέτει:

«Πρόκειται για εγκαταστάσεις 3,5 περίπου στρεμμάτων που βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο του υπό ανέγερση γηπέδου χωρίς να παρεμποδίζουν σε τίποτε την κατασκευή του. Εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην ίδια θέση από το 1980 και στεγάζουν δημοτική περιουσία εκατομμυρίων ευρώ δηλαδή το στόλο των οχημάτων και των απορριμματοφόρων, την τεχνική βάση συντήρησης, τις αποθήκες κάδων, υλικών οδοκαθαρισμού κλπ, το σταθμό μεταφόρτωσης, τα αποδυτήρια των εργαζομένων και τα γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας. Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι εγκαταστάσεις έχουν καταληφθεί από φερόμενους ως οπαδούς με αποτέλεσμα η καθαριότητα στην πόλη να γίνεται ήδη πλημμελώς με ηρωικές καθημερινές προσπάθειες εργαζομένων και αιρετών.

Όλα τα παραπάνω γίνονται σε μια περίοδο που:

Ο Δήμος κατάφερε μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών να δρομολογήσει μια νόμιμη λύση για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του και την αναβάθμιση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Δήμοι δεν διαθέτουν νόμιμες εγκαταστάσεις αμαξοστασίων και καθαριότητας δεδομένου ότι η Πολιτεία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις – σε αντίθεση με τη σωρεία ειδικών ρυθμίσεων και διευκολύνσεων που έγιναν για το γήπεδο.
Λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί με τις καθημερινές απειλές στους εργαζόμενους, τις πολεμικές ανακοινώσεις αλλά και τα έγγραφα του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπ. Κοκκινάκη σε συνέχεια των αιτημάτων της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε, ο Δήμος κινήθηκε ταχύτατα, εκκένωσε ένα τμήμα των εγκαταστάσεων σε ζώνη 10 μέτρων από το εργοτάξιο του γηπέδου και πήρε άδεια κατεδάφισης. Παράλληλα, το Δημοτικό συμβούλιο ζήτησε εγγράφως και με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα παράταση ενός έτους για να δρομολογηθεί ομαλά η μεταφορά των εγκαταστάσεων.
Ο εξαναγκασμός σε άμεση εκκένωση του χώρου είναι ένα έγκλημα γιατί δημιουργεί στην πραγματικότητα αδυναμία συνέχισης της καθαριότητας και απειλεί εν μέσω θέρους με υγειονομική βόμβα τον Δήμο. Σήμερα όλα τα οχήματα του Δήμου βρίσκονται στο δρόμο, εκτεθειμένα σε βανδαλισμούς που ήδη συμβαίνουν και έχουν καταγγελθεί αρμοδίως. Η άμεση κατεδάφιση θα σημάνει καταστροφή για μεγάλο μέρος της δημοτικής περιουσίας, παύση της υπηρεσίας καθαριότητας και μεγάλες δαπάνες στους δημότες.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας και να σταματήσουν το σχεδιαζόμενο έγκλημα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που και αυτοί αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, να σταθούν στο πλάι μας και να μην επιτρέψουν αυτή την πρωτοφανή εκτροπή».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Ν.Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας: «Το σχεδιαζόμενο έγκλημα» -Να παρέμβει ο Σκουρλέτης"

Πολυνομοσχέδιο: Δίνουν ενέχυρο στους δανειστές κρατική περιουσία αξίας €25 δισ!

Την εφιαλτική πραγματικότητα που αντιμετώπισε η χώρα και η κυβέρνηση στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης τον Ιούλιο του 2015 και επιβεβαιώθηκε με το μνημόνιο ένα μήνα μετά, αποκαλύπτει το πολυνομοσχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται το τελευταίο «γραμμάτιο» του εκβιασμού των πιστωτών και του Βόλγκανγκ Σόιμπλε όταν έριξε στο τραπέζι τους δύο τόμους με το σχέδιο του Grexit αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αποδεχθεί αδιανόηττες -μέχρι εκείνη την ώρα- αξιώσεις.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη του δανείου των 25 δισ. από τα 86 δισ. ευρώ που έλαβε η χώρα από τον ESM, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την υπογραφή του Υπερταμείου Αποκατρικοποιήσεων. Με την διάταξη αυτή δρομολογείται η επέκταση της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του 2015 προκειμένου να περιληφθεί στα συμβαλλόμενα μέρη και το Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 109 του πολυνομοσχεδίου προβλέπει την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης της 14ης Αυγούστου του 2015 με τον ESM και, όπως αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι το Φεβρουάριο 2017 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας του Δημοσίου (ΕΕΣΥΠ ), ο ESM ζήτησε να εφαρμοστεί η δέσμευση μιας ειδικής ρήτρας της χρηματοδοτικής σύμβασης και να προσχωρήσει το Υπερ-Ταμείο στη Σύμβαση, ώστε «να αναλάβει τις δεσμεύσεις που ήδη προβλέπονται στην αρχική συμφωνία των μερών».

Διαβάστε το αρθρο 109 του πολυνομοσχεδίου

Έτσι τώρα ο Υπουργός Οικονομικών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Διευθύνων και ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά πλέον και ο Πρόεδρος του ΔΣ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερ-Ταμείου, θα υπογράψουν τη σχετική σύμβαση προσχώρησης και τροποποίησης της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της 19.8.2015, κυρώνοντας το σχέδιο της τροποποιητικής σύμβασης.

«Η τροποποιητική σύμβαση περιέχει τις αναγκαίες αλλαγές στους υφιστάμενους όρους και ρήτρες ώστε να καταστεί συμβαλλόμενο μέρος η ΕΕΣΥΠ και εξειδικεύει τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που αυτή αναλαμβάνει έναντι του ESM , συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων σχετικά με τις επιστροφές που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα σε ποσά ισοδύναμα με τα μερίσματα που θα λαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος της ΕΕΣΥΠ, όποτε αυτό συμβαίνει, για τη μείωση του χρέους» αναφέρει η Αιτιολογική.

Μάλιστα, όπως έχει συμβεί και με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπεται η παροχή εγγύησης από την ΕΕΣΥΠ προς τον ΕΜΣ για τα δάνεια που χορηγεί ο τελευταίος στην Ελλάδα, η οποία όμως περιορίζεται στο ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, καθορίζεται ο μηχανισμός αποπληρωμής του δανείου σε σχέση με τα τυχόν ετήσια μερίσματα που προέρχονται από την ΕΕΣΥΠ και καταβάλλονται στο Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχο, με τρόπο που βελτιώνει το προφίλ χρέους της χώρας.



kef1
kef2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυνομοσχέδιο: Δίνουν ενέχυρο στους δανειστές κρατική περιουσία αξίας €25 δισ!"

Κάτω από 500 ευρώ λαμβάνει ένας στους τέσσερις συνταξιούχους

Ένας στους τέσσερις συνταξιούχους (1.157.000 έναντι συνόλου 4.492.000) λαμβάνουν συνταξιοδοτικές παροχές που δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ, με βάση στα στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ για το μήνα Μάρτιο.

Σχεδόν το 1/3 των κύριων συντάξεων είναι κάτω από 600 ευρώ, ενώ υπάρχουν και 611.445 συντάξεις γήρατος που δεν ξεπερνούν τα 373 ευρώ μεικτά το μήνα. Σχεδόν οι μισοί δικαιούχοι κύριων συντάξεων λαμβάνουν κάτω από 1000 ευρώ, ενώ περίπου 707.600 συνταξιούχοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη από 501 έως 1000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2018 πληρώθηκαν συνολικά 4.492.712 συντάξεις, από τις οποίες 2.850.957 ήταν κύριες, 1.234.686 επικουρικές και 407.069 μερίσματα.

Η μηνιαία δαπάνη που κατέβαλαν τα ταμεία παρέμεινε σταθερή στα 2.313.932.987,78€ και περιλαμβάνει τις κρατήσεις φόρου, τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, ενώ δεν περιλαμβάνει την παροχή ΕΚΑΣ.

Το πλήθος των συνταξιούχων ήταν 2.582.841 άτομα. Το μέσο εισόδημα από κύριες συντάξεις ανήλθε σε 723,19€, το μέσο εισόδημα από επικουρικές σε 171,93€ και το μέσο εισόδημα από μερίσματα σε 97,94€, διαμορφώνοντας έτσι το μέσο μηνιαίο εισόδημα σε όσους δικαιούνται και κύρια και επικουρική σύνταξη στα 895,12€.

Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ συρρικνώθηκαν σε 228.712 από 400.000 που ήταν πριν από τις μνημονιακές περικοπές που ελάμβαναν το 2017 από 26 έως 115 ευρώ. Το 2018 λαμβάνουν από 21.90-35 ευρώ.

Το 25% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 39% μεταξύ 51 έως 70 ετών ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών. Συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης.

Tο Μάρτιο απονεμήθηκαν 12.166 νέες οριστικές συντάξεις και 2.567 προσωρινές.

Παρατηρείται πως για το μήνα Μάρτιο, ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων εντοπίζεται στο ΙΚΑ σε ποσοστό 73% και αφορά σε συνταξιούχους ηλικίας 56--65 ετών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτω από 500 ευρώ λαμβάνει ένας στους τέσσερις συνταξιούχους"

Στη Δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» για την «άθλια και επικίνδυνη» κατάσταση του Ψυχιατρικού Τμήματος

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την «τραγική» κατάσταση που επικρατεί στο Ψυχιατρικό Τμήμα, με σκοπό να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία ασθενών και προσωπικού.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Ηλίας Σιώρας, χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο Ψυχιατρικό Τμήμα «άθλια και επικίνδυνη για ασθενείς και προσωπικό» και προσθέτει ότι είναι γνωστή, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, αναφορές, ανάδειξη στον Τύπο, διαδηλώσεις σε όλα τα αρμόδια όργανα, (Διοίκηση νοσοκομείου, περιφέρεια, Υπουργείο, Βουλή κλπ), χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια βελτίωση.

«Η κατάσταση στο Ψυχιατρικό Τμήμα έφτασε στο απροχώρητο» λέει ο κ. Σιώρας. Σημειώνει ότι «τα ράντζα είναι σταθερά υπερδιπλάσια από τον αριθμό των κλινών και υπάρχουν ράντζα ακόμα και στα γραφεία των ψυχοθεραπευτών», ενώ αναφέρει ότι οι πάσχοντες αντιμετωπίζονται ως «υποδεέστερες υπάρξεις».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» για την «άθλια και επικίνδυνη» κατάσταση του Ψυχιατρικού Τμήματος"

Eurostat: «Πρωταθλήτρια» σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στη μονομερή μερική απασχόληση

Άλλη μια αρνητική πρωτιά που επιβεβαιώνει τη σκληρή πραγματικότητα στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα κατέγραψε η χώρας μας σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat για το ποσοστό εργαζομένων με μερική απασχόληση για το 2017.

Η Ελλάδα - με 72% - βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών με το μεγαλύτερο ποσοστό μονομερούς επιβολής μερικής απασχόλησης για όσους απασχολούνται με το συγκεκριμένο καθεστώς εργασίας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος (67,4%) και ακολουθούν Ιταλία (62,5%), Ισπανία (61,1%) και Βουλγαρία (58,7%).



Συνολικά σε όλη την Ευρώπη το 2017 εργάζονταν με μερική απασχόληση 43 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 15 έως 64 ετών, το 1/5, δηλαδή, του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στην ΕΕ (19,4%).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: «Πρωταθλήτρια» σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στη μονομερή μερική απασχόληση"

Μέρκελ: Είμαι αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα του χρέους

Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας σε forum στο Βερολίνο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Στη μεταρρύθμιση υπάρχει μόνον ο δρόμος του συμβιβασμού. Η Γαλλία και η Γερμανία θα προχωρήσουν σε συμβιβασμό μεταξύ τους για το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ευρώ. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Όσο για την Ιταλία, είναι καλύτερα να συζητάμε μεταξύ μας πριν μιλήσουμε ο ένας για τον άλλον», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Είμαι αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα του χρέους"

Υπουργική απόφαση για αυξήσεις μέχρι και 150% στα διόδια της Εγνατίας

Αντιμέτωποι με τεράστιες αυξήσεις στο ύψος των διοδίων θα είναι από τις αρχές του νέου έτους οι οδηγοί Ι.Χ. που κυκλοφορούν στην Εγνατία Οδό, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε χθες για τη νέα εμπορική πολιτική. Η έκδοση της ΚΥΑ ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και για την προώθηση του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Εκτός από τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, η ΚΥΑ προβλέπει πως από 1η Ιανουαρίου 2019, όπως αναφέρεται και στο συμπληρωματικό μνημόνιο, καταργείται κάθε απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων, με την εξαίρεση των ανέργων οι οποίοι θα διέρχονται δωρεάν, όταν δείχνουν την κάρτα ανεργίας.

Στην ΚΥΑ, που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρεται πως από το νέο έτος αναπροσαρμόζεται η χιλιομετρική χρέωση για διέλευση από την Εγνατία Οδό στα 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα Ι.Χ. από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα. Η χρέωση αυτή θα επιβάλλεται για όλο το μήκος του κάθε τμήματος, όπως καθορίζεται από την ίδια ΚΥΑ. Ετσι στον σταθμό των Μαλγάρων, που οι οδηγοί θα πληρώνουν για ζώνη χρέωσης 59,7 χιλιομέτρων, το ύψος του διοδίου από το 1,20 ευρώ που είναι σήμερα θα αυξηθεί στα 2,98 ευρώ (150%).

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο αυξάνονται τόσο τα διόδια, σε μια παραχώρηση οδικού άξονα που έχει ήδη κατασκευαστεί στο σύνολό του με κρατικά και κοινοτικά κονδύλια.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, θα κατασκευαστούν συνολικά 43 πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον αυτοκινητόδρομο και στους κάθετους άξονες που παραχωρούνται προς εκμετάλλευση μέσω του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.
Για το ύψος των διοδίων, στην απόφαση αναφέρεται ότι για τον σταθμό Παμβώτιδα, το μήκος καθορίζεται σε 39,7 χιλιόμετρα με χρέωση 1,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ σήμερα), για το Μαλακάσι σε 48,1 χιλιόμετρα με χρέωση 2,40 ευρώ (από 2,10), για τη Σιάτιστα σε 48,6 χλμ. με χρέωση 2,40, για τον Πολύμυλο σε 48,2 χλμ. με 2,41 ευρώ (από 2,40), στα Μάλγαρα για μήκος 59,7 χλμ με 2,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ), στη Θεσσαλονίκη για μήκος χρέωσης 13,8 χλμ σε 0,69 ευρώ, στην Ανάληψη για 58,8 χλμ σε 2,94 ευρώ (από 2,40 ευρώ), στην Ασπροβάλτα για 28,5 χλμ. το κόστος ανέρχεται σε 1,42 ευρώ, στη Μουσθένη με μήκος χρέωσης 54,3 χλμ. η χρέωση γίνεται 2,71 ευρώ (από 2,40 ευρώ), στην Καβάλα με 47,2 χλμ. 2,36 ευρώ, στον Ίασμο για 46,2 χλμ. η χρέωση διαμορφώνεται σε 2,31 ευρώ (από 1,90 ευρώ), στη Μέστη με 55,7 χλμ. σε 2,78 ευρώ (από 1,70 ευρώ) και στο Αρδάνιο για 40,5 χλμ. σε 2,02 ευρώ.

Για τον σταθμό διοδίων της Τύριας, στο οδικό τμήμα Νεοχωρίου-Σελλών-Τύριας, η περιοχή χρέωσης καθορίζεται σε 68,4 χιλιόμετρα (μεταξύ Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων), διαμορφώνοντας την τιμή του διοδίου σε 3,42 ευρώ από 2,10 ευρώ (67%). Σους κάθετους άξονες στην Ιεροπηγή, το μήκος χρέωσης καθορίζεται σε 47,2 χλμ. με χρέωση 2,36 ευρώ (από 2,10 ευρώ), στους Ευζώνους για 60 χλμ. με κόστος 3 ευρώ (από 1,80 ευρώ), στον Προμαχώνα για 48 χλμ. με χρέωση 2,4 ευρώ (από 2,40 ευρώ) και στο Στρυμονικό για 47,5 χλμ. με κόστος 2,37 ευρώ.

Για να εφαρμοστεί η νέα εμπορική πολιτική από 1η Ιανουαρίου 2019 απαιτείται η έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν οι υπηρεσίες της Κομισιόν αποφασίσουν πως η χρέωση πρέπει να είναι διαφορετική, τότε οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως, σύμφωνα με την απόφαση.

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργική απόφαση για αυξήσεις μέχρι και 150% στα διόδια της Εγνατίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news