facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σύγχυση με τον Προαστιακό: Κανονικά αύριο τα δρομολόγια -Πέμπτη στάσεις εργασίας, Παρασκευή 24ωρη

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.
Λίγο μετά τις 21:30 ήρθε νεότερη ενημέρωση από την ΕΕΣΣΤΥ, σύμφωνα με την οποία «αύριο θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».
Ωστόσο νωρίτερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είχε ενημερώσει το επιβατικό κοινό ότι αύριο Τετάρτη, 6 Ιουνίου, «υποχρεούται σε κατάργηση των πρωινών και απογευματινών δρομολογίων μεταξύ Αεροδρομίου και Κορωπίου, τα οποία δημιουργήθηκαν κυρίως για την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων εργαζομένων της περιοχής, λόγω αδυναμίας της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. (εταιρίας συντήρησης) να παρέχει τροχαίο υλικό».
Στάσεις την Πέμπτη και 24ωρη την Παρασκευή
Ωστόσο, σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, την Πέμπτη 7 Ιουνίου και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 8 Ιουνίου αντιδρώντας στην πώληση της ΕΕΣΣΤΥ.
Ειδικότερα, την Πέμπτη θα γίνουν τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας:
α) 05.00 - 08.00
β) 13.00 - 16.00
γ) 21.00 - 24.00,
ενώ την Παρασκευή, λόγω της 24ωρης απεργίας τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος θα μείνουν ακινητοποιημένα. Επίσης δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας Αεροδρόμιο και αντίστροφα.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στο «ξεπούλημα του σιδηροδρόμου και την παράδοση όλων των αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων της χώρας, με σκανδαλώδεις όρους, στα χέρια ξένων "επενδυτών"».
Δηλώνουν πως «Ως σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο -ενιαίο- δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Ζητάμε τώρα να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου».
Η αιτία της κόντρας
Αφορμή της αντιπαράθεσης, η διεκδίκηση ποσού των 10 εκατ. ευρώ, όπως ισχυρίζεται η ΕΕΣΣΤΥ ότι της οφείλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού στην ιταλική εταιρεία, για τις επιβατικές και εμπορικές μεταφορές της.
Ωστόσο με ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ αμφισβητεί τα όσα υποστηρίζει η Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού και κάνει λόγο για εκβιαστικές πρακτικές δύο μόλις ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης προσφορών για την εξαγορά της.
Από την πλευρά της η ΕΕΣΣΤΥ καταγγέλλει την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι «επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο της μη εμπρόθεσμης εξόφλησης των οικονομικών της υποχρεώσεων, που σήμερα υπερβαίνουν τα 10 εκ. ευρώ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η ΕΕΣΣΤΥ σε απόλυτη οικονομική ασφυξία. Ανάμεσα σε άλλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί μήνες δεν καταβάλλει κανένα ποσό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες συμπληρωματικής συντήρησης.
Για το λόγο αυτό, η ΕΕΣΣΤΥ ανακοίνωσε ότι σταματά τη συντήρηση των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «αδυνατεί πλέον να παρέχει τέτοιες υπηρεσίες, χωρίς να της καταβάλλεται το συμβατικά προβλεπόμενο τίμημα». Ως εκ τούτου, «υπηρεσίες τέτοιας φύσης θα παρέχονται μόνον εφόσον τις ζητά εγγράφως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καταβάλλεται, όπως ορίζει η σύμβαση, το αντίστοιχο τίμημα».
Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι για το ποσό το οποίο διεκδικεί η ΕΕΣΣΤΥ, «δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά».
Δύο μόλις ημέρες πριν τη λήξη της υποβολής προθεσμίας για την κατάθεση της προσφοράς εξαγοράς της ΕΕΣΣΤΥ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, ότι η πρώτη προβαίνει σε εκβιαστικές πρακτικές, αποσύροντας τροχαίο υλικό. Μάλιστα, την καταγγέλλει για καταχρηστική συμπεριφορά, εκτιμώντας ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων, στην οποία, ήδη από σήμερα παρουσιάζονται σοβαρές δυσλειτουργίες - και προσφεύγει στην διαδικασία του άρθρου 27 της σύμβασης (συγκρότηση τεχνικής επιτροπής), προς επίλυση των τεχνικών διαφορών.
«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. τηρεί απαρέγκλιτα μέχρι σήμερα τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμβατική της υποχρέωση με την ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., ήτοι έχει εξοφλήσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις για τις εργασίες της βασικής συντήρησης του τροχαίου υλικού (μέχρι τις 31/05/2018)» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Για τις εργασίες της συμπληρωματικής συντήρησης, η ισχύουσα σύμβαση προβλέπει ότι η ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. καταθέτει κοστολογημένη τεχνική προσφορά για τις εργασίες αυτές, και μετά από έγκριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά στην υλοποίησή τους. Η εξόφληση των εργασιών αυτών (σύμφωνα πάντοτε με την ισχύουσα σύμβαση) γίνεται με την προσκόμιση των σχετικών παραστατικών. Παρά τις επανειλημμένες γραπτές οχλήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., η ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. ουδέποτε παρουσίασε κοστολογημένες τεχνικές προσφορές, καθώς και τα νόμιμα παραστατικά για τις εργασίες της συμπληρωματικές συντήρησης. Επιπλέον, η ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. προβαίνει σε εργασίες συντήρησης τις οποίες αυθαίρετα και μονομερώς χρίζει «εργασίες συμπληρωματικής συντήρησης», χωρίς να τηρούνται οι συμβατικές προϋποθέσεις.
Τέλος καταγγέλλει τις δηλώσεις της ΕΕΣΣΤΥ ως ανακριβείς και συκοφαντικές και υποστηρίζει - δεδομένης της χρονικής συγκυρίας - ότι έχουν ως στόχο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, την παρέλκυση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ιδιωτικοποίησή της, για την οποία η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφράσει την έντονη αντίθεσή της.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγχυση με τον Προαστιακό: Κανονικά αύριο τα δρομολόγια -Πέμπτη στάσεις εργασίας, Παρασκευή 24ωρη "

Γεννηματά: Παραδομένα στην ανομία τα Εξάρχεια- Η ευθύνη βαρύνει προσωπικά τον Τσίπρα

«Χώρο στην ανομία και την αυθαιρεσία έδωσε η κυβέρνηση στα Εξάρχεια», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Κατοίκων των Εξαρχείων. Επισήμανε δε, ότι η παραβατικότητα και η βία έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων αφόρητη και οι ευθύνες ξεπερνούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και βαρύνουν προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της κ.Γεννηματά ακολουθεί:

«Στα Εξάρχεια πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Σε μια ήσυχη αγαπημένη γειτονιά που έσφυζε από ζωή.
Εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι πια έτσι.
Η παραβατικότητα και η βία έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων αφόρητη.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έδωσε χώρο στην ανομία και την αυθαιρεσία, ανέχεται προκλητικά την κλιμακούμενη τυφλή βία.
Οι πολίτες των Εξαρχείων πήραν μια την πρωτοβουλία να διεκδικήσουν αυτονόητο δικαίωμα τους για ασφάλεια και να θέσουν την κυβέρνηση ενώπιων των ευθυνών της. Ευθυνών που παρά την διαχρονικότητα του προβλήματος είναι μεγάλες. Ξεπερνούν τον κ. Τόσκα και βαρύνουν προσωπικά τον κ. Τσίπρα.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι και θα παραμείνει ενεργά στην πρώτη γραμμή στήριξης των πολιτών που δικαιούνται να εργάζονται και να ζουν σε μια ήσυχη και ασφαλή πόλη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Παραδομένα στην ανομία τα Εξάρχεια- Η ευθύνη βαρύνει προσωπικά τον Τσίπρα"

Νέα επίθεση της Άγκυρας: Καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα

Την αντίδρασή της για το γεγονός ότι οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι εκφράζει για άλλη μια φορά η Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Ελλάδα «ένα ασφαλές καταφύγιο» για πραξικοπηματίες.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «είχαμε δηλώσει ότι καταδικάζουμε την άρνηση για πολλές φορές της Ελλάδας να επιστρέψει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου αφήνοντας τον ένα ελεύθερο και ότι αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει αυτού του είδους τα λάθη με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «παρόλα αυτά τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών φυγάδων με μία διοικητική απόφαση που έχει σχέση με τη διαδικασία σύλληψής τους.

Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους πραξικοπηματίες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει καταστεί η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες.

Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας της.

Θα επιμείνουμε με αποφασιστικό τρόπο για την επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση της Άγκυρας: Καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα"

Η σύγκρουση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ φέρνει κατάργηση δρομολογίων του Προαστιακού

Στην κατάργηση των πρωινών και απογευματινών δρομολογίων μεταξύ Αεροδρομίου και Κορωπίου, τα οποία δημιουργήθηκαν κυρίως για την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων εργαζομένων της περιοχής, λόγω αδυναμίας της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. (εταιρίας συντήρησης) να παρέχει τροχαίο υλικό, προχωρεί αύριο, Τετάρτη 6 Ιουνίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Τα υπόλοιπα δρομολόγια του Προαστιακού θα εκτελεστούν κανονικά. Η αντιπαράθεση προκλήθηκε μετά τις σοβαρές κατηγορίες εναντίον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εξαπέλυσε η ΕΕΣΣΤΥ, κατηγορώντας την για οφειλές άνω των 10 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα ότι αναστέλλει τις υπηρεσίες συντήρησης των τρένων της.

Από την πλευρά της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αμφισβητεί το ύψος των οφειλών, σημειώνοντας ότι «η ΕΕΣΣΤΥ οφείλει να προσκομίσει τα σχετικά παραστατικά».

Μάλιστα, όπως προκύψει από ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενόψει του ορατού πλέον κινδύνου (εξαιτίας της εκ μέρους της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. καταχρηστικής συμπεριφοράς) να διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων, στην οποία ήδη από σήμερα παρουσιάζονται σοβαρές δυσλειτουργίες, και με τη ρητή επιφύλαξη για οποιαδήποτε θετική ή αποθετική ζημία υποστεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. από αυτή, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κάλεσε την ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. στην προσφυγή της διαδικασίας του άρθρου 27 της Σύμβασης (συγκρότηση Τεχνικής Επιτροπής), προς επίλυση των Τεχνικών Διαφορών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Η σύγκρουση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ φέρνει κατάργηση δρομολογίων του Προαστιακού"

ΑΑΔΕ: Επιβεβαιώνει τα λάθη στα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων - Πώς θα γίνουν οι διορθώσεις

Με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα λυθεί το θέμα με τις λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών σε συνταξιούχους του Δημοσίου

Με πέντε μέρες καθυστέρησης και σιωπής από τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Οικονομικών για τα λάθη στις βεβαιώσεις Αποδοχών των συνταξιούχων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανέλαβε τελικά να βγάλει «τα κάστανα από την φωτιά» για τα προβλήματα που δημιούργησαν άλλοι, εκδίδοντας την πρώτη επίσημη ενημέρωση προς τους συνταξιούχους του δημοσίου, οι οποίοι έπεσαν θύματα των υπηρεσιών Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Με ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ επιβεβαιώνει για πρώτη φορά επισήμως τα ρεπορτάζ για τα λάθη που έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία Συντάξεων και δίνει οδηγίες στους πολίτες για το πώς θα τα διορθώσουν, σε τρία βήματα:

1. Θα πρέπει να μπουν στο Τaxisnet και να ελέγξουν εάν έχουν λάβει ειδοποίηση: όσοι υπέβαλαν δήλωση με βάση τα λάθος στοιχεία που έδειχναν τα αρχικά εκκαθαριστικά συντάξεων, πρέπει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας να κοιτούν στη θυρίδα μηνυμάτων τους στο Taxisnet γιατί εκεί θα αποσταλεί από το Γενικό Λογιστήριο νέα βεβαίωση αποδοχών και συντάξεων, προκειμένου να προβούν σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Αν και δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ ποιο ακριβώς ήταν το λάθος που έκανε το ΓΛΚ και πόσους επηρεάζει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το λάθος αφορά περί τους 80.000 συνταξιούχους που έχουν ως τώρα υποβάλει ήδη δήλωση Ε1. Στην πράξη όμως, και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι του δημοσίου θα πρέπει να κάνουν την ίδια κίνηση, για να επιβεβαιώσουν αν έχουν μήνυμα ή όχι από το Γενικό Λογιστήριο.

1. Θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε1 όσοι την υπέβαλαν ήδη: Από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμο και χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ. Αλλά και όσοι δεν υπέβαλαν ακόμη την δήλωση φόρου εισοδήματος (Ε1), αλλά την έχουν προσωρινά αποθηκεύσει, θα πρέπει να την ελέγξουν επίσης και να την διορθώσουνε πριν την στείλουν.

2. «Αυτόματα» οι διορθώσεις στο Ε1: οι υπόχρεοι σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα δουν στη σχετική εφαρμογή, μέσω του ιστοτόπου της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, προσυμπληρωμένα τα νέα διορθωμένα στοιχεία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητική δήλωση, ώστε να βγει στη συνέχεια νέο εκκαθαριστικό–που θα κρύβει και επιπλέον φόρο που θα πρέπει να πληρωθεί τον Ιούλιο.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

«Με αφορμή πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με το θέμα των συνταξιούχων, οι αποδοχές των οποίων είχαν προσυμπληρωθεί στις δηλώσεις με μη ορθά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διευκρινίζονται τα εξής:

Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ στελεχών της Α.Α.Δ.Ε. και του Ε.Φ.Κ.Α. για το ζήτημα αυτό.

Από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων. Δεν απαιτείται η προσέλευση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ.

Για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, που υπέβαλαν δήλωση με βάση τα μη ορθά στοιχεία, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα αποσταλεί μήνυμα στη θυρίδα μηνυμάτων Taxisnet ότι έχει σταλεί από το ΓΛΚ νεότερη βεβαίωση αποδοχών και συντάξεων, προκειμένου να προβούν σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Οι υπόχρεοι σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα δουν στη σχετική εφαρμογή, μέσω του ιστοτόπου της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, προσυμπληρωμένα τα νέα διορθωμένα στοιχεία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητική δήλωση, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η νέα εκκαθάριση του φόρου.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης εμπρόθεσμα επέχει θέση αρχικής δήλωσης και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει το φορολογούμενο με πρόστιμα και προσαυξήσεις».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Επιβεβαιώνει τα λάθη στα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων - Πώς θα γίνουν οι διορθώσεις"

Έρχεται αύξηση του ΕΝΦΙΑ στο 15% των ακινήτων παραδέχτηκε ο Τσακαλώτος. Αύξηση 20 ευρώ στις λαικές συνοικίες

Για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετά τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών, αλλά και τις περικοπές των συντάξεων έκανε λόγο ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ομιλία του στην κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι το 15% των ακινήτων πρόκειται να υποστεί αύξηση του ΕΝΦΙΑ, διευκρινίζοντας ότι το 67% θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο ενώ το 18% θα δει μειώσεις.

Ο κ. Τσακαλώτος, εστιάζοντας στο μείζον ζήτημα των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, λόγω και της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το 15% ιδιοκτητών ακινήτων θα δουν αυξήσεις στο χαράτσι, προσθέτοντας πως στις λαϊκές συνοικίες το ποσό δε θα ξεπερνάει τα 20 ευρώ. Για να…χρυσώσει, δε, το χάπι, ο υπουργός Οικονομικών, στο…πολιτικό μασάζ που πραγματοποιείται στους βουλευτές της Κουμουνδούρου, αν και παραδέχθηκε τις επιβαρύνσεις σε αναμονή, πρόσθεσε πως στο 67% το ποσό θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, ενώ το 18% θα δει μειώσεις.

Αναφορικά με τη μείωση των συντάξεων, ερωτηθείς αν συζητάει με τους θεσμούς την άρση του μέτρου ο κ. Τσακαλώτος απάντησε «Εγώ τους είπα αυτό. Ήμουν περιεκτικός και συνοπτικός. Δεν είναι της ώρας αυτά να τα συζητήσουμε».



Για το χρέος της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι προσδοκάται επιμήκυνση δέκα ετών αλλά και αυτόματος μηχανισμός για τα μέτρα ελάφρυνσης. Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο εξωδικαστικός ήταν μεγάλη νίκη διότι αυξήθηκε το ποσό των οφειλών και εντάχθηκαν και χρέη του 2017, ενώ πριν κάτι τέτοιο ίσχυε μόνο για το 2016.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται αύξηση του ΕΝΦΙΑ στο 15% των ακινήτων παραδέχτηκε ο Τσακαλώτος. Αύξηση 20 ευρώ στις λαικές συνοικίες"

Μετανάστες εγκλωβίστηκαν σε νησίδα στο δέλτα του Έβρου

Συνολικά 34 μετανάστες εγκλωβίστηκαν σε νησίδα στο δέλτα του ποταμού Έβρου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή των ανδρών της 4ης ΕΜΑΚ προκειμένου να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στις όχθες του ποταμού.

Πρόκειται για 21 άνδρες, έξι γυναίκες και επτά ανήλικα παιδιά.

Ερωτήματα, πάντως, προκαλεί το πώς οι μετανάστες κατάφεραν και βρέθηκαν στη συγκεκριμένη νησίδα, χωρίς να διαθέτουν κάποιο πλωτό μέσο.

Άλλωστε, παρότι την τρέχουσα χρονική περίοδο η στάθμη των νερών είναι χαμηλή, η ύπαρξη αρκετών βαλτωδών σημείων καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη διάσχιση του δέλτα χωρίς τη χρήση βάρκας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετανάστες εγκλωβίστηκαν σε νησίδα στο δέλτα του Έβρου"

Μητσοτάκης: Εμείς πιέσαμε για erga omnes στο Σκοπιανό

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζήτησε ξανά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εφ΄ όλης της ύλης «σε μία κυβέρνηση που παίζει με την τύχη της χώρας επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη».

Μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «εδώ και δύο χρόνια η ΝΔ έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αίτημα που επιβεβαιώνεται καθημερινά, και αποτελεί αίτημα των πολιτών απέναντι σε μία κυβέρνηση που παίζει με την τύχη της χώρας επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη...».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ανέφερε ότι «η κυβέρνηση είχε εμφανίσει μία λύση που αφορούσε μόνο το όνομα... Μετά από τις δικές μας πιέσεις αποδέχθηκαν να βάλλουν στην διαπραγμάτευση τη συνταγματική αλλαγή, την αποκήρυξη του αλυτρωτισμού και το erga omnes. Μετά έφεραν την πρόταση για το Μακεδονία του Ίλιντεν, το οποίο απορρίψαμε αμέσως... Η κυβέρνηση είναι ανιστόρητη και γι’ αυτό επικίνδυνη». Επιτέθηκε όμως και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι μοιάζει περισσότερο να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα των γειτόνων μας παρά τα εθνικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση, είπε ακόμη, διακρίνεται από μία αγωνία να βρεθεί πάση θυσία μία λύση για να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες. Ωστόσο, συνέχισε, η κυβέρνηση δεν διαθέτει νομιμοποίηση. «Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, «ως πρωθυπουργός που εκφράζει το σύνολο της συμπολίτευσης ή ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;».

Ακολούθως επανέλαβε τη θέση της ΝΔ: «Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει αναθεώρηση του Συντάγματος που θα αφορά και την εθνικότητα και τη γλώσσα, μία ονομασία για όλες τις χρήσεις... Είναι θέση έντιμη και πατριωτική που διαφυλάσσει τη θέση της χώρας στην ΕΕ και την ενότητα των Ελλήνων». Ξεκαθάρισε δε ότι «μία συμφωνία που δεν θα εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα δεν θα γίνει δεκτή από τη ΝΔ».

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων για την απελευθέρωση των οκτώ αξιωματικών, λέγοντας ότι «οι δηλώσεις της Τουρκίας είναι απαράδεκτες, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι σέβεται την αυτοτέλεια της Δικαιοσύνης». Ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάψει να σιωπά και επιτέλους να απαντήσει στην κατηγορία για τις υποσχέσεις που έδωσε το κ. Τσίπρας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Εμείς πιέσαμε για erga omnes στο Σκοπιανό"

Αυτές είναι οι θάλασσες που έχουν γεμίσει μέδουσες – Δείτε το χάρτη

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, δημοσιεύει χάρτη στον οποίο απεικονίζονται οι περιοχές στην Ελλάδα όπου έχουν εμφανιστεί μέδουσες. Πρόκειται για δεδομένα που συγκέντρωσαν μέχρι τώρα για τις μέδουσες στην Ελλάδα (για Απρίλιο και Μάιο) από το πρόγραμμα καταγραφής -«το σύστημα τραβάει αυτόματα την τοποθεσία, οπότε υπάρχει και περίπτωση ελάχιστων λαθών στα σημεία που έχουν μπει», όπως αναφέρουν.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι σε Ευβοικό κόλπο και Σαρωνικό εμφανίζονται οι μέδουσες Chrysaora hysoscella, ενώ στον κορινθιακό είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα με τις Pelagia noctiluca.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι θάλασσες που έχουν γεμίσει μέδουσες – Δείτε το χάρτη"

«Πράσινο Ταμείο»: Φέρνουν τροπολογία για να πληρώνουν υπερωρίες σε ημετέρους!

Κυβερνητική τροπολογία που «βάζει» χέρι στα χρήματα του Πράσινου Ταμείου προκειμένου να πληρωθούν υπερωρίες κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Βουλή. Η ρύθμιση έρχεται να ικανοποιήσει πάγιο αίτημα των εργαζόμενων σε δασικές υπηρεσίες, ωστόσο, δημιουργείται προβληματισμός καθώς δεν προβλέπεται ανώτατο όριο για τα χορηγούμενα ποσά.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «παρέχεται η δυνατότητα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, για τον καθορισμό ποσού από τον ετήσιο προϋπολογισμό του, το οποίο, αποδίδεται, ως δημόσιο έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό και διατίθεται, τηρουμένων των δημοσιονομικών στόχων και εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμού Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, αποκλειστικά και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων:

Α) στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την κάλυψη των πάσης φύσεως δαπανών σχετικά με ειδικά προγράμματα δασοπροστασίας, έργα, δραστηριότητες, ερευνητικά προγράμματα κλπ που εξυπηρετούν τους σκοπούς του Ειδικού Φορέα Δασών καθώς και τις αποδοχές διανυκτέρευσης στην ύπαιθρο και υπερωριακής εργασίας γι την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης λαθροϋλοτομιών του απασχολούμενου προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις

Β) στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την πληρωμή στο προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών που απασχολείται στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης λαθροϋλοτομιών πρόσθετων και παρεπόμενων παροχών που προκύπτουν κατά την ως άνω απασχόλησή του για την εξυπηρέτηση του Ειδικού Φορέα Δασών και ιδίως αποζημιώσεων για υπερωριακή εργασία, αμοιβών για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες, δαπανών μετακίνησης και διανυκτέρευσης στην ύπαιθρο, δαπανών προμήθειας καυσίμων και λοιπών καταναλωτικών δαπανών σχετικά με την υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων» .

Διαβάστε 
εδώ την τροπολογία

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο Ταμείο»: Φέρνουν τροπολογία για να πληρώνουν υπερωρίες σε ημετέρους!"

Οι απειλές της Τουρκίας για απαγωγή των στρατιωτικών και η απάντηση της Αθήνας

Νέο πονοκέφαλο στην φαίνεται να δημιουργεί η απελευθέρωση των τεσσάρων τελευταίων Tούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Παρήλθε το δεκαοκτάμηνο, το ανώτερο όριο προφυλάκισης, και έτσι αποχώρησαν και εκείνοι που είχαν απομείνει υπό κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Η εξέλιξη προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα με σφοδρότατη προσωπική επίθεση κατά του Ελληνα πρωθυπουργού, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του, αντέδρασε η Άγκυρα.Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του και την Ελλάδα ότι «προστατεύει τρομοκράτες», και έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι οι τουρκικές αρχές θα βρουν τους αξιωματικούς «όπου και αν πάνε».

«Η Ελλάδα είναι χώρα που βασανίστηκε πολύ από τα πραξικοπήματα όπως η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μια χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία. Η Ελλάδα προστατεύει τους γκιουλενιστές τρομοκράτες, οι οποίοι προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τούς έδωσε στήριξη. Εμείς ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχθούμε. Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στην Eλλάδα ο κύριος πρωθυπουργός της, αμέσως μετά το πραξικόπημα, είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. Σκεφθήκαμε ότι ο κ. Τσίπρας κρατάει τον λόγο του. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι, με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών, αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει μια πολιτική κατεύθυνση», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μποζντάγ και πρόσθεσε: «Είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική Δικαιοσύνη».

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του χθες στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε εκτός τόπου την τουρκική αντίδραση και επισήμανε ότι «μερίδα των Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί το κράτος δικαίου». Απαντώντας δε στις απειλές Μποζντάγ, τόνισε ότι «η Τουρκία ούτε δικαιούται να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε μπορεί, ούτε θα τους επιτρέψουμε». Η υπόθεση των οκτώ έχει εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας της επιμονής της Αγκυρας να εκδοθούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί. Ο ίδιος ο πρόεδρος της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει σε κάθε ευκαιρία σαφή την έντονη ενόχλησή του για την εξέλιξη που έχει πάρει η υπόθεση.

Η απειλή αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα μετά την αποκάλυψη της δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) και την απαγωγή/σύλληψη φερόμενων ως υποστηρικτών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και μελών του κινήματός του, εκτός των συνόρων της Τουρκίας. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος Μποζντάγ είχε πει κάποιους μήνες νωρίτερα: «Μέχρι σήμερα η ΜΙΤ έχει πακετάρει και επιστρέψει στην Τουρκία 80 μέλη της οργάνωσης FETO από 18 χώρες». Δεν διευκρίνισε με ποιες μεθόδους έγιναν αυτές οι «συλλήψεις», παραπέμποντας μάλλον στη μέθοδο των απαγωγών.

Την ίδια στιγμή θρασείες, εμπρηστικές και απαράδεκτες χαρακτηρίζει και ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος, τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους "8", προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι απειλές της Τουρκίας για απαγωγή των στρατιωτικών και η απάντηση της Αθήνας"

Κουμουτσάκος σε Κοτζιά για το Σκοπιανό: Ψεύδεστε

Την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση και όσους τον κατηγορούν "παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους" μη δεχόμενοι στη σύνθετη ονομασία το "Μακεδονία", τους κάλεσε "να είναι πιο σεμνοί", λέγοντας ότι εκείνοι το όνομα Μακεδονία "το έδιναν ολόκληρο χωρίς καν να είναι σύνθετο". 

Την ονομασία "Μακεδονία-Σκόπια" την είχαν δεχθεί προηγούμενες κυβερνήσεις είπε, φέρνοντας παράδειγμα έγγραφο της πρώην πρέσβειρας μας στα Σκόπια η οποία ανέφερε ότι "η πρόταση του Νίμιτς 2006 για ονομασία Μακεδονία-Σκόπια είχε ασμενώς αποδεκτή από την ελληνική πλευρά", καθώς και συνέντευξη του κ. Κουμουτσάκου του 2007, όπου παραδέχεται ότι από το 2005 υπάρχει η εν λόγω ονομασία και είναι συζητήσιμη. 

"Έχουν την κακή τύχη να διαβάζω τα αρχεία του υπουργείου και αν με προκαλέσουν ξανά, όλα αυτά τα ντοκουμέντα θα κατατεθούν στη Βουλή", τόνισε.

"Ο άνθρωπος που αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση το κατάπτυστο 'Μακεδονία του Ίλιντεν' και έχει ήδη συμβιβαστεί, κατηγορεί εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν και δεν δέχθηκαν τίποτα. Κατήφορος του Νίκου Κοτζιά" έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και σημείωσε: "Όλοι διαπραγματευόντουσαν πριν αλλά κανείς δεν αποδέχθηκε κακό συμβιβασμό. Μόνον ο Νίκος Κοτζιάς είναι έτοιμος να το κάνει".

"Ψεύδεστε. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα. Για αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ οιαδήποτε συμφωνία ή συμβιβασμός και το θέμα έμεινε ανοικτό. Τον κακό συμβιβασμό είστε έτοιμος να τον υπογράψετε εσείς" πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.






enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουμουτσάκος σε Κοτζιά για το Σκοπιανό: Ψεύδεστε"

Σε 21 πόλεις τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου για τη Μακεδονία: Δείτε πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη,Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 21 πόλεις (μέχρι στιγμής) που προτάσσουν το ανάστημά τους, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. 

Πανέτοιμοι δηλώνουν και οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» ενόψει των μεγάλων συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πατσίκα, μέλος της επιτροπής, τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Σημείωσε ότι η παράλληλη διεξαγωγή συγκεντρώσεων είναι ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο καθώς απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων. Έκανε λόγο δε, για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο.

Δήμαρχοι και Μητροπολίτες καλούν το λαό να βγει στις πλατείες

Οι δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν με πάθος τις συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία. Αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις για τη στήριξη των συγκεντρώσεων.

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας. 

Ναυλώνονται λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων. 

Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

«Δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές»

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα φροντίζουν σε κάθε ανακοίνωσή τους να τονίζουν ότι στις 13 συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Μακεδονίας δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές.

Τι λέει ο Κοτζιάς 

Την ίδια ώρα, την βαθιά πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν σε λίγες μέρες οι δυσκολίες για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, με τον Φραγκούλη Φράγκο να τον επικρίνει έντονα μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΘΕΜΑ 104,6. «Ύμνησε τη συμφωνία με τον Ντιμιτρόφ και την Αλβανία που αγνοούμε και εμείς ως πολίτες και τα κόμματα. Τον άκουσα να επαινεί τον πρωθυπουργό και τον ίδιο και να μην επιτρέπει να ακουστεί η αντίθετη άποψη για να μην διακοπεί ο μονόλογός του. Ο ναρκισισμός όταν χειρίζεσαι τα εθνικά θέματα δεν είναι το καλύτερο» είπε ο κ. Φράγκος. 

Ο Ν. Κοτζιάς στη συνέντευξή του εκτίμησε ότι η ηγεσία των Σκοπίων τη στιγμή που βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι "συνειδητοποίησε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν για την υλοποίησή της και ότι αυτό έπαιξε ένα ρόλο στο να θελήσει να αναστοχαστεί και να συζητήσει για ορισμένες διευκρινήσεις της ίδιας της συμφωνίας". 

"Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μία ευθεία" τόνισε ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας ότι έχουν "τα πάνω της και τα κάτω τους". Ερωτηθείς σχετικά με το συλλαλητήριο στα Σκόπια εκτίμησε ότι βασικός στόχος του ήταν η βασική κυβερνητική πολιτική" , ενώ αναφορικά με τη συμφωνία επισήμανε ότι είναι ένας καλός συμβιβασμός, με την έννοια ότι και οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτόν. "Είναι ένας συμβιβασμός που δίνει και παίρνει και θα κάνει καλό και στην ανάπτυξη και της χώρας μας και της φίλης χώρας, και των σχέσεων τους, αλλά και όλης της περιοχής".

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ξένος παράγοντας δεν ανακατεύθηκε σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει για το όνομα, εξηγώντας ότι θα το ανακοινώσουν οι δύο πρωθυπουργοί.

Σχετικά με αυτό όμως σημείωσε ότι είναι ένα όνομα που προτείνανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις τονίζοντας ότι οι επικριτές πρέπει "να είναι ποιο σεμνοί". Ειδικότερα κάλεσε τη ΝΔ αν έχει τα "κότσια" ας πει τα ονόματα που πρότεινε σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ποιό από αυτά θέλει, τονίζοντας ότι αν τον προκαλέσει κανείς ξανά, όλα αυτά τα ντοκουμέντα θα κατατεθούν στη Βουλή". 

«Υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές για λύση κι αυτή θα είναι λύση συμβιβασμού .Στις διεθνείς σχέσεις είναι φυσιολογικοί οι συμβιβασμοί» ανέφερε ο κ.Κοτζιάς και χαρακτήρισε θετική τη συζήτηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της εκκλησίας της πΓΔΜ για τη μετονoμασία της σε Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

«Είναι δικό μας εθνικό συμφέρον να λύσουμε τα προβλήματα με την πΓΔΜ και αυτός είναι ο στόχος της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής την οποία ασκούμε» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, από τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει το «Μακεδονία-Σκόπια» και η ΠΓΔΜ έχει απορρίψει το «Μακεδονία του Βαρδάρη» και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν τα «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Άνω Μακεδονία».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 21 πόλεις τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου για τη Μακεδονία: Δείτε πού θα γίνουν συγκεντρώσεις"

Σκουρλέτης: Έρχονται νέες προσλήψεις στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Νέα προκήρυξη για 757 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, συμπληρωματικές στον διαγωνισμό 3Κ/2018, αλλά και αυξημένες κατά 50% σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες, προωθεί στο ΑΣΕΠ, όπως αναφέρει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος", ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Ακόμη προβλέπονται 118 θέσεις επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού σε ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ανάγκες.

Ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τα παράπονα επιτυχόντων στον μεγάλο διαγωνισμό-μαμούθ για τις 8.166 προσλήψεις μονίμων στους δήμους -ότι αν και πρόθυμοι να εργασθούν οι δήμοι δεν τους προσλαμβάνουν- απάντησε ότι υπάρχουν δήμοι που δημιουργούν προβλήματα στη διαδικασία, θεωρώντας ότι έτσι εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα των δημοτών τους. Σκοπεύω να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ζητήσω να καλύψουν τα κενά τους από τους προσωρινούς πίνακες. Βεβαίως, θα επικοινωνήσω και με το ΑΣΕΠ για να επισπευσθεί η έκδοση των οριστικών πινάκων, ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στον "Κλεισθένη 1", ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι ο "Κλεισθένης 1" τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και αυτό φάνηκε από τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις των δήμων, των περιφερειών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αντιδράσεις που, όπως εκτιμά, θα συνεχιστούν όταν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή.

Σε επίπεδο ηγεσίας, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ασκούν μια άδικη και ισοπεδωτική κριτική απέναντι στο ν/σ τονίζει, στη συνέντευξή του, ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι είναι μια δύναμη στασιμότητας και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρουσιάσαμε μια νομοθετική πρόταση με σημαντικές ρυθμίσεις, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ριζικές ανατροπές σε επόμενη φάση και αυτό αναγνωρίζεται από ένα μεγάλο τμήμα των αιρετών. Υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες, πάνω απ΄όλα, όμως, συζητάμε και ακόμη αξιολογούμε, επισημαίνει ο υπουργός.

Τέλος, για το θέμα της μονιμοποίησης συμβασιούχων που απασχολούνται για πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι συμβασιούχοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι", ο Π. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση. Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης και νομίζω, καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών, ότι ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης: Έρχονται νέες προσλήψεις στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ"

Γιούνκερ: Η Ελλάδα υπεραποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους αλλά απομένουν ακόμη πολλά

Tην πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών.

Ο κ.Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, προσθέτοντας πως απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Τόνισε πως πιστεύει στην επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος σύντομα και υπογράμμισε την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Εξάλλου, σχετικά με την Ιταλία, ανέφερε ότι είναι μια χώρα η οποία αξίζει σεβασμό και εμπιστοσύνη, γιατί έχει κάνει πολλά για το χτίσιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας πως «η θέση της Ιταλίας είναι στην καρδιά της Ευρώπης».

Μιλώντας για τη οικονομική και νομισματική ένωση, ο κ.Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος τονίζοντας ότι το ευρώ «δεν διαιρεί την Ευρώπη», αλλά την «προστατεύει». Επισήμανε πως το ευρώ δεν ενώνει μόνο τις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, για να υπογραμμίσει ότι η οικονομία της ευρωζώνης αποτελεί το 85% της οικονομίας της ΕΕ.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η οικονομική αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και η τραπεζική ένωση. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ψηφιακή ένωση και στην ανάγκη να εφαρμοστεί ο πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ: Η Ελλάδα υπεραποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους αλλά απομένουν ακόμη πολλά "

Καταστράφηκε η επιχείρηση ηλεκτρικών του Νίκου Καρώνη – Ζημιές και σε σπίτια από τη μεγάλη φωτιά στο Περιστέρι

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική στις πέντε τα ξημερώματα από τη φωτιά που ξέσπασε σε επιχείρηση ηλεκτρικών ειδών στην οδό Γονατά. 
Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς η αποθήκη ήταν γεμάτη εύφλεκτα υλικά και εφάπτεται με πολλά σπίτια.φωτιά ΠεριστέριΝίκος Καρώνης φωτιά Περιστέρι
Οι φλόγες επεκτάθηκαν αμέσως σε όλους τους χώρους της αποθήκης με τα ηλεκτρικά. Το κτήριο τυλίχθηκε από άκρη σε άκρη. Οι φλόγες μέσα σε μερικά λεπτά επεκτάθηκαν και στο διπλανό σπίτι καίγοντας δύο δωμάτια. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές.
Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να ανοίξουν παράθυρα και πόρτες της επιχείρησης για να μπορέσουν να ρίξουν νερό στο εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσαν ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά στα διπλανά σπίτια. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης των διπλανών διαμερισμάτων για να μην κινδυνέψουν οι ένοικοι.
Επί τρεις ώρες οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες. Τα υλικά ήταν εξαιρετικά εύφλεκτα και σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν εκρήξεις που δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστών. Τελικά μετά τις 08:30 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Νίκος Καρώνης, δηλώνει πως η επιχείρηση δεν ήταν ασφαλισμένη καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες. “Καταστράφηκα” λέει στο newsit.gr
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταστράφηκε η επιχείρηση ηλεκτρικών του Νίκου Καρώνη – Ζημιές και σε σπίτια από τη μεγάλη φωτιά στο Περιστέρι"

Νέα εκκαθάριση σε 80.000 φορολογικές δηλώσεις συνταξιούχων

Έσπευσαν να υποβάλουν φέτος τη φορολογική τους δήλωση αλλά μετά το αλαλούμ με τις λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών που εκδόθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο θα δουν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Ο λόγος για περίπου 80.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, για τους οποίους η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει άμεσα σε νέα εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων τους με βάση τις νέες διορθωμένες βεβαιώσεις που ανάρτησε το Γενικό Λογιστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι, δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν την εφορία τους προκειμένου να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση για να διορθώσουν το λάθος που έγινε στις αποδοχές τους. Μετά την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης η ΑΑΔΕ θα ενημερώσει τους συνταξιούχους για το νέο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Το μπέρδεμα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων προκάλεσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τις λανθασμένες βεβαιώσεις συντάξεων που έχει αρχικά εκδώσει και με βάση αυτές είχαν προσυμπληρωθεί οι σχετικοί κωδικοί της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1).

Συγκεκριμένα, το ΓΛΚ είχε υπολογίσει λανθασμένα την επιστροφή των διαφορών εισφοράς υπέρ ασθένειας όχι στις πραγματικά καταβαλλόμενες συντάξεις αλλά πάνω σε πλασματικά ποσά. Το λάθος αυτό, εντοπίστηκε με καθυστέρηση και ενώ οι συνταξιούχοι είχαν ξεκινήσει ήδη να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Στη συνέχεια έγιναν οι διορθώσεις και το ΓΛΚ ανάρτησε νέες βεβαιώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους. Το πρόβλημα αυτό αφορά μόνο τους συνταξιούχους του Δημοσίου και όχι των άλλων ταμείων (πρώην ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ).

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα εκκαθάριση σε 80.000 φορολογικές δηλώσεις συνταξιούχων"

Μετά τις απειλές για τους 8, τουρκικά F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά

Στο «κόκκινο» ξανά η ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα, καθώς μετά τις απειλές Ερντογάν για απαγωγή των 8 αξιωματικών, τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά.
Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών αποτελούμενος από τέσσερα F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 10:35.
Το ένα ζεύγος F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις νήσους Μαύρα και Λεβίθα στα 27.00 πόδια. Στη συνέχεια, στις 10:49, πραγματοποίησαν υπερπτήση ξανά πάνω από τη νήσο Μαύρα στα 27.000 πόδια και βγήκαν από τον εθνικό μας εναέριο χώρο στις 10:45.
Το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 στις 10:45 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κίναρο, στα 26.000 πόδια. Στη συνέχεια, στις 10:50, πάνω από τη Μαύρα και στις 10:59 η προκλητικότητά τους ξεπέρασε κάθε όριο, αφού οι Τούρκοι πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι, στα 26.000 πόδια. Στις 11:03 και το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 εξήλθε του εθνικού μας εναερίου χώρου.   
Ο χάρτης των παραβιάσεων
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τις απειλές για τους 8, τουρκικά F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά "

Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή την επίθεση με μολότοφ, που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο εναντίον αστυνομικής κλούβας, που μετέφερε διμοιρία φύλαξης του τουρκικού προξενείου.

Κρατώντας δύο πανό, οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί μίλησαν για «επιθέσεις δολοφονίας» εναντίον των συναδέλφων τους, καταγγέλλοντας την «αδιαφορία» της Πολιτείας να βρει τους ενόχους. Όπως ανέφεραν, από το 2010 έως σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης έγιναν τουλάχιστον 17 φορές «στόχοι» επιθέσεων από άγνωστους, χωρίς να έχει γίνει «ούτε μία ταυτοποίηση και σύλληψη».

«Τα τελευταία δέκα χρόνια βλέπουμε παντού διμοιρίες να απλώνονται σε κάθε στόχο, είτε είναι υπουργεία είτε πολιτικά κόμματα. Όταν βάζεις διμοιρίες μετατρέπουν τους αστυνομικούς σε ακίνητους στόχους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόδωρος Τσαϊρίδης, επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να στήνονται δολοφονικές ενέργειες εναντίον αστυνομικών, να προσπαθούν να τους κάψουν και εν συνεχεία να μην γίνεται καμία προσαγωγή και σύλληψη».

Αντιπροσωπεία των αστυνομικών επισκέφθηκε, στη συνέχεια, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Τσόγκα, ο οποίος παρήγγειλε για το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, την οποία και ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών, με τη βοήθεια κάθε διαθέσιμου τεχνολογικού μέσου (όπως κάμερες ασφαλείας, βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες).

Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία των αστυνομικών, αποτελούμενη από μέλη της διοίκησης της Ένωσης, αφού προσκόμισε τα στοιχεία με τις επιθέσεις των τελευταίων ετών εναντίον αστυνομικών φύλαξης στο προξενείο της Τουρκίας, κατέθεσε υπόμνημα με έξι προτάσεις προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι συγκεκριμένες προτάσεις περιλαμβάνουν τα εξής σημεία:

-την απόλυτη εφαρμογή της νομοθεσίας για τις συνθήκες φύλαξης των ευπαθών στόχων και της κίνησης των αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους,

-την επανεξέταση των φυλασσόμενων ευπαθών στόχων και τη διακοπή της φύλαξης, όπου αυτή δεν είναι αναγκαία,

-την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, με πιο αυστηρές ποινές για όσους απρόκλητα επιτίθενται σε ένστολους εν ώρα υπηρεσίας, και την εφαρμογή των ποινών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα,

-τη λειτουργία των διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων βάσει του καθηκοντολογίου της: όπως επισημαίνεται, η ύπαρξη διμοιριών σε κάθε σημείο της πόλης καθιστά τους αστυνομικούς εύκολους στόχους επιθέσεων και υποτιμά το έργο της υπηρεσίας τους,

-την αποκατάσταση της εικόνας των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και τον τερματισμό της αστυνομοκρατίας,

-τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων και την κατάθεση προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό των διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και την αναθεώρηση του τρόπου χρήσης των διμοιριών.

Όπως τόνισαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα σε τοπικό επίπεδο με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης"

Μητσοτάκης: Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν πάει μια βόλτα στο Πεδίο του Άρεως να δει τη θλιβερή εικόνα του;

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίο του Άρεως ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός για το μητροπολιτικό πάρκο στην περιοχή Γουδή.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας συγκαλεί σύσκεψη για το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή. Δεν πάει μια βόλτα στο Πεδίο του Άρεως να δει τη θλιβερή εικόνα του μεγαλύτερου αστικού πάρκου του Δήμου της Αθήνας; Για παρέα του προτείνω την κα Δούρου και τον κ. Τόσκα», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν πάει μια βόλτα στο Πεδίο του Άρεως να δει τη θλιβερή εικόνα του;"

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά, όχι σε φορείς του Δημοσίου

«Για ποιον λόγο ενώ ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές στη ΔΕΗ υφίστανται συνέπειες, οι ασυνεπείς δημόσιοι φορείς μένουν στο απυρόβλητο; Θεωρείται δίκαιο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Οι ασυνεπείς δημόσιοι φορείς με τις οφειλές τους δεν επιβαρύνουν την ήδη εξαιρετικά αρνητική οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ;». Αυτά τα ερωτήματα θέτει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης στην ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως στις 27 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε τη 13η έκδοση του Κανονισμού Διακανονισμών Οφειλών από Λογαριασμούς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Πρόκειται για ένα σύστημα διακανονισμού που βασίζεται σε διαφορετικά κριτήρια (βαθμός συνέπειας του πελάτη στο παρελθόν, ύψος οφειλής κλπ) ανά κατηγορία πελάτη. Λόγοι της υιοθέτησης αυτής της απόφασης είναι οι αυξημένες ανείσπρακτες οφειλές, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά αρνητική οικονομική θέση της εταιρείας.

Ιδιαίτερη απορία, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί η διαφορετική αντιμετώπιση της οποίας τυχαίνουν στο πλαίσιο του νέου κανονισμού τα νοικοκυριά και οι φορείς του Δημοσίου όσον αφορά στα «Μέτρα-Συνέπειες για Μη Τήρηση του Κανονισμού». Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των Οικιακών Πελατών, αλλά και των Ευάλωτων Οικιακών Πελατών, τα μέτρα περιλαμβάνουν τα «ένδικα μέσα», τις «εξώδικες επιστολές», αλλά και την «εντολή απενεργοποίησης», δηλαδή τη διακοπή στο ρεύμα τους. Αντιθέτως, στην περίπτωση των Πελατών Δημοσίου Τομέα Μέσης και Χαμηλής Τάσης, το μόνο μέτρο που προβλέπεται είναι οι «επιστολές όχλησης»! Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έκδοση του Κανονισμού προβλεπόταν πως οι αντίστοιχοι πελάτες του Δημοσίου θα εξετάζονταν κατά περίπτωση. Πλέον, όμως, οι φορείς αυτοί του Δημοσίου ουσιαστικά δεν υφίστανται συνέπειες και ο κ. Χατζηδάκης ζητά να μάθει από τον αρμόδιο υπουργό στο που οφείλεται αυτή η στάση της ΔΕΗ, τη στιγμή που τα νοικοκυριά, ακόμη και τα ευάλωτα, αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά, όχι σε φορείς του Δημοσίου "

ΤτΕ: Ανεστάλη η άδεια της δανέζικης Alpha Insurance

Η εποπτική αρχή της Δανίας Finanstilsynet ανακάλεσε στις 31 Μαΐου την άδεια της ασφαλιστικής εταιρείας Alpha Insurance Α/S, με έδρα τη Δανία, όπως αναφέρει σε νέα ενημέρωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας.

Στην Ελλάδα, όπου η ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ), οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες σχετικά με την ισχύ των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και τον προγραμματισμό πληρωμής των ζημιών μπορούν να απευθύνονται στον ειδικό αντιπρόσωπο Eurostatus Ασφάλειες ΑΕ (τηλ. 216-4004100, fax 216- 4004198, e-mail: contact@eurostatus.gr, claims@eurostatus.gr).

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤτΕ: Ανεστάλη η άδεια της δανέζικης Alpha Insurance"

Θεσσαλονίκη-Υπόθεση Παπαγεωργόπουλου: Απηλλάγησαν Σαξώνης και Λεμούσιας

Δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης και μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος των υπαιτίων, οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες από τον Άρειο Πάγο, δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης βρέθηκαν σήμερα εκ νέου ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τον πρώην δημοτικό ταμία και καθ' ομολογίαν υπεξαιρέτη, Παναγιώτη Σαξώνη, και τον επί σειρά ετών γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, ο πρώτος, και απλή συνέργεια στη συγκεκριμένη πράξη, ο δεύτερος.

Η υπόθεση που τους οδήγησε στο ακροατήριο αφορούσε τρία πλαστά παραστατικά που είχαν χρησιμοποιηθεί από τον πρώην ταμία για υποτιθέμενες πληρωμές (κατά περίπτωση) προς την Εφορία και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως ισχυρίστηκαν οι συνήγοροί τους, τα συγκεκριμένα παραστατικά είχαν κριθεί από τα προηγούμενα δικαστήρια - που εξέτασαν την υπόθεση του σκανδάλου - ως προς το ποσό, αλλά εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκαν στις εκδοθείσες αποφάσεις.

Οι ίδιοι, επικαλέστηκαν - μάλιστα - τις συγκεκριμένες αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η τελεσθείσα πλαστογραφία κρίθηκε πλημμεληματική.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι η πράξη της πλαστογραφίας αφορούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση τα έτη 2005 και 2006, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγήθηκε την εξάλειψη του αξιόποινου της πράξης και την παύση της δίωξης λόγω παρέλευσης χρόνου - πρόταση που τελικώς έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Να σημειωθεί, ότι για την κύρια υπόθεση της υπεξαίρεσης, ο Π. Σαξώνης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και έξι μηνών, ενώ ο Μ. Λεμούσιας σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών.

Και οι δύο, όπως επίσης ο άλλοτε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών, εξέτισαν τις ποινές τους και βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς ελευθερίας (ο Παπαγεωργόπουλος αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος).

Τις συγκεκριμένες ποινές επικύρωσε πριν από λίγο καιρό ο Άρειος Πάγος, όπου προσέφυγαν οι καταδικασθέντες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη-Υπόθεση Παπαγεωργόπουλου: Απηλλάγησαν Σαξώνης και Λεμούσιας"

«Πράσινο φως» στην εξαγορά του ΔΟΛ από την Alter Ego

Eγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) Α.Ε.» από την εταιρία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία», ενώ θα πραγματοποιηθεί αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά της διανομής τύπου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με την υπ' αριθ. 659/2018 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε κατ' άρθρο 8 παρ. 6 του Ν. 3959/2011 η από 13.12.2017 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί περιουσιακών στοιχείων της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ) Α.Ε.» δυνάμει της υπ' αρ. 67.159/10.08.2017 συμβολαιογραφικής πράξης-σύμβασης μεταβίβασης της Ομάδας Ενεργητικού Β΄ της τελούσης υπό ειδική διαχείριση ΔΟΛ Α.Ε., από την εταιρία με την επωνυμία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Η εν λόγω συγκέντρωση, παρ' ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 και του άρθρου 3 του Ν. 3592/2007, ωστόσο, υπολείπεται σημαντικά των κατωφλίων του άρθρου 3 παρ. 3 του Ν. 3592/2007, ήτοι του 35% σε καθεμία από τις επιμέρους αγορές της τηλεόρασης, των εφημερίδων και του ραδιοφώνου ή του 32% στο σύνολο των δύο αγορών τηλεόρασης και εφημερίδων μαζί, οπότε η Γνωστοποιούσα δεν θα αποκτήσει από την προκείμενη συναλλαγή δεσπόζουσα θέση στις ως άνω επιμέρους αγορές ΜΜΕ, άρα δεν αναμένεται να προκληθεί συγκέντρωση ελέγχου σε αυτές και αφετέρου δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, κατ' άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011 ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις ως άνω επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή κατά πλειοψηφία διαπιστώνει ότι η εταιρία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» κατέχει έμμεσο de facto κοινό έλεγχο σε εταιρία διανομής τύπου. Ομόφωνα αποφασίζει τη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας στην επιμέρους αγορά της διανομής τύπου στην Ελληνική επικράτεια.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» στην εξαγορά του ΔΟΛ από την Alter Ego"

Ο ΔΑΑ καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης

Με σύνθημα «Beat Plastic Pollution» και στόχο να σταματήσει η μόλυνση του πλανήτη μας από τη χρήση πλαστικών συμμετέχει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Φέτος η εταιρεία διοργανώνει Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους της αεροδρομιακής κοινότητας, συνεισφέροντας στην καταπολέμηση της μόλυνσης από τα πλαστικά απορρίμματα και ενισχύοντας το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Παράλληλα, σε μια συμβολική αρχική κίνηση, στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων της εταιρείας καταργείται η χρήση όλων των πλαστικών ειδών εστίασης μιας χρήσης, τα οποία αντικαθίστανται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
 Ο ΔΑΑ έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση όλων των απορριμμάτων που παράγονται στο Αεροδρόμιο, το οποίο στηρίζεται στην αρχή «Ο Ρυπαίνων Πληρώνει», προωθεί τη διαλογή στην πηγή και παρέχει οικονομικά κίνητρα στα Τρίτα Μέρη του Αεροδρομίου για την ανακύκλωση.
Έτσι πέτυχε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης του Αεροδρομίου από μόλις 3% το 2001 σε περισσότερο από 60% το 2017.
Περαιτέρω ενέργειες του ΔΑΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και προς την βιώσιμη ανάπτυξη αφορούν στην Κλιματική Αλλαγή, στη Βιοποικιλότητας, στις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλους τομείς.
Μερικές από τις πρωτοβουλίες ενδεικτικά είναι:
  • Υλοποίηση Σχεδίου Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή με αποτέλεσμα τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του ΔΑΑ περισσότερο από 40% από το 2005 μέχρι σήμερα.
  • Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 50001.
  • Πιλοτική εφαρμογή μέσω του προγράμματος «Η Ψηφιακή Πύλη ΙΙ: Πρόκληση Καινοτομίας στον Αερολιμένα», «έξυπνων κάδων» απορριμμάτων αυξάνοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του προσωπικού του ΔΑΑ.
  • Επαναπιστοποίηση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με τη νέα έκδοση του προτύπου ISO 14001:2015.
  • Επιβράβευση των σχολείων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος για την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό και υποστηρίζοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2017 οι μαθητές ανακύκλωσαν 7 τόνους χαρτιού ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 81 τόνους.
  • Συνέχιση για 2η χρονιά του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών που κατοικούν στην περιοχή των Μεσογείων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και περιηγήσεις σε μαθητές Λυκείου των όμορων Δήμων, σε χώρους του Αεροδρομίου που σχετίζονται με το περιβάλλον και τον πολιτισμό, όπως είναι ο κινητός σταθμός μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων, το Φωτοβολταϊκό Πάρκο, η Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων κ.α. Από την αρχή του σχολικού έτους 2017-2018 έχουν πραγματοποιηθεί 18 επισκέψεις με την συμμετοχή 803 μαθητών και των καθηγητών τους, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος για 3η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΟΣ σε τοπικά σχολεία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαχείρισης νερού. Μέχρι το τέλος του 2017 πάνω από 3.500 μαθητές συμμετείχαν και επιμορφώθηκαν σχετικά με την ορθολογική διαχείριση αυτού του πολύτιμου φυσικού πόρου.
  • Χορηγία υποτροφιών, για 15η χρονιά, σε 2 μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΔΑΑ καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news