facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 10,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές προβάδισμα 10,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία RASS και παρουσίασε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Action24 στο Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοτό 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4% ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, ΚΚΕ 6,8% ενώ κάτω από το όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση κεντρώων με 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%. 

111111

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκενρώνει ποσοστό 70% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται... 52 μονάδες πίσω καθώς μόνο το 18,2% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν την προσεχή Κυριακή γίνονταν εκλογές. 

Μόνο ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μετά τον Αύγουστο θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης. Συνολικά στο ερώτημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο ενώ το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιο και το 49,1% να δηλώνουν ότι θα χειροτερεύσει.

222222
Στην ερώτηση αν η συγκυρία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι ευνοϊκή και πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει την επίλυσή του τώρα, οι πολίτες απαντούν ναι σε ποσοστό 48,3% ενώ το 43,9% διαφωνεί.

Με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών συμφωνεί το 44% ενώ το 52,8% διαφωνεί.

Οι πολίτες παραμένουν σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης εξαιρετικά δύσπιστοι για τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς στην ερώτηση ποιος αρχηγός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, το 48,9 απαντά «κανείς» ενώ στη δευτερη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 18,5% να δηλώνει ότι λέει την αλήθεια.

Σαφές προβάδισμα έναντι του Τσίπρα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,4% ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 23,7%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,7%, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 31,6% 

33333333
Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση της RASS που παρουσίασε το ACTION24

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 10,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Διαψεύδουν την οπισθοχώρησή τους τα Σκόπια: «Δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες»

Εικασίες τα περί απομάκρυνσης από τη συμφωνία χαρακτήρισαν τα Σκόπια τη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα, σύμφωνα με την οποία κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι η πλευρά της ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες» σχολίασαν πηγές από το γραφείο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι απαιτείται υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες. «Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες. Η υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες είναι πολύ χρήσιμη και προς το συμφέρον της εξεύρεσης λύσης», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές, σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδουν την οπισθοχώρησή τους τα Σκόπια: «Δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες»"

Ανατροπή: Απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο σκοπιανό, με πολλές ανατροπές.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα κυβερνητικού αξιωματούχου απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας στο σκοπιανό τις επόμενες ημέρες.

«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Οπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κυβερνητικού αξιωματούχου είναι δύσκολο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγούσε τα Σκόπια στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ένα χρονοδιάγραμμα που είχε ως ορόσημο τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το πρωί, σε αντίθεση με τον Νίκο Κοτζιά που τις τελευταίες ημέρες εμφανιζόταν βέβαιος για την ύπαρξη συμφωνίας, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή».

Ουσιώδης η εμπλοκή ανάμεσα σε Αθήνα-Σκόπια

Εμπλοκή της τελευταίας στιγμής καθιστά θρίλερ την υπόθεση συμφωνίας για το Σκοπιανό. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι, ανάμεσά τους και ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, βιάστηκαν να μιλήσουν για συμφωνία.

Από την απέναντι πλευρά έφτασαν μηνύματα υπαναχώρησης σε ουσιώδη ζητήματα δηλαδή σε θέματα που αφορούν στον πύρινα της διαπραγμάτευσης.
Σε μία προφανή πίεση των τελευταίων στιγμών φαίνεται ότι οι δύο πλευρές διαμηνύουν η μια στην άλλη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία. Ωστόσο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχθεί στο αέρα το χρονοδιάγραμμα που καθορίζεται από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Πηγή με γνώση των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές αναφέρει στο iefimerida πως δεν πρόκειται για παιχνίδι τακτισμού αλλά για εμπλοκή που μοιάζει να είναι ουσιώδης.

Και ο Κουβέλης «καρφώνει» Κοτζιά


«Θα αποτελούσε αδικαιολόγητη σπουδή να σπεύσει κάποιος να προκρίνει το τέλος αυτής της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης».

Αυτό σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της πΓΔΜ, αμέσως μετά την τελετή τής ορκωμοσίας των νέων σμηνιτών στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή: Απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια"

Αλαλούμ -και καψόνι- άνευ προηγουμένου με τις δηλώσεις Ε1 των συνταξιούχων

Το μπάχαλο του ΕΦΚΑ απειλεί να τινάξει στον αέρα και τις φορολογικές δηλώσεις Ε1, καθώς ούτε το Κράτος δεν μπορεί να υπολογίσει σωστά τι χρήματα πήραν το 2017 οι συνταξιούχοι και τι φόρο πρέπει να πληρώσουν φέτος.

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, συνταξιούχοι του δημοσίου διαπιστώνουν ότι άλλαξε η βεβαίωση αποδοχών που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γενικού Λοιγστηρίου του Κράτους, για τα εισοδήματα του 2017. Αλλάζοντας τα ποσά στην βεβαίωση αποδοχών, αλλάζει και το φορολογητέο εισόδημα που δηλώνεται στο φετινό Ε1.

Διασταυρωμένες πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και από την Γενική Γραμματεία Πληρφοροριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν ότι όντως “έγιναν αλλαγές στα εκκαθαριστικά κάποιων συνταξιούχων του δημοσίου”. Ουδείς γνώριζε να πει όμως γιατί και για ποιους έγιναν οι αλλαγές αυτές. Παρέπεμπαν μόνον στο υπουργείο Εργασίας, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου έχουν “μετακομίσει” εδώ και ένα μήνα στον ΕΦΚΑ.

Επί της ουσίας, το σίγουρο είναι ότι οι υπηρεσίες Συντάξεων του Δημοσίου εξέδωσαν λάθος βεβαιώσεις. Κανείς δεν λέει προς το παρόν εάν τα λάθη αφορούσαν ή όχι τα αναδρομικά ή τα έκτακτα μερίσματα που πήραν κάποιοι συνταξιούχοι. Οι ίδιες πηγές δεν ήξεραν επίσης εάν το νέο ποσό της Βεβαίωσης είναι διαφορετικό από αυτό που έχει προσυμπληρωθεί στην δήλωση Ε1 και εμφανίζεται και στην Ενημέρωση Αποδοχών 2017 στην ιστοσελίδα του Taxisnet. Επιπλέον δεν γνώριζαν εάν θα ειδοποιηθούν με κάποιον τρόπο όσοι έχουν υποστεί αλλαγή Βεβαίωσης για τις συντάξεις του 2017. Ούτε γνώριζαν όμως τι φόρο θα πληρώσουν τελικά όσοι έκαναν ήδη δήλωση Ε1 με βάση τις λάθος βεβαιώσεις που είχαν εκδοθεί. Δεν ήξεραν όμως και αν θα πληρώσουν πρόστιμο όσοι τυχόν σπεύσουν αμέσως τώρα να κάνουν διόρθωση της δήλωσης που έχουν ήδη υποβάλει, αφού το Taxisnet δεν δέχεται ακόμη τροποποιητικές δηλώσεις. Ούτε φυσικά αν και πώς μπορεί να διαγραφούν τα πρόστιμα, σε μια τέτοια περίπτωση.

Στην ουσία πρόκειται για έναν άνευ προηγουμένου “καψόνι” του κράτους στους συνταξιούχους καθώς:

-υπερήλικες φορολογούμενοι ή οι λογιστές ή όποιους τους εξυπηρετεί θα πρέπει να ελέγξουν μέσω ίντερνετ αν άλλαξε η βεβαίωση αποδοχών που είχε εκδοθεί και αναρτηθεί στην “προσωποποιημένη πληροφόρηση συνταξιούχων”, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (minfin.gr)

-κάποιοι συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν ξαφνικά πως εμφανίζονται να πήραν περισσότερα ή λιγότερα, σε σχέση με όσα έδειχνε η προηγούμενη Βεβαίωση Αποδοχών από συντάξεις, χωρίς να ξέρουν πού ήταν το λάθος και ποια βεβαίωση είναι τελικά η σωστή. Με βάση όμως την τελευταία Βεβαίωση, θα πρέπει να συντάξουν και δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1, με αποτέλεσμα να προκύπτει μεγαλύτερος ή μικρότερος φόρος, σε σχέση με την προηγούμενη Βεβαιώση Αποδοχών που είχε αναρτηθεί.

-όσο δεν αποσαφηνίζεται πού έχει γίνει λάθος, δεν γίνεται σαφές και εάν το πρόβλημα αφορά μόνον συνταξιούχους Δημοσίου ή τα ίδια λάθη έχουν γίνει και σε συνταξιούχους άλλων Ταμείων -ή και εν ενεργεία υπαλλήλων του δημοσίου ακόμα.

-όσοι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποβάλει δήλωση Ε1 (συνολικά έχουν καταθέσει την δήλωσή τους ως τώρα 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά) πρέπει να μην εφησυχάζουν αλλά να ελέγξουν από μόνοι τους -αφού δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή ειδοποίηση προς το παρόν- μήπως πρέπει να αλλάξουν την δήλωση που κατέθεσαν.

-όσοι διαπιστώσουν ότι υπάρχουν διαφορές με βάση την νέα Βεβαίωση Αποδοχών, το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να καταθέσουν τροποποιητική δήλωση.

-αν την υποβάλουν όμως άμεσα τώρα, το σύστημα Taxisnet τις δέχεται επιβάλλοντας πρόστιμο. Το πρόστιμο μπορεί, θεωρητικά, να διαγραφεί εκ των υστέρων από την ΑΑΔΕ, αλλά ούτε για αυτό υπάρχει επίσημη ενημέρωση ή δέσμευση.

-αν δεν θέλουν να μπλέξουν με τα πρόστιμα, μπορούν να περιμένουν πότε θα ανοίξει το Taxisnet για τις τροποποιητικές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει μέσα στο κατακαλόκαιρο να έχουν την έγνοια τους να κάνουν ξανά φορολογική δήλωση, πριν λήξει η προθεσμία για τις τροποποιητικές δηλώσεις, γιατί τότε απειλούνται και πάλι με πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής.

Και όλα αυτά γίνονται καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες Συντάξεων που εκδίδουν τις Βεβαιώσεις ​​Αποδοχών μεταφέρθηκαν τον Μάιο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών στον ΕΦΚΑ, αλλά αναρτούν ακόμα τις Βεβαιώσεις αυτές στο site του Υπουργείου​​ Οικονομικών που υποστηρίζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων​​, ενώ αποστέλουν τα σχετικά​​ στοιχεία και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που τα αναρτά στην ιστοσελίδα των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet ​​για να υπολογιστεί και να εκδοθεί το εκκαθαριστικό πληρωμής του φόρου. Και ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣ που ενημερώνουν ​​το Taxisnet δεν ξέρουν ποιους να ενημερώσουν για τις αλλαγές, πού οφείλονται οι αλλαγές ή αν θα υπάρξουν και άλλες και για άλλους, ούτε όμως και πώς θα διορθώσουν τα λάθη του Κράτους οι συνεπείς φορολογούμενοι​​ που έχουν κάνει ήδη τις δηλώσεις τους!​

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλαλούμ -και καψόνι- άνευ προηγουμένου με τις δηλώσεις Ε1 των συνταξιούχων"

Χάος στις συναλλαγές με κάρτες VISA στην Ευρώπη – Μπλόκαρε το σύστημα

Ένα πρωτοφανές χάος έχει πυροδοτήσει το μπλοκάρισμα του συστήματος πληρωμής καρτών VISA, που ξεκίνησε από τη Βρετανία όμως επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη Visa, ορισμένες κάρτες δεν γίνονται αποδεκτές, ενώ εξετάζει τα αίτια.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει σαφές το μέγεθος του προβλήματος, όμως πελάτες της VISA σε όλη την Ευρώπη έχουν διαμαρτυρηθεί ότι οι απόπειρες να πληρώσουν απορρίφθηκαν.

«Εξετάζουμε την αιτία και εργαζόμαστε να λύσουμε την κατάσταση όσο γρηγορότερα γίνεται, ανακοίνωσε η Visa σε δήλωσή της.

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν για τις αγορές τους

Λόγω του προβλήματος, οι συναλλαγές δεν μπορούν να ολοκληρωθούν με το μεγαλύτερο σύστημα πληρωμής καρτών. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές, είτε διαδικτυακά είτε σε καταστήματα, δεν μπορούν να πληρώσουν για όσα θέλουν να αγοράσουν.

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καταναλωτές έλαβαν μηνύματα που τους έλεγαν ότι υπάρχει «διαταραχή των υπηρεσιών», γεγονός που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να στείλουν ή να λάβουν χρήματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος στις συναλλαγές με κάρτες VISA στην Ευρώπη – Μπλόκαρε το σύστημα"

Ο Τουσκ υπενθυμίζει στον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας: Η ΕΕ χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνεχάρη σήμερα τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, επισημαίνοντας σε επιστολή που του απηύθυνε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα χρειάζεται "ενότητα και αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ".

Λίγο νωρίτερα, ο Κόντε ορκίστηκε πρωθυπουργός της πρώτης αντισυστημικής κυβέρνησης χώρας της Δυτικής Ευρώπης, στόχος της οποίας είναι να μειώσει τους φόρους, να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες και να ανατρέψει τους ευρωπαϊκούς κανόνες σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και τη μετανάστευση.

"Ο διορισμός σας έρχεται σε μια κρίσιμη ώρα για την Ιταλία και όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να ξεπεράσουμε τις κοινές προκλήσεις μας, χρειαζόμαστε ενότητα και αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ", τονίζει ο Τουσκ στην επιστολή του.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τουσκ υπενθυμίζει στον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας: Η ΕΕ χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη "

Τόσκας: 753 αστυνομικοί μετακινήθηκαν από τη φύλαξη προσώπων στις πεζές περιπολίες

Συνολικά 753 αστυνομικοί έχουν μετακινηθεί έως σήμερα από την ασφάλεια προσώπων στις πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αττικής. Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επισημαίνοντας ότι “αναβαθμίζεται περαιτέρω η προληπτική και εμφανής αστυνόμευση της Αττικής, με την άμεση, επιχειρησιακή εφαρμογή του νέου επιτελικού σχεδιασμού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αποδέσμευση 800 αστυνομικών”.

Οπως σημειώνει ο κ. Τόσκας, “από τις 816 διαταχθείσες αποδεσμεύσεις έχουν υλοποιηθεί 753 και εκκρεμούν προς υλοποίηση 63, ενώ κινείται διαδικασία αποδέσμευσης 48 επιπλέον αστυνομικών”. Το αστυνομικό προσωπικό που έχει αποδεσμευτεί “από καθήκοντα ασφάλειας προσώπων και χώρων, αλλά και από υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία, ενώ σημαντικός αριθμός προέκυψε και από τη λήξη αποσπάσεων προσωπικού που κατέχει οργανική θέση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής”.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, “το προσωπικό των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) εξαιρείται από τη φύλαξη-φρούρηση στόχων” διευκρινίζοντας ότι “ο εν λόγω σχεδιασμός, η ολοκλήρωση του οποίου τελεί σε άμεση συνάρτηση με τα κάθε είδους/φύσης αναφυόμενα ζητήματα προσωπικού, βρίσκεται σε εξέλιξη”.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας: 753 αστυνομικοί μετακινήθηκαν από τη φύλαξη προσώπων στις πεζές περιπολίες"

Ιταλία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Πέντε Αστέρων- Λέγκας

H κυβέρνηση Πέντε Αστέρων και Λέγκας ορκίστηκε, ύστερα από τις θυελλώδεις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, που είχαν πυροδοτήσει ανησυχία στις Βρυξέλλες και αναταραχή στις αγορές. Ο 53χρονος καθηγητής Νομικής, Τζουζέπε Κόντε, καλείται τώρα να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει μεγάλες μειώσεις φόρων, αύξηση των κοινωνικών δαπανών και αυστηρούς περιορισμούς στη μετανάστευση και θα μπορούσε να φέρει τη Ρώμη σε ευθεία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες. Η Ε.Ε. και το Βερολίνουν στέλνουν πάντως μήνυμα διάθεσης για συνεργασία.

«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα σέβομαι τους νόμους της και το Σύνταγμα και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου προς αποκλειστικό όφελος του ιταλικού έθνους», επανέλαβαν όλοι οι υπουργοί, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, οποίος, στην συνέχεια, τους έσφιξε το χέρι.

Mε ανακούφιση αντιμετωπίζουν πάντως τόσο η Ε.Ε. όσο και οι αγορές το γεγονός ότι με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης αποφεύγεται η άμεση προσφυγή σε νέες κάλπες, οι οποίες και θα μπορούσε να βγάλει ακόμη πιο ενισχυμένες τις ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις. Παράλληλα θετικά αντιμετωπίζεται η επιλογή ενός φιλοευρωπαϊστή στο υπουργείο Οικονομικών.

Το πιο κρίσιμο υπουργείο αναλαμβάνει ο Τζοβάνι Τρία, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας προσκείμενος στην ιδεολογική κατεύθυνση της Λέγκας σε επίπεδο δημοσιονομικής πολιτικής, που όμως ταυτόχρονα τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ιταλίας στην Ευρωζώνη. Ο Πάολο Σαβόνα, στην τοποθέτηση του οποίου άσκησε βέτο ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, αναλαμβάνει υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Μεγάλη (και σίγουρη ευχάριστη για τις Βρυξέλλες) έκπληξη είναι η επιλογή του Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, ο οποίος εργάστηκε για μια 20ετία στις Βρυξέλλες, ενώ ήταν ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τόσο του Μάριο Μόντι όσο και του Ενρίκο Λέτα (2011-2014). Αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών.

Η υπουργική ομάδα των 18 μελών, στην οποία συγκαταλέγονται μόλις πέντε γυναίκες, μοιράστηκε σχεδόν εξίσου ανάμεσα στα δύο κόμματα της συμμαχίας, παρότι η Λέγκα δεν έλαβε παρά μόλις το 17% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, έναντι 32% των Πέντε Αστέρων.

Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, ο πρόεδρος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και νέος υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, έστειλε μήνυμα για τη βελτίωση της αγοράς εργασίας.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε απασχόληση για όποιον δεν έχει δουλειά, αλλά και να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες και όποιον θέλει να βγει στην σύνταξη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ιταλός πολιτικός.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικογένειας, Ρορέντσο Φοντάνα, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα του Italexit, ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν είναι η έξοδος από το ευρώ, αλλά η δυνατότητα τροποποίησης των υπαρχουσών συνθηκών προς όφελος των Ιταλών. «Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι λαοί που έχουν αυτή την επιθυμία» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο Ματτέο Σαλβίνι, νέος υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, διαβεβαίωσε ότι θα δουλέψει σκληρά για να ενισχύσει την ασφάλεια των Ιταλών.

Υπουργικό συμβούλιο

Ο νέος πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, -μετά την ορκωμοσία- μετέβη στο κυβερνητικό μέγαρο, όπου διεξήχθη η τελετή παράδοσης - παραλαβής του πρωθυπουργικού θώκου.

Στη συνέχεια, μάλιστα, θα λάβει χώρα το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Πέντε Αστέρων- Λέγκας"

Σύγκρουση στη Βουλή για την πΓΔΜ

Στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ, Νίκου Παναγιωτόπουλου και της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Κοντονής επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι έχει ευθύνες για τη «βαριά διπλωματική ήττα που υπέστη η χώρα μη αποδεχόμενη το "πακέτο Πινέιρο" και την κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της εάν στηρίζει την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία έναντι των πάντων με απάλειψη όλων των αλυτρωτικών διεκδικήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντονής, ο ίδιος ο πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, «αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του τις ευθύνες της για τη βαριά διπλωματική ήττα που υπέστη η χώρα» κατά τη διαπραγμάτευση που έγινε για την ενδιάμεση συμφωνία από τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και με υπουργό Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά.

«Αποκάλυψε με ποιο τρόπο έχουμε υποστεί μία βαριά διπλωματική ήττα και ποιοι ήταν υπεύθυνοι και η χώρα δεν έφτασε σε λύση στη βάση του "πακέτου Πινέϊρο". Πως η αδιαλλαξία του τότε υπουργού Εξωτερικών βύθισε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση που βιώνει σήμερα. Και είναι ενδιαφέρον να μας πει η ΝΔ αν αναλαμβάνει τις ιστορικές της ευθύνες και αν ο σημερινός πρόεδρός της εμμένει στην άποψή του ότι δεν πρέπει να γίνει καμία διαπραγμάτευση και το θέμα να πάει στις καλένδες. Τι τελικά συμβαίνει στη ΝΔ; Ας μας απαντήσει. Συνεχίζει στη κατεύθυνση τις εθνικής γραμμής για σύνθετη ονομασία έναντι των πάντων με απάλειψη όλων των αλυτρωτικών διεκδικήσεων;» σημείωσε ο κ. Κοντονής.

Παράλληλα, κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να ακολουθήσουν υπεύθυνη στάση και πρόσθεσε ότι όπως έγινε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό υπεύθυνα σε όλους, θα γίνει και μετά το πέρας των συνομιλιών.

«Η ΝΔ δεν στηρίζει συμφωνηθέντα απόλυτης εγκατάλειψης και θέσεις με μοιραία αποτελέσματα, έναντι παντελώς αβέβαιων ανταλλαγμάτων και μία συμφωνία εθνικά επιζήμια. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε» αντέτεινε από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, παρά μόνο διαρροές από την πλευρά της γείτονος, και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που, όπως είπε, αιωρούνται.

«Έχει δεχθεί η κυβέρνηση ότι υφίσταται μακεδονική ταυτότητα και έχει υπαναχωρήσει από το "erga omnes"; Θα ισχύσει και μέσα και έξω το όνομα; Υπάρχει συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων; Ακούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε επιστολή στο ΝΑΤΟ για την ένταξη των Σκοπίων. Προκαταβολικά και χωρίς εξάλειψη των αλυτρωτικών τους διεκδικήσεων; Η κυβέρνηση θα πρέπει μας απαντήσει» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση φαίνεται να δίνει πολλά χωρίς να παίρνει τίποτα, μόνο διαβεβαιώσεις και αυτό είναι επιβλαβές για τα εθνικά συμφέροντα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι το κόμμα του θα τοποθετηθεί όταν υπάρξει η τελική συμφωνία με την πΓΔΜ, επισήμανε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων σε ό,τι αφορά τον πολιτικό χειρισμό της υπόθεσης, τόσο μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, όσο και μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργού Εξωτερικών.

«Συμφωνία σημαίνει πέραν της ονομασίας και αναθεώρηση του Συντάγματος και διευθέτηση κρίσιμων θεμάτων με χρονοδιάγραμμα. Σαλαμοποίηση του θέματος πρέπει να απορριφθεί. Το θέμα είναι κρίσιμο και πολυπαραγοντικό. Η πολύ σοβαρή στάση που κράτησε το κόμμα μας δικαιώνεται. Η ΔΗΣΥ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί όταν υπάρξει τελική συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγκρουση στη Βουλή για την πΓΔΜ"

Αποκάλυψη mononews : Ο σεφ Λ. Λαζάρου αιφνιδιάζει την ΑΑΔΕ – Έχει δύο ΑΦΜ στην ίδια έδρα. Όλο το παρασκήνιο

Την ώρα που αποκαλύπτεται ότι ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου ιδιοκτήτης του Βαρούλκο δεν έκοψε μια απόδειξη ύψους 1.500 ευρώ με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) να βάλει λουκέτο στο εστιατόριο του για 48 ώρες , το mononews.gr προχωράει σε μια ακόμα αποκάλυψη: Το εστιατόριο Βαρούλκο έχει διπλό ΑΦΜ στην ίδια έδρα δηλαδή στο Μικρολίμανο.

Το υπουργείο οικονομικών ανακάλυψε το διπλό ΑΦΜ προ ολίγου με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να αιφνιδιαστούν. Συμφωνα με πηγές του υπουργείου το εστιατόριο διαθέτει δυο αίθουσες (σάλες) που σερβίρει φαγητό. Η κάθε αίθουσα έχει… δικό της ΑΦΜ, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή η μια σάλα να είναι κλειστή (η ΑΔΕΕ την έκλεισε λόγω φοροδιαφυγής) και η δεύτερη να υποδέχεται κανονικά την πελατεία του εστιατορίου. Προκειται προφανώς για παγκόσμια πρωτοτυπία. Η ΑΑΔΕ προσπαθεί να διαπιστώσει εάν η χρήση δεύτερου ΑΦΜ για τον ίδιο χώρο είναι παράνομη.

Σημειωνεται ότι νωρίτερα η ΑΑΔΕ μετά από έλεγχο που έκανε στο γνωστό εστιατόριο στον Πειραιά διαπίστωσε πως δεν είχε κοπεί τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ με αποτέλεσμα να σφραγίσει το μαγαζί για 48 ώρες . Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται έλεγχος και σε μια ταμειακή μηχανή.

«Δεν υπήρξε παράβαση, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη» απαντά η διοίκηση

Σχετικά με τη διαρροή από την ΑΑΔΕ προς τα ΜΜΕ για δήθεν φορολογική παράβαση από το εστιατόριο «Βαρούλκο», η αλήθεια έχει ως εξής:

1. To εστιατόριο ΔΕΝ έχει διαπράξει καμία παράβαση. (Θεωρεί ότι η διαρροή γίνεται στο πλαίσιο της προβολής «επιτυχιών» των φορολογικών αρχών, αλλά δυστυχώς πλήττει την επιχείρηση μας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο). Η «παράβαση» αφορά την έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με την έκδοση τιμολογίου 1.500 ευρώ σε γραφείο τουρισμού για γκρουπ τουριστών που παρελήφθησαν από τουριστικό λεωφορείο. Το αντίστοιχο οριστικό παραστατικό εκδόθηκε κανονικά.

2. Η διαρροή περί δήθεν ελέγχου ταμειακής μηχανής είναι παντελώς αναληθής, όπως προκύπτει από τα δελτία ελέγχου που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία.

3. Με το συγκεκριμένο γραφείο η εταιρεία μας έχει πολυετή συνεργασία και όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη βάση επίσημων οικονομικών προσφορών και εξοφλούνται πάντοτε μέσω εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, όπως αποδεικνύεται από τα 50 και πλέον παραστατικά μέχρι σήμερα. Φυσικά δεν θα έπαιρναν οι τουρίστες το τιμολόγιο την ώρα που έφευγαν, αλλά το γραφείο.

4. Το «Βαρούλκο» εδώ και 30 χρόνια στηρίζει τoν τουρισμό και την εθνική οικονομία, τιμά την ελληνική γαστρονομία, απασχολεί περισσότερους από 90 μόνιμους εργαζομένους, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα κάθε φόρο, τέλος και ασφαλιστικές εισφορές. Το εστιατόριο έχει δεχθεί δεκάδες ελέγχους, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο έχοντας αποδείξει κατ΄ επανάληψη την απόλυτη νομιμότητα της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα.

5. Η εταιρική οικογένεια του «Βαρούλκου» προφανώς και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια σε αυτήν την κατάφωρα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της.

6. Το εστιατόριο θα λειτουργήσει κανονικά την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.



Φωτογραφίες από το εστιατόριο Βαρούλκο
Φωτογραφίες από το εστιατόριο Βαρούλκο
Φωτογραφίες από το εστιατόριο Βαρούλκο



Λευτέρης Λαζάρου



Ο Λευτέρης Λαζάρου
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη mononews : Ο σεφ Λ. Λαζάρου αιφνιδιάζει την ΑΑΔΕ – Έχει δύο ΑΦΜ στην ίδια έδρα. Όλο το παρασκήνιο"

Σαλβίνι: Ψαλίδι €5 δισ. στο κονδύλι για την υποδοχή προσφύγων

Σε έναν από τους κύριους στόχους του, με τα νέα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας ιταλικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό των καθηγητή Τζουζέπε Κόντε.

«Θα ήθελα να περικόψω το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. Είναι ένα ποσό το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό», είπε ο Σαλβίνι.

Πρόσθεσε, δε, ότι «Οι πόρτες της Ιταλίας θα είναι ανοικτές για τους καλούς ανθρώπους, αλλά θα δοθεί εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε όσους έρχονται στην Ιταλία για να δημιουργήσουν προβλήματα και πιστεύουν ότι θα κάποιος θα τους συντηρήσει για όλη τους την ζωή». «Πρέπει να πάνε σπίτι τους, θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας», κατέληξε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι ο Σαλβίνι, ενδεχομένως, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους και «δεν έχει εγκαταλείψει τους τόνους της προεκλογικής εκστρατείας», ενόψει και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Ιουνίου, σε σχεδόν οκτακόσιους δήμους της χώρας.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλβίνι: Ψαλίδι €5 δισ. στο κονδύλι για την υποδοχή προσφύγων"

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Τι ενδιαφέρει έναν 17χρονο ποιον σκότωσε ο Κουφοντίνας;» (βίντεο)

Σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας.

«Τι να ενδιαφέρει έναν 17χρονο σήμερα ποιον σκότωσε ο Κουφοντίνας;» είπε ο κ. Μπγιάλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και επικαλούμενος την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Μητσοτάκη για όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για τη δολοφονία Λαμπράκη, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου στην οποία καλούσε τον πρόεδρο της ΝΔ «να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου».

«Η δολοφονία του Μπακογιάννη τον ενδιαφέρει και δεν τον ενδιαφέρει η δολοφονία του Λαμπράκη;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπγιάλας μετά την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, που υπενθύμισε στον συνάδελφό του ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχασε μέλος της οικογένειάς του από τον κ. Κουφοντίνα και δεν ντρέπεστε».

Αμετανόητος ο κ. Μπγιάλας συνέχισε: «Εγώ αναφερόμουν στο σκεπτικό του κ. Μητσοτάκη, όπως δεν ενδιαφέρει έναν νεαρό ποιος δολοφόνησε τον Λαμπράκη έτσι δεν τον ενδιαφέρει ποιος σκοτώθηκε από κάποιους τρομοκράτες».

«Όχι εγώ, ο κ. Μητσοτάκης τον εξίσωσε. Το να προσπαθήσουμε να διαγράφψουμε ιστορίες είναι επικίνδυνο», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλίτευσε μια ανακοίνωση του Μαξίμου που ήταν άρες μάρες κουκουνάρες. Το αίμα της οικογένειας Μητσοτάκη δεν το σεβάστηκε (σ.σ. ο κ. Μπγιάλας), τέτοιοι υποκριτές είναι».


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Τι ενδιαφέρει έναν 17χρονο ποιον σκότωσε ο Κουφοντίνας;» (βίντεο)"

Νέο παραλήρημα Κασιδιάρη: «Ο πρωθυπουργός να πάει στις Πρέσπες να πνιγεί»!

Χρησιμοποιώντας για ακόμα μια φορά ακραίο λεξιλόγιο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής , Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό, λέγοντας του ούτε λίγο ούτε πολύ να πάει να πνιγεί!

«Εγώ προτείνω στον Τσίπρα να πάει στις Πρέσπες και να πνιγεί και να μη γυρίσει πίσω στην Αθήνα. Έχετε γίνει πιο Σκοπιανοί και από τους Σκοπιανούς. Αναρωτιέμαι που είναι ο Πάνος ο Καμμένος που φοράει τις πουλάδες του αλεξιπτωτιστή και του καταστροφέα τώρα έχει φορέσει φράκο και πάει στο Μονακό. Θα πάει στο Λας Βέγκας όταν έρθει η ώρα της συμφωνίας με τα Σκόπια;», είπε από το βήμα της Βουλής.

Μάλιστα ο κ.Κασιδιάρης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το παρών στα συλλαλητήρια που οργανώνονται την επόμενη εβδομάδα και πρόσθεσε ότι όταν έρθει η συμφωνία πρέπει όλοι να βρεθούν έξω από τη Βουλή.

«Καλώ τον ελληνικό λαό να δώσει το παρών στα συλλαλητήρια της επόμενης βδομάδας, να βγούμε όλοι στους δρόμους και αν τολμήσει ποτέ η κυβέρνηση να φέρει ένα τέτοιο ανοσιούργημα στη Βουλή να είμαστε όλοι παρόντες στη Βουλή και να δώσουμε απάντηση σε όλους αυτούς που εκτελούν την πατρίδα μας»

Οι αναφορές Κασιδιάρη περί του να πάει ο πρωθυπουργός να πνιγεί προκάλεσαν την αντίδραση της προεδρεύουσας Τασίας Χριστοδουλόπουλου που ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά: «Είναι χαρακτηριστικά του ήθους και του λόγου του συγκεκριμένου κόμματος τα περί να πάει να πνιγεί ο πρωθυπουργός. Παρακαλώ να διαγραφούν από τα πρακτικά».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο παραλήρημα Κασιδιάρη: «Ο πρωθυπουργός να πάει στις Πρέσπες να πνιγεί»!"

Ισπανία: Τέλος ο Ραχόι, νέος πρωθυπουργός ο Σάντσεθ

Με 180 ψήφους υπερ και 169 κατά υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η πρόταση μομφής κατά του απερχόμενου πλέον πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι τη θέση του καταλαμβάνει άμεσα ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ήταν και αυτός που υπέβαλε τη σχετική πρόταση μομφής κατά του Ραχόι.

Η αποπομπή Ραχόι προήλθε μετά την απόφαση του κόμματος των Βάσκων να στηρίξει την πρόταση Σάντσεθ εξασφαλίζοντάς του έτσι την απαραίτητη πλειοψηφία των 176 και πλέον βουλευτών. Μέχρι την ανακοίνωση των Βάσκων ο ηγέτης των Σοσιαλιστών είχε 175 (98 Σοσιαλιστών, αλλά και των βουλευτών του Podemos, της Ενωμένης Αριστεράς, των αυτονομιστών της Καταλωνίας και μικρότερων, τοπικών κομμάτων).

Το αποτέλεσμα είχε εξάλλου αποδεχθεί και ο ίδιος ο Ραχόι όταν στη σύντομη ομιλία του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας είχε πει: «Μπορούμε να υποθέσουμε πως η πρόταση μομφής θα υπερψηφιστεί. Κατά συνέπεια ο Πέδρο Σάντσεθ θα γίνει ο νέος πρόεδρος της κυβέρνησης».

«Είναι τιμή μου να αφήνω την Ισπανία σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβα. Ευχαριστώ όλους τους Ισπανούς και σας εύχομαι καλή τύχη» πρόσθεσε ο κ. Ραχόι.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Ραχόi γίνεται ο πρώτος Ισπανός πρωθυπουργός που χάνει διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης από το 1975 και τη μετάβαση της Ισπανίας σε δημοκρατία μετά το θάνατο του δικτάτορα Φράνκο.

Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας

Ο Πέδρο Σάντσεθ,ο ηγέτης του αρχαιότερου κόμματος της Ισπανίας (ιδρύθηκε το 1879), αναλαμβάνει τα ηνία της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη. Κατάφερε να εκτοπίσει τον ηγέτη του Λαικού Κόμματος από την πρωθυπουργία της ιβηρικής χώρας κλέβοντάς του δύο βασικούς του συμμάχους: τους Βάσκους και τους Ciudadanos.

Ο 46χρονος Σάντσεθ δηλώνει μεταρρυθμιστής, εχθρός της λιτότητας α λα γερμανικά και υπέρμαχος ενός σοσιαλισμού που δεν θα υποκύψει στον λαϊκισμό.

Έτεινε χείρα φιλίας στα εναλλακτικά αριστερά σχήματα και τελικά τα κατάφερε. «Έσκαψε το λάκκο» στο Ραχόι αφού πήρε με το μέρος του αυτά τα κόμματα που άλλοτε τον είχαν στηρίξει.

Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν πολιτικό ιδιαίτερα φιλόδοξο που δεν το βάζει εύκολα κάτω. Γέννημα-θρέμμα και βουλευτής Μαδρίτης από το 2009, ο Σάντσεθ ήταν καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί για την Ευρωβουλή και για τον ΟΗΕ στη Βοσνία. Μένει σε δυάρι και οδηγεί ένα παλιό Peugeot 407. Προς μεγάλη απογοήτευση των θαυμαστριών του, είναι παντρεμένος, με δύο κόρες.

Ο Σάντσεθ είναι ωραίος, φιλόδοξος αν και προτού αναλάβει τα ηνία των κόμματός του ήταν σχεδόν άγνωστος.

Για το γυναικείο φύλο, ο νέος πρωθυπουργός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ηθοποιός. Δεν είναι περίεργο που στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE),το 2014, ο Σάντσεθ είχε δηλώσει: «Δεν μπαίνω στην πολιτική για να κάνω τον ωραίο. Μπαίνω για να υπερασπιστώ τις ιδέες του σοσιαλισμού που είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από την κρίση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: Τέλος ο Ραχόι, νέος πρωθυπουργός ο Σάντσεθ"

Θεσσαλονίκη:Απίστευτο σκηνικό στα Κουφάλια: Εφοριακοί συνελήφθησαν επειδή έκαναν… τη δουλειά τους!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο σε επιχείρηση εστίασης στα Κουφάλια όταν ελεγκτές της Εφορίας διαπίστωσαν πως δεν είχε κόψει 17 αποδείξεις και όπως ο νόμος ορίζει έπρεπε να σφραγιστεί για 48 ώρες.

Ωστόσο κατά την διαδικασία της σφράγισης, η οποία τελικά έγινε, συνέβησαν απρόοπτα, όπως κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των εφοριακών Μιχάλης Κούπκας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το κλιμάκιο των εφοριακών που αποτελείτο από 2 γυναίκες και συνοδευόταν από αστυνομία ήρθε αντιμέτωπο με φωνές και φασαρίες από τον επιχειρηματία ο οποίος απειλούσε να τους κάνει μήνυση και για τον λόγο αυτό οι εφοριακοί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα , όπου παρέμειναν για 4 ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Κούπκα κατά την διαδικασία της αποσφράγισης επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με φωνές και απειλές από τον επιχειρηματία σε άλλο κλιμάκιο εφοριακών αυτήν την φορά αποτελούμενο από έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι επίσης κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων όπου και παρέμειναν για 4 ώρες.

Ο κ. Κούπκας ζήτησε να αλλάξει επιτέλους το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι εφοριακοί να μην ενάγονται ούτε να προσάγονται κατά την διάρκεια των ελέγχων, όπως επίσης και η επίθεση εναντίον εφοριακού να ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του καλοκαιριού, καθώς όπως σημείωσε φέτος προβλέπεται να γίνουν 70.000 έλεγχοι πανελλαδικά, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.

thessnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη:Απίστευτο σκηνικό στα Κουφάλια: Εφοριακοί συνελήφθησαν επειδή έκαναν… τη δουλειά τους!"

Κατασχέθηκαν 12 τόνοι κοκκινόψαρα Ισλανδίας στον Πειραιά

Ψάρια από την Ισλανδία συνολικού βάρους 12 τόνων δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από έλεγχο σε ψυκτική αποθήκη του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές κτηνίατροι, εντόπισαν και δέσμευσαν 600 χαρτοκιβώτια με κατεψυγμένα κοκκινόψαρα συνολικού καθαρού βάρους 12.000 κιλών προέλευσης Ισλανδίας, λόγω ακατάλληλων συσκευασιών για επαφή με τρόφιμα, με επιπτώσεις στην ασφάλεια του τροφίμου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέθηκαν 12 τόνοι κοκκινόψαρα Ισλανδίας στον Πειραιά"

Αμετανόητη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το «πάρτι» με τις επιχορηγήσεις: Στην επόμενη φάση θα δικαιωθούν οι συνάδελφοι

Την ελπίδα ότι "στην επόμενη φάση οι συνάδελφοι συνδικαλιστές θα δικαιωθούν" εκφράζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκαν 7 συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας.

"Η δίκη θα έχει συνέχεια. Η χθεσινή εξέλιξη δεν ακυρώνει τους αγώνες, τις προσπάθειες και την αφοσίωση των επτά συναδέλφων μας στο θεσμικό τους ρόλο, δηλαδή την προάσπιση και την προαγωγή των εργασιακών δικαιωμάτων", αναφέρει η ΓΕΝΟΠ και προσθέτει: "Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η δίωξη εναντίον των 59 είχε πολιτική αφετηρία. Ακόμα, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η εκποίηση μιας δημόσιας επιχείρησης θα ήταν πολύ πιο εύκολη χωρίς την «ενοχλητική παρουσία» των εκπροσώπων των εργαζομένων. Το δάνειο των 500.000 ευρώ έχει επιστραφεί στη ΔΕΗ και μάλιστα εντόκως. Συνεπώς, η οποιαδήποτε -περί του αντιθέτου - αναφορά σε ορισμένα ΜΜΕ αν δεν είναι βαριά άγνοια, τότε είναι κραυγαλέα σκοπιμότητα".

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της, τα έτη 2008, 2009 και 2010 για την οποία δικάστηκαν συνολικά 58 κατηγορούμενοι εκ των οποίων το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώους 51 κατηγορουμένους, πρώην προέδρους και στελέχη της ΔΕΗ, ενώ έκρινε ενόχους 7 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμετανόητη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το «πάρτι» με τις επιχορηγήσεις: Στην επόμενη φάση θα δικαιωθούν οι συνάδελφοι"

Βαρουφάκης: Δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο τον Αύγουστο, απλά τελειώνουν τα δάνεια

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜεΡΑ25 (Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής) και πρώην υπουργός Οικονομικών, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
"Στην Ιταλία βλέπουμε την πλήρη κατάρρευση των κέντρων σε πολιτικό επίπεδο. Έχουμε μια ισχυρή ιταλική οικονομία, δεν είναι Ελλάδα, θα έπρεπε να πετάει αυτή την περίοδο, όμως βρίσκεται σε μια δίνη. Η ιταλική οικονομία δεν είναι βιώσιμη εντός της ευρωζώνη, όπως διοικείται σήμερα και το αποτέλεσμα είναι αυτή η κρίση" ανέφερε.
"Έχουμε μια πολιτική κρίση που θυμίζει μια μεταμοντέρνα περίπτωση στις αρχές της δεκαετίας του '30" συμπλήρωσε.
"Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό, έχουμε μία κυβέρνηση που περνάει μέτρα από την Βουλή, με βουλευτές που ψηφίζουν θετικά σε μέτρα που διαφωνούν και έχουμε μια αντιπολίτευση, που ψηφίζει αρνητικά στα μέτρα που υπόσχεται να εφαρμόσει αν εκλεγεί. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο τον Αύγουστο, απλά τελειώνουν τα δάνεια. Από εκεί και πέρα μπαίνουμε στη χειρότερη μνημονιακή περίοδο, μπορεί να την ονομάσουμε κάτι άλλο, μέχρι το 2060 των αποπληρωμών που δεν θα γίνονται με δανεικά, γιατί τα δανεικά τελειώσαν, θα γίνονται από τη σάρκα και το αίμα του ιδιωτικού τομέα" τόνισε.
Ακούστε το ηχητικό:


enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο τον Αύγουστο, απλά τελειώνουν τα δάνεια"

Νέα χαλάρωση στα capital controls, πόσο είναι πλέον το όριο ανάληψης

Στάλθηκε σήμερα για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την απόφαση:
  • Αυξάνεται από 4 Ιουνίου το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 5.000 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Αυξάνεται με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.300 ευρώ σε 3.000. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.
  • Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 4.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο, από 1 Ιουλίου 2018.
  • Διευκολύνονται με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα. Οι ανωτέρω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, «η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, της 15ης Μαΐου 2017. Σημειώνεται ότι οι αρχές στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα χαλάρωση στα capital controls, πόσο είναι πλέον το όριο ανάληψης"

Νέα διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου

Με σύνθημα «Μας κρύψατε τον ήλιο δεν θα μας κόψετε και το οξυγόνο» συνταξιούχοι όλων των κατηγοριών διαδηλώνουν για τέταρτη φορά κατά του νόμου Κατρούγκαλου έξω από το ΣτΕ.

Δεκάδες συνταξιούχοι από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, την Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομικών Αττικής, τον Σύλλογος ΑΞΙΑ συζύγων θανόντων καθώς και οι τρεις Ενώσεις των Αποστράτων Αξιωματικών συμμετέχουν στην αποψινή διαμαρτυρία έξω από το ΣτΕ ζητώντας από τους δικαστές να μην επιτρέψει να ισχύσει ο νομός του πρώην υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου ο οποίος όπως υπογραμμίζουν θα τους περικόψει τις συντάξεις κατά στο μισό.

Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων υπογράμμισαν ακόμα μια φορά πως τα χρήματα τα οποία παίρνουν μέσω των συντάξεων τους, είναι χρήματα από κρατήσεις που τους γινόντουσαν εδώ και σαράντα χρόνια ενώ όπως ισχυρίζονται είναι αντισυνταγματικό να τους γίνει μειώσει τόσο στις επικουρικές όσο και στις κύριες συντάξεις μιας και τα χρήματα αυτά ήταν κρατημένα μέσω των μισθών τους.

Το παρόν στην αποψινή κινητοποίηση έδωσαν ακομα μια φορά και οι χήρες του συλλόγου ΑΞΙΑ, οι οποίες ζητούν από τους δικαστές του ΣτΕ να μην εφαρμοστεί ο νομος Κατρούγκαλου ώστε να μην καταργηθεί η σύνταξη χηρείας κάτω των 55 ετών αφού όπως υποστηρίζουν οι σύζυγοι τους όταν εργαζόντουσαν πλήρωναν τις κρατήσεις τους και για αυτό τον λόγο.

Οι συνταξιούχοι υπογράμμισαν πως δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κεντρική εισοδος του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένει κλειστεί με αλυσίδες έπειτα και από την καταδρομική επίθεση που είχε δεχτεί από την αναρχική ομάδας του «Ρουβίκωνα».



IMG_3341
IMG_3342
IMG_3325
IMG_3331
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου"

Προκαταρκτική για την κατάσταση ανομίας στο Πεδίον του Άρεως

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες σχετικά με το Πεδίον του Άρεως, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Συγκεκριμένα με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε Κίνηση Πολιτών για την κατάσταση εγκατάλειψης και ανομίας που καταγγέλει ότι επικρατεί στο Άλσος, αναλαμβάνει εισαγγελικός λειτουργός να ελέγξει τα όσα κοινοποιούνται στην μηνυτήρια αναφορά.

Το Πεδίον του Άρεως τίθεται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε Κίνηση Πολιτών για την κατάσταση εγκατάλειψης και ανομίας που καταγγέλει ότι επικρατεί στο Άλσος.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι το Άλσος πλέον χρησιμοποιείται για εμπόριο και χρήση ναρκωτικών ουσιών και για παράνομες εκδηλώσεις - όπως συναυλίες και άλλες - αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Η Κίνηση Πολιτών επισυνάπτει στον εισαγγελέα, αφίσα προερχόμενη από αναρχική ομάδα, στην οποία υπάρχει φωτογραφία της ηθοποιού Μιμής Ντενίση, ενώ στο κείμενο γίνεται αναφορά και στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Πατούλη. Στην εν λόγω αφίσα, οι συντάκτες του κειμένου αποκαλούν «μία χούφτα ηλίθιους μικροαστούς» όσους διαμαρτύρονται για την κατάσταση του πάρκου.

Η εντολή του εισαγγελέα αφορά τον έλεγχο των καταγγελιών, για παρεμπόριο, για ανύπαρκτη καθαριότητα και παντελή έλλειψη συνθηκών υγιεινής κ.ά., και εφόσον αποδειχθούν βάσιμες, να αναζητηθούν ευθύνες στην Περιφέρεια και σε κάθε αρμόδιο φορέα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαταρκτική για την κατάσταση ανομίας στο Πεδίον του Άρεως"

Το «Νέο Κανάλι» στη θέση του Extra

Από τις 4 Ιουνίου, το κανάλι Extra του Φίλιππου Βρυώνη μετονομάζεται σε «Νέο Κανάλι» και, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ξεκινά δυναμικά το πρόγραμμά του με ζωντανές εκπομπές.
Πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια βρίσκεται η εταιρία «ΣΤΑΡ Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.» και όχι η «Τηλεοπτική Ελληνική», η οποία «κόπηκε» από το ΕΣΡ στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και έχει καταθέσει ένσταση. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πίσω από την τελευταία φαίνεται ότι βρίσκεται και πάλι ο Φίλιππος Βρυώνης, αν και μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. 
Στο Νέο Κανάλι, πάντως, τα ηνία της ενημέρωσης αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαγιάννης και η Ανδριάνα Ζαρακέλη, ενώ την κοινωνική και ανθρώπινη αλλά πάντα αισιόδοξη πλευρά της ζωής θα μεταφέρουν στο κοινό, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 15:00-18:30, οι «κρητικές» Αμέλια Αναστασάκη και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη, μέσα από την εκπομπή τους «Έχουμε και λέμε». 
Τα Σαββατοκύριακα, επίσης,  «ζωντανεύουν» με ουσιαστική ψυχαγωγία και πολύ κέφι από τον Θανάση Πάτρα και την Αντελίνα Βαρθακούρη που θα είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00, με το «Live weekend». Οι «Αποκαλύψεις» θα γίνουν η νέα φανατική συνήθεια των τηλεθεατών, καθώς η Νένα Χρονοπούλου θα παρουσιάζει μία εκπομπή με θέματα που απασχολούν καθημερινά τον άνθρωπο και τον συνάνθρωπο. 
reader
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «Νέο Κανάλι» στη θέση του Extra"

Η Δανία απαγορεύει την μπούρκα και το νικάμπ

Την απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ αποφάσισε η Δανία, που έγινε έτσι η πέμπτη χώρα της Ευρώπης που εισάγει στη νομοθεσία της μια τέτοια διάταξη.

Υπέρ του νομοσχεδίου, που προώθησε ο κεντροδεξιός συνασπισμός, ψήφισαν 75 βουλευτές, έναντι 30 που ψήφισαν αρνητικά.

Η νομοθεσία απαγορεύει κάθε ενδυμασία που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και δεν υπάρχει «βάσιμος λόγος» γι' αυτό, όπως είναι ο κρύος καιρός ή η τήρηση νόμων όπως η χρήση κράνους σε μοτοσικλέτες.

Ωστόσο, οι πολιτικοί επιμένουν ότι ο νόμος δεν αφορά κάποια θρησκεία, αν και έχει γίνει γνωστός ως «νόμος απαγόρευσης της μπούρκας».

Τα μαντήλια, τα τουρμπάνια και τα καπέλα που φορούν οι Εβραίοι δεν επηρεάζονται από τη νομοθεσία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι είναι πλέον στο χέρι της αστυνομίας να χρησιμοποιήσει την «κοινή λογική» στην εφαρμογή του νόμου, με έναρξη ισχύος την 1η Αυγούστου.

Οι ποινές για τις παραβάσεις

Οι παραβάτες του νόμου κινδυνεύουν με πρόστιμο ή και φυλάκιση. Εάν εντοπιστούν για πρώτη φορά, ενδέχεται να τους επιβληθεί πρόστιμο 135 ευρώ. Σε επανειλημμένες παραβιάσεις, ενδέχεται να τους επιβληθεί πρόστιμο 1.350 ευρώ ή ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μηνών.

Επίσης, ο νόμος ορίζει ότι κάθε πρόσωπο που εξαναγκάζει ένα άλλο να φορά οτιδήποτε καλύπτει το πρόσωπό του με βία ή απειλές μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο ή φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Παρόμοια νομοθεσία έχει υιοθετήσει η Αυστρία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Βουλγαρία, ενώ οι μισές περιφέρειες της Γερμανίας έχουν απαγορεύσει σε δασκάλους ή δημόσιους λειτουργούς να φορούν καλύμματα στο πρόσωπο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Δανία απαγορεύει την μπούρκα και το νικάμπ"

ΠΟΕΔΗΝ: Ρουσφέτι ΣΥΡΙΖΑ η θέση προϊσταμένου δικηγόρου στο ΕΚΑΒ

Τη «φωτογραφική» σύσταση της θέσης προϊσταμένης δικηγόρου στο ΕΚΑΒ χωρίς να υπάρχει Νομικό Τμήμα, υπόθεση που έφερε στο φως το «ΘΕΜΑ» καταγγέλλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων κάνοντας λόγο για παρατυπίες και ρουσφέτια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση την Ομοσπονδίας, «η σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασιλική Κορμπή που εργαζόταν στη Γενική Γραμματεία του Μαξίμου επιλέγεται από ελεγχόμενη Επιτροπή του ΕΚΑΒ και προσλαμβάνονται στην ανύπαρκτη θέση προϊσταμένου δικηγόρου του ΕΚΑΒ. Θέση που συστήθηκε με φωτογραφική διάταξη και τροποποίηση του οργανισμού του ΕΚΑΒ χωρίς να υφίσταται νομική υπηρεσία στο ΕΚΑΒ. Εάν ίδια σπουδή και γρηγοράδα έδειχναν για την πρόσληψη διασωστών και αντικατάσταση των σαράβαλων Ασθενοφόρων, δεν θα κινδύνευαν έκτακτα περιστατικά 4 χρόνια και δεν ολοκληρώνονται οι προσλήψεις Νοσηλευτών και Διασωστών. Εδώ εν ριπή οφθαλμού έγιναν όλες οι διαδικασίες».

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που δημοσιεύει η ΠΟΕΔΗΝ, «τον Μάιο του 2017 παραιτήθηκε από την θέση Νομικού Συμβούλου του ΕΚΑΒ ο ένας εκ των δύο δικηγόρων με έμμισθη εντολή στο ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ διαθέτει στον οργανισμό δύο θέσεις Νομικών Συμβούλων με έμμισθη εντολή.Το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ δεν προχώρησαν ως όφειλαν σε κάλυψη της θέσης του Νομικού Συμβούλου με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία για την πλήρωση της. Δηλαδή προκήρυξη και επιλογή από 5μελή Επιτροπή του Ν. 1649/1986, όπως προβλέπει σχετική διάταξη του Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 43 παρ. 2 Ν. 4194/2013). Οι Υπουργοί Υγείας βρήκαν την ευκαιρία με την εκκένωση της θέσης να τακτοποιήσουν την Συριζαία Νομικό κα Βασιλική Κορμπή, Σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Ψήφισαν φωτογραφική διάταξη στο Νόμο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (Ν.4486/2017 άρθρο 96 παρ.26) με την οποία αντικαταστάθηκε η μία εκ των δύο θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή που υπήρχαν στον Οργανισμό του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα η θέση του δικηγόρου παρ’ Εφέτες όπως λέει ο οργανισμός αντικαταστάθηκε με θέση Προϊσταμένου δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ. Το ΔΣ του ΕΚΑΒ σε συνεδρίαση 7/5-3-2018 αποφασίζει, παρόντος του προέδρου που ήταν και μέλος της επιτροπής, κατά πλειοψηφία της πρόσληψη της και διαβιβάζει την απόφαση στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ που ήταν μέλος της Επιτροπής με ποιο νομικό δικαίωμα παρίστατο και προήδρευσε στη Συνεδρίαση στο Διοικητικό Συμβούλιο για την επιλογή της Συριζαίας Συμβούλου του Πρωθυπουργού. Σας κοινοποιούμε την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ».

Με την επιλογή της ως προϊσταμένη δικηγόρος του ΕΚΑΒ η κυρία Βασιλική Κορμπή παραιτείται από το Γραφείο του πρωθυπουργού λκαι την ίδια ημέρα ορκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσία σε κενή οργανική θέση Προϊσταμένου δικηγόρου παρ΄Αρείω Πάγω κ ΣτΕ με έμμισθη εντολή στο ΕΚΑΒ Αθηνών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Ρουσφέτι ΣΥΡΙΖΑ η θέση προϊσταμένου δικηγόρου στο ΕΚΑΒ"

«Τα γυρίζουν» οι Σκοπιανοί για την σχηματική εκκλησία της χώρας: «Δεν θα αποποιηθεί τον προσδιορισμό Μακεδονική»

Νέο προβληματισμό προκαλούν δημοσιεύματα του Τύπου των Σκοπίων αναφορικά με την υπόθεση του ονόματος της σχισματικής εκκλησίας της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Nova Macedonia, η «αυτοκέφαλη μακεδονική εκκλησία δεν θα αλλάξει ποτέ το συνταγματικό της όνομα και δεν θα αποποιηθεί τον προσδιορισμό Μακεδονική»!

Τα δημοσιεύματα έρχονται μετά την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την οποία γινόταν γνωστό ότι η αποσχισθείσα από την ορθόδοξη εκκλησία της Σερβίας, εκκλησία των Σκοπίων, ζήτησε να επανέλθει στην εκκλησιαστική κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχριδών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nova Macedonia, η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έρχεται ένα μήνα μετά τις επιστολές που απηύθυναν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τόσο ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όσο και η σύνοδος της (σχισματικής) εκκλησίας της χώρας. Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, με τις δύο επιστολές ζητείτο η αναγνώριση του αυτοκέφαλου της «Μακεδονικής Εκκλησίας”.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι επιστολές που επικαλείται το δημοσίευμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενό τους. Το μόνο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι ότι ο εκπρόσωπος της Συνόδου, επιβεβαίωσε χθες την αποστολή της επιστολής προς το Πατριαρχείο «με την οποία ζητείτο η αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Μακεδονικής Εκκλησίας».

«Η επιστολή εστάλη περίπου πριν από ένα μήνα. Μ’ αυτή ζητείτο η βοήθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην αναγνώριση του αυτοκέφαλου. Άλλες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλαγής στο όνομα της εκκλησίας μας, γίνεται με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Το όνομα της εκκλησίας μας παραμένει ως έχει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τη Nova Macedonia, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι απηύθυναν επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά χωρίς αναφορά σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της. Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκάλεσε αντιδράσεις στις ορθόδοξες εκκλησίες, αλλά κυρίως προκάλεσε αντιδράσεις στην ελληνική κοινή γνώμη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τα γυρίζουν» οι Σκοπιανοί για την σχηματική εκκλησία της χώρας: «Δεν θα αποποιηθεί τον προσδιορισμό Μακεδονική»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news