facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ανισόπεδο κόμβο του Αγίου Στεφάνου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μπογιατίου (Αγίου Στεφάνου).

Ειδικότερα, από τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης 30 έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 31 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος επί του δεξιού παράπλευρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας που οδηγεί από Άγιο Στέφανο προς Λαμία, το οποίο και θα παραμείνει κλειστό, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, διάστημα κατά το οποίο, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, μέσω της Λεωφόρου Κρυονερίου και της οδού Χελμού, προκειμένου οι χρήστες να εισέρχονται εκ νέου στον δεξιό παράπλευρο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ανισόπεδο κόμβο του Αγίου Στεφάνου"

«Όχι» δήμου Πέλλας σε camp προσφύγων στο στρατόπεδο Φιλιππάκου

Το δημαρχείο στα Γιαννιτσά επισκέφθηκε, σήμερα, Τετάρτη, ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο μεταναστευτικό. Η συζήτηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα στην οποία συμμετείχαν και ο αντιδήμαρχος, Αθανάσιος Επιτροπάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γεώργιος Τόσιος και ο δημοτικός σύμβουλος, Παντελής Πετρίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πέλλας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κλάπας διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι ήρθε στα Γιαννιτσά για να κάνει μια διερευνητική συζήτηση, θεωρώντας, είτε από ελλιπή, είτε από λανθασμένη ενημέρωση, ότι το στρατόπεδο Φιλιππάκου ήταν ο χώρος που φιλοξενήθηκαν πρόσφυγες - μετανάστες το 2016.

Τόνισε επίσης, ότι δεν υπάρχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, κανένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του και μεταφέροντας τις απόψεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου επισήμανε στον κ. Κλάπα τους λόγους που καθιστούν μη επιτρεπτή την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο Φιλιππάκου.

Ακολούθως, ο γενικός γραμματέας περιηγήθηκε στο χώρο του στρατοπέδου και πέριξ αυτού, είδε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ, το Τσαλί και τον χώρο των πρώην Σφαγείων.

Ο κ. Κλάπας κατανόησε τη δυσκολία δημιουργίας δομής στα Γιαννιτσά και διαβεβαίωσε ότι αφού ενημερώσει τον κ. Βίτσα θα επικοινωνήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα με τον δήμαρχο.

«Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει και πρέπει να μας προβληματίσει είναι, ποιο κλιμάκιο της ιεραρχίας του στρατού και γιατί, πρότεινε στον υπουργό κ. Βίτσα ένα στρατόπεδο που πριν δύο χρόνια είχε κριθεί ακατάλληλο για δημιουργία δομής και ποιοι μονίμως προτείνουν το δήμο Πέλλας ως τον καταλληλότερο τόπο για τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών;» δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.


voria
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» δήμου Πέλλας σε camp προσφύγων στο στρατόπεδο Φιλιππάκου"

Θεοχαρόπουλος για Σκοπιανό: Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας erga omnes

«Το Κίνημα Αλλαγής μέχρι σήμερα έχει την πιο σταθερή και υπεύθυνη στάση και δεν την άλλαξε ούτε και μετά τα συλλαλητήρια. Είναι η στάση για σύνθετη ονομασία erga omnes με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τα θέματα του αλυτρωτισμού» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και συμπλήρωσε ότι αυτήν τη θέση έχει επικυρώσει με δύο αποφάσεις του το Πολιτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν γιατί με το θυμικό δεν ασκείται εξωτερική πολιτική, αντίθετα με την κυβέρνηση που δεν έχει ενιαία στάση και με τον κ. Μητσοτάκη που έτρεξε να χαϊδέψει αυτιά μετά από τα συλλαλητήρια».

Για το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μία συμφωνία όπως αυτή που προανέφερε, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε πως «εφόσον έχει αυτά τα χαρακτηριστικά εμείς έχουμε πει ότι δεν αποκλείεται να τη στηρίξουμε. Τα τρία ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον κ Νίμιτς το Γκόρνα, το Σεβέρνα και το Νόβα Μακεντόνια, έχουν το γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό και θα μπορούσε να γίνει συζήτηση αρκεί να διασφαλιστεί το erga omnes. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά για το erga omnes στη βάση αυτών των τριών ονομάτων».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοχαρόπουλος για Σκοπιανό: Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας erga omnes"

Νέες απεργίες την Πέμπτη: Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας και στάσεων εργασίας αποφάσισαν για αύριο, ημέρα Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει χάος και σύγχυση στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Ο ηλεκτρικός θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί, ενώ το μετρό θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Επίσης, το τραμ θα είναι εκτός λειτουργίας από τις 9 το βράδυ έως την λήξη της κυκλοφορίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ εξήγγειλε τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία ως διαμαρτυρία για το κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, ενώ η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ προχώρησε σε απεργία με αιτήματα που αφορούν προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απεργίες την Πέμπτη: Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς"

Σκοπιανό: Δεν δέχεται το erga omnes ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ

Κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ονομασία erga omnes δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του προέδρου, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

«Η στάση του προέδρου Ιβάνοφ είναι συνεπής με τις απόψεις όλων των προηγούμενων προέδρων της ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται μια λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της χώρας θα συναντηθεί με τον Νικολά Ντιμιτρόφ την Πέμπτη και ο υπουργός Εξωτερικών θα τον ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανό: Δεν δέχεται το erga omnes ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ"

ΝΔ: Έχει δεχθεί ο Τσίπρας τη «μακεδονική ταυτότητα» των Σκοπιανών;

Σειρά ερωτημάτων απευθύνει προς την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι ήδη «υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία» με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ότι «η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία».

«Αποκάλυψε μάλιστα ότι η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του “έχουν ήδη διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα” και ότι ο ίδιος “λαχταρά μια «Μακεδονία» στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος”», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στα εξής ερωτήματα:

«• Έχει ήδη δεχθεί ο κ. Τσίπρας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής ταυτότητας» για τους γείτονές μας;

• Έχει υπαναχωρήσει ο κ. Τσίπρας από την εθνική θέση erga omnes, προκειμένου το όποιο όνομα των Σκοπίων να ισχύει για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων;

• Έχει ήδη δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας να επιτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχουν απαλειφθεί από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όλες οι απαράδεκτες αλυτρωτικές αναφορές;

• Κι αν όλα αυτά τα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας, δεσμεύει την Ελλάδα μη έχοντας καν τη στήριξη της κυβέρνησής του. Ή όσα είπε ο κ. Ζάεφ τα συνυπογράφει και ο κ. Καμμένος;».

«Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες και να πάψουν να κρύβονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Έχει δεχθεί ο Τσίπρας τη «μακεδονική ταυτότητα» των Σκοπιανών;"

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 5% του ΟΤΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Deutsche Telekom AG. Το ύψος της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 284.051.959,81 ευρώ.

Οπως θυμίζει το ΤΑΙΠΕΔ στην ανακοίνωσή του στις 20/03/2018 η Deutsche Telekom άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του OΤΕ, όπως προβλέπεται σχετικά στην συμφωνία μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG, στην οποία προσχώρησε και το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Credit Suisse International ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ και η Δικηγορική Εταιρεία Λαμπαδάριος και Συνεργάτες ως νομικός σύμβουλος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 5% του ΟΤΕ"

Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας γιατί δεν του δίνουν νέα άδεια από τις φυλακές

Με κείμενό του ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ξεκινάει απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη που εκτίει 11 φορές ισοβίων για την εγκληματική δράση της οργάνωσης μιλάει για τα δύο αιτήματά του, για τα οποία ξεκινά απεργία πείνας, την τακτική άδεια και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει λάβει άλλες δύο φορές διήμερη άδεια από τις Φυλακές.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα:

Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.

Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις, αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη ενεργεί πάγια ως πειθήνια θεραπαινίδα των ισχυρών, όταν δεν λειτουργεί ως πλυντήριο για το ξέπλυμά τους (π.χ. ΑΓΕΤ, Υποκλοπές, Ζίμενς, Οφ-σορ κλπ κλπ).

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε με τρόπο που θυμίζει σκοτεινές μεθόδους του βαθέος κράτους, για να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο που καταργεί ουσιαστικά τη Συμβούλιο της Φυλακής.

Επειδή για μια φορά ακόμη επανέρχεται η απαίτηση να υποβάλω δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας την προσωπική μου διαδρομή.

Επειδή όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας.

Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δενείναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων.

Για όλα αυτά, σε όλα αυτά, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκινώ απεργία πείνας με αιτήματα:

α) Κανονική τακτική άδεια
β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας γιατί δεν του δίνουν νέα άδεια από τις φυλακές "

Απειλές Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ: Αν δεν μας δώσετε τα F-35, θα κλείσουμε τη βάση του Ιντζιρλίκ

Με κλείσιμο της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ προειδοποίησε η Άγκυρα, εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν την πώληση και παράδοση με μαχητικά F-35 στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «σχετικά με τα F-35, δεν ανησυχώ, καθώς αυτή η σύμβαση δεν μπορεί να τερματιστεί. Αλλά, αν αυτά τα μαχητικά δεν δοθούν στην Τουρκία, θα καλύψουμε της ανάγκες μας από κάπου αλλού», ανέφερε ο Τσαβούσογλου, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το NTV.

«Δεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ δεν θα μας παρέχουν F-35. Δεν θέλουμε να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με τους Αμερικανούς συμμάχους μας. Τα αεροσκάφη θα πρέπει να φτάσουν στην Τουρκία, όπως έχει σχεδιαστεί. Αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα μείνουμε χωρίς εναλλακτικές. Μπορεί να αγοράσουμε αερσκάφη είτε από τη Ρωσία, είτε από κάποι άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Υπάρχει μία συμφωνία για τα F-35 και αν αποσυρθεί μία από τις δύο πλευρές, τότε θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, είχε αναφέρει ότι η Τουρκία μπορεί να στραφεί στην αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57 εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να αναστείλουν την πώληση των F-35.

Ωστόσο, πηγή προσκείμενη στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι αναφορές βασίζονται σε αποψεις ειδικών. «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της κυβέρνησης», είχε προσθέσει η ίδια πηγή.

Η viral δήλωση του Αμερικανού Γερουσιαστή: Θα τα χρησιμοποιήσουν κατά της Ελλάδας

Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει «παγώσει» ατύπως την αποστολή των F-35 στην Τουρκία, υπό τη σκιά της απόφασης της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο είναι ασύμβατο με την ψηφιακή «αρχιτεκτονική» του NATO.

Στο πλαίσιο του «παγώματος», η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να εκπονήσει ειδική έκθεση για τις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του μέλους του αμερικανικού Κογκρέσου, Μπραντ Σέρμαν, που σε παρέμβασή του στις 23 Μαΐου, κάλεσε τη διακυβέρνηση Τραμπ να μην επιτρέψει την πώληση των F-35 στην Τουρκία, καθώς, όπως είπε, θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας.

«Όσον αφορά στην Τουρκία, ελπίζω η Κυβέρνηση να εμποδίσει τη πώληση του F-35. Δεν είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί κατά τρομοκρατών. Είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας. Ελπίζω τουλάχιστον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παραμείνει ουδέτερο», τόνισε, υπενθυμίζοντας «την αναγνώριση, την ανάμνηση εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, Σύρων θυμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.»

Ισραήλ προς ΗΠΑ: Μην πουλήσετε F-35 στην Τουρκία

Παράλληλα, το Ισραήλ, που θέλει να διατηρήσει το μονοπώλιο στην κατοχή και χρήση των υπερσύγχρονων F-35 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αποφασίσουν την πώληση και παράδοση των υπερσύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα Haaretz ότι το Ισραήλ επιδιώκει να είναι η μοναδική δύναμη που κατέχει F-35 στο οπλοστάσιό της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Οι ανησυχίες μας για την Τουρκία είναι μεγάλες, καθώς απομακρύνεται από τις θέσεις του ΝΑΤΟ, αλλά και από το ρόλο ως σύμμαχος εναντίον των τρομοκρατών. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά συμμάχου», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ήταν σημαντικός σύμμαχός μας για χρόνια, όταν όμως δεν γνωρίζουμε μία χώρα σε ποια κατεύθυνση θα βαδίσει, πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ: Αν δεν μας δώσετε τα F-35, θα κλείσουμε τη βάση του Ιντζιρλίκ"

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου κατευθύνθηκε η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ. Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ βρέθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, o οποίος σε δήλωσή του νωρίτετα εξέφρασε ότι εκτίμηση ότι «η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί». «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση μέσα από κάλπικες αντιπαραθέσεις, μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει αμέσως τώρα να ανασυνταχθεί έτσι ώστε αυτό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με ισχυρό το ΚΚΕ» επισήμανε.



Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, την ώρα που οι πορείες των συνδικάτων κατευθύνονταν στη Βουλή. Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε εναντίον κλούβας των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Επίσης, λίγο πριν από τις 11.00 ομάδα ατόμων, που φορούσαν κράνη, ανέβηκαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και έσκισαν πανό. Νωρίτερα, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του κτηρίου της ΓΣΕΕ, ενώ ομάδα ατόμων πέταξε σκουπίδια στην είσοδο των γραφείων της ΑΔΕΔΥ όπου έγραψε και συνθήματα.


naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων"

Ζάεφ: Υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα

Για κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα όσον αφορά το Σκοπιανό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει συμφωνία στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» προσθέτοντας ότι σήμερα θα συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οδεύουμε προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, επιλύουμε διαφορές, ισχυροποιούμε την ταυτότητά μας. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την άνοδο του στην εξουσία.

«Ποτέ άλλοτε δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά στη λύση και η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη. Επιβεβαιώσαμε τη "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας. Το θέμα δεν είναι εύκολο αλλά η "Μακεδονία" θέλει ηγέτες προκειμένου να προχωρήσει, όχι κούφιες λέξεις» πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ.

Όπως προανήγγειλε θα υπάρξει δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος στο οποίο οι πολίτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο.

«Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των "Μακεδόνων". Η "Μακεδονία" εντάσσεται στο ΝΑΤΟ και επιλύουμε μια διαφορά 25 ετών που έχει παρασύρει προς τα κάτω την χώρα» συνέχισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε, τέλος, ότι μετά την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα συγκαλέσει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών καθώς και ότι τον πρόεδρο Ιβανόφ θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα"

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή ανακοίνωσε σήμερα η «Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας»

Στην ανακοίνωσή της για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αναφέρει μάλιστα ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η παραχώρηση του ονοματος μακεδονία με κανέναν προσδιορισμό και καλούν κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της ΥΦΗΛΙΟΥ να τους ακολουθήσει στον δίκαιο αγώνα τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει:

«ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή

Η Βεργίνα Τηλεόραση, το μοναδικό κανάλι που υποστήριξε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μετέφερε σε όλο τον κόσμο την δεδηλωμένη πεποίθηση των Ελλήνων πως το όνομα Μακεδονία και η ιστορία, δεν παραχαράσσεται και δεν παραχωρείται, κρατά ψηλά τη σημαία της ελληνικότητας και της αδιαμφισβήτητης ιστορίας της πατρίδας μας.

Η Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κάνει σαφές πως στην περίοδο που διανύουμε και με ανοιχτά όλα τα μέτωπα (οικονομικά και εθνικά), η διοργάνωση συλλαλητηρίων που δεν έχουν υποστηριχθεί και οργανωθεί ώστε να έχουν μαζική συμμετοχή και ανταπόκριση, θα καταλήξουν στην εξασθένιση της δυναμικής που μέχρι τώρα έχει αναπτυχθεί και στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή απλών, ακομμάτιστων, πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας που κινούνται με μόνο γνώμονα την αγάπη προς την Πατρίδα και την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων.

Δεν σταματάμε να προβάλλουμε, να υπερασπιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη δίκαιη και αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παράδοσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της ιστορίας της χώρας μας.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και καλούμε στην κατεύθυνση αυτή να εκδοθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων της χώρας, ψηφίσματα που θα στηρίζουν την αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παραχώρησης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ενός ονόματος που είναι συνυφασμένο με την ιστορία αιώνων της χώρας μας.
Δεν δεχόμαστε κανέναν προσδιορισμό του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και καλούμε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της ΥΦΗΛΙΟΥ να μας ακολουθήσει στο δίκαιο αγώνα μας.

Είμαστε σε εγρήγορση και διατηρούμε επαφή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων όταν και όπου χρειαστεί
Για την Επιτροπή
Στέργιος Καλόγηρος Δημοσιογράφος ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα"

Τέλος το Diesel στα ΙΧ

Το τέλος των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ντίζελ προαναγγέλλει η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα εκτιμώντας ότι το Dieselgate ήταν ένα «σημείο καμπής» για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ είναι τελειωμένα», δήλωσε σε συνέντευξη της στο Bloomberg η ευρωπαία επίτροπος προσθέτοντας ότι «σε μερικά χρόνια οι μηχανές ντίζελ θα έχουν εξαφανιστεί. Είναι τεχνολογία που ανήκει στο παρελθόν».

Μάλιστα το σκάνδαλο με την παραποίηση των στατιστικών για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ, την οποία παραδέχθηκε το 2015 η Volkswagen μπορεί να βοηθήσει την ΕΕ να ετοιμαστεί για την τεχνολογική επανάσταση που έρχεται στις οδικές μεταφορές. Στόχος είναι η Ευρώπη να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στην αυτοκινητοβιομηχανία σε μια εποχή που εντείνεται ο ανταγωνισμός τόσο από τις ΗΠΑ όπου εδρεύει η Tesla όσο και από την Κίνα από την οποία προέρχονται περίπου τα μισά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στους δρόμους.

Το σκάνδαλο της VW, που αποκαλύφθηκε από τις ΗΠΑ και ανάγκασε την Γερμανία να ανακαλέσει περίπου 8,5 εκατομμύρια οχήματα έφερε μια νέα κρίση στην κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, ενώ οι ρυθμιστικές Αρχές ξεκίνησαν να αναζητούν τρόπους για να μπαλώσουν τις τρύπες στη νομοθεσία που απειλούσαν την στρατηγική της ΕΕ για το περιβάλλον.

Το θέμα είναι πολιτικά επικίνδυνο στην Ευρώπη επειδή περίπου τα μισά αυτοκίνητα στην περιοχή κινούνται με ντίζελ. Την προηγούμενη εβδομάδα οι κυβέρνησεις των χωρών της ΕΕ έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δυνατότητα να επιβάλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες πρόστιμα έως και 30.000 ευρώ για κάθε ελαττωματικό αυτοκίνητο και να διατάζει ανακλήσεις.

Η Μπιενκόφσκα δήλωσε ότι η «αλαζονεία» των αυτοκινητοβιομηχανιών σε συνδυασμό με τους στενούς δεσμούς που έχουν με τις εθνικές κυβερνήσεις αρχικά οδήγησαν σε ένα νομοσχέδιο που αντιμετώπιζε το σκάνδαλο ως μικρής σημασίας. Σταδιακά η αντιμετώπιση άλλαξε.

Πέρα από την αυστηρότερη ρύθμιση της αγοράς η Κομισιόν ξεκινά και μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, προσφέροντας και χρηματοδότηση. Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές εταιρείες που θέλουν να μπουν στην συγκεκριμένη αγορά βρίσκονται οι BMW, Daimler, BASF και Vattenfall.

«Θέλουμε να παράγουμε μπαταρίες στην Ευρώπη αλλά να έχουμε και όλη την αλυσίδα παραγωγής εδώ», δήλωσε η Μπιενκόφσκα προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα project που δεν μπορεί να υποστηρίξει καμία χώρα μόνη της.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος το Diesel στα ΙΧ"

Αναρμόδιο το ΣτΕ να αποφασίσει για το επώνυμο παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

Αναρμόδιο δήλωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για να λύσει το… γρίφο της εγγραφής στο Ληξιαρχείο παιδιού δυο Ελληνίδων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και ζητούν να κατοχυρωθεί ως επώνυμο του τέκνου, εκείνο της συζύγου της μητέρας.

Οι δυο γυναίκες παντρεύτηκαν στην Αγγλία το 2013 και στη συνέχεια η μία εξ' αυτών, με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, έμεινε έγκυος, γεννώντας ένα αγοράκι. Όταν ο δικηγόρος του ομόφυλου ζευγαριού κατέθεσε αίτηση στο ληξιαρχείο για την καταχώρηση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του, που έγινε στο Γουέστμινστερ του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Ελλάδα η απάντηση της αρμόδιας διεύθυνσης ήταν αρνητική.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να μην καταχωρηθεί ως πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας οπότε δεν μπορεί να εκδώσει διαβατήριο και να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Και όλα αυτά τη στιγμή που στην Αγγλία έχει ήδη λάβει το επώνυμο της συζύγου της μητέρας του αλλά δεν μπορεί να βγει από τα σύνορα πριν τα 5 του χρόνια, δηλαδή πριν πάρει την βρετανική υπηκοότητα.

Στην προσφυγή του το ομόφυλο ζευγάρι υποστήριζε πως η άρνηση εγγραφής του παιδιού από τον ληξίαρχο στην Ελλάδα καθιστά ανύπαρκτη την υπόσταση του, καθώς δεν μπορεί να αναγνωριστεί. Επιπλέον, ανέφερε ότι παραβιάζεται η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διεθνής σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, το Σύνταγμα, ενώ παρεμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., κάτι που έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά.

Το ΣτΕ (1084/2018) έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να επιληφθεί της υπόθεσης και ότι για το επίμαχο θέμα την αρμοδιότητα έχουν τα Πολιτικά Δικαστήρια.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναρμόδιο το ΣτΕ να αποφασίσει για το επώνυμο παιδιού ομόφυλου ζευγαριού"

Μυτιλήνη: Εκατοντάδες Κούρδοι εκτός Κέντρου Μόριας, μετά τα βίαια επεισόδια

Περίπου 900 Κούρδοι αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, ύστερα από άγρια επεισόδια, την Παρασκευή και τη διασπορά ψευδών φημών περί «δράσης Αράβων εξτρεμιστών με τέσσερις νεκρούς Κούρδους και δεκάδες τραυματίες».

Οι Κούρδοι αρνούνται να επιστρέψουν στον ίδιο χώρο με τους Άραβες και όχι μόνο στον καταυλισμό της Μόριας, αλλά και στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου οι συνθήκες διαμονής θεωρούνται υποδειγματικές. Αποτέλεσμα είναι να έχουν διασκορπιστεί σε μικρότερες δομές και κάποιοι από αυτούς να περιφέρονται στην πόλη της Μυτιλήνης και τη νύχτα να κοιμούνται σε πάρκα και περιαστικά άλση.

Όπως έγινε γνωστό, 450 άτομα φιλοξενούνται σε πρόχειρο καταυλισμό στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ, που διαχειρίζεται η οργάνωση «Αλληλεγγύη Λέσβο», 250 διαμένουν στον καταυλισμό της ύπατης Αρμοστείας στη Σκάλα Συκαμιάς και οι υπόλοιποι σε δομή της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Human for humanity» στην περιοχή της Λάρσου, στον κόλπο της Γέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας να μετακινηθούν πρόσφυγες από τη Σκάλα Συκαμιάς στη δομή της Λάρσου, αφού ο καταυλισμός δεν διαθέτει υποδομές, κυρίως υγιεινής, για πολυήμερη διαμονή. Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα, στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα, που πρωταγωνίστησαν στη διάρκεια των επεισοδίων.

Ανησυχία των φορέων της αυτοδιοίκησης

Εξάλλου εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων εξέφρασαν τις διαφωνίες τους για την ακολουθούμενη πολιτική εκ μέρους της πολιτείας. Η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, σημειώνει ότι «τα τελευταία επεισόδια και οι πρόσφατες συγκρούσεις στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου, είχαν ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ντε φάκτο σε ένα άλλο μέρος της πόλης μια νέα δομή που κυοφορεί ποικίλους κινδύνους». Στην επιστολή της η κ. Καλογήρου αναφέρεται στη δομή στις πρώην εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ και τονίζει πως «το γεγονός ότι η δομή αυτή βρίσκεται δίπλα στον οδικό άξονα της πόλης της Μυτιλήνης προς το αεροδρόμιο δημιουργεί επιπρόσθετα ζητήματα, που συνδέονται ευθέως με τη λειτουργία της πόλης και του νησιού. Η αποσυμφόρηση και ασφαλώς η μη λειτουργία αυτής της ντε φάκτο δομής, συνεπώς καθίσταται σήμερα επείγουσα».

Η περιφερειάρχης ζητεί την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε επαναλαμβάνοντας ότι «οι δυνατότητες πρώτης υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας στα νησιά του βορείου Αιγαίου, εξαντλούνται στη δυναμικότητα των υφιστάμενων τριών δομών. Η ανησυχία που έχει εγκατασταθεί και που μεγαλώνει από μέρα σε μέρα δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για παρατάσεις και αναβολές».

Ανάλογη είναι και η επιστολή του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, προς τον κ. Βίτσα, επιστολή με την οποία εκφράζει «εντονότατη διαμαρτυρία σχετικά με την εγκατάσταση περίπου 400 αιτούντων άσυλο σε ιδιωτικό χώρο, που βρίσκεται στην περιοχή της Λάρσου στην Εθνική οδό Μυτιλήνης - Καλλονής, καθώς επίσης και στον χώρο των πρώην κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ κοντά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης».

Ο δήμαρχος αναφέρει πως «τέτοιες μονομερείς ενέργειες χωρίς καμία ενημέρωση έρχονται σε αντίθεση με τις ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει εκφραστεί επανειλημμένα στο παρελθόν». Όπως αναφέρει, «η Λέσβος έχει μια συγκεκριμένη δυνατότητα φιλοξενίας, η οποία περιορίζεται στους ήδη υπάρχοντες χώρους». Ενημερώνει μάλιστα για τη ρητή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής πέραν των ήδη υφιστάμενων, οι οποίες πρέπει να λειτουργούν με βάση τις δυνατότητές τους».

Ο κ. Γαληνός καταλήγει αναφέροντας στον υπουργό: «Η προβληματική κατάσταση εντός του ΚΥΤ Μόριας πρέπει να αντιμετωπιστεί με την άμεση αποσυμφόρησή του και τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι με τη δημιουργία ντε φάκτο νέων δομών στη Λέσβο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε. Για τον λόγο αυτόν ζητώ την άμεση παύση της λειτουργίας του συγκεκριμένου χώρου, καθώς και τις δικές σας ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του υπερπληθυσμού των αιτούντων άσυλο».

Το μεσημέρι, ο δήμαρχος κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, μηνυτήρια αναφορά «με σκοπό να προστατευθεί η ειρήνη και η κοινωνική συνοχή».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε για τον καταυλισμό της δομής στη Λάρσο, όμως «η νομική οδός θα ακολουθηθεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όπως για τον χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ, με βάση την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν θα επιτραπεί η δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας στη Λέσβο».

Τέλος ο κ. Γαληνός με άλλη επιστολή του, αυτή τη φορά προς τον γγ Αγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλλη, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του «γι αυτές τις μονομερείς ενέργειες».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Εκατοντάδες Κούρδοι εκτός Κέντρου Μόριας, μετά τα βίαια επεισόδια"

Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων -Υπάρχουν κυρώσεις

Στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου υπενθυμίζεται στους κατοίκους και τους επαγγελματίες την υποχρέωση όλων να καθαρίσουμε οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που έχουμε στην ιδιοκτησία τους, προκειμένου να αποφύγουμε κινδύνους πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, ότι η παραπάνω δράση είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β), η οποία ορίζει πώς: «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά».

Στην απευκταία περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, θα πρέπει να ισχύσουν και να εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες να τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων -Υπάρχουν κυρώσεις"

Στα «ύψη» η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης

Στην Ελλάδα εντοπίζεται ο υψηλότερος απαιτούμενος χρόνος επίλυσης αστικών και εμπορικών δικαστικών υποθέσεων στην ΕΕ, όπως καταδεικνύουν τα ευρήματα του EU Justice Scoreboard 2018.
Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι «οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα δικαιοσύνης στην Ελλάδα παρακολουθούνται στενά στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής».
EU Justice Scoreboard 2018
Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, η οποία χρησιμοποιεί στοιχεία του 2016, στην Ελλάδα, ο υψηλότερος απαιτούμενος χρόνος επίλυσης υποθέσεων εντοπίζεται στα δικαστήρια δευτέρου βαθμού.
Στη χώρα διακρίνει κανείς και από τους υψηλότερους απαιτούμενους χρόνους επίλυσης διοικητικών υποθέσεων.
Επιπρόσθετα, παρατηρείται χαμηλή διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών μέσων, καθώς και χαμηλή χρήση πρακτικών ICT μεταξύ δικαστηρίων και δικηγόρων.
Η καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα αποκτά ξεχωριστή σημασία δεδομένου ότι η χώρα διαθέτει μεσαίο προς υψηλό αριθμό δικαστών ανά κάτοικο.
Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο αριθμός των δικηγόρων ανά κάτοικο.
Σε κάθε περίπτωση, «αρκετά καλή» είναι η αντίληψη για την ανεξαρτησία των δικαστηρίων και των δικαστών στην ελληνική κοινή γνώμη.
Παρά τη σχετικά καλή γενική εικόνα σε επίπεδο ΕΕ, η έκθεση υπογραμμίζει ότι «οι προκλήσεις παραμένουν όχι μόνο ως προς τη λειτουργία των δικαστικών συστημάτων αλλά και στο περιεχόμενο ορισμένων μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται στα κράτη - μέλη».
naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «ύψη» η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης"

Τριμερής συνάντηση στο υπ. Εργασίας για την επικείμενη συγχώνευση Star-Alpha

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Νεφελούδη, τριμερής συνάντηση μεταξύ των οργανώσεων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Η συνάντηση θα γίνει με αφορμή την επικείμενη συγχώνευση του Star και του Alpha.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το αντικείμενο συζήτησης θα είναι η προστασία των εργασιακών σχέσεων, όσων εργάζονται στα δύο κανάλια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τριμερής συνάντηση στο υπ. Εργασίας για την επικείμενη συγχώνευση Star-Alpha "

Τέσσερα χρόνια στην ουρά για μια σύνταξη

Με απίστευτους χρόνους αναμονής που φτάνουν μέχρι και τα τέσσερα χρόνια, έρχονται αντιμέτωποι οι δικαιούχοι, για μια επικουρική σύνταξη, η οποία πολλές φορές αφορά ένα ευτελές ποσό.

Μερικές χιλιάδες περιμένουν στην ουρά από το 2014, ενώ δεν έχει εκδοθεί ούτε μία σύνταξη βενζινοπωλών, αρτοποιών και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ).

Ενδεικτικό της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί το λογισμικό για τον υπολογισμό των επικουρικών του πρώην ΙΚΑ, που είναι η πολυπληθέστερη κατηγορία συνταξιούχων. Οι εκκρεμείς αιτήσεις για επικουρικές ανέρχονται σε περίπου 100.000 με κόστος 285 εκατ. ευρώ.

Στόχος του Ταμείου είναι ο ρυθμός έκδοσης να κυμανθεί στις 8.000-8.500 συντάξεις τον μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2019 η επεξεργασία όλων των εκκρεμών αιτήσεων.

Αυτό είναι το σχέδιο αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το πρώτο τρίμηνο του 2018 διεκπεραιώθηκαν 2.272 αιτήσεις για συντάξεις που υπολογίστηκαν με τον μαθηματικό τύπο του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για τις «εύκολες» στον υπολογισμό τους συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Εκκρεμούν 240.000 αιτήματα

Χάος εξάλλου επικρατεί στο Τμήμα Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζόμενων, μετά τη μετακίνηση περίπου 80 υπαλλήλων προς τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων θα υπερβεί το ένα έτος, καθώς έφυγαν οι πιο έμπειροι υπάλληλοι, ενώ η στοίβα με τα ερωτήματα περί συνταξιοδοτικών θεμάτων που πρέπει να απαντηθούν ξεπερνά να 240.000 έγγραφα.

Σημαντικές καθυστερήσεις επίσης θα έχει η έκδοση των κύριων συντάξεων του ΤΣΑΥ και του Ταμείου Νομικών, καθώς υπάρχουν οφειλές που δεν έχουν διαπιστωθεί εξαιτίας της έλλειψης μηχανογραφικών συστημάτων.

Επίσης, δεν έχει εκδοθεί ούτε μία κύρια σύνταξη από τις κατηγορίες ασφαλισμένων με παράλληλη ασφάλιση και αναπηρίας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Σε σχέση με τα εκκρεμή εφάπαξ, στην ουρά παραμένουν περίπου 37.349 που κοστίζουν 490 εκατ. ευρώ. Μεγαλύτερη καθυστέρηση σημειώνεται στα πρώην Ταμεία των δημοτικών υπαλλήλων, των εμποροϋπαλλήλων, των μεταλλεργατών, των μηχανικών, των γιατρών και των ναυτικών.

alphafreepress
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερα χρόνια στην ουρά για μια σύνταξη"

Κρατική αποπληρωμή στεγαστικού δανείου 101.000 ευρώ σε αστυνομικό, θύμα εγκλήματος βίας

Την αποπληρωμή εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών του στεγαστικού δανείου α’ κατοικίας του θύματος εγκλήματος βίας, ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζακλή, ύψους 101.000 ευρώ, πραγματοποίησαν με κοινή απόφασή τους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Τόσκας και οι υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 11ης Μαΐου 2014, ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Μαρτζάκλης επιστρέφοντας στην οικία του και εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλήφθηκε συμπλοκή μεταξύ ιδιοκτήτη κοντινού σπιτιού και οπλισμένου με μαχαίρι Ρομά διαρρήκτη.

Επενέβη άμεσα και με αυτοθυσία διέσωσε τον πολίτη, πλην όμως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε θανάσιμα, από τις μαχαιριές που δέχθηκε στα πλευρά από το δράστη. Ακολούθησε τότε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό των Ρομά όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης.

Τώρα, με την υπ΄ αριθμ. ΔΟΔΑ 0005812 ΕΞ 2018 απόφαση των κ.κ. Τόσκα και Τσακαλώτου και σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 1897/1990 «περί απονομής συντάξεως και παροχής βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας, κ.λπ.», πραγματοποιήθηκε η αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου α’ κατοικίας του ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζακλή, ύψους 101.000 ευρώ. Η εν λόγω δαπάνη θα βαρύνει με το αντίστοιχο ποσό τον κρατικό προϋπολογισμό και εντάσσεται στις πιστώσεις του υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2018.

Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε, στο Β΄ τεύχος και στο 1.889 φύλλο της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πάντως, στις 11 Απριλίου 2018, σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, επιδόθηκε Αστυνομικό Μετάλλιο μαζί με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού», στον Ανθυπαστυνόμο ε.α. Βασίλειο Μαρτζάκλη.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο και το αντίστοιχο Δίπλωμα απένειμε στους γιους του τιμώμενου αστυνομικού, Παρασκευά και Βασίλειο, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Επίσης, στην ειδική τελετή απονομής του Αστυνομικού Μεταλλίου παρέστησαν η σύζυγος, τα παιδιά, οι γονείς, τα αδέλφια, συγγενείς και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρατική αποπληρωμή στεγαστικού δανείου 101.000 ευρώ σε αστυνομικό, θύμα εγκλήματος βίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news