facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Λουίτζι Ντι Μάιο: «Απαράδεκτη» η απόρριψη του Σαβόνα

Η απόρριψη του ευρωσκεπτικιστή κθηγητή Πάολο Σαβόνα για την θέση του υπουργού Οικονομικών είναι «απαράδεκτη», δήλωσε ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή σύγκρουση θεσμών», δήλωσε ο Ντι Μάιο μέσω του Facebook. «Ποιος ο λόγος να ψηφίζει κανείς, αν αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης;»

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι εξέφρασε, από την πλευρά του, την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Ματαρέλα. «Τώρα πρέπει να σώσουμε την μεγάλη μας χώρα», είπε.

reader
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουίτζι Ντι Μάιο: «Απαράδεκτη» η απόρριψη του Σαβόνα"

Ματαρέλα: Έκανα ό, τι μπορούσα για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Χρέος μου να διαφυλάξω τις οικονομίες των Ιταλών

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε ότι ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών έχει μιλήσει υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη και ότι η επιλογή του στέλνει ένα μήνυμα για την ίδια την κυβέρνηση. Διευκρίνισε δε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τον ρόλο του εγγυητή και για τον υπουργό Οικονομικών.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε ότι έπραξε ό,τι μπορούσε για διευκολύνει τον σχηματισμό κυβέρνησης και ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο ίδιος μπλόκαρε την διαδικασία.

Οι απώλειες στις αγορές αφαίρεσαν οικονομίες από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, είπε ο Σέρτζιο Ματαρέλα προσθέτοντας ότι οφείλει να διαφυλάξει τις οικονομίες των Ιταλών.

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία, είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι θα περιμένει για να αποφασίσει εάν θα προκηρύξει νέες εκλογές και ότι θα αποφασίσει σύντομα τα επόμενα βήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ματαρέλα: Έκανα ό, τι μπορούσα για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Χρέος μου να διαφυλάξω τις οικονομίες των Ιταλών"

Ιταλία: Απέτυχε ο σχηματισμός κυβέρνησης – Έρχονται πρόωρες εκλογές

Ο καθηγητής Τζουσέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, επιβεβαίωσε ο γραμματέας του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου.

Οι προσπάθειές του, δηλαδή, απέβησαν άκαρπες και είναι πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Κατά την έξοδό του από το μέγαρο ο Κόντε δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα πλήρους συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις που με υπέδειξαν».

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματταρέλλα απέρριψε τον Πάολο Σαβόνα, τον ευρωσκεπτικιστή υποψήφιο που παρουσίασε η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πηγή του συνασπισμού των δύο κομμάτων.

Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο συνασπισμός πρέπει να είναι σε θέση να ορίσει τους υπουργούς που θέλει. Τώρα οι ψηφοφόροι έχουν και πάλι τον λόγο, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Εάν τίθενται όροι, δεν θα υπάρξει κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Απέτυχε ο σχηματισμός κυβέρνησης – Έρχονται πρόωρες εκλογές"

Πρ. Παυλόπουλος: Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία

Νέο, αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί πλήρως τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

Κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε πως οι σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας προϋποθέτουν τον σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου.

«Άρα οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων, οι οποίες ούτε αναθεωρούνται ούτε επικαιροποιούνται και είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις, πρέπει να γίνονται απ’ όλους σεβαστές» έσπευσε να τονίσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε ότι τυχόν αμφισβήτησή τους συνεπάγεται την αμφισβήτηση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά την ΑΟΖ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τη Συνθήκη του Montego Bay.

«Εμείς, οι Έλληνες, όπως έχουμε αποδείξει ιστορικώς, θεωρούμε υπαρξιακή αξία την Ελευθερία, αφού μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε και ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας» επεσήμανε, επιπλέον.

Και κατέληξε: «Γι΄ αυτό είμαστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να υπερασπισθούμε, με κάθε θυσία, το έδαφος, τα σύνορα και την κυριαρχία της πατρίδας μας, τα οποία αποτελούν συγχρόνως και έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρ. Παυλόπουλος: Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία"

Eπεισόδια σε Πατησίων και Χαριλάου Τρικούπη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε πάλι η περιοχή του Πολυτεχνείου τα ξημερώματα με ομάδες κουκουλοφόρων να επιτίθενται έναντίον των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων με πέτρες και μολότοφ.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν στη μία παρά τέταρτο και συνεχίζονταν μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών ενώ για την ασφάλεια των οδηγών και τα δύο ρεύματα της Πατησίων έκλεισαν.

Επίθεση σημειώθηκε επίσης στη Χαριλάου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Από τις επιθέσεις δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ δεν έγιναν και προσαγωγές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Eπεισόδια σε Πατησίων και Χαριλάου Τρικούπη"

Πούτιν σε ΗΠΑ: "Είστε άδικoi με την Τουρκία, όταν πουλήσαμε S-300 στην Ελλάδα δεν αντιδράσατε"

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε την Παρασκευή τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντίδραση της Ουάσιγκτον στην απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους προηγμένους πυραύλους εδάφους
αέρος S-400 από τη Ρωσία.

«Η Τουρκία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αποφάσισε να αγοράσει το πιο προηγμένο σύστημα αεροπορικής άμυνας στην κατηγορία του, το S-400. Και τι; Είναι έγκλημα αυτό;» Φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, κατά την διάρκεια συζήτησης με παγκόσμια πρακτορεία ειδήσεων στην Αγία Πετρούπολη.

«Όταν η Ελλάδα, μια άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, αγόρασε τους S-300 από εμάς δεν υπήρχε πρόβλημα. Αυτό είναι σίγουρα άδικο για την Τουρκία», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία δανείου τον περασμένο Δεκέμβριο για την παροχή συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Άγκυρα. Σύμφωνα με δήλωση του Τουρκικού υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας, δύο ομάδες S-400 θα τεθούν στην διάθεση του τουρκικού στρατού.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποστήριξε ότι το οπλικό σύστημα ήταν ασυμβίβαστο με τις άμυνες του ΝΑΤΟ, καθώς προσπάθησε να αποθαρρύνει την Άγκυρα από αμυντικές συμβάσεις με τη Ρωσία, της οποίας οι κυριότεροι κατασκευαστές όπλων βρίσκονται υπό το καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Sputnik,CNN Turk, Anadolu/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν σε ΗΠΑ: "Είστε άδικoi με την Τουρκία, όταν πουλήσαμε S-300 στην Ελλάδα δεν αντιδράσατε""

Μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρων υπόσχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εφαρμόζει ένα νέο μνημόνιο.

«Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν μιλάμε για 4ο μνημόνιο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα της χώρας, δεσμεύτηκε για την αναπροσαρμογή της φορολογίας, κάνοντας λόγο για μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις στο 25% αρχικά και στο 20% σε μία διετία, αλλά και περικοπή του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

«Αν έχουμε οποιαδήποτε υπεραπόδοση θα συζητήσουμε και για μειώσεις εισφορών» συμπλήρωσε, ανοίγοντας «παράθυρο» για αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, με φόρο 9% σε εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Μείωση των υψηλών πλεονασμάτων

Ειδική μνεία έκανε και στους στόχους για τα υψηλά πλεονάσματα, ξεκαθαρίζοντας ότι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. θα διαπραγματευτεί τη μείωση τους.

«Τα υψηλά πλεονάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας προς τους δανειστές. Εμείς θα έχουμε ως εγγύηση αξιοπιστίας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» εξήγησε.

«Δεν δεσμεύομαι για τη μείωση των στόχων, αλλά λέω ότι θα προσπαθήσω» έσπευσε να διευκρινίσει, ωστόσο.

Να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εστίασε και στο πρόβλημα της βίας, καθιστώντας αναγκαία τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. «Οι άνθρωποι αισθάνονται βαθιά ανασφαλείς, κυρίως στις υποβαθμισμένες περιοχές» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα επίσημα στοιχεία υποδηλώνουν αύξηση των ληστειών και κυρίως των «βαριών» ληστειών και δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας.

Ερωτηθείς για τον Ρουβίκωνα, εκτίμησε ότι η δράση του κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

«Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ειδική μνεία έκανε και στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, σημειώνοντας ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εκτρέφεται ένα είδος νέας τρομοκρατίας.

Ο επικεφαλής της Ν.Δ. έκανε, επιπλέον, αναφορά στην πρόσφατη επίθεση εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ξεκαθαρίζοντας ότι «η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου και αν προέρχεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη δημοκρατία

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατίας και της διάκρισης των εξουσιών.

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε πως δεν σέβεται τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας και επομένως, η συζήτηση για προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά είναι λαθεμένη.

«Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες και να ανασύρει στερεότυπα παλιών εποχών» έσπευσε να προσθέσει.

Θέλουμε ολοκληρωμένη συμφωνία για το Σκοπιανό

Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ μιας ολοκληρωμένης και συνολικής συμφωνίας, με αλλαγή του συντάγματος και απαλοιφή των αλυτρωτικών προθέσεων.

Δεσμεύτηκε, πάντως, να τοποθετηθεί ακριβέστερα μόλις υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση, ενώ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση συζητούσε την επιλογή της «Δημοκρατίας του Ίλιντεν», η οποία -κατά τον ίδιο- είναι το «erga omnes» του αλυτρωτισμού.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αποφυγής της χρήσης του όρου «Μακεδονία», δήλωσε πως «θα ήταν το ευκταίο, αλλά μάλλον δεν είναι πιθανό».

«Όχι» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να σχολιάσει τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα καταφέρει να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Ακόμη και σ’ αυτό το σενάριο, θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκληση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων» επεσήμανε.

Διευκρίνισε, όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει σ’ αυτές τις δυνάμεις και επομένως, «δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν μεγάλο συνασπισμό».

Θέλουμε ένα αποτελεσματικό δημόσιο

Σ’ άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε μνεία στη λειτουργία του δημόσιου τομέα, τασσόμενος υπέρ ενός αποτελεσματικού μηχανισμού, ο οποίος θα συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επανάλαβε την προσήλωσή του στον κανόνα του μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού

Τέλος, σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τη δημόσια συζήτηση περί αυτού, επέμεινε στην πρόταση της Ν.Δ. για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, σε συνδυασμό με το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών.

«Πρέπει να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας που κατοικούν εκτός Ελλάδος» σχολίασε ενδεικτικά και προανήγγειλε την αλλαγή του υπάρχοντος εκλογικού νόμου την επομένη των προσεχών εκλογών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρων υπόσχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης"

ΕΛΚΕΘΕ: Καθαρές οι ακτές μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2»

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον Σαρωνικό σε ό, τι αφορά τη ρύπανση από πετρελαιοειδή και σε ό,τι αφορά το θαλασσινό νερό, δήλωσε στον ρ/σ «Πρακτορείο Fm» του ΑΠΕ ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ ) Γιάννης Χατζηανέστης, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος μπορεί να κολυμπάει, όπου κολύμπαγε και πριν το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2».

Επεσήμανε δε, ότι και το υπουργείο Υγείας έχει άρει την απαγόρευση σε όλες τις περιοχές που υπήρχε. «Έχουμε στείλει την έκθεση με τα αποτελέσματα στα αρμόδια υπουργεία και κάναμε και μία παρουσίαση στη βουλή στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στις 27 Απριλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Εμείς ξεκινήσαμε τις μετρήσεις αμέσως μόλις έγινε το ατύχημα στις 18 Σεπτεμβρίου και η δουλειά μας ολοκληρώθηκε τέλη Μαρτίου. Εξετάσαμε το θαλασσινό νερό, τα ιζήματα και την οικολογική ποιότητα γενικά του Σαρωνικού, αλλά και τους θαλάσσιους οργανισμούς. Σε ό,τι αφορά το θαλασσινό νερό, που ενδιαφέρει και περισσότερο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για το κολύμπι, ήδη από το Δεκέμβριο σε όλα τα σημεία, οι συγκεντρώσεις των υδρογονανθράκων είναι φυσιολογικές» είπε.

«Δηλαδή το πρόβλημα που υπήρχε αρχικά, τους πρώτους δύο με τρεις μήνες μετά το ατύχημα στη Γλυφάδα, τον Άγιο Κοσμά και τη Σαλαμίνα, από το Δεκέμβριο και μετά δεν υπάρχει πλέον», ανέφερε ο κ. Χατζηανέστης και συμπλήρωσε ότι «πολύ μεγάλη επιβάρυνση είχε σημειωθεί στα Σελήνια και στην Κυνοσούρα της Σαλαμίνας, σε κάποιες περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, στον Άγιο Κοσμά, τη Γλυφάδα και σε μικρότερη έκταση είχε φτάσει μέχρι το Μαύρο Λιθάρι».

Οι περιοχές που εξετάστηκαν είναι όλη η ανατολική πλευρά της Σαλαμίνας και από τον Πειραιά μέχρι τα Λεγρενά, απ' όπου ελήφθησαν δείγματα από 56 σημεία. «Έχουμε πάρει δείγματα απ' όλη την παράκτια ζώνη, σε ανοιχτή θάλασσα μέχρι βάθος 92 μέτρων και πέραν αυτού έχουμε ψάξει με δύτες και ειδική βυθιζόμενη κάμερα σε βάθος από 0-20 μέτρα, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν και οπτικώς εμφανή υπολείμματα» είπε.

Τα άμεσα αντανακλαστικά και το είδος του πετρελαίου βοήθησαν στην γρήγορη απορρύπανση

Ο κ. Χατζηανέστης απαντάει και στην απορία που εκφράζει πολύς κόσμος, για το πώς καθαρίστηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο Σαρωνικός, όταν στον παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις χρειάστηκαν χρόνια, λέγοντας ότι «φαίνεται ότι σε αυτό βοήθησε ο τύπος του πετρελαίου, που ήταν βαρύ πετρέλαιο, συγκεντρώθηκε γρήγορα στις παραλίες, όπου έκανε τη ζημιά που όλοι είδαμε, αλλά από κει μπόρεσε να μαζευτεί πιο εύκολα. Φαίνεται ότι το πετρέλαιο μαζεύτηκε, δεν διασπάστηκε, γιατί οι υδρογονάνθρακες χρειάζονται μερικούς μήνες για να διασπαστούν ή ακόμη και κάποια χρόνια. Επίσης θεωρώ, ότι και η επιχείρηση καθαρισμού ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες περιπτώσεις, ακριβώς επειδή πήγε σε καίρια σημεία, που έχουν και μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΚΕΘΕ: Καθαρές οι ακτές μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2»"

Σόλτς για ελληνικό χρέος: «Όχι παράταση για 15 χρόνια - Τρία επαρκούν»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος, καθώς από τη μία πλευρά θέλει και τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά από την άλλη, δεν είναι έτοιμος να αποδεχθεί τις απαιτήσεις του Ταμείου, γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο (δηλαδή εντός Γερμανίας) το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως ακανθώδες, δεδομένου ότι το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο είχε συναινέσει στο ελληνικό δανειοδοτικό πρόγραμμα υπό τον όρο της συμμετοχής του ΔΝΤ, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung.

Με βάση τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, πλέον αυτού, μία συμμετοχή του Ταμείου θα αποτελούσε ένα ισχυρό εκπεμπόμενο μήνυμα προς τις διεθνείς χρηματαγορές, που θα χαιρέτιζαν αυτό το γεγονός ακόμη και αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, οι Ευρωπαίοι προτίθενται να συνομιλήσουν με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστιν Λαγκάρντ στο περιθώριο της συνάντησης του G7 στον Καναδά, προκειμένου να επιδιώξουν μία πιθανή προσέγγιση θέσεων.

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, και από τον επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ, να εκπονήσουν μία ανάλυση περί της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, ως τις 7 Ιουνίου. Αυτή αναμένεται να καταδείξει τι, κατά την άποψη των Ευρωπαίων, είναι αναγκαίο να γίνει ως προς το ζήτημα της παροχής ελαφρύνσεων, προκειμένου η Ελλάδα να είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτείται και πάλι μέσω των διεθνών χρηματαγορών. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μία συμφωνία στο ζήτημα του χρέους στο πλαίσιο του επομένου Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση κλιμακώνει τη διαμάχη γύρω από το θέμα της παροχής ελαφρύνσεων χρέους προς την Ελλάδα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Oλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στη συνάντηση με τους ομολόγους του των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, εξέφρασε μία σαφή άρνηση έναντι των δύο αιτημάτων που έχουν τεθεί από πλευράς του ΔΝΤ. Σύμφωνα με κύκλους από την ΕΕ, ο κ. Σολτς απέρριψε την εισήγηση περί παράτασης των χρόνων αποπληρωμής των ήδη καταβληθέντων δανειακών πιστώσεων έως και 15 επιπλέον έτη, σημειώνοντας ότι κατά την άποψη της γερμανικής πλευράς τα τρία χρόνια επαρκούν. Ο Γερμανός υπουργός αντιτάχθηκε επιπλέον στη θέση του ΔΝΤ για τη θέσπιση ενός μηχανισμού που θα συναρτά αυτόματα τις ελαφρύνσεις του χρέους με τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία της (ελληνικής) οικονομίας. Πρόκειται για μία πρόταση που αναπτύχθηκε από κοινού μεταξύ της Γαλλίας και του Ταμείου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Παντως σημειώνεται ότι θα προκύψει μία απόφαση, για το εάν τελικά το ΔΝΤ θα συμμετέχει και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ότι έως τότε «υπάρχει επαρκής χρόνος», για να συζητηθεί το θέμα. Το τρέχον τρίτο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα αναμένεται να τελειώσει στις 20 Αυγούστου, καταλήγει το ρεπορτάζ.

Η οικονομική ιστοσελίδα finanznachrichten.de σε άρθρο με τίτλο «Η Ένωση (Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών) παίρνει αποστάσεις από το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο διάσωσης» τονιζει: Ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης CDU/ CSU, αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Εκχαρντ Ρέμπεργκ, εκτιμά οτι το ΔΝΤ δεν πρέπει πλέον να πιέζεται προς μία συμμετοχή στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό FOCUS: «Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο διάσωσης εμφανίζεται ολοένα και πιο δύσκολη. Για μας το ζήτημα είναι πλέον ποιο θα είναι το τίμημα: Εάν το ΔΝΤ ζητά ακριβά αντισταθμίσματα για μία συμμετοχή του, όπως δείχνει προς το παρόν, αυτό είναι κάτι δύσκολο να το αποδεχθούμε». Στη συνέχεια ο κ. Ρέμπεργκτόνισε ότι σε μία τέτοια περίπτωση είναι καλύτερα «εάν το Ταμείο δεν συμμετέχει από μόνο του».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έως τώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών επέμενε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο οικονομικής βοήθειας, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό FOCUS, το ΔΝΤ έφερε στο τραπέζι των συνομιλιών και ως αντάλλαγμα για μία συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, να έχει τη δυνατότητα μεταβίβασης των έως τώρα δανείων που έχει έως τώρα καταβάλει προς την Ελλάδα προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM. Με βάση τα όσα ακούγονται από οικονομικούς κύκλους, με αυτόν τον τρόπο το Ταμείο θέλει να μειώσει το βάρος των τόκων προς την Ελλάδα και ταυτόχρονα να απαλλαγεί από τους κινδύνους των απωλειών, καταλήγει το δημοσίευμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόλτς για ελληνικό χρέος: «Όχι παράταση για 15 χρόνια - Τρία επαρκούν»"

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουνίου σε όλα τα ταμεία (ημερομηνίες)

Μεταξύ 30 Μαΐου και 4 Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Ιουνίου 2018.

Αναλυτικά:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις επίσης στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.

Τα ταμεία ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018.

Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα πληρωθούν τις συντάξεις την 1η Ιουνίου 2018 ημέρα Παρασκευή.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 04 Ιουνίου 2018 ημέρα Δευτέρα.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουνίου σε όλα τα ταμεία (ημερομηνίες)"

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ ντύθηκαν τουρίστες και πήγαν στη Μύκονο

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κινητοποιήθηκε από την έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται τουρίστες από λιμάνια και αεροδρόμια με μικρά πούλμαν.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ παρίσταναν τους τουρίστες, μιλώντας μόνο Αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Οι τιμές, που ζητούσαν, ήταν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα.

Έτσι, μπήκαν σε ένα τέτοιο όχημα όπου διαπίστωσαν ότι στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση, δεν είχε επαγγελματική στέγη. Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες, και παρέπεμπε σε site τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.

Επίσης, το πρωί μπήκε 4ήμερο λουκέτο σε εστιατόριο στον Τούρλο της Μυκόνου για υποτροπή.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτές της ΑΑΔΕ ντύθηκαν τουρίστες και πήγαν στη Μύκονο"

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ σε τουρκικές λίρες

Να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες, κάλεσε τους Τούρκος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα που έχει χάσει φέτος σχεδόν το 20% της αξίας του έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

«Αδελφοί μου που έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι σας. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα κάνουμε να αποτύχει αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο Ερντογάν σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Αυτή την εβδομάδα, η τουρκική λίρα υποχώρησε άνω του 2%, με τους επενδυτές να έχουν σφυροκοπήσει το νόμισμα εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να συγκρατήσει τον διψήφιο πληθωρισμό, ιδιαίτερα αφού ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν - που αυτοχαρακτηρίζεται "εχθρός των επιτοκίων" - δήλωσε ότι αναμένει να αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο επί της νομισματικής πολιτικής μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ σε τουρκικές λίρες"

Επίθεση Καμίνη σε Τσίπρα, μέσω «Καθημερινής», για τον Μπουτάρη

Μία μέρα μετά το χρίσμα που έδωσε ο πρωθυπουργός στον Γιάννη Μπουτάρη, ο δήμαρχος Αθηναίων εξαπολύει επίθεση στον κ. Τσίπρα με άρθρο του στην «Καθημερινή», με αφορμή τις δηλώσεις του για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης τον οποίο απέδωσε σε ακροδεξιούς τραμπούκους. «Ο ίδιος το γνωρίζει καλά: η τακτική του «λιντσαρίσματος» δημοσίων προσώπων έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση. Ούτε ο ίδιος προσωπικά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν ποτέ απερίφραστα αυτά τα φαινόμενα. Πάντοτε υπήρχε ένα «ναι μεν, αλλά…» που μισόκλεινε το μάτι στη βία ως δικαιολογημένη αντίδραση της κοινωνίας. Και στο κάτω-κάτω της γραφής τί υποδηλώνει ο όρος «αγανακτισμένος πολίτης»; Δεν είναι εκείνος που έχει υπερβεί κάθε όριο ανοχής απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο; Που είναι ψυχικά έτοιμος από αντίπαλος να μετατραπεί σε εχθρό έτοιμο να αφανίσει αυτόν που βλέπει απέναντί του;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Αναλυτικά το ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Παρεμβαίνοντας ακαριαία, μέσω twitter, στη συζήτηση που μόλις είχε ανοίξει για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι «αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο….δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος… είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι……». Να λοιπόν μια εύλογη και ξεκάθαρη ερμηνεία της επίθεσης! ‘Ελα όμως που οι «ακροδεξιοί τραμπούκοι» είναι στην πραγματικότητα κάποιοι νεαροί, σχεδόν σχολιαρόπαιδα, που μυξόκλαιγαν στο δικαστήριο ζητώντας γονυπετείς συγγνώμη! Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν είναι: από πού άντλησαν τα παιδιά αυτά την πεποίθηση ότι δικαιούνται ατιμωρητί να χτυπούν και να προπηλακίζουν δημοσίως τον δήμαρχο της πόλης τους; Φταίει μήπως η ακροδεξιά παράδοση της Θεσσαλονίκης; Η συλλογική μας παραζάλη λόγω της κρίσης; Ο φανατισμός για το Μακεδονικό; Οι δηλώσεις του Μπουτάρη για τα εθνικά θέματα; Ο εμφύλιος; Η δικτατορία; Ο οθωμανικός ζυγός; Το βαλκάνιο αίμα που έχει λυμένο το ζωνάρι του για καυγά; Η απάντηση είναι, ότι όλα αυτά μπορεί να εξηγούν τη ροπή μιας κοινωνίας στην έξαψη των πολιτικών παθών, δεν αρκούν όμως για να μετατρέψουν μια χούφτα ανώριμων νεαρών σε όχλο έτοιμο να λιντσάρει τον δήμαρχο. Την απάντηση μας την έδωσε άθελά του ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σαν να τον προδίδει το υποσυνείδητό του όταν αψυχολόγητα αντιδιαστέλλει τους «αγανακτισμένους» με τους τραμπούκους. Φυσικά, αυτά δεν ταυτίζονται. ‘Ομως ο ίδιος το γνωρίζει καλά: η τακτική του «λιντσαρίσματος» δημοσίων προσώπων έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση. Ούτε ο ίδιος προσωπικά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν ποτέ απερίφραστα αυτά τα φαινόμενα. Πάντοτε υπήρχε ένα «ναι μεν, αλλά…» που μισόκλεινε το μάτι στη βία ως δικαιολογημένη αντίδραση της κοινωνίας. Και στο κάτω-κάτω της γραφής τί υποδηλώνει ο όρος «αγανακτισμένος πολίτης»; Δεν είναι εκείνος που έχει υπερβεί κάθε όριο ανοχής απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο; Που είναι ψυχικά έτοιμος από αντίπαλος να μετατραπεί σε εχθρό έτοιμο να αφανίσει αυτόν που βλέπει απέναντί του;

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Καμίνη σε Τσίπρα, μέσω «Καθημερινής», για τον Μπουτάρη"

Τουρκία: Συνέλαβαν 26 φερόμενους ως «Γκιουλενιστές» πριν περάσουν στην Ελλάδα

Στη σύλληψη 26 Τούρκων, που φέρονται ως ύποπτοι για σχέσεις με τους Γκιουλενιστές προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, που υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση έγινε λίγο πριν μπουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, οι αξιωματικοί της προστασίας συνόρων συνέλαβαν τους 26 ανθρώπους που είχαν χωριστεί σε έξι αυτοκίνητα, την ώρα που διέσχιζαν το χωριό Doyran, κοντά στον ποταμό του Έβρου, που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι τουρκικές αρχές έκαναν έρευνα στα αυτοκίνητα. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν παιδιά, δάσκαλοι που έχουν εκδιωχθεί και πρώην αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας.

Το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί την οργάνωση FETO, υπό την ηγεσία του Γκιουλέν ότι ευθύνεται για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Συνέλαβαν 26 φερόμενους ως «Γκιουλενιστές» πριν περάσουν στην Ελλάδα"

Οι προϋποθέσεις για να δικαιούστε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Αν και η απόφαση ελήφθη, ωστόσο καθυστερήσεις παρατηρούνται στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για πρόγραμμα διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2018- 2019, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που θα χορηγήσει ο Οργανισμός.
Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, με επιδότηση διακοπών εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ και καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές υπέρ της τέως Εργατικής Εστίας, ανέργων εγγεγραμμένων στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, και των οικογενειών τους, περιόδου 2018-2019 με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, εντάσσεται στα πλαίσια του κοινωνικού σκοπού του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής, για την πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού συμπεριλαμβανομένης και της ψυχαγωγίας των τέκνων τους.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους-ωφελούμενους, τα κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή τους, η κατάρτιση μητρώου δικαιούχων-ωφελουμένων, η διάρκεια του προγράμματος, το ύψος της επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων παροχών και η κατάρτιση μητρώου παροχών, η διαδικασία ελέγχου, η αποπληρωμή του προγράμματος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση της απόφασης αυτής, θα καθοριστούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ και θα γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους με δημόσια πρόσκληση της Διοικήτριας του Οργανισμού το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η απόφαση ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την προκήρυξη του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ και το άνοιγμα των αιτήσεων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

  • πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:

  1. δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα (μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα)
  2. δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 – 18 ετών,
  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18-24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα τους,
  • οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς,
  • οι συνοδοί ΑμεΑ.
Τα ωφελούμενα μέλη δηλώνονται από τους δικαιούχους στην αίτησή τους.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος ωφελούμενος:

  1. δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα.
  2. δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Τρόπος επιλογής των δικαιούχων – Μητρώο Δικαιούχων και Ωφελουμένων – Πίνακας Αποκλειομένων
Για την επιλογή των δικαιούχων στο πρόγραμμα ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

  • υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής κατά τις ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση
  • ελέγχεται αν οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, αν είναι δηλαδή δικαιούχοι της παροχής, και ελέγχονται και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ωφελουμένων που δήλωσαν στην αίτησή τους
  • μοριοδοτούνται συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων (εισόδημα, αριθμός ανηλίκων τέκνων, αριθμός ημερών ασφάλισης, χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας)
  • καταρτίζεται Μητρώο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής (Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων). Στο Μητρώο αποτυπώνεται η σειρά κατάταξης των δικαιούχων με βάση τον αριθμό μορίων που συγκέντρωσαν
  • από τους δικαιούχους του Μητρώου επιλέγονται αυτοί που συγκεντρώνουν την υψηλότερη μοριοδότηση, μέχρι να συμπληρωθεί οι αριθμός των δικαιούχων - ωφελουμένων που προβλέπεται στη Δημόσια Πρόσκληση
  • για τους επιλεγέντες δικαιούχους και τα ωφελούμενα μέλη τους που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής εκδίδεται ηλεκτρονική Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ο αριθμός της οποίας αποτυπώνεται στο Μητρώο Δικαιούχων-Ωφελουμένων
  • για τους ενδιαφερόμενους που υποβάλλουν αίτηση χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής καταρτίζεται ξεχωριστός πίνακας, ο Πίνακας Αποκλειομένων.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι προϋποθέσεις για να δικαιούστε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ"

Η Eurovision 2019 ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σε Κύπρο ή Αυστρία

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας. Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Eurovision 2019 ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σε Κύπρο ή Αυστρία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news