facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Μυτιλήνη: Απομακρύνθηκαν αλλοδαποί που είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος του οδικού δικτύου Μυτιλήνης – Θερμής, ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης και πλέον, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΑΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Απομακρύνθηκαν αλλοδαποί που είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος"

«Εκβίαζαν εμένα και τον σύζυγό μου» -Τι είπε η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού που φέρεται να εμπλέκεται στη μαφία των φαρμάκων

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία της η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων και κατηγορείται για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.

Η ίδια απολογούμενη αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το κύκλωμα και πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της, αν και φέρεται να ομολόγησε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις, οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου.

Ωστόσο, όπως είπε, για αυτές τις συνταγογραφήσεις δεν έλαβε ανταλλάγματα, αλλά το έκανε γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της -ακόμη και με όπλο- από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του».

Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές όμως συνεχίζονταν και έτσι αποφάσισε να εξαφανιστεί για να χάσει τα ίχνη της το πρόσωπο που την εκβίαζε, το οποίο δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε.

Η γιατρός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Παγκρατίου, μετά από έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εκβίαζαν εμένα και τον σύζυγό μου» -Τι είπε η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού που φέρεται να εμπλέκεται στη μαφία των φαρμάκων "

Εικόνες χάους στη Λέσβο -Εκατοντάδες πρόσφυγες «απέδρασαν» από τη Μόρια [εικόνες & βίντεο]

Περίπου 300 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ εγκατέλειψαν σήμερα, Σάββατο, τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο.
Ακόμη, περίπου 120 από τους αιτούντες άσυλο, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου.
Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν  την είσοδό τους στην πόλη.
Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους απο το νησί για λόγους ασφαλείας.
Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη.
Να σημειωθεί πως χτες, Παρασκευή, υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο χώρο του ΚΥΤ Μόριας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεταξύ μεταναστών και γρήγορα γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε 6 τουλάχιστον τραυματίες.

Βίντεο: lesvosnews.gr
Οι μετανάστες μετέφεραν με κουβέρτες (βίντεο) τους τραυματίες σε ΙΧ αυτοκίνητα για να τους οδηγήσουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν αμέσως στην περιοχή μετέφεραν 4 τραυματίες.
Με την επέμβαση της αστυνομίας επανήλθε η τάξη έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, ωστόσο τα άγρια επεισόδια οδήγησε στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλου.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)/ Φωτογραφίες: lesvospost.com
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εικόνες χάους στη Λέσβο -Εκατοντάδες πρόσφυγες «απέδρασαν» από τη Μόρια [εικόνες & βίντεο] "

Πέραμα: Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει πως δέχθηκε η αντιφασιστική οργάνωση ΟΡΜΑ, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στους δρόμους του Περάματος, σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία συνδικαλίζονται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 22 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και μελών της ΟΡΜΑ. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, ομάδα πολιτών έχει συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται οι προσαχθέντες.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εγκληματική επίθεση τραμπούκων», η οποία «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νεοναζιστικών επιθέσεων στην περιοχή, και συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά από την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες εναντίον του Η. Κασιδιάρη».

«Το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά. Ο αγώνας για την αναχαίτιση του νεοναζισμού και της φασιστικής, εγκληματικής δράσης των δολοφόνων της Χ.Α. πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής» καταλήγει το κυβερνόν κόμμα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέραμα: Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής"

Θεσσαλονίκη: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μπλοκάρει σε αυτοκίνητα που κλείνουν τη ΛΕΑ-Βίντεο

Οργή προκαλεί το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media και δείχνει τον εγκλωβισμό ενός ασθενοφόρου που δεν μπορούσε να περάσει από τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, επειδή δεκάδες ανεγκέφαλοι οδηγοί την είχαν αποκλείσει.

Όπως πολύ σωστά αναφέρει σε σχόλιό του ο διασώστης του ΕΚΑΒ "Γι' αυτό δεν πρέπει να μπαίνουμε στη ΛΕΑ!!!!! Πότε θα το καταλάβουμε αυτό??? Η ΛΕΑ είναι για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε αυτόν που περιμένει τη βοήθεια και αυτή αργεί να φτάσει...."

Το περιστατικό συνέβη στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης την περασμένη Τετάρτη, ενώ αναρτήθηκε στα social media την Παρασκευή. Το βίντεο δείχνει την ουρά που σχηματίστηκε στη συμβολή του περιφερειακού με την Εγνατία, καθώς στο σημείο βρίσκονταν πρόσφυγες και μετανάστες της δομής φιλοξενίας Διαβατών, που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Λόγω της διαμαρτυρίας, ο δρόμος ήταν κλειστός. Ωστόσο, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσπαθούσε να περάσει από το σημείο για να παραλάβει ασθενή που αντιμετώπιζε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας.

Όμως η αποστολή του ασθενοφόρου ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι, καθώς οι οδηγοί είχαν καταλάβει τη ΛΕΑ και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν.

Αν και το ασθενοφόρο είχε ενεργοποιήσει τη σειρήνα, τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά, αφού όλη η λωρίδα ήταν γεμάτη από μεγάλα οχήματα.

Για να τα καταφέρει, ο οδηγός του ασθενοφόρου έκανε έναν απίστευτο ελιγμό, περνώντας από φορτηγά, προκειμένου να εκτελέσει την αποστολή του το ταχύτερο δυνατό.

«Το πρόβλημα μα την αποκλεισμένη ΛΕΑ είναι σχεδόν μόνιμο και άλυτο θα έλεγα. Σχεδόν πάντα όταν καλούμαστε να επέμβουμε σε περιστατικό και πρέπει να διέλθουμε εθνικό δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οχήματα που χρησιμοποιούν αδικαιολόγητα της συγκεκριμένη λωρίδα», εξηγεί χαρακτηριστικά ο διασώστης του ΕΚΑΒ, στο ekabnews.gr.



Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μπλοκάρει σε αυτοκίνητα που κλείνουν τη ΛΕΑ-Βίντεο"

Οργή Καμίνη για αφίσες που στοχοποιούν τη Μιμή Ντενίση στο Πεδίον του Άρεως

Την αγανάκτησή του εξέφρασε μέσω twitter ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης για τις αφίσες που αναρτήθηκαν γύρω από το Πεδίον του Άρεως και στοχοποιούν κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμίνη, ανάμεσα σε αυτούς είναι και η γνωστή ηθοποιός, Μιμή Ντενίση, η οποία έχει κινητοποιηθεί μαζί με τον δήμο, ενάντια στη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν αυτή τη χυδαία ενέργεια.

«Αφίσες ντροπής αναρτήθηκαν γύρω από το Πεδίον του Άρεως. Στοχοποιούν κατοίκους της περιοχής, όπως τη Μιμή Ντενίση, που έχουν κινητοποιηθεί μαζί μας, ενάντια στη διακίνηση & χρήση ναρκωτικών. Οι αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν αμέσως αυτή τη χυδαία ενέργεια επικήρυξης ενός πολίτη».



kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Καμίνη για αφίσες που στοχοποιούν τη Μιμή Ντενίση στο Πεδίον του Άρεως"

Ιρλανδία: Με 68% οι Ιρλανδοί ψηφίζουν «Ναι» στην νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Οι Ιρλανδοί ψήφισαν με ποσοστό 68% υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων και της κατάργησης της 8ης τροπολογίας, σύμφωνα με exit poll που δημοσιεύτηκε μετά το κλείσιμο της κάλπης στο ιστορικό δημοψήφισμα που διεξήχθη την Παρασκευή.

Οι περίπου 3,5 εκατομμύρια Ιρλανδοί ψηφοφόροι σε αυτή τη συντηρητική, καθολική χώρα, ρωτήθηκαν αν επιθυμούν την κατάργηση αυτής της τροπολογίας, που υιοθετήθηκε το 1983 και απαγόρευε τις αμβλώσεις και παραμένει μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το exit poll που διενήργησε το ινστιτούτο Ipsos / MRBI για λογαριασμό της εφημερίδας Irish Times με δείγμα 4.000 ψηφοφόρους σε 160 εκλογικά κέντρα, σε κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας, το «Ναι» συγκεντρώνει με 68% έναντι του «Όχι» με 32%.

Ένα δεύτερο exit poll αναμένεται να δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιρλανδία: Με 68% οι Ιρλανδοί ψηφίζουν «Ναι» στην νομιμοποίηση των αμβλώσεων"

Spiegel: «Σε σύγκριση με την Ιταλία, η ελληνική κρίση ήταν ένα τίποτα»

Επειδή Λέγκα και Πέντε Αστέρια δεν μπορούν να συμφωνήσουν στις απαραίτητες περικοπές για να αποπληρώσουν το ιταλικό χρέος που ανέρχεται στα 250 δις ευρώ, ζητούν την διαγραφή του, παρατηρεί το Spiegel Online και προσθέτει: «Σε σύγκριση με την Ιταλία, η ελληνική κρίση ήταν ένα τίποτα. Η Ιταλία είναι η τρίτη σε ισχύ οικονομία της ευρωζώνης, στην οποία αντιστοιχεί το 25% του συνολικού χρέους της ζώνης του ευρώ. Σε περίπτωση που οι Ιταλοί σταματήσουν να εξυπηρετούν το χρέος της χώρας τότε αυτό θα σημάνει το τέλος του ευρώ και η Γερμανία θα χάσει ότι έδωσε μέχρι σήμερα για τη σωτηρία του.

Ο άνθρωπος που έβαλε στο χέρι της Ρώμης το περίστροφο, με το οποίο απειλεί τώρα την ευρωζώνη βρίσκεται στην Φρανκφούρτη. Οι Ιταλοί θυμούνται πολύ καλά την υπόσχεση του Μάριο Ντράγκι ότι θα κάνει τα πάντα για τη σωτηρία του ευρώ. Whatever it takes! Τα ιταλικά ομόλογα στα υπόγεια της ΕΚΤ ανέρχονται σε 390 δις. Στην Φρανκφούρτη δεν απομένει πια τίποτα άλλο από το να συνεχίσει την γνωστή πολιτική της, μιας και κάθε σημαντική αύξηση του βασικού επιτοκίου θα οδηγούσε το ιταλικό δημόσιο πιο κοντά στην πτώχευση».

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Spiegel: «Σε σύγκριση με την Ιταλία, η ελληνική κρίση ήταν ένα τίποτα»"

«Πεδίο μάχης» με μολότοφ τη νύχτα η Πατησίων

Για δύο περίπου ώρες παρέμεινε κλειστή μετά τα μεσάνυχτα η οδός Πατησίων λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν για ένα ακόμη βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, με το σημείο να θυμίζει πεδίο μάχης.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πεδίο μάχης» με μολότοφ τη νύχτα η Πατησίων"

Οι συντάξεις στην «πρέσα» έως το 2060 – Στα 64 και 69 τα όρια ηλικίας

Μνημόνιο διαρκείας με μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στα όρια ηλικίας για μια περίοδο 45 ετών, που ξεκινά από το 2016 και εκτείνεται ως το 2060, αποκαλύπτει η απόρρητη μελέτη για την πορεία του ασφαλιστικού μετά τους νόμους (4336, 4387 και 4472) που ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Η νέα μελέτη 47 σελίδων του 2018 είναι προς το παρόν απόρρητη. Εκπονήθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και φυλάσσεται στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, ενώ έχει ήδη παραδοθεί σε αρμόδιους παράγοντες της Κομισιόν.
Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής την εξασφάλισε κατ’ αποκλειστικότητα και τη δημοσιεύει ολόκληρη.

Βόμβα…

Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα εφαρμοστούν «μέχρι κεραίας» και επιπρόσθετα θα υπάρχουν νέες αλλαγές και στα όρια ηλικίας που αυξάνονται προοδευτικά από το 2021 και μετά. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τους πίνακες της απόρρητης μελέτης:
1. Είναι αδιαπραγμάτευτη η μείωση 18% από τον Δεκέμβριο του 2018 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης λαμβάνεται ως δεδομένο ότι δεν θα δοθεί καμία αύξηση για μια 10ετία τουλάχιστον σε όσους παλαιούς συνταξιούχους μένει υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς μετά τη μείωση κατά 18%.
2. Ερχεται αυτόματη αύξηση ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη από το 2021 και μετά. Προοδευτικά (μετά το 2035) η αύξηση σε σχέση με τα σημερινά όρια ηλικίας φτάνει στα 5 έτη. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν θα έρθει απότομα, αλλά θα είναι προοδευτική. Ανά τρία χρόνια, με πρώτη εφαρμογή από την 1/1/2021, οι ηλικίες συνταξιοδότησης, είτε για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη, θα αναπροσαρμόζονται όχι με νόμο, αλλά με βάση το πόσο ανεβαίνει η ηλικία επιβίωσης για τους άνω των 65 ετών. Η ηλικία που θα βγαίνουμε στη σύνταξη δηλαδή συνδέεται με το προσδόκιμο ζωής! Στο αυθεντικό αγγλικό κείμενο της μελέτης η αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας (σ.σ.: που έχει νομοθετηθεί ήδη από το 2010 με το νόμο 3863 και επικαιροποιήθηκε το 2015 με το νόμο 4336 και το τρίτο Μνημόνιο) αναφέρεται: «the legislation stipulates a retirement age increase mechanism from year 2021 onwards, that will adjust the retirement age in line with life expectancy every three years». Δηλαδή, «η νομοθεσία προβλέπει ότι η ηλικία συνταξιοδότησης συνδέεται από το 2021 και ανά τριετία, με το προσδόκιμο ζωής».
3. Η έξοδος για πλήρη σύνταξη με 15 ως 20 έτη ασφάλισης από το 67ο έτος ανεβαίνει ως το 69ο έτος μετά το 2021 και εκτινάσσεται στο 72ο έτος από το 2040 και μετά.
4. Η σύνταξη με 40 χρόνια εισφορών ανεβαίνει στο 64ο έτος από το 2021 ως το 2030 και φτάνει στα 66 από το 2040 και μετά.
5. Ερχεται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και μάλιστα ταχέως, εντός της επόμενης διετίας. Η πρόωρη σύνταξη από το 62ο έτος περνάει στο 64ο έτος σταδιακά και προοδευτικά (με τις ανά 3 χρόνια αλλαγές ορίων) από το 2021 και μετά.

Παλαιές συντάξεις

Το μεγάλο σοκ αποκαλύπτεται στα ποσά συντάξεων, παλιών και νέων.
Οι περικοπές που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2018 στους παλαιούς συνταξιούχους είναι το ένα κομμάτι και οι μειώσεις στις νέες συντάξεις (για αιτήσεις μετά το νόμο Κατρούγκαλου) είναι το δεύτερο.
Στο μεν πρώτο τμήμα των περικοπών, η απόρρητη μελέτη που αναλύει επίσημα και για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν τι θα συμβεί πραγματικά στις συντάξεις με τους ψηφισμένους μέχρι σήμερα νόμους της κυβέρνησης, αναφέρει ότι:
  • Οι κύριες συντάξεις όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 12/5/2016, επανυπολογίζονται και έχουν: α) την εθνική σύνταξη, β) την ανταποδοτική σύνταξη και γ) την προσωπική διαφορά, δηλαδή το ποσό της διαφοράς σε σχέση με τη σύνταξη που παίρνουν σήμερα. Από την 1/1/2019 (σ.σ.: δηλαδή από τη σύνταξη που πληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2018) η προσωπική διαφορά καταργείται είτε ολοσχερώς είτε εν μέρει. Θα χάσουν όλο το ποσό όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά έως 18% στη νέα σύνταξη, ενώ όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά άνω του 18% θα έχουν μείωση της σύνταξης μέχρι 18%. Το υπόλοιπο της διαφοράς που απομένει συμψηφίζεται με αυξήσεις που νομοθετικά έχουν προβλεφθεί να αρχίσουν να δίδονται από το 2023 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας συνταξιούχος έχει σήμερα 1.100 ευρώ και με τον επανυπολογισμό η σύνταξη βγαίνει στα 800 ευρώ, έχει θετική προσωπική διαφορά 300 ευρώ ή ότι η νέα σύνταξη είναι κατά 27% μεγαλύτερη από την παλιά. Τον Δεκέμβριο του 2018 θα έχει μείωση κατά 18% ήτοι κατά 198 ευρώ και η σύνταξη θα μειωθεί στα 902 ευρώ. Ομως, το υπόλοιπο της διαφοράς από τα 800 ως τα 902 ευρώ (δηλαδή τα 102 ευρώ που θα παίρνει), θα συμψηφιστεί με τις αυξήσεις που θα δοθούν από το 2023 και μετά. Στην πράξη, αν δοθούν 20 ευρώ αύξησης, ο εν λόγω συνταξιούχος θα πάρει μηδέν γιατί αυτά τα 20 ευρώ θα συμψηφιστούν με τα 102 ευρώ της νέας προσωπικής διαφοράς, η οποία θα μειωθεί ισόποσα με την αύξηση. Στα 102 ευρώ δηλαδή θα έχει 82 ευρώ προσωπική διαφορά και 20 ευρώ αύξηση. Αν το 2024 ξαναδοθεί αύξηση 20 ευρώ, τότε θα έχει 62 ευρώ προσωπική διαφορά και 40 ευρώ από αυξήσεις. Οταν μηδενιστεί η προσωπική διαφορά, θα έχει πραγματική αύξηση στη σύνταξη. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί για μια 10ετία τουλάχιστον.
  • Οι επικουρικές συντάξεις που έχουν άθροισμα με τις κύριες κάτω των 1.300 ευρώ, επανυπολογίζονται και εφόσον το νέο ποσό είναι μικρότερο, τότε επιβάλλεται μείωση ως 18%.
  • Δεν επανυπολογίζονται οι επικουρικές όσων είχαν άθροισμα συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ καθώς τα ποσά των επικουρικών για αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ.: περίπου 330.000 συνταξιούχοι) επανυπολογίστηκαν ήδη από 1/6/2016 και μειώθηκαν σημαντικά. Ωστόσο αν ο επανυπολογισμός που έγινε σε αυτές τις επικουρικές «κατέβασε» το μικτό άθροισμα κάτω από τα 1.300 ευρώ, προβλέφθηκε μια προσωρινή προσωπική διαφορά και η μείωση κάτω των 1.300 ευρώ δεν εφαρμόστηκε. Αυτή η προστασία εξαλείφεται τώρα και όσοι έχουν προσωπική διαφορά θα τη χάσουν από την επικουρική του Ιανουαρίου του 2019.

Στους… νέους

Το δεύτερο σκέλος των περικοπών αφορά στους νέους συνταξιούχους που θα υποβάλουν αίτηση από 13/5/2016 και μετά.
Εδώ οι μετρήσεις της μελέτης δείχνουν εξαφάνιση των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ εντός διετίας καθώς η συνολική αναπλήρωση από κύρια και επικουρική σύνταξη πέφτει κάτω και από το 59% του μισθού (σ.σ.: συντάξιμες αποδοχές). Το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις από 65% που είναι σήμερα υποχωρεί στο 54% του μισθού το 2020,στο 49% το 2030 και στο 44% το 2040!
Στις επικουρικές η αναπλήρωση πέφτει στο 10% με 12%, με τις νέες κιόλας συντάξεις, που υπολογίζονται για όσους υπέβαλαν αίτηση από την 1/1/2015 και μετά.
Το σοκ δεν έχει φανεί ακόμη καθώς είναι σε λίστα αναμονής πάνω από 110.000 νέες επικουρικές συντάξεις από το 2015 και μετά.
Η συνολική αναπλήρωση μισθού από σύνταξη (σύμφωνα με τον πίνακα 10 της μελέτης) εξελίσσεται για κύριες και επικουρικές συντάξεις ως εξής:
  • Στο 77% μέχρι το 2016.
  • Στο 64% μέχρι το 2020.
  • Στο 59% μέχρι το 2030.
  • Στο 54% μέχρι το 2040
  • Στο 47% μέχρι το 2050.
  • Στο 43% μέχρι το 2060.
Οι δείκτες αναπλήρωσης συνδυάζονται με μια μέση διάρκεια εισφορών για σύνταξη που θα φτάσει στα 37,8 έτη από 31 έτη σήμερα για τους άνδρες και στα 37,1 έτη από 29 έτη που είναι σήμερα για τις γυναίκες.
Στην τσέπη των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων που προγραμματίζουν σύνταξη μετά το νόμο Κατρούγκαλου, οι δείκτες αναπλήρωσης «τους λένε να συντομεύουν» γιατί όσο αργότερα αποχωρήσουν τόσο λιγότερα θα πάρουν! Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με μισθό 1.350 ευρώ:
  • Με αποχώρηση το 2016 (πριν από τα μέτρα) παίρνει σήμερα 1.039 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη.
  • Το 2020 θα πάρει 864 ευρώ από κύρια και επικουρική.
  • Το 2030 θα πάρει 796 ευρώ.
  • Το 2040 θα έχει 729 ευρώ.

Μειώνουν τις δαπάνες στο 13,4% του ΑΕΠ

Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί γίνονται αυτά στο ασφαλιστικό» βρίσκεται στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά και είναι η συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών στα επίπεδα των χωρών της ευρωζώνης.
Η Γερμανία δαπανά το 8%-9% του ΑΕΠ της για τις συντάξεις, ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι κοντά στο 13%. Στην Ελλάδα οι δαπάνες έφτασαν στο 17,3% του ΑΕΠ το 2016 και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα που πήρε και εφαρμόζει πάει τη δαπάνη στο 13,4% το 2020, δηλαδή την κατεβάζει 3,9 μονάδες, που σημαίνει απώλεια άνω των 7 δισ. ευρώ για τους συνταξιούχους. Μετά το 2020 η δαπάνη πέφτει πιο κάτω, στο 12,9% του ΑΕΠ.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει «γενοκτονία» ασφαλισμένων και οι «ξένοι» και η τρόικα της λένε «μπράβο», γιατί τους βολεύει, αλλά δεν της λένε ότι θα πρέπει να βελτιώσει και την κοινωνική διάσταση του ασφαλιστικού, δηλαδή μια χαμηλή σύνταξη, των 600 ευρώ, να μην έχει και φόρους και υψηλό ΕΝΦΙΑ και εισφορές και «φακελάκια» στην περίθαλψη, αλλά να είναι απαλλαγμένη από τα χαράτσια του κράτους.
Για να φτάσουμε σε επίπεδα Γερμανίας, το ελληνικό κράτος θα πρέπει να σταματήσει το σκάνδαλο με τις διαρκείς περικοπές και να αλλάξει τους κακούς νόμους δίνοντας ως μοναδικό κίνητρο ασφάλισης μια καλή σύνταξη, έστω και στα βαθιά γεράματα των σημερινών 50άρηδων και 30άρηδων. Αλλιώς θα έχει συμβάλει σε μια πρωτοφανή γενοκτονία των πιο παραγωγικών ηλικιών της χώρας.
eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι συντάξεις στην «πρέσα» έως το 2060 – Στα 64 και 69 τα όρια ηλικίας"

«Σφάχτηκαν» στον αέρα Ρωμανιάς-Αυλωνίτου: «Είσαι ο άρχοντας της πατάτας!»

Μόνο... «ξύλο» δεν έπαιξαν στον τηλεοπτικό αέρα ο πρώην Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά που διεξήχθη σε άκρως εκρηκτικούς τόνους.

Πριν ξεσπάσει ο τρικούβερτος καυγάς, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Ειδικότερα, ο Γιώργος Ρωμανιάς αναφέρονταν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί προαπαιτούμενο της «καθαρής εξόδου» η μείωση των συντάξεων.

Κάποια στιγμή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, τον διέκοψε με αποτέλεσμα ο ίδιος να γίνει έξαλλος.

«Μη με διακόπτεις! Σε παρακαλώ, είσαι περιορισμένων γνώσεων κι έχεις το θράσος όταν μιλά ο άλλος να παρεμβαίνεις και να πετάς πατάτες! Αυτό κάνεις! Έχεις περιορισμένς γνώσεις, επιφανειακές γνώσεις, δεν ξέρεις τίποτα σε βάθος και θες την ώρα που μιλάει ο άλλος να πετάς την πατάτα σου! Να μάθεις να ακούς όταν μιλάει ο άλλος», έλεγε σε άκρως υψηλούς τόνους ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Την ώρα που μιλούσε ο εργατολόγος, απαντούσε φυσικά ταυτόχρονα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον ψεύτη και υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει για να μην μειωθούν οι συντάξεις, κάτι που ο Γιώργος Ρωμανιάς χαρακτήρισε «κουραφέξαλα»!

Μάλιστα, στην συνέχεια την αποκάλεσε «άρχοντα της πατάτας»!

Δείτε τον καυγά που κράτησε αρκετά λεπτά στον αέρα του ΣΚΑΙ



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σφάχτηκαν» στον αέρα Ρωμανιάς-Αυλωνίτου: «Είσαι ο άρχοντας της πατάτας!»"

Βρούτσης: Στα 31,9 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

«Στα 31,9 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 585 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η “περιβόητη” ρύθμιση των 100 δόσεων και ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων απέτυχαν παταγωδώς!»: αυτό υποστηρίζει, σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την έκδοση της 1ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ (Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), έτους 2018.

Αναλυτικά, «ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.216.873 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία συνολικού ύψους 31.869 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 585 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, συγκριτικά με το 2014, έχουν αυξηθεί κατά 131 %. Δηλαδή, από τα 13.767 εκατ. ευρώ το 2014, εκτινάχθηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 31.869 εκατ. ευρώ στο τέλος του Μαρτίου 2018», σημειώνει ο κ. Βρούτσης και προσθέτει:

«Επιπλέον, τα στοιχεία του ΚΕΑΟ αποκαλύπτουν ότι η πολυδιαφημισμένη εξαγγελία των 100 δόσεων (Ν.4321/2015), που χρησιμοποίησαν -ως προεκλογική σημαία- οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέτυχε παταγωδώς! Έτσι, από τους συνολικά 1.216.873 οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, ενεργοί με βάση τη ρύθμιση είναι μόλις οι 27.191! Την ίδια στιγμή, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων (Ν.4469/2017), η δεύτερη πολλά υποσχόμενη και πολυδιαφημισμένη ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει επίσης αποτύχει. Μέσα σε 1 χρόνο λειτουργίας της, έχουν υποβληθεί μόνο 724 αιτήσεις -συνολικού ύψους 71 εκατ. ευρώ- και έχουν διεκπεραιωθεί λιγότερες από 30.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν στην πράξη, μέσα από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ΚΕΑΟ, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υπέρογκες υποχρεώσεις τους. Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ρεαλιστικής, υπεύθυνης και αναπτυξιακής, που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, στη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, καθώς και στην αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών», ζητά ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Στα 31,9 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία"

Ετοιμάζονται νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τη Μακεδονία -Στις 6 Ιουνίου

Με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις.

Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οπως δηλώνουν τους έχουν ζητήσει «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας».

Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.

«Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους» αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και «ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ετοιμάζονται νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τη Μακεδονία -Στις 6 Ιουνίου "

Βρυξέλλες προς Αθήνα: Τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα μέχρι τις 14 Ιουνίου

Διορία έως τις 14 Ιουνίου δίνουν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση για ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτουμένων, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group, και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Κοινοτικός αξιωματούχος που μίλησε στον Τύπο τόνισε πως την ίδια ημέρα οι θεσμοί θα δομήσουν και μια έκθεση βιωσιμότητας του χρέους (DSA), έτσι ώστε να αποτελέσει τη βάση ενός βιώσιμου πακέτου για την Ελλάδα. Αν και ο αξιωματούχος δεν συνέδεσε ευθέως την DSA με την σύναψη ενός προγράμματος της Ελλάδας με το ΔΝΤ, η έκθεση θα στοχεύει στο αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, ώστε τα μέτρα μείωσης του αφορολόγητου, που έχουν θεσπιστεί για το 2020, να μην μεταφερθούν στο 2019.

Αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο αξιωματούχος εκτίμησε πως η Ελλάδα θα πιάσει τον στόχο του 3,5% τόσο το 2018-2019 όσο και τα επόμενα έτη. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει όμως η μη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας πως υπάρχει ένα δισ. ακόμα από τα κονδύλια της τρίτης αξιολόγησς, που δεν έχει αποδεσμευθεί. Οι θεσμοί αναμένουν να καλύψει η Ελλάδα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της μέχρι τις 15 Ιουνίου, αλλιώς τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στο ταμείο του ESM.

Στην μεταπρογραμματική επιτήρηση της χώρας, ο αξιωματούχος δεν άνοιξε τα χαρτιά του, λέγοντας πως ναι μεν η επιτήρηση δεν θα είναι ένα νέο πρόγραμμα, “αλλά δεν θα αποτελεί και λευκή επιταγή”.

Μεγάλα προβλήματα δημιουργήσαν στο παρελθόν οι συλλογικές συμβάσεις για τον αξιωματούχο, καθώς πριν απο το 2009 το επιπλέον κόστος στην οικονομία οδήγησε σε μεγαλύτερη ανεργία και μικρότερη παραγωγικότητα. Οι θεσμοί εξετάζουν το ενδέχομενο επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με προιπόθεση όμως πως το νέο σύστημα δεν θα εγκλωβίζει την οικονομία μόνο σε αυξήσεις μισθών.

Τέλος, για τον κατώτατο μισθό, ο αξιωματούχος εκτιμά πως σε κάποια φάση θα γίνουν αυξήσεις, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το πότε και πόσο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες προς Αθήνα: Τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα μέχρι τις 14 Ιουνίου"

Δεν έχουμε επίλυση των θεμάτων, είπε ο Νίμιτς: Νέα προσπάθεια των δύο ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες (video)

Τα θέματα μεταξύ των δύο κρατών έχουν πολύ καλά διευκρινιστεί είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα επίλυση των δύο θεμάτων αλλά οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν ώστε να φτάσουν σε μια συμφωνία.

“Οι δύο υπουργοί πηγαίνουν στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσουν εκεί τον διάλογο”, είπε ο κύριος Νίμιτς, όπου οι διαπραγματεύσεις να εντατικοποιηθούν. Ο ειδικός διαμεσολαβητής απέφυγε να απαντήσει εάν θα υπάρξει συνάντηση των πρωθυπουργών και πρόσθεσε ότι Τσίπρας και Ζάεφ γνωρίζονται και μπορούν να κανονίσουν οτιδήποτε.

Οι δύο υπουργοί εξωτερικών δεν έκαναν δηλώσεις. Sύμφωνα όμως με πληροφορίες της Hellas Journal υπήρξε ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο θέμα της ονομασίας και στο τραπέζι έπεσε και πάλι το όνομα της «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», (“Republika Severna Makedonija”) η οποία εκτιμάται πλέον και ως η πιο πιθανή.


hellasjournal
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν έχουμε επίλυση των θεμάτων, είπε ο Νίμιτς: Νέα προσπάθεια των δύο ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες (video)"

Αυξήθηκαν κατά 30% οι καταγγελίες προς το συνήγορο του Καταναλωτή το 2017

Αύξηση περίπου 30% καταγράφηκε στις υποθέσεις που έφθασαν το 2017 στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Συνολικά, οι υποθέσεις που απασχόλησαν την ανεξάρτητη αρχή έφτασαν τις 9.757.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής, που παρέδωσε ο επικεφαλής της, Λευτέρης Ζαγορίτης στον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι υποθέσεις που απασχολούν το Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν διπλασιαστεί.

«Πάρα πολύς κόσμος έρχεται σε μας πλέον και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων που κάνει τον κόσμο να διεκδικεί και το ελάχιστο και λόγω της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, αλλά και χάρις στην αποτελεσματικότητα της Αρχής, επιτρέψτε μου να πω, καθώς μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες λύνουμε το 82% περίπου των υποθέσεων. Πέρσι είχαμε πολύ σοβαρές υποθέσεις, η πιο σημαντική από τις οποίες ήταν τα βλαστοκύτταρα, η οποία αφορούσε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου και είχε να κάνει με τον πολύ ευαίσθητο χώρο της Υγείας», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή κάνει πολύ σημαντική δουλειά, ενώ στις συζητήσεις που θα γίνουν στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, οι βουλευτές θα συζητήσουν τα πορίσματα της έκθεσης, για να αποτελέσει εμπειρία για τα επόμενα σχετικά νομοθετήματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήθηκαν κατά 30% οι καταγγελίες προς το συνήγορο του Καταναλωτή το 2017"

Μήνυση Φαήλου Κρανιδιώτη κατά Μπουτάρη για τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης, και ο Γραμματέας Δικαιοσύνης, Γιώργος Παλάζης, κατέθεσαν σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του πολιτευτή του Ποταμιού Γιάννη Κωνσταντίνου, για παράβαση του άρθρου 2 του ν.4285/2014, έπειτα από τις δηλώσεις του Δημάρχου σε ξένο κανάλι για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, πρέπει να ελεγχθούν σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, ο Γιάννης Μπουτάρης, για το «χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Έλληνες» και ο Γιάννης Κωνσταντίνου για το «ας μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν Γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των Ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε».

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας Δικαιοσύνης της Νέας Δεξιάς επισήμανε ότι είναι άξιο μνείας και προσοχής το γεγονός ότι ο «πρώτος πολίτης» της Θεσσαλονίκης, έκανε τις ως άνω δηλώσεις υπό την ιδιότητα του ως δημόσιου λειτουργού κι όχι υπό την ιδιότητά του ως οινοποιού.

«Η Νέα Δεξιά θεωρεί ότι η εφαρμογή του νόμου όσο αναφορά ρατσιστικές συμπεριφορές και την αμφισβήτηση των εγκλημάτων γενοκτονίας πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα απ’ όπου κι αν προέρχεται», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση Φαήλου Κρανιδιώτη κατά Μπουτάρη για τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news